Petak, 19.12.2014.

19:30

Vučić: Tajkuni više ne vode Srbiju

Tajkuni više ne vode Srbiju, izjavio je danas u intervjuu za američku televiziju CNN premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Tajkuni više ne vode Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

347 Komentari

Sortiraj po:

fotelja

pre 9 godina

Sigurno je da tajkuni vise ne vode drzavu Srbiju, moze se sa sigurnoscu konstatovati ova izjava, sto nam ide u prilog po pitanju naseg evropskog puta, kao i privlacenja stranih investicija, kao i sto bolje koordinacije sa regionalnim susedima a i sire.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Dolaskom na vlast Aleksandra Vucic tajkuni su skrajnuiti da imaju bilo kakvo ucesce kada je vlast u Srbiji u pitanju. Od tog trenutka kako narod kaze dosao im je crni petak. Na svu srecu vecine gradjana Srbije, dosta tajkuna je privedeno pravdi i sada treba i sudstvo da odradi svoj posao posteno i bez kompromisa.Tajkuni nisu mislili na narod kada su se bogatili na racun naroda Aleksandar Vucic im je stavio do znanja da nisu jaci od drzave i da nema povlascenih .

đoki

pre 9 godina

od koliko tajkuna je naplaćen porez(jedan), koliko je procesuiranih predmeta za korupciju( nijedan), koliko je spornih privatizacija rešeno (nijedna). sva ta priča vučića je luk i voda. kao i reforme o kojima se priča. nezakonito smanjenje penzija je povećalo broj siromašnih građana srbije tako da smo na ubedljivom prvom mestu siromaštva u srbiji. zato i umiremo po 35000 svake godine. to je genocid nad sopstvenim narodom.

Janis

pre 9 godina

Obzirom koliko godina su Vučićevi prethodnici uništavalji ovu državu ne razumem uopšte ove što kritikuju mere ove Vlade. Treba ovoj Vladi dati vremena i podrške da se reforme izguraju. O reformama su svi političari pričali godinama, ali niko nije napravio ni jedan ozbiljan korak da se sprovedu. Sve se svelo na prodaju preduzeća, a i to znamo kako je prošlo. Zato sad nema nazad. Dogovor sa MMF je takođe znak da se ide u dobrom pravcu.

Miroslav

pre 9 godina

Svaki komentar je ovde suvisan. Ako neko misli da politicari i tajkuni koji su doveli Srbiju u tesku situaciju i dalje treba da vladaju ovom zemljom onda mi stvarno nisu jasni. Jedina uteha je da je takvih nesto manje od 5% a vecina je protiv toga.

Simon

pre 9 godina

Margaret Tačer je jednom prilikom rekla da one mere koje je preduzimala i koje su najviše kritikovane i protiv kojih su se najviše bunili su u stvari dale najbolje rezultate i što su je više kritikovali ona je bila sigurnija da je mera dobra. Zato Vučiću uz tebe smo da ovoj Srbiji obezbedimo bolju budućnost.

drzava bez korupcije

pre 9 godina

Zapitajmo se kakvi su to politicari vodili zemlju do sad, da ne samo da nisu pokusavali da iskorene korupciju, vec su dopustili da ona toliko pusti korene da su se i sami pridruzivali takvom pokvarenom sistemu mita i korupcije. Mislim da ne mozemo sa sigurnoscu reci da je korupcija danas iskorenjena 100 posto, ali pomaka na bolje sigurno ima. Mora tu jos mnogo da se radi, ali dok je Vucic na vlasti, voleli ga ili ne, mnogi ce dva puta razmisliti da li ce se ukljuciti u korupciju.

Ana Krenjina

pre 9 godina

@(SNS je zlo, 20. decembar 2014 10:22) Čemu ta ironija i mržnja prema Nikoliću i Vučiću? Recite, da li se neko pre Vučića usudio da uhapsi Miškovića? Nije niko, to svi znaju iako pojedinci poput Vas ne žele da priznaju. Ako se sećate Putin je dolaskom na vlast tajkune koji su radili protiv države, uslovio i rekao da biraju izmedju zatvora i ulaganja svog novca u nove projekte kako bi zaposlili siromašne. Oni su odabrali ovo drugo i počeli da rade u korist države. Vreme će pokazati sve, ali ja sam ubedjena da Vučić samo sledi Putinovu taktiku.

lica

pre 9 godina

Tajkunima je predhodna vlast dozvolila da rade sta im se prohte , ali aktuelna vlast nam je dokazala da vise nema zasticenih i da su pred zakonom svi isti.

Vinko

pre 9 godina

Celokupna prica oko tajkuna u Srbiji je sama po sebi komplikovana zbog same povezanosti sa politicarima. Mislim da je resenje pomenute situacije vec doslo samo po sebi smenom vlasti i politicara koji su vladali Srbijom. Ostaje samo da se obelodani cela prica i da narod napokon zna istinu.

Mihajlo

pre 9 godina

Pohvalicu premijera Vucica na ulozenom trudu, a to koliko vredi i koliko je popularan i van nase zemlje govori i gostovanje na SNNu

dexy78

pre 9 godina

Vucic je u izjavi za CNN pokazao da moze otvoreno da prica o raznim pitanjima vezanim za Srbiju, kao sto su cinjenica da tajkuni vise ne vode drzavu, da sudstvo Srbije treba da poboljsa svoj rad, sto je jedan od znakova koji doprinose privlacenju stranih investicija i put Srbije ka EU.

Viki

pre 9 godina

Od kako je uhapšen Mišković situacija u Srbiji se drastično promenila tajkunima je poslata poruka da nisu nedodirljivi i da država Srbija kreće u obračun sa kriminalom i korupcijom gde nema zaštićenih i povlašćenih.Od kako je Vučić na vlasti svedoci smo hapšenja mnogih osumnjičenih za kriminal i za korupciju i takve vesti su svakodnevnica jer su za vreme predhodne vlasti takve pojave uzele maha.

Natasa

pre 9 godina

Misljenja sam da se trenutno vodi dobra politika borbe protiv visedecenijskog nasledja nesankcionisanja koriscenja javnih sredstava u licne interese i maksimizacije profita krsenjem zakonskih i moralnih nacela i dajem punu podrsku da se istraje u tome

Leton

pre 9 godina

Vucic je mudar politicar i sada,a verijem da ce tako i ostati ne podleze pritiscima drugih.On je zauzeo jasnu politiku i narod ga podrzava.

slobodan55

pre 9 godina

Vlada Srbije postepeno pokazuje da u nasoj zemlji razne oblasti vise nisu u nadleznosti tajkuna, sto je veoma bitno za dalji nastavak sprovodjenja reformi, takodje treba dodati cinjenicu da sudstvo u nasoj zemlji ima veliki procenat neresenih predmeta za koje treba jos vremena da bi se precizno resili, ali naravno ne odustaje se od napornog rada u ovoj oblasti.

grisina

pre 9 godina

Apro po teme tajkuna stoji cinjenica da isti vise ne mogu da vode drzavu Srbiju, sudstvo i tuzilastvo imaju zaista velike probleme oko nasledjenih predmeta ali se ne posustaje, treba vremena i resice se na najbolji moguci nacin.

Dejan

pre 9 godina

Vucic je odlucno krenuo u ovu tesku borbu ali nesumljivo mu je potrebna pomoc svakog pojedinca i javnosti, jer je upravo svako od nas antikorupcijski potencijal naseg društva i samo resenoscu gradjana da zive u slobodnom i uredjenom drustvu na ovom putu ce se istrajati

tajKUM, pardon tajkun

pre 9 godina

Tacna ti je dijagnoza ali sada su tajkuni samo u drugom planu dok su u prvom planu braca, predsednikovo dete i kumovi.

mandarinica

pre 9 godina

Treba procesuirati sve politicare i funkcionere koji su omogućili tajkunima i kriminalcima da gomilaju svoja enormna bogatstva.

dobar prevod

pre 9 godina

@Дража U Srbiji ništa novo - vi demokrate i dalje podržavate tajkune. Stvarno mi nije jasno kako neko može d ahvali Miškovića posle svega što je uradio u Srbiji. U vreme najveće krize čovek postao milijarder, pokupovao pola Srbije, bolje reći otimao, jer ništa nije plaćao i posle neko može nešto pozitivno da kaže za njega. Stvarno ne razumem.
(Darko 88, 20. decembar 2014 13:28)

... a sns podrzava tajKUME

davca

pre 9 godina

Premijer je svu svoju energiju posvetio reformama usmerenih ka borbi protiv korupcije.... Ima volje i odlucnosti da zapocetu borbu dovede do kraja...I treba u tome istrajati do kraja..

STANIS

pre 9 godina

Da se ne lazemo, u nasoj zemlji postoji jos dosta problema. Medjutim, korak po korak, svaki od njih će doći na red za resavanje. Značajno je to sto sada otvoreno, pred svetom mozemo da govorimo o tome i čak zatrazimo pomoć i savet.

Kresivoje

pre 9 godina

Konačno se našao neko ko će se boriti protiv bolesti sistema,i njihovo ne legalno bogaćenje zadnjih godina je ozbiljno nanelo štetu državnom aparatu.

Lika

pre 9 godina

Ovaj je nezaustavljiv u neistinama.Korupcija na sve strane.Korupcija je i kada u NBS prima platu od 6000e ,kada u Srbija gasu ptima platu od 21.000e i mnogo drugih u politici.

Ekolog

pre 9 godina

Vlada je ozbiljna u nameri da se obracuna sa kriminalom, da tajkunima pokaze da u Srbiji nece imati isti tretman kao sa prethodnim vlastima.

Simon

pre 9 godina

Svi mi dobro znamo one kojima je Srbija robovala i posle nekih akcija koje je država sprovela niko od njih neće moći kao nekad da se bahati i posluje kao nekad.

Darko 88

pre 9 godina

@Дража U Srbiji ništa novo - vi demokrate i dalje podržavate tajkune. Stvarno mi nije jasno kako neko može d ahvali Miškovića posle svega što je uradio u Srbiji. U vreme najveće krize čovek postao milijarder, pokupovao pola Srbije, bolje reći otimao, jer ništa nije plaćao i posle neko može nešto pozitivno da kaže za njega. Stvarno ne razumem.

ratnica svetlosti

pre 9 godina

Otkad su ovi dosli na vlast, mnogi kriminalci su procesuirani, postoji saradnja sa drzavama regiona i EU i njihovim ministarstvima na suzbijanju kriminaliteta, pri cemu Srbija pokazuje odlucnost u iskorenjivanju.

master

pre 9 godina

(MT, 20. decembar 2014 11:26)

Koje godine ste vi rodjeni,ocigledno da ne znate ko su bili organizatori svih zlodela i pljacki gradjana,zbog kojih se danas tako lose zivi.Informisite se malo opsirnije,uopste nije tesko,ukucate imena i ulozite malo vremena u nesto korisno.Nije greota nesto ne znati,ali je veoma korisno informisati se.

sofronije

pre 9 godina

Vucic je osoba koja ne daje izjave za koje nije potpuno siguran da su tacne, tako da se moze reci da stoji cinjenica da mafijasi vise ne vode i nece moci da vode nasu zemlju, kao i da vise nisu zasticeni preko politickih sistema. Sudstvo radi svoj posao, ali naravno treba vremena za resavanje dugogodisnjih neresenih slucajeva.

zoro

pre 9 godina

Zaposlio si brdo svojih neznalica i prevaranata,okreces glavu od najvecih drustvenih problema(Selakovic,Vulin) kao nemas vremena!Mislis da je svet slep ispred očiju.,Bolje zakazi izbore i to sto pre jer ti i tvoji jurisnici nece odlucivat o zivotima normalnih gradjana Srbije.

August

pre 9 godina

Privreda je bila decenijama unistavana vezama politicara i tajkuna koji su opustoseli sve sto su mogli. Preduzeca koja su bili giganti i koji su poslovali savrseno dovedeni su do propasti samo zato da bi se oni obogatili. Tezak put i oporavak ceka Srbiju, jedina uteha je sto je losoj politici dosao kraj.

Zoran Bg

pre 9 godina

Mi nemamo sistem.Radi se at hok....Sistem je sistem.Ovo je foliranje i DEMAGOGIJA......Energija jednog coveka.....itd....SMESNO.TO JE KO DA COVEK GURA TENK.......

denis

pre 9 godina

Steta koju su tajkuni poput Miskovica, Percevica, Djuraskovica..... naneli nasem ekonomskom sistemu poslovanjem preko off-sor kompanija premasuje vrednost kompletne njihove imovine. Verovatno ce je pokusati da isposluju pogodbe, jer su tako radili sa korumpiranim politicarima zute vlasti, mada licno mislim da u danasnjici nemaju prostora za takve manevre.

lutalica

pre 9 godina

I drzava se polako sredjuje, cim je kriminal smanjen. Premijer ce se pobrinuti kao i do sad da sve dodje na svoje mesto i kriminalci i tajkuni.

diki

pre 9 godina

Samo napred , ovo je pravi put borbe protiv kriminala i korupcije.Vec su uhapseni mnogi za koje nismo mogli predpostaviti da ce zavrsiti iza resetaka.

Milan108

pre 9 godina

Davno nismo imali takvu Vladu koja se zalaze u toj meri za nasu zemlju! Ako ovako nastave Srbija moze da bude zemlja u kojoj ce kriminalna stopa biti svedena na minimum.

Milica Cvijic

pre 9 godina

Na svu srecu nisu vise mocni kao sto su bili i ne mogu da kroje politiku i ekonomsku situaciju onako kako njima ide na ruku, dok su se oni enormno bogatili, narod je siromasio i vodio bitku sa prezivljavanjem od prvog do prvog.

Vasilije

pre 9 godina

Sad je vode 'politicari' u ime 'biznismena', tj. bivsih 'tajkuna'. Kao i svugde u 'slobodnom svetu'. A sve to pod nadzorom svetskih 'biznismena', tj. bivsih ... 'Losi momci' izdrzavaju 'dobre momke'... I tako...

Medic

pre 9 godina

Kako da sredimo lokalnu vlast kada nju finansiraju mnogo veci faktori? Veliki novac je u pitanju, i samo upornost i istrajnost mogu da Srbiju dovedu u red!

država to sam ja

pre 9 godina

a šta je sa notarima? ko će tu da zaštiti nas građane? ko će da zaštiti budžet? zašto ćuti premijer,predsednik,ustavni sud...

MT

pre 9 godina

Još od devedesetih godina,na žalost, ova država je bila pod vođstvom tajkuna, mafijaša i kriminalaca. Polako se oporavljamo
od posledica njihovih nemoralnih poslova.

Zivko

pre 9 godina

Jedino sto mogu da kazem na ovu temu je da se Srbija napokon oslobodila svega onog sto je gusilo godinama i zbog cega je bila zarobljena u blatu. Bilo je krajnje vreme da krenemo da obnavljamo Srbiju.

Pazi sad ovo...

pre 9 godina

Čitam i ne verujem. Prema komentarima, kao da živimo u dve Srbije. U mojoj Srbiji se ne vidi nikakav napredak, primetno je sve veće pripadanje, materijalno, moralno, duhovno. Sve teže se živi. Prema komentarima, vidim da je više onih koji žive u nekakvoj drugačijoj Srbiji. Sve dobro, reformisano, napredno...Pitanje za te žitelje takve Srbije: Kako Vas nije sramota? Imate li oči,vidite li šta se dešava oko Vas?

xy

pre 9 godina

Samo politicki jaka i stabilna drzava se moze suprotstaviti tajkunima , a jedan od glavnih ciljeva ove vlade je da ogranici delovanje tajkuna.

Raka

pre 9 godina

Pljuvali ste Slobu kao tad je bio medijski mrak. A sta je tek sad? Ne mogu da se nacudim da Seselj kao veliki politicar nije bio ni na jednoj nacinalnoj frekvenciji od kada se vratio ni 10 sekundi. Cemu toliki strah, mozda od istine.

Marko

pre 9 godina

Bio sam član i pristalica SRS, kada je Tomislav Nikolić osnovao SNS nisam prešao, ali nisam ni produžio članstvo u SRS. Međutim od samog starta sam bio ubeđen da će Nikolić i Vučić postići uspeh, to su ljudi koji ne mogu da rade naopako, a to se i pokazalo. Zahvaljujući takvom čoveku na čelu Vlade, Srbija se ne finansira više od tajkuna, u Srbiju dolaze investitori, rejting nam skače, a moram da primetim da je i narod shvatio šta premijer radi i sve više ga podržava. Potrebno je samo da mu damo što više vremena kako bi redom po prioritetima prošao kroz sve probleme koji su još preostali, a najveći je reforma pravosuđa. Podržimo ih do kraja ako želimo da nam deca žive u normalnoj državi!

SEVEN

pre 9 godina

Imamo strasan odliv mozgova. Da imamo uredjen pravni i sudski sistem vecina ljudi ne bi ni zelela da ode iz zemlje. Kad se sudska resenja budu i sprovodila, a ne samo obitavala na papiru postacemo ozbiljna drzava.

Milos NS

pre 9 godina

Mislim da je ovo dobra vest za Srbiju i za sve njene gradjane jer posle dugo vremena novac ce ici u narod i privredu a ne na racune tajkuna i partije politicara koji su im namestili razne poslove kako bi se svi zajedno obogatili.

Jack

pre 9 godina

Familiji Nikolić i Vučić su uzor familije Đukanović i Dodik, oni sve rade kako bi ih dostigli, familija Nikolić je veoma blizu, a Vučići malo zaostaju, ali stićiće ih ako ovako nastave...Politika je postala vrlo ozbiljan porodični biznis...
(SNS je zlo, 20. decembar 2014 10:22)

Eh, familija Djukanovic je nedostizni ideal, bice oni zadovoljni da dostignu Miletove milione.

MIRKO

pre 9 godina

(Vladimir, 19. decembar 2014 20:22)
Nije u Srbiji nešto preterano bolje, ali je sigurno da gradjani osećaju da ipak postoji pravde u Srbiji, i da ne može više niko da se bogati na grbači naroda i da preko nameštenih tendera dolazi u posed preduzeća koje oplaćka, radnike otera na biro, s firme u stečaj, i još takvi biznismeni budu ugledni članovi srpskog džet seta koji troše u ludom provodu hiljade evra, dok pola Srbije jedva sastavlja kraj sa krajem.

Majda S

pre 9 godina

Kod kriminalnih radnji nemam nikakve emocije....svako ko se iole ogresio o drzavu, gradjane, utajio ma sta, srazmerno materijalnom bogatstvu stecenom necasnim radnjama treba da bude procesuiran i snosi posledice. Naravno, zagovornik sam stava da se sva imovina stecena koruptivnim i kriminalnim radnjama oduzima....to je najblji nacin da se popune rupe u budzetu

mi vi oni

pre 9 godina

Bitno je i da se procesuiraju svi koji su ojadili drzavu, malverzacijama stekli enormna bogatstva. Postoji politicka volja da se tome stane na put, a onda ce i imovina da se oduzima...i to vrati drzavi i gradjanima. A sto je najvaznije, nema novih mogucnosti da se neko zbog bavljenja politikom, amnestira od odgovornosti

nivelis

pre 9 godina

Cinjenica da je Srbija proteklih godina bila olicenje kriminala i korupcije kroz tajkunske organizacije, upravo je odgovor na to zasto ni jedno ubistvo nije rasvetljeno,razne malverzacije bile pokrivene, a medijima je bila uskracena sloboda. Transparentnost poteza je sada u potpunosti ostvarena.

Obilić

pre 9 godina

Danas u Srbiji, u borbi protiv korupcije i kriminala nema privilegovanih i zasticenih, i svako ko se u proslosti bavio kriminalnim radnjama morace da zbog toga odgovara. Tu pre svega mislim na tajkune koji su koristili svoje moci i politicke uticaje kako bi sticali veliko materijalno bogatsvo, a sve to na stetu naroda.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu nikakve mudrosti ni nedoumica..koruptivne i kriminalne radnje je morao da aminuje neko iz politickog vrha, i to je jasno svima. Isto tako, u ovom trenutku, zahvaljujuci odlucnosti aktuelnog premijera da se ne amnestira niko, imamo situaciju da se mnoge afere otkrivaju i procesuiraju

да да

pre 9 godina

Овај је мало необавештен ?!? Па Бата Гашић покупова пола Крушевца,одлучио човек да након полууспелог бизнисовања деведесетих и шуровања са онндашњим спс-ом,коначно узме свој део,док је министар... Некада је народ устајао кукама и мотикама на овакве,а сада? Савио реп и ћути ! Е зато нама нема спаса ! Доста је било !

SNS je zlo

pre 9 godina

Familiji Nikolić i Vučić su uzor familije Đukanović i Dodik, oni sve rade kako bi ih dostigli, familija Nikolić je veoma blizu, a Vučići malo zaostaju, ali stićiće ih ako ovako nastave...Politika je postala vrlo ozbiljan porodični biznis...

migros

pre 9 godina

Tajkuni su delovali kroz velike sisteme gde jedna firma imala jos par tako da je tesko ekspeditivno doci do dokaza a ostvarena steta drzavnog budzeta nesrazmeno velika. Drago mi je sto je nacinjen bitan pomak na ovomplanu.

JasMINKA

pre 9 godina

Borba protiv kriminala i korupcije je ono sto se zahteva od nas, a sa druge strane aktuelna vlasti ima zelju i volju da takvim radnjama stane na put, obracuna se sa akterima istih i procesuira ih. I ne samo njih, vec i njihove zastitnike koji su verovatno, visoko pozicionirane politicke licnosti.

msc.Milos

pre 9 godina

Dosao je red i da se napravi "cistka" u drzavnoj upravi. Vucic vedno radi na tome i treba mu pruziti podrsku, jer covek sto je obecao - ispunjava. To, koliko njih se ubrzo nakon njegovog dolaska na vlast naslo iza resetaka, dovoljno govori o tome koliko je posvecen svom cilju.
(Nen293, 20. decembar 2014 00:24)

u moru generickih neistinutih komentara koje salju iz drzavne uprave za kontrolu javnog misljenja upravo ovaj kaze sve: ponavlja da vucic sve sto obeca to ispuni- pa eto sta je ispunio? nista!
a koji se to extra profiter i tkz tajkun nasao iza resetaka? nijedan!
eto toliko o pateticnim pokusajima da se prikaze kako ima mnogo ljudi koji podrzavaju premijere. Nema jer svaki komentar koji ga velica je jedna najobicnija laz...

leter

pre 9 godina

Vucic je svu svoju energiju posvetio reformama usmerenih ka borbi protiv korupcije, kriminala i tajkunskih organiacija jer su to najstenijifaktori destabilizacije celog sistema. Energicnost i odlucnost da zapocetu borbu dovededo kraja, a celnike procesuira pred lice pravde, moraju biti podrzane i od strane naroda kao glavnog nosica drustvenog sistema i odnosa koji iz njega proizilaze.

lane

pre 9 godina

Srbija tezi ekonomskom razvoju i napredku.Vucic je dao jako dobru izjavu za CNN , realnu sliku koje promene u Srbiji su vidljive , a za koje jos treba vremena.

Micika

pre 9 godina

Rigidna kaznena politika, usvajanje Zakona o poreklu imovine, procesuiranje, sankcije, oduzimanje...krenulo se u odlucnu borbu protiv kriminalno-koruptivnih aktera, istrajati na tom putu i usvajanjem zakonodavnog seta pojacati snagu drzave u ovoj borbi

Bora Sustina

pre 9 godina

Verujem premijeru. Siguran sam da se bori protiv mrskih tajkuna. Evo, nedavno 50 procenata brzorastuće IT kompanije WinWin kupila kuma. Dobro dee, muž/ kum jeste direktor Elektromreža Srbije (bez dana radnog staža) i vozi besnog BMW-a, ali i 50 / je mnogo. Pa, još kad svaka poslovnica Telekoma, diljem beztajkunske Srbije dobije, slučajno - kuma nema veze, pojačanje u vidu WinWin
prodajnog odeljka... pametna investicija!!! Tajkuni odzvonilo vam je... ide kum!

Popecatelj

pre 9 godina

Izbacivanje interesnih grupa iz procesa donosenja kljucnih odluka koje se ticu drzave i gradjana moze da nam donese velike benefite,jer je opste poznata cinjenica da krupan kapital i izvrsna vlast u sprezi ne donose dobro narodu

serpiko

pre 9 godina

U minulom periodu korupcija i kriminal su prozimale sve aspekte drustvenog zivota i u velikoj meri doprinele urusavanju drustvenog sistema i posrnucu privredne. 12ogodisnjirezim ih je plasirao svakodnevno da su se domacile u svih sferama i postale nam svakodnevnost. Konacno je situacija promenjena na bolje.

FARSA

pre 9 godina

Tajkuni su bili u sprezi sa Ds om i radili su za sebe i njih, a na stetu postenog sveta koji je sada na rubu siromastva. zarvor je malo, sve im oduzeti.

Graje

pre 9 godina

Tajkuni nisu jači od države. Aleksandar Vučić je jedini koji može da radi na razvoju i napretku. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta.Advokatska komora ne sme dačuva tajkune, već da vidimo kako da odgovaraju svi oni su opljačkali i uništili našu Srbiju. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoa i napretka. Aleksandar Vučić je jedini koji može da uredi našu državu. Srbija teži ekonomskom napretku i razvoju zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Trebalo bi više da se radi na hapšenju svih onih koji su državu opljačkali, fondove opustošlili.Kina je prekopirala naš državni sistem iz SFRJ, a ovi koji su došli na vlast 2000 uništili sistem, oteli od naroda, opljačkali sve što je moglo da se opljačkati.Trebaju da odgovaraju svi koji su nas uništili.

Vladan

pre 9 godina

Napokon se u Srbiji stvari vracaju na svoje mesto. Vlada se u svom radu vodi prvenstveno interesima gradjana, a borba pritov korupcije i kriminala je nikad jaca. Tako imamo situaciju da su tajkuni, koji su u proslosti iz senke vodili drzavu, danas procesuirani pred sudom gde ce morati da dokazuju svoju nevinost i poreklo svog kapitala.

milan

pre 9 godina

Ako Emirati nisu tajkuni onde ima nešto istine u tome Vučiću. Kod nas se zovu "tajkuni" a u svetu kažu da kapital vlada i tako je svugde pa i kod nas nije drugačije inače zašto bi bili lobisti ako ne zbog uticaja na politiku, naravno ako je u interesu svih a ne samo dotičnog političara, aktualne vlasti i partija onda je to OK. Vučiću naivno je misliti da zapad ne zna ko iza nekoga stoji takve izjave su daju najviše zbog unutrašnje politike a najmanje da bi Obamu i Co. ubedio u državnost Srbije da oni najbolje znaju šta i ko iza svega stoji. Da je Mišković ili Kostić dobio takvu šansu kao Emirati da investiraju u JAT ili povlasticama kupili ili zakupili zemlju bilo udri po tajkunima i zato nisu ni Emirati ništa drugo kada uz pomoć države umnožavaju svoj kapital.

jole

pre 9 godina

U pravu je. Sad nas vode strava menadzeri koje je on doveo. Doduse ako im pogledamo dosadasnji ucinak i cv, ne znam da li da placem ili da se smejem od muke. Tragedija opsta je ova zemlja, bez obzira na skracenicu koja nas vodi... uvek dolazi polupismena ekipa koja ne zna sebi nos da obrise, ali vazno je da znaju kombinacije da prave jedni drugima.

Top

pre 9 godina

Tajkuni su bili zaštićeni kao beli medvedi i mogli su da rade šta su hteli ali vremena su se promenila i vreme je da odgovaraju za svoja dela!

Falkao

pre 9 godina

Možda Srbija još nije pokazala ekonomski oporavak, a nije ni mogla stići za tako kratak vremenski period, politička volja i bitni detalji sigurno nisu izostali.

bob

pre 9 godina

Ono sto mi se najvise dopalo je sto sam videla da se SNS ne libi da uhapsi i svog funkcionera ako prekrsi zakon. Zaista ne stite nikoga!
(Renata, 19. decembar 2014 23:09) hvala ti dezurni bote centralne otadzbinske uprave sto sam se jutros lepo nasmejao i zar vama jos uvek nije stiglo u glavu da vam taj botovski sistem na internetu nije i nece upaliti, da niko i ne cita komentare bota iz centralne otadzbinske uprave.STOP CENZURI I JEDNOUMLJU!

Stefan

pre 9 godina

Nama ni ne trebaju tajkuni da bi se razvijali, vec pametna politika i privlacenje investitora kako domacih tako i stranih. Sprega tajkuna i politicara vodi samo u korupciju, i narod od toga nema nista za razliku od pojedinaca.

ПОРЕЗ, ПОСАО и ПРАВДА

pre 9 godina

Подршка А.Вучићу у спровођењу економских реформи у Србији.
Да би постао ДРЖАВНИК, мора испунити ТРИ ствари :
- обезбедити да сви плаћају порез,
- запослити бар пола од 700.000 незапослених.
- средити ситуацију у правосуђу (именовање судија, тужилаца, јавних бележника,..)

Dragan

pre 9 godina

U ovoj situaciji u kakvoj je Srbija danas vise bih voleo da drzavom upravljaju tajkuni nego politicari.
\Racunica je jasna.Tajkuna nema toliko i uglavnom su situirani, a i otvore po neko radno mesto.
Ovako imamo politicare koji su skoro dosli na vlast i opsta je grabez za sopstvenim finansijskim zbrinjavanjem.Vidimo da su neki odjednom osvanuli sa milionskim ciframa na racunima...Ova vlast je daleko veca prevara od prethodnih .

Bozic 52

pre 9 godina

Zasto niko ne kopira Putina koji je tajkune naterao zakonski da drzavi daju pare.Rusija se iz blata podigla.Nasi tajkuni su jacali stranke i to je svima OK.Ako su sposobni da stvore sopstveni kapital znaci da imaju talenat i umece.

marko

pre 9 godina

Znam samo da SNS na sledecim izborima gubi, jer su izigrali narod, tolika obecanja a nista... Sta bi sa onih 100000 stanova za mlade bracne parove gde kvadrat ne bi bio skuplji od 300 evra? :) E Vucicu, Vucicu... Samo ne znam vise za koga glasati...

balkanac

pre 9 godina

Turci, vratite se, sve vam je oprošteno!
(karađorđe, 19. decembar 2014 23:26)
Lepa ona narodna: "Na dobrom si putu dok god te sapliću!"
U Srbiji svakodnevna pojava!

miki

pre 9 godina

jok ja je vodim.a mitrovic.pa niko ne sme nista da objavi ovih dana protiv njega.sta je on.ko je on.dva zivota nema vise a niko ne sme da kaze da je on umesan u sve to.miskovic i dalje radi.beko takodje.djuric takodje.peconi takodje.subotic takodje.kostic takodje.treba li jos.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Prvo su išla obećanja, pa obećanja na obećanja, pa obećanja o obećanjima, a sada su u modi lupetanja.
Svi, svi tajkuni na jednu stranu, ali Beko je sam na drugu stranu - a nedodirljiv!
A proizvodnja novih tajkuna?
Ipak je prijatelj Bačević ikona ove vlasti!
Kao da je Servantes o njima pisao, o današnjima?

Miro Đokić

pre 9 godina

@Astor Blistok:Teško je biti domaćin u praznoj Kući. Ova vlast je zatekla kasu u kojoj bilo para samo za jedan mesec. Trebalo je se snaći da bi ljudi primili plate i penzije i da Srbija ne bankrotira. Bez obzira šta ko mislio , situacija se sada popravila.

milan

pre 9 godina

SNS i Vucic apsolutno NISTA nisu promenili nabolje od osavajanja apsolutne vlasti u Srbiji,promenili su na gore. Bezidejna politika puna samohvalisanja nikome nista dobro ne donosi. Smanjenje plata i penzija! U redu. Ali sta ide uporedo sa tim tako ostro kao ta stednja,koju moze i moja prababa da sprovede? Nista apsolutno. Sudstvo u rasulu. To sto donose zakone koje nema ko ili nece da sprovede u delo,nista ne znaci. Smanjanjem plata i penzija smanjuje se i potrosnja i automatski cela privreda pada. Uporedo sa ovim ostrim merama stednje mora ici ostra politika sprovodjenja zakona u delo. Giljotina propisa. Smanjenje taksi na sve i svasta po ministarstvima ,posto su i plate smanjene. Potreban je i jasan spoljnopoliticki kurs. Ovo koketiranje sa svima i sa istokom i zapadom,severom,jugom donece jedno veliko NISTA. Ne zelim da kazem da treba ukinuti ekonomsku SARADNJU sa svima. Samo kazem da ako zelis da si u EU,moras uskladiti spoljnu politiku sa tim blokom,a ako nisi,onda plivaj ,pa gde te more odnese. E to se desava Srbiji. Zapadu, odn. Nemackoj najvise nije jasno sta mi zapravo hocemo. Nemacka je visoko razvijeno demokratsko drustvo i od najobicnijeg Nemca koji cita nebulozne izjave srpskih politicara nije jasno ciji deo mi hocemo da budemo,pa se tako formira i zvanican stav te zemlje. I kada Angela Merkel kaze da sprovedemo u delo samo ono sto smo vec sami dogovorili i stavili na papir,potpisali,kod nas se pojave naslovi o novih 11 uslova. Necuveno!

Mirko82

pre 9 godina

Ako realno pogledamo, shvatili smo da u ovoj državi stvarno niko nije više nedodirljiv. Uhapšeni su mnogi ljudi za koje nismo mogli ni da sanjamo da će završiti iza rešetaka, a mislim da je ova velika i teška borba tek počela. Samo napred, ovo je pravi put.

Lazar

pre 9 godina

Ako neko misli da ima jak stomak i zivce, neka izebere bot komentare sa najvise minusa. Auuuuu, od ovog moz se rikne. Kako je njima doooobro. Samo da ih ne provali okolina...

Jagoda

pre 9 godina

Mnogo su nervozni tajkuni, kojima se više ne dozvoljava da sve zakone prilagođavaju svojim potrebama! Građani moraju biti u fokusu reformskih zakona jer bez obnove srednje klase, nema ni zančajnijeg razvoja zemlje!

Elena

pre 9 godina

Sve mere ekonomske politike koje pomažu da se olakša osnivanje malih i srednjih preduzeća i zapošljavanje čitavih porodica će doneti veliki benefit našoj ekonomiji! Zaštita tajkuna nas je samo gurnula još dublje u provaliju, a njih učinila ekonomskim vladarima, koji svoju moć proširuju i na politički uticaj!

Bucko

pre 9 godina

Privreda treba da bude u fokusu sprovođenja reformskih zakona koji trebaju da olakšaju rad i stvaranje novih radnih mesta u Srbiji! Bez m,aloh i srednjih preduzeća Srbija će i dalje ekonomski ostati mrtva!

Sandra

pre 9 godina

Bivše Vlade su Srbiju zbunjivali korišćenjem EU integracija kao način da pokažu da Srbija ide ka boljitku! Sam ulazak u EU ništa ne znači ako se mi ekonomski ne razvijemo i imamo ekonomiju na značajnom stepenu razvoja, te su to i prioriteti u budućem periodu!

Slađan

pre 9 godina

Vrlo je važno da je sudstvo i policija bez veštačkih ograničenja i blokada! Svako ko je nešto zgrešio mora biti procesuiran, bez obzira na ekonomsku moć kojom raspolaže!

Radnik AMSS

pre 9 godina

U pravu je premijer. Nisu tajkuni vise aktuelni. Na sceni su neobrazovani, neprosveceni, drski, alavi i oholi vojnici SNS divizije. Unistavaju poslove i firme gradjene decenijama. Brzo se povezu sa olosima i otimaju sve i odmah.
A koliko je bila dobra marketing prica? Mnogi su shvatili, a mi osetili.

Nismo mi podanici kralja Ibija

pre 9 godina

Ne zna on ni šta znači reč tajkun. Poreklo reči dolazi iz japanskog jezika, preuzeta je iz kineskog, i u izvornom smislu označava uglednog čoveka, vojnog komandanta (šoguna), a danas su to moćni industrijalci i sposobni i bogati ljudi. Da li je Kenedijev otac bio tajkun? Da li je Nelson Rokfeler, potpredsednik SAD, bio tajkun? Bez "tajkuna" nema kapitalizma. Najbliži prijatelji oslovljavali su Linkolna u znak poštovanja - tajkunom. Prijem u EU 2020? Odgovor: "To nije nešto što bih voleo da obećam svom narodu... a da ne mogu da ispunim." Koji pemijer u demokrtskom svetu obećava sreću narodu i zove ga "svojim" narodom?

Malinacki

pre 9 godina

Vucic je pokrenuo nekoliko kljucnih stvari u Srbiji: EU integracije, ozbiljnu borbu protiv kriminala, reforme finansijskog sistema, privlacenje stranih investicija i stvaranje uslova za pokretanje ozbiljne proizvodnje u Srbiji.

LBJ

pre 9 godina

U svakoj zemlji ima kriminala i korupcije, ali nigde nije bilo toliko tajkuna i politicara koji su ziveli i zaradjivali mimo svih zakona decenijama. Drago mi je da se neko usudio da tome efikasno stane na put.

Oko

pre 9 godina

Uticaj tajkuna na spoljnu i unutrašnju politiku zemlje je umanjen. Ipak, nije zanemraljiv njihov uticaj na medije, niti činjenica da finansiraju dobar deo srpske opozicije.

Novosadjanin

pre 9 godina

Samo ti napisi ko finansira Fondaciju Dragice Nikolic pa cu da ti kazem da tajkuni i dalje vode zemlju. Odakle njoj 7 miliona evra?????

mama kaže da sam lep

pre 9 godina

Interesi građana moraju uvek biti ispred interesa tajkuna, a do sada nismo imali vlast koja je tu činjenicu umela da prepozna. Ne želim da tvrdim da su prethodne vlade imale ikakve veze sa takvima, ali je činjenica da se nisu borili protiv mnogih zloupotreba.

Bubamara

pre 9 godina

Konacno da se stane ovim ljudima na put, stvarno su bili preterali, a to im je omogucila bivsa vlast koje su inace finansirali a oni im kroz usvajanje zakona davali da na "legalan" nacin zaradjuju.

Sara

pre 9 godina

Velika cistka Srbije! niko mu se nece moci suprostaviti.
Ovi sa pola mozga I dva podvaljka su bas prigodno drustvo
. I veoma lako zamenjivi. A svi ostali su 'tajkuni'.
Svaka cast druze ! Cista petica od ucitelja S! Jadan je narod sto Jos uvek zeli da veruje.

ANNY

pre 9 godina

Bilo je krajnje vreme. Ranijih godina su tajkuni bili zasticeni, ali sada zasticenih pred zakonom nema. Srbija se uhvatila u kostac sa kriminalom i korupcijom i u tome ce istrajati do kraja. Dosta je bilo rasparcavanja i unistavanja ove lepe drzave od strane pojedinaca.

DEBA

pre 9 godina

Nasi sugradjani bi sve, sad, odmah, ma juce ako moze. Za kratak period koliko se borimo da stvorimo uredjenu drzavu moze se reci da tajkuni nisu vise nadlezni za odluke o drzavi, borba protiv korupcije i kriminala tek treba da se vodi, 100% je sigurno da su svi prekrsioci na tapetu nezvisno od statusa.

jelka

pre 9 godina

Situacija u Srbiji se polako menja, postoji politicka volja da se stvari promene na bolje, moze se sa sigurnoscu reci da tajkuni nemaju uticaja na vodjenje drzave, nema zasticenih politicara i niko ne moze izbeci odgovornost za sve eventualne nelegalne aktivnosti, rad sudova jos treba unaprediti, ali to se moze ostvariti ako se nastavi sa ozbiljnim radom u ovoj oblasti.

Nen293

pre 9 godina

Dosao je red i da se napravi "cistka" u drzavnoj upravi. Vucic vedno radi na tome i treba mu pruziti podrsku, jer covek sto je obecao - ispunjava. To, koliko njih se ubrzo nakon njegovog dolaska na vlast naslo iza resetaka, dovoljno govori o tome koliko je posvecen svom cilju.

Predrag

pre 9 godina

Vucic je ukazao da je i dalje pravni i sudski sistem slaba tacka u drustvu, jer je ocigledna opstrukcija koju rade na mnogim procesima, stavljajuci se otvoreno na stranu nepravde i kriminala, iako im je posao upravo suprotan od ovoga.

optimus

pre 9 godina

Volja koju je premijer pokazao da se uredi drzava je ogromna. Tek smo krenuli u reforme, a odgovorno se moze tvrditi da tajkuni vise ne rukovode zemljom. Po mom misljenju ozbiljno cemo zagaziti u reforme kad resimo sudski, pravni i zdravstveni sistem koji kod nas uopste ne funkcionisu.

jagoda

pre 9 godina

U Srbiji nema zasticenih licnosti, Vucic je to ponovio prilikom intervjua koji je dao za CNN, tajkuni vise nemaju uticaj na bilo koji aspekt vlasti u zemlji, jedini problem koji imamo je zastareli sudski sistem koji se pod hitno mora unaprediti.

Atinac

pre 9 godina

volje ne nedostaje a i ima podršku naroda u svojim nastojanjima da dođe glave srpskim tajkunima i mafiji i da od srbije napravi normalno društvo i poštovanu državu u svetu.

boki

pre 9 godina

Nažalost, do pre dve godine pojedini tajkuni poput Miškovića su se ponašali kao neformalni vladari Srbije. Nadam se da će vlada istrajati na reformskom putu kao i na oštoj borbi ptotiv organizovanog kriminala i korupcije

Mima

pre 9 godina

Nesto ne vidim da ste im naplatili stotine miliona evra poreskog duga, pa jedino mogu da zakljucim da tajkuni i dalje vode državu. Jer da ste naplatili porez, fiskalna politika ne bi morala da bude ovakva kakva je.

Marko

pre 9 godina

Americki tajkuni vode Ameriku vec vise od 100 godina, ne znam sta je Vucic hteo da poruci ovim sto prica, Amerikanci njega ne mogu uopste ni razumeti.

taja

pre 9 godina

Korupcija je u Srbiji trenutno smanjena u značajnoj meri, ali treba priznati da je ova pošast nažalost stvar sistemskog karaktera, pothranjivana decenijama. Iskreno, podržavam premijera u stavu da treba da se ugledamo na pojedine protestanstske države na polju borbe protiv korupcije

Milutin

pre 9 godina

Sustina kapitalizma je u tajkunima (kapitalistima) koji investiraju. Samo se zakoni prave da svi tajkuni imaju ista pravila ponasanja i da se izbegne nelojalna konkurencija. Vucic je samo zamenio domace sa stranim i daje im povlastice po svojoj volji sto je jos i gore. Bez tajkuna (kapitala) nema napredka ni malim misevima. Verujem da se Ameri pitaju sta ovaj covek lupa.

radjevac

pre 9 godina

bilo bi dobro da se i ostali pojedini ministri zalazu u vladi barem jedan delic od ovoga sto premijer radi i sigurno bi mnogo brze napredovali mada i ovo je veliki pomak s obzirom kako su trapavo i beskorisno radile sve bivse vlade

Stampedo

pre 9 godina

Tajkuni su u ovoj državi navikli da rade šta im se prohte! To im je obezbedila prethodna vlast sa demokratama na čelu! Ali nema više nedodirljivih, i ne treba da ih bude! Ne treba zatvarati oči pred tajkunima i njihovim malverzacijama!

srb

pre 9 godina

ne kazem da je diktatorski rezim ispravan,ali drzavi je potreban cvrst predvodnik, kao sto je i djindjic bio. kao sto je u kuci potrebna cvrsta muska rec,tako i u drzavi.

Marko

pre 9 godina

Stvarno mi je zao ovog naroda. Izlizana je vec ona stara ,,Kakav narod takva vlast", ali odbijam da poverujem da smo toliko ocajno losi da nas vode ovakvi ljudi i uz sve to nam se smeju u lice recima kako je sve bolje, kako napredujemo, kako nema cenzure, kako su oni posteni, promenjeni, evropski ljudi koji nam tako dobre igre predstavljaju da niko vise i ne pita za hleb...ne, ja zaista ne verujem da je moj narod TOLIKO los.

Aster Blistok

pre 9 godina

Nisu tajkuni toliki problem ali zasto se sve losije zivi, Vucic se ubi od smeskanja i to vise pocinje da lici na grimasu. Mnogo obecanja ima ali se boljitak niti nazire, dinar sve vise klizi i meni je pun kufer obecanja. Kao unapredjujete pravni sistem, pa zasto se ratnim zlocincima onda smanjuju kazne bre???? Dosta vise sa neistinama i zauzmite vise stav u vezi Kosova i drz'te se toga, a ne jedan hocu kakiti, a drugi necu kakiti!

Perun

pre 9 godina

Tesko je iskoreniti nesto sto je uslo kao obicajno pravo medju nas. Za to nece biti potrebne godine ako se bude brutalno gusila korupcija, bez izuzetaka i u svim sferama zivota.

Kockica

pre 9 godina

Tajkuni su bar imali malo mozga ali su radili iskljucivo u licnu korist. Ako oni vise nevode Srbiju onda je vodi kadar bez mozga i znanja sa laznim diplomama i opet samo i iskljucivo u svoju licnu korist!!! Jadna nam majka!

Pooky

pre 9 godina

Situacija u zemlji sigurno nije ista, umnogome se promenila na bolje, počev od uvođenja reda, zatim početka reformi, velike diplomatske aktivnosti, koja rezultira boljom saradnjom i dolaskom investitora. Vlast je počela da radi na rešavanju problema, što ranije sigurno nije bio slučaj.

krupanjac

pre 9 godina

iako jos mnogo toga fali moramo priznati da je bolje u odnosu na prosli preiod jer ovaj Vucic stiti interese drzave tako da razni lobisti vise nemaju uticaj na vladu tj. da stvaraju sebi prostor za kradju,korupciju i malverzaciju

Бојан Илић

pre 9 godina

Ти "тајкуни" су висили на сваком пријему у организацији амбасаде САД у Србији...али опуштено!:-)

nislija

pre 9 godina

Pre su tajkuni bili zasticeni, cak se kurs formirao kako je njima odgovaralo.Ova vlada se bori protiv korupcije, svako ko je pocinio neku proneveru ce da odgovara nebitno kojoj politickoj opciji pripada.
(Mary, 19. decembar 2014 19:48)

Draga Maro, nisu ni ti tajkuni tako losi ako se kurs formirao prema njima. Ovaj kurs od preko 122 din nije bio ni za vreme svetske ekonomske krize. Tako da su ove postenjacine ili preterano nesposobne ili im odgovara ovakav posten kurs....

hocu svoju zaradjenu platu

pre 9 godina

Ne vode drzavu ali ni ne placaju radnike i obaveze vec gomilaju pare u dzepove pa ce da kupe celu drzavu jer niste u stanju da ih osudite i vratite oteto narodu a njih na robiju.Igrate igre i vi i oni a narod nema za hleb.Stidi se svoje izjave Vucicu.

Nim

pre 9 godina

I dalje, posle toliko godina muke i ugroženog dostojanstvenog života, ima onih koji veruju u ovakve izjave? Spremni su čak da postuju komentare u kojima šatro polemišu i zaključuju da su ovo validni zaključci i istine? Kupuju se priče o vukovima koji okrenuše ćurak, a stada odavno poklana? Znam da ima naroda kojima je još gore (ebola u svetu, fanatici koji ubijaju đake, itd.), ali, da neko prodaje rog za sveću toliko dugo, a i dalje ima onoliko mnogo onih koji to besramno podržavaju, da l' iz prostote svoje ili lične koristi... teško nama svima, pa i njima.

istina

pre 9 godina

Da pogledamo stvari realno:
Rekordno se iseljavanje stanovnistva iz drzave Srbije.
Rekordni pad dinara(kurs dinara je ogledalo privrede).
Koliko je tajkuna uopste pravosnazno osudjeno? Nijedan
I to se sve zbiva u poslednjih 2-3 godine

VILA

pre 9 godina

Proslo je vreme kada su mutne radnje bile najnormalnija stvar u drzavi, kada su se kupovale firme od drzavnog novca, kako su se poslovna kola koristila za privatne potrebe,kada je radno vreme politicara trajalo 3 sata... svi koji su navikli tako da zive mogu slobodno da kazu zbogom svojoj drzavnickoj fotelji.

Nemanja237

pre 9 godina

Pranje novca i malverzacije tajkuna u ovoj zemnji su dostigle enormni nivo.
Puna podrska premijeru oko zalaganja i truda u sprovodjenu reformi, i ciscenju i hapsenju kriminalaca, tajkuna i lopova. Zakoni u ovoj zemlji se moraju postovati jednom za svagda! Niko nije jaci od drzave!

Insajder

pre 9 godina

Dok su je tajkuni vodili meni bar nisu smanjivali platu za 10%, neka je vodi crni djavo samo da mozemo da zivimo...Ne vode je tajkuni ali zato je i ti ne vodis...

zverkana

pre 9 godina

Mnogi danas pričaju loše o Vučiću, ali na taj način samo pokazuju svoju nemoć i nesposobnost, jer su Srbiju stavili u jedan vrlo težak i ne zavidan položaj, baš zato što su dozvolili tajkunima da vladaju Srbijom i da budu marionete u njihovim rukama. Činjenica da je Srbija postala vrlo interesantna za inostrana ulaganja, samo govori da je tajkunizaciji u Srbiji došao kraj.

Roki

pre 9 godina

Voleo bih da to kaze neko drugi, a ne Vucic. Dok ne vidim aktere afere novosadske autobuske stanice, kao i Kostica i Beka "tamo gde treba", ne verujem mu nista. A reforme - o cemu on to prica, o smanjenju penzija i plata u ovoj bednoj drzavi da bi davao plate svojim partijskim kolegama sa na brzinu sklepanim diplomama bez ikakvog znanja - to su reforme? Kada dobijemo mnogo manju, jeftiniju i efikasniju drzavu bez korupcije - onda mozemo da govorimo o reformama. Uzimanje kredita za mostove, pruge isl. nisu reforme i nemaju veze sa ugledom zemlje.

Duci0167

pre 9 godina

Bravo za tebe. Ti si to njima rekao (ne gradjani),oni te potapsali po ramenu i onda dodjes ovde i drobis nedeljama kako te svi podrzavaju u svetu i podrzavaju sve sto uradis. Hocemo da docekamo dan kada ce gradjani osetiti i reci da osecaju trunku,promil na bolje od promena? Naravno,osim BOTova kojima je posle prvog dana vlasti SNS-a Srbija postala savrseno mesto za zivot. Naravno,osim onih sto se dovlace iz svih predela Srbije da masu zastavicama,salju decu da masu zastavicama i vriste na mostu kao tinejdzerke na koncertu Bibera. Znaci,sjasite na sekund sa TV ekrana pa cete videti i cuti sta narod misli. Mediji cenzurisani i pretvoreni u kanal A.Vucica and company,plate i penzije smanjene,pokradene i portosene pare na osnovu "solidarnog" poreza,zemlju nam obnovile STRANE DONACIJE posle poplava,notari pljackaskim cenovnikom pljackaju narod i pune dzepove stranke SNS-a i malo u budzet,sudstvo totalno paralizovano a advokatska struka proglasena da radi za jednog tajkuna (vrh ludila),ukinute povlastice porodiljama,svakog dana sve skuplje namirnice za zivot,zakoni svi po hitnom postupku,lebdimo izmedju EU i Rusije i udaramo zadnjicom o beton,deca nam umiru (nisu njihova) jer drzava ne moze da odvoji prisvojeni novac gradjana za njihovo lecenje ITD. ITD. Vi kako hocete ali ovo ce puci uskoro skroz. Dosta je njih koji strajkuju i protestvuju ali nigde na TVu necete videti osim lica Vucica i koliko nam je ustvari lepo.

svetlanaceca

pre 9 godina

Svaki pomak u borbi protiv korupcije I kriminala je za pohvalu. Neke vlasti u proslosti su tajkune cuvali kao zasticenu vrstu. Doslo je neko drugo vreme najzad.

panjemaješ

pre 9 godina

Naravno da ima tajkuna, i naravno da oni i dalje vode Srbiju. Mi smo svetlosnu godinu udaljeni od pravne države (bacimo pogled na Vladu, i samo ovlaš ošinemo očima neke ministre). Jadno, jadno, jadno! Kada izumuru botovi (a nikada neće), koji hvale vlast, a vlast treba kritikovati, jer brzo zaborave da su od naroda birani, i da treba da vode brigu o narodu. Razvijena društva, razvijene države, pametan narod... ne stvaraju se preko noći, već se desetlećima teško i predano radi na tome. Dakle, zašto lagati, kada nije tako, a to vidimo na svakom koraku?

dečko koji obećava

pre 9 godina

Isti ti tajkuni upropastili su malu privredu, neipslaćivanjem svojih obaveza prema njima, a držali su monopol. Takvi su doveli do propasti kompletne privrede, a imali su i jako uporište u tadašnjoj vlasti.

kurčubić

pre 9 godina

Tajkuni i njihovo delovanje jesu bili ozbiljan problem, pre svega zbog privrede u Srbiji. Sada kad smo pokazali da smo, kao država voljni da se uhvatimo u koštac sa tim problemom i rešavamo ga, privućićemo strane investicije, i više nećemo trpeti zbog domaćih, privatnih monoplista.

mekani zvekani

pre 9 godina

Da malo su tajkuni spusteni na zemlju. Ali da nam pravni sistem bas nije najbolji i nije i treba dosta stvari u Srbiji promeniti i sto se tice pravnih stvari,tako i ekonomskih,politickih,socijalnih

sasa jokic

pre 9 godina

O cemu Ti covece pricas? Nema zasticenih? Pa direktor policije nije hapsio najveceg lopova jer mu je zaposlio sina kao savetnika od 20 godina!?
Koga je Misa Banana prvo pozvao kada je palo 2 tone kokaina u Argentini?
Ko je otpravnik poslova u Atini?
Koliko je para Covic uzeo u Agrobanci i nije vratio?
Ko je poklonio NIS Rusima a C Market Beku i Miskovicu?
Ne mogu vise da nabrajam, muka mi je!

Citizen

pre 9 godina

Najvece diferenciranje ove vlade u odnosu na prethodne predstavlja upravo na borbu protiv korupcije, verujem da je to najveci razlog Vucicevog visokog rejtinga.

xXx

pre 9 godina

Borba države protiv uticaja tajkuna na domaću privredu i finansije, je egal sa borbom protiv korupcije. Mislim da se te dve stvari ne mogu razdvojiti.

pedja

pre 9 godina

ne vode je domaći tajkuni nego politička ispostava zapadnih neoliberalnih kapitalista (korporacija zapada) koji profit umesto na kajmanska ostrva nose u svoje zemlje na zapadu. koja je razlika za srbina? nikakva. ojadice nas do srži ali bukvalno!

bananica

pre 9 godina

Pa i bilo je vreme da državu počne da vodi neko kome je narod dao glas, s’ obzirom da se predstavljamo kao demokratsko društvo, a ne neko ko sluša tajkune, da mu finansijski prilivi ne budu ukinuti.

W

pre 9 godina

Kaze covek da nije umesan u korupciju. I to je valjda neki poseban kvalitet i privilegija za jednu drzavu da joj premijer nije umesan u neku korupciju. To se valjda podrazumeva u svakoj normalnoj drzavi. Problem je u ministrima i clanovima stranke koji mu malo-malo naprave neku aferu, a on na to precutno gleda. Sve ce to na kraju stici na njegov racun.

Vladimir

pre 9 godina

Njemu pod hitno trebaju nove naocare i slusni aparat. Mada svi dobro znamo da nije u tome problem. Ja mislim da nigde na svetu ne postoji ovako pasivan narod koji je spreman da sve vrste izivljavanja nad njim mirno posmatra :(

Princ

pre 9 godina

U svakom slucaju Srbija je jedan od najvaznijih faktora na Balkanu u svakom pogledu. Ocigledno da su pitanja bila ostra ali i da su odgovori bili bez ikakvog izbegavanja. Vucic je jos jednom pokazao da za Srbiju nema prepreka koje necemo pokusati da resimo ali i da Srbija oseca negativne posledice otkazivanja projekta Juzni tok, na kojoj su radile i prethodne vlade i na kojoj je ulozeno puno i sredstava i vremena, kao i da smo zaista polagali velike nade u taj projekat.

Bcc

pre 9 godina

Imam problem, ne mogu da poslujem normalno jel stranacki orjentisani imaju prednost. Nisam clan niti jedne stranacke partije niti organizacije. Donirali smo dosta sredstava. Ukoliko se ovo ne promeni necu investorati vise u Srbiju.

Panonski_

pre 9 godina

Vodite je vi. Mozda jos i gora opcija!
(milan, 19. decembar 2014 19:48)
Al si duhovit. kazi mi samo molim te, a kada je to pre ove vlade bilo istina u ovoj meri ? Pa dok nije dosao Vucic, tajkuni su imali monopol na sve i svasta. Jel iko mogao da otvori market pored Miskovica ? Znas li uopste zasto nijedan svetski gigant poput Lidla nije dosao u Srbiju ? Pa da bi Miskovic mogao da radi.. Tek sada dolaze.. To mozes da zahvalis Vucicu.. A znas li koliko je Miskovica u drzavi Srbiji ?

pogba

pre 9 godina

Srbija da bi dozivela bolje dane mora hrabro da predje preko zadatih reformi koje su neminovne zbog lose politike prethodnih vlada kada se gledalo samo kako da se napune sopstveni dzepovi drzavnim novcem.

Nina Andreević

pre 9 godina

Zna se ko su ti tajkuni i ko im je omogućio da vladaju iz senke, jer narod nije sigurno, a sve je upravo išlo samo i isključivo na štetu građana Srbije.

colloneo

pre 9 godina

Ne znam da li negde u svetu postoji takva navala negativnih komentara kada je u pitanju borba države protiv onih koji je finansijski uništavaju. I pitam se da li će ikada u Srbiji prestati sve da se deli prema političkom opredeljenju, i da li ćemo ikad postati samosvesni i uspeti da naučimo da se protiv nekih stvari, kao što je konkretno ova borba, moramo boriti zajedno.

BVK

pre 9 godina

Mitrovic duguje 200 miliona evra za porez. Pametnom dosta.

Miskovic uhapsen i optuzen za prevaru tesku milion, pazite MILION evra (a covek je tezak oko 2 milijarde evra), posle velike medijske buke je pusten na slobodu i od tad nikom nista.

Srbija se unistava jos brzim tempom nego za vreme zutih, koji su uspeli da dotuku svu onu proizvodnju u Srbiji koja je uspela da prezivi sankcije, Slobu i bombardovanje. E moj Slobo, ti si tata za sve ove posle tebe.

Jelena

pre 9 godina

Privlacenje stranih investicija je odlican put za Srbiju. Bili smo zaboravljena zemlja, ali uz veliki rad i trud gospodina Vucica, to se promenilo, i ponovo nam se otvaraju vrata ka boljoj buducnosti.

psiholog

pre 9 godina

Srbija je pokazala da ne moze vise da trpi rasparcavanja, unistavanja i zloupotrebu njenih vitalnih delova od strane pojedinaca! Melanholicno je trpela ogromne gubitke, a sada je doslo vreme da se to promeni! Promena je zapoceta i treba da bude ispunjena do kraja, zarad sveopsteg preporoda nase zemlje!

Plameni

pre 9 godina

Ova vest je jedna od onih da se zapitas koliko nas narod i zemlja se prikazuju ostatku sveta jer sa ovakvim bitnim dogadjajima u kratkom periodu svi trebamo da budemo ponosni.

xXx

pre 9 godina

Borba države protiv uticaja tajkuna na domaću privredu i finansije, je egal sa borbom protiv korupcije. Mislim da se te dve stvari ne mogu razdvojiti.

kurčubić

pre 9 godina

Tajkuni i njihovo delovanje jesu bili ozbiljan problem, pre svega zbog privrede u Srbiji. Sada kad smo pokazali da smo, kao država voljni da se uhvatimo u koštac sa tim problemom i rešavamo ga, privućićemo strane investicije, i više nećemo trpeti zbog domaćih, privatnih monoplista.

britka

pre 9 godina

Rezultati protiv ove borbe će se pojaviti u nekom realnom vremenu. I onda će se napraviti prostor za pitanje zašto neko drugi, neko od prethodnih, nije vodio ovu borbu za državu, već se priklanjao tajkunima.

Hemera

pre 9 godina

Tajkuni nisu jači od države. Aleksandar Vučić je jedini koji može da radi na razvoju i napretk. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta. Srbiji su potrebni novi ljudi koji će potpuno ojačati našu državu. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoa i napretka. Aleksandar Vučić je jedini koji može da uredi našu državu. Srbija teži ekonomskom napretku i razvoju zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Trebalo bi više da se radi na hapšenju svih onih koji su oštetili budžet Republike Srbije.

sandra

pre 9 godina

Ko god misli ili je navikao da bude jači od države, sada je dobio odgovor. I kompletna ova situacija u kojoj se država nalazi, a mislim na razrušenu provredu i preduzeća, na ekonomiju i nizak standard građana, sve je to rezultat delovanja pojedinaca, koje nazivamo tajkunima.

dalia

pre 9 godina

Svako ko se oglušio o zakon, zna se gde mu je mesto. U Srbiji smo do sad imali situaciju da takvi diktiraju ekonomske trendove, nameštaju tendere i bogate se na račun države i građana, a vlast je bila takva da je u tome učestvovala, ili aktivno ili zatvaranjem očiju pred očiglednim mahinacijama i kršenjem zakona.

ujka Sima

pre 9 godina

Potrebno je urediti državu tako da prorade institucije i da sistem počne da funkcioniše. Aktivnim delovanjem tajkuna, u proteklom periodu, sve je to zamrlo i obraslo u korupciju, a upravo su to razlozi zbog kojih nismo bili poželjni stranim investitorima.

dalco

pre 9 godina

Neverovatno kolike je pljacke drzavnih para ova zemlja pretrpela proteklih godina i da za to jos niko nije odgovarao.Uz hrabru i postenu politiku premijera Vucica,Srbija ima na vidiku izlaz iz tunela.

Zvečarka

pre 9 godina

Da se država više ne povija prema željama i zahtevima tajkuna niko ne može da ospori. Vučić je na početku svog mandata rekao da neće imati nikakve tolerancije prema onima koji krše zakon, i vrlo brzo posle toga je uhapšen Mišković jedan od najvećih tajkuna u Srbiji, koji je svoju imperiju sagradio na račun, ili bolje rečeno za račun ove države.

Ja

pre 9 godina

Ovu zemlju već dosta dugo ne vodi NIKO, ne računajući jednu te istu kliku koja se samo rotira. "Voditi" ima mnogo šire značenje od "vršiti i biti vlast", zar ne? Pitaj Tomu Diplomu, Doktora Nešu ili Malog Doktora da ti pojasne. A ako oni ne uspeju, NVO Vulin će sigurno uspeti.

severnjak

pre 9 godina

Ako je to tačno, onda mogu da kažem samo jedno - vratite nam tajkune da vode zemlju.

Dok su oni "vodili" zemlju, moglo je nekako i da se živi, a i moja plata kod jednog od tih tajkuna je bila veća nego danas.

A onda ste došli vi, poštenjačine, i Zakonom o radu ga naterali da mi smanji platu za 12% na ime starog minulog rada...

Zašto?

glomazno

pre 9 godina

pa iskreno jedina razlika izmedju "vas i tajkuna" je u tome sto su ti tzv. tajkuni imali bar malo obrazovanja i iskustva u praksi, a vi, osim sto vecina ni srednju skolu nema, dana radnog staza nemate pa samim tim se ne moze ni ocekivati da uradite bilo sta smisleno. Zajednicko vam je samo to sto se bogatite preko ledja SOPSTVENOG naroda...ne znam samo kako spavate?

RodjO

pre 9 godina

Vučić je svo ovo vreme dok je premijer potpuno je opravdao moja očekivanja. Vodi aktivnu spoljnju politiku i za sada uspešno balansira između naoštrenih velikih sila. Samo tak nek nastavi a ima i jaku argumentaciju. NATO zemlje su na nas izvršile agresiju i uvek im to može spomenuti kada i ako budu vršile na nas neki pritisak, a sa druge strane i Rusima takođe stavlja do znanja da mi ne možemo biti veći Rusi od njih samih.

Feniks

pre 9 godina

Ocigledno da ceo svet prepoznaje promene koje se desavaju i po ovim pitanjima se vidi da se pomno prati situacija u Srbiji. Vidi se i da je Vucic otvoreno odgovarao na sva pitanja i da je priznao da je Srbija dobila zestok udarac otkazivanjem projekta Juzni tok. Svakako da postoje teme oko kojih postoje razlicita misljenja ali se vidi i da postoje zajednicke ideje i teme za politicke stranke u Srbiji bez obzira da li su na vlasti ili opoziciji.

dida

pre 9 godina

Korupcija i kriminal su toliko pustili korenje u ovoj zemlji da je dospela cak i do obicnih radnika i to sve zahvaljujuci prethodnim vladama,i naravno sad bi svi da se to preko noci menja,sto ce se sigurno desiti trenutnom politikom koju predvodi gospodin Vucic.

dakle...

pre 9 godina

Ako je ovo put ka izlecenju, arekla bih da jeste...samo napred, pa to i jeste bio slogan sns-a. Kada bi sada mislila i pricala drugacije, lagala bih. Tajkuni jesu breme.

jura

pre 9 godina

Sve je to okej sto kaze, a najvise me interesuje kako izgleda kad "nasi strucnjaci rade na pronalazenju alternativnog nacina za snabdevanje gasom" i u kojoj pecenjari odrzavju sastanke radne grupe?

ПРAВИЧНОСТ

pre 9 godina

А.Вучић ће постати државник ако поред довођења страних инвеститора,
истовремено среди и стање у правосуђу,
TJ. да хитно усклади избор, овлашћења и Закон о јавним бележницима,
са ЕУ стандардима.

master

pre 9 godina

Polako,videcemo jos sta vredite i sta ce biti istina.Po svemu sudeci tajkuni su vam predali vlast za slobodu,ali se nista drugo nije promenilo.Ko vas je od njih finansirao,sa kojima saradjujete i danas,da se sami uverimo sta je istina?Vi jedni druge stitite,zato sto ste veoma slicni u delatnostima.

Lolita

pre 9 godina

Nadam se da je ovo napokon istina. Zemlja koja je bila pod kontrolom nekolicine moćnika unesrećila je generacije. Vreme je da neke nove generacije dobiju svetliju budućnost.

jazine

pre 9 godina

Da bi se zemlja oporavila,potrebno je iskoreniti korupciju,sivu ekonomiju ,tjkune i sve bukagije koje smo godinama vukli za sobom i nosili na grbaci naroda

gremlin

pre 9 godina

Ne, uopšte je ne vode tajkuni...
p.s.šta će biti za brojila, i ko i čija firma će da vodi posao... saznaćemo uskoro... možda se iznenadite...

NemanjaBB

pre 9 godina

Kada je Beko ranjen, ceo Beograd je bio na nogama. Policajci sa automatskim puskama po ulicama, punktovi pri izlasku iz grada, pretres svih redom.
Kada je u Novom Sadu devojka izbacena mrtva na sred grada, nikom nista.
Toliko o tajkunima..

veca-pereca

pre 9 godina

tako je....vodi je polusvet, polupismeni svet koji sa zutim ljudima piju vodu, pevaju u generalstabu,ne izglasavaju zakone koji su bitni za nas a ne za njih i to samo zato sto ih nema na radnom mestu...i neki koji misle da su mnogo pametni, pa nas zaduzuju toliko da se nikada necemo oporaviti a sve pod izgovorom, nisam ja kriv vec oni pre mene...i ako ne vode tajkuni ovu zemlju, zasto niko nije osudjen i zasto im nije oduzeta bespravno stecena imovina sa predsednikovim sinom na celu...a verujem i da ti nisi bas tako nevin kao sto se pravis...

Thank you. Dr. Milorad Brutalac za CNN

pre 9 godina

Tajkuni više ne vode Srbiju jer više nema šta da se zdipi, ostali samo dugmići. Sad preuzimaju sitniji vampiri i mafijaški lešinari (takozvani bottom feeders). Razmileli se ko crvi da vide da nije kojim slučajem ostalo nešto mesa da se sastruže sa kostura ove male ali ultrakorumpirane propale države.

Truman

pre 9 godina

Borba protiv kriminala i korupcije je definitivno podignuta na mnogo viši nivo, a to je zaista za svaku pohvalu. Aktuelna vlast je za ovo kratko vreme mnogo uradila po tom pitanju. Svako ko se bavi malverzacijama će za to sigurno morati da odgovara.

Mary

pre 9 godina

Pre su tajkuni bili zasticeni, cak se kurs formirao kako je njima odgovaralo.Ova vlada se bori protiv korupcije, svako ko je pocinio neku proneveru ce da odgovara nebitno kojoj politickoj opciji pripada.

Дража

pre 9 godina

Nema tajkuna nema ni klizališta za decu na Trgu Nikole Pašića. To si Vučiću zaboravio, a moja ćerkica od 7 godina samo to vidi od tvojih reformi i boljeg života - da nema više našeg klizališta i svi se ponašaju kao da ga nikad nije ni bilo.
Vratite nam Miškovića da nam postavi klizalište! A ti Vučiću molim te da što manje "vodiš Srbiju".

Дража

pre 9 godina

Nema tajkuna nema ni klizališta za decu na Trgu Nikole Pašića. To si Vučiću zaboravio, a moja ćerkica od 7 godina samo to vidi od tvojih reformi i boljeg života - da nema više našeg klizališta i svi se ponašaju kao da ga nikad nije ni bilo.
Vratite nam Miškovića da nam postavi klizalište! A ti Vučiću molim te da što manje "vodiš Srbiju".

gremlin

pre 9 godina

Ne, uopšte je ne vode tajkuni...
p.s.šta će biti za brojila, i ko i čija firma će da vodi posao... saznaćemo uskoro... možda se iznenadite...

NemanjaBB

pre 9 godina

Kada je Beko ranjen, ceo Beograd je bio na nogama. Policajci sa automatskim puskama po ulicama, punktovi pri izlasku iz grada, pretres svih redom.
Kada je u Novom Sadu devojka izbacena mrtva na sred grada, nikom nista.
Toliko o tajkunima..

Vladimir

pre 9 godina

Njemu pod hitno trebaju nove naocare i slusni aparat. Mada svi dobro znamo da nije u tome problem. Ja mislim da nigde na svetu ne postoji ovako pasivan narod koji je spreman da sve vrste izivljavanja nad njim mirno posmatra :(

Marko

pre 9 godina

Stvarno mi je zao ovog naroda. Izlizana je vec ona stara ,,Kakav narod takva vlast", ali odbijam da poverujem da smo toliko ocajno losi da nas vode ovakvi ljudi i uz sve to nam se smeju u lice recima kako je sve bolje, kako napredujemo, kako nema cenzure, kako su oni posteni, promenjeni, evropski ljudi koji nam tako dobre igre predstavljaju da niko vise i ne pita za hleb...ne, ja zaista ne verujem da je moj narod TOLIKO los.

istina

pre 9 godina

Da pogledamo stvari realno:
Rekordno se iseljavanje stanovnistva iz drzave Srbije.
Rekordni pad dinara(kurs dinara je ogledalo privrede).
Koliko je tajkuna uopste pravosnazno osudjeno? Nijedan
I to se sve zbiva u poslednjih 2-3 godine

veca-pereca

pre 9 godina

tako je....vodi je polusvet, polupismeni svet koji sa zutim ljudima piju vodu, pevaju u generalstabu,ne izglasavaju zakone koji su bitni za nas a ne za njih i to samo zato sto ih nema na radnom mestu...i neki koji misle da su mnogo pametni, pa nas zaduzuju toliko da se nikada necemo oporaviti a sve pod izgovorom, nisam ja kriv vec oni pre mene...i ako ne vode tajkuni ovu zemlju, zasto niko nije osudjen i zasto im nije oduzeta bespravno stecena imovina sa predsednikovim sinom na celu...a verujem i da ti nisi bas tako nevin kao sto se pravis...

Бојан Илић

pre 9 godina

Ти "тајкуни" су висили на сваком пријему у организацији амбасаде САД у Србији...али опуштено!:-)

Aster Blistok

pre 9 godina

Nisu tajkuni toliki problem ali zasto se sve losije zivi, Vucic se ubi od smeskanja i to vise pocinje da lici na grimasu. Mnogo obecanja ima ali se boljitak niti nazire, dinar sve vise klizi i meni je pun kufer obecanja. Kao unapredjujete pravni sistem, pa zasto se ratnim zlocincima onda smanjuju kazne bre???? Dosta vise sa neistinama i zauzmite vise stav u vezi Kosova i drz'te se toga, a ne jedan hocu kakiti, a drugi necu kakiti!

krupanjac

pre 9 godina

iako jos mnogo toga fali moramo priznati da je bolje u odnosu na prosli preiod jer ovaj Vucic stiti interese drzave tako da razni lobisti vise nemaju uticaj na vladu tj. da stvaraju sebi prostor za kradju,korupciju i malverzaciju

Stampedo

pre 9 godina

Tajkuni su u ovoj državi navikli da rade šta im se prohte! To im je obezbedila prethodna vlast sa demokratama na čelu! Ali nema više nedodirljivih, i ne treba da ih bude! Ne treba zatvarati oči pred tajkunima i njihovim malverzacijama!

Thank you. Dr. Milorad Brutalac za CNN

pre 9 godina

Tajkuni više ne vode Srbiju jer više nema šta da se zdipi, ostali samo dugmići. Sad preuzimaju sitniji vampiri i mafijaški lešinari (takozvani bottom feeders). Razmileli se ko crvi da vide da nije kojim slučajem ostalo nešto mesa da se sastruže sa kostura ove male ali ultrakorumpirane propale države.

hocu svoju zaradjenu platu

pre 9 godina

Ne vode drzavu ali ni ne placaju radnike i obaveze vec gomilaju pare u dzepove pa ce da kupe celu drzavu jer niste u stanju da ih osudite i vratite oteto narodu a njih na robiju.Igrate igre i vi i oni a narod nema za hleb.Stidi se svoje izjave Vucicu.

nislija

pre 9 godina

Pre su tajkuni bili zasticeni, cak se kurs formirao kako je njima odgovaralo.Ova vlada se bori protiv korupcije, svako ko je pocinio neku proneveru ce da odgovara nebitno kojoj politickoj opciji pripada.
(Mary, 19. decembar 2014 19:48)

Draga Maro, nisu ni ti tajkuni tako losi ako se kurs formirao prema njima. Ovaj kurs od preko 122 din nije bio ni za vreme svetske ekonomske krize. Tako da su ove postenjacine ili preterano nesposobne ili im odgovara ovakav posten kurs....

sasa jokic

pre 9 godina

O cemu Ti covece pricas? Nema zasticenih? Pa direktor policije nije hapsio najveceg lopova jer mu je zaposlio sina kao savetnika od 20 godina!?
Koga je Misa Banana prvo pozvao kada je palo 2 tone kokaina u Argentini?
Ko je otpravnik poslova u Atini?
Koliko je para Covic uzeo u Agrobanci i nije vratio?
Ko je poklonio NIS Rusima a C Market Beku i Miskovicu?
Ne mogu vise da nabrajam, muka mi je!

ujka Sima

pre 9 godina

Potrebno je urediti državu tako da prorade institucije i da sistem počne da funkcioniše. Aktivnim delovanjem tajkuna, u proteklom periodu, sve je to zamrlo i obraslo u korupciju, a upravo su to razlozi zbog kojih nismo bili poželjni stranim investitorima.

Marko

pre 9 godina

Americki tajkuni vode Ameriku vec vise od 100 godina, ne znam sta je Vucic hteo da poruci ovim sto prica, Amerikanci njega ne mogu uopste ni razumeti.

RodjO

pre 9 godina

Vučić je svo ovo vreme dok je premijer potpuno je opravdao moja očekivanja. Vodi aktivnu spoljnju politiku i za sada uspešno balansira između naoštrenih velikih sila. Samo tak nek nastavi a ima i jaku argumentaciju. NATO zemlje su na nas izvršile agresiju i uvek im to može spomenuti kada i ako budu vršile na nas neki pritisak, a sa druge strane i Rusima takođe stavlja do znanja da mi ne možemo biti veći Rusi od njih samih.

Bcc

pre 9 godina

Imam problem, ne mogu da poslujem normalno jel stranacki orjentisani imaju prednost. Nisam clan niti jedne stranacke partije niti organizacije. Donirali smo dosta sredstava. Ukoliko se ovo ne promeni necu investorati vise u Srbiju.

Mima

pre 9 godina

Nesto ne vidim da ste im naplatili stotine miliona evra poreskog duga, pa jedino mogu da zakljucim da tajkuni i dalje vode državu. Jer da ste naplatili porez, fiskalna politika ne bi morala da bude ovakva kakva je.

Mary

pre 9 godina

Pre su tajkuni bili zasticeni, cak se kurs formirao kako je njima odgovaralo.Ova vlada se bori protiv korupcije, svako ko je pocinio neku proneveru ce da odgovara nebitno kojoj politickoj opciji pripada.

psiholog

pre 9 godina

Srbija je pokazala da ne moze vise da trpi rasparcavanja, unistavanja i zloupotrebu njenih vitalnih delova od strane pojedinaca! Melanholicno je trpela ogromne gubitke, a sada je doslo vreme da se to promeni! Promena je zapoceta i treba da bude ispunjena do kraja, zarad sveopsteg preporoda nase zemlje!

Duci0167

pre 9 godina

Bravo za tebe. Ti si to njima rekao (ne gradjani),oni te potapsali po ramenu i onda dodjes ovde i drobis nedeljama kako te svi podrzavaju u svetu i podrzavaju sve sto uradis. Hocemo da docekamo dan kada ce gradjani osetiti i reci da osecaju trunku,promil na bolje od promena? Naravno,osim BOTova kojima je posle prvog dana vlasti SNS-a Srbija postala savrseno mesto za zivot. Naravno,osim onih sto se dovlace iz svih predela Srbije da masu zastavicama,salju decu da masu zastavicama i vriste na mostu kao tinejdzerke na koncertu Bibera. Znaci,sjasite na sekund sa TV ekrana pa cete videti i cuti sta narod misli. Mediji cenzurisani i pretvoreni u kanal A.Vucica and company,plate i penzije smanjene,pokradene i portosene pare na osnovu "solidarnog" poreza,zemlju nam obnovile STRANE DONACIJE posle poplava,notari pljackaskim cenovnikom pljackaju narod i pune dzepove stranke SNS-a i malo u budzet,sudstvo totalno paralizovano a advokatska struka proglasena da radi za jednog tajkuna (vrh ludila),ukinute povlastice porodiljama,svakog dana sve skuplje namirnice za zivot,zakoni svi po hitnom postupku,lebdimo izmedju EU i Rusije i udaramo zadnjicom o beton,deca nam umiru (nisu njihova) jer drzava ne moze da odvoji prisvojeni novac gradjana za njihovo lecenje ITD. ITD. Vi kako hocete ali ovo ce puci uskoro skroz. Dosta je njih koji strajkuju i protestvuju ali nigde na TVu necete videti osim lica Vucica i koliko nam je ustvari lepo.

Milutin

pre 9 godina

Sustina kapitalizma je u tajkunima (kapitalistima) koji investiraju. Samo se zakoni prave da svi tajkuni imaju ista pravila ponasanja i da se izbegne nelojalna konkurencija. Vucic je samo zamenio domace sa stranim i daje im povlastice po svojoj volji sto je jos i gore. Bez tajkuna (kapitala) nema napredka ni malim misevima. Verujem da se Ameri pitaju sta ovaj covek lupa.

Truman

pre 9 godina

Borba protiv kriminala i korupcije je definitivno podignuta na mnogo viši nivo, a to je zaista za svaku pohvalu. Aktuelna vlast je za ovo kratko vreme mnogo uradila po tom pitanju. Svako ko se bavi malverzacijama će za to sigurno morati da odgovara.

Kockica

pre 9 godina

Tajkuni su bar imali malo mozga ali su radili iskljucivo u licnu korist. Ako oni vise nevode Srbiju onda je vodi kadar bez mozga i znanja sa laznim diplomama i opet samo i iskljucivo u svoju licnu korist!!! Jadna nam majka!

Lolita

pre 9 godina

Nadam se da je ovo napokon istina. Zemlja koja je bila pod kontrolom nekolicine moćnika unesrećila je generacije. Vreme je da neke nove generacije dobiju svetliju budućnost.

Insajder

pre 9 godina

Dok su je tajkuni vodili meni bar nisu smanjivali platu za 10%, neka je vodi crni djavo samo da mozemo da zivimo...Ne vode je tajkuni ali zato je i ti ne vodis...

Perun

pre 9 godina

Tesko je iskoreniti nesto sto je uslo kao obicajno pravo medju nas. Za to nece biti potrebne godine ako se bude brutalno gusila korupcija, bez izuzetaka i u svim sferama zivota.

jazine

pre 9 godina

Da bi se zemlja oporavila,potrebno je iskoreniti korupciju,sivu ekonomiju ,tjkune i sve bukagije koje smo godinama vukli za sobom i nosili na grbaci naroda

dalia

pre 9 godina

Svako ko se oglušio o zakon, zna se gde mu je mesto. U Srbiji smo do sad imali situaciju da takvi diktiraju ekonomske trendove, nameštaju tendere i bogate se na račun države i građana, a vlast je bila takva da je u tome učestvovala, ili aktivno ili zatvaranjem očiju pred očiglednim mahinacijama i kršenjem zakona.

xXx

pre 9 godina

Borba države protiv uticaja tajkuna na domaću privredu i finansije, je egal sa borbom protiv korupcije. Mislim da se te dve stvari ne mogu razdvojiti.

Princ

pre 9 godina

U svakom slucaju Srbija je jedan od najvaznijih faktora na Balkanu u svakom pogledu. Ocigledno da su pitanja bila ostra ali i da su odgovori bili bez ikakvog izbegavanja. Vucic je jos jednom pokazao da za Srbiju nema prepreka koje necemo pokusati da resimo ali i da Srbija oseca negativne posledice otkazivanja projekta Juzni tok, na kojoj su radile i prethodne vlade i na kojoj je ulozeno puno i sredstava i vremena, kao i da smo zaista polagali velike nade u taj projekat.

Feniks

pre 9 godina

Ocigledno da ceo svet prepoznaje promene koje se desavaju i po ovim pitanjima se vidi da se pomno prati situacija u Srbiji. Vidi se i da je Vucic otvoreno odgovarao na sva pitanja i da je priznao da je Srbija dobila zestok udarac otkazivanjem projekta Juzni tok. Svakako da postoje teme oko kojih postoje razlicita misljenja ali se vidi i da postoje zajednicke ideje i teme za politicke stranke u Srbiji bez obzira da li su na vlasti ili opoziciji.

Jelena

pre 9 godina

Privlacenje stranih investicija je odlican put za Srbiju. Bili smo zaboravljena zemlja, ali uz veliki rad i trud gospodina Vucica, to se promenilo, i ponovo nam se otvaraju vrata ka boljoj buducnosti.

Sandra

pre 9 godina

Bivše Vlade su Srbiju zbunjivali korišćenjem EU integracija kao način da pokažu da Srbija ide ka boljitku! Sam ulazak u EU ništa ne znači ako se mi ekonomski ne razvijemo i imamo ekonomiju na značajnom stepenu razvoja, te su to i prioriteti u budućem periodu!

Nim

pre 9 godina

I dalje, posle toliko godina muke i ugroženog dostojanstvenog života, ima onih koji veruju u ovakve izjave? Spremni su čak da postuju komentare u kojima šatro polemišu i zaključuju da su ovo validni zaključci i istine? Kupuju se priče o vukovima koji okrenuše ćurak, a stada odavno poklana? Znam da ima naroda kojima je još gore (ebola u svetu, fanatici koji ubijaju đake, itd.), ali, da neko prodaje rog za sveću toliko dugo, a i dalje ima onoliko mnogo onih koji to besramno podržavaju, da l' iz prostote svoje ili lične koristi... teško nama svima, pa i njima.

colloneo

pre 9 godina

Ne znam da li negde u svetu postoji takva navala negativnih komentara kada je u pitanju borba države protiv onih koji je finansijski uništavaju. I pitam se da li će ikada u Srbiji prestati sve da se deli prema političkom opredeljenju, i da li ćemo ikad postati samosvesni i uspeti da naučimo da se protiv nekih stvari, kao što je konkretno ova borba, moramo boriti zajedno.

mama kaže da sam lep

pre 9 godina

Interesi građana moraju uvek biti ispred interesa tajkuna, a do sada nismo imali vlast koja je tu činjenicu umela da prepozna. Ne želim da tvrdim da su prethodne vlade imale ikakve veze sa takvima, ali je činjenica da se nisu borili protiv mnogih zloupotreba.

Predrag

pre 9 godina

Vucic je ukazao da je i dalje pravni i sudski sistem slaba tacka u drustvu, jer je ocigledna opstrukcija koju rade na mnogim procesima, stavljajuci se otvoreno na stranu nepravde i kriminala, iako im je posao upravo suprotan od ovoga.

Darko 88

pre 9 godina

@Дража U Srbiji ništa novo - vi demokrate i dalje podržavate tajkune. Stvarno mi nije jasno kako neko može d ahvali Miškovića posle svega što je uradio u Srbiji. U vreme najveće krize čovek postao milijarder, pokupovao pola Srbije, bolje reći otimao, jer ništa nije plaćao i posle neko može nešto pozitivno da kaže za njega. Stvarno ne razumem.

dalco

pre 9 godina

Neverovatno kolike je pljacke drzavnih para ova zemlja pretrpela proteklih godina i da za to jos niko nije odgovarao.Uz hrabru i postenu politiku premijera Vucica,Srbija ima na vidiku izlaz iz tunela.

glomazno

pre 9 godina

pa iskreno jedina razlika izmedju "vas i tajkuna" je u tome sto su ti tzv. tajkuni imali bar malo obrazovanja i iskustva u praksi, a vi, osim sto vecina ni srednju skolu nema, dana radnog staza nemate pa samim tim se ne moze ni ocekivati da uradite bilo sta smisleno. Zajednicko vam je samo to sto se bogatite preko ledja SOPSTVENOG naroda...ne znam samo kako spavate?

Nina Andreević

pre 9 godina

Zna se ko su ti tajkuni i ko im je omogućio da vladaju iz senke, jer narod nije sigurno, a sve je upravo išlo samo i isključivo na štetu građana Srbije.

jura

pre 9 godina

Sve je to okej sto kaze, a najvise me interesuje kako izgleda kad "nasi strucnjaci rade na pronalazenju alternativnog nacina za snabdevanje gasom" i u kojoj pecenjari odrzavju sastanke radne grupe?

Ja

pre 9 godina

Ovu zemlju već dosta dugo ne vodi NIKO, ne računajući jednu te istu kliku koja se samo rotira. "Voditi" ima mnogo šire značenje od "vršiti i biti vlast", zar ne? Pitaj Tomu Diplomu, Doktora Nešu ili Malog Doktora da ti pojasne. A ako oni ne uspeju, NVO Vulin će sigurno uspeti.

BVK

pre 9 godina

Mitrovic duguje 200 miliona evra za porez. Pametnom dosta.

Miskovic uhapsen i optuzen za prevaru tesku milion, pazite MILION evra (a covek je tezak oko 2 milijarde evra), posle velike medijske buke je pusten na slobodu i od tad nikom nista.

Srbija se unistava jos brzim tempom nego za vreme zutih, koji su uspeli da dotuku svu onu proizvodnju u Srbiji koja je uspela da prezivi sankcije, Slobu i bombardovanje. E moj Slobo, ti si tata za sve ove posle tebe.

radjevac

pre 9 godina

bilo bi dobro da se i ostali pojedini ministri zalazu u vladi barem jedan delic od ovoga sto premijer radi i sigurno bi mnogo brze napredovali mada i ovo je veliki pomak s obzirom kako su trapavo i beskorisno radile sve bivse vlade

SNS je zlo

pre 9 godina

Familiji Nikolić i Vučić su uzor familije Đukanović i Dodik, oni sve rade kako bi ih dostigli, familija Nikolić je veoma blizu, a Vučići malo zaostaju, ali stićiće ih ako ovako nastave...Politika je postala vrlo ozbiljan porodični biznis...

Zvečarka

pre 9 godina

Da se država više ne povija prema željama i zahtevima tajkuna niko ne može da ospori. Vučić je na početku svog mandata rekao da neće imati nikakve tolerancije prema onima koji krše zakon, i vrlo brzo posle toga je uhapšen Mišković jedan od najvećih tajkuna u Srbiji, koji je svoju imperiju sagradio na račun, ili bolje rečeno za račun ove države.

taja

pre 9 godina

Korupcija je u Srbiji trenutno smanjena u značajnoj meri, ali treba priznati da je ova pošast nažalost stvar sistemskog karaktera, pothranjivana decenijama. Iskreno, podržavam premijera u stavu da treba da se ugledamo na pojedine protestanstske države na polju borbe protiv korupcije

Roki

pre 9 godina

Voleo bih da to kaze neko drugi, a ne Vucic. Dok ne vidim aktere afere novosadske autobuske stanice, kao i Kostica i Beka "tamo gde treba", ne verujem mu nista. A reforme - o cemu on to prica, o smanjenju penzija i plata u ovoj bednoj drzavi da bi davao plate svojim partijskim kolegama sa na brzinu sklepanim diplomama bez ikakvog znanja - to su reforme? Kada dobijemo mnogo manju, jeftiniju i efikasniju drzavu bez korupcije - onda mozemo da govorimo o reformama. Uzimanje kredita za mostove, pruge isl. nisu reforme i nemaju veze sa ugledom zemlje.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu nikakve mudrosti ni nedoumica..koruptivne i kriminalne radnje je morao da aminuje neko iz politickog vrha, i to je jasno svima. Isto tako, u ovom trenutku, zahvaljujuci odlucnosti aktuelnog premijera da se ne amnestira niko, imamo situaciju da se mnoge afere otkrivaju i procesuiraju

Pooky

pre 9 godina

Situacija u zemlji sigurno nije ista, umnogome se promenila na bolje, počev od uvođenja reda, zatim početka reformi, velike diplomatske aktivnosti, koja rezultira boljom saradnjom i dolaskom investitora. Vlast je počela da radi na rešavanju problema, što ranije sigurno nije bio slučaj.

jagoda

pre 9 godina

U Srbiji nema zasticenih licnosti, Vucic je to ponovio prilikom intervjua koji je dao za CNN, tajkuni vise nemaju uticaj na bilo koji aspekt vlasti u zemlji, jedini problem koji imamo je zastareli sudski sistem koji se pod hitno mora unaprediti.

Sara

pre 9 godina

Velika cistka Srbije! niko mu se nece moci suprostaviti.
Ovi sa pola mozga I dva podvaljka su bas prigodno drustvo
. I veoma lako zamenjivi. A svi ostali su 'tajkuni'.
Svaka cast druze ! Cista petica od ucitelja S! Jadan je narod sto Jos uvek zeli da veruje.

W

pre 9 godina

Kaze covek da nije umesan u korupciju. I to je valjda neki poseban kvalitet i privilegija za jednu drzavu da joj premijer nije umesan u neku korupciju. To se valjda podrazumeva u svakoj normalnoj drzavi. Problem je u ministrima i clanovima stranke koji mu malo-malo naprave neku aferu, a on na to precutno gleda. Sve ce to na kraju stici na njegov racun.

kurčubić

pre 9 godina

Tajkuni i njihovo delovanje jesu bili ozbiljan problem, pre svega zbog privrede u Srbiji. Sada kad smo pokazali da smo, kao država voljni da se uhvatimo u koštac sa tim problemom i rešavamo ga, privućićemo strane investicije, i više nećemo trpeti zbog domaćih, privatnih monoplista.

boki

pre 9 godina

Nažalost, do pre dve godine pojedini tajkuni poput Miškovića su se ponašali kao neformalni vladari Srbije. Nadam se da će vlada istrajati na reformskom putu kao i na oštoj borbi ptotiv organizovanog kriminala i korupcije

Atinac

pre 9 godina

volje ne nedostaje a i ima podršku naroda u svojim nastojanjima da dođe glave srpskim tajkunima i mafiji i da od srbije napravi normalno društvo i poštovanu državu u svetu.

serpiko

pre 9 godina

U minulom periodu korupcija i kriminal su prozimale sve aspekte drustvenog zivota i u velikoj meri doprinele urusavanju drustvenog sistema i posrnucu privredne. 12ogodisnjirezim ih je plasirao svakodnevno da su se domacile u svih sferama i postale nam svakodnevnost. Konacno je situacija promenjena na bolje.

panjemaješ

pre 9 godina

Naravno da ima tajkuna, i naravno da oni i dalje vode Srbiju. Mi smo svetlosnu godinu udaljeni od pravne države (bacimo pogled na Vladu, i samo ovlaš ošinemo očima neke ministre). Jadno, jadno, jadno! Kada izumuru botovi (a nikada neće), koji hvale vlast, a vlast treba kritikovati, jer brzo zaborave da su od naroda birani, i da treba da vode brigu o narodu. Razvijena društva, razvijene države, pametan narod... ne stvaraju se preko noći, već se desetlećima teško i predano radi na tome. Dakle, zašto lagati, kada nije tako, a to vidimo na svakom koraku?

VILA

pre 9 godina

Proslo je vreme kada su mutne radnje bile najnormalnija stvar u drzavi, kada su se kupovale firme od drzavnog novca, kako su se poslovna kola koristila za privatne potrebe,kada je radno vreme politicara trajalo 3 sata... svi koji su navikli tako da zive mogu slobodno da kazu zbogom svojoj drzavnickoj fotelji.

Obilić

pre 9 godina

Danas u Srbiji, u borbi protiv korupcije i kriminala nema privilegovanih i zasticenih, i svako ko se u proslosti bavio kriminalnim radnjama morace da zbog toga odgovara. Tu pre svega mislim na tajkune koji su koristili svoje moci i politicke uticaje kako bi sticali veliko materijalno bogatsvo, a sve to na stetu naroda.

Bora Sustina

pre 9 godina

Verujem premijeru. Siguran sam da se bori protiv mrskih tajkuna. Evo, nedavno 50 procenata brzorastuće IT kompanije WinWin kupila kuma. Dobro dee, muž/ kum jeste direktor Elektromreža Srbije (bez dana radnog staža) i vozi besnog BMW-a, ali i 50 / je mnogo. Pa, još kad svaka poslovnica Telekoma, diljem beztajkunske Srbije dobije, slučajno - kuma nema veze, pojačanje u vidu WinWin
prodajnog odeljka... pametna investicija!!! Tajkuni odzvonilo vam je... ide kum!

dečko koji obećava

pre 9 godina

Isti ti tajkuni upropastili su malu privredu, neipslaćivanjem svojih obaveza prema njima, a držali su monopol. Takvi su doveli do propasti kompletne privrede, a imali su i jako uporište u tadašnjoj vlasti.

Panonski_

pre 9 godina

Vodite je vi. Mozda jos i gora opcija!
(milan, 19. decembar 2014 19:48)
Al si duhovit. kazi mi samo molim te, a kada je to pre ove vlade bilo istina u ovoj meri ? Pa dok nije dosao Vucic, tajkuni su imali monopol na sve i svasta. Jel iko mogao da otvori market pored Miskovica ? Znas li uopste zasto nijedan svetski gigant poput Lidla nije dosao u Srbiju ? Pa da bi Miskovic mogao da radi.. Tek sada dolaze.. To mozes da zahvalis Vucicu.. A znas li koliko je Miskovica u drzavi Srbiji ?

mekani zvekani

pre 9 godina

Da malo su tajkuni spusteni na zemlju. Ali da nam pravni sistem bas nije najbolji i nije i treba dosta stvari u Srbiji promeniti i sto se tice pravnih stvari,tako i ekonomskih,politickih,socijalnih

Nen293

pre 9 godina

Dosao je red i da se napravi "cistka" u drzavnoj upravi. Vucic vedno radi na tome i treba mu pruziti podrsku, jer covek sto je obecao - ispunjava. To, koliko njih se ubrzo nakon njegovog dolaska na vlast naslo iza resetaka, dovoljno govori o tome koliko je posvecen svom cilju.

mandarinica

pre 9 godina

Treba procesuirati sve politicare i funkcionere koji su omogućili tajkunima i kriminalcima da gomilaju svoja enormna bogatstva.

xXx

pre 9 godina

Borba države protiv uticaja tajkuna na domaću privredu i finansije, je egal sa borbom protiv korupcije. Mislim da se te dve stvari ne mogu razdvojiti.

lane

pre 9 godina

Srbija tezi ekonomskom razvoju i napredku.Vucic je dao jako dobru izjavu za CNN , realnu sliku koje promene u Srbiji su vidljive , a za koje jos treba vremena.

mi vi oni

pre 9 godina

Bitno je i da se procesuiraju svi koji su ojadili drzavu, malverzacijama stekli enormna bogatstva. Postoji politicka volja da se tome stane na put, a onda ce i imovina da se oduzima...i to vrati drzavi i gradjanima. A sto je najvaznije, nema novih mogucnosti da se neko zbog bavljenja politikom, amnestira od odgovornosti

ПРAВИЧНОСТ

pre 9 godina

А.Вучић ће постати државник ако поред довођења страних инвеститора,
истовремено среди и стање у правосуђу,
TJ. да хитно усклади избор, овлашћења и Закон о јавним бележницима,
са ЕУ стандардима.

Micika

pre 9 godina

Rigidna kaznena politika, usvajanje Zakona o poreklu imovine, procesuiranje, sankcije, oduzimanje...krenulo se u odlucnu borbu protiv kriminalno-koruptivnih aktera, istrajati na tom putu i usvajanjem zakonodavnog seta pojacati snagu drzave u ovoj borbi

Majda S

pre 9 godina

Kod kriminalnih radnji nemam nikakve emocije....svako ko se iole ogresio o drzavu, gradjane, utajio ma sta, srazmerno materijalnom bogatstvu stecenom necasnim radnjama treba da bude procesuiran i snosi posledice. Naravno, zagovornik sam stava da se sva imovina stecena koruptivnim i kriminalnim radnjama oduzima....to je najblji nacin da se popune rupe u budzetu

Plameni

pre 9 godina

Ova vest je jedna od onih da se zapitas koliko nas narod i zemlja se prikazuju ostatku sveta jer sa ovakvim bitnim dogadjajima u kratkom periodu svi trebamo da budemo ponosni.

Popecatelj

pre 9 godina

Izbacivanje interesnih grupa iz procesa donosenja kljucnih odluka koje se ticu drzave i gradjana moze da nam donese velike benefite,jer je opste poznata cinjenica da krupan kapital i izvrsna vlast u sprezi ne donose dobro narodu

svetlanaceca

pre 9 godina

Svaki pomak u borbi protiv korupcije I kriminala je za pohvalu. Neke vlasti u proslosti su tajkune cuvali kao zasticenu vrstu. Doslo je neko drugo vreme najzad.

ANNY

pre 9 godina

Bilo je krajnje vreme. Ranijih godina su tajkuni bili zasticeni, ali sada zasticenih pred zakonom nema. Srbija se uhvatila u kostac sa kriminalom i korupcijom i u tome ce istrajati do kraja. Dosta je bilo rasparcavanja i unistavanja ove lepe drzave od strane pojedinaca.

severnjak

pre 9 godina

Ako je to tačno, onda mogu da kažem samo jedno - vratite nam tajkune da vode zemlju.

Dok su oni "vodili" zemlju, moglo je nekako i da se živi, a i moja plata kod jednog od tih tajkuna je bila veća nego danas.

A onda ste došli vi, poštenjačine, i Zakonom o radu ga naterali da mi smanji platu za 12% na ime starog minulog rada...

Zašto?

Citizen

pre 9 godina

Najvece diferenciranje ove vlade u odnosu na prethodne predstavlja upravo na borbu protiv korupcije, verujem da je to najveci razlog Vucicevog visokog rejtinga.

DEBA

pre 9 godina

Nasi sugradjani bi sve, sad, odmah, ma juce ako moze. Za kratak period koliko se borimo da stvorimo uredjenu drzavu moze se reci da tajkuni nisu vise nadlezni za odluke o drzavi, borba protiv korupcije i kriminala tek treba da se vodi, 100% je sigurno da su svi prekrsioci na tapetu nezvisno od statusa.

leter

pre 9 godina

Vucic je svu svoju energiju posvetio reformama usmerenih ka borbi protiv korupcije, kriminala i tajkunskih organiacija jer su to najstenijifaktori destabilizacije celog sistema. Energicnost i odlucnost da zapocetu borbu dovededo kraja, a celnike procesuira pred lice pravde, moraju biti podrzane i od strane naroda kao glavnog nosica drustvenog sistema i odnosa koji iz njega proizilaze.

dida

pre 9 godina

Korupcija i kriminal su toliko pustili korenje u ovoj zemlji da je dospela cak i do obicnih radnika i to sve zahvaljujuci prethodnim vladama,i naravno sad bi svi da se to preko noci menja,sto ce se sigurno desiti trenutnom politikom koju predvodi gospodin Vucic.

zverkana

pre 9 godina

Mnogi danas pričaju loše o Vučiću, ali na taj način samo pokazuju svoju nemoć i nesposobnost, jer su Srbiju stavili u jedan vrlo težak i ne zavidan položaj, baš zato što su dozvolili tajkunima da vladaju Srbijom i da budu marionete u njihovim rukama. Činjenica da je Srbija postala vrlo interesantna za inostrana ulaganja, samo govori da je tajkunizaciji u Srbiji došao kraj.

Bubamara

pre 9 godina

Konacno da se stane ovim ljudima na put, stvarno su bili preterali, a to im je omogucila bivsa vlast koje su inace finansirali a oni im kroz usvajanje zakona davali da na "legalan" nacin zaradjuju.

Natasa

pre 9 godina

Misljenja sam da se trenutno vodi dobra politika borbe protiv visedecenijskog nasledja nesankcionisanja koriscenja javnih sredstava u licne interese i maksimizacije profita krsenjem zakonskih i moralnih nacela i dajem punu podrsku da se istraje u tome

Nemanja237

pre 9 godina

Pranje novca i malverzacije tajkuna u ovoj zemnji su dostigle enormni nivo.
Puna podrska premijeru oko zalaganja i truda u sprovodjenu reformi, i ciscenju i hapsenju kriminalaca, tajkuna i lopova. Zakoni u ovoj zemlji se moraju postovati jednom za svagda! Niko nije jaci od drzave!

sandra

pre 9 godina

Ko god misli ili je navikao da bude jači od države, sada je dobio odgovor. I kompletna ova situacija u kojoj se država nalazi, a mislim na razrušenu provredu i preduzeća, na ekonomiju i nizak standard građana, sve je to rezultat delovanja pojedinaca, koje nazivamo tajkunima.

kurčubić

pre 9 godina

Tajkuni i njihovo delovanje jesu bili ozbiljan problem, pre svega zbog privrede u Srbiji. Sada kad smo pokazali da smo, kao država voljni da se uhvatimo u koštac sa tim problemom i rešavamo ga, privućićemo strane investicije, i više nećemo trpeti zbog domaćih, privatnih monoplista.

optimus

pre 9 godina

Volja koju je premijer pokazao da se uredi drzava je ogromna. Tek smo krenuli u reforme, a odgovorno se moze tvrditi da tajkuni vise ne rukovode zemljom. Po mom misljenju ozbiljno cemo zagaziti u reforme kad resimo sudski, pravni i zdravstveni sistem koji kod nas uopste ne funkcionisu.

Marko

pre 9 godina

Bio sam član i pristalica SRS, kada je Tomislav Nikolić osnovao SNS nisam prešao, ali nisam ni produžio članstvo u SRS. Međutim od samog starta sam bio ubeđen da će Nikolić i Vučić postići uspeh, to su ljudi koji ne mogu da rade naopako, a to se i pokazalo. Zahvaljujući takvom čoveku na čelu Vlade, Srbija se ne finansira više od tajkuna, u Srbiju dolaze investitori, rejting nam skače, a moram da primetim da je i narod shvatio šta premijer radi i sve više ga podržava. Potrebno je samo da mu damo što više vremena kako bi redom po prioritetima prošao kroz sve probleme koji su još preostali, a najveći je reforma pravosuđa. Podržimo ih do kraja ako želimo da nam deca žive u normalnoj državi!

davca

pre 9 godina

Premijer je svu svoju energiju posvetio reformama usmerenih ka borbi protiv korupcije.... Ima volje i odlucnosti da zapocetu borbu dovede do kraja...I treba u tome istrajati do kraja..

nivelis

pre 9 godina

Cinjenica da je Srbija proteklih godina bila olicenje kriminala i korupcije kroz tajkunske organizacije, upravo je odgovor na to zasto ni jedno ubistvo nije rasvetljeno,razne malverzacije bile pokrivene, a medijima je bila uskracena sloboda. Transparentnost poteza je sada u potpunosti ostvarena.

tajKUM, pardon tajkun

pre 9 godina

Tacna ti je dijagnoza ali sada su tajkuni samo u drugom planu dok su u prvom planu braca, predsednikovo dete i kumovi.

Kresivoje

pre 9 godina

Konačno se našao neko ko će se boriti protiv bolesti sistema,i njihovo ne legalno bogaćenje zadnjih godina je ozbiljno nanelo štetu državnom aparatu.

slobodan55

pre 9 godina

Vlada Srbije postepeno pokazuje da u nasoj zemlji razne oblasti vise nisu u nadleznosti tajkuna, sto je veoma bitno za dalji nastavak sprovodjenja reformi, takodje treba dodati cinjenicu da sudstvo u nasoj zemlji ima veliki procenat neresenih predmeta za koje treba jos vremena da bi se precizno resili, ali naravno ne odustaje se od napornog rada u ovoj oblasti.

jelka

pre 9 godina

Situacija u Srbiji se polako menja, postoji politicka volja da se stvari promene na bolje, moze se sa sigurnoscu reci da tajkuni nemaju uticaja na vodjenje drzave, nema zasticenih politicara i niko ne moze izbeci odgovornost za sve eventualne nelegalne aktivnosti, rad sudova jos treba unaprediti, ali to se moze ostvariti ako se nastavi sa ozbiljnim radom u ovoj oblasti.

Zivko

pre 9 godina

Jedino sto mogu da kazem na ovu temu je da se Srbija napokon oslobodila svega onog sto je gusilo godinama i zbog cega je bila zarobljena u blatu. Bilo je krajnje vreme da krenemo da obnavljamo Srbiju.

Dragan

pre 9 godina

U ovoj situaciji u kakvoj je Srbija danas vise bih voleo da drzavom upravljaju tajkuni nego politicari.
\Racunica je jasna.Tajkuna nema toliko i uglavnom su situirani, a i otvore po neko radno mesto.
Ovako imamo politicare koji su skoro dosli na vlast i opsta je grabez za sopstvenim finansijskim zbrinjavanjem.Vidimo da su neki odjednom osvanuli sa milionskim ciframa na racunima...Ova vlast je daleko veca prevara od prethodnih .

ratnica svetlosti

pre 9 godina

Otkad su ovi dosli na vlast, mnogi kriminalci su procesuirani, postoji saradnja sa drzavama regiona i EU i njihovim ministarstvima na suzbijanju kriminaliteta, pri cemu Srbija pokazuje odlucnost u iskorenjivanju.

STANIS

pre 9 godina

Da se ne lazemo, u nasoj zemlji postoji jos dosta problema. Medjutim, korak po korak, svaki od njih će doći na red za resavanje. Značajno je to sto sada otvoreno, pred svetom mozemo da govorimo o tome i čak zatrazimo pomoć i savet.

Viki

pre 9 godina

Od kako je uhapšen Mišković situacija u Srbiji se drastično promenila tajkunima je poslata poruka da nisu nedodirljivi i da država Srbija kreće u obračun sa kriminalom i korupcijom gde nema zaštićenih i povlašćenih.Od kako je Vučić na vlasti svedoci smo hapšenja mnogih osumnjičenih za kriminal i za korupciju i takve vesti su svakodnevnica jer su za vreme predhodne vlasti takve pojave uzele maha.

dexy78

pre 9 godina

Vucic je u izjavi za CNN pokazao da moze otvoreno da prica o raznim pitanjima vezanim za Srbiju, kao sto su cinjenica da tajkuni vise ne vode drzavu, da sudstvo Srbije treba da poboljsa svoj rad, sto je jedan od znakova koji doprinose privlacenju stranih investicija i put Srbije ka EU.

Vladan

pre 9 godina

Napokon se u Srbiji stvari vracaju na svoje mesto. Vlada se u svom radu vodi prvenstveno interesima gradjana, a borba pritov korupcije i kriminala je nikad jaca. Tako imamo situaciju da su tajkuni, koji su u proslosti iz senke vodili drzavu, danas procesuirani pred sudom gde ce morati da dokazuju svoju nevinost i poreklo svog kapitala.

Dejan

pre 9 godina

Vucic je odlucno krenuo u ovu tesku borbu ali nesumljivo mu je potrebna pomoc svakog pojedinca i javnosti, jer je upravo svako od nas antikorupcijski potencijal naseg društva i samo resenoscu gradjana da zive u slobodnom i uredjenom drustvu na ovom putu ce se istrajati

pogba

pre 9 godina

Srbija da bi dozivela bolje dane mora hrabro da predje preko zadatih reformi koje su neminovne zbog lose politike prethodnih vlada kada se gledalo samo kako da se napune sopstveni dzepovi drzavnim novcem.

Milica Cvijic

pre 9 godina

Na svu srecu nisu vise mocni kao sto su bili i ne mogu da kroje politiku i ekonomsku situaciju onako kako njima ide na ruku, dok su se oni enormno bogatili, narod je siromasio i vodio bitku sa prezivljavanjem od prvog do prvog.

Leton

pre 9 godina

Vucic je mudar politicar i sada,a verijem da ce tako i ostati ne podleze pritiscima drugih.On je zauzeo jasnu politiku i narod ga podrzava.

Hemera

pre 9 godina

Tajkuni nisu jači od države. Aleksandar Vučić je jedini koji može da radi na razvoju i napretk. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta. Srbiji su potrebni novi ljudi koji će potpuno ojačati našu državu. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoa i napretka. Aleksandar Vučić je jedini koji može da uredi našu državu. Srbija teži ekonomskom napretku i razvoju zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Trebalo bi više da se radi na hapšenju svih onih koji su oštetili budžet Republike Srbije.

Falkao

pre 9 godina

Možda Srbija još nije pokazala ekonomski oporavak, a nije ni mogla stići za tako kratak vremenski period, politička volja i bitni detalji sigurno nisu izostali.

Graje

pre 9 godina

Tajkuni nisu jači od države. Aleksandar Vučić je jedini koji može da radi na razvoju i napretku. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta.Advokatska komora ne sme dačuva tajkune, već da vidimo kako da odgovaraju svi oni su opljačkali i uništili našu Srbiju. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoa i napretka. Aleksandar Vučić je jedini koji može da uredi našu državu. Srbija teži ekonomskom napretku i razvoju zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Trebalo bi više da se radi na hapšenju svih onih koji su državu opljačkali, fondove opustošlili.Kina je prekopirala naš državni sistem iz SFRJ, a ovi koji su došli na vlast 2000 uništili sistem, oteli od naroda, opljačkali sve što je moglo da se opljačkati.Trebaju da odgovaraju svi koji su nas uništili.

migros

pre 9 godina

Tajkuni su delovali kroz velike sisteme gde jedna firma imala jos par tako da je tesko ekspeditivno doci do dokaza a ostvarena steta drzavnog budzeta nesrazmeno velika. Drago mi je sto je nacinjen bitan pomak na ovomplanu.

Vasilije

pre 9 godina

Sad je vode 'politicari' u ime 'biznismena', tj. bivsih 'tajkuna'. Kao i svugde u 'slobodnom svetu'. A sve to pod nadzorom svetskih 'biznismena', tj. bivsih ... 'Losi momci' izdrzavaju 'dobre momke'... I tako...

Milan108

pre 9 godina

Davno nismo imali takvu Vladu koja se zalaze u toj meri za nasu zemlju! Ako ovako nastave Srbija moze da bude zemlja u kojoj ce kriminalna stopa biti svedena na minimum.

JasMINKA

pre 9 godina

Borba protiv kriminala i korupcije je ono sto se zahteva od nas, a sa druge strane aktuelna vlasti ima zelju i volju da takvim radnjama stane na put, obracuna se sa akterima istih i procesuira ih. I ne samo njih, vec i njihove zastitnike koji su verovatno, visoko pozicionirane politicke licnosti.

Ekolog

pre 9 godina

Vlada je ozbiljna u nameri da se obracuna sa kriminalom, da tajkunima pokaze da u Srbiji nece imati isti tretman kao sa prethodnim vlastima.

MT

pre 9 godina

Još od devedesetih godina,na žalost, ova država je bila pod vođstvom tajkuna, mafijaša i kriminalaca. Polako se oporavljamo
od posledica njihovih nemoralnih poslova.

bananica

pre 9 godina

Pa i bilo je vreme da državu počne da vodi neko kome je narod dao glas, s’ obzirom da se predstavljamo kao demokratsko društvo, a ne neko ko sluša tajkune, da mu finansijski prilivi ne budu ukinuti.

msc.Milos

pre 9 godina

Dosao je red i da se napravi "cistka" u drzavnoj upravi. Vucic vedno radi na tome i treba mu pruziti podrsku, jer covek sto je obecao - ispunjava. To, koliko njih se ubrzo nakon njegovog dolaska na vlast naslo iza resetaka, dovoljno govori o tome koliko je posvecen svom cilju.
(Nen293, 20. decembar 2014 00:24)

u moru generickih neistinutih komentara koje salju iz drzavne uprave za kontrolu javnog misljenja upravo ovaj kaze sve: ponavlja da vucic sve sto obeca to ispuni- pa eto sta je ispunio? nista!
a koji se to extra profiter i tkz tajkun nasao iza resetaka? nijedan!
eto toliko o pateticnim pokusajima da se prikaze kako ima mnogo ljudi koji podrzavaju premijere. Nema jer svaki komentar koji ga velica je jedna najobicnija laz...

August

pre 9 godina

Privreda je bila decenijama unistavana vezama politicara i tajkuna koji su opustoseli sve sto su mogli. Preduzeca koja su bili giganti i koji su poslovali savrseno dovedeni su do propasti samo zato da bi se oni obogatili. Tezak put i oporavak ceka Srbiju, jedina uteha je sto je losoj politici dosao kraj.

grisina

pre 9 godina

Apro po teme tajkuna stoji cinjenica da isti vise ne mogu da vode drzavu Srbiju, sudstvo i tuzilastvo imaju zaista velike probleme oko nasledjenih predmeta ali se ne posustaje, treba vremena i resice se na najbolji moguci nacin.

dakle...

pre 9 godina

Ako je ovo put ka izlecenju, arekla bih da jeste...samo napred, pa to i jeste bio slogan sns-a. Kada bi sada mislila i pricala drugacije, lagala bih. Tajkuni jesu breme.

да да

pre 9 godina

Овај је мало необавештен ?!? Па Бата Гашић покупова пола Крушевца,одлучио човек да након полууспелог бизнисовања деведесетих и шуровања са онндашњим спс-ом,коначно узме свој део,док је министар... Некада је народ устајао кукама и мотикама на овакве,а сада? Савио реп и ћути ! Е зато нама нема спаса ! Доста је било !

master

pre 9 godina

(MT, 20. decembar 2014 11:26)

Koje godine ste vi rodjeni,ocigledno da ne znate ko su bili organizatori svih zlodela i pljacki gradjana,zbog kojih se danas tako lose zivi.Informisite se malo opsirnije,uopste nije tesko,ukucate imena i ulozite malo vremena u nesto korisno.Nije greota nesto ne znati,ali je veoma korisno informisati se.

lica

pre 9 godina

Tajkunima je predhodna vlast dozvolila da rade sta im se prohte , ali aktuelna vlast nam je dokazala da vise nema zasticenih i da su pred zakonom svi isti.

Medic

pre 9 godina

Kako da sredimo lokalnu vlast kada nju finansiraju mnogo veci faktori? Veliki novac je u pitanju, i samo upornost i istrajnost mogu da Srbiju dovedu u red!

britka

pre 9 godina

Rezultati protiv ove borbe će se pojaviti u nekom realnom vremenu. I onda će se napraviti prostor za pitanje zašto neko drugi, neko od prethodnih, nije vodio ovu borbu za državu, već se priklanjao tajkunima.

lutalica

pre 9 godina

I drzava se polako sredjuje, cim je kriminal smanjen. Premijer ce se pobrinuti kao i do sad da sve dodje na svoje mesto i kriminalci i tajkuni.

Mirko82

pre 9 godina

Ako realno pogledamo, shvatili smo da u ovoj državi stvarno niko nije više nedodirljiv. Uhapšeni su mnogi ljudi za koje nismo mogli ni da sanjamo da će završiti iza rešetaka, a mislim da je ova velika i teška borba tek počela. Samo napred, ovo je pravi put.

SEVEN

pre 9 godina

Imamo strasan odliv mozgova. Da imamo uredjen pravni i sudski sistem vecina ljudi ne bi ni zelela da ode iz zemlje. Kad se sudska resenja budu i sprovodila, a ne samo obitavala na papiru postacemo ozbiljna drzava.

denis

pre 9 godina

Steta koju su tajkuni poput Miskovica, Percevica, Djuraskovica..... naneli nasem ekonomskom sistemu poslovanjem preko off-sor kompanija premasuje vrednost kompletne njihove imovine. Verovatno ce je pokusati da isposluju pogodbe, jer su tako radili sa korumpiranim politicarima zute vlasti, mada licno mislim da u danasnjici nemaju prostora za takve manevre.

master

pre 9 godina

Polako,videcemo jos sta vredite i sta ce biti istina.Po svemu sudeci tajkuni su vam predali vlast za slobodu,ali se nista drugo nije promenilo.Ko vas je od njih finansirao,sa kojima saradjujete i danas,da se sami uverimo sta je istina?Vi jedni druge stitite,zato sto ste veoma slicni u delatnostima.

Radnik AMSS

pre 9 godina

U pravu je premijer. Nisu tajkuni vise aktuelni. Na sceni su neobrazovani, neprosveceni, drski, alavi i oholi vojnici SNS divizije. Unistavaju poslove i firme gradjene decenijama. Brzo se povezu sa olosima i otimaju sve i odmah.
A koliko je bila dobra marketing prica? Mnogi su shvatili, a mi osetili.

xy

pre 9 godina

Samo politicki jaka i stabilna drzava se moze suprotstaviti tajkunima , a jedan od glavnih ciljeva ove vlade je da ogranici delovanje tajkuna.

diki

pre 9 godina

Samo napred , ovo je pravi put borbe protiv kriminala i korupcije.Vec su uhapseni mnogi za koje nismo mogli predpostaviti da ce zavrsiti iza resetaka.

Simon

pre 9 godina

Svi mi dobro znamo one kojima je Srbija robovala i posle nekih akcija koje je država sprovela niko od njih neće moći kao nekad da se bahati i posluje kao nekad.

pedja

pre 9 godina

ne vode je domaći tajkuni nego politička ispostava zapadnih neoliberalnih kapitalista (korporacija zapada) koji profit umesto na kajmanska ostrva nose u svoje zemlje na zapadu. koja je razlika za srbina? nikakva. ojadice nas do srži ali bukvalno!

Novosadjanin

pre 9 godina

Samo ti napisi ko finansira Fondaciju Dragice Nikolic pa cu da ti kazem da tajkuni i dalje vode zemlju. Odakle njoj 7 miliona evra?????

milan

pre 9 godina

SNS i Vucic apsolutno NISTA nisu promenili nabolje od osavajanja apsolutne vlasti u Srbiji,promenili su na gore. Bezidejna politika puna samohvalisanja nikome nista dobro ne donosi. Smanjenje plata i penzija! U redu. Ali sta ide uporedo sa tim tako ostro kao ta stednja,koju moze i moja prababa da sprovede? Nista apsolutno. Sudstvo u rasulu. To sto donose zakone koje nema ko ili nece da sprovede u delo,nista ne znaci. Smanjanjem plata i penzija smanjuje se i potrosnja i automatski cela privreda pada. Uporedo sa ovim ostrim merama stednje mora ici ostra politika sprovodjenja zakona u delo. Giljotina propisa. Smanjenje taksi na sve i svasta po ministarstvima ,posto su i plate smanjene. Potreban je i jasan spoljnopoliticki kurs. Ovo koketiranje sa svima i sa istokom i zapadom,severom,jugom donece jedno veliko NISTA. Ne zelim da kazem da treba ukinuti ekonomsku SARADNJU sa svima. Samo kazem da ako zelis da si u EU,moras uskladiti spoljnu politiku sa tim blokom,a ako nisi,onda plivaj ,pa gde te more odnese. E to se desava Srbiji. Zapadu, odn. Nemackoj najvise nije jasno sta mi zapravo hocemo. Nemacka je visoko razvijeno demokratsko drustvo i od najobicnijeg Nemca koji cita nebulozne izjave srpskih politicara nije jasno ciji deo mi hocemo da budemo,pa se tako formira i zvanican stav te zemlje. I kada Angela Merkel kaze da sprovedemo u delo samo ono sto smo vec sami dogovorili i stavili na papir,potpisali,kod nas se pojave naslovi o novih 11 uslova. Necuveno!

marko

pre 9 godina

Znam samo da SNS na sledecim izborima gubi, jer su izigrali narod, tolika obecanja a nista... Sta bi sa onih 100000 stanova za mlade bracne parove gde kvadrat ne bi bio skuplji od 300 evra? :) E Vucicu, Vucicu... Samo ne znam vise za koga glasati...

MIRKO

pre 9 godina

(Vladimir, 19. decembar 2014 20:22)
Nije u Srbiji nešto preterano bolje, ali je sigurno da gradjani osećaju da ipak postoji pravde u Srbiji, i da ne može više niko da se bogati na grbači naroda i da preko nameštenih tendera dolazi u posed preduzeća koje oplaćka, radnike otera na biro, s firme u stečaj, i još takvi biznismeni budu ugledni članovi srpskog džet seta koji troše u ludom provodu hiljade evra, dok pola Srbije jedva sastavlja kraj sa krajem.

Milos NS

pre 9 godina

Mislim da je ovo dobra vest za Srbiju i za sve njene gradjane jer posle dugo vremena novac ce ici u narod i privredu a ne na racune tajkuna i partije politicara koji su im namestili razne poslove kako bi se svi zajedno obogatili.

sofronije

pre 9 godina

Vucic je osoba koja ne daje izjave za koje nije potpuno siguran da su tacne, tako da se moze reci da stoji cinjenica da mafijasi vise ne vode i nece moci da vode nasu zemlju, kao i da vise nisu zasticeni preko politickih sistema. Sudstvo radi svoj posao, ali naravno treba vremena za resavanje dugogodisnjih neresenih slucajeva.

miki

pre 9 godina

jok ja je vodim.a mitrovic.pa niko ne sme nista da objavi ovih dana protiv njega.sta je on.ko je on.dva zivota nema vise a niko ne sme da kaze da je on umesan u sve to.miskovic i dalje radi.beko takodje.djuric takodje.peconi takodje.subotic takodje.kostic takodje.treba li jos.

Stefan

pre 9 godina

Nama ni ne trebaju tajkuni da bi se razvijali, vec pametna politika i privlacenje investitora kako domacih tako i stranih. Sprega tajkuna i politicara vodi samo u korupciju, i narod od toga nema nista za razliku od pojedinaca.

Lazar

pre 9 godina

Ako neko misli da ima jak stomak i zivce, neka izebere bot komentare sa najvise minusa. Auuuuu, od ovog moz se rikne. Kako je njima doooobro. Samo da ih ne provali okolina...

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Prvo su išla obećanja, pa obećanja na obećanja, pa obećanja o obećanjima, a sada su u modi lupetanja.
Svi, svi tajkuni na jednu stranu, ali Beko je sam na drugu stranu - a nedodirljiv!
A proizvodnja novih tajkuna?
Ipak je prijatelj Bačević ikona ove vlasti!
Kao da je Servantes o njima pisao, o današnjima?

Miro Đokić

pre 9 godina

@Astor Blistok:Teško je biti domaćin u praznoj Kući. Ova vlast je zatekla kasu u kojoj bilo para samo za jedan mesec. Trebalo je se snaći da bi ljudi primili plate i penzije i da Srbija ne bankrotira. Bez obzira šta ko mislio , situacija se sada popravila.

Slađan

pre 9 godina

Vrlo je važno da je sudstvo i policija bez veštačkih ograničenja i blokada! Svako ko je nešto zgrešio mora biti procesuiran, bez obzira na ekonomsku moć kojom raspolaže!

Elena

pre 9 godina

Sve mere ekonomske politike koje pomažu da se olakša osnivanje malih i srednjih preduzeća i zapošljavanje čitavih porodica će doneti veliki benefit našoj ekonomiji! Zaštita tajkuna nas je samo gurnula još dublje u provaliju, a njih učinila ekonomskim vladarima, koji svoju moć proširuju i na politički uticaj!

Malinacki

pre 9 godina

Vucic je pokrenuo nekoliko kljucnih stvari u Srbiji: EU integracije, ozbiljnu borbu protiv kriminala, reforme finansijskog sistema, privlacenje stranih investicija i stvaranje uslova za pokretanje ozbiljne proizvodnje u Srbiji.

Bucko

pre 9 godina

Privreda treba da bude u fokusu sprovođenja reformskih zakona koji trebaju da olakšaju rad i stvaranje novih radnih mesta u Srbiji! Bez m,aloh i srednjih preduzeća Srbija će i dalje ekonomski ostati mrtva!

Jagoda

pre 9 godina

Mnogo su nervozni tajkuni, kojima se više ne dozvoljava da sve zakone prilagođavaju svojim potrebama! Građani moraju biti u fokusu reformskih zakona jer bez obnove srednje klase, nema ni zančajnijeg razvoja zemlje!

LBJ

pre 9 godina

U svakoj zemlji ima kriminala i korupcije, ali nigde nije bilo toliko tajkuna i politicara koji su ziveli i zaradjivali mimo svih zakona decenijama. Drago mi je da se neko usudio da tome efikasno stane na put.

Bozic 52

pre 9 godina

Zasto niko ne kopira Putina koji je tajkune naterao zakonski da drzavi daju pare.Rusija se iz blata podigla.Nasi tajkuni su jacali stranke i to je svima OK.Ako su sposobni da stvore sopstveni kapital znaci da imaju talenat i umece.

bob

pre 9 godina

Ono sto mi se najvise dopalo je sto sam videla da se SNS ne libi da uhapsi i svog funkcionera ako prekrsi zakon. Zaista ne stite nikoga!
(Renata, 19. decembar 2014 23:09) hvala ti dezurni bote centralne otadzbinske uprave sto sam se jutros lepo nasmejao i zar vama jos uvek nije stiglo u glavu da vam taj botovski sistem na internetu nije i nece upaliti, da niko i ne cita komentare bota iz centralne otadzbinske uprave.STOP CENZURI I JEDNOUMLJU!

jole

pre 9 godina

U pravu je. Sad nas vode strava menadzeri koje je on doveo. Doduse ako im pogledamo dosadasnji ucinak i cv, ne znam da li da placem ili da se smejem od muke. Tragedija opsta je ova zemlja, bez obzira na skracenicu koja nas vodi... uvek dolazi polupismena ekipa koja ne zna sebi nos da obrise, ali vazno je da znaju kombinacije da prave jedni drugima.

Pazi sad ovo...

pre 9 godina

Čitam i ne verujem. Prema komentarima, kao da živimo u dve Srbije. U mojoj Srbiji se ne vidi nikakav napredak, primetno je sve veće pripadanje, materijalno, moralno, duhovno. Sve teže se živi. Prema komentarima, vidim da je više onih koji žive u nekakvoj drugačijoj Srbiji. Sve dobro, reformisano, napredno...Pitanje za te žitelje takve Srbije: Kako Vas nije sramota? Imate li oči,vidite li šta se dešava oko Vas?

Oko

pre 9 godina

Uticaj tajkuna na spoljnu i unutrašnju politiku zemlje je umanjen. Ipak, nije zanemraljiv njihov uticaj na medije, niti činjenica da finansiraju dobar deo srpske opozicije.

Nismo mi podanici kralja Ibija

pre 9 godina

Ne zna on ni šta znači reč tajkun. Poreklo reči dolazi iz japanskog jezika, preuzeta je iz kineskog, i u izvornom smislu označava uglednog čoveka, vojnog komandanta (šoguna), a danas su to moćni industrijalci i sposobni i bogati ljudi. Da li je Kenedijev otac bio tajkun? Da li je Nelson Rokfeler, potpredsednik SAD, bio tajkun? Bez "tajkuna" nema kapitalizma. Najbliži prijatelji oslovljavali su Linkolna u znak poštovanja - tajkunom. Prijem u EU 2020? Odgovor: "To nije nešto što bih voleo da obećam svom narodu... a da ne mogu da ispunim." Koji pemijer u demokrtskom svetu obećava sreću narodu i zove ga "svojim" narodom?

ПОРЕЗ, ПОСАО и ПРАВДА

pre 9 godina

Подршка А.Вучићу у спровођењу економских реформи у Србији.
Да би постао ДРЖАВНИК, мора испунити ТРИ ствари :
- обезбедити да сви плаћају порез,
- запослити бар пола од 700.000 незапослених.
- средити ситуацију у правосуђу (именовање судија, тужилаца, јавних бележника,..)

milan

pre 9 godina

Ako Emirati nisu tajkuni onde ima nešto istine u tome Vučiću. Kod nas se zovu "tajkuni" a u svetu kažu da kapital vlada i tako je svugde pa i kod nas nije drugačije inače zašto bi bili lobisti ako ne zbog uticaja na politiku, naravno ako je u interesu svih a ne samo dotičnog političara, aktualne vlasti i partija onda je to OK. Vučiću naivno je misliti da zapad ne zna ko iza nekoga stoji takve izjave su daju najviše zbog unutrašnje politike a najmanje da bi Obamu i Co. ubedio u državnost Srbije da oni najbolje znaju šta i ko iza svega stoji. Da je Mišković ili Kostić dobio takvu šansu kao Emirati da investiraju u JAT ili povlasticama kupili ili zakupili zemlju bilo udri po tajkunima i zato nisu ni Emirati ništa drugo kada uz pomoć države umnožavaju svoj kapital.

Lika

pre 9 godina

Ovaj je nezaustavljiv u neistinama.Korupcija na sve strane.Korupcija je i kada u NBS prima platu od 6000e ,kada u Srbija gasu ptima platu od 21.000e i mnogo drugih u politici.

Raka

pre 9 godina

Pljuvali ste Slobu kao tad je bio medijski mrak. A sta je tek sad? Ne mogu da se nacudim da Seselj kao veliki politicar nije bio ni na jednoj nacinalnoj frekvenciji od kada se vratio ni 10 sekundi. Cemu toliki strah, mozda od istine.

zoro

pre 9 godina

Zaposlio si brdo svojih neznalica i prevaranata,okreces glavu od najvecih drustvenih problema(Selakovic,Vulin) kao nemas vremena!Mislis da je svet slep ispred očiju.,Bolje zakazi izbore i to sto pre jer ti i tvoji jurisnici nece odlucivat o zivotima normalnih gradjana Srbije.

Jack

pre 9 godina

Familiji Nikolić i Vučić su uzor familije Đukanović i Dodik, oni sve rade kako bi ih dostigli, familija Nikolić je veoma blizu, a Vučići malo zaostaju, ali stićiće ih ako ovako nastave...Politika je postala vrlo ozbiljan porodični biznis...
(SNS je zlo, 20. decembar 2014 10:22)

Eh, familija Djukanovic je nedostizni ideal, bice oni zadovoljni da dostignu Miletove milione.

srb

pre 9 godina

ne kazem da je diktatorski rezim ispravan,ali drzavi je potreban cvrst predvodnik, kao sto je i djindjic bio. kao sto je u kuci potrebna cvrsta muska rec,tako i u drzavi.

FARSA

pre 9 godina

Tajkuni su bili u sprezi sa Ds om i radili su za sebe i njih, a na stetu postenog sveta koji je sada na rubu siromastva. zarvor je malo, sve im oduzeti.

država to sam ja

pre 9 godina

a šta je sa notarima? ko će tu da zaštiti nas građane? ko će da zaštiti budžet? zašto ćuti premijer,predsednik,ustavni sud...

Top

pre 9 godina

Tajkuni su bili zaštićeni kao beli medvedi i mogli su da rade šta su hteli ali vremena su se promenila i vreme je da odgovaraju za svoja dela!

balkanac

pre 9 godina

Turci, vratite se, sve vam je oprošteno!
(karađorđe, 19. decembar 2014 23:26)
Lepa ona narodna: "Na dobrom si putu dok god te sapliću!"
U Srbiji svakodnevna pojava!

Zoran Bg

pre 9 godina

Mi nemamo sistem.Radi se at hok....Sistem je sistem.Ovo je foliranje i DEMAGOGIJA......Energija jednog coveka.....itd....SMESNO.TO JE KO DA COVEK GURA TENK.......

dobar prevod

pre 9 godina

@Дража U Srbiji ništa novo - vi demokrate i dalje podržavate tajkune. Stvarno mi nije jasno kako neko može d ahvali Miškovića posle svega što je uradio u Srbiji. U vreme najveće krize čovek postao milijarder, pokupovao pola Srbije, bolje reći otimao, jer ništa nije plaćao i posle neko može nešto pozitivno da kaže za njega. Stvarno ne razumem.
(Darko 88, 20. decembar 2014 13:28)

... a sns podrzava tajKUME

Vinko

pre 9 godina

Celokupna prica oko tajkuna u Srbiji je sama po sebi komplikovana zbog same povezanosti sa politicarima. Mislim da je resenje pomenute situacije vec doslo samo po sebi smenom vlasti i politicara koji su vladali Srbijom. Ostaje samo da se obelodani cela prica i da narod napokon zna istinu.

Ana Krenjina

pre 9 godina

@(SNS je zlo, 20. decembar 2014 10:22) Čemu ta ironija i mržnja prema Nikoliću i Vučiću? Recite, da li se neko pre Vučića usudio da uhapsi Miškovića? Nije niko, to svi znaju iako pojedinci poput Vas ne žele da priznaju. Ako se sećate Putin je dolaskom na vlast tajkune koji su radili protiv države, uslovio i rekao da biraju izmedju zatvora i ulaganja svog novca u nove projekte kako bi zaposlili siromašne. Oni su odabrali ovo drugo i počeli da rade u korist države. Vreme će pokazati sve, ali ja sam ubedjena da Vučić samo sledi Putinovu taktiku.

Miroslav

pre 9 godina

Svaki komentar je ovde suvisan. Ako neko misli da politicari i tajkuni koji su doveli Srbiju u tesku situaciju i dalje treba da vladaju ovom zemljom onda mi stvarno nisu jasni. Jedina uteha je da je takvih nesto manje od 5% a vecina je protiv toga.

Janis

pre 9 godina

Obzirom koliko godina su Vučićevi prethodnici uništavalji ovu državu ne razumem uopšte ove što kritikuju mere ove Vlade. Treba ovoj Vladi dati vremena i podrške da se reforme izguraju. O reformama su svi političari pričali godinama, ali niko nije napravio ni jedan ozbiljan korak da se sprovedu. Sve se svelo na prodaju preduzeća, a i to znamo kako je prošlo. Zato sad nema nazad. Dogovor sa MMF je takođe znak da se ide u dobrom pravcu.

Simon

pre 9 godina

Margaret Tačer je jednom prilikom rekla da one mere koje je preduzimala i koje su najviše kritikovane i protiv kojih su se najviše bunili su u stvari dale najbolje rezultate i što su je više kritikovali ona je bila sigurnija da je mera dobra. Zato Vučiću uz tebe smo da ovoj Srbiji obezbedimo bolju budućnost.

đoki

pre 9 godina

od koliko tajkuna je naplaćen porez(jedan), koliko je procesuiranih predmeta za korupciju( nijedan), koliko je spornih privatizacija rešeno (nijedna). sva ta priča vučića je luk i voda. kao i reforme o kojima se priča. nezakonito smanjenje penzija je povećalo broj siromašnih građana srbije tako da smo na ubedljivom prvom mestu siromaštva u srbiji. zato i umiremo po 35000 svake godine. to je genocid nad sopstvenim narodom.

Mihajlo

pre 9 godina

Pohvalicu premijera Vucica na ulozenom trudu, a to koliko vredi i koliko je popularan i van nase zemlje govori i gostovanje na SNNu

drzava bez korupcije

pre 9 godina

Zapitajmo se kakvi su to politicari vodili zemlju do sad, da ne samo da nisu pokusavali da iskorene korupciju, vec su dopustili da ona toliko pusti korene da su se i sami pridruzivali takvom pokvarenom sistemu mita i korupcije. Mislim da ne mozemo sa sigurnoscu reci da je korupcija danas iskorenjena 100 posto, ali pomaka na bolje sigurno ima. Mora tu jos mnogo da se radi, ali dok je Vucic na vlasti, voleli ga ili ne, mnogi ce dva puta razmisliti da li ce se ukljuciti u korupciju.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Dolaskom na vlast Aleksandra Vucic tajkuni su skrajnuiti da imaju bilo kakvo ucesce kada je vlast u Srbiji u pitanju. Od tog trenutka kako narod kaze dosao im je crni petak. Na svu srecu vecine gradjana Srbije, dosta tajkuna je privedeno pravdi i sada treba i sudstvo da odradi svoj posao posteno i bez kompromisa.Tajkuni nisu mislili na narod kada su se bogatili na racun naroda Aleksandar Vucic im je stavio do znanja da nisu jaci od drzave i da nema povlascenih .

fotelja

pre 9 godina

Sigurno je da tajkuni vise ne vode drzavu Srbiju, moze se sa sigurnoscu konstatovati ova izjava, sto nam ide u prilog po pitanju naseg evropskog puta, kao i privlacenja stranih investicija, kao i sto bolje koordinacije sa regionalnim susedima a i sire.

Mary

pre 9 godina

Pre su tajkuni bili zasticeni, cak se kurs formirao kako je njima odgovaralo.Ova vlada se bori protiv korupcije, svako ko je pocinio neku proneveru ce da odgovara nebitno kojoj politickoj opciji pripada.

Truman

pre 9 godina

Borba protiv kriminala i korupcije je definitivno podignuta na mnogo viši nivo, a to je zaista za svaku pohvalu. Aktuelna vlast je za ovo kratko vreme mnogo uradila po tom pitanju. Svako ko se bavi malverzacijama će za to sigurno morati da odgovara.

Lolita

pre 9 godina

Nadam se da je ovo napokon istina. Zemlja koja je bila pod kontrolom nekolicine moćnika unesrećila je generacije. Vreme je da neke nove generacije dobiju svetliju budućnost.

RodjO

pre 9 godina

Vučić je svo ovo vreme dok je premijer potpuno je opravdao moja očekivanja. Vodi aktivnu spoljnju politiku i za sada uspešno balansira između naoštrenih velikih sila. Samo tak nek nastavi a ima i jaku argumentaciju. NATO zemlje su na nas izvršile agresiju i uvek im to može spomenuti kada i ako budu vršile na nas neki pritisak, a sa druge strane i Rusima takođe stavlja do znanja da mi ne možemo biti veći Rusi od njih samih.

Marko

pre 9 godina

Stvarno mi je zao ovog naroda. Izlizana je vec ona stara ,,Kakav narod takva vlast", ali odbijam da poverujem da smo toliko ocajno losi da nas vode ovakvi ljudi i uz sve to nam se smeju u lice recima kako je sve bolje, kako napredujemo, kako nema cenzure, kako su oni posteni, promenjeni, evropski ljudi koji nam tako dobre igre predstavljaju da niko vise i ne pita za hleb...ne, ja zaista ne verujem da je moj narod TOLIKO los.

krupanjac

pre 9 godina

iako jos mnogo toga fali moramo priznati da je bolje u odnosu na prosli preiod jer ovaj Vucic stiti interese drzave tako da razni lobisti vise nemaju uticaj na vladu tj. da stvaraju sebi prostor za kradju,korupciju i malverzaciju

Stampedo

pre 9 godina

Tajkuni su u ovoj državi navikli da rade šta im se prohte! To im je obezbedila prethodna vlast sa demokratama na čelu! Ali nema više nedodirljivih, i ne treba da ih bude! Ne treba zatvarati oči pred tajkunima i njihovim malverzacijama!

psiholog

pre 9 godina

Srbija je pokazala da ne moze vise da trpi rasparcavanja, unistavanja i zloupotrebu njenih vitalnih delova od strane pojedinaca! Melanholicno je trpela ogromne gubitke, a sada je doslo vreme da se to promeni! Promena je zapoceta i treba da bude ispunjena do kraja, zarad sveopsteg preporoda nase zemlje!

Aster Blistok

pre 9 godina

Nisu tajkuni toliki problem ali zasto se sve losije zivi, Vucic se ubi od smeskanja i to vise pocinje da lici na grimasu. Mnogo obecanja ima ali se boljitak niti nazire, dinar sve vise klizi i meni je pun kufer obecanja. Kao unapredjujete pravni sistem, pa zasto se ratnim zlocincima onda smanjuju kazne bre???? Dosta vise sa neistinama i zauzmite vise stav u vezi Kosova i drz'te se toga, a ne jedan hocu kakiti, a drugi necu kakiti!

Feniks

pre 9 godina

Ocigledno da ceo svet prepoznaje promene koje se desavaju i po ovim pitanjima se vidi da se pomno prati situacija u Srbiji. Vidi se i da je Vucic otvoreno odgovarao na sva pitanja i da je priznao da je Srbija dobila zestok udarac otkazivanjem projekta Juzni tok. Svakako da postoje teme oko kojih postoje razlicita misljenja ali se vidi i da postoje zajednicke ideje i teme za politicke stranke u Srbiji bez obzira da li su na vlasti ili opoziciji.

Princ

pre 9 godina

U svakom slucaju Srbija je jedan od najvaznijih faktora na Balkanu u svakom pogledu. Ocigledno da su pitanja bila ostra ali i da su odgovori bili bez ikakvog izbegavanja. Vucic je jos jednom pokazao da za Srbiju nema prepreka koje necemo pokusati da resimo ali i da Srbija oseca negativne posledice otkazivanja projekta Juzni tok, na kojoj su radile i prethodne vlade i na kojoj je ulozeno puno i sredstava i vremena, kao i da smo zaista polagali velike nade u taj projekat.

Jelena

pre 9 godina

Privlacenje stranih investicija je odlican put za Srbiju. Bili smo zaboravljena zemlja, ali uz veliki rad i trud gospodina Vucica, to se promenilo, i ponovo nam se otvaraju vrata ka boljoj buducnosti.

colloneo

pre 9 godina

Ne znam da li negde u svetu postoji takva navala negativnih komentara kada je u pitanju borba države protiv onih koji je finansijski uništavaju. I pitam se da li će ikada u Srbiji prestati sve da se deli prema političkom opredeljenju, i da li ćemo ikad postati samosvesni i uspeti da naučimo da se protiv nekih stvari, kao što je konkretno ova borba, moramo boriti zajedno.

Дража

pre 9 godina

Nema tajkuna nema ni klizališta za decu na Trgu Nikole Pašića. To si Vučiću zaboravio, a moja ćerkica od 7 godina samo to vidi od tvojih reformi i boljeg života - da nema više našeg klizališta i svi se ponašaju kao da ga nikad nije ni bilo.
Vratite nam Miškovića da nam postavi klizalište! A ti Vučiću molim te da što manje "vodiš Srbiju".

dalia

pre 9 godina

Svako ko se oglušio o zakon, zna se gde mu je mesto. U Srbiji smo do sad imali situaciju da takvi diktiraju ekonomske trendove, nameštaju tendere i bogate se na račun države i građana, a vlast je bila takva da je u tome učestvovala, ili aktivno ili zatvaranjem očiju pred očiglednim mahinacijama i kršenjem zakona.

Vladimir

pre 9 godina

Njemu pod hitno trebaju nove naocare i slusni aparat. Mada svi dobro znamo da nije u tome problem. Ja mislim da nigde na svetu ne postoji ovako pasivan narod koji je spreman da sve vrste izivljavanja nad njim mirno posmatra :(

Milutin

pre 9 godina

Sustina kapitalizma je u tajkunima (kapitalistima) koji investiraju. Samo se zakoni prave da svi tajkuni imaju ista pravila ponasanja i da se izbegne nelojalna konkurencija. Vucic je samo zamenio domace sa stranim i daje im povlastice po svojoj volji sto je jos i gore. Bez tajkuna (kapitala) nema napredka ni malim misevima. Verujem da se Ameri pitaju sta ovaj covek lupa.

srb

pre 9 godina

ne kazem da je diktatorski rezim ispravan,ali drzavi je potreban cvrst predvodnik, kao sto je i djindjic bio. kao sto je u kuci potrebna cvrsta muska rec,tako i u drzavi.

ПРAВИЧНОСТ

pre 9 godina

А.Вучић ће постати државник ако поред довођења страних инвеститора,
истовремено среди и стање у правосуђу,
TJ. да хитно усклади избор, овлашћења и Закон о јавним бележницима,
са ЕУ стандардима.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ти "тајкуни" су висили на сваком пријему у организацији амбасаде САД у Србији...али опуштено!:-)

svetlanaceca

pre 9 godina

Svaki pomak u borbi protiv korupcije I kriminala je za pohvalu. Neke vlasti u proslosti su tajkune cuvali kao zasticenu vrstu. Doslo je neko drugo vreme najzad.

ujka Sima

pre 9 godina

Potrebno je urediti državu tako da prorade institucije i da sistem počne da funkcioniše. Aktivnim delovanjem tajkuna, u proteklom periodu, sve je to zamrlo i obraslo u korupciju, a upravo su to razlozi zbog kojih nismo bili poželjni stranim investitorima.

Marko

pre 9 godina

Americki tajkuni vode Ameriku vec vise od 100 godina, ne znam sta je Vucic hteo da poruci ovim sto prica, Amerikanci njega ne mogu uopste ni razumeti.

gremlin

pre 9 godina

Ne, uopšte je ne vode tajkuni...
p.s.šta će biti za brojila, i ko i čija firma će da vodi posao... saznaćemo uskoro... možda se iznenadite...

Bora Sustina

pre 9 godina

Verujem premijeru. Siguran sam da se bori protiv mrskih tajkuna. Evo, nedavno 50 procenata brzorastuće IT kompanije WinWin kupila kuma. Dobro dee, muž/ kum jeste direktor Elektromreža Srbije (bez dana radnog staža) i vozi besnog BMW-a, ali i 50 / je mnogo. Pa, još kad svaka poslovnica Telekoma, diljem beztajkunske Srbije dobije, slučajno - kuma nema veze, pojačanje u vidu WinWin
prodajnog odeljka... pametna investicija!!! Tajkuni odzvonilo vam je... ide kum!

Citizen

pre 9 godina

Najvece diferenciranje ove vlade u odnosu na prethodne predstavlja upravo na borbu protiv korupcije, verujem da je to najveci razlog Vucicevog visokog rejtinga.

Pooky

pre 9 godina

Situacija u zemlji sigurno nije ista, umnogome se promenila na bolje, počev od uvođenja reda, zatim početka reformi, velike diplomatske aktivnosti, koja rezultira boljom saradnjom i dolaskom investitora. Vlast je počela da radi na rešavanju problema, što ranije sigurno nije bio slučaj.

Nemanja237

pre 9 godina

Pranje novca i malverzacije tajkuna u ovoj zemnji su dostigle enormni nivo.
Puna podrska premijeru oko zalaganja i truda u sprovodjenu reformi, i ciscenju i hapsenju kriminalaca, tajkuna i lopova. Zakoni u ovoj zemlji se moraju postovati jednom za svagda! Niko nije jaci od drzave!

boki

pre 9 godina

Nažalost, do pre dve godine pojedini tajkuni poput Miškovića su se ponašali kao neformalni vladari Srbije. Nadam se da će vlada istrajati na reformskom putu kao i na oštoj borbi ptotiv organizovanog kriminala i korupcije

radjevac

pre 9 godina

bilo bi dobro da se i ostali pojedini ministri zalazu u vladi barem jedan delic od ovoga sto premijer radi i sigurno bi mnogo brze napredovali mada i ovo je veliki pomak s obzirom kako su trapavo i beskorisno radile sve bivse vlade

zverkana

pre 9 godina

Mnogi danas pričaju loše o Vučiću, ali na taj način samo pokazuju svoju nemoć i nesposobnost, jer su Srbiju stavili u jedan vrlo težak i ne zavidan položaj, baš zato što su dozvolili tajkunima da vladaju Srbijom i da budu marionete u njihovim rukama. Činjenica da je Srbija postala vrlo interesantna za inostrana ulaganja, samo govori da je tajkunizaciji u Srbiji došao kraj.

taja

pre 9 godina

Korupcija je u Srbiji trenutno smanjena u značajnoj meri, ali treba priznati da je ova pošast nažalost stvar sistemskog karaktera, pothranjivana decenijama. Iskreno, podržavam premijera u stavu da treba da se ugledamo na pojedine protestanstske države na polju borbe protiv korupcije

veca-pereca

pre 9 godina

tako je....vodi je polusvet, polupismeni svet koji sa zutim ljudima piju vodu, pevaju u generalstabu,ne izglasavaju zakone koji su bitni za nas a ne za njih i to samo zato sto ih nema na radnom mestu...i neki koji misle da su mnogo pametni, pa nas zaduzuju toliko da se nikada necemo oporaviti a sve pod izgovorom, nisam ja kriv vec oni pre mene...i ako ne vode tajkuni ovu zemlju, zasto niko nije osudjen i zasto im nije oduzeta bespravno stecena imovina sa predsednikovim sinom na celu...a verujem i da ti nisi bas tako nevin kao sto se pravis...

Kockica

pre 9 godina

Tajkuni su bar imali malo mozga ali su radili iskljucivo u licnu korist. Ako oni vise nevode Srbiju onda je vodi kadar bez mozga i znanja sa laznim diplomama i opet samo i iskljucivo u svoju licnu korist!!! Jadna nam majka!

Mima

pre 9 godina

Nesto ne vidim da ste im naplatili stotine miliona evra poreskog duga, pa jedino mogu da zakljucim da tajkuni i dalje vode državu. Jer da ste naplatili porez, fiskalna politika ne bi morala da bude ovakva kakva je.

Panonski_

pre 9 godina

Vodite je vi. Mozda jos i gora opcija!
(milan, 19. decembar 2014 19:48)
Al si duhovit. kazi mi samo molim te, a kada je to pre ove vlade bilo istina u ovoj meri ? Pa dok nije dosao Vucic, tajkuni su imali monopol na sve i svasta. Jel iko mogao da otvori market pored Miskovica ? Znas li uopste zasto nijedan svetski gigant poput Lidla nije dosao u Srbiju ? Pa da bi Miskovic mogao da radi.. Tek sada dolaze.. To mozes da zahvalis Vucicu.. A znas li koliko je Miskovica u drzavi Srbiji ?

Plameni

pre 9 godina

Ova vest je jedna od onih da se zapitas koliko nas narod i zemlja se prikazuju ostatku sveta jer sa ovakvim bitnim dogadjajima u kratkom periodu svi trebamo da budemo ponosni.

Thank you. Dr. Milorad Brutalac za CNN

pre 9 godina

Tajkuni više ne vode Srbiju jer više nema šta da se zdipi, ostali samo dugmići. Sad preuzimaju sitniji vampiri i mafijaški lešinari (takozvani bottom feeders). Razmileli se ko crvi da vide da nije kojim slučajem ostalo nešto mesa da se sastruže sa kostura ove male ali ultrakorumpirane propale države.

kurčubić

pre 9 godina

Tajkuni i njihovo delovanje jesu bili ozbiljan problem, pre svega zbog privrede u Srbiji. Sada kad smo pokazali da smo, kao država voljni da se uhvatimo u koštac sa tim problemom i rešavamo ga, privućićemo strane investicije, i više nećemo trpeti zbog domaćih, privatnih monoplista.

Bcc

pre 9 godina

Imam problem, ne mogu da poslujem normalno jel stranacki orjentisani imaju prednost. Nisam clan niti jedne stranacke partije niti organizacije. Donirali smo dosta sredstava. Ukoliko se ovo ne promeni necu investorati vise u Srbiju.

VILA

pre 9 godina

Proslo je vreme kada su mutne radnje bile najnormalnija stvar u drzavi, kada su se kupovale firme od drzavnog novca, kako su se poslovna kola koristila za privatne potrebe,kada je radno vreme politicara trajalo 3 sata... svi koji su navikli tako da zive mogu slobodno da kazu zbogom svojoj drzavnickoj fotelji.

NemanjaBB

pre 9 godina

Kada je Beko ranjen, ceo Beograd je bio na nogama. Policajci sa automatskim puskama po ulicama, punktovi pri izlasku iz grada, pretres svih redom.
Kada je u Novom Sadu devojka izbacena mrtva na sred grada, nikom nista.
Toliko o tajkunima..

bananica

pre 9 godina

Pa i bilo je vreme da državu počne da vodi neko kome je narod dao glas, s’ obzirom da se predstavljamo kao demokratsko društvo, a ne neko ko sluša tajkune, da mu finansijski prilivi ne budu ukinuti.

dida

pre 9 godina

Korupcija i kriminal su toliko pustili korenje u ovoj zemlji da je dospela cak i do obicnih radnika i to sve zahvaljujuci prethodnim vladama,i naravno sad bi svi da se to preko noci menja,sto ce se sigurno desiti trenutnom politikom koju predvodi gospodin Vucic.

dalco

pre 9 godina

Neverovatno kolike je pljacke drzavnih para ova zemlja pretrpela proteklih godina i da za to jos niko nije odgovarao.Uz hrabru i postenu politiku premijera Vucica,Srbija ima na vidiku izlaz iz tunela.

pedja

pre 9 godina

ne vode je domaći tajkuni nego politička ispostava zapadnih neoliberalnih kapitalista (korporacija zapada) koji profit umesto na kajmanska ostrva nose u svoje zemlje na zapadu. koja je razlika za srbina? nikakva. ojadice nas do srži ali bukvalno!

hocu svoju zaradjenu platu

pre 9 godina

Ne vode drzavu ali ni ne placaju radnike i obaveze vec gomilaju pare u dzepove pa ce da kupe celu drzavu jer niste u stanju da ih osudite i vratite oteto narodu a njih na robiju.Igrate igre i vi i oni a narod nema za hleb.Stidi se svoje izjave Vucicu.

msc.Milos

pre 9 godina

Dosao je red i da se napravi "cistka" u drzavnoj upravi. Vucic vedno radi na tome i treba mu pruziti podrsku, jer covek sto je obecao - ispunjava. To, koliko njih se ubrzo nakon njegovog dolaska na vlast naslo iza resetaka, dovoljno govori o tome koliko je posvecen svom cilju.
(Nen293, 20. decembar 2014 00:24)

u moru generickih neistinutih komentara koje salju iz drzavne uprave za kontrolu javnog misljenja upravo ovaj kaze sve: ponavlja da vucic sve sto obeca to ispuni- pa eto sta je ispunio? nista!
a koji se to extra profiter i tkz tajkun nasao iza resetaka? nijedan!
eto toliko o pateticnim pokusajima da se prikaze kako ima mnogo ljudi koji podrzavaju premijere. Nema jer svaki komentar koji ga velica je jedna najobicnija laz...

Nim

pre 9 godina

I dalje, posle toliko godina muke i ugroženog dostojanstvenog života, ima onih koji veruju u ovakve izjave? Spremni su čak da postuju komentare u kojima šatro polemišu i zaključuju da su ovo validni zaključci i istine? Kupuju se priče o vukovima koji okrenuše ćurak, a stada odavno poklana? Znam da ima naroda kojima je još gore (ebola u svetu, fanatici koji ubijaju đake, itd.), ali, da neko prodaje rog za sveću toliko dugo, a i dalje ima onoliko mnogo onih koji to besramno podržavaju, da l' iz prostote svoje ili lične koristi... teško nama svima, pa i njima.

Hemera

pre 9 godina

Tajkuni nisu jači od države. Aleksandar Vučić je jedini koji može da radi na razvoju i napretk. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta. Srbiji su potrebni novi ljudi koji će potpuno ojačati našu državu. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoa i napretka. Aleksandar Vučić je jedini koji može da uredi našu državu. Srbija teži ekonomskom napretku i razvoju zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Trebalo bi više da se radi na hapšenju svih onih koji su oštetili budžet Republike Srbije.

kurčubić

pre 9 godina

Tajkuni i njihovo delovanje jesu bili ozbiljan problem, pre svega zbog privrede u Srbiji. Sada kad smo pokazali da smo, kao država voljni da se uhvatimo u koštac sa tim problemom i rešavamo ga, privućićemo strane investicije, i više nećemo trpeti zbog domaćih, privatnih monoplista.

Ja

pre 9 godina

Ovu zemlju već dosta dugo ne vodi NIKO, ne računajući jednu te istu kliku koja se samo rotira. "Voditi" ima mnogo šire značenje od "vršiti i biti vlast", zar ne? Pitaj Tomu Diplomu, Doktora Nešu ili Malog Doktora da ti pojasne. A ako oni ne uspeju, NVO Vulin će sigurno uspeti.

nislija

pre 9 godina

Pre su tajkuni bili zasticeni, cak se kurs formirao kako je njima odgovaralo.Ova vlada se bori protiv korupcije, svako ko je pocinio neku proneveru ce da odgovara nebitno kojoj politickoj opciji pripada.
(Mary, 19. decembar 2014 19:48)

Draga Maro, nisu ni ti tajkuni tako losi ako se kurs formirao prema njima. Ovaj kurs od preko 122 din nije bio ni za vreme svetske ekonomske krize. Tako da su ove postenjacine ili preterano nesposobne ili im odgovara ovakav posten kurs....

istina

pre 9 godina

Da pogledamo stvari realno:
Rekordno se iseljavanje stanovnistva iz drzave Srbije.
Rekordni pad dinara(kurs dinara je ogledalo privrede).
Koliko je tajkuna uopste pravosnazno osudjeno? Nijedan
I to se sve zbiva u poslednjih 2-3 godine

sandra

pre 9 godina

Ko god misli ili je navikao da bude jači od države, sada je dobio odgovor. I kompletna ova situacija u kojoj se država nalazi, a mislim na razrušenu provredu i preduzeća, na ekonomiju i nizak standard građana, sve je to rezultat delovanja pojedinaca, koje nazivamo tajkunima.

marko

pre 9 godina

Znam samo da SNS na sledecim izborima gubi, jer su izigrali narod, tolika obecanja a nista... Sta bi sa onih 100000 stanova za mlade bracne parove gde kvadrat ne bi bio skuplji od 300 evra? :) E Vucicu, Vucicu... Samo ne znam vise za koga glasati...

jura

pre 9 godina

Sve je to okej sto kaze, a najvise me interesuje kako izgleda kad "nasi strucnjaci rade na pronalazenju alternativnog nacina za snabdevanje gasom" i u kojoj pecenjari odrzavju sastanke radne grupe?

sasa jokic

pre 9 godina

O cemu Ti covece pricas? Nema zasticenih? Pa direktor policije nije hapsio najveceg lopova jer mu je zaposlio sina kao savetnika od 20 godina!?
Koga je Misa Banana prvo pozvao kada je palo 2 tone kokaina u Argentini?
Ko je otpravnik poslova u Atini?
Koliko je para Covic uzeo u Agrobanci i nije vratio?
Ko je poklonio NIS Rusima a C Market Beku i Miskovicu?
Ne mogu vise da nabrajam, muka mi je!

jazine

pre 9 godina

Da bi se zemlja oporavila,potrebno je iskoreniti korupciju,sivu ekonomiju ,tjkune i sve bukagije koje smo godinama vukli za sobom i nosili na grbaci naroda

glomazno

pre 9 godina

pa iskreno jedina razlika izmedju "vas i tajkuna" je u tome sto su ti tzv. tajkuni imali bar malo obrazovanja i iskustva u praksi, a vi, osim sto vecina ni srednju skolu nema, dana radnog staza nemate pa samim tim se ne moze ni ocekivati da uradite bilo sta smisleno. Zajednicko vam je samo to sto se bogatite preko ledja SOPSTVENOG naroda...ne znam samo kako spavate?

Insajder

pre 9 godina

Dok su je tajkuni vodili meni bar nisu smanjivali platu za 10%, neka je vodi crni djavo samo da mozemo da zivimo...Ne vode je tajkuni ali zato je i ti ne vodis...

BVK

pre 9 godina

Mitrovic duguje 200 miliona evra za porez. Pametnom dosta.

Miskovic uhapsen i optuzen za prevaru tesku milion, pazite MILION evra (a covek je tezak oko 2 milijarde evra), posle velike medijske buke je pusten na slobodu i od tad nikom nista.

Srbija se unistava jos brzim tempom nego za vreme zutih, koji su uspeli da dotuku svu onu proizvodnju u Srbiji koja je uspela da prezivi sankcije, Slobu i bombardovanje. E moj Slobo, ti si tata za sve ove posle tebe.

master

pre 9 godina

Polako,videcemo jos sta vredite i sta ce biti istina.Po svemu sudeci tajkuni su vam predali vlast za slobodu,ali se nista drugo nije promenilo.Ko vas je od njih finansirao,sa kojima saradjujete i danas,da se sami uverimo sta je istina?Vi jedni druge stitite,zato sto ste veoma slicni u delatnostima.

dakle...

pre 9 godina

Ako je ovo put ka izlecenju, arekla bih da jeste...samo napred, pa to i jeste bio slogan sns-a. Kada bi sada mislila i pricala drugacije, lagala bih. Tajkuni jesu breme.

dečko koji obećava

pre 9 godina

Isti ti tajkuni upropastili su malu privredu, neipslaćivanjem svojih obaveza prema njima, a držali su monopol. Takvi su doveli do propasti kompletne privrede, a imali su i jako uporište u tadašnjoj vlasti.

да да

pre 9 godina

Овај је мало необавештен ?!? Па Бата Гашић покупова пола Крушевца,одлучио човек да након полууспелог бизнисовања деведесетих и шуровања са онндашњим спс-ом,коначно узме свој део,док је министар... Некада је народ устајао кукама и мотикама на овакве,а сада? Савио реп и ћути ! Е зато нама нема спаса ! Доста је било !

dobar prevod

pre 9 godina

@Дража U Srbiji ništa novo - vi demokrate i dalje podržavate tajkune. Stvarno mi nije jasno kako neko može d ahvali Miškovića posle svega što je uradio u Srbiji. U vreme najveće krize čovek postao milijarder, pokupovao pola Srbije, bolje reći otimao, jer ništa nije plaćao i posle neko može nešto pozitivno da kaže za njega. Stvarno ne razumem.
(Darko 88, 20. decembar 2014 13:28)

... a sns podrzava tajKUME

Zoran Bg

pre 9 godina

Mi nemamo sistem.Radi se at hok....Sistem je sistem.Ovo je foliranje i DEMAGOGIJA......Energija jednog coveka.....itd....SMESNO.TO JE KO DA COVEK GURA TENK.......

Roki

pre 9 godina

Voleo bih da to kaze neko drugi, a ne Vucic. Dok ne vidim aktere afere novosadske autobuske stanice, kao i Kostica i Beka "tamo gde treba", ne verujem mu nista. A reforme - o cemu on to prica, o smanjenju penzija i plata u ovoj bednoj drzavi da bi davao plate svojim partijskim kolegama sa na brzinu sklepanim diplomama bez ikakvog znanja - to su reforme? Kada dobijemo mnogo manju, jeftiniju i efikasniju drzavu bez korupcije - onda mozemo da govorimo o reformama. Uzimanje kredita za mostove, pruge isl. nisu reforme i nemaju veze sa ugledom zemlje.

Raka

pre 9 godina

Pljuvali ste Slobu kao tad je bio medijski mrak. A sta je tek sad? Ne mogu da se nacudim da Seselj kao veliki politicar nije bio ni na jednoj nacinalnoj frekvenciji od kada se vratio ni 10 sekundi. Cemu toliki strah, mozda od istine.

Duci0167

pre 9 godina

Bravo za tebe. Ti si to njima rekao (ne gradjani),oni te potapsali po ramenu i onda dodjes ovde i drobis nedeljama kako te svi podrzavaju u svetu i podrzavaju sve sto uradis. Hocemo da docekamo dan kada ce gradjani osetiti i reci da osecaju trunku,promil na bolje od promena? Naravno,osim BOTova kojima je posle prvog dana vlasti SNS-a Srbija postala savrseno mesto za zivot. Naravno,osim onih sto se dovlace iz svih predela Srbije da masu zastavicama,salju decu da masu zastavicama i vriste na mostu kao tinejdzerke na koncertu Bibera. Znaci,sjasite na sekund sa TV ekrana pa cete videti i cuti sta narod misli. Mediji cenzurisani i pretvoreni u kanal A.Vucica and company,plate i penzije smanjene,pokradene i portosene pare na osnovu "solidarnog" poreza,zemlju nam obnovile STRANE DONACIJE posle poplava,notari pljackaskim cenovnikom pljackaju narod i pune dzepove stranke SNS-a i malo u budzet,sudstvo totalno paralizovano a advokatska struka proglasena da radi za jednog tajkuna (vrh ludila),ukinute povlastice porodiljama,svakog dana sve skuplje namirnice za zivot,zakoni svi po hitnom postupku,lebdimo izmedju EU i Rusije i udaramo zadnjicom o beton,deca nam umiru (nisu njihova) jer drzava ne moze da odvoji prisvojeni novac gradjana za njihovo lecenje ITD. ITD. Vi kako hocete ali ovo ce puci uskoro skroz. Dosta je njih koji strajkuju i protestvuju ali nigde na TVu necete videti osim lica Vucica i koliko nam je ustvari lepo.

balkanac

pre 9 godina

Turci, vratite se, sve vam je oprošteno!
(karađorđe, 19. decembar 2014 23:26)
Lepa ona narodna: "Na dobrom si putu dok god te sapliću!"
U Srbiji svakodnevna pojava!

Perun

pre 9 godina

Tesko je iskoreniti nesto sto je uslo kao obicajno pravo medju nas. Za to nece biti potrebne godine ako se bude brutalno gusila korupcija, bez izuzetaka i u svim sferama zivota.

zoro

pre 9 godina

Zaposlio si brdo svojih neznalica i prevaranata,okreces glavu od najvecih drustvenih problema(Selakovic,Vulin) kao nemas vremena!Mislis da je svet slep ispred očiju.,Bolje zakazi izbore i to sto pre jer ti i tvoji jurisnici nece odlucivat o zivotima normalnih gradjana Srbije.

panjemaješ

pre 9 godina

Naravno da ima tajkuna, i naravno da oni i dalje vode Srbiju. Mi smo svetlosnu godinu udaljeni od pravne države (bacimo pogled na Vladu, i samo ovlaš ošinemo očima neke ministre). Jadno, jadno, jadno! Kada izumuru botovi (a nikada neće), koji hvale vlast, a vlast treba kritikovati, jer brzo zaborave da su od naroda birani, i da treba da vode brigu o narodu. Razvijena društva, razvijene države, pametan narod... ne stvaraju se preko noći, već se desetlećima teško i predano radi na tome. Dakle, zašto lagati, kada nije tako, a to vidimo na svakom koraku?

Pazi sad ovo...

pre 9 godina

Čitam i ne verujem. Prema komentarima, kao da živimo u dve Srbije. U mojoj Srbiji se ne vidi nikakav napredak, primetno je sve veće pripadanje, materijalno, moralno, duhovno. Sve teže se živi. Prema komentarima, vidim da je više onih koji žive u nekakvoj drugačijoj Srbiji. Sve dobro, reformisano, napredno...Pitanje za te žitelje takve Srbije: Kako Vas nije sramota? Imate li oči,vidite li šta se dešava oko Vas?

Zvečarka

pre 9 godina

Da se država više ne povija prema željama i zahtevima tajkuna niko ne može da ospori. Vučić je na početku svog mandata rekao da neće imati nikakve tolerancije prema onima koji krše zakon, i vrlo brzo posle toga je uhapšen Mišković jedan od najvećih tajkuna u Srbiji, koji je svoju imperiju sagradio na račun, ili bolje rečeno za račun ove države.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu nikakve mudrosti ni nedoumica..koruptivne i kriminalne radnje je morao da aminuje neko iz politickog vrha, i to je jasno svima. Isto tako, u ovom trenutku, zahvaljujuci odlucnosti aktuelnog premijera da se ne amnestira niko, imamo situaciju da se mnoge afere otkrivaju i procesuiraju

Lika

pre 9 godina

Ovaj je nezaustavljiv u neistinama.Korupcija na sve strane.Korupcija je i kada u NBS prima platu od 6000e ,kada u Srbija gasu ptima platu od 21.000e i mnogo drugih u politici.

xXx

pre 9 godina

Borba države protiv uticaja tajkuna na domaću privredu i finansije, je egal sa borbom protiv korupcije. Mislim da se te dve stvari ne mogu razdvojiti.

britka

pre 9 godina

Rezultati protiv ove borbe će se pojaviti u nekom realnom vremenu. I onda će se napraviti prostor za pitanje zašto neko drugi, neko od prethodnih, nije vodio ovu borbu za državu, već se priklanjao tajkunima.

bob

pre 9 godina

Ono sto mi se najvise dopalo je sto sam videla da se SNS ne libi da uhapsi i svog funkcionera ako prekrsi zakon. Zaista ne stite nikoga!
(Renata, 19. decembar 2014 23:09) hvala ti dezurni bote centralne otadzbinske uprave sto sam se jutros lepo nasmejao i zar vama jos uvek nije stiglo u glavu da vam taj botovski sistem na internetu nije i nece upaliti, da niko i ne cita komentare bota iz centralne otadzbinske uprave.STOP CENZURI I JEDNOUMLJU!

jole

pre 9 godina

U pravu je. Sad nas vode strava menadzeri koje je on doveo. Doduse ako im pogledamo dosadasnji ucinak i cv, ne znam da li da placem ili da se smejem od muke. Tragedija opsta je ova zemlja, bez obzira na skracenicu koja nas vodi... uvek dolazi polupismena ekipa koja ne zna sebi nos da obrise, ali vazno je da znaju kombinacije da prave jedni drugima.

lane

pre 9 godina

Srbija tezi ekonomskom razvoju i napredku.Vucic je dao jako dobru izjavu za CNN , realnu sliku koje promene u Srbiji su vidljive , a za koje jos treba vremena.

pogba

pre 9 godina

Srbija da bi dozivela bolje dane mora hrabro da predje preko zadatih reformi koje su neminovne zbog lose politike prethodnih vlada kada se gledalo samo kako da se napune sopstveni dzepovi drzavnim novcem.

xXx

pre 9 godina

Borba države protiv uticaja tajkuna na domaću privredu i finansije, je egal sa borbom protiv korupcije. Mislim da se te dve stvari ne mogu razdvojiti.

Jack

pre 9 godina

Familiji Nikolić i Vučić su uzor familije Đukanović i Dodik, oni sve rade kako bi ih dostigli, familija Nikolić je veoma blizu, a Vučići malo zaostaju, ali stićiće ih ako ovako nastave...Politika je postala vrlo ozbiljan porodični biznis...
(SNS je zlo, 20. decembar 2014 10:22)

Eh, familija Djukanovic je nedostizni ideal, bice oni zadovoljni da dostignu Miletove milione.

severnjak

pre 9 godina

Ako je to tačno, onda mogu da kažem samo jedno - vratite nam tajkune da vode zemlju.

Dok su oni "vodili" zemlju, moglo je nekako i da se živi, a i moja plata kod jednog od tih tajkuna je bila veća nego danas.

A onda ste došli vi, poštenjačine, i Zakonom o radu ga naterali da mi smanji platu za 12% na ime starog minulog rada...

Zašto?

W

pre 9 godina

Kaze covek da nije umesan u korupciju. I to je valjda neki poseban kvalitet i privilegija za jednu drzavu da joj premijer nije umesan u neku korupciju. To se valjda podrazumeva u svakoj normalnoj drzavi. Problem je u ministrima i clanovima stranke koji mu malo-malo naprave neku aferu, a on na to precutno gleda. Sve ce to na kraju stici na njegov racun.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Prvo su išla obećanja, pa obećanja na obećanja, pa obećanja o obećanjima, a sada su u modi lupetanja.
Svi, svi tajkuni na jednu stranu, ali Beko je sam na drugu stranu - a nedodirljiv!
A proizvodnja novih tajkuna?
Ipak je prijatelj Bačević ikona ove vlasti!
Kao da je Servantes o njima pisao, o današnjima?

Darko 88

pre 9 godina

@Дража U Srbiji ništa novo - vi demokrate i dalje podržavate tajkune. Stvarno mi nije jasno kako neko može d ahvali Miškovića posle svega što je uradio u Srbiji. U vreme najveće krize čovek postao milijarder, pokupovao pola Srbije, bolje reći otimao, jer ništa nije plaćao i posle neko može nešto pozitivno da kaže za njega. Stvarno ne razumem.

Mirko82

pre 9 godina

Ako realno pogledamo, shvatili smo da u ovoj državi stvarno niko nije više nedodirljiv. Uhapšeni su mnogi ljudi za koje nismo mogli ni da sanjamo da će završiti iza rešetaka, a mislim da je ova velika i teška borba tek počela. Samo napred, ovo je pravi put.

država to sam ja

pre 9 godina

a šta je sa notarima? ko će tu da zaštiti nas građane? ko će da zaštiti budžet? zašto ćuti premijer,predsednik,ustavni sud...

Miro Đokić

pre 9 godina

@Astor Blistok:Teško je biti domaćin u praznoj Kući. Ova vlast je zatekla kasu u kojoj bilo para samo za jedan mesec. Trebalo je se snaći da bi ljudi primili plate i penzije i da Srbija ne bankrotira. Bez obzira šta ko mislio , situacija se sada popravila.

miki

pre 9 godina

jok ja je vodim.a mitrovic.pa niko ne sme nista da objavi ovih dana protiv njega.sta je on.ko je on.dva zivota nema vise a niko ne sme da kaze da je on umesan u sve to.miskovic i dalje radi.beko takodje.djuric takodje.peconi takodje.subotic takodje.kostic takodje.treba li jos.

leter

pre 9 godina

Vucic je svu svoju energiju posvetio reformama usmerenih ka borbi protiv korupcije, kriminala i tajkunskih organiacija jer su to najstenijifaktori destabilizacije celog sistema. Energicnost i odlucnost da zapocetu borbu dovededo kraja, a celnike procesuira pred lice pravde, moraju biti podrzane i od strane naroda kao glavnog nosica drustvenog sistema i odnosa koji iz njega proizilaze.

ANNY

pre 9 godina

Bilo je krajnje vreme. Ranijih godina su tajkuni bili zasticeni, ali sada zasticenih pred zakonom nema. Srbija se uhvatila u kostac sa kriminalom i korupcijom i u tome ce istrajati do kraja. Dosta je bilo rasparcavanja i unistavanja ove lepe drzave od strane pojedinaca.

Malinacki

pre 9 godina

Vucic je pokrenuo nekoliko kljucnih stvari u Srbiji: EU integracije, ozbiljnu borbu protiv kriminala, reforme finansijskog sistema, privlacenje stranih investicija i stvaranje uslova za pokretanje ozbiljne proizvodnje u Srbiji.

Radnik AMSS

pre 9 godina

U pravu je premijer. Nisu tajkuni vise aktuelni. Na sceni su neobrazovani, neprosveceni, drski, alavi i oholi vojnici SNS divizije. Unistavaju poslove i firme gradjene decenijama. Brzo se povezu sa olosima i otimaju sve i odmah.
A koliko je bila dobra marketing prica? Mnogi su shvatili, a mi osetili.

Graje

pre 9 godina

Tajkuni nisu jači od države. Aleksandar Vučić je jedini koji može da radi na razvoju i napretku. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta.Advokatska komora ne sme dačuva tajkune, već da vidimo kako da odgovaraju svi oni su opljačkali i uništili našu Srbiju. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoa i napretka. Aleksandar Vučić je jedini koji može da uredi našu državu. Srbija teži ekonomskom napretku i razvoju zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Trebalo bi više da se radi na hapšenju svih onih koji su državu opljačkali, fondove opustošlili.Kina je prekopirala naš državni sistem iz SFRJ, a ovi koji su došli na vlast 2000 uništili sistem, oteli od naroda, opljačkali sve što je moglo da se opljačkati.Trebaju da odgovaraju svi koji su nas uništili.

Marko

pre 9 godina

Bio sam član i pristalica SRS, kada je Tomislav Nikolić osnovao SNS nisam prešao, ali nisam ni produžio članstvo u SRS. Međutim od samog starta sam bio ubeđen da će Nikolić i Vučić postići uspeh, to su ljudi koji ne mogu da rade naopako, a to se i pokazalo. Zahvaljujući takvom čoveku na čelu Vlade, Srbija se ne finansira više od tajkuna, u Srbiju dolaze investitori, rejting nam skače, a moram da primetim da je i narod shvatio šta premijer radi i sve više ga podržava. Potrebno je samo da mu damo što više vremena kako bi redom po prioritetima prošao kroz sve probleme koji su još preostali, a najveći je reforma pravosuđa. Podržimo ih do kraja ako želimo da nam deca žive u normalnoj državi!

milan

pre 9 godina

SNS i Vucic apsolutno NISTA nisu promenili nabolje od osavajanja apsolutne vlasti u Srbiji,promenili su na gore. Bezidejna politika puna samohvalisanja nikome nista dobro ne donosi. Smanjenje plata i penzija! U redu. Ali sta ide uporedo sa tim tako ostro kao ta stednja,koju moze i moja prababa da sprovede? Nista apsolutno. Sudstvo u rasulu. To sto donose zakone koje nema ko ili nece da sprovede u delo,nista ne znaci. Smanjanjem plata i penzija smanjuje se i potrosnja i automatski cela privreda pada. Uporedo sa ovim ostrim merama stednje mora ici ostra politika sprovodjenja zakona u delo. Giljotina propisa. Smanjenje taksi na sve i svasta po ministarstvima ,posto su i plate smanjene. Potreban je i jasan spoljnopoliticki kurs. Ovo koketiranje sa svima i sa istokom i zapadom,severom,jugom donece jedno veliko NISTA. Ne zelim da kazem da treba ukinuti ekonomsku SARADNJU sa svima. Samo kazem da ako zelis da si u EU,moras uskladiti spoljnu politiku sa tim blokom,a ako nisi,onda plivaj ,pa gde te more odnese. E to se desava Srbiji. Zapadu, odn. Nemackoj najvise nije jasno sta mi zapravo hocemo. Nemacka je visoko razvijeno demokratsko drustvo i od najobicnijeg Nemca koji cita nebulozne izjave srpskih politicara nije jasno ciji deo mi hocemo da budemo,pa se tako formira i zvanican stav te zemlje. I kada Angela Merkel kaze da sprovedemo u delo samo ono sto smo vec sami dogovorili i stavili na papir,potpisali,kod nas se pojave naslovi o novih 11 uslova. Necuveno!

Nina Andreević

pre 9 godina

Zna se ko su ti tajkuni i ko im je omogućio da vladaju iz senke, jer narod nije sigurno, a sve je upravo išlo samo i isključivo na štetu građana Srbije.

Atinac

pre 9 godina

volje ne nedostaje a i ima podršku naroda u svojim nastojanjima da dođe glave srpskim tajkunima i mafiji i da od srbije napravi normalno društvo i poštovanu državu u svetu.

Jagoda

pre 9 godina

Mnogo su nervozni tajkuni, kojima se više ne dozvoljava da sve zakone prilagođavaju svojim potrebama! Građani moraju biti u fokusu reformskih zakona jer bez obnove srednje klase, nema ni zančajnijeg razvoja zemlje!

Lazar

pre 9 godina

Ako neko misli da ima jak stomak i zivce, neka izebere bot komentare sa najvise minusa. Auuuuu, od ovog moz se rikne. Kako je njima doooobro. Samo da ih ne provali okolina...

jagoda

pre 9 godina

U Srbiji nema zasticenih licnosti, Vucic je to ponovio prilikom intervjua koji je dao za CNN, tajkuni vise nemaju uticaj na bilo koji aspekt vlasti u zemlji, jedini problem koji imamo je zastareli sudski sistem koji se pod hitno mora unaprediti.

Nismo mi podanici kralja Ibija

pre 9 godina

Ne zna on ni šta znači reč tajkun. Poreklo reči dolazi iz japanskog jezika, preuzeta je iz kineskog, i u izvornom smislu označava uglednog čoveka, vojnog komandanta (šoguna), a danas su to moćni industrijalci i sposobni i bogati ljudi. Da li je Kenedijev otac bio tajkun? Da li je Nelson Rokfeler, potpredsednik SAD, bio tajkun? Bez "tajkuna" nema kapitalizma. Najbliži prijatelji oslovljavali su Linkolna u znak poštovanja - tajkunom. Prijem u EU 2020? Odgovor: "To nije nešto što bih voleo da obećam svom narodu... a da ne mogu da ispunim." Koji pemijer u demokrtskom svetu obećava sreću narodu i zove ga "svojim" narodom?

Oko

pre 9 godina

Uticaj tajkuna na spoljnu i unutrašnju politiku zemlje je umanjen. Ipak, nije zanemraljiv njihov uticaj na medije, niti činjenica da finansiraju dobar deo srpske opozicije.

Novosadjanin

pre 9 godina

Samo ti napisi ko finansira Fondaciju Dragice Nikolic pa cu da ti kazem da tajkuni i dalje vode zemlju. Odakle njoj 7 miliona evra?????

LBJ

pre 9 godina

U svakoj zemlji ima kriminala i korupcije, ali nigde nije bilo toliko tajkuna i politicara koji su ziveli i zaradjivali mimo svih zakona decenijama. Drago mi je da se neko usudio da tome efikasno stane na put.

Mihajlo

pre 9 godina

Pohvalicu premijera Vucica na ulozenom trudu, a to koliko vredi i koliko je popularan i van nase zemlje govori i gostovanje na SNNu

Predrag

pre 9 godina

Vucic je ukazao da je i dalje pravni i sudski sistem slaba tacka u drustvu, jer je ocigledna opstrukcija koju rade na mnogim procesima, stavljajuci se otvoreno na stranu nepravde i kriminala, iako im je posao upravo suprotan od ovoga.

Nen293

pre 9 godina

Dosao je red i da se napravi "cistka" u drzavnoj upravi. Vucic vedno radi na tome i treba mu pruziti podrsku, jer covek sto je obecao - ispunjava. To, koliko njih se ubrzo nakon njegovog dolaska na vlast naslo iza resetaka, dovoljno govori o tome koliko je posvecen svom cilju.

Bubamara

pre 9 godina

Konacno da se stane ovim ljudima na put, stvarno su bili preterali, a to im je omogucila bivsa vlast koje su inace finansirali a oni im kroz usvajanje zakona davali da na "legalan" nacin zaradjuju.

Slađan

pre 9 godina

Vrlo je važno da je sudstvo i policija bez veštačkih ograničenja i blokada! Svako ko je nešto zgrešio mora biti procesuiran, bez obzira na ekonomsku moć kojom raspolaže!

Vladan

pre 9 godina

Napokon se u Srbiji stvari vracaju na svoje mesto. Vlada se u svom radu vodi prvenstveno interesima gradjana, a borba pritov korupcije i kriminala je nikad jaca. Tako imamo situaciju da su tajkuni, koji su u proslosti iz senke vodili drzavu, danas procesuirani pred sudom gde ce morati da dokazuju svoju nevinost i poreklo svog kapitala.

optimus

pre 9 godina

Volja koju je premijer pokazao da se uredi drzava je ogromna. Tek smo krenuli u reforme, a odgovorno se moze tvrditi da tajkuni vise ne rukovode zemljom. Po mom misljenju ozbiljno cemo zagaziti u reforme kad resimo sudski, pravni i zdravstveni sistem koji kod nas uopste ne funkcionisu.

Sandra

pre 9 godina

Bivše Vlade su Srbiju zbunjivali korišćenjem EU integracija kao način da pokažu da Srbija ide ka boljitku! Sam ulazak u EU ništa ne znači ako se mi ekonomski ne razvijemo i imamo ekonomiju na značajnom stepenu razvoja, te su to i prioriteti u budućem periodu!

serpiko

pre 9 godina

U minulom periodu korupcija i kriminal su prozimale sve aspekte drustvenog zivota i u velikoj meri doprinele urusavanju drustvenog sistema i posrnucu privredne. 12ogodisnjirezim ih je plasirao svakodnevno da su se domacile u svih sferama i postale nam svakodnevnost. Konacno je situacija promenjena na bolje.

mama kaže da sam lep

pre 9 godina

Interesi građana moraju uvek biti ispred interesa tajkuna, a do sada nismo imali vlast koja je tu činjenicu umela da prepozna. Ne želim da tvrdim da su prethodne vlade imale ikakve veze sa takvima, ali je činjenica da se nisu borili protiv mnogih zloupotreba.

Bucko

pre 9 godina

Privreda treba da bude u fokusu sprovođenja reformskih zakona koji trebaju da olakšaju rad i stvaranje novih radnih mesta u Srbiji! Bez m,aloh i srednjih preduzeća Srbija će i dalje ekonomski ostati mrtva!

Obilić

pre 9 godina

Danas u Srbiji, u borbi protiv korupcije i kriminala nema privilegovanih i zasticenih, i svako ko se u proslosti bavio kriminalnim radnjama morace da zbog toga odgovara. Tu pre svega mislim na tajkune koji su koristili svoje moci i politicke uticaje kako bi sticali veliko materijalno bogatsvo, a sve to na stetu naroda.

FARSA

pre 9 godina

Tajkuni su bili u sprezi sa Ds om i radili su za sebe i njih, a na stetu postenog sveta koji je sada na rubu siromastva. zarvor je malo, sve im oduzeti.

jelka

pre 9 godina

Situacija u Srbiji se polako menja, postoji politicka volja da se stvari promene na bolje, moze se sa sigurnoscu reci da tajkuni nemaju uticaja na vodjenje drzave, nema zasticenih politicara i niko ne moze izbeci odgovornost za sve eventualne nelegalne aktivnosti, rad sudova jos treba unaprediti, ali to se moze ostvariti ako se nastavi sa ozbiljnim radom u ovoj oblasti.

Elena

pre 9 godina

Sve mere ekonomske politike koje pomažu da se olakša osnivanje malih i srednjih preduzeća i zapošljavanje čitavih porodica će doneti veliki benefit našoj ekonomiji! Zaštita tajkuna nas je samo gurnula još dublje u provaliju, a njih učinila ekonomskim vladarima, koji svoju moć proširuju i na politički uticaj!

Falkao

pre 9 godina

Možda Srbija još nije pokazala ekonomski oporavak, a nije ni mogla stići za tako kratak vremenski period, politička volja i bitni detalji sigurno nisu izostali.

SNS je zlo

pre 9 godina

Familiji Nikolić i Vučić su uzor familije Đukanović i Dodik, oni sve rade kako bi ih dostigli, familija Nikolić je veoma blizu, a Vučići malo zaostaju, ali stićiće ih ako ovako nastave...Politika je postala vrlo ozbiljan porodični biznis...

DEBA

pre 9 godina

Nasi sugradjani bi sve, sad, odmah, ma juce ako moze. Za kratak period koliko se borimo da stvorimo uredjenu drzavu moze se reci da tajkuni nisu vise nadlezni za odluke o drzavi, borba protiv korupcije i kriminala tek treba da se vodi, 100% je sigurno da su svi prekrsioci na tapetu nezvisno od statusa.

mi vi oni

pre 9 godina

Bitno je i da se procesuiraju svi koji su ojadili drzavu, malverzacijama stekli enormna bogatstva. Postoji politicka volja da se tome stane na put, a onda ce i imovina da se oduzima...i to vrati drzavi i gradjanima. A sto je najvaznije, nema novih mogucnosti da se neko zbog bavljenja politikom, amnestira od odgovornosti

Simon

pre 9 godina

Margaret Tačer je jednom prilikom rekla da one mere koje je preduzimala i koje su najviše kritikovane i protiv kojih su se najviše bunili su u stvari dale najbolje rezultate i što su je više kritikovali ona je bila sigurnija da je mera dobra. Zato Vučiću uz tebe smo da ovoj Srbiji obezbedimo bolju budućnost.

Ana Krenjina

pre 9 godina

@(SNS je zlo, 20. decembar 2014 10:22) Čemu ta ironija i mržnja prema Nikoliću i Vučiću? Recite, da li se neko pre Vučića usudio da uhapsi Miškovića? Nije niko, to svi znaju iako pojedinci poput Vas ne žele da priznaju. Ako se sećate Putin je dolaskom na vlast tajkune koji su radili protiv države, uslovio i rekao da biraju izmedju zatvora i ulaganja svog novca u nove projekte kako bi zaposlili siromašne. Oni su odabrali ovo drugo i počeli da rade u korist države. Vreme će pokazati sve, ali ja sam ubedjena da Vučić samo sledi Putinovu taktiku.

Janis

pre 9 godina

Obzirom koliko godina su Vučićevi prethodnici uništavalji ovu državu ne razumem uopšte ove što kritikuju mere ove Vlade. Treba ovoj Vladi dati vremena i podrške da se reforme izguraju. O reformama su svi političari pričali godinama, ali niko nije napravio ni jedan ozbiljan korak da se sprovedu. Sve se svelo na prodaju preduzeća, a i to znamo kako je prošlo. Zato sad nema nazad. Dogovor sa MMF je takođe znak da se ide u dobrom pravcu.

mekani zvekani

pre 9 godina

Da malo su tajkuni spusteni na zemlju. Ali da nam pravni sistem bas nije najbolji i nije i treba dosta stvari u Srbiji promeniti i sto se tice pravnih stvari,tako i ekonomskih,politickih,socijalnih

Micika

pre 9 godina

Rigidna kaznena politika, usvajanje Zakona o poreklu imovine, procesuiranje, sankcije, oduzimanje...krenulo se u odlucnu borbu protiv kriminalno-koruptivnih aktera, istrajati na tom putu i usvajanjem zakonodavnog seta pojacati snagu drzave u ovoj borbi

Majda S

pre 9 godina

Kod kriminalnih radnji nemam nikakve emocije....svako ko se iole ogresio o drzavu, gradjane, utajio ma sta, srazmerno materijalnom bogatstvu stecenom necasnim radnjama treba da bude procesuiran i snosi posledice. Naravno, zagovornik sam stava da se sva imovina stecena koruptivnim i kriminalnim radnjama oduzima....to je najblji nacin da se popune rupe u budzetu

lica

pre 9 godina

Tajkunima je predhodna vlast dozvolila da rade sta im se prohte , ali aktuelna vlast nam je dokazala da vise nema zasticenih i da su pred zakonom svi isti.

Top

pre 9 godina

Tajkuni su bili zaštićeni kao beli medvedi i mogli su da rade šta su hteli ali vremena su se promenila i vreme je da odgovaraju za svoja dela!

xy

pre 9 godina

Samo politicki jaka i stabilna drzava se moze suprotstaviti tajkunima , a jedan od glavnih ciljeva ove vlade je da ogranici delovanje tajkuna.

MT

pre 9 godina

Još od devedesetih godina,na žalost, ova država je bila pod vođstvom tajkuna, mafijaša i kriminalaca. Polako se oporavljamo
od posledica njihovih nemoralnih poslova.

Zivko

pre 9 godina

Jedino sto mogu da kazem na ovu temu je da se Srbija napokon oslobodila svega onog sto je gusilo godinama i zbog cega je bila zarobljena u blatu. Bilo je krajnje vreme da krenemo da obnavljamo Srbiju.

MIRKO

pre 9 godina

(Vladimir, 19. decembar 2014 20:22)
Nije u Srbiji nešto preterano bolje, ali je sigurno da gradjani osećaju da ipak postoji pravde u Srbiji, i da ne može više niko da se bogati na grbači naroda i da preko nameštenih tendera dolazi u posed preduzeća koje oplaćka, radnike otera na biro, s firme u stečaj, i još takvi biznismeni budu ugledni članovi srpskog džet seta koji troše u ludom provodu hiljade evra, dok pola Srbije jedva sastavlja kraj sa krajem.

Vinko

pre 9 godina

Celokupna prica oko tajkuna u Srbiji je sama po sebi komplikovana zbog same povezanosti sa politicarima. Mislim da je resenje pomenute situacije vec doslo samo po sebi smenom vlasti i politicara koji su vladali Srbijom. Ostaje samo da se obelodani cela prica i da narod napokon zna istinu.

diki

pre 9 godina

Samo napred , ovo je pravi put borbe protiv kriminala i korupcije.Vec su uhapseni mnogi za koje nismo mogli predpostaviti da ce zavrsiti iza resetaka.

Milan108

pre 9 godina

Davno nismo imali takvu Vladu koja se zalaze u toj meri za nasu zemlju! Ako ovako nastave Srbija moze da bude zemlja u kojoj ce kriminalna stopa biti svedena na minimum.

sofronije

pre 9 godina

Vucic je osoba koja ne daje izjave za koje nije potpuno siguran da su tacne, tako da se moze reci da stoji cinjenica da mafijasi vise ne vode i nece moci da vode nasu zemlju, kao i da vise nisu zasticeni preko politickih sistema. Sudstvo radi svoj posao, ali naravno treba vremena za resavanje dugogodisnjih neresenih slucajeva.

Leton

pre 9 godina

Vucic je mudar politicar i sada,a verijem da ce tako i ostati ne podleze pritiscima drugih.On je zauzeo jasnu politiku i narod ga podrzava.

grisina

pre 9 godina

Apro po teme tajkuna stoji cinjenica da isti vise ne mogu da vode drzavu Srbiju, sudstvo i tuzilastvo imaju zaista velike probleme oko nasledjenih predmeta ali se ne posustaje, treba vremena i resice se na najbolji moguci nacin.

drzava bez korupcije

pre 9 godina

Zapitajmo se kakvi su to politicari vodili zemlju do sad, da ne samo da nisu pokusavali da iskorene korupciju, vec su dopustili da ona toliko pusti korene da su se i sami pridruzivali takvom pokvarenom sistemu mita i korupcije. Mislim da ne mozemo sa sigurnoscu reci da je korupcija danas iskorenjena 100 posto, ali pomaka na bolje sigurno ima. Mora tu jos mnogo da se radi, ali dok je Vucic na vlasti, voleli ga ili ne, mnogi ce dva puta razmisliti da li ce se ukljuciti u korupciju.

Miroslav

pre 9 godina

Svaki komentar je ovde suvisan. Ako neko misli da politicari i tajkuni koji su doveli Srbiju u tesku situaciju i dalje treba da vladaju ovom zemljom onda mi stvarno nisu jasni. Jedina uteha je da je takvih nesto manje od 5% a vecina je protiv toga.

Popecatelj

pre 9 godina

Izbacivanje interesnih grupa iz procesa donosenja kljucnih odluka koje se ticu drzave i gradjana moze da nam donese velike benefite,jer je opste poznata cinjenica da krupan kapital i izvrsna vlast u sprezi ne donose dobro narodu

August

pre 9 godina

Privreda je bila decenijama unistavana vezama politicara i tajkuna koji su opustoseli sve sto su mogli. Preduzeca koja su bili giganti i koji su poslovali savrseno dovedeni su do propasti samo zato da bi se oni obogatili. Tezak put i oporavak ceka Srbiju, jedina uteha je sto je losoj politici dosao kraj.

dexy78

pre 9 godina

Vucic je u izjavi za CNN pokazao da moze otvoreno da prica o raznim pitanjima vezanim za Srbiju, kao sto su cinjenica da tajkuni vise ne vode drzavu, da sudstvo Srbije treba da poboljsa svoj rad, sto je jedan od znakova koji doprinose privlacenju stranih investicija i put Srbije ka EU.

Sara

pre 9 godina

Velika cistka Srbije! niko mu se nece moci suprostaviti.
Ovi sa pola mozga I dva podvaljka su bas prigodno drustvo
. I veoma lako zamenjivi. A svi ostali su 'tajkuni'.
Svaka cast druze ! Cista petica od ucitelja S! Jadan je narod sto Jos uvek zeli da veruje.

ПОРЕЗ, ПОСАО и ПРАВДА

pre 9 godina

Подршка А.Вучићу у спровођењу економских реформи у Србији.
Да би постао ДРЖАВНИК, мора испунити ТРИ ствари :
- обезбедити да сви плаћају порез,
- запослити бар пола од 700.000 незапослених.
- средити ситуацију у правосуђу (именовање судија, тужилаца, јавних бележника,..)

JasMINKA

pre 9 godina

Borba protiv kriminala i korupcije je ono sto se zahteva od nas, a sa druge strane aktuelna vlasti ima zelju i volju da takvim radnjama stane na put, obracuna se sa akterima istih i procesuira ih. I ne samo njih, vec i njihove zastitnike koji su verovatno, visoko pozicionirane politicke licnosti.

Milos NS

pre 9 godina

Mislim da je ovo dobra vest za Srbiju i za sve njene gradjane jer posle dugo vremena novac ce ici u narod i privredu a ne na racune tajkuna i partije politicara koji su im namestili razne poslove kako bi se svi zajedno obogatili.

master

pre 9 godina

(MT, 20. decembar 2014 11:26)

Koje godine ste vi rodjeni,ocigledno da ne znate ko su bili organizatori svih zlodela i pljacki gradjana,zbog kojih se danas tako lose zivi.Informisite se malo opsirnije,uopste nije tesko,ukucate imena i ulozite malo vremena u nesto korisno.Nije greota nesto ne znati,ali je veoma korisno informisati se.

Kresivoje

pre 9 godina

Konačno se našao neko ko će se boriti protiv bolesti sistema,i njihovo ne legalno bogaćenje zadnjih godina je ozbiljno nanelo štetu državnom aparatu.

Viki

pre 9 godina

Od kako je uhapšen Mišković situacija u Srbiji se drastično promenila tajkunima je poslata poruka da nisu nedodirljivi i da država Srbija kreće u obračun sa kriminalom i korupcijom gde nema zaštićenih i povlašćenih.Od kako je Vučić na vlasti svedoci smo hapšenja mnogih osumnjičenih za kriminal i za korupciju i takve vesti su svakodnevnica jer su za vreme predhodne vlasti takve pojave uzele maha.

slobodan55

pre 9 godina

Vlada Srbije postepeno pokazuje da u nasoj zemlji razne oblasti vise nisu u nadleznosti tajkuna, sto je veoma bitno za dalji nastavak sprovodjenja reformi, takodje treba dodati cinjenicu da sudstvo u nasoj zemlji ima veliki procenat neresenih predmeta za koje treba jos vremena da bi se precizno resili, ali naravno ne odustaje se od napornog rada u ovoj oblasti.

denis

pre 9 godina

Steta koju su tajkuni poput Miskovica, Percevica, Djuraskovica..... naneli nasem ekonomskom sistemu poslovanjem preko off-sor kompanija premasuje vrednost kompletne njihove imovine. Verovatno ce je pokusati da isposluju pogodbe, jer su tako radili sa korumpiranim politicarima zute vlasti, mada licno mislim da u danasnjici nemaju prostora za takve manevre.

Simon

pre 9 godina

Svi mi dobro znamo one kojima je Srbija robovala i posle nekih akcija koje je država sprovela niko od njih neće moći kao nekad da se bahati i posluje kao nekad.

STANIS

pre 9 godina

Da se ne lazemo, u nasoj zemlji postoji jos dosta problema. Medjutim, korak po korak, svaki od njih će doći na red za resavanje. Značajno je to sto sada otvoreno, pred svetom mozemo da govorimo o tome i čak zatrazimo pomoć i savet.

migros

pre 9 godina

Tajkuni su delovali kroz velike sisteme gde jedna firma imala jos par tako da je tesko ekspeditivno doci do dokaza a ostvarena steta drzavnog budzeta nesrazmeno velika. Drago mi je sto je nacinjen bitan pomak na ovomplanu.

lutalica

pre 9 godina

I drzava se polako sredjuje, cim je kriminal smanjen. Premijer ce se pobrinuti kao i do sad da sve dodje na svoje mesto i kriminalci i tajkuni.

Milica Cvijic

pre 9 godina

Na svu srecu nisu vise mocni kao sto su bili i ne mogu da kroje politiku i ekonomsku situaciju onako kako njima ide na ruku, dok su se oni enormno bogatili, narod je siromasio i vodio bitku sa prezivljavanjem od prvog do prvog.

Bozic 52

pre 9 godina

Zasto niko ne kopira Putina koji je tajkune naterao zakonski da drzavi daju pare.Rusija se iz blata podigla.Nasi tajkuni su jacali stranke i to je svima OK.Ako su sposobni da stvore sopstveni kapital znaci da imaju talenat i umece.

Stefan

pre 9 godina

Nama ni ne trebaju tajkuni da bi se razvijali, vec pametna politika i privlacenje investitora kako domacih tako i stranih. Sprega tajkuna i politicara vodi samo u korupciju, i narod od toga nema nista za razliku od pojedinaca.

nivelis

pre 9 godina

Cinjenica da je Srbija proteklih godina bila olicenje kriminala i korupcije kroz tajkunske organizacije, upravo je odgovor na to zasto ni jedno ubistvo nije rasvetljeno,razne malverzacije bile pokrivene, a medijima je bila uskracena sloboda. Transparentnost poteza je sada u potpunosti ostvarena.

davca

pre 9 godina

Premijer je svu svoju energiju posvetio reformama usmerenih ka borbi protiv korupcije.... Ima volje i odlucnosti da zapocetu borbu dovede do kraja...I treba u tome istrajati do kraja..

ratnica svetlosti

pre 9 godina

Otkad su ovi dosli na vlast, mnogi kriminalci su procesuirani, postoji saradnja sa drzavama regiona i EU i njihovim ministarstvima na suzbijanju kriminaliteta, pri cemu Srbija pokazuje odlucnost u iskorenjivanju.

Natasa

pre 9 godina

Misljenja sam da se trenutno vodi dobra politika borbe protiv visedecenijskog nasledja nesankcionisanja koriscenja javnih sredstava u licne interese i maksimizacije profita krsenjem zakonskih i moralnih nacela i dajem punu podrsku da se istraje u tome

mandarinica

pre 9 godina

Treba procesuirati sve politicare i funkcionere koji su omogućili tajkunima i kriminalcima da gomilaju svoja enormna bogatstva.

Dejan

pre 9 godina

Vucic je odlucno krenuo u ovu tesku borbu ali nesumljivo mu je potrebna pomoc svakog pojedinca i javnosti, jer je upravo svako od nas antikorupcijski potencijal naseg društva i samo resenoscu gradjana da zive u slobodnom i uredjenom drustvu na ovom putu ce se istrajati

Medic

pre 9 godina

Kako da sredimo lokalnu vlast kada nju finansiraju mnogo veci faktori? Veliki novac je u pitanju, i samo upornost i istrajnost mogu da Srbiju dovedu u red!

Ekolog

pre 9 godina

Vlada je ozbiljna u nameri da se obracuna sa kriminalom, da tajkunima pokaze da u Srbiji nece imati isti tretman kao sa prethodnim vlastima.

Dragan

pre 9 godina

U ovoj situaciji u kakvoj je Srbija danas vise bih voleo da drzavom upravljaju tajkuni nego politicari.
\Racunica je jasna.Tajkuna nema toliko i uglavnom su situirani, a i otvore po neko radno mesto.
Ovako imamo politicare koji su skoro dosli na vlast i opsta je grabez za sopstvenim finansijskim zbrinjavanjem.Vidimo da su neki odjednom osvanuli sa milionskim ciframa na racunima...Ova vlast je daleko veca prevara od prethodnih .

milan

pre 9 godina

Ako Emirati nisu tajkuni onde ima nešto istine u tome Vučiću. Kod nas se zovu "tajkuni" a u svetu kažu da kapital vlada i tako je svugde pa i kod nas nije drugačije inače zašto bi bili lobisti ako ne zbog uticaja na politiku, naravno ako je u interesu svih a ne samo dotičnog političara, aktualne vlasti i partija onda je to OK. Vučiću naivno je misliti da zapad ne zna ko iza nekoga stoji takve izjave su daju najviše zbog unutrašnje politike a najmanje da bi Obamu i Co. ubedio u državnost Srbije da oni najbolje znaju šta i ko iza svega stoji. Da je Mišković ili Kostić dobio takvu šansu kao Emirati da investiraju u JAT ili povlasticama kupili ili zakupili zemlju bilo udri po tajkunima i zato nisu ni Emirati ništa drugo kada uz pomoć države umnožavaju svoj kapital.

SEVEN

pre 9 godina

Imamo strasan odliv mozgova. Da imamo uredjen pravni i sudski sistem vecina ljudi ne bi ni zelela da ode iz zemlje. Kad se sudska resenja budu i sprovodila, a ne samo obitavala na papiru postacemo ozbiljna drzava.

đoki

pre 9 godina

od koliko tajkuna je naplaćen porez(jedan), koliko je procesuiranih predmeta za korupciju( nijedan), koliko je spornih privatizacija rešeno (nijedna). sva ta priča vučića je luk i voda. kao i reforme o kojima se priča. nezakonito smanjenje penzija je povećalo broj siromašnih građana srbije tako da smo na ubedljivom prvom mestu siromaštva u srbiji. zato i umiremo po 35000 svake godine. to je genocid nad sopstvenim narodom.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Dolaskom na vlast Aleksandra Vucic tajkuni su skrajnuiti da imaju bilo kakvo ucesce kada je vlast u Srbiji u pitanju. Od tog trenutka kako narod kaze dosao im je crni petak. Na svu srecu vecine gradjana Srbije, dosta tajkuna je privedeno pravdi i sada treba i sudstvo da odradi svoj posao posteno i bez kompromisa.Tajkuni nisu mislili na narod kada su se bogatili na racun naroda Aleksandar Vucic im je stavio do znanja da nisu jaci od drzave i da nema povlascenih .

Vasilije

pre 9 godina

Sad je vode 'politicari' u ime 'biznismena', tj. bivsih 'tajkuna'. Kao i svugde u 'slobodnom svetu'. A sve to pod nadzorom svetskih 'biznismena', tj. bivsih ... 'Losi momci' izdrzavaju 'dobre momke'... I tako...

tajKUM, pardon tajkun

pre 9 godina

Tacna ti je dijagnoza ali sada su tajkuni samo u drugom planu dok su u prvom planu braca, predsednikovo dete i kumovi.

fotelja

pre 9 godina

Sigurno je da tajkuni vise ne vode drzavu Srbiju, moze se sa sigurnoscu konstatovati ova izjava, sto nam ide u prilog po pitanju naseg evropskog puta, kao i privlacenja stranih investicija, kao i sto bolje koordinacije sa regionalnim susedima a i sire.