Utorak, 08.08.2006.

21:07

Brazil namučio SAD, povreda Karmela

Izvor: Braca Ðorðeviæ

Brazil namuèio SAD, povreda Karmela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

peja

pre 17 godina

ocigledno ne shvatas da sam mislio na tvoje iskustvo u pricanju gluposti. ocigledno da ne umes da citas izmedju redova; to se vidi i u tvojim postovima... nije sve u statistici i ne sija sve u nba zlatnim sjajem. kada to shvatis bice ti jasnije zasto SRCE moze da trijumfuje protiv INDIVIDUALNIH priznanja, proseka poena, skokova... POZDRAV!

NBA freak

pre 17 godina

Eto, opet pisem o tome. Da poznajes svet kosarke, makar malo bolje od toga koliko sada znas, ne bi napisao da je SAMO JEDNA stvar u celom mom textu tacna. No, to nije moj problem.
Nigde nisam napisao da treba da se ukine SP i Olimpijada, ali je tacno da jedan sampion u sezoni jedne NBA lige, moze olako da konkurise za prvaka sveta. Razmatraj to ovako... ako je Majami ove godine dosao na taj nivo uigranosti kosarkaske igre, da je pobedio sve najbolje ekipe iz NAJJACE lige sveta, mislis da bi jednoj takvoj ekipi, bilo extra tesko da takav ucinak ostvari i na jednom SP? Ne kazem da je to zagrantovan uspeh, samo tvrdim da su jednoj takvoj ekipi na jednom svetskom prvenstvu, sanse za zlato, vise nego ogromne.
Da ne zalazim dublje u raspravu... u pravu si, mozda cu te pobediti, ali ne "iskustvom" kako si napisao, nego jednostavnim iznosenjem cinjenica, koje si ti ocito zaobisao. Pozzz

peja

pre 17 godina

@ nba freak
jedna stvar u celom tvom textu je tacna… a to je odsustvo patriotizma kod amera. svaka cast za highlights- e karijera brand- a, james-a i ostalih, ali to sve pada u vodu kada igra reprezentacija. po tebi treba da se ukinu sp i oi, a nba sampion bude prvak sveta (mada ga prepotentni ameri vec tako zovu…). nego da se ne raspravljam na tvom nivou. pobedices me iskustvom…

loshmmee

pre 17 godina

Samo se vi sprdajte sa Amerima... Ako se organizuju (što deluje teško, ali ne i neizvodljivo), ostali će da se dogovaraju o srebru i bronzi. Ako ne, onda napred PLAVI i vamos Argentina!

NBA freak

pre 17 godina

@PG
Apsolutno se slazem sa tobom u svemu sto si napisao.
@ Peja
Ne znam odakle proizilazi tvoja opsta odbojnost prema sastavu americke reprezentacije, koja te tera da pises o necemu sto em nije argumentovano, em nije tacno, ali pre svega, malo razmisli o tome sto pises, ili bolje procitaj to jos jednom, pa onda razmisli da li je bila bolja opcija da si se ugrizao za jezik i da nisi pisao nista, umesto iznosenja sopstvenog misljenja, koje ocito nije potkrepljeno cinjenicama.
Jedna stvar u celom tvom textu je tacna... a to je Americka bronza 2004. godine. Mada se ne slazem sa time da je Duncnan NAJBOLJI igrac posle Jordana, ali verujem da je to stvar individualnog misljenja, pa necu da palamudim o tome. Svejedno, ljudi poput tebe ne shvataju da sve ljude,a pogotovo Amere inspirise kash, lova, novac, kapiras? Sto znaci da jednog Amera tako zabole ona stvar da se ubija i daje svoj maximum na svetskom prvenstvu ili Olimpijadi, kada zna da ce za mesec ili dva dana dobiti ogroman kes, za koji ce ipak morati da pruzi i krv i znoj. Ako je vec tako, zasto bi to on radio na SP ili Olimpijadi, kada ga za to ne placaju? Patriotizam?! Samo sanjaj...
Da poznajes kosarku makar stoti deo onoga koliko se hvalis, nikad ne bi napisao da su Bosh, Miller, Howard i Brend retardirani sastav. Pre svega, procitaj nekoliko stvari o Eltonu Brendu, o tome kakav je bio na Duke koledzu, i kakvu je nagradu tamo osvojio. Pazi, takvu nagradu je uspeo samo jos Jordan da osvoji. Da ne pominjem da je ove godine vise puta bio kandidat za MVP nagradu, zatim igrac nedelje, ... Pogledaj jos, osim toga sto je nizak, koliko je tezak, i koliki ima raspon ruku, a pogotovo pogledaj koliki mu je odraz sa zemlje, pa onda jos jednom razmisli da li bi jednog takvog coveka olako mogli da nadskacu Litvanci, Spanci, Brazilci.
Za tvoju informaciju, pred kraj ove sezone, Orlando Magic je belezio skor od 8-0. U to vreme Howard je igrao kao lud. To je vreme kada je ovaj tim pobedio Detroit, Majami, San Antonio, i vreme kada je Howard uspeo da nadigra Duncana, Seka, Bena i Rasheeda Wallaca.
Bosh je prva zvezda u Torontu, i ove i prosle godine je nekoliko puta konkurisao za najdokazanijeg igraca godine, tako da tvoje pisanje o retardiranosti ovih igraca nema nikakvu osnovu.
Sto se Bogocovekakosarkasa Jamesa tice, da znas ponesto i o njemu, siguran sam da ne bi tako pisao. Ipak je taj covek postao najmladji igrac koji je ubacio 16000 poena, covek koji je u istoriji lige bio najmladji MVP na All star mecu, covek koji je po sezoni davao preko 30 poena, uz preko 8 asistencija i skokova, .... Daj informisi se malo pre nego sto napises jos neku glupost!
Razlog zasto ovi igraci iz, po tvojim recima "CIRKUSA" od NBA lige daju svega 10-ak poena, jeste sto je ovaj nacionalni tim sastavljen od izuzetno kvalitetnih igraca, i vise je nego ocigledno da je svaki od njih itekako sposoban, pa se poentiranje siri na gotovo svakog igraca. Prioritet tima je da svaki igrac da dvocifren broj poena, jer kad vec imaju odlicnu ekipu, za dodatnim dokazivanjem na terenu, nema potrebe. Kad za to bude bilo potrebe, i kada se jave odlucujuci trenutci u VAZNIM utakmica, primetices kako sija Bogocovekkosarkas James, pa ces pojesti to sto si napisao.
A sto se Anthonya, Jeffersona i geta tice, tu ne bih komentarisao. Tu je ocito problem u tvojoj glavi. Ne daj se nervirati, i malo pazi o cemu pises.
P.S. Svaka cast Brazilcima, bice to jedna zanimljiva ekipa za gledati.

pg

pre 17 godina

Pa ne znam kao ce se ponasati ova ekipa NBA. Nijesu mi nesto prejaki. Neke evropske ekipe i Argentina se mogu nositi sa njima.
Ali da se ne zavaravamo i da pomislimo da su se ostale ekipe totalno priblizile kvalitetom i da mogu dobiti SAD kad hoce. Posljedica je to neodaziva najboljih igraca u NBA zadnjih godina. Ne mogu ni da zamislim bilo koji svjetski tim koji bi izgubio ispod 30 razlike da u SAD timu igraju: Kobe i Shak prvenstveno, onda Kid, Rej Alen, Dunkan, Karter, Valas, Frensis, Vejd, Le Bron, Mekgrejdi, Veber... Razvaljivanje...

gau

pre 17 godina

@Laki
Za tvoju informaciju Zeljko je osvojio toliko trofeja da nijedan drugi trener nece moci ni da mu prismrdi, a kamoli da ga prestigne.
Da je los trener ne bi bio prvak sa PAO u Grckoj.Uostalom sta ti znas o kosarci pa da iznosis sud o njemu!

Nako

pre 17 godina

Pa Brazil ima jaku ekipu tako da ne zaboravimo da oni u ekipi imaju 7 igraca koji igraju u NBA.Ali i pored toga Amerikanci osvjaju ovo prvenstvo ubedljivo.A kad se bude Kosovo kvalifkovalo za svetsko prvenstvo 2010 onda ce Amerima biti mnogo teze.Hahahaha.

kosta1703

pre 17 godina

@peja
Odavno nisam procitao komentar sa vise pausalnih ocena, da ne kazem nesto drugo, mnogo gore.......
Posto si takav strucnjak, mozemo i da "podebljamo" tu tvoju tvrdnju.Sa nesto zelenih novcanica.
To ce mi biti najlakse uzeti novci u zivotu.

peja

pre 17 godina

kako ovo komentarisu oni koji su tvrdili da ameri nece pobedjivati ispod 20 razlike?! sada takvi predstavljaju endemske primerke, ako ih vise uopste ima…
ameri su samo nadprosecan tim, ni u snu nesto vise! na kraju krajeva 2004. nisu mogli vise od bronze (3 pretrpljena poraza!) sa najboljim nba igracem posle dzordana- duncan- om (koji je amer koliko i ja...). ta ekipa je bila makar podjednako kvalitetna kao sadasnja, ali daleko bolje izbalansirana. cak je i tim iz indijanopolisa u nekim segmentima kvalitetniji od ovog- bili su to poslednji ameri koji su mogli da pariraju zoni. razlog: killer miller…
glavni uslov da se pobede ameri je da se isti nadskoce (ponovo se pozivam na indijanopolis). miller, brand, howard i bosh cine najretardiraniji kvartet centara u istoriji sad- a. visoki igraci litvanije, spanije, argentine, slovenije i SRBIJE su sigurno kadri da ih nadigraju. spoljna linija im je sastavljena od strasnih imena, ali da li zbog fiba pravila ili zbog toga sto je nba ipak CIRKUS oni ne pruzaju ni 1/3 onoga sto gledamo na tv-u (poseban smeh izaziva igra mvp kahdidata iz prosle sezone arenas- a i brand- a, a ne zaostaje mnogo ni bogocovekkosarkas james). a kada se jos ne bi dopingovali pitanje je da li bi ih uopste gledali na sp…
najzanimljivije (najsmesnije, najbizarnije, najpateticnije- izaberite sami) dolazi na kraju… posle meca koje su vise dobile sudije (brazilcima dosudjivani sumnjivi faulovi i tehnicke greske) nego sami ameri trener krizevski i par igraca daju izjave u debeli- sakota- todor- zezelj- bjeka- piksi stilu. “desava se jednom u 1000 utakmica(?!?!?!), bla, bla, bla… mi smo ovo, ono… oni imali srece vise nego pameti… losa publika, uzani obruci, visoka trava i kockasta lopta…” secate li se sta su jefferson i anthony rekli za bodirogu, koji ih je par puta provozao sebi svojstvenim fintama- “talentovan igrac…” takav stav prema protivniku ih je i gurnuo u ambis iz koga nema povratka. bez obzira na to koliko danas zaradjuju, geto iz koga poticu im je usadio neki sistem vrednosti koji se ne da promeniti…

loshmmee

pre 17 godina

Objektivnost i razum na stranu, kako li se osećaju Karmelo i posebno LeBron sa "tolickim" učinkom? Iako ih smatram za prve favorite, da li će se gore navedena činjenica odraziti na njihove egoe! Nadam se da hoće, jer je Vuleta Avdalovića briga i za njih i za poene!

loshmmee

pre 17 godina

Objektivnost i razum na stranu, kako li se osećaju Karmelo i posebno LeBron sa "tolickim" učinkom? Iako ih smatram za prve favorite, da li će se gore navedena činjenica odraziti na njihove egoe! Nadam se da hoće, jer je Vuleta Avdalovića briga i za njih i za poene!

peja

pre 17 godina

kako ovo komentarisu oni koji su tvrdili da ameri nece pobedjivati ispod 20 razlike?! sada takvi predstavljaju endemske primerke, ako ih vise uopste ima…
ameri su samo nadprosecan tim, ni u snu nesto vise! na kraju krajeva 2004. nisu mogli vise od bronze (3 pretrpljena poraza!) sa najboljim nba igracem posle dzordana- duncan- om (koji je amer koliko i ja...). ta ekipa je bila makar podjednako kvalitetna kao sadasnja, ali daleko bolje izbalansirana. cak je i tim iz indijanopolisa u nekim segmentima kvalitetniji od ovog- bili su to poslednji ameri koji su mogli da pariraju zoni. razlog: killer miller…
glavni uslov da se pobede ameri je da se isti nadskoce (ponovo se pozivam na indijanopolis). miller, brand, howard i bosh cine najretardiraniji kvartet centara u istoriji sad- a. visoki igraci litvanije, spanije, argentine, slovenije i SRBIJE su sigurno kadri da ih nadigraju. spoljna linija im je sastavljena od strasnih imena, ali da li zbog fiba pravila ili zbog toga sto je nba ipak CIRKUS oni ne pruzaju ni 1/3 onoga sto gledamo na tv-u (poseban smeh izaziva igra mvp kahdidata iz prosle sezone arenas- a i brand- a, a ne zaostaje mnogo ni bogocovekkosarkas james). a kada se jos ne bi dopingovali pitanje je da li bi ih uopste gledali na sp…
najzanimljivije (najsmesnije, najbizarnije, najpateticnije- izaberite sami) dolazi na kraju… posle meca koje su vise dobile sudije (brazilcima dosudjivani sumnjivi faulovi i tehnicke greske) nego sami ameri trener krizevski i par igraca daju izjave u debeli- sakota- todor- zezelj- bjeka- piksi stilu. “desava se jednom u 1000 utakmica(?!?!?!), bla, bla, bla… mi smo ovo, ono… oni imali srece vise nego pameti… losa publika, uzani obruci, visoka trava i kockasta lopta…” secate li se sta su jefferson i anthony rekli za bodirogu, koji ih je par puta provozao sebi svojstvenim fintama- “talentovan igrac…” takav stav prema protivniku ih je i gurnuo u ambis iz koga nema povratka. bez obzira na to koliko danas zaradjuju, geto iz koga poticu im je usadio neki sistem vrednosti koji se ne da promeniti…

kosta1703

pre 17 godina

@peja
Odavno nisam procitao komentar sa vise pausalnih ocena, da ne kazem nesto drugo, mnogo gore.......
Posto si takav strucnjak, mozemo i da "podebljamo" tu tvoju tvrdnju.Sa nesto zelenih novcanica.
To ce mi biti najlakse uzeti novci u zivotu.

Nako

pre 17 godina

Pa Brazil ima jaku ekipu tako da ne zaboravimo da oni u ekipi imaju 7 igraca koji igraju u NBA.Ali i pored toga Amerikanci osvjaju ovo prvenstvo ubedljivo.A kad se bude Kosovo kvalifkovalo za svetsko prvenstvo 2010 onda ce Amerima biti mnogo teze.Hahahaha.

gau

pre 17 godina

@Laki
Za tvoju informaciju Zeljko je osvojio toliko trofeja da nijedan drugi trener nece moci ni da mu prismrdi, a kamoli da ga prestigne.
Da je los trener ne bi bio prvak sa PAO u Grckoj.Uostalom sta ti znas o kosarci pa da iznosis sud o njemu!

pg

pre 17 godina

Pa ne znam kao ce se ponasati ova ekipa NBA. Nijesu mi nesto prejaki. Neke evropske ekipe i Argentina se mogu nositi sa njima.
Ali da se ne zavaravamo i da pomislimo da su se ostale ekipe totalno priblizile kvalitetom i da mogu dobiti SAD kad hoce. Posljedica je to neodaziva najboljih igraca u NBA zadnjih godina. Ne mogu ni da zamislim bilo koji svjetski tim koji bi izgubio ispod 30 razlike da u SAD timu igraju: Kobe i Shak prvenstveno, onda Kid, Rej Alen, Dunkan, Karter, Valas, Frensis, Vejd, Le Bron, Mekgrejdi, Veber... Razvaljivanje...

NBA freak

pre 17 godina

@PG
Apsolutno se slazem sa tobom u svemu sto si napisao.
@ Peja
Ne znam odakle proizilazi tvoja opsta odbojnost prema sastavu americke reprezentacije, koja te tera da pises o necemu sto em nije argumentovano, em nije tacno, ali pre svega, malo razmisli o tome sto pises, ili bolje procitaj to jos jednom, pa onda razmisli da li je bila bolja opcija da si se ugrizao za jezik i da nisi pisao nista, umesto iznosenja sopstvenog misljenja, koje ocito nije potkrepljeno cinjenicama.
Jedna stvar u celom tvom textu je tacna... a to je Americka bronza 2004. godine. Mada se ne slazem sa time da je Duncnan NAJBOLJI igrac posle Jordana, ali verujem da je to stvar individualnog misljenja, pa necu da palamudim o tome. Svejedno, ljudi poput tebe ne shvataju da sve ljude,a pogotovo Amere inspirise kash, lova, novac, kapiras? Sto znaci da jednog Amera tako zabole ona stvar da se ubija i daje svoj maximum na svetskom prvenstvu ili Olimpijadi, kada zna da ce za mesec ili dva dana dobiti ogroman kes, za koji ce ipak morati da pruzi i krv i znoj. Ako je vec tako, zasto bi to on radio na SP ili Olimpijadi, kada ga za to ne placaju? Patriotizam?! Samo sanjaj...
Da poznajes kosarku makar stoti deo onoga koliko se hvalis, nikad ne bi napisao da su Bosh, Miller, Howard i Brend retardirani sastav. Pre svega, procitaj nekoliko stvari o Eltonu Brendu, o tome kakav je bio na Duke koledzu, i kakvu je nagradu tamo osvojio. Pazi, takvu nagradu je uspeo samo jos Jordan da osvoji. Da ne pominjem da je ove godine vise puta bio kandidat za MVP nagradu, zatim igrac nedelje, ... Pogledaj jos, osim toga sto je nizak, koliko je tezak, i koliki ima raspon ruku, a pogotovo pogledaj koliki mu je odraz sa zemlje, pa onda jos jednom razmisli da li bi jednog takvog coveka olako mogli da nadskacu Litvanci, Spanci, Brazilci.
Za tvoju informaciju, pred kraj ove sezone, Orlando Magic je belezio skor od 8-0. U to vreme Howard je igrao kao lud. To je vreme kada je ovaj tim pobedio Detroit, Majami, San Antonio, i vreme kada je Howard uspeo da nadigra Duncana, Seka, Bena i Rasheeda Wallaca.
Bosh je prva zvezda u Torontu, i ove i prosle godine je nekoliko puta konkurisao za najdokazanijeg igraca godine, tako da tvoje pisanje o retardiranosti ovih igraca nema nikakvu osnovu.
Sto se Bogocovekakosarkasa Jamesa tice, da znas ponesto i o njemu, siguran sam da ne bi tako pisao. Ipak je taj covek postao najmladji igrac koji je ubacio 16000 poena, covek koji je u istoriji lige bio najmladji MVP na All star mecu, covek koji je po sezoni davao preko 30 poena, uz preko 8 asistencija i skokova, .... Daj informisi se malo pre nego sto napises jos neku glupost!
Razlog zasto ovi igraci iz, po tvojim recima "CIRKUSA" od NBA lige daju svega 10-ak poena, jeste sto je ovaj nacionalni tim sastavljen od izuzetno kvalitetnih igraca, i vise je nego ocigledno da je svaki od njih itekako sposoban, pa se poentiranje siri na gotovo svakog igraca. Prioritet tima je da svaki igrac da dvocifren broj poena, jer kad vec imaju odlicnu ekipu, za dodatnim dokazivanjem na terenu, nema potrebe. Kad za to bude bilo potrebe, i kada se jave odlucujuci trenutci u VAZNIM utakmica, primetices kako sija Bogocovekkosarkas James, pa ces pojesti to sto si napisao.
A sto se Anthonya, Jeffersona i geta tice, tu ne bih komentarisao. Tu je ocito problem u tvojoj glavi. Ne daj se nervirati, i malo pazi o cemu pises.
P.S. Svaka cast Brazilcima, bice to jedna zanimljiva ekipa za gledati.

loshmmee

pre 17 godina

Samo se vi sprdajte sa Amerima... Ako se organizuju (što deluje teško, ali ne i neizvodljivo), ostali će da se dogovaraju o srebru i bronzi. Ako ne, onda napred PLAVI i vamos Argentina!

peja

pre 17 godina

@ nba freak
jedna stvar u celom tvom textu je tacna… a to je odsustvo patriotizma kod amera. svaka cast za highlights- e karijera brand- a, james-a i ostalih, ali to sve pada u vodu kada igra reprezentacija. po tebi treba da se ukinu sp i oi, a nba sampion bude prvak sveta (mada ga prepotentni ameri vec tako zovu…). nego da se ne raspravljam na tvom nivou. pobedices me iskustvom…

NBA freak

pre 17 godina

Eto, opet pisem o tome. Da poznajes svet kosarke, makar malo bolje od toga koliko sada znas, ne bi napisao da je SAMO JEDNA stvar u celom mom textu tacna. No, to nije moj problem.
Nigde nisam napisao da treba da se ukine SP i Olimpijada, ali je tacno da jedan sampion u sezoni jedne NBA lige, moze olako da konkurise za prvaka sveta. Razmatraj to ovako... ako je Majami ove godine dosao na taj nivo uigranosti kosarkaske igre, da je pobedio sve najbolje ekipe iz NAJJACE lige sveta, mislis da bi jednoj takvoj ekipi, bilo extra tesko da takav ucinak ostvari i na jednom SP? Ne kazem da je to zagrantovan uspeh, samo tvrdim da su jednoj takvoj ekipi na jednom svetskom prvenstvu, sanse za zlato, vise nego ogromne.
Da ne zalazim dublje u raspravu... u pravu si, mozda cu te pobediti, ali ne "iskustvom" kako si napisao, nego jednostavnim iznosenjem cinjenica, koje si ti ocito zaobisao. Pozzz

peja

pre 17 godina

ocigledno ne shvatas da sam mislio na tvoje iskustvo u pricanju gluposti. ocigledno da ne umes da citas izmedju redova; to se vidi i u tvojim postovima... nije sve u statistici i ne sija sve u nba zlatnim sjajem. kada to shvatis bice ti jasnije zasto SRCE moze da trijumfuje protiv INDIVIDUALNIH priznanja, proseka poena, skokova... POZDRAV!

loshmmee

pre 17 godina

Objektivnost i razum na stranu, kako li se osećaju Karmelo i posebno LeBron sa "tolickim" učinkom? Iako ih smatram za prve favorite, da li će se gore navedena činjenica odraziti na njihove egoe! Nadam se da hoće, jer je Vuleta Avdalovića briga i za njih i za poene!

peja

pre 17 godina

kako ovo komentarisu oni koji su tvrdili da ameri nece pobedjivati ispod 20 razlike?! sada takvi predstavljaju endemske primerke, ako ih vise uopste ima…
ameri su samo nadprosecan tim, ni u snu nesto vise! na kraju krajeva 2004. nisu mogli vise od bronze (3 pretrpljena poraza!) sa najboljim nba igracem posle dzordana- duncan- om (koji je amer koliko i ja...). ta ekipa je bila makar podjednako kvalitetna kao sadasnja, ali daleko bolje izbalansirana. cak je i tim iz indijanopolisa u nekim segmentima kvalitetniji od ovog- bili su to poslednji ameri koji su mogli da pariraju zoni. razlog: killer miller…
glavni uslov da se pobede ameri je da se isti nadskoce (ponovo se pozivam na indijanopolis). miller, brand, howard i bosh cine najretardiraniji kvartet centara u istoriji sad- a. visoki igraci litvanije, spanije, argentine, slovenije i SRBIJE su sigurno kadri da ih nadigraju. spoljna linija im je sastavljena od strasnih imena, ali da li zbog fiba pravila ili zbog toga sto je nba ipak CIRKUS oni ne pruzaju ni 1/3 onoga sto gledamo na tv-u (poseban smeh izaziva igra mvp kahdidata iz prosle sezone arenas- a i brand- a, a ne zaostaje mnogo ni bogocovekkosarkas james). a kada se jos ne bi dopingovali pitanje je da li bi ih uopste gledali na sp…
najzanimljivije (najsmesnije, najbizarnije, najpateticnije- izaberite sami) dolazi na kraju… posle meca koje su vise dobile sudije (brazilcima dosudjivani sumnjivi faulovi i tehnicke greske) nego sami ameri trener krizevski i par igraca daju izjave u debeli- sakota- todor- zezelj- bjeka- piksi stilu. “desava se jednom u 1000 utakmica(?!?!?!), bla, bla, bla… mi smo ovo, ono… oni imali srece vise nego pameti… losa publika, uzani obruci, visoka trava i kockasta lopta…” secate li se sta su jefferson i anthony rekli za bodirogu, koji ih je par puta provozao sebi svojstvenim fintama- “talentovan igrac…” takav stav prema protivniku ih je i gurnuo u ambis iz koga nema povratka. bez obzira na to koliko danas zaradjuju, geto iz koga poticu im je usadio neki sistem vrednosti koji se ne da promeniti…

kosta1703

pre 17 godina

@peja
Odavno nisam procitao komentar sa vise pausalnih ocena, da ne kazem nesto drugo, mnogo gore.......
Posto si takav strucnjak, mozemo i da "podebljamo" tu tvoju tvrdnju.Sa nesto zelenih novcanica.
To ce mi biti najlakse uzeti novci u zivotu.

Nako

pre 17 godina

Pa Brazil ima jaku ekipu tako da ne zaboravimo da oni u ekipi imaju 7 igraca koji igraju u NBA.Ali i pored toga Amerikanci osvjaju ovo prvenstvo ubedljivo.A kad se bude Kosovo kvalifkovalo za svetsko prvenstvo 2010 onda ce Amerima biti mnogo teze.Hahahaha.

gau

pre 17 godina

@Laki
Za tvoju informaciju Zeljko je osvojio toliko trofeja da nijedan drugi trener nece moci ni da mu prismrdi, a kamoli da ga prestigne.
Da je los trener ne bi bio prvak sa PAO u Grckoj.Uostalom sta ti znas o kosarci pa da iznosis sud o njemu!

pg

pre 17 godina

Pa ne znam kao ce se ponasati ova ekipa NBA. Nijesu mi nesto prejaki. Neke evropske ekipe i Argentina se mogu nositi sa njima.
Ali da se ne zavaravamo i da pomislimo da su se ostale ekipe totalno priblizile kvalitetom i da mogu dobiti SAD kad hoce. Posljedica je to neodaziva najboljih igraca u NBA zadnjih godina. Ne mogu ni da zamislim bilo koji svjetski tim koji bi izgubio ispod 30 razlike da u SAD timu igraju: Kobe i Shak prvenstveno, onda Kid, Rej Alen, Dunkan, Karter, Valas, Frensis, Vejd, Le Bron, Mekgrejdi, Veber... Razvaljivanje...

NBA freak

pre 17 godina

@PG
Apsolutno se slazem sa tobom u svemu sto si napisao.
@ Peja
Ne znam odakle proizilazi tvoja opsta odbojnost prema sastavu americke reprezentacije, koja te tera da pises o necemu sto em nije argumentovano, em nije tacno, ali pre svega, malo razmisli o tome sto pises, ili bolje procitaj to jos jednom, pa onda razmisli da li je bila bolja opcija da si se ugrizao za jezik i da nisi pisao nista, umesto iznosenja sopstvenog misljenja, koje ocito nije potkrepljeno cinjenicama.
Jedna stvar u celom tvom textu je tacna... a to je Americka bronza 2004. godine. Mada se ne slazem sa time da je Duncnan NAJBOLJI igrac posle Jordana, ali verujem da je to stvar individualnog misljenja, pa necu da palamudim o tome. Svejedno, ljudi poput tebe ne shvataju da sve ljude,a pogotovo Amere inspirise kash, lova, novac, kapiras? Sto znaci da jednog Amera tako zabole ona stvar da se ubija i daje svoj maximum na svetskom prvenstvu ili Olimpijadi, kada zna da ce za mesec ili dva dana dobiti ogroman kes, za koji ce ipak morati da pruzi i krv i znoj. Ako je vec tako, zasto bi to on radio na SP ili Olimpijadi, kada ga za to ne placaju? Patriotizam?! Samo sanjaj...
Da poznajes kosarku makar stoti deo onoga koliko se hvalis, nikad ne bi napisao da su Bosh, Miller, Howard i Brend retardirani sastav. Pre svega, procitaj nekoliko stvari o Eltonu Brendu, o tome kakav je bio na Duke koledzu, i kakvu je nagradu tamo osvojio. Pazi, takvu nagradu je uspeo samo jos Jordan da osvoji. Da ne pominjem da je ove godine vise puta bio kandidat za MVP nagradu, zatim igrac nedelje, ... Pogledaj jos, osim toga sto je nizak, koliko je tezak, i koliki ima raspon ruku, a pogotovo pogledaj koliki mu je odraz sa zemlje, pa onda jos jednom razmisli da li bi jednog takvog coveka olako mogli da nadskacu Litvanci, Spanci, Brazilci.
Za tvoju informaciju, pred kraj ove sezone, Orlando Magic je belezio skor od 8-0. U to vreme Howard je igrao kao lud. To je vreme kada je ovaj tim pobedio Detroit, Majami, San Antonio, i vreme kada je Howard uspeo da nadigra Duncana, Seka, Bena i Rasheeda Wallaca.
Bosh je prva zvezda u Torontu, i ove i prosle godine je nekoliko puta konkurisao za najdokazanijeg igraca godine, tako da tvoje pisanje o retardiranosti ovih igraca nema nikakvu osnovu.
Sto se Bogocovekakosarkasa Jamesa tice, da znas ponesto i o njemu, siguran sam da ne bi tako pisao. Ipak je taj covek postao najmladji igrac koji je ubacio 16000 poena, covek koji je u istoriji lige bio najmladji MVP na All star mecu, covek koji je po sezoni davao preko 30 poena, uz preko 8 asistencija i skokova, .... Daj informisi se malo pre nego sto napises jos neku glupost!
Razlog zasto ovi igraci iz, po tvojim recima "CIRKUSA" od NBA lige daju svega 10-ak poena, jeste sto je ovaj nacionalni tim sastavljen od izuzetno kvalitetnih igraca, i vise je nego ocigledno da je svaki od njih itekako sposoban, pa se poentiranje siri na gotovo svakog igraca. Prioritet tima je da svaki igrac da dvocifren broj poena, jer kad vec imaju odlicnu ekipu, za dodatnim dokazivanjem na terenu, nema potrebe. Kad za to bude bilo potrebe, i kada se jave odlucujuci trenutci u VAZNIM utakmica, primetices kako sija Bogocovekkosarkas James, pa ces pojesti to sto si napisao.
A sto se Anthonya, Jeffersona i geta tice, tu ne bih komentarisao. Tu je ocito problem u tvojoj glavi. Ne daj se nervirati, i malo pazi o cemu pises.
P.S. Svaka cast Brazilcima, bice to jedna zanimljiva ekipa za gledati.

loshmmee

pre 17 godina

Samo se vi sprdajte sa Amerima... Ako se organizuju (što deluje teško, ali ne i neizvodljivo), ostali će da se dogovaraju o srebru i bronzi. Ako ne, onda napred PLAVI i vamos Argentina!

peja

pre 17 godina

@ nba freak
jedna stvar u celom tvom textu je tacna… a to je odsustvo patriotizma kod amera. svaka cast za highlights- e karijera brand- a, james-a i ostalih, ali to sve pada u vodu kada igra reprezentacija. po tebi treba da se ukinu sp i oi, a nba sampion bude prvak sveta (mada ga prepotentni ameri vec tako zovu…). nego da se ne raspravljam na tvom nivou. pobedices me iskustvom…

NBA freak

pre 17 godina

Eto, opet pisem o tome. Da poznajes svet kosarke, makar malo bolje od toga koliko sada znas, ne bi napisao da je SAMO JEDNA stvar u celom mom textu tacna. No, to nije moj problem.
Nigde nisam napisao da treba da se ukine SP i Olimpijada, ali je tacno da jedan sampion u sezoni jedne NBA lige, moze olako da konkurise za prvaka sveta. Razmatraj to ovako... ako je Majami ove godine dosao na taj nivo uigranosti kosarkaske igre, da je pobedio sve najbolje ekipe iz NAJJACE lige sveta, mislis da bi jednoj takvoj ekipi, bilo extra tesko da takav ucinak ostvari i na jednom SP? Ne kazem da je to zagrantovan uspeh, samo tvrdim da su jednoj takvoj ekipi na jednom svetskom prvenstvu, sanse za zlato, vise nego ogromne.
Da ne zalazim dublje u raspravu... u pravu si, mozda cu te pobediti, ali ne "iskustvom" kako si napisao, nego jednostavnim iznosenjem cinjenica, koje si ti ocito zaobisao. Pozzz

peja

pre 17 godina

ocigledno ne shvatas da sam mislio na tvoje iskustvo u pricanju gluposti. ocigledno da ne umes da citas izmedju redova; to se vidi i u tvojim postovima... nije sve u statistici i ne sija sve u nba zlatnim sjajem. kada to shvatis bice ti jasnije zasto SRCE moze da trijumfuje protiv INDIVIDUALNIH priznanja, proseka poena, skokova... POZDRAV!