Ako mislite da je kod nas vruće, pogledajte kako je u CG

Crnu Goru će od danas pogoditi talas tropskih vrućina, treći od početka leta, sa maksimalnim temperaturom vazduha u drugom delu sedmice i do 43 stepena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2017.

08:57

Ako mislite da je kod nas vruće, pogledajte kako je u CG
Getty Images

Meterorlozi Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore su najavili da se "može očekivati dejstvo toplog talasa" do 10. avgusta i da će u pojedinim danima temperatura vazduha oboriti poluvekovne rekorde.

Od 31. jula negde sve do 10. avgusta treba očekivati dejstvo toplog tropskog talasa. Ujedno, to će biti najjači i najduži i topli tropski talas u ovoj godini.

"Najviše temperature se očekuju u drugom delu sedmice, dakle četvrtak, petak i subotu, na području Podgorice i Danilovgrada u određenim mikroklimatskim oblastima temperatura vazduha dostizaće i oko 43 stepena", kazao je Vijestima meteorolog Branko Micev.

Zavod je upozorio nadležne državne službe na ekstremno visoke temperature koje se očekuju i na "visok indeks opasnosti od požara".

Crnu Goru su tokom ovog leta već pogodila dva talasa tropskih vrućina. Ona je od početka jula bila zahvaćena sa više stotina požara u primorskom i centralnom delu zemlje, zbog čega je u pomoć pozvana i intervenisala protivpožarna avijacija Ukrajine, Bugarske i Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: