Tinejdžerka izvršila napad u metrou

Jedna od dve žene koje su izvršile bombaške napade u moskovskom metrou bila je 17-godišnja udovica ubijenog islamističkog pobunjenika, piše ruska štampa.

Izvor: B92

Petak, 02.04.2010.

15:39

Default images

Moskovski list “Komersant“ u današnjem broju je objavio fotografiju mlade žene, sa crnom feredžom i bombom u ruci. Imenovao ju je kao Dženet Abdurahmanovu iz Dagestana.

S njom na fotografiji je muškarac koji je grli i takođe drži pištolj, identifikovan kao Umalat Magomedov, za koga Komersant tvrdi da je bio islamski ekstremistički lider, koga su vladine snage ubile u decembru.

“Komersant“ u svom izveštaju nije naveo izvore informacija, a drugu teroristkinju je identifikovao kao 20-godišnju ženu iz Čečenije.

Ruski zvaničnici još uvek ne žele da komentarišu navode iz teksta Komersanta.

U međuvremenu, bilans žrtava napada koji su se u ponedeljak desili u dve stanice moskovskog metroa, porastao je na 40, saopštili su izvori u ruskom ministarstvu zdravlja.

U bolnici je od zadobijenih povreda preminuo jedan 51-godišnji muškarac, a na lečenju u moskovskim bolnicama nalaze se još 84 osobe, prenela je ruska agencija Itar-Tas.

Šef Federalnih snaga bezbednosti Aleksandar Bortnikov za napad je optužio neimenovane ekstremiste iz nestabilnog Severnog Kavkaza koji se nalazi na jugu Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: