Sreda, 22.05.2013.

10:11

Insajder: Srpski deo Južnog toka preko offshora

Izvor: B92

Insajder: Srpski deo Južnog toka preko offshora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

198 Komentari

Sortiraj po:

gradska vila

pre 10 godina

Vise me ne moze iznenaditi ni jedna vest u kojoj se govori o steti ili steti u najavi za Srbiju kao drzavu. Znam da je vinovnik Cvetkoviceva vlada. Ako potrazimo paralelu u istoriji, bila je jos jedna takva ista - "stetocinska" nekih sestdesetak godina unazad.

dragica

pre 10 godina

ZASTO INSAJDER NE ISTRAZI KAKO SU PROSLI RADNICI NISA I KOLIKO JE U SRBIJI OSTALO NAFTE.U SRBIJI IMA NAFTE ZA JOS 5 GODINA A ONDA POSTAJEMO ZAVISNI OD DRUGIH RUSI DONELI SVOJE SISTEME CRPE DO ZADNJE KAPI.

Romeo

pre 10 godina

Juzni tok je trebao da ide kroz Rumuniju,prvobitna ideja,najkraci put,
ali im je Rumunija rekla marsh...
Zato ce ici kroz dve ruske gubernije,Srbija i Bugarska.
Dve drzave sa najvecom stopom korupcije,afera,mita i svega inspirisano od Rusije.
Zato sad nista nije cudno.
I ono manje od pola novca,bice izneseno iz Srbije.

Ko ima boljeg iskustva od SPS-a,
koji je deset godina iznosio sav novac iz Srbije za Kipar.
Uz pomoc danasnjih tajkuna.

Srbija
Banana drzava x 2.

Kostantin B.

pre 10 godina

Zug u Svajcarskoj je najmanje kriv za kriminalne radnje u Srbiji.
Jel Zug ''tera'' nase politicare da otvaraju offshore firme?

Najveci privredni kriminal,korupcije,afere,tajkuni,
povezani su sa offshore-om.

Dok se ne zabrane offshore firme u Srbiji,od Srbije nema nista.

Nijedna stranka ili politicar,nece izaci na kraj sa kriminalom,jer su svi debelo umesani.

Bajatovicu nece nista da fali,on je sps,ruski slejv,itd.
Ima i dalje da nas gazi tajkunska ili ruska cizma,otimace sve sto moze da se otme.
Sve dok narod ne izadje na ulice.
A od toga,nema nista.

Ђорђе В.

pre 10 godina

Док год Србија не постане нормална држава и стегне целу државу са испитивањем порекла имовине,ѕабране офшор компанија и кћерки фирми,
до тад ће политичари бити само све дебљи,физички и на рачуну.

Руси нас мажу годинама са јужним током,никако да почне изгрдња,важно да сисају све изворе и нис,а сад када и треба као да почне изградња,ето офшора и изношења пара.
Толико о браћи русима.

Ко се договорио са русима о непризнавању косова и поклон наших извора заједно са нис-ом,треба да одговара као државни непријатељ бр.1,
као и сви који и даље сарађују са русима на штету државе Србије.

Sane ZR

pre 10 godina

Šta drugo očekivati od bivšeg svršenog magacionera, gospodin ispekao znanje pa još dobio vetar u leđa iz stranke ?!? U Srbiji se više ne ceni znanje, poštenje, iskustvo,.................itd., već neke dijametralno suprotne strane !?!?!?!?!
Nemamo institucije sistema, koje bi trebale da rade svoj posao, a kad ih jednog dana bude onda će vuk pojesti magare !!! A svi koji su se obogatili na grbači naroda će legalizovati svoja materijalna dobra i novac teškom mukom stečen.

Ma genije

pre 10 godina

Gledam i ne verujem. Taman kada pomislim da me Bajatović ne može više iznenaditi, on pokaže da sam pogrešio. Jedino ne mogu da odlučim da li je ovaj čovek genije ili ....? Tako se ponašati u javnosti, pa to stvarno retki pojedinci mogu. Moramo se ipak Diviti tom bezobrazluku! Mislim da mladi mogu dosta da nauče od njega, npr. način izgovaranja pojedinih reči i rečca (mislim da je najteža za uvežbati "aaaaaa"), gestikulaciju rukama, glavom, telom i to sve pred kamerama. Ne, ipak je on genije...

momazver

pre 10 godina

mukica/Bajatovic/....sto ga pred kamerama uhvatiste i dokumentovaste da LAZE....te stuca, te muca, te krsi prstice,te menja boje/ko semafor,cini mi se da je i pozeleneo/, al ivuuuklo ga je ono kad je odbio da vam/narodu/ ispuni muzicku zelju.neko medjutim svira, mukici se ta muzika dopada i on igra, siroce, ko mecka.

genius loci

pre 10 godina

Pa mi smo pod protektoratom... A naši funkcioneri sve odradjuju za dečiji dodatak. Pa nema budžet više ni za njihove plate. Nepostoji nikakav ekonomski kapacitet u zemlji, sem prirodnih resursa... To je dokaz da više nemamo nikakav suverenitet, i tako će nas svi i tretirati, kao jednu centralno američku banana državu. Ali ovo nam se nije desilo 90-tih. Ovo rasulo je počelo kod nas decenijama pre toga... ali posle perioda kad se kod nas jelo viljuškama, a dok se na britanskom dvoru jelo rukama....

Uli

pre 10 godina

(Ne mogu više!, 22. maj 2013 17:26)
Prijatelju DS i DSS upitaj oko ovoga, kakve veze imaju SNS botovi? I ja sam ne mogu da ih smislim a glasao sam protiv DS-a, ali ako cemo da menjamo nesto u ovoj truloj drzavi onda dajte i vi biraci zutih budite realni i okrenite se prema svojima sa pitanjem sta se bre desilo od 2000 pa na ovamo!? Ove sve afere sa umobolno visokim svotama, bahatost funkcionera koji su direktno odgovorni za privatizacije i brojne stetne ugovore (Cvetkovic, Vlahovic, Djelic, Pajtic...)su posledica njihovog direktnog delovanja(DS-a), a oni se sad jos sepure po skupstini dajuci savete o drzavnom uredjenju i ekonomskom prosperitetu? Pa to je preslo svaku granicu, sto ovde neko rece hoce srce da me strefi od osecaja nemoci pred tolikim nipodastavanjem i izrugivanjem. Nego mora da pukne vise u narodu, mora, jedno jutro moramo da izadjemo na ulice, nek nas predvode insider i pistaljka niko iz politike, pa onda zajedno svi da u korist pravne drzave, individualnih prava i slobodnog trzista nagrnemo protiv svega ovoga sto nam rade ovi korumpirani politicki ignoranti i mafijasi! Ova drzava i njena birokratija je nas najveci neprijatelj, mi moramo drzavu vratiti sebi i podrediti je svojim interesima, politicari i birokrate moraju biti manji od makovog zrna, moraju odgovarati za svaki dinar i moraju biti podredjeni svakom poreskom obvezniku, nasim privrednim aktivnostima i slobodi. Oslobodimo se tiranije! Udri na kvazi drzavu, udri!!!

lala najstariji

pre 10 godina

Bajatovic, Pitic, Mrkonjic... alo, sta su oni, zasticeni svedoci ? Cime ucenjuju i trguju, dokle duboko u vlast dobacuju da ih niko ne dira.

Djuka

pre 10 godina

To je neverovatno sta se radilo a da pametnjakovici iz prethodnih Vlada svesno radili protiv NASE DRZAVE a cisto sumnjam da nisu imali koristi,pa zbog njih veliki potrosaci Gasa,Azotara,Petrihemija,MSK_Kikinda NERADE!!!!

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Bajatović na konkretna pitanja odgovara u stilu ,,mož da bidne, al ne mora da znači". Ko se sme usuditi da posumlja u poštenje i patriotizam funkcionera SPS-a?! Afere: kofer, banana, azotara, Putevi Srbije, Kolubara, Galenika... sve će to narod zaboraviti i pozlatiti, kao i pogromašku politiku devedesetih. ,,Idemo dalje" baš kako je glasila parola ove stranke iz tih godina...

DS(S)

pre 10 godina

Lepo vam piše - ugovor su potpisale i odobrile prethodne vlasti. Znači DS + DSS. Njih pitajte zašto je to tako. JP ništa ne može da radi bez saglasnosti vlade.

A znate šta vi srbijanci? Kada ste maznuli naš vojvođanski Naftagas i prodali ga za šaku para, onda ste svi ćutali. Kasno vam je sad. Pitajte šta je bio deo tog ugovora o prodaji Naftagasa. To vas ne zanima, jel?

Za Grada

pre 10 godina

Odakle vama ideja da Srbija u ovaj posao ulazi bez dinara. Pa nije Srbijagas u manjku 1 milijardu tek tako, vec spremljen novac za gradnju gasovoda. A sve ce prikazati kao rusko finansiranje i onda dok ima gasa, taksa ce biti samo Ruska. Mi smo to vec platili najvišim cenama gasa u Evropi.
A trebalo bi da bude upravo obrnuto.
Rusi imaju gas, ali kome da ga prodaju ako nema gasovoda. Njihova izgradnja o njihovom trošku, a nama deo takse i to baš 50% zato što dozvoljavamo da nam ptolazi kroz zemlju.
Zar je vama malo onog što cine Ukrajini. Sad ce i da otkupe taj gasovod jer ubiše Ukrajinu sa ucenjivanjem.

Bogoljub Trkulja

pre 10 godina

Svaka čast INSAJDERU i ljudima koji nam prezentuju ovakve tužne istine.Mnogo toga smo na,našu žalost, saznali a rezultat: g-ca Brankica je dobila stalnu "pratnju" i to je sve. Namojte se ljutiti na moju konstataciju: "DŽABE STE KREČILI".Ipak, ne odustajte, krečite i dalje!J

Veci profit ide...

pre 10 godina

ja cisto sumnjam da nasa braca Rusi oce da nas oplackaju. Kao poznati i dokazani posteni ljudi, ja mislim da ce oni uloziti taj profit u Svajcarskim bankama, pa onda da vracaju nazad u Srbiju sa visokim kamatama.
Ne smemo zaboraviti da ove godine samo Rusija nas spasavala, dajuci povoljne kredite, a druge zemlje nisu ni hteli da cuju.
Neka Rus bude bogat, a za nas, za nas drzava ima car!!
P.S. Dajte pluseve da Rusi vide da ih mi volimo.

István

pre 10 godina

"Sad kad je Srbiji, krenulo, prvi put posle 1999. godine, neko se upinje da diskredituje Bajatovića, koji je uz Vučića, lokomotiva našeg napretka ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikael Hansen, 22. maj 2013 17:22) "
Lokomotiva na prugu izmedju Coke i Novog Knezevca.
Ko su bili na celu 1999?

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Predlažem Vladi Srbije da se ugledaju na ministra Vučića i da ostali koalicioni partneri počnu sa smenama svojih kadrova koji ne donose pozitivne rezultate. U tu ekipu nesposobnjakovića se nalazi sigurno i rukovodsvo Srbijagasa.

eej

pre 10 godina

Ja kada lazem, iz mene izlazi mnogo "znaci", "znate" i "dakle", a i pravim se lud... Bajatovic me podseca na mene kada lazem, a i svi me provale, sreca pa lazem za sitice...

ZOONLOGONECHON

pre 10 godina

Za ZIO u Sociju je izgradjena cesta od Socija do skakonice
van Socija koja je kostala 1,5 miljardi dolara.
Jedne nezavisne novine ( kojih je sve manje u Moskvi ),
su izracunale da za je po celoj cesti prosipat KAVIJER,
da ne bi izasla tolika cena. RUSIJU guta korupcija.
TAKO ME NE CUDI PROBLEM SA JUZNIM TOKOM. Nije Rusima
tesko bilo naci ljude u Srbiji koji misle samo na
svoj dzep.

dario

pre 10 godina

''Oni su dobili besplatno naša: nalazišta nafte, gasa, vode Jazak, hotele na Hrvatskom primoriju,...''

A koje su to hotele dobili u Hrvatskoj?? Da nisu ti hoteli u vlasništvu srpskih firmi isto kao što su u vlasništvu hrvatske INE pumpe koje je gradila u Srbiji, a koje INA može zaboraviti jer su iste preprodane od strane države Srbije.
Isto tako zaboravite i te hotele!

ZoranNS

pre 10 godina

Slučaj Bajatović je čudo, kao i TRGOVCI SRBIJOM, evo vam sve što vredi nosite, mi inače ne znamo šta bi sa tim, nama ostavite "glupav" narod, jer od njih mi dobro živimo.

niki

pre 10 godina

Ako sam dobro procitao u jednim novinama da Rusi planiraju da kupe Ukrajiski gasovod onda JT nema smisla jer je JT i osmisljen kao alternativa Ukrajinskom gasovodu i da mislim da je sve samo dim i da rusi ocigledno stite Bajatovica jer im je on garancija da mogu da rade sta hoce Dinkic je jednom rekao da neveruje rusima i da njima nikako netreba prodati NIS ali ko veruje Dinkicu ja sigurno ne ali tada je bio u pravu ne zato sto je to u interesu Srbije neo je tada stitio interese OMV-u

bata

pre 10 godina

Braca rusi i braca nasa.Nece u Srbiji biti dobro sve dok se ne poniste svi ugovori koji nanose stetu ne zemlji,vec narodima koji u njoj zive,a koje su potpisali ove nase mafioze i naduvani prevaranti.Sve dok se takvima ne ispita poreklo imovine,protivzakonito steceno oduzme i kazne zatvorskim kaznama,nema sansi da u ovoj zemlji bude bolje.Zasticeni su od onih koji na sva glas svakodnevno ponavljaju kako rade u interesu naroda i zemlje.Ne razumem ko u to moze da veruje kada je vec toliko obelodanjeno o mnogima koji su opljackali narod a odgovora tek po neki,selektovano.Ova zemlja je odavno sazrela za totalnu dekontaminaciju i ogromne promene sistema i persona.

Goca

pre 10 godina

Ovaj Bajatovic je odavno zreo za dozivotnu !
Sta vlada i sudstvo cekaju? Da sam narod na ulici resi pitanje lopovluka u Srbiji? Samo se bojim da ako do toga dodje niko nece biti postedjen.

Ubrzajte se. Prespori ste. Gradjani Srbije nemaju vremena da cekaju !

Nebojsa

pre 10 godina

Nisam ni sumnjao da ce sve oko Juznog toka da bude pljacka ovog naroda i bogacenje pojedinaca iz vlasti i pojedinih Rusa... Kao i vecina stvari koje nam "braca" Rusi privredjuju... Hvala im na tome! Divni su! A mi ovce kao ovce...

Mikael Hansen

pre 10 godina

Sad kad je Srbiji, krenulo, prvi put posle 1999. godine, neko se upinje da diskredituje Bajatovića, koji je uz Vučića, lokomotiva našeg napretka ...

Ne mogu više!

pre 10 godina

Gde ste sns botovi? A što se tiče ovog naroda... ja samo što ne doživim nervni slom od besa gde živim i šta nam rade, a ljudi se još učlanjuju u te stranke i gledaju kako da budu deo toga! Bacite nam jednu atomsku bombu ovo je gore od pakla! Najgore mi je što narod to i traži da ovako bude.

crni domino

pre 10 godina

Momentalno pohapsiti ekipicu koja je prodala NIS i sve sto je bilo "njeno"; pocev od Skundrica!
U energetici su se desavale i desavaju se pljacke veka u Srbiji! I niko se ne hapsi jer su gospoda sada u vlasti. A budzati Vucic cuti i saucestvuje u unistenju Srbije! Balansero Dacic, i sam pun afera, cuti! A jos je i Ministar Policije!
Koja mafija!

Johny-Bg

pre 10 godina

Sve vaše informacije su netacne.
NIS nije bio gubitaš, vec je imao nenaplacena potraživanja koja su namerno pravljena od strane Velje Ilica jer nije placao bitumen kojim je pravio nazovi puteve. Nenaplacena potraživanja su sva naplacena pa to nije nikakav gubitak.
Rusi nisu kupili samo naše rafinerije, benzinske stanice, skladišta nafte Prahovo, Crveni krst-Niš, Cukaricu, vec i Banatski Dvor koji je ubrzano se renovirao za njihov dolazak.
Ali sve to i da se proguta.
Oni su dobili besplatno naša: nalazišta nafte, gasa, vode Jazak, hotele na Hrvatskom primoriju, i ono što je za njih najvažnije put Južnog toka koji mi gradimo a takse -videcemo ko ce naplacivati.
Sada hoce i naše rudnike, kopaju zemlju po Srbiju kao traže naftu, a svoju nam prodaju po tržišnim cenama.
Ko god da je odradio ovaj posao, mora da odgovara za veleizdaju. Samo 1milion sirove nafte stvara profit od 1 milijarde dolara, koja završava van zemlje.
Tako o nekih 13% nemojte trošiti ni reci ni svoje neznanje.
(Za Gospodina Greeda, 22. maj 2013 15:57)

Upravo tako.
UDBA i saradnici ce morati da plate za sve gore navedeno.
Fakture cekaju kad tad.

s__corpio

pre 10 godina

sta reci, verujem da ce se nekako ispitati ova stvar! i videti sta je za nas najbezbolnije, ako je to uopste u nasoj moci ili zavisi od rusa...

Grada

pre 10 godina

U velikim poslovima nema milosti. Srbija u ovaj posao ulazi bez dinara gotovih para za investiranje. Svoj deo investicija cemo otplatiti kroz redovno funkcionisanje gasovoda. Pa gde ste videli, da onaj koji nema dinara a pritom ce se snabdevati iz gasovoda pod poviljnijim uslovima nego danas, moze da utvrdjuje pravila igre. A sta ako se ruski gasni tajkuni razbesne i skrenu gasovod.

Toma Diploma

pre 10 godina

Pa zar ste ocekivali pravdu i postenje?!
Isti igraci su na vlasti vec 20god.

Ko moze/hoce neka bezi iz Srbije...ili menjajte vlast.

Branisav

pre 10 godina

Postavlja se pitanje: od cega ce Srbija zaradjivati ?! Ako neko zna bilo bi lepo da nam objasni. Samo ime zarade: Taksa na protok gasa preko nase teritorije ukazuje na to da samim propustanjem da gas tece preko Srbije drzava ubire takse. Ako je tako onda je potpuno nebitno gde se firma nalazi i gde profit ostaje. Ako Srbija ocekuje da ubira porez na dobit firme za transport gasa (kao sto ubira porez na profit vecine drugih firmi koje posluju u Srbiji) onda je bitno gde se firma nalazi. Ako neko moze ovo da objasni mislim da bi svima bilo korisno. Takse se ubiraju na transport ili takse se ubiraju na ostvarenu dobit preduzeca koje upravlja poslom?

Omilj82

pre 10 godina

Bahatovic kao i uvek bahat. Sad cu nam neke stvari jasnije, iako je od starta bilo prilicno sumnjivo, otud onoliko zalaganje ministarke energetike, i otud strah kod Bajatovica da ce proverom poslovanja Srbijagas-a svasta-nesto isplivati.

Tomica

pre 10 godina

Svaki dan slušamo,čitamo,gledamo kako se bezobrazno i bestidno krade i otima od ove naše države Srbije u svim sferama njenog bivstvovanja.Naočigled nas,bogate se i ponašaju kao da je to sasvim normalno da jedni imaju sve a drugi ništa.Ja vas pitam narode moj dokle tako,koliki nam je prag patnje i muke,da li ćemo jednog dana ustati i reći:dosta je bilo.Moramo nešto da promenimo jer pametni ljudi ovde kod nas ćute a budale rade šta hoće.Sedimo kući ili na poslu za računarima i komentarišemo objavljene vesti i pokušavamo da napišemo komentar koji će biti pametniji i dubokoumniji od ostalih, da bi imali više lajkova ili pluseva i to nam je jedino što nas vodi, dok ne pročitamo sledeću vest i tako dalje...Mislim da to nije rešenje problema.Svi pametni građani Srbije znaju šta treba činiti,pa što pre to uradimo biće nam bolje il' će nam biti lakše jer smo pokušali da nešto promenimo.Ovako više ne ide.

Rusofil

pre 10 godina

U politici nema ljubavi. Ne vidim kada su na to Rusi pomogli a i zasto bi i sta da ocekujemo od njih. Kao narod, rusi su mi simpaticni ali tesko onom koga Amerika hrani i Rusija brani. Koliko razumem zemlje u okruzenju su u EU (gde ide trasa) mi ne (mozda je i to razlog sto je dopusteno osnivanje off shore). Koliko se secam cak se i onaj kvazi-ekonomista Dinkic dozvao pameti i nije hteo da dozvoli prodaju NIS-a.
Tuzno je sto i posle ovakvih emisija insajdera nista se ne desava da se suzbije korov(fudbalska, kostolac,navijacka,Ceca mafija i sl).
Zivi bili pa videli.Ja malo nasiroko..

Za Gospodina Greeda

pre 10 godina

Sve vaše informacije su netacne.
NIS nije bio gubitaš, vec je imao nenaplacena potraživanja koja su namerno pravljena od strane Velje Ilica jer nije placao bitumen kojim je pravio nazovi puteve. Nenaplacena potraživanja su sva naplacena pa to nije nikakav gubitak.
Rusi nisu kupili samo naše rafinerije, benzinske stanice, skladišta nafte Prahovo, Crveni krst-Niš, Cukaricu, vec i Banatski Dvor koji je ubrzano se renovirao za njihov dolazak.
Ali sve to i da se proguta.
Oni su dobili besplatno naša: nalazišta nafte, gasa, vode Jazak, hotele na Hrvatskom primoriju, i ono što je za njih najvažnije put Južnog toka koji mi gradimo a takse -videcemo ko ce naplacivati.
Sada hoce i naše rudnike, kopaju zemlju po Srbiju kao traže naftu, a svoju nam prodaju po tržišnim cenama.
Ko god da je odradio ovaj posao, mora da odgovara za veleizdaju. Samo 1milion sirove nafte stvara profit od 1 milijarde dolara, koja završava van zemlje.
Tako o nekih 13% nemojte trošiti ni reci ni svoje neznanje.

srboljub matic

pre 10 godina

Nije to nista. Skoro cujem da jedan, navodno, biznismen iz Frankfurta odlazi na
razgovor u Srbiju i tamo je trebao biti primljen na poslovne razgovore kod naseg
gospodina Vucica. Radi se takodje o firmi "postansko" sanduce na Tajlandu.
Takozvani biznismeni iz Frankfurta su poreskom uredu u Nemackoj poznati
kao utajivaci poreza i "peraci" novca koji su bili i u zatvoru a jedan od njih je
upravo vec nekoliko godina na Tajlandu. Pobegao je iz Nemacke kad je trebao
biti uhapsen. Sada otuda razvija svoj biznis "pranja" novca i utaje nemackog
poreza. Nadam se da je to samo bio pokusaj ovog "postara" biznismena i da
neko iz vlade nije naseo na ovaj kriminalni akt. Ali stvari se desavaju.

Suisse

pre 10 godina

Lepo mezto Zug.Cesto idem tamo.Ali treba ispitati ruse.Zasto je tamo otvorena firma i na cije ime.Ko ima pravo na podizanje novca, ciji potpisi su deponovani a onda i nase

Dejan

pre 10 godina

Vučićeva selektivna Pravda I borba protiv korupcije. Očigledno da se bavi samo politikantima iz Ds-a koji su nešto muljali ali nikako NE SME da udari na SPS glavonje koje žestoko čerupaju Srbiju.
Još uvek si ti samo vučić, nisi ti VUK.

Zlatko

pre 10 godina

Postoji mogucnost da Rusi nikada ne postave cevi kroz Crno more jer nisu ni poceli pa bi bilo pametnije da sacekamo da oni to eventualno urade i posle toga da mi startujemo da se ne desi da mi izgradimo gasovod a gas nikada ne stigne. U Rusiji mnogi ekonomisti dokazuju da taj projekat nema ekonomsku opravdanost. A gde ce drzava u kojoj nema novca ni za insulin, naci novac za gasovod.A i onako je sve smisljeno da narod lakse proguta pdklanjanje NIS-a Rusima za podrsku po pitanju Kosova a kolika je podrska vidimo ovih dana,

Нодалитет

pre 10 godina

''Немојте да кваримо..'' јесте, зашто би смо Бајатовићу кварили, нека слободно слаже новчанице у џеп, али лепо да их пресавија, без притиска. Њега обавезно добро проверити.

Stevan

pre 10 godina

Ne znam sta drugo moze da se kaze osim da je ovo strasni banditizam. Od Juznog toka korist ce imati samo pojedinci I sa ruske I nase strane. Srbija je izigrana drzava. Ponavljam, nema nama veceg neprijatelja od sopstvene vlasti a moze da se zove kako hocete.

Krang

pre 10 godina

Osnovni preduslov za smirenje drustva u celini jesu vece plate za prosvetu, medicinu, tuzilastvo-sudstvo, i policiju. Svi ostali sektori treba da rade i budu placeni u skladu sa mogunostima i stanjem drzave,a razume se i u skaldu sa uspehom. Naravno mogla bi drzava tu da izvede malo akrobacija ali to prvo zahteva da se Dinkic eliminise iz ekonomije, a zatim i sav SPS-ov kadar skine sa slavine velikih drzavnih firmi(posto organizovano kradu i cine najvecu i najjacu mafiju u drzavi) a onda da se lepo dovedu ljudi koji ce raditi predano u interesu svih nas,a za to biti nagradjeni.Kao sto je slucaj u osiguravajucim kucama, neka plata fixna koliko da se pokriju troskovi, a za ostalo mora dobro da se oznoji. A ne ovde ovi uzjahali pa ne znaju da sidju, zapeli za nase pare ko dete za sok. Pod HITNO ukloniti SPS-ov kadar iz velikih sistema

MUKNAVI

pre 10 godina

Svi su se u taj posao ugradili,ruska tajkunerija sa putinom i ekipom,srpska sa politicarima i naravno familija pokojnog Milosevica.Mnogima je to poznato,a da se to da do znanja i ostalima pobrinuli ste se Vi..Insajder.Na zalost,od rasciscavanja toga nece biti nista,kao sa Kolubarom,"Patrijotama" itd jer svi su u to umesani.Kada se podignu tenzije u Narodu,tada drcman politicari odstrele nekog ..zrtvenog jarca..i kada prodje frtutma puste ga jer Srbijom vladaju lopovi koji se nalaze na visokim polozajima,a Narod u apatiji,trci za jednima ,drugima i nada se boljitcima i nikako da se doseti,jer nema nikoga,za sada, da ga u toj borbi povede i macom presece taj dzovanijada gordijev cvor..

Stevan

pre 10 godina

@ Greed

A sta je sa tima sto NIS dobija srpsku naftu prakticno dzabe i to koristi da unisti svu konkurenciju na trzistu i ima extra profit nevidjen nigde pa cak ni u Rusiji?

Starac Foco

pre 10 godina

Sve ekspert do eksperta, ukljucujuci i novinare insajdera, komentarse! Svasta covek moze da nauci citajuci ove kpmentare. Pozdrav iz Londona.

y@

pre 10 godina

Srbi zaboravljate da ta Rusija ne izrucuje kriminalce koji su na Interpolovoj poternici iz Srbije. Poštuje lik i delo nekoliko grobara srpske budućnosti- Mire Markovic, Bogoljuba Karića i sličnih. U toj zemlji je na snazi najokrutniji kapitalizam na planeti, a ovde pojedini gaje simpatije prema toj i takvoj zemlji. U najmanju ruku čudno.

Pametnjaković

pre 10 godina

Kad su nas podelili po političkim partijama da bi nas jahali u nedogled, jer bilo koja partija da pobedi uvek je ista elita na vlasti, onda samo možemo da sedimo i kukamo, dok se ne opametimo i krenemo u revoluciju, da sklonimo elitu i njihove, jednom zauvek, i konačno preuzmemo stvari i svoju sudbinu u svoje ruke.

Da se hapsi Vlada

pre 10 godina

Ko su vlasnici tih firmi i cerki firmi o kojima je rec u toj mutljavini?
Inace, neverovatno je kako se koci ceo Juzni tok od strane Amerike i njenih ljudi u Srbiji, a s druge strane i da se izgradi, opet ce se izgleda samo krasti od strane Srba po ovim informacijama koje isplivavaju.
Sta je potpuna istina, tesko da mnogo ljudi moze znati, ali evidentno je da opsti interes ne postoji vec se opet i na ovome preplicu interesi velike sile Amerike, domace potkupljene elite, a narod ko sljivi jer smo ovce.

ns

pre 10 godina

Pitam se pitam ko li ce od ovog posla da omasti brk. Kakva bahatost od strane Bajatovica. Pa nije to njegov novac, on trosi nase pare ljudi.
A nasa braca Rusi - nemam reci za ovaj bezobrazluk koji cemo mi i nasa deca jos dugo, dugo placati

Ivica

pre 10 godina

....kao i svaki put do sada....samo ce se odredjeni na vlasti okoristiti debelo!!!!
da b udem iskren cini mi se da se i ministarka Mihjlovic buni samo zato sto nije dobila njen deo....po dosadasnjim iskustvima, kada bude dobila parce kolaca, samo ce od jednom da prestane da forsira temu "Srbijagas-a"...
tuzna je ova zemlja...

neddam*34

pre 10 godina

Preispitati sve te srpske politicare, pa i ostale iz bivse drzave...
Proveriti njihovu sposobnost, iskrenost,imanje i interes... Ako ima dva posla, a da nije sposoban da obavlja jednu duznost, automatski mu izmaknuti fotelju.Proveriti sve sto imaju od imanja pre politicke duznosi i svake naredne godine.Jedini nacin da se oslobodimo lopova i lazova
Ima ih nekoliko, kojima nebi bio u kozi, ako dodje do guzve ,a docice.
Srecno!!!

obi van

pre 10 godina

koliko ja znam to nije ni kriminalno ni ilegalno ni po srpskom ni evropskom zakonu. Vecinski vlasnik nije srpska firma i ako moze da bira u kojoj ce u stranoj drzavi da placa porez logicno ce odabrati Svajcarsku. Da li bi vi drugacije odlucili?

Homo politicus

pre 10 godina

Nisam ekonomista ali znam sta znaci dobit ... a koliko se secam SPS je bio i u prosloj Vladi. Hvala Insajdru sto su obavestili javnost

Greed

pre 10 godina

@Zoca
Preispitao bi prodaju 50% nisa za pola miliona evra, preuzimanje milijardu dolara duga i milijardu i po evra investicija...koji je od gubitasa postao kompanija koja puni 13% drzavnog budzeta. Vidis, meni prvo padaju na pamet Sartid, Staklara Paracin, Cementara Beocin, DIN, srpski rudnici...i tako u nedogled

Aleksandar

pre 10 godina

Da ovaj radi ista po propisu, da je cist, ne bi ovako pricao. Imao bi podlugu za odlicne argumente. Ali, on, kao i svi ostali politicari, toliko kradu i muvaju, da ni recima vise ne mogu da se izvuku. Meni nije jasno zasto se gradjani ne pobune. Ako policija nece, jer je i ona umesana u poslove drzave, kao i zbog odredjenih ljudi koji su postavljeni tu, zasto narod ne pocne da hapsi? Za dobrobit drzave i svih nas, bi trebalo da sklonimo sve njih.

Sajo

pre 10 godina

E moja gospodo vi izgleda jos zivite u postenom komunizmu ili u radnickom samoupravljanju...Pa firma preko koje se gradio gasovod od Rusije do Nemacke je takodje registrovana u Svajcarskoj i na njenom celu je bivsi kancelar Nemacke Grerhard Sreder...Imao bih povodom toga puno da pisem ali...necu izgubi cu se i bicu preostar i nece te mi objaviti onda...Ali sve u svemu sve je to go olos i kriminalac...

klika

pre 10 godina

Ja ne razumem problem niti vidim ista senzacionalno i nenormalno u ovome. Drzava Srbija ce od nekoga (od firme u NS) naplacivati taksu za transfer gasa, upotrebu zemljista, itd, it, te pare ce dobiti pa ce dobiti, a sta ce firma nakon placanja tih obaveza i ostalih troskova raditi sa svojom zaradom je njihov problem. Ne vidim kakvo pravo polaze drzava na te pare, kad to nisu njene pare, kao sto ni gas koji protice kroz te cevi nije gas drzave Srbije?
Drugo, te pare povecavaju aktivu Svajcarske firme ciji je indirekntni vlasnik (preko SrbijaGasa) republika Srbija, tako da nemojte uopste da ocekujete da ce evropljani svoje racune za gas placati toj firmi kao sto ga nece placati ni Novosadskoj, placace direktno Rusima a Rus ce da podmiri potrazivanja prema svima (pa i nama) kroz svajcarsku firmu. Nije Rus lud, zna vrlo dobro sta znaci u Srbiji kad drzavna firma na teritoriji drzave "kontrolise" aktivu.. Ta corba bi brzo izvrela.

Istrazitelji Insajdera bi za pocetak mogli da se edukuju iz osnova ekonomije pre nego sto pisu ovako senzacionalisticke tekstove.

Shoo

pre 10 godina

Pa ovo je vise nego strasno. U srbiji ce mozda biti bolje kad dotaknemo dno. Za sada ocigledno nismo jer nam je kolektivna svest i dalje ravna nuli.

Vlajko

pre 10 godina

To predhodna vlada obezbedila rezervni izvor prihoda u slucaju izbora, e sad nisu na vlaasti ali ni ovi nisu imuni na rezervne izvore prihoda. Recimo kad stane ili zastane politicko lobiranje iz inostranstva(poptplacivanje) a recimo jos si na vlasti pa da insfinansiras izbore, akad novca pretekne preko nwke vrednosti mocice i za licne potrebe kadrova parije na vlasti!

SašaBeograd

pre 10 godina

Bravo za ekipu Insajdera.Obzirom koliko je Bajatović moćan sve nam govori da do sada NIKO nije smeo da ga istraži.Nadam se da će se Aleksandar Vučić lično angažovati na ovom slučaju.Gospodin Bajatović sa svojom firmom iz Beograda Milenijum timom žari i pali po Srbijagasu i razni moćnici su tu upleteni.Verovatno će i njegov Milenijum tim raditi najveći deo poslova na Južnom toku.Dok je Srbija gladna gosn Bajatović troši hiljade evra po kafanama.Svaka čast ministarki Mihajlović kada se bori protiv ovog tajkuna koji je bos došao iz Zmajeva i pokojni Boško Perošević mi dao garsonjeru na korišćenje a vidi ga sada.Podhitno preispitati poslovanje Srbijagasa i njegovih izvođača jer Bajatović sve to debelo naplaćuje.

BRKA -TRANS

pre 10 godina

Dusan Bajatović mora da se prekine sa starom komunističkom praksom radom i postavljenjem. Iza sebe danas mora da ima rezultate rada kako bi opstao na toj poziciji. Svima je jasno da rezultate nema, da ima problema sa državnim revizorima i zato je krajnje vreme da se skloni iz Srbijagasa. Ministarka Zorana Mihajlovic je bila potpuno u pravu, kada je Srbijagas bila u pitanju.

Zoca

pre 10 godina

Ja sam lepo stalno govorio da prodaju NIS-a treba proglasiti za korupcionaski ugovor i detaljno propitati SVE strane (a bilo ih je i iz pozicije, i iz opozicije). Ovo je pravi dokaz ruske bratske ljubavi prema nama, koji jedini imamo manjinski paket i ne kontrolisemo svoj novac.

Mica

pre 10 godina

Uzimajući sve u obzir, mogu da pretpostavim da je ovo bila ruska ideja a da se mi nismo mnogo opirali. Sada će da se formira sto i jedna ćerka firma i dok svako skine svoj kajmak, u budžet će da stigne mnogo manji iznos od onog koji se reklamira.

fortitudo

pre 10 godina

desice se isto kao sa fabrikom "birac r. srpska. ne da ce izvuci dobit nego ce podici kredite na tu firmu I onda otici I ostaviti veliko nista

TNG-SRBIJA

pre 10 godina

Po meni je vec odavno trbao da zameni politicku karijeru sa zatvorskom,valjda ce se jednoga dana otkriti ko stoji iza gospodina Bajatovica i ko mu daje toliku slobodu da radi sta oce i da mu niko nista ne moze.Da li je ruska ruka toliko duboko zagrabila u srpskoj Vladi,ako jeste onda je bar pametnije iskoristimo i ne dozvolimo da svako sa nama radi sta hoce.

Stevan

pre 10 godina

Sojic i kompanija...Pa jel moze ova drzava jedan ugovor da sklopi koji je u interesu gradjana? Ovo stvarno vise nema smisla. Ako mora ovako kako kaze Bajatovic zbog Rusa, onda da vidimo nas deo da redovno bude uplacivan u drzavnu kasu, ali ne to niko nece kontrolisati naravno i nama opet nista od svega toga. Dokle ovako???!!!!!

rusofilija je dijagnoza

pre 10 godina

Srbija je jedina zemlja kroz koju prolazi juzni tok a da 51% drze Rusi. U svim drugim zemljama je obrnuto. Valjda zato jer im Madjari, Bugari i Slovenci nisu "braca"?

nacko

pre 10 godina

(Coco Bill, 22. maj 2013 11:29)
Nemoguca je prica da Bajatovic sam radi ovoliku kombinaciju a da to niko ne zna, tu je ukljucena cela vlada.Polako se razotrikva politika ove vlade "drzte lopova".
(Marko, 22. maj 2013 11:54)
Cela vlada nije kriva, mozda neko suruje, ali nece dugo. Mislim da ce Bajatoviceve mutne radnje brzo ugledati svetlist dana.

Milan

pre 10 godina

Srbija je em jedina zemlja koja je manjinski vlasnik gasovoda, 49% Srbija 51% Rusija, u svakoj drugoj zemlji je 50%-50%; em jedina zemlja gde je firma registrovana van te zemlje. Ako je i od nase brace Rusa, mnogo je. Kakve mi to lidere imamo kada rade vise u interesu Rusije nego Srbije? I to sve jer oni ne priznaju Kosovo. Pa valjda ga ne priznaju sto su nasi prijatelji ili principijelno a ne iz interesa. E moji sugradjani kada cete se nauciti pameti? Verovatno nikada.

Владимир

pre 10 godina

Видим да се јављају и коментаришу све сами стручњаци. Још нисам нигде прочитао реалан текст о Јужном току.
Руси су давно укапирали како стоје ствари код нас па су зато врећински власници. Само им треба неко у Србији ко ће променути дрес па да их уцењује. На жалост свих нас,још увек траје лобирање и борба за примат у енргетском сектору у Србији.Од тога користи имају само високо позиционирани играчи у тој игри, што буде дуже трајала њима ће бити ок. Пошто се пише да је Бајатовић руски човек онда би било и поштено да се напише да је Михајловићка немачки играч!!!

boba

pre 10 godina

Od pocetka sukoba, Zorana Mihajlovic-Bajatovic, znalo se da se nesto debelo "iza brda valja", sada stvari postaju sve jasnije. Ocekujem da ce ova Vlada, vratiti stvari na pocetak a Bajatovica smeniti i ispitati stanje njegovih racuna u inostranstvo.

sofronije

pre 10 godina

Ja bih isao direktno na premijera. Zato on uporno odbija da prica o situaciji u SrbijaGasu. Stiti svog najblizeg! Nemate ni trunku morala ej! Pa unistavate drzavu namerno, ja ne mogu da verujem!

Cokolada

pre 10 godina

Ide kroz Svajcarsku u njihov dzep i opet Srbija na gubitku. Cudo bi bilo kada nasi nebi punili svoj dzep, ali nece jos dugo biti tako.

VASKE

pre 10 godina

Taj Bajatovic mi se od samog starta nije dopadao. U pravu je ministarka Mihajlovic, treba ici do kraja, utvrditi sve nezakonitosti u Srbija GAS-u i tog malog a mocnog sto pre skloniti sa te funkcije.Upropasti nas.

Govorit Moskva

pre 10 godina

Od prvog dana se zna da je sve ovo maslo dece i unuka Udbinih generala i pukovnika i ostalih saradnika UDBE sa drugovima iz KGB-a.
Prvo ruska strana Gaspromnjefta koja je privatizavala NIS je registravana u Scajcarskoj, na cije insistiranje je ubacen u igru Jugorosgas gde sede deca i unuci Udbinih generala i pukovnika i koji jedino sto rade je svakog prvog u mesecu otkucaju fakturu za gas drzavi Srbiju uvecanu sa dvocifreni postotak,i tako opran novac se transferise na off-shore firmu u Svajcarskoj.
Ni to im nije bilo dosta , nego sada na isti nacin i sa Juznim tokom, ponovo se ubacuje off-shore firma preko koj ce se izvlaciti profit na licne racune dece i unuka UDBE i njihovih drugara iz KGB.
Drzava Srbija je do sada ostecena za stotine miliona eura koje su izvucene preko Jugorosgasa .
Ovo sada sa Juznim tokom ce verovatno biti jos veca pljacka i gde ce se skoro ceo profit iznositi van Srbije i polagati na fizicka lica proverenih kadrova iz sluzbe i dece i unuka UDBE.
Pitanje glasi kada ce drzava Srbija i drzavni tuzioc uci u firmu zvana Jugorosgas , kada ce uci u firmu specijalno registrovanu za JUZNI TOK, i kada ce dati izjavu Vojislav Kostunica sa saradnicima koji je sve to omogucio ispred UDBE a to isto aminovala kasnije i Vlada Mirka Cvetkovica jer je ocigledno da su bili na istom zadatku.
Cuveni kohabitanti na delu .
Kada pocinje reakcija pravne drzave Srbije i srpskog pravosudja?

Stevka

pre 10 godina

ne postoji nikakva offshore zona u svajcarskoj. stvar je u tome, da kanton cug ima najnize poreze u svajcarskoj. osim toga, svajcarska poznaje pausalno oporezivanje. zato u svajcarskoj zive recimo mihel sumaher, tina tarner, boris beker, i mnogi drugi bogatasi iz sveta sporta, formule jedan, itd. i naravno u svajcarskoj svoja sedista imaju i mnoge svetske komapnije pre svega zato da bi stedele na porezu. a tu cug prednjaci jer ima najnize stope. zato je tu recimo i glenkor najveca firma na svetu koja se bavi derivatima. i naravno da je cilj ove firme koja je prijavljena u svajcarskoj da se preko nje provlace pare pa i zarada kako bi sto manje odlazilo na porez. i normalno da bi u tom slucaju srbija bila na velikom gubitku. ne moramo da budemo naivni i da mislimo da je bajatovica ili nekog iz bivse i sadasnje vlade briga za interese srbije

vlajko

pre 10 godina

Zar nije Dinkić doneo propis da se sva plaćanja prema offshore zonama koja nisu za robu oporezuju u Srbiji sa dodatnih 25%. Bar tako traže mojoj firmi, a ako plaćate u offshore za robu odmah dobijete inspekciju da proveri fakture da li su vrednosti realne. Da li će to i ovde biti slučaj?

Morovićki Robin Hud

pre 10 godina

Dokle će Ddačić da štiti Bajatovića? Vrme je da napusti Srbijagas. Nadam se da će ministar Mihajlović pronaći model da se kontroliše tok novca sa te ofšor firme.

Sofronije

pre 10 godina

Koliko ćemo morati još da trpimo ovog Bajatovića? Pod njegovom dirigentskom palicom Srbijagas je dospeo do milijardu evra duga,sada priprema teren za izvlačenje novca...Šta još planira da uradi u "interesu" Srbije?

Marko

pre 10 godina

Dšlo je vrene da i SPS krene u čišćenje svojih kadrova. Na tom spisku je prvi Bajatović a za njim može i Mrkonjić.
(Petrosjan, 22. maj 2013 10:55)
Jeste ali prvo bi koferce-banana premijer trebalo sam sebe da pocisti.

Apaturija

pre 10 godina

Dušan bajatović pokazuje da ima jake veze u Rusiji i Švajcarskoj. Švajcarska je zemlja koja pokazuje da se služi za pranje para i sredstava svuda u svetu. najveći apara na svetu i da građane Švajcarske od toga žive.Dušan Bjatović na ovakav način razara ekonomiju naše države, razara privredu. Srbiju su najpotrebnije povoljne investicije, koje će nas pokjrenuti ali izgleda da će nas još dodatno uništiti. Podržavam našu miinistarku Zoranu Mihajlović je pokazuje da radi da radi za interes narod i države, i da joj je razvoj ekonomije i ekonomije, razvoja i životne sredine prioritet. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Dušan Bajatović mora da ode sa pozicije direktora u Srbijagasu. Bajatoviću podnesi ostavku, dosta ste nas pljačakali. Funkcioneri DS i SPS su potpuno isti.

fte

pre 10 godina

Ma dajete molim vas, koji posao sa Rusima je legalan ili bar pristojno profitabilan?! Steta samo sti mi nemamo politicara koji su mudri, vac samo one koji su zaslepljeni nekim duhovnim odnosima.

mirko

pre 10 godina

Tog Bajatovica policija treba malo da proceslja. Sad mi je jasno zasto se Bajatovic svim silama bori protiv restruktuiranja Srbijagasa na kojem Ministarstvo energetike insistira.

khhhm

pre 10 godina

Aj ti Vucicu ponovo o Kosovu ...ali da te podsetim da izbore nisi dobio bajkama o Kosovu vec ono borba protiv korupcije a narocito zaustavljanje pljackanja Srbije u kojoj i ti sada ucestvujes ocigledno

KoleM

pre 10 godina

I sada se izvalači ogroman novac. Rusi izvuku nafte i gasa u Srbiji u vrednosti od milijardu evra godišnje. U Rusiji od izvađene nafte ide državi od 30 do 50% u zavisnosti da li se prodaje u Rusiji ili izvozi. Znači tu gubimo oko 400 miliona evra čistih para da bismo dobili kao neku dobit od Južnog toka koja je manja od toga i još je delimo, a čak Rusi kao većinski vlasnici mogu da odrede kolika će biti taksa, pa mogu da kažu i da će biti nula. Bajatović je sve to ispotpisivao i zato je nagrađen dobrom platom koju čak ni ne plaćaju Rusi već mi, jer radu u domaćem Srbijagasu. Interesantno je da sve firma koje su u vlasništvu Rusa prave dobit a jedino Srbijagas pravi gubitak od milijarde evra. Što bi voleo da Brankica ovo pročita i da se malo usresredi i na otimanje naše nafte.

Crvenkapa

pre 10 godina

Bajatović je "grobar" Srbijagasa i srpske privrede uopšte...Pa jasno je zašto je ta firma osnovana baš u tom gradu gde su sve te "pošten" firme.

ćerke i pastorčad

pre 10 godina

tako je to sa svim big,big projektima koji se odrađuju sa rusima. da li iza toga stoji država, ne zna se, ali sumnjam da mi uopšte možemo postavljati neke uslove ruskim 'ćerkama'.

leonid

pre 10 godina

Verujem da gospodin Miler nije imao dobre informacije, kada je rekao da neko iz vlade ugrožava projekat "južni tok", ali kada gospodin Miler sazna za mahinacije Bajatovića, verujem da će on biti prvi koji će hteti da skloni Bajatovića sa mesta direktora Srbijagasa.

Marko

pre 10 godina

(Coco Bill, 22. maj 2013 11:29)
Nemoguca je prica da Bajatovic sam radi ovoliku kombinaciju a da to niko ne zna, tu je ukljucena cela vlada.Polako se razotrikva politika ove vlade "drzte lopova".

goxy55

pre 10 godina

Da li je moguce da svugde moraju da se ugrade, pa svaka veca ulaganja u srbiju prate otimacine i korupcija. Da li postoji vise smisla o bilo cemu pricati, ulagati, obnavljati kada se u sve ugradjuju i otimaju kako stignu

sasa jokic

pre 10 godina

Sama cinjenica da je osnovano kao off shore, govori o "postenim" namerama!
Ako za ankare kazemo da su zelenasi u odelima, za naftase mozemo da kazemo da su mafijasi u odelima!

gradjevinac u penziji

pre 10 godina

Važno je da smo dobili ,,pozdrav ,,od ,,braće,, Rusa, ,,ne dirajte Bajatovića,,.I pitamo se gde smo zabasali, i šta nam se to sprema,kao i dosada ,pojeo vuk magarca.A ovaj ima baš podršku,, za gubitke od nas svih za naplatu bez našeg pristanka i saglasnosti , a za ,,ulaganja ,, u ofšor,, njima LOVA DO KROVA,, K,O U STARA ,,DOBRA VREMENA ,,S.M.I M.M.Samo još fale KLEOPATRA I PRLE I TIHI , PA DA SVI,,OTPISANI BUDU NA OKUPU. Drecun , Vulin , Baki, end company.Već su ,,uglavljeni,,i oni ,,spasioci bankarstva ,, Perunčić i Lilić ,ma sve će da ,,svetlimo i blistamo ,,za ,,ugled ,, ovog dela Balkana.Kako beše ona ,,priča , s Bojićem , i ostaloj bratiji, Jul,a. Eto gde smo POSLE SVEGA,na ISTOM MESTU S ISTIMA a koliko je godina prošlo od tada.Ili smo maratonci koji trče unazad.Lepo reče čovek , mi smo za njeg a ,,želja slušaoca, , i šta ima više da se ovo prevodi.Sve je rekao.Ko nas šiša , kad se slabo sećamo a brzo zaboravljamo.

Coco Bill

pre 10 godina

Tačno. Bajatović je to što je, ali zar mislite da bi on to sve mogao da radi sam na svoju, ruku da nema nečiju podršku ?! Evo recimo, zašto to Rusima odgovara ?! ili zašto im je Bajatović tako "prirastao" za srce ?! Zašto "severni krak" koji po ugovoru bi kasnije od ovog južnog toka, odmah posle susreta Angele i Putina poče da se gradi i evo bi završen ?! Zašto je pri svernom kraku sve do detalja precizirano od gradnje, korporacija koje ga grade, do odnosa procenta, a ovde sve nešta zakukuljeno zamumuljeno ?!, Zašto se ovde ne zna, ni ko, ni šta ?!....Zašto ?!....Zašto ?!...hiljadu zašto ?!

nikolina

pre 10 godina

Bajatović se grdno vara ako misli da će ga to što je blizak Rusima zaštititi od odgovornosti, jer on očigledno nije ozbiljno shvatio reči Vučića da u Srbiji nema nedodirljivih. Ako je Bajatović izvršio neke nezakonite radnje ništa ga neće zaštititi da za te radnje odgovara.

Darko

pre 10 godina

Jeli neko ocekivao da se tako nesto ne desi? Sve ostale drzave imaju ugovor sa gazipromom 50:50, samo mi 51:49. Neki su sebe debelo obezbedili ;)

dobrotvori

pre 10 godina

Dokazuje se ranije nedokazivo – Srbijagas je velika prevara Srbije (ko zna koja po redu). A dobrotvor Bajatović sa platom od 20 000 evra “pola uzima pola Šarcu daje”. I ne sumnjam da je Šarac firma koja ga je postavila u Srbijagas.

Мила

pre 10 godina

Непохдне су корените промене. Све време министарка Михајловић говори о реконструкцији ЈП Гас што би занчило више контроле над оним што се дешава.

@KoleM

pre 10 godina

Ja to gledam ovako-dok nisu Rusi dosli u NIS, nismo imali nikakvu korist od njega, osim sto su sponzorisali pol. kampanje i kvazikulturne manifestacije. Dugovi i gubici nagomilani. Danas puni 13% drzavnog budzeta. Crpu naftu? Pa sta, sada makar neka korist od nje.

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Bajatović mora da se pozdravi sa starim komunističkim radom i postavljenjem. Iza sebe danas mora da ima rezultate rada kako bi opstao na toj poziciji. Svima je jasno da rezultata nema, da ima problema sa državnim revizorima i zato je krajnje vreme da se skloni iz Srbijagasa.

Joe

pre 10 godina

Sto vise pratim insajder to su mi reakcije nasih politicara sve bolje.
Mislim ovo je prosto fantasticno, na vrednost ugovora od pola milijardi eura se par osoba dogovorilo da pokupi kajmak i niko o tome nije izvestavao...
Da su hteli mogli su da u ugovoru napisu da ce da izgrade gasovod a onda da ga iznajme u kompletnoj duzini rusima, kao sto je Panama to radila sa kanalom, i niko ne bi reagovao...

isidora

pre 10 godina

Gospodin Bajatović pokušava da sebe predstavi kao zaštitinika interesa Gasproma u Srbiji, a istina je da on plasiranjem priče o nekom iz vlade koji kao opstruira ugovore o "Južnom toku", želi da pridobije gospodina Milera na svoju stranu i da tu nađe zaštitu u slučaju ukoliko istražne radnje o poslovanju Srbijagasa dovedu i do njega, ali znajući da kod Vučića po pitanju korupcije kompromisa nema, taj plan Bajatoviću, siguran sam, neće uspeti.

ignjat

pre 10 godina

Projekat "Južni tok" i gasni sporazum sa Rusijom je od vitalne važnosti za Srbiju. Nije mala stvar potpisati sa Rusijom ugovor o isporuci gasa do 2021. godine, i to po cenama nižim nego što Rusija naplaćuje drugim zemljama u okruženju. Zbog toga te ugovore ne smeju da ugrožavaju svojim izjavama jedan ili dva pojedinca iz vlade, i ako takvi pojedinci uopšte postoje, opstruciju Vučić sigurno neće dozvoliti. Međutim, indikativno je da ministarka Zorana Mihajlović sa pravom traži da se ispita poslovanje Srbijagasa na čijem je čelu Bajatović, pa se postavlja pitanje da li ovakvu priču rusima nije servirao upravo Bajatović kako bi sprečio da se istražne radnje koje vode prema Bajatoviću zaustave.

DaliborCHLugano

pre 10 godina

Pa Zug je poznat zato sto se najmanje placaju porezi i troskovi zato te firme se registruju u Zug. Zug je raj za firme u Svajcarskoj.

dobrotvor Bajatović

pre 10 godina

Još jedna tema za predstojeće razgovore Vučića I Nikolića s Putinom. Rešimo i tu nedoumicu ili Srbija ostaje banana država.

sinisa

pre 10 godina

Kakva bahatost ovog Bajatovica malo ti je 20 000 evra plata pa jos da izvlacis novac jel?A kao pravi se ne zna sta je potpisao odmah da ga smene

bogoljub

pre 10 godina

Mnogo je radio on mutne stvari zato ne da da se istrazi poslovanje Srbijagasa.Ali prosla su vremena kada si bio siguran da kada si na vlasti nece da te diraju.

dejan

pre 10 godina

sta su potpisali? Kao i uvek do sada, potpisana je legalna pljacka drzave Srbije. Verovatno su Rusi gledali u fazonu, vidi ovu Srbiju, kradu je na veliko zadnjih 25 godina a i dalje uvek ima jos nesto da se kazne, pa sto ne bi i mi. I tu niko nije bolji, ista smo g.... svi. Cutimo i gledamo, nadajuci se da cemo i mi negde nesto ukrasti, sami od sebe.

Lala

pre 10 godina

Čekaj malo, Bajatović je čiji koalicioni partner???
Najjače mi je što su na vlast došli sa parolom DS = LOPOVI kad ono u svim aferama SPS kadar. Gospodine Vučiću gde ste???

No Mercy

pre 10 godina

Bili uz njega Rusi ili ne, dajte i tog Bajatovića više na neko ispitivanje. Ne verujem da će ih mnogo stati na njegovu stranu.jer je reč o većoj mućki.

precious moments

pre 10 godina

"Значи, то што постоји могућност за нешто не значи да ће се то нешто десити" ????!!!! Аман, људи, уморни смо од тога! Народу је потребна сигурност!

Inspektor Kluzo

pre 10 godina

Neverovatno. Nadam se da će ovo tim za borbu protiv korupcije i kriminala dobrano pročešljati. Kako kaže naš narod: Bolje sprečiti nego lečiti.

Vasilije

pre 10 godina

Auuuu koji lopovluk...
Koji bezobrazluk...

Do sada sam bio pasivni gradjanin koji je posmatrao sve mirno sa strane ali ovakva vest u meni budi revolucionara koji je spreman na poteze kao iz francuske revolucije sve sa giljotinom.

BaHatovic

pre 10 godina

Ne mozes da ispunjavas muzicke zelje? Ozbiljan i cinjenicama potkovan odgovor, nema sta! Mislis li skromni Bajatovicu da nasa zemlja treba jednoj Svajcarskoj da poklanja?! U stvari, retoricko pitanje, ne mislis ti uopste o ovoj zemlji...

uh

pre 10 godina

Strasno dokle taj bezobrazluk ide,prvo su NIS dali za dzabe sad i ovo,jel smo mi ovce za sisanje. Jel to borba protiv korupcije? Znaci rus ako kaze ocu pare onda ima da se cuti i da se tako radi....eeee patriote moje!

dragan

pre 10 godina

Iz teksta nije jasno šta je delatnost te zajedničke firme u Švajcarskoj.Ukoliko je delatnost samo gradnja gasovoda to je jedna stvar, ali ukoliko je delatnost pored toga i upravljanje izgrađenim gasovodom sa naplatom prolaza gasa kroz Srbiju kao i naplata potrošnje gasa to je onda druga stvar.U svakom slučaju dobit će se deliti 49%/51% i to lako mogu da kontrolišu naši u upravnom odboru tog preduzeća.Isto tako važno je da naš deo novca ostaje kod nas.

ines

pre 10 godina

Ništa Bajatovića neće zaštititi, pa ni očigledno dobri odnosi sa gospodinom Milerom, od odgovornosti, ukoliko se pokaže da je u poslovanju Srbijagasa bilo nezakonitih radnji.

;)

pre 10 godina

Gde ja stadoh ti produži...kako nam je naivna ministarka pa se na glas prepitava zbog čegd sedište firme nije u Srbiji. SNSovci šta mislite da je u pitanju?! Hoće li Aca ovo da ispravi?

Vasilije

pre 10 godina

Auuuu koji lopovluk...
Koji bezobrazluk...

Do sada sam bio pasivni gradjanin koji je posmatrao sve mirno sa strane ali ovakva vest u meni budi revolucionara koji je spreman na poteze kao iz francuske revolucije sve sa giljotinom.

sinisa

pre 10 godina

Kakva bahatost ovog Bajatovica malo ti je 20 000 evra plata pa jos da izvlacis novac jel?A kao pravi se ne zna sta je potpisao odmah da ga smene

precious moments

pre 10 godina

"Значи, то што постоји могућност за нешто не значи да ће се то нешто десити" ????!!!! Аман, људи, уморни смо од тога! Народу је потребна сигурност!

uh

pre 10 godina

Strasno dokle taj bezobrazluk ide,prvo su NIS dali za dzabe sad i ovo,jel smo mi ovce za sisanje. Jel to borba protiv korupcije? Znaci rus ako kaze ocu pare onda ima da se cuti i da se tako radi....eeee patriote moje!

BaHatovic

pre 10 godina

Ne mozes da ispunjavas muzicke zelje? Ozbiljan i cinjenicama potkovan odgovor, nema sta! Mislis li skromni Bajatovicu da nasa zemlja treba jednoj Svajcarskoj da poklanja?! U stvari, retoricko pitanje, ne mislis ti uopste o ovoj zemlji...

Lala

pre 10 godina

Čekaj malo, Bajatović je čiji koalicioni partner???
Najjače mi je što su na vlast došli sa parolom DS = LOPOVI kad ono u svim aferama SPS kadar. Gospodine Vučiću gde ste???

;)

pre 10 godina

Gde ja stadoh ti produži...kako nam je naivna ministarka pa se na glas prepitava zbog čegd sedište firme nije u Srbiji. SNSovci šta mislite da je u pitanju?! Hoće li Aca ovo da ispravi?

No Mercy

pre 10 godina

Bili uz njega Rusi ili ne, dajte i tog Bajatovića više na neko ispitivanje. Ne verujem da će ih mnogo stati na njegovu stranu.jer je reč o većoj mućki.

dejan

pre 10 godina

sta su potpisali? Kao i uvek do sada, potpisana je legalna pljacka drzave Srbije. Verovatno su Rusi gledali u fazonu, vidi ovu Srbiju, kradu je na veliko zadnjih 25 godina a i dalje uvek ima jos nesto da se kazne, pa sto ne bi i mi. I tu niko nije bolji, ista smo g.... svi. Cutimo i gledamo, nadajuci se da cemo i mi negde nesto ukrasti, sami od sebe.

khhhm

pre 10 godina

Aj ti Vucicu ponovo o Kosovu ...ali da te podsetim da izbore nisi dobio bajkama o Kosovu vec ono borba protiv korupcije a narocito zaustavljanje pljackanja Srbije u kojoj i ti sada ucestvujes ocigledno

rusofilija je dijagnoza

pre 10 godina

Srbija je jedina zemlja kroz koju prolazi juzni tok a da 51% drze Rusi. U svim drugim zemljama je obrnuto. Valjda zato jer im Madjari, Bugari i Slovenci nisu "braca"?

ines

pre 10 godina

Ništa Bajatovića neće zaštititi, pa ni očigledno dobri odnosi sa gospodinom Milerom, od odgovornosti, ukoliko se pokaže da je u poslovanju Srbijagasa bilo nezakonitih radnji.

Inspektor Kluzo

pre 10 godina

Neverovatno. Nadam se da će ovo tim za borbu protiv korupcije i kriminala dobrano pročešljati. Kako kaže naš narod: Bolje sprečiti nego lečiti.

Dejan

pre 10 godina

Vučićeva selektivna Pravda I borba protiv korupcije. Očigledno da se bavi samo politikantima iz Ds-a koji su nešto muljali ali nikako NE SME da udari na SPS glavonje koje žestoko čerupaju Srbiju.
Još uvek si ti samo vučić, nisi ti VUK.

Za Gospodina Greeda

pre 10 godina

Sve vaše informacije su netacne.
NIS nije bio gubitaš, vec je imao nenaplacena potraživanja koja su namerno pravljena od strane Velje Ilica jer nije placao bitumen kojim je pravio nazovi puteve. Nenaplacena potraživanja su sva naplacena pa to nije nikakav gubitak.
Rusi nisu kupili samo naše rafinerije, benzinske stanice, skladišta nafte Prahovo, Crveni krst-Niš, Cukaricu, vec i Banatski Dvor koji je ubrzano se renovirao za njihov dolazak.
Ali sve to i da se proguta.
Oni su dobili besplatno naša: nalazišta nafte, gasa, vode Jazak, hotele na Hrvatskom primoriju, i ono što je za njih najvažnije put Južnog toka koji mi gradimo a takse -videcemo ko ce naplacivati.
Sada hoce i naše rudnike, kopaju zemlju po Srbiju kao traže naftu, a svoju nam prodaju po tržišnim cenama.
Ko god da je odradio ovaj posao, mora da odgovara za veleizdaju. Samo 1milion sirove nafte stvara profit od 1 milijarde dolara, koja završava van zemlje.
Tako o nekih 13% nemojte trošiti ni reci ni svoje neznanje.

Coco Bill

pre 10 godina

Tačno. Bajatović je to što je, ali zar mislite da bi on to sve mogao da radi sam na svoju, ruku da nema nečiju podršku ?! Evo recimo, zašto to Rusima odgovara ?! ili zašto im je Bajatović tako "prirastao" za srce ?! Zašto "severni krak" koji po ugovoru bi kasnije od ovog južnog toka, odmah posle susreta Angele i Putina poče da se gradi i evo bi završen ?! Zašto je pri svernom kraku sve do detalja precizirano od gradnje, korporacija koje ga grade, do odnosa procenta, a ovde sve nešta zakukuljeno zamumuljeno ?!, Zašto se ovde ne zna, ni ko, ni šta ?!....Zašto ?!....Zašto ?!...hiljadu zašto ?!

KoleM

pre 10 godina

I sada se izvalači ogroman novac. Rusi izvuku nafte i gasa u Srbiji u vrednosti od milijardu evra godišnje. U Rusiji od izvađene nafte ide državi od 30 do 50% u zavisnosti da li se prodaje u Rusiji ili izvozi. Znači tu gubimo oko 400 miliona evra čistih para da bismo dobili kao neku dobit od Južnog toka koja je manja od toga i još je delimo, a čak Rusi kao većinski vlasnici mogu da odrede kolika će biti taksa, pa mogu da kažu i da će biti nula. Bajatović je sve to ispotpisivao i zato je nagrađen dobrom platom koju čak ni ne plaćaju Rusi već mi, jer radu u domaćem Srbijagasu. Interesantno je da sve firma koje su u vlasništvu Rusa prave dobit a jedino Srbijagas pravi gubitak od milijarde evra. Što bi voleo da Brankica ovo pročita i da se malo usresredi i na otimanje naše nafte.

Marko

pre 10 godina

Dšlo je vrene da i SPS krene u čišćenje svojih kadrova. Na tom spisku je prvi Bajatović a za njim može i Mrkonjić.
(Petrosjan, 22. maj 2013 10:55)
Jeste ali prvo bi koferce-banana premijer trebalo sam sebe da pocisti.

Govorit Moskva

pre 10 godina

Od prvog dana se zna da je sve ovo maslo dece i unuka Udbinih generala i pukovnika i ostalih saradnika UDBE sa drugovima iz KGB-a.
Prvo ruska strana Gaspromnjefta koja je privatizavala NIS je registravana u Scajcarskoj, na cije insistiranje je ubacen u igru Jugorosgas gde sede deca i unuci Udbinih generala i pukovnika i koji jedino sto rade je svakog prvog u mesecu otkucaju fakturu za gas drzavi Srbiju uvecanu sa dvocifreni postotak,i tako opran novac se transferise na off-shore firmu u Svajcarskoj.
Ni to im nije bilo dosta , nego sada na isti nacin i sa Juznim tokom, ponovo se ubacuje off-shore firma preko koj ce se izvlaciti profit na licne racune dece i unuka UDBE i njihovih drugara iz KGB.
Drzava Srbija je do sada ostecena za stotine miliona eura koje su izvucene preko Jugorosgasa .
Ovo sada sa Juznim tokom ce verovatno biti jos veca pljacka i gde ce se skoro ceo profit iznositi van Srbije i polagati na fizicka lica proverenih kadrova iz sluzbe i dece i unuka UDBE.
Pitanje glasi kada ce drzava Srbija i drzavni tuzioc uci u firmu zvana Jugorosgas , kada ce uci u firmu specijalno registrovanu za JUZNI TOK, i kada ce dati izjavu Vojislav Kostunica sa saradnicima koji je sve to omogucio ispred UDBE a to isto aminovala kasnije i Vlada Mirka Cvetkovica jer je ocigledno da su bili na istom zadatku.
Cuveni kohabitanti na delu .
Kada pocinje reakcija pravne drzave Srbije i srpskog pravosudja?

bogoljub

pre 10 godina

Mnogo je radio on mutne stvari zato ne da da se istrazi poslovanje Srbijagasa.Ali prosla su vremena kada si bio siguran da kada si na vlasti nece da te diraju.

Stevan

pre 10 godina

Ne znam sta drugo moze da se kaze osim da je ovo strasni banditizam. Od Juznog toka korist ce imati samo pojedinci I sa ruske I nase strane. Srbija je izigrana drzava. Ponavljam, nema nama veceg neprijatelja od sopstvene vlasti a moze da se zove kako hocete.

Zoca

pre 10 godina

Ja sam lepo stalno govorio da prodaju NIS-a treba proglasiti za korupcionaski ugovor i detaljno propitati SVE strane (a bilo ih je i iz pozicije, i iz opozicije). Ovo je pravi dokaz ruske bratske ljubavi prema nama, koji jedini imamo manjinski paket i ne kontrolisemo svoj novac.

mirko

pre 10 godina

Tog Bajatovica policija treba malo da proceslja. Sad mi je jasno zasto se Bajatovic svim silama bori protiv restruktuiranja Srbijagasa na kojem Ministarstvo energetike insistira.

y@

pre 10 godina

Srbi zaboravljate da ta Rusija ne izrucuje kriminalce koji su na Interpolovoj poternici iz Srbije. Poštuje lik i delo nekoliko grobara srpske budućnosti- Mire Markovic, Bogoljuba Karića i sličnih. U toj zemlji je na snazi najokrutniji kapitalizam na planeti, a ovde pojedini gaje simpatije prema toj i takvoj zemlji. U najmanju ruku čudno.

eej

pre 10 godina

Ja kada lazem, iz mene izlazi mnogo "znaci", "znate" i "dakle", a i pravim se lud... Bajatovic me podseca na mene kada lazem, a i svi me provale, sreca pa lazem za sitice...

Milan

pre 10 godina

Srbija je em jedina zemlja koja je manjinski vlasnik gasovoda, 49% Srbija 51% Rusija, u svakoj drugoj zemlji je 50%-50%; em jedina zemlja gde je firma registrovana van te zemlje. Ako je i od nase brace Rusa, mnogo je. Kakve mi to lidere imamo kada rade vise u interesu Rusije nego Srbije? I to sve jer oni ne priznaju Kosovo. Pa valjda ga ne priznaju sto su nasi prijatelji ili principijelno a ne iz interesa. E moji sugradjani kada cete se nauciti pameti? Verovatno nikada.

dobrotvori

pre 10 godina

Dokazuje se ranije nedokazivo – Srbijagas je velika prevara Srbije (ko zna koja po redu). A dobrotvor Bajatović sa platom od 20 000 evra “pola uzima pola Šarcu daje”. I ne sumnjam da je Šarac firma koja ga je postavila u Srbijagas.

Shoo

pre 10 godina

Pa ovo je vise nego strasno. U srbiji ce mozda biti bolje kad dotaknemo dno. Za sada ocigledno nismo jer nam je kolektivna svest i dalje ravna nuli.

Zlatko

pre 10 godina

Postoji mogucnost da Rusi nikada ne postave cevi kroz Crno more jer nisu ni poceli pa bi bilo pametnije da sacekamo da oni to eventualno urade i posle toga da mi startujemo da se ne desi da mi izgradimo gasovod a gas nikada ne stigne. U Rusiji mnogi ekonomisti dokazuju da taj projekat nema ekonomsku opravdanost. A gde ce drzava u kojoj nema novca ni za insulin, naci novac za gasovod.A i onako je sve smisljeno da narod lakse proguta pdklanjanje NIS-a Rusima za podrsku po pitanju Kosova a kolika je podrska vidimo ovih dana,

Crvenkapa

pre 10 godina

Bajatović je "grobar" Srbijagasa i srpske privrede uopšte...Pa jasno je zašto je ta firma osnovana baš u tom gradu gde su sve te "pošten" firme.

vlajko

pre 10 godina

Zar nije Dinkić doneo propis da se sva plaćanja prema offshore zonama koja nisu za robu oporezuju u Srbiji sa dodatnih 25%. Bar tako traže mojoj firmi, a ako plaćate u offshore za robu odmah dobijete inspekciju da proveri fakture da li su vrednosti realne. Da li će to i ovde biti slučaj?

sasa jokic

pre 10 godina

Sama cinjenica da je osnovano kao off shore, govori o "postenim" namerama!
Ako za ankare kazemo da su zelenasi u odelima, za naftase mozemo da kazemo da su mafijasi u odelima!

Ne mogu više!

pre 10 godina

Gde ste sns botovi? A što se tiče ovog naroda... ja samo što ne doživim nervni slom od besa gde živim i šta nam rade, a ljudi se još učlanjuju u te stranke i gledaju kako da budu deo toga! Bacite nam jednu atomsku bombu ovo je gore od pakla! Najgore mi je što narod to i traži da ovako bude.

Tomica

pre 10 godina

Svaki dan slušamo,čitamo,gledamo kako se bezobrazno i bestidno krade i otima od ove naše države Srbije u svim sferama njenog bivstvovanja.Naočigled nas,bogate se i ponašaju kao da je to sasvim normalno da jedni imaju sve a drugi ništa.Ja vas pitam narode moj dokle tako,koliki nam je prag patnje i muke,da li ćemo jednog dana ustati i reći:dosta je bilo.Moramo nešto da promenimo jer pametni ljudi ovde kod nas ćute a budale rade šta hoće.Sedimo kući ili na poslu za računarima i komentarišemo objavljene vesti i pokušavamo da napišemo komentar koji će biti pametniji i dubokoumniji od ostalih, da bi imali više lajkova ili pluseva i to nam je jedino što nas vodi, dok ne pročitamo sledeću vest i tako dalje...Mislim da to nije rešenje problema.Svi pametni građani Srbije znaju šta treba činiti,pa što pre to uradimo biće nam bolje il' će nam biti lakše jer smo pokušali da nešto promenimo.Ovako više ne ide.

SašaBeograd

pre 10 godina

Bravo za ekipu Insajdera.Obzirom koliko je Bajatović moćan sve nam govori da do sada NIKO nije smeo da ga istraži.Nadam se da će se Aleksandar Vučić lično angažovati na ovom slučaju.Gospodin Bajatović sa svojom firmom iz Beograda Milenijum timom žari i pali po Srbijagasu i razni moćnici su tu upleteni.Verovatno će i njegov Milenijum tim raditi najveći deo poslova na Južnom toku.Dok je Srbija gladna gosn Bajatović troši hiljade evra po kafanama.Svaka čast ministarki Mihajlović kada se bori protiv ovog tajkuna koji je bos došao iz Zmajeva i pokojni Boško Perošević mi dao garsonjeru na korišćenje a vidi ga sada.Podhitno preispitati poslovanje Srbijagasa i njegovih izvođača jer Bajatović sve to debelo naplaćuje.

gradjevinac u penziji

pre 10 godina

Važno je da smo dobili ,,pozdrav ,,od ,,braće,, Rusa, ,,ne dirajte Bajatovića,,.I pitamo se gde smo zabasali, i šta nam se to sprema,kao i dosada ,pojeo vuk magarca.A ovaj ima baš podršku,, za gubitke od nas svih za naplatu bez našeg pristanka i saglasnosti , a za ,,ulaganja ,, u ofšor,, njima LOVA DO KROVA,, K,O U STARA ,,DOBRA VREMENA ,,S.M.I M.M.Samo još fale KLEOPATRA I PRLE I TIHI , PA DA SVI,,OTPISANI BUDU NA OKUPU. Drecun , Vulin , Baki, end company.Već su ,,uglavljeni,,i oni ,,spasioci bankarstva ,, Perunčić i Lilić ,ma sve će da ,,svetlimo i blistamo ,,za ,,ugled ,, ovog dela Balkana.Kako beše ona ,,priča , s Bojićem , i ostaloj bratiji, Jul,a. Eto gde smo POSLE SVEGA,na ISTOM MESTU S ISTIMA a koliko je godina prošlo od tada.Ili smo maratonci koji trče unazad.Lepo reče čovek , mi smo za njeg a ,,želja slušaoca, , i šta ima više da se ovo prevodi.Sve je rekao.Ko nas šiša , kad se slabo sećamo a brzo zaboravljamo.

fortitudo

pre 10 godina

desice se isto kao sa fabrikom "birac r. srpska. ne da ce izvuci dobit nego ce podici kredite na tu firmu I onda otici I ostaviti veliko nista

Stevan

pre 10 godina

@ Greed

A sta je sa tima sto NIS dobija srpsku naftu prakticno dzabe i to koristi da unisti svu konkurenciju na trzistu i ima extra profit nevidjen nigde pa cak ni u Rusiji?

Cokolada

pre 10 godina

Ide kroz Svajcarsku u njihov dzep i opet Srbija na gubitku. Cudo bi bilo kada nasi nebi punili svoj dzep, ali nece jos dugo biti tako.

TNG-SRBIJA

pre 10 godina

Po meni je vec odavno trbao da zameni politicku karijeru sa zatvorskom,valjda ce se jednoga dana otkriti ko stoji iza gospodina Bajatovica i ko mu daje toliku slobodu da radi sta oce i da mu niko nista ne moze.Da li je ruska ruka toliko duboko zagrabila u srpskoj Vladi,ako jeste onda je bar pametnije iskoristimo i ne dozvolimo da svako sa nama radi sta hoce.

Mica

pre 10 godina

Uzimajući sve u obzir, mogu da pretpostavim da je ovo bila ruska ideja a da se mi nismo mnogo opirali. Sada će da se formira sto i jedna ćerka firma i dok svako skine svoj kajmak, u budžet će da stigne mnogo manji iznos od onog koji se reklamira.

dobrotvor Bajatović

pre 10 godina

Još jedna tema za predstojeće razgovore Vučića I Nikolića s Putinom. Rešimo i tu nedoumicu ili Srbija ostaje banana država.

Marko

pre 10 godina

(Coco Bill, 22. maj 2013 11:29)
Nemoguca je prica da Bajatovic sam radi ovoliku kombinaciju a da to niko ne zna, tu je ukljucena cela vlada.Polako se razotrikva politika ove vlade "drzte lopova".

Sajo

pre 10 godina

E moja gospodo vi izgleda jos zivite u postenom komunizmu ili u radnickom samoupravljanju...Pa firma preko koje se gradio gasovod od Rusije do Nemacke je takodje registrovana u Svajcarskoj i na njenom celu je bivsi kancelar Nemacke Grerhard Sreder...Imao bih povodom toga puno da pisem ali...necu izgubi cu se i bicu preostar i nece te mi objaviti onda...Ali sve u svemu sve je to go olos i kriminalac...

Greed

pre 10 godina

@Zoca
Preispitao bi prodaju 50% nisa za pola miliona evra, preuzimanje milijardu dolara duga i milijardu i po evra investicija...koji je od gubitasa postao kompanija koja puni 13% drzavnog budzeta. Vidis, meni prvo padaju na pamet Sartid, Staklara Paracin, Cementara Beocin, DIN, srpski rudnici...i tako u nedogled

Omilj82

pre 10 godina

Bahatovic kao i uvek bahat. Sad cu nam neke stvari jasnije, iako je od starta bilo prilicno sumnjivo, otud onoliko zalaganje ministarke energetike, i otud strah kod Bajatovica da ce proverom poslovanja Srbijagas-a svasta-nesto isplivati.

sofronije

pre 10 godina

Ja bih isao direktno na premijera. Zato on uporno odbija da prica o situaciji u SrbijaGasu. Stiti svog najblizeg! Nemate ni trunku morala ej! Pa unistavate drzavu namerno, ja ne mogu da verujem!

Rusofil

pre 10 godina

U politici nema ljubavi. Ne vidim kada su na to Rusi pomogli a i zasto bi i sta da ocekujemo od njih. Kao narod, rusi su mi simpaticni ali tesko onom koga Amerika hrani i Rusija brani. Koliko razumem zemlje u okruzenju su u EU (gde ide trasa) mi ne (mozda je i to razlog sto je dopusteno osnivanje off shore). Koliko se secam cak se i onaj kvazi-ekonomista Dinkic dozvao pameti i nije hteo da dozvoli prodaju NIS-a.
Tuzno je sto i posle ovakvih emisija insajdera nista se ne desava da se suzbije korov(fudbalska, kostolac,navijacka,Ceca mafija i sl).
Zivi bili pa videli.Ja malo nasiroko..

Joe

pre 10 godina

Sto vise pratim insajder to su mi reakcije nasih politicara sve bolje.
Mislim ovo je prosto fantasticno, na vrednost ugovora od pola milijardi eura se par osoba dogovorilo da pokupi kajmak i niko o tome nije izvestavao...
Da su hteli mogli su da u ugovoru napisu da ce da izgrade gasovod a onda da ga iznajme u kompletnoj duzini rusima, kao sto je Panama to radila sa kanalom, i niko ne bi reagovao...

DaliborCHLugano

pre 10 godina

Pa Zug je poznat zato sto se najmanje placaju porezi i troskovi zato te firme se registruju u Zug. Zug je raj za firme u Svajcarskoj.

Нодалитет

pre 10 godina

''Немојте да кваримо..'' јесте, зашто би смо Бајатовићу кварили, нека слободно слаже новчанице у џеп, али лепо да их пресавија, без притиска. Њега обавезно добро проверити.

Stevan

pre 10 godina

Sojic i kompanija...Pa jel moze ova drzava jedan ugovor da sklopi koji je u interesu gradjana? Ovo stvarno vise nema smisla. Ako mora ovako kako kaze Bajatovic zbog Rusa, onda da vidimo nas deo da redovno bude uplacivan u drzavnu kasu, ali ne to niko nece kontrolisati naravno i nama opet nista od svega toga. Dokle ovako???!!!!!

ZoranNS

pre 10 godina

Slučaj Bajatović je čudo, kao i TRGOVCI SRBIJOM, evo vam sve što vredi nosite, mi inače ne znamo šta bi sa tim, nama ostavite "glupav" narod, jer od njih mi dobro živimo.

Darko

pre 10 godina

Jeli neko ocekivao da se tako nesto ne desi? Sve ostale drzave imaju ugovor sa gazipromom 50:50, samo mi 51:49. Neki su sebe debelo obezbedili ;)

goxy55

pre 10 godina

Da li je moguce da svugde moraju da se ugrade, pa svaka veca ulaganja u srbiju prate otimacine i korupcija. Da li postoji vise smisla o bilo cemu pricati, ulagati, obnavljati kada se u sve ugradjuju i otimaju kako stignu

Stevka

pre 10 godina

ne postoji nikakva offshore zona u svajcarskoj. stvar je u tome, da kanton cug ima najnize poreze u svajcarskoj. osim toga, svajcarska poznaje pausalno oporezivanje. zato u svajcarskoj zive recimo mihel sumaher, tina tarner, boris beker, i mnogi drugi bogatasi iz sveta sporta, formule jedan, itd. i naravno u svajcarskoj svoja sedista imaju i mnoge svetske komapnije pre svega zato da bi stedele na porezu. a tu cug prednjaci jer ima najnize stope. zato je tu recimo i glenkor najveca firma na svetu koja se bavi derivatima. i naravno da je cilj ove firme koja je prijavljena u svajcarskoj da se preko nje provlace pare pa i zarada kako bi sto manje odlazilo na porez. i normalno da bi u tom slucaju srbija bila na velikom gubitku. ne moramo da budemo naivni i da mislimo da je bajatovica ili nekog iz bivse i sadasnje vlade briga za interese srbije

neddam*34

pre 10 godina

Preispitati sve te srpske politicare, pa i ostale iz bivse drzave...
Proveriti njihovu sposobnost, iskrenost,imanje i interes... Ako ima dva posla, a da nije sposoban da obavlja jednu duznost, automatski mu izmaknuti fotelju.Proveriti sve sto imaju od imanja pre politicke duznosi i svake naredne godine.Jedini nacin da se oslobodimo lopova i lazova
Ima ih nekoliko, kojima nebi bio u kozi, ako dodje do guzve ,a docice.
Srecno!!!

crni domino

pre 10 godina

Momentalno pohapsiti ekipicu koja je prodala NIS i sve sto je bilo "njeno"; pocev od Skundrica!
U energetici su se desavale i desavaju se pljacke veka u Srbiji! I niko se ne hapsi jer su gospoda sada u vlasti. A budzati Vucic cuti i saucestvuje u unistenju Srbije! Balansero Dacic, i sam pun afera, cuti! A jos je i Ministar Policije!
Koja mafija!

bata

pre 10 godina

Braca rusi i braca nasa.Nece u Srbiji biti dobro sve dok se ne poniste svi ugovori koji nanose stetu ne zemlji,vec narodima koji u njoj zive,a koje su potpisali ove nase mafioze i naduvani prevaranti.Sve dok se takvima ne ispita poreklo imovine,protivzakonito steceno oduzme i kazne zatvorskim kaznama,nema sansi da u ovoj zemlji bude bolje.Zasticeni su od onih koji na sva glas svakodnevno ponavljaju kako rade u interesu naroda i zemlje.Ne razumem ko u to moze da veruje kada je vec toliko obelodanjeno o mnogima koji su opljackali narod a odgovora tek po neki,selektovano.Ova zemlja je odavno sazrela za totalnu dekontaminaciju i ogromne promene sistema i persona.

niki

pre 10 godina

Ako sam dobro procitao u jednim novinama da Rusi planiraju da kupe Ukrajiski gasovod onda JT nema smisla jer je JT i osmisljen kao alternativa Ukrajinskom gasovodu i da mislim da je sve samo dim i da rusi ocigledno stite Bajatovica jer im je on garancija da mogu da rade sta hoce Dinkic je jednom rekao da neveruje rusima i da njima nikako netreba prodati NIS ali ko veruje Dinkicu ja sigurno ne ali tada je bio u pravu ne zato sto je to u interesu Srbije neo je tada stitio interese OMV-u

boba

pre 10 godina

Od pocetka sukoba, Zorana Mihajlovic-Bajatovic, znalo se da se nesto debelo "iza brda valja", sada stvari postaju sve jasnije. Ocekujem da ce ova Vlada, vratiti stvari na pocetak a Bajatovica smeniti i ispitati stanje njegovih racuna u inostranstvo.

Pametnjaković

pre 10 godina

Kad su nas podelili po političkim partijama da bi nas jahali u nedogled, jer bilo koja partija da pobedi uvek je ista elita na vlasti, onda samo možemo da sedimo i kukamo, dok se ne opametimo i krenemo u revoluciju, da sklonimo elitu i njihove, jednom zauvek, i konačno preuzmemo stvari i svoju sudbinu u svoje ruke.

Sofronije

pre 10 godina

Koliko ćemo morati još da trpimo ovog Bajatovića? Pod njegovom dirigentskom palicom Srbijagas je dospeo do milijardu evra duga,sada priprema teren za izvlačenje novca...Šta još planira da uradi u "interesu" Srbije?

Ivica

pre 10 godina

....kao i svaki put do sada....samo ce se odredjeni na vlasti okoristiti debelo!!!!
da b udem iskren cini mi se da se i ministarka Mihjlovic buni samo zato sto nije dobila njen deo....po dosadasnjim iskustvima, kada bude dobila parce kolaca, samo ce od jednom da prestane da forsira temu "Srbijagas-a"...
tuzna je ova zemlja...

Johny-Bg

pre 10 godina

Sve vaše informacije su netacne.
NIS nije bio gubitaš, vec je imao nenaplacena potraživanja koja su namerno pravljena od strane Velje Ilica jer nije placao bitumen kojim je pravio nazovi puteve. Nenaplacena potraživanja su sva naplacena pa to nije nikakav gubitak.
Rusi nisu kupili samo naše rafinerije, benzinske stanice, skladišta nafte Prahovo, Crveni krst-Niš, Cukaricu, vec i Banatski Dvor koji je ubrzano se renovirao za njihov dolazak.
Ali sve to i da se proguta.
Oni su dobili besplatno naša: nalazišta nafte, gasa, vode Jazak, hotele na Hrvatskom primoriju, i ono što je za njih najvažnije put Južnog toka koji mi gradimo a takse -videcemo ko ce naplacivati.
Sada hoce i naše rudnike, kopaju zemlju po Srbiju kao traže naftu, a svoju nam prodaju po tržišnim cenama.
Ko god da je odradio ovaj posao, mora da odgovara za veleizdaju. Samo 1milion sirove nafte stvara profit od 1 milijarde dolara, koja završava van zemlje.
Tako o nekih 13% nemojte trošiti ni reci ni svoje neznanje.
(Za Gospodina Greeda, 22. maj 2013 15:57)

Upravo tako.
UDBA i saradnici ce morati da plate za sve gore navedeno.
Fakture cekaju kad tad.

Мила

pre 10 godina

Непохдне су корените промене. Све време министарка Михајловић говори о реконструкцији ЈП Гас што би занчило више контроле над оним што се дешава.

fte

pre 10 godina

Ma dajete molim vas, koji posao sa Rusima je legalan ili bar pristojno profitabilan?! Steta samo sti mi nemamo politicara koji su mudri, vac samo one koji su zaslepljeni nekim duhovnim odnosima.

Homo politicus

pre 10 godina

Nisam ekonomista ali znam sta znaci dobit ... a koliko se secam SPS je bio i u prosloj Vladi. Hvala Insajdru sto su obavestili javnost

ns

pre 10 godina

Pitam se pitam ko li ce od ovog posla da omasti brk. Kakva bahatost od strane Bajatovica. Pa nije to njegov novac, on trosi nase pare ljudi.
A nasa braca Rusi - nemam reci za ovaj bezobrazluk koji cemo mi i nasa deca jos dugo, dugo placati

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Bajatović mora da se pozdravi sa starim komunističkim radom i postavljenjem. Iza sebe danas mora da ima rezultate rada kako bi opstao na toj poziciji. Svima je jasno da rezultata nema, da ima problema sa državnim revizorima i zato je krajnje vreme da se skloni iz Srbijagasa.

Suisse

pre 10 godina

Lepo mezto Zug.Cesto idem tamo.Ali treba ispitati ruse.Zasto je tamo otvorena firma i na cije ime.Ko ima pravo na podizanje novca, ciji potpisi su deponovani a onda i nase

ćerke i pastorčad

pre 10 godina

tako je to sa svim big,big projektima koji se odrađuju sa rusima. da li iza toga stoji država, ne zna se, ali sumnjam da mi uopšte možemo postavljati neke uslove ruskim 'ćerkama'.

MUKNAVI

pre 10 godina

Svi su se u taj posao ugradili,ruska tajkunerija sa putinom i ekipom,srpska sa politicarima i naravno familija pokojnog Milosevica.Mnogima je to poznato,a da se to da do znanja i ostalima pobrinuli ste se Vi..Insajder.Na zalost,od rasciscavanja toga nece biti nista,kao sa Kolubarom,"Patrijotama" itd jer svi su u to umesani.Kada se podignu tenzije u Narodu,tada drcman politicari odstrele nekog ..zrtvenog jarca..i kada prodje frtutma puste ga jer Srbijom vladaju lopovi koji se nalaze na visokim polozajima,a Narod u apatiji,trci za jednima ,drugima i nada se boljitcima i nikako da se doseti,jer nema nikoga,za sada, da ga u toj borbi povede i macom presece taj dzovanijada gordijev cvor..

srboljub matic

pre 10 godina

Nije to nista. Skoro cujem da jedan, navodno, biznismen iz Frankfurta odlazi na
razgovor u Srbiju i tamo je trebao biti primljen na poslovne razgovore kod naseg
gospodina Vucica. Radi se takodje o firmi "postansko" sanduce na Tajlandu.
Takozvani biznismeni iz Frankfurta su poreskom uredu u Nemackoj poznati
kao utajivaci poreza i "peraci" novca koji su bili i u zatvoru a jedan od njih je
upravo vec nekoliko godina na Tajlandu. Pobegao je iz Nemacke kad je trebao
biti uhapsen. Sada otuda razvija svoj biznis "pranja" novca i utaje nemackog
poreza. Nadam se da je to samo bio pokusaj ovog "postara" biznismena i da
neko iz vlade nije naseo na ovaj kriminalni akt. Ali stvari se desavaju.

VASKE

pre 10 godina

Taj Bajatovic mi se od samog starta nije dopadao. U pravu je ministarka Mihajlovic, treba ici do kraja, utvrditi sve nezakonitosti u Srbija GAS-u i tog malog a mocnog sto pre skloniti sa te funkcije.Upropasti nas.

Bogoljub Trkulja

pre 10 godina

Svaka čast INSAJDERU i ljudima koji nam prezentuju ovakve tužne istine.Mnogo toga smo na,našu žalost, saznali a rezultat: g-ca Brankica je dobila stalnu "pratnju" i to je sve. Namojte se ljutiti na moju konstataciju: "DŽABE STE KREČILI".Ipak, ne odustajte, krečite i dalje!J

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Bajatović na konkretna pitanja odgovara u stilu ,,mož da bidne, al ne mora da znači". Ko se sme usuditi da posumlja u poštenje i patriotizam funkcionera SPS-a?! Afere: kofer, banana, azotara, Putevi Srbije, Kolubara, Galenika... sve će to narod zaboraviti i pozlatiti, kao i pogromašku politiku devedesetih. ,,Idemo dalje" baš kako je glasila parola ove stranke iz tih godina...

Goca

pre 10 godina

Ovaj Bajatovic je odavno zreo za dozivotnu !
Sta vlada i sudstvo cekaju? Da sam narod na ulici resi pitanje lopovluka u Srbiji? Samo se bojim da ako do toga dodje niko nece biti postedjen.

Ubrzajte se. Prespori ste. Gradjani Srbije nemaju vremena da cekaju !

isidora

pre 10 godina

Gospodin Bajatović pokušava da sebe predstavi kao zaštitinika interesa Gasproma u Srbiji, a istina je da on plasiranjem priče o nekom iz vlade koji kao opstruira ugovore o "Južnom toku", želi da pridobije gospodina Milera na svoju stranu i da tu nađe zaštitu u slučaju ukoliko istražne radnje o poslovanju Srbijagasa dovedu i do njega, ali znajući da kod Vučića po pitanju korupcije kompromisa nema, taj plan Bajatoviću, siguran sam, neće uspeti.

@KoleM

pre 10 godina

Ja to gledam ovako-dok nisu Rusi dosli u NIS, nismo imali nikakvu korist od njega, osim sto su sponzorisali pol. kampanje i kvazikulturne manifestacije. Dugovi i gubici nagomilani. Danas puni 13% drzavnog budzeta. Crpu naftu? Pa sta, sada makar neka korist od nje.

Nebojsa

pre 10 godina

Nisam ni sumnjao da ce sve oko Juznog toka da bude pljacka ovog naroda i bogacenje pojedinaca iz vlasti i pojedinih Rusa... Kao i vecina stvari koje nam "braca" Rusi privredjuju... Hvala im na tome! Divni su! A mi ovce kao ovce...

Владимир

pre 10 godina

Видим да се јављају и коментаришу све сами стручњаци. Још нисам нигде прочитао реалан текст о Јужном току.
Руси су давно укапирали како стоје ствари код нас па су зато врећински власници. Само им треба неко у Србији ко ће променути дрес па да их уцењује. На жалост свих нас,још увек траје лобирање и борба за примат у енргетском сектору у Србији.Од тога користи имају само високо позиционирани играчи у тој игри, што буде дуже трајала њима ће бити ок. Пошто се пише да је Бајатовић руски човек онда би било и поштено да се напише да је Михајловићка немачки играч!!!

DS(S)

pre 10 godina

Lepo vam piše - ugovor su potpisale i odobrile prethodne vlasti. Znači DS + DSS. Njih pitajte zašto je to tako. JP ništa ne može da radi bez saglasnosti vlade.

A znate šta vi srbijanci? Kada ste maznuli naš vojvođanski Naftagas i prodali ga za šaku para, onda ste svi ćutali. Kasno vam je sad. Pitajte šta je bio deo tog ugovora o prodaji Naftagasa. To vas ne zanima, jel?

BRKA -TRANS

pre 10 godina

Dusan Bajatović mora da se prekine sa starom komunističkom praksom radom i postavljenjem. Iza sebe danas mora da ima rezultate rada kako bi opstao na toj poziciji. Svima je jasno da rezultate nema, da ima problema sa državnim revizorima i zato je krajnje vreme da se skloni iz Srbijagasa. Ministarka Zorana Mihajlovic je bila potpuno u pravu, kada je Srbijagas bila u pitanju.

Krang

pre 10 godina

Osnovni preduslov za smirenje drustva u celini jesu vece plate za prosvetu, medicinu, tuzilastvo-sudstvo, i policiju. Svi ostali sektori treba da rade i budu placeni u skladu sa mogunostima i stanjem drzave,a razume se i u skaldu sa uspehom. Naravno mogla bi drzava tu da izvede malo akrobacija ali to prvo zahteva da se Dinkic eliminise iz ekonomije, a zatim i sav SPS-ov kadar skine sa slavine velikih drzavnih firmi(posto organizovano kradu i cine najvecu i najjacu mafiju u drzavi) a onda da se lepo dovedu ljudi koji ce raditi predano u interesu svih nas,a za to biti nagradjeni.Kao sto je slucaj u osiguravajucim kucama, neka plata fixna koliko da se pokriju troskovi, a za ostalo mora dobro da se oznoji. A ne ovde ovi uzjahali pa ne znaju da sidju, zapeli za nase pare ko dete za sok. Pod HITNO ukloniti SPS-ov kadar iz velikih sistema

Romeo

pre 10 godina

Juzni tok je trebao da ide kroz Rumuniju,prvobitna ideja,najkraci put,
ali im je Rumunija rekla marsh...
Zato ce ici kroz dve ruske gubernije,Srbija i Bugarska.
Dve drzave sa najvecom stopom korupcije,afera,mita i svega inspirisano od Rusije.
Zato sad nista nije cudno.
I ono manje od pola novca,bice izneseno iz Srbije.

Ko ima boljeg iskustva od SPS-a,
koji je deset godina iznosio sav novac iz Srbije za Kipar.
Uz pomoc danasnjih tajkuna.

Srbija
Banana drzava x 2.

Da se hapsi Vlada

pre 10 godina

Ko su vlasnici tih firmi i cerki firmi o kojima je rec u toj mutljavini?
Inace, neverovatno je kako se koci ceo Juzni tok od strane Amerike i njenih ljudi u Srbiji, a s druge strane i da se izgradi, opet ce se izgleda samo krasti od strane Srba po ovim informacijama koje isplivavaju.
Sta je potpuna istina, tesko da mnogo ljudi moze znati, ali evidentno je da opsti interes ne postoji vec se opet i na ovome preplicu interesi velike sile Amerike, domace potkupljene elite, a narod ko sljivi jer smo ovce.

Toma Diploma

pre 10 godina

Pa zar ste ocekivali pravdu i postenje?!
Isti igraci su na vlasti vec 20god.

Ko moze/hoce neka bezi iz Srbije...ili menjajte vlast.

lala najstariji

pre 10 godina

Bajatovic, Pitic, Mrkonjic... alo, sta su oni, zasticeni svedoci ? Cime ucenjuju i trguju, dokle duboko u vlast dobacuju da ih niko ne dira.

Ђорђе В.

pre 10 godina

Док год Србија не постане нормална држава и стегне целу државу са испитивањем порекла имовине,ѕабране офшор компанија и кћерки фирми,
до тад ће политичари бити само све дебљи,физички и на рачуну.

Руси нас мажу годинама са јужним током,никако да почне изгрдња,важно да сисају све изворе и нис,а сад када и треба као да почне изградња,ето офшора и изношења пара.
Толико о браћи русима.

Ко се договорио са русима о непризнавању косова и поклон наших извора заједно са нис-ом,треба да одговара као државни непријатељ бр.1,
као и сви који и даље сарађују са русима на штету државе Србије.

Morovićki Robin Hud

pre 10 godina

Dokle će Ddačić da štiti Bajatovića? Vrme je da napusti Srbijagas. Nadam se da će ministar Mihajlović pronaći model da se kontroliše tok novca sa te ofšor firme.

Aleksandar

pre 10 godina

Da ovaj radi ista po propisu, da je cist, ne bi ovako pricao. Imao bi podlugu za odlicne argumente. Ali, on, kao i svi ostali politicari, toliko kradu i muvaju, da ni recima vise ne mogu da se izvuku. Meni nije jasno zasto se gradjani ne pobune. Ako policija nece, jer je i ona umesana u poslove drzave, kao i zbog odredjenih ljudi koji su postavljeni tu, zasto narod ne pocne da hapsi? Za dobrobit drzave i svih nas, bi trebalo da sklonimo sve njih.

dario

pre 10 godina

''Oni su dobili besplatno naša: nalazišta nafte, gasa, vode Jazak, hotele na Hrvatskom primoriju,...''

A koje su to hotele dobili u Hrvatskoj?? Da nisu ti hoteli u vlasništvu srpskih firmi isto kao što su u vlasništvu hrvatske INE pumpe koje je gradila u Srbiji, a koje INA može zaboraviti jer su iste preprodane od strane države Srbije.
Isto tako zaboravite i te hotele!

leonid

pre 10 godina

Verujem da gospodin Miler nije imao dobre informacije, kada je rekao da neko iz vlade ugrožava projekat "južni tok", ali kada gospodin Miler sazna za mahinacije Bajatovića, verujem da će on biti prvi koji će hteti da skloni Bajatovića sa mesta direktora Srbijagasa.

obi van

pre 10 godina

koliko ja znam to nije ni kriminalno ni ilegalno ni po srpskom ni evropskom zakonu. Vecinski vlasnik nije srpska firma i ako moze da bira u kojoj ce u stranoj drzavi da placa porez logicno ce odabrati Svajcarsku. Da li bi vi drugacije odlucili?

nacko

pre 10 godina

(Coco Bill, 22. maj 2013 11:29)
Nemoguca je prica da Bajatovic sam radi ovoliku kombinaciju a da to niko ne zna, tu je ukljucena cela vlada.Polako se razotrikva politika ove vlade "drzte lopova".
(Marko, 22. maj 2013 11:54)
Cela vlada nije kriva, mozda neko suruje, ali nece dugo. Mislim da ce Bajatoviceve mutne radnje brzo ugledati svetlist dana.

dragan

pre 10 godina

Iz teksta nije jasno šta je delatnost te zajedničke firme u Švajcarskoj.Ukoliko je delatnost samo gradnja gasovoda to je jedna stvar, ali ukoliko je delatnost pored toga i upravljanje izgrađenim gasovodom sa naplatom prolaza gasa kroz Srbiju kao i naplata potrošnje gasa to je onda druga stvar.U svakom slučaju dobit će se deliti 49%/51% i to lako mogu da kontrolišu naši u upravnom odboru tog preduzeća.Isto tako važno je da naš deo novca ostaje kod nas.

Vlajko

pre 10 godina

To predhodna vlada obezbedila rezervni izvor prihoda u slucaju izbora, e sad nisu na vlaasti ali ni ovi nisu imuni na rezervne izvore prihoda. Recimo kad stane ili zastane politicko lobiranje iz inostranstva(poptplacivanje) a recimo jos si na vlasti pa da insfinansiras izbore, akad novca pretekne preko nwke vrednosti mocice i za licne potrebe kadrova parije na vlasti!

s__corpio

pre 10 godina

sta reci, verujem da ce se nekako ispitati ova stvar! i videti sta je za nas najbezbolnije, ako je to uopste u nasoj moci ili zavisi od rusa...

Ma genije

pre 10 godina

Gledam i ne verujem. Taman kada pomislim da me Bajatović ne može više iznenaditi, on pokaže da sam pogrešio. Jedino ne mogu da odlučim da li je ovaj čovek genije ili ....? Tako se ponašati u javnosti, pa to stvarno retki pojedinci mogu. Moramo se ipak Diviti tom bezobrazluku! Mislim da mladi mogu dosta da nauče od njega, npr. način izgovaranja pojedinih reči i rečca (mislim da je najteža za uvežbati "aaaaaa"), gestikulaciju rukama, glavom, telom i to sve pred kamerama. Ne, ipak je on genije...

Kostantin B.

pre 10 godina

Zug u Svajcarskoj je najmanje kriv za kriminalne radnje u Srbiji.
Jel Zug ''tera'' nase politicare da otvaraju offshore firme?

Najveci privredni kriminal,korupcije,afere,tajkuni,
povezani su sa offshore-om.

Dok se ne zabrane offshore firme u Srbiji,od Srbije nema nista.

Nijedna stranka ili politicar,nece izaci na kraj sa kriminalom,jer su svi debelo umesani.

Bajatovicu nece nista da fali,on je sps,ruski slejv,itd.
Ima i dalje da nas gazi tajkunska ili ruska cizma,otimace sve sto moze da se otme.
Sve dok narod ne izadje na ulice.
A od toga,nema nista.

klika

pre 10 godina

Ja ne razumem problem niti vidim ista senzacionalno i nenormalno u ovome. Drzava Srbija ce od nekoga (od firme u NS) naplacivati taksu za transfer gasa, upotrebu zemljista, itd, it, te pare ce dobiti pa ce dobiti, a sta ce firma nakon placanja tih obaveza i ostalih troskova raditi sa svojom zaradom je njihov problem. Ne vidim kakvo pravo polaze drzava na te pare, kad to nisu njene pare, kao sto ni gas koji protice kroz te cevi nije gas drzave Srbije?
Drugo, te pare povecavaju aktivu Svajcarske firme ciji je indirekntni vlasnik (preko SrbijaGasa) republika Srbija, tako da nemojte uopste da ocekujete da ce evropljani svoje racune za gas placati toj firmi kao sto ga nece placati ni Novosadskoj, placace direktno Rusima a Rus ce da podmiri potrazivanja prema svima (pa i nama) kroz svajcarsku firmu. Nije Rus lud, zna vrlo dobro sta znaci u Srbiji kad drzavna firma na teritoriji drzave "kontrolise" aktivu.. Ta corba bi brzo izvrela.

Istrazitelji Insajdera bi za pocetak mogli da se edukuju iz osnova ekonomije pre nego sto pisu ovako senzacionalisticke tekstove.

Za Grada

pre 10 godina

Odakle vama ideja da Srbija u ovaj posao ulazi bez dinara. Pa nije Srbijagas u manjku 1 milijardu tek tako, vec spremljen novac za gradnju gasovoda. A sve ce prikazati kao rusko finansiranje i onda dok ima gasa, taksa ce biti samo Ruska. Mi smo to vec platili najvišim cenama gasa u Evropi.
A trebalo bi da bude upravo obrnuto.
Rusi imaju gas, ali kome da ga prodaju ako nema gasovoda. Njihova izgradnja o njihovom trošku, a nama deo takse i to baš 50% zato što dozvoljavamo da nam ptolazi kroz zemlju.
Zar je vama malo onog što cine Ukrajini. Sad ce i da otkupe taj gasovod jer ubiše Ukrajinu sa ucenjivanjem.

Apaturija

pre 10 godina

Dušan bajatović pokazuje da ima jake veze u Rusiji i Švajcarskoj. Švajcarska je zemlja koja pokazuje da se služi za pranje para i sredstava svuda u svetu. najveći apara na svetu i da građane Švajcarske od toga žive.Dušan Bjatović na ovakav način razara ekonomiju naše države, razara privredu. Srbiju su najpotrebnije povoljne investicije, koje će nas pokjrenuti ali izgleda da će nas još dodatno uništiti. Podržavam našu miinistarku Zoranu Mihajlović je pokazuje da radi da radi za interes narod i države, i da joj je razvoj ekonomije i ekonomije, razvoja i životne sredine prioritet. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Dušan Bajatović mora da ode sa pozicije direktora u Srbijagasu. Bajatoviću podnesi ostavku, dosta ste nas pljačakali. Funkcioneri DS i SPS su potpuno isti.

István

pre 10 godina

"Sad kad je Srbiji, krenulo, prvi put posle 1999. godine, neko se upinje da diskredituje Bajatovića, koji je uz Vučića, lokomotiva našeg napretka ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikael Hansen, 22. maj 2013 17:22) "
Lokomotiva na prugu izmedju Coke i Novog Knezevca.
Ko su bili na celu 1999?

ZOONLOGONECHON

pre 10 godina

Za ZIO u Sociju je izgradjena cesta od Socija do skakonice
van Socija koja je kostala 1,5 miljardi dolara.
Jedne nezavisne novine ( kojih je sve manje u Moskvi ),
su izracunale da za je po celoj cesti prosipat KAVIJER,
da ne bi izasla tolika cena. RUSIJU guta korupcija.
TAKO ME NE CUDI PROBLEM SA JUZNIM TOKOM. Nije Rusima
tesko bilo naci ljude u Srbiji koji misle samo na
svoj dzep.

ignjat

pre 10 godina

Projekat "Južni tok" i gasni sporazum sa Rusijom je od vitalne važnosti za Srbiju. Nije mala stvar potpisati sa Rusijom ugovor o isporuci gasa do 2021. godine, i to po cenama nižim nego što Rusija naplaćuje drugim zemljama u okruženju. Zbog toga te ugovore ne smeju da ugrožavaju svojim izjavama jedan ili dva pojedinca iz vlade, i ako takvi pojedinci uopšte postoje, opstruciju Vučić sigurno neće dozvoliti. Međutim, indikativno je da ministarka Zorana Mihajlović sa pravom traži da se ispita poslovanje Srbijagasa na čijem je čelu Bajatović, pa se postavlja pitanje da li ovakvu priču rusima nije servirao upravo Bajatović kako bi sprečio da se istražne radnje koje vode prema Bajatoviću zaustave.

Grada

pre 10 godina

U velikim poslovima nema milosti. Srbija u ovaj posao ulazi bez dinara gotovih para za investiranje. Svoj deo investicija cemo otplatiti kroz redovno funkcionisanje gasovoda. Pa gde ste videli, da onaj koji nema dinara a pritom ce se snabdevati iz gasovoda pod poviljnijim uslovima nego danas, moze da utvrdjuje pravila igre. A sta ako se ruski gasni tajkuni razbesne i skrenu gasovod.

nikolina

pre 10 godina

Bajatović se grdno vara ako misli da će ga to što je blizak Rusima zaštititi od odgovornosti, jer on očigledno nije ozbiljno shvatio reči Vučića da u Srbiji nema nedodirljivih. Ako je Bajatović izvršio neke nezakonite radnje ništa ga neće zaštititi da za te radnje odgovara.

Starac Foco

pre 10 godina

Sve ekspert do eksperta, ukljucujuci i novinare insajdera, komentarse! Svasta covek moze da nauci citajuci ove kpmentare. Pozdrav iz Londona.

Sane ZR

pre 10 godina

Šta drugo očekivati od bivšeg svršenog magacionera, gospodin ispekao znanje pa još dobio vetar u leđa iz stranke ?!? U Srbiji se više ne ceni znanje, poštenje, iskustvo,.................itd., već neke dijametralno suprotne strane !?!?!?!?!
Nemamo institucije sistema, koje bi trebale da rade svoj posao, a kad ih jednog dana bude onda će vuk pojesti magare !!! A svi koji su se obogatili na grbači naroda će legalizovati svoja materijalna dobra i novac teškom mukom stečen.

dragica

pre 10 godina

ZASTO INSAJDER NE ISTRAZI KAKO SU PROSLI RADNICI NISA I KOLIKO JE U SRBIJI OSTALO NAFTE.U SRBIJI IMA NAFTE ZA JOS 5 GODINA A ONDA POSTAJEMO ZAVISNI OD DRUGIH RUSI DONELI SVOJE SISTEME CRPE DO ZADNJE KAPI.

Djuka

pre 10 godina

To je neverovatno sta se radilo a da pametnjakovici iz prethodnih Vlada svesno radili protiv NASE DRZAVE a cisto sumnjam da nisu imali koristi,pa zbog njih veliki potrosaci Gasa,Azotara,Petrihemija,MSK_Kikinda NERADE!!!!

Veci profit ide...

pre 10 godina

ja cisto sumnjam da nasa braca Rusi oce da nas oplackaju. Kao poznati i dokazani posteni ljudi, ja mislim da ce oni uloziti taj profit u Svajcarskim bankama, pa onda da vracaju nazad u Srbiju sa visokim kamatama.
Ne smemo zaboraviti da ove godine samo Rusija nas spasavala, dajuci povoljne kredite, a druge zemlje nisu ni hteli da cuju.
Neka Rus bude bogat, a za nas, za nas drzava ima car!!
P.S. Dajte pluseve da Rusi vide da ih mi volimo.

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Predlažem Vladi Srbije da se ugledaju na ministra Vučića i da ostali koalicioni partneri počnu sa smenama svojih kadrova koji ne donose pozitivne rezultate. U tu ekipu nesposobnjakovića se nalazi sigurno i rukovodsvo Srbijagasa.

Branisav

pre 10 godina

Postavlja se pitanje: od cega ce Srbija zaradjivati ?! Ako neko zna bilo bi lepo da nam objasni. Samo ime zarade: Taksa na protok gasa preko nase teritorije ukazuje na to da samim propustanjem da gas tece preko Srbije drzava ubire takse. Ako je tako onda je potpuno nebitno gde se firma nalazi i gde profit ostaje. Ako Srbija ocekuje da ubira porez na dobit firme za transport gasa (kao sto ubira porez na profit vecine drugih firmi koje posluju u Srbiji) onda je bitno gde se firma nalazi. Ako neko moze ovo da objasni mislim da bi svima bilo korisno. Takse se ubiraju na transport ili takse se ubiraju na ostvarenu dobit preduzeca koje upravlja poslom?

momazver

pre 10 godina

mukica/Bajatovic/....sto ga pred kamerama uhvatiste i dokumentovaste da LAZE....te stuca, te muca, te krsi prstice,te menja boje/ko semafor,cini mi se da je i pozeleneo/, al ivuuuklo ga je ono kad je odbio da vam/narodu/ ispuni muzicku zelju.neko medjutim svira, mukici se ta muzika dopada i on igra, siroce, ko mecka.

Uli

pre 10 godina

(Ne mogu više!, 22. maj 2013 17:26)
Prijatelju DS i DSS upitaj oko ovoga, kakve veze imaju SNS botovi? I ja sam ne mogu da ih smislim a glasao sam protiv DS-a, ali ako cemo da menjamo nesto u ovoj truloj drzavi onda dajte i vi biraci zutih budite realni i okrenite se prema svojima sa pitanjem sta se bre desilo od 2000 pa na ovamo!? Ove sve afere sa umobolno visokim svotama, bahatost funkcionera koji su direktno odgovorni za privatizacije i brojne stetne ugovore (Cvetkovic, Vlahovic, Djelic, Pajtic...)su posledica njihovog direktnog delovanja(DS-a), a oni se sad jos sepure po skupstini dajuci savete o drzavnom uredjenju i ekonomskom prosperitetu? Pa to je preslo svaku granicu, sto ovde neko rece hoce srce da me strefi od osecaja nemoci pred tolikim nipodastavanjem i izrugivanjem. Nego mora da pukne vise u narodu, mora, jedno jutro moramo da izadjemo na ulice, nek nas predvode insider i pistaljka niko iz politike, pa onda zajedno svi da u korist pravne drzave, individualnih prava i slobodnog trzista nagrnemo protiv svega ovoga sto nam rade ovi korumpirani politicki ignoranti i mafijasi! Ova drzava i njena birokratija je nas najveci neprijatelj, mi moramo drzavu vratiti sebi i podrediti je svojim interesima, politicari i birokrate moraju biti manji od makovog zrna, moraju odgovarati za svaki dinar i moraju biti podredjeni svakom poreskom obvezniku, nasim privrednim aktivnostima i slobodi. Oslobodimo se tiranije! Udri na kvazi drzavu, udri!!!

Mikael Hansen

pre 10 godina

Sad kad je Srbiji, krenulo, prvi put posle 1999. godine, neko se upinje da diskredituje Bajatovića, koji je uz Vučića, lokomotiva našeg napretka ...

gradska vila

pre 10 godina

Vise me ne moze iznenaditi ni jedna vest u kojoj se govori o steti ili steti u najavi za Srbiju kao drzavu. Znam da je vinovnik Cvetkoviceva vlada. Ako potrazimo paralelu u istoriji, bila je jos jedna takva ista - "stetocinska" nekih sestdesetak godina unazad.

genius loci

pre 10 godina

Pa mi smo pod protektoratom... A naši funkcioneri sve odradjuju za dečiji dodatak. Pa nema budžet više ni za njihove plate. Nepostoji nikakav ekonomski kapacitet u zemlji, sem prirodnih resursa... To je dokaz da više nemamo nikakav suverenitet, i tako će nas svi i tretirati, kao jednu centralno američku banana državu. Ali ovo nam se nije desilo 90-tih. Ovo rasulo je počelo kod nas decenijama pre toga... ali posle perioda kad se kod nas jelo viljuškama, a dok se na britanskom dvoru jelo rukama....

@KoleM

pre 10 godina

Ja to gledam ovako-dok nisu Rusi dosli u NIS, nismo imali nikakvu korist od njega, osim sto su sponzorisali pol. kampanje i kvazikulturne manifestacije. Dugovi i gubici nagomilani. Danas puni 13% drzavnog budzeta. Crpu naftu? Pa sta, sada makar neka korist od nje.

Mikael Hansen

pre 10 godina

Sad kad je Srbiji, krenulo, prvi put posle 1999. godine, neko se upinje da diskredituje Bajatovića, koji je uz Vučića, lokomotiva našeg napretka ...

Grada

pre 10 godina

U velikim poslovima nema milosti. Srbija u ovaj posao ulazi bez dinara gotovih para za investiranje. Svoj deo investicija cemo otplatiti kroz redovno funkcionisanje gasovoda. Pa gde ste videli, da onaj koji nema dinara a pritom ce se snabdevati iz gasovoda pod poviljnijim uslovima nego danas, moze da utvrdjuje pravila igre. A sta ako se ruski gasni tajkuni razbesne i skrenu gasovod.

nikolina

pre 10 godina

Bajatović se grdno vara ako misli da će ga to što je blizak Rusima zaštititi od odgovornosti, jer on očigledno nije ozbiljno shvatio reči Vučića da u Srbiji nema nedodirljivih. Ako je Bajatović izvršio neke nezakonite radnje ništa ga neće zaštititi da za te radnje odgovara.

ignjat

pre 10 godina

Projekat "Južni tok" i gasni sporazum sa Rusijom je od vitalne važnosti za Srbiju. Nije mala stvar potpisati sa Rusijom ugovor o isporuci gasa do 2021. godine, i to po cenama nižim nego što Rusija naplaćuje drugim zemljama u okruženju. Zbog toga te ugovore ne smeju da ugrožavaju svojim izjavama jedan ili dva pojedinca iz vlade, i ako takvi pojedinci uopšte postoje, opstruciju Vučić sigurno neće dozvoliti. Međutim, indikativno je da ministarka Zorana Mihajlović sa pravom traži da se ispita poslovanje Srbijagasa na čijem je čelu Bajatović, pa se postavlja pitanje da li ovakvu priču rusima nije servirao upravo Bajatović kako bi sprečio da se istražne radnje koje vode prema Bajatoviću zaustave.

dragan

pre 10 godina

Iz teksta nije jasno šta je delatnost te zajedničke firme u Švajcarskoj.Ukoliko je delatnost samo gradnja gasovoda to je jedna stvar, ali ukoliko je delatnost pored toga i upravljanje izgrađenim gasovodom sa naplatom prolaza gasa kroz Srbiju kao i naplata potrošnje gasa to je onda druga stvar.U svakom slučaju dobit će se deliti 49%/51% i to lako mogu da kontrolišu naši u upravnom odboru tog preduzeća.Isto tako važno je da naš deo novca ostaje kod nas.

Starac Foco

pre 10 godina

Sve ekspert do eksperta, ukljucujuci i novinare insajdera, komentarse! Svasta covek moze da nauci citajuci ove kpmentare. Pozdrav iz Londona.

obi van

pre 10 godina

koliko ja znam to nije ni kriminalno ni ilegalno ni po srpskom ni evropskom zakonu. Vecinski vlasnik nije srpska firma i ako moze da bira u kojoj ce u stranoj drzavi da placa porez logicno ce odabrati Svajcarsku. Da li bi vi drugacije odlucili?

leonid

pre 10 godina

Verujem da gospodin Miler nije imao dobre informacije, kada je rekao da neko iz vlade ugrožava projekat "južni tok", ali kada gospodin Miler sazna za mahinacije Bajatovića, verujem da će on biti prvi koji će hteti da skloni Bajatovića sa mesta direktora Srbijagasa.

Apaturija

pre 10 godina

Dušan bajatović pokazuje da ima jake veze u Rusiji i Švajcarskoj. Švajcarska je zemlja koja pokazuje da se služi za pranje para i sredstava svuda u svetu. najveći apara na svetu i da građane Švajcarske od toga žive.Dušan Bjatović na ovakav način razara ekonomiju naše države, razara privredu. Srbiju su najpotrebnije povoljne investicije, koje će nas pokjrenuti ali izgleda da će nas još dodatno uništiti. Podržavam našu miinistarku Zoranu Mihajlović je pokazuje da radi da radi za interes narod i države, i da joj je razvoj ekonomije i ekonomije, razvoja i životne sredine prioritet. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Dušan Bajatović mora da ode sa pozicije direktora u Srbijagasu. Bajatoviću podnesi ostavku, dosta ste nas pljačakali. Funkcioneri DS i SPS su potpuno isti.

ines

pre 10 godina

Ništa Bajatovića neće zaštititi, pa ni očigledno dobri odnosi sa gospodinom Milerom, od odgovornosti, ukoliko se pokaže da je u poslovanju Srbijagasa bilo nezakonitih radnji.

klika

pre 10 godina

Ja ne razumem problem niti vidim ista senzacionalno i nenormalno u ovome. Drzava Srbija ce od nekoga (od firme u NS) naplacivati taksu za transfer gasa, upotrebu zemljista, itd, it, te pare ce dobiti pa ce dobiti, a sta ce firma nakon placanja tih obaveza i ostalih troskova raditi sa svojom zaradom je njihov problem. Ne vidim kakvo pravo polaze drzava na te pare, kad to nisu njene pare, kao sto ni gas koji protice kroz te cevi nije gas drzave Srbije?
Drugo, te pare povecavaju aktivu Svajcarske firme ciji je indirekntni vlasnik (preko SrbijaGasa) republika Srbija, tako da nemojte uopste da ocekujete da ce evropljani svoje racune za gas placati toj firmi kao sto ga nece placati ni Novosadskoj, placace direktno Rusima a Rus ce da podmiri potrazivanja prema svima (pa i nama) kroz svajcarsku firmu. Nije Rus lud, zna vrlo dobro sta znaci u Srbiji kad drzavna firma na teritoriji drzave "kontrolise" aktivu.. Ta corba bi brzo izvrela.

Istrazitelji Insajdera bi za pocetak mogli da se edukuju iz osnova ekonomije pre nego sto pisu ovako senzacionalisticke tekstove.

DS(S)

pre 10 godina

Lepo vam piše - ugovor su potpisale i odobrile prethodne vlasti. Znači DS + DSS. Njih pitajte zašto je to tako. JP ništa ne može da radi bez saglasnosti vlade.

A znate šta vi srbijanci? Kada ste maznuli naš vojvođanski Naftagas i prodali ga za šaku para, onda ste svi ćutali. Kasno vam je sad. Pitajte šta je bio deo tog ugovora o prodaji Naftagasa. To vas ne zanima, jel?

nacko

pre 10 godina

(Coco Bill, 22. maj 2013 11:29)
Nemoguca je prica da Bajatovic sam radi ovoliku kombinaciju a da to niko ne zna, tu je ukljucena cela vlada.Polako se razotrikva politika ove vlade "drzte lopova".
(Marko, 22. maj 2013 11:54)
Cela vlada nije kriva, mozda neko suruje, ali nece dugo. Mislim da ce Bajatoviceve mutne radnje brzo ugledati svetlist dana.

Veci profit ide...

pre 10 godina

ja cisto sumnjam da nasa braca Rusi oce da nas oplackaju. Kao poznati i dokazani posteni ljudi, ja mislim da ce oni uloziti taj profit u Svajcarskim bankama, pa onda da vracaju nazad u Srbiju sa visokim kamatama.
Ne smemo zaboraviti da ove godine samo Rusija nas spasavala, dajuci povoljne kredite, a druge zemlje nisu ni hteli da cuju.
Neka Rus bude bogat, a za nas, za nas drzava ima car!!
P.S. Dajte pluseve da Rusi vide da ih mi volimo.

Vasilije

pre 10 godina

Auuuu koji lopovluk...
Koji bezobrazluk...

Do sada sam bio pasivni gradjanin koji je posmatrao sve mirno sa strane ali ovakva vest u meni budi revolucionara koji je spreman na poteze kao iz francuske revolucije sve sa giljotinom.

uh

pre 10 godina

Strasno dokle taj bezobrazluk ide,prvo su NIS dali za dzabe sad i ovo,jel smo mi ovce za sisanje. Jel to borba protiv korupcije? Znaci rus ako kaze ocu pare onda ima da se cuti i da se tako radi....eeee patriote moje!

bogoljub

pre 10 godina

Mnogo je radio on mutne stvari zato ne da da se istrazi poslovanje Srbijagasa.Ali prosla su vremena kada si bio siguran da kada si na vlasti nece da te diraju.

Greed

pre 10 godina

@Zoca
Preispitao bi prodaju 50% nisa za pola miliona evra, preuzimanje milijardu dolara duga i milijardu i po evra investicija...koji je od gubitasa postao kompanija koja puni 13% drzavnog budzeta. Vidis, meni prvo padaju na pamet Sartid, Staklara Paracin, Cementara Beocin, DIN, srpski rudnici...i tako u nedogled

khhhm

pre 10 godina

Aj ti Vucicu ponovo o Kosovu ...ali da te podsetim da izbore nisi dobio bajkama o Kosovu vec ono borba protiv korupcije a narocito zaustavljanje pljackanja Srbije u kojoj i ti sada ucestvujes ocigledno

Da se hapsi Vlada

pre 10 godina

Ko su vlasnici tih firmi i cerki firmi o kojima je rec u toj mutljavini?
Inace, neverovatno je kako se koci ceo Juzni tok od strane Amerike i njenih ljudi u Srbiji, a s druge strane i da se izgradi, opet ce se izgleda samo krasti od strane Srba po ovim informacijama koje isplivavaju.
Sta je potpuna istina, tesko da mnogo ljudi moze znati, ali evidentno je da opsti interes ne postoji vec se opet i na ovome preplicu interesi velike sile Amerike, domace potkupljene elite, a narod ko sljivi jer smo ovce.

Vlajko

pre 10 godina

To predhodna vlada obezbedila rezervni izvor prihoda u slucaju izbora, e sad nisu na vlaasti ali ni ovi nisu imuni na rezervne izvore prihoda. Recimo kad stane ili zastane politicko lobiranje iz inostranstva(poptplacivanje) a recimo jos si na vlasti pa da insfinansiras izbore, akad novca pretekne preko nwke vrednosti mocice i za licne potrebe kadrova parije na vlasti!

Inspektor Kluzo

pre 10 godina

Neverovatno. Nadam se da će ovo tim za borbu protiv korupcije i kriminala dobrano pročešljati. Kako kaže naš narod: Bolje sprečiti nego lečiti.

isidora

pre 10 godina

Gospodin Bajatović pokušava da sebe predstavi kao zaštitinika interesa Gasproma u Srbiji, a istina je da on plasiranjem priče o nekom iz vlade koji kao opstruira ugovore o "Južnom toku", želi da pridobije gospodina Milera na svoju stranu i da tu nađe zaštitu u slučaju ukoliko istražne radnje o poslovanju Srbijagasa dovedu i do njega, ali znajući da kod Vučića po pitanju korupcije kompromisa nema, taj plan Bajatoviću, siguran sam, neće uspeti.

dario

pre 10 godina

''Oni su dobili besplatno naša: nalazišta nafte, gasa, vode Jazak, hotele na Hrvatskom primoriju,...''

A koje su to hotele dobili u Hrvatskoj?? Da nisu ti hoteli u vlasništvu srpskih firmi isto kao što su u vlasništvu hrvatske INE pumpe koje je gradila u Srbiji, a koje INA može zaboraviti jer su iste preprodane od strane države Srbije.
Isto tako zaboravite i te hotele!

Владимир

pre 10 godina

Видим да се јављају и коментаришу све сами стручњаци. Још нисам нигде прочитао реалан текст о Јужном току.
Руси су давно укапирали како стоје ствари код нас па су зато врећински власници. Само им треба неко у Србији ко ће променути дрес па да их уцењује. На жалост свих нас,још увек траје лобирање и борба за примат у енргетском сектору у Србији.Од тога користи имају само високо позиционирани играчи у тој игри, што буде дуже трајала њима ће бити ок. Пошто се пише да је Бајатовић руски човек онда би било и поштено да се напише да је Михајловићка немачки играч!!!

boba

pre 10 godina

Od pocetka sukoba, Zorana Mihajlovic-Bajatovic, znalo se da se nesto debelo "iza brda valja", sada stvari postaju sve jasnije. Ocekujem da ce ova Vlada, vratiti stvari na pocetak a Bajatovica smeniti i ispitati stanje njegovih racuna u inostranstvo.

y@

pre 10 godina

Srbi zaboravljate da ta Rusija ne izrucuje kriminalce koji su na Interpolovoj poternici iz Srbije. Poštuje lik i delo nekoliko grobara srpske budućnosti- Mire Markovic, Bogoljuba Karića i sličnih. U toj zemlji je na snazi najokrutniji kapitalizam na planeti, a ovde pojedini gaje simpatije prema toj i takvoj zemlji. U najmanju ruku čudno.

Zlatko

pre 10 godina

Postoji mogucnost da Rusi nikada ne postave cevi kroz Crno more jer nisu ni poceli pa bi bilo pametnije da sacekamo da oni to eventualno urade i posle toga da mi startujemo da se ne desi da mi izgradimo gasovod a gas nikada ne stigne. U Rusiji mnogi ekonomisti dokazuju da taj projekat nema ekonomsku opravdanost. A gde ce drzava u kojoj nema novca ni za insulin, naci novac za gasovod.A i onako je sve smisljeno da narod lakse proguta pdklanjanje NIS-a Rusima za podrsku po pitanju Kosova a kolika je podrska vidimo ovih dana,

Za Gospodina Greeda

pre 10 godina

Sve vaše informacije su netacne.
NIS nije bio gubitaš, vec je imao nenaplacena potraživanja koja su namerno pravljena od strane Velje Ilica jer nije placao bitumen kojim je pravio nazovi puteve. Nenaplacena potraživanja su sva naplacena pa to nije nikakav gubitak.
Rusi nisu kupili samo naše rafinerije, benzinske stanice, skladišta nafte Prahovo, Crveni krst-Niš, Cukaricu, vec i Banatski Dvor koji je ubrzano se renovirao za njihov dolazak.
Ali sve to i da se proguta.
Oni su dobili besplatno naša: nalazišta nafte, gasa, vode Jazak, hotele na Hrvatskom primoriju, i ono što je za njih najvažnije put Južnog toka koji mi gradimo a takse -videcemo ko ce naplacivati.
Sada hoce i naše rudnike, kopaju zemlju po Srbiju kao traže naftu, a svoju nam prodaju po tržišnim cenama.
Ko god da je odradio ovaj posao, mora da odgovara za veleizdaju. Samo 1milion sirove nafte stvara profit od 1 milijarde dolara, koja završava van zemlje.
Tako o nekih 13% nemojte trošiti ni reci ni svoje neznanje.

Uli

pre 10 godina

(Ne mogu više!, 22. maj 2013 17:26)
Prijatelju DS i DSS upitaj oko ovoga, kakve veze imaju SNS botovi? I ja sam ne mogu da ih smislim a glasao sam protiv DS-a, ali ako cemo da menjamo nesto u ovoj truloj drzavi onda dajte i vi biraci zutih budite realni i okrenite se prema svojima sa pitanjem sta se bre desilo od 2000 pa na ovamo!? Ove sve afere sa umobolno visokim svotama, bahatost funkcionera koji su direktno odgovorni za privatizacije i brojne stetne ugovore (Cvetkovic, Vlahovic, Djelic, Pajtic...)su posledica njihovog direktnog delovanja(DS-a), a oni se sad jos sepure po skupstini dajuci savete o drzavnom uredjenju i ekonomskom prosperitetu? Pa to je preslo svaku granicu, sto ovde neko rece hoce srce da me strefi od osecaja nemoci pred tolikim nipodastavanjem i izrugivanjem. Nego mora da pukne vise u narodu, mora, jedno jutro moramo da izadjemo na ulice, nek nas predvode insider i pistaljka niko iz politike, pa onda zajedno svi da u korist pravne drzave, individualnih prava i slobodnog trzista nagrnemo protiv svega ovoga sto nam rade ovi korumpirani politicki ignoranti i mafijasi! Ova drzava i njena birokratija je nas najveci neprijatelj, mi moramo drzavu vratiti sebi i podrediti je svojim interesima, politicari i birokrate moraju biti manji od makovog zrna, moraju odgovarati za svaki dinar i moraju biti podredjeni svakom poreskom obvezniku, nasim privrednim aktivnostima i slobodi. Oslobodimo se tiranije! Udri na kvazi drzavu, udri!!!

;)

pre 10 godina

Gde ja stadoh ti produži...kako nam je naivna ministarka pa se na glas prepitava zbog čegd sedište firme nije u Srbiji. SNSovci šta mislite da je u pitanju?! Hoće li Aca ovo da ispravi?

dejan

pre 10 godina

sta su potpisali? Kao i uvek do sada, potpisana je legalna pljacka drzave Srbije. Verovatno su Rusi gledali u fazonu, vidi ovu Srbiju, kradu je na veliko zadnjih 25 godina a i dalje uvek ima jos nesto da se kazne, pa sto ne bi i mi. I tu niko nije bolji, ista smo g.... svi. Cutimo i gledamo, nadajuci se da cemo i mi negde nesto ukrasti, sami od sebe.

Мила

pre 10 godina

Непохдне су корените промене. Све време министарка Михајловић говори о реконструкцији ЈП Гас што би занчило више контроле над оним што се дешава.

VASKE

pre 10 godina

Taj Bajatovic mi se od samog starta nije dopadao. U pravu je ministarka Mihajlovic, treba ici do kraja, utvrditi sve nezakonitosti u Srbija GAS-u i tog malog a mocnog sto pre skloniti sa te funkcije.Upropasti nas.

Govorit Moskva

pre 10 godina

Od prvog dana se zna da je sve ovo maslo dece i unuka Udbinih generala i pukovnika i ostalih saradnika UDBE sa drugovima iz KGB-a.
Prvo ruska strana Gaspromnjefta koja je privatizavala NIS je registravana u Scajcarskoj, na cije insistiranje je ubacen u igru Jugorosgas gde sede deca i unuci Udbinih generala i pukovnika i koji jedino sto rade je svakog prvog u mesecu otkucaju fakturu za gas drzavi Srbiju uvecanu sa dvocifreni postotak,i tako opran novac se transferise na off-shore firmu u Svajcarskoj.
Ni to im nije bilo dosta , nego sada na isti nacin i sa Juznim tokom, ponovo se ubacuje off-shore firma preko koj ce se izvlaciti profit na licne racune dece i unuka UDBE i njihovih drugara iz KGB.
Drzava Srbija je do sada ostecena za stotine miliona eura koje su izvucene preko Jugorosgasa .
Ovo sada sa Juznim tokom ce verovatno biti jos veca pljacka i gde ce se skoro ceo profit iznositi van Srbije i polagati na fizicka lica proverenih kadrova iz sluzbe i dece i unuka UDBE.
Pitanje glasi kada ce drzava Srbija i drzavni tuzioc uci u firmu zvana Jugorosgas , kada ce uci u firmu specijalno registrovanu za JUZNI TOK, i kada ce dati izjavu Vojislav Kostunica sa saradnicima koji je sve to omogucio ispred UDBE a to isto aminovala kasnije i Vlada Mirka Cvetkovica jer je ocigledno da su bili na istom zadatku.
Cuveni kohabitanti na delu .
Kada pocinje reakcija pravne drzave Srbije i srpskog pravosudja?

Zoca

pre 10 godina

Ja sam lepo stalno govorio da prodaju NIS-a treba proglasiti za korupcionaski ugovor i detaljno propitati SVE strane (a bilo ih je i iz pozicije, i iz opozicije). Ovo je pravi dokaz ruske bratske ljubavi prema nama, koji jedini imamo manjinski paket i ne kontrolisemo svoj novac.

s__corpio

pre 10 godina

sta reci, verujem da ce se nekako ispitati ova stvar! i videti sta je za nas najbezbolnije, ako je to uopste u nasoj moci ili zavisi od rusa...

niki

pre 10 godina

Ako sam dobro procitao u jednim novinama da Rusi planiraju da kupe Ukrajiski gasovod onda JT nema smisla jer je JT i osmisljen kao alternativa Ukrajinskom gasovodu i da mislim da je sve samo dim i da rusi ocigledno stite Bajatovica jer im je on garancija da mogu da rade sta hoce Dinkic je jednom rekao da neveruje rusima i da njima nikako netreba prodati NIS ali ko veruje Dinkicu ja sigurno ne ali tada je bio u pravu ne zato sto je to u interesu Srbije neo je tada stitio interese OMV-u

sinisa

pre 10 godina

Kakva bahatost ovog Bajatovica malo ti je 20 000 evra plata pa jos da izvlacis novac jel?A kao pravi se ne zna sta je potpisao odmah da ga smene

No Mercy

pre 10 godina

Bili uz njega Rusi ili ne, dajte i tog Bajatovića više na neko ispitivanje. Ne verujem da će ih mnogo stati na njegovu stranu.jer je reč o većoj mućki.

KoleM

pre 10 godina

I sada se izvalači ogroman novac. Rusi izvuku nafte i gasa u Srbiji u vrednosti od milijardu evra godišnje. U Rusiji od izvađene nafte ide državi od 30 do 50% u zavisnosti da li se prodaje u Rusiji ili izvozi. Znači tu gubimo oko 400 miliona evra čistih para da bismo dobili kao neku dobit od Južnog toka koja je manja od toga i još je delimo, a čak Rusi kao većinski vlasnici mogu da odrede kolika će biti taksa, pa mogu da kažu i da će biti nula. Bajatović je sve to ispotpisivao i zato je nagrađen dobrom platom koju čak ni ne plaćaju Rusi već mi, jer radu u domaćem Srbijagasu. Interesantno je da sve firma koje su u vlasništvu Rusa prave dobit a jedino Srbijagas pravi gubitak od milijarde evra. Što bi voleo da Brankica ovo pročita i da se malo usresredi i na otimanje naše nafte.

fte

pre 10 godina

Ma dajete molim vas, koji posao sa Rusima je legalan ili bar pristojno profitabilan?! Steta samo sti mi nemamo politicara koji su mudri, vac samo one koji su zaslepljeni nekim duhovnim odnosima.

Stevka

pre 10 godina

ne postoji nikakva offshore zona u svajcarskoj. stvar je u tome, da kanton cug ima najnize poreze u svajcarskoj. osim toga, svajcarska poznaje pausalno oporezivanje. zato u svajcarskoj zive recimo mihel sumaher, tina tarner, boris beker, i mnogi drugi bogatasi iz sveta sporta, formule jedan, itd. i naravno u svajcarskoj svoja sedista imaju i mnoge svetske komapnije pre svega zato da bi stedele na porezu. a tu cug prednjaci jer ima najnize stope. zato je tu recimo i glenkor najveca firma na svetu koja se bavi derivatima. i naravno da je cilj ove firme koja je prijavljena u svajcarskoj da se preko nje provlace pare pa i zarada kako bi sto manje odlazilo na porez. i normalno da bi u tom slucaju srbija bila na velikom gubitku. ne moramo da budemo naivni i da mislimo da je bajatovica ili nekog iz bivse i sadasnje vlade briga za interese srbije

rusofilija je dijagnoza

pre 10 godina

Srbija je jedina zemlja kroz koju prolazi juzni tok a da 51% drze Rusi. U svim drugim zemljama je obrnuto. Valjda zato jer im Madjari, Bugari i Slovenci nisu "braca"?

Rusofil

pre 10 godina

U politici nema ljubavi. Ne vidim kada su na to Rusi pomogli a i zasto bi i sta da ocekujemo od njih. Kao narod, rusi su mi simpaticni ali tesko onom koga Amerika hrani i Rusija brani. Koliko razumem zemlje u okruzenju su u EU (gde ide trasa) mi ne (mozda je i to razlog sto je dopusteno osnivanje off shore). Koliko se secam cak se i onaj kvazi-ekonomista Dinkic dozvao pameti i nije hteo da dozvoli prodaju NIS-a.
Tuzno je sto i posle ovakvih emisija insajdera nista se ne desava da se suzbije korov(fudbalska, kostolac,navijacka,Ceca mafija i sl).
Zivi bili pa videli.Ja malo nasiroko..

Marko

pre 10 godina

(Coco Bill, 22. maj 2013 11:29)
Nemoguca je prica da Bajatovic sam radi ovoliku kombinaciju a da to niko ne zna, tu je ukljucena cela vlada.Polako se razotrikva politika ove vlade "drzte lopova".

Morovićki Robin Hud

pre 10 godina

Dokle će Ddačić da štiti Bajatovića? Vrme je da napusti Srbijagas. Nadam se da će ministar Mihajlović pronaći model da se kontroliše tok novca sa te ofšor firme.

Ne mogu više!

pre 10 godina

Gde ste sns botovi? A što se tiče ovog naroda... ja samo što ne doživim nervni slom od besa gde živim i šta nam rade, a ljudi se još učlanjuju u te stranke i gledaju kako da budu deo toga! Bacite nam jednu atomsku bombu ovo je gore od pakla! Najgore mi je što narod to i traži da ovako bude.

bata

pre 10 godina

Braca rusi i braca nasa.Nece u Srbiji biti dobro sve dok se ne poniste svi ugovori koji nanose stetu ne zemlji,vec narodima koji u njoj zive,a koje su potpisali ove nase mafioze i naduvani prevaranti.Sve dok se takvima ne ispita poreklo imovine,protivzakonito steceno oduzme i kazne zatvorskim kaznama,nema sansi da u ovoj zemlji bude bolje.Zasticeni su od onih koji na sva glas svakodnevno ponavljaju kako rade u interesu naroda i zemlje.Ne razumem ko u to moze da veruje kada je vec toliko obelodanjeno o mnogima koji su opljackali narod a odgovora tek po neki,selektovano.Ova zemlja je odavno sazrela za totalnu dekontaminaciju i ogromne promene sistema i persona.

Djuka

pre 10 godina

To je neverovatno sta se radilo a da pametnjakovici iz prethodnih Vlada svesno radili protiv NASE DRZAVE a cisto sumnjam da nisu imali koristi,pa zbog njih veliki potrosaci Gasa,Azotara,Petrihemija,MSK_Kikinda NERADE!!!!

gradska vila

pre 10 godina

Vise me ne moze iznenaditi ni jedna vest u kojoj se govori o steti ili steti u najavi za Srbiju kao drzavu. Znam da je vinovnik Cvetkoviceva vlada. Ako potrazimo paralelu u istoriji, bila je jos jedna takva ista - "stetocinska" nekih sestdesetak godina unazad.

BaHatovic

pre 10 godina

Ne mozes da ispunjavas muzicke zelje? Ozbiljan i cinjenicama potkovan odgovor, nema sta! Mislis li skromni Bajatovicu da nasa zemlja treba jednoj Svajcarskoj da poklanja?! U stvari, retoricko pitanje, ne mislis ti uopste o ovoj zemlji...

Lala

pre 10 godina

Čekaj malo, Bajatović je čiji koalicioni partner???
Najjače mi je što su na vlast došli sa parolom DS = LOPOVI kad ono u svim aferama SPS kadar. Gospodine Vučiću gde ste???

Crvenkapa

pre 10 godina

Bajatović je "grobar" Srbijagasa i srpske privrede uopšte...Pa jasno je zašto je ta firma osnovana baš u tom gradu gde su sve te "pošten" firme.

Stevan

pre 10 godina

@ Greed

A sta je sa tima sto NIS dobija srpsku naftu prakticno dzabe i to koristi da unisti svu konkurenciju na trzistu i ima extra profit nevidjen nigde pa cak ni u Rusiji?

Krang

pre 10 godina

Osnovni preduslov za smirenje drustva u celini jesu vece plate za prosvetu, medicinu, tuzilastvo-sudstvo, i policiju. Svi ostali sektori treba da rade i budu placeni u skladu sa mogunostima i stanjem drzave,a razume se i u skaldu sa uspehom. Naravno mogla bi drzava tu da izvede malo akrobacija ali to prvo zahteva da se Dinkic eliminise iz ekonomije, a zatim i sav SPS-ov kadar skine sa slavine velikih drzavnih firmi(posto organizovano kradu i cine najvecu i najjacu mafiju u drzavi) a onda da se lepo dovedu ljudi koji ce raditi predano u interesu svih nas,a za to biti nagradjeni.Kao sto je slucaj u osiguravajucim kucama, neka plata fixna koliko da se pokriju troskovi, a za ostalo mora dobro da se oznoji. A ne ovde ovi uzjahali pa ne znaju da sidju, zapeli za nase pare ko dete za sok. Pod HITNO ukloniti SPS-ov kadar iz velikih sistema

Omilj82

pre 10 godina

Bahatovic kao i uvek bahat. Sad cu nam neke stvari jasnije, iako je od starta bilo prilicno sumnjivo, otud onoliko zalaganje ministarke energetike, i otud strah kod Bajatovica da ce proverom poslovanja Srbijagas-a svasta-nesto isplivati.

Nebojsa

pre 10 godina

Nisam ni sumnjao da ce sve oko Juznog toka da bude pljacka ovog naroda i bogacenje pojedinaca iz vlasti i pojedinih Rusa... Kao i vecina stvari koje nam "braca" Rusi privredjuju... Hvala im na tome! Divni su! A mi ovce kao ovce...

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Predlažem Vladi Srbije da se ugledaju na ministra Vučića i da ostali koalicioni partneri počnu sa smenama svojih kadrova koji ne donose pozitivne rezultate. U tu ekipu nesposobnjakovića se nalazi sigurno i rukovodsvo Srbijagasa.

Za Grada

pre 10 godina

Odakle vama ideja da Srbija u ovaj posao ulazi bez dinara. Pa nije Srbijagas u manjku 1 milijardu tek tako, vec spremljen novac za gradnju gasovoda. A sve ce prikazati kao rusko finansiranje i onda dok ima gasa, taksa ce biti samo Ruska. Mi smo to vec platili najvišim cenama gasa u Evropi.
A trebalo bi da bude upravo obrnuto.
Rusi imaju gas, ali kome da ga prodaju ako nema gasovoda. Njihova izgradnja o njihovom trošku, a nama deo takse i to baš 50% zato što dozvoljavamo da nam ptolazi kroz zemlju.
Zar je vama malo onog što cine Ukrajini. Sad ce i da otkupe taj gasovod jer ubiše Ukrajinu sa ucenjivanjem.

Marko

pre 10 godina

Dšlo je vrene da i SPS krene u čišćenje svojih kadrova. Na tom spisku je prvi Bajatović a za njim može i Mrkonjić.
(Petrosjan, 22. maj 2013 10:55)
Jeste ali prvo bi koferce-banana premijer trebalo sam sebe da pocisti.

Sofronije

pre 10 godina

Koliko ćemo morati još da trpimo ovog Bajatovića? Pod njegovom dirigentskom palicom Srbijagas je dospeo do milijardu evra duga,sada priprema teren za izvlačenje novca...Šta još planira da uradi u "interesu" Srbije?

ns

pre 10 godina

Pitam se pitam ko li ce od ovog posla da omasti brk. Kakva bahatost od strane Bajatovica. Pa nije to njegov novac, on trosi nase pare ljudi.
A nasa braca Rusi - nemam reci za ovaj bezobrazluk koji cemo mi i nasa deca jos dugo, dugo placati

BRKA -TRANS

pre 10 godina

Dusan Bajatović mora da se prekine sa starom komunističkom praksom radom i postavljenjem. Iza sebe danas mora da ima rezultate rada kako bi opstao na toj poziciji. Svima je jasno da rezultate nema, da ima problema sa državnim revizorima i zato je krajnje vreme da se skloni iz Srbijagasa. Ministarka Zorana Mihajlovic je bila potpuno u pravu, kada je Srbijagas bila u pitanju.

SašaBeograd

pre 10 godina

Bravo za ekipu Insajdera.Obzirom koliko je Bajatović moćan sve nam govori da do sada NIKO nije smeo da ga istraži.Nadam se da će se Aleksandar Vučić lično angažovati na ovom slučaju.Gospodin Bajatović sa svojom firmom iz Beograda Milenijum timom žari i pali po Srbijagasu i razni moćnici su tu upleteni.Verovatno će i njegov Milenijum tim raditi najveći deo poslova na Južnom toku.Dok je Srbija gladna gosn Bajatović troši hiljade evra po kafanama.Svaka čast ministarki Mihajlović kada se bori protiv ovog tajkuna koji je bos došao iz Zmajeva i pokojni Boško Perošević mi dao garsonjeru na korišćenje a vidi ga sada.Podhitno preispitati poslovanje Srbijagasa i njegovih izvođača jer Bajatović sve to debelo naplaćuje.

Sajo

pre 10 godina

E moja gospodo vi izgleda jos zivite u postenom komunizmu ili u radnickom samoupravljanju...Pa firma preko koje se gradio gasovod od Rusije do Nemacke je takodje registrovana u Svajcarskoj i na njenom celu je bivsi kancelar Nemacke Grerhard Sreder...Imao bih povodom toga puno da pisem ali...necu izgubi cu se i bicu preostar i nece te mi objaviti onda...Ali sve u svemu sve je to go olos i kriminalac...

TNG-SRBIJA

pre 10 godina

Po meni je vec odavno trbao da zameni politicku karijeru sa zatvorskom,valjda ce se jednoga dana otkriti ko stoji iza gospodina Bajatovica i ko mu daje toliku slobodu da radi sta oce i da mu niko nista ne moze.Da li je ruska ruka toliko duboko zagrabila u srpskoj Vladi,ako jeste onda je bar pametnije iskoristimo i ne dozvolimo da svako sa nama radi sta hoce.

Dejan

pre 10 godina

Vučićeva selektivna Pravda I borba protiv korupcije. Očigledno da se bavi samo politikantima iz Ds-a koji su nešto muljali ali nikako NE SME da udari na SPS glavonje koje žestoko čerupaju Srbiju.
Još uvek si ti samo vučić, nisi ti VUK.

Branisav

pre 10 godina

Postavlja se pitanje: od cega ce Srbija zaradjivati ?! Ako neko zna bilo bi lepo da nam objasni. Samo ime zarade: Taksa na protok gasa preko nase teritorije ukazuje na to da samim propustanjem da gas tece preko Srbije drzava ubire takse. Ako je tako onda je potpuno nebitno gde se firma nalazi i gde profit ostaje. Ako Srbija ocekuje da ubira porez na dobit firme za transport gasa (kao sto ubira porez na profit vecine drugih firmi koje posluju u Srbiji) onda je bitno gde se firma nalazi. Ako neko moze ovo da objasni mislim da bi svima bilo korisno. Takse se ubiraju na transport ili takse se ubiraju na ostvarenu dobit preduzeca koje upravlja poslom?

ZoranNS

pre 10 godina

Slučaj Bajatović je čudo, kao i TRGOVCI SRBIJOM, evo vam sve što vredi nosite, mi inače ne znamo šta bi sa tim, nama ostavite "glupav" narod, jer od njih mi dobro živimo.

precious moments

pre 10 godina

"Значи, то што постоји могућност за нешто не значи да ће се то нешто десити" ????!!!! Аман, људи, уморни смо од тога! Народу је потребна сигурност!

mirko

pre 10 godina

Tog Bajatovica policija treba malo da proceslja. Sad mi je jasno zasto se Bajatovic svim silama bori protiv restruktuiranja Srbijagasa na kojem Ministarstvo energetike insistira.

gradjevinac u penziji

pre 10 godina

Važno je da smo dobili ,,pozdrav ,,od ,,braće,, Rusa, ,,ne dirajte Bajatovića,,.I pitamo se gde smo zabasali, i šta nam se to sprema,kao i dosada ,pojeo vuk magarca.A ovaj ima baš podršku,, za gubitke od nas svih za naplatu bez našeg pristanka i saglasnosti , a za ,,ulaganja ,, u ofšor,, njima LOVA DO KROVA,, K,O U STARA ,,DOBRA VREMENA ,,S.M.I M.M.Samo još fale KLEOPATRA I PRLE I TIHI , PA DA SVI,,OTPISANI BUDU NA OKUPU. Drecun , Vulin , Baki, end company.Već su ,,uglavljeni,,i oni ,,spasioci bankarstva ,, Perunčić i Lilić ,ma sve će da ,,svetlimo i blistamo ,,za ,,ugled ,, ovog dela Balkana.Kako beše ona ,,priča , s Bojićem , i ostaloj bratiji, Jul,a. Eto gde smo POSLE SVEGA,na ISTOM MESTU S ISTIMA a koliko je godina prošlo od tada.Ili smo maratonci koji trče unazad.Lepo reče čovek , mi smo za njeg a ,,želja slušaoca, , i šta ima više da se ovo prevodi.Sve je rekao.Ko nas šiša , kad se slabo sećamo a brzo zaboravljamo.

ćerke i pastorčad

pre 10 godina

tako je to sa svim big,big projektima koji se odrađuju sa rusima. da li iza toga stoji država, ne zna se, ali sumnjam da mi uopšte možemo postavljati neke uslove ruskim 'ćerkama'.

dobrotvor Bajatović

pre 10 godina

Još jedna tema za predstojeće razgovore Vučića I Nikolića s Putinom. Rešimo i tu nedoumicu ili Srbija ostaje banana država.

Darko

pre 10 godina

Jeli neko ocekivao da se tako nesto ne desi? Sve ostale drzave imaju ugovor sa gazipromom 50:50, samo mi 51:49. Neki su sebe debelo obezbedili ;)

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Bajatović mora da se pozdravi sa starim komunističkim radom i postavljenjem. Iza sebe danas mora da ima rezultate rada kako bi opstao na toj poziciji. Svima je jasno da rezultata nema, da ima problema sa državnim revizorima i zato je krajnje vreme da se skloni iz Srbijagasa.

Aleksandar

pre 10 godina

Da ovaj radi ista po propisu, da je cist, ne bi ovako pricao. Imao bi podlugu za odlicne argumente. Ali, on, kao i svi ostali politicari, toliko kradu i muvaju, da ni recima vise ne mogu da se izvuku. Meni nije jasno zasto se gradjani ne pobune. Ako policija nece, jer je i ona umesana u poslove drzave, kao i zbog odredjenih ljudi koji su postavljeni tu, zasto narod ne pocne da hapsi? Za dobrobit drzave i svih nas, bi trebalo da sklonimo sve njih.

Homo politicus

pre 10 godina

Nisam ekonomista ali znam sta znaci dobit ... a koliko se secam SPS je bio i u prosloj Vladi. Hvala Insajdru sto su obavestili javnost

Ivica

pre 10 godina

....kao i svaki put do sada....samo ce se odredjeni na vlasti okoristiti debelo!!!!
da b udem iskren cini mi se da se i ministarka Mihjlovic buni samo zato sto nije dobila njen deo....po dosadasnjim iskustvima, kada bude dobila parce kolaca, samo ce od jednom da prestane da forsira temu "Srbijagas-a"...
tuzna je ova zemlja...

MUKNAVI

pre 10 godina

Svi su se u taj posao ugradili,ruska tajkunerija sa putinom i ekipom,srpska sa politicarima i naravno familija pokojnog Milosevica.Mnogima je to poznato,a da se to da do znanja i ostalima pobrinuli ste se Vi..Insajder.Na zalost,od rasciscavanja toga nece biti nista,kao sa Kolubarom,"Patrijotama" itd jer svi su u to umesani.Kada se podignu tenzije u Narodu,tada drcman politicari odstrele nekog ..zrtvenog jarca..i kada prodje frtutma puste ga jer Srbijom vladaju lopovi koji se nalaze na visokim polozajima,a Narod u apatiji,trci za jednima ,drugima i nada se boljitcima i nikako da se doseti,jer nema nikoga,za sada, da ga u toj borbi povede i macom presece taj dzovanijada gordijev cvor..

Нодалитет

pre 10 godina

''Немојте да кваримо..'' јесте, зашто би смо Бајатовићу кварили, нека слободно слаже новчанице у џеп, али лепо да их пресавија, без притиска. Њега обавезно добро проверити.

Suisse

pre 10 godina

Lepo mezto Zug.Cesto idem tamo.Ali treba ispitati ruse.Zasto je tamo otvorena firma i na cije ime.Ko ima pravo na podizanje novca, ciji potpisi su deponovani a onda i nase

Goca

pre 10 godina

Ovaj Bajatovic je odavno zreo za dozivotnu !
Sta vlada i sudstvo cekaju? Da sam narod na ulici resi pitanje lopovluka u Srbiji? Samo se bojim da ako do toga dodje niko nece biti postedjen.

Ubrzajte se. Prespori ste. Gradjani Srbije nemaju vremena da cekaju !

Bogoljub Trkulja

pre 10 godina

Svaka čast INSAJDERU i ljudima koji nam prezentuju ovakve tužne istine.Mnogo toga smo na,našu žalost, saznali a rezultat: g-ca Brankica je dobila stalnu "pratnju" i to je sve. Namojte se ljutiti na moju konstataciju: "DŽABE STE KREČILI".Ipak, ne odustajte, krečite i dalje!J

Romeo

pre 10 godina

Juzni tok je trebao da ide kroz Rumuniju,prvobitna ideja,najkraci put,
ali im je Rumunija rekla marsh...
Zato ce ici kroz dve ruske gubernije,Srbija i Bugarska.
Dve drzave sa najvecom stopom korupcije,afera,mita i svega inspirisano od Rusije.
Zato sad nista nije cudno.
I ono manje od pola novca,bice izneseno iz Srbije.

Ko ima boljeg iskustva od SPS-a,
koji je deset godina iznosio sav novac iz Srbije za Kipar.
Uz pomoc danasnjih tajkuna.

Srbija
Banana drzava x 2.

Joe

pre 10 godina

Sto vise pratim insajder to su mi reakcije nasih politicara sve bolje.
Mislim ovo je prosto fantasticno, na vrednost ugovora od pola milijardi eura se par osoba dogovorilo da pokupi kajmak i niko o tome nije izvestavao...
Da su hteli mogli su da u ugovoru napisu da ce da izgrade gasovod a onda da ga iznajme u kompletnoj duzini rusima, kao sto je Panama to radila sa kanalom, i niko ne bi reagovao...

sasa jokic

pre 10 godina

Sama cinjenica da je osnovano kao off shore, govori o "postenim" namerama!
Ako za ankare kazemo da su zelenasi u odelima, za naftase mozemo da kazemo da su mafijasi u odelima!

dobrotvori

pre 10 godina

Dokazuje se ranije nedokazivo – Srbijagas je velika prevara Srbije (ko zna koja po redu). A dobrotvor Bajatović sa platom od 20 000 evra “pola uzima pola Šarcu daje”. I ne sumnjam da je Šarac firma koja ga je postavila u Srbijagas.

Coco Bill

pre 10 godina

Tačno. Bajatović je to što je, ali zar mislite da bi on to sve mogao da radi sam na svoju, ruku da nema nečiju podršku ?! Evo recimo, zašto to Rusima odgovara ?! ili zašto im je Bajatović tako "prirastao" za srce ?! Zašto "severni krak" koji po ugovoru bi kasnije od ovog južnog toka, odmah posle susreta Angele i Putina poče da se gradi i evo bi završen ?! Zašto je pri svernom kraku sve do detalja precizirano od gradnje, korporacija koje ga grade, do odnosa procenta, a ovde sve nešta zakukuljeno zamumuljeno ?!, Zašto se ovde ne zna, ni ko, ni šta ?!....Zašto ?!....Zašto ?!...hiljadu zašto ?!

Cokolada

pre 10 godina

Ide kroz Svajcarsku u njihov dzep i opet Srbija na gubitku. Cudo bi bilo kada nasi nebi punili svoj dzep, ali nece jos dugo biti tako.

vlajko

pre 10 godina

Zar nije Dinkić doneo propis da se sva plaćanja prema offshore zonama koja nisu za robu oporezuju u Srbiji sa dodatnih 25%. Bar tako traže mojoj firmi, a ako plaćate u offshore za robu odmah dobijete inspekciju da proveri fakture da li su vrednosti realne. Da li će to i ovde biti slučaj?

sofronije

pre 10 godina

Ja bih isao direktno na premijera. Zato on uporno odbija da prica o situaciji u SrbijaGasu. Stiti svog najblizeg! Nemate ni trunku morala ej! Pa unistavate drzavu namerno, ja ne mogu da verujem!

Milan

pre 10 godina

Srbija je em jedina zemlja koja je manjinski vlasnik gasovoda, 49% Srbija 51% Rusija, u svakoj drugoj zemlji je 50%-50%; em jedina zemlja gde je firma registrovana van te zemlje. Ako je i od nase brace Rusa, mnogo je. Kakve mi to lidere imamo kada rade vise u interesu Rusije nego Srbije? I to sve jer oni ne priznaju Kosovo. Pa valjda ga ne priznaju sto su nasi prijatelji ili principijelno a ne iz interesa. E moji sugradjani kada cete se nauciti pameti? Verovatno nikada.

Stevan

pre 10 godina

Sojic i kompanija...Pa jel moze ova drzava jedan ugovor da sklopi koji je u interesu gradjana? Ovo stvarno vise nema smisla. Ako mora ovako kako kaze Bajatovic zbog Rusa, onda da vidimo nas deo da redovno bude uplacivan u drzavnu kasu, ali ne to niko nece kontrolisati naravno i nama opet nista od svega toga. Dokle ovako???!!!!!

Shoo

pre 10 godina

Pa ovo je vise nego strasno. U srbiji ce mozda biti bolje kad dotaknemo dno. Za sada ocigledno nismo jer nam je kolektivna svest i dalje ravna nuli.

Mica

pre 10 godina

Uzimajući sve u obzir, mogu da pretpostavim da je ovo bila ruska ideja a da se mi nismo mnogo opirali. Sada će da se formira sto i jedna ćerka firma i dok svako skine svoj kajmak, u budžet će da stigne mnogo manji iznos od onog koji se reklamira.

fortitudo

pre 10 godina

desice se isto kao sa fabrikom "birac r. srpska. ne da ce izvuci dobit nego ce podici kredite na tu firmu I onda otici I ostaviti veliko nista

srboljub matic

pre 10 godina

Nije to nista. Skoro cujem da jedan, navodno, biznismen iz Frankfurta odlazi na
razgovor u Srbiju i tamo je trebao biti primljen na poslovne razgovore kod naseg
gospodina Vucica. Radi se takodje o firmi "postansko" sanduce na Tajlandu.
Takozvani biznismeni iz Frankfurta su poreskom uredu u Nemackoj poznati
kao utajivaci poreza i "peraci" novca koji su bili i u zatvoru a jedan od njih je
upravo vec nekoliko godina na Tajlandu. Pobegao je iz Nemacke kad je trebao
biti uhapsen. Sada otuda razvija svoj biznis "pranja" novca i utaje nemackog
poreza. Nadam se da je to samo bio pokusaj ovog "postara" biznismena i da
neko iz vlade nije naseo na ovaj kriminalni akt. Ali stvari se desavaju.

Tomica

pre 10 godina

Svaki dan slušamo,čitamo,gledamo kako se bezobrazno i bestidno krade i otima od ove naše države Srbije u svim sferama njenog bivstvovanja.Naočigled nas,bogate se i ponašaju kao da je to sasvim normalno da jedni imaju sve a drugi ništa.Ja vas pitam narode moj dokle tako,koliki nam je prag patnje i muke,da li ćemo jednog dana ustati i reći:dosta je bilo.Moramo nešto da promenimo jer pametni ljudi ovde kod nas ćute a budale rade šta hoće.Sedimo kući ili na poslu za računarima i komentarišemo objavljene vesti i pokušavamo da napišemo komentar koji će biti pametniji i dubokoumniji od ostalih, da bi imali više lajkova ili pluseva i to nam je jedino što nas vodi, dok ne pročitamo sledeću vest i tako dalje...Mislim da to nije rešenje problema.Svi pametni građani Srbije znaju šta treba činiti,pa što pre to uradimo biće nam bolje il' će nam biti lakše jer smo pokušali da nešto promenimo.Ovako više ne ide.

Stevan

pre 10 godina

Ne znam sta drugo moze da se kaze osim da je ovo strasni banditizam. Od Juznog toka korist ce imati samo pojedinci I sa ruske I nase strane. Srbija je izigrana drzava. Ponavljam, nema nama veceg neprijatelja od sopstvene vlasti a moze da se zove kako hocete.

Johny-Bg

pre 10 godina

Sve vaše informacije su netacne.
NIS nije bio gubitaš, vec je imao nenaplacena potraživanja koja su namerno pravljena od strane Velje Ilica jer nije placao bitumen kojim je pravio nazovi puteve. Nenaplacena potraživanja su sva naplacena pa to nije nikakav gubitak.
Rusi nisu kupili samo naše rafinerije, benzinske stanice, skladišta nafte Prahovo, Crveni krst-Niš, Cukaricu, vec i Banatski Dvor koji je ubrzano se renovirao za njihov dolazak.
Ali sve to i da se proguta.
Oni su dobili besplatno naša: nalazišta nafte, gasa, vode Jazak, hotele na Hrvatskom primoriju, i ono što je za njih najvažnije put Južnog toka koji mi gradimo a takse -videcemo ko ce naplacivati.
Sada hoce i naše rudnike, kopaju zemlju po Srbiju kao traže naftu, a svoju nam prodaju po tržišnim cenama.
Ko god da je odradio ovaj posao, mora da odgovara za veleizdaju. Samo 1milion sirove nafte stvara profit od 1 milijarde dolara, koja završava van zemlje.
Tako o nekih 13% nemojte trošiti ni reci ni svoje neznanje.
(Za Gospodina Greeda, 22. maj 2013 15:57)

Upravo tako.
UDBA i saradnici ce morati da plate za sve gore navedeno.
Fakture cekaju kad tad.

crni domino

pre 10 godina

Momentalno pohapsiti ekipicu koja je prodala NIS i sve sto je bilo "njeno"; pocev od Skundrica!
U energetici su se desavale i desavaju se pljacke veka u Srbiji! I niko se ne hapsi jer su gospoda sada u vlasti. A budzati Vucic cuti i saucestvuje u unistenju Srbije! Balansero Dacic, i sam pun afera, cuti! A jos je i Ministar Policije!
Koja mafija!

eej

pre 10 godina

Ja kada lazem, iz mene izlazi mnogo "znaci", "znate" i "dakle", a i pravim se lud... Bajatovic me podseca na mene kada lazem, a i svi me provale, sreca pa lazem za sitice...

István

pre 10 godina

"Sad kad je Srbiji, krenulo, prvi put posle 1999. godine, neko se upinje da diskredituje Bajatovića, koji je uz Vučića, lokomotiva našeg napretka ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikael Hansen, 22. maj 2013 17:22) "
Lokomotiva na prugu izmedju Coke i Novog Knezevca.
Ko su bili na celu 1999?

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Bajatović na konkretna pitanja odgovara u stilu ,,mož da bidne, al ne mora da znači". Ko se sme usuditi da posumlja u poštenje i patriotizam funkcionera SPS-a?! Afere: kofer, banana, azotara, Putevi Srbije, Kolubara, Galenika... sve će to narod zaboraviti i pozlatiti, kao i pogromašku politiku devedesetih. ,,Idemo dalje" baš kako je glasila parola ove stranke iz tih godina...

lala najstariji

pre 10 godina

Bajatovic, Pitic, Mrkonjic... alo, sta su oni, zasticeni svedoci ? Cime ucenjuju i trguju, dokle duboko u vlast dobacuju da ih niko ne dira.

DaliborCHLugano

pre 10 godina

Pa Zug je poznat zato sto se najmanje placaju porezi i troskovi zato te firme se registruju u Zug. Zug je raj za firme u Svajcarskoj.

goxy55

pre 10 godina

Da li je moguce da svugde moraju da se ugrade, pa svaka veca ulaganja u srbiju prate otimacine i korupcija. Da li postoji vise smisla o bilo cemu pricati, ulagati, obnavljati kada se u sve ugradjuju i otimaju kako stignu

neddam*34

pre 10 godina

Preispitati sve te srpske politicare, pa i ostale iz bivse drzave...
Proveriti njihovu sposobnost, iskrenost,imanje i interes... Ako ima dva posla, a da nije sposoban da obavlja jednu duznost, automatski mu izmaknuti fotelju.Proveriti sve sto imaju od imanja pre politicke duznosi i svake naredne godine.Jedini nacin da se oslobodimo lopova i lazova
Ima ih nekoliko, kojima nebi bio u kozi, ako dodje do guzve ,a docice.
Srecno!!!

Pametnjaković

pre 10 godina

Kad su nas podelili po političkim partijama da bi nas jahali u nedogled, jer bilo koja partija da pobedi uvek je ista elita na vlasti, onda samo možemo da sedimo i kukamo, dok se ne opametimo i krenemo u revoluciju, da sklonimo elitu i njihove, jednom zauvek, i konačno preuzmemo stvari i svoju sudbinu u svoje ruke.

Toma Diploma

pre 10 godina

Pa zar ste ocekivali pravdu i postenje?!
Isti igraci su na vlasti vec 20god.

Ko moze/hoce neka bezi iz Srbije...ili menjajte vlast.

ZOONLOGONECHON

pre 10 godina

Za ZIO u Sociju je izgradjena cesta od Socija do skakonice
van Socija koja je kostala 1,5 miljardi dolara.
Jedne nezavisne novine ( kojih je sve manje u Moskvi ),
su izracunale da za je po celoj cesti prosipat KAVIJER,
da ne bi izasla tolika cena. RUSIJU guta korupcija.
TAKO ME NE CUDI PROBLEM SA JUZNIM TOKOM. Nije Rusima
tesko bilo naci ljude u Srbiji koji misle samo na
svoj dzep.

genius loci

pre 10 godina

Pa mi smo pod protektoratom... A naši funkcioneri sve odradjuju za dečiji dodatak. Pa nema budžet više ni za njihove plate. Nepostoji nikakav ekonomski kapacitet u zemlji, sem prirodnih resursa... To je dokaz da više nemamo nikakav suverenitet, i tako će nas svi i tretirati, kao jednu centralno američku banana državu. Ali ovo nam se nije desilo 90-tih. Ovo rasulo je počelo kod nas decenijama pre toga... ali posle perioda kad se kod nas jelo viljuškama, a dok se na britanskom dvoru jelo rukama....

momazver

pre 10 godina

mukica/Bajatovic/....sto ga pred kamerama uhvatiste i dokumentovaste da LAZE....te stuca, te muca, te krsi prstice,te menja boje/ko semafor,cini mi se da je i pozeleneo/, al ivuuuklo ga je ono kad je odbio da vam/narodu/ ispuni muzicku zelju.neko medjutim svira, mukici se ta muzika dopada i on igra, siroce, ko mecka.

Ma genije

pre 10 godina

Gledam i ne verujem. Taman kada pomislim da me Bajatović ne može više iznenaditi, on pokaže da sam pogrešio. Jedino ne mogu da odlučim da li je ovaj čovek genije ili ....? Tako se ponašati u javnosti, pa to stvarno retki pojedinci mogu. Moramo se ipak Diviti tom bezobrazluku! Mislim da mladi mogu dosta da nauče od njega, npr. način izgovaranja pojedinih reči i rečca (mislim da je najteža za uvežbati "aaaaaa"), gestikulaciju rukama, glavom, telom i to sve pred kamerama. Ne, ipak je on genije...

Sane ZR

pre 10 godina

Šta drugo očekivati od bivšeg svršenog magacionera, gospodin ispekao znanje pa još dobio vetar u leđa iz stranke ?!? U Srbiji se više ne ceni znanje, poštenje, iskustvo,.................itd., već neke dijametralno suprotne strane !?!?!?!?!
Nemamo institucije sistema, koje bi trebale da rade svoj posao, a kad ih jednog dana bude onda će vuk pojesti magare !!! A svi koji su se obogatili na grbači naroda će legalizovati svoja materijalna dobra i novac teškom mukom stečen.

Kostantin B.

pre 10 godina

Zug u Svajcarskoj je najmanje kriv za kriminalne radnje u Srbiji.
Jel Zug ''tera'' nase politicare da otvaraju offshore firme?

Najveci privredni kriminal,korupcije,afere,tajkuni,
povezani su sa offshore-om.

Dok se ne zabrane offshore firme u Srbiji,od Srbije nema nista.

Nijedna stranka ili politicar,nece izaci na kraj sa kriminalom,jer su svi debelo umesani.

Bajatovicu nece nista da fali,on je sps,ruski slejv,itd.
Ima i dalje da nas gazi tajkunska ili ruska cizma,otimace sve sto moze da se otme.
Sve dok narod ne izadje na ulice.
A od toga,nema nista.

Ђорђе В.

pre 10 godina

Док год Србија не постане нормална држава и стегне целу државу са испитивањем порекла имовине,ѕабране офшор компанија и кћерки фирми,
до тад ће политичари бити само све дебљи,физички и на рачуну.

Руси нас мажу годинама са јужним током,никако да почне изгрдња,важно да сисају све изворе и нис,а сад када и треба као да почне изградња,ето офшора и изношења пара.
Толико о браћи русима.

Ко се договорио са русима о непризнавању косова и поклон наших извора заједно са нис-ом,треба да одговара као државни непријатељ бр.1,
као и сви који и даље сарађују са русима на штету државе Србије.

dragica

pre 10 godina

ZASTO INSAJDER NE ISTRAZI KAKO SU PROSLI RADNICI NISA I KOLIKO JE U SRBIJI OSTALO NAFTE.U SRBIJI IMA NAFTE ZA JOS 5 GODINA A ONDA POSTAJEMO ZAVISNI OD DRUGIH RUSI DONELI SVOJE SISTEME CRPE DO ZADNJE KAPI.