Handke: Srbi su velikodušan narod

Predsednik Republike Tomislav Nikolić zahvalio je austrijskom piscu Peteru Handkeu na zalaganju da se Srbi na što verodostojniji način prikažu publici u svetu.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

13:26

Default images
Foto: Tanjug

U prijatnom i prijateljskom razgovoru predsednik Nikolić je zahvalio gostu na nesebičnoj ljubavi prema Srbiji i čestitao Handkeu dobijanje Povelje i zvanje počasnog građanina Beograda, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Handke je istakao da razumevanje i ljubav prema našem narodu i državi, koja je beskompromisno uzvraćena, njemu predstavlja dodatni motiv u zalaganju za što verodostojnijim prikazom jednog naroda pogrešno shvaćenog i nepravedno okrivljenog.

"Velikodušnost ljudi u Srbiji ne sreće se nigde drugde u svetu", zaključio je Handke.

Predsednik Nikolić je istakao da je Beograd sada bogatiji za još jednog važnog člana zajednice i velikim prijateljem Srbije, zaključivši da je opuštenost koju gost oseća u Srbiji siguran znak da je dopro do srca naših građana, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: