Četvrtak, 27.08.2009.

01:31

Automobili i dva puta na tehnički

Najava saobraćajne policije da će od sledeće godine automobili stariji od 15 godina dvaput godišnje ići na tehnički pregled zabrinula većinu vozača u Srbiji.

Izvor: Veèernje novosti

Automobili i dva puta na tehnièki IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Ja sam seljak u srcu i duši

pre 14 godina

More...tehnički i na lopate, vile, kose, srpove...da prestanemo i da radimo!
Jakako!
X#$#@!@#@##$@!!!
Sledeća faza: nedeljni tehnički na pribor za jelo.
Biće para, ne sekiraj se Srbijo!
Eh....#"#$#"#"!!!!

Stbg

pre 14 godina

Nit vozim, nit me zanima, al ovo je sramota! Ko da u ovoj zemlji sve funkcionise cakum-pakum pa samo ovo fali da se regulise.. Ko smislja ovakve nebuloze nego neko nekompetentan a zaposlen preko veze.. Pa da da svoj doprinos i opravda platu

vik

pre 14 godina

Michigen, Tehnichki pregled ne postoji...mozesh da registrujesh olupinu bez motora. Zdrav razum + zakonske mere za izazivanje nesreca neispravnoshcu vozila su dovoljne da ljude na vreme opomenu da srede kochnice i shta god je josh bitno za bezbednost. A ono, rdja s leve strane, napuklo staklo, fali blatobran...na svakom je pojedincu kako ce vozilo da mu izgleda. Policija nema veze sa tim.

Dusan Zivanovic

pre 14 godina

Ovo je već prešlo u ludilo! Interesuje me samo gde idu te pare i za šta će one biti trošene?! Plaćamo putarinu na autoputu, za koju mislim da je najskuplja u regionu, da bi održavali puteve u Srbiji. Putevi su očajni. Ne postoji ni jedan jedini put ili gradska ulica koji su u odličnom stanju. Delovi na automobilima se mnogo češće kvare pri vožnji na takvim putevima. I onda pitamo, čemu sve to? Šta je cilj svega toga? Da li vi u opšte imate neki konkretni cilj osim da uzimate ljudima novac???

Logicar preko bare

pre 14 godina

Znajuci Srbe i nase kriterijume kvaliteta i pouzdanosti vozila iskreno se radujem ideji. Uostalom za nas ne vaze svetski standardi, pa nemojmo da se sada ugledamo na Ameriku koja vozi na bezolovni jos od osamdesetih. Auto koji ima 15 godna ovde je krs i nije ni 1% voznog parka iako je u tri puta boljem stanju nego nasi krsevi. Problem sa nasom perspektivom je sto mislimo da je svako predodredjen za luksuz (auto) iako dobija 200 Eura mesecno i sto su krsevi tog godista poprilicno prisutni na putevima jer smo po broju poginulih i udesa dno dna.

Ako nemas para da odrzavas auto i da ga osiguras onda ne mozes ni da ga imas. Auto je luksuz, pravo ali ne i obaveza, dakle ako nemas para da vozis i odrzavas onda nemas pravo da ugrozavas druge koji su to platili kroz nos ili jos gore one koji pesace zato sto ne mogu da priuste.

JOY

pre 14 godina

Verujem da je vest uznemirujuca, ali pogledajmo dve cinjenice:
1. 4.000 din je manje od 40
litara goriva,sto automobili stariji od 15 godina potrose za manje od 350 km. Zasto registrovati auto ako ga ne vozite ?
2. To je mnogo bolje nego sada kada 60% ljudi i NE VOZI svoj auto na tehnicki.

Vozač audija 1988

pre 14 godina

Država koja zaista želi da brine o tehničkoj ispravnosti vozila svojih građana, umesto prilično besmislene mere 6-mesečnih tehničkih pregleda za starija putnička vozila, oslobodila bi carine i PDV-a sve rezervene delove i potrošni materijal za kočione, upravljačke i sisteme oslanjanja, kao i za delove izduvnog sistema. Kao dodatnu meru, vlasnicima vremešnih (ali i mlađih) vozila država bi novim zakonom trebalo da omogući da nakon ugradnje ovih vitalnih delova, uz račun prodavnice auto-delova i račun auto-mehaničara, mogu da obave vanredni tehnički pregled svog vozila, i to besplatno. Ovako obavljen vanredni tehnički pregled donosio bi, npr, 10% popusta prilikom naredne registracije vozila.

Djuro P.

pre 14 godina

Bolje je da idemo dva puta na pregled kod psihologa i psihijatra,jer mislim da u tom grmu lezi najveci zec.Jer okako stetu ce trpeti samo najsiromasniji gradjani ali ne i
oni koji gaze sve pred sobom sa punim samopouzdanjem sto je po meni zrelo za pregled psihologa.U protivnom ko ima nova,jaka i veoma ispravna kola moci ce i dalje da juri 180 na sat i da gazi sve pred sobom.

Marko Tasić

pre 14 godina

Ako ovo bude bilo skupo, trajaće kratkog daha, jer će mnogi odustati od vožnje automobila i možda će malo pasti cene polovnjaka, ali će država na manjem voznom parku ubirati manje prihoda za godinu dve, i biće veća gužva u GSP-u.
Ako autobusi GSP-a prođu ovakav tehnički, to će biti ravno naučnoj fantastici.
Inače vozim Hondu Civic 21 godinu staru u gotovo fantastičnom stanju, i lično obožavam oldtajmere. Svuda u svetu postoji regulisana upotreba ovakvih vozila, ali kod nas ne. S obzirom da idem na plin, olova nema, sumpora nema, NOx -a nema, može samo da im zasmeta veća koncentracija CO, ali ako im to smeta, nek ukinu limuzine od 2-3000 kubika koje ga izbace sigurno više nego ja sa 1350ccm.

prevaren

pre 14 godina

KRADJA! Cista ko suza. Moj Golf MkII iz 1987-e je u boljem stanju nego 90% automobila sa manje od 10 godina. Ni trunka korozije, novi paknovi za kocnice, nova kociona kljesta, novi zglobovi, novi amortizeri, novi farovi, motor radi ko pcelica a sve to za manje para nego sto hoce ova bagra da mi uzima dva puta godisnje! Ej bre sad sam kupio far za 600 din! Komplet novo. I oni sad hoce da mi uzimaju 4 do 8 'iljada godisnje da 'proveravam' auto koji mogu cakum pakum da sredim za 10tak hiljada i da bude k'o nov sledecih 5 godina. Malo realnosti gospodi sa vrha. Ne budite pohlepni vise nego sto vam treba. I ovako vam dzepovi kipe od haraca.

Marija

pre 14 godina

A dvotočkaši? Oni i dalje bezglavo jurcaju beogradskim ulicama i bulevarima. Naježiš se kad ih čuješ!

Nadam se da ću se udati za državnog činovnika ili poslanika, da imam siguran opstanak. Tada ću moći da kupim novi auto. Ovako, voziću ovaj 86-to godište!

Lala

pre 14 godina

Ma to su oni smislili kako bi što češće menjali automobile za svoj vozni park, pored otimanja para. Zna se: "ne laje kera zbog sela, već zbog sebe"....

Slanobarac

pre 14 godina

Zasto Vlada i NBS ne donesu uredbu o generalnom smanjenju kamate za kupovinu novih vozila, a ne samo za Zunta?
Ponudite ljudima vise mogucnosti da kupe nova vozila a ne samo "daj pare, daj pare, daj pare ... "

:)

pre 14 godina

Da li Novi Zakon predvidja, u cilju bezbednosti ucesnika u saobracaju, koliko cesto ce se vrsiti tehnicki pregled saobracajnica, kao i koliki je garantni rok na izvedene radove na novim ili rekontruisanim saobracajnicama ?

T.

pre 14 godina

Ovo je odlican primer kako se kod nas propisi donose bez ikakvog dodira sa realnoscu. Sve analize govore da je najmanji cinilac u svim udesima tehnicko stanje vozila, a od svega sto su resili da promene, oni menjaju upravo to. To je kao da si bolestan od upale pluca, a sve sto ti lekar prepise je lek da se opustis jer si se ukocio od lezanja u krevetu.

partibrejker

pre 14 godina

Odlično.
Moj ćale (78 godina) ima odavno punoletan auto koji otprilike "pokriva ćebetom u garaži", vozi ga za slavu i oko pumpe i slično (ostalo ga vozim ja, tek da ne izdahne), i u sjajnom je stanju, a sa njegovom ONOLIKOM penzijom će se živo obradovati da čuje da će dvaput da plaća.... Nevolja je što je čiča mator i (još) pametan ekonomista, ali iako je i bio u univerzitetskoj nastavi nikako da razume "ekonomske" motive....Sa'kad krene da psuje..:).

alex

pre 14 godina

Dobro je sto se uvodi red u ovoj oblasti...
Treba pojacati i kontrole vandrednih tehnickih pregleda, kao i licence za tehnicke preglede sa jasnim pravilnikom kada se licenca oduzima.
Obavezno smanjenje cena tehnickih pregleda!
Takodje bi trebalo da nova vozila prve godine ne idu na pregled izuzev ako nije bilo sudara, kao sto je slucaj u mnogim zemljama.

Nikita

pre 14 godina

Čitam ove komentare i šta čovek da doda. Svi smo ogorčeni. Ovakvom odlukom Vlada samo sebi kopa dublju rupu. Opet radimo naopako. Prvo sredi ekonomiju pa lakše će ostatak. Bezbednost saobraćaja. Pa to nema veze ili ima veoma malo veze sa starostću vozila. Vladi trebaju pare. Šta je sledeći porez. Broj prozora, prvo dete, naročito ako je muško, ma smisliće oni već nešto.

cakra

pre 14 godina

Uhh, a mi smo bas bili srecni sto smo posle jednogodisne stednje i krpljenja kupili gotovo nov (1991 godiste) auto...sa autom sam zadovoljan-a sa drzavom i vlascu - nisam.
Bice nekako...

Ovca vozac

pre 14 godina

Vozaci su najpogodnije ovce za sisanje, i to su ukapirali nasi politicari.
Slazem se za ozbiljne tehnicke preglede, ali sto to nisu bili do sada. Svuda uvode licence a za tehnicke preglede nista. Ko izda tehnicki na "lepe oci" kazna, oduzimanje licence itt.
U Nemackoj tehnicki TÜV vazi dve (2) godine samo se ASU tj. gasovi kontrolisu cesce.
Nije mi jasno koga u Srbiji zastupaju AMS i AK nema njihove reakcije????
Najmanje udesa se desi na koridoru 10, znaci nedostaje nam kvalitetnih autoputeva, onih SLOMIVRATOVA u kombinaciji sa nasom saobracajnom kulturom kao obilaznica oko Beograda, auto put BGD-Subotica je previse.
HOCE LI I NASI PUTEVI ICI NA TEHNICKI DVA PUTA GODISNJE ili opet uskladiti voznju uslovima puta????
Da jos citiram pokojnog genija Duska Radovica " kod nas desi minimalan broj saobracajnih udesa prema mogucim sansama..."

popuniste rupe u budžetu

pre 14 godina

Sve se brinem da na ovaj način misle na bezbednost vozača i saobraćaja.
Pohlepi nekih nema kraja.
Zašto da se onda ne uvedu tehnički pregledi jednom mesečno?Naravno i za bicikliste a i za pešake,da se više para slije u nečiju kasu.
Hoće li to biti dovoljno za punjenje džepova?

Mrmot

pre 14 godina

Vidi sad su se setili... Dva puta tehnicki i jos oni odredjuju cenu. Plus se ne dotice bogatuna, vec samo sirotinje raje. Ali kada vec pominjemo sirotinju raju, ima nekoliko pesama o raji i zulumima i KRAJU TRPLJENJA !!!

Poslanik

pre 14 godina

Pozdravljam akciju i u cilju bezbednosti na našim putevima i očuvanju standarda građana predlažem da tehnički pregledi budu besplatni odnosno finansirani od strane Države odnosno od smanjenja poslaničkih plata, dnevnica i drugih prinadležnosti. Jer cilj svakog Poslanika treba da bude država i narod na prvom mestu a ne lični interes.

bez komentara

pre 14 godina

Znači,ovo se uvodi zbog,kako rekoše bezbednosti učesnika saobraćaja?
HA-HA-HA
Pa pogledajte statistiku,ko pravi najviše nesreća na putevima!
ONI SA VELIKIM JAKIM NOVIM DŽIPOVIMA I SLIČNIM AUTOMOBILIMA!

Milan-Beograd

pre 14 godina

Poštovani donosioci ovog budućeg propisa.
Dajte onda za tu cenu dodatnog tehničkog pregleda smanjite troškove registracije vozila starijih od petnaest godina (ukoliko vas brine samo sigurnost o saobraćaju a ne dodatni prihod).

Nenad BG

pre 14 godina

Kako su krenuli (vlast) svi ljudi bi trebalo da izadju na ulice na demonstracije.Samo gledaju da izvuku novac od obicnih gradjana koji se koprcaju da bi ziveli iole normalno.Ja imam Juga starog 19 god koga redovno odrzavam,a bio sam u Leskovcu pre par nedelja gde ljudi voze bukvalno krseve koji samo sto se ne raspadnu.Posle ovog zakona u gradovima van Beograda na ulicama skoro da nece biti kola ili grešim ??!!
Ostace samo mamini i tatini sinovi koji voze nove automobile!

Mickey

pre 14 godina

Neverovatno je sta nam radi ova drzava. A i zasto ne bi kada vide da se ova bagra nece ni ovaj put pobuniti.
I vrapci znaju da je kod nas najveci problem u vozacima, posle stanje puteva i tek na kraju ispravnost automobila.
Inace molio bih upucene da mi kazu gde se nalazi tih 70000 uvezenih tzv. "krseva" ,jer bi ja vrlo rado posedovao jedan takav 10-15god. stari zapadnoevropski/japanski "krs".

Dejan

pre 14 godina

Da se država ne bavi sputavanjem i saplitanjem stranih investitora koji mogu da angažuju nezaposlenu radnu snagu, cedjenjem vode iz kamena kroz poreze i administrativne takse, i da se umesto svojim provizijama i medijskim eksponiranjem više bavila razvojem infrastrukture u ovoj zemlji i omogućavanjem isplativog tranzita robe koridorom X, danas bi smo imali bolji standard na nivou cele države (ne samo Beograd) i gro stanovnika bi bez griže savesti zamenila svoje jugice, keceve i lade, i ne bi kao prvo vozilo kupovali punoletne strane automobile sa milionskom kilometražom iza sebe.

Ovako sigurica za još malo vode iz kamena.

muzejski vozač

pre 14 godina

više se po putevima lupaju ovi sa novijim i jakim automobioima, misleći da je drum samo njihov, nego ljudi koji voze starije i uglavnom slabije automobile.

ok za tehnički , ali da ne bude skup, a kazne za prekoračenja brzine za više od 10 km iznad dozboljene i bahatost još veće!

a i što kažu ljudi - sad je opet uvezeno brdo muzejskih vozila, kao da je država bila van svega toga i da ne zna šta je uvoženo.
"baci mrežu neku udje sitna riba, pa je iznesi na suvo nek se koprca"

drPetrovic

pre 14 godina

Preko je potrebno uvesti lekarski pregled političara: to podrazumeva proveru opšteg stanja organizma, KKS,Šuk, kao i oftalmološki, otorinolaringološki i neuropsihijatrijski pregled barem dva puta godišnje, a to je zadatak medicine rada.

Opet ja

pre 14 godina

A hoce li i busevi GSP-a ici na preglede?

Znaci kad prodjem pored njih sa blago otvorenim prozorima u gradu, toliko gust dim udje u kabinu da ja prosto hocu da crknem od smrada, ne znam na cega idu. Na ugalj? Na amonijak? Ne znam...

Milja

pre 14 godina

Pa opet po dzepu onih koji ne mogu da kupe sebi bolji i noviji auto.Da mogu ljudi bi kupili ne bi vozili krseve od preko 15 godina.Pa sada zamislite sta ce jos da se desi,na tehnicki pregled pod video nadzor,pa onda sto bi takve nedostatke u auto servisima i otklanjali kad ce svaki put ponovo da mu plati jadni vlasnik kad dodje kod njega,nece imati volju da popravi takav auto,kad ce mu u dzep da se slivaju pare po sili zakona.Opet,jadan onaj najsiromasniji,koji je cuvao taj auto tolike godine posto nije imao pare da kupi drugi.

Boban Ilic

pre 14 godina

Barem ovde gde zivim ,u Cikagu test zagadjenja vazduha je prakticno i jedini tehnicki pregled vozila .Verovali ili ne . Besplatan je test .Opet u Srbiji ispasta sirotinja raja .

GOLF2

pre 14 godina

Pa svi mi bi voleli da vozimo mladje automobile,ali nam nedozvoljavaju nase jadne plate koje nestaju na obicne zivotne potrebstine da bi mogli preziveti.Ja jesam da se radi na tome da nam auti budu sto bezbedniji,ali i da se malo pogleda i na nase standarde i palate pa da to bude malo podnosljivije za nas obicne smrtnike.GOSPODO KOJA OVO PREDVIDJA SETITE SE NAS OBICNIH GRADJANA.Cekam odgovor da vidim sta cu da radim sa mojim GOLFOM 2.

Urbaniak

pre 14 godina

Ne radi se ovde o unapredjenju bezbednosti u saobracaju, vec o jos jednom nacinu da se izvuce koji extra dinar od sirotinje.
Pa ko to vozi auto star 15 i vise godina iz hira?

Treba unaprediti putnu mrezu i signalizaciju. Poostriti kontrolu na drumovima.

Primera radi, u Severnoj Americi uopste ne postoji tehnicki pregled vozila, nezavisno od starosti. Jedno svakih par godina test izduvnih gasova mora da se uradi. Ne kazem da je to dobro, ali dva puta godisnje na tehnicki, pa to je stvarno preko svake mere.

Velisa

pre 14 godina

Jasta nego.
Prvo dozvoli uvoz 70.000 krseva, a onda otimaj narodu i ono malo sto je ostalo.
Nikako mi nije jasno zasto vlast pravi od naroda budale na ovako bezobrazan nacin.
Slazem se da treba povecati ispravnost vozila i podmladiti automobile u Srbiji, ALI pre samo mesec dana isti oni koji sad namecu nove dazbine zarad sigurnosti vozila dozvolili su da se uveze sve sto ima 4 tocka i motor.

CarlosNS

pre 14 godina

Iako ce i moj auto uskoro biti petnaestogodisnjak potpuno podrzavam. Samo mislim da godine nisu pravi parametar. Ipak neki (domaci) su zreli vec sa 3-4 godine, dok su neki mladi i sa 10

drPetrovic

pre 14 godina

Preko je potrebno uvesti lekarski pregled političara: to podrazumeva proveru opšteg stanja organizma, KKS,Šuk, kao i oftalmološki, otorinolaringološki i neuropsihijatrijski pregled barem dva puta godišnje, a to je zadatak medicine rada.

Velisa

pre 14 godina

Jasta nego.
Prvo dozvoli uvoz 70.000 krseva, a onda otimaj narodu i ono malo sto je ostalo.
Nikako mi nije jasno zasto vlast pravi od naroda budale na ovako bezobrazan nacin.
Slazem se da treba povecati ispravnost vozila i podmladiti automobile u Srbiji, ALI pre samo mesec dana isti oni koji sad namecu nove dazbine zarad sigurnosti vozila dozvolili su da se uveze sve sto ima 4 tocka i motor.

Opet ja

pre 14 godina

A hoce li i busevi GSP-a ici na preglede?

Znaci kad prodjem pored njih sa blago otvorenim prozorima u gradu, toliko gust dim udje u kabinu da ja prosto hocu da crknem od smrada, ne znam na cega idu. Na ugalj? Na amonijak? Ne znam...

Boban Ilic

pre 14 godina

Barem ovde gde zivim ,u Cikagu test zagadjenja vazduha je prakticno i jedini tehnicki pregled vozila .Verovali ili ne . Besplatan je test .Opet u Srbiji ispasta sirotinja raja .

Urbaniak

pre 14 godina

Ne radi se ovde o unapredjenju bezbednosti u saobracaju, vec o jos jednom nacinu da se izvuce koji extra dinar od sirotinje.
Pa ko to vozi auto star 15 i vise godina iz hira?

Treba unaprediti putnu mrezu i signalizaciju. Poostriti kontrolu na drumovima.

Primera radi, u Severnoj Americi uopste ne postoji tehnicki pregled vozila, nezavisno od starosti. Jedno svakih par godina test izduvnih gasova mora da se uradi. Ne kazem da je to dobro, ali dva puta godisnje na tehnicki, pa to je stvarno preko svake mere.

GOLF2

pre 14 godina

Pa svi mi bi voleli da vozimo mladje automobile,ali nam nedozvoljavaju nase jadne plate koje nestaju na obicne zivotne potrebstine da bi mogli preziveti.Ja jesam da se radi na tome da nam auti budu sto bezbedniji,ali i da se malo pogleda i na nase standarde i palate pa da to bude malo podnosljivije za nas obicne smrtnike.GOSPODO KOJA OVO PREDVIDJA SETITE SE NAS OBICNIH GRADJANA.Cekam odgovor da vidim sta cu da radim sa mojim GOLFOM 2.

muzejski vozač

pre 14 godina

više se po putevima lupaju ovi sa novijim i jakim automobioima, misleći da je drum samo njihov, nego ljudi koji voze starije i uglavnom slabije automobile.

ok za tehnički , ali da ne bude skup, a kazne za prekoračenja brzine za više od 10 km iznad dozboljene i bahatost još veće!

a i što kažu ljudi - sad je opet uvezeno brdo muzejskih vozila, kao da je država bila van svega toga i da ne zna šta je uvoženo.
"baci mrežu neku udje sitna riba, pa je iznesi na suvo nek se koprca"

Dejan

pre 14 godina

Da se država ne bavi sputavanjem i saplitanjem stranih investitora koji mogu da angažuju nezaposlenu radnu snagu, cedjenjem vode iz kamena kroz poreze i administrativne takse, i da se umesto svojim provizijama i medijskim eksponiranjem više bavila razvojem infrastrukture u ovoj zemlji i omogućavanjem isplativog tranzita robe koridorom X, danas bi smo imali bolji standard na nivou cele države (ne samo Beograd) i gro stanovnika bi bez griže savesti zamenila svoje jugice, keceve i lade, i ne bi kao prvo vozilo kupovali punoletne strane automobile sa milionskom kilometražom iza sebe.

Ovako sigurica za još malo vode iz kamena.

Nenad BG

pre 14 godina

Kako su krenuli (vlast) svi ljudi bi trebalo da izadju na ulice na demonstracije.Samo gledaju da izvuku novac od obicnih gradjana koji se koprcaju da bi ziveli iole normalno.Ja imam Juga starog 19 god koga redovno odrzavam,a bio sam u Leskovcu pre par nedelja gde ljudi voze bukvalno krseve koji samo sto se ne raspadnu.Posle ovog zakona u gradovima van Beograda na ulicama skoro da nece biti kola ili grešim ??!!
Ostace samo mamini i tatini sinovi koji voze nove automobile!

Poslanik

pre 14 godina

Pozdravljam akciju i u cilju bezbednosti na našim putevima i očuvanju standarda građana predlažem da tehnički pregledi budu besplatni odnosno finansirani od strane Države odnosno od smanjenja poslaničkih plata, dnevnica i drugih prinadležnosti. Jer cilj svakog Poslanika treba da bude država i narod na prvom mestu a ne lični interes.

Milja

pre 14 godina

Pa opet po dzepu onih koji ne mogu da kupe sebi bolji i noviji auto.Da mogu ljudi bi kupili ne bi vozili krseve od preko 15 godina.Pa sada zamislite sta ce jos da se desi,na tehnicki pregled pod video nadzor,pa onda sto bi takve nedostatke u auto servisima i otklanjali kad ce svaki put ponovo da mu plati jadni vlasnik kad dodje kod njega,nece imati volju da popravi takav auto,kad ce mu u dzep da se slivaju pare po sili zakona.Opet,jadan onaj najsiromasniji,koji je cuvao taj auto tolike godine posto nije imao pare da kupi drugi.

Ovca vozac

pre 14 godina

Vozaci su najpogodnije ovce za sisanje, i to su ukapirali nasi politicari.
Slazem se za ozbiljne tehnicke preglede, ali sto to nisu bili do sada. Svuda uvode licence a za tehnicke preglede nista. Ko izda tehnicki na "lepe oci" kazna, oduzimanje licence itt.
U Nemackoj tehnicki TÜV vazi dve (2) godine samo se ASU tj. gasovi kontrolisu cesce.
Nije mi jasno koga u Srbiji zastupaju AMS i AK nema njihove reakcije????
Najmanje udesa se desi na koridoru 10, znaci nedostaje nam kvalitetnih autoputeva, onih SLOMIVRATOVA u kombinaciji sa nasom saobracajnom kulturom kao obilaznica oko Beograda, auto put BGD-Subotica je previse.
HOCE LI I NASI PUTEVI ICI NA TEHNICKI DVA PUTA GODISNJE ili opet uskladiti voznju uslovima puta????
Da jos citiram pokojnog genija Duska Radovica " kod nas desi minimalan broj saobracajnih udesa prema mogucim sansama..."

Mrmot

pre 14 godina

Vidi sad su se setili... Dva puta tehnicki i jos oni odredjuju cenu. Plus se ne dotice bogatuna, vec samo sirotinje raje. Ali kada vec pominjemo sirotinju raju, ima nekoliko pesama o raji i zulumima i KRAJU TRPLJENJA !!!

bez komentara

pre 14 godina

Znači,ovo se uvodi zbog,kako rekoše bezbednosti učesnika saobraćaja?
HA-HA-HA
Pa pogledajte statistiku,ko pravi najviše nesreća na putevima!
ONI SA VELIKIM JAKIM NOVIM DŽIPOVIMA I SLIČNIM AUTOMOBILIMA!

partibrejker

pre 14 godina

Odlično.
Moj ćale (78 godina) ima odavno punoletan auto koji otprilike "pokriva ćebetom u garaži", vozi ga za slavu i oko pumpe i slično (ostalo ga vozim ja, tek da ne izdahne), i u sjajnom je stanju, a sa njegovom ONOLIKOM penzijom će se živo obradovati da čuje da će dvaput da plaća.... Nevolja je što je čiča mator i (još) pametan ekonomista, ali iako je i bio u univerzitetskoj nastavi nikako da razume "ekonomske" motive....Sa'kad krene da psuje..:).

Milan-Beograd

pre 14 godina

Poštovani donosioci ovog budućeg propisa.
Dajte onda za tu cenu dodatnog tehničkog pregleda smanjite troškove registracije vozila starijih od petnaest godina (ukoliko vas brine samo sigurnost o saobraćaju a ne dodatni prihod).

CarlosNS

pre 14 godina

Iako ce i moj auto uskoro biti petnaestogodisnjak potpuno podrzavam. Samo mislim da godine nisu pravi parametar. Ipak neki (domaci) su zreli vec sa 3-4 godine, dok su neki mladi i sa 10

:)

pre 14 godina

Da li Novi Zakon predvidja, u cilju bezbednosti ucesnika u saobracaju, koliko cesto ce se vrsiti tehnicki pregled saobracajnica, kao i koliki je garantni rok na izvedene radove na novim ili rekontruisanim saobracajnicama ?

T.

pre 14 godina

Ovo je odlican primer kako se kod nas propisi donose bez ikakvog dodira sa realnoscu. Sve analize govore da je najmanji cinilac u svim udesima tehnicko stanje vozila, a od svega sto su resili da promene, oni menjaju upravo to. To je kao da si bolestan od upale pluca, a sve sto ti lekar prepise je lek da se opustis jer si se ukocio od lezanja u krevetu.

Nikita

pre 14 godina

Čitam ove komentare i šta čovek da doda. Svi smo ogorčeni. Ovakvom odlukom Vlada samo sebi kopa dublju rupu. Opet radimo naopako. Prvo sredi ekonomiju pa lakše će ostatak. Bezbednost saobraćaja. Pa to nema veze ili ima veoma malo veze sa starostću vozila. Vladi trebaju pare. Šta je sledeći porez. Broj prozora, prvo dete, naročito ako je muško, ma smisliće oni već nešto.

Mickey

pre 14 godina

Neverovatno je sta nam radi ova drzava. A i zasto ne bi kada vide da se ova bagra nece ni ovaj put pobuniti.
I vrapci znaju da je kod nas najveci problem u vozacima, posle stanje puteva i tek na kraju ispravnost automobila.
Inace molio bih upucene da mi kazu gde se nalazi tih 70000 uvezenih tzv. "krseva" ,jer bi ja vrlo rado posedovao jedan takav 10-15god. stari zapadnoevropski/japanski "krs".

prevaren

pre 14 godina

KRADJA! Cista ko suza. Moj Golf MkII iz 1987-e je u boljem stanju nego 90% automobila sa manje od 10 godina. Ni trunka korozije, novi paknovi za kocnice, nova kociona kljesta, novi zglobovi, novi amortizeri, novi farovi, motor radi ko pcelica a sve to za manje para nego sto hoce ova bagra da mi uzima dva puta godisnje! Ej bre sad sam kupio far za 600 din! Komplet novo. I oni sad hoce da mi uzimaju 4 do 8 'iljada godisnje da 'proveravam' auto koji mogu cakum pakum da sredim za 10tak hiljada i da bude k'o nov sledecih 5 godina. Malo realnosti gospodi sa vrha. Ne budite pohlepni vise nego sto vam treba. I ovako vam dzepovi kipe od haraca.

popuniste rupe u budžetu

pre 14 godina

Sve se brinem da na ovaj način misle na bezbednost vozača i saobraćaja.
Pohlepi nekih nema kraja.
Zašto da se onda ne uvedu tehnički pregledi jednom mesečno?Naravno i za bicikliste a i za pešake,da se više para slije u nečiju kasu.
Hoće li to biti dovoljno za punjenje džepova?

Djuro P.

pre 14 godina

Bolje je da idemo dva puta na pregled kod psihologa i psihijatra,jer mislim da u tom grmu lezi najveci zec.Jer okako stetu ce trpeti samo najsiromasniji gradjani ali ne i
oni koji gaze sve pred sobom sa punim samopouzdanjem sto je po meni zrelo za pregled psihologa.U protivnom ko ima nova,jaka i veoma ispravna kola moci ce i dalje da juri 180 na sat i da gazi sve pred sobom.

Slanobarac

pre 14 godina

Zasto Vlada i NBS ne donesu uredbu o generalnom smanjenju kamate za kupovinu novih vozila, a ne samo za Zunta?
Ponudite ljudima vise mogucnosti da kupe nova vozila a ne samo "daj pare, daj pare, daj pare ... "

Marija

pre 14 godina

A dvotočkaši? Oni i dalje bezglavo jurcaju beogradskim ulicama i bulevarima. Naježiš se kad ih čuješ!

Nadam se da ću se udati za državnog činovnika ili poslanika, da imam siguran opstanak. Tada ću moći da kupim novi auto. Ovako, voziću ovaj 86-to godište!

Vozač audija 1988

pre 14 godina

Država koja zaista želi da brine o tehničkoj ispravnosti vozila svojih građana, umesto prilično besmislene mere 6-mesečnih tehničkih pregleda za starija putnička vozila, oslobodila bi carine i PDV-a sve rezervene delove i potrošni materijal za kočione, upravljačke i sisteme oslanjanja, kao i za delove izduvnog sistema. Kao dodatnu meru, vlasnicima vremešnih (ali i mlađih) vozila država bi novim zakonom trebalo da omogući da nakon ugradnje ovih vitalnih delova, uz račun prodavnice auto-delova i račun auto-mehaničara, mogu da obave vanredni tehnički pregled svog vozila, i to besplatno. Ovako obavljen vanredni tehnički pregled donosio bi, npr, 10% popusta prilikom naredne registracije vozila.

Marko Tasić

pre 14 godina

Ako ovo bude bilo skupo, trajaće kratkog daha, jer će mnogi odustati od vožnje automobila i možda će malo pasti cene polovnjaka, ali će država na manjem voznom parku ubirati manje prihoda za godinu dve, i biće veća gužva u GSP-u.
Ako autobusi GSP-a prođu ovakav tehnički, to će biti ravno naučnoj fantastici.
Inače vozim Hondu Civic 21 godinu staru u gotovo fantastičnom stanju, i lično obožavam oldtajmere. Svuda u svetu postoji regulisana upotreba ovakvih vozila, ali kod nas ne. S obzirom da idem na plin, olova nema, sumpora nema, NOx -a nema, može samo da im zasmeta veća koncentracija CO, ali ako im to smeta, nek ukinu limuzine od 2-3000 kubika koje ga izbace sigurno više nego ja sa 1350ccm.

cakra

pre 14 godina

Uhh, a mi smo bas bili srecni sto smo posle jednogodisne stednje i krpljenja kupili gotovo nov (1991 godiste) auto...sa autom sam zadovoljan-a sa drzavom i vlascu - nisam.
Bice nekako...

Lala

pre 14 godina

Ma to su oni smislili kako bi što češće menjali automobile za svoj vozni park, pored otimanja para. Zna se: "ne laje kera zbog sela, već zbog sebe"....

vik

pre 14 godina

Michigen, Tehnichki pregled ne postoji...mozesh da registrujesh olupinu bez motora. Zdrav razum + zakonske mere za izazivanje nesreca neispravnoshcu vozila su dovoljne da ljude na vreme opomenu da srede kochnice i shta god je josh bitno za bezbednost. A ono, rdja s leve strane, napuklo staklo, fali blatobran...na svakom je pojedincu kako ce vozilo da mu izgleda. Policija nema veze sa tim.

alex

pre 14 godina

Dobro je sto se uvodi red u ovoj oblasti...
Treba pojacati i kontrole vandrednih tehnickih pregleda, kao i licence za tehnicke preglede sa jasnim pravilnikom kada se licenca oduzima.
Obavezno smanjenje cena tehnickih pregleda!
Takodje bi trebalo da nova vozila prve godine ne idu na pregled izuzev ako nije bilo sudara, kao sto je slucaj u mnogim zemljama.

Dusan Zivanovic

pre 14 godina

Ovo je već prešlo u ludilo! Interesuje me samo gde idu te pare i za šta će one biti trošene?! Plaćamo putarinu na autoputu, za koju mislim da je najskuplja u regionu, da bi održavali puteve u Srbiji. Putevi su očajni. Ne postoji ni jedan jedini put ili gradska ulica koji su u odličnom stanju. Delovi na automobilima se mnogo češće kvare pri vožnji na takvim putevima. I onda pitamo, čemu sve to? Šta je cilj svega toga? Da li vi u opšte imate neki konkretni cilj osim da uzimate ljudima novac???

JOY

pre 14 godina

Verujem da je vest uznemirujuca, ali pogledajmo dve cinjenice:
1. 4.000 din je manje od 40
litara goriva,sto automobili stariji od 15 godina potrose za manje od 350 km. Zasto registrovati auto ako ga ne vozite ?
2. To je mnogo bolje nego sada kada 60% ljudi i NE VOZI svoj auto na tehnicki.

Logicar preko bare

pre 14 godina

Znajuci Srbe i nase kriterijume kvaliteta i pouzdanosti vozila iskreno se radujem ideji. Uostalom za nas ne vaze svetski standardi, pa nemojmo da se sada ugledamo na Ameriku koja vozi na bezolovni jos od osamdesetih. Auto koji ima 15 godna ovde je krs i nije ni 1% voznog parka iako je u tri puta boljem stanju nego nasi krsevi. Problem sa nasom perspektivom je sto mislimo da je svako predodredjen za luksuz (auto) iako dobija 200 Eura mesecno i sto su krsevi tog godista poprilicno prisutni na putevima jer smo po broju poginulih i udesa dno dna.

Ako nemas para da odrzavas auto i da ga osiguras onda ne mozes ni da ga imas. Auto je luksuz, pravo ali ne i obaveza, dakle ako nemas para da vozis i odrzavas onda nemas pravo da ugrozavas druge koji su to platili kroz nos ili jos gore one koji pesace zato sto ne mogu da priuste.

Stbg

pre 14 godina

Nit vozim, nit me zanima, al ovo je sramota! Ko da u ovoj zemlji sve funkcionise cakum-pakum pa samo ovo fali da se regulise.. Ko smislja ovakve nebuloze nego neko nekompetentan a zaposlen preko veze.. Pa da da svoj doprinos i opravda platu

Ja sam seljak u srcu i duši

pre 14 godina

More...tehnički i na lopate, vile, kose, srpove...da prestanemo i da radimo!
Jakako!
X#$#@!@#@##$@!!!
Sledeća faza: nedeljni tehnički na pribor za jelo.
Biće para, ne sekiraj se Srbijo!
Eh....#"#$#"#"!!!!

CarlosNS

pre 14 godina

Iako ce i moj auto uskoro biti petnaestogodisnjak potpuno podrzavam. Samo mislim da godine nisu pravi parametar. Ipak neki (domaci) su zreli vec sa 3-4 godine, dok su neki mladi i sa 10

Logicar preko bare

pre 14 godina

Znajuci Srbe i nase kriterijume kvaliteta i pouzdanosti vozila iskreno se radujem ideji. Uostalom za nas ne vaze svetski standardi, pa nemojmo da se sada ugledamo na Ameriku koja vozi na bezolovni jos od osamdesetih. Auto koji ima 15 godna ovde je krs i nije ni 1% voznog parka iako je u tri puta boljem stanju nego nasi krsevi. Problem sa nasom perspektivom je sto mislimo da je svako predodredjen za luksuz (auto) iako dobija 200 Eura mesecno i sto su krsevi tog godista poprilicno prisutni na putevima jer smo po broju poginulih i udesa dno dna.

Ako nemas para da odrzavas auto i da ga osiguras onda ne mozes ni da ga imas. Auto je luksuz, pravo ali ne i obaveza, dakle ako nemas para da vozis i odrzavas onda nemas pravo da ugrozavas druge koji su to platili kroz nos ili jos gore one koji pesace zato sto ne mogu da priuste.

JOY

pre 14 godina

Verujem da je vest uznemirujuca, ali pogledajmo dve cinjenice:
1. 4.000 din je manje od 40
litara goriva,sto automobili stariji od 15 godina potrose za manje od 350 km. Zasto registrovati auto ako ga ne vozite ?
2. To je mnogo bolje nego sada kada 60% ljudi i NE VOZI svoj auto na tehnicki.

Urbaniak

pre 14 godina

Ne radi se ovde o unapredjenju bezbednosti u saobracaju, vec o jos jednom nacinu da se izvuce koji extra dinar od sirotinje.
Pa ko to vozi auto star 15 i vise godina iz hira?

Treba unaprediti putnu mrezu i signalizaciju. Poostriti kontrolu na drumovima.

Primera radi, u Severnoj Americi uopste ne postoji tehnicki pregled vozila, nezavisno od starosti. Jedno svakih par godina test izduvnih gasova mora da se uradi. Ne kazem da je to dobro, ali dva puta godisnje na tehnicki, pa to je stvarno preko svake mere.

Velisa

pre 14 godina

Jasta nego.
Prvo dozvoli uvoz 70.000 krseva, a onda otimaj narodu i ono malo sto je ostalo.
Nikako mi nije jasno zasto vlast pravi od naroda budale na ovako bezobrazan nacin.
Slazem se da treba povecati ispravnost vozila i podmladiti automobile u Srbiji, ALI pre samo mesec dana isti oni koji sad namecu nove dazbine zarad sigurnosti vozila dozvolili su da se uveze sve sto ima 4 tocka i motor.

GOLF2

pre 14 godina

Pa svi mi bi voleli da vozimo mladje automobile,ali nam nedozvoljavaju nase jadne plate koje nestaju na obicne zivotne potrebstine da bi mogli preziveti.Ja jesam da se radi na tome da nam auti budu sto bezbedniji,ali i da se malo pogleda i na nase standarde i palate pa da to bude malo podnosljivije za nas obicne smrtnike.GOSPODO KOJA OVO PREDVIDJA SETITE SE NAS OBICNIH GRADJANA.Cekam odgovor da vidim sta cu da radim sa mojim GOLFOM 2.

alex

pre 14 godina

Dobro je sto se uvodi red u ovoj oblasti...
Treba pojacati i kontrole vandrednih tehnickih pregleda, kao i licence za tehnicke preglede sa jasnim pravilnikom kada se licenca oduzima.
Obavezno smanjenje cena tehnickih pregleda!
Takodje bi trebalo da nova vozila prve godine ne idu na pregled izuzev ako nije bilo sudara, kao sto je slucaj u mnogim zemljama.

Nenad BG

pre 14 godina

Kako su krenuli (vlast) svi ljudi bi trebalo da izadju na ulice na demonstracije.Samo gledaju da izvuku novac od obicnih gradjana koji se koprcaju da bi ziveli iole normalno.Ja imam Juga starog 19 god koga redovno odrzavam,a bio sam u Leskovcu pre par nedelja gde ljudi voze bukvalno krseve koji samo sto se ne raspadnu.Posle ovog zakona u gradovima van Beograda na ulicama skoro da nece biti kola ili grešim ??!!
Ostace samo mamini i tatini sinovi koji voze nove automobile!

bez komentara

pre 14 godina

Znači,ovo se uvodi zbog,kako rekoše bezbednosti učesnika saobraćaja?
HA-HA-HA
Pa pogledajte statistiku,ko pravi najviše nesreća na putevima!
ONI SA VELIKIM JAKIM NOVIM DŽIPOVIMA I SLIČNIM AUTOMOBILIMA!

prevaren

pre 14 godina

KRADJA! Cista ko suza. Moj Golf MkII iz 1987-e je u boljem stanju nego 90% automobila sa manje od 10 godina. Ni trunka korozije, novi paknovi za kocnice, nova kociona kljesta, novi zglobovi, novi amortizeri, novi farovi, motor radi ko pcelica a sve to za manje para nego sto hoce ova bagra da mi uzima dva puta godisnje! Ej bre sad sam kupio far za 600 din! Komplet novo. I oni sad hoce da mi uzimaju 4 do 8 'iljada godisnje da 'proveravam' auto koji mogu cakum pakum da sredim za 10tak hiljada i da bude k'o nov sledecih 5 godina. Malo realnosti gospodi sa vrha. Ne budite pohlepni vise nego sto vam treba. I ovako vam dzepovi kipe od haraca.

muzejski vozač

pre 14 godina

više se po putevima lupaju ovi sa novijim i jakim automobioima, misleći da je drum samo njihov, nego ljudi koji voze starije i uglavnom slabije automobile.

ok za tehnički , ali da ne bude skup, a kazne za prekoračenja brzine za više od 10 km iznad dozboljene i bahatost još veće!

a i što kažu ljudi - sad je opet uvezeno brdo muzejskih vozila, kao da je država bila van svega toga i da ne zna šta je uvoženo.
"baci mrežu neku udje sitna riba, pa je iznesi na suvo nek se koprca"

Opet ja

pre 14 godina

A hoce li i busevi GSP-a ici na preglede?

Znaci kad prodjem pored njih sa blago otvorenim prozorima u gradu, toliko gust dim udje u kabinu da ja prosto hocu da crknem od smrada, ne znam na cega idu. Na ugalj? Na amonijak? Ne znam...

Boban Ilic

pre 14 godina

Barem ovde gde zivim ,u Cikagu test zagadjenja vazduha je prakticno i jedini tehnicki pregled vozila .Verovali ili ne . Besplatan je test .Opet u Srbiji ispasta sirotinja raja .

Milja

pre 14 godina

Pa opet po dzepu onih koji ne mogu da kupe sebi bolji i noviji auto.Da mogu ljudi bi kupili ne bi vozili krseve od preko 15 godina.Pa sada zamislite sta ce jos da se desi,na tehnicki pregled pod video nadzor,pa onda sto bi takve nedostatke u auto servisima i otklanjali kad ce svaki put ponovo da mu plati jadni vlasnik kad dodje kod njega,nece imati volju da popravi takav auto,kad ce mu u dzep da se slivaju pare po sili zakona.Opet,jadan onaj najsiromasniji,koji je cuvao taj auto tolike godine posto nije imao pare da kupi drugi.

drPetrovic

pre 14 godina

Preko je potrebno uvesti lekarski pregled političara: to podrazumeva proveru opšteg stanja organizma, KKS,Šuk, kao i oftalmološki, otorinolaringološki i neuropsihijatrijski pregled barem dva puta godišnje, a to je zadatak medicine rada.

Marija

pre 14 godina

A dvotočkaši? Oni i dalje bezglavo jurcaju beogradskim ulicama i bulevarima. Naježiš se kad ih čuješ!

Nadam se da ću se udati za državnog činovnika ili poslanika, da imam siguran opstanak. Tada ću moći da kupim novi auto. Ovako, voziću ovaj 86-to godište!

vik

pre 14 godina

Michigen, Tehnichki pregled ne postoji...mozesh da registrujesh olupinu bez motora. Zdrav razum + zakonske mere za izazivanje nesreca neispravnoshcu vozila su dovoljne da ljude na vreme opomenu da srede kochnice i shta god je josh bitno za bezbednost. A ono, rdja s leve strane, napuklo staklo, fali blatobran...na svakom je pojedincu kako ce vozilo da mu izgleda. Policija nema veze sa tim.

Stbg

pre 14 godina

Nit vozim, nit me zanima, al ovo je sramota! Ko da u ovoj zemlji sve funkcionise cakum-pakum pa samo ovo fali da se regulise.. Ko smislja ovakve nebuloze nego neko nekompetentan a zaposlen preko veze.. Pa da da svoj doprinos i opravda platu

Ja sam seljak u srcu i duši

pre 14 godina

More...tehnički i na lopate, vile, kose, srpove...da prestanemo i da radimo!
Jakako!
X#$#@!@#@##$@!!!
Sledeća faza: nedeljni tehnički na pribor za jelo.
Biće para, ne sekiraj se Srbijo!
Eh....#"#$#"#"!!!!

Mickey

pre 14 godina

Neverovatno je sta nam radi ova drzava. A i zasto ne bi kada vide da se ova bagra nece ni ovaj put pobuniti.
I vrapci znaju da je kod nas najveci problem u vozacima, posle stanje puteva i tek na kraju ispravnost automobila.
Inace molio bih upucene da mi kazu gde se nalazi tih 70000 uvezenih tzv. "krseva" ,jer bi ja vrlo rado posedovao jedan takav 10-15god. stari zapadnoevropski/japanski "krs".

Nikita

pre 14 godina

Čitam ove komentare i šta čovek da doda. Svi smo ogorčeni. Ovakvom odlukom Vlada samo sebi kopa dublju rupu. Opet radimo naopako. Prvo sredi ekonomiju pa lakše će ostatak. Bezbednost saobraćaja. Pa to nema veze ili ima veoma malo veze sa starostću vozila. Vladi trebaju pare. Šta je sledeći porez. Broj prozora, prvo dete, naročito ako je muško, ma smisliće oni već nešto.

cakra

pre 14 godina

Uhh, a mi smo bas bili srecni sto smo posle jednogodisne stednje i krpljenja kupili gotovo nov (1991 godiste) auto...sa autom sam zadovoljan-a sa drzavom i vlascu - nisam.
Bice nekako...

Lala

pre 14 godina

Ma to su oni smislili kako bi što češće menjali automobile za svoj vozni park, pored otimanja para. Zna se: "ne laje kera zbog sela, već zbog sebe"....

Dusan Zivanovic

pre 14 godina

Ovo je već prešlo u ludilo! Interesuje me samo gde idu te pare i za šta će one biti trošene?! Plaćamo putarinu na autoputu, za koju mislim da je najskuplja u regionu, da bi održavali puteve u Srbiji. Putevi su očajni. Ne postoji ni jedan jedini put ili gradska ulica koji su u odličnom stanju. Delovi na automobilima se mnogo češće kvare pri vožnji na takvim putevima. I onda pitamo, čemu sve to? Šta je cilj svega toga? Da li vi u opšte imate neki konkretni cilj osim da uzimate ljudima novac???

Dejan

pre 14 godina

Da se država ne bavi sputavanjem i saplitanjem stranih investitora koji mogu da angažuju nezaposlenu radnu snagu, cedjenjem vode iz kamena kroz poreze i administrativne takse, i da se umesto svojim provizijama i medijskim eksponiranjem više bavila razvojem infrastrukture u ovoj zemlji i omogućavanjem isplativog tranzita robe koridorom X, danas bi smo imali bolji standard na nivou cele države (ne samo Beograd) i gro stanovnika bi bez griže savesti zamenila svoje jugice, keceve i lade, i ne bi kao prvo vozilo kupovali punoletne strane automobile sa milionskom kilometražom iza sebe.

Ovako sigurica za još malo vode iz kamena.

Milan-Beograd

pre 14 godina

Poštovani donosioci ovog budućeg propisa.
Dajte onda za tu cenu dodatnog tehničkog pregleda smanjite troškove registracije vozila starijih od petnaest godina (ukoliko vas brine samo sigurnost o saobraćaju a ne dodatni prihod).

Poslanik

pre 14 godina

Pozdravljam akciju i u cilju bezbednosti na našim putevima i očuvanju standarda građana predlažem da tehnički pregledi budu besplatni odnosno finansirani od strane Države odnosno od smanjenja poslaničkih plata, dnevnica i drugih prinadležnosti. Jer cilj svakog Poslanika treba da bude država i narod na prvom mestu a ne lični interes.

Mrmot

pre 14 godina

Vidi sad su se setili... Dva puta tehnicki i jos oni odredjuju cenu. Plus se ne dotice bogatuna, vec samo sirotinje raje. Ali kada vec pominjemo sirotinju raju, ima nekoliko pesama o raji i zulumima i KRAJU TRPLJENJA !!!

Ovca vozac

pre 14 godina

Vozaci su najpogodnije ovce za sisanje, i to su ukapirali nasi politicari.
Slazem se za ozbiljne tehnicke preglede, ali sto to nisu bili do sada. Svuda uvode licence a za tehnicke preglede nista. Ko izda tehnicki na "lepe oci" kazna, oduzimanje licence itt.
U Nemackoj tehnicki TÜV vazi dve (2) godine samo se ASU tj. gasovi kontrolisu cesce.
Nije mi jasno koga u Srbiji zastupaju AMS i AK nema njihove reakcije????
Najmanje udesa se desi na koridoru 10, znaci nedostaje nam kvalitetnih autoputeva, onih SLOMIVRATOVA u kombinaciji sa nasom saobracajnom kulturom kao obilaznica oko Beograda, auto put BGD-Subotica je previse.
HOCE LI I NASI PUTEVI ICI NA TEHNICKI DVA PUTA GODISNJE ili opet uskladiti voznju uslovima puta????
Da jos citiram pokojnog genija Duska Radovica " kod nas desi minimalan broj saobracajnih udesa prema mogucim sansama..."

popuniste rupe u budžetu

pre 14 godina

Sve se brinem da na ovaj način misle na bezbednost vozača i saobraćaja.
Pohlepi nekih nema kraja.
Zašto da se onda ne uvedu tehnički pregledi jednom mesečno?Naravno i za bicikliste a i za pešake,da se više para slije u nečiju kasu.
Hoće li to biti dovoljno za punjenje džepova?

partibrejker

pre 14 godina

Odlično.
Moj ćale (78 godina) ima odavno punoletan auto koji otprilike "pokriva ćebetom u garaži", vozi ga za slavu i oko pumpe i slično (ostalo ga vozim ja, tek da ne izdahne), i u sjajnom je stanju, a sa njegovom ONOLIKOM penzijom će se živo obradovati da čuje da će dvaput da plaća.... Nevolja je što je čiča mator i (još) pametan ekonomista, ali iako je i bio u univerzitetskoj nastavi nikako da razume "ekonomske" motive....Sa'kad krene da psuje..:).

:)

pre 14 godina

Da li Novi Zakon predvidja, u cilju bezbednosti ucesnika u saobracaju, koliko cesto ce se vrsiti tehnicki pregled saobracajnica, kao i koliki je garantni rok na izvedene radove na novim ili rekontruisanim saobracajnicama ?

T.

pre 14 godina

Ovo je odlican primer kako se kod nas propisi donose bez ikakvog dodira sa realnoscu. Sve analize govore da je najmanji cinilac u svim udesima tehnicko stanje vozila, a od svega sto su resili da promene, oni menjaju upravo to. To je kao da si bolestan od upale pluca, a sve sto ti lekar prepise je lek da se opustis jer si se ukocio od lezanja u krevetu.

Slanobarac

pre 14 godina

Zasto Vlada i NBS ne donesu uredbu o generalnom smanjenju kamate za kupovinu novih vozila, a ne samo za Zunta?
Ponudite ljudima vise mogucnosti da kupe nova vozila a ne samo "daj pare, daj pare, daj pare ... "

Djuro P.

pre 14 godina

Bolje je da idemo dva puta na pregled kod psihologa i psihijatra,jer mislim da u tom grmu lezi najveci zec.Jer okako stetu ce trpeti samo najsiromasniji gradjani ali ne i
oni koji gaze sve pred sobom sa punim samopouzdanjem sto je po meni zrelo za pregled psihologa.U protivnom ko ima nova,jaka i veoma ispravna kola moci ce i dalje da juri 180 na sat i da gazi sve pred sobom.

Marko Tasić

pre 14 godina

Ako ovo bude bilo skupo, trajaće kratkog daha, jer će mnogi odustati od vožnje automobila i možda će malo pasti cene polovnjaka, ali će država na manjem voznom parku ubirati manje prihoda za godinu dve, i biće veća gužva u GSP-u.
Ako autobusi GSP-a prođu ovakav tehnički, to će biti ravno naučnoj fantastici.
Inače vozim Hondu Civic 21 godinu staru u gotovo fantastičnom stanju, i lično obožavam oldtajmere. Svuda u svetu postoji regulisana upotreba ovakvih vozila, ali kod nas ne. S obzirom da idem na plin, olova nema, sumpora nema, NOx -a nema, može samo da im zasmeta veća koncentracija CO, ali ako im to smeta, nek ukinu limuzine od 2-3000 kubika koje ga izbace sigurno više nego ja sa 1350ccm.

Vozač audija 1988

pre 14 godina

Država koja zaista želi da brine o tehničkoj ispravnosti vozila svojih građana, umesto prilično besmislene mere 6-mesečnih tehničkih pregleda za starija putnička vozila, oslobodila bi carine i PDV-a sve rezervene delove i potrošni materijal za kočione, upravljačke i sisteme oslanjanja, kao i za delove izduvnog sistema. Kao dodatnu meru, vlasnicima vremešnih (ali i mlađih) vozila država bi novim zakonom trebalo da omogući da nakon ugradnje ovih vitalnih delova, uz račun prodavnice auto-delova i račun auto-mehaničara, mogu da obave vanredni tehnički pregled svog vozila, i to besplatno. Ovako obavljen vanredni tehnički pregled donosio bi, npr, 10% popusta prilikom naredne registracije vozila.