Subota, 25.08.2012.

15:40

Urednik NIN-a pušten iz pritvora

Tehnički urednik NIN-a Vladimir Piacun pušten je iz policijskog pritvora, koji mu je određen posle svađe s policajcima u civilu, javlja "Blic".

Izvor: Beta

Urednik NIN-a pušten iz pritvora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Kroki

pre 11 godina

Smesno je dokle je dosla ova drzava. Kolika se samo hajka podigla na policajce... Mozda su trebali da se posle sutiranja novinara u vozilo i dobijanja udaraca od istog, izvinu doticnom zato sto nisu bili u obelezenom policijskom vozilu. Mozda treba da krive majku prirodu sto nisu visoki metar i po, pa da ih novinar "razbuca", jer se sada spominje kako su oni krsni policajci od dva metra. Jadan novinar! Zasto se niko nije oglasio kada je pre nekoliko dana-nedelja, ranjen policajac od strane jednog lica, koje se opiralo hapsenju tako sto je pokusao policajcima da otme pistolj??? Sta da se desila tragedija kao na Novom Beogradu, kada je ubijen momak Zaric??? Tada bi cela javnost ustala i osudila policajca kako je "NAMERNO" pucao u glavu jednog divnog mladica. Sta bi se desilo, da je kojim slucajem policajac bio ubijen? Ovako vest, da je jedan policajac ranjen, dok je drugi imao povrede od ujeda lica, prosla zapazeno, kao kad citamo da su u ulici, toj i toj, zavrseni radovi na sanaciji rupe na kolovozu!!! A direktor Policije je poseban slucaj! Kako on moze da pusta lice iz pritvora??? Sta rade tuzilac i dezurni istrazni sudija? Da li se oni nesto pitaju? I na kraju da zakljucim. Ako je Srbiji potrebna policija na koga ce svako moci da mokri (setite se zandara na stadionu Partizana koji stoji dok navijac mokri po njemu), onda treba ukinuti pozivni broj za policiju 192!

laufer

pre 11 godina

@Strsljen, Kamenica 32 klasa

Pod jedan nema potrebe da mi persiras neces me ubediti da si fin policajac
2)nisam novinar i nije mi kolega doticni i smatram da treba da bude kaznjen za to sta je uradio
3)ja zelim da ukazem na bahatost policije
4)nema potrebe da mi prepricavs dogadjaj jer sam gledao snimak tako da vise verujem svojim ocima nego tvojoj ubedjivackoj policijskoj retorici koju si ucio na visemesecnom kursu
5)vidim da znas sta im je rekao i opsovao pa verovatno su ti te kolege onda i prepricale zasto ih je taj nesrecnik sacekao onako besan , bilo bi lepo da podelis sa nama kad vec neke stvari znas

laufer

pre 11 godina

Nemam nameru da VLADAM OVOM MATERIJOM hvala bogu postoji internet pa je dostupno pogledati a hvala bogu postoje video zapisi ali tebi bih preporucio da opet pogledas neke svari iz zakona pa onda proceni .
Kazes policajac je 24 sata na duznosti , jel da , znaci saobracajac zavrsi smenu krene kuci i ima pravo da me zaustavi i prekontrolise ?
Znas problem je sto neko postane policajac posle kursa od par meseci a kad mu prodje pripravnicki ili kako se vec zove daju mu da zapase pistolj za pojas i glumi kauboja .
Kad ti vec VLADAS materijom objasni mi dogadja sa deckom iz Jakova Djordjem Zaricem koga je TVOJ kolega upucao sa par centimetara u glavu ?

posto se toliko hvatas za zakon evo ti procitaj i uporedi snimak pa zakljuci sam .
Član 34
Ovlašćeno službeno lice se, pre početka primene policijskog ovlašćenja, predstavlja pokazivanjem službene značke i službene legitimacije licu prema kome primenjuje ovlašćenje.
Izuzetno, ovlašćeno službeno lice neće se predstaviti na način iz stava 1. ovog člana ako okolnosti primene policijskog ovlašćenja u konkretnom slučaju ukazuju da bi to moglo ugroziti postizanje zakonitog cilja. U tom slučaju ovlašćeno službeno lice će, tokom primene policijskog ovlašćenja, na svoje svojstvo upozoriti rečju: "Policija".
Vrste sredstava prinude i uslovi za upotrebu

Strsljen, Kamenica 32 klasa

pre 11 godina

(laufer, 27. avgust 2012 13:59) Vi ocigledno ne poznajete zakon o policiji i ZKP. Nisu izvadili pistolje nakon vezivanja nego pre. Tamo vam je lepo objasnjena razlika izmedju preventivnog koriscenja i upotrebe oruzija. Upotreba nije vadjenje pistolja i ciljanje u metu ili pucanj u vazduh zbog upozorenja. Drugo, kada lice napadne policiju prvo se isti savlada pa tek onda legitimise. Taj vas kolega novinar je prvo sutirao auto, udario policajca pa krenuo da bezi. Uz to se i otimao kod hapsenja. Ko zna sta je sve pricao i kakve je uvrede upucivao. Policajac je 24 sata na duznosti i njegova je obaveza da intervenise bilo kada i bilo gde. Isto tako je mogao da privede osumnjicenog i privatnim vozilom a mogao je da zaustavi nekog drugog vozaca i da iskoristi njegovo prevozno sredstvo. I otkud vi znate da li je ovo sluzbeno vozilo ili ne? Policijska vozila imaju civilne i sluzbene tablice. Nece valjda da se inspektori voze sa sluzbenim plavim P tablicama? To su vam operativci a ne uniformisani policajci vidno obelezeni. Ako vec nesto komentarisete morali bi prethodno da ovladate materijom. A taj novinar sada neka sprema pare za Sud.

laufer

pre 11 godina

@ПОЛИЦАЈАЦ
ma tako je treba ga lincovati odmah, zatvoriti dozivotno u mracnu celiju ili javno kamenovati ....
iskreno se nadam da nisi stvarno policajac inace jadna nam drzava sa takvim policajcima kao sto si ti

ПОЛИЦАЈАЦ

pre 11 godina

Како вас није срамота? О ком ви независном новинарству пишете??? На шта се ви позивате? Кога лажете? Срам да вас буде од народа. Новинар се свађао са полицијским инспекторима? То је наслов? Напао их је физички, наслиник место му је у притвору прво полицијском а онда и од стране истражног судије на захтев тужилаштва! Да смо правна држава тако би било. МУП и УНС би се оградили од било каквих изјава док се истрага не заврши. Сраман је и јадан чин директора полиције који је поступио ван законских оквира. Нема у закону услов да се лице пусти из полицијског притвора на основу сарадње МУП и медија!

laufer

pre 11 godina

@Gole kamiondzija
ocigledno nisi razumeo , posto svi pricaju lupili mu par samara .
Jeli ,kazes preventivno vadjenje pistolja ? Na coveka kome su ruke vezane lisicama i koga guraju u automobil . Predpostavljam da si policajac pa zato i branis kolege i kao i svi ostali izvrces cinjenice .
Cinjenica jeste da je novinar napao sluzbeno lice i da treba da bude sankcionisan zbog toga ali nacin na koji je to uradjeno je neprofesionalan i prelazi u nasilje .
Ako su ga vec oborili na zemlju i onesposobili nije bilo potrebe da ga sutiraju i potezu oruzije !preventivno! ,
a to sto se nisu prvo legitimisali nema veze jel da ? a nema ni veze sto su ga odvezli kolima a nisu zvali maricu jel da ? napravili su gomilu propusta koju svi vi zaboravljate time sto se vadite na izgovor pa napao je sluzbeno lice .
Naravno podrzavam da novinar mora da odgovara za ono sto je ucinio ali moraju i ove siledzije koje jos uvek zive u 90im i tako se ponasaju .
E moj kamiondzija ti si jedan veliki nemac pojma

Gole kamiondzija

pre 11 godina

(laufer, 27. avgust 2012 12:34) ajde pokazi nam na snimku gde se vidi da su mu udarili par samara? Bacili ga dole, vezali i ugurali ga u auto. To sto su povadili pistolje je bilo preventivno radi licne zastite. Hvala Bogu da je to bila naoruzana policija. Bolje oni da ga uhapse nego da je naisao ilegalno naoruzan gradjanin. Po tebi policija ne moze da vadi pistolj ako neko nasrne na njih a oni pojma nemaju da li je on naoruzan? Zamisli lopov obija diskont jel po tvom misljenju policija treba da izvadi oruzije?

Woja

pre 11 godina

Mora svaki policajac da se odgovara za svoje postupke kao i svaki drugi gradjanin... Svi znamo kako ovde policija postupa prema gradjanima i kako je postupala...

Woja

pre 11 godina

Opet vade pistolj bez razloga, samo sto ovaj put srecom nisu nikog "slucajno" ubili... Po meni je policija ovde u Srbiji isto sto i kriminalci samo sto su sa druge strane...

laufer

pre 11 godina

Jeli komentatori kazete lupili mu par samara ?
Ne zelom da opravdavam ponasanje novinara ali ajde kad ste ovde svi strucnjaci objasnite mi postupak policajaca koji na VEZANOG coveka vade pistolj i udaraju ga , pa naravno da nije proslo vreme 90 ih kad se policija i dalje tako ponasa , pa oni nisu nista bolji od tog novinara a trebalo bi da budu bolji posto regulisu red i mir , naravno trebali su da reaguju ali ovde je ocigledna prekomerna upotreba sile , setite se samo Djordja Zarica , sta je to bilo dragi komentatori ? Jel i za to imate opravdanje , mislim da smo kratkog pamcenja

Vukan

pre 11 godina

Imam utisak da je veliki broj komentara ostavljen od strane pripadnika MUPa (nadam se ne po direktivi). I pored razumevanja za kolegijalnost, reakcija koju su pokazali je vrlo žalosna i asocira na 90te. Policijski posao je izuzetno težak i nezahvalan a deo toga je to što uprkos svemu policajac mora da se ponaša po zakonu i da ne reaguje "lično". Umlaćivanje čoveka koji nije pružao otpor i tući ga dok je vezan lisicama sa sve vadjenjem pištolja (iako nisu bili životno ugroženi - niti je imao nož u rukama, niti kamen, niti pištolj niti pušku). O krivici novinara će odlučivati sud, kao što bi trebao o reakciji policajaca. Ovako nešto samo baca ljagu na ogroman procenat policajaca koji svoj posao rade časno i pošteno...

Zile

pre 11 godina

Pacova treba baciti u corku a novinare koji su brze bolje napravili reportazu o tome i bez provere cinjenica anatemisali policajce treba novcano kazniti. U tzv demokratskom zapadnom drustvu videli smo mnogo puta kako su reagovali policajci na slicne slucajeve tako da je ovaj decko srecan ako je prosao sa nekom modricom.

Ratko

pre 11 godina

Zbog cega se prekinulo sa ovom pricom? Zasto je ovaj novinar pusten iz pritvora i nije odmah izveden pred istraznog Sudiju? Kakva je ovo drzava gde jedan novinar moze da zaustavlja i sutira auto i udari policajca ili bilo kog drugog a da potom bude pusten? Zasto selektivno delite pravdu i cinite neke ljude povlascenim u odnosu na druge? Ovaj novinar je jedna velika sramota za tu profesiju a jos gori su oni novinari koji pokusavaju da izoblice istinu kao sa onim skracenim snimkom gde policija intervenise. Policajci treba da tuze Blic zbog uvrede casti a ovaj novinar u zatvor jedno dve godine.

dejan

pre 11 godina

Mislim da bi mnogi novinari sada trebalo da se javno izvine zbog tekstova koje su napisali o policajcima. Na snimku se vidi da je njihov kolega pritrčao kolima i kroz prozor udario policajca, a kada su ovi krenuli da izlaze on je počeo da beži. Pa svako normalan bi ga zbog ovoga dobro ispeglao. Muka mi je više od bahatih vozača kojima kada nešto prigovoriš odmah hoće da se fizički razračunavaju. Verujem da je i ovde takav slučaj. A policajce bi trebalo nagraditi što su ostali koliko toliko smireni. A vi gospodo novinari, zapitajte se kako bi ste se osećali da vam neko pritrči do kola i da vas udari kroz prozor u trenutku dok ste vezani i niste u mogućnosti da se branite i izbegnete udarac.
Zato se sada ogradite od postupka vašeg kolege. Mislim da je to najmanje što bi ste u ovom trenutku mogli da uradite.

bravo

pre 11 godina

POGLEDAJTE PRVO SNIMAK KAMERE VIDEO NADZORA, NA yt ZOVE SE NAPAD NA POLICIJU OD STRANE NOVINARA NIN, I SVE CE VAM BITI JASNO!! Da je mene tako napao na ulici ja bih ga ugazio, sa ovima je jos dobro i prosao, inace mislim da je sramota sto ga je Veljovic pustio iz pritvora jer je urednik ili novinar pa sta to znaci i kakva je to poruka poslata svima ostalima? Ovo na snimku je klasicno nasilnicko ponasanje, covek im je isutirao i isaketao auto, mislim da nije znao ko se vozi u tom autu, ALI OVIH DANA MI JE NAJSMESNIJA HAJKA KOJU SU SPROVELE NJEGOVE KOLEGE POD NASLOVOM VRACAMO SE U 90-TE I SLICNO, AJDE SADA GOSPODO NOVINARI JEDNO VELIKO IZVINI SVIM ZAPOSLENIMA U MUP!!!

matke

pre 11 godina

Čovek je dobio što je tražio a po ovome sto se vidi na snimku nije ni dobio koliko to želi da se predstavi u medijima.To sto su ta dva policajca uradila je nesto sto bi svaki normalan covek uradio u trenutku besa, izšutirao je auto i kao kurva više puta udario policajca pesnicom....pa sta su trebali da urade..da ga vode na kabezu.

Che lll.

pre 11 godina

Najinteresantnije u ovom slucaju je da se policija brani sa sledecim : (Nije nam u interesu da se sukobljavamo s medijima). Halo. Gde se mi nalazimo. Policija ne sme telesno da se sukobi sa gradjanima. Ovakav brutalitet od policije nesme da postoju i da se tolerishe u jednoj civilizovanoj zemlji. Ova dva policajca mora pod hitno da budu suspendovani. Ujedno odgovorni javni tuzioc mora da reaguje. A ne ministar.
Sve ovo me podseca na jedan opasan anti demokratski i masivan pritisak policije na civilne gradjane i na slobodno novinarstvo.

Sindik

pre 11 godina

http://vimeo.com/48173670
pa ovaj novinar i nije bas neka cvecka,kolko ga KOLEGE brane,kako se vidi,naleteo je na njihova kola u pokretu i poceo da udara,ili sta vec ne vidi se lepo
postupak ovog Novinarskog HULIGANA je mogo da izazove i udes...covek ne razmislja,smrdi mi ovde nesto,moguce da je unapred sve ispalnirano,a zasto,saznacemo u buducnosti.

svako normalan bi ovako postupio kao ovi policajci,on treba da bude srecan sto je uopste ziv,neko drugi bi ga ubio

zamisli da vozi neko zenu i decu u kola i neki novinar ovako istrci i pocne da udara po kola??
PA MOZES DA BUDES I 1000 puta novinar,tu bi ostao!

Vlada

pre 11 godina

http://vimeo.com/48173670 Evo ga snimak, pa prosudite sami. Meni izgleda kao da je on njih napao. Vidi se da je zaustavio njihovo vozilo i prisao prozoru, a da li je bas nekog udario, to se ne vidi jasno.

Objektivan

pre 11 godina

Pitam se samo kojom brzinom i kako je trebalo da vozi motor kroz grad da bi uspeo da se parkira kod redakcije i saceka ih na putu? Zar ta osoba u maskirnim pantalonama, u crnoj majci sa ogromnim krstom i arapskim kockastim salom oko vrata i pritom se fizicki obracunava na ulici, moze da vrsi tako odgovornu duznost u nasem uglednom listu!?

Si Sto

pre 11 godina

Mangupirao se po gradu pa kad je popio batina onda kuku lele strašna policija....sreća njegova pa nije naleteo na nekog ko ne prima platu iz budžeta jer su ti nasilni vozači mnogo agresivniji i mislim da bi mnogo gore prosao,opusti se uredniče sa povređenim ponosom,moraš muški i ljudski nekada da podneseš poraz!

bas bez veze...

pre 11 godina

Zao mi je samo sto se ne vidi sta su to policajci njemu uradili kad ih je sacekao zbog toga. Onda bi bilo sve jasnije.

S druge strane, ako su mu presekli put ili sta god vec, zasto nije odmah tako reagovao nego otisao napred i cekao ih? Malo cudno ...ako si u momentu iziritiran, reagujes odmah, zar ne?

Sve u svemu, bez veze...lose po sve ucesnike.

A policajci po kojima svi zdusno pljujete ce vam mozda zatrebati jednog dana...pa cete ih zvati i bice vam dobri...naravno, ova dvojica ga ''malo'' preterase. Par samara i privodjenje bi bili dovoljni... Mada da budem iskren i nisu ga nesto mnogo peglali. Znam za mnogo gore.

Ajmo ljudi spustite loptu...nikom nije danas lako pa ni policajcima. Nije ni novinarima. Nikom. Novcanik sve tanji, zivci sve tanji, perspektiva sve tanja...

Meni najvise u svemu smeta sto Srbin udara na Srbina. Malo su nas gazili (samo ko nije hteo) pa sad i izmedju sebe.

Dahija

pre 11 godina

(trtmilojka, 25. avgust 2012 18:02)
Vidi, policija nema pravo da bije i to je tačno, ali ni građani ne smeju bilo koga da biju pa samim tim ni policajce! Isto tako niko ne sme da puca ni u koga, ali ako je napadnut vatrenim oružjem onda ima pravo da uzvrati i da se odbrani. Pametnome dovoljno.

Sirke

pre 11 godina

Ja sam primeto da je motorciklista sacekao sa oni dodju,sto znaci da je bilo nekog osnova.Saobracajni prekrsaj coveka u automobilu.
Svi znamo kako "sluzbena lica voze" sa znackom kao da su bogovi.
Slecan incident je bio na Bezaniji kad je nasrnuo policijski DB na vojnog DB-ovca,a zajednici cilj je bio parking mesto,odnosno bar sa prostitutkama i sve je zataskano,a verovatno su dolazili po reket.
U ovom slucaju je novinar preterao,a sluzbena lica posebno jer su primenili nasilje pre legitimisanja.Ako su ga savladali na zemlju,lisice i zna se procedura,no ovde vidimo divljanje i pesnicenje u glavu.
ISKRENO NEMAM POJMA ZASTO SU NOVINARA PUSTILI IZ PRITVORA,A JOS MANJE STO SE I OVA DVOJICA NISU NASLA U PRITVORU.
OVDE SVE NAOPAKO

Rale

pre 11 godina

Ljudi, o čemu pričate, jasno se vidi na snimku da se taj lik zaleteo na automobil, šutnuo ga i onda udario jednog od ljudi u automobilu kroz prozor. Potom je krenuo da se povlači, ovi iz automobila su izleteli i oborili ga na zemlju. Ili je bio pijan ili mu je sunce udarilo u glavu, nema drugog objašnjenja.

Gomila ispranih mozgova

pre 11 godina

Zoran, 25. avgust 2012 18:20)

Ne volim grube reči, ali tebi moram reći da lupaš! Lupaš reči "napad na službena lica"! Po čemu je on mogao znati da su oni službena lica??? Jesu li izvukli ono rotirajuće svetlo da bi mu skrenuli pažnju da su panduri? Ne, jer su priželjkivali da ih napadne da bi se na njemu iživljavali. Podozrevam da su bili pripiti!

Vzivko

pre 11 godina

Ovo je necuveno i bezobrazluk od novinara!!! Napada policiju na sred ulice i onda se bune. Treba da Vas je sramota.Mnogo ste nam zla napravili, Vi novinari.Sada jos tucete narod po ulici. Zamislite da to nisu bili policajci??? A novinari kabadahije idu po ulici i dele pravdu. Sram Vas bilo. Zakon je isti za sve

Old Bejli

pre 11 godina

Cela izjava tog Gorana Milinkovića je skandalozna i protivpravna. Kaže..."on je došao u sukob sa policajcima...". Netačno, on je došao u sukob sa MM i NN koji u tom momentu NISU bili u svojstvu policajca za učesnike u saobraćaju. To što su se oni verovatno ponašali kao policajci je i izazvalo incident, smatrali su da mogu kako hoće. Uostalom šta javnost interesuju izjave osobe zadužene za unutrašnje stvari policije? Jesu li oni imali pravo da hapse ikoga ili su bili dužni da pozovu patrolu na dužnosti, to je trebalo Veljović da kaže. Nas interesuju prava i slobode građana a ne policija.

Mrki

pre 11 godina

Zabole Veljovica za ovaj slucaj ode covek u penziju a ko zna mozda ga onaj Spajic iz NIN-a zaposli kada ode u penziju. Ovo je postalo smesmo sta rade medijski vracaju biciklo Japancu, izvinjavaju se za sve i svasta ovamo Direktor policije izadje pred novinare nespreman da im replicira da ih razbije znanjem a ne da ostaje zatecen.

zmaj

pre 11 godina

@Aksiom, @Cages i ostali "napadaci na prvu loptu" - Internet je cudo!!! Izvolite link sa full snimkom - radnja krece oko 5-og minuta... Primeticete da je NIN-ovac stigao na raskrsnicu, a pandura jos nema... Ostalo je istorija...

http://vimeo.com//48173670

Hronolog

pre 11 godina

Nakon svega napisanog i vidjenog na snimku:
Vozilo tojota, u kome su bili policajci, je bahato preseklo put Piacunu na Motoru, cime su ga zivotno ugrozili. Sve to se desava kod kule Nebojša. Ovaj je produzio do zgrade Blica. Vozilo sa tri policajca ga sustiže. Odatle i krece video snimak. Na snimku se lepo vidi da tojota neko vreme stoji i da je otvoren prozor. Pretpostavljam da se odvija ''komunikacija'' između urednika i policajaca. Izrevoltiran prilazi, sutira vrata, vuce i udara, psuje ili sta vec suvozaca ne znajuci da su policajci. Udaljava se od vozila, a oni izlecu i brutalno ga napadaju bez legitimisania.

Onda gospodin Veljovic izjavi da misli da tu nema niceg licnog?!

Jedini razlog da krenem za nekim i da ga sustignem u cilju ''objasnjavanja'' je da nesto dozivim bas bas licno.
Da ne spominjemo to da verovatno nisu krenulu negde na kafu, nego slizbeno ... a ipak su odlucili da ga sustignu.

Huligan

pre 11 godina

A jel mogu i ja da ih napadnem, a onda neka UNS ili neka vec organizacija za zastitu traži da budem odmah saslušan kod istražnog sudije i pušten na slobodu, a ovaj incident temeljno istražen posebno zbog prekomerne upotrebe sile protiv mene. Pa znas kad bih bio pusten? Nikad!

Mrki

pre 11 godina

Ovde se menjaju teze jer ko tebe napadme imas pravo da se branis. Ovaj tehnicar a ne novinar je JUNACKI udario nogom u vozilo i suvozaca ne znajuci da je vozilo MUP-a i da su policajci u njemu. Gospodo tako bi napao i vase dete i junacki pokusao da pobegne. Ali on je pritrcao vozilu i izazvao incident i pokusao da pobegne. Policajci da nisu reagovali i priveli ga tada bi ih trebalo pokaznjavati. Da li treba neko tako da se ponasa prema bilo kome pa kada naleti na minu onda kukaju. Mozda je doslo do prekomerne upotrebe sile ali to ce Sud da utvrdi a ne novinae Spajic koji misli da je najpametniji jer prvo je trebao pogledati snimak pa onda da komentsrise. Mozda treba Beogradjani da pisaju po policiji da bi im bila dobra.

Sta nije jasno ?!?

pre 11 godina

Sve se lepo vidi na snimku vimeo. com / 48173670 od 04:46 kada on dolazi, zaustavlja se, parkira motor, izlazi na sred puta (ometajući saobraćaj) i kad su oni naišli zaleće se nogom u njihova kola, zatim se naginje i gura ruku/e kroz prozor (da "porazgovarasa njima") i posle toga se odmiče (verovatno kad su mu rekli da su policija u civilu)....šta bi bilo da to nisu policajci nego neki običan gradjanin!? Da li to urednik NIN-a ličnim primerom pokazuje kako treba da se reagije u saobraćaju!!!?

Dača

pre 11 godina

Video na youtube vise ne postoji,ALI ja i gomila ljudi ga je jutros vec odgledala i NIJE ISTINA da je covek napao policajce u civilu pre ce biti da je bilo obrnuto! Stop teroru policije nad gradjanima!!!
(Cages, 25. avgust 2012 15:56)
Sta si ti onda gledao, naslov je bio policajci napadaju urednika NIN-a, a na snimku nigde motora, vec pesak (pretpostavljam doticni novinar)prelazi ulicu van pesackog prelaza,sacekuje toyotu, nogom udara u suvozaceva vrata i potom izlaze 3 policajca u civilu, ostatak price poznat...ali nije policija uklonila snimak, vec kolege novinari koji su i objavili vest,ali kasno posto je on dospeo i do direktora policije koji je ukazao na to da se jasno vidi kako je novinar zapoceo svadju.

Marko Dimitrijević

pre 11 godina

"Direktor policije je istakao da ovakvi incidenti nisu potrebni ni policiji, niti medijima i da ne bi trebalo da budu prepreka za 'inače dobru saradnju'".

A nama običnim građanima su potrebni, zar ne? Baš me interesuje koliko ima ovakvih incidenata o kojima se ne zna. Sticajem okolnosti, u pitanju je tehnički urednik jednog pisanog medija, pa se zbog toga digla medijska halabuka. Iz ove izjave direktora policije se samo vidi da je njega baš briga za poštovanje zakona i ponašanje policije, dok god je to daleko od očiju javnosti.

///////

pre 11 godina

Piacun je neko ko ima sklonosti ka agresivnom ponašanju. Ovo nije uopšte teško utvrditi u razgovoru sa ljudima koji ga poznaju. To naravno ne opravdava ponašanje policije. Između ostalog snimak govori od koga je potekla glavna inicijativa za sukob...
(Nepristrasno, 25. avgust 2012 16:10)

ne postoji snimak povoda za incident koji se desio na semaforu, to je prvo - ako vec utvrdjujes cinjenicno stanje. drugo, ja za tebe mogu da napisem da si jedan od policajaca koji je batinao spomenutog ili da imas sklonost ka pisanju komentara u korist policije po sluzbenoj duznosti, a nista od toga ne mora da bude istina. nadam se da i ostali shvataju sirinu prostora za manipulaciju ovde.

sto se tice raznih sklonosti, evo ja npr. nemam sklonost ka nasilnom ponasanju, ali plasim se da je moguce da cu imati sklonost da mi jednom pukne film kada me u saobracaju zivotno ugrozi drugi vozac, naravno ako mi isti nekako ipak dozvoli da prezivim. za sada sam samo srecan posle takvih ne bas retkih situacija.

pozdrav i svako dobro

и тако...

pre 11 godina

Samo bih pitao "kolege" da li su ikada u svom životu bili u situaciji da ih neko drugim vozilom namerno/slučajno izgurava sa kolovoza? Pri tom ste vi na dva točka. Da li znate kako to užasavajuće izgleda? A u nekim situacijama ti se smeju u lice zbog svog postupka. Jer su "jaki". Da li znate kolika je navala adrenalina u tom trenutku? Da li znate da biste bili u stanju i na cev da izađete? Jer je taj neko pre par trenutaka svojim postupkom pokušao da vas "skrati za glavu". Pa ti je onda svejedno da li te je ubio kolima ili pištoljem.

Djenka

pre 11 godina

``Nebojša Spaić, glavni i odgovorni urednik NIN-a, izjavio je ranije za B92 da je napad policajaca u civilu bio neprimeren i da ima utisak da je reč o upotrebi prekomerne sile``.
Cek, cek. Posvadjao se sa njima u toku voznje, zatim ih je sacekao, prisao vozilu, sutnuo ga, pa udario suvozaca ( sticajem prilika policajca u civilu) , e onda kad su ovi izasli da mu ``objasne`` nesto ispao je problem? Valjda je normalno da ga prvo savladaju, pa tek onda pokazu dokumenta? Pa meni i verovatno vecini vozaca da je sutnuo auto i jos prode udario nas, bio bi polomljen ko grisina. Kad novinar pocne da divlja to nije lepo, ali kad zbog divljanja dobije batine to je nedopustivo?

Natasa Peric

pre 11 godina

Tuk-na-luk - ROAD RAGE je uzrok ponasanja obe strane. Policija treba prvo da pogleda snimak pre nego da izvestaj za medije jer se iskaz ne poklapa sa vidjenim. Ne branim motoristu jer bi on napao bilo koga u saobracaju a ovog puta je nalaeteo na tvrd orah. Interesantno da se ne kaze da li je motorista bio posd dejstvom alkohola!?

sumorni

pre 11 godina

"(Obicni gradjanin Srbije, 25. avgust 2012 17:07) "

Na otvaraču za konzerve je sečivo duže od 5 cm, a na grickalici za nokte duže od 8 cm.

Lepo je što ste skočili u zaštitu svojih kolega, ali što se mene tiče vaše bahate kolege bih ozbiljno povredio u samoodbrani.

Za trećeg kolegu koji spominje napad na službeno lice - od kad su farmerke i jakna službena odeća, a siva Tojota civilnih tablica - službeno vozilo?

Na takva "službena lica" i ja bih prvo pucao, a onda im tražio isprave. Kako vidim, ne razlikuju se od onih koji su po ulicama sejali smrt u prethodnom SPS/Radikalskom mandatu.

Iz crnog Audija.

A na stranu to što pandur ima taksativno navedeno kad sme da udari nekog, a kad sme da vadi oružje. O čemu ova dva batinaša pojma nemaju.

trtmilojka

pre 11 godina

@radovanIII: Radovane, Radovane TREĆI! Zar nisi pozavršavao nikakve škole, već si pohodio "Megatrend", gde te nisu naučili da čitaš? Burazeru, POLICIJA NEMA PRAVO DA TUČE NIKOGA! NI TEBE, NI MENE, NITI BILO KOGA! To što si se ti navikao da u Srbiji može... Ko zna, možda i na tebe stigne neki "red", pa te pretuku ko vreću salame! No, ja ću i onda govoriti da POLICIJA NEMA PRAVO DA BIJE! Ni u samoodbrani, jer pretući civila, i to trojica, nije samoodbrana, već teror policijski, preterana upotreba sile, kapiraš! Ako ti nije jasno, javi se čim stigneš na red u prebijanju policijskom!

Dusan

pre 11 godina

Generalno, kod nas je policija vrlo cesto preterano nasilna i bahata. Ali u ovo slucaju medijska hajka koja se digla i neverovatno lazni izvestaju po novinama su prosto neverovatni, ni snimak citavog dogadjaja ih ne sprecava da proglasavaju policijsku torturu navodeci da je policija prestigla, zaustavila ovoga teh. urednika i onda ga prebila. A snimak jasno pokazuje lika koji istrcava na ulicu i krece da udara vozilo i suvozaca kao najgori nasilnik. Pa ako je nosio kacigu, lica u vozilu nisu mogla ni da pretpostave ko istcava na sred ulice da ih napadne.
Da vidim ove sto podrzavaju ovog lika kako bi reagovali da im je prebio brata, oca ili slicno, zato sto se zadesio na suvozacevom mestu vozila za koje on misli da ga je iseklo?? A iskreno sumnjam da zna i da vozi pravilno, zajedno sa jedno pola vozaca skutera u Bg, koji konstanto preticu nepropisno, seku na sve strane, obilaze sa desne strane druga vozila itd..
Usput, u SAD ti lepo ocitaju prava kada te hapse, ali ako si usput napao policiju ili se opirao hapsenju te isto polome...

Glas razuma

pre 11 godina

Ljudi o cemu pricamo ovde? Koji novinari i njihove verzije? Sta bi se desilo da je urednik NIN-a, koji je nasilnik po svemu sudeci, naleteo na vas?

iz mase

pre 11 godina

Sudeci po ovom snimku http://www.youtube.com/watch?v=9JdGLKZM2Sk&feature=youtube_gdata_player

najveci krivac je zapravo novinar.

Ali krivi su i policajci, jer su nisu trebali da ga na sred ulice prebiju kao macku.

U zatvor i novinar i policajci!

Zoran

pre 11 godina

U ovom slučaju život je opet pokazao obema stranama da je veliki učitelj i da je majka a ne maćeha. Nadajmmo se da će gospodin urednik NIN-a shvatiti lekciju i nikada više neće ovako bahato naletati na auto u pokretu i tako ugrožavati svoj i život ostalih učesnika u saobraćaju a sve zarad nekakve glupave osvete. Nadam se i da je shvatio da je svojoj porodici više potreban povređenog ponosa ali živ i zdrav nego ne daj bože invalid ili mrtav zbog kombinacije tankih živaca i preterane ljubavi ka motorima.

Što se policije tiče valjda su shvatili gde su pogrešili. Da su intervenisali profesionalno i po zakonu tehnički urednik NIN-a verovatno više ne bi bio urednik i sve su šanse da bi se još dugo razvlačio po sudovima zbog napada na službena lica.

Ko zna možda je još i najbolje što se ovako završilo.

Marko

pre 11 godina

Darko odakle ti to da su novinari u Srbiji ugroženi?

Da je ovo uradio neko ko je recimo lekar, nastavnik, seljak odmah bi otišao u zatvor. A kada novinar prekrši zakon i bude priveden e to je onda govor mržnje, progon, ugnjetavanje.

Piše u zakonu koja je kazna za fizički napad. Novinar ili, treba da odgovara.

Verica

pre 11 godina

A po kom je osnovu pusten ako ima 2 noza uz sebe? Sta ce mu 2 noza te duzine? Da odabere kojim ce nekog da napadne?
Da je ovo uradio obicni gradjanin bio bi odmah procesuiran i proglasen u svim medijima za huligana i osudjen barem na 5 godina a ovome ni dlaka sa glave nece faliti jer glavni urednik telefonira nacelniku policije sa kojim ima deal i sigurno se dobro znaju s obzirom sta sve NIN, degradirana novina, ne objavljuje i prikriva ili koje fabrikovane vesti obajavljuje.

Trazimo punu istragu, listing telefona nacelnika policije da se utvrdi da li je licno razgovarao sa glavnim urednikom NIN-a pre odluke i da pred ustavnim sudom objasni kojom logikom je ovog nasilnika, koji je prekrsio ne 1 vec 2 a mozda i vise zakona, pustio iz pritvora i osim toga ko je on da odlucuje za sta ce on biti tuzen. To valjda drzavni tuzilac treba da utvrdi !
Takodje ako se utvrdi da su radili u dosluhu treba da odgovara i glavni urednik NIN-a. Ko je on da svojim licnim i privatim vezama utice na regularnost postupka istrage i same presude?

Sve Vas gospodo treba smestiti u zatvor pa tamo pravite svoju privatnu drazvicu i zakone a nas postene gradjane da ostavite na miru i konacno napustite sve pozicije i osim toga samu zemlju Srbiju. Bicemo cistiji, zdraviji i bolji bez svih Vas.

darko

pre 11 godina

ako su već takvi frajeri i badže zašto nas ne zaštite od maloletničke delikvencije, već su nam ulice prepune tih malih krimosa. našli da se iživljavaju na starijem čoveku, pa još dvojica...bre novinari, dokle ćete da trpite više ovo. svi upravljaju sa vama, ubijaju vas, tuku vas...tražite smenu min.policije pa sve do stanice milicije kojoj ove barabe pripadaju

Rade

pre 11 godina

Policija nema pravo da tuce nikoga, bez obzira sta se desilo pre tog incidenta. Svi oni treba da prodju kroz obuku gde treba da ih nauce da se suzdrze od upotrebe sile osim u krajnjoj samoodbrani. Ako trojica napadnu jednog nenaoruzanog coveka to se ne zove samoodbrana.

Obicni gradjanin Srbije

pre 11 godina

"Milinković je dodao mu je u tužilaštvu rečeno da urednika NIN-a neće teretiti za napad na službeno lice, već za nasilničko ponašanje.

On je novinarima rekao i da su u Pjacunovoj torbici pronađena dva noža sa sečivom dužine pet, odnosno osam centimetara."

Cekaj. Da je to uradio obicni gradjanin Srbije zavrsio bi sa 5 godina robije ali posto je to urednik novina i novinar onda je zasticen kao beli medved ?!

Dokle god pravda bude bila nejednaka za sve dotle ova drzava nece postojati a zakoni nece biti priznavani. Sami sebe zakopavate jer pokazujete da zakone ove drzave niko ne treba da postuje.

sedi-razmisli

pre 11 godina

Na linku koji je zakačio kolibri jasno je da su i novinar i policajci zaslužili krivičnu prijavu. Prvi zbog šetanja po sred ulice i napada na vozilo u pokretu, a drugi zbog prekomerne upotrebe sile. Suđenje za ove dve stvari ne bi trebalo da traje duže od 15 minuta.

Veljko

pre 11 godina

Ovaj zamenika nacelnika Goran Milinkovic bi trebao nakon pregleda video dokaza da se pogleda u ogledalo i da nam kaze sta vidi u njemu.

Radovan III

pre 11 godina

Au sta si bre ti trtmilojka hteo da kažeš?! Nis te ne razumem!!! Zakon je zakon, nisu oni njega tukli vec je on njih napao, a napad na osl se kažnjava krivicnom prijavom! Sta su trebali da rade, da ga pomaze i upozore ga...

Jednaka pravda za sve !

pre 11 godina

Pokom osnovu je ovaj pusten iz zatvora ?!?
Daje to uradio obican gradjanin Srbije odmah bi usledila hajka preko svih slobodnih medija i bio bi osudjen na visegodisnju robiju.

Sramota. Smenite nacelnika policije zbog ovoga jer je prekrsio ustav !

samo vas gledam

pre 11 godina

Počelo kao svađa i prepirka, eskaliralo a onda su oni za svaki sluča izvadili značke. Tipično. Kad se otme stvar kontroli a potpuno je privatna i nema veze sa poslom onda se oni sakriju iza legitimacije. Malo ih je na njega jednog, kakav god da je bio, već za svaki slučaj i da iskoristimo firmu gde radimo. Da je bilo jedan na jedan zvali bi interventnu makar se na basketu posvađali.
Nisam neki klinac navijač već neko ko je to video i uživo. Zloupotreba posla potpuno rutinska kod nas. Ne branim novinara ni malo ali ipak ono sa sečivima je zabavno. Šta je imao?
Onaj švajcarac sa dva nožića, vadičepom i odvijačem? Mereno sa drškom da izgleda duže i strašnije u zapisniku.
Kad su izašli ljudi oni se uplašili da je pojačanje motoristi pa povadili značke i pištolj. Sad se kaju garant ali kako se izvuć a ne ispast glup u društvu.
Samo nagađam ali nije nemoguće.

Finger

pre 11 godina

U prevodu: Slobodno sutirajte i vredjajte policajce i nista vam se nece desiti,a ako vas privedu Velhovic ce narediti da vas puste. Ne znam sta bi se desilo da je Veljovica na isti nacin neko napao.

Lola

pre 11 godina

Ma važi, napao je trojicu policajaca. Zašto bi to uradio? Hoće da im smesti? Policija bije gradjane pa onda podnose prijvu da su napadnuti.

Potkazivac

pre 11 godina

Mrs bre! Dosta bre vise policijske torture!!! Vreme je za kuku i motiku.
On sam napao njih trojicu? Mora da je neki snagator cim nije dogurao dalje od tehnickog direktora, mada se odmah vidi da je neki zestoki momak cim se vozika motorima okolo. Skuterima.
Daj Boze da ce neko od neposrednih svedoka imati kojones da stane u zastitu nevinih policajaca...
Te i takve policajce na robiju sa onima koje su zatvarali, oni znaju kako. Ne suspenzija NEGO ROBIJA!!!

Agaton

pre 11 godina

Miloš Obrenović (misao izrečena polovinom XIX veka):

"Panduri su hajduci,
sa zakonom u ruci"

2012. Da li se nešto bitno promenilo za vek ipo?

dejan

pre 11 godina

Meni nije jasno kako to direktor policije moze 'dati nalog' svojim sluzbenicima - policiji da nekoga pusti iz pritvora??
Za taj nalog mora da postoji pravi, pravi, pravi osnov.
A onda to sugerise da Veljovic vec do u detalje zna sta se u stvari desilo
Meni ovo 'smrdi' od samog starta

Spin bratije

pre 11 godina

Ne zna se ko je gori. Ovi (p.) ili on (m.). Kakav on (m.)takvi i oni (p.). Bahati udarili jedni na druge. Ako me razumete. Ko je VIDEO situaciju bice mu jasno.

sasav

pre 11 godina

Pa videli smo snimak na Jutjubu. Jes da ga je Blic brzo skinuo i editovao, ali internet je veliki, pa snimak moze da se nadje. Jasno se vidi kako je "urednik" tj. najobicniji siledzija, parkirao motor, i onda izasao na pola ulice da doceka kola ljudi koji mu se nisu dopali. Kad su kola naisla, izleteo je pred njih i poceo da ih sutira, da cima vrata i da udara nekog kroz prozor. Valjda je zamislio da je i on Svaba, pa moze samo da obuce maskirne pantalone i da radi sta hoce po Beogradu, bez posledica. Ali je naisao, da citiram kapetana Luku Djuraskovica, na k**** t***. Pa nek se sad misli po zatvoru kako su prolazile Svabe na ovim prostorima dosad, a i od sad ce. Kad bi se vise ovakvih bahatih nasilnika odmah hapsilo, normalan svet, koji ima druge brige, ipak bi mogao da bez straha izlazi na ulicu.

Nepristrasno

pre 11 godina

Piacun je neko ko ima sklonosti ka agresivnom ponašanju. Ovo nije uopšte teško utvrditi u razgovoru sa ljudima koji ga poznaju. To naravno ne opravdava ponašanje policije. Između ostalog snimak govori od koga je potekla glavna inicijativa za sukob...

mujcinovic salih

pre 11 godina

Ima snimak na You Tube koji je prilicno nejasan.Vidi se da je covek prisao kolima ali nista vise.Sta je stvarno bilo!Odakle ta kola tu,zasto on prilazi njima.Kako zna da su policajci i.t.d.Stekao sam utisak da su oni malo grublje postupili prema njemu nego sto je neophodno.Imam utisak da policija mnogo grublje postupa sa postenim gradjanima nego sa kriminalcima.

realno

pre 11 godina

ljudi ako saberete sve receno i vidjeno na snimku slika je ovakva:
vozilo tojota u kome su bili polocajci je bahato presekla put Piacunu na Motoru, cime ga je zivotno ugrozila. Ovaj je produzio do zgrade Blica odakle i krece video snimak. Izrevoltiran ih ceka kad je ugledao vozilo prilazi sutira vrata i vuce udara, psuje ili sta vec suvozaca ne znajuci da su panduri. Odaljava se od vozila odakle krece frka gde oni izlecu i brutalno ga napadaju bez legitimisania. Realno ovde su obe strane krive i Piacun koji je prvi krenuo i policija koja je upotrebila preveliku silu....

trtmilojka

pre 11 godina

@alex: Aleks, Aleks! Sveznalico jedna! Kako to da ne znaš da policija NEMA PRAVO da TUČE! Da se brani, jest! Ali, da tuče gradjanina NEMA PRAVO! Po tebi, ako CIVIL napadne POLICAJCA, ma bre POLICAJCE, onda ovi imaju pravo da ga prebiju? Ajde, ajde, sveznalico jedna! Policija pretuče jednog jedinog civila, i to policija u CIVILU? Ajde, ajde, Aleksiću, zajedno sa policijom! Šta ćeš ti jadan sa tri POLICAJCA protiv sebe? Će da se tučeš? Pa, neka ti! Tri POLICAJCA U CIVILU lako, veoma lako mogu da te savladaju; no, šta misliš, ma tek mogu da te pretuku ko vola! Jeste, sveznalico jedna, mogu da te pretuku ko marvu, po tebi, naravno! Rado bih video ova tri junaka, da ih tuku popovi, nalik na onog ubicu u mantilji! Je li, bre! Ovo je Srbija, ovde mogu da tuku novinara, i nije važno kako se on ponašao, već činjenica da ovi koji "čuvaju zakon", uzimaju zakon u svoje ruke! Ili ti misliš, ako je nbeko napao policajca, taj ima pravo, policajac naime, da ispali deset metaka u napadača, jer jedan metak je premalo? Ovu trojicu suspendovati, izbaciti iz policije, jer jedan jedini čovek ne može protiv tri izvežbana policajca... ili može? Ako može, kakve onda policajce imamo?

bane

pre 11 godina

Novinari znaju da budu bahati čak i više od policajaca. Misle da im je sve dozvoljeno i da sve mogu preko veze koje nemilosrdno koriste u svakoj prilici. Prete onima koji im ne izlaze u susret da će "pisati o njima" tj. ocrniti ih u svojim novinama.
Urednik NIN-a je odmah prihvatio verziju svoga čoveka iako nije bio prisutan. Ako tako informiše javnost i u svojim novinama, nije onda čudo što je NIN tu gde jeste.

Pepeljuga

pre 11 godina

Ovakva izjava je bila očekivana od portparola MUP-a, mogli bi ih čak i unaprediti. Šta god da je isprvociralo grafičkog urednika NIN-a na bilo kakvu reakciju je totalno nebitno , jasno se vidi na snimku kako je dotičnom službenom licu povređen ponos i kako mu je pao mrak na oči, i kako svom silinom kreće, udara i obara urednika, ali iako su ga sva trojica uslovno rečeno svladala, i nije pružao apsolutno nikakav otpor, oni nastavljaju da se dokazuju i brutalno iživljavaju i tako više nego očigledno zaboravljaju da su službena lica. Da li bi tako postupili na nekom splavu gde neki njihov kolega pruža "zaštitu" nekom narko baronu, da kako da ne, to pružanje zaštite splavovskim narko baronima im je dodatni izvor zarade. Znači ovde se očigledno radilo o prekoračenju službenog ovlašćenja, i odnesite snimak bilo kom sudiji u Strazburu, i da proceni na osnovu snimka ko je žrtva, milijardu % budite ubeđeni da bi pomislio da je neki gangster - zver izleteo iz auta. Ali jednostavno ovde se radilo o povređenoj muškosti i balkanskoj sujeti, jer šta bi rekle kolege da je kulturno pokazao značku,verovatno da nije muško. Ajde i da čujemo drugu stranu, urednika, da i on sazove konferenciju za štampu. Ova izjava podseća na izjave udbaša i Tufegdžića za "samoubistvo" gardista, koju su posle svi oborili.

bezimena

pre 11 godina

"...napao trojicu policajaca u civilu...".

Ovo je u najboljem stilu 90-tih...daj bože da se nešto ne desi ovom novinaru, npr. da se samoubije udaranjem glavom o zid.

Sva udruženja novinara HITNO da reaguju, ne samo izjavama, već okupljanjem i protestima!

DzoniKg

pre 11 godina

Sve je jasno kao dan ..blic i svi ostali da nazalost sada zuti mediji objavljuju lazan tekst i uz njega namerno skracen video da se ne vidi sta je radio doticni na pocetku i da ih je napao neverovatno bahato a od napravise cvecku i nekog sveca a samo slucajno je napao policajce misleci da je jaci..kad b92 objavljuje ceo snimak i kad su provalili oni sklanjaju snimak sa youtuba..al imam ga na hardu pa ce na youtubu da se malo smejem njihovim lazima.

Cages

pre 11 godina

Video na youtube vise ne postoji,ALI ja i gomila ljudi ga je jutros vec odgledala i NIJE ISTINA da je covek napao policajce u civilu pre ce biti da je bilo obrnuto! Stop teroru policije nad gradjanima!!!

Cages

pre 11 godina

Video na youtube vise ne postoji,ALI ja i gomila ljudi ga je jutros vec odgledala i NIJE ISTINA da je covek napao policajce u civilu pre ce biti da je bilo obrnuto! Stop teroru policije nad gradjanima!!!

sasav

pre 11 godina

Pa videli smo snimak na Jutjubu. Jes da ga je Blic brzo skinuo i editovao, ali internet je veliki, pa snimak moze da se nadje. Jasno se vidi kako je "urednik" tj. najobicniji siledzija, parkirao motor, i onda izasao na pola ulice da doceka kola ljudi koji mu se nisu dopali. Kad su kola naisla, izleteo je pred njih i poceo da ih sutira, da cima vrata i da udara nekog kroz prozor. Valjda je zamislio da je i on Svaba, pa moze samo da obuce maskirne pantalone i da radi sta hoce po Beogradu, bez posledica. Ali je naisao, da citiram kapetana Luku Djuraskovica, na k**** t***. Pa nek se sad misli po zatvoru kako su prolazile Svabe na ovim prostorima dosad, a i od sad ce. Kad bi se vise ovakvih bahatih nasilnika odmah hapsilo, normalan svet, koji ima druge brige, ipak bi mogao da bez straha izlazi na ulicu.

bezimena

pre 11 godina

"...napao trojicu policajaca u civilu...".

Ovo je u najboljem stilu 90-tih...daj bože da se nešto ne desi ovom novinaru, npr. da se samoubije udaranjem glavom o zid.

Sva udruženja novinara HITNO da reaguju, ne samo izjavama, već okupljanjem i protestima!

Glas razuma

pre 11 godina

Ljudi o cemu pricamo ovde? Koji novinari i njihove verzije? Sta bi se desilo da je urednik NIN-a, koji je nasilnik po svemu sudeci, naleteo na vas?

Lola

pre 11 godina

Ma važi, napao je trojicu policajaca. Zašto bi to uradio? Hoće da im smesti? Policija bije gradjane pa onda podnose prijvu da su napadnuti.

DzoniKg

pre 11 godina

Sve je jasno kao dan ..blic i svi ostali da nazalost sada zuti mediji objavljuju lazan tekst i uz njega namerno skracen video da se ne vidi sta je radio doticni na pocetku i da ih je napao neverovatno bahato a od napravise cvecku i nekog sveca a samo slucajno je napao policajce misleci da je jaci..kad b92 objavljuje ceo snimak i kad su provalili oni sklanjaju snimak sa youtuba..al imam ga na hardu pa ce na youtubu da se malo smejem njihovim lazima.

Vzivko

pre 11 godina

Ovo je necuveno i bezobrazluk od novinara!!! Napada policiju na sred ulice i onda se bune. Treba da Vas je sramota.Mnogo ste nam zla napravili, Vi novinari.Sada jos tucete narod po ulici. Zamislite da to nisu bili policajci??? A novinari kabadahije idu po ulici i dele pravdu. Sram Vas bilo. Zakon je isti za sve

realno

pre 11 godina

ljudi ako saberete sve receno i vidjeno na snimku slika je ovakva:
vozilo tojota u kome su bili polocajci je bahato presekla put Piacunu na Motoru, cime ga je zivotno ugrozila. Ovaj je produzio do zgrade Blica odakle i krece video snimak. Izrevoltiran ih ceka kad je ugledao vozilo prilazi sutira vrata i vuce udara, psuje ili sta vec suvozaca ne znajuci da su panduri. Odaljava se od vozila odakle krece frka gde oni izlecu i brutalno ga napadaju bez legitimisania. Realno ovde su obe strane krive i Piacun koji je prvi krenuo i policija koja je upotrebila preveliku silu....

dejan

pre 11 godina

Meni nije jasno kako to direktor policije moze 'dati nalog' svojim sluzbenicima - policiji da nekoga pusti iz pritvora??
Za taj nalog mora da postoji pravi, pravi, pravi osnov.
A onda to sugerise da Veljovic vec do u detalje zna sta se u stvari desilo
Meni ovo 'smrdi' od samog starta

Nepristrasno

pre 11 godina

Piacun je neko ko ima sklonosti ka agresivnom ponašanju. Ovo nije uopšte teško utvrditi u razgovoru sa ljudima koji ga poznaju. To naravno ne opravdava ponašanje policije. Između ostalog snimak govori od koga je potekla glavna inicijativa za sukob...

Marko

pre 11 godina

Darko odakle ti to da su novinari u Srbiji ugroženi?

Da je ovo uradio neko ko je recimo lekar, nastavnik, seljak odmah bi otišao u zatvor. A kada novinar prekrši zakon i bude priveden e to je onda govor mržnje, progon, ugnjetavanje.

Piše u zakonu koja je kazna za fizički napad. Novinar ili, treba da odgovara.

Obicni gradjanin Srbije

pre 11 godina

"Milinković je dodao mu je u tužilaštvu rečeno da urednika NIN-a neće teretiti za napad na službeno lice, već za nasilničko ponašanje.

On je novinarima rekao i da su u Pjacunovoj torbici pronađena dva noža sa sečivom dužine pet, odnosno osam centimetara."

Cekaj. Da je to uradio obicni gradjanin Srbije zavrsio bi sa 5 godina robije ali posto je to urednik novina i novinar onda je zasticen kao beli medved ?!

Dokle god pravda bude bila nejednaka za sve dotle ova drzava nece postojati a zakoni nece biti priznavani. Sami sebe zakopavate jer pokazujete da zakone ove drzave niko ne treba da postuje.

Dusan

pre 11 godina

Generalno, kod nas je policija vrlo cesto preterano nasilna i bahata. Ali u ovo slucaju medijska hajka koja se digla i neverovatno lazni izvestaju po novinama su prosto neverovatni, ni snimak citavog dogadjaja ih ne sprecava da proglasavaju policijsku torturu navodeci da je policija prestigla, zaustavila ovoga teh. urednika i onda ga prebila. A snimak jasno pokazuje lika koji istrcava na ulicu i krece da udara vozilo i suvozaca kao najgori nasilnik. Pa ako je nosio kacigu, lica u vozilu nisu mogla ni da pretpostave ko istcava na sred ulice da ih napadne.
Da vidim ove sto podrzavaju ovog lika kako bi reagovali da im je prebio brata, oca ili slicno, zato sto se zadesio na suvozacevom mestu vozila za koje on misli da ga je iseklo?? A iskreno sumnjam da zna i da vozi pravilno, zajedno sa jedno pola vozaca skutera u Bg, koji konstanto preticu nepropisno, seku na sve strane, obilaze sa desne strane druga vozila itd..
Usput, u SAD ti lepo ocitaju prava kada te hapse, ali ako si usput napao policiju ili se opirao hapsenju te isto polome...

Rale

pre 11 godina

Ljudi, o čemu pričate, jasno se vidi na snimku da se taj lik zaleteo na automobil, šutnuo ga i onda udario jednog od ljudi u automobilu kroz prozor. Potom je krenuo da se povlači, ovi iz automobila su izleteli i oborili ga na zemlju. Ili je bio pijan ili mu je sunce udarilo u glavu, nema drugog objašnjenja.

sedi-razmisli

pre 11 godina

Na linku koji je zakačio kolibri jasno je da su i novinar i policajci zaslužili krivičnu prijavu. Prvi zbog šetanja po sred ulice i napada na vozilo u pokretu, a drugi zbog prekomerne upotrebe sile. Suđenje za ove dve stvari ne bi trebalo da traje duže od 15 minuta.

iz mase

pre 11 godina

Sudeci po ovom snimku http://www.youtube.com/watch?v=9JdGLKZM2Sk&feature=youtube_gdata_player

najveci krivac je zapravo novinar.

Ali krivi su i policajci, jer su nisu trebali da ga na sred ulice prebiju kao macku.

U zatvor i novinar i policajci!

Sta nije jasno ?!?

pre 11 godina

Sve se lepo vidi na snimku vimeo. com / 48173670 od 04:46 kada on dolazi, zaustavlja se, parkira motor, izlazi na sred puta (ometajući saobraćaj) i kad su oni naišli zaleće se nogom u njihova kola, zatim se naginje i gura ruku/e kroz prozor (da "porazgovarasa njima") i posle toga se odmiče (verovatno kad su mu rekli da su policija u civilu)....šta bi bilo da to nisu policajci nego neki običan gradjanin!? Da li to urednik NIN-a ličnim primerom pokazuje kako treba da se reagije u saobraćaju!!!?

Finger

pre 11 godina

U prevodu: Slobodno sutirajte i vredjajte policajce i nista vam se nece desiti,a ako vas privedu Velhovic ce narediti da vas puste. Ne znam sta bi se desilo da je Veljovica na isti nacin neko napao.

Radovan III

pre 11 godina

Au sta si bre ti trtmilojka hteo da kažeš?! Nis te ne razumem!!! Zakon je zakon, nisu oni njega tukli vec je on njih napao, a napad na osl se kažnjava krivicnom prijavom! Sta su trebali da rade, da ga pomaze i upozore ga...

sumorni

pre 11 godina

"(Obicni gradjanin Srbije, 25. avgust 2012 17:07) "

Na otvaraču za konzerve je sečivo duže od 5 cm, a na grickalici za nokte duže od 8 cm.

Lepo je što ste skočili u zaštitu svojih kolega, ali što se mene tiče vaše bahate kolege bih ozbiljno povredio u samoodbrani.

Za trećeg kolegu koji spominje napad na službeno lice - od kad su farmerke i jakna službena odeća, a siva Tojota civilnih tablica - službeno vozilo?

Na takva "službena lica" i ja bih prvo pucao, a onda im tražio isprave. Kako vidim, ne razlikuju se od onih koji su po ulicama sejali smrt u prethodnom SPS/Radikalskom mandatu.

Iz crnog Audija.

A na stranu to što pandur ima taksativno navedeno kad sme da udari nekog, a kad sme da vadi oružje. O čemu ova dva batinaša pojma nemaju.

Mrki

pre 11 godina

Ovde se menjaju teze jer ko tebe napadme imas pravo da se branis. Ovaj tehnicar a ne novinar je JUNACKI udario nogom u vozilo i suvozaca ne znajuci da je vozilo MUP-a i da su policajci u njemu. Gospodo tako bi napao i vase dete i junacki pokusao da pobegne. Ali on je pritrcao vozilu i izazvao incident i pokusao da pobegne. Policajci da nisu reagovali i priveli ga tada bi ih trebalo pokaznjavati. Da li treba neko tako da se ponasa prema bilo kome pa kada naleti na minu onda kukaju. Mozda je doslo do prekomerne upotrebe sile ali to ce Sud da utvrdi a ne novinae Spajic koji misli da je najpametniji jer prvo je trebao pogledati snimak pa onda da komentsrise. Mozda treba Beogradjani da pisaju po policiji da bi im bila dobra.

bane

pre 11 godina

Novinari znaju da budu bahati čak i više od policajaca. Misle da im je sve dozvoljeno i da sve mogu preko veze koje nemilosrdno koriste u svakoj prilici. Prete onima koji im ne izlaze u susret da će "pisati o njima" tj. ocrniti ih u svojim novinama.
Urednik NIN-a je odmah prihvatio verziju svoga čoveka iako nije bio prisutan. Ako tako informiše javnost i u svojim novinama, nije onda čudo što je NIN tu gde jeste.

mujcinovic salih

pre 11 godina

Ima snimak na You Tube koji je prilicno nejasan.Vidi se da je covek prisao kolima ali nista vise.Sta je stvarno bilo!Odakle ta kola tu,zasto on prilazi njima.Kako zna da su policajci i.t.d.Stekao sam utisak da su oni malo grublje postupili prema njemu nego sto je neophodno.Imam utisak da policija mnogo grublje postupa sa postenim gradjanima nego sa kriminalcima.

Djenka

pre 11 godina

``Nebojša Spaić, glavni i odgovorni urednik NIN-a, izjavio je ranije za B92 da je napad policajaca u civilu bio neprimeren i da ima utisak da je reč o upotrebi prekomerne sile``.
Cek, cek. Posvadjao se sa njima u toku voznje, zatim ih je sacekao, prisao vozilu, sutnuo ga, pa udario suvozaca ( sticajem prilika policajca u civilu) , e onda kad su ovi izasli da mu ``objasne`` nesto ispao je problem? Valjda je normalno da ga prvo savladaju, pa tek onda pokazu dokumenta? Pa meni i verovatno vecini vozaca da je sutnuo auto i jos prode udario nas, bio bi polomljen ko grisina. Kad novinar pocne da divlja to nije lepo, ali kad zbog divljanja dobije batine to je nedopustivo?

Jednaka pravda za sve !

pre 11 godina

Pokom osnovu je ovaj pusten iz zatvora ?!?
Daje to uradio obican gradjanin Srbije odmah bi usledila hajka preko svih slobodnih medija i bio bi osudjen na visegodisnju robiju.

Sramota. Smenite nacelnika policije zbog ovoga jer je prekrsio ustav !

Pepeljuga

pre 11 godina

Ovakva izjava je bila očekivana od portparola MUP-a, mogli bi ih čak i unaprediti. Šta god da je isprvociralo grafičkog urednika NIN-a na bilo kakvu reakciju je totalno nebitno , jasno se vidi na snimku kako je dotičnom službenom licu povređen ponos i kako mu je pao mrak na oči, i kako svom silinom kreće, udara i obara urednika, ali iako su ga sva trojica uslovno rečeno svladala, i nije pružao apsolutno nikakav otpor, oni nastavljaju da se dokazuju i brutalno iživljavaju i tako više nego očigledno zaboravljaju da su službena lica. Da li bi tako postupili na nekom splavu gde neki njihov kolega pruža "zaštitu" nekom narko baronu, da kako da ne, to pružanje zaštite splavovskim narko baronima im je dodatni izvor zarade. Znači ovde se očigledno radilo o prekoračenju službenog ovlašćenja, i odnesite snimak bilo kom sudiji u Strazburu, i da proceni na osnovu snimka ko je žrtva, milijardu % budite ubeđeni da bi pomislio da je neki gangster - zver izleteo iz auta. Ali jednostavno ovde se radilo o povređenoj muškosti i balkanskoj sujeti, jer šta bi rekle kolege da je kulturno pokazao značku,verovatno da nije muško. Ajde i da čujemo drugu stranu, urednika, da i on sazove konferenciju za štampu. Ova izjava podseća na izjave udbaša i Tufegdžića za "samoubistvo" gardista, koju su posle svi oborili.

Agaton

pre 11 godina

Miloš Obrenović (misao izrečena polovinom XIX veka):

"Panduri su hajduci,
sa zakonom u ruci"

2012. Da li se nešto bitno promenilo za vek ipo?

Zoran

pre 11 godina

U ovom slučaju život je opet pokazao obema stranama da je veliki učitelj i da je majka a ne maćeha. Nadajmmo se da će gospodin urednik NIN-a shvatiti lekciju i nikada više neće ovako bahato naletati na auto u pokretu i tako ugrožavati svoj i život ostalih učesnika u saobraćaju a sve zarad nekakve glupave osvete. Nadam se i da je shvatio da je svojoj porodici više potreban povređenog ponosa ali živ i zdrav nego ne daj bože invalid ili mrtav zbog kombinacije tankih živaca i preterane ljubavi ka motorima.

Što se policije tiče valjda su shvatili gde su pogrešili. Da su intervenisali profesionalno i po zakonu tehnički urednik NIN-a verovatno više ne bi bio urednik i sve su šanse da bi se još dugo razvlačio po sudovima zbog napada na službena lica.

Ko zna možda je još i najbolje što se ovako završilo.

Dača

pre 11 godina

Video na youtube vise ne postoji,ALI ja i gomila ljudi ga je jutros vec odgledala i NIJE ISTINA da je covek napao policajce u civilu pre ce biti da je bilo obrnuto! Stop teroru policije nad gradjanima!!!
(Cages, 25. avgust 2012 15:56)
Sta si ti onda gledao, naslov je bio policajci napadaju urednika NIN-a, a na snimku nigde motora, vec pesak (pretpostavljam doticni novinar)prelazi ulicu van pesackog prelaza,sacekuje toyotu, nogom udara u suvozaceva vrata i potom izlaze 3 policajca u civilu, ostatak price poznat...ali nije policija uklonila snimak, vec kolege novinari koji su i objavili vest,ali kasno posto je on dospeo i do direktora policije koji je ukazao na to da se jasno vidi kako je novinar zapoceo svadju.

Verica

pre 11 godina

A po kom je osnovu pusten ako ima 2 noza uz sebe? Sta ce mu 2 noza te duzine? Da odabere kojim ce nekog da napadne?
Da je ovo uradio obicni gradjanin bio bi odmah procesuiran i proglasen u svim medijima za huligana i osudjen barem na 5 godina a ovome ni dlaka sa glave nece faliti jer glavni urednik telefonira nacelniku policije sa kojim ima deal i sigurno se dobro znaju s obzirom sta sve NIN, degradirana novina, ne objavljuje i prikriva ili koje fabrikovane vesti obajavljuje.

Trazimo punu istragu, listing telefona nacelnika policije da se utvrdi da li je licno razgovarao sa glavnim urednikom NIN-a pre odluke i da pred ustavnim sudom objasni kojom logikom je ovog nasilnika, koji je prekrsio ne 1 vec 2 a mozda i vise zakona, pustio iz pritvora i osim toga ko je on da odlucuje za sta ce on biti tuzen. To valjda drzavni tuzilac treba da utvrdi !
Takodje ako se utvrdi da su radili u dosluhu treba da odgovara i glavni urednik NIN-a. Ko je on da svojim licnim i privatim vezama utice na regularnost postupka istrage i same presude?

Sve Vas gospodo treba smestiti u zatvor pa tamo pravite svoju privatnu drazvicu i zakone a nas postene gradjane da ostavite na miru i konacno napustite sve pozicije i osim toga samu zemlju Srbiju. Bicemo cistiji, zdraviji i bolji bez svih Vas.

Huligan

pre 11 godina

A jel mogu i ja da ih napadnem, a onda neka UNS ili neka vec organizacija za zastitu traži da budem odmah saslušan kod istražnog sudije i pušten na slobodu, a ovaj incident temeljno istražen posebno zbog prekomerne upotrebe sile protiv mene. Pa znas kad bih bio pusten? Nikad!

Natasa Peric

pre 11 godina

Tuk-na-luk - ROAD RAGE je uzrok ponasanja obe strane. Policija treba prvo da pogleda snimak pre nego da izvestaj za medije jer se iskaz ne poklapa sa vidjenim. Ne branim motoristu jer bi on napao bilo koga u saobracaju a ovog puta je nalaeteo na tvrd orah. Interesantno da se ne kaze da li je motorista bio posd dejstvom alkohola!?

Rade

pre 11 godina

Policija nema pravo da tuce nikoga, bez obzira sta se desilo pre tog incidenta. Svi oni treba da prodju kroz obuku gde treba da ih nauce da se suzdrze od upotrebe sile osim u krajnjoj samoodbrani. Ako trojica napadnu jednog nenaoruzanog coveka to se ne zove samoodbrana.

Potkazivac

pre 11 godina

Mrs bre! Dosta bre vise policijske torture!!! Vreme je za kuku i motiku.
On sam napao njih trojicu? Mora da je neki snagator cim nije dogurao dalje od tehnickog direktora, mada se odmah vidi da je neki zestoki momak cim se vozika motorima okolo. Skuterima.
Daj Boze da ce neko od neposrednih svedoka imati kojones da stane u zastitu nevinih policajaca...
Te i takve policajce na robiju sa onima koje su zatvarali, oni znaju kako. Ne suspenzija NEGO ROBIJA!!!

Spin bratije

pre 11 godina

Ne zna se ko je gori. Ovi (p.) ili on (m.). Kakav on (m.)takvi i oni (p.). Bahati udarili jedni na druge. Ako me razumete. Ko je VIDEO situaciju bice mu jasno.

trtmilojka

pre 11 godina

@alex: Aleks, Aleks! Sveznalico jedna! Kako to da ne znaš da policija NEMA PRAVO da TUČE! Da se brani, jest! Ali, da tuče gradjanina NEMA PRAVO! Po tebi, ako CIVIL napadne POLICAJCA, ma bre POLICAJCE, onda ovi imaju pravo da ga prebiju? Ajde, ajde, sveznalico jedna! Policija pretuče jednog jedinog civila, i to policija u CIVILU? Ajde, ajde, Aleksiću, zajedno sa policijom! Šta ćeš ti jadan sa tri POLICAJCA protiv sebe? Će da se tučeš? Pa, neka ti! Tri POLICAJCA U CIVILU lako, veoma lako mogu da te savladaju; no, šta misliš, ma tek mogu da te pretuku ko vola! Jeste, sveznalico jedna, mogu da te pretuku ko marvu, po tebi, naravno! Rado bih video ova tri junaka, da ih tuku popovi, nalik na onog ubicu u mantilji! Je li, bre! Ovo je Srbija, ovde mogu da tuku novinara, i nije važno kako se on ponašao, već činjenica da ovi koji "čuvaju zakon", uzimaju zakon u svoje ruke! Ili ti misliš, ako je nbeko napao policajca, taj ima pravo, policajac naime, da ispali deset metaka u napadača, jer jedan metak je premalo? Ovu trojicu suspendovati, izbaciti iz policije, jer jedan jedini čovek ne može protiv tri izvežbana policajca... ili može? Ako može, kakve onda policajce imamo?

trtmilojka

pre 11 godina

@radovanIII: Radovane, Radovane TREĆI! Zar nisi pozavršavao nikakve škole, već si pohodio "Megatrend", gde te nisu naučili da čitaš? Burazeru, POLICIJA NEMA PRAVO DA TUČE NIKOGA! NI TEBE, NI MENE, NITI BILO KOGA! To što si se ti navikao da u Srbiji može... Ko zna, možda i na tebe stigne neki "red", pa te pretuku ko vreću salame! No, ja ću i onda govoriti da POLICIJA NEMA PRAVO DA BIJE! Ni u samoodbrani, jer pretući civila, i to trojica, nije samoodbrana, već teror policijski, preterana upotreba sile, kapiraš! Ako ti nije jasno, javi se čim stigneš na red u prebijanju policijskom!

zmaj

pre 11 godina

@Aksiom, @Cages i ostali "napadaci na prvu loptu" - Internet je cudo!!! Izvolite link sa full snimkom - radnja krece oko 5-og minuta... Primeticete da je NIN-ovac stigao na raskrsnicu, a pandura jos nema... Ostalo je istorija...

http://vimeo.com//48173670

Dahija

pre 11 godina

(trtmilojka, 25. avgust 2012 18:02)
Vidi, policija nema pravo da bije i to je tačno, ali ni građani ne smeju bilo koga da biju pa samim tim ni policajce! Isto tako niko ne sme da puca ni u koga, ali ako je napadnut vatrenim oružjem onda ima pravo da uzvrati i da se odbrani. Pametnome dovoljno.

darko

pre 11 godina

ako su već takvi frajeri i badže zašto nas ne zaštite od maloletničke delikvencije, već su nam ulice prepune tih malih krimosa. našli da se iživljavaju na starijem čoveku, pa još dvojica...bre novinari, dokle ćete da trpite više ovo. svi upravljaju sa vama, ubijaju vas, tuku vas...tražite smenu min.policije pa sve do stanice milicije kojoj ove barabe pripadaju

bas bez veze...

pre 11 godina

Zao mi je samo sto se ne vidi sta su to policajci njemu uradili kad ih je sacekao zbog toga. Onda bi bilo sve jasnije.

S druge strane, ako su mu presekli put ili sta god vec, zasto nije odmah tako reagovao nego otisao napred i cekao ih? Malo cudno ...ako si u momentu iziritiran, reagujes odmah, zar ne?

Sve u svemu, bez veze...lose po sve ucesnike.

A policajci po kojima svi zdusno pljujete ce vam mozda zatrebati jednog dana...pa cete ih zvati i bice vam dobri...naravno, ova dvojica ga ''malo'' preterase. Par samara i privodjenje bi bili dovoljni... Mada da budem iskren i nisu ga nesto mnogo peglali. Znam za mnogo gore.

Ajmo ljudi spustite loptu...nikom nije danas lako pa ni policajcima. Nije ni novinarima. Nikom. Novcanik sve tanji, zivci sve tanji, perspektiva sve tanja...

Meni najvise u svemu smeta sto Srbin udara na Srbina. Malo su nas gazili (samo ko nije hteo) pa sad i izmedju sebe.

matke

pre 11 godina

Čovek je dobio što je tražio a po ovome sto se vidi na snimku nije ni dobio koliko to želi da se predstavi u medijima.To sto su ta dva policajca uradila je nesto sto bi svaki normalan covek uradio u trenutku besa, izšutirao je auto i kao kurva više puta udario policajca pesnicom....pa sta su trebali da urade..da ga vode na kabezu.

Si Sto

pre 11 godina

Mangupirao se po gradu pa kad je popio batina onda kuku lele strašna policija....sreća njegova pa nije naleteo na nekog ko ne prima platu iz budžeta jer su ti nasilni vozači mnogo agresivniji i mislim da bi mnogo gore prosao,opusti se uredniče sa povređenim ponosom,moraš muški i ljudski nekada da podneseš poraz!

Sindik

pre 11 godina

http://vimeo.com/48173670
pa ovaj novinar i nije bas neka cvecka,kolko ga KOLEGE brane,kako se vidi,naleteo je na njihova kola u pokretu i poceo da udara,ili sta vec ne vidi se lepo
postupak ovog Novinarskog HULIGANA je mogo da izazove i udes...covek ne razmislja,smrdi mi ovde nesto,moguce da je unapred sve ispalnirano,a zasto,saznacemo u buducnosti.

svako normalan bi ovako postupio kao ovi policajci,on treba da bude srecan sto je uopste ziv,neko drugi bi ga ubio

zamisli da vozi neko zenu i decu u kola i neki novinar ovako istrci i pocne da udara po kola??
PA MOZES DA BUDES I 1000 puta novinar,tu bi ostao!

bravo

pre 11 godina

POGLEDAJTE PRVO SNIMAK KAMERE VIDEO NADZORA, NA yt ZOVE SE NAPAD NA POLICIJU OD STRANE NOVINARA NIN, I SVE CE VAM BITI JASNO!! Da je mene tako napao na ulici ja bih ga ugazio, sa ovima je jos dobro i prosao, inace mislim da je sramota sto ga je Veljovic pustio iz pritvora jer je urednik ili novinar pa sta to znaci i kakva je to poruka poslata svima ostalima? Ovo na snimku je klasicno nasilnicko ponasanje, covek im je isutirao i isaketao auto, mislim da nije znao ko se vozi u tom autu, ALI OVIH DANA MI JE NAJSMESNIJA HAJKA KOJU SU SPROVELE NJEGOVE KOLEGE POD NASLOVOM VRACAMO SE U 90-TE I SLICNO, AJDE SADA GOSPODO NOVINARI JEDNO VELIKO IZVINI SVIM ZAPOSLENIMA U MUP!!!

Veljko

pre 11 godina

Ovaj zamenika nacelnika Goran Milinkovic bi trebao nakon pregleda video dokaza da se pogleda u ogledalo i da nam kaze sta vidi u njemu.

samo vas gledam

pre 11 godina

Počelo kao svađa i prepirka, eskaliralo a onda su oni za svaki sluča izvadili značke. Tipično. Kad se otme stvar kontroli a potpuno je privatna i nema veze sa poslom onda se oni sakriju iza legitimacije. Malo ih je na njega jednog, kakav god da je bio, već za svaki slučaj i da iskoristimo firmu gde radimo. Da je bilo jedan na jedan zvali bi interventnu makar se na basketu posvađali.
Nisam neki klinac navijač već neko ko je to video i uživo. Zloupotreba posla potpuno rutinska kod nas. Ne branim novinara ni malo ali ipak ono sa sečivima je zabavno. Šta je imao?
Onaj švajcarac sa dva nožića, vadičepom i odvijačem? Mereno sa drškom da izgleda duže i strašnije u zapisniku.
Kad su izašli ljudi oni se uplašili da je pojačanje motoristi pa povadili značke i pištolj. Sad se kaju garant ali kako se izvuć a ne ispast glup u društvu.
Samo nagađam ali nije nemoguće.

и тако...

pre 11 godina

Samo bih pitao "kolege" da li su ikada u svom životu bili u situaciji da ih neko drugim vozilom namerno/slučajno izgurava sa kolovoza? Pri tom ste vi na dva točka. Da li znate kako to užasavajuće izgleda? A u nekim situacijama ti se smeju u lice zbog svog postupka. Jer su "jaki". Da li znate kolika je navala adrenalina u tom trenutku? Da li znate da biste bili u stanju i na cev da izađete? Jer je taj neko pre par trenutaka svojim postupkom pokušao da vas "skrati za glavu". Pa ti je onda svejedno da li te je ubio kolima ili pištoljem.

Objektivan

pre 11 godina

Pitam se samo kojom brzinom i kako je trebalo da vozi motor kroz grad da bi uspeo da se parkira kod redakcije i saceka ih na putu? Zar ta osoba u maskirnim pantalonama, u crnoj majci sa ogromnim krstom i arapskim kockastim salom oko vrata i pritom se fizicki obracunava na ulici, moze da vrsi tako odgovornu duznost u nasem uglednom listu!?

Mrki

pre 11 godina

Zabole Veljovica za ovaj slucaj ode covek u penziju a ko zna mozda ga onaj Spajic iz NIN-a zaposli kada ode u penziju. Ovo je postalo smesmo sta rade medijski vracaju biciklo Japancu, izvinjavaju se za sve i svasta ovamo Direktor policije izadje pred novinare nespreman da im replicira da ih razbije znanjem a ne da ostaje zatecen.

Ratko

pre 11 godina

Zbog cega se prekinulo sa ovom pricom? Zasto je ovaj novinar pusten iz pritvora i nije odmah izveden pred istraznog Sudiju? Kakva je ovo drzava gde jedan novinar moze da zaustavlja i sutira auto i udari policajca ili bilo kog drugog a da potom bude pusten? Zasto selektivno delite pravdu i cinite neke ljude povlascenim u odnosu na druge? Ovaj novinar je jedna velika sramota za tu profesiju a jos gori su oni novinari koji pokusavaju da izoblice istinu kao sa onim skracenim snimkom gde policija intervenise. Policajci treba da tuze Blic zbog uvrede casti a ovaj novinar u zatvor jedno dve godine.

dejan

pre 11 godina

Mislim da bi mnogi novinari sada trebalo da se javno izvine zbog tekstova koje su napisali o policajcima. Na snimku se vidi da je njihov kolega pritrčao kolima i kroz prozor udario policajca, a kada su ovi krenuli da izlaze on je počeo da beži. Pa svako normalan bi ga zbog ovoga dobro ispeglao. Muka mi je više od bahatih vozača kojima kada nešto prigovoriš odmah hoće da se fizički razračunavaju. Verujem da je i ovde takav slučaj. A policajce bi trebalo nagraditi što su ostali koliko toliko smireni. A vi gospodo novinari, zapitajte se kako bi ste se osećali da vam neko pritrči do kola i da vas udari kroz prozor u trenutku dok ste vezani i niste u mogućnosti da se branite i izbegnete udarac.
Zato se sada ogradite od postupka vašeg kolege. Mislim da je to najmanje što bi ste u ovom trenutku mogli da uradite.

Marko Dimitrijević

pre 11 godina

"Direktor policije je istakao da ovakvi incidenti nisu potrebni ni policiji, niti medijima i da ne bi trebalo da budu prepreka za 'inače dobru saradnju'".

A nama običnim građanima su potrebni, zar ne? Baš me interesuje koliko ima ovakvih incidenata o kojima se ne zna. Sticajem okolnosti, u pitanju je tehnički urednik jednog pisanog medija, pa se zbog toga digla medijska halabuka. Iz ove izjave direktora policije se samo vidi da je njega baš briga za poštovanje zakona i ponašanje policije, dok god je to daleko od očiju javnosti.

///////

pre 11 godina

Piacun je neko ko ima sklonosti ka agresivnom ponašanju. Ovo nije uopšte teško utvrditi u razgovoru sa ljudima koji ga poznaju. To naravno ne opravdava ponašanje policije. Između ostalog snimak govori od koga je potekla glavna inicijativa za sukob...
(Nepristrasno, 25. avgust 2012 16:10)

ne postoji snimak povoda za incident koji se desio na semaforu, to je prvo - ako vec utvrdjujes cinjenicno stanje. drugo, ja za tebe mogu da napisem da si jedan od policajaca koji je batinao spomenutog ili da imas sklonost ka pisanju komentara u korist policije po sluzbenoj duznosti, a nista od toga ne mora da bude istina. nadam se da i ostali shvataju sirinu prostora za manipulaciju ovde.

sto se tice raznih sklonosti, evo ja npr. nemam sklonost ka nasilnom ponasanju, ali plasim se da je moguce da cu imati sklonost da mi jednom pukne film kada me u saobracaju zivotno ugrozi drugi vozac, naravno ako mi isti nekako ipak dozvoli da prezivim. za sada sam samo srecan posle takvih ne bas retkih situacija.

pozdrav i svako dobro

Vlada

pre 11 godina

http://vimeo.com/48173670 Evo ga snimak, pa prosudite sami. Meni izgleda kao da je on njih napao. Vidi se da je zaustavio njihovo vozilo i prisao prozoru, a da li je bas nekog udario, to se ne vidi jasno.

Gomila ispranih mozgova

pre 11 godina

Zoran, 25. avgust 2012 18:20)

Ne volim grube reči, ali tebi moram reći da lupaš! Lupaš reči "napad na službena lica"! Po čemu je on mogao znati da su oni službena lica??? Jesu li izvukli ono rotirajuće svetlo da bi mu skrenuli pažnju da su panduri? Ne, jer su priželjkivali da ih napadne da bi se na njemu iživljavali. Podozrevam da su bili pripiti!

Zile

pre 11 godina

Pacova treba baciti u corku a novinare koji su brze bolje napravili reportazu o tome i bez provere cinjenica anatemisali policajce treba novcano kazniti. U tzv demokratskom zapadnom drustvu videli smo mnogo puta kako su reagovali policajci na slicne slucajeve tako da je ovaj decko srecan ako je prosao sa nekom modricom.

Sirke

pre 11 godina

Ja sam primeto da je motorciklista sacekao sa oni dodju,sto znaci da je bilo nekog osnova.Saobracajni prekrsaj coveka u automobilu.
Svi znamo kako "sluzbena lica voze" sa znackom kao da su bogovi.
Slecan incident je bio na Bezaniji kad je nasrnuo policijski DB na vojnog DB-ovca,a zajednici cilj je bio parking mesto,odnosno bar sa prostitutkama i sve je zataskano,a verovatno su dolazili po reket.
U ovom slucaju je novinar preterao,a sluzbena lica posebno jer su primenili nasilje pre legitimisanja.Ako su ga savladali na zemlju,lisice i zna se procedura,no ovde vidimo divljanje i pesnicenje u glavu.
ISKRENO NEMAM POJMA ZASTO SU NOVINARA PUSTILI IZ PRITVORA,A JOS MANJE STO SE I OVA DVOJICA NISU NASLA U PRITVORU.
OVDE SVE NAOPAKO

Old Bejli

pre 11 godina

Cela izjava tog Gorana Milinkovića je skandalozna i protivpravna. Kaže..."on je došao u sukob sa policajcima...". Netačno, on je došao u sukob sa MM i NN koji u tom momentu NISU bili u svojstvu policajca za učesnike u saobraćaju. To što su se oni verovatno ponašali kao policajci je i izazvalo incident, smatrali su da mogu kako hoće. Uostalom šta javnost interesuju izjave osobe zadužene za unutrašnje stvari policije? Jesu li oni imali pravo da hapse ikoga ili su bili dužni da pozovu patrolu na dužnosti, to je trebalo Veljović da kaže. Nas interesuju prava i slobode građana a ne policija.

Hronolog

pre 11 godina

Nakon svega napisanog i vidjenog na snimku:
Vozilo tojota, u kome su bili policajci, je bahato preseklo put Piacunu na Motoru, cime su ga zivotno ugrozili. Sve to se desava kod kule Nebojša. Ovaj je produzio do zgrade Blica. Vozilo sa tri policajca ga sustiže. Odatle i krece video snimak. Na snimku se lepo vidi da tojota neko vreme stoji i da je otvoren prozor. Pretpostavljam da se odvija ''komunikacija'' između urednika i policajaca. Izrevoltiran prilazi, sutira vrata, vuce i udara, psuje ili sta vec suvozaca ne znajuci da su policajci. Udaljava se od vozila, a oni izlecu i brutalno ga napadaju bez legitimisania.

Onda gospodin Veljovic izjavi da misli da tu nema niceg licnog?!

Jedini razlog da krenem za nekim i da ga sustignem u cilju ''objasnjavanja'' je da nesto dozivim bas bas licno.
Da ne spominjemo to da verovatno nisu krenulu negde na kafu, nego slizbeno ... a ipak su odlucili da ga sustignu.

ПОЛИЦАЈАЦ

pre 11 godina

Како вас није срамота? О ком ви независном новинарству пишете??? На шта се ви позивате? Кога лажете? Срам да вас буде од народа. Новинар се свађао са полицијским инспекторима? То је наслов? Напао их је физички, наслиник место му је у притвору прво полицијском а онда и од стране истражног судије на захтев тужилаштва! Да смо правна држава тако би било. МУП и УНС би се оградили од било каквих изјава док се истрага не заврши. Сраман је и јадан чин директора полиције који је поступио ван законских оквира. Нема у закону услов да се лице пусти из полицијског притвора на основу сарадње МУП и медија!

Strsljen, Kamenica 32 klasa

pre 11 godina

(laufer, 27. avgust 2012 13:59) Vi ocigledno ne poznajete zakon o policiji i ZKP. Nisu izvadili pistolje nakon vezivanja nego pre. Tamo vam je lepo objasnjena razlika izmedju preventivnog koriscenja i upotrebe oruzija. Upotreba nije vadjenje pistolja i ciljanje u metu ili pucanj u vazduh zbog upozorenja. Drugo, kada lice napadne policiju prvo se isti savlada pa tek onda legitimise. Taj vas kolega novinar je prvo sutirao auto, udario policajca pa krenuo da bezi. Uz to se i otimao kod hapsenja. Ko zna sta je sve pricao i kakve je uvrede upucivao. Policajac je 24 sata na duznosti i njegova je obaveza da intervenise bilo kada i bilo gde. Isto tako je mogao da privede osumnjicenog i privatnim vozilom a mogao je da zaustavi nekog drugog vozaca i da iskoristi njegovo prevozno sredstvo. I otkud vi znate da li je ovo sluzbeno vozilo ili ne? Policijska vozila imaju civilne i sluzbene tablice. Nece valjda da se inspektori voze sa sluzbenim plavim P tablicama? To su vam operativci a ne uniformisani policajci vidno obelezeni. Ako vec nesto komentarisete morali bi prethodno da ovladate materijom. A taj novinar sada neka sprema pare za Sud.

Woja

pre 11 godina

Opet vade pistolj bez razloga, samo sto ovaj put srecom nisu nikog "slucajno" ubili... Po meni je policija ovde u Srbiji isto sto i kriminalci samo sto su sa druge strane...

laufer

pre 11 godina

Jeli komentatori kazete lupili mu par samara ?
Ne zelom da opravdavam ponasanje novinara ali ajde kad ste ovde svi strucnjaci objasnite mi postupak policajaca koji na VEZANOG coveka vade pistolj i udaraju ga , pa naravno da nije proslo vreme 90 ih kad se policija i dalje tako ponasa , pa oni nisu nista bolji od tog novinara a trebalo bi da budu bolji posto regulisu red i mir , naravno trebali su da reaguju ali ovde je ocigledna prekomerna upotreba sile , setite se samo Djordja Zarica , sta je to bilo dragi komentatori ? Jel i za to imate opravdanje , mislim da smo kratkog pamcenja

Gole kamiondzija

pre 11 godina

(laufer, 27. avgust 2012 12:34) ajde pokazi nam na snimku gde se vidi da su mu udarili par samara? Bacili ga dole, vezali i ugurali ga u auto. To sto su povadili pistolje je bilo preventivno radi licne zastite. Hvala Bogu da je to bila naoruzana policija. Bolje oni da ga uhapse nego da je naisao ilegalno naoruzan gradjanin. Po tebi policija ne moze da vadi pistolj ako neko nasrne na njih a oni pojma nemaju da li je on naoruzan? Zamisli lopov obija diskont jel po tvom misljenju policija treba da izvadi oruzije?

laufer

pre 11 godina

@Gole kamiondzija
ocigledno nisi razumeo , posto svi pricaju lupili mu par samara .
Jeli ,kazes preventivno vadjenje pistolja ? Na coveka kome su ruke vezane lisicama i koga guraju u automobil . Predpostavljam da si policajac pa zato i branis kolege i kao i svi ostali izvrces cinjenice .
Cinjenica jeste da je novinar napao sluzbeno lice i da treba da bude sankcionisan zbog toga ali nacin na koji je to uradjeno je neprofesionalan i prelazi u nasilje .
Ako su ga vec oborili na zemlju i onesposobili nije bilo potrebe da ga sutiraju i potezu oruzije !preventivno! ,
a to sto se nisu prvo legitimisali nema veze jel da ? a nema ni veze sto su ga odvezli kolima a nisu zvali maricu jel da ? napravili su gomilu propusta koju svi vi zaboravljate time sto se vadite na izgovor pa napao je sluzbeno lice .
Naravno podrzavam da novinar mora da odgovara za ono sto je ucinio ali moraju i ove siledzije koje jos uvek zive u 90im i tako se ponasaju .
E moj kamiondzija ti si jedan veliki nemac pojma

laufer

pre 11 godina

@ПОЛИЦАЈАЦ
ma tako je treba ga lincovati odmah, zatvoriti dozivotno u mracnu celiju ili javno kamenovati ....
iskreno se nadam da nisi stvarno policajac inace jadna nam drzava sa takvim policajcima kao sto si ti

laufer

pre 11 godina

Nemam nameru da VLADAM OVOM MATERIJOM hvala bogu postoji internet pa je dostupno pogledati a hvala bogu postoje video zapisi ali tebi bih preporucio da opet pogledas neke svari iz zakona pa onda proceni .
Kazes policajac je 24 sata na duznosti , jel da , znaci saobracajac zavrsi smenu krene kuci i ima pravo da me zaustavi i prekontrolise ?
Znas problem je sto neko postane policajac posle kursa od par meseci a kad mu prodje pripravnicki ili kako se vec zove daju mu da zapase pistolj za pojas i glumi kauboja .
Kad ti vec VLADAS materijom objasni mi dogadja sa deckom iz Jakova Djordjem Zaricem koga je TVOJ kolega upucao sa par centimetara u glavu ?

posto se toliko hvatas za zakon evo ti procitaj i uporedi snimak pa zakljuci sam .
Član 34
Ovlašćeno službeno lice se, pre početka primene policijskog ovlašćenja, predstavlja pokazivanjem službene značke i službene legitimacije licu prema kome primenjuje ovlašćenje.
Izuzetno, ovlašćeno službeno lice neće se predstaviti na način iz stava 1. ovog člana ako okolnosti primene policijskog ovlašćenja u konkretnom slučaju ukazuju da bi to moglo ugroziti postizanje zakonitog cilja. U tom slučaju ovlašćeno službeno lice će, tokom primene policijskog ovlašćenja, na svoje svojstvo upozoriti rečju: "Policija".
Vrste sredstava prinude i uslovi za upotrebu

Kroki

pre 11 godina

Smesno je dokle je dosla ova drzava. Kolika se samo hajka podigla na policajce... Mozda su trebali da se posle sutiranja novinara u vozilo i dobijanja udaraca od istog, izvinu doticnom zato sto nisu bili u obelezenom policijskom vozilu. Mozda treba da krive majku prirodu sto nisu visoki metar i po, pa da ih novinar "razbuca", jer se sada spominje kako su oni krsni policajci od dva metra. Jadan novinar! Zasto se niko nije oglasio kada je pre nekoliko dana-nedelja, ranjen policajac od strane jednog lica, koje se opiralo hapsenju tako sto je pokusao policajcima da otme pistolj??? Sta da se desila tragedija kao na Novom Beogradu, kada je ubijen momak Zaric??? Tada bi cela javnost ustala i osudila policajca kako je "NAMERNO" pucao u glavu jednog divnog mladica. Sta bi se desilo, da je kojim slucajem policajac bio ubijen? Ovako vest, da je jedan policajac ranjen, dok je drugi imao povrede od ujeda lica, prosla zapazeno, kao kad citamo da su u ulici, toj i toj, zavrseni radovi na sanaciji rupe na kolovozu!!! A direktor Policije je poseban slucaj! Kako on moze da pusta lice iz pritvora??? Sta rade tuzilac i dezurni istrazni sudija? Da li se oni nesto pitaju? I na kraju da zakljucim. Ako je Srbiji potrebna policija na koga ce svako moci da mokri (setite se zandara na stadionu Partizana koji stoji dok navijac mokri po njemu), onda treba ukinuti pozivni broj za policiju 192!

Che lll.

pre 11 godina

Najinteresantnije u ovom slucaju je da se policija brani sa sledecim : (Nije nam u interesu da se sukobljavamo s medijima). Halo. Gde se mi nalazimo. Policija ne sme telesno da se sukobi sa gradjanima. Ovakav brutalitet od policije nesme da postoju i da se tolerishe u jednoj civilizovanoj zemlji. Ova dva policajca mora pod hitno da budu suspendovani. Ujedno odgovorni javni tuzioc mora da reaguje. A ne ministar.
Sve ovo me podseca na jedan opasan anti demokratski i masivan pritisak policije na civilne gradjane i na slobodno novinarstvo.

Vukan

pre 11 godina

Imam utisak da je veliki broj komentara ostavljen od strane pripadnika MUPa (nadam se ne po direktivi). I pored razumevanja za kolegijalnost, reakcija koju su pokazali je vrlo žalosna i asocira na 90te. Policijski posao je izuzetno težak i nezahvalan a deo toga je to što uprkos svemu policajac mora da se ponaša po zakonu i da ne reaguje "lično". Umlaćivanje čoveka koji nije pružao otpor i tući ga dok je vezan lisicama sa sve vadjenjem pištolja (iako nisu bili životno ugroženi - niti je imao nož u rukama, niti kamen, niti pištolj niti pušku). O krivici novinara će odlučivati sud, kao što bi trebao o reakciji policajaca. Ovako nešto samo baca ljagu na ogroman procenat policajaca koji svoj posao rade časno i pošteno...

laufer

pre 11 godina

@Strsljen, Kamenica 32 klasa

Pod jedan nema potrebe da mi persiras neces me ubediti da si fin policajac
2)nisam novinar i nije mi kolega doticni i smatram da treba da bude kaznjen za to sta je uradio
3)ja zelim da ukazem na bahatost policije
4)nema potrebe da mi prepricavs dogadjaj jer sam gledao snimak tako da vise verujem svojim ocima nego tvojoj ubedjivackoj policijskoj retorici koju si ucio na visemesecnom kursu
5)vidim da znas sta im je rekao i opsovao pa verovatno su ti te kolege onda i prepricale zasto ih je taj nesrecnik sacekao onako besan , bilo bi lepo da podelis sa nama kad vec neke stvari znas

Woja

pre 11 godina

Mora svaki policajac da se odgovara za svoje postupke kao i svaki drugi gradjanin... Svi znamo kako ovde policija postupa prema gradjanima i kako je postupala...

Cages

pre 11 godina

Video na youtube vise ne postoji,ALI ja i gomila ljudi ga je jutros vec odgledala i NIJE ISTINA da je covek napao policajce u civilu pre ce biti da je bilo obrnuto! Stop teroru policije nad gradjanima!!!

bezimena

pre 11 godina

"...napao trojicu policajaca u civilu...".

Ovo je u najboljem stilu 90-tih...daj bože da se nešto ne desi ovom novinaru, npr. da se samoubije udaranjem glavom o zid.

Sva udruženja novinara HITNO da reaguju, ne samo izjavama, već okupljanjem i protestima!

Lola

pre 11 godina

Ma važi, napao je trojicu policajaca. Zašto bi to uradio? Hoće da im smesti? Policija bije gradjane pa onda podnose prijvu da su napadnuti.

sasav

pre 11 godina

Pa videli smo snimak na Jutjubu. Jes da ga je Blic brzo skinuo i editovao, ali internet je veliki, pa snimak moze da se nadje. Jasno se vidi kako je "urednik" tj. najobicniji siledzija, parkirao motor, i onda izasao na pola ulice da doceka kola ljudi koji mu se nisu dopali. Kad su kola naisla, izleteo je pred njih i poceo da ih sutira, da cima vrata i da udara nekog kroz prozor. Valjda je zamislio da je i on Svaba, pa moze samo da obuce maskirne pantalone i da radi sta hoce po Beogradu, bez posledica. Ali je naisao, da citiram kapetana Luku Djuraskovica, na k**** t***. Pa nek se sad misli po zatvoru kako su prolazile Svabe na ovim prostorima dosad, a i od sad ce. Kad bi se vise ovakvih bahatih nasilnika odmah hapsilo, normalan svet, koji ima druge brige, ipak bi mogao da bez straha izlazi na ulicu.

Potkazivac

pre 11 godina

Mrs bre! Dosta bre vise policijske torture!!! Vreme je za kuku i motiku.
On sam napao njih trojicu? Mora da je neki snagator cim nije dogurao dalje od tehnickog direktora, mada se odmah vidi da je neki zestoki momak cim se vozika motorima okolo. Skuterima.
Daj Boze da ce neko od neposrednih svedoka imati kojones da stane u zastitu nevinih policajaca...
Te i takve policajce na robiju sa onima koje su zatvarali, oni znaju kako. Ne suspenzija NEGO ROBIJA!!!

trtmilojka

pre 11 godina

@alex: Aleks, Aleks! Sveznalico jedna! Kako to da ne znaš da policija NEMA PRAVO da TUČE! Da se brani, jest! Ali, da tuče gradjanina NEMA PRAVO! Po tebi, ako CIVIL napadne POLICAJCA, ma bre POLICAJCE, onda ovi imaju pravo da ga prebiju? Ajde, ajde, sveznalico jedna! Policija pretuče jednog jedinog civila, i to policija u CIVILU? Ajde, ajde, Aleksiću, zajedno sa policijom! Šta ćeš ti jadan sa tri POLICAJCA protiv sebe? Će da se tučeš? Pa, neka ti! Tri POLICAJCA U CIVILU lako, veoma lako mogu da te savladaju; no, šta misliš, ma tek mogu da te pretuku ko vola! Jeste, sveznalico jedna, mogu da te pretuku ko marvu, po tebi, naravno! Rado bih video ova tri junaka, da ih tuku popovi, nalik na onog ubicu u mantilji! Je li, bre! Ovo je Srbija, ovde mogu da tuku novinara, i nije važno kako se on ponašao, već činjenica da ovi koji "čuvaju zakon", uzimaju zakon u svoje ruke! Ili ti misliš, ako je nbeko napao policajca, taj ima pravo, policajac naime, da ispali deset metaka u napadača, jer jedan metak je premalo? Ovu trojicu suspendovati, izbaciti iz policije, jer jedan jedini čovek ne može protiv tri izvežbana policajca... ili može? Ako može, kakve onda policajce imamo?

и тако...

pre 11 godina

Samo bih pitao "kolege" da li su ikada u svom životu bili u situaciji da ih neko drugim vozilom namerno/slučajno izgurava sa kolovoza? Pri tom ste vi na dva točka. Da li znate kako to užasavajuće izgleda? A u nekim situacijama ti se smeju u lice zbog svog postupka. Jer su "jaki". Da li znate kolika je navala adrenalina u tom trenutku? Da li znate da biste bili u stanju i na cev da izađete? Jer je taj neko pre par trenutaka svojim postupkom pokušao da vas "skrati za glavu". Pa ti je onda svejedno da li te je ubio kolima ili pištoljem.

sumorni

pre 11 godina

"(Obicni gradjanin Srbije, 25. avgust 2012 17:07) "

Na otvaraču za konzerve je sečivo duže od 5 cm, a na grickalici za nokte duže od 8 cm.

Lepo je što ste skočili u zaštitu svojih kolega, ali što se mene tiče vaše bahate kolege bih ozbiljno povredio u samoodbrani.

Za trećeg kolegu koji spominje napad na službeno lice - od kad su farmerke i jakna službena odeća, a siva Tojota civilnih tablica - službeno vozilo?

Na takva "službena lica" i ja bih prvo pucao, a onda im tražio isprave. Kako vidim, ne razlikuju se od onih koji su po ulicama sejali smrt u prethodnom SPS/Radikalskom mandatu.

Iz crnog Audija.

A na stranu to što pandur ima taksativno navedeno kad sme da udari nekog, a kad sme da vadi oružje. O čemu ova dva batinaša pojma nemaju.

Radovan III

pre 11 godina

Au sta si bre ti trtmilojka hteo da kažeš?! Nis te ne razumem!!! Zakon je zakon, nisu oni njega tukli vec je on njih napao, a napad na osl se kažnjava krivicnom prijavom! Sta su trebali da rade, da ga pomaze i upozore ga...

DzoniKg

pre 11 godina

Sve je jasno kao dan ..blic i svi ostali da nazalost sada zuti mediji objavljuju lazan tekst i uz njega namerno skracen video da se ne vidi sta je radio doticni na pocetku i da ih je napao neverovatno bahato a od napravise cvecku i nekog sveca a samo slucajno je napao policajce misleci da je jaci..kad b92 objavljuje ceo snimak i kad su provalili oni sklanjaju snimak sa youtuba..al imam ga na hardu pa ce na youtubu da se malo smejem njihovim lazima.

darko

pre 11 godina

ako su već takvi frajeri i badže zašto nas ne zaštite od maloletničke delikvencije, već su nam ulice prepune tih malih krimosa. našli da se iživljavaju na starijem čoveku, pa još dvojica...bre novinari, dokle ćete da trpite više ovo. svi upravljaju sa vama, ubijaju vas, tuku vas...tražite smenu min.policije pa sve do stanice milicije kojoj ove barabe pripadaju

Gomila ispranih mozgova

pre 11 godina

Zoran, 25. avgust 2012 18:20)

Ne volim grube reči, ali tebi moram reći da lupaš! Lupaš reči "napad na službena lica"! Po čemu je on mogao znati da su oni službena lica??? Jesu li izvukli ono rotirajuće svetlo da bi mu skrenuli pažnju da su panduri? Ne, jer su priželjkivali da ih napadne da bi se na njemu iživljavali. Podozrevam da su bili pripiti!

Finger

pre 11 godina

U prevodu: Slobodno sutirajte i vredjajte policajce i nista vam se nece desiti,a ako vas privedu Velhovic ce narediti da vas puste. Ne znam sta bi se desilo da je Veljovica na isti nacin neko napao.

trtmilojka

pre 11 godina

@radovanIII: Radovane, Radovane TREĆI! Zar nisi pozavršavao nikakve škole, već si pohodio "Megatrend", gde te nisu naučili da čitaš? Burazeru, POLICIJA NEMA PRAVO DA TUČE NIKOGA! NI TEBE, NI MENE, NITI BILO KOGA! To što si se ti navikao da u Srbiji može... Ko zna, možda i na tebe stigne neki "red", pa te pretuku ko vreću salame! No, ja ću i onda govoriti da POLICIJA NEMA PRAVO DA BIJE! Ni u samoodbrani, jer pretući civila, i to trojica, nije samoodbrana, već teror policijski, preterana upotreba sile, kapiraš! Ako ti nije jasno, javi se čim stigneš na red u prebijanju policijskom!

///////

pre 11 godina

Piacun je neko ko ima sklonosti ka agresivnom ponašanju. Ovo nije uopšte teško utvrditi u razgovoru sa ljudima koji ga poznaju. To naravno ne opravdava ponašanje policije. Između ostalog snimak govori od koga je potekla glavna inicijativa za sukob...
(Nepristrasno, 25. avgust 2012 16:10)

ne postoji snimak povoda za incident koji se desio na semaforu, to je prvo - ako vec utvrdjujes cinjenicno stanje. drugo, ja za tebe mogu da napisem da si jedan od policajaca koji je batinao spomenutog ili da imas sklonost ka pisanju komentara u korist policije po sluzbenoj duznosti, a nista od toga ne mora da bude istina. nadam se da i ostali shvataju sirinu prostora za manipulaciju ovde.

sto se tice raznih sklonosti, evo ja npr. nemam sklonost ka nasilnom ponasanju, ali plasim se da je moguce da cu imati sklonost da mi jednom pukne film kada me u saobracaju zivotno ugrozi drugi vozac, naravno ako mi isti nekako ipak dozvoli da prezivim. za sada sam samo srecan posle takvih ne bas retkih situacija.

pozdrav i svako dobro

Hronolog

pre 11 godina

Nakon svega napisanog i vidjenog na snimku:
Vozilo tojota, u kome su bili policajci, je bahato preseklo put Piacunu na Motoru, cime su ga zivotno ugrozili. Sve to se desava kod kule Nebojša. Ovaj je produzio do zgrade Blica. Vozilo sa tri policajca ga sustiže. Odatle i krece video snimak. Na snimku se lepo vidi da tojota neko vreme stoji i da je otvoren prozor. Pretpostavljam da se odvija ''komunikacija'' između urednika i policajaca. Izrevoltiran prilazi, sutira vrata, vuce i udara, psuje ili sta vec suvozaca ne znajuci da su policajci. Udaljava se od vozila, a oni izlecu i brutalno ga napadaju bez legitimisania.

Onda gospodin Veljovic izjavi da misli da tu nema niceg licnog?!

Jedini razlog da krenem za nekim i da ga sustignem u cilju ''objasnjavanja'' je da nesto dozivim bas bas licno.
Da ne spominjemo to da verovatno nisu krenulu negde na kafu, nego slizbeno ... a ipak su odlucili da ga sustignu.

Rade

pre 11 godina

Policija nema pravo da tuce nikoga, bez obzira sta se desilo pre tog incidenta. Svi oni treba da prodju kroz obuku gde treba da ih nauce da se suzdrze od upotrebe sile osim u krajnjoj samoodbrani. Ako trojica napadnu jednog nenaoruzanog coveka to se ne zove samoodbrana.

Pepeljuga

pre 11 godina

Ovakva izjava je bila očekivana od portparola MUP-a, mogli bi ih čak i unaprediti. Šta god da je isprvociralo grafičkog urednika NIN-a na bilo kakvu reakciju je totalno nebitno , jasno se vidi na snimku kako je dotičnom službenom licu povređen ponos i kako mu je pao mrak na oči, i kako svom silinom kreće, udara i obara urednika, ali iako su ga sva trojica uslovno rečeno svladala, i nije pružao apsolutno nikakav otpor, oni nastavljaju da se dokazuju i brutalno iživljavaju i tako više nego očigledno zaboravljaju da su službena lica. Da li bi tako postupili na nekom splavu gde neki njihov kolega pruža "zaštitu" nekom narko baronu, da kako da ne, to pružanje zaštite splavovskim narko baronima im je dodatni izvor zarade. Znači ovde se očigledno radilo o prekoračenju službenog ovlašćenja, i odnesite snimak bilo kom sudiji u Strazburu, i da proceni na osnovu snimka ko je žrtva, milijardu % budite ubeđeni da bi pomislio da je neki gangster - zver izleteo iz auta. Ali jednostavno ovde se radilo o povređenoj muškosti i balkanskoj sujeti, jer šta bi rekle kolege da je kulturno pokazao značku,verovatno da nije muško. Ajde i da čujemo drugu stranu, urednika, da i on sazove konferenciju za štampu. Ova izjava podseća na izjave udbaša i Tufegdžića za "samoubistvo" gardista, koju su posle svi oborili.

samo vas gledam

pre 11 godina

Počelo kao svađa i prepirka, eskaliralo a onda su oni za svaki sluča izvadili značke. Tipično. Kad se otme stvar kontroli a potpuno je privatna i nema veze sa poslom onda se oni sakriju iza legitimacije. Malo ih je na njega jednog, kakav god da je bio, već za svaki slučaj i da iskoristimo firmu gde radimo. Da je bilo jedan na jedan zvali bi interventnu makar se na basketu posvađali.
Nisam neki klinac navijač već neko ko je to video i uživo. Zloupotreba posla potpuno rutinska kod nas. Ne branim novinara ni malo ali ipak ono sa sečivima je zabavno. Šta je imao?
Onaj švajcarac sa dva nožića, vadičepom i odvijačem? Mereno sa drškom da izgleda duže i strašnije u zapisniku.
Kad su izašli ljudi oni se uplašili da je pojačanje motoristi pa povadili značke i pištolj. Sad se kaju garant ali kako se izvuć a ne ispast glup u društvu.
Samo nagađam ali nije nemoguće.

Sirke

pre 11 godina

Ja sam primeto da je motorciklista sacekao sa oni dodju,sto znaci da je bilo nekog osnova.Saobracajni prekrsaj coveka u automobilu.
Svi znamo kako "sluzbena lica voze" sa znackom kao da su bogovi.
Slecan incident je bio na Bezaniji kad je nasrnuo policijski DB na vojnog DB-ovca,a zajednici cilj je bio parking mesto,odnosno bar sa prostitutkama i sve je zataskano,a verovatno su dolazili po reket.
U ovom slucaju je novinar preterao,a sluzbena lica posebno jer su primenili nasilje pre legitimisanja.Ako su ga savladali na zemlju,lisice i zna se procedura,no ovde vidimo divljanje i pesnicenje u glavu.
ISKRENO NEMAM POJMA ZASTO SU NOVINARA PUSTILI IZ PRITVORA,A JOS MANJE STO SE I OVA DVOJICA NISU NASLA U PRITVORU.
OVDE SVE NAOPAKO

Nepristrasno

pre 11 godina

Piacun je neko ko ima sklonosti ka agresivnom ponašanju. Ovo nije uopšte teško utvrditi u razgovoru sa ljudima koji ga poznaju. To naravno ne opravdava ponašanje policije. Između ostalog snimak govori od koga je potekla glavna inicijativa za sukob...

Che lll.

pre 11 godina

Najinteresantnije u ovom slucaju je da se policija brani sa sledecim : (Nije nam u interesu da se sukobljavamo s medijima). Halo. Gde se mi nalazimo. Policija ne sme telesno da se sukobi sa gradjanima. Ovakav brutalitet od policije nesme da postoju i da se tolerishe u jednoj civilizovanoj zemlji. Ova dva policajca mora pod hitno da budu suspendovani. Ujedno odgovorni javni tuzioc mora da reaguje. A ne ministar.
Sve ovo me podseca na jedan opasan anti demokratski i masivan pritisak policije na civilne gradjane i na slobodno novinarstvo.

bane

pre 11 godina

Novinari znaju da budu bahati čak i više od policajaca. Misle da im je sve dozvoljeno i da sve mogu preko veze koje nemilosrdno koriste u svakoj prilici. Prete onima koji im ne izlaze u susret da će "pisati o njima" tj. ocrniti ih u svojim novinama.
Urednik NIN-a je odmah prihvatio verziju svoga čoveka iako nije bio prisutan. Ako tako informiše javnost i u svojim novinama, nije onda čudo što je NIN tu gde jeste.

Old Bejli

pre 11 godina

Cela izjava tog Gorana Milinkovića je skandalozna i protivpravna. Kaže..."on je došao u sukob sa policajcima...". Netačno, on je došao u sukob sa MM i NN koji u tom momentu NISU bili u svojstvu policajca za učesnike u saobraćaju. To što su se oni verovatno ponašali kao policajci je i izazvalo incident, smatrali su da mogu kako hoće. Uostalom šta javnost interesuju izjave osobe zadužene za unutrašnje stvari policije? Jesu li oni imali pravo da hapse ikoga ili su bili dužni da pozovu patrolu na dužnosti, to je trebalo Veljović da kaže. Nas interesuju prava i slobode građana a ne policija.

Vzivko

pre 11 godina

Ovo je necuveno i bezobrazluk od novinara!!! Napada policiju na sred ulice i onda se bune. Treba da Vas je sramota.Mnogo ste nam zla napravili, Vi novinari.Sada jos tucete narod po ulici. Zamislite da to nisu bili policajci??? A novinari kabadahije idu po ulici i dele pravdu. Sram Vas bilo. Zakon je isti za sve

realno

pre 11 godina

ljudi ako saberete sve receno i vidjeno na snimku slika je ovakva:
vozilo tojota u kome su bili polocajci je bahato presekla put Piacunu na Motoru, cime ga je zivotno ugrozila. Ovaj je produzio do zgrade Blica odakle i krece video snimak. Izrevoltiran ih ceka kad je ugledao vozilo prilazi sutira vrata i vuce udara, psuje ili sta vec suvozaca ne znajuci da su panduri. Odaljava se od vozila odakle krece frka gde oni izlecu i brutalno ga napadaju bez legitimisania. Realno ovde su obe strane krive i Piacun koji je prvi krenuo i policija koja je upotrebila preveliku silu....

Agaton

pre 11 godina

Miloš Obrenović (misao izrečena polovinom XIX veka):

"Panduri su hajduci,
sa zakonom u ruci"

2012. Da li se nešto bitno promenilo za vek ipo?

mujcinovic salih

pre 11 godina

Ima snimak na You Tube koji je prilicno nejasan.Vidi se da je covek prisao kolima ali nista vise.Sta je stvarno bilo!Odakle ta kola tu,zasto on prilazi njima.Kako zna da su policajci i.t.d.Stekao sam utisak da su oni malo grublje postupili prema njemu nego sto je neophodno.Imam utisak da policija mnogo grublje postupa sa postenim gradjanima nego sa kriminalcima.

Obicni gradjanin Srbije

pre 11 godina

"Milinković je dodao mu je u tužilaštvu rečeno da urednika NIN-a neće teretiti za napad na službeno lice, već za nasilničko ponašanje.

On je novinarima rekao i da su u Pjacunovoj torbici pronađena dva noža sa sečivom dužine pet, odnosno osam centimetara."

Cekaj. Da je to uradio obicni gradjanin Srbije zavrsio bi sa 5 godina robije ali posto je to urednik novina i novinar onda je zasticen kao beli medved ?!

Dokle god pravda bude bila nejednaka za sve dotle ova drzava nece postojati a zakoni nece biti priznavani. Sami sebe zakopavate jer pokazujete da zakone ove drzave niko ne treba da postuje.

Glas razuma

pre 11 godina

Ljudi o cemu pricamo ovde? Koji novinari i njihove verzije? Sta bi se desilo da je urednik NIN-a, koji je nasilnik po svemu sudeci, naleteo na vas?

Mrki

pre 11 godina

Ovde se menjaju teze jer ko tebe napadme imas pravo da se branis. Ovaj tehnicar a ne novinar je JUNACKI udario nogom u vozilo i suvozaca ne znajuci da je vozilo MUP-a i da su policajci u njemu. Gospodo tako bi napao i vase dete i junacki pokusao da pobegne. Ali on je pritrcao vozilu i izazvao incident i pokusao da pobegne. Policajci da nisu reagovali i priveli ga tada bi ih trebalo pokaznjavati. Da li treba neko tako da se ponasa prema bilo kome pa kada naleti na minu onda kukaju. Mozda je doslo do prekomerne upotrebe sile ali to ce Sud da utvrdi a ne novinae Spajic koji misli da je najpametniji jer prvo je trebao pogledati snimak pa onda da komentsrise. Mozda treba Beogradjani da pisaju po policiji da bi im bila dobra.

Marko

pre 11 godina

Darko odakle ti to da su novinari u Srbiji ugroženi?

Da je ovo uradio neko ko je recimo lekar, nastavnik, seljak odmah bi otišao u zatvor. A kada novinar prekrši zakon i bude priveden e to je onda govor mržnje, progon, ugnjetavanje.

Piše u zakonu koja je kazna za fizički napad. Novinar ili, treba da odgovara.

Verica

pre 11 godina

A po kom je osnovu pusten ako ima 2 noza uz sebe? Sta ce mu 2 noza te duzine? Da odabere kojim ce nekog da napadne?
Da je ovo uradio obicni gradjanin bio bi odmah procesuiran i proglasen u svim medijima za huligana i osudjen barem na 5 godina a ovome ni dlaka sa glave nece faliti jer glavni urednik telefonira nacelniku policije sa kojim ima deal i sigurno se dobro znaju s obzirom sta sve NIN, degradirana novina, ne objavljuje i prikriva ili koje fabrikovane vesti obajavljuje.

Trazimo punu istragu, listing telefona nacelnika policije da se utvrdi da li je licno razgovarao sa glavnim urednikom NIN-a pre odluke i da pred ustavnim sudom objasni kojom logikom je ovog nasilnika, koji je prekrsio ne 1 vec 2 a mozda i vise zakona, pustio iz pritvora i osim toga ko je on da odlucuje za sta ce on biti tuzen. To valjda drzavni tuzilac treba da utvrdi !
Takodje ako se utvrdi da su radili u dosluhu treba da odgovara i glavni urednik NIN-a. Ko je on da svojim licnim i privatim vezama utice na regularnost postupka istrage i same presude?

Sve Vas gospodo treba smestiti u zatvor pa tamo pravite svoju privatnu drazvicu i zakone a nas postene gradjane da ostavite na miru i konacno napustite sve pozicije i osim toga samu zemlju Srbiju. Bicemo cistiji, zdraviji i bolji bez svih Vas.

bas bez veze...

pre 11 godina

Zao mi je samo sto se ne vidi sta su to policajci njemu uradili kad ih je sacekao zbog toga. Onda bi bilo sve jasnije.

S druge strane, ako su mu presekli put ili sta god vec, zasto nije odmah tako reagovao nego otisao napred i cekao ih? Malo cudno ...ako si u momentu iziritiran, reagujes odmah, zar ne?

Sve u svemu, bez veze...lose po sve ucesnike.

A policajci po kojima svi zdusno pljujete ce vam mozda zatrebati jednog dana...pa cete ih zvati i bice vam dobri...naravno, ova dvojica ga ''malo'' preterase. Par samara i privodjenje bi bili dovoljni... Mada da budem iskren i nisu ga nesto mnogo peglali. Znam za mnogo gore.

Ajmo ljudi spustite loptu...nikom nije danas lako pa ni policajcima. Nije ni novinarima. Nikom. Novcanik sve tanji, zivci sve tanji, perspektiva sve tanja...

Meni najvise u svemu smeta sto Srbin udara na Srbina. Malo su nas gazili (samo ko nije hteo) pa sad i izmedju sebe.

Rale

pre 11 godina

Ljudi, o čemu pričate, jasno se vidi na snimku da se taj lik zaleteo na automobil, šutnuo ga i onda udario jednog od ljudi u automobilu kroz prozor. Potom je krenuo da se povlači, ovi iz automobila su izleteli i oborili ga na zemlju. Ili je bio pijan ili mu je sunce udarilo u glavu, nema drugog objašnjenja.

Spin bratije

pre 11 godina

Ne zna se ko je gori. Ovi (p.) ili on (m.). Kakav on (m.)takvi i oni (p.). Bahati udarili jedni na druge. Ako me razumete. Ko je VIDEO situaciju bice mu jasno.

Veljko

pre 11 godina

Ovaj zamenika nacelnika Goran Milinkovic bi trebao nakon pregleda video dokaza da se pogleda u ogledalo i da nam kaze sta vidi u njemu.

iz mase

pre 11 godina

Sudeci po ovom snimku http://www.youtube.com/watch?v=9JdGLKZM2Sk&feature=youtube_gdata_player

najveci krivac je zapravo novinar.

Ali krivi su i policajci, jer su nisu trebali da ga na sred ulice prebiju kao macku.

U zatvor i novinar i policajci!

Vukan

pre 11 godina

Imam utisak da je veliki broj komentara ostavljen od strane pripadnika MUPa (nadam se ne po direktivi). I pored razumevanja za kolegijalnost, reakcija koju su pokazali je vrlo žalosna i asocira na 90te. Policijski posao je izuzetno težak i nezahvalan a deo toga je to što uprkos svemu policajac mora da se ponaša po zakonu i da ne reaguje "lično". Umlaćivanje čoveka koji nije pružao otpor i tući ga dok je vezan lisicama sa sve vadjenjem pištolja (iako nisu bili životno ugroženi - niti je imao nož u rukama, niti kamen, niti pištolj niti pušku). O krivici novinara će odlučivati sud, kao što bi trebao o reakciji policajaca. Ovako nešto samo baca ljagu na ogroman procenat policajaca koji svoj posao rade časno i pošteno...

Dača

pre 11 godina

Video na youtube vise ne postoji,ALI ja i gomila ljudi ga je jutros vec odgledala i NIJE ISTINA da je covek napao policajce u civilu pre ce biti da je bilo obrnuto! Stop teroru policije nad gradjanima!!!
(Cages, 25. avgust 2012 15:56)
Sta si ti onda gledao, naslov je bio policajci napadaju urednika NIN-a, a na snimku nigde motora, vec pesak (pretpostavljam doticni novinar)prelazi ulicu van pesackog prelaza,sacekuje toyotu, nogom udara u suvozaceva vrata i potom izlaze 3 policajca u civilu, ostatak price poznat...ali nije policija uklonila snimak, vec kolege novinari koji su i objavili vest,ali kasno posto je on dospeo i do direktora policije koji je ukazao na to da se jasno vidi kako je novinar zapoceo svadju.

Sta nije jasno ?!?

pre 11 godina

Sve se lepo vidi na snimku vimeo. com / 48173670 od 04:46 kada on dolazi, zaustavlja se, parkira motor, izlazi na sred puta (ometajući saobraćaj) i kad su oni naišli zaleće se nogom u njihova kola, zatim se naginje i gura ruku/e kroz prozor (da "porazgovarasa njima") i posle toga se odmiče (verovatno kad su mu rekli da su policija u civilu)....šta bi bilo da to nisu policajci nego neki običan gradjanin!? Da li to urednik NIN-a ličnim primerom pokazuje kako treba da se reagije u saobraćaju!!!?

Zoran

pre 11 godina

U ovom slučaju život je opet pokazao obema stranama da je veliki učitelj i da je majka a ne maćeha. Nadajmmo se da će gospodin urednik NIN-a shvatiti lekciju i nikada više neće ovako bahato naletati na auto u pokretu i tako ugrožavati svoj i život ostalih učesnika u saobraćaju a sve zarad nekakve glupave osvete. Nadam se i da je shvatio da je svojoj porodici više potreban povređenog ponosa ali živ i zdrav nego ne daj bože invalid ili mrtav zbog kombinacije tankih živaca i preterane ljubavi ka motorima.

Što se policije tiče valjda su shvatili gde su pogrešili. Da su intervenisali profesionalno i po zakonu tehnički urednik NIN-a verovatno više ne bi bio urednik i sve su šanse da bi se još dugo razvlačio po sudovima zbog napada na službena lica.

Ko zna možda je još i najbolje što se ovako završilo.

sedi-razmisli

pre 11 godina

Na linku koji je zakačio kolibri jasno je da su i novinar i policajci zaslužili krivičnu prijavu. Prvi zbog šetanja po sred ulice i napada na vozilo u pokretu, a drugi zbog prekomerne upotrebe sile. Suđenje za ove dve stvari ne bi trebalo da traje duže od 15 minuta.

Jednaka pravda za sve !

pre 11 godina

Pokom osnovu je ovaj pusten iz zatvora ?!?
Daje to uradio obican gradjanin Srbije odmah bi usledila hajka preko svih slobodnih medija i bio bi osudjen na visegodisnju robiju.

Sramota. Smenite nacelnika policije zbog ovoga jer je prekrsio ustav !

Natasa Peric

pre 11 godina

Tuk-na-luk - ROAD RAGE je uzrok ponasanja obe strane. Policija treba prvo da pogleda snimak pre nego da izvestaj za medije jer se iskaz ne poklapa sa vidjenim. Ne branim motoristu jer bi on napao bilo koga u saobracaju a ovog puta je nalaeteo na tvrd orah. Interesantno da se ne kaze da li je motorista bio posd dejstvom alkohola!?

dejan

pre 11 godina

Meni nije jasno kako to direktor policije moze 'dati nalog' svojim sluzbenicima - policiji da nekoga pusti iz pritvora??
Za taj nalog mora da postoji pravi, pravi, pravi osnov.
A onda to sugerise da Veljovic vec do u detalje zna sta se u stvari desilo
Meni ovo 'smrdi' od samog starta

Dusan

pre 11 godina

Generalno, kod nas je policija vrlo cesto preterano nasilna i bahata. Ali u ovo slucaju medijska hajka koja se digla i neverovatno lazni izvestaju po novinama su prosto neverovatni, ni snimak citavog dogadjaja ih ne sprecava da proglasavaju policijsku torturu navodeci da je policija prestigla, zaustavila ovoga teh. urednika i onda ga prebila. A snimak jasno pokazuje lika koji istrcava na ulicu i krece da udara vozilo i suvozaca kao najgori nasilnik. Pa ako je nosio kacigu, lica u vozilu nisu mogla ni da pretpostave ko istcava na sred ulice da ih napadne.
Da vidim ove sto podrzavaju ovog lika kako bi reagovali da im je prebio brata, oca ili slicno, zato sto se zadesio na suvozacevom mestu vozila za koje on misli da ga je iseklo?? A iskreno sumnjam da zna i da vozi pravilno, zajedno sa jedno pola vozaca skutera u Bg, koji konstanto preticu nepropisno, seku na sve strane, obilaze sa desne strane druga vozila itd..
Usput, u SAD ti lepo ocitaju prava kada te hapse, ali ako si usput napao policiju ili se opirao hapsenju te isto polome...

Djenka

pre 11 godina

``Nebojša Spaić, glavni i odgovorni urednik NIN-a, izjavio je ranije za B92 da je napad policajaca u civilu bio neprimeren i da ima utisak da je reč o upotrebi prekomerne sile``.
Cek, cek. Posvadjao se sa njima u toku voznje, zatim ih je sacekao, prisao vozilu, sutnuo ga, pa udario suvozaca ( sticajem prilika policajca u civilu) , e onda kad su ovi izasli da mu ``objasne`` nesto ispao je problem? Valjda je normalno da ga prvo savladaju, pa tek onda pokazu dokumenta? Pa meni i verovatno vecini vozaca da je sutnuo auto i jos prode udario nas, bio bi polomljen ko grisina. Kad novinar pocne da divlja to nije lepo, ali kad zbog divljanja dobije batine to je nedopustivo?

Zile

pre 11 godina

Pacova treba baciti u corku a novinare koji su brze bolje napravili reportazu o tome i bez provere cinjenica anatemisali policajce treba novcano kazniti. U tzv demokratskom zapadnom drustvu videli smo mnogo puta kako su reagovali policajci na slicne slucajeve tako da je ovaj decko srecan ako je prosao sa nekom modricom.

Mrki

pre 11 godina

Zabole Veljovica za ovaj slucaj ode covek u penziju a ko zna mozda ga onaj Spajic iz NIN-a zaposli kada ode u penziju. Ovo je postalo smesmo sta rade medijski vracaju biciklo Japancu, izvinjavaju se za sve i svasta ovamo Direktor policije izadje pred novinare nespreman da im replicira da ih razbije znanjem a ne da ostaje zatecen.

zmaj

pre 11 godina

@Aksiom, @Cages i ostali "napadaci na prvu loptu" - Internet je cudo!!! Izvolite link sa full snimkom - radnja krece oko 5-og minuta... Primeticete da je NIN-ovac stigao na raskrsnicu, a pandura jos nema... Ostalo je istorija...

http://vimeo.com//48173670

Dahija

pre 11 godina

(trtmilojka, 25. avgust 2012 18:02)
Vidi, policija nema pravo da bije i to je tačno, ali ni građani ne smeju bilo koga da biju pa samim tim ni policajce! Isto tako niko ne sme da puca ni u koga, ali ako je napadnut vatrenim oružjem onda ima pravo da uzvrati i da se odbrani. Pametnome dovoljno.

laufer

pre 11 godina

Nemam nameru da VLADAM OVOM MATERIJOM hvala bogu postoji internet pa je dostupno pogledati a hvala bogu postoje video zapisi ali tebi bih preporucio da opet pogledas neke svari iz zakona pa onda proceni .
Kazes policajac je 24 sata na duznosti , jel da , znaci saobracajac zavrsi smenu krene kuci i ima pravo da me zaustavi i prekontrolise ?
Znas problem je sto neko postane policajac posle kursa od par meseci a kad mu prodje pripravnicki ili kako se vec zove daju mu da zapase pistolj za pojas i glumi kauboja .
Kad ti vec VLADAS materijom objasni mi dogadja sa deckom iz Jakova Djordjem Zaricem koga je TVOJ kolega upucao sa par centimetara u glavu ?

posto se toliko hvatas za zakon evo ti procitaj i uporedi snimak pa zakljuci sam .
Član 34
Ovlašćeno službeno lice se, pre početka primene policijskog ovlašćenja, predstavlja pokazivanjem službene značke i službene legitimacije licu prema kome primenjuje ovlašćenje.
Izuzetno, ovlašćeno službeno lice neće se predstaviti na način iz stava 1. ovog člana ako okolnosti primene policijskog ovlašćenja u konkretnom slučaju ukazuju da bi to moglo ugroziti postizanje zakonitog cilja. U tom slučaju ovlašćeno službeno lice će, tokom primene policijskog ovlašćenja, na svoje svojstvo upozoriti rečju: "Policija".
Vrste sredstava prinude i uslovi za upotrebu

Gole kamiondzija

pre 11 godina

(laufer, 27. avgust 2012 12:34) ajde pokazi nam na snimku gde se vidi da su mu udarili par samara? Bacili ga dole, vezali i ugurali ga u auto. To sto su povadili pistolje je bilo preventivno radi licne zastite. Hvala Bogu da je to bila naoruzana policija. Bolje oni da ga uhapse nego da je naisao ilegalno naoruzan gradjanin. Po tebi policija ne moze da vadi pistolj ako neko nasrne na njih a oni pojma nemaju da li je on naoruzan? Zamisli lopov obija diskont jel po tvom misljenju policija treba da izvadi oruzije?

Strsljen, Kamenica 32 klasa

pre 11 godina

(laufer, 27. avgust 2012 13:59) Vi ocigledno ne poznajete zakon o policiji i ZKP. Nisu izvadili pistolje nakon vezivanja nego pre. Tamo vam je lepo objasnjena razlika izmedju preventivnog koriscenja i upotrebe oruzija. Upotreba nije vadjenje pistolja i ciljanje u metu ili pucanj u vazduh zbog upozorenja. Drugo, kada lice napadne policiju prvo se isti savlada pa tek onda legitimise. Taj vas kolega novinar je prvo sutirao auto, udario policajca pa krenuo da bezi. Uz to se i otimao kod hapsenja. Ko zna sta je sve pricao i kakve je uvrede upucivao. Policajac je 24 sata na duznosti i njegova je obaveza da intervenise bilo kada i bilo gde. Isto tako je mogao da privede osumnjicenog i privatnim vozilom a mogao je da zaustavi nekog drugog vozaca i da iskoristi njegovo prevozno sredstvo. I otkud vi znate da li je ovo sluzbeno vozilo ili ne? Policijska vozila imaju civilne i sluzbene tablice. Nece valjda da se inspektori voze sa sluzbenim plavim P tablicama? To su vam operativci a ne uniformisani policajci vidno obelezeni. Ako vec nesto komentarisete morali bi prethodno da ovladate materijom. A taj novinar sada neka sprema pare za Sud.

laufer

pre 11 godina

@Strsljen, Kamenica 32 klasa

Pod jedan nema potrebe da mi persiras neces me ubediti da si fin policajac
2)nisam novinar i nije mi kolega doticni i smatram da treba da bude kaznjen za to sta je uradio
3)ja zelim da ukazem na bahatost policije
4)nema potrebe da mi prepricavs dogadjaj jer sam gledao snimak tako da vise verujem svojim ocima nego tvojoj ubedjivackoj policijskoj retorici koju si ucio na visemesecnom kursu
5)vidim da znas sta im je rekao i opsovao pa verovatno su ti te kolege onda i prepricale zasto ih je taj nesrecnik sacekao onako besan , bilo bi lepo da podelis sa nama kad vec neke stvari znas

Kroki

pre 11 godina

Smesno je dokle je dosla ova drzava. Kolika se samo hajka podigla na policajce... Mozda su trebali da se posle sutiranja novinara u vozilo i dobijanja udaraca od istog, izvinu doticnom zato sto nisu bili u obelezenom policijskom vozilu. Mozda treba da krive majku prirodu sto nisu visoki metar i po, pa da ih novinar "razbuca", jer se sada spominje kako su oni krsni policajci od dva metra. Jadan novinar! Zasto se niko nije oglasio kada je pre nekoliko dana-nedelja, ranjen policajac od strane jednog lica, koje se opiralo hapsenju tako sto je pokusao policajcima da otme pistolj??? Sta da se desila tragedija kao na Novom Beogradu, kada je ubijen momak Zaric??? Tada bi cela javnost ustala i osudila policajca kako je "NAMERNO" pucao u glavu jednog divnog mladica. Sta bi se desilo, da je kojim slucajem policajac bio ubijen? Ovako vest, da je jedan policajac ranjen, dok je drugi imao povrede od ujeda lica, prosla zapazeno, kao kad citamo da su u ulici, toj i toj, zavrseni radovi na sanaciji rupe na kolovozu!!! A direktor Policije je poseban slucaj! Kako on moze da pusta lice iz pritvora??? Sta rade tuzilac i dezurni istrazni sudija? Da li se oni nesto pitaju? I na kraju da zakljucim. Ako je Srbiji potrebna policija na koga ce svako moci da mokri (setite se zandara na stadionu Partizana koji stoji dok navijac mokri po njemu), onda treba ukinuti pozivni broj za policiju 192!

Marko Dimitrijević

pre 11 godina

"Direktor policije je istakao da ovakvi incidenti nisu potrebni ni policiji, niti medijima i da ne bi trebalo da budu prepreka za 'inače dobru saradnju'".

A nama običnim građanima su potrebni, zar ne? Baš me interesuje koliko ima ovakvih incidenata o kojima se ne zna. Sticajem okolnosti, u pitanju je tehnički urednik jednog pisanog medija, pa se zbog toga digla medijska halabuka. Iz ove izjave direktora policije se samo vidi da je njega baš briga za poštovanje zakona i ponašanje policije, dok god je to daleko od očiju javnosti.

Huligan

pre 11 godina

A jel mogu i ja da ih napadnem, a onda neka UNS ili neka vec organizacija za zastitu traži da budem odmah saslušan kod istražnog sudije i pušten na slobodu, a ovaj incident temeljno istražen posebno zbog prekomerne upotrebe sile protiv mene. Pa znas kad bih bio pusten? Nikad!

Si Sto

pre 11 godina

Mangupirao se po gradu pa kad je popio batina onda kuku lele strašna policija....sreća njegova pa nije naleteo na nekog ko ne prima platu iz budžeta jer su ti nasilni vozači mnogo agresivniji i mislim da bi mnogo gore prosao,opusti se uredniče sa povređenim ponosom,moraš muški i ljudski nekada da podneseš poraz!

matke

pre 11 godina

Čovek je dobio što je tražio a po ovome sto se vidi na snimku nije ni dobio koliko to želi da se predstavi u medijima.To sto su ta dva policajca uradila je nesto sto bi svaki normalan covek uradio u trenutku besa, izšutirao je auto i kao kurva više puta udario policajca pesnicom....pa sta su trebali da urade..da ga vode na kabezu.

Woja

pre 11 godina

Mora svaki policajac da se odgovara za svoje postupke kao i svaki drugi gradjanin... Svi znamo kako ovde policija postupa prema gradjanima i kako je postupala...

Woja

pre 11 godina

Opet vade pistolj bez razloga, samo sto ovaj put srecom nisu nikog "slucajno" ubili... Po meni je policija ovde u Srbiji isto sto i kriminalci samo sto su sa druge strane...

laufer

pre 11 godina

Jeli komentatori kazete lupili mu par samara ?
Ne zelom da opravdavam ponasanje novinara ali ajde kad ste ovde svi strucnjaci objasnite mi postupak policajaca koji na VEZANOG coveka vade pistolj i udaraju ga , pa naravno da nije proslo vreme 90 ih kad se policija i dalje tako ponasa , pa oni nisu nista bolji od tog novinara a trebalo bi da budu bolji posto regulisu red i mir , naravno trebali su da reaguju ali ovde je ocigledna prekomerna upotreba sile , setite se samo Djordja Zarica , sta je to bilo dragi komentatori ? Jel i za to imate opravdanje , mislim da smo kratkog pamcenja

laufer

pre 11 godina

@Gole kamiondzija
ocigledno nisi razumeo , posto svi pricaju lupili mu par samara .
Jeli ,kazes preventivno vadjenje pistolja ? Na coveka kome su ruke vezane lisicama i koga guraju u automobil . Predpostavljam da si policajac pa zato i branis kolege i kao i svi ostali izvrces cinjenice .
Cinjenica jeste da je novinar napao sluzbeno lice i da treba da bude sankcionisan zbog toga ali nacin na koji je to uradjeno je neprofesionalan i prelazi u nasilje .
Ako su ga vec oborili na zemlju i onesposobili nije bilo potrebe da ga sutiraju i potezu oruzije !preventivno! ,
a to sto se nisu prvo legitimisali nema veze jel da ? a nema ni veze sto su ga odvezli kolima a nisu zvali maricu jel da ? napravili su gomilu propusta koju svi vi zaboravljate time sto se vadite na izgovor pa napao je sluzbeno lice .
Naravno podrzavam da novinar mora da odgovara za ono sto je ucinio ali moraju i ove siledzije koje jos uvek zive u 90im i tako se ponasaju .
E moj kamiondzija ti si jedan veliki nemac pojma

ПОЛИЦАЈАЦ

pre 11 godina

Како вас није срамота? О ком ви независном новинарству пишете??? На шта се ви позивате? Кога лажете? Срам да вас буде од народа. Новинар се свађао са полицијским инспекторима? То је наслов? Напао их је физички, наслиник место му је у притвору прво полицијском а онда и од стране истражног судије на захтев тужилаштва! Да смо правна држава тако би било. МУП и УНС би се оградили од било каквих изјава док се истрага не заврши. Сраман је и јадан чин директора полиције који је поступио ван законских оквира. Нема у закону услов да се лице пусти из полицијског притвора на основу сарадње МУП и медија!

Objektivan

pre 11 godina

Pitam se samo kojom brzinom i kako je trebalo da vozi motor kroz grad da bi uspeo da se parkira kod redakcije i saceka ih na putu? Zar ta osoba u maskirnim pantalonama, u crnoj majci sa ogromnim krstom i arapskim kockastim salom oko vrata i pritom se fizicki obracunava na ulici, moze da vrsi tako odgovornu duznost u nasem uglednom listu!?

bravo

pre 11 godina

POGLEDAJTE PRVO SNIMAK KAMERE VIDEO NADZORA, NA yt ZOVE SE NAPAD NA POLICIJU OD STRANE NOVINARA NIN, I SVE CE VAM BITI JASNO!! Da je mene tako napao na ulici ja bih ga ugazio, sa ovima je jos dobro i prosao, inace mislim da je sramota sto ga je Veljovic pustio iz pritvora jer je urednik ili novinar pa sta to znaci i kakva je to poruka poslata svima ostalima? Ovo na snimku je klasicno nasilnicko ponasanje, covek im je isutirao i isaketao auto, mislim da nije znao ko se vozi u tom autu, ALI OVIH DANA MI JE NAJSMESNIJA HAJKA KOJU SU SPROVELE NJEGOVE KOLEGE POD NASLOVOM VRACAMO SE U 90-TE I SLICNO, AJDE SADA GOSPODO NOVINARI JEDNO VELIKO IZVINI SVIM ZAPOSLENIMA U MUP!!!

dejan

pre 11 godina

Mislim da bi mnogi novinari sada trebalo da se javno izvine zbog tekstova koje su napisali o policajcima. Na snimku se vidi da je njihov kolega pritrčao kolima i kroz prozor udario policajca, a kada su ovi krenuli da izlaze on je počeo da beži. Pa svako normalan bi ga zbog ovoga dobro ispeglao. Muka mi je više od bahatih vozača kojima kada nešto prigovoriš odmah hoće da se fizički razračunavaju. Verujem da je i ovde takav slučaj. A policajce bi trebalo nagraditi što su ostali koliko toliko smireni. A vi gospodo novinari, zapitajte se kako bi ste se osećali da vam neko pritrči do kola i da vas udari kroz prozor u trenutku dok ste vezani i niste u mogućnosti da se branite i izbegnete udarac.
Zato se sada ogradite od postupka vašeg kolege. Mislim da je to najmanje što bi ste u ovom trenutku mogli da uradite.

Ratko

pre 11 godina

Zbog cega se prekinulo sa ovom pricom? Zasto je ovaj novinar pusten iz pritvora i nije odmah izveden pred istraznog Sudiju? Kakva je ovo drzava gde jedan novinar moze da zaustavlja i sutira auto i udari policajca ili bilo kog drugog a da potom bude pusten? Zasto selektivno delite pravdu i cinite neke ljude povlascenim u odnosu na druge? Ovaj novinar je jedna velika sramota za tu profesiju a jos gori su oni novinari koji pokusavaju da izoblice istinu kao sa onim skracenim snimkom gde policija intervenise. Policajci treba da tuze Blic zbog uvrede casti a ovaj novinar u zatvor jedno dve godine.

laufer

pre 11 godina

@ПОЛИЦАЈАЦ
ma tako je treba ga lincovati odmah, zatvoriti dozivotno u mracnu celiju ili javno kamenovati ....
iskreno se nadam da nisi stvarno policajac inace jadna nam drzava sa takvim policajcima kao sto si ti

Vlada

pre 11 godina

http://vimeo.com/48173670 Evo ga snimak, pa prosudite sami. Meni izgleda kao da je on njih napao. Vidi se da je zaustavio njihovo vozilo i prisao prozoru, a da li je bas nekog udario, to se ne vidi jasno.

Sindik

pre 11 godina

http://vimeo.com/48173670
pa ovaj novinar i nije bas neka cvecka,kolko ga KOLEGE brane,kako se vidi,naleteo je na njihova kola u pokretu i poceo da udara,ili sta vec ne vidi se lepo
postupak ovog Novinarskog HULIGANA je mogo da izazove i udes...covek ne razmislja,smrdi mi ovde nesto,moguce da je unapred sve ispalnirano,a zasto,saznacemo u buducnosti.

svako normalan bi ovako postupio kao ovi policajci,on treba da bude srecan sto je uopste ziv,neko drugi bi ga ubio

zamisli da vozi neko zenu i decu u kola i neki novinar ovako istrci i pocne da udara po kola??
PA MOZES DA BUDES I 1000 puta novinar,tu bi ostao!