Sreda, 27.07.2011.

23:28

Tadić: Najoštrije osuđujem nasilje

Boris Tadić je ponovo osudio nasilje na severu Kosova i upozorio da je napad na pripadnike Kfora i Euleksa protivan interesima građana i države Srbije.

Izvor: Tanjug

Default images

Predsednik Srbije se drugi put tokom večeri oglasio povodom nemira na severu Kosova, gde je oko 19 sati zapaljen administrativni prelaz Jarinje.

"Najoštrije osuđujem nasilje. Svaki napad huligana i kriminalaca na Kfor i Euleks dovodi u pitanje Rezoluciju 1244, koja je međunarodni okvir i koja štiti mir na Kosovu i Metohiji, građane i interese države Srbije", istakao je predsednik Tadić.

Predsednik Tadić ranije večeras pozvao je na momentalan prekid nasilja i pozvao naše građane na Kosovu na prisebnost, uzdržanost i mir.

"Ekstremisti i huligani svojim nasilničkim potezima rade protiv interesa gradjana i države Srbije i prudružuju se ekstremistima sa albanske strane, koji žele da unilateralnim aktima i nasiljem prekinu mirovni proces i dijalog Beograda i Prištine", rekao je predsednik Tadić.

Predsednik Srbije je pozvao građane na prisebnost i mir i zatražio da učine sve i ne dozvole ekstremistima i provokatorima da svojim nasiljem unište njihove životne interese, mir na Kosovu i Metohiji i interese države Srbije, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije takođe je apelovala da se zaustavi nasilje na Kosovu, kao i većina parlamentarnih stranaka.

Opozicija, SRS i DSS traže vanrednu sednicu skupštine zbog stanja na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: