Subota, 13.11.2004.

16:22

Gurović ne može u Hrvatsku zbog Draže

Košarkaši Partizana u subotu su otputovali u Zagreb na utakmicu protiv Cibone, ali bez svog krila Milana Gurovića.

Izvor: B92

Guroviæ ne može u Hrvatsku zbog Draže IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Josip

pre 19 godina

Znate kaj, ovo (kao i manje-vise sve rasprave na ovakvim forumima) nema smisla. Srbi misle da je Draza bio bubica koja ni mrava nije zgazila, Hrvati (ja sam) misle da je on fasisticki zlocinac. I tu ne mozemo nista promijenit. Nas su ucili u knjigama ovako, a vas onako i tu se nista ne moze.
Zato je najbolje da se ni ne trudimo jedni drugima ista objasnjavat. Izadjite van, pojedite, popite, djevojku zbarite! Svako zivi u svojoj drzavi, svako se brine za svoje probleme i to je to. Niti cu ja ikada ici u Srbiju, niti vi sto imate trazit kod nas i tak je nabolje!

danijlel

pre 19 godina

Ako je Draza to sto vecina govori i opisuje njega zasto mu je u Americi podignut spomenik. On u hrvatskoj fasista, a u Americi demokrata. Dragi moji taj koji nosi istetoviran lik demokrate moze da vama strpa 20 ili vise koseva i zato on nije pozeljan.

Dennis

pre 19 godina

Dok je Gurovic igrao za Spance bilo mu je preporuceno, ali ne i zabranjeno da dodje u "lijepu njihovu". A sad veto! Ovo nema veze sa politikom, vec hrvatski klubovi pokusavaju na svaki nacin da oslabe Partizan kako bi ga lakse savladali! I nadam se da odgovorni ljudi iz naseg Kosarkaskog saveza vise nece hteti da "poklone" Hrvatima Svetsko Prvenstvo 2010. vec da probaju sami da ga organizuju pa kud puklo, da puklo!
P.S.: Rodmanove tetovaze im nisu smetale kad je ovaj bio u poseti Zagrebu, a svi znamo kakve tatue on ima!

Dragan R

pre 19 godina

Za nas bi bilo ispravno i da se u Srebrenici pojavi neki nas sportista sa istetoviranim Mladicem.To samo pokazuje koliko smo nisko pali. Pitam ja one koji tetoviranje politickih likova smatraju da je dopusteno u sportu kako bi oni reagovali da je neko iz Hrvatske dosao sa likom Pavelica, Artukovica itd kako bi smo se mi osecali. Zar ne bi to bila provokacija.

Nebojsa

pre 19 godina

Draza Mihajlovic je dobio odlikovanje od americkog predsednika Hari Trumana! Zar bi americki predsednik posle 2. svetskog rata odlikovao fasistu i ratnog zlocinca?
Izgleda da je posleratovska komunisticka propaganda imala dosta uspeha.

Србин

pre 19 godina

И боље је да Гуровић не иде у Загреб, то би само дало повода локалним ђилкошима да праве хаос. Требало је да мисли о међународној каријери када се тетовирао. А о томе да ли је Дража антифашиста или није, то се сигурно не решава по утакмицама. Уосталом, у овом случају то није ни битно. Битно је да је он ѕа велику већину Хрвата оличење зла, и то је то. Као када би неки Хрват дошао са истетовираним Степинцем овамо. Дакле мање пените, више размишљајте. Ваљда ће и Гуровић укапирати више да је испао болид (он у Ѕагреб није путовао ни када је играо у Шпанији - прпа мики - и тадашњи клуб га је казнио, с правом)

tyler durden

pre 19 godina

svaka cast. bravo za organe republike hrvatske. neka kaci gurovic drazu, karadzica, mladica, hitlera ili cecu velickovic kod svoje kuce ili u srbiji dok je ovakva, ali u normalnim drzavama je to zabranjeno.

Vlada

pre 19 godina

Prijatelji Hrvati, cenim vasu uznemirenost zbog eventualnih izgreda koji bi nastali na utakmici posle 30 poena Gurovica, ali u duhu sa tim ako neko od vas, koji ste poslali komentar, bude gledao utakmicu uzivo u hali, i kada vasi navijaci pocnu socno da oslovljavaju igrace Partizana, ustanite sa svog sedista i otidjite do spikera i glasno viknite da to nije u redu i da svi oni koji su vredjali nase neduzne igrace odmah napuste dvoranu.

Milos

pre 19 godina

Po meni Partizan ne bi trebao da ode na tu utakmicu, jer Hrvatska kao domacin treba da obezbedi normalne uslove za odvijanje meca ako to nije u stanju onda treba mec igrati na neutralnom terenu.Pitam se da li je hrvatima bitnija njegova tetovaza ili cinjenica da je on jedan od najboljih Partizanovih igraca.Ovo mi lici na jeftin trik da se dobije jedna utakmica , na koji cemo mi ostati nemi (i brzo ga zaboraviti kao sto smo zaboravili i mnogo gore stvari).

Marko

pre 19 godina

Da budem iskren, meni je prva asocijacija kad vidim Sahovnicu rat i raznorazna prateca zverstva. Iz toga moze proizaci da je Sahovnica prvenstveno simbol zlocina i nasilja. A mozda samo ja nisam u pravu? Potpuna je glupost tvrditi da je D. Mihajlovic simbol fasizma i mrznje te nosiocu njegove tetovaze stoga nije dozvoljen ulazak u zemlju u kojoj ulice nose imena osvedocenih koljaca, a koncerti podrske osobama sa poternica Haskog Tribunala spadaju medju najmasovnija dogadjanja u zeloj drzavi.

Cinjenica

pre 19 godina

Odluka hrvatskoga MUP-a je posve ispravna i opravdana. Dokumentirano sudjelovanje cetnickih jedinica u lovu na Zidove u Srbiji i pozivanje na stvaranje etnicki cistih srpskih teritorija tokom drugoga svjetskoga rata, kao i suradnja cetnika u Hrvatskoj sa talijanima pa cak i sa ustaskim vlastima NDH stavljaju taj pokret daleko od bilo kakvog antifasizma. Tocnije receno, cetnici su bili antifasisti koliko je i Budak bio knjizevnik.

miroslav

pre 19 godina

Nemci su jurili Drazu u ofanzivi "Weiss und Schwarz" i izdali poternicu za njim sa nagradom od 100.ooo maraka.Kako onda on moze biti fasista.U celoj jugoistocnoj evropi on je bio lider najznacajnijeg antifasistickog pokreta.Da je Draza pobedio Srbija bi od osnivanja bila u EU, a ne bi je mrcvarili sitni misevi.Draza je jos onda branio postojece demokratske vrednosti kraljevine Jugoslavije, koja bi da i danas postoji sigurno bila zemlja prosperita gde bi plate bile na zapadnoevropskom nivou kao i svi ostali politicki, socijalni, kulturni standardi.

Milan

pre 19 godina

Pravilan postupah. Svatko u Hrvatskoj, ili onaj tko dodje s simbolima i velicanjem totalitarnih rezima, kao Hitlera, Staljina, pavelica, Draze ili Tita, biti ce kaznjen ili zamoljen da napusti zemlju.

milan

pre 19 godina

Ispravan postupak. Svatko tko dodje u Hrvatsku s totalitaristickim simbolima ili velicanjem isih, kao Pavelica, Draze, Tita ili slicno biti ce zabranjen ulazak ili ce biti kaznjen.

Nikola

pre 19 godina

Nikada ponavljma nikada jedan u osnovi Antifasisticki borac kakav je bio Draza Mihajlovic nece moci da se stvai u isti kos sa napirfisanim koljacima a la Pavelic, ... i ... .Ne vredi im nista ali ovako treba postupiti i od strane Srpskih vlasti reciprocno..

nikoila

pre 19 godina

Ja mislim da je reakcija mup-a malo nezgrapna. Svakako je korektno zabraniti takvu ikonografiju na mecu, ali se moze to resiti i na drugi nacin, recimo skretanjem paznje Gurovicu da ce biti uhapsen i prekrsajno gonjen ukoliko pokaze tetovazu na javnom mestu u Hrvatskoj, pa on neka odluci da li ce da ide, te da li ce da igra sa otkrivenom rukom ili ne. Bez obzira, Hrvatska je suverena zemlja i moze zabraniti ulazak bilo kojoj osobi na svoju teritoriju bez ikakvog obrazlozenja.

SK

pre 19 godina

Apsolutno ispravan potez,a sto se tice dusebriznika koji porucuju "da Hrvati prvo pociste u svom dvoristu" samo da potsetim da je Sanaderova vlada preko noci naredila unistavanje naziva,spomen ploca i spomenika Milu Budaku i to je ucinjeno.No,sta vredi ovde kad Drazina bista stoji u srpskoj vladi,a Ministar spoljnih poslova umesto da brine o spoljnoj politici zeli da stvori "Drazine spomenice"...ovde II svetski rat jos nije zavrsen

DruidBG

pre 19 godina

E Martine nesretnice ko te je ucio istoriji. Pogledaj slike iz Zagreba kada su Nemci usli. Ako nemas neku, reci da ti je posaljem. To je vec dovoljno, to je vec koren naseg nesporazuma. A mozda zelis i sliku ustaskog grba? I molim te prema Drazi se odnosi sa postovanjem. On je bio general Kraljeve vojske.

martin70

pre 19 godina

A sto biste vi htjeli? Kako moze vas trener pricati o nekakvom pomirenju i poboljsanju odnosa kroz sport a istovremeno se cuditi takvoj reakciji iz Hrvatske? Mislim da svi vec znaju tko je i sto je bio "Draza" bez obzira htjeli to priznati ili ne. Pogotovo bi poznate osobe morale paziti na svoje postupke.Sto se Hrvatske tice takvi sigurno nisu dobrodosli i tu je reakcija MUP-a skroz na mjestu.Lijep pozdrav.

Dragan

pre 19 godina

Razumem potez Hrvatskih vlasti. Bas zbog normalizacije odnosa napravili su dobar potez. Postovaoci "lika i dela" raznih licnosti iz istorije mogu privatno da rade sta hoce i da se tetoviraju gde hoce, ali neka sport ostave za sportske borbe. Sport ne treba koristiti za propagandu ili javnu manifestaciju licnih politickih stavova.

Goran

pre 19 godina

Kada vec primenjuju zakon i drze se nacela pravne drzave u kojoj je zabranjeno isticanje fasistickih simbola, trebali bi da isteraju bar pola nacije van granica svoje suverene drzave. Uzgred, veoma je indikativno da hrvatska zvanicna politika po svaku cenu zeli da izjednaci jedan desnicarski, tradicionalisticki pokret koji su u krajnjoj liniji podrzavali svi demokratski rezimi tadasnjeg "slobodnog" sveta, sa fasistickim i nacistickim pokretom koji je iznedrila hrvatska intelektualna, politicka, ekonomska i klerikalna elita. Ovo uporedjivanje je krajnje skandalozno, i predstavlja prekrajanje istorije, ravno negiranju holokasta za vreme Drugog Svetskog Rata.

Коментатор

pre 19 godina

Злобни Хрвати безуспешно покушавају да представе четнички покрет као фашистички, а позната је чињеница да је то био први антифашистички покрет отпора у Европи.

Igor

pre 19 godina

Slazem se da sve sto poziva na mrznju i nacionalaizam treba zabraniti. Medjutim, Hrvati bi prvo trebali "pocistiti u sopstvenoj kuci" !

Igor

pre 19 godina

Slazem se da sve sto poziva na mrznju i nacionalaizam treba zabraniti. Medjutim, Hrvati bi prvo trebali "pocistiti u sopstvenoj kuci" !

Коментатор

pre 19 godina

Злобни Хрвати безуспешно покушавају да представе четнички покрет као фашистички, а позната је чињеница да је то био први антифашистички покрет отпора у Европи.

Goran

pre 19 godina

Kada vec primenjuju zakon i drze se nacela pravne drzave u kojoj je zabranjeno isticanje fasistickih simbola, trebali bi da isteraju bar pola nacije van granica svoje suverene drzave. Uzgred, veoma je indikativno da hrvatska zvanicna politika po svaku cenu zeli da izjednaci jedan desnicarski, tradicionalisticki pokret koji su u krajnjoj liniji podrzavali svi demokratski rezimi tadasnjeg "slobodnog" sveta, sa fasistickim i nacistickim pokretom koji je iznedrila hrvatska intelektualna, politicka, ekonomska i klerikalna elita. Ovo uporedjivanje je krajnje skandalozno, i predstavlja prekrajanje istorije, ravno negiranju holokasta za vreme Drugog Svetskog Rata.

Dragan

pre 19 godina

Razumem potez Hrvatskih vlasti. Bas zbog normalizacije odnosa napravili su dobar potez. Postovaoci "lika i dela" raznih licnosti iz istorije mogu privatno da rade sta hoce i da se tetoviraju gde hoce, ali neka sport ostave za sportske borbe. Sport ne treba koristiti za propagandu ili javnu manifestaciju licnih politickih stavova.

martin70

pre 19 godina

A sto biste vi htjeli? Kako moze vas trener pricati o nekakvom pomirenju i poboljsanju odnosa kroz sport a istovremeno se cuditi takvoj reakciji iz Hrvatske? Mislim da svi vec znaju tko je i sto je bio "Draza" bez obzira htjeli to priznati ili ne. Pogotovo bi poznate osobe morale paziti na svoje postupke.Sto se Hrvatske tice takvi sigurno nisu dobrodosli i tu je reakcija MUP-a skroz na mjestu.Lijep pozdrav.

nikoila

pre 19 godina

Ja mislim da je reakcija mup-a malo nezgrapna. Svakako je korektno zabraniti takvu ikonografiju na mecu, ali se moze to resiti i na drugi nacin, recimo skretanjem paznje Gurovicu da ce biti uhapsen i prekrsajno gonjen ukoliko pokaze tetovazu na javnom mestu u Hrvatskoj, pa on neka odluci da li ce da ide, te da li ce da igra sa otkrivenom rukom ili ne. Bez obzira, Hrvatska je suverena zemlja i moze zabraniti ulazak bilo kojoj osobi na svoju teritoriju bez ikakvog obrazlozenja.

SK

pre 19 godina

Apsolutno ispravan potez,a sto se tice dusebriznika koji porucuju "da Hrvati prvo pociste u svom dvoristu" samo da potsetim da je Sanaderova vlada preko noci naredila unistavanje naziva,spomen ploca i spomenika Milu Budaku i to je ucinjeno.No,sta vredi ovde kad Drazina bista stoji u srpskoj vladi,a Ministar spoljnih poslova umesto da brine o spoljnoj politici zeli da stvori "Drazine spomenice"...ovde II svetski rat jos nije zavrsen

DruidBG

pre 19 godina

E Martine nesretnice ko te je ucio istoriji. Pogledaj slike iz Zagreba kada su Nemci usli. Ako nemas neku, reci da ti je posaljem. To je vec dovoljno, to je vec koren naseg nesporazuma. A mozda zelis i sliku ustaskog grba? I molim te prema Drazi se odnosi sa postovanjem. On je bio general Kraljeve vojske.

Nikola

pre 19 godina

Nikada ponavljma nikada jedan u osnovi Antifasisticki borac kakav je bio Draza Mihajlovic nece moci da se stvai u isti kos sa napirfisanim koljacima a la Pavelic, ... i ... .Ne vredi im nista ali ovako treba postupiti i od strane Srpskih vlasti reciprocno..

miroslav

pre 19 godina

Nemci su jurili Drazu u ofanzivi "Weiss und Schwarz" i izdali poternicu za njim sa nagradom od 100.ooo maraka.Kako onda on moze biti fasista.U celoj jugoistocnoj evropi on je bio lider najznacajnijeg antifasistickog pokreta.Da je Draza pobedio Srbija bi od osnivanja bila u EU, a ne bi je mrcvarili sitni misevi.Draza je jos onda branio postojece demokratske vrednosti kraljevine Jugoslavije, koja bi da i danas postoji sigurno bila zemlja prosperita gde bi plate bile na zapadnoevropskom nivou kao i svi ostali politicki, socijalni, kulturni standardi.

Marko

pre 19 godina

Da budem iskren, meni je prva asocijacija kad vidim Sahovnicu rat i raznorazna prateca zverstva. Iz toga moze proizaci da je Sahovnica prvenstveno simbol zlocina i nasilja. A mozda samo ja nisam u pravu? Potpuna je glupost tvrditi da je D. Mihajlovic simbol fasizma i mrznje te nosiocu njegove tetovaze stoga nije dozvoljen ulazak u zemlju u kojoj ulice nose imena osvedocenih koljaca, a koncerti podrske osobama sa poternica Haskog Tribunala spadaju medju najmasovnija dogadjanja u zeloj drzavi.

milan

pre 19 godina

Ispravan postupak. Svatko tko dodje u Hrvatsku s totalitaristickim simbolima ili velicanjem isih, kao Pavelica, Draze, Tita ili slicno biti ce zabranjen ulazak ili ce biti kaznjen.

Milan

pre 19 godina

Pravilan postupah. Svatko u Hrvatskoj, ili onaj tko dodje s simbolima i velicanjem totalitarnih rezima, kao Hitlera, Staljina, pavelica, Draze ili Tita, biti ce kaznjen ili zamoljen da napusti zemlju.

Cinjenica

pre 19 godina

Odluka hrvatskoga MUP-a je posve ispravna i opravdana. Dokumentirano sudjelovanje cetnickih jedinica u lovu na Zidove u Srbiji i pozivanje na stvaranje etnicki cistih srpskih teritorija tokom drugoga svjetskoga rata, kao i suradnja cetnika u Hrvatskoj sa talijanima pa cak i sa ustaskim vlastima NDH stavljaju taj pokret daleko od bilo kakvog antifasizma. Tocnije receno, cetnici su bili antifasisti koliko je i Budak bio knjizevnik.

Milos

pre 19 godina

Po meni Partizan ne bi trebao da ode na tu utakmicu, jer Hrvatska kao domacin treba da obezbedi normalne uslove za odvijanje meca ako to nije u stanju onda treba mec igrati na neutralnom terenu.Pitam se da li je hrvatima bitnija njegova tetovaza ili cinjenica da je on jedan od najboljih Partizanovih igraca.Ovo mi lici na jeftin trik da se dobije jedna utakmica , na koji cemo mi ostati nemi (i brzo ga zaboraviti kao sto smo zaboravili i mnogo gore stvari).

Vlada

pre 19 godina

Prijatelji Hrvati, cenim vasu uznemirenost zbog eventualnih izgreda koji bi nastali na utakmici posle 30 poena Gurovica, ali u duhu sa tim ako neko od vas, koji ste poslali komentar, bude gledao utakmicu uzivo u hali, i kada vasi navijaci pocnu socno da oslovljavaju igrace Partizana, ustanite sa svog sedista i otidjite do spikera i glasno viknite da to nije u redu i da svi oni koji su vredjali nase neduzne igrace odmah napuste dvoranu.

tyler durden

pre 19 godina

svaka cast. bravo za organe republike hrvatske. neka kaci gurovic drazu, karadzica, mladica, hitlera ili cecu velickovic kod svoje kuce ili u srbiji dok je ovakva, ali u normalnim drzavama je to zabranjeno.

Србин

pre 19 godina

И боље је да Гуровић не иде у Загреб, то би само дало повода локалним ђилкошима да праве хаос. Требало је да мисли о међународној каријери када се тетовирао. А о томе да ли је Дража антифашиста или није, то се сигурно не решава по утакмицама. Уосталом, у овом случају то није ни битно. Битно је да је он ѕа велику већину Хрвата оличење зла, и то је то. Као када би неки Хрват дошао са истетовираним Степинцем овамо. Дакле мање пените, више размишљајте. Ваљда ће и Гуровић укапирати више да је испао болид (он у Ѕагреб није путовао ни када је играо у Шпанији - прпа мики - и тадашњи клуб га је казнио, с правом)

Nebojsa

pre 19 godina

Draza Mihajlovic je dobio odlikovanje od americkog predsednika Hari Trumana! Zar bi americki predsednik posle 2. svetskog rata odlikovao fasistu i ratnog zlocinca?
Izgleda da je posleratovska komunisticka propaganda imala dosta uspeha.

Dennis

pre 19 godina

Dok je Gurovic igrao za Spance bilo mu je preporuceno, ali ne i zabranjeno da dodje u "lijepu njihovu". A sad veto! Ovo nema veze sa politikom, vec hrvatski klubovi pokusavaju na svaki nacin da oslabe Partizan kako bi ga lakse savladali! I nadam se da odgovorni ljudi iz naseg Kosarkaskog saveza vise nece hteti da "poklone" Hrvatima Svetsko Prvenstvo 2010. vec da probaju sami da ga organizuju pa kud puklo, da puklo!
P.S.: Rodmanove tetovaze im nisu smetale kad je ovaj bio u poseti Zagrebu, a svi znamo kakve tatue on ima!

Dragan R

pre 19 godina

Za nas bi bilo ispravno i da se u Srebrenici pojavi neki nas sportista sa istetoviranim Mladicem.To samo pokazuje koliko smo nisko pali. Pitam ja one koji tetoviranje politickih likova smatraju da je dopusteno u sportu kako bi oni reagovali da je neko iz Hrvatske dosao sa likom Pavelica, Artukovica itd kako bi smo se mi osecali. Zar ne bi to bila provokacija.

danijlel

pre 19 godina

Ako je Draza to sto vecina govori i opisuje njega zasto mu je u Americi podignut spomenik. On u hrvatskoj fasista, a u Americi demokrata. Dragi moji taj koji nosi istetoviran lik demokrate moze da vama strpa 20 ili vise koseva i zato on nije pozeljan.

Josip

pre 19 godina

Znate kaj, ovo (kao i manje-vise sve rasprave na ovakvim forumima) nema smisla. Srbi misle da je Draza bio bubica koja ni mrava nije zgazila, Hrvati (ja sam) misle da je on fasisticki zlocinac. I tu ne mozemo nista promijenit. Nas su ucili u knjigama ovako, a vas onako i tu se nista ne moze.
Zato je najbolje da se ni ne trudimo jedni drugima ista objasnjavat. Izadjite van, pojedite, popite, djevojku zbarite! Svako zivi u svojoj drzavi, svako se brine za svoje probleme i to je to. Niti cu ja ikada ici u Srbiju, niti vi sto imate trazit kod nas i tak je nabolje!

Igor

pre 19 godina

Slazem se da sve sto poziva na mrznju i nacionalaizam treba zabraniti. Medjutim, Hrvati bi prvo trebali "pocistiti u sopstvenoj kuci" !

Коментатор

pre 19 godina

Злобни Хрвати безуспешно покушавају да представе четнички покрет као фашистички, а позната је чињеница да је то био први антифашистички покрет отпора у Европи.

Goran

pre 19 godina

Kada vec primenjuju zakon i drze se nacela pravne drzave u kojoj je zabranjeno isticanje fasistickih simbola, trebali bi da isteraju bar pola nacije van granica svoje suverene drzave. Uzgred, veoma je indikativno da hrvatska zvanicna politika po svaku cenu zeli da izjednaci jedan desnicarski, tradicionalisticki pokret koji su u krajnjoj liniji podrzavali svi demokratski rezimi tadasnjeg "slobodnog" sveta, sa fasistickim i nacistickim pokretom koji je iznedrila hrvatska intelektualna, politicka, ekonomska i klerikalna elita. Ovo uporedjivanje je krajnje skandalozno, i predstavlja prekrajanje istorije, ravno negiranju holokasta za vreme Drugog Svetskog Rata.

Dragan

pre 19 godina

Razumem potez Hrvatskih vlasti. Bas zbog normalizacije odnosa napravili su dobar potez. Postovaoci "lika i dela" raznih licnosti iz istorije mogu privatno da rade sta hoce i da se tetoviraju gde hoce, ali neka sport ostave za sportske borbe. Sport ne treba koristiti za propagandu ili javnu manifestaciju licnih politickih stavova.

martin70

pre 19 godina

A sto biste vi htjeli? Kako moze vas trener pricati o nekakvom pomirenju i poboljsanju odnosa kroz sport a istovremeno se cuditi takvoj reakciji iz Hrvatske? Mislim da svi vec znaju tko je i sto je bio "Draza" bez obzira htjeli to priznati ili ne. Pogotovo bi poznate osobe morale paziti na svoje postupke.Sto se Hrvatske tice takvi sigurno nisu dobrodosli i tu je reakcija MUP-a skroz na mjestu.Lijep pozdrav.

nikoila

pre 19 godina

Ja mislim da je reakcija mup-a malo nezgrapna. Svakako je korektno zabraniti takvu ikonografiju na mecu, ali se moze to resiti i na drugi nacin, recimo skretanjem paznje Gurovicu da ce biti uhapsen i prekrsajno gonjen ukoliko pokaze tetovazu na javnom mestu u Hrvatskoj, pa on neka odluci da li ce da ide, te da li ce da igra sa otkrivenom rukom ili ne. Bez obzira, Hrvatska je suverena zemlja i moze zabraniti ulazak bilo kojoj osobi na svoju teritoriju bez ikakvog obrazlozenja.

SK

pre 19 godina

Apsolutno ispravan potez,a sto se tice dusebriznika koji porucuju "da Hrvati prvo pociste u svom dvoristu" samo da potsetim da je Sanaderova vlada preko noci naredila unistavanje naziva,spomen ploca i spomenika Milu Budaku i to je ucinjeno.No,sta vredi ovde kad Drazina bista stoji u srpskoj vladi,a Ministar spoljnih poslova umesto da brine o spoljnoj politici zeli da stvori "Drazine spomenice"...ovde II svetski rat jos nije zavrsen

DruidBG

pre 19 godina

E Martine nesretnice ko te je ucio istoriji. Pogledaj slike iz Zagreba kada su Nemci usli. Ako nemas neku, reci da ti je posaljem. To je vec dovoljno, to je vec koren naseg nesporazuma. A mozda zelis i sliku ustaskog grba? I molim te prema Drazi se odnosi sa postovanjem. On je bio general Kraljeve vojske.

Nikola

pre 19 godina

Nikada ponavljma nikada jedan u osnovi Antifasisticki borac kakav je bio Draza Mihajlovic nece moci da se stvai u isti kos sa napirfisanim koljacima a la Pavelic, ... i ... .Ne vredi im nista ali ovako treba postupiti i od strane Srpskih vlasti reciprocno..

miroslav

pre 19 godina

Nemci su jurili Drazu u ofanzivi "Weiss und Schwarz" i izdali poternicu za njim sa nagradom od 100.ooo maraka.Kako onda on moze biti fasista.U celoj jugoistocnoj evropi on je bio lider najznacajnijeg antifasistickog pokreta.Da je Draza pobedio Srbija bi od osnivanja bila u EU, a ne bi je mrcvarili sitni misevi.Draza je jos onda branio postojece demokratske vrednosti kraljevine Jugoslavije, koja bi da i danas postoji sigurno bila zemlja prosperita gde bi plate bile na zapadnoevropskom nivou kao i svi ostali politicki, socijalni, kulturni standardi.

Marko

pre 19 godina

Da budem iskren, meni je prva asocijacija kad vidim Sahovnicu rat i raznorazna prateca zverstva. Iz toga moze proizaci da je Sahovnica prvenstveno simbol zlocina i nasilja. A mozda samo ja nisam u pravu? Potpuna je glupost tvrditi da je D. Mihajlovic simbol fasizma i mrznje te nosiocu njegove tetovaze stoga nije dozvoljen ulazak u zemlju u kojoj ulice nose imena osvedocenih koljaca, a koncerti podrske osobama sa poternica Haskog Tribunala spadaju medju najmasovnija dogadjanja u zeloj drzavi.

milan

pre 19 godina

Ispravan postupak. Svatko tko dodje u Hrvatsku s totalitaristickim simbolima ili velicanjem isih, kao Pavelica, Draze, Tita ili slicno biti ce zabranjen ulazak ili ce biti kaznjen.

Milan

pre 19 godina

Pravilan postupah. Svatko u Hrvatskoj, ili onaj tko dodje s simbolima i velicanjem totalitarnih rezima, kao Hitlera, Staljina, pavelica, Draze ili Tita, biti ce kaznjen ili zamoljen da napusti zemlju.

Cinjenica

pre 19 godina

Odluka hrvatskoga MUP-a je posve ispravna i opravdana. Dokumentirano sudjelovanje cetnickih jedinica u lovu na Zidove u Srbiji i pozivanje na stvaranje etnicki cistih srpskih teritorija tokom drugoga svjetskoga rata, kao i suradnja cetnika u Hrvatskoj sa talijanima pa cak i sa ustaskim vlastima NDH stavljaju taj pokret daleko od bilo kakvog antifasizma. Tocnije receno, cetnici su bili antifasisti koliko je i Budak bio knjizevnik.

Milos

pre 19 godina

Po meni Partizan ne bi trebao da ode na tu utakmicu, jer Hrvatska kao domacin treba da obezbedi normalne uslove za odvijanje meca ako to nije u stanju onda treba mec igrati na neutralnom terenu.Pitam se da li je hrvatima bitnija njegova tetovaza ili cinjenica da je on jedan od najboljih Partizanovih igraca.Ovo mi lici na jeftin trik da se dobije jedna utakmica , na koji cemo mi ostati nemi (i brzo ga zaboraviti kao sto smo zaboravili i mnogo gore stvari).

Vlada

pre 19 godina

Prijatelji Hrvati, cenim vasu uznemirenost zbog eventualnih izgreda koji bi nastali na utakmici posle 30 poena Gurovica, ali u duhu sa tim ako neko od vas, koji ste poslali komentar, bude gledao utakmicu uzivo u hali, i kada vasi navijaci pocnu socno da oslovljavaju igrace Partizana, ustanite sa svog sedista i otidjite do spikera i glasno viknite da to nije u redu i da svi oni koji su vredjali nase neduzne igrace odmah napuste dvoranu.

tyler durden

pre 19 godina

svaka cast. bravo za organe republike hrvatske. neka kaci gurovic drazu, karadzica, mladica, hitlera ili cecu velickovic kod svoje kuce ili u srbiji dok je ovakva, ali u normalnim drzavama je to zabranjeno.

Србин

pre 19 godina

И боље је да Гуровић не иде у Загреб, то би само дало повода локалним ђилкошима да праве хаос. Требало је да мисли о међународној каријери када се тетовирао. А о томе да ли је Дража антифашиста или није, то се сигурно не решава по утакмицама. Уосталом, у овом случају то није ни битно. Битно је да је он ѕа велику већину Хрвата оличење зла, и то је то. Као када би неки Хрват дошао са истетовираним Степинцем овамо. Дакле мање пените, више размишљајте. Ваљда ће и Гуровић укапирати више да је испао болид (он у Ѕагреб није путовао ни када је играо у Шпанији - прпа мики - и тадашњи клуб га је казнио, с правом)

Nebojsa

pre 19 godina

Draza Mihajlovic je dobio odlikovanje od americkog predsednika Hari Trumana! Zar bi americki predsednik posle 2. svetskog rata odlikovao fasistu i ratnog zlocinca?
Izgleda da je posleratovska komunisticka propaganda imala dosta uspeha.

Dennis

pre 19 godina

Dok je Gurovic igrao za Spance bilo mu je preporuceno, ali ne i zabranjeno da dodje u "lijepu njihovu". A sad veto! Ovo nema veze sa politikom, vec hrvatski klubovi pokusavaju na svaki nacin da oslabe Partizan kako bi ga lakse savladali! I nadam se da odgovorni ljudi iz naseg Kosarkaskog saveza vise nece hteti da "poklone" Hrvatima Svetsko Prvenstvo 2010. vec da probaju sami da ga organizuju pa kud puklo, da puklo!
P.S.: Rodmanove tetovaze im nisu smetale kad je ovaj bio u poseti Zagrebu, a svi znamo kakve tatue on ima!

Dragan R

pre 19 godina

Za nas bi bilo ispravno i da se u Srebrenici pojavi neki nas sportista sa istetoviranim Mladicem.To samo pokazuje koliko smo nisko pali. Pitam ja one koji tetoviranje politickih likova smatraju da je dopusteno u sportu kako bi oni reagovali da je neko iz Hrvatske dosao sa likom Pavelica, Artukovica itd kako bi smo se mi osecali. Zar ne bi to bila provokacija.

danijlel

pre 19 godina

Ako je Draza to sto vecina govori i opisuje njega zasto mu je u Americi podignut spomenik. On u hrvatskoj fasista, a u Americi demokrata. Dragi moji taj koji nosi istetoviran lik demokrate moze da vama strpa 20 ili vise koseva i zato on nije pozeljan.

Josip

pre 19 godina

Znate kaj, ovo (kao i manje-vise sve rasprave na ovakvim forumima) nema smisla. Srbi misle da je Draza bio bubica koja ni mrava nije zgazila, Hrvati (ja sam) misle da je on fasisticki zlocinac. I tu ne mozemo nista promijenit. Nas su ucili u knjigama ovako, a vas onako i tu se nista ne moze.
Zato je najbolje da se ni ne trudimo jedni drugima ista objasnjavat. Izadjite van, pojedite, popite, djevojku zbarite! Svako zivi u svojoj drzavi, svako se brine za svoje probleme i to je to. Niti cu ja ikada ici u Srbiju, niti vi sto imate trazit kod nas i tak je nabolje!