Nedelja, 11.11.2012.

12:46

Tirk: Protiv vraćanja viza Srbiji

Predsednik Slovenije Danilo Tirk kaže da će Slovenija negovati dobre odnose sa Srbijom i da se angažovala da Srbiji ne bude vraćen vizni režim.

Izvor: Tanjug

Default images

“Odnosi Slovenije i Srbije su dobri i verujem da će u budućnosti biti još napredniji. Slovenija je već pokazala interes i spremnot da pomogne Srbiji u njenom putu ka Evropskoj uniji. U novembru smo tražili da Srbiji ne bude vraćen vizni režim jer je neophodno da ljudi mogu slobodno da se kreću i sarađuju”, rekao je Tirk.

On je naglasio da Slovenija podržava ulazak u Evropsku uniju svih bivših država Jugoslavije.

Upitan da li će privredna saradnja dve zemlje ubuduće biti unapređena i realizovana na obostranu korist, Tirk je odgovorio da su "slovenački privrednici već bili u Srbiji, a dolaze i srpski privrednici ovde".

"Nektar je već preuzeo Fruktal i to je primer srpske investicije u Sloveniji. Verujem da će takvih primera u budućnosti biti i više”, rekao je predsednik Tirk.

On je jutros u Ljubljani glasao kao jedan od kandidata na predsedničkim izborima, na kojima su u trci za novog šefa države još i bivši premijer Borut Pahor i poslanik u Evropskom parlamentu Milan Zver.

Analitičari procenjuju da novi predsednik neće biti izabran u prvom izborom krugu, a da će se u drugom krugu u decembru takmičiti Tirk i Pahor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Svet

Počelo je; Amerikanci prelaze reku

Južnokorejske i američke trupe započele su veliku vojnu vežbu prelaska reke, sa ciljem poboljšanja zajedničkih operativnih sposobnosti, saopštila je danas južnokorejska vojska.

8:01

5.6.2024.

1 d

Podeli: