"Saradnja SRB i HR za život Srba"

Premijer Aleksandar Vučić i predsednik SNV u Hrvatskoj Milorad Pupovac naveli su da je saradnja dve države ključna za položaj Srba u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

11:23

Default images
foto: @SerbianPM

U saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić i Pupovac su razmenili mišljenje i rešavanju teškoća s kojima se Srbi u Hrvatskoj u poslednje vreme susreću.

Pupovac je Vučiću zahvalio na iskrenoj podršci za unapređenje položaja Srba u Hrvatskoj i za jasnu opredeljenost vlade za saradnju sa Vladom Hrvatske.

Saglasili su se da je intenziviranje komunikacije i saradnje vlada Srbije i Hrvatske od presudne važnosti za rešavanje svih otvorenih pitanja, uključujući i ona koja se tiču položaja Srba u Hrvatskoj.

Premijer Vučić je ponovo istakao svoju spremnost, kao i spremnost Vlade Srbije, na punu saradnju sa Vladom Hrvatske radi unapređenja bilateralnih odnosa, kao važne pretpostavke za stabilnost u celom regionu.

"Srbija je opredeljena da doprinese obnovi poverenja, dijalogu i saradnji u regionu, i posebno stabilnosti koja se u poslednje vreme suočava sa ozbiljnim izazovima", naglasio je premijer Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: