APV: Stara koalicija - nova vlast?

Razgovorima Lige socijaldemokrata Vojvodine sa predstavnicima NDS i Saveza vojvođanskih Mađara počinju razgovori o rekonstrukciji pokrajinske Vlade.

Izvor: B92

Nedelja, 29.06.2014.

15:52

Default images

Ligaši navode da je važno da se prvo postigne dogovor o programu vlade, pre eventualnih razgovora o rekonstrukciji.

Na drugoj strani, vojvođanski naprednjaci kažu da bi stara koalicija za građane Vojvodine bila politička katastrofa.

DS, LSV, SVM, NDS - verovatno će činiti novu vlast u Vojvodini.

Iz DS-a kažu da je atmosfera među novim-starim koalicionim partnerima dobra, ali da detaljniji razgovori tek slede.

"Postoje jasni ciljevi o čemu ćemo i kada razgovarati, ne može se reći da je stvar okončana dok sve ne dogovorimo. Čini mi se da ide u dobrom smeru, ove nedelje ćemo se dogovoriti o planu rada Vlade u naredne 2 godine, a zatim i sva ostala pitanja, personalna rešenja", kaže Miroslav Vasin iz Demokratske stranke.

Ligaši kažu da je osveženje neophodno budući da aktuelna pokrajinska vlast ne može više da funkcioniše. Bojan Kostreš poručuje da je neophodno promeniti Ustav i ustavno-pravni položaj Vojvodine.

"Nama je prvenstveno važno da razgovaramo o programu, a ako se oko toga dogovorimo, onda smo spremni da razgovaramo i o rekonstrukciji Vlade. Neophodno je da bude donet Zakon o finansiranju Vojvodine, imovina nije na adekvatan način definisana i tu ima prostora za pregovore",

I dok potencijani novi-stari koalicioni partneri pregovaraju, vojvođanski naprednjaci kažu da bi stara koalicija za građane Vojvodine bila politička katastrofa.

"Svi oni zajedno koji se sada opet rekonstruišu, imaju tri puta manje glasova... Ne idemo u promene, građani gube...Ništa novo se ne dešava na političkoj sceni u Vojvodini... Mi ostajemo črvsta opozicija i verovatno ćemo to biti u narednom periodu", kaže Damir Zobenica iz SNS.

Prema rasporedu, LSV i njihov koalicioni partner NDS u ponedeljak se sastaju sa SVM, a u utorak slede razgovori sa DS.

Više o tome pogledajte u našem prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: