Metju seje smrt i haos, broj žrtava porastao na 478 VIDEO

Broj poginulih na Haitiju u udaru uragana Metju porastao je na najmanje 478, nakon što su pristigli podaci o žrtvama s udaljenih područja Haitija.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 07.10.2016.

14:42

Metju seje smrt i haos, broj žrtava porastao na 478 VIDEO
Foto: Tanjug

Broj žrtava se svakodnevno povećava, a još veći broj ljudi je povređen, dok se još oko 61.500 njih nalazi u skloništima, saopštila je centralna Agencija za civilnu zaštitu Haitija, a preneo Rojters.

Uragan Metju je na Haitiju iza sebe ostavio haos, pa su, osim poginulih i povređenih, mnogi građani ostali bez kuća, a potpuno su odsečeni putevi ka nekoliko okruga.

Haiti je često na udaru prirodnih katastrofa, budući da se nalazi na putanji uragana, a u januaru 2010. ga je pogodio razoran zemljotres koji je uništio veći deo prestonice i iza sebe ostavio više od 250.000 mrtvih.
Foto: Tanjug
Uragan Metju je poharao i Karibe i Kubu, protutnjao je i Bahamima

U strahu su i priobalne oblasti u SAD, pa je vanredno stanje proglašeno u nekoliko saveznih državai.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: