"Poništiti tender za brojila"

Domaći proizvođači električnih brojila koji su učestvovali na konkursu Elektroprivrede Srbije zatražili poništavanje tog tendera.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.09.2006.

15:08

Default images

Proizvođači su saopštili da je zahtev podnet jer je uvidom u konkursnu dokumentaciju utvrđeno da merni uređaji francuskog proizvođača "Sažem", koji je pobedio na tenderu, ne zadovoljavaju gotovo polovinu tehničkih zahteva konkursa. Zakon o javnim nabavkama predviđa da EPS na zahtev odgovori u roku od 10 dana, posle čega proizvođači mogu da se žale Komisiji za zaštitu prava.

Domaći konzorcijum, sastavljen od firmi "Citi" i "Jugotrejd", kao i preduzeće "Citel", učestvovali su na konkursu za nabavku oko 130.000 brojila, vrednu 5,1 milion evra.
Tender za nabavku brojila iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) raspisan je 20. januara, najpovoljniju ponudu dao je "Sažem", od koga će EPS kupiti 119.000 trofaznih brojila po ceni od 38,21 evro i 7.500 monofaznih za po 30,26 evra, dok će 4.220 višefunkcionalnih brojila biti kupljena od novosadske firme ENEL.

Poslovno udruženje proizvođača električnih brojila optužilo je ranije EPS da je pri nabavci tih uređaja prekršen Zakon o javnim nabavkama, jer je tender raspisan po proceduri EBRD-a, a ne po tom zakonu. Predstavnici srpske elektroprivrede su na to odgovorili da su prihvatanjem kredita EBRD-a pristali da tender i nabavka brojila budu po proceduri te banke i istakli da je to samo jedna od kupovina sredstvima iz kredita te banke obavljena po toj proceduri.

Elektroprivreda Srbije u toku septembra trebalo je da kupi 130.000 brojila, a najavljen je i novi tender, kako bi se potrošio kredit Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: