Crnogorska opozicija se grupiše pred izbore

Socijalistička narodna partija odlučila je da na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori u oktobru nastupi u koaliciji sa Demosom i Građanskim Pokretom "URA".

Izvor: B92

Četvrtak, 01.09.2016.

00:59

Default images
Thinkstock

To je večeras sa podrškom više od dve trećine članova odlučio glavni odbor SNP-a.

Savez te partije sa Demosom Miodraga Lekića i Pokretom "URA" Žarka Rakčevića prvo je značajnije objedinjavanje opozicije u Crnoj Gori za naredne parlamentarne izbore.

Predsednik SNP-a Srđan Milić je ranije medijima kazao da je cilj objedinjavanja da se pokaže da su promene u Crnoj Gori moguće.

SNP, Demos i URA imaju različite nacionalne politike, a i različito viđenje prema članstvu u NATO savezu.

Partije u Crnoj Gori ovih dana odlučuju o načinu nastupa na parlamentarnim izborima zakazanim za 16. oktobar.

Do skora najjači opozicioni savez - Demokratski front (DF) ujedinjuje svoj potencijal sa manjim, vanparlamentarnim strankama.

Za samostalni nastup se odlučila Socijaldemokratska partija (SDP) Ranka Krivokapića koja je do skora bila u vlasti sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Samostalan nastup će imati i manje, prosuverenističke, građanski orijentisane partije koje su deo aktulene parlamentarne većine i vlasti, poput Socijaldemokratije (SD) i Pozitivne Crne Gore.

Vladajuća DPS, koja je već dve i po decenije sama ili u koaliciji, na vlasti u Crnoj Gori je ranije najavila samostalan nastup na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: