Ko će biti prvi čovek RTS-a?

Na konkurs za generalnog direktora RTS-a do isteka roka stiglo je 10 prijava, a među njima nema prijave dosadašnjeg direktora Aleksandra Tijanića.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2010.

17:25

Default images

U Upravnom odboru RTS-a kažu da spisak kandidata možda nije konačan i da ne isključuju mogućnost da je neko prijavu poslao poštom poslednjeg dana.

Neki mediji objavili su međutim nezvanično da je Tijanić ipak konkurisao, ali tu informaciju nismo uspeli da proverimo, jer je, kada je čuo pitanje, samo spustio slušalicu.

Od onih koji su javno priznali da su se kandidovali su novinar radija Beograd 202 Filip Mladenović, predsednik UO „Svetlost“ iz Kragujevca Gvozden Jovanović i učesnik rijaliti programa Farma Dejan Stanković.

Nezvanično se može čuti da je među prijavljenim kandidatima i Milivoje Pavlović, ministar za informisanje s početka devedesetih.

Konkurs za izbor novog generalnog direktora RTS-a je završen. Do kraja roka za prijavu, koji je istekao juče, stiglo je 10 kandidatura. Ko su ti ljudi, generalni sekretar Upravnog odbora RTS-a Stanislav Veljković nije želeo da kaže, ali je ipak otkrio da među njima nema aktuelnog direktora javnog servisa Aleksandra Tijanića.

Međutim, to još ne znači da će se spisak kandidata završiti na cifri od 10, objašnjava Veljković.

Neki mediji su objavili međutim nezvanična saznanja da je Tijanić ipak poslao kandidaturu, ali od njega lično potvrdu te informacije nismo uspeli da dobijemo.

Za razliku od Tijanića, koji o tome ne želi da govori, neki od kandidata javno su priznali da su konkurisali za prvog čoveka RTS-a. Među njima je dugogodišnji novinar Dvestadvojke Filip Mladenović.

Jedno od najvećih iznenađenja je kandidatura Dejana Stankovića, učesnika rijaliti programa Farma i voditelja emisije na televiziji Košava "Luda kuća“, u kojoj je atmosfera baš kako naziv kaže.

Stankovi, koji živi u Belgiji, za B92 kaže da ljudi znaju samo tu njegovu stranu, a mnogima je nepoznato da je zapravo veoma ozbiljan.

Iza sebe nema 10 godina radnog iskustva, što je jedan od uslova konkursa, ali kako kaže Dejan Stanković, govori četiri strana jezika – flamanski, engleski, nemački i francuski.

Upravni odbor RTS-a će na sednici koja će biti održana do kraja meseca odlučiti ko će biti novi generalni derektor RTS-a.

Ako nijedan od prijavljenih kandidata ne ispunjava uslove, Aleksandar Tijanić postaje vršilac sužnosti direktora do izbora novog direktorta RTS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: