Napad vodi ka eksploziji terorizma

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je da vojni scenario u Siriji po svaku cenu treba da bude izbegnut, pošto bi on doveo do eksplozije terorizma.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 09.09.2013.

10:44

Default images

On je pozvao tamošnju vlast i opoziciju da rade zajedno na isterivanju terorista iz zemlje.

“Smatramo da je od ključnog značaja učiniti sve da se izbegne vojni scenario. Pozivam vladu i opoziciju da ujedine napore i da isteraju teroriste iz zemlje”, rekao je Lavrov posle sastanka sa sirijskim kolegom Validom Mualemom u Moskvi.

On je upozorio na opasnost širenja terorizma u regionu i novih talasa izbeglica koje bi izazvala eventualna vojna akcija u Siriji, naglasivši da “i dalje postoji mogućnost za političko rešenje”.

"Sve više političara i visokih državnih zvaničnika deli naše mišljenje da bi upotreba sile dovela do eksplozije terorizma u Siriji i u susednim državama", rekao je Lavrov.

Ruski ministar je rekao i da je Damask "uvek" bio spreman na mirovne pregovore.

Mualem je potvrdio da je Damask spreman za mirovne pregovore i zahvalio se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na podršci.

Mualem je došao u Moskvu kako bi sa Lavrovom razgovarao o situaciji u Siriji, kojoj prete vazdušni udari, pošto je sirijski režim optužen da je u blizini Damaska navodno koristio hemijsko oružje.

Prema tvrdnjama SAD, sirijski režim koristio je hemijsko oružje 21. avgusta, kada je poginulo više od 1.400 ljudi.

Američki Kongres danas treba da se izjasni o predlogu predsednika Baraka Obame da SAD vojno intervenišu u Siriji.

Takav predlog podržala je Francuska, dok se Rusija od početka oštro protivi svakoj vojnoj akciji protiv Sirije i upozorava da bi to moglo da destabilizuje ceo region.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: