Let Njujork/Tel Aviv: Avion sleteo posle dojave o bombi

Izraelski avion tipa boing 747 iz Njujorka za Tel Aviv u kojem je postojalo upozorenje o podmetnutoj bombi sleteo je bezbedno, prenose svetski mediji.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 05.07.2016.

11:34

Default images
Foto: Beta, AP

Kako se navodi, zbog dojave o bombi su dva švajcarska aviona hitno uzletela da prate avion na putu iz Njujorka u Tel Aviv.

To javlja Skajgajd, kompanija koja nadgleda švajcarski vazdušni prostor, prenose izraelski mediji izveštaje svetskih agencija.

Švajcarski avioni su nastojali da uspostave vizualni kontakt sa pilotom aviona izraelske kompanije El Al tipa boing 747 dok je leteo nad Švajcarskom, rekao je portparol Skajgajda Vladi Barosa nemačkoj agenciji DPA.

Avion je, kako prenose izraelski mediji, sleteo bezbedno i po redu letenja na aerodrom kraj Tel Aviva.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova je naknadno reklo da je uprava za avijaciju SAD "primila dojavu o bombi u kuhinji aviona", preneo je izraelski list Haarec.

"Amerikanci su obavestili švajcarske vlasti dok je avion bio u švajcarskom vazdušnom prostoru i švajcarski borbeni avioni su požurili da prate avion", navelo je ministarstvo. "Provera je pokazala da je avion 'čist' i nastavio je putovanje kao što je uobičajeno," dodaje se u saopštenju.

Švajcarski avioni su nastojali da uspostave vizualni kontakt sa pilotom aviona izraelske kompanije El Al tipa boing 747 dok je leteo nad Švajcarskom, rekao je portparol Skajgaida Vladi Barosa nemačkoj agenciji DPA.

El Al je potvrdio da je primio anonimno obaveštenje o bombi na letu LY002, ali je dodao da je avion nastavio da leti ka Ben-Gurionu.

Kompanija nije objavila druge detalje i nije rekla da li je to bila lažna uzbuna, niti je na aerodromu proglašena vanredna situacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: