Bukurešt: Bebe nastradale u bolnici

Tri bebe su umrle, a pet ih je zadobilo teške opekotine u požaru posle eksplozije koja se večeras desila u porodilištu Đulešti u Bukureštu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.08.2010.

21:44

Default images

Požar je izbio u odeljenju intenzivne nege porodilišta, posle eksplozije instalacija za klima-uređaj, koje su, po rečima zvaničnika, pre nekoliko dana bile proverene.

Na intenzivnoj nezi su bile bebe od nekoliko dana, koje su prevremeno rođene. Sve bebe su posle nesreće prebačene u porodilište Grigore Aleksandresku.

U druge bolnice su transportovane i trudnice koje uskoro treba da se porode, a do sutra će sve porodiljebiti evakuisane u druge bolnice.

Na mesto nesreće je stigao veliki broj kola hitne pomoći, službe za hitne slučajeve i vatrogasnih vozila.

Kada je izbio požar i počelo hitno evakuisanje beba, ispred bolnice su se okupile majke beba koje su same bile u intenzivnoj nezi porodilišta i porodice porodilja.

Oni su svi preživljavali pravu dramu, jer se samo videlo kako lekari ubacuju bebe u inkubatorima u kola hitne pomoći i odlaze, bez informacija o stanju novorođenčadi.

Tek pošto su bebe prebačene u drugo porodilište konstatovana je ova velika tragedija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: