Utorak, 22.03.2011.

15:30

"Zabrinuti i nesrećni" zbog Libije

Vlada Srbije apeluje da se zaustavi stradanje civila u Libiji. Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog situacije u toj zemlji, kaže šef diplomatije Vuk Jeremić.

Izvor: B92

"Zabrinuti i nesreæni" zbog Libije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

Čika Paja

pre 13 godina

Koliko znam, SB UN je dao mandat za sprečavanje letova aviona "režima". Da li se to mora sprovesti bombama po glavama nesrećnih (kao i nas svojevremeno) Libijaca?!

Vladan R

pre 13 godina

@ manuel komnenos

Ti bi bar trebao da cutis jer ovim tekstom samo pokazujes koliko si neobjektivan i dvolican. Kada u tvojoj drzavi neko napravi oruzanu pobunu, onda drzava ima sva prava da koristeci sva raspoloziva sredstva tu pobunu ugusi, i svako stradanje civila je koateralna steta. Kada se to pokusa u nekoj drugoj drzavi citaj u Srbiji ili Libiji onda to nije oruzana pobuna nego oslobodilacka borba, a stradanje civila je zlocin.

Komsijina krava uvek smeta

pre 13 godina

@Manuel Komnenos

Tvoj post je kredibilan i objektivan koliko i Gadafijeva najava pobede protiv zapadnih saveznika. Ne moras toliko da se trudis da sakrijes animozitet prema Srbiji.

Manuel Komnenos

pre 13 godina

I tako minisar kaze kako "Srbija ima iskustva sa bombardiranjem"! A zasto se trebala Srbija bombardirati i dovesti u red od NATOa? Pa zato jer je imala rezim koji je na svoje sunarodnjake na Kosovu slao tenkove, avione i masovno ih protjerivao! Jeremicu, umjesto da se crvenis zbog toga i da te je sram zbog NATO-vog "civlilziranja" Srbije, ti se jos ponosis! Cime? Bombardiranjem ili time sto je tadasnja vojska po Kosovu "palila i zarila" onako kako je htijela?
I naravno da si zabrinut za Gadafija kojem, ne bi me cudilo, vjerojatno pomazu djelovi srbijanske tajnih sluzbi tako i srbijanski placenici na terenu, jer ponasanje Gadafija uvelike podsjeca na ponasanje Milosevica 1999! Pa je za pretpostaviti da te "brine" smanjenje broja drzava koje su s druge strane medunarodnog prava, a ogrezle su u diktaturu i koripciju poput: Sirije, Libije, Kube, Irana, Sjeverne Koreje i jos nekih...bit ce da te to najvise muci!

Ljubisa

pre 13 godina

Ubijeno je mnogo diktatora,predsednika,ministara atentatima.zar moraju tolike bombe da padaju zbog pojedinaca i unistavaju zemlje i narod...razmislite..nije li u pitanju nafta?to i malo deca vide..

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 13 godina

Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog situacije u Libiji, kaže šef diplomatije Vuk Jeremić.

Srbija i ima dobar razlog da bude "zabrinuta i nesrećna" !
Ako "padne" Gadafijev Rezim i na Vlast u Libiji dodje "demokratska" i "prozapadna" Vlast, prestat ce i "zestoka podrska" Libije Srbiji po pitanju Kosova i najverovatnije prva stvar sto ce ta nova Vlast uciniti je "pod pritiskom" svojih "zapadnih partnera" priznati nezavisnos Kosova i to je logicno razlog da Srbija bude "zabrinuta i nesrećna" !
Dovoljno je pogledati ko su glavni inicijatori ove intervencije u Libiji i ciju politiku Srbija "osudjuje", "Francuska, Engleska, celokupna EU i "pomalo" SAD pa videti na kojoj je Srbija strani ?
Obrci, okreci, Srbija je uvek na "pogresnoj strani" osudjujuci politiku onih kojima navodno zeli da se pridruzi u EU i jasno potvrdjujuci sve one "sumnje" EU i demokratskog Sveta da Srbija sa njima ne "deli" ama bas ni jednu jedinu zajednicku vrednost !

Samo napred Jeremicu!

pre 13 godina

Da je Srbija vojna, politicka i ekonomska sila, onda bi mogla da daje drcne izjave. Kako to nije, moraju da se daju izbalansirane, diplomatske izjave koje pre svega vode racuna o interesu zemlje. Da li bismo ostrom retorikom mogli pomoci Gadafiju i Libijskom narodu? Pa naravno da ne. Obican gradjanin Srbije moze da podlegne emocijama kad vidi nepravdu, ali diplomata mora zadrzati smiren i pribran stav. Vecina diskutanata sa ove teme zivi u nekoj virtuelnoj stvarnosti, gde je dovoljno da Srbija grakne: "Nepravda"! i da planeta Zemlja prestane da se okrece. U medjunarodnim odnosima smo nebitan faktor.

kopriva

pre 13 godina

"Vlada: Zaustaviti stradanje

Povodom situacije u Libiji oglasila se i Vlada Srbije pozivom na poštovanje Rezolucije 1973 i međunarodnog humanitarnog prava kako bi se hitno zaustavilo stradanje civila i dalja razaranja. "Srbija u potpunosti podržava teritorijalni integritet i celovitost Libije", saopšteno je iz Vlade."
Evo sada će odmah prestati sa dejstvima samo je pitanje kome je ovo uputila vlada Srbije jer članica NATO-a ili EU-a nije,a nije ni neki faktor kako si umišlja.

stara lisica

pre 13 godina

Sta ima zajednickog Gadafijev sin Saif Al-Islam i Jörg Haider,Haider koji je imao veliki uticaja u Hipo banci.Jerimicu nije lako biti brojler u diplomatiji.

Jefimija plača

pre 13 godina

@Pavle
"Jedini ispravan i jedini moguci stav nase Vlade."

- Ovo nije nikakav stav, ovo je tugovanka. Jasno je da Vlada Srbije nema, niti sme da ima stav o Libiji. Pa i kad sve prodje i zavrsi se, Vlada ce da cuti. Jeremic je bio grozomoran protiv Zapada i Amerike. Posmatrajte ga malo bolje. Nikad da mu se u zadnje vreme nesto papreno u vezi SAD omakne. Neko mu je prutom pretio, sigurno je. Zato ovakav, nikakav, anemican stav, koji ustvari i nije stav. Ovo je pred Amerikom: Miiiirno! Ostav!

trillian

pre 13 godina

A zasto nase vesti ne navode nista o sukobu unutar same koalicije izmedju Francuza i Italijana? Francuzi su samovoljno krenuli u bombardovanje pre nego sto se zavrsio samit u Parizu.

Gorki

pre 13 godina

Zasto se ruzne stvari desavaju u martu.90 mi je suzavac razdirao oci i grlo, 99 mi je "milosrdni andjeo" ukrao prolece, 2003 mi je uzeo predsednika.
Ukinimo MART.

nada

pre 13 godina

@vojnik Markovic Marko

Gadafi je samo da zaustavi demonstrante, kao što se to radi u demokratskim zemljama... Da li stvarno posle svega, kao svedoci sličnog bombardovanja, treba i mi da podrzimo isto? Ukoliko treba nekome da se šlihtamo, dovoljno je da zauzmemo neutralan stav... kako neko ko se bori za demokratiju i ljudska prava može da bude za bombardovanje jedne nacije, i mešanje u državni integritet i suverenitet?

Dragan

pre 13 godina

Kada Rusi i Kinezi u UN. ne uloze Veto a posle kritikuju to bombardovanje koje su tim isti vetoom mogli da sprece mi graknemo da je to licemerno.A kada Pukovnik ne prizna nezavisnost Kosova a znamo da je bio glavni finansijer izgradnje Rijaseta odnosno kako se to vec zove Fakultet za izucavanje Islama u Sarajevu onda to pozdravljmo kao prijateljstvo onda stvarno ne mogu da se ne zapitam ko je tu lud.Pa on ocigledno igra dvostruku igru.Deklarativno nas podrzava a javno finansira to sto finansira.Pitam se Pukovnice ako javno finansiras gradjenje po Federaciji, bracu po veri podrzavas, dali ih nisi tajno a i sada finansirao,npr.OVK,Bosanske Mudzahedine itd. itd.Ma samo kokaj te nevidljive bombardere pobedices sigurno.Da si bio cvecka ne bi ti se bunio narod.Sram te bilo.Pored tolikog bogatstva koliko si pametan doveo si Demone u rodjenu avliju.Nista nisi naucio na nasem da ga tako nazovem Srpskom primeru.Mlogo si brate glup.Kuvaces se u sopstvenom kazanu koji ce ti potpaliti sopstveni narod.Pogresio si u Matematici.Tolike pare bre de dede.Pa to svet nije video.Pa to bre nema ni kod nas u Srbiji.Kako se ne seti hrama Svetog Save ili Hilandara da prilozis makar sto dinara.A vi sto podrzavate gosin Manijaka naravno deklarativno kao i prijateljske nam zemlje Rusija i Kina odmah put pod noge i u DZamahuriju u DZihad a posle i ostanite malo da popravite neku Rafineriju i par Zgrada naravno kao podizvodjaci.Glavni nosioci ce biti oni koji ce vam sadasnjim bombardovanjem napraviti par radnih mesta.Odete radite za sicu a kajmak pokupe razni Lilici.Mlogo ste brate glupi.

Dragan

pre 13 godina

Ovo je fantasticna prilika da cutimo. Bas me briga ko ce da pobedi - pojescu onog ko izgubi (rece Popac Kobac dok se Sofronije i Silvester mlate). I mi, kao i Ameri, volimo naftu i sva sreca, ne bacaju bomb(on)e na nas nego na nekog drugog (grehota, ali takav je zivot).

zoran021

pre 13 godina

Ko da nas neko nesto pita?!A sta qq ima mi i da kazemo,
neka cute i jeremic i ceda i dss i neka gledaju svoja posla i resavaju nase probleme, kojih ima i previse,
kakva Libija kakvi bakraci

maksi

pre 13 godina

Citajuci komente ovde u
Tv B92 interesanto je da skoro svi oni koji su pisali ovde comente podrzavaju Gadafiju kado one bombardira i ubija svoj narod, i Ministra Jeremica da"izražava duboku zabrinutost zbog situacije u Libiji, posebno zbog ugrožavanja života civila".Pa Srbija sama je ubijala, amsakrirala, bombardovala, ispalila kuce, nad svojim narodom bas kao Gadafi svog narodu, pa da to je normalno sto srbija podrzava Gadafiju i integritet Libije, posto svet je kriv, Amerika, Evropska zajednica je kriv sto nisu jos stavili Kosovu Srbiju da ona i dan danas ubija masakrira, sakrije njihovi lesovi u masovnom grobnicom sirom srbije, TO je "demokratska Srbija" sram vas bilo, sada se zbrinute za civile u Libiju a Albance na Kosovu ste pravili i jos gore sto Gadafi prave svom narodu.

anoniman

pre 13 godina

Pitate se zašto podržavamo Gadafija??? Evo zašto . . . Taj isti Gadafi je slao naftu nama dok smo bili pod sankcijama ! Taj Gadafi nije priznao nezavisnost Kosova i prvi se pobunio! Taj Gadafi je posle bombardovanja 99' slao pare za oporavak države! Taj Gadafi je zapošljavao naše ljude kada ovde nisu imali šta da jedu! Taj Gadafi se bori protiv ljudi koji su mi uništili detinjstvo! ETO, ZATO GADAFI !!!!!

zelena banana

pre 13 godina

Smesno. Sta Srbija danas predstavlja u regionu i sire, da ima neku tezinu reci? Mi smo liliputanci, koji imaju problem sami sa sobom.

Zodijak

pre 13 godina

Apsolutno pogresna teza. Upravo suprotno - da nije bilo bombardovanja Milosevic, Mira Markovic i Seselj bi i dalje vladali i terorisali Srbiju.

Zmaj

pre 13 godina

"Vlada Srbije apeluje da se zaustavi stradanje civila u Libiji."

Kako glupa izjava s obzirom da Vladu Srbije niko ne sljivi. Kome je upucena? Ko je moze cuti, a kamoli poslusati? Da mozda neko nece reci-e ako je Vlada Srbije to rekla onda je moramo poslusati. Ovo nisu izjave kojim se gradjani Srbije prave glupim-ovo su izjave kojima se glupima prave oni koji ih izjavljuju...

Zoki

pre 13 godina

Da se konačno složim i sa Čedom Jovanovićem. Srbija bi mnogo direktnije trebala da osudi bombardovanje Libije, upravo radi toga što je i sama doživela bombardovanje. Oni koji misle da će bombardovanje oboriti Gadafija sa vlasti bi trebali da se sete da Miloševića bombardovanje nije oborilo - nego učvrstilo.

Polako će istina o ovoj sramnoj vojnoj akciji izaći na videlo. Čak je i Majkl Mur javno prozvao Obamu. Obama je za ovu akciju imao manje prava, nego što je Buš imao za bombardovanje Iraka. Za Irak je postojao (neopravdani) strah od oružja za masovno uništenje i mogućih veza sa Al Kaidom. U Libiji je veoma jasno da tamo nema ni jednog ni drugog. Bombardovanje ciljeva na zemlji nema više veze sa kontrolom vazdušnog prostora.
Politika republikanaca, koji ne kriju da koriste silu radi zaštite sopstvenih interesa je daleko poštenija od politike demokrata, koji se maskiraju zaštitom ljudskih prava i sličnim humanitarnim maskama.
Još nešto: za ovu tragediju u Libiji odgovorni su i Kina i Rusija koje nisu uložile veto na onako sročenu rezoluciju.

zacudjeni posmatrac

pre 13 godina

Cuj ovo od Cede, mi da predlozimo resenje. Bas ce nas da pitaju. Jedino sto mi mozemo predloziti je da budemo posrednici (kao sto smo vec ponudili Makedoniji i Grckoj i Izraelu i Palestincima).

vojnik Markovic Marko

pre 13 godina

@L0shMi

A cime bi ti garantovao pobunjenicima da nece biti odmazde i cime bi naterao Gadafija da prekine dejstva i raspise izbore? Kad takve price nisu palile kod Slobe... a Gadafi je 100 puta ludji, a bogami i sposobniji. Iskustvo uci da upravo "lepa resenja" poput tog tvog i takve "garancije" nisu nista drugo do laze i paralaze.

брзи гонзалес

pre 13 godina

Бла-бла трућ Чедо! Твоја изјава је толико конфузна да изгледа нико не зна шта ти у ствари хоћеш!

Dragan Ognjanovic

pre 13 godina

Srpski gradjanin postvaoc demokratije mora biti zabrinut zbog tragicnih okolnosti u Libiji oruzane pobune postupaka oruzanih snaga Libije i agresije imperijlista. Gadafi i zapadna alijansa su napravili veliku gresku sto nisu zastupali stav da se narod Libije prebiscitom izjasni vecinski za ili protiv Gadafija.

Libija ima najveće zalihe nafte u Africi Od 1969. godine nalazišta nafte su nacionalizovana, a pre toga su bila u vlasništvu Sjedinjenih Država i Britanije.

L0shMi

pre 13 godina

mrzim kad moram da se slozim sa dss-om! :(

vojna intervencija nije resenje, videli ste i sami sta dobijete od te intervencije, ne znam kako vas nije sramota da lobirate za tako nesto!

moze to lepo da se resi, Kazete, Gadafi ti da prekines dejstva i raspises izbore, a vi pobunjenici da polozite oruzje i mi cemo vam garantovati da nece biti osvete nad vama. Nego svima je jasno da je nafta cilj i da uvodjenje demokratije i civilne zrtve su samo laza i paralaza.

Drazen Zivadinovic

pre 13 godina

Komentatori nista ne znate o bliskoj istoriji, a pisete gluposti. "Kanibali po Africi" - misli se na posetu ministra spoljnih poslova Kongu. Radi se o Drugom kongoaskom ratu 1998.-2003. Posledice rata: Stručnjaci za ljudska prava Ujedinjenih nacija izvestili su u julu 2007. o seksualnim iživljavanjima nad kongoanskim ženama koja prevazilaze silovanja (seksualno ropstvo, incest i KANIBALIZAM)(Ako znate engleski mozete i da procitate sami: http://en.wikipedia.org/wiki/Cannibalism#African_reports ). E o tome se radi, nema veze kakav je sistem vrednosti u nekoj zemlji, vazno je da ne priznaju Kosovo. Neznanje je najopasnije. Evo ja sam vam odrzao kratku lekciju ali morate jos mnogo da ucite. Jeza me prolazi od pomisli kako cete sutra glasati i ko sve donosi odluku o buducnosti ove zemlje.

Danilo

pre 13 godina

Čitam razne komentare koje ostavljaju čitaoci i stičem utisak da za mnoge postoje samo dve strane, Gadafi i pobunjenici, a gde je tu običan narod koji nije ni na jednoj strani. E pa, meni je žao ljudi koji stradaju od obe strane, a mislim da moje mišljenje dele i predstavnici vlasti koji su dali pomenutu izjavu.
Ne zaboravite da su i jedni i drugi naoužani i da obe strane pucaju iz tog oružija.

Dule NS

pre 13 godina

Da li sam ja to dobro pročitao da Čedomir Jovanović, između ostalog, govori da ne treba da budemo "Obamini klovnovi" i da ne treba da podržimo ubijanje civila?
Interesantan momenat... Znači svi u Srbiji se slažu po tom pitanju!
-I sasvim sigurno mi je draže da budemo u društvu sa Grčkom i Bugarskom, nego sa Albanijom i Hrvatskom - po pitanju NATO intervencije u Libiji...
-I samo da dodam još jednu stvar Libija je do skoro hranila veliki broj porodica u Srbiji... i Libijski narod (sa koje god od zaraćenih strana) je veliki prijatelj Srpskog naroda i zaista nije ljudski da ćutimo i da se pravimo da ne vidimo ništa, dok taj prijateljski i nedužnu narod, na obe strane, gine!!!

Aleksa

pre 13 godina

a dok je Gadafi ubijao svoj neduzan narod onda se nisu oglasavali. To im je bilo uredu. Ali posto smo i mi na slican nacin dobili po nosu e to vec mogu da razumeju. Samo vidimo ono sto nam odgovara

a Srbi iz RS

pre 13 godina

Dule NS,
A sta cemo sa Srbima iz RS koji su bili za rezoluciju i na Savetu Bezbednosti UN [ciji je Bosna clan ove godine] bila jedna od 10 drzava-clanica koja je podzala rezoluciju?
A, Nebojsaa Radmanovic iz Dodikovog SNSD je javno izjavio da su sva tri clana predsednistva BH bila 'za'. To posredno znaci da je i nas omiljeni Dodik bio za vojno angazovanje. !!!

Bole

pre 13 godina

1. Nas interes je ostanak Gadafija
2. Nas su bombardovali. Ako smo protiv intervencije,svi ce da razumeju
3. Od "saveznika" smo dobili samo batine tako da nema potrebe da mi nesto podrzavamo ovo bombardovanje
5. Ako je Nemacka suzdrzana mozemo biti i mi
6. Zasto pricamo samo o Libiji. Kada ce se usvojiti deklaracija UN-a o Bahreinu i Jemenu?
7. Ovo nece biti kratkog daha..Celi region se trese, bolje biti po strani da sutra ne lizemo po.....
8. Imamo nase probleme: Manje o Libiji i vise o Sumadiji
9. Sutra dolazi Putin. Videcemo sta oni misle iz prve ruke
10. Bravo Jeremicu

albanac sa Kosova

pre 13 godina

Ja mislim da su vise zabrinuti za vecnog prijatelja Gadafija nego za same civile.Pitam se samo da li su spashene kamile diktatora Gadafija

Saša

pre 13 godina

Halo Jeremiću, ministre...Srbija ovde. "Suverenitet i teritorijalna celovitost Libije"...Ne radi se o Kosovu pa da trubiš kao papagaj, ovde se narod pobunio protiv jednog diktatora...malo jaceg od onog koji je izbacio tu floskulu..."teritorijalni integritet i suverenitet".

Cvetkoviću ima li te?!

bobi

pre 13 godina

Zabrinut?Najprostiji otrcani folirant.Vlada Srbije nije zabrinuta i ne preduzima nista za gradjane Srbije koji nemaju sta da jedu,vec za nesto sto nije u njenoj nadleznosti.Jadna zemlja i narod sa ovakvima kao sto je Jeremic i ostali nesretnici.Jesi li ti Jeremicu pao sa nekog drveta, ili sa Marsa kad ne prestajes sa nebuloznim izjavama?

rade

pre 13 godina

Kakva licemerna, osmisljana i podilazeca izjava premijera Srbije.

Izgleda da se nacionalni interesi gledaju iz ugla da li izjave odgovaraju zapadu a ne da li odgovaraju Srbiji.

Libija je zemlja koja ne zasluzuje ovakve izjave.

silverg

pre 13 godina

Ovaj ko manekenke na izboru za mis - mir u svetu i da ne stradaju deca, stari i žene. Vuk bi tako rado viknuo "živeo Gadafi/Slobo, Srbi su uz tebe", al mora da se folira pored ovog portugeša. Eh Iranu Iranu, što si tako daleko... Neka stiže Puktin, kupite vazelin...

Novosađanka

pre 13 godina

Za koga je ovaj lik zabrinut za Gadafija i njegovu prebogatu porodicu ili kako njegov šef kaže bezobrazno bogate, ili za siromašne i nesretne građane Libije iz ovog komentara se ne mopže doneti jasan zaključak pomalo okruglo pa na ćoše.

Bojan I.

pre 13 godina

Da li ce se oglasiti tuzilastvo povodom govora mrznje od strane Cedomira Jovanovica, koji je Africke lidere nazvao kanibalima? Bojim se da za takvu uvredu nije dovoljna novcana kazna. I kako to da mu tom prilikom predsedavajuci nije oduzeo rec?

Kolektor

pre 13 godina

Jeremicu bolje pogledaj kako ti sopstveni narod umire od gladi i bede. Pusti da problem u Libiji resavaju malo kompetentniji od tebe.

Lupus

pre 13 godina

Našli istomišljenike "Libija to sam ja!". A to što Gadafi maltretira celu državu, to je tako, narod ponekad mora da istrpi silovanje, jel tako "Demokrato"?

bezimena

pre 13 godina

"Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog situacije u toj zemlji, kaže šef diplomatije Vuk Jeremić".

Krajnje je neozbiljno i neprimereno da bilo koji političar daje ovakve "emotivne" izjave! Zabrinjavajuće je, pride, što zabrinutost nije pokazana prema gradjanima Libije koji su stradali od režima, PRE intervencije medjunarodnih snaga!

Sveukupno, ova vlast ne da je dvolična, nego je načisto izgubljena, nesvesna prostora i vremena u kome deluje!

judah

pre 13 godina

Никако ми није јасно да ли је овај Вук једини у влади Србије који има савести и образа или га баш зато Тадић баца на сто да се овај слуђени народ узалуд нада да бар неко мисли да испран мозак није врлина.

M. Н. Лазар

pre 13 godina

И ја сам дјечко, несретан због либијског народа (живио сам са њима 2 године).
Изгледа да, сам забринутији за мој српски народ, него ти.
Стварно радиш и ваљаш-глупости.

FCB

pre 13 godina

Sve je to lepo što Srbija osuđuje stradanje civila u akcijama koalicionih snaga, ali zašto niko od naših poglavica nije osudio stradanje civila koje je Gadafi ubijao?

kriticar

pre 13 godina

"Kada je reč o zemljama u regionu stavovi većine su poznati – Albanija, Kosovo i Hrvatska podržavaju intervenciju, dok su Grčka, Bugarska i Turska, iako članice NATO-a, uzdržane."

Od kada je Kosovo zemlja u regionu?

Mare

pre 13 godina

Mogu da poverujem da je ova vlast na strani zapada, ali dajte ljudi, razmislite svojom glavom. Ne trebaju vam oni da bi uvideli nesto sto je ocigledno. Da li vi uopste znate zasto smo mi bomabardovani?
Da li stvarno mislite da oni sad napadaju Gadafijeva zbog nekakve rezolucije? Pa znate li da postoji i rezolucija o koriscenju oruzja i istim tim oruzjem koje je tom rezolucijom zabranjeno nas je NATO bombardovao i to sad radi u Libiji. Nemojte da mi dajete negativne ocene vec odgovorite na moj komentar ako imate svoje drugacije misljenje. Shvatite, zapada radi protiv nas i ja ne znam zasto bi ga mi podrzavali. Oprosti mi Boze, ali razmisljam da je ovima iz vlasti ubijena porodica 99' da li bi isto ovako pricali.
Otvorite oci, i kod nas je stradalo dosta civila, i blizu mene dvoje dece je stradalo a to malo ko zna. Ako zelite da sa takvima gradimo buducnost onda ste pljunuli na svoju drzavu, istoriju, tradiciju, moral..

Tamara

pre 13 godina

Ukoliko je to sve, sasvim je dovoljno i pametnome dosta. Žalosno je jedino da jedan rasist i tuđe babe "teklič" određuje izabranoj vlasti šta će i kad izjavljivati. Mislim da bilo kakva izjava u ovom trenutku čak nije bila ni potrebna jer je međunarodna javnost i inače sve podjeljenija oko ovog zločina nad Libijom.

rade

pre 13 godina

Vi podržavate i žalite što bombarduju Libiju,diplomatski nema šta.
Trebao si samo još neku reč da provučeš za Kosovo,ono,zenica oka moga,ima ih koji se pale na to.

Mozzart

pre 13 godina

Ma, sta zabrinuti i nesrecni! OSUDITI javno agresiju na suverenu drzavu!
Libija je nas dokazani prijatelj, za razliku od Zapada, od kojih imamo samo podmetanja, bombardovanja, ucena, pritisaka...jos od drugog svetskog rata! I sta, posle kao treba da ih zalim kad voznju aviona preuzme neki novi Bin Laden? Necu! A, ovi nasi prozapadnjaci, nisu bili ni rodjeni kad su na sve sto je Srpsko padale bombe sa osiromasenim uranijumom, kasetne bombe, itd... Ili su bili rodjeni, pa imaju kratko pamcenje...a samim tim i kratku pamet!

Iva

pre 13 godina

Obzirom da su Albanija, Hrvatska i Kosovo podržali Ameriku i njene satelite u bombardovanju Libije i uterivanju njihove demokratije, mogu samo da kažem da samo da kažem da je Vuk Jeremić apsolutno u pravu.
Naime, tužno je što su ljudi u celom svetu postali nečiji robovi i kukavice, i ne vide da će sutra i oni biti na nečijoj meti.

Tibor

pre 13 godina

Sta da radis, tako ti je to kad trgujes sa partnerom koji je parajlija, a treba da surujemo i sa NATO i sa EU.

Prvi put osecam da je Srbiji zaista nelagodno da se izjasni posto sedi na dve stolice, zato sto smo gologuzi pa zavisimo i od Libija a i od EU i NATO.

Cuti i ne talasaj puno!!!

Jo

pre 13 godina

Pa naravno Jeremicu, u svako coravo srpsko oko po jedna zenica, jedna je Libijska a druga Kosovarska zenica...sada znamo zasto ne nosite monokl

samo kazem

pre 13 godina

pa i mora da se zabrinete jer Gadafi je vas prijatelj i ako ide on ondah to ce bit jos jedno novo priznanje za KOSOVO i amerika zna sta radi ...a i vi znate jeremicu sta dolazi posle ovoga ...jucer je putin kritikovao danas vi kukate a sutra cemo se mi smijati vama...

bolje ikad nego nikad

pre 13 godina

Znaci, prozivka od strane Cede Jovanovica da 'Srbija jos nije javo iznela svoj zvanican stav-misljenje' je urodila plodom

Crnogorac

pre 13 godina

Isti ste kao i mi. Ostavite se tudjeg posla. Gledajte Vi prvo stanje u svojoj drzavi, dovedite ga na najbolji moguci nivo, pa onda raspravljajte o interesima velikih (prevelikih) sila.

Darko

pre 13 godina

I sta se sad Ceda ljuti evo i Srbija se izjasnila i sad da vidimo to cudo u kom ce "krstasi" cuti Jeremica i prekunuti svoj bestijalni rat.
Mada ko zna mozda je Ceda mislio da Srbija treba da se slozi sa bombardovanjem Libije i da cak javno pozeli i da nas jos malo bombarduju jel nam se to svidelo...
Srbija nikada pre i posle nije vise pevala i igrala nego kad nas ono blagosilja Milosrdni Andjeo...

bobi

pre 13 godina

Zabrinut?Najprostiji otrcani folirant.Vlada Srbije nije zabrinuta i ne preduzima nista za gradjane Srbije koji nemaju sta da jedu,vec za nesto sto nije u njenoj nadleznosti.Jadna zemlja i narod sa ovakvima kao sto je Jeremic i ostali nesretnici.Jesi li ti Jeremicu pao sa nekog drveta, ili sa Marsa kad ne prestajes sa nebuloznim izjavama?

Dule NS

pre 13 godina

Da li sam ja to dobro pročitao da Čedomir Jovanović, između ostalog, govori da ne treba da budemo "Obamini klovnovi" i da ne treba da podržimo ubijanje civila?
Interesantan momenat... Znači svi u Srbiji se slažu po tom pitanju!
-I sasvim sigurno mi je draže da budemo u društvu sa Grčkom i Bugarskom, nego sa Albanijom i Hrvatskom - po pitanju NATO intervencije u Libiji...
-I samo da dodam još jednu stvar Libija je do skoro hranila veliki broj porodica u Srbiji... i Libijski narod (sa koje god od zaraćenih strana) je veliki prijatelj Srpskog naroda i zaista nije ljudski da ćutimo i da se pravimo da ne vidimo ništa, dok taj prijateljski i nedužnu narod, na obe strane, gine!!!

kriticar

pre 13 godina

"Kada je reč o zemljama u regionu stavovi većine su poznati – Albanija, Kosovo i Hrvatska podržavaju intervenciju, dok su Grčka, Bugarska i Turska, iako članice NATO-a, uzdržane."

Od kada je Kosovo zemlja u regionu?

anoniman

pre 13 godina

Pitate se zašto podržavamo Gadafija??? Evo zašto . . . Taj isti Gadafi je slao naftu nama dok smo bili pod sankcijama ! Taj Gadafi nije priznao nezavisnost Kosova i prvi se pobunio! Taj Gadafi je posle bombardovanja 99' slao pare za oporavak države! Taj Gadafi je zapošljavao naše ljude kada ovde nisu imali šta da jedu! Taj Gadafi se bori protiv ljudi koji su mi uništili detinjstvo! ETO, ZATO GADAFI !!!!!

Darko

pre 13 godina

I sta se sad Ceda ljuti evo i Srbija se izjasnila i sad da vidimo to cudo u kom ce "krstasi" cuti Jeremica i prekunuti svoj bestijalni rat.
Mada ko zna mozda je Ceda mislio da Srbija treba da se slozi sa bombardovanjem Libije i da cak javno pozeli i da nas jos malo bombarduju jel nam se to svidelo...
Srbija nikada pre i posle nije vise pevala i igrala nego kad nas ono blagosilja Milosrdni Andjeo...

Bojan I.

pre 13 godina

Da li ce se oglasiti tuzilastvo povodom govora mrznje od strane Cedomira Jovanovica, koji je Africke lidere nazvao kanibalima? Bojim se da za takvu uvredu nije dovoljna novcana kazna. I kako to da mu tom prilikom predsedavajuci nije oduzeo rec?

silverg

pre 13 godina

Ovaj ko manekenke na izboru za mis - mir u svetu i da ne stradaju deca, stari i žene. Vuk bi tako rado viknuo "živeo Gadafi/Slobo, Srbi su uz tebe", al mora da se folira pored ovog portugeša. Eh Iranu Iranu, što si tako daleko... Neka stiže Puktin, kupite vazelin...

Zoki

pre 13 godina

Da se konačno složim i sa Čedom Jovanovićem. Srbija bi mnogo direktnije trebala da osudi bombardovanje Libije, upravo radi toga što je i sama doživela bombardovanje. Oni koji misle da će bombardovanje oboriti Gadafija sa vlasti bi trebali da se sete da Miloševića bombardovanje nije oborilo - nego učvrstilo.

Polako će istina o ovoj sramnoj vojnoj akciji izaći na videlo. Čak je i Majkl Mur javno prozvao Obamu. Obama je za ovu akciju imao manje prava, nego što je Buš imao za bombardovanje Iraka. Za Irak je postojao (neopravdani) strah od oružja za masovno uništenje i mogućih veza sa Al Kaidom. U Libiji je veoma jasno da tamo nema ni jednog ni drugog. Bombardovanje ciljeva na zemlji nema više veze sa kontrolom vazdušnog prostora.
Politika republikanaca, koji ne kriju da koriste silu radi zaštite sopstvenih interesa je daleko poštenija od politike demokrata, koji se maskiraju zaštitom ljudskih prava i sličnim humanitarnim maskama.
Još nešto: za ovu tragediju u Libiji odgovorni su i Kina i Rusija koje nisu uložile veto na onako sročenu rezoluciju.

L0shMi

pre 13 godina

mrzim kad moram da se slozim sa dss-om! :(

vojna intervencija nije resenje, videli ste i sami sta dobijete od te intervencije, ne znam kako vas nije sramota da lobirate za tako nesto!

moze to lepo da se resi, Kazete, Gadafi ti da prekines dejstva i raspises izbore, a vi pobunjenici da polozite oruzje i mi cemo vam garantovati da nece biti osvete nad vama. Nego svima je jasno da je nafta cilj i da uvodjenje demokratije i civilne zrtve su samo laza i paralaza.

bolje ikad nego nikad

pre 13 godina

Znaci, prozivka od strane Cede Jovanovica da 'Srbija jos nije javo iznela svoj zvanican stav-misljenje' je urodila plodom

Tibor

pre 13 godina

Sta da radis, tako ti je to kad trgujes sa partnerom koji je parajlija, a treba da surujemo i sa NATO i sa EU.

Prvi put osecam da je Srbiji zaista nelagodno da se izjasni posto sedi na dve stolice, zato sto smo gologuzi pa zavisimo i od Libija a i od EU i NATO.

Cuti i ne talasaj puno!!!

Crnogorac

pre 13 godina

Isti ste kao i mi. Ostavite se tudjeg posla. Gledajte Vi prvo stanje u svojoj drzavi, dovedite ga na najbolji moguci nivo, pa onda raspravljajte o interesima velikih (prevelikih) sila.

Mare

pre 13 godina

Mogu da poverujem da je ova vlast na strani zapada, ali dajte ljudi, razmislite svojom glavom. Ne trebaju vam oni da bi uvideli nesto sto je ocigledno. Da li vi uopste znate zasto smo mi bomabardovani?
Da li stvarno mislite da oni sad napadaju Gadafijeva zbog nekakve rezolucije? Pa znate li da postoji i rezolucija o koriscenju oruzja i istim tim oruzjem koje je tom rezolucijom zabranjeno nas je NATO bombardovao i to sad radi u Libiji. Nemojte da mi dajete negativne ocene vec odgovorite na moj komentar ako imate svoje drugacije misljenje. Shvatite, zapada radi protiv nas i ja ne znam zasto bi ga mi podrzavali. Oprosti mi Boze, ali razmisljam da je ovima iz vlasti ubijena porodica 99' da li bi isto ovako pricali.
Otvorite oci, i kod nas je stradalo dosta civila, i blizu mene dvoje dece je stradalo a to malo ko zna. Ako zelite da sa takvima gradimo buducnost onda ste pljunuli na svoju drzavu, istoriju, tradiciju, moral..

Iva

pre 13 godina

Obzirom da su Albanija, Hrvatska i Kosovo podržali Ameriku i njene satelite u bombardovanju Libije i uterivanju njihove demokratije, mogu samo da kažem da samo da kažem da je Vuk Jeremić apsolutno u pravu.
Naime, tužno je što su ljudi u celom svetu postali nečiji robovi i kukavice, i ne vide da će sutra i oni biti na nečijoj meti.

zelena banana

pre 13 godina

Smesno. Sta Srbija danas predstavlja u regionu i sire, da ima neku tezinu reci? Mi smo liliputanci, koji imaju problem sami sa sobom.

Kolektor

pre 13 godina

Jeremicu bolje pogledaj kako ti sopstveni narod umire od gladi i bede. Pusti da problem u Libiji resavaju malo kompetentniji od tebe.

Zodijak

pre 13 godina

Apsolutno pogresna teza. Upravo suprotno - da nije bilo bombardovanja Milosevic, Mira Markovic i Seselj bi i dalje vladali i terorisali Srbiju.

Bole

pre 13 godina

1. Nas interes je ostanak Gadafija
2. Nas su bombardovali. Ako smo protiv intervencije,svi ce da razumeju
3. Od "saveznika" smo dobili samo batine tako da nema potrebe da mi nesto podrzavamo ovo bombardovanje
5. Ako je Nemacka suzdrzana mozemo biti i mi
6. Zasto pricamo samo o Libiji. Kada ce se usvojiti deklaracija UN-a o Bahreinu i Jemenu?
7. Ovo nece biti kratkog daha..Celi region se trese, bolje biti po strani da sutra ne lizemo po.....
8. Imamo nase probleme: Manje o Libiji i vise o Sumadiji
9. Sutra dolazi Putin. Videcemo sta oni misle iz prve ruke
10. Bravo Jeremicu

albanac sa Kosova

pre 13 godina

Ja mislim da su vise zabrinuti za vecnog prijatelja Gadafija nego za same civile.Pitam se samo da li su spashene kamile diktatora Gadafija

rade

pre 13 godina

Kakva licemerna, osmisljana i podilazeca izjava premijera Srbije.

Izgleda da se nacionalni interesi gledaju iz ugla da li izjave odgovaraju zapadu a ne da li odgovaraju Srbiji.

Libija je zemlja koja ne zasluzuje ovakve izjave.

брзи гонзалес

pre 13 godina

Бла-бла трућ Чедо! Твоја изјава је толико конфузна да изгледа нико не зна шта ти у ствари хоћеш!

nada

pre 13 godina

@vojnik Markovic Marko

Gadafi je samo da zaustavi demonstrante, kao što se to radi u demokratskim zemljama... Da li stvarno posle svega, kao svedoci sličnog bombardovanja, treba i mi da podrzimo isto? Ukoliko treba nekome da se šlihtamo, dovoljno je da zauzmemo neutralan stav... kako neko ko se bori za demokratiju i ljudska prava može da bude za bombardovanje jedne nacije, i mešanje u državni integritet i suverenitet?

maksi

pre 13 godina

Citajuci komente ovde u
Tv B92 interesanto je da skoro svi oni koji su pisali ovde comente podrzavaju Gadafiju kado one bombardira i ubija svoj narod, i Ministra Jeremica da"izražava duboku zabrinutost zbog situacije u Libiji, posebno zbog ugrožavanja života civila".Pa Srbija sama je ubijala, amsakrirala, bombardovala, ispalila kuce, nad svojim narodom bas kao Gadafi svog narodu, pa da to je normalno sto srbija podrzava Gadafiju i integritet Libije, posto svet je kriv, Amerika, Evropska zajednica je kriv sto nisu jos stavili Kosovu Srbiju da ona i dan danas ubija masakrira, sakrije njihovi lesovi u masovnom grobnicom sirom srbije, TO je "demokratska Srbija" sram vas bilo, sada se zbrinute za civile u Libiju a Albance na Kosovu ste pravili i jos gore sto Gadafi prave svom narodu.

Mozzart

pre 13 godina

Ma, sta zabrinuti i nesrecni! OSUDITI javno agresiju na suverenu drzavu!
Libija je nas dokazani prijatelj, za razliku od Zapada, od kojih imamo samo podmetanja, bombardovanja, ucena, pritisaka...jos od drugog svetskog rata! I sta, posle kao treba da ih zalim kad voznju aviona preuzme neki novi Bin Laden? Necu! A, ovi nasi prozapadnjaci, nisu bili ni rodjeni kad su na sve sto je Srpsko padale bombe sa osiromasenim uranijumom, kasetne bombe, itd... Ili su bili rodjeni, pa imaju kratko pamcenje...a samim tim i kratku pamet!

judah

pre 13 godina

Никако ми није јасно да ли је овај Вук једини у влади Србије који има савести и образа или га баш зато Тадић баца на сто да се овај слуђени народ узалуд нада да бар неко мисли да испран мозак није врлина.

rade

pre 13 godina

Vi podržavate i žalite što bombarduju Libiju,diplomatski nema šta.
Trebao si samo još neku reč da provučeš za Kosovo,ono,zenica oka moga,ima ih koji se pale na to.

Dragan Ognjanovic

pre 13 godina

Srpski gradjanin postvaoc demokratije mora biti zabrinut zbog tragicnih okolnosti u Libiji oruzane pobune postupaka oruzanih snaga Libije i agresije imperijlista. Gadafi i zapadna alijansa su napravili veliku gresku sto nisu zastupali stav da se narod Libije prebiscitom izjasni vecinski za ili protiv Gadafija.

Libija ima najveće zalihe nafte u Africi Od 1969. godine nalazišta nafte su nacionalizovana, a pre toga su bila u vlasništvu Sjedinjenih Država i Britanije.

samo kazem

pre 13 godina

pa i mora da se zabrinete jer Gadafi je vas prijatelj i ako ide on ondah to ce bit jos jedno novo priznanje za KOSOVO i amerika zna sta radi ...a i vi znate jeremicu sta dolazi posle ovoga ...jucer je putin kritikovao danas vi kukate a sutra cemo se mi smijati vama...

trillian

pre 13 godina

A zasto nase vesti ne navode nista o sukobu unutar same koalicije izmedju Francuza i Italijana? Francuzi su samovoljno krenuli u bombardovanje pre nego sto se zavrsio samit u Parizu.

Jefimija plača

pre 13 godina

@Pavle
"Jedini ispravan i jedini moguci stav nase Vlade."

- Ovo nije nikakav stav, ovo je tugovanka. Jasno je da Vlada Srbije nema, niti sme da ima stav o Libiji. Pa i kad sve prodje i zavrsi se, Vlada ce da cuti. Jeremic je bio grozomoran protiv Zapada i Amerike. Posmatrajte ga malo bolje. Nikad da mu se u zadnje vreme nesto papreno u vezi SAD omakne. Neko mu je prutom pretio, sigurno je. Zato ovakav, nikakav, anemican stav, koji ustvari i nije stav. Ovo je pred Amerikom: Miiiirno! Ostav!

M. Н. Лазар

pre 13 godina

И ја сам дјечко, несретан због либијског народа (живио сам са њима 2 године).
Изгледа да, сам забринутији за мој српски народ, него ти.
Стварно радиш и ваљаш-глупости.

Jo

pre 13 godina

Pa naravno Jeremicu, u svako coravo srpsko oko po jedna zenica, jedna je Libijska a druga Kosovarska zenica...sada znamo zasto ne nosite monokl

Saša

pre 13 godina

Halo Jeremiću, ministre...Srbija ovde. "Suverenitet i teritorijalna celovitost Libije"...Ne radi se o Kosovu pa da trubiš kao papagaj, ovde se narod pobunio protiv jednog diktatora...malo jaceg od onog koji je izbacio tu floskulu..."teritorijalni integritet i suverenitet".

Cvetkoviću ima li te?!

Novosađanka

pre 13 godina

Za koga je ovaj lik zabrinut za Gadafija i njegovu prebogatu porodicu ili kako njegov šef kaže bezobrazno bogate, ili za siromašne i nesretne građane Libije iz ovog komentara se ne mopže doneti jasan zaključak pomalo okruglo pa na ćoše.

FCB

pre 13 godina

Sve je to lepo što Srbija osuđuje stradanje civila u akcijama koalicionih snaga, ali zašto niko od naših poglavica nije osudio stradanje civila koje je Gadafi ubijao?

Drazen Zivadinovic

pre 13 godina

Komentatori nista ne znate o bliskoj istoriji, a pisete gluposti. "Kanibali po Africi" - misli se na posetu ministra spoljnih poslova Kongu. Radi se o Drugom kongoaskom ratu 1998.-2003. Posledice rata: Stručnjaci za ljudska prava Ujedinjenih nacija izvestili su u julu 2007. o seksualnim iživljavanjima nad kongoanskim ženama koja prevazilaze silovanja (seksualno ropstvo, incest i KANIBALIZAM)(Ako znate engleski mozete i da procitate sami: http://en.wikipedia.org/wiki/Cannibalism#African_reports ). E o tome se radi, nema veze kakav je sistem vrednosti u nekoj zemlji, vazno je da ne priznaju Kosovo. Neznanje je najopasnije. Evo ja sam vam odrzao kratku lekciju ali morate jos mnogo da ucite. Jeza me prolazi od pomisli kako cete sutra glasati i ko sve donosi odluku o buducnosti ove zemlje.

Zmaj

pre 13 godina

"Vlada Srbije apeluje da se zaustavi stradanje civila u Libiji."

Kako glupa izjava s obzirom da Vladu Srbije niko ne sljivi. Kome je upucena? Ko je moze cuti, a kamoli poslusati? Da mozda neko nece reci-e ako je Vlada Srbije to rekla onda je moramo poslusati. Ovo nisu izjave kojim se gradjani Srbije prave glupim-ovo su izjave kojima se glupima prave oni koji ih izjavljuju...

zoran021

pre 13 godina

Ko da nas neko nesto pita?!A sta qq ima mi i da kazemo,
neka cute i jeremic i ceda i dss i neka gledaju svoja posla i resavaju nase probleme, kojih ima i previse,
kakva Libija kakvi bakraci

bezimena

pre 13 godina

"Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog situacije u toj zemlji, kaže šef diplomatije Vuk Jeremić".

Krajnje je neozbiljno i neprimereno da bilo koji političar daje ovakve "emotivne" izjave! Zabrinjavajuće je, pride, što zabrinutost nije pokazana prema gradjanima Libije koji su stradali od režima, PRE intervencije medjunarodnih snaga!

Sveukupno, ova vlast ne da je dvolična, nego je načisto izgubljena, nesvesna prostora i vremena u kome deluje!

Lupus

pre 13 godina

Našli istomišljenike "Libija to sam ja!". A to što Gadafi maltretira celu državu, to je tako, narod ponekad mora da istrpi silovanje, jel tako "Demokrato"?

Gorki

pre 13 godina

Zasto se ruzne stvari desavaju u martu.90 mi je suzavac razdirao oci i grlo, 99 mi je "milosrdni andjeo" ukrao prolece, 2003 mi je uzeo predsednika.
Ukinimo MART.

Aleksa

pre 13 godina

a dok je Gadafi ubijao svoj neduzan narod onda se nisu oglasavali. To im je bilo uredu. Ali posto smo i mi na slican nacin dobili po nosu e to vec mogu da razumeju. Samo vidimo ono sto nam odgovara

vojnik Markovic Marko

pre 13 godina

@L0shMi

A cime bi ti garantovao pobunjenicima da nece biti odmazde i cime bi naterao Gadafija da prekine dejstva i raspise izbore? Kad takve price nisu palile kod Slobe... a Gadafi je 100 puta ludji, a bogami i sposobniji. Iskustvo uci da upravo "lepa resenja" poput tog tvog i takve "garancije" nisu nista drugo do laze i paralaze.

a Srbi iz RS

pre 13 godina

Dule NS,
A sta cemo sa Srbima iz RS koji su bili za rezoluciju i na Savetu Bezbednosti UN [ciji je Bosna clan ove godine] bila jedna od 10 drzava-clanica koja je podzala rezoluciju?
A, Nebojsaa Radmanovic iz Dodikovog SNSD je javno izjavio da su sva tri clana predsednistva BH bila 'za'. To posredno znaci da je i nas omiljeni Dodik bio za vojno angazovanje. !!!

kopriva

pre 13 godina

"Vlada: Zaustaviti stradanje

Povodom situacije u Libiji oglasila se i Vlada Srbije pozivom na poštovanje Rezolucije 1973 i međunarodnog humanitarnog prava kako bi se hitno zaustavilo stradanje civila i dalja razaranja. "Srbija u potpunosti podržava teritorijalni integritet i celovitost Libije", saopšteno je iz Vlade."
Evo sada će odmah prestati sa dejstvima samo je pitanje kome je ovo uputila vlada Srbije jer članica NATO-a ili EU-a nije,a nije ni neki faktor kako si umišlja.

zacudjeni posmatrac

pre 13 godina

Cuj ovo od Cede, mi da predlozimo resenje. Bas ce nas da pitaju. Jedino sto mi mozemo predloziti je da budemo posrednici (kao sto smo vec ponudili Makedoniji i Grckoj i Izraelu i Palestincima).

Danilo

pre 13 godina

Čitam razne komentare koje ostavljaju čitaoci i stičem utisak da za mnoge postoje samo dve strane, Gadafi i pobunjenici, a gde je tu običan narod koji nije ni na jednoj strani. E pa, meni je žao ljudi koji stradaju od obe strane, a mislim da moje mišljenje dele i predstavnici vlasti koji su dali pomenutu izjavu.
Ne zaboravite da su i jedni i drugi naoužani i da obe strane pucaju iz tog oružija.

Tamara

pre 13 godina

Ukoliko je to sve, sasvim je dovoljno i pametnome dosta. Žalosno je jedino da jedan rasist i tuđe babe "teklič" određuje izabranoj vlasti šta će i kad izjavljivati. Mislim da bilo kakva izjava u ovom trenutku čak nije bila ni potrebna jer je međunarodna javnost i inače sve podjeljenija oko ovog zločina nad Libijom.

Dragan

pre 13 godina

Kada Rusi i Kinezi u UN. ne uloze Veto a posle kritikuju to bombardovanje koje su tim isti vetoom mogli da sprece mi graknemo da je to licemerno.A kada Pukovnik ne prizna nezavisnost Kosova a znamo da je bio glavni finansijer izgradnje Rijaseta odnosno kako se to vec zove Fakultet za izucavanje Islama u Sarajevu onda to pozdravljmo kao prijateljstvo onda stvarno ne mogu da se ne zapitam ko je tu lud.Pa on ocigledno igra dvostruku igru.Deklarativno nas podrzava a javno finansira to sto finansira.Pitam se Pukovnice ako javno finansiras gradjenje po Federaciji, bracu po veri podrzavas, dali ih nisi tajno a i sada finansirao,npr.OVK,Bosanske Mudzahedine itd. itd.Ma samo kokaj te nevidljive bombardere pobedices sigurno.Da si bio cvecka ne bi ti se bunio narod.Sram te bilo.Pored tolikog bogatstva koliko si pametan doveo si Demone u rodjenu avliju.Nista nisi naucio na nasem da ga tako nazovem Srpskom primeru.Mlogo si brate glup.Kuvaces se u sopstvenom kazanu koji ce ti potpaliti sopstveni narod.Pogresio si u Matematici.Tolike pare bre de dede.Pa to svet nije video.Pa to bre nema ni kod nas u Srbiji.Kako se ne seti hrama Svetog Save ili Hilandara da prilozis makar sto dinara.A vi sto podrzavate gosin Manijaka naravno deklarativno kao i prijateljske nam zemlje Rusija i Kina odmah put pod noge i u DZamahuriju u DZihad a posle i ostanite malo da popravite neku Rafineriju i par Zgrada naravno kao podizvodjaci.Glavni nosioci ce biti oni koji ce vam sadasnjim bombardovanjem napraviti par radnih mesta.Odete radite za sicu a kajmak pokupe razni Lilici.Mlogo ste brate glupi.

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 13 godina

Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog situacije u Libiji, kaže šef diplomatije Vuk Jeremić.

Srbija i ima dobar razlog da bude "zabrinuta i nesrećna" !
Ako "padne" Gadafijev Rezim i na Vlast u Libiji dodje "demokratska" i "prozapadna" Vlast, prestat ce i "zestoka podrska" Libije Srbiji po pitanju Kosova i najverovatnije prva stvar sto ce ta nova Vlast uciniti je "pod pritiskom" svojih "zapadnih partnera" priznati nezavisnos Kosova i to je logicno razlog da Srbija bude "zabrinuta i nesrećna" !
Dovoljno je pogledati ko su glavni inicijatori ove intervencije u Libiji i ciju politiku Srbija "osudjuje", "Francuska, Engleska, celokupna EU i "pomalo" SAD pa videti na kojoj je Srbija strani ?
Obrci, okreci, Srbija je uvek na "pogresnoj strani" osudjujuci politiku onih kojima navodno zeli da se pridruzi u EU i jasno potvrdjujuci sve one "sumnje" EU i demokratskog Sveta da Srbija sa njima ne "deli" ama bas ni jednu jedinu zajednicku vrednost !

Samo napred Jeremicu!

pre 13 godina

Da je Srbija vojna, politicka i ekonomska sila, onda bi mogla da daje drcne izjave. Kako to nije, moraju da se daju izbalansirane, diplomatske izjave koje pre svega vode racuna o interesu zemlje. Da li bismo ostrom retorikom mogli pomoci Gadafiju i Libijskom narodu? Pa naravno da ne. Obican gradjanin Srbije moze da podlegne emocijama kad vidi nepravdu, ali diplomata mora zadrzati smiren i pribran stav. Vecina diskutanata sa ove teme zivi u nekoj virtuelnoj stvarnosti, gde je dovoljno da Srbija grakne: "Nepravda"! i da planeta Zemlja prestane da se okrece. U medjunarodnim odnosima smo nebitan faktor.

stara lisica

pre 13 godina

Sta ima zajednickog Gadafijev sin Saif Al-Islam i Jörg Haider,Haider koji je imao veliki uticaja u Hipo banci.Jerimicu nije lako biti brojler u diplomatiji.

Ljubisa

pre 13 godina

Ubijeno je mnogo diktatora,predsednika,ministara atentatima.zar moraju tolike bombe da padaju zbog pojedinaca i unistavaju zemlje i narod...razmislite..nije li u pitanju nafta?to i malo deca vide..

Dragan

pre 13 godina

Ovo je fantasticna prilika da cutimo. Bas me briga ko ce da pobedi - pojescu onog ko izgubi (rece Popac Kobac dok se Sofronije i Silvester mlate). I mi, kao i Ameri, volimo naftu i sva sreca, ne bacaju bomb(on)e na nas nego na nekog drugog (grehota, ali takav je zivot).

Manuel Komnenos

pre 13 godina

I tako minisar kaze kako "Srbija ima iskustva sa bombardiranjem"! A zasto se trebala Srbija bombardirati i dovesti u red od NATOa? Pa zato jer je imala rezim koji je na svoje sunarodnjake na Kosovu slao tenkove, avione i masovno ih protjerivao! Jeremicu, umjesto da se crvenis zbog toga i da te je sram zbog NATO-vog "civlilziranja" Srbije, ti se jos ponosis! Cime? Bombardiranjem ili time sto je tadasnja vojska po Kosovu "palila i zarila" onako kako je htijela?
I naravno da si zabrinut za Gadafija kojem, ne bi me cudilo, vjerojatno pomazu djelovi srbijanske tajnih sluzbi tako i srbijanski placenici na terenu, jer ponasanje Gadafija uvelike podsjeca na ponasanje Milosevica 1999! Pa je za pretpostaviti da te "brine" smanjenje broja drzava koje su s druge strane medunarodnog prava, a ogrezle su u diktaturu i koripciju poput: Sirije, Libije, Kube, Irana, Sjeverne Koreje i jos nekih...bit ce da te to najvise muci!

Vladan R

pre 13 godina

@ manuel komnenos

Ti bi bar trebao da cutis jer ovim tekstom samo pokazujes koliko si neobjektivan i dvolican. Kada u tvojoj drzavi neko napravi oruzanu pobunu, onda drzava ima sva prava da koristeci sva raspoloziva sredstva tu pobunu ugusi, i svako stradanje civila je koateralna steta. Kada se to pokusa u nekoj drugoj drzavi citaj u Srbiji ili Libiji onda to nije oruzana pobuna nego oslobodilacka borba, a stradanje civila je zlocin.

Komsijina krava uvek smeta

pre 13 godina

@Manuel Komnenos

Tvoj post je kredibilan i objektivan koliko i Gadafijeva najava pobede protiv zapadnih saveznika. Ne moras toliko da se trudis da sakrijes animozitet prema Srbiji.

Čika Paja

pre 13 godina

Koliko znam, SB UN je dao mandat za sprečavanje letova aviona "režima". Da li se to mora sprovesti bombama po glavama nesrećnih (kao i nas svojevremeno) Libijaca?!

maksi

pre 13 godina

Citajuci komente ovde u
Tv B92 interesanto je da skoro svi oni koji su pisali ovde comente podrzavaju Gadafiju kado one bombardira i ubija svoj narod, i Ministra Jeremica da"izražava duboku zabrinutost zbog situacije u Libiji, posebno zbog ugrožavanja života civila".Pa Srbija sama je ubijala, amsakrirala, bombardovala, ispalila kuce, nad svojim narodom bas kao Gadafi svog narodu, pa da to je normalno sto srbija podrzava Gadafiju i integritet Libije, posto svet je kriv, Amerika, Evropska zajednica je kriv sto nisu jos stavili Kosovu Srbiju da ona i dan danas ubija masakrira, sakrije njihovi lesovi u masovnom grobnicom sirom srbije, TO je "demokratska Srbija" sram vas bilo, sada se zbrinute za civile u Libiju a Albance na Kosovu ste pravili i jos gore sto Gadafi prave svom narodu.

samo kazem

pre 13 godina

pa i mora da se zabrinete jer Gadafi je vas prijatelj i ako ide on ondah to ce bit jos jedno novo priznanje za KOSOVO i amerika zna sta radi ...a i vi znate jeremicu sta dolazi posle ovoga ...jucer je putin kritikovao danas vi kukate a sutra cemo se mi smijati vama...

Dule NS

pre 13 godina

Da li sam ja to dobro pročitao da Čedomir Jovanović, između ostalog, govori da ne treba da budemo "Obamini klovnovi" i da ne treba da podržimo ubijanje civila?
Interesantan momenat... Znači svi u Srbiji se slažu po tom pitanju!
-I sasvim sigurno mi je draže da budemo u društvu sa Grčkom i Bugarskom, nego sa Albanijom i Hrvatskom - po pitanju NATO intervencije u Libiji...
-I samo da dodam još jednu stvar Libija je do skoro hranila veliki broj porodica u Srbiji... i Libijski narod (sa koje god od zaraćenih strana) je veliki prijatelj Srpskog naroda i zaista nije ljudski da ćutimo i da se pravimo da ne vidimo ništa, dok taj prijateljski i nedužnu narod, na obe strane, gine!!!

silverg

pre 13 godina

Ovaj ko manekenke na izboru za mis - mir u svetu i da ne stradaju deca, stari i žene. Vuk bi tako rado viknuo "živeo Gadafi/Slobo, Srbi su uz tebe", al mora da se folira pored ovog portugeša. Eh Iranu Iranu, što si tako daleko... Neka stiže Puktin, kupite vazelin...

Lupus

pre 13 godina

Našli istomišljenike "Libija to sam ja!". A to što Gadafi maltretira celu državu, to je tako, narod ponekad mora da istrpi silovanje, jel tako "Demokrato"?

albanac sa Kosova

pre 13 godina

Ja mislim da su vise zabrinuti za vecnog prijatelja Gadafija nego za same civile.Pitam se samo da li su spashene kamile diktatora Gadafija

Zodijak

pre 13 godina

Apsolutno pogresna teza. Upravo suprotno - da nije bilo bombardovanja Milosevic, Mira Markovic i Seselj bi i dalje vladali i terorisali Srbiju.

anoniman

pre 13 godina

Pitate se zašto podržavamo Gadafija??? Evo zašto . . . Taj isti Gadafi je slao naftu nama dok smo bili pod sankcijama ! Taj Gadafi nije priznao nezavisnost Kosova i prvi se pobunio! Taj Gadafi je posle bombardovanja 99' slao pare za oporavak države! Taj Gadafi je zapošljavao naše ljude kada ovde nisu imali šta da jedu! Taj Gadafi se bori protiv ljudi koji su mi uništili detinjstvo! ETO, ZATO GADAFI !!!!!

Aleksa

pre 13 godina

a dok je Gadafi ubijao svoj neduzan narod onda se nisu oglasavali. To im je bilo uredu. Ali posto smo i mi na slican nacin dobili po nosu e to vec mogu da razumeju. Samo vidimo ono sto nam odgovara

FCB

pre 13 godina

Sve je to lepo što Srbija osuđuje stradanje civila u akcijama koalicionih snaga, ali zašto niko od naših poglavica nije osudio stradanje civila koje je Gadafi ubijao?

Jo

pre 13 godina

Pa naravno Jeremicu, u svako coravo srpsko oko po jedna zenica, jedna je Libijska a druga Kosovarska zenica...sada znamo zasto ne nosite monokl

Saša

pre 13 godina

Halo Jeremiću, ministre...Srbija ovde. "Suverenitet i teritorijalna celovitost Libije"...Ne radi se o Kosovu pa da trubiš kao papagaj, ovde se narod pobunio protiv jednog diktatora...malo jaceg od onog koji je izbacio tu floskulu..."teritorijalni integritet i suverenitet".

Cvetkoviću ima li te?!

kriticar

pre 13 godina

"Kada je reč o zemljama u regionu stavovi većine su poznati – Albanija, Kosovo i Hrvatska podržavaju intervenciju, dok su Grčka, Bugarska i Turska, iako članice NATO-a, uzdržane."

Od kada je Kosovo zemlja u regionu?

Bole

pre 13 godina

1. Nas interes je ostanak Gadafija
2. Nas su bombardovali. Ako smo protiv intervencije,svi ce da razumeju
3. Od "saveznika" smo dobili samo batine tako da nema potrebe da mi nesto podrzavamo ovo bombardovanje
5. Ako je Nemacka suzdrzana mozemo biti i mi
6. Zasto pricamo samo o Libiji. Kada ce se usvojiti deklaracija UN-a o Bahreinu i Jemenu?
7. Ovo nece biti kratkog daha..Celi region se trese, bolje biti po strani da sutra ne lizemo po.....
8. Imamo nase probleme: Manje o Libiji i vise o Sumadiji
9. Sutra dolazi Putin. Videcemo sta oni misle iz prve ruke
10. Bravo Jeremicu

Dragan

pre 13 godina

Ovo je fantasticna prilika da cutimo. Bas me briga ko ce da pobedi - pojescu onog ko izgubi (rece Popac Kobac dok se Sofronije i Silvester mlate). I mi, kao i Ameri, volimo naftu i sva sreca, ne bacaju bomb(on)e na nas nego na nekog drugog (grehota, ali takav je zivot).

Crnogorac

pre 13 godina

Isti ste kao i mi. Ostavite se tudjeg posla. Gledajte Vi prvo stanje u svojoj drzavi, dovedite ga na najbolji moguci nivo, pa onda raspravljajte o interesima velikih (prevelikih) sila.

bobi

pre 13 godina

Zabrinut?Najprostiji otrcani folirant.Vlada Srbije nije zabrinuta i ne preduzima nista za gradjane Srbije koji nemaju sta da jedu,vec za nesto sto nije u njenoj nadleznosti.Jadna zemlja i narod sa ovakvima kao sto je Jeremic i ostali nesretnici.Jesi li ti Jeremicu pao sa nekog drveta, ili sa Marsa kad ne prestajes sa nebuloznim izjavama?

bezimena

pre 13 godina

"Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog situacije u toj zemlji, kaže šef diplomatije Vuk Jeremić".

Krajnje je neozbiljno i neprimereno da bilo koji političar daje ovakve "emotivne" izjave! Zabrinjavajuće je, pride, što zabrinutost nije pokazana prema gradjanima Libije koji su stradali od režima, PRE intervencije medjunarodnih snaga!

Sveukupno, ova vlast ne da je dvolična, nego je načisto izgubljena, nesvesna prostora i vremena u kome deluje!

Dragan

pre 13 godina

Kada Rusi i Kinezi u UN. ne uloze Veto a posle kritikuju to bombardovanje koje su tim isti vetoom mogli da sprece mi graknemo da je to licemerno.A kada Pukovnik ne prizna nezavisnost Kosova a znamo da je bio glavni finansijer izgradnje Rijaseta odnosno kako se to vec zove Fakultet za izucavanje Islama u Sarajevu onda to pozdravljmo kao prijateljstvo onda stvarno ne mogu da se ne zapitam ko je tu lud.Pa on ocigledno igra dvostruku igru.Deklarativno nas podrzava a javno finansira to sto finansira.Pitam se Pukovnice ako javno finansiras gradjenje po Federaciji, bracu po veri podrzavas, dali ih nisi tajno a i sada finansirao,npr.OVK,Bosanske Mudzahedine itd. itd.Ma samo kokaj te nevidljive bombardere pobedices sigurno.Da si bio cvecka ne bi ti se bunio narod.Sram te bilo.Pored tolikog bogatstva koliko si pametan doveo si Demone u rodjenu avliju.Nista nisi naucio na nasem da ga tako nazovem Srpskom primeru.Mlogo si brate glup.Kuvaces se u sopstvenom kazanu koji ce ti potpaliti sopstveni narod.Pogresio si u Matematici.Tolike pare bre de dede.Pa to svet nije video.Pa to bre nema ni kod nas u Srbiji.Kako se ne seti hrama Svetog Save ili Hilandara da prilozis makar sto dinara.A vi sto podrzavate gosin Manijaka naravno deklarativno kao i prijateljske nam zemlje Rusija i Kina odmah put pod noge i u DZamahuriju u DZihad a posle i ostanite malo da popravite neku Rafineriju i par Zgrada naravno kao podizvodjaci.Glavni nosioci ce biti oni koji ce vam sadasnjim bombardovanjem napraviti par radnih mesta.Odete radite za sicu a kajmak pokupe razni Lilici.Mlogo ste brate glupi.

Drazen Zivadinovic

pre 13 godina

Komentatori nista ne znate o bliskoj istoriji, a pisete gluposti. "Kanibali po Africi" - misli se na posetu ministra spoljnih poslova Kongu. Radi se o Drugom kongoaskom ratu 1998.-2003. Posledice rata: Stručnjaci za ljudska prava Ujedinjenih nacija izvestili su u julu 2007. o seksualnim iživljavanjima nad kongoanskim ženama koja prevazilaze silovanja (seksualno ropstvo, incest i KANIBALIZAM)(Ako znate engleski mozete i da procitate sami: http://en.wikipedia.org/wiki/Cannibalism#African_reports ). E o tome se radi, nema veze kakav je sistem vrednosti u nekoj zemlji, vazno je da ne priznaju Kosovo. Neznanje je najopasnije. Evo ja sam vam odrzao kratku lekciju ali morate jos mnogo da ucite. Jeza me prolazi od pomisli kako cete sutra glasati i ko sve donosi odluku o buducnosti ove zemlje.

Darko

pre 13 godina

I sta se sad Ceda ljuti evo i Srbija se izjasnila i sad da vidimo to cudo u kom ce "krstasi" cuti Jeremica i prekunuti svoj bestijalni rat.
Mada ko zna mozda je Ceda mislio da Srbija treba da se slozi sa bombardovanjem Libije i da cak javno pozeli i da nas jos malo bombarduju jel nam se to svidelo...
Srbija nikada pre i posle nije vise pevala i igrala nego kad nas ono blagosilja Milosrdni Andjeo...

Bojan I.

pre 13 godina

Da li ce se oglasiti tuzilastvo povodom govora mrznje od strane Cedomira Jovanovica, koji je Africke lidere nazvao kanibalima? Bojim se da za takvu uvredu nije dovoljna novcana kazna. I kako to da mu tom prilikom predsedavajuci nije oduzeo rec?

L0shMi

pre 13 godina

mrzim kad moram da se slozim sa dss-om! :(

vojna intervencija nije resenje, videli ste i sami sta dobijete od te intervencije, ne znam kako vas nije sramota da lobirate za tako nesto!

moze to lepo da se resi, Kazete, Gadafi ti da prekines dejstva i raspises izbore, a vi pobunjenici da polozite oruzje i mi cemo vam garantovati da nece biti osvete nad vama. Nego svima je jasno da je nafta cilj i da uvodjenje demokratije i civilne zrtve su samo laza i paralaza.

Mozzart

pre 13 godina

Ma, sta zabrinuti i nesrecni! OSUDITI javno agresiju na suverenu drzavu!
Libija je nas dokazani prijatelj, za razliku od Zapada, od kojih imamo samo podmetanja, bombardovanja, ucena, pritisaka...jos od drugog svetskog rata! I sta, posle kao treba da ih zalim kad voznju aviona preuzme neki novi Bin Laden? Necu! A, ovi nasi prozapadnjaci, nisu bili ni rodjeni kad su na sve sto je Srpsko padale bombe sa osiromasenim uranijumom, kasetne bombe, itd... Ili su bili rodjeni, pa imaju kratko pamcenje...a samim tim i kratku pamet!

Iva

pre 13 godina

Obzirom da su Albanija, Hrvatska i Kosovo podržali Ameriku i njene satelite u bombardovanju Libije i uterivanju njihove demokratije, mogu samo da kažem da samo da kažem da je Vuk Jeremić apsolutno u pravu.
Naime, tužno je što su ljudi u celom svetu postali nečiji robovi i kukavice, i ne vide da će sutra i oni biti na nečijoj meti.

Mare

pre 13 godina

Mogu da poverujem da je ova vlast na strani zapada, ali dajte ljudi, razmislite svojom glavom. Ne trebaju vam oni da bi uvideli nesto sto je ocigledno. Da li vi uopste znate zasto smo mi bomabardovani?
Da li stvarno mislite da oni sad napadaju Gadafijeva zbog nekakve rezolucije? Pa znate li da postoji i rezolucija o koriscenju oruzja i istim tim oruzjem koje je tom rezolucijom zabranjeno nas je NATO bombardovao i to sad radi u Libiji. Nemojte da mi dajete negativne ocene vec odgovorite na moj komentar ako imate svoje drugacije misljenje. Shvatite, zapada radi protiv nas i ja ne znam zasto bi ga mi podrzavali. Oprosti mi Boze, ali razmisljam da je ovima iz vlasti ubijena porodica 99' da li bi isto ovako pricali.
Otvorite oci, i kod nas je stradalo dosta civila, i blizu mene dvoje dece je stradalo a to malo ko zna. Ako zelite da sa takvima gradimo buducnost onda ste pljunuli na svoju drzavu, istoriju, tradiciju, moral..

Kolektor

pre 13 godina

Jeremicu bolje pogledaj kako ti sopstveni narod umire od gladi i bede. Pusti da problem u Libiji resavaju malo kompetentniji od tebe.

Novosađanka

pre 13 godina

Za koga je ovaj lik zabrinut za Gadafija i njegovu prebogatu porodicu ili kako njegov šef kaže bezobrazno bogate, ili za siromašne i nesretne građane Libije iz ovog komentara se ne mopže doneti jasan zaključak pomalo okruglo pa na ćoše.

vojnik Markovic Marko

pre 13 godina

@L0shMi

A cime bi ti garantovao pobunjenicima da nece biti odmazde i cime bi naterao Gadafija da prekine dejstva i raspise izbore? Kad takve price nisu palile kod Slobe... a Gadafi je 100 puta ludji, a bogami i sposobniji. Iskustvo uci da upravo "lepa resenja" poput tog tvog i takve "garancije" nisu nista drugo do laze i paralaze.

zoran021

pre 13 godina

Ko da nas neko nesto pita?!A sta qq ima mi i da kazemo,
neka cute i jeremic i ceda i dss i neka gledaju svoja posla i resavaju nase probleme, kojih ima i previse,
kakva Libija kakvi bakraci

Gorki

pre 13 godina

Zasto se ruzne stvari desavaju u martu.90 mi je suzavac razdirao oci i grlo, 99 mi je "milosrdni andjeo" ukrao prolece, 2003 mi je uzeo predsednika.
Ukinimo MART.

Jefimija plača

pre 13 godina

@Pavle
"Jedini ispravan i jedini moguci stav nase Vlade."

- Ovo nije nikakav stav, ovo je tugovanka. Jasno je da Vlada Srbije nema, niti sme da ima stav o Libiji. Pa i kad sve prodje i zavrsi se, Vlada ce da cuti. Jeremic je bio grozomoran protiv Zapada i Amerike. Posmatrajte ga malo bolje. Nikad da mu se u zadnje vreme nesto papreno u vezi SAD omakne. Neko mu je prutom pretio, sigurno je. Zato ovakav, nikakav, anemican stav, koji ustvari i nije stav. Ovo je pred Amerikom: Miiiirno! Ostav!

bolje ikad nego nikad

pre 13 godina

Znaci, prozivka od strane Cede Jovanovica da 'Srbija jos nije javo iznela svoj zvanican stav-misljenje' je urodila plodom

judah

pre 13 godina

Никако ми није јасно да ли је овај Вук једини у влади Србије који има савести и образа или га баш зато Тадић баца на сто да се овај слуђени народ узалуд нада да бар неко мисли да испран мозак није врлина.

Zoki

pre 13 godina

Da se konačno složim i sa Čedom Jovanovićem. Srbija bi mnogo direktnije trebala da osudi bombardovanje Libije, upravo radi toga što je i sama doživela bombardovanje. Oni koji misle da će bombardovanje oboriti Gadafija sa vlasti bi trebali da se sete da Miloševića bombardovanje nije oborilo - nego učvrstilo.

Polako će istina o ovoj sramnoj vojnoj akciji izaći na videlo. Čak je i Majkl Mur javno prozvao Obamu. Obama je za ovu akciju imao manje prava, nego što je Buš imao za bombardovanje Iraka. Za Irak je postojao (neopravdani) strah od oružja za masovno uništenje i mogućih veza sa Al Kaidom. U Libiji je veoma jasno da tamo nema ni jednog ni drugog. Bombardovanje ciljeva na zemlji nema više veze sa kontrolom vazdušnog prostora.
Politika republikanaca, koji ne kriju da koriste silu radi zaštite sopstvenih interesa je daleko poštenija od politike demokrata, koji se maskiraju zaštitom ljudskih prava i sličnim humanitarnim maskama.
Još nešto: za ovu tragediju u Libiji odgovorni su i Kina i Rusija koje nisu uložile veto na onako sročenu rezoluciju.

Manuel Komnenos

pre 13 godina

I tako minisar kaze kako "Srbija ima iskustva sa bombardiranjem"! A zasto se trebala Srbija bombardirati i dovesti u red od NATOa? Pa zato jer je imala rezim koji je na svoje sunarodnjake na Kosovu slao tenkove, avione i masovno ih protjerivao! Jeremicu, umjesto da se crvenis zbog toga i da te je sram zbog NATO-vog "civlilziranja" Srbije, ti se jos ponosis! Cime? Bombardiranjem ili time sto je tadasnja vojska po Kosovu "palila i zarila" onako kako je htijela?
I naravno da si zabrinut za Gadafija kojem, ne bi me cudilo, vjerojatno pomazu djelovi srbijanske tajnih sluzbi tako i srbijanski placenici na terenu, jer ponasanje Gadafija uvelike podsjeca na ponasanje Milosevica 1999! Pa je za pretpostaviti da te "brine" smanjenje broja drzava koje su s druge strane medunarodnog prava, a ogrezle su u diktaturu i koripciju poput: Sirije, Libije, Kube, Irana, Sjeverne Koreje i jos nekih...bit ce da te to najvise muci!

Tamara

pre 13 godina

Ukoliko je to sve, sasvim je dovoljno i pametnome dosta. Žalosno je jedino da jedan rasist i tuđe babe "teklič" određuje izabranoj vlasti šta će i kad izjavljivati. Mislim da bilo kakva izjava u ovom trenutku čak nije bila ni potrebna jer je međunarodna javnost i inače sve podjeljenija oko ovog zločina nad Libijom.

rade

pre 13 godina

Kakva licemerna, osmisljana i podilazeca izjava premijera Srbije.

Izgleda da se nacionalni interesi gledaju iz ugla da li izjave odgovaraju zapadu a ne da li odgovaraju Srbiji.

Libija je zemlja koja ne zasluzuje ovakve izjave.

nada

pre 13 godina

@vojnik Markovic Marko

Gadafi je samo da zaustavi demonstrante, kao što se to radi u demokratskim zemljama... Da li stvarno posle svega, kao svedoci sličnog bombardovanja, treba i mi da podrzimo isto? Ukoliko treba nekome da se šlihtamo, dovoljno je da zauzmemo neutralan stav... kako neko ko se bori za demokratiju i ljudska prava može da bude za bombardovanje jedne nacije, i mešanje u državni integritet i suverenitet?

M. Н. Лазар

pre 13 godina

И ја сам дјечко, несретан због либијског народа (живио сам са њима 2 године).
Изгледа да, сам забринутији за мој српски народ, него ти.
Стварно радиш и ваљаш-глупости.

trillian

pre 13 godina

A zasto nase vesti ne navode nista o sukobu unutar same koalicije izmedju Francuza i Italijana? Francuzi su samovoljno krenuli u bombardovanje pre nego sto se zavrsio samit u Parizu.

rade

pre 13 godina

Vi podržavate i žalite što bombarduju Libiju,diplomatski nema šta.
Trebao si samo još neku reč da provučeš za Kosovo,ono,zenica oka moga,ima ih koji se pale na to.

брзи гонзалес

pre 13 godina

Бла-бла трућ Чедо! Твоја изјава је толико конфузна да изгледа нико не зна шта ти у ствари хоћеш!

Tibor

pre 13 godina

Sta da radis, tako ti je to kad trgujes sa partnerom koji je parajlija, a treba da surujemo i sa NATO i sa EU.

Prvi put osecam da je Srbiji zaista nelagodno da se izjasni posto sedi na dve stolice, zato sto smo gologuzi pa zavisimo i od Libija a i od EU i NATO.

Cuti i ne talasaj puno!!!

Danilo

pre 13 godina

Čitam razne komentare koje ostavljaju čitaoci i stičem utisak da za mnoge postoje samo dve strane, Gadafi i pobunjenici, a gde je tu običan narod koji nije ni na jednoj strani. E pa, meni je žao ljudi koji stradaju od obe strane, a mislim da moje mišljenje dele i predstavnici vlasti koji su dali pomenutu izjavu.
Ne zaboravite da su i jedni i drugi naoužani i da obe strane pucaju iz tog oružija.

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 13 godina

Srbija "zabrinuta i nesrećna" zbog situacije u Libiji, kaže šef diplomatije Vuk Jeremić.

Srbija i ima dobar razlog da bude "zabrinuta i nesrećna" !
Ako "padne" Gadafijev Rezim i na Vlast u Libiji dodje "demokratska" i "prozapadna" Vlast, prestat ce i "zestoka podrska" Libije Srbiji po pitanju Kosova i najverovatnije prva stvar sto ce ta nova Vlast uciniti je "pod pritiskom" svojih "zapadnih partnera" priznati nezavisnos Kosova i to je logicno razlog da Srbija bude "zabrinuta i nesrećna" !
Dovoljno je pogledati ko su glavni inicijatori ove intervencije u Libiji i ciju politiku Srbija "osudjuje", "Francuska, Engleska, celokupna EU i "pomalo" SAD pa videti na kojoj je Srbija strani ?
Obrci, okreci, Srbija je uvek na "pogresnoj strani" osudjujuci politiku onih kojima navodno zeli da se pridruzi u EU i jasno potvrdjujuci sve one "sumnje" EU i demokratskog Sveta da Srbija sa njima ne "deli" ama bas ni jednu jedinu zajednicku vrednost !

zelena banana

pre 13 godina

Smesno. Sta Srbija danas predstavlja u regionu i sire, da ima neku tezinu reci? Mi smo liliputanci, koji imaju problem sami sa sobom.

Dragan Ognjanovic

pre 13 godina

Srpski gradjanin postvaoc demokratije mora biti zabrinut zbog tragicnih okolnosti u Libiji oruzane pobune postupaka oruzanih snaga Libije i agresije imperijlista. Gadafi i zapadna alijansa su napravili veliku gresku sto nisu zastupali stav da se narod Libije prebiscitom izjasni vecinski za ili protiv Gadafija.

Libija ima najveće zalihe nafte u Africi Od 1969. godine nalazišta nafte su nacionalizovana, a pre toga su bila u vlasništvu Sjedinjenih Država i Britanije.

zacudjeni posmatrac

pre 13 godina

Cuj ovo od Cede, mi da predlozimo resenje. Bas ce nas da pitaju. Jedino sto mi mozemo predloziti je da budemo posrednici (kao sto smo vec ponudili Makedoniji i Grckoj i Izraelu i Palestincima).

stara lisica

pre 13 godina

Sta ima zajednickog Gadafijev sin Saif Al-Islam i Jörg Haider,Haider koji je imao veliki uticaja u Hipo banci.Jerimicu nije lako biti brojler u diplomatiji.

a Srbi iz RS

pre 13 godina

Dule NS,
A sta cemo sa Srbima iz RS koji su bili za rezoluciju i na Savetu Bezbednosti UN [ciji je Bosna clan ove godine] bila jedna od 10 drzava-clanica koja je podzala rezoluciju?
A, Nebojsaa Radmanovic iz Dodikovog SNSD je javno izjavio da su sva tri clana predsednistva BH bila 'za'. To posredno znaci da je i nas omiljeni Dodik bio za vojno angazovanje. !!!

Zmaj

pre 13 godina

"Vlada Srbije apeluje da se zaustavi stradanje civila u Libiji."

Kako glupa izjava s obzirom da Vladu Srbije niko ne sljivi. Kome je upucena? Ko je moze cuti, a kamoli poslusati? Da mozda neko nece reci-e ako je Vlada Srbije to rekla onda je moramo poslusati. Ovo nisu izjave kojim se gradjani Srbije prave glupim-ovo su izjave kojima se glupima prave oni koji ih izjavljuju...

Samo napred Jeremicu!

pre 13 godina

Da je Srbija vojna, politicka i ekonomska sila, onda bi mogla da daje drcne izjave. Kako to nije, moraju da se daju izbalansirane, diplomatske izjave koje pre svega vode racuna o interesu zemlje. Da li bismo ostrom retorikom mogli pomoci Gadafiju i Libijskom narodu? Pa naravno da ne. Obican gradjanin Srbije moze da podlegne emocijama kad vidi nepravdu, ali diplomata mora zadrzati smiren i pribran stav. Vecina diskutanata sa ove teme zivi u nekoj virtuelnoj stvarnosti, gde je dovoljno da Srbija grakne: "Nepravda"! i da planeta Zemlja prestane da se okrece. U medjunarodnim odnosima smo nebitan faktor.

kopriva

pre 13 godina

"Vlada: Zaustaviti stradanje

Povodom situacije u Libiji oglasila se i Vlada Srbije pozivom na poštovanje Rezolucije 1973 i međunarodnog humanitarnog prava kako bi se hitno zaustavilo stradanje civila i dalja razaranja. "Srbija u potpunosti podržava teritorijalni integritet i celovitost Libije", saopšteno je iz Vlade."
Evo sada će odmah prestati sa dejstvima samo je pitanje kome je ovo uputila vlada Srbije jer članica NATO-a ili EU-a nije,a nije ni neki faktor kako si umišlja.

Ljubisa

pre 13 godina

Ubijeno je mnogo diktatora,predsednika,ministara atentatima.zar moraju tolike bombe da padaju zbog pojedinaca i unistavaju zemlje i narod...razmislite..nije li u pitanju nafta?to i malo deca vide..

Komsijina krava uvek smeta

pre 13 godina

@Manuel Komnenos

Tvoj post je kredibilan i objektivan koliko i Gadafijeva najava pobede protiv zapadnih saveznika. Ne moras toliko da se trudis da sakrijes animozitet prema Srbiji.

Vladan R

pre 13 godina

@ manuel komnenos

Ti bi bar trebao da cutis jer ovim tekstom samo pokazujes koliko si neobjektivan i dvolican. Kada u tvojoj drzavi neko napravi oruzanu pobunu, onda drzava ima sva prava da koristeci sva raspoloziva sredstva tu pobunu ugusi, i svako stradanje civila je koateralna steta. Kada se to pokusa u nekoj drugoj drzavi citaj u Srbiji ili Libiji onda to nije oruzana pobuna nego oslobodilacka borba, a stradanje civila je zlocin.

Čika Paja

pre 13 godina

Koliko znam, SB UN je dao mandat za sprečavanje letova aviona "režima". Da li se to mora sprovesti bombama po glavama nesrećnih (kao i nas svojevremeno) Libijaca?!