Voz izleteo zbog ukradene skretnice

Teretni voz iskliznuo iz šina kod Surčina. Uzrok nesreće krađa dela skretnice, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2010.

14:21

Default images

Lokomotiva i jedan vagon teretnog voza iskliznuli su jutros sa šina kod železničke stanice Surčin.

U Železnicama Srbije za B92 je potvrđeno da niko nije povređen, a biće potrebno 36 sati za uspostavljanje saobraćaja na ovoj pruzi.

Istraga o uzrocima nesreće je u toku, ali prema nezvaničnim informacijama, najverovatniji uzrok iskliznuća voza je krađa delova sa skretnice na pruzi.

Teretni voz sa 20 vagona rano jutros pod još neutvrđenim okolnostima prevrnuo se u rejonu železničke stanice Surčin.

Lokomotiva koja nije išla brže od 40 kilometara na sat, na skretnici koja prugu odvaja na dva dela, ispala je iz šina, nakon čega je udarila u kontaktni stub.

U udesu lokomotiva je povukla celu konstrukciju, usled čega se prvi vagon u nizu prevrnuo, dok je drugi ostao iskrivljen.

Mašinovođa koji je upravljao vozom nije povređen.

U Železnicama, iako ne mogu pre kraja istrage da potvrde da je uzrok udesa krađa delova skretnice, upozoravaju da su ovakve krađe sve učestalije i da one predastavljaju ozbiljnu pretnju po bezbednost.

Teretni voz koji je kasno sinoć prešao granicu između Srbije i Mađarske, trebalo je u toku sutrašnjeg dana da stigne u Istanbul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: