Utorak, 30.10.2012.

12:05

Formira se anketni odbor o Kosovu, DSS protiv

Izvor: B92

Formira se anketni odbor o Kosovu, DSS protiv IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 11 godina

Polako se prisećam one primopredaje vlasti između Miloševića i Koštunice i tu tražim uzrok svim kasnijim problemima. Nekako se u taj tadašnji DSS prelilo previše nekih diskutabilnih patriota, a i čitav represivni aparat se odjednom podredio Koštunici. Koštuničina podrška JSO-u, predaja Legije Koštunici, huliganski ispadi usmereni protiv ambasada, protiv novinara, protiv EU, ovaj Veselinović kadar DSS-a, a i Kolubari epilog miriše na neke preletače iz SPS-a u DSS. Lično bih pitao Samardžića, nije li to previše slučajnosti!? Jedina povezana ličnost u tome je i večiti diskutabilni patriota - Pelević, Arkanov kum, Veselinovićev najveći prijatelj i zaštitnik.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Potpuno nadrealno. Nije kampanja ,ako je to uopšte prava reč ,histerična nego reakcija prozvanih u "Insajder"-u .Dakle po ko zna koji put klasična zamena teza...Zašto bi nekom ko je ispravan smetala istraga ?

P.s. Pogodak u središte stvari je u stvari sadržan u komentaru Boba Roka ako se ne varam ,a to je da je izostao taj famozni šesti oktobar ....Naime svega ovog i mnogo toga još ne bi bilo da 5.-og uveče sa skupštinske terase novoizabrani predsednik nije slavodobitno izjavio "...bilo kakvog revanšizma ne sme biti! ...." E ,sada mi trpimo razorne posledice jedne takve ispostavilo se, pogubne politike .Pitanje je da li se moglo drugačije ? Mislim sada je svima jasno da je moralo ali da li se moglo?

ddr

pre 11 godina

DSS nikada nista ne valja.Jedan pljuje Evropu a sinove zaposlio u Briselu.Drugi se kune u Ruse a firmi dao ime sa prefiksom EUROP.Kada bi bilo pitanje gde se uliva Dunav,oni bi vecali,vecali i zbog neobavestenosti odgovorili ispod Svarcvalda.

neko ko pamti

pre 11 godina

Pa kada se g.Samardžić i g.Drecun ,,udruže,, sa njihovim ,,argumentima,, više je nego jasno šta se tamo dešava.Ovaj odbor MORA da se IZJASNI,a ne da se daju izjave s kraja zdrave pameti .I MORA im se dati ROK za postupanje na dalje kad već do sada niko iz tužilaštva nije nas obavestio šta se preduzima za neopravdane i ,,izgubljene ,,onolike pare .Inače borba protiv korupcije je u startu obesmišljena.Ova pljačka traje isuviše dugo da bi se neko mogao izvući ,,da nije imao pojma,,,,dok i dandanas tamo se liferuju na isti način i sa ,,istom namenom,,,,,na izvol,te drage ,,patrijote,,.Insajderu savaka čast i podrška,mnogi su ljudi uz tv,u vrema vaše emisije ,komentar nije moguće proslediti,iz pristojnosti.SačuvJ NAS BOŽE OVAKVIH PATRIJOTA,ZA ONE DRUGE ĆEMO LAKO.

bombonu

pre 11 godina

Da smo mi jedna normalno uređena zemlja,nikakav Anketni odbor ne bi ni trebao,već bi uvid u trošenje sredstava bilo stalno i transparentno.
Samim tim ne bi bile moguće zloupotrebe.
Nisu evropski političari pošteni zato što im je to u mentalitetu,niti zato što su mnogo finiji od nas,već zato što nemaju načina kako da "kraduckaju" a nisu ni zaštićeni pred zakonom,kao što je to slučaj u Srbiji.
(Zato i toliko opiranje naših političara ulasku u EU, 30. oktobar 2012 14:33)

Sve je tacno ali uni su malo vise fini od nas ali i kod njima ima takve ali vjeruj da nisu oni ko nas na balkanu... i zato nama na balkanu treba evropa zbog te zakone, vidi sto se dogadja u hrvatsku hapse ex premier za placku tada kad su implimentirali evropske zakone pa da ne pricam za dobar sudski sistem i za fondove koje daje evropa za clanice te iste nama stvarno treba evropska unija pozdrav is makedonija

Milorad

pre 11 godina

Samo ne pominjite vladiku DSS-a Kosovskomitrovačke eparhije,knjaza Marka od Kolašina,kadiju,pašu i subašu iz Zubinog Potoka,blaženog nam sveca ćutljivoga sa sve svitom,sa sve onom svojom vojskom...Nemojte aman ljudi!!!!
Eh,kad bi dragi Bog dao da on onakav kakav je pojasni neke stvari.Eto,ne mora naB92,tu je RTS itd...pa i sud.
Ovako od sto "Insajdera" možeš da sastaviš sve i pretkosovske i kosovske i"postkosovske" cikluse,džaba ti bilo.
Dok knjaz ne kaže,ili što bi se reklo prozbori.

kanibal

pre 11 godina

"Da nije bilo DSS-a jos bi nam Sloba bio na vlasti.
A sad pljujete DSS.
Kako rece moj prijatelj-kratkorocno pamcenje.
(Miki, 30. oktobar 2012 21:26) "

Ozbiljno??? Oni su skinuli SLobu?

Kako?

Znam da umeju da rade 25h dnevno za dobrobit naroda, ali nikako ne mogu da se setim kako su oni skinuli Slobu?

Damir

pre 11 godina

Ha, ha, `legalisti` se plase da istina slucajno ne izadje na videlo?! Mozda se Samardzic plasi da se sazna koliko je para on licno potrosio?!

kaiser

pre 11 godina

"Opet b92 po dss-u i Kostunici!! To se zove kompleks!! Sta god neko izjavi a da nije pljuvanje Srbije i srpskog naroda b92 ga napada!!!
(Rade, 30. oktobar 2012 20:21) "

I ti si prepoznao o kome je rečl kad se spomenu "patriotska pljačka", "pljačka Kolubare", "lopovčine i kokošari" ?

Zar je baš toliko očigledno?

JIMI

pre 11 godina

@two Podrzavam te u 99%,a onja jedan posto je sto Dinkic ne moze da prodaje PKB jer PKB nije pod njegovom ingerencijom i resorom.
@two Hvala na podržci ali mi reci kada je nešto bilo dokazano ANKETNIM OBORIMA nikad!!!Pa i sada nece biti ništa jer to BACANJE PRASINE U OCI NARODU!Pa zašto država placa policiju,kojekave bezbedonosne agencije,pa gde je tu JAVNI PRAVOBRANILAC!!!!!!!!!A što Dinkica tiče živi bili pa videli jedino ako zagusti popustice ali sumnjam napravice on zakon po hitnom postupku!!!!Pa kako se usudio da ponudi zemlju bez TENDERA!!!!!!!
tako ce da smandrlja i ovo!!!!!Pozdrav

KRATKO I JASNO

pre 11 godina

pa i u zivotu vam je tako.svaki lopov i kriminalac se brani obicno cutanjem,nikad ne priznaje da je krao ili ucestvovao u kriminalnim radnjama.politicarima je formula odbrane patriJotizam.

s

pre 11 godina

sve je to davno pevao beogradski sindikat, samo vi niste hteli da cujete...

"najvece patriote, sto puta su nas izdale,
slali nas u ratove, za svoj licni interes,
dok ikone su pevale, majke su naricale,
na krvavim parama institucije su nicale"

Two

pre 11 godina

@(JIMI, 30. oktobar 2012 18:42) Podrzavam te u 99%,a onja jedan posto je sto Dinkic ne moze da prodaje PKB jer PKB nije pod njegovom ingerencijom i resorom.
Dinkic je video da je realno sa budzetom pljunuo pod prozor svima i da se nece puniti kako je zamislio,pritoscima na gradjane.
Gradjani bi izmirivali svoje obaveze da nisu dovedeni pred svrsen cin.
Mi ovde imamo kontinuirani problem 20 godina,svi politicari prweuzimali odgovornost,a jedan nije odgovarao za malverzacije.Bizarnost u pljacki doseze granice da su uspeli preko partije da upadnu na groblje velikana,kao pocastvovani sto su pljackali

Nebojsa

pre 11 godina

Pa normalno da je DSS protiv kad su njihovi kadrovi na Kosovu umesani u najprljavije radnje.Samo me cudi da i SPS nije protiv toga.Svaka cast Insajderu pokazace se jos pljavog vesa.Samo napred

JIMI

pre 11 godina

Ako je sve navedeno u INSAJDERU tačno, a nema nagovještaja da nije, onda se postavlja pitanje kako Srbija nije bankrotirala, kako se uopšte održava "u životu". Strašno šta se radi!
(Branka Vuksanovic, 30. oktobar 2012 16:13)
MI SMO NEMOGUCI NAROD ZAR I POSLE TOLIKIH DOKAZA VI SE PITATE ZA BANKROT?????NEPOJMILJIVO?,SULUDO?,NEOBAVESTENO?,GDE VI ZIVITE GOSPODJO
PA ZAR NEVIDITE DA SU STALNO TRCALI ZA MMF-OM,UZIMALI KREDITE OD KOGA SU STIGLI A SADA KADA DOLASZI GRCKI SCENARIJO DINKIC PRODAJE P.K.B.?IZEMLJU PO SRBIJI SAMO DA BI OSTALI NA VLASTI!!!!JER VEC NI MMF.NECE DOCI I DA-
-ZMURI KADA VIDI KAKO SE NASI POLITICARI PONASAJU!!!!!OVDE SAMO MOTKA SPASAVA!!!
PRED SPRD

Simon

pre 11 godina

Kakva bi parodija od udruzenja bio ovaj DSS, samo da nisu toliko stete naneli nasem drustvu i drzavi. Puna su im usta legalizma, ali samo sto nikad nije vreme i nikad nije prilika za bilo sta. "Nemojte sad o korupciji i kriminalu dok gori Hilandar, nemojte o pljacki na Kosovu, nije vreme, nemojte zvati Kostunicu na sud (pa ni u svojstvu svedoka), zna se da on ni mrava ne bi zgazio, a nit je sta video, nit je sta cuo". Izgleda da neko ne spava bas snom pravednika?

Alex1

pre 11 godina

@(nenad, 30. oktobar 2012 13:36) "Sad je DSS i Koštunica kriv za sve?"

Naravno da nije DSS "kriv za sve", kriv je pre svega što je rusko kukavičje jaje i što je radio protiv interesa Srbije. Ovo pljačkanje pod plaštom patriotizma je više nus efekat, mada i za to treba SVI koji su učestvovali da odgovaraju.

"Košunica je imao odlične ideje ,ali nije imao snage ( i ljudi) da ih sprovede u delo. Logično je da se za Kosovo trebalo tako boriti, otvarati fabrike, škole, graditi zgrade, kupovati zemlju od šiptara.... ali su se tog posla dohvatili kriminalci i prevaranti."

Prvo, on nikad nije ima "odlične ideje", već samo zapaljive, destruktivne, jalove ideje koje nemaju utemeljenje u realnosti. Ukratko, bavio se isključivo "loženjem".
Drugo, "tog posla su se dohvatili kriminalci", kao što kažeš, koji su, nekim čudom, skoro svi iz njegove stranke! Kakva slučajnost!

NekiBG

pre 11 godina

Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo!
Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje! Toliko su daleko u tome otišli da sada tim pritiscima na pravosudje deluju kao paraistražna i parapravosudna institucija. Šta je cilj da postanu država u državi? Zaista ostavljaju utisak paradržavne institucije. Neće se to dobro završiti.
(Gordana)

O cemu ti pricas Gordana i u kom ti svetu zivis? Za najvece afere u svetu su pokrenute istrage samo zahvaljujuci istraznom novinarstvu. Koje nikada ne bi bile pokrenute da nisu novinari objavili svoja saznanja. A tek kod nas??? Novinari ne istrazuju, objavljuju informacije do kojih su dosli i ne presudjuju ali njihova saznanja moraju biti istrazena i procesuirana i to javno od strane onih koji su placeni da to rade na politickom i sudskom nivou. A oni to ne rade vec dvadeset godina iako vec i ptice znaju da se pljacka bogati na tudjoj muci i pod plastom patriotizma. Ako to i sada ne urade, onda neka tuze i ukinu B92 za iznosenje lazi, klevete, izdaje...jedbva uhapsise onogveselinovica godinu dana su POLITICARI pricali kako je to jedan FINE Srbin i patriota...

Ugljesa

pre 11 godina

"Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo! Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje!"

Ako imamo drzavu - nemamo jer da imamo ne bi doslo do ovga i toliko se zapustilo.
Drugo gde si nasla da B92 vrsi istrazne radnje 9istrazno novinarstvo je drugo) dize optuznice i presudjuje? javnost ocekuje da se drzava probudi i uradi ono sto treba da uradi - istrazi digne optuznice i presudi. I to pod hitno.

Aleksandar iz Srema

pre 11 godina

Znači patriJote iz DSS više nisu legalisti. E, pa oni su bivši REŽIM koji više nikad neće imati tu sreću da upravlja Srbijom.

bezimena

pre 11 godina

Nisu evropski političari pošteni zato što im je to u mentalitetu,niti zato što su mnogo finiji od nas,već zato što nemaju načina kako da "kraduckaju" a nisu ni zaštićeni pred zakonom,kao što je to slučaj u Srbiji.
(Zato i toliko opiranje naših političara ulasku u EU, 30. oktobar 2012 14:33)

Ne bih se složila sa Vašom konstatacijom, jer da evropski političari, tj. narodi (oni su njihovi predstavnici), nisu pošteniji od nas, ne bi doneli zakone koji ih NE štite!

MCG

pre 11 godina

Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo!
Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje! Toliko su daleko u tome otišli da sada tim pritiscima na pravosudje deluju kao paraistražna i parapravosudna institucija. Šta je cilj da postanu država u državi? Zaista ostavljaju utisak paradržavne institucije. Neće se to dobro završiti.
(Gordana)
Priznaj sta te zaista zulja Gordana. To se zove istrazno novinarstvo koje proziva drzavu da radi svoj posao a ne da se ponasa kao paradrzava...to je sve i to je OGROMAN DOPRINOS RAZVOJU PARADRZAVE U DRZAVU.

Branka Vuksanovic

pre 11 godina

Ako je sve navedeno u INSAJDERU tačno, a nema nagovještaja da nije, onda se postavlja pitanje kako Srbija nije bankrotirala, kako se uopšte održava "u životu". Strašno šta se radi!

Stevan

pre 11 godina

Nadam se da je sada, napokon, svima jasno zasto Kostunjavi & Co. ne izgovaraju recenicu a da u njoj nije Kosovo. Jos jednom BRAVO I HVALA INSAJDERU i B92 sto se na svoj nacin bore za bolje sutra nase dece. Bagra od DSS-ovaca nece da govori za B2... da nece da naprave spisak medija kojima hoce da odgovoraju na pitanja. Jel ste culi vokabular brata Marka Jaksica... kako samo pogrdno izgovara rec "siptari", pa nije ni cudo sto Albanci nece da cuju da zive u Srbiji. Mogu misliti kako su se razni Jaksici ponasali prema Albancima kad su imali vlast na Kosovu. Nego, sto pre pokrenuti sve da se razjasni politicka pozadina ubistva premijera Zorana Djindjica.

zikaprof

pre 11 godina

Ljudi,ne zanosite se.Pa kad je u ovoj zemlji bilo koji anketni odbor nešto rešio.To je samo bacanje prašine u oči ovom jadnom napaćenom narodu.Kad se prašina bude slegla i vuk sit i ovce na broju,a kola će se slomiti preko autora insajdera.
Da je pravde,sva ta bulumenta oko "prepoštenog,neobaveštenog" Koštunice bi već odavno bila u zatvoru zajedno sa svojim vodjom.

Milos

pre 11 godina

Nije u redu da se prispituje trosenje para za Kosovo, ali je u redu da se preispitaju sve privatizacije od pre vladavine DSS-a, da se preispitaju sve presude od pre, ma da se preispita sve od pre njih jer su svi drugi "krali sakom i kapom i upropastili i izdali ovu zemlju", ali samo nemojte da dirate DSS i prepostenog Kostunicu koji nije ni znao za sve ovo!

Gordana

pre 11 godina

Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo!
Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje! Toliko su daleko u tome otišli da sada tim pritiscima na pravosudje deluju kao paraistražna i parapravosudna institucija. Šta je cilj da postanu država u državi? Zaista ostavljaju utisak paradržavne institucije. Neće se to dobro završiti.

Srecko

pre 11 godina

Taman posla! Sta tu ima da se utvrdjuje. Pa sta ako su neki krali? Kosovo je izuzetak i tamo sve moze i oduvek je moglo! Na kraju je bas oko toga i ispala frka, jer prvi put na Kosovu nesto nije moglo, a to je secesija. Ako tzv privrednici sa Severa odu u corku, oni ce svoje posteno ukradene pare da sklone, pa ce raja da pokupi pinkle i pravac Beograd. Ako Boga znate razumite tezinu situacije i mante se corava posla! Prvo da vidimo gde i dokle vazi ovaj nas nesrecni ustav, pa kad se to resi bice istorijksa sansa da nesto krene u ovoj nasoj zemlji. E ako i to ne iskoristimo i treba da nestanemo kao narod!

bezimena

pre 11 godina

DSS je jedva prešao cenzus, nije mi jasno zašto se svaki čas javljaju
(Proka, 30. oktobar 2012 13:04)

Očigledno je da su ruke članova DSS najprljavije u ovoj pljački veka na Kosovu (niko pošten nema razloga da se protivi istraživanju KRIMINALA, naprotiv), a deo opljačkanih para je morao ići i u centralu stranke, tako se stiže do samog vrha, pa su se zato ovako i uznemirili!

Farma macaka

pre 11 godina

Prosla ni sadasnja vlast nemaju snage da se obracunaju sa DSS-om. Nije ispitana pozadina ubistva Zorana Djindjica gde je DSS sa svojim Vojislavom Dr Kostunocom, Acom Tomicem, Verom Nedeljkovic i te kako imao udela.Sada kada je pljacka otkrivena plase se da anketni odbor ne dodje do vrha stranke..Izbegavaju i izbegavace svaki odgovor po ovom pitanju jer im je pitanje Kosova i antagonizam prema EU jedina nada opstanka na politickoj sceni Srbije. Ako je jedna SRS sa svojom retrogradnom politikom otisla u politicku istoriju nadam se da ce se i DSS vrlo brzo pridruziti tom putu jer su na proslim izborima jedva presli cenzus

Zato i toliko opiranje naših političara ulasku u EU

pre 11 godina

Da smo mi jedna normalno uređena zemlja,nikakav Anketni odbor ne bi ni trebao,već bi uvid u trošenje sredstava bilo stalno i transparentno.
Samim tim ne bi bile moguće zloupotrebe.
Nisu evropski političari pošteni zato što im je to u mentalitetu,niti zato što su mnogo finiji od nas,već zato što nemaju načina kako da "kraduckaju" a nisu ni zaštićeni pred zakonom,kao što je to slučaj u Srbiji.

sve naopako

pre 11 godina

Zalosno je samo to sto mora da se prave nekakvi Insajder, da se o tome godinama prica... pa tek pod tim pritiskom da neko napravi nekakav anketni odbor (kome se najverovatnije ne moze verovati, jer vrana vrani oci ne vadi).
Ima li neka institucija u ovoj zemlji, koja ce da predupredi neki lopovluk, i da se time bavi zato sto joj je to posao, a ne zato sto je neko morao da napravi TV emisiju o tome?
Toliko price o institucijama, a upravo onima koji najvise o tome pricaju, cilj je da iste nikada ne zazive i ne pocnu da rade svoj posao.

crni domino

pre 11 godina

Samo sverceri, lopovi, profiteri i bolesni imovi mogu da ne podrze ovakav anketni odbor!
Koji su to politicari sto rade protiv svog naroda a za interese sacice otpadnika? To mogu biti samo bolesni umovi da rade u ovoj trenutno bolesnoj drzavi kojoj ce rak otkinuti Kosovo!

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

A tome se suprostavio Marjko Jaksic jel je njegovo polav Severa Kosova!!" U svaku je corbu umesan...bez njega ni da se dise ne sme ako on ne kaze..i njegovih satelita...SNV-a sa Jovicem..Opstina..Vodovod saRakicem Standard sa (na siroko poznatim) Ralicem....itd..itd

Batke

pre 11 godina

neverovatno je koliko je jedna mala stranka ogrezla u zlo. DSS je bio svuda i uvek tamo gde se Srbija razgradjivala. Nikada nista nisu uradili za narod u Srbiji. Uvek su bili gde tamo gde se radilo iza ledja javnosti. Deklarativno su bili protiv Milosevica ali je Kostunica zadrzao citav Slobin policijski aparat....Bio je protiv Zorana i svega progresivnog i to uvek izmniljsajuci nove neprijatelje. Njihovi ljudi bili su glavni u Kolubari i u jos bezbroj afera...cela stranka je ustvari jedno privatno preduzece a Vojislav Kostunica nistra drugo nego politicki TAJKUN Srbije koje se obogatio zajedno sa svojom svitom uvek prikrivajuci to pricom o patritizmu...Poznat klise, ali narodu treba uvek mnogo vremena da se opameti. Da ima pravde bili bi svi odavno u zatvoru !!!

xy

pre 11 godina

Aj da budem potpuno iskren i dobronameran. Gospodine Vučić, ne podnosim Vas kao javnu ličnost. Privatno, ne znam ništa o Vama, niti me posebno zanima. Ne sumnjam da ste sasvim ok, nemam razlog da mislim drugačije! I nikada nisam glasao za Vas i Vašu stranku. Ali ako isterate ovo sa zloupotrebama oko Kosova, ako vidim da I odgovorne dss-ovce procesuirate i ako stvarno realno stavite sve ostale stvari na svoje mesto u ovoj DRŽAVI...imate moj glas na sledećim izborima, sliku Vašu ću na zid da kačim ako treba! Inače sam LIBERAL, onda znajte "koliko ima sati"!!! Muka mi je više od kriminalaca i lažnih patriota koji seju mržnju i crnilo po ovoj divnoj zemlji!!! Iskoristite šansu, sredite zemlju i narod će biti uz Vas kako god da se zovete i u kojoj god stranci bili! DOKAŽITE SE KONAČNO VEĆ JEDNOM! IMATE JEDINSTVENU ŠANSU!!! U POZICIJI STE! Hoću bre normalan život za sebe i svoje sugrađane!!! Da skratim...ko izvede "šesti oktobar" DO KRAJA, ima moj zacementiran glas!

Miskec

pre 11 godina

To su isti oni cije su masine radile na kopovima Kolubare 25 sati dnevno, pa kada si ih iz Insajdera pitali kako je to moguce, odgovorili su da je to bio ,bas onaj, dan kada se menjalo zimsko, u prolecno vreme. Logicno. I cemu sve ovo, pitam se da li je neko video u dnevniku RTS-a, sinoc, u vremenskoj prognozi, da je Kosovo prikazano kao i sve drzave u regionu, sa granicama.

Milloje

pre 11 godina

Ali pazite taj bezobrazluk!?Oni odbijaju bilo kakav razgovor sa insajderom i novinarima B92!? Alo bre pa gde to ima! Vas niko nista ne sme da pita, vi ste neobavesteni i nedodirljivi!?
Bando jedna lopovska, pa vi ste unazadili ovu drzavu, vi ste pravdali pobunu JSO, vi ste znali sta se sprema 12. marta, vi ste huliganske horde podrzavali u rusenju Beograda....vi ste kancer koji Srbiju nagriza i ne pusta godinama!
Hocemo odgovore na pitanja insajdera!!!

logika

pre 11 godina

DSS je jedina normalna i dosledna stranka u Srbiji kojne pada na razne sarene laze ili podmetacine
(Nikola)

Pa valjda bi onda bas zato trebali da TRAZE istragu? da se zapuse usta "lazovima".

miloš Novi Sad

pre 11 godina

"...a tome se oštro usprotvilia Demokratska stranka Srbije ..."

pametnom dosta
(Perspektiva, 30. oktobar 2012 12:26)

A pametan veruje svojim očima a ne interpretaciji novinara ...
(NekoIzMase, 30. oktobar 2012 12:44)

Bio si na Kosovu? Tamo živiš? Lično poznaješ sve koje je Insajder spomenuo? Mislim, to podrazumeva ono "verovati svojim očima".

Ali ne, ti ne veruješ svojim očima, već onome što ti vrli vođ Koštunica kaže.

Hm, da li verovati Insajderu, koji je sve svoje tvrdnje argumentovao tekstualnim, audio i vizuelnim dokazima? Ili DSS-u, koji je svoje tvrdnje argumentovao Carom Lazarom, svetosavljem, patriJotizmom? Teško pitanje za one sa jeftinijim ulaznicama!

nenad

pre 11 godina

Sad je DSS i Koštunica kriv za sve? I za Dulića i za Trivan i za Tadića, sto ide po komšiluku i pravda se i toroče, ko neka strina i viče : "Jao si ga vama ?"
Košunica je imao odlične ideje ,ali nije imao snage ( i ljudi) da ih sprovede u delo.
Logično je da se za Kosovo trebalo tako boriti, otvarati fabrike, škole, graditi zgrade, kupovati zemlju od šiptara.... ali su se tog posla dohvatili kriminalci i prevaranti. I sad Insajder istražuje gde su pare iz 2004,2005?.
Mogu da im dam ideju da istražuju odakle živih Srba uopšte ,kada smo radili za 3 marke , a hleb bio 50 pf, a pri tome svi nosili Nike airmax 2.

Amos

pre 11 godina

Nemojte sad braco, pobogu... pa ajde da prvo resimo vazna i kljucna pitanja - poput - sta cemo i kako cemo i kad cemo sa EU, sta sa kosovom, sta sa nezaposlenima, sta sa tim globalnim otopljavanjem, kad cemo vec jednom napraviti lift do meseca, da li ima nekih napredaka u hladnoj fuziji... i kad to sve resimo - onda samo da osvojim prvenstvo sveta u fudbalu!

E TAD, treba resavati pitanje lopovluka! Ali prvo da se rascisti sa obicnim kriminalcima, pa tek onda eventualno politicari. Oni nam nisu toliko bitni, to su sve dobri ljudi i patriote. Oni kradu samo kad moraju, a i tad zbog drzave... MORE!

dejan marelli

pre 11 godina

Bez želje da ikoga vredjam ili napadam ali zaista mi nije jasno zašto su ljudi iz DSS-a toliko protiv da se istraži cela ta stvar oko trošenja budžetskih sredstava na Kosovu? Neka se stvar ispita pa svako ko je zgrešio neka odgovara, iz koje god stranke bio... ovako ljudi iz DSS-a svojom meni nerazumljivom reakcijom upravo čine da posumnjam da su baš oni najviše umešani u te malverzacije...

Milan

pre 11 godina

Neverovatno je koliko su neki ljudi ogrezli u kriminalu i lopovluku.Pa naravno da su gospoda DSS-ovci protiv jer su najviše u svoj ovoj priči.Ustvari svi koji su krali i petljali svo ovo vreme su protiv istrage, pa naravno...nismo deca od 5 godina da ne razumemo!Sada neka Vučić pokaže svoju moć na delu.Bez politike.Čisto pošteno, pa da vidimo ko će gde..

beep

pre 11 godina

DSS najvece zlo posle Slobodana Milosevica,cak i od radikala,ali oni su jako mocni pod plastom patriotizma koji jos uvek pali kod dela naroda uvek ce da budu neki politicki faktor u srbiji,one barikade,sverc dole na kosovu je sve maslo DSS-a,njima je najvaznije da se pitanje kosova nikada ne resi,da sto vise para uzmu,otprilike isto kao iz kolubare kad su za vreme dok su imali svoja 2 direktora(Jovicica i Tomica)nestalo 130 mil evra,a masine radile po 25 sati dnevno

Djordjejugos

pre 11 godina

DSS je isto sto i Radikalna stranka, te zbog toga treba, da nestane sa politicke scene Srbije.
Stitite pljacke i lopove na Kosovu, Kolubari itd.

Lezdra

pre 11 godina

Simptomatično je da su u svim mutnim i zakulisnim radnjama i aferama od 2000 godine do danas upetljani kadrovi DSS-a, počev od nesmenjivanja Radeta Markovića, ubistva nekoliko policijskih činovnika i pripadnika DB, poput Buhe, afere prisluškivanja, pobune SAJ-a, ubistva premijera Đinđića, otvaranja sumnjivih agencija za zaštitu, predaje Legije, prodaje NIS-a ruskoj kompaniji Gaspromnjeft, Kolubare i kosovske patriotske pljačke. Pa šta su oni? Ko su oni? Može li njima iko u ovoj zemlji stati u kraj? Moželi ih bar iko pozvati na saslušanje? Mesecima se priča o tom "nesretnom" Duliću koji je bez tendera dao slovenačkoj firmi mogućnost da kopa jarak i polaže kabal duž autoputa Zgb-Bgd a ovamo DSS-ovci utope Rusima firmu vrednu 2 milijarde dolara sve sa naftnim izvorima za 1/5 te cene i nikom ništa. Hoće li ikada iko izračunati koliko nas je novca koštala vladavina DSS-a?

Kriminal na delu

pre 11 godina

Kako je ucinjen lopovluk od strane clanova DSS-a na Kosovu(imali smo prilike da vidimo) kako bi onda celnici stranke i dalje trolali pricu o tom istom Kosovu. Zaklinjanje u patriotizam, borbu za ostanak Kosova u sastavu Srbije ima i drugu konotaciju.Ispade da da su samo na severu Kosova Srbi jadni i ugrozeni.Nisam cuo da se celnici DSS-a mnogo brinu za srbe juzno odibra koji su u stvari najveci gubitnici i pacenici. Zato i izbegavaju svako novinarsko pitanje odstrane novinara B92 jer tu kucu smatraju izdajnickomine patriotskom.Patriotizam po njima je lopovluk i kradja para od strane budzetskih korisnika Srbije

Bob Rock

pre 11 godina

DSS i Vojislav DR Kostunica su najveci krivci za sve ovo sto nam se desava danas... Umesto da su pohapslili lopove i ubice kada su dosli na vlast, oni su ih pod parolom "ne politickom progonu" sacuvali zasluzenih kazni... Od svih bitangi koje su pljackale ovu zemlju devedesetih, jedino je onaj nesrecni kertes zaglavio robiju... Svi ostali su se mirno povukli i danas mirno zive...
A da je 6. oktobra na primer onaj nesrecni ministar zdravlja Bojic, ili onaj jos nesrecniji potparol JUL-a Markovic zavrsio na vesalima, pitanje je da li bi se danas sudilo onom Dulicu, odnosno da li bi mu uopste palo na pamet da uradi to za sta ga optuzuju da je uradio...

milan IZ INOSTRANSATVA

pre 11 godina

PA normalno sta lupate bre pa kakoce kostunjavi da doje na vlas sa cime i ocemu on jos zna nesto?On moli Boga gospoda dase kosovo bude problem dok postoji Srbija jel neko uopste cuo kostunjavog pricu o ekonomskom prosperitetu nase SRBIJE i onoliko lekara koje obrazovanje kosta odose u krizna podrucja da rade dali se taj demagog uopste stidi damu deca iz mirne i prespektivne drzave beze u ratna podrucja da naDJU POSAO?a ta koscica ni reci i nevidi sta mu narod redi i gde bega a on nikako neispusta KOsovo iz usta ja mislim dasu ga savetnici kao kera natuckali samo kosovo kosovo takoces doci na vlast a mozda i tvoja omiljena rodbina i prijatelji u kolubaru mozda ce biti jos dase sta kradei za njih!!

NekoIzMase

pre 11 godina

"...a tome se oštro usprotvilia Demokratska stranka Srbije ..."

pametnom dosta
(Perspektiva, 30. oktobar 2012 12:26)

A pametan veruje svojim očima a ne interpretaciji novinara ...

lili

pre 11 godina

Treba ,treba i to obavezno.Normalno je sto se ovi iz DSS protive,narocito gospodin Jaksic.Treba jednom i te novodosle funkcionere sa kosova preispitati i proveriti koliko stanova imaju u Beogradu.Videti u poreskoj upravi koliki porez na primanja su platili , i eto vam odakle pare za tolike stanove,kola,jahte i sl.Ovo,ako imate ,volje i hrabrosti ,moze da vam odradi i moja tetka Velika,samo joj dajte OVLASCENJE,pa makar ga potpisao i Vucic.Imacete podatke vrlo brzo,a tada se vise necete cuditi gde su pare koje idu na Kosovo.

Bob Rock

pre 11 godina

DSS i Vojislav DR Kostunica su najveci krivci za sve ovo sto nam se desava danas... Umesto da su pohapslili lopove i ubice kada su dosli na vlast, oni su ih pod parolom "ne politickom progonu" sacuvali zasluzenih kazni... Od svih bitangi koje su pljackale ovu zemlju devedesetih, jedino je onaj nesrecni kertes zaglavio robiju... Svi ostali su se mirno povukli i danas mirno zive...
A da je 6. oktobra na primer onaj nesrecni ministar zdravlja Bojic, ili onaj jos nesrecniji potparol JUL-a Markovic zavrsio na vesalima, pitanje je da li bi se danas sudilo onom Dulicu, odnosno da li bi mu uopste palo na pamet da uradi to za sta ga optuzuju da je uradio...

Milloje

pre 11 godina

Ali pazite taj bezobrazluk!?Oni odbijaju bilo kakav razgovor sa insajderom i novinarima B92!? Alo bre pa gde to ima! Vas niko nista ne sme da pita, vi ste neobavesteni i nedodirljivi!?
Bando jedna lopovska, pa vi ste unazadili ovu drzavu, vi ste pravdali pobunu JSO, vi ste znali sta se sprema 12. marta, vi ste huliganske horde podrzavali u rusenju Beograda....vi ste kancer koji Srbiju nagriza i ne pusta godinama!
Hocemo odgovore na pitanja insajdera!!!

beep

pre 11 godina

DSS najvece zlo posle Slobodana Milosevica,cak i od radikala,ali oni su jako mocni pod plastom patriotizma koji jos uvek pali kod dela naroda uvek ce da budu neki politicki faktor u srbiji,one barikade,sverc dole na kosovu je sve maslo DSS-a,njima je najvaznije da se pitanje kosova nikada ne resi,da sto vise para uzmu,otprilike isto kao iz kolubare kad su za vreme dok su imali svoja 2 direktora(Jovicica i Tomica)nestalo 130 mil evra,a masine radile po 25 sati dnevno

Kriminal na delu

pre 11 godina

Kako je ucinjen lopovluk od strane clanova DSS-a na Kosovu(imali smo prilike da vidimo) kako bi onda celnici stranke i dalje trolali pricu o tom istom Kosovu. Zaklinjanje u patriotizam, borbu za ostanak Kosova u sastavu Srbije ima i drugu konotaciju.Ispade da da su samo na severu Kosova Srbi jadni i ugrozeni.Nisam cuo da se celnici DSS-a mnogo brinu za srbe juzno odibra koji su u stvari najveci gubitnici i pacenici. Zato i izbegavaju svako novinarsko pitanje odstrane novinara B92 jer tu kucu smatraju izdajnickomine patriotskom.Patriotizam po njima je lopovluk i kradja para od strane budzetskih korisnika Srbije

miloš Novi Sad

pre 11 godina

"...a tome se oštro usprotvilia Demokratska stranka Srbije ..."

pametnom dosta
(Perspektiva, 30. oktobar 2012 12:26)

A pametan veruje svojim očima a ne interpretaciji novinara ...
(NekoIzMase, 30. oktobar 2012 12:44)

Bio si na Kosovu? Tamo živiš? Lično poznaješ sve koje je Insajder spomenuo? Mislim, to podrazumeva ono "verovati svojim očima".

Ali ne, ti ne veruješ svojim očima, već onome što ti vrli vođ Koštunica kaže.

Hm, da li verovati Insajderu, koji je sve svoje tvrdnje argumentovao tekstualnim, audio i vizuelnim dokazima? Ili DSS-u, koji je svoje tvrdnje argumentovao Carom Lazarom, svetosavljem, patriJotizmom? Teško pitanje za one sa jeftinijim ulaznicama!

bezimena

pre 11 godina

DSS je jedva prešao cenzus, nije mi jasno zašto se svaki čas javljaju
(Proka, 30. oktobar 2012 13:04)

Očigledno je da su ruke članova DSS najprljavije u ovoj pljački veka na Kosovu (niko pošten nema razloga da se protivi istraživanju KRIMINALA, naprotiv), a deo opljačkanih para je morao ići i u centralu stranke, tako se stiže do samog vrha, pa su se zato ovako i uznemirili!

xy

pre 11 godina

Aj da budem potpuno iskren i dobronameran. Gospodine Vučić, ne podnosim Vas kao javnu ličnost. Privatno, ne znam ništa o Vama, niti me posebno zanima. Ne sumnjam da ste sasvim ok, nemam razlog da mislim drugačije! I nikada nisam glasao za Vas i Vašu stranku. Ali ako isterate ovo sa zloupotrebama oko Kosova, ako vidim da I odgovorne dss-ovce procesuirate i ako stvarno realno stavite sve ostale stvari na svoje mesto u ovoj DRŽAVI...imate moj glas na sledećim izborima, sliku Vašu ću na zid da kačim ako treba! Inače sam LIBERAL, onda znajte "koliko ima sati"!!! Muka mi je više od kriminalaca i lažnih patriota koji seju mržnju i crnilo po ovoj divnoj zemlji!!! Iskoristite šansu, sredite zemlju i narod će biti uz Vas kako god da se zovete i u kojoj god stranci bili! DOKAŽITE SE KONAČNO VEĆ JEDNOM! IMATE JEDINSTVENU ŠANSU!!! U POZICIJI STE! Hoću bre normalan život za sebe i svoje sugrađane!!! Da skratim...ko izvede "šesti oktobar" DO KRAJA, ima moj zacementiran glas!

lili

pre 11 godina

Treba ,treba i to obavezno.Normalno je sto se ovi iz DSS protive,narocito gospodin Jaksic.Treba jednom i te novodosle funkcionere sa kosova preispitati i proveriti koliko stanova imaju u Beogradu.Videti u poreskoj upravi koliki porez na primanja su platili , i eto vam odakle pare za tolike stanove,kola,jahte i sl.Ovo,ako imate ,volje i hrabrosti ,moze da vam odradi i moja tetka Velika,samo joj dajte OVLASCENJE,pa makar ga potpisao i Vucic.Imacete podatke vrlo brzo,a tada se vise necete cuditi gde su pare koje idu na Kosovo.

logika

pre 11 godina

DSS je jedina normalna i dosledna stranka u Srbiji kojne pada na razne sarene laze ili podmetacine
(Nikola)

Pa valjda bi onda bas zato trebali da TRAZE istragu? da se zapuse usta "lazovima".

Milan

pre 11 godina

Neverovatno je koliko su neki ljudi ogrezli u kriminalu i lopovluku.Pa naravno da su gospoda DSS-ovci protiv jer su najviše u svoj ovoj priči.Ustvari svi koji su krali i petljali svo ovo vreme su protiv istrage, pa naravno...nismo deca od 5 godina da ne razumemo!Sada neka Vučić pokaže svoju moć na delu.Bez politike.Čisto pošteno, pa da vidimo ko će gde..

Lezdra

pre 11 godina

Simptomatično je da su u svim mutnim i zakulisnim radnjama i aferama od 2000 godine do danas upetljani kadrovi DSS-a, počev od nesmenjivanja Radeta Markovića, ubistva nekoliko policijskih činovnika i pripadnika DB, poput Buhe, afere prisluškivanja, pobune SAJ-a, ubistva premijera Đinđića, otvaranja sumnjivih agencija za zaštitu, predaje Legije, prodaje NIS-a ruskoj kompaniji Gaspromnjeft, Kolubare i kosovske patriotske pljačke. Pa šta su oni? Ko su oni? Može li njima iko u ovoj zemlji stati u kraj? Moželi ih bar iko pozvati na saslušanje? Mesecima se priča o tom "nesretnom" Duliću koji je bez tendera dao slovenačkoj firmi mogućnost da kopa jarak i polaže kabal duž autoputa Zgb-Bgd a ovamo DSS-ovci utope Rusima firmu vrednu 2 milijarde dolara sve sa naftnim izvorima za 1/5 te cene i nikom ništa. Hoće li ikada iko izračunati koliko nas je novca koštala vladavina DSS-a?

Zato i toliko opiranje naših političara ulasku u EU

pre 11 godina

Da smo mi jedna normalno uređena zemlja,nikakav Anketni odbor ne bi ni trebao,već bi uvid u trošenje sredstava bilo stalno i transparentno.
Samim tim ne bi bile moguće zloupotrebe.
Nisu evropski političari pošteni zato što im je to u mentalitetu,niti zato što su mnogo finiji od nas,već zato što nemaju načina kako da "kraduckaju" a nisu ni zaštićeni pred zakonom,kao što je to slučaj u Srbiji.

Farma macaka

pre 11 godina

Prosla ni sadasnja vlast nemaju snage da se obracunaju sa DSS-om. Nije ispitana pozadina ubistva Zorana Djindjica gde je DSS sa svojim Vojislavom Dr Kostunocom, Acom Tomicem, Verom Nedeljkovic i te kako imao udela.Sada kada je pljacka otkrivena plase se da anketni odbor ne dodje do vrha stranke..Izbegavaju i izbegavace svaki odgovor po ovom pitanju jer im je pitanje Kosova i antagonizam prema EU jedina nada opstanka na politickoj sceni Srbije. Ako je jedna SRS sa svojom retrogradnom politikom otisla u politicku istoriju nadam se da ce se i DSS vrlo brzo pridruziti tom putu jer su na proslim izborima jedva presli cenzus

Batke

pre 11 godina

neverovatno je koliko je jedna mala stranka ogrezla u zlo. DSS je bio svuda i uvek tamo gde se Srbija razgradjivala. Nikada nista nisu uradili za narod u Srbiji. Uvek su bili gde tamo gde se radilo iza ledja javnosti. Deklarativno su bili protiv Milosevica ali je Kostunica zadrzao citav Slobin policijski aparat....Bio je protiv Zorana i svega progresivnog i to uvek izmniljsajuci nove neprijatelje. Njihovi ljudi bili su glavni u Kolubari i u jos bezbroj afera...cela stranka je ustvari jedno privatno preduzece a Vojislav Kostunica nistra drugo nego politicki TAJKUN Srbije koje se obogatio zajedno sa svojom svitom uvek prikrivajuci to pricom o patritizmu...Poznat klise, ali narodu treba uvek mnogo vremena da se opameti. Da ima pravde bili bi svi odavno u zatvoru !!!

dejan marelli

pre 11 godina

Bez želje da ikoga vredjam ili napadam ali zaista mi nije jasno zašto su ljudi iz DSS-a toliko protiv da se istraži cela ta stvar oko trošenja budžetskih sredstava na Kosovu? Neka se stvar ispita pa svako ko je zgrešio neka odgovara, iz koje god stranke bio... ovako ljudi iz DSS-a svojom meni nerazumljivom reakcijom upravo čine da posumnjam da su baš oni najviše umešani u te malverzacije...

Djordjejugos

pre 11 godina

DSS je isto sto i Radikalna stranka, te zbog toga treba, da nestane sa politicke scene Srbije.
Stitite pljacke i lopove na Kosovu, Kolubari itd.

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

A tome se suprostavio Marjko Jaksic jel je njegovo polav Severa Kosova!!" U svaku je corbu umesan...bez njega ni da se dise ne sme ako on ne kaze..i njegovih satelita...SNV-a sa Jovicem..Opstina..Vodovod saRakicem Standard sa (na siroko poznatim) Ralicem....itd..itd

Miskec

pre 11 godina

To su isti oni cije su masine radile na kopovima Kolubare 25 sati dnevno, pa kada si ih iz Insajdera pitali kako je to moguce, odgovorili su da je to bio ,bas onaj, dan kada se menjalo zimsko, u prolecno vreme. Logicno. I cemu sve ovo, pitam se da li je neko video u dnevniku RTS-a, sinoc, u vremenskoj prognozi, da je Kosovo prikazano kao i sve drzave u regionu, sa granicama.

milan IZ INOSTRANSATVA

pre 11 godina

PA normalno sta lupate bre pa kakoce kostunjavi da doje na vlas sa cime i ocemu on jos zna nesto?On moli Boga gospoda dase kosovo bude problem dok postoji Srbija jel neko uopste cuo kostunjavog pricu o ekonomskom prosperitetu nase SRBIJE i onoliko lekara koje obrazovanje kosta odose u krizna podrucja da rade dali se taj demagog uopste stidi damu deca iz mirne i prespektivne drzave beze u ratna podrucja da naDJU POSAO?a ta koscica ni reci i nevidi sta mu narod redi i gde bega a on nikako neispusta KOsovo iz usta ja mislim dasu ga savetnici kao kera natuckali samo kosovo kosovo takoces doci na vlast a mozda i tvoja omiljena rodbina i prijatelji u kolubaru mozda ce biti jos dase sta kradei za njih!!

zikaprof

pre 11 godina

Ljudi,ne zanosite se.Pa kad je u ovoj zemlji bilo koji anketni odbor nešto rešio.To je samo bacanje prašine u oči ovom jadnom napaćenom narodu.Kad se prašina bude slegla i vuk sit i ovce na broju,a kola će se slomiti preko autora insajdera.
Da je pravde,sva ta bulumenta oko "prepoštenog,neobaveštenog" Koštunice bi već odavno bila u zatvoru zajedno sa svojim vodjom.

crni domino

pre 11 godina

Samo sverceri, lopovi, profiteri i bolesni imovi mogu da ne podrze ovakav anketni odbor!
Koji su to politicari sto rade protiv svog naroda a za interese sacice otpadnika? To mogu biti samo bolesni umovi da rade u ovoj trenutno bolesnoj drzavi kojoj ce rak otkinuti Kosovo!

Aleksandar iz Srema

pre 11 godina

Znači patriJote iz DSS više nisu legalisti. E, pa oni su bivši REŽIM koji više nikad neće imati tu sreću da upravlja Srbijom.

sve naopako

pre 11 godina

Zalosno je samo to sto mora da se prave nekakvi Insajder, da se o tome godinama prica... pa tek pod tim pritiskom da neko napravi nekakav anketni odbor (kome se najverovatnije ne moze verovati, jer vrana vrani oci ne vadi).
Ima li neka institucija u ovoj zemlji, koja ce da predupredi neki lopovluk, i da se time bavi zato sto joj je to posao, a ne zato sto je neko morao da napravi TV emisiju o tome?
Toliko price o institucijama, a upravo onima koji najvise o tome pricaju, cilj je da iste nikada ne zazive i ne pocnu da rade svoj posao.

Alex1

pre 11 godina

@(nenad, 30. oktobar 2012 13:36) "Sad je DSS i Koštunica kriv za sve?"

Naravno da nije DSS "kriv za sve", kriv je pre svega što je rusko kukavičje jaje i što je radio protiv interesa Srbije. Ovo pljačkanje pod plaštom patriotizma je više nus efekat, mada i za to treba SVI koji su učestvovali da odgovaraju.

"Košunica je imao odlične ideje ,ali nije imao snage ( i ljudi) da ih sprovede u delo. Logično je da se za Kosovo trebalo tako boriti, otvarati fabrike, škole, graditi zgrade, kupovati zemlju od šiptara.... ali su se tog posla dohvatili kriminalci i prevaranti."

Prvo, on nikad nije ima "odlične ideje", već samo zapaljive, destruktivne, jalove ideje koje nemaju utemeljenje u realnosti. Ukratko, bavio se isključivo "loženjem".
Drugo, "tog posla su se dohvatili kriminalci", kao što kažeš, koji su, nekim čudom, skoro svi iz njegove stranke! Kakva slučajnost!

Simon

pre 11 godina

Kakva bi parodija od udruzenja bio ovaj DSS, samo da nisu toliko stete naneli nasem drustvu i drzavi. Puna su im usta legalizma, ali samo sto nikad nije vreme i nikad nije prilika za bilo sta. "Nemojte sad o korupciji i kriminalu dok gori Hilandar, nemojte o pljacki na Kosovu, nije vreme, nemojte zvati Kostunicu na sud (pa ni u svojstvu svedoka), zna se da on ni mrava ne bi zgazio, a nit je sta video, nit je sta cuo". Izgleda da neko ne spava bas snom pravednika?

Amos

pre 11 godina

Nemojte sad braco, pobogu... pa ajde da prvo resimo vazna i kljucna pitanja - poput - sta cemo i kako cemo i kad cemo sa EU, sta sa kosovom, sta sa nezaposlenima, sta sa tim globalnim otopljavanjem, kad cemo vec jednom napraviti lift do meseca, da li ima nekih napredaka u hladnoj fuziji... i kad to sve resimo - onda samo da osvojim prvenstvo sveta u fudbalu!

E TAD, treba resavati pitanje lopovluka! Ali prvo da se rascisti sa obicnim kriminalcima, pa tek onda eventualno politicari. Oni nam nisu toliko bitni, to su sve dobri ljudi i patriote. Oni kradu samo kad moraju, a i tad zbog drzave... MORE!

Branka Vuksanovic

pre 11 godina

Ako je sve navedeno u INSAJDERU tačno, a nema nagovještaja da nije, onda se postavlja pitanje kako Srbija nije bankrotirala, kako se uopšte održava "u životu". Strašno šta se radi!

Ugljesa

pre 11 godina

"Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo! Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje!"

Ako imamo drzavu - nemamo jer da imamo ne bi doslo do ovga i toliko se zapustilo.
Drugo gde si nasla da B92 vrsi istrazne radnje 9istrazno novinarstvo je drugo) dize optuznice i presudjuje? javnost ocekuje da se drzava probudi i uradi ono sto treba da uradi - istrazi digne optuznice i presudi. I to pod hitno.

Nebojsa

pre 11 godina

Pa normalno da je DSS protiv kad su njihovi kadrovi na Kosovu umesani u najprljavije radnje.Samo me cudi da i SPS nije protiv toga.Svaka cast Insajderu pokazace se jos pljavog vesa.Samo napred

Milos

pre 11 godina

Nije u redu da se prispituje trosenje para za Kosovo, ali je u redu da se preispitaju sve privatizacije od pre vladavine DSS-a, da se preispitaju sve presude od pre, ma da se preispita sve od pre njih jer su svi drugi "krali sakom i kapom i upropastili i izdali ovu zemlju", ali samo nemojte da dirate DSS i prepostenog Kostunicu koji nije ni znao za sve ovo!

NekiBG

pre 11 godina

Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo!
Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje! Toliko su daleko u tome otišli da sada tim pritiscima na pravosudje deluju kao paraistražna i parapravosudna institucija. Šta je cilj da postanu država u državi? Zaista ostavljaju utisak paradržavne institucije. Neće se to dobro završiti.
(Gordana)

O cemu ti pricas Gordana i u kom ti svetu zivis? Za najvece afere u svetu su pokrenute istrage samo zahvaljujuci istraznom novinarstvu. Koje nikada ne bi bile pokrenute da nisu novinari objavili svoja saznanja. A tek kod nas??? Novinari ne istrazuju, objavljuju informacije do kojih su dosli i ne presudjuju ali njihova saznanja moraju biti istrazena i procesuirana i to javno od strane onih koji su placeni da to rade na politickom i sudskom nivou. A oni to ne rade vec dvadeset godina iako vec i ptice znaju da se pljacka bogati na tudjoj muci i pod plastom patriotizma. Ako to i sada ne urade, onda neka tuze i ukinu B92 za iznosenje lazi, klevete, izdaje...jedbva uhapsise onogveselinovica godinu dana su POLITICARI pricali kako je to jedan FINE Srbin i patriota...

bezimena

pre 11 godina

Nisu evropski političari pošteni zato što im je to u mentalitetu,niti zato što su mnogo finiji od nas,već zato što nemaju načina kako da "kraduckaju" a nisu ni zaštićeni pred zakonom,kao što je to slučaj u Srbiji.
(Zato i toliko opiranje naših političara ulasku u EU, 30. oktobar 2012 14:33)

Ne bih se složila sa Vašom konstatacijom, jer da evropski političari, tj. narodi (oni su njihovi predstavnici), nisu pošteniji od nas, ne bi doneli zakone koji ih NE štite!

s

pre 11 godina

sve je to davno pevao beogradski sindikat, samo vi niste hteli da cujete...

"najvece patriote, sto puta su nas izdale,
slali nas u ratove, za svoj licni interes,
dok ikone su pevale, majke su naricale,
na krvavim parama institucije su nicale"

kanibal

pre 11 godina

"Da nije bilo DSS-a jos bi nam Sloba bio na vlasti.
A sad pljujete DSS.
Kako rece moj prijatelj-kratkorocno pamcenje.
(Miki, 30. oktobar 2012 21:26) "

Ozbiljno??? Oni su skinuli SLobu?

Kako?

Znam da umeju da rade 25h dnevno za dobrobit naroda, ali nikako ne mogu da se setim kako su oni skinuli Slobu?

KRATKO I JASNO

pre 11 godina

pa i u zivotu vam je tako.svaki lopov i kriminalac se brani obicno cutanjem,nikad ne priznaje da je krao ili ucestvovao u kriminalnim radnjama.politicarima je formula odbrane patriJotizam.

Damir

pre 11 godina

Ha, ha, `legalisti` se plase da istina slucajno ne izadje na videlo?! Mozda se Samardzic plasi da se sazna koliko je para on licno potrosio?!

JIMI

pre 11 godina

Ako je sve navedeno u INSAJDERU tačno, a nema nagovještaja da nije, onda se postavlja pitanje kako Srbija nije bankrotirala, kako se uopšte održava "u životu". Strašno šta se radi!
(Branka Vuksanovic, 30. oktobar 2012 16:13)
MI SMO NEMOGUCI NAROD ZAR I POSLE TOLIKIH DOKAZA VI SE PITATE ZA BANKROT?????NEPOJMILJIVO?,SULUDO?,NEOBAVESTENO?,GDE VI ZIVITE GOSPODJO
PA ZAR NEVIDITE DA SU STALNO TRCALI ZA MMF-OM,UZIMALI KREDITE OD KOGA SU STIGLI A SADA KADA DOLASZI GRCKI SCENARIJO DINKIC PRODAJE P.K.B.?IZEMLJU PO SRBIJI SAMO DA BI OSTALI NA VLASTI!!!!JER VEC NI MMF.NECE DOCI I DA-
-ZMURI KADA VIDI KAKO SE NASI POLITICARI PONASAJU!!!!!OVDE SAMO MOTKA SPASAVA!!!
PRED SPRD

kaiser

pre 11 godina

"Opet b92 po dss-u i Kostunici!! To se zove kompleks!! Sta god neko izjavi a da nije pljuvanje Srbije i srpskog naroda b92 ga napada!!!
(Rade, 30. oktobar 2012 20:21) "

I ti si prepoznao o kome je rečl kad se spomenu "patriotska pljačka", "pljačka Kolubare", "lopovčine i kokošari" ?

Zar je baš toliko očigledno?

NekoIzMase

pre 11 godina

"...a tome se oštro usprotvilia Demokratska stranka Srbije ..."

pametnom dosta
(Perspektiva, 30. oktobar 2012 12:26)

A pametan veruje svojim očima a ne interpretaciji novinara ...

MCG

pre 11 godina

Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo!
Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje! Toliko su daleko u tome otišli da sada tim pritiscima na pravosudje deluju kao paraistražna i parapravosudna institucija. Šta je cilj da postanu država u državi? Zaista ostavljaju utisak paradržavne institucije. Neće se to dobro završiti.
(Gordana)
Priznaj sta te zaista zulja Gordana. To se zove istrazno novinarstvo koje proziva drzavu da radi svoj posao a ne da se ponasa kao paradrzava...to je sve i to je OGROMAN DOPRINOS RAZVOJU PARADRZAVE U DRZAVU.

Stevan

pre 11 godina

Nadam se da je sada, napokon, svima jasno zasto Kostunjavi & Co. ne izgovaraju recenicu a da u njoj nije Kosovo. Jos jednom BRAVO I HVALA INSAJDERU i B92 sto se na svoj nacin bore za bolje sutra nase dece. Bagra od DSS-ovaca nece da govori za B2... da nece da naprave spisak medija kojima hoce da odgovoraju na pitanja. Jel ste culi vokabular brata Marka Jaksica... kako samo pogrdno izgovara rec "siptari", pa nije ni cudo sto Albanci nece da cuju da zive u Srbiji. Mogu misliti kako su se razni Jaksici ponasali prema Albancima kad su imali vlast na Kosovu. Nego, sto pre pokrenuti sve da se razjasni politicka pozadina ubistva premijera Zorana Djindjica.

ddr

pre 11 godina

DSS nikada nista ne valja.Jedan pljuje Evropu a sinove zaposlio u Briselu.Drugi se kune u Ruse a firmi dao ime sa prefiksom EUROP.Kada bi bilo pitanje gde se uliva Dunav,oni bi vecali,vecali i zbog neobavestenosti odgovorili ispod Svarcvalda.

Milorad

pre 11 godina

Samo ne pominjite vladiku DSS-a Kosovskomitrovačke eparhije,knjaza Marka od Kolašina,kadiju,pašu i subašu iz Zubinog Potoka,blaženog nam sveca ćutljivoga sa sve svitom,sa sve onom svojom vojskom...Nemojte aman ljudi!!!!
Eh,kad bi dragi Bog dao da on onakav kakav je pojasni neke stvari.Eto,ne mora naB92,tu je RTS itd...pa i sud.
Ovako od sto "Insajdera" možeš da sastaviš sve i pretkosovske i kosovske i"postkosovske" cikluse,džaba ti bilo.
Dok knjaz ne kaže,ili što bi se reklo prozbori.

JIMI

pre 11 godina

@two Podrzavam te u 99%,a onja jedan posto je sto Dinkic ne moze da prodaje PKB jer PKB nije pod njegovom ingerencijom i resorom.
@two Hvala na podržci ali mi reci kada je nešto bilo dokazano ANKETNIM OBORIMA nikad!!!Pa i sada nece biti ništa jer to BACANJE PRASINE U OCI NARODU!Pa zašto država placa policiju,kojekave bezbedonosne agencije,pa gde je tu JAVNI PRAVOBRANILAC!!!!!!!!!A što Dinkica tiče živi bili pa videli jedino ako zagusti popustice ali sumnjam napravice on zakon po hitnom postupku!!!!Pa kako se usudio da ponudi zemlju bez TENDERA!!!!!!!
tako ce da smandrlja i ovo!!!!!Pozdrav

nenad

pre 11 godina

Sad je DSS i Koštunica kriv za sve? I za Dulića i za Trivan i za Tadića, sto ide po komšiluku i pravda se i toroče, ko neka strina i viče : "Jao si ga vama ?"
Košunica je imao odlične ideje ,ali nije imao snage ( i ljudi) da ih sprovede u delo.
Logično je da se za Kosovo trebalo tako boriti, otvarati fabrike, škole, graditi zgrade, kupovati zemlju od šiptara.... ali su se tog posla dohvatili kriminalci i prevaranti. I sad Insajder istražuje gde su pare iz 2004,2005?.
Mogu da im dam ideju da istražuju odakle živih Srba uopšte ,kada smo radili za 3 marke , a hleb bio 50 pf, a pri tome svi nosili Nike airmax 2.

bombonu

pre 11 godina

Da smo mi jedna normalno uređena zemlja,nikakav Anketni odbor ne bi ni trebao,već bi uvid u trošenje sredstava bilo stalno i transparentno.
Samim tim ne bi bile moguće zloupotrebe.
Nisu evropski političari pošteni zato što im je to u mentalitetu,niti zato što su mnogo finiji od nas,već zato što nemaju načina kako da "kraduckaju" a nisu ni zaštićeni pred zakonom,kao što je to slučaj u Srbiji.
(Zato i toliko opiranje naših političara ulasku u EU, 30. oktobar 2012 14:33)

Sve je tacno ali uni su malo vise fini od nas ali i kod njima ima takve ali vjeruj da nisu oni ko nas na balkanu... i zato nama na balkanu treba evropa zbog te zakone, vidi sto se dogadja u hrvatsku hapse ex premier za placku tada kad su implimentirali evropske zakone pa da ne pricam za dobar sudski sistem i za fondove koje daje evropa za clanice te iste nama stvarno treba evropska unija pozdrav is makedonija

Aleksandar

pre 11 godina

Polako se prisećam one primopredaje vlasti između Miloševića i Koštunice i tu tražim uzrok svim kasnijim problemima. Nekako se u taj tadašnji DSS prelilo previše nekih diskutabilnih patriota, a i čitav represivni aparat se odjednom podredio Koštunici. Koštuničina podrška JSO-u, predaja Legije Koštunici, huliganski ispadi usmereni protiv ambasada, protiv novinara, protiv EU, ovaj Veselinović kadar DSS-a, a i Kolubari epilog miriše na neke preletače iz SPS-a u DSS. Lično bih pitao Samardžića, nije li to previše slučajnosti!? Jedina povezana ličnost u tome je i večiti diskutabilni patriota - Pelević, Arkanov kum, Veselinovićev najveći prijatelj i zaštitnik.

neko ko pamti

pre 11 godina

Pa kada se g.Samardžić i g.Drecun ,,udruže,, sa njihovim ,,argumentima,, više je nego jasno šta se tamo dešava.Ovaj odbor MORA da se IZJASNI,a ne da se daju izjave s kraja zdrave pameti .I MORA im se dati ROK za postupanje na dalje kad već do sada niko iz tužilaštva nije nas obavestio šta se preduzima za neopravdane i ,,izgubljene ,,onolike pare .Inače borba protiv korupcije je u startu obesmišljena.Ova pljačka traje isuviše dugo da bi se neko mogao izvući ,,da nije imao pojma,,,,dok i dandanas tamo se liferuju na isti način i sa ,,istom namenom,,,,,na izvol,te drage ,,patrijote,,.Insajderu savaka čast i podrška,mnogi su ljudi uz tv,u vrema vaše emisije ,komentar nije moguće proslediti,iz pristojnosti.SačuvJ NAS BOŽE OVAKVIH PATRIJOTA,ZA ONE DRUGE ĆEMO LAKO.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Potpuno nadrealno. Nije kampanja ,ako je to uopšte prava reč ,histerična nego reakcija prozvanih u "Insajder"-u .Dakle po ko zna koji put klasična zamena teza...Zašto bi nekom ko je ispravan smetala istraga ?

P.s. Pogodak u središte stvari je u stvari sadržan u komentaru Boba Roka ako se ne varam ,a to je da je izostao taj famozni šesti oktobar ....Naime svega ovog i mnogo toga još ne bi bilo da 5.-og uveče sa skupštinske terase novoizabrani predsednik nije slavodobitno izjavio "...bilo kakvog revanšizma ne sme biti! ...." E ,sada mi trpimo razorne posledice jedne takve ispostavilo se, pogubne politike .Pitanje je da li se moglo drugačije ? Mislim sada je svima jasno da je moralo ali da li se moglo?

Gordana

pre 11 godina

Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo!
Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje! Toliko su daleko u tome otišli da sada tim pritiscima na pravosudje deluju kao paraistražna i parapravosudna institucija. Šta je cilj da postanu država u državi? Zaista ostavljaju utisak paradržavne institucije. Neće se to dobro završiti.

Srecko

pre 11 godina

Taman posla! Sta tu ima da se utvrdjuje. Pa sta ako su neki krali? Kosovo je izuzetak i tamo sve moze i oduvek je moglo! Na kraju je bas oko toga i ispala frka, jer prvi put na Kosovu nesto nije moglo, a to je secesija. Ako tzv privrednici sa Severa odu u corku, oni ce svoje posteno ukradene pare da sklone, pa ce raja da pokupi pinkle i pravac Beograd. Ako Boga znate razumite tezinu situacije i mante se corava posla! Prvo da vidimo gde i dokle vazi ovaj nas nesrecni ustav, pa kad se to resi bice istorijksa sansa da nesto krene u ovoj nasoj zemlji. E ako i to ne iskoristimo i treba da nestanemo kao narod!

Two

pre 11 godina

@(JIMI, 30. oktobar 2012 18:42) Podrzavam te u 99%,a onja jedan posto je sto Dinkic ne moze da prodaje PKB jer PKB nije pod njegovom ingerencijom i resorom.
Dinkic je video da je realno sa budzetom pljunuo pod prozor svima i da se nece puniti kako je zamislio,pritoscima na gradjane.
Gradjani bi izmirivali svoje obaveze da nisu dovedeni pred svrsen cin.
Mi ovde imamo kontinuirani problem 20 godina,svi politicari prweuzimali odgovornost,a jedan nije odgovarao za malverzacije.Bizarnost u pljacki doseze granice da su uspeli preko partije da upadnu na groblje velikana,kao pocastvovani sto su pljackali

NekoIzMase

pre 11 godina

"...a tome se oštro usprotvilia Demokratska stranka Srbije ..."

pametnom dosta
(Perspektiva, 30. oktobar 2012 12:26)

A pametan veruje svojim očima a ne interpretaciji novinara ...

nenad

pre 11 godina

Sad je DSS i Koštunica kriv za sve? I za Dulića i za Trivan i za Tadića, sto ide po komšiluku i pravda se i toroče, ko neka strina i viče : "Jao si ga vama ?"
Košunica je imao odlične ideje ,ali nije imao snage ( i ljudi) da ih sprovede u delo.
Logično je da se za Kosovo trebalo tako boriti, otvarati fabrike, škole, graditi zgrade, kupovati zemlju od šiptara.... ali su se tog posla dohvatili kriminalci i prevaranti. I sad Insajder istražuje gde su pare iz 2004,2005?.
Mogu da im dam ideju da istražuju odakle živih Srba uopšte ,kada smo radili za 3 marke , a hleb bio 50 pf, a pri tome svi nosili Nike airmax 2.

Gordana

pre 11 godina

Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo!
Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje! Toliko su daleko u tome otišli da sada tim pritiscima na pravosudje deluju kao paraistražna i parapravosudna institucija. Šta je cilj da postanu država u državi? Zaista ostavljaju utisak paradržavne institucije. Neće se to dobro završiti.

Srecko

pre 11 godina

Taman posla! Sta tu ima da se utvrdjuje. Pa sta ako su neki krali? Kosovo je izuzetak i tamo sve moze i oduvek je moglo! Na kraju je bas oko toga i ispala frka, jer prvi put na Kosovu nesto nije moglo, a to je secesija. Ako tzv privrednici sa Severa odu u corku, oni ce svoje posteno ukradene pare da sklone, pa ce raja da pokupi pinkle i pravac Beograd. Ako Boga znate razumite tezinu situacije i mante se corava posla! Prvo da vidimo gde i dokle vazi ovaj nas nesrecni ustav, pa kad se to resi bice istorijksa sansa da nesto krene u ovoj nasoj zemlji. E ako i to ne iskoristimo i treba da nestanemo kao narod!

Bob Rock

pre 11 godina

DSS i Vojislav DR Kostunica su najveci krivci za sve ovo sto nam se desava danas... Umesto da su pohapslili lopove i ubice kada su dosli na vlast, oni su ih pod parolom "ne politickom progonu" sacuvali zasluzenih kazni... Od svih bitangi koje su pljackale ovu zemlju devedesetih, jedino je onaj nesrecni kertes zaglavio robiju... Svi ostali su se mirno povukli i danas mirno zive...
A da je 6. oktobra na primer onaj nesrecni ministar zdravlja Bojic, ili onaj jos nesrecniji potparol JUL-a Markovic zavrsio na vesalima, pitanje je da li bi se danas sudilo onom Dulicu, odnosno da li bi mu uopste palo na pamet da uradi to za sta ga optuzuju da je uradio...

Kriminal na delu

pre 11 godina

Kako je ucinjen lopovluk od strane clanova DSS-a na Kosovu(imali smo prilike da vidimo) kako bi onda celnici stranke i dalje trolali pricu o tom istom Kosovu. Zaklinjanje u patriotizam, borbu za ostanak Kosova u sastavu Srbije ima i drugu konotaciju.Ispade da da su samo na severu Kosova Srbi jadni i ugrozeni.Nisam cuo da se celnici DSS-a mnogo brinu za srbe juzno odibra koji su u stvari najveci gubitnici i pacenici. Zato i izbegavaju svako novinarsko pitanje odstrane novinara B92 jer tu kucu smatraju izdajnickomine patriotskom.Patriotizam po njima je lopovluk i kradja para od strane budzetskih korisnika Srbije

logika

pre 11 godina

DSS je jedina normalna i dosledna stranka u Srbiji kojne pada na razne sarene laze ili podmetacine
(Nikola)

Pa valjda bi onda bas zato trebali da TRAZE istragu? da se zapuse usta "lazovima".

Milloje

pre 11 godina

Ali pazite taj bezobrazluk!?Oni odbijaju bilo kakav razgovor sa insajderom i novinarima B92!? Alo bre pa gde to ima! Vas niko nista ne sme da pita, vi ste neobavesteni i nedodirljivi!?
Bando jedna lopovska, pa vi ste unazadili ovu drzavu, vi ste pravdali pobunu JSO, vi ste znali sta se sprema 12. marta, vi ste huliganske horde podrzavali u rusenju Beograda....vi ste kancer koji Srbiju nagriza i ne pusta godinama!
Hocemo odgovore na pitanja insajdera!!!

beep

pre 11 godina

DSS najvece zlo posle Slobodana Milosevica,cak i od radikala,ali oni su jako mocni pod plastom patriotizma koji jos uvek pali kod dela naroda uvek ce da budu neki politicki faktor u srbiji,one barikade,sverc dole na kosovu je sve maslo DSS-a,njima je najvaznije da se pitanje kosova nikada ne resi,da sto vise para uzmu,otprilike isto kao iz kolubare kad su za vreme dok su imali svoja 2 direktora(Jovicica i Tomica)nestalo 130 mil evra,a masine radile po 25 sati dnevno

Batke

pre 11 godina

neverovatno je koliko je jedna mala stranka ogrezla u zlo. DSS je bio svuda i uvek tamo gde se Srbija razgradjivala. Nikada nista nisu uradili za narod u Srbiji. Uvek su bili gde tamo gde se radilo iza ledja javnosti. Deklarativno su bili protiv Milosevica ali je Kostunica zadrzao citav Slobin policijski aparat....Bio je protiv Zorana i svega progresivnog i to uvek izmniljsajuci nove neprijatelje. Njihovi ljudi bili su glavni u Kolubari i u jos bezbroj afera...cela stranka je ustvari jedno privatno preduzece a Vojislav Kostunica nistra drugo nego politicki TAJKUN Srbije koje se obogatio zajedno sa svojom svitom uvek prikrivajuci to pricom o patritizmu...Poznat klise, ali narodu treba uvek mnogo vremena da se opameti. Da ima pravde bili bi svi odavno u zatvoru !!!

milan IZ INOSTRANSATVA

pre 11 godina

PA normalno sta lupate bre pa kakoce kostunjavi da doje na vlas sa cime i ocemu on jos zna nesto?On moli Boga gospoda dase kosovo bude problem dok postoji Srbija jel neko uopste cuo kostunjavog pricu o ekonomskom prosperitetu nase SRBIJE i onoliko lekara koje obrazovanje kosta odose u krizna podrucja da rade dali se taj demagog uopste stidi damu deca iz mirne i prespektivne drzave beze u ratna podrucja da naDJU POSAO?a ta koscica ni reci i nevidi sta mu narod redi i gde bega a on nikako neispusta KOsovo iz usta ja mislim dasu ga savetnici kao kera natuckali samo kosovo kosovo takoces doci na vlast a mozda i tvoja omiljena rodbina i prijatelji u kolubaru mozda ce biti jos dase sta kradei za njih!!

miloš Novi Sad

pre 11 godina

"...a tome se oštro usprotvilia Demokratska stranka Srbije ..."

pametnom dosta
(Perspektiva, 30. oktobar 2012 12:26)

A pametan veruje svojim očima a ne interpretaciji novinara ...
(NekoIzMase, 30. oktobar 2012 12:44)

Bio si na Kosovu? Tamo živiš? Lično poznaješ sve koje je Insajder spomenuo? Mislim, to podrazumeva ono "verovati svojim očima".

Ali ne, ti ne veruješ svojim očima, već onome što ti vrli vođ Koštunica kaže.

Hm, da li verovati Insajderu, koji je sve svoje tvrdnje argumentovao tekstualnim, audio i vizuelnim dokazima? Ili DSS-u, koji je svoje tvrdnje argumentovao Carom Lazarom, svetosavljem, patriJotizmom? Teško pitanje za one sa jeftinijim ulaznicama!

Milos

pre 11 godina

Nije u redu da se prispituje trosenje para za Kosovo, ali je u redu da se preispitaju sve privatizacije od pre vladavine DSS-a, da se preispitaju sve presude od pre, ma da se preispita sve od pre njih jer su svi drugi "krali sakom i kapom i upropastili i izdali ovu zemlju", ali samo nemojte da dirate DSS i prepostenog Kostunicu koji nije ni znao za sve ovo!

Djordjejugos

pre 11 godina

DSS je isto sto i Radikalna stranka, te zbog toga treba, da nestane sa politicke scene Srbije.
Stitite pljacke i lopove na Kosovu, Kolubari itd.

zikaprof

pre 11 godina

Ljudi,ne zanosite se.Pa kad je u ovoj zemlji bilo koji anketni odbor nešto rešio.To je samo bacanje prašine u oči ovom jadnom napaćenom narodu.Kad se prašina bude slegla i vuk sit i ovce na broju,a kola će se slomiti preko autora insajdera.
Da je pravde,sva ta bulumenta oko "prepoštenog,neobaveštenog" Koštunice bi već odavno bila u zatvoru zajedno sa svojim vodjom.

lili

pre 11 godina

Treba ,treba i to obavezno.Normalno je sto se ovi iz DSS protive,narocito gospodin Jaksic.Treba jednom i te novodosle funkcionere sa kosova preispitati i proveriti koliko stanova imaju u Beogradu.Videti u poreskoj upravi koliki porez na primanja su platili , i eto vam odakle pare za tolike stanove,kola,jahte i sl.Ovo,ako imate ,volje i hrabrosti ,moze da vam odradi i moja tetka Velika,samo joj dajte OVLASCENJE,pa makar ga potpisao i Vucic.Imacete podatke vrlo brzo,a tada se vise necete cuditi gde su pare koje idu na Kosovo.

Lezdra

pre 11 godina

Simptomatično je da su u svim mutnim i zakulisnim radnjama i aferama od 2000 godine do danas upetljani kadrovi DSS-a, počev od nesmenjivanja Radeta Markovića, ubistva nekoliko policijskih činovnika i pripadnika DB, poput Buhe, afere prisluškivanja, pobune SAJ-a, ubistva premijera Đinđića, otvaranja sumnjivih agencija za zaštitu, predaje Legije, prodaje NIS-a ruskoj kompaniji Gaspromnjeft, Kolubare i kosovske patriotske pljačke. Pa šta su oni? Ko su oni? Može li njima iko u ovoj zemlji stati u kraj? Moželi ih bar iko pozvati na saslušanje? Mesecima se priča o tom "nesretnom" Duliću koji je bez tendera dao slovenačkoj firmi mogućnost da kopa jarak i polaže kabal duž autoputa Zgb-Bgd a ovamo DSS-ovci utope Rusima firmu vrednu 2 milijarde dolara sve sa naftnim izvorima za 1/5 te cene i nikom ništa. Hoće li ikada iko izračunati koliko nas je novca koštala vladavina DSS-a?

Farma macaka

pre 11 godina

Prosla ni sadasnja vlast nemaju snage da se obracunaju sa DSS-om. Nije ispitana pozadina ubistva Zorana Djindjica gde je DSS sa svojim Vojislavom Dr Kostunocom, Acom Tomicem, Verom Nedeljkovic i te kako imao udela.Sada kada je pljacka otkrivena plase se da anketni odbor ne dodje do vrha stranke..Izbegavaju i izbegavace svaki odgovor po ovom pitanju jer im je pitanje Kosova i antagonizam prema EU jedina nada opstanka na politickoj sceni Srbije. Ako je jedna SRS sa svojom retrogradnom politikom otisla u politicku istoriju nadam se da ce se i DSS vrlo brzo pridruziti tom putu jer su na proslim izborima jedva presli cenzus

bezimena

pre 11 godina

DSS je jedva prešao cenzus, nije mi jasno zašto se svaki čas javljaju
(Proka, 30. oktobar 2012 13:04)

Očigledno je da su ruke članova DSS najprljavije u ovoj pljački veka na Kosovu (niko pošten nema razloga da se protivi istraživanju KRIMINALA, naprotiv), a deo opljačkanih para je morao ići i u centralu stranke, tako se stiže do samog vrha, pa su se zato ovako i uznemirili!

xy

pre 11 godina

Aj da budem potpuno iskren i dobronameran. Gospodine Vučić, ne podnosim Vas kao javnu ličnost. Privatno, ne znam ništa o Vama, niti me posebno zanima. Ne sumnjam da ste sasvim ok, nemam razlog da mislim drugačije! I nikada nisam glasao za Vas i Vašu stranku. Ali ako isterate ovo sa zloupotrebama oko Kosova, ako vidim da I odgovorne dss-ovce procesuirate i ako stvarno realno stavite sve ostale stvari na svoje mesto u ovoj DRŽAVI...imate moj glas na sledećim izborima, sliku Vašu ću na zid da kačim ako treba! Inače sam LIBERAL, onda znajte "koliko ima sati"!!! Muka mi je više od kriminalaca i lažnih patriota koji seju mržnju i crnilo po ovoj divnoj zemlji!!! Iskoristite šansu, sredite zemlju i narod će biti uz Vas kako god da se zovete i u kojoj god stranci bili! DOKAŽITE SE KONAČNO VEĆ JEDNOM! IMATE JEDINSTVENU ŠANSU!!! U POZICIJI STE! Hoću bre normalan život za sebe i svoje sugrađane!!! Da skratim...ko izvede "šesti oktobar" DO KRAJA, ima moj zacementiran glas!

Milan

pre 11 godina

Neverovatno je koliko su neki ljudi ogrezli u kriminalu i lopovluku.Pa naravno da su gospoda DSS-ovci protiv jer su najviše u svoj ovoj priči.Ustvari svi koji su krali i petljali svo ovo vreme su protiv istrage, pa naravno...nismo deca od 5 godina da ne razumemo!Sada neka Vučić pokaže svoju moć na delu.Bez politike.Čisto pošteno, pa da vidimo ko će gde..

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

A tome se suprostavio Marjko Jaksic jel je njegovo polav Severa Kosova!!" U svaku je corbu umesan...bez njega ni da se dise ne sme ako on ne kaze..i njegovih satelita...SNV-a sa Jovicem..Opstina..Vodovod saRakicem Standard sa (na siroko poznatim) Ralicem....itd..itd

Amos

pre 11 godina

Nemojte sad braco, pobogu... pa ajde da prvo resimo vazna i kljucna pitanja - poput - sta cemo i kako cemo i kad cemo sa EU, sta sa kosovom, sta sa nezaposlenima, sta sa tim globalnim otopljavanjem, kad cemo vec jednom napraviti lift do meseca, da li ima nekih napredaka u hladnoj fuziji... i kad to sve resimo - onda samo da osvojim prvenstvo sveta u fudbalu!

E TAD, treba resavati pitanje lopovluka! Ali prvo da se rascisti sa obicnim kriminalcima, pa tek onda eventualno politicari. Oni nam nisu toliko bitni, to su sve dobri ljudi i patriote. Oni kradu samo kad moraju, a i tad zbog drzave... MORE!

Miskec

pre 11 godina

To su isti oni cije su masine radile na kopovima Kolubare 25 sati dnevno, pa kada si ih iz Insajdera pitali kako je to moguce, odgovorili su da je to bio ,bas onaj, dan kada se menjalo zimsko, u prolecno vreme. Logicno. I cemu sve ovo, pitam se da li je neko video u dnevniku RTS-a, sinoc, u vremenskoj prognozi, da je Kosovo prikazano kao i sve drzave u regionu, sa granicama.

Aleksandar iz Srema

pre 11 godina

Znači patriJote iz DSS više nisu legalisti. E, pa oni su bivši REŽIM koji više nikad neće imati tu sreću da upravlja Srbijom.

bezimena

pre 11 godina

Nisu evropski političari pošteni zato što im je to u mentalitetu,niti zato što su mnogo finiji od nas,već zato što nemaju načina kako da "kraduckaju" a nisu ni zaštićeni pred zakonom,kao što je to slučaj u Srbiji.
(Zato i toliko opiranje naših političara ulasku u EU, 30. oktobar 2012 14:33)

Ne bih se složila sa Vašom konstatacijom, jer da evropski političari, tj. narodi (oni su njihovi predstavnici), nisu pošteniji od nas, ne bi doneli zakone koji ih NE štite!

Simon

pre 11 godina

Kakva bi parodija od udruzenja bio ovaj DSS, samo da nisu toliko stete naneli nasem drustvu i drzavi. Puna su im usta legalizma, ali samo sto nikad nije vreme i nikad nije prilika za bilo sta. "Nemojte sad o korupciji i kriminalu dok gori Hilandar, nemojte o pljacki na Kosovu, nije vreme, nemojte zvati Kostunicu na sud (pa ni u svojstvu svedoka), zna se da on ni mrava ne bi zgazio, a nit je sta video, nit je sta cuo". Izgleda da neko ne spava bas snom pravednika?

kaiser

pre 11 godina

"Opet b92 po dss-u i Kostunici!! To se zove kompleks!! Sta god neko izjavi a da nije pljuvanje Srbije i srpskog naroda b92 ga napada!!!
(Rade, 30. oktobar 2012 20:21) "

I ti si prepoznao o kome je rečl kad se spomenu "patriotska pljačka", "pljačka Kolubare", "lopovčine i kokošari" ?

Zar je baš toliko očigledno?

dejan marelli

pre 11 godina

Bez želje da ikoga vredjam ili napadam ali zaista mi nije jasno zašto su ljudi iz DSS-a toliko protiv da se istraži cela ta stvar oko trošenja budžetskih sredstava na Kosovu? Neka se stvar ispita pa svako ko je zgrešio neka odgovara, iz koje god stranke bio... ovako ljudi iz DSS-a svojom meni nerazumljivom reakcijom upravo čine da posumnjam da su baš oni najviše umešani u te malverzacije...

crni domino

pre 11 godina

Samo sverceri, lopovi, profiteri i bolesni imovi mogu da ne podrze ovakav anketni odbor!
Koji su to politicari sto rade protiv svog naroda a za interese sacice otpadnika? To mogu biti samo bolesni umovi da rade u ovoj trenutno bolesnoj drzavi kojoj ce rak otkinuti Kosovo!

Alex1

pre 11 godina

@(nenad, 30. oktobar 2012 13:36) "Sad je DSS i Koštunica kriv za sve?"

Naravno da nije DSS "kriv za sve", kriv je pre svega što je rusko kukavičje jaje i što je radio protiv interesa Srbije. Ovo pljačkanje pod plaštom patriotizma je više nus efekat, mada i za to treba SVI koji su učestvovali da odgovaraju.

"Košunica je imao odlične ideje ,ali nije imao snage ( i ljudi) da ih sprovede u delo. Logično je da se za Kosovo trebalo tako boriti, otvarati fabrike, škole, graditi zgrade, kupovati zemlju od šiptara.... ali su se tog posla dohvatili kriminalci i prevaranti."

Prvo, on nikad nije ima "odlične ideje", već samo zapaljive, destruktivne, jalove ideje koje nemaju utemeljenje u realnosti. Ukratko, bavio se isključivo "loženjem".
Drugo, "tog posla su se dohvatili kriminalci", kao što kažeš, koji su, nekim čudom, skoro svi iz njegove stranke! Kakva slučajnost!

sve naopako

pre 11 godina

Zalosno je samo to sto mora da se prave nekakvi Insajder, da se o tome godinama prica... pa tek pod tim pritiskom da neko napravi nekakav anketni odbor (kome se najverovatnije ne moze verovati, jer vrana vrani oci ne vadi).
Ima li neka institucija u ovoj zemlji, koja ce da predupredi neki lopovluk, i da se time bavi zato sto joj je to posao, a ne zato sto je neko morao da napravi TV emisiju o tome?
Toliko price o institucijama, a upravo onima koji najvise o tome pricaju, cilj je da iste nikada ne zazive i ne pocnu da rade svoj posao.

Branka Vuksanovic

pre 11 godina

Ako je sve navedeno u INSAJDERU tačno, a nema nagovještaja da nije, onda se postavlja pitanje kako Srbija nije bankrotirala, kako se uopšte održava "u životu". Strašno šta se radi!

Ugljesa

pre 11 godina

"Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo! Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje!"

Ako imamo drzavu - nemamo jer da imamo ne bi doslo do ovga i toliko se zapustilo.
Drugo gde si nasla da B92 vrsi istrazne radnje 9istrazno novinarstvo je drugo) dize optuznice i presudjuje? javnost ocekuje da se drzava probudi i uradi ono sto treba da uradi - istrazi digne optuznice i presudi. I to pod hitno.

Stevan

pre 11 godina

Nadam se da je sada, napokon, svima jasno zasto Kostunjavi & Co. ne izgovaraju recenicu a da u njoj nije Kosovo. Jos jednom BRAVO I HVALA INSAJDERU i B92 sto se na svoj nacin bore za bolje sutra nase dece. Bagra od DSS-ovaca nece da govori za B2... da nece da naprave spisak medija kojima hoce da odgovoraju na pitanja. Jel ste culi vokabular brata Marka Jaksica... kako samo pogrdno izgovara rec "siptari", pa nije ni cudo sto Albanci nece da cuju da zive u Srbiji. Mogu misliti kako su se razni Jaksici ponasali prema Albancima kad su imali vlast na Kosovu. Nego, sto pre pokrenuti sve da se razjasni politicka pozadina ubistva premijera Zorana Djindjica.

MCG

pre 11 godina

Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo!
Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje! Toliko su daleko u tome otišli da sada tim pritiscima na pravosudje deluju kao paraistražna i parapravosudna institucija. Šta je cilj da postanu država u državi? Zaista ostavljaju utisak paradržavne institucije. Neće se to dobro završiti.
(Gordana)
Priznaj sta te zaista zulja Gordana. To se zove istrazno novinarstvo koje proziva drzavu da radi svoj posao a ne da se ponasa kao paradrzava...to je sve i to je OGROMAN DOPRINOS RAZVOJU PARADRZAVE U DRZAVU.

JIMI

pre 11 godina

Ako je sve navedeno u INSAJDERU tačno, a nema nagovještaja da nije, onda se postavlja pitanje kako Srbija nije bankrotirala, kako se uopšte održava "u životu". Strašno šta se radi!
(Branka Vuksanovic, 30. oktobar 2012 16:13)
MI SMO NEMOGUCI NAROD ZAR I POSLE TOLIKIH DOKAZA VI SE PITATE ZA BANKROT?????NEPOJMILJIVO?,SULUDO?,NEOBAVESTENO?,GDE VI ZIVITE GOSPODJO
PA ZAR NEVIDITE DA SU STALNO TRCALI ZA MMF-OM,UZIMALI KREDITE OD KOGA SU STIGLI A SADA KADA DOLASZI GRCKI SCENARIJO DINKIC PRODAJE P.K.B.?IZEMLJU PO SRBIJI SAMO DA BI OSTALI NA VLASTI!!!!JER VEC NI MMF.NECE DOCI I DA-
-ZMURI KADA VIDI KAKO SE NASI POLITICARI PONASAJU!!!!!OVDE SAMO MOTKA SPASAVA!!!
PRED SPRD

Nebojsa

pre 11 godina

Pa normalno da je DSS protiv kad su njihovi kadrovi na Kosovu umesani u najprljavije radnje.Samo me cudi da i SPS nije protiv toga.Svaka cast Insajderu pokazace se jos pljavog vesa.Samo napred

NekiBG

pre 11 godina

Ako imamo državu, onda neka se ovim pitanjem bave istražni organi i tužilaštvo!
Uredu je da ukažu na problem i kriminal. Ali oogrešno je i opasno da se Insajder bavi istragom, podizanjem optužnice i da presudjuje! Toliko su daleko u tome otišli da sada tim pritiscima na pravosudje deluju kao paraistražna i parapravosudna institucija. Šta je cilj da postanu država u državi? Zaista ostavljaju utisak paradržavne institucije. Neće se to dobro završiti.
(Gordana)

O cemu ti pricas Gordana i u kom ti svetu zivis? Za najvece afere u svetu su pokrenute istrage samo zahvaljujuci istraznom novinarstvu. Koje nikada ne bi bile pokrenute da nisu novinari objavili svoja saznanja. A tek kod nas??? Novinari ne istrazuju, objavljuju informacije do kojih su dosli i ne presudjuju ali njihova saznanja moraju biti istrazena i procesuirana i to javno od strane onih koji su placeni da to rade na politickom i sudskom nivou. A oni to ne rade vec dvadeset godina iako vec i ptice znaju da se pljacka bogati na tudjoj muci i pod plastom patriotizma. Ako to i sada ne urade, onda neka tuze i ukinu B92 za iznosenje lazi, klevete, izdaje...jedbva uhapsise onogveselinovica godinu dana su POLITICARI pricali kako je to jedan FINE Srbin i patriota...

KRATKO I JASNO

pre 11 godina

pa i u zivotu vam je tako.svaki lopov i kriminalac se brani obicno cutanjem,nikad ne priznaje da je krao ili ucestvovao u kriminalnim radnjama.politicarima je formula odbrane patriJotizam.

kanibal

pre 11 godina

"Da nije bilo DSS-a jos bi nam Sloba bio na vlasti.
A sad pljujete DSS.
Kako rece moj prijatelj-kratkorocno pamcenje.
(Miki, 30. oktobar 2012 21:26) "

Ozbiljno??? Oni su skinuli SLobu?

Kako?

Znam da umeju da rade 25h dnevno za dobrobit naroda, ali nikako ne mogu da se setim kako su oni skinuli Slobu?

Zato i toliko opiranje naših političara ulasku u EU

pre 11 godina

Da smo mi jedna normalno uređena zemlja,nikakav Anketni odbor ne bi ni trebao,već bi uvid u trošenje sredstava bilo stalno i transparentno.
Samim tim ne bi bile moguće zloupotrebe.
Nisu evropski političari pošteni zato što im je to u mentalitetu,niti zato što su mnogo finiji od nas,već zato što nemaju načina kako da "kraduckaju" a nisu ni zaštićeni pred zakonom,kao što je to slučaj u Srbiji.

s

pre 11 godina

sve je to davno pevao beogradski sindikat, samo vi niste hteli da cujete...

"najvece patriote, sto puta su nas izdale,
slali nas u ratove, za svoj licni interes,
dok ikone su pevale, majke su naricale,
na krvavim parama institucije su nicale"

Damir

pre 11 godina

Ha, ha, `legalisti` se plase da istina slucajno ne izadje na videlo?! Mozda se Samardzic plasi da se sazna koliko je para on licno potrosio?!

JIMI

pre 11 godina

@two Podrzavam te u 99%,a onja jedan posto je sto Dinkic ne moze da prodaje PKB jer PKB nije pod njegovom ingerencijom i resorom.
@two Hvala na podržci ali mi reci kada je nešto bilo dokazano ANKETNIM OBORIMA nikad!!!Pa i sada nece biti ništa jer to BACANJE PRASINE U OCI NARODU!Pa zašto država placa policiju,kojekave bezbedonosne agencije,pa gde je tu JAVNI PRAVOBRANILAC!!!!!!!!!A što Dinkica tiče živi bili pa videli jedino ako zagusti popustice ali sumnjam napravice on zakon po hitnom postupku!!!!Pa kako se usudio da ponudi zemlju bez TENDERA!!!!!!!
tako ce da smandrlja i ovo!!!!!Pozdrav

Two

pre 11 godina

@(JIMI, 30. oktobar 2012 18:42) Podrzavam te u 99%,a onja jedan posto je sto Dinkic ne moze da prodaje PKB jer PKB nije pod njegovom ingerencijom i resorom.
Dinkic je video da je realno sa budzetom pljunuo pod prozor svima i da se nece puniti kako je zamislio,pritoscima na gradjane.
Gradjani bi izmirivali svoje obaveze da nisu dovedeni pred svrsen cin.
Mi ovde imamo kontinuirani problem 20 godina,svi politicari prweuzimali odgovornost,a jedan nije odgovarao za malverzacije.Bizarnost u pljacki doseze granice da su uspeli preko partije da upadnu na groblje velikana,kao pocastvovani sto su pljackali

Milorad

pre 11 godina

Samo ne pominjite vladiku DSS-a Kosovskomitrovačke eparhije,knjaza Marka od Kolašina,kadiju,pašu i subašu iz Zubinog Potoka,blaženog nam sveca ćutljivoga sa sve svitom,sa sve onom svojom vojskom...Nemojte aman ljudi!!!!
Eh,kad bi dragi Bog dao da on onakav kakav je pojasni neke stvari.Eto,ne mora naB92,tu je RTS itd...pa i sud.
Ovako od sto "Insajdera" možeš da sastaviš sve i pretkosovske i kosovske i"postkosovske" cikluse,džaba ti bilo.
Dok knjaz ne kaže,ili što bi se reklo prozbori.

ddr

pre 11 godina

DSS nikada nista ne valja.Jedan pljuje Evropu a sinove zaposlio u Briselu.Drugi se kune u Ruse a firmi dao ime sa prefiksom EUROP.Kada bi bilo pitanje gde se uliva Dunav,oni bi vecali,vecali i zbog neobavestenosti odgovorili ispod Svarcvalda.

bombonu

pre 11 godina

Da smo mi jedna normalno uređena zemlja,nikakav Anketni odbor ne bi ni trebao,već bi uvid u trošenje sredstava bilo stalno i transparentno.
Samim tim ne bi bile moguće zloupotrebe.
Nisu evropski političari pošteni zato što im je to u mentalitetu,niti zato što su mnogo finiji od nas,već zato što nemaju načina kako da "kraduckaju" a nisu ni zaštićeni pred zakonom,kao što je to slučaj u Srbiji.
(Zato i toliko opiranje naših političara ulasku u EU, 30. oktobar 2012 14:33)

Sve je tacno ali uni su malo vise fini od nas ali i kod njima ima takve ali vjeruj da nisu oni ko nas na balkanu... i zato nama na balkanu treba evropa zbog te zakone, vidi sto se dogadja u hrvatsku hapse ex premier za placku tada kad su implimentirali evropske zakone pa da ne pricam za dobar sudski sistem i za fondove koje daje evropa za clanice te iste nama stvarno treba evropska unija pozdrav is makedonija

neko ko pamti

pre 11 godina

Pa kada se g.Samardžić i g.Drecun ,,udruže,, sa njihovim ,,argumentima,, više je nego jasno šta se tamo dešava.Ovaj odbor MORA da se IZJASNI,a ne da se daju izjave s kraja zdrave pameti .I MORA im se dati ROK za postupanje na dalje kad već do sada niko iz tužilaštva nije nas obavestio šta se preduzima za neopravdane i ,,izgubljene ,,onolike pare .Inače borba protiv korupcije je u startu obesmišljena.Ova pljačka traje isuviše dugo da bi se neko mogao izvući ,,da nije imao pojma,,,,dok i dandanas tamo se liferuju na isti način i sa ,,istom namenom,,,,,na izvol,te drage ,,patrijote,,.Insajderu savaka čast i podrška,mnogi su ljudi uz tv,u vrema vaše emisije ,komentar nije moguće proslediti,iz pristojnosti.SačuvJ NAS BOŽE OVAKVIH PATRIJOTA,ZA ONE DRUGE ĆEMO LAKO.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Potpuno nadrealno. Nije kampanja ,ako je to uopšte prava reč ,histerična nego reakcija prozvanih u "Insajder"-u .Dakle po ko zna koji put klasična zamena teza...Zašto bi nekom ko je ispravan smetala istraga ?

P.s. Pogodak u središte stvari je u stvari sadržan u komentaru Boba Roka ako se ne varam ,a to je da je izostao taj famozni šesti oktobar ....Naime svega ovog i mnogo toga još ne bi bilo da 5.-og uveče sa skupštinske terase novoizabrani predsednik nije slavodobitno izjavio "...bilo kakvog revanšizma ne sme biti! ...." E ,sada mi trpimo razorne posledice jedne takve ispostavilo se, pogubne politike .Pitanje je da li se moglo drugačije ? Mislim sada je svima jasno da je moralo ali da li se moglo?

Aleksandar

pre 11 godina

Polako se prisećam one primopredaje vlasti između Miloševića i Koštunice i tu tražim uzrok svim kasnijim problemima. Nekako se u taj tadašnji DSS prelilo previše nekih diskutabilnih patriota, a i čitav represivni aparat se odjednom podredio Koštunici. Koštuničina podrška JSO-u, predaja Legije Koštunici, huliganski ispadi usmereni protiv ambasada, protiv novinara, protiv EU, ovaj Veselinović kadar DSS-a, a i Kolubari epilog miriše na neke preletače iz SPS-a u DSS. Lično bih pitao Samardžića, nije li to previše slučajnosti!? Jedina povezana ličnost u tome je i večiti diskutabilni patriota - Pelević, Arkanov kum, Veselinovićev najveći prijatelj i zaštitnik.