Ponedeljak, 23.04.2012.

00:30

Sarkozi gubi u drugom krugu?

Nakon prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj, ankete pokazuju da će Fransoa Oland i u drugom krugu 6. maja pobediti Nikolu Sarkozija.

Izvor: B92

Sarkozi gubi u drugom krugu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

francelle

pre 12 godina

EU Citizen, vi ste potpuni demagog, upakovan u isti takav diskurs preduzeća. Drago mi je što ste se pronašli u komentaru koji sam napisala;-) Nisam očekivala pametniji argument i divno je što ste se opekli. Divno je i što ne znate ko sam, niti čime se bavim, jer se to odnosi na kritiku Vaših propusta. Bravo! Bonne chance sur la route de l' enfer!
Loša stvar je što ste većina, no bildovanje mozga predstavlja daleko komplikovaniji i sadržajniji proces od polu-gastarbajterske-firmirane forme. Za to postoji specijalna škola u vidu kursa za ekonomiju i za to nije potrebnan mozak. Sledeći put okačite sliku voljenog Vam predsednika jer svoju još uvek niste izgradili. Bonne chance sur la route de l'enfer;-)

No comment

pre 12 godina

Najveći "uspeh" odlazećeg gospodina Sarkozija je priznavanje Kosova i bombardovanje Libije!!
Ako neko i dalje želi da se čuvena i ponosna Francuska Republika i dalje tako ponaša,onda neka ga opet izaberu!!!

EU Citizen

pre 12 godina

@francelle
"Jezivi" i "nazovi ljudska bića" su samo neradnici i propagatori socijalističkog lopovluka i parazitizma poput vas. Mi privatnici pokrećemo privredu, organizujemo firme i stvaramo poslove za milione ljudi, a vi i vaši istomišljenici ste beskorisni bukači, mutivode i talog drupštva, čiji je jedini cilj da se ogrebu od boljih i sposobnijih od sebe, pa makar sve propalo (kao što je u sistemima po vašem "cenjenom" ukusu do sada uvek sve propalo) jer sami nisu ništa korisno u stanju da stvore. I još imate drskosti da vređate nekoga ko je u Francuskoj, u kojoj svako ko nešto pametno radi vuče minimalno po jednog do iks birokrata i parazita na grbači, i zato ta zemlja zaostaje i stagnira za konkurencijom već decenijama uspeo da izgradi firmu koja funkcioniše i hrani ko zna koliko ljudi. Sram vas bilo!

ajde

pre 12 godina

@(MARIJA, 23. april 2012 11:00)//// Po vasem komentaru, reklo bi se da ste vlasnica grupe OREAL! Voleo bih da znam sta to vasa firma radi kad TOLIKO uspesno posluje. Stavljate sebe kao da ste stub francuske privrede.Sta mislite o milionima mladih i starijih od 45 godina sto su bez posla? Sta mislite kad ce jedan mlad covek da dodje do penzije kad mu se predlaze posao samo na ograniceno vreme? A "mladi starci" od pedeset godina bez ikakve sanse za zaposljenje, a treba da rade jos najmanje dvanaest godina? I na kraju, sta bi ste vi radili da ste na mestu njih. Mitterrand je imao propusta i losih odluka (35-ocasovnu radnu sedmicu) ali i dobrih. Sarcozy nema sta da predstavi obicnom radniku, osim stalne strepnje da ostane bez posla. Pogledajte samo dokle dovode medjuljudski odnosi u FRACE TELECOM-u? A sta cemo da kazemo jos za francusko skolstvo......?????

relja

pre 12 godina

@kesic
samo sto je Hollande ,plan B istih "novosvetskoporedackih "hostaplera kao sto je i Toma grobar plan B nakon Borisa....Samo povrsni i naivci se nadaju promenama u politiici!Narodu uvek i svugda samo gore...

tamo neki

pre 12 godina

20% za FN i 27%za UMP govore o tome da je Francuska u desnom hardcore-u.Do 6.maja mogu cuda da se dese, jer ovoj ekipi koja sada vlada u Fr nije ni malo stalo do promene.Zanimljivo je da svi moji sagovornici i prijatelji Francuzi pljuju po Sarkoziju a on ima 26%, Kada bi komunisti glasalji sa zelenim za Olalnda i Bajru kada ga podrzao takodje imao bi vece sanse.
Veoma me raduje marginalizacija malih partija na ekstremnoj levici jar NPA(nova partija antikapitalista)osvojila 1,5% a ranije je imala oko 5%.Tu NPA je oformio sam Sarkozi ne bili raspacao i oslabio levicu.

MARIJA

pre 12 godina

ja bih najvise volela da pobedi Sarkozy, i hoce,racunajte sve glasove aktuelne , glasve od marin le pen i pola od Bajru i jos nesto od ostalih pa cete videti!!!
U vreme presedavanja Sarkozija moja firma je dobro poslovala, dakle ovo govorim u licno ime, svako ima svoj izbor,imao je gresaka ali je imao i uspeha, nemojte sada tako, dali bi Francuskoj bilo bolje da dodju socijalisti, neeeee, bilo bi kao u vreme Miterana i ostalih !!!!
Dakle, nema sanse da pobedi Holland.
Nemojte misliti da sam luda za Sarkozijem, ne, samo zelim da nastavi i nadam se da promeni zemlju na bolje.

francelle

pre 12 godina

Smešno je verovati da ishod zavisi od izbora. Jasno je kome odgovara Mr. Sarkom...on će i pobediti i to je toliko lako pogoditi.Tačno je da mu procenti ne idu u prilog ali ovo nazovi ljudsko biće ima jake drugare. Pritom, ne zaboravite ko je treći na listi...svi ti glasovi će otići Sarkomu. Neko ovde reče da nije trendi da pobede socijalisti i to je potpuno tačno. Nema tu izbora niti mišljenja Francuza koji ga, istina, ne podnose. Čak i gastarbajteri glasaju za Sarkozija jer veruju da će ih spasiti od Malgreba...štokholmski sindrom i zavisnost od Amera;-)
Pozdrav

nedjo

pre 12 godina

Krajna desnica nece zvati da glasaju za sarkozija,oni se nadaju da ce UMP explodirati, posle gubitka vlasti i da ce oni postati opozicija broj 1.
Ako se sarkozi obrati krajnoj desnici, onda gubi centar,u najpovoljnijom slucaju dobitce 50%centra,znaci gubi izbore, ito sa relativno velikom razlikom.
RENDEZ-VOUS ZA I5 DANA.

perac WC-a

pre 12 godina

@(Bijek, 23. april 2012 09:12)
Ja sam dosao u Francusku krajem sezdesetih da "perem WC-e" i tovarim na ledja i jos mnogo toga. Kupio stan napraviokucu u Srbiji sto danas zvrji prazna, izrodio i skolovao decu, dobio unuke, zaradio penziju od koje mogu normalno da zivim. Verovatno sam jedan od retkih sto ne kuka kako je ovde "izgubio zdrzvlje" izgradjujuci Francusku. Tacno je da je danas MNOGO teze nego za vreme onih "slavnih trideset" ali uglavnom nam je jos uvek "glava iznad vode". Nemam nameru da pljujem u supu jer sve to u bivsoj Jugoslaviji nisam mogao da zaradim, a u danasnjoj Srbiji jos manje! I imaju mogucnost Francuzi da nesto promene, a da li ce to i da urade veliko je pitanje. I nisu oni protiv strnaca koji rade svoj posao, nego protiv nekontrolisanog priliva naroda koji traze "obecanu zemlju" Prost refleks samoodrzanja.

nesha

pre 12 godina

ja mislim da su ovo gluposti. da sam francuz i ja bih glasao protiv sarkozija ali ne bih bio optimistican posle prvog kruga. razlika u prvom krugu je samo 1%, a ekstremna desnica dobila 20%. citam vise puta objasnjenja ovih istrazivanja ali i dalje ne vidim kako to mastate da ce socijalista pobediti

Cika MIka

pre 12 godina

U drugom krugu Sarkozi dobija izbore bez ikakvih problema. Neko rece da je Francuska vecinski uz socijaliste ali to nema veze sa istinom. Proslo je vec dosta vremena kada je poslednji socijalista bio na vlasti, a mislim da ce proci jos i vise. U evropskim demokratijama sve je manje mesta za levicu. Takav je trend.

sdned

pre 12 godina

I šta mi građani Srbije možemo da naučimo iz toga?
Da političare koji ne rade dobro svoj posao treba kažnjavati.
Francuzi žive 10 puta bolje od nas, i sklanjaju Sarkozija koji je 10 puta bolji političar od bilo kojeg našeg.
A mi? Mi ćemo verovatno još jednom dopustiti da nam u vladi bude Dinkić, i da na izborima 2016., u borbi za 6 mandat govori - "Narodu je dosta čekanja"...

DBZ

pre 12 godina

Muz, drugarica i ja juce svi glasali za Fransoa Olanda. Razlika u prvom krugu nije koliko bi mi zeleli, ali nadamo se da i u drugom bude bar toliko, bice dovoljno. Francuzi su inace vecinski desnicarski orjentisani, ovo glasanje je vise kazna Sarkoziju (osiromasenje srednje klase, podeljen narod, jos vece bogacenje njegovih prijatelja i partijskih sledbenika itd itd) nego podrska Olandu, ali bas nas briga: Oland je normalan, skroman covek, i da hoce ne moze da bude onako los predsednik kao NS. Tesko da ce se vratiti zlatno doba kad su svi imali posla i kad si svojim radom ovde mogao da kupis kucu gde si hteo (sto je sad nemoguce), ali kad bi bar malo ogranicio vladavinu bankara i bogatasa, to bi vec bilo nesto...

Lazar

pre 12 godina

@EU Citizen

Danas me je baš obradovao tvoj komentar jer sam video da nisu samo Srbi i Rusi grozni, nego da ima i drugih naroda na toj listi onih koji ništa ne valjaju! :)
Kao i ostali komentatori čestitam Olandu i daj Bože da se 6 maja rešimo i Sarkozija i Borisa Tadića pa da lepo odu kod svoje mentorke Merkelove i pišu memoare "Kako sam upropastio...."

EU Citizen

pre 12 godina

Sarkozi je, doduše, demagog i lično veoma nesimpatičan čovek, ali je barem pokušao da sprovede nekoliko korisnih reformi za spas francuske ekonomije. Te reforme nisu bile ni dovoljno obuhvatne ni dovoljno ambiciozne da bi sprečile neposredno predstojeću propast, ali mu se za to ipak mora odati priznanje. Oland je, s druge strane, ordinarni socijalistički pljačkaš (ne znam kako drukčije nazvati čoveka koji predlaže sedamdesetpetoprocentni porez na prihod ljudi bez kojih privrede ne bi ni bilo, što, naravno, samo može i treba da rezultira u ogromnom povlačenju kapitala iz Francuske i njenom još bržem bankrotu), ali je to, kada se pogledaju rezultati ovih izbora po svoj prilici i bolje: ne samo da većina najštetnijih ideja i principa koji su zakopali evropski projekt potiče upravo od Francuske, i da što pre ta zemlja potpuno propadne i izgubi svaki uticaj, to bolje za sve ostale u Evropi, već, iskreno govoreći, narod čije dve trećine glasaju za komuniste, socijaliste (čiju ogromnu većinu bi u normalnim zemljama gde ceo politički spektar nije pomeren daleko ulevo kao u Francuskoj takođe nazivali komunistima) i fašiste apsolutno ne zaslužuje šansu da živi normalno i put u treći svet koji bi im predstojao i sa Sarkozijem, ali je sa Olandom stoprocentno zagarantovan, potpuno je zaslužena kazna za decenije neradništva, parazitiranja na najboljim i najuspešnijim članovima društva i kolektivne arogancije bez pokrića...

Milomir

pre 12 godina

Sva istrazivanja ukazuju na pobedu Olanda u drugom krugu. Iako je Le Penova bila treca ne treba zaboraviti da su svi ostali kandidati dobili vise glasova od nje a ti biraci ce u ogromnoj vecini glasati za Olanda. Sarkozijev manevarski prostor je suzen. On ne moze da previse ode udesno da bi zadovoljio birace Le Penove jer ce izgubiti sve centriste i umerene, cak i neke svoje birace, a i pored toga jedan znacajan procenat biraca Le Penove izjasnio se da nece podrzati Sarkozija.

Slobke

pre 12 godina

http://farm8.staticflickr.com/7208/6885892531_274b736ba3.jpg
Ako mislite da je ova slika neka šala, ... razmislite ponovo!
Ključni detalj je u donjem desnom uglu!

Ivan

pre 12 godina

Francuzima od srca želim promene.
Jedna tako velika i moćna država,kakva je Francuska,je pod Sarkozijem jako stagnirala i išla samo unazad.
Vreme je za nove ljude,gospodin Sarkozi nema više kredibiliteta među francuzima,to je sigurno.

Kesic

pre 12 godina

Najveći izdajnik u istoriji Francuske, američki pijun, koji je od ponosne Francuske države napravio servis za bombardovanje država po nalogu Amerike napokon odlazi...6. maja će se i Srbija osloboditi svog Sarkozija....

Kesic

pre 12 godina

Najveći izdajnik u istoriji Francuske, američki pijun, koji je od ponosne Francuske države napravio servis za bombardovanje država po nalogu Amerike napokon odlazi...6. maja će se i Srbija osloboditi svog Sarkozija....

Ivan

pre 12 godina

Francuzima od srca želim promene.
Jedna tako velika i moćna država,kakva je Francuska,je pod Sarkozijem jako stagnirala i išla samo unazad.
Vreme je za nove ljude,gospodin Sarkozi nema više kredibiliteta među francuzima,to je sigurno.

Lazar

pre 12 godina

@EU Citizen

Danas me je baš obradovao tvoj komentar jer sam video da nisu samo Srbi i Rusi grozni, nego da ima i drugih naroda na toj listi onih koji ništa ne valjaju! :)
Kao i ostali komentatori čestitam Olandu i daj Bože da se 6 maja rešimo i Sarkozija i Borisa Tadića pa da lepo odu kod svoje mentorke Merkelove i pišu memoare "Kako sam upropastio...."

DBZ

pre 12 godina

Muz, drugarica i ja juce svi glasali za Fransoa Olanda. Razlika u prvom krugu nije koliko bi mi zeleli, ali nadamo se da i u drugom bude bar toliko, bice dovoljno. Francuzi su inace vecinski desnicarski orjentisani, ovo glasanje je vise kazna Sarkoziju (osiromasenje srednje klase, podeljen narod, jos vece bogacenje njegovih prijatelja i partijskih sledbenika itd itd) nego podrska Olandu, ali bas nas briga: Oland je normalan, skroman covek, i da hoce ne moze da bude onako los predsednik kao NS. Tesko da ce se vratiti zlatno doba kad su svi imali posla i kad si svojim radom ovde mogao da kupis kucu gde si hteo (sto je sad nemoguce), ali kad bi bar malo ogranicio vladavinu bankara i bogatasa, to bi vec bilo nesto...

sdned

pre 12 godina

I šta mi građani Srbije možemo da naučimo iz toga?
Da političare koji ne rade dobro svoj posao treba kažnjavati.
Francuzi žive 10 puta bolje od nas, i sklanjaju Sarkozija koji je 10 puta bolji političar od bilo kojeg našeg.
A mi? Mi ćemo verovatno još jednom dopustiti da nam u vladi bude Dinkić, i da na izborima 2016., u borbi za 6 mandat govori - "Narodu je dosta čekanja"...

Milomir

pre 12 godina

Sva istrazivanja ukazuju na pobedu Olanda u drugom krugu. Iako je Le Penova bila treca ne treba zaboraviti da su svi ostali kandidati dobili vise glasova od nje a ti biraci ce u ogromnoj vecini glasati za Olanda. Sarkozijev manevarski prostor je suzen. On ne moze da previse ode udesno da bi zadovoljio birace Le Penove jer ce izgubiti sve centriste i umerene, cak i neke svoje birace, a i pored toga jedan znacajan procenat biraca Le Penove izjasnio se da nece podrzati Sarkozija.

EU Citizen

pre 12 godina

Sarkozi je, doduše, demagog i lično veoma nesimpatičan čovek, ali je barem pokušao da sprovede nekoliko korisnih reformi za spas francuske ekonomije. Te reforme nisu bile ni dovoljno obuhvatne ni dovoljno ambiciozne da bi sprečile neposredno predstojeću propast, ali mu se za to ipak mora odati priznanje. Oland je, s druge strane, ordinarni socijalistički pljačkaš (ne znam kako drukčije nazvati čoveka koji predlaže sedamdesetpetoprocentni porez na prihod ljudi bez kojih privrede ne bi ni bilo, što, naravno, samo može i treba da rezultira u ogromnom povlačenju kapitala iz Francuske i njenom još bržem bankrotu), ali je to, kada se pogledaju rezultati ovih izbora po svoj prilici i bolje: ne samo da većina najštetnijih ideja i principa koji su zakopali evropski projekt potiče upravo od Francuske, i da što pre ta zemlja potpuno propadne i izgubi svaki uticaj, to bolje za sve ostale u Evropi, već, iskreno govoreći, narod čije dve trećine glasaju za komuniste, socijaliste (čiju ogromnu većinu bi u normalnim zemljama gde ceo politički spektar nije pomeren daleko ulevo kao u Francuskoj takođe nazivali komunistima) i fašiste apsolutno ne zaslužuje šansu da živi normalno i put u treći svet koji bi im predstojao i sa Sarkozijem, ali je sa Olandom stoprocentno zagarantovan, potpuno je zaslužena kazna za decenije neradništva, parazitiranja na najboljim i najuspešnijim članovima društva i kolektivne arogancije bez pokrića...

Slobke

pre 12 godina

http://farm8.staticflickr.com/7208/6885892531_274b736ba3.jpg
Ako mislite da je ova slika neka šala, ... razmislite ponovo!
Ključni detalj je u donjem desnom uglu!

perac WC-a

pre 12 godina

@(Bijek, 23. april 2012 09:12)
Ja sam dosao u Francusku krajem sezdesetih da "perem WC-e" i tovarim na ledja i jos mnogo toga. Kupio stan napraviokucu u Srbiji sto danas zvrji prazna, izrodio i skolovao decu, dobio unuke, zaradio penziju od koje mogu normalno da zivim. Verovatno sam jedan od retkih sto ne kuka kako je ovde "izgubio zdrzvlje" izgradjujuci Francusku. Tacno je da je danas MNOGO teze nego za vreme onih "slavnih trideset" ali uglavnom nam je jos uvek "glava iznad vode". Nemam nameru da pljujem u supu jer sve to u bivsoj Jugoslaviji nisam mogao da zaradim, a u danasnjoj Srbiji jos manje! I imaju mogucnost Francuzi da nesto promene, a da li ce to i da urade veliko je pitanje. I nisu oni protiv strnaca koji rade svoj posao, nego protiv nekontrolisanog priliva naroda koji traze "obecanu zemlju" Prost refleks samoodrzanja.

francelle

pre 12 godina

EU Citizen, vi ste potpuni demagog, upakovan u isti takav diskurs preduzeća. Drago mi je što ste se pronašli u komentaru koji sam napisala;-) Nisam očekivala pametniji argument i divno je što ste se opekli. Divno je i što ne znate ko sam, niti čime se bavim, jer se to odnosi na kritiku Vaših propusta. Bravo! Bonne chance sur la route de l' enfer!
Loša stvar je što ste većina, no bildovanje mozga predstavlja daleko komplikovaniji i sadržajniji proces od polu-gastarbajterske-firmirane forme. Za to postoji specijalna škola u vidu kursa za ekonomiju i za to nije potrebnan mozak. Sledeći put okačite sliku voljenog Vam predsednika jer svoju još uvek niste izgradili. Bonne chance sur la route de l'enfer;-)

Cika MIka

pre 12 godina

U drugom krugu Sarkozi dobija izbore bez ikakvih problema. Neko rece da je Francuska vecinski uz socijaliste ali to nema veze sa istinom. Proslo je vec dosta vremena kada je poslednji socijalista bio na vlasti, a mislim da ce proci jos i vise. U evropskim demokratijama sve je manje mesta za levicu. Takav je trend.

relja

pre 12 godina

@kesic
samo sto je Hollande ,plan B istih "novosvetskoporedackih "hostaplera kao sto je i Toma grobar plan B nakon Borisa....Samo povrsni i naivci se nadaju promenama u politiici!Narodu uvek i svugda samo gore...

nedjo

pre 12 godina

Krajna desnica nece zvati da glasaju za sarkozija,oni se nadaju da ce UMP explodirati, posle gubitka vlasti i da ce oni postati opozicija broj 1.
Ako se sarkozi obrati krajnoj desnici, onda gubi centar,u najpovoljnijom slucaju dobitce 50%centra,znaci gubi izbore, ito sa relativno velikom razlikom.
RENDEZ-VOUS ZA I5 DANA.

ajde

pre 12 godina

@(MARIJA, 23. april 2012 11:00)//// Po vasem komentaru, reklo bi se da ste vlasnica grupe OREAL! Voleo bih da znam sta to vasa firma radi kad TOLIKO uspesno posluje. Stavljate sebe kao da ste stub francuske privrede.Sta mislite o milionima mladih i starijih od 45 godina sto su bez posla? Sta mislite kad ce jedan mlad covek da dodje do penzije kad mu se predlaze posao samo na ograniceno vreme? A "mladi starci" od pedeset godina bez ikakve sanse za zaposljenje, a treba da rade jos najmanje dvanaest godina? I na kraju, sta bi ste vi radili da ste na mestu njih. Mitterrand je imao propusta i losih odluka (35-ocasovnu radnu sedmicu) ali i dobrih. Sarcozy nema sta da predstavi obicnom radniku, osim stalne strepnje da ostane bez posla. Pogledajte samo dokle dovode medjuljudski odnosi u FRACE TELECOM-u? A sta cemo da kazemo jos za francusko skolstvo......?????

MARIJA

pre 12 godina

ja bih najvise volela da pobedi Sarkozy, i hoce,racunajte sve glasove aktuelne , glasve od marin le pen i pola od Bajru i jos nesto od ostalih pa cete videti!!!
U vreme presedavanja Sarkozija moja firma je dobro poslovala, dakle ovo govorim u licno ime, svako ima svoj izbor,imao je gresaka ali je imao i uspeha, nemojte sada tako, dali bi Francuskoj bilo bolje da dodju socijalisti, neeeee, bilo bi kao u vreme Miterana i ostalih !!!!
Dakle, nema sanse da pobedi Holland.
Nemojte misliti da sam luda za Sarkozijem, ne, samo zelim da nastavi i nadam se da promeni zemlju na bolje.

No comment

pre 12 godina

Najveći "uspeh" odlazećeg gospodina Sarkozija je priznavanje Kosova i bombardovanje Libije!!
Ako neko i dalje želi da se čuvena i ponosna Francuska Republika i dalje tako ponaša,onda neka ga opet izaberu!!!

nesha

pre 12 godina

ja mislim da su ovo gluposti. da sam francuz i ja bih glasao protiv sarkozija ali ne bih bio optimistican posle prvog kruga. razlika u prvom krugu je samo 1%, a ekstremna desnica dobila 20%. citam vise puta objasnjenja ovih istrazivanja ali i dalje ne vidim kako to mastate da ce socijalista pobediti

EU Citizen

pre 12 godina

@francelle
"Jezivi" i "nazovi ljudska bića" su samo neradnici i propagatori socijalističkog lopovluka i parazitizma poput vas. Mi privatnici pokrećemo privredu, organizujemo firme i stvaramo poslove za milione ljudi, a vi i vaši istomišljenici ste beskorisni bukači, mutivode i talog drupštva, čiji je jedini cilj da se ogrebu od boljih i sposobnijih od sebe, pa makar sve propalo (kao što je u sistemima po vašem "cenjenom" ukusu do sada uvek sve propalo) jer sami nisu ništa korisno u stanju da stvore. I još imate drskosti da vređate nekoga ko je u Francuskoj, u kojoj svako ko nešto pametno radi vuče minimalno po jednog do iks birokrata i parazita na grbači, i zato ta zemlja zaostaje i stagnira za konkurencijom već decenijama uspeo da izgradi firmu koja funkcioniše i hrani ko zna koliko ljudi. Sram vas bilo!

francelle

pre 12 godina

Smešno je verovati da ishod zavisi od izbora. Jasno je kome odgovara Mr. Sarkom...on će i pobediti i to je toliko lako pogoditi.Tačno je da mu procenti ne idu u prilog ali ovo nazovi ljudsko biće ima jake drugare. Pritom, ne zaboravite ko je treći na listi...svi ti glasovi će otići Sarkomu. Neko ovde reče da nije trendi da pobede socijalisti i to je potpuno tačno. Nema tu izbora niti mišljenja Francuza koji ga, istina, ne podnose. Čak i gastarbajteri glasaju za Sarkozija jer veruju da će ih spasiti od Malgreba...štokholmski sindrom i zavisnost od Amera;-)
Pozdrav

tamo neki

pre 12 godina

20% za FN i 27%za UMP govore o tome da je Francuska u desnom hardcore-u.Do 6.maja mogu cuda da se dese, jer ovoj ekipi koja sada vlada u Fr nije ni malo stalo do promene.Zanimljivo je da svi moji sagovornici i prijatelji Francuzi pljuju po Sarkoziju a on ima 26%, Kada bi komunisti glasalji sa zelenim za Olalnda i Bajru kada ga podrzao takodje imao bi vece sanse.
Veoma me raduje marginalizacija malih partija na ekstremnoj levici jar NPA(nova partija antikapitalista)osvojila 1,5% a ranije je imala oko 5%.Tu NPA je oformio sam Sarkozi ne bili raspacao i oslabio levicu.

EU Citizen

pre 12 godina

Sarkozi je, doduše, demagog i lično veoma nesimpatičan čovek, ali je barem pokušao da sprovede nekoliko korisnih reformi za spas francuske ekonomije. Te reforme nisu bile ni dovoljno obuhvatne ni dovoljno ambiciozne da bi sprečile neposredno predstojeću propast, ali mu se za to ipak mora odati priznanje. Oland je, s druge strane, ordinarni socijalistički pljačkaš (ne znam kako drukčije nazvati čoveka koji predlaže sedamdesetpetoprocentni porez na prihod ljudi bez kojih privrede ne bi ni bilo, što, naravno, samo može i treba da rezultira u ogromnom povlačenju kapitala iz Francuske i njenom još bržem bankrotu), ali je to, kada se pogledaju rezultati ovih izbora po svoj prilici i bolje: ne samo da većina najštetnijih ideja i principa koji su zakopali evropski projekt potiče upravo od Francuske, i da što pre ta zemlja potpuno propadne i izgubi svaki uticaj, to bolje za sve ostale u Evropi, već, iskreno govoreći, narod čije dve trećine glasaju za komuniste, socijaliste (čiju ogromnu većinu bi u normalnim zemljama gde ceo politički spektar nije pomeren daleko ulevo kao u Francuskoj takođe nazivali komunistima) i fašiste apsolutno ne zaslužuje šansu da živi normalno i put u treći svet koji bi im predstojao i sa Sarkozijem, ali je sa Olandom stoprocentno zagarantovan, potpuno je zaslužena kazna za decenije neradništva, parazitiranja na najboljim i najuspešnijim članovima društva i kolektivne arogancije bez pokrića...

Kesic

pre 12 godina

Najveći izdajnik u istoriji Francuske, američki pijun, koji je od ponosne Francuske države napravio servis za bombardovanje država po nalogu Amerike napokon odlazi...6. maja će se i Srbija osloboditi svog Sarkozija....

MARIJA

pre 12 godina

ja bih najvise volela da pobedi Sarkozy, i hoce,racunajte sve glasove aktuelne , glasve od marin le pen i pola od Bajru i jos nesto od ostalih pa cete videti!!!
U vreme presedavanja Sarkozija moja firma je dobro poslovala, dakle ovo govorim u licno ime, svako ima svoj izbor,imao je gresaka ali je imao i uspeha, nemojte sada tako, dali bi Francuskoj bilo bolje da dodju socijalisti, neeeee, bilo bi kao u vreme Miterana i ostalih !!!!
Dakle, nema sanse da pobedi Holland.
Nemojte misliti da sam luda za Sarkozijem, ne, samo zelim da nastavi i nadam se da promeni zemlju na bolje.

Lazar

pre 12 godina

@EU Citizen

Danas me je baš obradovao tvoj komentar jer sam video da nisu samo Srbi i Rusi grozni, nego da ima i drugih naroda na toj listi onih koji ništa ne valjaju! :)
Kao i ostali komentatori čestitam Olandu i daj Bože da se 6 maja rešimo i Sarkozija i Borisa Tadića pa da lepo odu kod svoje mentorke Merkelove i pišu memoare "Kako sam upropastio...."

Cika MIka

pre 12 godina

U drugom krugu Sarkozi dobija izbore bez ikakvih problema. Neko rece da je Francuska vecinski uz socijaliste ali to nema veze sa istinom. Proslo je vec dosta vremena kada je poslednji socijalista bio na vlasti, a mislim da ce proci jos i vise. U evropskim demokratijama sve je manje mesta za levicu. Takav je trend.

Ivan

pre 12 godina

Francuzima od srca želim promene.
Jedna tako velika i moćna država,kakva je Francuska,je pod Sarkozijem jako stagnirala i išla samo unazad.
Vreme je za nove ljude,gospodin Sarkozi nema više kredibiliteta među francuzima,to je sigurno.

Slobke

pre 12 godina

http://farm8.staticflickr.com/7208/6885892531_274b736ba3.jpg
Ako mislite da je ova slika neka šala, ... razmislite ponovo!
Ključni detalj je u donjem desnom uglu!

sdned

pre 12 godina

I šta mi građani Srbije možemo da naučimo iz toga?
Da političare koji ne rade dobro svoj posao treba kažnjavati.
Francuzi žive 10 puta bolje od nas, i sklanjaju Sarkozija koji je 10 puta bolji političar od bilo kojeg našeg.
A mi? Mi ćemo verovatno još jednom dopustiti da nam u vladi bude Dinkić, i da na izborima 2016., u borbi za 6 mandat govori - "Narodu je dosta čekanja"...

EU Citizen

pre 12 godina

@francelle
"Jezivi" i "nazovi ljudska bića" su samo neradnici i propagatori socijalističkog lopovluka i parazitizma poput vas. Mi privatnici pokrećemo privredu, organizujemo firme i stvaramo poslove za milione ljudi, a vi i vaši istomišljenici ste beskorisni bukači, mutivode i talog drupštva, čiji je jedini cilj da se ogrebu od boljih i sposobnijih od sebe, pa makar sve propalo (kao što je u sistemima po vašem "cenjenom" ukusu do sada uvek sve propalo) jer sami nisu ništa korisno u stanju da stvore. I još imate drskosti da vređate nekoga ko je u Francuskoj, u kojoj svako ko nešto pametno radi vuče minimalno po jednog do iks birokrata i parazita na grbači, i zato ta zemlja zaostaje i stagnira za konkurencijom već decenijama uspeo da izgradi firmu koja funkcioniše i hrani ko zna koliko ljudi. Sram vas bilo!

nesha

pre 12 godina

ja mislim da su ovo gluposti. da sam francuz i ja bih glasao protiv sarkozija ali ne bih bio optimistican posle prvog kruga. razlika u prvom krugu je samo 1%, a ekstremna desnica dobila 20%. citam vise puta objasnjenja ovih istrazivanja ali i dalje ne vidim kako to mastate da ce socijalista pobediti

francelle

pre 12 godina

Smešno je verovati da ishod zavisi od izbora. Jasno je kome odgovara Mr. Sarkom...on će i pobediti i to je toliko lako pogoditi.Tačno je da mu procenti ne idu u prilog ali ovo nazovi ljudsko biće ima jake drugare. Pritom, ne zaboravite ko je treći na listi...svi ti glasovi će otići Sarkomu. Neko ovde reče da nije trendi da pobede socijalisti i to je potpuno tačno. Nema tu izbora niti mišljenja Francuza koji ga, istina, ne podnose. Čak i gastarbajteri glasaju za Sarkozija jer veruju da će ih spasiti od Malgreba...štokholmski sindrom i zavisnost od Amera;-)
Pozdrav

Milomir

pre 12 godina

Sva istrazivanja ukazuju na pobedu Olanda u drugom krugu. Iako je Le Penova bila treca ne treba zaboraviti da su svi ostali kandidati dobili vise glasova od nje a ti biraci ce u ogromnoj vecini glasati za Olanda. Sarkozijev manevarski prostor je suzen. On ne moze da previse ode udesno da bi zadovoljio birace Le Penove jer ce izgubiti sve centriste i umerene, cak i neke svoje birace, a i pored toga jedan znacajan procenat biraca Le Penove izjasnio se da nece podrzati Sarkozija.

DBZ

pre 12 godina

Muz, drugarica i ja juce svi glasali za Fransoa Olanda. Razlika u prvom krugu nije koliko bi mi zeleli, ali nadamo se da i u drugom bude bar toliko, bice dovoljno. Francuzi su inace vecinski desnicarski orjentisani, ovo glasanje je vise kazna Sarkoziju (osiromasenje srednje klase, podeljen narod, jos vece bogacenje njegovih prijatelja i partijskih sledbenika itd itd) nego podrska Olandu, ali bas nas briga: Oland je normalan, skroman covek, i da hoce ne moze da bude onako los predsednik kao NS. Tesko da ce se vratiti zlatno doba kad su svi imali posla i kad si svojim radom ovde mogao da kupis kucu gde si hteo (sto je sad nemoguce), ali kad bi bar malo ogranicio vladavinu bankara i bogatasa, to bi vec bilo nesto...

tamo neki

pre 12 godina

20% za FN i 27%za UMP govore o tome da je Francuska u desnom hardcore-u.Do 6.maja mogu cuda da se dese, jer ovoj ekipi koja sada vlada u Fr nije ni malo stalo do promene.Zanimljivo je da svi moji sagovornici i prijatelji Francuzi pljuju po Sarkoziju a on ima 26%, Kada bi komunisti glasalji sa zelenim za Olalnda i Bajru kada ga podrzao takodje imao bi vece sanse.
Veoma me raduje marginalizacija malih partija na ekstremnoj levici jar NPA(nova partija antikapitalista)osvojila 1,5% a ranije je imala oko 5%.Tu NPA je oformio sam Sarkozi ne bili raspacao i oslabio levicu.

relja

pre 12 godina

@kesic
samo sto je Hollande ,plan B istih "novosvetskoporedackih "hostaplera kao sto je i Toma grobar plan B nakon Borisa....Samo povrsni i naivci se nadaju promenama u politiici!Narodu uvek i svugda samo gore...

perac WC-a

pre 12 godina

@(Bijek, 23. april 2012 09:12)
Ja sam dosao u Francusku krajem sezdesetih da "perem WC-e" i tovarim na ledja i jos mnogo toga. Kupio stan napraviokucu u Srbiji sto danas zvrji prazna, izrodio i skolovao decu, dobio unuke, zaradio penziju od koje mogu normalno da zivim. Verovatno sam jedan od retkih sto ne kuka kako je ovde "izgubio zdrzvlje" izgradjujuci Francusku. Tacno je da je danas MNOGO teze nego za vreme onih "slavnih trideset" ali uglavnom nam je jos uvek "glava iznad vode". Nemam nameru da pljujem u supu jer sve to u bivsoj Jugoslaviji nisam mogao da zaradim, a u danasnjoj Srbiji jos manje! I imaju mogucnost Francuzi da nesto promene, a da li ce to i da urade veliko je pitanje. I nisu oni protiv strnaca koji rade svoj posao, nego protiv nekontrolisanog priliva naroda koji traze "obecanu zemlju" Prost refleks samoodrzanja.

nedjo

pre 12 godina

Krajna desnica nece zvati da glasaju za sarkozija,oni se nadaju da ce UMP explodirati, posle gubitka vlasti i da ce oni postati opozicija broj 1.
Ako se sarkozi obrati krajnoj desnici, onda gubi centar,u najpovoljnijom slucaju dobitce 50%centra,znaci gubi izbore, ito sa relativno velikom razlikom.
RENDEZ-VOUS ZA I5 DANA.

ajde

pre 12 godina

@(MARIJA, 23. april 2012 11:00)//// Po vasem komentaru, reklo bi se da ste vlasnica grupe OREAL! Voleo bih da znam sta to vasa firma radi kad TOLIKO uspesno posluje. Stavljate sebe kao da ste stub francuske privrede.Sta mislite o milionima mladih i starijih od 45 godina sto su bez posla? Sta mislite kad ce jedan mlad covek da dodje do penzije kad mu se predlaze posao samo na ograniceno vreme? A "mladi starci" od pedeset godina bez ikakve sanse za zaposljenje, a treba da rade jos najmanje dvanaest godina? I na kraju, sta bi ste vi radili da ste na mestu njih. Mitterrand je imao propusta i losih odluka (35-ocasovnu radnu sedmicu) ali i dobrih. Sarcozy nema sta da predstavi obicnom radniku, osim stalne strepnje da ostane bez posla. Pogledajte samo dokle dovode medjuljudski odnosi u FRACE TELECOM-u? A sta cemo da kazemo jos za francusko skolstvo......?????

No comment

pre 12 godina

Najveći "uspeh" odlazećeg gospodina Sarkozija je priznavanje Kosova i bombardovanje Libije!!
Ako neko i dalje želi da se čuvena i ponosna Francuska Republika i dalje tako ponaša,onda neka ga opet izaberu!!!

francelle

pre 12 godina

EU Citizen, vi ste potpuni demagog, upakovan u isti takav diskurs preduzeća. Drago mi je što ste se pronašli u komentaru koji sam napisala;-) Nisam očekivala pametniji argument i divno je što ste se opekli. Divno je i što ne znate ko sam, niti čime se bavim, jer se to odnosi na kritiku Vaših propusta. Bravo! Bonne chance sur la route de l' enfer!
Loša stvar je što ste većina, no bildovanje mozga predstavlja daleko komplikovaniji i sadržajniji proces od polu-gastarbajterske-firmirane forme. Za to postoji specijalna škola u vidu kursa za ekonomiju i za to nije potrebnan mozak. Sledeći put okačite sliku voljenog Vam predsednika jer svoju još uvek niste izgradili. Bonne chance sur la route de l'enfer;-)