BiH: Deblokirani prelazi ka Hrvatskoj, uhapšeni veterani

Specijalna policija Federacije BiH intervenisala je i ratni veterani su deblokirali granične prelaze Bijača i Gorica prema Hrvatskoj, u zapadnoj Hercegovini.

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2017.

21:25

BiH: Deblokirani prelazi ka Hrvatskoj, uhapšeni veterani
Thinkstock

Privedeno je nekoliko bivših boraca, koji su pružali otpor.

Demobilisani borci su na protestu tražili su dodatak od 326 KM za nezaposlene borce koji su 48 meseci proveli u ratu, a za ostale borački dodatak po mesecu provedenom u ratu.

Traži se i jedinstvena boračka organizacija u Federaciji BiH, kao i usvajanje rezolucije u parlamentu Federacije BiH kojom bi trebalo da se uspostavi jedinstveni registar boraca.

Parlament Federacije BiH odbio je juče da na dnevni red uvrsti donošenje rezolucije.

Danas je održan protest demobilisanih boraca i pred zgradom parlamenta Federacije BiH u Sarajevu.

SDA i HDZ BiH, vladajuće stranke u Federaciji BiH, protiv su usvajanja ove rezolucije, jer bi to zahtevalo dodatnih 100 miliona evra godišnje, za šta ne postoje obezbeđena sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: