Ponedeljak, 25.04.2005.

13:04

Pavković stigao u Hag

Poslednji uslov za pozitivnu ocenu Studije o izvodljivosti ispunjen je u podne. General Nebojša Pavković stigao je u Hag.

Izvor: B92

Pavkoviæ stigao u Hag IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Nada,Prag

pre 19 godina

Malo je cudno da se Pavkovic odjednom predomislio i naprasno odlucio da u Hagu brani svoje vojevanje!!! Pre bih rekla da je utekao iz Srbije posto bi morao na optuzenicku klupu za Ibarsku i Stambolica. I ako je vec raspisana poternica u Srbiji za njim za svedocenje pred nasim sudom kako su ga uopste mogli poslati u Hag!!! Utekao general, lepse je u Hagu, nego u Bacvanskoj u "Hajatu"!!!

nikola

pre 19 godina

Zelim mu da propeva o svemu i da nam se brzo vrati, ali nemam nista protiv ni ako se drzi sa drustvom do kraja. Meni nikad nece biti heroj stvorenje koje ubija civile i krisom prevozi hladnjacama da sakrije tragove, ali ih ima dovoljno koji ce mu klicati i bez mene. Odluci sam igumane.

Zoran

pre 19 godina

Mislim da nema mesta zluradosti i "humoru" kada nase ljude salju u Hag.
Ne mislim da Pavkovic i ostali ne snose odgovornost za sve ono sto se dogodilo.
Bez obzira koliko je neko kriv ili nevin, svi ti optuzenici su deo naseg naroda i svi smo pomalo odgovorni za sve ono sto se zbilo, i dobro i lose.
Manite se duhovitih komentara. To je kao pljuvanje u vis.

Vlada

pre 19 godina

Potpuno me je razocarao, kao i njegovi prethodnici. Ocekivao sam da ce bar polovina njih oruzjem braniti svoju cast i cast vojske koja im je dala cinove i sve privilegije.

Robert - Zemun

pre 19 godina

Sta se to desilo sa nasim narodom u Srbiji?
Generali koji su nas branili herojski od stranog agresora mi nazivamo izdajicama? sad je i pavkovic u hagu kao i svi drugi, ljaga sa Nemacke se skida i baca za sledecih 100 godina na Srbiju. ulazak u Evropsku uniju zbog kojeg su svi u Hagu znaci definitivno gubitak Kosova. Znaci zakljucak sledi. Izdali smo sami sebe, u svetu ocrnjeni za sledecih 100 godina kao zlocinici izgubili Kosovo za sve vekove i usli u EU u kojoj ima manje posla i demokratije nego sto je ikada bilo kod nas. Cestitam

pop_zh

pre 19 godina

srbiji, zemlji cija je drzavna infrastruktura totalno trula, nece pomoci ni da 6 pavkovica odu u hag, sve dok se nesto ne promeni u samim glavama politicara i onih koji za njih glasaju. sto se tice samog pavkovica-bio je na pogresnom mestu u pogresno vreme. mozda je kriv, a mozda i nije. jedno je sigurno-on misli da nije. pitao bih sve te koji odobravaju ovaj cin (a posebno one koji kazu neka ide,uzeo je lovu za to) 1. :za koliko bi novca vi otisli na dozivotnu robiju? .i 2. : koliko bi vas pristalo da ode na dozivotnu robiju za dobrobit svog naroda i svoje drzave (iako se ta dobrobit ni izdaleka ne nazire)?

Danko,Bec

pre 19 godina

Jel´to bese onaj general sto je pobedio NATO? Tesko nama.Ko ce sada da nas brani,ako nas napadne lovacko drustvo "Fazan" iz Pristine?!

Dusan UK

pre 19 godina

Neverovatno je kako g. Kostunica ima obraza da sprovede u delo ovaj
"zaokret" u svojoj politici imajuci u vicu onako nonsalantne izjave o Hagu koje je davao od 5-og oktobra uvece na RTS-u pa nadalje. Uvek iznova zapanjuje kratkovidost nasih politicara, njihovo odsustvo odgovornosti, kao i kratko pamcenje naroda.

Milan

pre 19 godina

Da podsetim vajne patriote koji pricaju o tome kako je Pavkovic optuzen zbog toga sto je branio svoje vojnike, da on nije optuzen zbog toga vec zbog proterivanja i Albanaca i unistavanja njihove imovine. Ili neko hoce reci da se te stvari nisu desavale? Ma da, moze se i to reci. Govore nesto slicno i oni koji, u Nemackoj, poricu holokaust nad Jevrejima, i oni u Hrvatskoj koji poricu zlocine nad Srbima u vezi "Oluje". U svakom narodu je puno poricatelja. Nadam se da ce bar neki od njih jednom crveneti zbog toga.

Zoran M.

pre 19 godina

Mislim da je Guardian dao pravo objasnjenje kako je Hag volsebno od devete postao prva rupa na svirali. Mogao je i ranije da je Kostunica na vreme podrzao Djindjica umesto sto je slanje kriminalaca u zatvor, ratnih zlocinaca u Hag a komunizma na djubriste istorije prozbao "revansizmom".

Amara

pre 19 godina

Takvi "branioci" otadzdbine kao i njihov vozd diktator Milosevic su se uvek prvo protivili volji EU i svetske unije a kasnije pristajali na sve.
Nazalost takvi "junaci" su nam navigovali na hiljade tona karcinomnoga uranijuma, sto cemo ispastati vekovima.

Laza

pre 19 godina

Znaci Kostunjaica je ipak djak Slobe, kad mu zavrnu "onda" popusta, svejedno koji: omrazeni neprijatelj ili njegovi puleni. Srecan vi put Srbijo.

sokrates

pre 19 godina

Jedino sto Pavkovic nije zlocinac, da ne duzim pricu, smijesno je da je i on optuzen. Sila je sila, tako je moralo biti. Nisam za to da se zlocinci ne osude, ko se oprljao mora izaci na pravdu, to je pozitivno za sve narode iz bi se YU. ta pravda koja se sad plasira nece rane zalijeciti.

Posmatrac

pre 19 godina

Neko ovde rece kako nece nikad jednaki arsini biti primenjeni jer "pobednici pisu istoriju, a mi smo gubitnici". Pa nije problem u tom principu, koji postoji od vajkada i koji bi se takodje mogao formulisati kao "sila Boga ne moli", vec sto smo mi vecito gubitnici! Ajde da mi malo budemo pametniji unapred pa da zavrsimo na pobednickoj strani.

N Predic

pre 19 godina

Trebalo je vremena da Slobodan Kostunica nauci da svira na devetoj rupi svirale. Kasnije, svirka ga je toliko zanela da je zaboravio sve ono sto je govorio pre toga.

Bojan

pre 19 godina

Pavkovic u Hagu. O njemu ne mogu da preterano sudim posto ne znam kakve su mu zasluge. Nego, srpski egoizam nema granica. Pola bi ih, cini mi se, svoje najrodjenije poslalo za Hag da im se ponudi 10 evra, a za vise ciljeve (EU) i osudili na dozivotnu ako treba.
Nego, koliko je od vas procitalo optuznicu i misli da je po navodima optuznice Pavkovic - kriv?
To sto smo mi jedna bezlicna drzava i moramo da ih izrucujemo to je opstepoznato. Ako su oni stvarno krivi, treba da budu izruceni i kaznjeni. Razmislite, pak, da li ste vi svi neduzni? Koliko od vas je pre 10 godina tvrdilo - Kosovo je Srbija? Koliko vas je o Albancima (u globalu) imalo negativno misljenje? Jeste li se pre 15 godina pobunili na pominjanje "Kosovo je srpska zemlja"? Nije Pavkovic pucao iz topa, nego narod - srpski narod. Vase komsije, rodbina, prijatelji - posaljite ih u Hag, i posaljite i sami sebe. To sto smo skrivili i sto smo se ogresili - da se stidimo, da se izvinimo, da njihove familije molimo za oprostaj i da im pomognemo. Ocito je da nas je za zrtve bas briga. Krivci su drugi ... Lukic, Pavkovic... vazno je da je nama bolje, a zrtve...prinecemo, recite samo sta!

karudijan

pre 19 godina

Ma neka je otisao, kako god, dobrovoljno, pod pretnjom ili sa kesom u dzepu.
A posto sam i ja Srbin, ali ne mozda onoliki koliki su ovi sto su protiv izrucenja, ne bas toliki koliki su bili svi komunisticki poltroni Srbi.Ne bas toliki Srbin kao sto su bili socijalisti, radikali. Ne bas toliki Srbin kao oni sto nisu isli u crkvu za vreme Copavog i Zlobe. I na kraju krajeva ne bas toliki Srbin kao ovi sto brane Pavkovica. Porucujem svim tim velikim Srbima, koji su ucili 90-tih da se krste iako su neki imali i 50-tak godina, nemojte nas smarati vasim patriotizmom, nemojte raditi drugima sto sebi ne zelite, ne kradite, ne ubijajte svoj narod. Jer, ako ste stvarno Srbi, verujete u boga, znajte da on odozgore svakom odredi sudbinu kakvu je zasluzio. Pa tako ako su gospoda u Hagu nevina bice oni na kraju veliki pobednici, a ako su krivi onda bolje i ne zasluzuju.
P.S. A kad se vec busate u patriotizam i srpstvo, molim vas neka mi neko od vas patriota kaze zasto ne lobira za monarhiju Srbiju i da li neko od vas patriota zna "Boze Pravde". I da znate da ce ta pravda stici sve nas i velike i male ljude i patriote i nepatriote.
S verom u Boga za Kralja i Otadzbinu.

Izbeglica

pre 19 godina

Ovde pojedinci boluju od mrznje prema Kostunici !
Jedini je uradio vise od sviju u saradnji sa Hagom , njegova "krivica" je sto voli da se radi po zakonu! U Srbiji to ne prolazi, jer je kod Tita, pa kod Slobe, pa kod DOS-a sve bilo preko veze i preko reda!
Pozdrav!

Duga pamet

pre 19 godina

Posto je mnogo "zaboravnih" zeleo bih da potsetim da je jedino Kostunica insistirao na Zakonu o Hagu, da je isporucio daleko veci broj optuzenih za godinu dana nego DOS za tri godine vlasti i da nikada nije organizovao miting podrske Pavkovicu i ostalima kao DOS-ov premijer Zivkovic i kompanija. Ali nekima cinjenice ne znace nista, pljuvanje im je ocigledno jedino zanimanje.

nbks

pre 19 godina

1. Svako je nevin dok se suprotno ne dokaze.
2. Neka vaze zakoni ISTO za SVE, a ne kada USA srusi bolnicu, dzamiju,... sve je OK jer je to vojni cilj.
3. Svi krivi da odgovaraju
4. Zlocin ne zastareva. Recimo, bombardovanje Drezdena, Hamburga,...
5. Na zalost sve nabrojano pada u vodu jer pobednici pisu istoriju i sude, a mi smo gubitnici

Aca

pre 19 godina

Volim sto je u zatvoru i nimalo mi ne smeta sto ga je Kosunica poslao. Samo neka nastavi. Naravno da bi daleko bolje bilo da je Djindjic ziv i da ih on salje, ali kad je vec ovako, ne bi mi smetalo ni da Tomislav Nikolic isporuci Karadzica i Mladica. Naprotiv.

Veki

pre 19 godina

Citam ove komentare i nadam se da ovi koji su pisali ovo nisu srbi vec neki rumuni, bugari, hrvati ili tako nesto ali ovime ne zelim da te narode uvredim vec da naglasim da mi ne lice na narod kome pripadam!
Ja sma bio na komset-u ziveo dole i znam sta su Lazarevic i Pavkovic dole radili i koliko god da ima nekih "nepravilnosti" oni su dole casno branili svoj narod, iako je neko zrtvovao svoj zivot bio general ili obican vojnik treba da se ima postovanja prema njemu, tamo se na brani pavkovic nego sprki narod srpska zemlja jso uvek ali kako vidim ne zadugo pored ovakvih sunarodnika SRBIJA.Svaka cast generale i brani cast kao sto si gde god si branio nasu zemlju!!!

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Da nisu ona cetvorica na odsustvu mogli bi organizovati sastanak Vrhovnog Saveta Odbrane, stari sastav u Scheveningenu. Eto do kog srama pred svetom nas dovela politika Milosevicevog klana, pored toga izgubismo teritorije, moral, kredibilitet, zivotni standard, ekonomiju da bi na kraju srecom izgubili i ekipu odgovornu za svo to zlo.

Deksi

pre 19 godina

Generale svaka cast za vojnu strucnost i sve uradjeno na Kosovu, ali karakterno Vi ste me skroz razocarali! Pa sami ste vise puta izjavljivali "ziv ne idem u Hag", a sta je ovo. Gde je cast i dostojanstvo oficira, koji drzi rec. Ponavljam, svaka cast za vojnicko drzanje na Kosovu, a svo politikanstvo i flert nakon toga su zalosni.

Dejan

pre 19 godina

Naravno da smo izrucili Pavkovica pod pritiskom a ne zbog neke katarze u drustvu posle koje smo se opametili i progledali. Srecom, postoji Hag, inace bi na pijaci mozda sretali Seselja, Milosevica ili slicne. Druga je prica sto nista nije savrseno, pa tako neki zapadni sudovi opajdare Emira Sisica ili jure Mladica, ljude koji su sticajem okolnosti radili svoje poslove kada se moralo i mnogi nisu znali sta i kako, a najveca im je krivica sto su bili dobri u tome.

paja

pre 19 godina

Koštunica nikad nije bio protiv saradnje s Hagom i MZ samo je vredno radio da mu se to ne obije ‎o glavu (videti sudbinu njegovog prethodnika). ‎
Jastrebovi MZ su veoma obzirni prema situaciji u svojim zemljama a prema drugima su ‎nemilosrdni i bezobzirni - ne interesuje ih cena ispunjenja uslova koje diktiraju. ‎Da je drugačije postupio (hapšenja) imali bismo pad vlade, realno moguće atentate na političare i ‎ukupnu destabilizaciju Srbije. To je možda (ne možda već sigurno) i bio cilj nekih ali Koštunica je ‎uspeo ovu prepreku da elegantno preskoči (jedan deo racionalnih političara, pre svega iz EU, mu ‎je dao manevarski prostor i vreme).‎ Ukoliko pokaže istu umešnost u rešavanju drugih problema Koštunica ima šanse da bude ‎zabeležen kao jedan od najuspešnijih političara u novijoj srpskoj istoriji.‎ Na kraju će biti kao u onoj basni o zecu i kornjači (kornjača je stigla na cilj pre zeca).‎ Samo napred, problem po problem, i eto nas u EU (po vrednostima, kvalitetu institucija, ‎društvenom standardu i sličnom).‎

marko

pre 19 godina

Kakava smo mi jadna drzava. Sada ce nam zapad pomagati obilato, ali malo sutra. Daj Boze samo da ne nadju razlog za ponovno bombardovanje. Vasi jadni komentari, ovde, samo izazivaju mucninu.

J.P

pre 19 godina

Vidim da je sve proslo mirno bez pucnjave i razbijanja kanti za djubre. Svi su preziveli ovaj odlazak, a nadam se da ce doziveti odlazak ostalih sa liste.

Srbin

pre 19 godina

haha, jel to onaj sto ni za zivu glavu nece u hag? i onaj kome je hag deveta rupa na svirali? haha, svi bre igraju kakim se svira, i jos da strizu usima od zadovoljstva!

Milko

pre 19 godina

Pre dvadesetak dana sam na ovom sajtu napisao da će se taj predati čim postigne dobru novčanu pogodbu. To je njegov stil čitavo vreme otkada je u javnom fokusu.Sve je on naplatio. Možda jednom saznamo koliko je iz "crnog fonda" isplaćeno "pobedniku nad NATO paktom" i "drugim herojima i patriotama." A pravo je pitanje odakle će se i preko kojih koncesija naplatiti sponzori koji snose troškove "dobrovoljnih odlazaka" i koju će tehniku vlada upotrebiti da ih obešteti?

Pera Kojot Super Genije

pre 19 godina

E hvala Bogu da je otisao, nadam se da ce i tih preostalih 10 otici sto pre, pa da mozemo da miru da se bavimo reformama i povecanjem zivotnog standarda, stvarima koje su normalne za 21. vek.

Dragana

pre 19 godina

U celoj ovoj prici najsmesniji je g. Kostunica.
Prvo, pregovara sa ljudima koji su optuzenici suda, kriminalcima itd. Ne zaboravimo da je gospodin pravnik, a pored toga, narodu Srbije uzima iz dzepa da bi finansirao porodice, za koje verujem da su jako dobro snabdevene tokom njihovih "vladavina".
U svemu ovome ne vidim nikakvu saradnju, s obzirom na to da optuzeni nisu uhapseni, vec su dobrovoljno, uz raznorazne nadoknade, otisli u Hag.
Ja se samo pitam dokle misli ta klapa da otima narodu iz dzepa, posto vidim da je svakoj novoj vlasti to unosno, i dokle misle da blamiraju pred svetom ceo narod sa nekim svojim smesnim odlukama?

GuC

pre 19 godina

I eto, kraj! Ja sam konacno odahnula, jer mi je premijer jednom rekao da ce se pogorsati politicko bezbednosna situacija ako ijednog gradjanina isporuci Hagu i da ce biti strasnih demonstracija!
Plavo nebo, sunce sija, narod boli uvo...a sta se radi kad neko laze, osim sto vidite kako mu raste nos?
1. Kostunica: sve je isporucio, ima jos malo
2. Nije saradjivao nego se povinovao naredbama
3. U Studiji pise lepo da je rezultat demokraticnosti "postignute u par zadnjih godina"!
4. To znaci da je ON i ko sve jos (i to pise u Studiji, videti deo koji se odnosi na Vojsku i bezbednosnu vojnu sluzbu), ODLOZIO neisporucivanje Studiju koju je DOS vlada zaradila.
5. izvinjavam se, ali procitajte Studiju (ovo za obozavaoce mudre politike VK)

punkass

pre 19 godina

Nije to Pavkovic! Pavkovic je rekao da se nece ziv predati.
U stvari, mozda mu je ponestalo pomade za kosu i laka za nokte... Opravdano.

Miskec

pre 19 godina

U kakvim sam finansijskim g.....a, evo ja priznajem sve zlocine i idem dobrovoljno u Hag, pod istim uslovima kao generali, ono, finansije, karte tamo i nazad za porodicu, kola, nesto meni za sok i keks (ne pijem pivo) u kantini, za telefon, pa malo li je.
Sto se tice Pavkovica, interesuje me da li je bombu koju nosi stalno u dzepu i nikada se nece predati ziv, ostavio ili je poneo sa sobom.
Para vrti gde bomba nece.

N.D.

pre 19 godina

Ovako je mogla i moja baba Perjana da ga potkupi, obezbedi mu svitu do cuze, finansira porodicu i da mu garantuje da ce ucinti sve da ga vrne nazad. Sve o trosku postenog sveta. I vi za ovo narode placate taksu?

Dusan

pre 19 godina

Zao mi je Pavkovica. Covek je sacuvao mnogo zivota nasih vojnika. Veoma je sposoban vojnik i to ce istorija da pokaze. Neki kazu "treba da ode, zlocinac je" da bi opravdali svoju savest. Istina je da je on veliki vojnik ali da ga mi saljemo zato sto nam je stavljen noz pod grlo i zato sto je tako bolje za Srbiju. To moramo sebi da priznamo a ne da lecimo svoju savest laznim opravdanjima. Kazu "pucao je tenkovima na selo". Pa normalno, covek je imao nekad samo sat vremena da osvoji selo i morao je to brzo da uradi. Da je cekao dosli bi americki avioni i pobili sve nase mlade vojnike. On sad odgovara zbog toga a time je stitio vojnike. Gledajuci koliko malo je nasih vojnika stradalo u sukobu sa takvim protivnikom, ja mu cestitam. Nazalost on se iz Haga verovatno nece vratiti ali mi smo ga zrtvovali za dobro Srbije.

Andjela

pre 19 godina

Neka mu je srecan put!
Isto je mogao da uradi mnogo ranije, a ne da zamajava ovaj sludjeni narod raznoraznim nebuloznim izjavama. Postoji ona narodna "nece ni curan na svadbu, ali...".

G.M.

pre 19 godina

Naravno da svi optuzeni treba da odu u Hag, ali, da "pritvrdimo" Kostunicinu "principijelnost" o neizrucivanju, a sto precizno u nekoliko reci sazima Guardian: "Pod jakim pritiskom Evropske unije i SAD Kostunica je odustao od protivljenja slanju osumnjicenih u Hag i od prosle godine izrucio 14 osoba."
(P.S. Sve po 'ladu, al ga (ipak) prepoznadu...)

Kole

pre 19 godina

Dakle, general koji je prvo bio Komunista i Titoista, pa je bio Milosevicevac, postao je "heroj" na lesevima srpskih boraca ne videci celog zivota ni jednog jedinog neprijatelja. Onda je na ime tih palih boraca izgradio/dobio stanove, kuce, kola, a sada i ko zna sta jos pride , kako bi otisao u Hag. Ispalo je da smo zaista svi mi teski magarci, a da je General samo veoma dobar u Marketingu i Trgovini.

ivica

pre 19 godina

Svaka cast Generale. Mogo si to ruku na srce i ranije da uradis ali ok....ako ti je treebalo malo vise vremena nego ostalima za pripremu onda je sasvim ok...Puno pozdrava Generale i necemo te zaboraviti kao i tvoje zasluge.

strahota

pre 19 godina

Pa i bilo je vreme da ode. Samo mi nije jasno zasto se bre onaj Loncar uvek trpa da sa nekim putuje? Kolike su dnevnice za put u Hag? Da li je moguce da niko od haskih optuzenika ne bi mogao sam da otpuje (ili se to plase da slucajno ne udje u pogresan taxi sa aerodroma). Sve to mi jadnici placamo, sve te dnevnice. Jos da smo sigurni da Loncar sam putuje a ne i njegova supruga, sekretarica... i ko zna ko jos ide tim avionima.
Jos jedna stvar, Srbija nikako ne sme da garantuje za Pavkovica. Sta je do sada cekao? Nek ostane tamo i nek dokazuje svoju nevinost, a ne preko nase grbace.

Andjela

pre 19 godina

Neka mu je srecan put!
Isto je mogao da uradi mnogo ranije, a ne da zamajava ovaj sludjeni narod raznoraznim nebuloznim izjavama. Postoji ona narodna "nece ni curan na svadbu, ali...".

N.D.

pre 19 godina

Ovako je mogla i moja baba Perjana da ga potkupi, obezbedi mu svitu do cuze, finansira porodicu i da mu garantuje da ce ucinti sve da ga vrne nazad. Sve o trosku postenog sveta. I vi za ovo narode placate taksu?

ivica

pre 19 godina

Svaka cast Generale. Mogo si to ruku na srce i ranije da uradis ali ok....ako ti je treebalo malo vise vremena nego ostalima za pripremu onda je sasvim ok...Puno pozdrava Generale i necemo te zaboraviti kao i tvoje zasluge.

G.M.

pre 19 godina

Naravno da svi optuzeni treba da odu u Hag, ali, da "pritvrdimo" Kostunicinu "principijelnost" o neizrucivanju, a sto precizno u nekoliko reci sazima Guardian: "Pod jakim pritiskom Evropske unije i SAD Kostunica je odustao od protivljenja slanju osumnjicenih u Hag i od prosle godine izrucio 14 osoba."
(P.S. Sve po 'ladu, al ga (ipak) prepoznadu...)

Dusan

pre 19 godina

Zao mi je Pavkovica. Covek je sacuvao mnogo zivota nasih vojnika. Veoma je sposoban vojnik i to ce istorija da pokaze. Neki kazu "treba da ode, zlocinac je" da bi opravdali svoju savest. Istina je da je on veliki vojnik ali da ga mi saljemo zato sto nam je stavljen noz pod grlo i zato sto je tako bolje za Srbiju. To moramo sebi da priznamo a ne da lecimo svoju savest laznim opravdanjima. Kazu "pucao je tenkovima na selo". Pa normalno, covek je imao nekad samo sat vremena da osvoji selo i morao je to brzo da uradi. Da je cekao dosli bi americki avioni i pobili sve nase mlade vojnike. On sad odgovara zbog toga a time je stitio vojnike. Gledajuci koliko malo je nasih vojnika stradalo u sukobu sa takvim protivnikom, ja mu cestitam. Nazalost on se iz Haga verovatno nece vratiti ali mi smo ga zrtvovali za dobro Srbije.

strahota

pre 19 godina

Pa i bilo je vreme da ode. Samo mi nije jasno zasto se bre onaj Loncar uvek trpa da sa nekim putuje? Kolike su dnevnice za put u Hag? Da li je moguce da niko od haskih optuzenika ne bi mogao sam da otpuje (ili se to plase da slucajno ne udje u pogresan taxi sa aerodroma). Sve to mi jadnici placamo, sve te dnevnice. Jos da smo sigurni da Loncar sam putuje a ne i njegova supruga, sekretarica... i ko zna ko jos ide tim avionima.
Jos jedna stvar, Srbija nikako ne sme da garantuje za Pavkovica. Sta je do sada cekao? Nek ostane tamo i nek dokazuje svoju nevinost, a ne preko nase grbace.

Kole

pre 19 godina

Dakle, general koji je prvo bio Komunista i Titoista, pa je bio Milosevicevac, postao je "heroj" na lesevima srpskih boraca ne videci celog zivota ni jednog jedinog neprijatelja. Onda je na ime tih palih boraca izgradio/dobio stanove, kuce, kola, a sada i ko zna sta jos pride , kako bi otisao u Hag. Ispalo je da smo zaista svi mi teski magarci, a da je General samo veoma dobar u Marketingu i Trgovini.

Milko

pre 19 godina

Pre dvadesetak dana sam na ovom sajtu napisao da će se taj predati čim postigne dobru novčanu pogodbu. To je njegov stil čitavo vreme otkada je u javnom fokusu.Sve je on naplatio. Možda jednom saznamo koliko je iz "crnog fonda" isplaćeno "pobedniku nad NATO paktom" i "drugim herojima i patriotama." A pravo je pitanje odakle će se i preko kojih koncesija naplatiti sponzori koji snose troškove "dobrovoljnih odlazaka" i koju će tehniku vlada upotrebiti da ih obešteti?

J.P

pre 19 godina

Vidim da je sve proslo mirno bez pucnjave i razbijanja kanti za djubre. Svi su preziveli ovaj odlazak, a nadam se da ce doziveti odlazak ostalih sa liste.

Srbin

pre 19 godina

haha, jel to onaj sto ni za zivu glavu nece u hag? i onaj kome je hag deveta rupa na svirali? haha, svi bre igraju kakim se svira, i jos da strizu usima od zadovoljstva!

GuC

pre 19 godina

I eto, kraj! Ja sam konacno odahnula, jer mi je premijer jednom rekao da ce se pogorsati politicko bezbednosna situacija ako ijednog gradjanina isporuci Hagu i da ce biti strasnih demonstracija!
Plavo nebo, sunce sija, narod boli uvo...a sta se radi kad neko laze, osim sto vidite kako mu raste nos?
1. Kostunica: sve je isporucio, ima jos malo
2. Nije saradjivao nego se povinovao naredbama
3. U Studiji pise lepo da je rezultat demokraticnosti "postignute u par zadnjih godina"!
4. To znaci da je ON i ko sve jos (i to pise u Studiji, videti deo koji se odnosi na Vojsku i bezbednosnu vojnu sluzbu), ODLOZIO neisporucivanje Studiju koju je DOS vlada zaradila.
5. izvinjavam se, ali procitajte Studiju (ovo za obozavaoce mudre politike VK)

punkass

pre 19 godina

Nije to Pavkovic! Pavkovic je rekao da se nece ziv predati.
U stvari, mozda mu je ponestalo pomade za kosu i laka za nokte... Opravdano.

Dragana

pre 19 godina

U celoj ovoj prici najsmesniji je g. Kostunica.
Prvo, pregovara sa ljudima koji su optuzenici suda, kriminalcima itd. Ne zaboravimo da je gospodin pravnik, a pored toga, narodu Srbije uzima iz dzepa da bi finansirao porodice, za koje verujem da su jako dobro snabdevene tokom njihovih "vladavina".
U svemu ovome ne vidim nikakvu saradnju, s obzirom na to da optuzeni nisu uhapseni, vec su dobrovoljno, uz raznorazne nadoknade, otisli u Hag.
Ja se samo pitam dokle misli ta klapa da otima narodu iz dzepa, posto vidim da je svakoj novoj vlasti to unosno, i dokle misle da blamiraju pred svetom ceo narod sa nekim svojim smesnim odlukama?

Miskec

pre 19 godina

U kakvim sam finansijskim g.....a, evo ja priznajem sve zlocine i idem dobrovoljno u Hag, pod istim uslovima kao generali, ono, finansije, karte tamo i nazad za porodicu, kola, nesto meni za sok i keks (ne pijem pivo) u kantini, za telefon, pa malo li je.
Sto se tice Pavkovica, interesuje me da li je bombu koju nosi stalno u dzepu i nikada se nece predati ziv, ostavio ili je poneo sa sobom.
Para vrti gde bomba nece.

Pera Kojot Super Genije

pre 19 godina

E hvala Bogu da je otisao, nadam se da ce i tih preostalih 10 otici sto pre, pa da mozemo da miru da se bavimo reformama i povecanjem zivotnog standarda, stvarima koje su normalne za 21. vek.

marko

pre 19 godina

Kakava smo mi jadna drzava. Sada ce nam zapad pomagati obilato, ali malo sutra. Daj Boze samo da ne nadju razlog za ponovno bombardovanje. Vasi jadni komentari, ovde, samo izazivaju mucninu.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Da nisu ona cetvorica na odsustvu mogli bi organizovati sastanak Vrhovnog Saveta Odbrane, stari sastav u Scheveningenu. Eto do kog srama pred svetom nas dovela politika Milosevicevog klana, pored toga izgubismo teritorije, moral, kredibilitet, zivotni standard, ekonomiju da bi na kraju srecom izgubili i ekipu odgovornu za svo to zlo.

paja

pre 19 godina

Koštunica nikad nije bio protiv saradnje s Hagom i MZ samo je vredno radio da mu se to ne obije ‎o glavu (videti sudbinu njegovog prethodnika). ‎
Jastrebovi MZ su veoma obzirni prema situaciji u svojim zemljama a prema drugima su ‎nemilosrdni i bezobzirni - ne interesuje ih cena ispunjenja uslova koje diktiraju. ‎Da je drugačije postupio (hapšenja) imali bismo pad vlade, realno moguće atentate na političare i ‎ukupnu destabilizaciju Srbije. To je možda (ne možda već sigurno) i bio cilj nekih ali Koštunica je ‎uspeo ovu prepreku da elegantno preskoči (jedan deo racionalnih političara, pre svega iz EU, mu ‎je dao manevarski prostor i vreme).‎ Ukoliko pokaže istu umešnost u rešavanju drugih problema Koštunica ima šanse da bude ‎zabeležen kao jedan od najuspešnijih političara u novijoj srpskoj istoriji.‎ Na kraju će biti kao u onoj basni o zecu i kornjači (kornjača je stigla na cilj pre zeca).‎ Samo napred, problem po problem, i eto nas u EU (po vrednostima, kvalitetu institucija, ‎društvenom standardu i sličnom).‎

Veki

pre 19 godina

Citam ove komentare i nadam se da ovi koji su pisali ovo nisu srbi vec neki rumuni, bugari, hrvati ili tako nesto ali ovime ne zelim da te narode uvredim vec da naglasim da mi ne lice na narod kome pripadam!
Ja sma bio na komset-u ziveo dole i znam sta su Lazarevic i Pavkovic dole radili i koliko god da ima nekih "nepravilnosti" oni su dole casno branili svoj narod, iako je neko zrtvovao svoj zivot bio general ili obican vojnik treba da se ima postovanja prema njemu, tamo se na brani pavkovic nego sprki narod srpska zemlja jso uvek ali kako vidim ne zadugo pored ovakvih sunarodnika SRBIJA.Svaka cast generale i brani cast kao sto si gde god si branio nasu zemlju!!!

Aca

pre 19 godina

Volim sto je u zatvoru i nimalo mi ne smeta sto ga je Kosunica poslao. Samo neka nastavi. Naravno da bi daleko bolje bilo da je Djindjic ziv i da ih on salje, ali kad je vec ovako, ne bi mi smetalo ni da Tomislav Nikolic isporuci Karadzica i Mladica. Naprotiv.

Deksi

pre 19 godina

Generale svaka cast za vojnu strucnost i sve uradjeno na Kosovu, ali karakterno Vi ste me skroz razocarali! Pa sami ste vise puta izjavljivali "ziv ne idem u Hag", a sta je ovo. Gde je cast i dostojanstvo oficira, koji drzi rec. Ponavljam, svaka cast za vojnicko drzanje na Kosovu, a svo politikanstvo i flert nakon toga su zalosni.

Dejan

pre 19 godina

Naravno da smo izrucili Pavkovica pod pritiskom a ne zbog neke katarze u drustvu posle koje smo se opametili i progledali. Srecom, postoji Hag, inace bi na pijaci mozda sretali Seselja, Milosevica ili slicne. Druga je prica sto nista nije savrseno, pa tako neki zapadni sudovi opajdare Emira Sisica ili jure Mladica, ljude koji su sticajem okolnosti radili svoje poslove kada se moralo i mnogi nisu znali sta i kako, a najveca im je krivica sto su bili dobri u tome.

nbks

pre 19 godina

1. Svako je nevin dok se suprotno ne dokaze.
2. Neka vaze zakoni ISTO za SVE, a ne kada USA srusi bolnicu, dzamiju,... sve je OK jer je to vojni cilj.
3. Svi krivi da odgovaraju
4. Zlocin ne zastareva. Recimo, bombardovanje Drezdena, Hamburga,...
5. Na zalost sve nabrojano pada u vodu jer pobednici pisu istoriju i sude, a mi smo gubitnici

Duga pamet

pre 19 godina

Posto je mnogo "zaboravnih" zeleo bih da potsetim da je jedino Kostunica insistirao na Zakonu o Hagu, da je isporucio daleko veci broj optuzenih za godinu dana nego DOS za tri godine vlasti i da nikada nije organizovao miting podrske Pavkovicu i ostalima kao DOS-ov premijer Zivkovic i kompanija. Ali nekima cinjenice ne znace nista, pljuvanje im je ocigledno jedino zanimanje.

Bojan

pre 19 godina

Pavkovic u Hagu. O njemu ne mogu da preterano sudim posto ne znam kakve su mu zasluge. Nego, srpski egoizam nema granica. Pola bi ih, cini mi se, svoje najrodjenije poslalo za Hag da im se ponudi 10 evra, a za vise ciljeve (EU) i osudili na dozivotnu ako treba.
Nego, koliko je od vas procitalo optuznicu i misli da je po navodima optuznice Pavkovic - kriv?
To sto smo mi jedna bezlicna drzava i moramo da ih izrucujemo to je opstepoznato. Ako su oni stvarno krivi, treba da budu izruceni i kaznjeni. Razmislite, pak, da li ste vi svi neduzni? Koliko od vas je pre 10 godina tvrdilo - Kosovo je Srbija? Koliko vas je o Albancima (u globalu) imalo negativno misljenje? Jeste li se pre 15 godina pobunili na pominjanje "Kosovo je srpska zemlja"? Nije Pavkovic pucao iz topa, nego narod - srpski narod. Vase komsije, rodbina, prijatelji - posaljite ih u Hag, i posaljite i sami sebe. To sto smo skrivili i sto smo se ogresili - da se stidimo, da se izvinimo, da njihove familije molimo za oprostaj i da im pomognemo. Ocito je da nas je za zrtve bas briga. Krivci su drugi ... Lukic, Pavkovic... vazno je da je nama bolje, a zrtve...prinecemo, recite samo sta!

Izbeglica

pre 19 godina

Ovde pojedinci boluju od mrznje prema Kostunici !
Jedini je uradio vise od sviju u saradnji sa Hagom , njegova "krivica" je sto voli da se radi po zakonu! U Srbiji to ne prolazi, jer je kod Tita, pa kod Slobe, pa kod DOS-a sve bilo preko veze i preko reda!
Pozdrav!

karudijan

pre 19 godina

Ma neka je otisao, kako god, dobrovoljno, pod pretnjom ili sa kesom u dzepu.
A posto sam i ja Srbin, ali ne mozda onoliki koliki su ovi sto su protiv izrucenja, ne bas toliki koliki su bili svi komunisticki poltroni Srbi.Ne bas toliki Srbin kao sto su bili socijalisti, radikali. Ne bas toliki Srbin kao oni sto nisu isli u crkvu za vreme Copavog i Zlobe. I na kraju krajeva ne bas toliki Srbin kao ovi sto brane Pavkovica. Porucujem svim tim velikim Srbima, koji su ucili 90-tih da se krste iako su neki imali i 50-tak godina, nemojte nas smarati vasim patriotizmom, nemojte raditi drugima sto sebi ne zelite, ne kradite, ne ubijajte svoj narod. Jer, ako ste stvarno Srbi, verujete u boga, znajte da on odozgore svakom odredi sudbinu kakvu je zasluzio. Pa tako ako su gospoda u Hagu nevina bice oni na kraju veliki pobednici, a ako su krivi onda bolje i ne zasluzuju.
P.S. A kad se vec busate u patriotizam i srpstvo, molim vas neka mi neko od vas patriota kaze zasto ne lobira za monarhiju Srbiju i da li neko od vas patriota zna "Boze Pravde". I da znate da ce ta pravda stici sve nas i velike i male ljude i patriote i nepatriote.
S verom u Boga za Kralja i Otadzbinu.

Laza

pre 19 godina

Znaci Kostunjaica je ipak djak Slobe, kad mu zavrnu "onda" popusta, svejedno koji: omrazeni neprijatelj ili njegovi puleni. Srecan vi put Srbijo.

Amara

pre 19 godina

Takvi "branioci" otadzdbine kao i njihov vozd diktator Milosevic su se uvek prvo protivili volji EU i svetske unije a kasnije pristajali na sve.
Nazalost takvi "junaci" su nam navigovali na hiljade tona karcinomnoga uranijuma, sto cemo ispastati vekovima.

N Predic

pre 19 godina

Trebalo je vremena da Slobodan Kostunica nauci da svira na devetoj rupi svirale. Kasnije, svirka ga je toliko zanela da je zaboravio sve ono sto je govorio pre toga.

sokrates

pre 19 godina

Jedino sto Pavkovic nije zlocinac, da ne duzim pricu, smijesno je da je i on optuzen. Sila je sila, tako je moralo biti. Nisam za to da se zlocinci ne osude, ko se oprljao mora izaci na pravdu, to je pozitivno za sve narode iz bi se YU. ta pravda koja se sad plasira nece rane zalijeciti.

Posmatrac

pre 19 godina

Neko ovde rece kako nece nikad jednaki arsini biti primenjeni jer "pobednici pisu istoriju, a mi smo gubitnici". Pa nije problem u tom principu, koji postoji od vajkada i koji bi se takodje mogao formulisati kao "sila Boga ne moli", vec sto smo mi vecito gubitnici! Ajde da mi malo budemo pametniji unapred pa da zavrsimo na pobednickoj strani.

Zoran M.

pre 19 godina

Mislim da je Guardian dao pravo objasnjenje kako je Hag volsebno od devete postao prva rupa na svirali. Mogao je i ranije da je Kostunica na vreme podrzao Djindjica umesto sto je slanje kriminalaca u zatvor, ratnih zlocinaca u Hag a komunizma na djubriste istorije prozbao "revansizmom".

Milan

pre 19 godina

Da podsetim vajne patriote koji pricaju o tome kako je Pavkovic optuzen zbog toga sto je branio svoje vojnike, da on nije optuzen zbog toga vec zbog proterivanja i Albanaca i unistavanja njihove imovine. Ili neko hoce reci da se te stvari nisu desavale? Ma da, moze se i to reci. Govore nesto slicno i oni koji, u Nemackoj, poricu holokaust nad Jevrejima, i oni u Hrvatskoj koji poricu zlocine nad Srbima u vezi "Oluje". U svakom narodu je puno poricatelja. Nadam se da ce bar neki od njih jednom crveneti zbog toga.

Dusan UK

pre 19 godina

Neverovatno je kako g. Kostunica ima obraza da sprovede u delo ovaj
"zaokret" u svojoj politici imajuci u vicu onako nonsalantne izjave o Hagu koje je davao od 5-og oktobra uvece na RTS-u pa nadalje. Uvek iznova zapanjuje kratkovidost nasih politicara, njihovo odsustvo odgovornosti, kao i kratko pamcenje naroda.

pop_zh

pre 19 godina

srbiji, zemlji cija je drzavna infrastruktura totalno trula, nece pomoci ni da 6 pavkovica odu u hag, sve dok se nesto ne promeni u samim glavama politicara i onih koji za njih glasaju. sto se tice samog pavkovica-bio je na pogresnom mestu u pogresno vreme. mozda je kriv, a mozda i nije. jedno je sigurno-on misli da nije. pitao bih sve te koji odobravaju ovaj cin (a posebno one koji kazu neka ide,uzeo je lovu za to) 1. :za koliko bi novca vi otisli na dozivotnu robiju? .i 2. : koliko bi vas pristalo da ode na dozivotnu robiju za dobrobit svog naroda i svoje drzave (iako se ta dobrobit ni izdaleka ne nazire)?

Danko,Bec

pre 19 godina

Jel´to bese onaj general sto je pobedio NATO? Tesko nama.Ko ce sada da nas brani,ako nas napadne lovacko drustvo "Fazan" iz Pristine?!

Robert - Zemun

pre 19 godina

Sta se to desilo sa nasim narodom u Srbiji?
Generali koji su nas branili herojski od stranog agresora mi nazivamo izdajicama? sad je i pavkovic u hagu kao i svi drugi, ljaga sa Nemacke se skida i baca za sledecih 100 godina na Srbiju. ulazak u Evropsku uniju zbog kojeg su svi u Hagu znaci definitivno gubitak Kosova. Znaci zakljucak sledi. Izdali smo sami sebe, u svetu ocrnjeni za sledecih 100 godina kao zlocinici izgubili Kosovo za sve vekove i usli u EU u kojoj ima manje posla i demokratije nego sto je ikada bilo kod nas. Cestitam

Vlada

pre 19 godina

Potpuno me je razocarao, kao i njegovi prethodnici. Ocekivao sam da ce bar polovina njih oruzjem braniti svoju cast i cast vojske koja im je dala cinove i sve privilegije.

Zoran

pre 19 godina

Mislim da nema mesta zluradosti i "humoru" kada nase ljude salju u Hag.
Ne mislim da Pavkovic i ostali ne snose odgovornost za sve ono sto se dogodilo.
Bez obzira koliko je neko kriv ili nevin, svi ti optuzenici su deo naseg naroda i svi smo pomalo odgovorni za sve ono sto se zbilo, i dobro i lose.
Manite se duhovitih komentara. To je kao pljuvanje u vis.

nikola

pre 19 godina

Zelim mu da propeva o svemu i da nam se brzo vrati, ali nemam nista protiv ni ako se drzi sa drustvom do kraja. Meni nikad nece biti heroj stvorenje koje ubija civile i krisom prevozi hladnjacama da sakrije tragove, ali ih ima dovoljno koji ce mu klicati i bez mene. Odluci sam igumane.

Nada,Prag

pre 19 godina

Malo je cudno da se Pavkovic odjednom predomislio i naprasno odlucio da u Hagu brani svoje vojevanje!!! Pre bih rekla da je utekao iz Srbije posto bi morao na optuzenicku klupu za Ibarsku i Stambolica. I ako je vec raspisana poternica u Srbiji za njim za svedocenje pred nasim sudom kako su ga uopste mogli poslati u Hag!!! Utekao general, lepse je u Hagu, nego u Bacvanskoj u "Hajatu"!!!

ivica

pre 19 godina

Svaka cast Generale. Mogo si to ruku na srce i ranije da uradis ali ok....ako ti je treebalo malo vise vremena nego ostalima za pripremu onda je sasvim ok...Puno pozdrava Generale i necemo te zaboraviti kao i tvoje zasluge.

Andjela

pre 19 godina

Neka mu je srecan put!
Isto je mogao da uradi mnogo ranije, a ne da zamajava ovaj sludjeni narod raznoraznim nebuloznim izjavama. Postoji ona narodna "nece ni curan na svadbu, ali...".

N.D.

pre 19 godina

Ovako je mogla i moja baba Perjana da ga potkupi, obezbedi mu svitu do cuze, finansira porodicu i da mu garantuje da ce ucinti sve da ga vrne nazad. Sve o trosku postenog sveta. I vi za ovo narode placate taksu?

G.M.

pre 19 godina

Naravno da svi optuzeni treba da odu u Hag, ali, da "pritvrdimo" Kostunicinu "principijelnost" o neizrucivanju, a sto precizno u nekoliko reci sazima Guardian: "Pod jakim pritiskom Evropske unije i SAD Kostunica je odustao od protivljenja slanju osumnjicenih u Hag i od prosle godine izrucio 14 osoba."
(P.S. Sve po 'ladu, al ga (ipak) prepoznadu...)

Dusan

pre 19 godina

Zao mi je Pavkovica. Covek je sacuvao mnogo zivota nasih vojnika. Veoma je sposoban vojnik i to ce istorija da pokaze. Neki kazu "treba da ode, zlocinac je" da bi opravdali svoju savest. Istina je da je on veliki vojnik ali da ga mi saljemo zato sto nam je stavljen noz pod grlo i zato sto je tako bolje za Srbiju. To moramo sebi da priznamo a ne da lecimo svoju savest laznim opravdanjima. Kazu "pucao je tenkovima na selo". Pa normalno, covek je imao nekad samo sat vremena da osvoji selo i morao je to brzo da uradi. Da je cekao dosli bi americki avioni i pobili sve nase mlade vojnike. On sad odgovara zbog toga a time je stitio vojnike. Gledajuci koliko malo je nasih vojnika stradalo u sukobu sa takvim protivnikom, ja mu cestitam. Nazalost on se iz Haga verovatno nece vratiti ali mi smo ga zrtvovali za dobro Srbije.

strahota

pre 19 godina

Pa i bilo je vreme da ode. Samo mi nije jasno zasto se bre onaj Loncar uvek trpa da sa nekim putuje? Kolike su dnevnice za put u Hag? Da li je moguce da niko od haskih optuzenika ne bi mogao sam da otpuje (ili se to plase da slucajno ne udje u pogresan taxi sa aerodroma). Sve to mi jadnici placamo, sve te dnevnice. Jos da smo sigurni da Loncar sam putuje a ne i njegova supruga, sekretarica... i ko zna ko jos ide tim avionima.
Jos jedna stvar, Srbija nikako ne sme da garantuje za Pavkovica. Sta je do sada cekao? Nek ostane tamo i nek dokazuje svoju nevinost, a ne preko nase grbace.

Kole

pre 19 godina

Dakle, general koji je prvo bio Komunista i Titoista, pa je bio Milosevicevac, postao je "heroj" na lesevima srpskih boraca ne videci celog zivota ni jednog jedinog neprijatelja. Onda je na ime tih palih boraca izgradio/dobio stanove, kuce, kola, a sada i ko zna sta jos pride , kako bi otisao u Hag. Ispalo je da smo zaista svi mi teski magarci, a da je General samo veoma dobar u Marketingu i Trgovini.

Milko

pre 19 godina

Pre dvadesetak dana sam na ovom sajtu napisao da će se taj predati čim postigne dobru novčanu pogodbu. To je njegov stil čitavo vreme otkada je u javnom fokusu.Sve je on naplatio. Možda jednom saznamo koliko je iz "crnog fonda" isplaćeno "pobedniku nad NATO paktom" i "drugim herojima i patriotama." A pravo je pitanje odakle će se i preko kojih koncesija naplatiti sponzori koji snose troškove "dobrovoljnih odlazaka" i koju će tehniku vlada upotrebiti da ih obešteti?

J.P

pre 19 godina

Vidim da je sve proslo mirno bez pucnjave i razbijanja kanti za djubre. Svi su preziveli ovaj odlazak, a nadam se da ce doziveti odlazak ostalih sa liste.

Srbin

pre 19 godina

haha, jel to onaj sto ni za zivu glavu nece u hag? i onaj kome je hag deveta rupa na svirali? haha, svi bre igraju kakim se svira, i jos da strizu usima od zadovoljstva!

GuC

pre 19 godina

I eto, kraj! Ja sam konacno odahnula, jer mi je premijer jednom rekao da ce se pogorsati politicko bezbednosna situacija ako ijednog gradjanina isporuci Hagu i da ce biti strasnih demonstracija!
Plavo nebo, sunce sija, narod boli uvo...a sta se radi kad neko laze, osim sto vidite kako mu raste nos?
1. Kostunica: sve je isporucio, ima jos malo
2. Nije saradjivao nego se povinovao naredbama
3. U Studiji pise lepo da je rezultat demokraticnosti "postignute u par zadnjih godina"!
4. To znaci da je ON i ko sve jos (i to pise u Studiji, videti deo koji se odnosi na Vojsku i bezbednosnu vojnu sluzbu), ODLOZIO neisporucivanje Studiju koju je DOS vlada zaradila.
5. izvinjavam se, ali procitajte Studiju (ovo za obozavaoce mudre politike VK)

punkass

pre 19 godina

Nije to Pavkovic! Pavkovic je rekao da se nece ziv predati.
U stvari, mozda mu je ponestalo pomade za kosu i laka za nokte... Opravdano.

Dragana

pre 19 godina

U celoj ovoj prici najsmesniji je g. Kostunica.
Prvo, pregovara sa ljudima koji su optuzenici suda, kriminalcima itd. Ne zaboravimo da je gospodin pravnik, a pored toga, narodu Srbije uzima iz dzepa da bi finansirao porodice, za koje verujem da su jako dobro snabdevene tokom njihovih "vladavina".
U svemu ovome ne vidim nikakvu saradnju, s obzirom na to da optuzeni nisu uhapseni, vec su dobrovoljno, uz raznorazne nadoknade, otisli u Hag.
Ja se samo pitam dokle misli ta klapa da otima narodu iz dzepa, posto vidim da je svakoj novoj vlasti to unosno, i dokle misle da blamiraju pred svetom ceo narod sa nekim svojim smesnim odlukama?

Miskec

pre 19 godina

U kakvim sam finansijskim g.....a, evo ja priznajem sve zlocine i idem dobrovoljno u Hag, pod istim uslovima kao generali, ono, finansije, karte tamo i nazad za porodicu, kola, nesto meni za sok i keks (ne pijem pivo) u kantini, za telefon, pa malo li je.
Sto se tice Pavkovica, interesuje me da li je bombu koju nosi stalno u dzepu i nikada se nece predati ziv, ostavio ili je poneo sa sobom.
Para vrti gde bomba nece.

Pera Kojot Super Genije

pre 19 godina

E hvala Bogu da je otisao, nadam se da ce i tih preostalih 10 otici sto pre, pa da mozemo da miru da se bavimo reformama i povecanjem zivotnog standarda, stvarima koje su normalne za 21. vek.

marko

pre 19 godina

Kakava smo mi jadna drzava. Sada ce nam zapad pomagati obilato, ali malo sutra. Daj Boze samo da ne nadju razlog za ponovno bombardovanje. Vasi jadni komentari, ovde, samo izazivaju mucninu.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Da nisu ona cetvorica na odsustvu mogli bi organizovati sastanak Vrhovnog Saveta Odbrane, stari sastav u Scheveningenu. Eto do kog srama pred svetom nas dovela politika Milosevicevog klana, pored toga izgubismo teritorije, moral, kredibilitet, zivotni standard, ekonomiju da bi na kraju srecom izgubili i ekipu odgovornu za svo to zlo.

paja

pre 19 godina

Koštunica nikad nije bio protiv saradnje s Hagom i MZ samo je vredno radio da mu se to ne obije ‎o glavu (videti sudbinu njegovog prethodnika). ‎
Jastrebovi MZ su veoma obzirni prema situaciji u svojim zemljama a prema drugima su ‎nemilosrdni i bezobzirni - ne interesuje ih cena ispunjenja uslova koje diktiraju. ‎Da je drugačije postupio (hapšenja) imali bismo pad vlade, realno moguće atentate na političare i ‎ukupnu destabilizaciju Srbije. To je možda (ne možda već sigurno) i bio cilj nekih ali Koštunica je ‎uspeo ovu prepreku da elegantno preskoči (jedan deo racionalnih političara, pre svega iz EU, mu ‎je dao manevarski prostor i vreme).‎ Ukoliko pokaže istu umešnost u rešavanju drugih problema Koštunica ima šanse da bude ‎zabeležen kao jedan od najuspešnijih političara u novijoj srpskoj istoriji.‎ Na kraju će biti kao u onoj basni o zecu i kornjači (kornjača je stigla na cilj pre zeca).‎ Samo napred, problem po problem, i eto nas u EU (po vrednostima, kvalitetu institucija, ‎društvenom standardu i sličnom).‎

Veki

pre 19 godina

Citam ove komentare i nadam se da ovi koji su pisali ovo nisu srbi vec neki rumuni, bugari, hrvati ili tako nesto ali ovime ne zelim da te narode uvredim vec da naglasim da mi ne lice na narod kome pripadam!
Ja sma bio na komset-u ziveo dole i znam sta su Lazarevic i Pavkovic dole radili i koliko god da ima nekih "nepravilnosti" oni su dole casno branili svoj narod, iako je neko zrtvovao svoj zivot bio general ili obican vojnik treba da se ima postovanja prema njemu, tamo se na brani pavkovic nego sprki narod srpska zemlja jso uvek ali kako vidim ne zadugo pored ovakvih sunarodnika SRBIJA.Svaka cast generale i brani cast kao sto si gde god si branio nasu zemlju!!!

Aca

pre 19 godina

Volim sto je u zatvoru i nimalo mi ne smeta sto ga je Kosunica poslao. Samo neka nastavi. Naravno da bi daleko bolje bilo da je Djindjic ziv i da ih on salje, ali kad je vec ovako, ne bi mi smetalo ni da Tomislav Nikolic isporuci Karadzica i Mladica. Naprotiv.

Deksi

pre 19 godina

Generale svaka cast za vojnu strucnost i sve uradjeno na Kosovu, ali karakterno Vi ste me skroz razocarali! Pa sami ste vise puta izjavljivali "ziv ne idem u Hag", a sta je ovo. Gde je cast i dostojanstvo oficira, koji drzi rec. Ponavljam, svaka cast za vojnicko drzanje na Kosovu, a svo politikanstvo i flert nakon toga su zalosni.

Dejan

pre 19 godina

Naravno da smo izrucili Pavkovica pod pritiskom a ne zbog neke katarze u drustvu posle koje smo se opametili i progledali. Srecom, postoji Hag, inace bi na pijaci mozda sretali Seselja, Milosevica ili slicne. Druga je prica sto nista nije savrseno, pa tako neki zapadni sudovi opajdare Emira Sisica ili jure Mladica, ljude koji su sticajem okolnosti radili svoje poslove kada se moralo i mnogi nisu znali sta i kako, a najveca im je krivica sto su bili dobri u tome.

nbks

pre 19 godina

1. Svako je nevin dok se suprotno ne dokaze.
2. Neka vaze zakoni ISTO za SVE, a ne kada USA srusi bolnicu, dzamiju,... sve je OK jer je to vojni cilj.
3. Svi krivi da odgovaraju
4. Zlocin ne zastareva. Recimo, bombardovanje Drezdena, Hamburga,...
5. Na zalost sve nabrojano pada u vodu jer pobednici pisu istoriju i sude, a mi smo gubitnici

Duga pamet

pre 19 godina

Posto je mnogo "zaboravnih" zeleo bih da potsetim da je jedino Kostunica insistirao na Zakonu o Hagu, da je isporucio daleko veci broj optuzenih za godinu dana nego DOS za tri godine vlasti i da nikada nije organizovao miting podrske Pavkovicu i ostalima kao DOS-ov premijer Zivkovic i kompanija. Ali nekima cinjenice ne znace nista, pljuvanje im je ocigledno jedino zanimanje.

Bojan

pre 19 godina

Pavkovic u Hagu. O njemu ne mogu da preterano sudim posto ne znam kakve su mu zasluge. Nego, srpski egoizam nema granica. Pola bi ih, cini mi se, svoje najrodjenije poslalo za Hag da im se ponudi 10 evra, a za vise ciljeve (EU) i osudili na dozivotnu ako treba.
Nego, koliko je od vas procitalo optuznicu i misli da je po navodima optuznice Pavkovic - kriv?
To sto smo mi jedna bezlicna drzava i moramo da ih izrucujemo to je opstepoznato. Ako su oni stvarno krivi, treba da budu izruceni i kaznjeni. Razmislite, pak, da li ste vi svi neduzni? Koliko od vas je pre 10 godina tvrdilo - Kosovo je Srbija? Koliko vas je o Albancima (u globalu) imalo negativno misljenje? Jeste li se pre 15 godina pobunili na pominjanje "Kosovo je srpska zemlja"? Nije Pavkovic pucao iz topa, nego narod - srpski narod. Vase komsije, rodbina, prijatelji - posaljite ih u Hag, i posaljite i sami sebe. To sto smo skrivili i sto smo se ogresili - da se stidimo, da se izvinimo, da njihove familije molimo za oprostaj i da im pomognemo. Ocito je da nas je za zrtve bas briga. Krivci su drugi ... Lukic, Pavkovic... vazno je da je nama bolje, a zrtve...prinecemo, recite samo sta!

Izbeglica

pre 19 godina

Ovde pojedinci boluju od mrznje prema Kostunici !
Jedini je uradio vise od sviju u saradnji sa Hagom , njegova "krivica" je sto voli da se radi po zakonu! U Srbiji to ne prolazi, jer je kod Tita, pa kod Slobe, pa kod DOS-a sve bilo preko veze i preko reda!
Pozdrav!

karudijan

pre 19 godina

Ma neka je otisao, kako god, dobrovoljno, pod pretnjom ili sa kesom u dzepu.
A posto sam i ja Srbin, ali ne mozda onoliki koliki su ovi sto su protiv izrucenja, ne bas toliki koliki su bili svi komunisticki poltroni Srbi.Ne bas toliki Srbin kao sto su bili socijalisti, radikali. Ne bas toliki Srbin kao oni sto nisu isli u crkvu za vreme Copavog i Zlobe. I na kraju krajeva ne bas toliki Srbin kao ovi sto brane Pavkovica. Porucujem svim tim velikim Srbima, koji su ucili 90-tih da se krste iako su neki imali i 50-tak godina, nemojte nas smarati vasim patriotizmom, nemojte raditi drugima sto sebi ne zelite, ne kradite, ne ubijajte svoj narod. Jer, ako ste stvarno Srbi, verujete u boga, znajte da on odozgore svakom odredi sudbinu kakvu je zasluzio. Pa tako ako su gospoda u Hagu nevina bice oni na kraju veliki pobednici, a ako su krivi onda bolje i ne zasluzuju.
P.S. A kad se vec busate u patriotizam i srpstvo, molim vas neka mi neko od vas patriota kaze zasto ne lobira za monarhiju Srbiju i da li neko od vas patriota zna "Boze Pravde". I da znate da ce ta pravda stici sve nas i velike i male ljude i patriote i nepatriote.
S verom u Boga za Kralja i Otadzbinu.

Laza

pre 19 godina

Znaci Kostunjaica je ipak djak Slobe, kad mu zavrnu "onda" popusta, svejedno koji: omrazeni neprijatelj ili njegovi puleni. Srecan vi put Srbijo.

Amara

pre 19 godina

Takvi "branioci" otadzdbine kao i njihov vozd diktator Milosevic su se uvek prvo protivili volji EU i svetske unije a kasnije pristajali na sve.
Nazalost takvi "junaci" su nam navigovali na hiljade tona karcinomnoga uranijuma, sto cemo ispastati vekovima.

N Predic

pre 19 godina

Trebalo je vremena da Slobodan Kostunica nauci da svira na devetoj rupi svirale. Kasnije, svirka ga je toliko zanela da je zaboravio sve ono sto je govorio pre toga.

sokrates

pre 19 godina

Jedino sto Pavkovic nije zlocinac, da ne duzim pricu, smijesno je da je i on optuzen. Sila je sila, tako je moralo biti. Nisam za to da se zlocinci ne osude, ko se oprljao mora izaci na pravdu, to je pozitivno za sve narode iz bi se YU. ta pravda koja se sad plasira nece rane zalijeciti.

Posmatrac

pre 19 godina

Neko ovde rece kako nece nikad jednaki arsini biti primenjeni jer "pobednici pisu istoriju, a mi smo gubitnici". Pa nije problem u tom principu, koji postoji od vajkada i koji bi se takodje mogao formulisati kao "sila Boga ne moli", vec sto smo mi vecito gubitnici! Ajde da mi malo budemo pametniji unapred pa da zavrsimo na pobednickoj strani.

Zoran M.

pre 19 godina

Mislim da je Guardian dao pravo objasnjenje kako je Hag volsebno od devete postao prva rupa na svirali. Mogao je i ranije da je Kostunica na vreme podrzao Djindjica umesto sto je slanje kriminalaca u zatvor, ratnih zlocinaca u Hag a komunizma na djubriste istorije prozbao "revansizmom".

Milan

pre 19 godina

Da podsetim vajne patriote koji pricaju o tome kako je Pavkovic optuzen zbog toga sto je branio svoje vojnike, da on nije optuzen zbog toga vec zbog proterivanja i Albanaca i unistavanja njihove imovine. Ili neko hoce reci da se te stvari nisu desavale? Ma da, moze se i to reci. Govore nesto slicno i oni koji, u Nemackoj, poricu holokaust nad Jevrejima, i oni u Hrvatskoj koji poricu zlocine nad Srbima u vezi "Oluje". U svakom narodu je puno poricatelja. Nadam se da ce bar neki od njih jednom crveneti zbog toga.

Dusan UK

pre 19 godina

Neverovatno je kako g. Kostunica ima obraza da sprovede u delo ovaj
"zaokret" u svojoj politici imajuci u vicu onako nonsalantne izjave o Hagu koje je davao od 5-og oktobra uvece na RTS-u pa nadalje. Uvek iznova zapanjuje kratkovidost nasih politicara, njihovo odsustvo odgovornosti, kao i kratko pamcenje naroda.

pop_zh

pre 19 godina

srbiji, zemlji cija je drzavna infrastruktura totalno trula, nece pomoci ni da 6 pavkovica odu u hag, sve dok se nesto ne promeni u samim glavama politicara i onih koji za njih glasaju. sto se tice samog pavkovica-bio je na pogresnom mestu u pogresno vreme. mozda je kriv, a mozda i nije. jedno je sigurno-on misli da nije. pitao bih sve te koji odobravaju ovaj cin (a posebno one koji kazu neka ide,uzeo je lovu za to) 1. :za koliko bi novca vi otisli na dozivotnu robiju? .i 2. : koliko bi vas pristalo da ode na dozivotnu robiju za dobrobit svog naroda i svoje drzave (iako se ta dobrobit ni izdaleka ne nazire)?

Danko,Bec

pre 19 godina

Jel´to bese onaj general sto je pobedio NATO? Tesko nama.Ko ce sada da nas brani,ako nas napadne lovacko drustvo "Fazan" iz Pristine?!

Robert - Zemun

pre 19 godina

Sta se to desilo sa nasim narodom u Srbiji?
Generali koji su nas branili herojski od stranog agresora mi nazivamo izdajicama? sad je i pavkovic u hagu kao i svi drugi, ljaga sa Nemacke se skida i baca za sledecih 100 godina na Srbiju. ulazak u Evropsku uniju zbog kojeg su svi u Hagu znaci definitivno gubitak Kosova. Znaci zakljucak sledi. Izdali smo sami sebe, u svetu ocrnjeni za sledecih 100 godina kao zlocinici izgubili Kosovo za sve vekove i usli u EU u kojoj ima manje posla i demokratije nego sto je ikada bilo kod nas. Cestitam

Vlada

pre 19 godina

Potpuno me je razocarao, kao i njegovi prethodnici. Ocekivao sam da ce bar polovina njih oruzjem braniti svoju cast i cast vojske koja im je dala cinove i sve privilegije.

Zoran

pre 19 godina

Mislim da nema mesta zluradosti i "humoru" kada nase ljude salju u Hag.
Ne mislim da Pavkovic i ostali ne snose odgovornost za sve ono sto se dogodilo.
Bez obzira koliko je neko kriv ili nevin, svi ti optuzenici su deo naseg naroda i svi smo pomalo odgovorni za sve ono sto se zbilo, i dobro i lose.
Manite se duhovitih komentara. To je kao pljuvanje u vis.

nikola

pre 19 godina

Zelim mu da propeva o svemu i da nam se brzo vrati, ali nemam nista protiv ni ako se drzi sa drustvom do kraja. Meni nikad nece biti heroj stvorenje koje ubija civile i krisom prevozi hladnjacama da sakrije tragove, ali ih ima dovoljno koji ce mu klicati i bez mene. Odluci sam igumane.

Nada,Prag

pre 19 godina

Malo je cudno da se Pavkovic odjednom predomislio i naprasno odlucio da u Hagu brani svoje vojevanje!!! Pre bih rekla da je utekao iz Srbije posto bi morao na optuzenicku klupu za Ibarsku i Stambolica. I ako je vec raspisana poternica u Srbiji za njim za svedocenje pred nasim sudom kako su ga uopste mogli poslati u Hag!!! Utekao general, lepse je u Hagu, nego u Bacvanskoj u "Hajatu"!!!