Belgija: Pucnjava u vozu bila teroristički napad?

Troje ljudi je ranjeno kada je muškarac otvorio vatru iz automatskog oružja na putnike brzog voza na liniji Amsteradam-Pariz, saopštili su francuski zvaničnici.

Izvor: B92, Beta

Petak, 21.08.2015.

20:26

Default images
Foto: Tanjug, AP

Kako se navodi, dvojica ranjenih se nalaze u teškom stanju. Portparol železnice Pidnoel je rekao da je napadač pri sebi imao automatsku pušku AK-47, odnosno "kalašnjikov, i nož.

Putnici, dvojica Amerikanaca, su uspeli da savladaju napadača i sprečili veći pokolj, rekao je Kristof Pidnoel, portparol kompanije SCNF-a koja upravlja francuskim železnicama.

Voz je potom preusmeren za Aras, francuski grad na 185 kilometara severno od Pariza, gde se zaustavio, i tamo je policija uhapsila osumnjičenog, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske.

Putnici su evakuisani, a policija obezbeđuje oblast oko voza.

Istragu sprovodi protivteroristička jedinica francuske policije, saopšteno je iz kancelarije pariskog tužilaštva.

Do napada je došlo dok je voz prolazio kroz Belgiju, saopšteno je iz kancelarije predsednika Francuske Fransoa Olanda.

Oland je razgovarao o ovom incidentu s belgijskim premijerom Šarlom Mišelom i njih dvojica su dogovorila tesnu saradnju u istrazi.

"Osudjujem teroristički napad u vozu i izražavam saučešće žrtvama", objavio je belgijski premijer na Tviter nalogu.

Osumnjičeni je 26-godišnji Marokanac, rekao je zvaničnik alijanse policijskog sindikata Sliman Hamzi na francuskoj televiziji I-Tele.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznov otputovao je u Aras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: