Subota, 14.05.2011.

12:05

Tadić: Agrar je budućnost Srbije

Boris Tadić poručio na Sajmu u Novom Sadu da je poljoprivreda jedna od grana privrede na kojima će Srbija u budućnosti zasnivati svoj ekonomski razvoj.

Izvor: B92

Tadiæ: Agrar je buduænost Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Evropo,HELP!

pre 13 godina

"Agrar je budućnost Srbije"!!!

S obzirom na medije koji pišu kako Mišković kupuje svaki dostupni hektar vojvođanskih oranica,zar ne bi izjava trebala da glasi:
"Mišković je budućnost Srbije"???

ukrali ste mi sve!

pre 13 godina

Mozda bih ja i otisla na svoju zemlju i naucila kako se radi na njoj, kad bi mi je vratili! Dvadeset godina se sudim sa ovom drzavom da mi vrati zemlju koju mi je oduzela posle rata, al oni ne daju! Komunisticki sinovi, lopovi, grabezljivci i paraziti, odlazite vise, da vas moje oci vise ne vide, ni usi moje za vas da cuju!

Petar S.

pre 13 godina

U srecna vremena Agrar u Srbiji je i bio pokretacka snaga Srpske ekonomije, dok se pametnjakovici nisu setili da prave "proleterijat" (oduzimajuci seljacima zemlju i terajuci ih u gradove), bez koga nisu mogli ostati na vlasti.

Banka

pre 13 godina

Evo kaka će im biti politika:
Prodaće državnu zemlju tajkunima za džaba a onda će ti tajkuni tu istu zemlju prodati nekim stranim investitorima za 10-struko veću cenu jer i moja baba zna da će cena zemlje narednih godina ići samo gore-što zbog približavanje zemlje EU, što zbog globalnog porasta cene hrane!!!!!!!
Ne dozvolite da i to pokradu. Oćemo izbore!!!!!

Саленце

pre 13 godina

Тачно је то ,да је пољопривреда најважнији сегмент у Србији. АЛИ! Десет година уназад се пољопривредници систематски уништавају, увозом и увођењем монопола две три појединца. Увозимо пасуљ, лук, кромпир, млеко, месо и још много тога, што је до јуче била наша производња и то на високом нивоу квалитета, за узврет добијамо лош квалитет по већој цени. Монополисти у Србији (зна се који су) преко својих трговинских велемаркета,узимају целокупну производњу од пољопривредника, извозе наш квалитет а увозе сумњиве намирнице које не мали број пута имају везе са ГМО храном и производњом, која је код нас забрањена законом и производња и промет. Са друге стране производе које су узели од пољопривредника,монополисти плаћају са великим закашњењима,без икаквих камата и надокнада, а све то под покровитељством државе. Стога господине председниче, није довољно само причати о нечему, а са друге стране не чинити ништа да би се помогло онима који директно производе најважнију ствар а то је храна!

Смиља

pre 13 godina

Јесте сточарство је запуштено, сва пољопривреда је запуштена. Ево мој син и снаја живе у Грчкој, не причам напамет, тамо је месо скупље и дваес триес посто. Зашто ми не развијамо сточарство, кад би држава припомогла, могли би да будемо извозници. Влас прича пред изборе а народ слабо памти. Ово мора да упамти и да Тадића држимо за реч.

jasna

pre 13 godina

Kakva ironija,ovaj tekst!!!!Toliko se zadnjih 20god.ne ulaze u poljoprivredu,toliko se omalovazavaju poljoprivrednici i tretiraju mnogo lose. A da ne zaboravim,kada udjemo jednog dana u evropsko zlo,tek ce mo onda da prestanemo da proizvodimo,vec ce mo morati da uvozimo od velikih. Vidite sta se desilo sa Portugalom(zivim ovde zadnjih 17god)!!! Sramno,a onda primorani da uzmu pozajmicu od sv.banke,koju nece moci da vrate generacije i generacije. Sokrates se opet kandiduje,covek sa obrazom djona!!!Price politicke su svugda iste! Sve vise siromasnih i sve vise bogatih politicara i ostalih uz njih. Njihove seme su iste,ko vraca dug i zivi kao beda je narod!!! STRASNOOOOOOOOOO

Zoran

pre 13 godina

Mnogo ,mnogo ozbiljnije mere od vasih subvencionisanih kredita su potrebne poljoprivredi.
Pre svega , sve te vase "beogradske" mere za nasa ruinirana i napustena sela , ne znace nista, jer ce banke, sa rigidnim uslovima garantiranja, ostati nepremostiv problem za veliki broj porodicnih farmi.
Poljoprivredni tajkuni i tajkuncici ce opet imati najvece koristi od tih mera.
A sa njima razvoja nema, jer oni na jedan traktor kupe tri mercedesa.
Zasto niste omogucili poljoprivrednim strucnjacima da uticu na mere ?

Sve ovo je jedna obicna predizborna PR farsa !

seljankina cerka

pre 13 godina

naravno da je buducnost u poljoprivredi, samo, zasto su onda turske jagode jeftinije od srpskih? gde su subvencije, kako se seljak podstice da proizvodi. predjite s reci na dela i uradite nesto brzo, vrlo brzo, da se vide rezultati.

MUKNAVI

pre 13 godina

Tri cetvrtine stanovnistva zivi u gradovima i prigradskim naseljima,kojima ste rasturili radna mesta vasom neodgovornom privatizacijom,rasperodajom spekulantima i lopvima a ono resto zivi u selima koja su prtvorena u parlog vrzine i travuljine. Za motiku se tesko ko hvata,jer nezna to da radi a i podcenjuje taj posao,pa su redovi pred biroima sve duzi za one koji bi u kancelarije. Kada skoci jos cena hrane,tada ce doci do preokreta u svemu. Tada nece biti ovakvih politicara jer ce ih Narod prozivati za ono od cega se zivi,puteve,kanalizacije,plasiranje robe u izvozu,borbu za trzista al ne preko privilegovanih njihovih nakupaca i tajkunerije koja u svojoj pohlepi ...... Srbiju i pretvori ju u svoje latifundije. Davno je tog drilja vladavine budaletina po Srbiji bilo dosta, i sada smo u fazi da pukne ..pa tek onda da svane!

zoran

pre 13 godina

Od kada znam za sebe a znam već jedno 50 i kusur godina, Vojvodina je mogla da hrani pola Evrope a Mačva, Stig i Pomoravlje još pola.
Malo, malo, nema ulja, nema brašna, nema šećera, nema nafte. Da,da, nema nafte. Ako je poljoprivreda srpska nafta onda neće biti ni nafte.

cvetko

pre 13 godina

A sta cemo sa Krivim Virom? Sledece selo u nizu koje je doslo na red za izumiranje kao posledica vase politicke strategije? Ko ce vam na kraju raditi agrar? Sela su u potpunom kolapsu. Posle dalazi na red varosice pa gradovi i u finalu Srbija. Vec sada smo najstarija nacija u regionu. O cemu vi to?

sta je sledece

pre 13 godina

Pre par dana je pokretac Srbije bio Fiat, danas poljoprivreda, za dva dana ce biti izvozno orjentisana proizvodnja drvenih cackalica... Smesno, a sve vise i zalosno!

Duki

pre 13 godina

Ne mogu da verujem šta Tadić govori! Pa budućnost Srbije je i bila u agraru, sve dok nisu svojom pogubnom politikom potpuno uništili poljoprivredu, a sad će, kao nekim smešnim merama da je oporave. Mislim da je ovo još jedan marketinški trik vlasti , koji ima svrhu prikupljanja poena pred izbore. Vidimo, nažalost šta su sve do sada uradili. Dosta nam je praznih priča!

Андријана

pre 13 godina

Србија је земља која има ограман потенцијал да храни своје грађане, да пружи добар живот својим грађанима и да извезе све своје пољопривредне производе! Изјава председника није ништа ново, сви смо ми свесни потенцијала наше земље али такође смо свесни тога колико је тај исти потенцијал урушен јер просечном пољопривреднику или обичном домаћину није ни мало олакшано да ради и производи! Ово су сада обећања која су изрицана и раније али када би се мало зашло по српским селима схватила би се реалност! Реалност је да тих истих села готово и нема, да је све пусто и да је та наша плодна земља зарасла у коров због лоше политике и лоших услова!

Radmila od Pištaljke

pre 13 godina

Što ste bre tako nerazumni?!
Agrar jeste ono što može da nas izvadi ili pomogne da se izvadimo iz "bule". Kapiram ja da ovaj narod (prevaren ko zna koliko puta) nema poverenja, ali poljoprivreda, proizvodnja hrane, to je praktično jedino što nam zaista vredi ili može da vredi. Agrarna politika bi trebalo da bude u epicentru naše ekonomije. Mišković kupio ... Mišković kupio ... ovo ... ono .... ama, možemo mi (biću PC) da "ne volimo" Miškovića (ja prva!), ali Tadić je u pravu. I naravno, onda sledi ... ALI ... kada bi to realizovali, kad bi ga poslušali ... uostalom, muka mi je više .... ko je bre slušao Djindjića, a danas, svaka šuša se na njega poziva. Gde su bili dok je bio živ?!
Dajte šansu Tadiću. Kao, sa Tomom bi nam "cvetale ruže"!!! Axa ... šipak (bi "cvetao").

sashko

pre 13 godina

Pa ovo stvarno nema smisla! Pa zar narod moze toliko kratko pamtiti? Subvencionisani krediti u poljoprivredi su prvi put vidjeni 2004. godine. Subvencionisanje kamata na kredite u poljoprivredi 2006. godine. Ovo stvarno nista nije novo, ovo je kao kad bi iz Zastave uz svu pompu i visemesecne najave poceo da ispada "STOJADIN"! Jedino je novina sto vise nema subvencija nego samo subvencija na kamate u stocarstvu, a do sada su postojali isti krediti i u ratasrstvu i u stocarstvu i vocarstvu, i vinogradarstvu... Bruka, bruka, bruka, ekskluzivno najavljavana mesecima... Strasno strasno...

Haralampije mirotocivi

pre 13 godina

Bogami, sad sam se uplasio za Agrar. Kad god nesto ova sadasnja vlast proglasi za prioritet, to biva unisteno u periodu od 2-3 godine.

milos

pre 13 godina

Ulazimo u stocarstvo! A stotinak eura kosta svinja od 100 kila u koju je ulozeno toliko hrane i truda... Obara se cena nase jagode iz zasticenog prostora nekontrolisanim uvozom ne kvalitetnijih jagoda iz Turske sa otvorenog...
Samo najveci mogu opstati, a ovde je najveci Miskovic, vec smo mu svi radnici, postacemo robovi!

teri

pre 13 godina

pa cemu treba da se okrene ova drzava, ako vec nemamo majkrosoft, epl, fb, celu silikonsku dolinu ( da ne racunamo Strahinjica hhhaha ) koja je lepo ususkana u dolini San Hozea, okrecimo se potencijalim koje imamo i koje treba da forsiramo. Ako u prefiksu jedne Holandije stoji da je agrarna, sta fali Srbiji. Za desetak godina ceo svet ce biti deficitaran sa hranom, zato se sada ulaze u poljoprivrednu proizvodnju i zauzima pozicija(to u ovom trenutku jako dobro radi Argentina, Vijetnam itd )

sveznalica

pre 13 godina

pa na sinocnoj sednici vlade doneta ti je uredba, mediji su to preneli .A sta je doneto, e to vec moras da procitas.

pooz saci

filip

pre 13 godina

hahahhahahpa znamo za vreme cijeg mandata je gospodin Misko omastio brke ( citaj Kostunjavi ),a ja nisam cuo nikoga nikada osim ovog mrcnog Tadica da proziva tajkune.

Dragana Salajka

pre 13 godina

Impresivan sajam. Baš nešto voleeem što mi u NS imamo ovaj sajam i Exit. Dobro je što je došao Tadić. Sa juga samo gledamo Palme, Raku, Bidže, Miškoviće itd. Bar jedan pristojan beograđanin kod nas… Ko’ da je naš. Em lep em vaspitan, em...

buda

pre 13 godina

Gledam pre neki dan zadruge nude posao dnevnice oko 1400 dinara ,ali odziv nije bas sjajan. Nece mladi da rade, a novca nemaju. Moramo da menjamo lose navike.

ikac

pre 13 godina

Poljoprivreda je ozbiljna stvar. To je nauka. Sitni proizvodjaci ne mogu da sagledaju globalno trziste i potrebe na njemu. Zato drzava mora da ih usmeri i kaze sta je potrebno. I konacno drzava to i radi.

Velika Kikinda

pre 13 godina

Evo sedim na svom štandu i moram reći da ljudi oko mene sa Sajma veoma mnogo očekuju od najavljenih poljoprivrednih mera. Ranije smo stalno gledali ko će nam iz ministrastva nešto došapnuti. I tu slabiji izgube. Među njima i ja. Danas sam u 3 sastanka saznao sve što me zanima. Neko đavilje vrzino kolo se otpetljava u ovoj državi. Koje, ne znam, ali svakako super!

Dacha

pre 13 godina

Kada slušam Borisa Tadića, on daje dobre izjave. I juče u Oslu da je potreban i ekonomski napredak i socijalna pravda, i danas u Novom Sadu da je potrebno podržati naše poljoprivrednike. Međutim, kada vidimo ekipu oko njega, kada vidimo Đilasa, Dulića i ostale trange-frange "kapitaliste" čovek ne može a da nema gorak ukus u ustima. Tadić se okružio pogrešnim ljudima, jer sa tim ljudima ne može da sprovede svoju politiku u delo. I džaba mu i nesrećni pokušaji marketinških "magova" poput Šapera, ljudi mu neće verovati dok god ima takvo problematično okruženje.

vasa vojvodjanin

pre 13 godina

UREDBE IZASLE SINOC, CEO SAJAM IH KOMENTARISE UPRAVO I RAZMENJUJEMO MISLJENJA. ZA NEKOGA DOBRO, BOGOMI ZA SPEKULACIJU LOSE.

Stara koka dobra juha

pre 13 godina

E ima i internet na sajmu ! Ovaj Boris baš faca! Nešto mu ne stoji onaj žuti pored, ali tako to valjda u životu. Kao dve drugarice, jedna ekstra a drugu vodi ružnu da bi blistala.

DejanSeljak

pre 13 godina

treba je prvo da se procitaju starije knjige(Nasa zemlja je bila medju prvim i najkvalitetnijim izvoznicima u svetu po sljivama , svinjama ...) moneta nam je bila na ceni ...
da nismo malo zakasnili , da sada nije malo kasno , kada smo sve u ... :(

Kuki

pre 13 godina

Konacno i u zemlji Srbiji. U vreme trajanja sajma resorno ministarstvo ce se konsultovati sa proizvodjacima o novim merama. Tako treba da se radi.

Neuroskeptik

pre 13 godina

Po nekima ovde, kojima i da im rodjeni otac da kamion para nista ne bi valjalo. Mozda da se svi kolektivno samospalimo? Covek bar nesto radi, a sta vi radite recimo sad?

zoran

pre 13 godina

Racunao mi je seljak iz okolice Sombora. Imao deset tona kukuruza. Da ga je prodao imao bi dve hiljade eura. On hrani svinje i na kraju za njih jedva izvukao 1500 eura. Tako da ove godine ima svinje samo za svoju upotrebu a kukuruz i psenicu planira da proda. Toliko o promeni strukture poljoprivrede.

Stolar

pre 13 godina

Koliko vidim, zadnjih dana samo o poljoprivredi. Ako. Ali postojimo i mi ostali. Svejedno, ako se tu nešto unapredi biće svima bolje, pa mi i nije krivo. Ono što je meni važno jedste npr. Ovakvi signali, a neki tamo samit u Kazahstanu jeste verovatno važan, ali šta ja imam od toga?!

Već objavljen

pre 13 godina

Ne sećam se da je prethodnih godina predsednik lično otvarao sajam. Kada već ima toliko izlagača i ministara iz inostranstva, red je da on otvori. Ne znam što je ranije propuštao ovu priliku. Mi nemamo značajniju privrednu manifestaciju.

momabrazil

pre 13 godina

Ovakve price slusam otkad znam za sebe . Za pocetak srediti protivgradnu odbranu i srediti kanale , pa onde moze nesto da se prica. ova zemlja najmanje zasluga ima za bilo kakav izvoz , to je nama urodjeno i da nije te sposobnosti srpskog seljaka da u nemogucim uslovima pravi hranu i pri tom skromno zivi i uspe da u dve generacije sagradi jednu kucu ako neko vec nije otiso preko grane nit bi Srbija isla ni u Prvi nit bilo koji rat, jer se uvek znalo da ce hrane biti dal milom ili silom a on srpski heroj seljak je cutao i trpeo. Na svadbama i ispracajima je slavio i davao i postovao obicaje kudeci i slaveci macehu majku Srbiju. Odrastao sam slusajuci te iste price kako je polj. buducnost i sve je to tacno. Sve je tacno sto je rekao g. Tadic al ajd malo manje price i demagogije i malo vise rada za pocetak obezbedite protivgradne rakete ! Samo to

PR menadžer

pre 13 godina

Miško, Mišković, Mišković, Miško. E vi naručeni momci , čitate li vi nešto. Pročitajte bar uputstva o pisanju komentara iz središta SNS ili DSS-a ako znaju da koriste net . Pročitajte donete uredbe pa ćete videti da ne postoje veće subvencije od 50 hilj. E. Ne verujem da je to Miškoviću dovoljno. Upotrebite logiku i budite maštovitiji. Ovako vas niko ne čita. Ako ne znate kako platite mene pa ću vam održati kurs.

Demokrata od 1990.

pre 13 godina

Ne znam da li su godine staža na mestu predsednika ili okretanje izvorima, ali B. T. mi sve više zvuči “đinđićevski”. Zoran je samo i bio na ovakvim stvarima koje otkriavju nove šanse. Najbolje Borise da budeš samo u zemlji i rešavaš privredne probleme. A spolja,… Ima Vuk, Ima Borko Stefanović. Ti se posveti svom narodu. Zatoo smo te birali.

poljoprivrednik

pre 13 godina

Sramota,i jos jedan samar vlasti narodu.Desed godina se unistava srpski seljak i odjednom cim miskovic pocne da investira svoj kapital u agrar to postane i drzavni interes.Pa dokle vise...

ogi

pre 13 godina

Podrska je neophodna. Srpski seljak mora da dobije povoljne kredite za napredovanje i osavremenjavanje prozivodnje. Kao sto rece Tadic da se pripremi seljak. Da se nasa kvalitetna hrana prodaje u celom svetu.

Buduci poljoprivrednik

pre 13 godina

Sta mene briga sta je kupio Misko. Oteto-prokleto, vratice se to opet drzavi, kao sto polako padaju jedan po jedan krimos i zaplenjuje im se imovina, tako ce i sa njim, zivi bili pa videli. Ko hoce da se bavi poljoprivredom, moze da posle ovih mera priusti zemlju koja realno nije skupa i da uz subvencije krene. Treba samo da hoce, a ja se bogami debelo razmisljam i pravim matematiku. Nema nista od kukanja i plakanja.

selja

pre 13 godina

Borise, Borise samo se nadam da neces brzo zaboraviti ove reci i da ce agrar dobiti mesto koje mu pripada u politici ove drzave. Suzbijaj spekulante i olaksaj poziciju za seljaka inace ...... lose nam se svima pise.

rade

pre 13 godina

istina je da se kasnilo sa uredbama, ali izasla je ova koja govori u kreditiranju kroz subvencionsanje kamate od strane drzave .
koga interesuje radi se o modelu :
proizvodjac - preradjivac - banka - drzava

nije lose toliko.

Hajduk

pre 13 godina

Ocekujem jos bolje rezultate u pogledu kvaliteta hrane i izvoza. Rad ministarstva je ocigledan kao i tendencija vlade da pomogne srpskog domacina-seljaka.

pero derventa

pre 13 godina

Čestitam i ja Dodiku. A i vašem Tadiji Dobro je da imamo dva odgovorna političara u dve srpske države. Od urlatora i ovih koji se busaju u prsa pa posle mene u izbegličke kolone- Ništa! Obojica u poljoprivredu i među narod !

BlackHawk

pre 13 godina

zar vam nije malo cudno zato to sto predsednik bas sada izgovara ove reci, mesec dana od prodaje maxija i izjave gospodina miskovica da ce se njegove kompanije fokusirati na agrar?! imamo najgoru mogucu politicku kvazi elitu koja radi po principu ko da vise!

Sasa Marinkovic

pre 13 godina

Sve mora da se strateski odredi koliko i cega se uzgaja. Manje zitarica vise stoke , koordinacija ministarstva i proizvodjaca koliko,cega ,i kako proizvesti.

Veliki mali

pre 13 godina

Agrar jeste najveća šansa. Slažem sei sa drugima koji tvrde da je budućnost u IT i uslugama, ali ljudi – TEMELJ JE OVO !!! Joša kada se uzme u obzir da će u budućnosti hrana i energija biti najznačajnije, šta drugo osim pozdraviti odluku predsednika da duplira agrarni budžet. Ako neko misli da je to tek tako lako, taj se nije bavio državom u budzetiranjem.

google

pre 13 godina

S'oprostenjem - lupa! Mi smo omanuli i u mnogim drugim stvarima, zasto misli da cemo biti uspesni u "agraru"? Poljoprivreda je danas nauka i visoka tehnologija (za organsku nisam siguran, ali je moguce da je ona u vecem obimu proizvodnje JOS TEZA i ZAHTEVNIJA) kao i sve ostalo a mi tu nemamo sta da trazimo. Prosto, k'o (uvozni) pasulj!

Raso Bulajic

pre 13 godina

Pa dajte malo realnosti gospodo. Svi dobro znamo ko je dozvolio Miskovicu da kupuje zemlju i ostalim tajkunima. Ne kazem da je tadic zlatan, ali ne budite nerealni.

Cile

pre 13 godina

stocastvo, ratarstvo, vocarstvo, povrtarstvo to Srbiji treba, a ne prazne price i kritike ljudi koji nikada nisu videli traktor u zivotu. Za vas ne znam, ali odoh ja u moj sljivik.
sta u ovoj drzavi treba da se podstice da ne bi bilo predmet ruganja, verovatno se pola od vas divi gospodinu Djuraskovicu i ostalom olosu.

milos

pre 13 godina

Bas me interesuju kako ce da reaguju razno razni tajkuni, kada vide novi zaokret Tadic, kakko ce da reaguju kad je seljak u fokusu, a ne njihovi pohlepni interesi.

nemanja nemanjic

pre 13 godina

PA DA I ONDA JE COKOLADA ZAVILA MRMOTA U FOLIJU!

NECEMO PRICE, HOCEMO DOSADASNJE REZULTATE, ODNOSNO CRNO NA BELO NEUSPEHE I RASPRODAJU DRZAVE! NEMOJTE SADA STA TREBA, NEGO S T A _ S T E _ T R E B A L I !!

Mija

pre 13 godina

Svu hranu koju proizvedemo mozemo odmah da izvezemo i prodamo. Ali podrska drzave u ovom procesu je je obavezna. Ta podrska ocigledno nece izostati.

Pera Bandera

pre 13 godina

kada sam upisivao Poljoprivredni Fakultet pre 10 godina, svi su mi govorili da je to odlican izbor, jer je buducnost Srbije u poljoprivredi. Kao inzenjer poljoprivrede sam vec 3 godine na birou, a kao magacioner radim vec 6 godina. Na crno dakako. Trebalo je da idem u ICT skole... Njima je najbolje

tasko

pre 13 godina

Drzava bi morala da zastiti srpskog proizvodjaca na mikro nivou , od tajkunskih i reketaskih uslova koje oni diktiraju. E tu pozdravljam intervenciju drzave.

milivoje makic

pre 13 godina

Problem je u tome sto je ova zemlja toliko minirana da se razvija u smeru jake poljoprivredne proizvodnjei , jace ponude i kvalitetnije i jeftinije hrane. I sta se na taj nacin favorizovalo, pa naravno uvoz koji nas razara u spoljno trgovinskoj razmeni. Inicijativa jaceg vece proizvodnje , ponude, izvoza samo moze da stabilizuje trziste ovde.

gepetto

pre 13 godina

Sad kad je Mišković tamo i naš budžet ide tamo, naravno. Agrar je bio naša prilika i pre 2 i pre 5 i pre 10 godina, pa se niko toga nije "dosetio" dok Mišković nije prešao tamo... A mi sedimo i sve to gledamo...

barba

pre 13 godina

Vladajuca elita je "otkrila toplu vodu" sada kada je gospodar Srbije Miskovic poseo da se bavi agrarom.
Pa i vrapci znaju da su za Srbiju najveca sansa poljoprivreda, energetika i obrazovanje, samo je pitanje ko je odgovoran za gubljenje vremena u prethodnih 20-30 godina.

Last chance

pre 13 godina

Pozdravljam to što se Tadić sve više bavi Poljoprivrednim i pre svega životnim temama. Nas malo interesuje Kosovo i stvari oko njega sve dok nam je egzistencija ugrožena. Sada, predsedniče svim svojima podeli radne zadatke i da vade ovu zemlju iz g…a.

popeye

pre 13 godina

Predsednice od vas i vasih saradnika ove i ovakve izjave cujemo svaki dan, i dosadili ste nam vise svima! Ono sto vi ocigledno ne shvatate jeste da motor kao motor ne znaci nista sam za sebe, vec samo kao deo za kompletan mehanizam. Ako osim motora nemate i menjac da konacno ubacite u neku brzinu doveka ce te, a i mi sa vama, slajfovati kao i do sada u mestu. A ako konacno nekad iz tog mesta i krenemo bilo bi dobro i da imamo volan i tockove pa da negde konacno i stignemo. No, potrebno je i da onaj sto volan vrti i pritiska pedale treba da ima neku ideju kuda i kako i zasto ide...

sinisa

pre 13 godina

Od izuzetnog znacaja je da drzava probija trziste za nase poljop izvoznike , kao sto je slucaj sa mesom imlekom u Rusiju,Kazakstan, Bjelorusiju. To su ogromna trzista koja ovde cine da vise ljudi radi.

Srbija ceka Seselja

pre 13 godina

Poljoprivreda? Dragi gradjani,ovaj covek nam se ruga i ismeva nas do beskraja. Pa mi UVOZIMO tudje proizvode,zitarice,mleko a sa svojim kapacitetima mozemo da prehranimo pola Evrope! Porezi su unistili poljoprivrednike,razne takse...Koliko djubriva kostaju,navodnjavanje? Sve nam je propalo...Propada nam zito koje drzava nece da otkupi,propada nam suncokret,soja...Sve nam je propalo za ovih 10 godina. Ja ne znam sta mi ustvari ocekujemo,sto svi cute?

Gordana

pre 13 godina

1.500 izlagača iz 60 zemalja.
To je savršena prilika da svetu pokažemo šta naša zemlja može da ponudi stranim kupcima. Da probaju domaću zdravu hranu i uživaju u domaćem piću kakvog nema nigde osim u Srbiji.

Др.Ђеђимиловић

pre 13 godina

Класична "прича " да се каже нешто !
Власт је председниче ваша,моћ је ваша,сва средства су ваша,и ?
Јел село напредовало,јел сељак задовољан,јел се отишли са села враћају назад?
НЕ НАРАВНО !
Маните се више "празне" приче,вређате нам интелигенцију!

srdjan

pre 13 godina

dok citav razvijene zemlje nastoje da informatika, medicina odnoviljiva energija budu motori razvoja ovaj frajer misli da poljuprivreda je buducnost..Sta mi znamo bolje kropir poraviti od madjara, francuza nemaca...Gde ti zivi Borise???????? Pre 100 godina smo imali naucnika koji je zadivio svet, a ovaj u 21 veku prica o poljuprivredi??????

Božić M.

pre 13 godina

Izuzetno je važno da država naše poljoprivredne proizvode probije na tržište Evrope. Neke proizvode izvozimo u zemlje istočne Evrope. Ljudi moji, to je ogromno tržište koje će omogućiti da više ljudi rade.

Jeca Novi Beograd

pre 13 godina

Predsednik na jednom ovakvom skupu razvija međunarodne odnose sa Portugalom, promoviše srpsku poljoprivredu strancima i najavljuje mere za unapređenje agrara i stočarstva. Pritom dobija podršku za EU integracije!!!

Praslovan

pre 13 godina

Poljoprivreda? Nama običnim gradjanima jedino će to i istati da bi decu prehranili imajući u vidu kako vodite državu. Joj, kad bude glasala kuka i motika... sve će Vam imati "alternativu", osim želje ( puste želje ) da na bilo koji način ostanete na vlasti.

nesko

pre 13 godina

Oduvek sam bio skeptik kada su pitanju manifestacije ovog tipa, prosle god sam bio i iznenadio sam se koliko je bilo dobrih i kvalitetnih standova pogotovo vezano za organsku proizvodnju koja je kod nas jos u zacetku

Miki

pre 13 godina

Ne razumen naše funkcionere koji se zalažu za razvoj poljoprivrede velikim finansijskim podsticajima,a ne obraćaju pažnju na elementarne stvari kao što je protivgradna zaštita i infrastrukturne aktivnosti kao što je regulisanje kanala za odvod podzemnih voda i navodnjavanje. Pre nekoliko dana grad je ''obrao ''maline u zapadnoj Srbiji, a to će se desiti i sa usevima u Šumadiji.Da li dozvoliti da hrana u Srbiji opet bude najskuplja?!

Petar

pre 13 godina

Koji motor razvoja kad ste dozvolili miskovicu da kupi celu vojvodinu ??? Neko bi rekao da je on to uradio da bi se bavio poljoprivredom, a neko ko ume da gleda unazad, da bi znao kako ce biti unapred, pa na osnovu svih privatizacija prevarantski napravljenih iskljucivo radi kupovine po maloj ceni i kasnije preprodaje po mnogo vecoj, moze da poveze da se miskovic sprema za 2014 kad ce biti dozvoljeno strancima da kupuju zemlju u srbiji, e onda ce im miskovic za lepe pare prodati ono sto je sada za dzaba skoro kupio i dobio na poklon od drzave. I ti moj tadicu pricas o nekom motoru razvoja, pa sa vasom domacinskom politikom, produvao je taj motor jako davno

poljoprivrednik

pre 13 godina

Sramota,i jos jedan samar vlasti narodu.Desed godina se unistava srpski seljak i odjednom cim miskovic pocne da investira svoj kapital u agrar to postane i drzavni interes.Pa dokle vise...

Haralampije mirotocivi

pre 13 godina

Bogami, sad sam se uplasio za Agrar. Kad god nesto ova sadasnja vlast proglasi za prioritet, to biva unisteno u periodu od 2-3 godine.

gepetto

pre 13 godina

Sad kad je Mišković tamo i naš budžet ide tamo, naravno. Agrar je bio naša prilika i pre 2 i pre 5 i pre 10 godina, pa se niko toga nije "dosetio" dok Mišković nije prešao tamo... A mi sedimo i sve to gledamo...

Др.Ђеђимиловић

pre 13 godina

Класична "прича " да се каже нешто !
Власт је председниче ваша,моћ је ваша,сва средства су ваша,и ?
Јел село напредовало,јел сељак задовољан,јел се отишли са села враћају назад?
НЕ НАРАВНО !
Маните се више "празне" приче,вређате нам интелигенцију!

barba

pre 13 godina

Vladajuca elita je "otkrila toplu vodu" sada kada je gospodar Srbije Miskovic poseo da se bavi agrarom.
Pa i vrapci znaju da su za Srbiju najveca sansa poljoprivreda, energetika i obrazovanje, samo je pitanje ko je odgovoran za gubljenje vremena u prethodnih 20-30 godina.

momabrazil

pre 13 godina

Ovakve price slusam otkad znam za sebe . Za pocetak srediti protivgradnu odbranu i srediti kanale , pa onde moze nesto da se prica. ova zemlja najmanje zasluga ima za bilo kakav izvoz , to je nama urodjeno i da nije te sposobnosti srpskog seljaka da u nemogucim uslovima pravi hranu i pri tom skromno zivi i uspe da u dve generacije sagradi jednu kucu ako neko vec nije otiso preko grane nit bi Srbija isla ni u Prvi nit bilo koji rat, jer se uvek znalo da ce hrane biti dal milom ili silom a on srpski heroj seljak je cutao i trpeo. Na svadbama i ispracajima je slavio i davao i postovao obicaje kudeci i slaveci macehu majku Srbiju. Odrastao sam slusajuci te iste price kako je polj. buducnost i sve je to tacno. Sve je tacno sto je rekao g. Tadic al ajd malo manje price i demagogije i malo vise rada za pocetak obezbedite protivgradne rakete ! Samo to

buda

pre 13 godina

Gledam pre neki dan zadruge nude posao dnevnice oko 1400 dinara ,ali odziv nije bas sjajan. Nece mladi da rade, a novca nemaju. Moramo da menjamo lose navike.

milos

pre 13 godina

Ulazimo u stocarstvo! A stotinak eura kosta svinja od 100 kila u koju je ulozeno toliko hrane i truda... Obara se cena nase jagode iz zasticenog prostora nekontrolisanim uvozom ne kvalitetnijih jagoda iz Turske sa otvorenog...
Samo najveci mogu opstati, a ovde je najveci Miskovic, vec smo mu svi radnici, postacemo robovi!

Srbija ceka Seselja

pre 13 godina

Poljoprivreda? Dragi gradjani,ovaj covek nam se ruga i ismeva nas do beskraja. Pa mi UVOZIMO tudje proizvode,zitarice,mleko a sa svojim kapacitetima mozemo da prehranimo pola Evrope! Porezi su unistili poljoprivrednike,razne takse...Koliko djubriva kostaju,navodnjavanje? Sve nam je propalo...Propada nam zito koje drzava nece da otkupi,propada nam suncokret,soja...Sve nam je propalo za ovih 10 godina. Ja ne znam sta mi ustvari ocekujemo,sto svi cute?

sashko

pre 13 godina

Pa ovo stvarno nema smisla! Pa zar narod moze toliko kratko pamtiti? Subvencionisani krediti u poljoprivredi su prvi put vidjeni 2004. godine. Subvencionisanje kamata na kredite u poljoprivredi 2006. godine. Ovo stvarno nista nije novo, ovo je kao kad bi iz Zastave uz svu pompu i visemesecne najave poceo da ispada "STOJADIN"! Jedino je novina sto vise nema subvencija nego samo subvencija na kamate u stocarstvu, a do sada su postojali isti krediti i u ratasrstvu i u stocarstvu i vocarstvu, i vinogradarstvu... Bruka, bruka, bruka, ekskluzivno najavljavana mesecima... Strasno strasno...

Dacha

pre 13 godina

Kada slušam Borisa Tadića, on daje dobre izjave. I juče u Oslu da je potreban i ekonomski napredak i socijalna pravda, i danas u Novom Sadu da je potrebno podržati naše poljoprivrednike. Međutim, kada vidimo ekipu oko njega, kada vidimo Đilasa, Dulića i ostale trange-frange "kapitaliste" čovek ne može a da nema gorak ukus u ustima. Tadić se okružio pogrešnim ljudima, jer sa tim ljudima ne može da sprovede svoju politiku u delo. I džaba mu i nesrećni pokušaji marketinških "magova" poput Šapera, ljudi mu neće verovati dok god ima takvo problematično okruženje.

BlackHawk

pre 13 godina

zar vam nije malo cudno zato to sto predsednik bas sada izgovara ove reci, mesec dana od prodaje maxija i izjave gospodina miskovica da ce se njegove kompanije fokusirati na agrar?! imamo najgoru mogucu politicku kvazi elitu koja radi po principu ko da vise!

Duki

pre 13 godina

Ne mogu da verujem šta Tadić govori! Pa budućnost Srbije je i bila u agraru, sve dok nisu svojom pogubnom politikom potpuno uništili poljoprivredu, a sad će, kao nekim smešnim merama da je oporave. Mislim da je ovo još jedan marketinški trik vlasti , koji ima svrhu prikupljanja poena pred izbore. Vidimo, nažalost šta su sve do sada uradili. Dosta nam je praznih priča!

Petar

pre 13 godina

Koji motor razvoja kad ste dozvolili miskovicu da kupi celu vojvodinu ??? Neko bi rekao da je on to uradio da bi se bavio poljoprivredom, a neko ko ume da gleda unazad, da bi znao kako ce biti unapred, pa na osnovu svih privatizacija prevarantski napravljenih iskljucivo radi kupovine po maloj ceni i kasnije preprodaje po mnogo vecoj, moze da poveze da se miskovic sprema za 2014 kad ce biti dozvoljeno strancima da kupuju zemlju u srbiji, e onda ce im miskovic za lepe pare prodati ono sto je sada za dzaba skoro kupio i dobio na poklon od drzave. I ti moj tadicu pricas o nekom motoru razvoja, pa sa vasom domacinskom politikom, produvao je taj motor jako davno

Pera Bandera

pre 13 godina

kada sam upisivao Poljoprivredni Fakultet pre 10 godina, svi su mi govorili da je to odlican izbor, jer je buducnost Srbije u poljoprivredi. Kao inzenjer poljoprivrede sam vec 3 godine na birou, a kao magacioner radim vec 6 godina. Na crno dakako. Trebalo je da idem u ICT skole... Njima je najbolje

DejanSeljak

pre 13 godina

treba je prvo da se procitaju starije knjige(Nasa zemlja je bila medju prvim i najkvalitetnijim izvoznicima u svetu po sljivama , svinjama ...) moneta nam je bila na ceni ...
da nismo malo zakasnili , da sada nije malo kasno , kada smo sve u ... :(

Kuki

pre 13 godina

Konacno i u zemlji Srbiji. U vreme trajanja sajma resorno ministarstvo ce se konsultovati sa proizvodjacima o novim merama. Tako treba da se radi.

Praslovan

pre 13 godina

Poljoprivreda? Nama običnim gradjanima jedino će to i istati da bi decu prehranili imajući u vidu kako vodite državu. Joj, kad bude glasala kuka i motika... sve će Vam imati "alternativu", osim želje ( puste želje ) da na bilo koji način ostanete na vlasti.

tasko

pre 13 godina

Drzava bi morala da zastiti srpskog proizvodjaca na mikro nivou , od tajkunskih i reketaskih uslova koje oni diktiraju. E tu pozdravljam intervenciju drzave.

Андријана

pre 13 godina

Србија је земља која има ограман потенцијал да храни своје грађане, да пружи добар живот својим грађанима и да извезе све своје пољопривредне производе! Изјава председника није ништа ново, сви смо ми свесни потенцијала наше земље али такође смо свесни тога колико је тај исти потенцијал урушен јер просечном пољопривреднику или обичном домаћину није ни мало олакшано да ради и производи! Ово су сада обећања која су изрицана и раније али када би се мало зашло по српским селима схватила би се реалност! Реалност је да тих истих села готово и нема, да је све пусто и да је та наша плодна земља зарасла у коров због лоше политике и лоших услова!

popeye

pre 13 godina

Predsednice od vas i vasih saradnika ove i ovakve izjave cujemo svaki dan, i dosadili ste nam vise svima! Ono sto vi ocigledno ne shvatate jeste da motor kao motor ne znaci nista sam za sebe, vec samo kao deo za kompletan mehanizam. Ako osim motora nemate i menjac da konacno ubacite u neku brzinu doveka ce te, a i mi sa vama, slajfovati kao i do sada u mestu. A ako konacno nekad iz tog mesta i krenemo bilo bi dobro i da imamo volan i tockove pa da negde konacno i stignemo. No, potrebno je i da onaj sto volan vrti i pritiska pedale treba da ima neku ideju kuda i kako i zasto ide...

teri

pre 13 godina

pa cemu treba da se okrene ova drzava, ako vec nemamo majkrosoft, epl, fb, celu silikonsku dolinu ( da ne racunamo Strahinjica hhhaha ) koja je lepo ususkana u dolini San Hozea, okrecimo se potencijalim koje imamo i koje treba da forsiramo. Ako u prefiksu jedne Holandije stoji da je agrarna, sta fali Srbiji. Za desetak godina ceo svet ce biti deficitaran sa hranom, zato se sada ulaze u poljoprivrednu proizvodnju i zauzima pozicija(to u ovom trenutku jako dobro radi Argentina, Vijetnam itd )

google

pre 13 godina

S'oprostenjem - lupa! Mi smo omanuli i u mnogim drugim stvarima, zasto misli da cemo biti uspesni u "agraru"? Poljoprivreda je danas nauka i visoka tehnologija (za organsku nisam siguran, ali je moguce da je ona u vecem obimu proizvodnje JOS TEZA i ZAHTEVNIJA) kao i sve ostalo a mi tu nemamo sta da trazimo. Prosto, k'o (uvozni) pasulj!

pero derventa

pre 13 godina

Čestitam i ja Dodiku. A i vašem Tadiji Dobro je da imamo dva odgovorna političara u dve srpske države. Od urlatora i ovih koji se busaju u prsa pa posle mene u izbegličke kolone- Ništa! Obojica u poljoprivredu i među narod !

nemanja nemanjic

pre 13 godina

PA DA I ONDA JE COKOLADA ZAVILA MRMOTA U FOLIJU!

NECEMO PRICE, HOCEMO DOSADASNJE REZULTATE, ODNOSNO CRNO NA BELO NEUSPEHE I RASPRODAJU DRZAVE! NEMOJTE SADA STA TREBA, NEGO S T A _ S T E _ T R E B A L I !!

zoran

pre 13 godina

Racunao mi je seljak iz okolice Sombora. Imao deset tona kukuruza. Da ga je prodao imao bi dve hiljade eura. On hrani svinje i na kraju za njih jedva izvukao 1500 eura. Tako da ove godine ima svinje samo za svoju upotrebu a kukuruz i psenicu planira da proda. Toliko o promeni strukture poljoprivrede.

Mija

pre 13 godina

Svu hranu koju proizvedemo mozemo odmah da izvezemo i prodamo. Ali podrska drzave u ovom procesu je je obavezna. Ta podrska ocigledno nece izostati.

vasa vojvodjanin

pre 13 godina

UREDBE IZASLE SINOC, CEO SAJAM IH KOMENTARISE UPRAVO I RAZMENJUJEMO MISLJENJA. ZA NEKOGA DOBRO, BOGOMI ZA SPEKULACIJU LOSE.

Velika Kikinda

pre 13 godina

Evo sedim na svom štandu i moram reći da ljudi oko mene sa Sajma veoma mnogo očekuju od najavljenih poljoprivrednih mera. Ranije smo stalno gledali ko će nam iz ministrastva nešto došapnuti. I tu slabiji izgube. Među njima i ja. Danas sam u 3 sastanka saznao sve što me zanima. Neko đavilje vrzino kolo se otpetljava u ovoj državi. Koje, ne znam, ali svakako super!

Miki

pre 13 godina

Ne razumen naše funkcionere koji se zalažu za razvoj poljoprivrede velikim finansijskim podsticajima,a ne obraćaju pažnju na elementarne stvari kao što je protivgradna zaštita i infrastrukturne aktivnosti kao što je regulisanje kanala za odvod podzemnih voda i navodnjavanje. Pre nekoliko dana grad je ''obrao ''maline u zapadnoj Srbiji, a to će se desiti i sa usevima u Šumadiji.Da li dozvoliti da hrana u Srbiji opet bude najskuplja?!

PR menadžer

pre 13 godina

Miško, Mišković, Mišković, Miško. E vi naručeni momci , čitate li vi nešto. Pročitajte bar uputstva o pisanju komentara iz središta SNS ili DSS-a ako znaju da koriste net . Pročitajte donete uredbe pa ćete videti da ne postoje veće subvencije od 50 hilj. E. Ne verujem da je to Miškoviću dovoljno. Upotrebite logiku i budite maštovitiji. Ovako vas niko ne čita. Ako ne znate kako platite mene pa ću vam održati kurs.

ikac

pre 13 godina

Poljoprivreda je ozbiljna stvar. To je nauka. Sitni proizvodjaci ne mogu da sagledaju globalno trziste i potrebe na njemu. Zato drzava mora da ih usmeri i kaze sta je potrebno. I konacno drzava to i radi.

Radmila od Pištaljke

pre 13 godina

Što ste bre tako nerazumni?!
Agrar jeste ono što može da nas izvadi ili pomogne da se izvadimo iz "bule". Kapiram ja da ovaj narod (prevaren ko zna koliko puta) nema poverenja, ali poljoprivreda, proizvodnja hrane, to je praktično jedino što nam zaista vredi ili može da vredi. Agrarna politika bi trebalo da bude u epicentru naše ekonomije. Mišković kupio ... Mišković kupio ... ovo ... ono .... ama, možemo mi (biću PC) da "ne volimo" Miškovića (ja prva!), ali Tadić je u pravu. I naravno, onda sledi ... ALI ... kada bi to realizovali, kad bi ga poslušali ... uostalom, muka mi je više .... ko je bre slušao Djindjića, a danas, svaka šuša se na njega poziva. Gde su bili dok je bio živ?!
Dajte šansu Tadiću. Kao, sa Tomom bi nam "cvetale ruže"!!! Axa ... šipak (bi "cvetao").

Jeca Novi Beograd

pre 13 godina

Predsednik na jednom ovakvom skupu razvija međunarodne odnose sa Portugalom, promoviše srpsku poljoprivredu strancima i najavljuje mere za unapređenje agrara i stočarstva. Pritom dobija podršku za EU integracije!!!

Dragana Salajka

pre 13 godina

Impresivan sajam. Baš nešto voleeem što mi u NS imamo ovaj sajam i Exit. Dobro je što je došao Tadić. Sa juga samo gledamo Palme, Raku, Bidže, Miškoviće itd. Bar jedan pristojan beograđanin kod nas… Ko’ da je naš. Em lep em vaspitan, em...

nesko

pre 13 godina

Oduvek sam bio skeptik kada su pitanju manifestacije ovog tipa, prosle god sam bio i iznenadio sam se koliko je bilo dobrih i kvalitetnih standova pogotovo vezano za organsku proizvodnju koja je kod nas jos u zacetku

srdjan

pre 13 godina

dok citav razvijene zemlje nastoje da informatika, medicina odnoviljiva energija budu motori razvoja ovaj frajer misli da poljuprivreda je buducnost..Sta mi znamo bolje kropir poraviti od madjara, francuza nemaca...Gde ti zivi Borise???????? Pre 100 godina smo imali naucnika koji je zadivio svet, a ovaj u 21 veku prica o poljuprivredi??????

Raso Bulajic

pre 13 godina

Pa dajte malo realnosti gospodo. Svi dobro znamo ko je dozvolio Miskovicu da kupuje zemlju i ostalim tajkunima. Ne kazem da je tadic zlatan, ali ne budite nerealni.

Gordana

pre 13 godina

1.500 izlagača iz 60 zemalja.
To je savršena prilika da svetu pokažemo šta naša zemlja može da ponudi stranim kupcima. Da probaju domaću zdravu hranu i uživaju u domaćem piću kakvog nema nigde osim u Srbiji.

milivoje makic

pre 13 godina

Problem je u tome sto je ova zemlja toliko minirana da se razvija u smeru jake poljoprivredne proizvodnjei , jace ponude i kvalitetnije i jeftinije hrane. I sta se na taj nacin favorizovalo, pa naravno uvoz koji nas razara u spoljno trgovinskoj razmeni. Inicijativa jaceg vece proizvodnje , ponude, izvoza samo moze da stabilizuje trziste ovde.

ogi

pre 13 godina

Podrska je neophodna. Srpski seljak mora da dobije povoljne kredite za napredovanje i osavremenjavanje prozivodnje. Kao sto rece Tadic da se pripremi seljak. Da se nasa kvalitetna hrana prodaje u celom svetu.

Buduci poljoprivrednik

pre 13 godina

Sta mene briga sta je kupio Misko. Oteto-prokleto, vratice se to opet drzavi, kao sto polako padaju jedan po jedan krimos i zaplenjuje im se imovina, tako ce i sa njim, zivi bili pa videli. Ko hoce da se bavi poljoprivredom, moze da posle ovih mera priusti zemlju koja realno nije skupa i da uz subvencije krene. Treba samo da hoce, a ja se bogami debelo razmisljam i pravim matematiku. Nema nista od kukanja i plakanja.

milos

pre 13 godina

Bas me interesuju kako ce da reaguju razno razni tajkuni, kada vide novi zaokret Tadic, kakko ce da reaguju kad je seljak u fokusu, a ne njihovi pohlepni interesi.

Već objavljen

pre 13 godina

Ne sećam se da je prethodnih godina predsednik lično otvarao sajam. Kada već ima toliko izlagača i ministara iz inostranstva, red je da on otvori. Ne znam što je ranije propuštao ovu priliku. Mi nemamo značajniju privrednu manifestaciju.

filip

pre 13 godina

hahahhahahpa znamo za vreme cijeg mandata je gospodin Misko omastio brke ( citaj Kostunjavi ),a ja nisam cuo nikoga nikada osim ovog mrcnog Tadica da proziva tajkune.

selja

pre 13 godina

Borise, Borise samo se nadam da neces brzo zaboraviti ove reci i da ce agrar dobiti mesto koje mu pripada u politici ove drzave. Suzbijaj spekulante i olaksaj poziciju za seljaka inace ...... lose nam se svima pise.

Sasa Marinkovic

pre 13 godina

Sve mora da se strateski odredi koliko i cega se uzgaja. Manje zitarica vise stoke , koordinacija ministarstva i proizvodjaca koliko,cega ,i kako proizvesti.

Hajduk

pre 13 godina

Ocekujem jos bolje rezultate u pogledu kvaliteta hrane i izvoza. Rad ministarstva je ocigledan kao i tendencija vlade da pomogne srpskog domacina-seljaka.

sta je sledece

pre 13 godina

Pre par dana je pokretac Srbije bio Fiat, danas poljoprivreda, za dva dana ce biti izvozno orjentisana proizvodnja drvenih cackalica... Smesno, a sve vise i zalosno!

sinisa

pre 13 godina

Od izuzetnog znacaja je da drzava probija trziste za nase poljop izvoznike , kao sto je slucaj sa mesom imlekom u Rusiju,Kazakstan, Bjelorusiju. To su ogromna trzista koja ovde cine da vise ljudi radi.

Božić M.

pre 13 godina

Izuzetno je važno da država naše poljoprivredne proizvode probije na tržište Evrope. Neke proizvode izvozimo u zemlje istočne Evrope. Ljudi moji, to je ogromno tržište koje će omogućiti da više ljudi rade.

Last chance

pre 13 godina

Pozdravljam to što se Tadić sve više bavi Poljoprivrednim i pre svega životnim temama. Nas malo interesuje Kosovo i stvari oko njega sve dok nam je egzistencija ugrožena. Sada, predsedniče svim svojima podeli radne zadatke i da vade ovu zemlju iz g…a.

Саленце

pre 13 godina

Тачно је то ,да је пољопривреда најважнији сегмент у Србији. АЛИ! Десет година уназад се пољопривредници систематски уништавају, увозом и увођењем монопола две три појединца. Увозимо пасуљ, лук, кромпир, млеко, месо и још много тога, што је до јуче била наша производња и то на високом нивоу квалитета, за узврет добијамо лош квалитет по већој цени. Монополисти у Србији (зна се који су) преко својих трговинских велемаркета,узимају целокупну производњу од пољопривредника, извозе наш квалитет а увозе сумњиве намирнице које не мали број пута имају везе са ГМО храном и производњом, која је код нас забрањена законом и производња и промет. Са друге стране производе које су узели од пољопривредника,монополисти плаћају са великим закашњењима,без икаквих камата и надокнада, а све то под покровитељством државе. Стога господине председниче, није довољно само причати о нечему, а са друге стране не чинити ништа да би се помогло онима који директно производе најважнију ствар а то је храна!

Neuroskeptik

pre 13 godina

Po nekima ovde, kojima i da im rodjeni otac da kamion para nista ne bi valjalo. Mozda da se svi kolektivno samospalimo? Covek bar nesto radi, a sta vi radite recimo sad?

sveznalica

pre 13 godina

pa na sinocnoj sednici vlade doneta ti je uredba, mediji su to preneli .A sta je doneto, e to vec moras da procitas.

pooz saci

Cile

pre 13 godina

stocastvo, ratarstvo, vocarstvo, povrtarstvo to Srbiji treba, a ne prazne price i kritike ljudi koji nikada nisu videli traktor u zivotu. Za vas ne znam, ali odoh ja u moj sljivik.
sta u ovoj drzavi treba da se podstice da ne bi bilo predmet ruganja, verovatno se pola od vas divi gospodinu Djuraskovicu i ostalom olosu.

Veliki mali

pre 13 godina

Agrar jeste najveća šansa. Slažem sei sa drugima koji tvrde da je budućnost u IT i uslugama, ali ljudi – TEMELJ JE OVO !!! Joša kada se uzme u obzir da će u budućnosti hrana i energija biti najznačajnije, šta drugo osim pozdraviti odluku predsednika da duplira agrarni budžet. Ako neko misli da je to tek tako lako, taj se nije bavio državom u budzetiranjem.

Petar S.

pre 13 godina

U srecna vremena Agrar u Srbiji je i bio pokretacka snaga Srpske ekonomije, dok se pametnjakovici nisu setili da prave "proleterijat" (oduzimajuci seljacima zemlju i terajuci ih u gradove), bez koga nisu mogli ostati na vlasti.

cvetko

pre 13 godina

A sta cemo sa Krivim Virom? Sledece selo u nizu koje je doslo na red za izumiranje kao posledica vase politicke strategije? Ko ce vam na kraju raditi agrar? Sela su u potpunom kolapsu. Posle dalazi na red varosice pa gradovi i u finalu Srbija. Vec sada smo najstarija nacija u regionu. O cemu vi to?

Zoran

pre 13 godina

Mnogo ,mnogo ozbiljnije mere od vasih subvencionisanih kredita su potrebne poljoprivredi.
Pre svega , sve te vase "beogradske" mere za nasa ruinirana i napustena sela , ne znace nista, jer ce banke, sa rigidnim uslovima garantiranja, ostati nepremostiv problem za veliki broj porodicnih farmi.
Poljoprivredni tajkuni i tajkuncici ce opet imati najvece koristi od tih mera.
A sa njima razvoja nema, jer oni na jedan traktor kupe tri mercedesa.
Zasto niste omogucili poljoprivrednim strucnjacima da uticu na mere ?

Sve ovo je jedna obicna predizborna PR farsa !

Banka

pre 13 godina

Evo kaka će im biti politika:
Prodaće državnu zemlju tajkunima za džaba a onda će ti tajkuni tu istu zemlju prodati nekim stranim investitorima za 10-struko veću cenu jer i moja baba zna da će cena zemlje narednih godina ići samo gore-što zbog približavanje zemlje EU, što zbog globalnog porasta cene hrane!!!!!!!
Ne dozvolite da i to pokradu. Oćemo izbore!!!!!

ukrali ste mi sve!

pre 13 godina

Mozda bih ja i otisla na svoju zemlju i naucila kako se radi na njoj, kad bi mi je vratili! Dvadeset godina se sudim sa ovom drzavom da mi vrati zemlju koju mi je oduzela posle rata, al oni ne daju! Komunisticki sinovi, lopovi, grabezljivci i paraziti, odlazite vise, da vas moje oci vise ne vide, ni usi moje za vas da cuju!

jasna

pre 13 godina

Kakva ironija,ovaj tekst!!!!Toliko se zadnjih 20god.ne ulaze u poljoprivredu,toliko se omalovazavaju poljoprivrednici i tretiraju mnogo lose. A da ne zaboravim,kada udjemo jednog dana u evropsko zlo,tek ce mo onda da prestanemo da proizvodimo,vec ce mo morati da uvozimo od velikih. Vidite sta se desilo sa Portugalom(zivim ovde zadnjih 17god)!!! Sramno,a onda primorani da uzmu pozajmicu od sv.banke,koju nece moci da vrate generacije i generacije. Sokrates se opet kandiduje,covek sa obrazom djona!!!Price politicke su svugda iste! Sve vise siromasnih i sve vise bogatih politicara i ostalih uz njih. Njihove seme su iste,ko vraca dug i zivi kao beda je narod!!! STRASNOOOOOOOOOO

Demokrata od 1990.

pre 13 godina

Ne znam da li su godine staža na mestu predsednika ili okretanje izvorima, ali B. T. mi sve više zvuči “đinđićevski”. Zoran je samo i bio na ovakvim stvarima koje otkriavju nove šanse. Najbolje Borise da budeš samo u zemlji i rešavaš privredne probleme. A spolja,… Ima Vuk, Ima Borko Stefanović. Ti se posveti svom narodu. Zatoo smo te birali.

rade

pre 13 godina

istina je da se kasnilo sa uredbama, ali izasla je ova koja govori u kreditiranju kroz subvencionsanje kamate od strane drzave .
koga interesuje radi se o modelu :
proizvodjac - preradjivac - banka - drzava

nije lose toliko.

seljankina cerka

pre 13 godina

naravno da je buducnost u poljoprivredi, samo, zasto su onda turske jagode jeftinije od srpskih? gde su subvencije, kako se seljak podstice da proizvodi. predjite s reci na dela i uradite nesto brzo, vrlo brzo, da se vide rezultati.

Смиља

pre 13 godina

Јесте сточарство је запуштено, сва пољопривреда је запуштена. Ево мој син и снаја живе у Грчкој, не причам напамет, тамо је месо скупље и дваес триес посто. Зашто ми не развијамо сточарство, кад би држава припомогла, могли би да будемо извозници. Влас прича пред изборе а народ слабо памти. Ово мора да упамти и да Тадића држимо за реч.

Stolar

pre 13 godina

Koliko vidim, zadnjih dana samo o poljoprivredi. Ako. Ali postojimo i mi ostali. Svejedno, ako se tu nešto unapredi biće svima bolje, pa mi i nije krivo. Ono što je meni važno jedste npr. Ovakvi signali, a neki tamo samit u Kazahstanu jeste verovatno važan, ali šta ja imam od toga?!

Stara koka dobra juha

pre 13 godina

E ima i internet na sajmu ! Ovaj Boris baš faca! Nešto mu ne stoji onaj žuti pored, ali tako to valjda u životu. Kao dve drugarice, jedna ekstra a drugu vodi ružnu da bi blistala.

zoran

pre 13 godina

Od kada znam za sebe a znam već jedno 50 i kusur godina, Vojvodina je mogla da hrani pola Evrope a Mačva, Stig i Pomoravlje još pola.
Malo, malo, nema ulja, nema brašna, nema šećera, nema nafte. Da,da, nema nafte. Ako je poljoprivreda srpska nafta onda neće biti ni nafte.

Evropo,HELP!

pre 13 godina

"Agrar je budućnost Srbije"!!!

S obzirom na medije koji pišu kako Mišković kupuje svaki dostupni hektar vojvođanskih oranica,zar ne bi izjava trebala da glasi:
"Mišković je budućnost Srbije"???

MUKNAVI

pre 13 godina

Tri cetvrtine stanovnistva zivi u gradovima i prigradskim naseljima,kojima ste rasturili radna mesta vasom neodgovornom privatizacijom,rasperodajom spekulantima i lopvima a ono resto zivi u selima koja su prtvorena u parlog vrzine i travuljine. Za motiku se tesko ko hvata,jer nezna to da radi a i podcenjuje taj posao,pa su redovi pred biroima sve duzi za one koji bi u kancelarije. Kada skoci jos cena hrane,tada ce doci do preokreta u svemu. Tada nece biti ovakvih politicara jer ce ih Narod prozivati za ono od cega se zivi,puteve,kanalizacije,plasiranje robe u izvozu,borbu za trzista al ne preko privilegovanih njihovih nakupaca i tajkunerije koja u svojoj pohlepi ...... Srbiju i pretvori ju u svoje latifundije. Davno je tog drilja vladavine budaletina po Srbiji bilo dosta, i sada smo u fazi da pukne ..pa tek onda da svane!

PR menadžer

pre 13 godina

Miško, Mišković, Mišković, Miško. E vi naručeni momci , čitate li vi nešto. Pročitajte bar uputstva o pisanju komentara iz središta SNS ili DSS-a ako znaju da koriste net . Pročitajte donete uredbe pa ćete videti da ne postoje veće subvencije od 50 hilj. E. Ne verujem da je to Miškoviću dovoljno. Upotrebite logiku i budite maštovitiji. Ovako vas niko ne čita. Ako ne znate kako platite mene pa ću vam održati kurs.

Radmila od Pištaljke

pre 13 godina

Što ste bre tako nerazumni?!
Agrar jeste ono što može da nas izvadi ili pomogne da se izvadimo iz "bule". Kapiram ja da ovaj narod (prevaren ko zna koliko puta) nema poverenja, ali poljoprivreda, proizvodnja hrane, to je praktično jedino što nam zaista vredi ili može da vredi. Agrarna politika bi trebalo da bude u epicentru naše ekonomije. Mišković kupio ... Mišković kupio ... ovo ... ono .... ama, možemo mi (biću PC) da "ne volimo" Miškovića (ja prva!), ali Tadić je u pravu. I naravno, onda sledi ... ALI ... kada bi to realizovali, kad bi ga poslušali ... uostalom, muka mi je više .... ko je bre slušao Djindjića, a danas, svaka šuša se na njega poziva. Gde su bili dok je bio živ?!
Dajte šansu Tadiću. Kao, sa Tomom bi nam "cvetale ruže"!!! Axa ... šipak (bi "cvetao").

Demokrata od 1990.

pre 13 godina

Ne znam da li su godine staža na mestu predsednika ili okretanje izvorima, ali B. T. mi sve više zvuči “đinđićevski”. Zoran je samo i bio na ovakvim stvarima koje otkriavju nove šanse. Najbolje Borise da budeš samo u zemlji i rešavaš privredne probleme. A spolja,… Ima Vuk, Ima Borko Stefanović. Ti se posveti svom narodu. Zatoo smo te birali.

Hajduk

pre 13 godina

Ocekujem jos bolje rezultate u pogledu kvaliteta hrane i izvoza. Rad ministarstva je ocigledan kao i tendencija vlade da pomogne srpskog domacina-seljaka.

filip

pre 13 godina

hahahhahahpa znamo za vreme cijeg mandata je gospodin Misko omastio brke ( citaj Kostunjavi ),a ja nisam cuo nikoga nikada osim ovog mrcnog Tadica da proziva tajkune.

Velika Kikinda

pre 13 godina

Evo sedim na svom štandu i moram reći da ljudi oko mene sa Sajma veoma mnogo očekuju od najavljenih poljoprivrednih mera. Ranije smo stalno gledali ko će nam iz ministrastva nešto došapnuti. I tu slabiji izgube. Među njima i ja. Danas sam u 3 sastanka saznao sve što me zanima. Neko đavilje vrzino kolo se otpetljava u ovoj državi. Koje, ne znam, ali svakako super!

Neuroskeptik

pre 13 godina

Po nekima ovde, kojima i da im rodjeni otac da kamion para nista ne bi valjalo. Mozda da se svi kolektivno samospalimo? Covek bar nesto radi, a sta vi radite recimo sad?

Buduci poljoprivrednik

pre 13 godina

Sta mene briga sta je kupio Misko. Oteto-prokleto, vratice se to opet drzavi, kao sto polako padaju jedan po jedan krimos i zaplenjuje im se imovina, tako ce i sa njim, zivi bili pa videli. Ko hoce da se bavi poljoprivredom, moze da posle ovih mera priusti zemlju koja realno nije skupa i da uz subvencije krene. Treba samo da hoce, a ja se bogami debelo razmisljam i pravim matematiku. Nema nista od kukanja i plakanja.

srdjan

pre 13 godina

dok citav razvijene zemlje nastoje da informatika, medicina odnoviljiva energija budu motori razvoja ovaj frajer misli da poljuprivreda je buducnost..Sta mi znamo bolje kropir poraviti od madjara, francuza nemaca...Gde ti zivi Borise???????? Pre 100 godina smo imali naucnika koji je zadivio svet, a ovaj u 21 veku prica o poljuprivredi??????

Kuki

pre 13 godina

Konacno i u zemlji Srbiji. U vreme trajanja sajma resorno ministarstvo ce se konsultovati sa proizvodjacima o novim merama. Tako treba da se radi.

Dragana Salajka

pre 13 godina

Impresivan sajam. Baš nešto voleeem što mi u NS imamo ovaj sajam i Exit. Dobro je što je došao Tadić. Sa juga samo gledamo Palme, Raku, Bidže, Miškoviće itd. Bar jedan pristojan beograđanin kod nas… Ko’ da je naš. Em lep em vaspitan, em...

milos

pre 13 godina

Bas me interesuju kako ce da reaguju razno razni tajkuni, kada vide novi zaokret Tadic, kakko ce da reaguju kad je seljak u fokusu, a ne njihovi pohlepni interesi.

rade

pre 13 godina

istina je da se kasnilo sa uredbama, ali izasla je ova koja govori u kreditiranju kroz subvencionsanje kamate od strane drzave .
koga interesuje radi se o modelu :
proizvodjac - preradjivac - banka - drzava

nije lose toliko.

Mija

pre 13 godina

Svu hranu koju proizvedemo mozemo odmah da izvezemo i prodamo. Ali podrska drzave u ovom procesu je je obavezna. Ta podrska ocigledno nece izostati.

Last chance

pre 13 godina

Pozdravljam to što se Tadić sve više bavi Poljoprivrednim i pre svega životnim temama. Nas malo interesuje Kosovo i stvari oko njega sve dok nam je egzistencija ugrožena. Sada, predsedniče svim svojima podeli radne zadatke i da vade ovu zemlju iz g…a.

Dacha

pre 13 godina

Kada slušam Borisa Tadića, on daje dobre izjave. I juče u Oslu da je potreban i ekonomski napredak i socijalna pravda, i danas u Novom Sadu da je potrebno podržati naše poljoprivrednike. Međutim, kada vidimo ekipu oko njega, kada vidimo Đilasa, Dulića i ostale trange-frange "kapitaliste" čovek ne može a da nema gorak ukus u ustima. Tadić se okružio pogrešnim ljudima, jer sa tim ljudima ne može da sprovede svoju politiku u delo. I džaba mu i nesrećni pokušaji marketinških "magova" poput Šapera, ljudi mu neće verovati dok god ima takvo problematično okruženje.

Veliki mali

pre 13 godina

Agrar jeste najveća šansa. Slažem sei sa drugima koji tvrde da je budućnost u IT i uslugama, ali ljudi – TEMELJ JE OVO !!! Joša kada se uzme u obzir da će u budućnosti hrana i energija biti najznačajnije, šta drugo osim pozdraviti odluku predsednika da duplira agrarni budžet. Ako neko misli da je to tek tako lako, taj se nije bavio državom u budzetiranjem.

Gordana

pre 13 godina

1.500 izlagača iz 60 zemalja.
To je savršena prilika da svetu pokažemo šta naša zemlja može da ponudi stranim kupcima. Da probaju domaću zdravu hranu i uživaju u domaćem piću kakvog nema nigde osim u Srbiji.

Božić M.

pre 13 godina

Izuzetno je važno da država naše poljoprivredne proizvode probije na tržište Evrope. Neke proizvode izvozimo u zemlje istočne Evrope. Ljudi moji, to je ogromno tržište koje će omogućiti da više ljudi rade.

vasa vojvodjanin

pre 13 godina

UREDBE IZASLE SINOC, CEO SAJAM IH KOMENTARISE UPRAVO I RAZMENJUJEMO MISLJENJA. ZA NEKOGA DOBRO, BOGOMI ZA SPEKULACIJU LOSE.

poljoprivrednik

pre 13 godina

Sramota,i jos jedan samar vlasti narodu.Desed godina se unistava srpski seljak i odjednom cim miskovic pocne da investira svoj kapital u agrar to postane i drzavni interes.Pa dokle vise...

Sasa Marinkovic

pre 13 godina

Sve mora da se strateski odredi koliko i cega se uzgaja. Manje zitarica vise stoke , koordinacija ministarstva i proizvodjaca koliko,cega ,i kako proizvesti.

Jeca Novi Beograd

pre 13 godina

Predsednik na jednom ovakvom skupu razvija međunarodne odnose sa Portugalom, promoviše srpsku poljoprivredu strancima i najavljuje mere za unapređenje agrara i stočarstva. Pritom dobija podršku za EU integracije!!!

google

pre 13 godina

S'oprostenjem - lupa! Mi smo omanuli i u mnogim drugim stvarima, zasto misli da cemo biti uspesni u "agraru"? Poljoprivreda je danas nauka i visoka tehnologija (za organsku nisam siguran, ali je moguce da je ona u vecem obimu proizvodnje JOS TEZA i ZAHTEVNIJA) kao i sve ostalo a mi tu nemamo sta da trazimo. Prosto, k'o (uvozni) pasulj!

pero derventa

pre 13 godina

Čestitam i ja Dodiku. A i vašem Tadiji Dobro je da imamo dva odgovorna političara u dve srpske države. Od urlatora i ovih koji se busaju u prsa pa posle mene u izbegličke kolone- Ništa! Obojica u poljoprivredu i među narod !

teri

pre 13 godina

pa cemu treba da se okrene ova drzava, ako vec nemamo majkrosoft, epl, fb, celu silikonsku dolinu ( da ne racunamo Strahinjica hhhaha ) koja je lepo ususkana u dolini San Hozea, okrecimo se potencijalim koje imamo i koje treba da forsiramo. Ako u prefiksu jedne Holandije stoji da je agrarna, sta fali Srbiji. Za desetak godina ceo svet ce biti deficitaran sa hranom, zato se sada ulaze u poljoprivrednu proizvodnju i zauzima pozicija(to u ovom trenutku jako dobro radi Argentina, Vijetnam itd )

nesko

pre 13 godina

Oduvek sam bio skeptik kada su pitanju manifestacije ovog tipa, prosle god sam bio i iznenadio sam se koliko je bilo dobrih i kvalitetnih standova pogotovo vezano za organsku proizvodnju koja je kod nas jos u zacetku

sinisa

pre 13 godina

Od izuzetnog znacaja je da drzava probija trziste za nase poljop izvoznike , kao sto je slucaj sa mesom imlekom u Rusiju,Kazakstan, Bjelorusiju. To su ogromna trzista koja ovde cine da vise ljudi radi.

Cile

pre 13 godina

stocastvo, ratarstvo, vocarstvo, povrtarstvo to Srbiji treba, a ne prazne price i kritike ljudi koji nikada nisu videli traktor u zivotu. Za vas ne znam, ali odoh ja u moj sljivik.
sta u ovoj drzavi treba da se podstice da ne bi bilo predmet ruganja, verovatno se pola od vas divi gospodinu Djuraskovicu i ostalom olosu.

Srbija ceka Seselja

pre 13 godina

Poljoprivreda? Dragi gradjani,ovaj covek nam se ruga i ismeva nas do beskraja. Pa mi UVOZIMO tudje proizvode,zitarice,mleko a sa svojim kapacitetima mozemo da prehranimo pola Evrope! Porezi su unistili poljoprivrednike,razne takse...Koliko djubriva kostaju,navodnjavanje? Sve nam je propalo...Propada nam zito koje drzava nece da otkupi,propada nam suncokret,soja...Sve nam je propalo za ovih 10 godina. Ja ne znam sta mi ustvari ocekujemo,sto svi cute?

Stolar

pre 13 godina

Koliko vidim, zadnjih dana samo o poljoprivredi. Ako. Ali postojimo i mi ostali. Svejedno, ako se tu nešto unapredi biće svima bolje, pa mi i nije krivo. Ono što je meni važno jedste npr. Ovakvi signali, a neki tamo samit u Kazahstanu jeste verovatno važan, ali šta ja imam od toga?!

ogi

pre 13 godina

Podrska je neophodna. Srpski seljak mora da dobije povoljne kredite za napredovanje i osavremenjavanje prozivodnje. Kao sto rece Tadic da se pripremi seljak. Da se nasa kvalitetna hrana prodaje u celom svetu.

Raso Bulajic

pre 13 godina

Pa dajte malo realnosti gospodo. Svi dobro znamo ko je dozvolio Miskovicu da kupuje zemlju i ostalim tajkunima. Ne kazem da je tadic zlatan, ali ne budite nerealni.

ikac

pre 13 godina

Poljoprivreda je ozbiljna stvar. To je nauka. Sitni proizvodjaci ne mogu da sagledaju globalno trziste i potrebe na njemu. Zato drzava mora da ih usmeri i kaze sta je potrebno. I konacno drzava to i radi.

Miki

pre 13 godina

Ne razumen naše funkcionere koji se zalažu za razvoj poljoprivrede velikim finansijskim podsticajima,a ne obraćaju pažnju na elementarne stvari kao što je protivgradna zaštita i infrastrukturne aktivnosti kao što je regulisanje kanala za odvod podzemnih voda i navodnjavanje. Pre nekoliko dana grad je ''obrao ''maline u zapadnoj Srbiji, a to će se desiti i sa usevima u Šumadiji.Da li dozvoliti da hrana u Srbiji opet bude najskuplja?!

buda

pre 13 godina

Gledam pre neki dan zadruge nude posao dnevnice oko 1400 dinara ,ali odziv nije bas sjajan. Nece mladi da rade, a novca nemaju. Moramo da menjamo lose navike.

momabrazil

pre 13 godina

Ovakve price slusam otkad znam za sebe . Za pocetak srediti protivgradnu odbranu i srediti kanale , pa onde moze nesto da se prica. ova zemlja najmanje zasluga ima za bilo kakav izvoz , to je nama urodjeno i da nije te sposobnosti srpskog seljaka da u nemogucim uslovima pravi hranu i pri tom skromno zivi i uspe da u dve generacije sagradi jednu kucu ako neko vec nije otiso preko grane nit bi Srbija isla ni u Prvi nit bilo koji rat, jer se uvek znalo da ce hrane biti dal milom ili silom a on srpski heroj seljak je cutao i trpeo. Na svadbama i ispracajima je slavio i davao i postovao obicaje kudeci i slaveci macehu majku Srbiju. Odrastao sam slusajuci te iste price kako je polj. buducnost i sve je to tacno. Sve je tacno sto je rekao g. Tadic al ajd malo manje price i demagogije i malo vise rada za pocetak obezbedite protivgradne rakete ! Samo to

sashko

pre 13 godina

Pa ovo stvarno nema smisla! Pa zar narod moze toliko kratko pamtiti? Subvencionisani krediti u poljoprivredi su prvi put vidjeni 2004. godine. Subvencionisanje kamata na kredite u poljoprivredi 2006. godine. Ovo stvarno nista nije novo, ovo je kao kad bi iz Zastave uz svu pompu i visemesecne najave poceo da ispada "STOJADIN"! Jedino je novina sto vise nema subvencija nego samo subvencija na kamate u stocarstvu, a do sada su postojali isti krediti i u ratasrstvu i u stocarstvu i vocarstvu, i vinogradarstvu... Bruka, bruka, bruka, ekskluzivno najavljavana mesecima... Strasno strasno...

Petar

pre 13 godina

Koji motor razvoja kad ste dozvolili miskovicu da kupi celu vojvodinu ??? Neko bi rekao da je on to uradio da bi se bavio poljoprivredom, a neko ko ume da gleda unazad, da bi znao kako ce biti unapred, pa na osnovu svih privatizacija prevarantski napravljenih iskljucivo radi kupovine po maloj ceni i kasnije preprodaje po mnogo vecoj, moze da poveze da se miskovic sprema za 2014 kad ce biti dozvoljeno strancima da kupuju zemlju u srbiji, e onda ce im miskovic za lepe pare prodati ono sto je sada za dzaba skoro kupio i dobio na poklon od drzave. I ti moj tadicu pricas o nekom motoru razvoja, pa sa vasom domacinskom politikom, produvao je taj motor jako davno

popeye

pre 13 godina

Predsednice od vas i vasih saradnika ove i ovakve izjave cujemo svaki dan, i dosadili ste nam vise svima! Ono sto vi ocigledno ne shvatate jeste da motor kao motor ne znaci nista sam za sebe, vec samo kao deo za kompletan mehanizam. Ako osim motora nemate i menjac da konacno ubacite u neku brzinu doveka ce te, a i mi sa vama, slajfovati kao i do sada u mestu. A ako konacno nekad iz tog mesta i krenemo bilo bi dobro i da imamo volan i tockove pa da negde konacno i stignemo. No, potrebno je i da onaj sto volan vrti i pritiska pedale treba da ima neku ideju kuda i kako i zasto ide...

gepetto

pre 13 godina

Sad kad je Mišković tamo i naš budžet ide tamo, naravno. Agrar je bio naša prilika i pre 2 i pre 5 i pre 10 godina, pa se niko toga nije "dosetio" dok Mišković nije prešao tamo... A mi sedimo i sve to gledamo...

milivoje makic

pre 13 godina

Problem je u tome sto je ova zemlja toliko minirana da se razvija u smeru jake poljoprivredne proizvodnjei , jace ponude i kvalitetnije i jeftinije hrane. I sta se na taj nacin favorizovalo, pa naravno uvoz koji nas razara u spoljno trgovinskoj razmeni. Inicijativa jaceg vece proizvodnje , ponude, izvoza samo moze da stabilizuje trziste ovde.

Praslovan

pre 13 godina

Poljoprivreda? Nama običnim gradjanima jedino će to i istati da bi decu prehranili imajući u vidu kako vodite državu. Joj, kad bude glasala kuka i motika... sve će Vam imati "alternativu", osim želje ( puste želje ) da na bilo koji način ostanete na vlasti.

barba

pre 13 godina

Vladajuca elita je "otkrila toplu vodu" sada kada je gospodar Srbije Miskovic poseo da se bavi agrarom.
Pa i vrapci znaju da su za Srbiju najveca sansa poljoprivreda, energetika i obrazovanje, samo je pitanje ko je odgovoran za gubljenje vremena u prethodnih 20-30 godina.

Pera Bandera

pre 13 godina

kada sam upisivao Poljoprivredni Fakultet pre 10 godina, svi su mi govorili da je to odlican izbor, jer je buducnost Srbije u poljoprivredi. Kao inzenjer poljoprivrede sam vec 3 godine na birou, a kao magacioner radim vec 6 godina. Na crno dakako. Trebalo je da idem u ICT skole... Njima je najbolje

BlackHawk

pre 13 godina

zar vam nije malo cudno zato to sto predsednik bas sada izgovara ove reci, mesec dana od prodaje maxija i izjave gospodina miskovica da ce se njegove kompanije fokusirati na agrar?! imamo najgoru mogucu politicku kvazi elitu koja radi po principu ko da vise!

selja

pre 13 godina

Borise, Borise samo se nadam da neces brzo zaboraviti ove reci i da ce agrar dobiti mesto koje mu pripada u politici ove drzave. Suzbijaj spekulante i olaksaj poziciju za seljaka inace ...... lose nam se svima pise.

Haralampije mirotocivi

pre 13 godina

Bogami, sad sam se uplasio za Agrar. Kad god nesto ova sadasnja vlast proglasi za prioritet, to biva unisteno u periodu od 2-3 godine.

milos

pre 13 godina

Ulazimo u stocarstvo! A stotinak eura kosta svinja od 100 kila u koju je ulozeno toliko hrane i truda... Obara se cena nase jagode iz zasticenog prostora nekontrolisanim uvozom ne kvalitetnijih jagoda iz Turske sa otvorenog...
Samo najveci mogu opstati, a ovde je najveci Miskovic, vec smo mu svi radnici, postacemo robovi!

Смиља

pre 13 godina

Јесте сточарство је запуштено, сва пољопривреда је запуштена. Ево мој син и снаја живе у Грчкој, не причам напамет, тамо је месо скупље и дваес триес посто. Зашто ми не развијамо сточарство, кад би држава припомогла, могли би да будемо извозници. Влас прича пред изборе а народ слабо памти. Ово мора да упамти и да Тадића држимо за реч.

Др.Ђеђимиловић

pre 13 godina

Класична "прича " да се каже нешто !
Власт је председниче ваша,моћ је ваша,сва средства су ваша,и ?
Јел село напредовало,јел сељак задовољан,јел се отишли са села враћају назад?
НЕ НАРАВНО !
Маните се више "празне" приче,вређате нам интелигенцију!

tasko

pre 13 godina

Drzava bi morala da zastiti srpskog proizvodjaca na mikro nivou , od tajkunskih i reketaskih uslova koje oni diktiraju. E tu pozdravljam intervenciju drzave.

Već objavljen

pre 13 godina

Ne sećam se da je prethodnih godina predsednik lično otvarao sajam. Kada već ima toliko izlagača i ministara iz inostranstva, red je da on otvori. Ne znam što je ranije propuštao ovu priliku. Mi nemamo značajniju privrednu manifestaciju.

sveznalica

pre 13 godina

pa na sinocnoj sednici vlade doneta ti je uredba, mediji su to preneli .A sta je doneto, e to vec moras da procitas.

pooz saci

nemanja nemanjic

pre 13 godina

PA DA I ONDA JE COKOLADA ZAVILA MRMOTA U FOLIJU!

NECEMO PRICE, HOCEMO DOSADASNJE REZULTATE, ODNOSNO CRNO NA BELO NEUSPEHE I RASPRODAJU DRZAVE! NEMOJTE SADA STA TREBA, NEGO S T A _ S T E _ T R E B A L I !!

zoran

pre 13 godina

Racunao mi je seljak iz okolice Sombora. Imao deset tona kukuruza. Da ga je prodao imao bi dve hiljade eura. On hrani svinje i na kraju za njih jedva izvukao 1500 eura. Tako da ove godine ima svinje samo za svoju upotrebu a kukuruz i psenicu planira da proda. Toliko o promeni strukture poljoprivrede.

Stara koka dobra juha

pre 13 godina

E ima i internet na sajmu ! Ovaj Boris baš faca! Nešto mu ne stoji onaj žuti pored, ali tako to valjda u životu. Kao dve drugarice, jedna ekstra a drugu vodi ružnu da bi blistala.

DejanSeljak

pre 13 godina

treba je prvo da se procitaju starije knjige(Nasa zemlja je bila medju prvim i najkvalitetnijim izvoznicima u svetu po sljivama , svinjama ...) moneta nam je bila na ceni ...
da nismo malo zakasnili , da sada nije malo kasno , kada smo sve u ... :(

Андријана

pre 13 godina

Србија је земља која има ограман потенцијал да храни своје грађане, да пружи добар живот својим грађанима и да извезе све своје пољопривредне производе! Изјава председника није ништа ново, сви смо ми свесни потенцијала наше земље али такође смо свесни тога колико је тај исти потенцијал урушен јер просечном пољопривреднику или обичном домаћину није ни мало олакшано да ради и производи! Ово су сада обећања која су изрицана и раније али када би се мало зашло по српским селима схватила би се реалност! Реалност је да тих истих села готово и нема, да је све пусто и да је та наша плодна земља зарасла у коров због лоше политике и лоших услова!

Duki

pre 13 godina

Ne mogu da verujem šta Tadić govori! Pa budućnost Srbije je i bila u agraru, sve dok nisu svojom pogubnom politikom potpuno uništili poljoprivredu, a sad će, kao nekim smešnim merama da je oporave. Mislim da je ovo još jedan marketinški trik vlasti , koji ima svrhu prikupljanja poena pred izbore. Vidimo, nažalost šta su sve do sada uradili. Dosta nam je praznih priča!

sta je sledece

pre 13 godina

Pre par dana je pokretac Srbije bio Fiat, danas poljoprivreda, za dva dana ce biti izvozno orjentisana proizvodnja drvenih cackalica... Smesno, a sve vise i zalosno!

cvetko

pre 13 godina

A sta cemo sa Krivim Virom? Sledece selo u nizu koje je doslo na red za izumiranje kao posledica vase politicke strategije? Ko ce vam na kraju raditi agrar? Sela su u potpunom kolapsu. Posle dalazi na red varosice pa gradovi i u finalu Srbija. Vec sada smo najstarija nacija u regionu. O cemu vi to?

zoran

pre 13 godina

Od kada znam za sebe a znam već jedno 50 i kusur godina, Vojvodina je mogla da hrani pola Evrope a Mačva, Stig i Pomoravlje još pola.
Malo, malo, nema ulja, nema brašna, nema šećera, nema nafte. Da,da, nema nafte. Ako je poljoprivreda srpska nafta onda neće biti ni nafte.

jasna

pre 13 godina

Kakva ironija,ovaj tekst!!!!Toliko se zadnjih 20god.ne ulaze u poljoprivredu,toliko se omalovazavaju poljoprivrednici i tretiraju mnogo lose. A da ne zaboravim,kada udjemo jednog dana u evropsko zlo,tek ce mo onda da prestanemo da proizvodimo,vec ce mo morati da uvozimo od velikih. Vidite sta se desilo sa Portugalom(zivim ovde zadnjih 17god)!!! Sramno,a onda primorani da uzmu pozajmicu od sv.banke,koju nece moci da vrate generacije i generacije. Sokrates se opet kandiduje,covek sa obrazom djona!!!Price politicke su svugda iste! Sve vise siromasnih i sve vise bogatih politicara i ostalih uz njih. Njihove seme su iste,ko vraca dug i zivi kao beda je narod!!! STRASNOOOOOOOOOO

MUKNAVI

pre 13 godina

Tri cetvrtine stanovnistva zivi u gradovima i prigradskim naseljima,kojima ste rasturili radna mesta vasom neodgovornom privatizacijom,rasperodajom spekulantima i lopvima a ono resto zivi u selima koja su prtvorena u parlog vrzine i travuljine. Za motiku se tesko ko hvata,jer nezna to da radi a i podcenjuje taj posao,pa su redovi pred biroima sve duzi za one koji bi u kancelarije. Kada skoci jos cena hrane,tada ce doci do preokreta u svemu. Tada nece biti ovakvih politicara jer ce ih Narod prozivati za ono od cega se zivi,puteve,kanalizacije,plasiranje robe u izvozu,borbu za trzista al ne preko privilegovanih njihovih nakupaca i tajkunerije koja u svojoj pohlepi ...... Srbiju i pretvori ju u svoje latifundije. Davno je tog drilja vladavine budaletina po Srbiji bilo dosta, i sada smo u fazi da pukne ..pa tek onda da svane!

seljankina cerka

pre 13 godina

naravno da je buducnost u poljoprivredi, samo, zasto su onda turske jagode jeftinije od srpskih? gde su subvencije, kako se seljak podstice da proizvodi. predjite s reci na dela i uradite nesto brzo, vrlo brzo, da se vide rezultati.

Zoran

pre 13 godina

Mnogo ,mnogo ozbiljnije mere od vasih subvencionisanih kredita su potrebne poljoprivredi.
Pre svega , sve te vase "beogradske" mere za nasa ruinirana i napustena sela , ne znace nista, jer ce banke, sa rigidnim uslovima garantiranja, ostati nepremostiv problem za veliki broj porodicnih farmi.
Poljoprivredni tajkuni i tajkuncici ce opet imati najvece koristi od tih mera.
A sa njima razvoja nema, jer oni na jedan traktor kupe tri mercedesa.
Zasto niste omogucili poljoprivrednim strucnjacima da uticu na mere ?

Sve ovo je jedna obicna predizborna PR farsa !

Саленце

pre 13 godina

Тачно је то ,да је пољопривреда најважнији сегмент у Србији. АЛИ! Десет година уназад се пољопривредници систематски уништавају, увозом и увођењем монопола две три појединца. Увозимо пасуљ, лук, кромпир, млеко, месо и још много тога, што је до јуче била наша производња и то на високом нивоу квалитета, за узврет добијамо лош квалитет по већој цени. Монополисти у Србији (зна се који су) преко својих трговинских велемаркета,узимају целокупну производњу од пољопривредника, извозе наш квалитет а увозе сумњиве намирнице које не мали број пута имају везе са ГМО храном и производњом, која је код нас забрањена законом и производња и промет. Са друге стране производе које су узели од пољопривредника,монополисти плаћају са великим закашњењима,без икаквих камата и надокнада, а све то под покровитељством државе. Стога господине председниче, није довољно само причати о нечему, а са друге стране не чинити ништа да би се помогло онима који директно производе најважнију ствар а то је храна!

Banka

pre 13 godina

Evo kaka će im biti politika:
Prodaće državnu zemlju tajkunima za džaba a onda će ti tajkuni tu istu zemlju prodati nekim stranim investitorima za 10-struko veću cenu jer i moja baba zna da će cena zemlje narednih godina ići samo gore-što zbog približavanje zemlje EU, što zbog globalnog porasta cene hrane!!!!!!!
Ne dozvolite da i to pokradu. Oćemo izbore!!!!!

Petar S.

pre 13 godina

U srecna vremena Agrar u Srbiji je i bio pokretacka snaga Srpske ekonomije, dok se pametnjakovici nisu setili da prave "proleterijat" (oduzimajuci seljacima zemlju i terajuci ih u gradove), bez koga nisu mogli ostati na vlasti.

ukrali ste mi sve!

pre 13 godina

Mozda bih ja i otisla na svoju zemlju i naucila kako se radi na njoj, kad bi mi je vratili! Dvadeset godina se sudim sa ovom drzavom da mi vrati zemlju koju mi je oduzela posle rata, al oni ne daju! Komunisticki sinovi, lopovi, grabezljivci i paraziti, odlazite vise, da vas moje oci vise ne vide, ni usi moje za vas da cuju!

Evropo,HELP!

pre 13 godina

"Agrar je budućnost Srbije"!!!

S obzirom na medije koji pišu kako Mišković kupuje svaki dostupni hektar vojvođanskih oranica,zar ne bi izjava trebala da glasi:
"Mišković je budućnost Srbije"???