Utorak, 25.11.2014.

16:24

Vučić: Puste Šešelja, pa kude nas

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Srbiju "niko ništa nije pitao" kada je predsednik SRS Vojislav Šešelj puštan iz Haškog tribunala.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Puste Šešelja, pa kude nas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

193 Komentari

Sortiraj po:

Kreker

pre 9 godina

Niko nema pravo da napada Srbiju zbog puštanja Šešelja na slobodu. Svojim izjavama je pokazao da je umno oboleo i ništa više. Iskreno se nadam se će ovaj čovek uskoro biti vraćen u Hag.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Pustanje Seselja na slobodu od strane Haskog tribunala je neuspeli pokusaj ataka na celu Srbiju, a posebno na Premijera Vuvica koji je jedini uspeo da posle mnogo vremena postavi našu drzavu na cvrste temelje.

Z@vodnic@

pre 9 godina

Zašto se o dolasku tog istog Šešelja nije pitala Srbija? A sad se ona smatra odgovornom zbog njegovog bahatog ponašanja?!

LED - PUCA - GDE - JE - NAJTANJI

pre 9 godina

Svi sada koji se navodno brinu o ponasanju Vojislava Seselj su doneli odluku o tome da li pustaju Vojislava Seselj, doneli su odluku o tome kada ga pustaju zasto ga pustaju, Srbiju niko nista nije ni pitao, niti konsultovao, niti nam bilo sta rekao. Od Srbije nisu nista ni trazili, ono sto su trazili, veoma malo, mi smo ucinili, ni u sta se nismo mesali, cak smo i pre datog roka odgovorili na njihove takozvane uslove. E sada se trude da donesu nekakve rezolucije i mere kako bi ga navodno disciplinovali. Jedino sto je dobro to je sto se narod nije dao prevariti njegovim dolaskom nisu se poveli emocijama vec su na pravi nacin razmisljali. Jasno je svima da je Seseljeva politika davno prevazidjena i da retko ko vise slusa sta on prica.

Kristina

pre 9 godina

Svakako je odavno trebao doci kuci kao i svi Srbi koji su u Hagu.A to sto neko pokusava da politizuje njegov povratak misleci da cini stetu SNS,mislim da je zabluda,i sam Seselj postuje Vucica,sto je izjavio u intervjuu.

Gijo

pre 9 godina

Niko nije ni pitao, verovatno odluka iz Haga kojoj se Vlada povinovala, ali isto tako, nema pravo da traži bilo šta od iste ukoliko se nešto promeni u ponašanju Šešelja.

Okano

pre 9 godina

Srbija nije odgovorna za Šešeljevo puštanje iz Haga, i ne treba da se ograđuje od njegovih reči, jer on ne predstavlja Srbiju, i ne govori kao član Vlade Srbije! On je običan građanin, i sve što izgovori, govori samo u svoje ime!

ravnjanac

pre 9 godina

Hag je puštao na slobodu Haradinaja, Gotovinu i Orića, koji su učestvovali u ratnim akcijama, a Šešelja su držali bez presude 12 godina u Hagu zbog toga što je držao neki ratoborni govor na nekom mitingu, i pošto je taj proces Šešelju zapao u ćorsokak Hag je odlučio da se reši Šešelja, a puštanje Šešelja su podstakli i Ameri, koji u potpunosti kontrolišu Hag, jer su u Šešelju videli čoveka koji može da sruši rejting Vučića, ali prevariše se jer je za kratko vreme postalo jasno da je Šešeljeva politika prošlost, i da će on svojim izjavama još više uništiti rejting Radikala, a o rušenju rejtinga Vučiću nema ni govora, i sada bi ti isti koji su pustili Šešelja da ga vrate u Hag, ali to će sada ići malo teže, jer Hag nije ispoštovao zahtev vlade Srbije da se Šešelj pismeno obaveze da će poštovati uslove za puštanje na slobodu, pa sada samo preostaje sudijama iz Haga da lično dodju da hapse Šešelja.

Nenad

pre 9 godina

Srbija dozvoljava lečenje svojim građanima i po tom osnovu je Šešelj pušten na privremenu slobodu. Vojislav Šešelj je iz zdravstvenih razloga pušten iz Haga, ne odlukom Vlade Srbije, već Haškog tribunala. Zdravlje svakog čoveka nema cenu, i ne može biti predmet nagodbe bilo čijeg puštanja na privremenu slobodu. Hag je samo postavio par uslova, ali nas niko nije ništa pitao i tu nema potrebe bilo šta specijalno preduzimati.

desa

pre 9 godina

Na vidim da je Šešelj važniji od radnih mesta i naši života da bi se iko njim bavio.Premijeru imate podršku velikog broja građana i to je najvažnije!

MALENA

pre 9 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bot istine, 25. novembar 2014 17:32) :
U pravu si,radosti njegove jer ima cime da se ponosi.Cenjen medju svojim ljudima,cenjen u svetu,privukao mnoge ivestitore...Za razliku od njegovih prethodnika,uspesan covek.A sto se tice Seselja,verujem da Srbija ne bi dala garancije da je znala sta ce doticni da radi i da prica.Mada Hag bi ga pustio svakako,dali mi garancije ili ne.Pa sada neka ga ucitkaju.

Olijana

pre 9 godina

Hrvatske reakcije su neprimerene jer oni svaki dan imaju na desetine slicnih nacionalistickih komentara i niko se od zvanicnika ne oglasava po tom pitanju!!

Majda S

pre 9 godina

U Srbiji gotovo i da nije bilo reakcije na privremenu slobodu gospodina Seselja. Nekolicina radikalnih aktivista iz citave Srbije dosla na miting, pojeli po sendvic, malo se proveselili i to je to. Drzavni vrh mu i ne pridaje nekakvu vaznost, uz zelje za ozdravljenje, imaju svoja posla..mnogo vaznija za Srbiju i narod

Auto

pre 9 godina

Svi znamo da Seselj nije cvece,ali isto tako bi trebali Hrvati da pogledaju sebe i zapitaju se dal su oni ok...zna se sta je bilo sa njihovim "herojima".A Hag i Evropa su trebali vec da budu spremni sta ce Seselj sve da radi...tako da skroz je glupo da se sad Srbija napada kad se sve unapred znalo...

Ivke car

pre 9 godina

Hrvati se spremaju za izbore i prave kampsnju nad nasom mukom, nema tu nikakve zavere. Vucic je ovde 100% u pravu, nemamo mi nikakve veze sa ovim, oni su ga pustili.

natasa

pre 9 godina

Garancije su date jer su trazene od nas a sve zbog njegovog loseg zdravstvenog stanja.Pa ocekivala sam ga na nosilima....Ali covek dodje u Srbiju u ne tako losem stanju,drzi mitinge,siri mrznju...Pa ako je neko imao uvid u to kako mu je onda je to Haski tribunal a ipak ga je pustio iskljucivo iz tog razloga....NAVODNO!!!

@Jagoda@

pre 9 godina

Šešelja je Hag pustio zbog lošeg zdravstvenog stanja. Vlada Srbije i premijer se nisu protivili odluci Haškog tribunala. E sad, što je Šešelj umesto da se posveti zdravlju počeo da se bavi politikom održava miting, konferenciju za novinare, širi mržnju to je bila lično njegova odluka. Mislim da je Hag ipak trebalo da mu zabrani javne nastupe u političke svrhe.

Marijana M

pre 9 godina

Seselj je samo vruc krompir pripremljen u evropskoj kuhinji, a poslat nama da se ili opecemo ili ga svarimo. Mudrim stavom najpre premijera, da ne obraca paznju na tu personu, ne komentarise i ostalo, kao i ignorisanjem od strane naroda, Evropa je shvatila da su se preracunali. Destabilizacija propala

GALE

pre 9 godina

Neka kude,to im je i posao.A sto se tice Seselja srecom njegova politika vise ne prolazi kod gradjana Srbije,tako da gledamo samo ka buducnosti u EU i budemo skoncentrisani samo na taj put jer EU nam nikada nije bila bliza.

ZEOLIT

pre 9 godina

Ne vidim razlog tolikoj polemici i raspravi Haga kao i optuzbama na racun Vlade Srbije vezane za Seselja.On je jedan od mnogih Haskih pritvorenika koji je privremeno pusten na slobodu iz zdravstvenih razloga.

Pera Detlić

pre 9 godina

Svako se češe tamo gde ga svrbi, pa tako i bratska Hrvatska. Možda se oni negde i prepoznaju u Šešeljevoj retorici, ko će ga znati... Ipak, treba pitati njih, a ne nas.

MajdaMM

pre 9 godina

Za svoje odluke su krivi sami, ne treba Srbiju kriviti što su pustili Šešelja, nit treba da ih njegova retorika iznenađuje, pa on se nije menjao od 90-tih, dok u Srbiji ima i pomaka i promena na bolje.

Tom

pre 9 godina

To pitanje nema nikakve veze sa vladom Srbije i Vučićem. Tribunal valjda sam donosi odluke... valjda je i tamo sudstvo nezavisno, kao i kod nas, zar ne?

Jelena

pre 9 godina

Drzava odlucno ignorise izjave Seselja i ne daje mu nikakvu podrsku, te ne vidim sta vise treba da uradimo po tom pitanju. Oni su ga i pustili kako bi pokusali da nas destabilizuju zbog nastojanja da se vodi nezavisna politika, u interesu nase zemlje.

Lazar

pre 9 godina

@Ivan Grozni

Evo npr. mislim o tome kada ce nam vodja reci kako zive Srbi na Kosovu i Metohiji jer ta tema na politickoj sceni Srbije ne postoji.
Mislim o tome da je premjer trebao da preduhitri da se ne donosi nekakva rezolucija o Seselju koja ce nas dodatno obavezivati i opterecivati.
Mislim o tome kada ce AV shvatiti da se na dve stolice ne sedi i da u demokratskim drustvima o takvoj politici se pita narod preko referenduma - ili EU ili Rusija - pitaj narod.

E necu vise da mislim jer sam penzioner a i ostalim penzionerima kojima su oteli deo zaradjene penzije.
Ipak postoji ono o cemu mislim jer se tice ugleda a to je da vodja bude iskren i da na lazima i demagogiji ne zasniva svoja misljenja, obecanja i politiku.

Mladenko Đokić

pre 9 godina

@bockoo: Ne plaše se oni Šešelja , jer vrlo dobro oni znaju da Šešelj i njegova politika nema nikakvog uticaja na političkoj sceni Srbije. Međutim neke države pokušavaju da Šešelja iskorisre za svoju predizbornu kampanju, a ima onih kojima je zasmetala previlika popularnost premijera Srbije među njegovim građanima , pa su mislili da sa pojavom Šešelja ta popularnost malo oslabi. I jedni i drugi su imali pogrešne procene.

Milijan

pre 9 godina

Ko god je očekivao da će puštanjem šešelja na slobodu destabilizovati Srbiju, prevario se. On čak nije više ni medijski atraktivan. Slegla se prašina, i sam Šešelj je valjda shvatio da ovo nije ista situacija, kakvu je ostavio pre 12 godina.

pilika

pre 9 godina

Šešelj zahteve Haga za puštanje nije prihvatio, tako da sada sudije koje su ga pustile neka dođu da ga hapse kada bude trebao da dođe na izricanje presude, i neka ništa ne traže od države Srbije.

Romanija

pre 9 godina

@ Ivan Grozni:Na sva vaša pitanja vrlo jednostavan se može dati odgovor. Neke države pokušavaju da koriste Šešelja u svoju predizbornu kampanju , a nekima je zasmetala prevelika popularnost premijera Srbije među svojim građana, pa su smatrali da sa Šešeljom mogu tu popularnost smanjiti. Međutim očigledno da su im namere bile pogrešne.

Kefalo

pre 9 godina

Nije pusten Seselj da donese mir u Srbiji nego da unese nemir u Srbiju ali nisu racunali da ce se Seselj opet vratiti staroj politici nego su mislili da ce biti usmeren samo na borbu protiv Vucica!E pa nek se sada zamisle!

Jovo

pre 9 godina

Oni pustili Seselja da bi naudio Vucicu i dali mu punu slobodu da se opet vrati politici i njegovoj retorici ali nisu mislili da ce se to njima obiti o glavi!Neka ga sada oni hapse i vode u Hag a ne da to traze od nase drzave!

Jastreb

pre 9 godina

Potpuno bespotrebne tenzije zbog Šešeljeve retorike. Šešelj nije Srbija i Srbija se ogradila od njegovih suludih ideja i izjava. Kome nije jasno moraće što pre da shvati da Srbiju zanima samo budućnost i oporavak urušene zemlje a ne Šešelj koji je prošlost u svakom smislu te reči.

Lola X

pre 9 godina

Jasni ciljevi i namere su postojale slanjem Seselja u momentu kada neko iznutra potpomognut spolja pokusava da destabilizuje drzavu.Naravno,to nece uspeti.

Tamo daleko

pre 9 godina

E moj narode, bivsi. Mnogo mi se pravis i naivan i izvrces cinjenice. Gadno smrdi kod tebe. Pred ogledalo pa na sud i KATARZA za sve gluposti, narocito onih iz 80-ih i 90-ih.

Kiklop

pre 9 godina

Tacno tako,niti znamo sto su ga drzali 11 godina,ni sto ga sada odjednom pustaju.On najavljuje povratak politici a navodno bolestan.Nista tu nije niti jasno niti logicno,a vidim da Vucic nece da se upusta previse,jer mu ionako sve zameraju,narocito ono sto nije uradio.

Boro9

pre 9 godina

Vučiću pitaj ih za ćirilične table. Ćirilicu je u Hrvatskoj u zadnjih 100 godina zabranio prvo Ante Pavećić, pa onda Tuđmanov režim. Nek se odrede i oni o tome.

bockoo

pre 9 godina

Šta hoće Hrvati?
Šta ste se bre uplašili jednog bolesnog čoveka.
Pa vi ste bre zemlja Europske unije i Nato alijanse. Vaša nacionalna bezbednost nije više vaš problem.

Ivan Grozni

pre 9 godina

Par pitanja da otvore oči Srbima:

1.Zašto se neko brine šta govori čovek čija partija nije u parlamentu i ima podršku par stotina ljudi?
2.Zašto njegovo političko nastupanje ima veću pažnju u Hrvatskoj i EU, nego u samoj Srbiji?
3.Čovek je bio toliko dugo van političkih dešavanja, mislite da može tek tako da se aktivira?
4.Zašto ljudi koji su ga "pustili na slobodu", sada žele da donesu rezoluciju o njemu? I sa istom da pritisnu Srbiju.
5.Čoveka su neosnovano držali u zatvoru, zašto ga do sada nisu pustili?
6.Zašto su ga pustili tek kada je Vučić bio na "vrhuncu" svoje "moći", i to baš par nedelja posle posete ruskog predsednika?
Mislite o tome, pre nego što napišete komentar.

Marija Dolezal

pre 9 godina

To sto Sabor Hrvatske osudjuje Seseljev govor mrznje
i trazi ponistavanje odluke o njegovom pustanju na privremenu slobodu je nesto na sto oni imaju pravo i to je sasvim u redu. Seselj je zaista rekao puno neprimerenih stvari otkako se vratio iz Haga. Ali ne shvatam kakve veze drzava Srbija ima sa tim. Premijer je potpuno tacno rekao da mi nismo trazili njegovo pustanje, pruzili smo mu podrsku jer je on pre svega gradjanin ove zemlje i ona ima obavezu da podrzava i pomaze svoje gradjane. Ali ta drzava nije stala iza Seselja, cak je bilo misljenja da je njegov povratak u Srbiju bio cin uperen protiv nje. Seselja niko ne podrzava ni zvanicno ni nezvanicno pa niko drugi i ne moze biti kriv zbog njegovih neodmerenih izjava. i neprikladnog ponasanja kao sto ni hrvatske vlasti ne mogu da kontrolisu prostacko, histericno i antisrpsko ponasanje kojem smo bili svedoci u prethodnom periodu.

krokodil suzama ne veruje

pre 9 godina

Da li se AV seca kada mu je politicki otac odlazio u Hag koliko je plakao ili su to bile lazne suze po onom principu place g*za nema suza nema suza u mufljuza.

SardaukarCRO

pre 9 godina

Vucicu, pa ako ti je Seselj vruc krumpir, pusti ga nama u HR da to rijesimo na obostranu korist...Onako, da se ni ne primjeti...Kako preko "grane idu cigarete", pa isto moze i Seselj...U dnu kamiona ;)...Mi ga rijesimo postenim sudjenjem u 7 dana ;), i svi sretni i zadovoljni ;)...

М. Ковачевић

pre 9 godina

@Shine yuo crazy diamond,

Шешељ није грађанин тамо неке државе, већ је грађанин Србије- Зато се вратио у Србију.
Влада Србије је дала гаранције- Тачно! Ни један Србин не треба да буде у "затвору" ван Србије, то је била највећа грешка. Наше унутрашње проблеме, треба сами да решавамо. Нисмо неспособни. Ми смо суверена држава!

Вучић је поступио као прави државник, политичар светске класе- Није дозволио да га понесу емоције или сујета. У државотворној политици нема места сујети.

Чисто да одговорим, пошто видим да слабо бараташ информацијама. Поздрав!

Enonema

pre 9 godina

Vučić, Nikolić a i cela vlada imaju mnogo preča posla nego da se bave Šešeljom i njegovim suludim, bolesnim izjavama i govorima. Haški tribual je tražio minimum garancije od Srbije što je i dobio, ali Hrvatska mora da se žali svojim prijateljima koji su omogućili i učestvovali u Šešeljovom puštanju. Da je ispunio očekivanja svih njih, a i delom onih u Srbiji (DS, SRS) i uspeo da unese haos među građane, i da uspori i omete sprovođenje reformi, niko se ne bi bunio, ali kako do toga nije došlo nastaju problemi. Njegova retorika je uvek ista i sada i pre 12 godina. Vučić mu je poželeo dobrodošlicu i dobro zdravlje i nema vremena da se bavi njime, već stvaranjem boljeg života građana.

Petar S.

pre 9 godina

Nikada nisam bio Seseljev sledbenik ali Seselj je uradio isto ono sto Hrvatska radi svake godine proslavljajuci "Oluju". 1991 tadasnja YU (SFRJ) je bila medjunarodno priznata drzava u celini (sto ce reci od Slovenije do Makedonije) koja je potpuno LEGITIMNO poslala svoju Armiju da deblokira opkoljenu kasarnu (po kojoj se oruzano dejstvovalo).

Ovo bi po meni trebalo da bude zvanican odgovor srpske Vlade EP.

Cak mislim da se u Srbiji stavlja premali akcenat na operaciju u Vukovaru (ne mislim na ono posle operacije). Trebalo bi da svake godine kad HR proslavi "Oluju", u Srbiji bi trebalo "slaviti" (na neki nacin) deblokadu kasarne u Vukovaru. Koliko je "Oluja bila "uspesna" toliko je i deblokada kasarne.
Eto neka vide kako je.

Stavimo komsijske pakosti na trenutak na stranu, realno, odgovornost za sudbinu Vukovara je podeljena.

Nakon debakla JNA u Sloveniji, ugled Armije je bio zestoko poljuljuljan u Srbiji. Da bi ona povratila svoj ugled morala je demonstrirati snagu.

Tudjmanu je trebao "grad Mucenik", Armiji trebalo da se pokaze kao jaka i odlucna, a cenu je platio Vukovar.

gledemede

pre 9 godina

Baš je zgodno znati, da vam je premijer Vučić, veliki fan lika i dijela poznatog hrvatskog i tadašnjeg YU glumca, Zvonka Lepetića, (Đura koji je tukao)

BATO

pre 9 godina

Вучић или је пролупао тоталис или стварно мисли да је народ толико луд?
Памти овај народ више већ што мисли умишљени труст мозгова.

Mislilac

pre 9 godina

Nit luk mirisali, nit luk jeli- Što bi rekao naš narod. No, mi Srbi smo vazda krivi uvek bili.
Svet bi samo trebao da zna, da je Srbija uvek bila na strani pravde, a samim tim i pobednika. Bolje da nam se ne zameraju!

SNS-ovka

pre 9 godina

Radomir Nikolić sin predsednika Tomislava Nikolića treba da nam bude premijer.
Pravi premijer ne treba da se osvrće na ljude kao što je Šešelj.
Vučić me sve više i više razočarava iz dana u dan.

Molim lepo

pre 9 godina

A dokle Hrvatima neko stalno treba da se izvinjava? Da li su se oni izvinjavali nama kada su po njihovim ulicama se skupljale desnicarske grupe, ustaze i neonacisti oko one cirilicne table i govorili OPET Srbe na vrbe!

simonida

pre 9 godina

Lepo čovek rekao,Haški tribunal ga je pustio,ko je nas pitao.A kad je već tako onda bi g.Kirbi (kao ambasador Amerike) trebao da ga stišava,jer ipak su ga oni osnovali

evita

pre 9 godina

A sto se Premijer pravda tim osvedocenim mrziteljima Srba? Ionako nas nikada nece primiti u EU, oni i dalje prete istrosenim oruzjem. A sto se tice Seselja, bojim se da je svih ovih godina bio u pravu, svidjao se on nama ili ne.

Miloš

pre 9 godina

Nema zašto tribunal šta ni da vas pita...
nisu vas pitali ni kada su dizali optužnicu, ni dok su mu sudili... nemate vi ništa sa tim... covek je, bar privremeno, slobodan čovek i možete samo da prihvatite da mu... (ma znate već kako je to rekao ;-))

ĐORĐE

pre 9 godina

Presednik falsifikovao diplomu?! Netačno. Presednik samo nije polagao ispite kao svi ostali studenti. Ocene su mu upisivane bez polaganja, ali treba imati razumevanja za to, jer je PreCednik mnogo zauzet pravljenjem šljivovice.

Madjari svaka cast zbog pedale MMF-u

pre 9 godina

A ja sam mislio da Vucko zeli samo Seselju dobro zdravlje... Kako poentiraju ovi iz Haga?! Sada zele da Vucko uhapsi Seselja. Vuckooooo

Grunf

pre 9 godina

Kakve ima veze otvaranje novog proizvodnog pogona Henkela sa Hagom i Vojislavom Šešeljem?Ajde neka ima neku vezu.Premijer je tu pa je tu.Što nije pričao i o klimatskim promenama,ekologiji,to bi bar imalo kao veze sa Henkel industrijom.Ajd sad da ne sitničarim.Možda sam nešto promašio ali mi se čini da je Srbija pitana da da saglasnost za dolazak Šešelja.Zar se deo naše spoljne politike,tužilaštvp za ratne zločine nije zalagalo da se optuženima za ratne zločine sudi u Srbiji i da eventualno kaznu zatvora izdržavaju u Srbiji.Znači oni nas nisu ništa pitali a Srbiaj se nije mešala tj.odgovorni za svog gradjanina kakav god da je naš je i optužen za ratni zločin.Kao po običaju najbolje je ne mešati se u posao koji obavljam zar ne.Ni ja ne razumem citat "Oprostiće ti Djura što te je tukao"i šta ima veze Henkel-Hag-Šešelj.Da li Vi to govorite o Hagu medjunarodnom sudu čiste savesti,nepokvarenom od utivaja ovog modernog sveta koji je spreman da oprosti sve iako su sve ove godine radili iz najbolje namere mada se može pre reći da je Hag više puta zvao pa je možda dobio odgovror:"možda niste okrenuli pravi broj, ali ste dobili onoga koga ste tražili“ dok dvojac bez kormilara sa ponosom gleda sliku Šešelja.Hrvatis u za onu trojicu generela spremili slavlje,ovacije,govorancije,heroji Hrvatske.Dok je kako ste nekada sami govorili vodili odbarambeni,oslobodilački rat u komšiluku i zamerili se polovini sveta i proglašeni krivcem Srbija je svojim oslobodiocima okrenula ledja zar ne.Zašto.

Shine yuo crazy diamond

pre 9 godina

"Moram da priznam da sve to prilično ne razumem i da me podseća na genijalnog Dušana Kovačevića iz 'Balkanskog špijuna', kada kaže: 'Oprostiće ti Đura što te je tukao. Ne znam šta da odgovorim,

Много се ти правиш наиван и блесав, па на тај начин покушаваш да будеш генијалнији чак и од самог Д. Ковачевића. Међутим ствари стоје управо супротно од оног, што желиш да свима продаш као рог за свећу. Није Шешељ из Хага отишао у неку нама далеку државу, где је председник владе неко ко се не презива Вучић, већ је управо дошао у земљу Србију, где си ти "геније" премијер, и управо у твојој држави, "премијеру", тај исти Шешељ просипа "бисере", а бога ми и по неки "дијамант". Управо због те ситнице, што си ти премијер државе у коју је Шешељ дошао, си одговоран и дужан да реагујеш на све "бисере" и "дијаманте" које он, а и свако други просипа у јавности.

Bojan

pre 9 godina

To što na tržištu nema vakcina za bebe i nije neka muka i vest jer smo mi opsednuti vladarima umesto svojim boljitkom i prosperitetom...
Kao što reče moj komšija penzioner Miško, neka nam je smanjio penzije, to je dobro...
Taj isti čovek čeka vikend da bi uz penzioni ček ostvario preko potrebnih za egzistenciju 10 % popusta u maxiju...

Los-mi

pre 9 godina

Pustite malo i duhovnog oca nesto javno da kaze a ne ovako "pucate" u coveka sa vezanim rukama na ledjima. Dajte nam javni TV duel sa Tomom ili Vucicem, verovatno bi imali sta jedni drugima da saopste !!!

ex naprednjak

pre 9 godina

Veliki strah trenutno vlada u SNS!Situacija nije bas takva kakvom se cini jer lako moze SRS da se nadje u parlamentu!U SNS ima mnogo nezadovoljnih!!!

janko

pre 9 godina

Jadno je sve ovo a još je jadnije što ovaj ima retoriku ovog što je ima a pričaju jedan o drugom kao da se ne poznaju.
Da li smo mi uopste svesni kuda mi idemo i kako ćemo zavrsiti? Mislim da nama nema pomoći.

Милош

pre 9 godina

Реакција наше "Западне браће" Хрвата потврђује неке сумње да су наши Западни партнери помогли одлуку да се Шешељ пусти на слободу како би изазвали нестабилност нашег региона. Више него очигледно је, пусте Шешеља јер знају каква му је реторика и да ће наше драге комшије реаговати и онда нас за то "повуку".
Моје лаичко мишљење јесте да је то "казна" за добре односе са Русијом.

Но, запамтите: Ми смо се кроз целу нашу историју борили против људи и народа, великих по сили, али и по неправди, и зато осуђених на пропаст.

Sofronije

pre 9 godina

sto drugim recima znaci, a onako kako nam vodja pustanje Seselja tumaci jer njega niko nista nije pitao, niti konsultovao, niti rekao, bice da ce licno Bramerc doci da hapsi Seselja i odvede ga u Hag na izricanje presude - e stvarno ovo dodje kao papazjanija diplomatija.

alo

pre 9 godina

pa i vucic i nikolic su zajedno sa seseljem devedetih pozivali na rat i ubijanje i klanje jljudi zardjalim kasikama? sta se sad ogradjuju kakvi su bre to ljudi - ustvari nije mi cudno takvi su svi politicari danas jedno sutra drugo

Poznavalac Prilika

pre 9 godina

Iz usta Ace bivseg radikala i decenijskog Seseljevog potrcka zadnje dve nedelje izbijaju stare radikalske metode , a koliko vidim zadnje dve nedelje mu sve smeta americko , prvo se ismejava americkoj televiziji , pa sad prica kako ga Hag nije nista pitao i tako to.
Pa jel Hag treba da pita velikog vodju Acu sta ce da radi?
Bivsi radikal Aca se pravi naivan kao da nije deceniju bio pod skutama Vojislava Seselja , ako je Aca "to zaboravio" sa sve njegovim glasacima, EU i Amerika nisu.

Upravo su ih i EU i Amerika doveli na vlast jer su shvatli da je lepi Bokica Tadic lazni evropejac i da je saradnik vojne bezbednosti gde su sve brkati ruski igraci i placenici.
A bivsi radikal Aca sa nebioloskim ocem iz Bajcetine masterom Tomislavom za uzvrat pravi Putinu paradu u Beogradu i pomeraju dan oslobodjenja Beograda po zelji tovarisha Putina.
O velikom prisustvu u Srbiji KGB agenture ne vredi ni trositi reci, cak je i Nemacka to upozorila .

Neki izgleda polako skidaju evropska opeglana odela u Srbiji i spremaju se da obuku KGB sinjele ponovo.

A KGB sinjeli i Udbaska ruska gubernija u srcu Evrope je zadnje sto EU i Amerika zele, ali to izgleda neki i dalje ne kapiraju u Srbiji, a bojim se da ce neki opet ponavljati razred .

devil

pre 9 godina

Pustili ga da baci kasiku u srbiji . Kostace ih njegova sahrana i transport kovcega , a to sto lupetate nema veze ni sa Vladom ni sa glupim vuckom.pozdrav

Vojvođanin

pre 9 godina

Jel se ovaj Vučić pravi da je glup, ili je stvarno glup? Stvar je u tome što se Srbija, Vlada, političari, nisu ogradili i adekvatno reagovali na Šešeljeve izjave, a znamo ko je! Vučiću, vuk dlaku menja, ali ćud nikada! Ne verujem ti ni jednu jedinu reč i nikada neću, obzirom da si isto toliko odgovoran koliko i tvoj doskorašnji lider Šešelj! Sram te bilo, ako znaš šta ta reč znači!

Korov brzo raste i gusi sve zivo

pre 9 godina

Znaci ni tebe niko nista nije pitao, nego rekao samo daj garanciju!
Stvarno hrabro od tebe sto si to odbio, samo bi prava kukavica i beskicmenjak pristao da radi protiv sebe i drzave!

komentator

pre 9 godina

Naša deca zaslužuju bar toliko da ne moraju iz Skupštine nikad više da slušaju radikale.
(Ljubomir, 25. novembar 2014 18:22)

Slušamo ih i danas, samo su to "maskirani" radikali, napredni i evropski orjentisani! Slika je fenomenalna, Henkel, Bref i "napuderisani vođa"!

Igor

pre 9 godina

Aco ti prvi treba da kazes da ovi tvoji EU prijatelji ostve Vojislava Seselja da se lijeci jer Voislav Seselj je pobijedio taj Haski tribunal u kome se sudi Srbima, a drugo ti si postao faca zahvaljujuci dr Vojislavu Seselju.

neobavestena

pre 9 godina

Ja cu ti Vucicu kazem sto su ga pustili bez nekih vecih uslova.
Odsluzio si svoje, ostalo ce ti se kazati samo.
Ako je ovaj narod zaboravio ko si i sta si bio, ovde na Zapadu su teska zlopamtila (slucaj Nemacke ambasade)

ZuZiZu

pre 9 godina

E, ako si im rekao, njihove igrarije su dale vetar u leđa Šešeljevom nakaradnom megalomanstvu, stoga bilo kakva njihova kritika na račun Srbije i Vlade Srbije, jednostavno, nije na mestu.

Hedona

pre 9 godina

Puštanje Šešelja iz Haga premijer sa tim nema ništa,niko ih nije konsultovao,niti im je rekao za mišljenje.Šešelj je pušten da bi zaista pravio destabilizaciju na celom Balkanu i širio tenzije.Odluka Haškog suda je bila takva da bude pušten zbog bolesti,ko bi rekao da će se baviti politikom pre nego što bi se lečio.Svi znamo da je Šešelj teško bolestan i ne trebaju naši susedi da obraćaju pažnju na njega Srbija sa tim nema ništa,jer sadašnji premijer Aleksandar Vučić radi na jačanju ekonomije i saradnje sa celim regionom kako bi Srbija,bila faktor mira i stabilnosti u celom regionu.

Ljubomir

pre 9 godina

Normalni građani ove Srbije neće više da gledaju u prošlost i osvrću se na političare kao što je Šešelj. Već 2003. je izgubio rejting i radikali nikad više neće biti u stanju da predju cenzus. Naša deca zaslužuju bar toliko da ne moraju iz Skupštine nikad više da slušaju radikale.

vlada adamovic ub

pre 9 godina

"Veoma sam ozbiljan i odgovoran čovek...". Ništa smešnije danas nisam čuo. O tvojoj ozbiljnosti i odgovornosti dovoljno znamo hvala bogu lako je proveriti. Šta je sa projektom velike srbije, srpskog nepodeljenog kosova, mercedesom, stanovima od 380e/m2, ... ... ... ...?

Jole Curcic

pre 9 godina

Gospodar maketa. Inace je nejasno,kakve on veze ima sa Henkel Merimom? Zasto se slikao?! Taj prosireni pogon sto uposljava 20 radnika je poceo da radi pre vise meseci,i to je privatna investicija fabrike koja radi u Srbiji 10 ak godina. Odlukabo prosirenju je.doneta krajem 2011 god ! Kakve sad veze ima Av1 sa tim? Jel obisao 14. oktobar ili Župu? Ili onih 28.500 ljudi na birou??!
(Kancelarija za brze odgovore., 25. novembar 2014 17:33)

Slazem se sa vasim komentarom 100%.
Evo ja sam odrastao u Skandinaviji i u poslednjih 20 godina, uopste se ne secam da su Premijer Ministri nekih od drzava, bili i slikali se kada se neka firma otvori...a otvaralo se bogami mnogo firmi...
To jednostavno nije posao Premijera.
On mora da stvara uslove i zakone za nove firme i mora imati sposobne i postene ljude na svim pozicijama koji ce to raditi...sve dok se on slika pored svake nove firme, ljudi ga vide kao covek koji pokusava da stvara sebi dobar imidz, sakuplja par glasova i nista vise...

Nemanja

pre 9 godina

Pored svih problema koje imamo samo nam je jos trebalo da puste Seselja da nam opet pravi probleme!Mi cim krenemo nekim dobrim putem kojim bi se zemlja iscupala iz ovog jadnog stanja uvek nam neko baca klipove pod tockove i pokusava da nas onemoguci i oteza nam stvari!Sva sreca pa ova igra Haga nije uspela jer je i ljudima dosta demagogije i vecite ratoborne politike!

Kerber

pre 9 godina

Bramerc sad može da se šetka po svetu pošto su pustili Šešelja. Dokazali su da su politički sud. Držati nekog tolike godine u pritvoru i pustiti ga bez presude je veliki presedan u međunarodnom pravu. Sad odjednom nema ni žalbe. Sve je samo politika, nažalost.

andrej

pre 9 godina

Verovatno su ga pustili da bi destabilizovali Srbiju.No cim se vratio videli smo da je covek ostao "zarobljen u proslosti" - ista retorika, iste otrcane fraze,sejanje mrznje itd. Niko vise ne naseda na to!
Mislim da je vecina ljudi svesna zasto su ga poslali u Srbiju, tako da to ponistava sve njegove izjave,dobre ili lose, svejedno,sve ima za cilj haos, rasulo u Srbiji, a tome se vecina ljudi opire.

Бојан Илић

pre 9 godina

Па морају да нађу неки нови "услов" јер испуњавамо и што треба и не треба!

Германо-саксонци нам НИКАД нису мислили добро!

Hrvoje

pre 9 godina

Da sada vam je šešelj lud, a ranih devedesetih kad je mirisala riva u Zadru, ogulinski kupus i nešto u Virovitici, onda je bio veliki vojvoda.
E srbi brzo zaboravljate svoje junačine.

Nebojša

pre 9 godina

Pozitivno je da premijer ima stav, da izjave Voislava Šešelja ne smeju da remete klimu dobrih odnosa zemalja Zapadnog Balkana.
Onaj ko je pustio ovog optuženika na privremenu slobodu je vervatno imao na umu štetu koju će Šešelj praviti po međunacionalne odnose.
Tužno ...

bojanilo

pre 9 godina

Svima je jasno da haški Tribunal nije pustio Šešelja iz humanih, nego političkih pobuda. Zašto bi se zvanična Srbija ograđivala od bil kakvih njegovih izjava, kada mu je omugućeno da se slobodno bavi politikom

ZuZiZu

pre 9 godina

E, ako si im rekao, njihove igrarije su dale vetar u leđa Šešeljevom nakaradnom megalomanstvu, stoga bilo kakva njihova kritika na račun Srbije i Vlade Srbije, jednostavno, nije na mestu.

Tijana

pre 9 godina

Premijer i Vlada Srbije se trude da vrate zemlju na evropski kolosek ali unutrasje i spoljasnje struje pokusavaju da ga osujete na tom putu. Saradnja sa Crnom Gorom i njenim premijerom Djukanovic je u cilju normalizacije odnosa jer je gospodin Djukanovic faktor stabilnosti na Balkanu unazad 20 godina. Istu poziciju je zauzeo i Aleksandar Vucic kao faktor stabilnosti u Srbiji i to je ono sto se nekima ne dopada te su doveli Seselja da nas vrace u 90te. Podrska premijeru. Vreme curi i treba ici samo napred!

Živković

pre 9 godina

Stabilnost u regionu i kod nas je u stvari ono što nam najviše treba. Videli smo i u poslednje vreme koliko ima budala na sve strane i da im je dovoljna samo jedna mala iskra da naprave požar.

nap

pre 9 godina

ma nisu nas pitali ni za vaznije stvari od seselja. pametno zboris aco svaka ti je kao u njegusa. testiraju snagu tebe i cele vlade. ako je nesto moglo da poljiulja vladu onda je to ova situacija. ali nije vucic veverica on je mali vuk vucic. bravo za premijer

Kaca

pre 9 godina

Ocekivali su od Seselja da ce napraviti haos u Srbiji,da ce se obustaviti reforme,da se spreci da Srbija stane na noge,da zaustave dolazak investicija ali nisu znali kakav je stvarno Seselj i da ce njih zaboleti glava zbog njegovog pustanja!

somebody

pre 9 godina

Vucicu,Hag je pitao Srbiju o Seselju,trazili su da bude izrucen, samo si tad bio istomisljenik sa Seseljem i Kolo zajedno vodili. Seselj je otisao sam za Hag i sad se cudis da te nisu pitali (Srbiju) kad su ga pustili.Okolnosti su se promenule i ti bi najradije da ga vise ne vidis i ne cujes i zaboravljas da bez Seselja ni ti ne bi bio gde jesi!
Gorka istina

JAJA

pre 9 godina

Ljudi nije vise Sesalj niti Hrvacka, Srbija, Albanija. Kako bre ne vidite da je ovde nesto vece u pitanju da su ovo samo lutke a da neko odozgore vuce te lutke kncicima. Junaci koji vuku lutke ne pojavljuju se u pozoristu dok se predstava ne zavrsi nego se poklone na kraju predstave. Cuvajmo se ljudi zajdno samo nas to moze spasii od bilo koje ideologije. Srbin, Hrvat, Bosanac, Crnogorac, Makedonac, Albanac. Udrzimo se zajedno i pokazimo im da smo bolji i da nas ovo ne zanima. U svakoj zemlji postoje dobri i losi samo sto ovi losi paradiraju a dobri cute. Ja bih Sesalja stavio odavno u zatvor, ali i premijera Hrvatske i svih onih koji sire mrznju osnovanu od stranih placenika. Unistise nam zemlju, privredu osiromasise narod i sada kada se narod miri, oni se plase da se pomirimo. Nismo mi glupi ni Srbi ni Hrvati mi smo jedan narod mozemo i mi praviti i raditi kao nemci to smo dokazali. Mozemo veoma brzo napraviti ekonomiju i podici privredu ako se narod ujedinni. Svi uce na greskama nemoj mo se opet vracati u proslost nego pomozimo jednim drugima, u ovom danasnjem svetu gde se svi mrze i ubijau.

Braco

pre 9 godina

Ne treba Hrvatska da trazi od Srbije da spreci Seselju da se bavi javnim zivotom nego neko to trazi od Amerike koja i upravlja Hagom i koja je i nalozila da se oslobodi Seselj!Dosta smo se mi patili s njim!

Vukota

pre 9 godina

Radikali su imali 2% na prošlikm izborima odnosno 72303 glasa, neka im Šešelj donose u najboljem slučaju još toliko, opet im fali mnogo toga za cenzus. Rušenje vlasti kako najavljuje, odnosno nekog ko ima preko 1.700.000 glasova je nemoguća misija taman da se skupe u koaliciji i sa DS i još nekoliko stranaka.

beba

pre 9 godina

Srbija je iskreno privržena regionalnoj stabilnosti i prosperitetu čitavog regiona. šešeljeve izjave su deo njegovog tradicionalnog političkog vokabulara, sa kojim naša vlada nema ništa zajedničko

Vučić se nije primio, a i zašto bi?

pre 9 godina

Izbori su u Hrvatskoj, i to za 33 dana, a ne u Srbiji. Bura u čaši vode koja je napravljena oko Šešelja, očigledno, jeste unutrašnja politička stvar Republike Hrvatske, stvorena radi izborne promidžbe (predizborne kampanje). Srbija nije i ne treba da bude deo te političke propagande. Niti Evropski parlament, jer iako je Hrvatska članica EU, to je postala poslednja, a ujedno i beznačajna (kao što je i Srbija beznačajna) po svojoj ekonomskoj snazi, veličini i broju stanovnika. Može neko iz Hrvtaske ili iz Srbije da se nađe uvređenim ubog konstatacije iznete u prethodnoj rečenici, ali, šta da radimo kad istina često zna da zaboli.

CroGeddon

pre 9 godina

Ja ipak misim da se Vucic, kao predsednik vlade Srbije trebao javno ograditi od Seseljovih reci, ali on to nije uradio NI JEDAN PUT nakon sto je Seselj dosao u Srbiju.
Narocito imajucu u vidu da su Vucic i Seselj bili preko 15 godina bili u istoj politickoj stranki.
Jednostavno mislim da Seselji Vucic imaju nekakav 'precutni dogovor o nenapadanju' po onoj krilatci: "Ne diram i ne pominjem ja tebe, ali isto tako ocekujem da ti mene ne diras i ne pominjes" i da bas radi toga Vucic nikako javno ne pominje Seselja [osim sto mu je javno pozeleo dobro zdravlje]
(moj osecaj, 25. novembar 2014 17:07)

Svaka cast na komentaru. Upravo ti i nas u HR smeta. Nek se "Sluzbeni Beograd" ogradi od rijeci fanaticnog ludjaka.

Medjutim vas Vucic, je ocito naucio na politiku "dvije stolice". Prvo spekulira sa EU i Rusijom, sad spekulira sa glasovima seseljevih pristalica. E pa nece moci "majstore". Tu foru prodaji Lesotu, ne nama.
Fuckas politicara BEZ STAVA O SVEMU OKO NJEGA.

Ne ogradis li se oko ovoga imat ces problema u pristupu EU s nase strane, u to budi UVJEREN!

Verka

pre 9 godina

Veoma zamršena situacija koja ima za cilj ponovo napade na Srbiju koja se jedva izvukla iz omče nacionalizma i tendencije napada na susede u okolini. Lavina opet kreće Šešeljevim puštanjem i njegovim govorima mržnje i antagonizma. Kako lavinu zaustaviti? Skoro nikako...

Simce

pre 9 godina

Ma meni sva ova prica oko Seselja postaje smesna, ko jos slusa i veruje u gluposti koje on prica... To da je pusten iz tribunala sa nekom namerom stoji ali zar treba njega da se plasimo.

master

pre 9 godina

Ja verujem da Haški tribunal razmišlja ovako:

Ako se već jedno jato ružnih pačića pretvorilo u predivne raspevane EU labude,a pošto su iz istog legla, možda će i drugi deo jata da ih sledi!!!

Srbija-Zemlja Čuda

moj osecaj

pre 9 godina

Ja ipak misim da se Vucic, kao predsednik vlade Srbije trebao javno ograditi od Seseljovih reci, ali on to nije uradio NI JEDAN PUT nakon sto je Seselj dosao u Srbiju.
Narocito imajucu u vidu da su Vucic i Seselj bili preko 15 godina bili u istoj politickoj stranki.
Jednostavno mislim da Seselji Vucic imaju nekakav 'precutni dogovor o nenapadanju' po onoj krilatci: "Ne diram i ne pominjem ja tebe, ali isto tako ocekujem da ti mene ne diras i ne pominjes" i da bas radi toga Vucic nikako javno ne pominje Seselja [osim sto mu je javno pozeleo dobro zdravlje]

Andjela

pre 9 godina

Premijer je potpuno u pravu, a Šešelja treba ostaviti da se leči, jer se zato i vratio otuda, njegova politika davna je prošlost za Srbiju.

dejo 70

pre 9 godina

Bilo sta da je Vucic rekao ili uradio,sve jedno bio bi osudjen na kritiku.Pustio je Seselja da se iscirkusira dan-dva,ovaj video da je zavrsio karijeru i stvar gotova

marija

pre 9 godina

Nije Vlada kriva sto su oni pustili Seselja,njegove izjave ionako podrzava veoma mali broj ljudi,jer je ta ideologija o velikoj Srbiji ostala u proslosti

Simona

pre 9 godina

Jasno je svima da je Seseljeva politika davno prevazidjena i da retko ko vise slusa sta on prica, jednostavno vise ne prolaze te gluposti koje je on umislio.

Stefan

pre 9 godina

Kako vas niko nije pitao? Jel ste čuli Vulina kad je rekao da si upravo ti Vučiću zaslužan za privremeno puštanje dr. Šešelja? E sada ćeš da vidiš šta je manipulacija. Za razliku od tvojih "doktora" iz vlade, Šešelj je pravi profesionalac. A onaj "siroti" deo Srbije koji je glasao za tebe veruje crvenom vojvodi više nego tebi i ti to dobro znaš!

chicha iz borche

pre 9 godina

"... veoma sam ozbiljan i odgovoran čovek i ne znam šta bih vam na to rekao" Ja bih dodao i veoma skroman čovek.
Neka pogleda šta je izvaljivao, pardon izjavljivao o Šešelju pre nego što se pretvorio u naprednjaka (posle 15 dana kolebanja). Verovatno bi bio najsrećniji da su ga kao Slobu vratili u zemlju u najlon džaku.

ANTONIO

pre 9 godina

Ni ja ne vidim zašto se od Srbije traži da osudi Šešeljevo političko delovanje. Ako nisu želeli da se bavi politikom, trebali su to da mu postave kao uslov prilikom puštanja, jer Šešelj je isto pričao i pre Haga i u samom sudu, tako da ne znam ko je očekivao nešto drugo, po njegovom izlasku.

Gripe Split

pre 9 godina

Šešelja se nitko u Hrvatskoj ne boji, i ova histerije politicara je omalovazavanje i degradiranje Hrvatske. Bez obzira sta su uskoro izbori za predsjednika HR ovo je potpuno nepotrebno. Kako ces se plasit nekoga koga si potukao do nogu, iako si bilo deseterostruko slabije naoruzan od neprijatelja, i iako si imao i vanjsku agresiju i unutarnju pobunu u isto vrijeme. Pobjednik se ne smije ovako ponasati. A tek sta da kazem na fraze koje dolaze iz usta elite Srbije kao ona o " faktoru mira i stabilnosti ", jao. Kako ces bre da budes faktor sa 25% nezaposlenih i placama od 250e ? To jedino moze biti znak nestabilnosti. A ludega svita lipi moji...

Bojan

pre 9 godina

Ma bre hrvati....zar stvarno mislite da vam je Seselj pretnja?
Nema nikakvu moc a to sto prica nema tezinu vecu od gluposti.
Slazem se da vredja ali vredja i lupanje cirilicnih natpisa.

ilic

pre 9 godina

Premijeru mekog srca, dokle je po tebi Seselj trebao biti u Hagu, verovatno dok ne umre, covece ti si bio u timu za odbranu Seselja, ili mislis da je svima svraka popila mozak,

Don Govanni

pre 9 godina

"Od nas nisu ništa ni tražili, ono što su tražili, nešto malo, mi smo učinili, ni u šta se nismo mešali", kazao je Vučić.


Ako ja dobro razumem ovu rečenicu, stvari stoje ovako:

"Oni" od nas nisu ništa tražli, ali od tog ništa, nama je ipak uspelo da učinimo barem "nešto malo", uprkos tome što se nismo ni u šta mešali!

Ima li neko da nije razumeo?

(Ovde fali onaj animirani emotikon glave koja lupa u zid. Ja bih stavio barem pet njih.)

Ivana

pre 9 godina

Prvo, ljudi u Haškom tribunalu su znali kakav je Šešelj lik, pre nego što su ga pustili, jer je kod njih gostovao skoro 12 godina, drugo gde bi stigao Vučić kad bi se bavio izjavama svakog ponaosob kome se hoće da svašta priča.

Sasa RS

pre 9 godina

Šešelja se nitko u Hrvatskoj ne boji, i ova histerije politicara je omalovazavanje i degradiranje Hrvatske. Bez obzira sta su uskoro izbori za predsjednika HR ovo je potpuno nepotrebno. Kako ces se plasit nekoga koga si potukao do nogu, iako si bilo deseterostruko slabije naoruzan od neprijatelja, i iako si imao i vanjsku agresiju i unutarnju pobunu u isto vrijeme. Pobjednik se ne smije ovako ponasati. A tek sta da kazem na fraze koje dolaze iz usta elite Srbije kao ona o " faktoru mira i stabilnosti ", jao. Kako ces bre da budes faktor sa 25% nezaposlenih i placama od 250e ? To jedino moze biti znak nestabilnosti. A ludega svita lipi moji...
(Gripe Split, 25. novembar 2014 17:06)

Ajde ne k**i majke ti o nekoj pobjedi.Vi nekog porazili, da je slobo imao m**a kao sto nije oduvali bi vas kao igracku.Nemam nista protiv Hrvata ali vise ste pretjerali sa tim lazima o pobjedi.Gledajte svoja posla i svoje plate jer vidim da samo u Sisku ovih dana ostaje bez posla 12500 ljudi!

Joker

pre 9 godina

Ja prosto moram da kažem da je Vučić u pravu, iako sam veliki kritičar njegovog dela. Šešelja niko iz vlasti nije čekao na aerodromu, pravio mu dočeke, mitinge i slično. Čekali su ga simpatizeri i porodica i to je sasvim u redu. A ako ćemo iskreno, čovek je politički mrtav, ostaje mu ova izlizana retorika na koju pada vrlo mali broj ljudi. Možda uspe da pređe cenzus na sledećim izborima, ali bilo kakvu veću političku moć nema šanse Šešelj da osvoji... Tako da komšijama želim mirnu budućnost, ne morate da se cimate oko ovog čoveka...

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Gospodar maketa. Inace je nejasno,kakve on veze ima sa Henkel Merimom? Zasto se slikao?! Taj prosireni pogon sto uposljava 20 radnika je poceo da radi pre vise meseci,i to je privatna investicija fabrike koja radi u Srbiji 10 ak godina. Odlukabo prosirenju je.doneta krajem 2011 god ! Kakve sad veze ima Av1 sa tim? Jel obisao 14. oktobar ili Župu? Ili onih 28.500 ljudi na birou??!

Pametnjaković

pre 9 godina

Onaj ko je dao garancije za Šešelja taj je i odgovoran. Ko je dao garancije? Bez garancija sud ne bi pustio Šešelja. Ako su neki zvaničnici Srbije dali, oni su krivi. Ja da sam na vlasti nikada ne bih dao garancije za tog kretena.

milan

pre 9 godina

Kako niko ništa nije pitao kada je Srbija morala da da garancije za Šešelja, da on neće ćutati to si ti Vučiću kao njegov dugogodišnji sledbenik najbolje znao.

Djole15

pre 9 godina

Mišljenja sam da ne treba premijer da snosi odgovornost za ono što svaki građanin ponaosob izgovori, kolektivna odgovornost je naša ružna prošlost, svako je individua za sebe i u skladu sa time treba da se ponaša.

OKSIMORON

pre 9 godina

Po onoj našoj staroj poslovici:brigo(Šešelj) moja pređi na drugoga!Zapadnjaci će sve spinovati da bi pred svojim građanima izgledali kao jagnjići.

Milan-Indjija

pre 9 godina

@ Gripe Split
Bravo za komentar. Jedna zemlja ako pretenduje da bude faktor stabilnosti i koja zeli da bude vazna karika u regionu, NIKAKO ne moze biti najgore pozicionirana kako ekonomski tako i politicki. Srbija je od uvek imala kompleks vise vrednosti ali samo na papiru i u glavama. Stvarno stanje je najcesce bilo katastrofalno. I sve dok kao drzava (Srbija) jednom ne kazemo "stop, idemo od pocetka. Gresili smo tada, tada i tada i to moramo ispraviti, menjati i narav i lose navike"! Sve dotle nam nikada nece biti bolje. U Srbiji i pored svih nasih kikseva i greski, 70% naroda misli da smo samo mi u pravu. Zato godine i decenije prolaze, mi rapidno propadamo, ali i dalje zivimo u zabludi da smo neko i nesto i da smo u pravu.

mishica

pre 9 godina

Lepo kaze premijer, treba da se usmerimo na ekonomiju, razvoj i investicije i da razvijamo zemlju. To sa Seseljem je ionako samo mlacenje prazne slame i deza vu.

Ja

pre 9 godina

Ovo umesto da bude VEOMA LEP KOMERCIJALNI DOGADJAJ U SRBIJI/HENKEL-NAJBOLJA PRIVATIZACIJA U SRBIJI I SIRE/,Pretvorilo se u. VUCICEV MONOLOG.
Ispada da nije vazno sto ljudi ulazu,rade ,izvoze,zaposljavaju,placaju porez.

ratomir

pre 9 godina

Sa stavovima koje propagira Šešelj i od kojih on nikada odustati neće, ne mogu u koaliciju ni DSS i DVERI, s kamoli neka ozbiljna stranka.

zmajognjeni

pre 9 godina

"Oni su doneli odluku o tome da li puštaju gospodina Šešelja, doneli su odluku o tome kada ga puštaju, nas niko ništa nije ni pitao, niti konsultovao, niti nam bilo šta rekao. Od nas nisu ništa ni tražili, ono što su tražili, nešto malo, mi smo učinili, ni u šta se nismo mešali", kazao je Vučić.

nista nisu trazili a ono sto su trazili uradili smo... pa da li je moguce?!

nenad009

pre 9 godina

Hm, pa kako sada može ovo da kaže? Zar Vulin nije na TV-u izjavio da je gospodar Vučić uticao da puste Šešelja? Ništa mi sada nije jasno, a sa ovima na vlasti ni ranije ih nisam kapirao

moj osecaj

pre 9 godina

Ja ipak misim da se Vucic, kao predsednik vlade Srbije trebao javno ograditi od Seseljovih reci, ali on to nije uradio NI JEDAN PUT nakon sto je Seselj dosao u Srbiju.
Narocito imajucu u vidu da su Vucic i Seselj bili preko 15 godina bili u istoj politickoj stranki.
Jednostavno mislim da Seselji Vucic imaju nekakav 'precutni dogovor o nenapadanju' po onoj krilatci: "Ne diram i ne pominjem ja tebe, ali isto tako ocekujem da ti mene ne diras i ne pominjes" i da bas radi toga Vucic nikako javno ne pominje Seselja [osim sto mu je javno pozeleo dobro zdravlje]

nenad009

pre 9 godina

Hm, pa kako sada može ovo da kaže? Zar Vulin nije na TV-u izjavio da je gospodar Vučić uticao da puste Šešelja? Ništa mi sada nije jasno, a sa ovima na vlasti ni ranije ih nisam kapirao

Gripe Split

pre 9 godina

Šešelja se nitko u Hrvatskoj ne boji, i ova histerije politicara je omalovazavanje i degradiranje Hrvatske. Bez obzira sta su uskoro izbori za predsjednika HR ovo je potpuno nepotrebno. Kako ces se plasit nekoga koga si potukao do nogu, iako si bilo deseterostruko slabije naoruzan od neprijatelja, i iako si imao i vanjsku agresiju i unutarnju pobunu u isto vrijeme. Pobjednik se ne smije ovako ponasati. A tek sta da kazem na fraze koje dolaze iz usta elite Srbije kao ona o " faktoru mira i stabilnosti ", jao. Kako ces bre da budes faktor sa 25% nezaposlenih i placama od 250e ? To jedino moze biti znak nestabilnosti. A ludega svita lipi moji...

Bojan

pre 9 godina

Ma bre hrvati....zar stvarno mislite da vam je Seselj pretnja?
Nema nikakvu moc a to sto prica nema tezinu vecu od gluposti.
Slazem se da vredja ali vredja i lupanje cirilicnih natpisa.

OKSIMORON

pre 9 godina

Po onoj našoj staroj poslovici:brigo(Šešelj) moja pređi na drugoga!Zapadnjaci će sve spinovati da bi pred svojim građanima izgledali kao jagnjići.

Sasa RS

pre 9 godina

Šešelja se nitko u Hrvatskoj ne boji, i ova histerije politicara je omalovazavanje i degradiranje Hrvatske. Bez obzira sta su uskoro izbori za predsjednika HR ovo je potpuno nepotrebno. Kako ces se plasit nekoga koga si potukao do nogu, iako si bilo deseterostruko slabije naoruzan od neprijatelja, i iako si imao i vanjsku agresiju i unutarnju pobunu u isto vrijeme. Pobjednik se ne smije ovako ponasati. A tek sta da kazem na fraze koje dolaze iz usta elite Srbije kao ona o " faktoru mira i stabilnosti ", jao. Kako ces bre da budes faktor sa 25% nezaposlenih i placama od 250e ? To jedino moze biti znak nestabilnosti. A ludega svita lipi moji...
(Gripe Split, 25. novembar 2014 17:06)

Ajde ne k**i majke ti o nekoj pobjedi.Vi nekog porazili, da je slobo imao m**a kao sto nije oduvali bi vas kao igracku.Nemam nista protiv Hrvata ali vise ste pretjerali sa tim lazima o pobjedi.Gledajte svoja posla i svoje plate jer vidim da samo u Sisku ovih dana ostaje bez posla 12500 ljudi!

ANTONIO

pre 9 godina

Ni ja ne vidim zašto se od Srbije traži da osudi Šešeljevo političko delovanje. Ako nisu želeli da se bavi politikom, trebali su to da mu postave kao uslov prilikom puštanja, jer Šešelj je isto pričao i pre Haga i u samom sudu, tako da ne znam ko je očekivao nešto drugo, po njegovom izlasku.

zmajognjeni

pre 9 godina

"Oni su doneli odluku o tome da li puštaju gospodina Šešelja, doneli su odluku o tome kada ga puštaju, nas niko ništa nije ni pitao, niti konsultovao, niti nam bilo šta rekao. Od nas nisu ništa ni tražili, ono što su tražili, nešto malo, mi smo učinili, ni u šta se nismo mešali", kazao je Vučić.

nista nisu trazili a ono sto su trazili uradili smo... pa da li je moguce?!

ratomir

pre 9 godina

Sa stavovima koje propagira Šešelj i od kojih on nikada odustati neće, ne mogu u koaliciju ni DSS i DVERI, s kamoli neka ozbiljna stranka.

marija

pre 9 godina

Nije Vlada kriva sto su oni pustili Seselja,njegove izjave ionako podrzava veoma mali broj ljudi,jer je ta ideologija o velikoj Srbiji ostala u proslosti

Joker

pre 9 godina

Ja prosto moram da kažem da je Vučić u pravu, iako sam veliki kritičar njegovog dela. Šešelja niko iz vlasti nije čekao na aerodromu, pravio mu dočeke, mitinge i slično. Čekali su ga simpatizeri i porodica i to je sasvim u redu. A ako ćemo iskreno, čovek je politički mrtav, ostaje mu ova izlizana retorika na koju pada vrlo mali broj ljudi. Možda uspe da pređe cenzus na sledećim izborima, ali bilo kakvu veću političku moć nema šanse Šešelj da osvoji... Tako da komšijama želim mirnu budućnost, ne morate da se cimate oko ovog čoveka...

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Gospodar maketa. Inace je nejasno,kakve on veze ima sa Henkel Merimom? Zasto se slikao?! Taj prosireni pogon sto uposljava 20 radnika je poceo da radi pre vise meseci,i to je privatna investicija fabrike koja radi u Srbiji 10 ak godina. Odlukabo prosirenju je.doneta krajem 2011 god ! Kakve sad veze ima Av1 sa tim? Jel obisao 14. oktobar ili Župu? Ili onih 28.500 ljudi na birou??!

simonida

pre 9 godina

Lepo čovek rekao,Haški tribunal ga je pustio,ko je nas pitao.A kad je već tako onda bi g.Kirbi (kao ambasador Amerike) trebao da ga stišava,jer ipak su ga oni osnovali

Tijana

pre 9 godina

Premijer i Vlada Srbije se trude da vrate zemlju na evropski kolosek ali unutrasje i spoljasnje struje pokusavaju da ga osujete na tom putu. Saradnja sa Crnom Gorom i njenim premijerom Djukanovic je u cilju normalizacije odnosa jer je gospodin Djukanovic faktor stabilnosti na Balkanu unazad 20 godina. Istu poziciju je zauzeo i Aleksandar Vucic kao faktor stabilnosti u Srbiji i to je ono sto se nekima ne dopada te su doveli Seselja da nas vrace u 90te. Podrska premijeru. Vreme curi i treba ici samo napred!

Ljubomir

pre 9 godina

Normalni građani ove Srbije neće više da gledaju u prošlost i osvrću se na političare kao što je Šešelj. Već 2003. je izgubio rejting i radikali nikad više neće biti u stanju da predju cenzus. Naša deca zaslužuju bar toliko da ne moraju iz Skupštine nikad više da slušaju radikale.

ZuZiZu

pre 9 godina

E, ako si im rekao, njihove igrarije su dale vetar u leđa Šešeljevom nakaradnom megalomanstvu, stoga bilo kakva njihova kritika na račun Srbije i Vlade Srbije, jednostavno, nije na mestu.

Hedona

pre 9 godina

Puštanje Šešelja iz Haga premijer sa tim nema ništa,niko ih nije konsultovao,niti im je rekao za mišljenje.Šešelj je pušten da bi zaista pravio destabilizaciju na celom Balkanu i širio tenzije.Odluka Haškog suda je bila takva da bude pušten zbog bolesti,ko bi rekao da će se baviti politikom pre nego što bi se lečio.Svi znamo da je Šešelj teško bolestan i ne trebaju naši susedi da obraćaju pažnju na njega Srbija sa tim nema ništa,jer sadašnji premijer Aleksandar Vučić radi na jačanju ekonomije i saradnje sa celim regionom kako bi Srbija,bila faktor mira i stabilnosti u celom regionu.

Kaca

pre 9 godina

Ocekivali su od Seselja da ce napraviti haos u Srbiji,da ce se obustaviti reforme,da se spreci da Srbija stane na noge,da zaustave dolazak investicija ali nisu znali kakav je stvarno Seselj i da ce njih zaboleti glava zbog njegovog pustanja!

Majda S

pre 9 godina

U Srbiji gotovo i da nije bilo reakcije na privremenu slobodu gospodina Seselja. Nekolicina radikalnih aktivista iz citave Srbije dosla na miting, pojeli po sendvic, malo se proveselili i to je to. Drzavni vrh mu i ne pridaje nekakvu vaznost, uz zelje za ozdravljenje, imaju svoja posla..mnogo vaznija za Srbiju i narod

ZEOLIT

pre 9 godina

Ne vidim razlog tolikoj polemici i raspravi Haga kao i optuzbama na racun Vlade Srbije vezane za Seselja.On je jedan od mnogih Haskih pritvorenika koji je privremeno pusten na slobodu iz zdravstvenih razloga.

MajdaMM

pre 9 godina

Za svoje odluke su krivi sami, ne treba Srbiju kriviti što su pustili Šešelja, nit treba da ih njegova retorika iznenađuje, pa on se nije menjao od 90-tih, dok u Srbiji ima i pomaka i promena na bolje.

Pera Detlić

pre 9 godina

Svako se češe tamo gde ga svrbi, pa tako i bratska Hrvatska. Možda se oni negde i prepoznaju u Šešeljevoj retorici, ko će ga znati... Ipak, treba pitati njih, a ne nas.

dejo 70

pre 9 godina

Bilo sta da je Vucic rekao ili uradio,sve jedno bio bi osudjen na kritiku.Pustio je Seselja da se iscirkusira dan-dva,ovaj video da je zavrsio karijeru i stvar gotova

Braco

pre 9 godina

Ne treba Hrvatska da trazi od Srbije da spreci Seselju da se bavi javnim zivotom nego neko to trazi od Amerike koja i upravlja Hagom i koja je i nalozila da se oslobodi Seselj!Dosta smo se mi patili s njim!

Nemanja

pre 9 godina

Pored svih problema koje imamo samo nam je jos trebalo da puste Seselja da nam opet pravi probleme!Mi cim krenemo nekim dobrim putem kojim bi se zemlja iscupala iz ovog jadnog stanja uvek nam neko baca klipove pod tockove i pokusava da nas onemoguci i oteza nam stvari!Sva sreca pa ova igra Haga nije uspela jer je i ljudima dosta demagogije i vecite ratoborne politike!

ilic

pre 9 godina

Premijeru mekog srca, dokle je po tebi Seselj trebao biti u Hagu, verovatno dok ne umre, covece ti si bio u timu za odbranu Seselja, ili mislis da je svima svraka popila mozak,

Nebojša

pre 9 godina

Pozitivno je da premijer ima stav, da izjave Voislava Šešelja ne smeju da remete klimu dobrih odnosa zemalja Zapadnog Balkana.
Onaj ko je pustio ovog optuženika na privremenu slobodu je vervatno imao na umu štetu koju će Šešelj praviti po međunacionalne odnose.
Tužno ...

Jovo

pre 9 godina

Oni pustili Seselja da bi naudio Vucicu i dali mu punu slobodu da se opet vrati politici i njegovoj retorici ali nisu mislili da ce se to njima obiti o glavi!Neka ga sada oni hapse i vode u Hag a ne da to traze od nase drzave!

JAJA

pre 9 godina

Ljudi nije vise Sesalj niti Hrvacka, Srbija, Albanija. Kako bre ne vidite da je ovde nesto vece u pitanju da su ovo samo lutke a da neko odozgore vuce te lutke kncicima. Junaci koji vuku lutke ne pojavljuju se u pozoristu dok se predstava ne zavrsi nego se poklone na kraju predstave. Cuvajmo se ljudi zajdno samo nas to moze spasii od bilo koje ideologije. Srbin, Hrvat, Bosanac, Crnogorac, Makedonac, Albanac. Udrzimo se zajedno i pokazimo im da smo bolji i da nas ovo ne zanima. U svakoj zemlji postoje dobri i losi samo sto ovi losi paradiraju a dobri cute. Ja bih Sesalja stavio odavno u zatvor, ali i premijera Hrvatske i svih onih koji sire mrznju osnovanu od stranih placenika. Unistise nam zemlju, privredu osiromasise narod i sada kada se narod miri, oni se plase da se pomirimo. Nismo mi glupi ni Srbi ni Hrvati mi smo jedan narod mozemo i mi praviti i raditi kao nemci to smo dokazali. Mozemo veoma brzo napraviti ekonomiju i podici privredu ako se narod ujedinni. Svi uce na greskama nemoj mo se opet vracati u proslost nego pomozimo jednim drugima, u ovom danasnjem svetu gde se svi mrze i ubijau.

andrej

pre 9 godina

Verovatno su ga pustili da bi destabilizovali Srbiju.No cim se vratio videli smo da je covek ostao "zarobljen u proslosti" - ista retorika, iste otrcane fraze,sejanje mrznje itd. Niko vise ne naseda na to!
Mislim da je vecina ljudi svesna zasto su ga poslali u Srbiju, tako da to ponistava sve njegove izjave,dobre ili lose, svejedno,sve ima za cilj haos, rasulo u Srbiji, a tome se vecina ljudi opire.

Auto

pre 9 godina

Svi znamo da Seselj nije cvece,ali isto tako bi trebali Hrvati da pogledaju sebe i zapitaju se dal su oni ok...zna se sta je bilo sa njihovim "herojima".A Hag i Evropa su trebali vec da budu spremni sta ce Seselj sve da radi...tako da skroz je glupo da se sad Srbija napada kad se sve unapred znalo...

Jelena

pre 9 godina

Drzava odlucno ignorise izjave Seselja i ne daje mu nikakvu podrsku, te ne vidim sta vise treba da uradimo po tom pitanju. Oni su ga i pustili kako bi pokusali da nas destabilizuju zbog nastojanja da se vodi nezavisna politika, u interesu nase zemlje.

Kerber

pre 9 godina

Bramerc sad može da se šetka po svetu pošto su pustili Šešelja. Dokazali su da su politički sud. Držati nekog tolike godine u pritvoru i pustiti ga bez presude je veliki presedan u međunarodnom pravu. Sad odjednom nema ni žalbe. Sve je samo politika, nažalost.

Milijan

pre 9 godina

Ko god je očekivao da će puštanjem šešelja na slobodu destabilizovati Srbiju, prevario se. On čak nije više ni medijski atraktivan. Slegla se prašina, i sam Šešelj je valjda shvatio da ovo nije ista situacija, kakvu je ostavio pre 12 godina.

Vukota

pre 9 godina

Radikali su imali 2% na prošlikm izborima odnosno 72303 glasa, neka im Šešelj donose u najboljem slučaju još toliko, opet im fali mnogo toga za cenzus. Rušenje vlasti kako najavljuje, odnosno nekog ko ima preko 1.700.000 glasova je nemoguća misija taman da se skupe u koaliciji i sa DS i još nekoliko stranaka.

Enonema

pre 9 godina

Vučić, Nikolić a i cela vlada imaju mnogo preča posla nego da se bave Šešeljom i njegovim suludim, bolesnim izjavama i govorima. Haški tribual je tražio minimum garancije od Srbije što je i dobio, ali Hrvatska mora da se žali svojim prijateljima koji su omogućili i učestvovali u Šešeljovom puštanju. Da je ispunio očekivanja svih njih, a i delom onih u Srbiji (DS, SRS) i uspeo da unese haos među građane, i da uspori i omete sprovođenje reformi, niko se ne bi bunio, ali kako do toga nije došlo nastaju problemi. Njegova retorika je uvek ista i sada i pre 12 godina. Vučić mu je poželeo dobrodošlicu i dobro zdravlje i nema vremena da se bavi njime, već stvaranjem boljeg života građana.

М. Ковачевић

pre 9 godina

@Shine yuo crazy diamond,

Шешељ није грађанин тамо неке државе, већ је грађанин Србије- Зато се вратио у Србију.
Влада Србије је дала гаранције- Тачно! Ни један Србин не треба да буде у "затвору" ван Србије, то је била највећа грешка. Наше унутрашње проблеме, треба сами да решавамо. Нисмо неспособни. Ми смо суверена држава!

Вучић је поступио као прави државник, политичар светске класе- Није дозволио да га понесу емоције или сујета. У државотворној политици нема места сујети.

Чисто да одговорим, пошто видим да слабо бараташ информацијама. Поздрав!

Kefalo

pre 9 godina

Nije pusten Seselj da donese mir u Srbiji nego da unese nemir u Srbiju ali nisu racunali da ce se Seselj opet vratiti staroj politici nego su mislili da ce biti usmeren samo na borbu protiv Vucica!E pa nek se sada zamisle!

nap

pre 9 godina

ma nisu nas pitali ni za vaznije stvari od seselja. pametno zboris aco svaka ti je kao u njegusa. testiraju snagu tebe i cele vlade. ako je nesto moglo da poljiulja vladu onda je to ova situacija. ali nije vucic veverica on je mali vuk vucic. bravo za premijer

Živković

pre 9 godina

Stabilnost u regionu i kod nas je u stvari ono što nam najviše treba. Videli smo i u poslednje vreme koliko ima budala na sve strane i da im je dovoljna samo jedna mala iskra da naprave požar.

ZuZiZu

pre 9 godina

E, ako si im rekao, njihove igrarije su dale vetar u leđa Šešeljevom nakaradnom megalomanstvu, stoga bilo kakva njihova kritika na račun Srbije i Vlade Srbije, jednostavno, nije na mestu.

Jastreb

pre 9 godina

Potpuno bespotrebne tenzije zbog Šešeljeve retorike. Šešelj nije Srbija i Srbija se ogradila od njegovih suludih ideja i izjava. Kome nije jasno moraće što pre da shvati da Srbiju zanima samo budućnost i oporavak urušene zemlje a ne Šešelj koji je prošlost u svakom smislu te reči.

Grunf

pre 9 godina

Kakve ima veze otvaranje novog proizvodnog pogona Henkela sa Hagom i Vojislavom Šešeljem?Ajde neka ima neku vezu.Premijer je tu pa je tu.Što nije pričao i o klimatskim promenama,ekologiji,to bi bar imalo kao veze sa Henkel industrijom.Ajd sad da ne sitničarim.Možda sam nešto promašio ali mi se čini da je Srbija pitana da da saglasnost za dolazak Šešelja.Zar se deo naše spoljne politike,tužilaštvp za ratne zločine nije zalagalo da se optuženima za ratne zločine sudi u Srbiji i da eventualno kaznu zatvora izdržavaju u Srbiji.Znači oni nas nisu ništa pitali a Srbiaj se nije mešala tj.odgovorni za svog gradjanina kakav god da je naš je i optužen za ratni zločin.Kao po običaju najbolje je ne mešati se u posao koji obavljam zar ne.Ni ja ne razumem citat "Oprostiće ti Djura što te je tukao"i šta ima veze Henkel-Hag-Šešelj.Da li Vi to govorite o Hagu medjunarodnom sudu čiste savesti,nepokvarenom od utivaja ovog modernog sveta koji je spreman da oprosti sve iako su sve ove godine radili iz najbolje namere mada se može pre reći da je Hag više puta zvao pa je možda dobio odgovror:"možda niste okrenuli pravi broj, ali ste dobili onoga koga ste tražili“ dok dvojac bez kormilara sa ponosom gleda sliku Šešelja.Hrvatis u za onu trojicu generela spremili slavlje,ovacije,govorancije,heroji Hrvatske.Dok je kako ste nekada sami govorili vodili odbarambeni,oslobodilački rat u komšiluku i zamerili se polovini sveta i proglašeni krivcem Srbija je svojim oslobodiocima okrenula ledja zar ne.Zašto.

Tom

pre 9 godina

To pitanje nema nikakve veze sa vladom Srbije i Vučićem. Tribunal valjda sam donosi odluke... valjda je i tamo sudstvo nezavisno, kao i kod nas, zar ne?

chicha iz borche

pre 9 godina

"... veoma sam ozbiljan i odgovoran čovek i ne znam šta bih vam na to rekao" Ja bih dodao i veoma skroman čovek.
Neka pogleda šta je izvaljivao, pardon izjavljivao o Šešelju pre nego što se pretvorio u naprednjaka (posle 15 dana kolebanja). Verovatno bi bio najsrećniji da su ga kao Slobu vratili u zemlju u najlon džaku.

Stefan

pre 9 godina

Kako vas niko nije pitao? Jel ste čuli Vulina kad je rekao da si upravo ti Vučiću zaslužan za privremeno puštanje dr. Šešelja? E sada ćeš da vidiš šta je manipulacija. Za razliku od tvojih "doktora" iz vlade, Šešelj je pravi profesionalac. A onaj "siroti" deo Srbije koji je glasao za tebe veruje crvenom vojvodi više nego tebi i ti to dobro znaš!

GALE

pre 9 godina

Neka kude,to im je i posao.A sto se tice Seselja srecom njegova politika vise ne prolazi kod gradjana Srbije,tako da gledamo samo ka buducnosti u EU i budemo skoncentrisani samo na taj put jer EU nam nikada nije bila bliza.

pilika

pre 9 godina

Šešelj zahteve Haga za puštanje nije prihvatio, tako da sada sudije koje su ga pustile neka dođu da ga hapse kada bude trebao da dođe na izricanje presude, i neka ništa ne traže od države Srbije.

Marijana M

pre 9 godina

Seselj je samo vruc krompir pripremljen u evropskoj kuhinji, a poslat nama da se ili opecemo ili ga svarimo. Mudrim stavom najpre premijera, da ne obraca paznju na tu personu, ne komentarise i ostalo, kao i ignorisanjem od strane naroda, Evropa je shvatila da su se preracunali. Destabilizacija propala

Ivke car

pre 9 godina

Hrvati se spremaju za izbore i prave kampsnju nad nasom mukom, nema tu nikakve zavere. Vucic je ovde 100% u pravu, nemamo mi nikakve veze sa ovim, oni su ga pustili.

natasa

pre 9 godina

Garancije su date jer su trazene od nas a sve zbog njegovog loseg zdravstvenog stanja.Pa ocekivala sam ga na nosilima....Ali covek dodje u Srbiju u ne tako losem stanju,drzi mitinge,siri mrznju...Pa ako je neko imao uvid u to kako mu je onda je to Haski tribunal a ipak ga je pustio iskljucivo iz tog razloga....NAVODNO!!!

Marija Dolezal

pre 9 godina

To sto Sabor Hrvatske osudjuje Seseljev govor mrznje
i trazi ponistavanje odluke o njegovom pustanju na privremenu slobodu je nesto na sto oni imaju pravo i to je sasvim u redu. Seselj je zaista rekao puno neprimerenih stvari otkako se vratio iz Haga. Ali ne shvatam kakve veze drzava Srbija ima sa tim. Premijer je potpuno tacno rekao da mi nismo trazili njegovo pustanje, pruzili smo mu podrsku jer je on pre svega gradjanin ove zemlje i ona ima obavezu da podrzava i pomaze svoje gradjane. Ali ta drzava nije stala iza Seselja, cak je bilo misljenja da je njegov povratak u Srbiju bio cin uperen protiv nje. Seselja niko ne podrzava ni zvanicno ni nezvanicno pa niko drugi i ne moze biti kriv zbog njegovih neodmerenih izjava. i neprikladnog ponasanja kao sto ni hrvatske vlasti ne mogu da kontrolisu prostacko, histericno i antisrpsko ponasanje kojem smo bili svedoci u prethodnom periodu.

Lola X

pre 9 godina

Jasni ciljevi i namere su postojale slanjem Seselja u momentu kada neko iznutra potpomognut spolja pokusava da destabilizuje drzavu.Naravno,to nece uspeti.

Molim lepo

pre 9 godina

A dokle Hrvatima neko stalno treba da se izvinjava? Da li su se oni izvinjavali nama kada su po njihovim ulicama se skupljale desnicarske grupe, ustaze i neonacisti oko one cirilicne table i govorili OPET Srbe na vrbe!

komentator

pre 9 godina

Naša deca zaslužuju bar toliko da ne moraju iz Skupštine nikad više da slušaju radikale.
(Ljubomir, 25. novembar 2014 18:22)

Slušamo ih i danas, samo su to "maskirani" radikali, napredni i evropski orjentisani! Slika je fenomenalna, Henkel, Bref i "napuderisani vođa"!

Kiklop

pre 9 godina

Tacno tako,niti znamo sto su ga drzali 11 godina,ni sto ga sada odjednom pustaju.On najavljuje povratak politici a navodno bolestan.Nista tu nije niti jasno niti logicno,a vidim da Vucic nece da se upusta previse,jer mu ionako sve zameraju,narocito ono sto nije uradio.

@Jagoda@

pre 9 godina

Šešelja je Hag pustio zbog lošeg zdravstvenog stanja. Vlada Srbije i premijer se nisu protivili odluci Haškog tribunala. E sad, što je Šešelj umesto da se posveti zdravlju počeo da se bavi politikom održava miting, konferenciju za novinare, širi mržnju to je bila lično njegova odluka. Mislim da je Hag ipak trebalo da mu zabrani javne nastupe u političke svrhe.

Pametnjaković

pre 9 godina

Onaj ko je dao garancije za Šešelja taj je i odgovoran. Ko je dao garancije? Bez garancija sud ne bi pustio Šešelja. Ako su neki zvaničnici Srbije dali, oni su krivi. Ja da sam na vlasti nikada ne bih dao garancije za tog kretena.

Ja

pre 9 godina

Ovo umesto da bude VEOMA LEP KOMERCIJALNI DOGADJAJ U SRBIJI/HENKEL-NAJBOLJA PRIVATIZACIJA U SRBIJI I SIRE/,Pretvorilo se u. VUCICEV MONOLOG.
Ispada da nije vazno sto ljudi ulazu,rade ,izvoze,zaposljavaju,placaju porez.

bockoo

pre 9 godina

Šta hoće Hrvati?
Šta ste se bre uplašili jednog bolesnog čoveka.
Pa vi ste bre zemlja Europske unije i Nato alijanse. Vaša nacionalna bezbednost nije više vaš problem.

milan

pre 9 godina

Kako niko ništa nije pitao kada je Srbija morala da da garancije za Šešelja, da on neće ćutati to si ti Vučiću kao njegov dugogodišnji sledbenik najbolje znao.

Ivana

pre 9 godina

Prvo, ljudi u Haškom tribunalu su znali kakav je Šešelj lik, pre nego što su ga pustili, jer je kod njih gostovao skoro 12 godina, drugo gde bi stigao Vučić kad bi se bavio izjavama svakog ponaosob kome se hoće da svašta priča.

Бојан Илић

pre 9 godina

Па морају да нађу неки нови "услов" јер испуњавамо и што треба и не треба!

Германо-саксонци нам НИКАД нису мислили добро!

Djole15

pre 9 godina

Mišljenja sam da ne treba premijer da snosi odgovornost za ono što svaki građanin ponaosob izgovori, kolektivna odgovornost je naša ružna prošlost, svako je individua za sebe i u skladu sa time treba da se ponaša.

Andjela

pre 9 godina

Premijer je potpuno u pravu, a Šešelja treba ostaviti da se leči, jer se zato i vratio otuda, njegova politika davna je prošlost za Srbiju.

Boro9

pre 9 godina

Vučiću pitaj ih za ćirilične table. Ćirilicu je u Hrvatskoj u zadnjih 100 godina zabranio prvo Ante Pavećić, pa onda Tuđmanov režim. Nek se odrede i oni o tome.

Mladenko Đokić

pre 9 godina

@bockoo: Ne plaše se oni Šešelja , jer vrlo dobro oni znaju da Šešelj i njegova politika nema nikakvog uticaja na političkoj sceni Srbije. Međutim neke države pokušavaju da Šešelja iskorisre za svoju predizbornu kampanju, a ima onih kojima je zasmetala previlika popularnost premijera Srbije među njegovim građanima , pa su mislili da sa pojavom Šešelja ta popularnost malo oslabi. I jedni i drugi su imali pogrešne procene.

Romanija

pre 9 godina

@ Ivan Grozni:Na sva vaša pitanja vrlo jednostavan se može dati odgovor. Neke države pokušavaju da koriste Šešelja u svoju predizbornu kampanju , a nekima je zasmetala prevelika popularnost premijera Srbije među svojim građana, pa su smatrali da sa Šešeljom mogu tu popularnost smanjiti. Međutim očigledno da su im namere bile pogrešne.

bojanilo

pre 9 godina

Svima je jasno da haški Tribunal nije pustio Šešelja iz humanih, nego političkih pobuda. Zašto bi se zvanična Srbija ograđivala od bil kakvih njegovih izjava, kada mu je omugućeno da se slobodno bavi politikom

Verka

pre 9 godina

Veoma zamršena situacija koja ima za cilj ponovo napade na Srbiju koja se jedva izvukla iz omče nacionalizma i tendencije napada na susede u okolini. Lavina opet kreće Šešeljevim puštanjem i njegovim govorima mržnje i antagonizma. Kako lavinu zaustaviti? Skoro nikako...

Simce

pre 9 godina

Ma meni sva ova prica oko Seselja postaje smesna, ko jos slusa i veruje u gluposti koje on prica... To da je pusten iz tribunala sa nekom namerom stoji ali zar treba njega da se plasimo.

Simona

pre 9 godina

Jasno je svima da je Seseljeva politika davno prevazidjena i da retko ko vise slusa sta on prica, jednostavno vise ne prolaze te gluposti koje je on umislio.

mishica

pre 9 godina

Lepo kaze premijer, treba da se usmerimo na ekonomiju, razvoj i investicije i da razvijamo zemlju. To sa Seseljem je ionako samo mlacenje prazne slame i deza vu.

vlada adamovic ub

pre 9 godina

"Veoma sam ozbiljan i odgovoran čovek...". Ništa smešnije danas nisam čuo. O tvojoj ozbiljnosti i odgovornosti dovoljno znamo hvala bogu lako je proveriti. Šta je sa projektom velike srbije, srpskog nepodeljenog kosova, mercedesom, stanovima od 380e/m2, ... ... ... ...?

Poznavalac Prilika

pre 9 godina

Iz usta Ace bivseg radikala i decenijskog Seseljevog potrcka zadnje dve nedelje izbijaju stare radikalske metode , a koliko vidim zadnje dve nedelje mu sve smeta americko , prvo se ismejava americkoj televiziji , pa sad prica kako ga Hag nije nista pitao i tako to.
Pa jel Hag treba da pita velikog vodju Acu sta ce da radi?
Bivsi radikal Aca se pravi naivan kao da nije deceniju bio pod skutama Vojislava Seselja , ako je Aca "to zaboravio" sa sve njegovim glasacima, EU i Amerika nisu.

Upravo su ih i EU i Amerika doveli na vlast jer su shvatli da je lepi Bokica Tadic lazni evropejac i da je saradnik vojne bezbednosti gde su sve brkati ruski igraci i placenici.
A bivsi radikal Aca sa nebioloskim ocem iz Bajcetine masterom Tomislavom za uzvrat pravi Putinu paradu u Beogradu i pomeraju dan oslobodjenja Beograda po zelji tovarisha Putina.
O velikom prisustvu u Srbiji KGB agenture ne vredi ni trositi reci, cak je i Nemacka to upozorila .

Neki izgleda polako skidaju evropska opeglana odela u Srbiji i spremaju se da obuku KGB sinjele ponovo.

A KGB sinjeli i Udbaska ruska gubernija u srcu Evrope je zadnje sto EU i Amerika zele, ali to izgleda neki i dalje ne kapiraju u Srbiji, a bojim se da ce neki opet ponavljati razred .

Igor

pre 9 godina

Aco ti prvi treba da kazes da ovi tvoji EU prijatelji ostve Vojislava Seselja da se lijeci jer Voislav Seselj je pobijedio taj Haski tribunal u kome se sudi Srbima, a drugo ti si postao faca zahvaljujuci dr Vojislavu Seselju.

beba

pre 9 godina

Srbija je iskreno privržena regionalnoj stabilnosti i prosperitetu čitavog regiona. šešeljeve izjave su deo njegovog tradicionalnog političkog vokabulara, sa kojim naša vlada nema ništa zajedničko

Jole Curcic

pre 9 godina

Gospodar maketa. Inace je nejasno,kakve on veze ima sa Henkel Merimom? Zasto se slikao?! Taj prosireni pogon sto uposljava 20 radnika je poceo da radi pre vise meseci,i to je privatna investicija fabrike koja radi u Srbiji 10 ak godina. Odlukabo prosirenju je.doneta krajem 2011 god ! Kakve sad veze ima Av1 sa tim? Jel obisao 14. oktobar ili Župu? Ili onih 28.500 ljudi na birou??!
(Kancelarija za brze odgovore., 25. novembar 2014 17:33)

Slazem se sa vasim komentarom 100%.
Evo ja sam odrastao u Skandinaviji i u poslednjih 20 godina, uopste se ne secam da su Premijer Ministri nekih od drzava, bili i slikali se kada se neka firma otvori...a otvaralo se bogami mnogo firmi...
To jednostavno nije posao Premijera.
On mora da stvara uslove i zakone za nove firme i mora imati sposobne i postene ljude na svim pozicijama koji ce to raditi...sve dok se on slika pored svake nove firme, ljudi ga vide kao covek koji pokusava da stvara sebi dobar imidz, sakuplja par glasova i nista vise...

ĐORĐE

pre 9 godina

Presednik falsifikovao diplomu?! Netačno. Presednik samo nije polagao ispite kao svi ostali studenti. Ocene su mu upisivane bez polaganja, ali treba imati razumevanja za to, jer je PreCednik mnogo zauzet pravljenjem šljivovice.

neobavestena

pre 9 godina

Ja cu ti Vucicu kazem sto su ga pustili bez nekih vecih uslova.
Odsluzio si svoje, ostalo ce ti se kazati samo.
Ako je ovaj narod zaboravio ko si i sta si bio, ovde na Zapadu su teska zlopamtila (slucaj Nemacke ambasade)

alo

pre 9 godina

pa i vucic i nikolic su zajedno sa seseljem devedetih pozivali na rat i ubijanje i klanje jljudi zardjalim kasikama? sta se sad ogradjuju kakvi su bre to ljudi - ustvari nije mi cudno takvi su svi politicari danas jedno sutra drugo

Hrvoje

pre 9 godina

Da sada vam je šešelj lud, a ranih devedesetih kad je mirisala riva u Zadru, ogulinski kupus i nešto u Virovitici, onda je bio veliki vojvoda.
E srbi brzo zaboravljate svoje junačine.

Olijana

pre 9 godina

Hrvatske reakcije su neprimerene jer oni svaki dan imaju na desetine slicnih nacionalistickih komentara i niko se od zvanicnika ne oglasava po tom pitanju!!

devil

pre 9 godina

Pustili ga da baci kasiku u srbiji . Kostace ih njegova sahrana i transport kovcega , a to sto lupetate nema veze ni sa Vladom ni sa glupim vuckom.pozdrav

somebody

pre 9 godina

Vucicu,Hag je pitao Srbiju o Seselju,trazili su da bude izrucen, samo si tad bio istomisljenik sa Seseljem i Kolo zajedno vodili. Seselj je otisao sam za Hag i sad se cudis da te nisu pitali (Srbiju) kad su ga pustili.Okolnosti su se promenule i ti bi najradije da ga vise ne vidis i ne cujes i zaboravljas da bez Seselja ni ti ne bi bio gde jesi!
Gorka istina

BATO

pre 9 godina

Вучић или је пролупао тоталис или стварно мисли да је народ толико луд?
Памти овај народ више већ што мисли умишљени труст мозгова.

Korov brzo raste i gusi sve zivo

pre 9 godina

Znaci ni tebe niko nista nije pitao, nego rekao samo daj garanciju!
Stvarno hrabro od tebe sto si to odbio, samo bi prava kukavica i beskicmenjak pristao da radi protiv sebe i drzave!

Shine yuo crazy diamond

pre 9 godina

"Moram da priznam da sve to prilično ne razumem i da me podseća na genijalnog Dušana Kovačevića iz 'Balkanskog špijuna', kada kaže: 'Oprostiće ti Đura što te je tukao. Ne znam šta da odgovorim,

Много се ти правиш наиван и блесав, па на тај начин покушаваш да будеш генијалнији чак и од самог Д. Ковачевића. Међутим ствари стоје управо супротно од оног, што желиш да свима продаш као рог за свећу. Није Шешељ из Хага отишао у неку нама далеку државу, где је председник владе неко ко се не презива Вучић, већ је управо дошао у земљу Србију, где си ти "геније" премијер, и управо у твојој држави, "премијеру", тај исти Шешељ просипа "бисере", а бога ми и по неки "дијамант". Управо због те ситнице, што си ти премијер државе у коју је Шешељ дошао, си одговоран и дужан да реагујеш на све "бисере" и "дијаманте" које он, а и свако други просипа у јавности.

Sofronije

pre 9 godina

sto drugim recima znaci, a onako kako nam vodja pustanje Seselja tumaci jer njega niko nista nije pitao, niti konsultovao, niti rekao, bice da ce licno Bramerc doci da hapsi Seselja i odvede ga u Hag na izricanje presude - e stvarno ovo dodje kao papazjanija diplomatija.

Madjari svaka cast zbog pedale MMF-u

pre 9 godina

A ja sam mislio da Vucko zeli samo Seselju dobro zdravlje... Kako poentiraju ovi iz Haga?! Sada zele da Vucko uhapsi Seselja. Vuckooooo

janko

pre 9 godina

Jadno je sve ovo a još je jadnije što ovaj ima retoriku ovog što je ima a pričaju jedan o drugom kao da se ne poznaju.
Da li smo mi uopste svesni kuda mi idemo i kako ćemo zavrsiti? Mislim da nama nema pomoći.

Milan-Indjija

pre 9 godina

@ Gripe Split
Bravo za komentar. Jedna zemlja ako pretenduje da bude faktor stabilnosti i koja zeli da bude vazna karika u regionu, NIKAKO ne moze biti najgore pozicionirana kako ekonomski tako i politicki. Srbija je od uvek imala kompleks vise vrednosti ali samo na papiru i u glavama. Stvarno stanje je najcesce bilo katastrofalno. I sve dok kao drzava (Srbija) jednom ne kazemo "stop, idemo od pocetka. Gresili smo tada, tada i tada i to moramo ispraviti, menjati i narav i lose navike"! Sve dotle nam nikada nece biti bolje. U Srbiji i pored svih nasih kikseva i greski, 70% naroda misli da smo samo mi u pravu. Zato godine i decenije prolaze, mi rapidno propadamo, ali i dalje zivimo u zabludi da smo neko i nesto i da smo u pravu.

Los-mi

pre 9 godina

Pustite malo i duhovnog oca nesto javno da kaze a ne ovako "pucate" u coveka sa vezanim rukama na ledjima. Dajte nam javni TV duel sa Tomom ili Vucicem, verovatno bi imali sta jedni drugima da saopste !!!

Vojvođanin

pre 9 godina

Jel se ovaj Vučić pravi da je glup, ili je stvarno glup? Stvar je u tome što se Srbija, Vlada, političari, nisu ogradili i adekvatno reagovali na Šešeljeve izjave, a znamo ko je! Vučiću, vuk dlaku menja, ali ćud nikada! Ne verujem ti ni jednu jedinu reč i nikada neću, obzirom da si isto toliko odgovoran koliko i tvoj doskorašnji lider Šešelj! Sram te bilo, ako znaš šta ta reč znači!

Miloš

pre 9 godina

Nema zašto tribunal šta ni da vas pita...
nisu vas pitali ni kada su dizali optužnicu, ni dok su mu sudili... nemate vi ništa sa tim... covek je, bar privremeno, slobodan čovek i možete samo da prihvatite da mu... (ma znate već kako je to rekao ;-))

ex naprednjak

pre 9 godina

Veliki strah trenutno vlada u SNS!Situacija nije bas takva kakvom se cini jer lako moze SRS da se nadje u parlamentu!U SNS ima mnogo nezadovoljnih!!!

Bojan

pre 9 godina

To što na tržištu nema vakcina za bebe i nije neka muka i vest jer smo mi opsednuti vladarima umesto svojim boljitkom i prosperitetom...
Kao što reče moj komšija penzioner Miško, neka nam je smanjio penzije, to je dobro...
Taj isti čovek čeka vikend da bi uz penzioni ček ostvario preko potrebnih za egzistenciju 10 % popusta u maxiju...

Don Govanni

pre 9 godina

"Od nas nisu ništa ni tražili, ono što su tražili, nešto malo, mi smo učinili, ni u šta se nismo mešali", kazao je Vučić.


Ako ja dobro razumem ovu rečenicu, stvari stoje ovako:

"Oni" od nas nisu ništa tražli, ali od tog ništa, nama je ipak uspelo da učinimo barem "nešto malo", uprkos tome što se nismo ni u šta mešali!

Ima li neko da nije razumeo?

(Ovde fali onaj animirani emotikon glave koja lupa u zid. Ja bih stavio barem pet njih.)

CroGeddon

pre 9 godina

Ja ipak misim da se Vucic, kao predsednik vlade Srbije trebao javno ograditi od Seseljovih reci, ali on to nije uradio NI JEDAN PUT nakon sto je Seselj dosao u Srbiju.
Narocito imajucu u vidu da su Vucic i Seselj bili preko 15 godina bili u istoj politickoj stranki.
Jednostavno mislim da Seselji Vucic imaju nekakav 'precutni dogovor o nenapadanju' po onoj krilatci: "Ne diram i ne pominjem ja tebe, ali isto tako ocekujem da ti mene ne diras i ne pominjes" i da bas radi toga Vucic nikako javno ne pominje Seselja [osim sto mu je javno pozeleo dobro zdravlje]
(moj osecaj, 25. novembar 2014 17:07)

Svaka cast na komentaru. Upravo ti i nas u HR smeta. Nek se "Sluzbeni Beograd" ogradi od rijeci fanaticnog ludjaka.

Medjutim vas Vucic, je ocito naucio na politiku "dvije stolice". Prvo spekulira sa EU i Rusijom, sad spekulira sa glasovima seseljevih pristalica. E pa nece moci "majstore". Tu foru prodaji Lesotu, ne nama.
Fuckas politicara BEZ STAVA O SVEMU OKO NJEGA.

Ne ogradis li se oko ovoga imat ces problema u pristupu EU s nase strane, u to budi UVJEREN!

evita

pre 9 godina

A sto se Premijer pravda tim osvedocenim mrziteljima Srba? Ionako nas nikada nece primiti u EU, oni i dalje prete istrosenim oruzjem. A sto se tice Seselja, bojim se da je svih ovih godina bio u pravu, svidjao se on nama ili ne.

master

pre 9 godina

Ja verujem da Haški tribunal razmišlja ovako:

Ako se već jedno jato ružnih pačića pretvorilo u predivne raspevane EU labude,a pošto su iz istog legla, možda će i drugi deo jata da ih sledi!!!

Srbija-Zemlja Čuda

Vučić se nije primio, a i zašto bi?

pre 9 godina

Izbori su u Hrvatskoj, i to za 33 dana, a ne u Srbiji. Bura u čaši vode koja je napravljena oko Šešelja, očigledno, jeste unutrašnja politička stvar Republike Hrvatske, stvorena radi izborne promidžbe (predizborne kampanje). Srbija nije i ne treba da bude deo te političke propagande. Niti Evropski parlament, jer iako je Hrvatska članica EU, to je postala poslednja, a ujedno i beznačajna (kao što je i Srbija beznačajna) po svojoj ekonomskoj snazi, veličini i broju stanovnika. Može neko iz Hrvtaske ili iz Srbije da se nađe uvređenim ubog konstatacije iznete u prethodnoj rečenici, ali, šta da radimo kad istina često zna da zaboli.

Милош

pre 9 godina

Реакција наше "Западне браће" Хрвата потврђује неке сумње да су наши Западни партнери помогли одлуку да се Шешељ пусти на слободу како би изазвали нестабилност нашег региона. Више него очигледно је, пусте Шешеља јер знају каква му је реторика и да ће наше драге комшије реаговати и онда нас за то "повуку".
Моје лаичко мишљење јесте да је то "казна" за добре односе са Русијом.

Но, запамтите: Ми смо се кроз целу нашу историју борили против људи и народа, великих по сили, али и по неправди, и зато осуђених на пропаст.

krokodil suzama ne veruje

pre 9 godina

Da li se AV seca kada mu je politicki otac odlazio u Hag koliko je plakao ili su to bile lazne suze po onom principu place g*za nema suza nema suza u mufljuza.

Ivan Grozni

pre 9 godina

Par pitanja da otvore oči Srbima:

1.Zašto se neko brine šta govori čovek čija partija nije u parlamentu i ima podršku par stotina ljudi?
2.Zašto njegovo političko nastupanje ima veću pažnju u Hrvatskoj i EU, nego u samoj Srbiji?
3.Čovek je bio toliko dugo van političkih dešavanja, mislite da može tek tako da se aktivira?
4.Zašto ljudi koji su ga "pustili na slobodu", sada žele da donesu rezoluciju o njemu? I sa istom da pritisnu Srbiju.
5.Čoveka su neosnovano držali u zatvoru, zašto ga do sada nisu pustili?
6.Zašto su ga pustili tek kada je Vučić bio na "vrhuncu" svoje "moći", i to baš par nedelja posle posete ruskog predsednika?
Mislite o tome, pre nego što napišete komentar.

gledemede

pre 9 godina

Baš je zgodno znati, da vam je premijer Vučić, veliki fan lika i dijela poznatog hrvatskog i tadašnjeg YU glumca, Zvonka Lepetića, (Đura koji je tukao)

Petar S.

pre 9 godina

Nikada nisam bio Seseljev sledbenik ali Seselj je uradio isto ono sto Hrvatska radi svake godine proslavljajuci "Oluju". 1991 tadasnja YU (SFRJ) je bila medjunarodno priznata drzava u celini (sto ce reci od Slovenije do Makedonije) koja je potpuno LEGITIMNO poslala svoju Armiju da deblokira opkoljenu kasarnu (po kojoj se oruzano dejstvovalo).

Ovo bi po meni trebalo da bude zvanican odgovor srpske Vlade EP.

Cak mislim da se u Srbiji stavlja premali akcenat na operaciju u Vukovaru (ne mislim na ono posle operacije). Trebalo bi da svake godine kad HR proslavi "Oluju", u Srbiji bi trebalo "slaviti" (na neki nacin) deblokadu kasarne u Vukovaru. Koliko je "Oluja bila "uspesna" toliko je i deblokada kasarne.
Eto neka vide kako je.

Stavimo komsijske pakosti na trenutak na stranu, realno, odgovornost za sudbinu Vukovara je podeljena.

Nakon debakla JNA u Sloveniji, ugled Armije je bio zestoko poljuljuljan u Srbiji. Da bi ona povratila svoj ugled morala je demonstrirati snagu.

Tudjmanu je trebao "grad Mucenik", Armiji trebalo da se pokaze kao jaka i odlucna, a cenu je platio Vukovar.

Mislilac

pre 9 godina

Nit luk mirisali, nit luk jeli- Što bi rekao naš narod. No, mi Srbi smo vazda krivi uvek bili.
Svet bi samo trebao da zna, da je Srbija uvek bila na strani pravde, a samim tim i pobednika. Bolje da nam se ne zameraju!

SardaukarCRO

pre 9 godina

Vucicu, pa ako ti je Seselj vruc krumpir, pusti ga nama u HR da to rijesimo na obostranu korist...Onako, da se ni ne primjeti...Kako preko "grane idu cigarete", pa isto moze i Seselj...U dnu kamiona ;)...Mi ga rijesimo postenim sudjenjem u 7 dana ;), i svi sretni i zadovoljni ;)...

Tamo daleko

pre 9 godina

E moj narode, bivsi. Mnogo mi se pravis i naivan i izvrces cinjenice. Gadno smrdi kod tebe. Pred ogledalo pa na sud i KATARZA za sve gluposti, narocito onih iz 80-ih i 90-ih.

Lazar

pre 9 godina

@Ivan Grozni

Evo npr. mislim o tome kada ce nam vodja reci kako zive Srbi na Kosovu i Metohiji jer ta tema na politickoj sceni Srbije ne postoji.
Mislim o tome da je premjer trebao da preduhitri da se ne donosi nekakva rezolucija o Seselju koja ce nas dodatno obavezivati i opterecivati.
Mislim o tome kada ce AV shvatiti da se na dve stolice ne sedi i da u demokratskim drustvima o takvoj politici se pita narod preko referenduma - ili EU ili Rusija - pitaj narod.

E necu vise da mislim jer sam penzioner a i ostalim penzionerima kojima su oteli deo zaradjene penzije.
Ipak postoji ono o cemu mislim jer se tice ugleda a to je da vodja bude iskren i da na lazima i demagogiji ne zasniva svoja misljenja, obecanja i politiku.

ravnjanac

pre 9 godina

Hag je puštao na slobodu Haradinaja, Gotovinu i Orića, koji su učestvovali u ratnim akcijama, a Šešelja su držali bez presude 12 godina u Hagu zbog toga što je držao neki ratoborni govor na nekom mitingu, i pošto je taj proces Šešelju zapao u ćorsokak Hag je odlučio da se reši Šešelja, a puštanje Šešelja su podstakli i Ameri, koji u potpunosti kontrolišu Hag, jer su u Šešelju videli čoveka koji može da sruši rejting Vučića, ali prevariše se jer je za kratko vreme postalo jasno da je Šešeljeva politika prošlost, i da će on svojim izjavama još više uništiti rejting Radikala, a o rušenju rejtinga Vučiću nema ni govora, i sada bi ti isti koji su pustili Šešelja da ga vrate u Hag, ali to će sada ići malo teže, jer Hag nije ispoštovao zahtev vlade Srbije da se Šešelj pismeno obaveze da će poštovati uslove za puštanje na slobodu, pa sada samo preostaje sudijama iz Haga da lično dodju da hapse Šešelja.

SNS-ovka

pre 9 godina

Radomir Nikolić sin predsednika Tomislava Nikolića treba da nam bude premijer.
Pravi premijer ne treba da se osvrće na ljude kao što je Šešelj.
Vučić me sve više i više razočarava iz dana u dan.

Okano

pre 9 godina

Srbija nije odgovorna za Šešeljevo puštanje iz Haga, i ne treba da se ograđuje od njegovih reči, jer on ne predstavlja Srbiju, i ne govori kao član Vlade Srbije! On je običan građanin, i sve što izgovori, govori samo u svoje ime!

Kristina

pre 9 godina

Svakako je odavno trebao doci kuci kao i svi Srbi koji su u Hagu.A to sto neko pokusava da politizuje njegov povratak misleci da cini stetu SNS,mislim da je zabluda,i sam Seselj postuje Vucica,sto je izjavio u intervjuu.

MALENA

pre 9 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bot istine, 25. novembar 2014 17:32) :
U pravu si,radosti njegove jer ima cime da se ponosi.Cenjen medju svojim ljudima,cenjen u svetu,privukao mnoge ivestitore...Za razliku od njegovih prethodnika,uspesan covek.A sto se tice Seselja,verujem da Srbija ne bi dala garancije da je znala sta ce doticni da radi i da prica.Mada Hag bi ga pustio svakako,dali mi garancije ili ne.Pa sada neka ga ucitkaju.

Nenad

pre 9 godina

Srbija dozvoljava lečenje svojim građanima i po tom osnovu je Šešelj pušten na privremenu slobodu. Vojislav Šešelj je iz zdravstvenih razloga pušten iz Haga, ne odlukom Vlade Srbije, već Haškog tribunala. Zdravlje svakog čoveka nema cenu, i ne može biti predmet nagodbe bilo čijeg puštanja na privremenu slobodu. Hag je samo postavio par uslova, ali nas niko nije ništa pitao i tu nema potrebe bilo šta specijalno preduzimati.

Gijo

pre 9 godina

Niko nije ni pitao, verovatno odluka iz Haga kojoj se Vlada povinovala, ali isto tako, nema pravo da traži bilo šta od iste ukoliko se nešto promeni u ponašanju Šešelja.

LED - PUCA - GDE - JE - NAJTANJI

pre 9 godina

Svi sada koji se navodno brinu o ponasanju Vojislava Seselj su doneli odluku o tome da li pustaju Vojislava Seselj, doneli su odluku o tome kada ga pustaju zasto ga pustaju, Srbiju niko nista nije ni pitao, niti konsultovao, niti nam bilo sta rekao. Od Srbije nisu nista ni trazili, ono sto su trazili, veoma malo, mi smo ucinili, ni u sta se nismo mesali, cak smo i pre datog roka odgovorili na njihove takozvane uslove. E sada se trude da donesu nekakve rezolucije i mere kako bi ga navodno disciplinovali. Jedino sto je dobro to je sto se narod nije dao prevariti njegovim dolaskom nisu se poveli emocijama vec su na pravi nacin razmisljali. Jasno je svima da je Seseljeva politika davno prevazidjena i da retko ko vise slusa sta on prica.

Z@vodnic@

pre 9 godina

Zašto se o dolasku tog istog Šešelja nije pitala Srbija? A sad se ona smatra odgovornom zbog njegovog bahatog ponašanja?!

Kreker

pre 9 godina

Niko nema pravo da napada Srbiju zbog puštanja Šešelja na slobodu. Svojim izjavama je pokazao da je umno oboleo i ništa više. Iskreno se nadam se će ovaj čovek uskoro biti vraćen u Hag.

desa

pre 9 godina

Na vidim da je Šešelj važniji od radnih mesta i naši života da bi se iko njim bavio.Premijeru imate podršku velikog broja građana i to je najvažnije!

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Pustanje Seselja na slobodu od strane Haskog tribunala je neuspeli pokusaj ataka na celu Srbiju, a posebno na Premijera Vuvica koji je jedini uspeo da posle mnogo vremena postavi našu drzavu na cvrste temelje.

Gripe Split

pre 9 godina

Šešelja se nitko u Hrvatskoj ne boji, i ova histerije politicara je omalovazavanje i degradiranje Hrvatske. Bez obzira sta su uskoro izbori za predsjednika HR ovo je potpuno nepotrebno. Kako ces se plasit nekoga koga si potukao do nogu, iako si bilo deseterostruko slabije naoruzan od neprijatelja, i iako si imao i vanjsku agresiju i unutarnju pobunu u isto vrijeme. Pobjednik se ne smije ovako ponasati. A tek sta da kazem na fraze koje dolaze iz usta elite Srbije kao ona o " faktoru mira i stabilnosti ", jao. Kako ces bre da budes faktor sa 25% nezaposlenih i placama od 250e ? To jedino moze biti znak nestabilnosti. A ludega svita lipi moji...

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Gospodar maketa. Inace je nejasno,kakve on veze ima sa Henkel Merimom? Zasto se slikao?! Taj prosireni pogon sto uposljava 20 radnika je poceo da radi pre vise meseci,i to je privatna investicija fabrike koja radi u Srbiji 10 ak godina. Odlukabo prosirenju je.doneta krajem 2011 god ! Kakve sad veze ima Av1 sa tim? Jel obisao 14. oktobar ili Župu? Ili onih 28.500 ljudi na birou??!

zmajognjeni

pre 9 godina

"Oni su doneli odluku o tome da li puštaju gospodina Šešelja, doneli su odluku o tome kada ga puštaju, nas niko ništa nije ni pitao, niti konsultovao, niti nam bilo šta rekao. Od nas nisu ništa ni tražili, ono što su tražili, nešto malo, mi smo učinili, ni u šta se nismo mešali", kazao je Vučić.

nista nisu trazili a ono sto su trazili uradili smo... pa da li je moguce?!

moj osecaj

pre 9 godina

Ja ipak misim da se Vucic, kao predsednik vlade Srbije trebao javno ograditi od Seseljovih reci, ali on to nije uradio NI JEDAN PUT nakon sto je Seselj dosao u Srbiju.
Narocito imajucu u vidu da su Vucic i Seselj bili preko 15 godina bili u istoj politickoj stranki.
Jednostavno mislim da Seselji Vucic imaju nekakav 'precutni dogovor o nenapadanju' po onoj krilatci: "Ne diram i ne pominjem ja tebe, ali isto tako ocekujem da ti mene ne diras i ne pominjes" i da bas radi toga Vucic nikako javno ne pominje Seselja [osim sto mu je javno pozeleo dobro zdravlje]

Grunf

pre 9 godina

Kakve ima veze otvaranje novog proizvodnog pogona Henkela sa Hagom i Vojislavom Šešeljem?Ajde neka ima neku vezu.Premijer je tu pa je tu.Što nije pričao i o klimatskim promenama,ekologiji,to bi bar imalo kao veze sa Henkel industrijom.Ajd sad da ne sitničarim.Možda sam nešto promašio ali mi se čini da je Srbija pitana da da saglasnost za dolazak Šešelja.Zar se deo naše spoljne politike,tužilaštvp za ratne zločine nije zalagalo da se optuženima za ratne zločine sudi u Srbiji i da eventualno kaznu zatvora izdržavaju u Srbiji.Znači oni nas nisu ništa pitali a Srbiaj se nije mešala tj.odgovorni za svog gradjanina kakav god da je naš je i optužen za ratni zločin.Kao po običaju najbolje je ne mešati se u posao koji obavljam zar ne.Ni ja ne razumem citat "Oprostiće ti Djura što te je tukao"i šta ima veze Henkel-Hag-Šešelj.Da li Vi to govorite o Hagu medjunarodnom sudu čiste savesti,nepokvarenom od utivaja ovog modernog sveta koji je spreman da oprosti sve iako su sve ove godine radili iz najbolje namere mada se može pre reći da je Hag više puta zvao pa je možda dobio odgovror:"možda niste okrenuli pravi broj, ali ste dobili onoga koga ste tražili“ dok dvojac bez kormilara sa ponosom gleda sliku Šešelja.Hrvatis u za onu trojicu generela spremili slavlje,ovacije,govorancije,heroji Hrvatske.Dok je kako ste nekada sami govorili vodili odbarambeni,oslobodilački rat u komšiluku i zamerili se polovini sveta i proglašeni krivcem Srbija je svojim oslobodiocima okrenula ledja zar ne.Zašto.

nenad009

pre 9 godina

Hm, pa kako sada može ovo da kaže? Zar Vulin nije na TV-u izjavio da je gospodar Vučić uticao da puste Šešelja? Ništa mi sada nije jasno, a sa ovima na vlasti ni ranije ih nisam kapirao

neobavestena

pre 9 godina

Ja cu ti Vucicu kazem sto su ga pustili bez nekih vecih uslova.
Odsluzio si svoje, ostalo ce ti se kazati samo.
Ako je ovaj narod zaboravio ko si i sta si bio, ovde na Zapadu su teska zlopamtila (slucaj Nemacke ambasade)

ilic

pre 9 godina

Premijeru mekog srca, dokle je po tebi Seselj trebao biti u Hagu, verovatno dok ne umre, covece ti si bio u timu za odbranu Seselja, ili mislis da je svima svraka popila mozak,

Los-mi

pre 9 godina

Pustite malo i duhovnog oca nesto javno da kaze a ne ovako "pucate" u coveka sa vezanim rukama na ledjima. Dajte nam javni TV duel sa Tomom ili Vucicem, verovatno bi imali sta jedni drugima da saopste !!!

chicha iz borche

pre 9 godina

"... veoma sam ozbiljan i odgovoran čovek i ne znam šta bih vam na to rekao" Ja bih dodao i veoma skroman čovek.
Neka pogleda šta je izvaljivao, pardon izjavljivao o Šešelju pre nego što se pretvorio u naprednjaka (posle 15 dana kolebanja). Verovatno bi bio najsrećniji da su ga kao Slobu vratili u zemlju u najlon džaku.

ĐORĐE

pre 9 godina

Presednik falsifikovao diplomu?! Netačno. Presednik samo nije polagao ispite kao svi ostali studenti. Ocene su mu upisivane bez polaganja, ali treba imati razumevanja za to, jer je PreCednik mnogo zauzet pravljenjem šljivovice.

Lazar

pre 9 godina

@Ivan Grozni

Evo npr. mislim o tome kada ce nam vodja reci kako zive Srbi na Kosovu i Metohiji jer ta tema na politickoj sceni Srbije ne postoji.
Mislim o tome da je premjer trebao da preduhitri da se ne donosi nekakva rezolucija o Seselju koja ce nas dodatno obavezivati i opterecivati.
Mislim o tome kada ce AV shvatiti da se na dve stolice ne sedi i da u demokratskim drustvima o takvoj politici se pita narod preko referenduma - ili EU ili Rusija - pitaj narod.

E necu vise da mislim jer sam penzioner a i ostalim penzionerima kojima su oteli deo zaradjene penzije.
Ipak postoji ono o cemu mislim jer se tice ugleda a to je da vodja bude iskren i da na lazima i demagogiji ne zasniva svoja misljenja, obecanja i politiku.

devil

pre 9 godina

Pustili ga da baci kasiku u srbiji . Kostace ih njegova sahrana i transport kovcega , a to sto lupetate nema veze ni sa Vladom ni sa glupim vuckom.pozdrav

Hrvoje

pre 9 godina

Da sada vam je šešelj lud, a ranih devedesetih kad je mirisala riva u Zadru, ogulinski kupus i nešto u Virovitici, onda je bio veliki vojvoda.
E srbi brzo zaboravljate svoje junačine.

Stefan

pre 9 godina

Kako vas niko nije pitao? Jel ste čuli Vulina kad je rekao da si upravo ti Vučiću zaslužan za privremeno puštanje dr. Šešelja? E sada ćeš da vidiš šta je manipulacija. Za razliku od tvojih "doktora" iz vlade, Šešelj je pravi profesionalac. A onaj "siroti" deo Srbije koji je glasao za tebe veruje crvenom vojvodi više nego tebi i ti to dobro znaš!

Poznavalac Prilika

pre 9 godina

Iz usta Ace bivseg radikala i decenijskog Seseljevog potrcka zadnje dve nedelje izbijaju stare radikalske metode , a koliko vidim zadnje dve nedelje mu sve smeta americko , prvo se ismejava americkoj televiziji , pa sad prica kako ga Hag nije nista pitao i tako to.
Pa jel Hag treba da pita velikog vodju Acu sta ce da radi?
Bivsi radikal Aca se pravi naivan kao da nije deceniju bio pod skutama Vojislava Seselja , ako je Aca "to zaboravio" sa sve njegovim glasacima, EU i Amerika nisu.

Upravo su ih i EU i Amerika doveli na vlast jer su shvatli da je lepi Bokica Tadic lazni evropejac i da je saradnik vojne bezbednosti gde su sve brkati ruski igraci i placenici.
A bivsi radikal Aca sa nebioloskim ocem iz Bajcetine masterom Tomislavom za uzvrat pravi Putinu paradu u Beogradu i pomeraju dan oslobodjenja Beograda po zelji tovarisha Putina.
O velikom prisustvu u Srbiji KGB agenture ne vredi ni trositi reci, cak je i Nemacka to upozorila .

Neki izgleda polako skidaju evropska opeglana odela u Srbiji i spremaju se da obuku KGB sinjele ponovo.

A KGB sinjeli i Udbaska ruska gubernija u srcu Evrope je zadnje sto EU i Amerika zele, ali to izgleda neki i dalje ne kapiraju u Srbiji, a bojim se da ce neki opet ponavljati razred .

vlada adamovic ub

pre 9 godina

"Veoma sam ozbiljan i odgovoran čovek...". Ništa smešnije danas nisam čuo. O tvojoj ozbiljnosti i odgovornosti dovoljno znamo hvala bogu lako je proveriti. Šta je sa projektom velike srbije, srpskog nepodeljenog kosova, mercedesom, stanovima od 380e/m2, ... ... ... ...?

Korov brzo raste i gusi sve zivo

pre 9 godina

Znaci ni tebe niko nista nije pitao, nego rekao samo daj garanciju!
Stvarno hrabro od tebe sto si to odbio, samo bi prava kukavica i beskicmenjak pristao da radi protiv sebe i drzave!

Igor

pre 9 godina

Aco ti prvi treba da kazes da ovi tvoji EU prijatelji ostve Vojislava Seselja da se lijeci jer Voislav Seselj je pobijedio taj Haski tribunal u kome se sudi Srbima, a drugo ti si postao faca zahvaljujuci dr Vojislavu Seselju.

Ja

pre 9 godina

Ovo umesto da bude VEOMA LEP KOMERCIJALNI DOGADJAJ U SRBIJI/HENKEL-NAJBOLJA PRIVATIZACIJA U SRBIJI I SIRE/,Pretvorilo se u. VUCICEV MONOLOG.
Ispada da nije vazno sto ljudi ulazu,rade ,izvoze,zaposljavaju,placaju porez.

Vojvođanin

pre 9 godina

Jel se ovaj Vučić pravi da je glup, ili je stvarno glup? Stvar je u tome što se Srbija, Vlada, političari, nisu ogradili i adekvatno reagovali na Šešeljeve izjave, a znamo ko je! Vučiću, vuk dlaku menja, ali ćud nikada! Ne verujem ti ni jednu jedinu reč i nikada neću, obzirom da si isto toliko odgovoran koliko i tvoj doskorašnji lider Šešelj! Sram te bilo, ako znaš šta ta reč znači!

Sofronije

pre 9 godina

sto drugim recima znaci, a onako kako nam vodja pustanje Seselja tumaci jer njega niko nista nije pitao, niti konsultovao, niti rekao, bice da ce licno Bramerc doci da hapsi Seselja i odvede ga u Hag na izricanje presude - e stvarno ovo dodje kao papazjanija diplomatija.

Petar S.

pre 9 godina

Nikada nisam bio Seseljev sledbenik ali Seselj je uradio isto ono sto Hrvatska radi svake godine proslavljajuci "Oluju". 1991 tadasnja YU (SFRJ) je bila medjunarodno priznata drzava u celini (sto ce reci od Slovenije do Makedonije) koja je potpuno LEGITIMNO poslala svoju Armiju da deblokira opkoljenu kasarnu (po kojoj se oruzano dejstvovalo).

Ovo bi po meni trebalo da bude zvanican odgovor srpske Vlade EP.

Cak mislim da se u Srbiji stavlja premali akcenat na operaciju u Vukovaru (ne mislim na ono posle operacije). Trebalo bi da svake godine kad HR proslavi "Oluju", u Srbiji bi trebalo "slaviti" (na neki nacin) deblokadu kasarne u Vukovaru. Koliko je "Oluja bila "uspesna" toliko je i deblokada kasarne.
Eto neka vide kako je.

Stavimo komsijske pakosti na trenutak na stranu, realno, odgovornost za sudbinu Vukovara je podeljena.

Nakon debakla JNA u Sloveniji, ugled Armije je bio zestoko poljuljuljan u Srbiji. Da bi ona povratila svoj ugled morala je demonstrirati snagu.

Tudjmanu je trebao "grad Mucenik", Armiji trebalo da se pokaze kao jaka i odlucna, a cenu je platio Vukovar.

komentator

pre 9 godina

Naša deca zaslužuju bar toliko da ne moraju iz Skupštine nikad više da slušaju radikale.
(Ljubomir, 25. novembar 2014 18:22)

Slušamo ih i danas, samo su to "maskirani" radikali, napredni i evropski orjentisani! Slika je fenomenalna, Henkel, Bref i "napuderisani vođa"!

Bojan

pre 9 godina

To što na tržištu nema vakcina za bebe i nije neka muka i vest jer smo mi opsednuti vladarima umesto svojim boljitkom i prosperitetom...
Kao što reče moj komšija penzioner Miško, neka nam je smanjio penzije, to je dobro...
Taj isti čovek čeka vikend da bi uz penzioni ček ostvario preko potrebnih za egzistenciju 10 % popusta u maxiju...

evita

pre 9 godina

A sto se Premijer pravda tim osvedocenim mrziteljima Srba? Ionako nas nikada nece primiti u EU, oni i dalje prete istrosenim oruzjem. A sto se tice Seselja, bojim se da je svih ovih godina bio u pravu, svidjao se on nama ili ne.

BATO

pre 9 godina

Вучић или је пролупао тоталис или стварно мисли да је народ толико луд?
Памти овај народ више већ што мисли умишљени труст мозгова.

somebody

pre 9 godina

Vucicu,Hag je pitao Srbiju o Seselju,trazili su da bude izrucen, samo si tad bio istomisljenik sa Seseljem i Kolo zajedno vodili. Seselj je otisao sam za Hag i sad se cudis da te nisu pitali (Srbiju) kad su ga pustili.Okolnosti su se promenule i ti bi najradije da ga vise ne vidis i ne cujes i zaboravljas da bez Seselja ni ti ne bi bio gde jesi!
Gorka istina

ex naprednjak

pre 9 godina

Veliki strah trenutno vlada u SNS!Situacija nije bas takva kakvom se cini jer lako moze SRS da se nadje u parlamentu!U SNS ima mnogo nezadovoljnih!!!

janko

pre 9 godina

Jadno je sve ovo a još je jadnije što ovaj ima retoriku ovog što je ima a pričaju jedan o drugom kao da se ne poznaju.
Da li smo mi uopste svesni kuda mi idemo i kako ćemo zavrsiti? Mislim da nama nema pomoći.

milan

pre 9 godina

Kako niko ništa nije pitao kada je Srbija morala da da garancije za Šešelja, da on neće ćutati to si ti Vučiću kao njegov dugogodišnji sledbenik najbolje znao.

Jole Curcic

pre 9 godina

Gospodar maketa. Inace je nejasno,kakve on veze ima sa Henkel Merimom? Zasto se slikao?! Taj prosireni pogon sto uposljava 20 radnika je poceo da radi pre vise meseci,i to je privatna investicija fabrike koja radi u Srbiji 10 ak godina. Odlukabo prosirenju je.doneta krajem 2011 god ! Kakve sad veze ima Av1 sa tim? Jel obisao 14. oktobar ili Župu? Ili onih 28.500 ljudi na birou??!
(Kancelarija za brze odgovore., 25. novembar 2014 17:33)

Slazem se sa vasim komentarom 100%.
Evo ja sam odrastao u Skandinaviji i u poslednjih 20 godina, uopste se ne secam da su Premijer Ministri nekih od drzava, bili i slikali se kada se neka firma otvori...a otvaralo se bogami mnogo firmi...
To jednostavno nije posao Premijera.
On mora da stvara uslove i zakone za nove firme i mora imati sposobne i postene ljude na svim pozicijama koji ce to raditi...sve dok se on slika pored svake nove firme, ljudi ga vide kao covek koji pokusava da stvara sebi dobar imidz, sakuplja par glasova i nista vise...

Shine yuo crazy diamond

pre 9 godina

"Moram da priznam da sve to prilično ne razumem i da me podseća na genijalnog Dušana Kovačevića iz 'Balkanskog špijuna', kada kaže: 'Oprostiće ti Đura što te je tukao. Ne znam šta da odgovorim,

Много се ти правиш наиван и блесав, па на тај начин покушаваш да будеш генијалнији чак и од самог Д. Ковачевића. Међутим ствари стоје управо супротно од оног, што желиш да свима продаш као рог за свећу. Није Шешељ из Хага отишао у неку нама далеку државу, где је председник владе неко ко се не презива Вучић, већ је управо дошао у земљу Србију, где си ти "геније" премијер, и управо у твојој држави, "премијеру", тај исти Шешељ просипа "бисере", а бога ми и по неки "дијамант". Управо због те ситнице, што си ти премијер државе у коју је Шешељ дошао, си одговоран и дужан да реагујеш на све "бисере" и "дијаманте" које он, а и свако други просипа у јавности.

Madjari svaka cast zbog pedale MMF-u

pre 9 godina

A ja sam mislio da Vucko zeli samo Seselju dobro zdravlje... Kako poentiraju ovi iz Haga?! Sada zele da Vucko uhapsi Seselja. Vuckooooo

alo

pre 9 godina

pa i vucic i nikolic su zajedno sa seseljem devedetih pozivali na rat i ubijanje i klanje jljudi zardjalim kasikama? sta se sad ogradjuju kakvi su bre to ljudi - ustvari nije mi cudno takvi su svi politicari danas jedno sutra drugo

Mislilac

pre 9 godina

Nit luk mirisali, nit luk jeli- Što bi rekao naš narod. No, mi Srbi smo vazda krivi uvek bili.
Svet bi samo trebao da zna, da je Srbija uvek bila na strani pravde, a samim tim i pobednika. Bolje da nam se ne zameraju!

SNS-ovka

pre 9 godina

Radomir Nikolić sin predsednika Tomislava Nikolića treba da nam bude premijer.
Pravi premijer ne treba da se osvrće na ljude kao što je Šešelj.
Vučić me sve više i više razočarava iz dana u dan.

Милош

pre 9 godina

Реакција наше "Западне браће" Хрвата потврђује неке сумње да су наши Западни партнери помогли одлуку да се Шешељ пусти на слободу како би изазвали нестабилност нашег региона. Више него очигледно је, пусте Шешеља јер знају каква му је реторика и да ће наше драге комшије реаговати и онда нас за то "повуку".
Моје лаичко мишљење јесте да је то "казна" за добре односе са Русијом.

Но, запамтите: Ми смо се кроз целу нашу историју борили против људи и народа, великих по сили, али и по неправди, и зато осуђених на пропаст.

marija

pre 9 godina

Nije Vlada kriva sto su oni pustili Seselja,njegove izjave ionako podrzava veoma mali broj ljudi,jer je ta ideologija o velikoj Srbiji ostala u proslosti

gledemede

pre 9 godina

Baš je zgodno znati, da vam je premijer Vučić, veliki fan lika i dijela poznatog hrvatskog i tadašnjeg YU glumca, Zvonka Lepetića, (Đura koji je tukao)

Miloš

pre 9 godina

Nema zašto tribunal šta ni da vas pita...
nisu vas pitali ni kada su dizali optužnicu, ni dok su mu sudili... nemate vi ništa sa tim... covek je, bar privremeno, slobodan čovek i možete samo da prihvatite da mu... (ma znate već kako je to rekao ;-))

SardaukarCRO

pre 9 godina

Vucicu, pa ako ti je Seselj vruc krumpir, pusti ga nama u HR da to rijesimo na obostranu korist...Onako, da se ni ne primjeti...Kako preko "grane idu cigarete", pa isto moze i Seselj...U dnu kamiona ;)...Mi ga rijesimo postenim sudjenjem u 7 dana ;), i svi sretni i zadovoljni ;)...

Milan-Indjija

pre 9 godina

@ Gripe Split
Bravo za komentar. Jedna zemlja ako pretenduje da bude faktor stabilnosti i koja zeli da bude vazna karika u regionu, NIKAKO ne moze biti najgore pozicionirana kako ekonomski tako i politicki. Srbija je od uvek imala kompleks vise vrednosti ali samo na papiru i u glavama. Stvarno stanje je najcesce bilo katastrofalno. I sve dok kao drzava (Srbija) jednom ne kazemo "stop, idemo od pocetka. Gresili smo tada, tada i tada i to moramo ispraviti, menjati i narav i lose navike"! Sve dotle nam nikada nece biti bolje. U Srbiji i pored svih nasih kikseva i greski, 70% naroda misli da smo samo mi u pravu. Zato godine i decenije prolaze, mi rapidno propadamo, ali i dalje zivimo u zabludi da smo neko i nesto i da smo u pravu.

Tamo daleko

pre 9 godina

E moj narode, bivsi. Mnogo mi se pravis i naivan i izvrces cinjenice. Gadno smrdi kod tebe. Pred ogledalo pa na sud i KATARZA za sve gluposti, narocito onih iz 80-ih i 90-ih.

CroGeddon

pre 9 godina

Ja ipak misim da se Vucic, kao predsednik vlade Srbije trebao javno ograditi od Seseljovih reci, ali on to nije uradio NI JEDAN PUT nakon sto je Seselj dosao u Srbiju.
Narocito imajucu u vidu da su Vucic i Seselj bili preko 15 godina bili u istoj politickoj stranki.
Jednostavno mislim da Seselji Vucic imaju nekakav 'precutni dogovor o nenapadanju' po onoj krilatci: "Ne diram i ne pominjem ja tebe, ali isto tako ocekujem da ti mene ne diras i ne pominjes" i da bas radi toga Vucic nikako javno ne pominje Seselja [osim sto mu je javno pozeleo dobro zdravlje]
(moj osecaj, 25. novembar 2014 17:07)

Svaka cast na komentaru. Upravo ti i nas u HR smeta. Nek se "Sluzbeni Beograd" ogradi od rijeci fanaticnog ludjaka.

Medjutim vas Vucic, je ocito naucio na politiku "dvije stolice". Prvo spekulira sa EU i Rusijom, sad spekulira sa glasovima seseljevih pristalica. E pa nece moci "majstore". Tu foru prodaji Lesotu, ne nama.
Fuckas politicara BEZ STAVA O SVEMU OKO NJEGA.

Ne ogradis li se oko ovoga imat ces problema u pristupu EU s nase strane, u to budi UVJEREN!

Ivan Grozni

pre 9 godina

Par pitanja da otvore oči Srbima:

1.Zašto se neko brine šta govori čovek čija partija nije u parlamentu i ima podršku par stotina ljudi?
2.Zašto njegovo političko nastupanje ima veću pažnju u Hrvatskoj i EU, nego u samoj Srbiji?
3.Čovek je bio toliko dugo van političkih dešavanja, mislite da može tek tako da se aktivira?
4.Zašto ljudi koji su ga "pustili na slobodu", sada žele da donesu rezoluciju o njemu? I sa istom da pritisnu Srbiju.
5.Čoveka su neosnovano držali u zatvoru, zašto ga do sada nisu pustili?
6.Zašto su ga pustili tek kada je Vučić bio na "vrhuncu" svoje "moći", i to baš par nedelja posle posete ruskog predsednika?
Mislite o tome, pre nego što napišete komentar.

Vučić se nije primio, a i zašto bi?

pre 9 godina

Izbori su u Hrvatskoj, i to za 33 dana, a ne u Srbiji. Bura u čaši vode koja je napravljena oko Šešelja, očigledno, jeste unutrašnja politička stvar Republike Hrvatske, stvorena radi izborne promidžbe (predizborne kampanje). Srbija nije i ne treba da bude deo te političke propagande. Niti Evropski parlament, jer iako je Hrvatska članica EU, to je postala poslednja, a ujedno i beznačajna (kao što je i Srbija beznačajna) po svojoj ekonomskoj snazi, veličini i broju stanovnika. Može neko iz Hrvtaske ili iz Srbije da se nađe uvređenim ubog konstatacije iznete u prethodnoj rečenici, ali, šta da radimo kad istina često zna da zaboli.

krokodil suzama ne veruje

pre 9 godina

Da li se AV seca kada mu je politicki otac odlazio u Hag koliko je plakao ili su to bile lazne suze po onom principu place g*za nema suza nema suza u mufljuza.

Don Govanni

pre 9 godina

"Od nas nisu ništa ni tražili, ono što su tražili, nešto malo, mi smo učinili, ni u šta se nismo mešali", kazao je Vučić.


Ako ja dobro razumem ovu rečenicu, stvari stoje ovako:

"Oni" od nas nisu ništa tražli, ali od tog ništa, nama je ipak uspelo da učinimo barem "nešto malo", uprkos tome što se nismo ni u šta mešali!

Ima li neko da nije razumeo?

(Ovde fali onaj animirani emotikon glave koja lupa u zid. Ja bih stavio barem pet njih.)

Bojan

pre 9 godina

Ma bre hrvati....zar stvarno mislite da vam je Seselj pretnja?
Nema nikakvu moc a to sto prica nema tezinu vecu od gluposti.
Slazem se da vredja ali vredja i lupanje cirilicnih natpisa.

master

pre 9 godina

Ja verujem da Haški tribunal razmišlja ovako:

Ako se već jedno jato ružnih pačića pretvorilo u predivne raspevane EU labude,a pošto su iz istog legla, možda će i drugi deo jata da ih sledi!!!

Srbija-Zemlja Čuda

ratomir

pre 9 godina

Sa stavovima koje propagira Šešelj i od kojih on nikada odustati neće, ne mogu u koaliciju ni DSS i DVERI, s kamoli neka ozbiljna stranka.

Nemanja

pre 9 godina

Pored svih problema koje imamo samo nam je jos trebalo da puste Seselja da nam opet pravi probleme!Mi cim krenemo nekim dobrim putem kojim bi se zemlja iscupala iz ovog jadnog stanja uvek nam neko baca klipove pod tockove i pokusava da nas onemoguci i oteza nam stvari!Sva sreca pa ova igra Haga nije uspela jer je i ljudima dosta demagogije i vecite ratoborne politike!

Tijana

pre 9 godina

Premijer i Vlada Srbije se trude da vrate zemlju na evropski kolosek ali unutrasje i spoljasnje struje pokusavaju da ga osujete na tom putu. Saradnja sa Crnom Gorom i njenim premijerom Djukanovic je u cilju normalizacije odnosa jer je gospodin Djukanovic faktor stabilnosti na Balkanu unazad 20 godina. Istu poziciju je zauzeo i Aleksandar Vucic kao faktor stabilnosti u Srbiji i to je ono sto se nekima ne dopada te su doveli Seselja da nas vrace u 90te. Podrska premijeru. Vreme curi i treba ici samo napred!

Kaca

pre 9 godina

Ocekivali su od Seselja da ce napraviti haos u Srbiji,da ce se obustaviti reforme,da se spreci da Srbija stane na noge,da zaustave dolazak investicija ali nisu znali kakav je stvarno Seselj i da ce njih zaboleti glava zbog njegovog pustanja!

Joker

pre 9 godina

Ja prosto moram da kažem da je Vučić u pravu, iako sam veliki kritičar njegovog dela. Šešelja niko iz vlasti nije čekao na aerodromu, pravio mu dočeke, mitinge i slično. Čekali su ga simpatizeri i porodica i to je sasvim u redu. A ako ćemo iskreno, čovek je politički mrtav, ostaje mu ova izlizana retorika na koju pada vrlo mali broj ljudi. Možda uspe da pređe cenzus na sledećim izborima, ali bilo kakvu veću političku moć nema šanse Šešelj da osvoji... Tako da komšijama želim mirnu budućnost, ne morate da se cimate oko ovog čoveka...

dejo 70

pre 9 godina

Bilo sta da je Vucic rekao ili uradio,sve jedno bio bi osudjen na kritiku.Pustio je Seselja da se iscirkusira dan-dva,ovaj video da je zavrsio karijeru i stvar gotova

Hedona

pre 9 godina

Puštanje Šešelja iz Haga premijer sa tim nema ništa,niko ih nije konsultovao,niti im je rekao za mišljenje.Šešelj je pušten da bi zaista pravio destabilizaciju na celom Balkanu i širio tenzije.Odluka Haškog suda je bila takva da bude pušten zbog bolesti,ko bi rekao da će se baviti politikom pre nego što bi se lečio.Svi znamo da je Šešelj teško bolestan i ne trebaju naši susedi da obraćaju pažnju na njega Srbija sa tim nema ništa,jer sadašnji premijer Aleksandar Vučić radi na jačanju ekonomije i saradnje sa celim regionom kako bi Srbija,bila faktor mira i stabilnosti u celom regionu.

OKSIMORON

pre 9 godina

Po onoj našoj staroj poslovici:brigo(Šešelj) moja pređi na drugoga!Zapadnjaci će sve spinovati da bi pred svojim građanima izgledali kao jagnjići.

Sasa RS

pre 9 godina

Šešelja se nitko u Hrvatskoj ne boji, i ova histerije politicara je omalovazavanje i degradiranje Hrvatske. Bez obzira sta su uskoro izbori za predsjednika HR ovo je potpuno nepotrebno. Kako ces se plasit nekoga koga si potukao do nogu, iako si bilo deseterostruko slabije naoruzan od neprijatelja, i iako si imao i vanjsku agresiju i unutarnju pobunu u isto vrijeme. Pobjednik se ne smije ovako ponasati. A tek sta da kazem na fraze koje dolaze iz usta elite Srbije kao ona o " faktoru mira i stabilnosti ", jao. Kako ces bre da budes faktor sa 25% nezaposlenih i placama od 250e ? To jedino moze biti znak nestabilnosti. A ludega svita lipi moji...
(Gripe Split, 25. novembar 2014 17:06)

Ajde ne k**i majke ti o nekoj pobjedi.Vi nekog porazili, da je slobo imao m**a kao sto nije oduvali bi vas kao igracku.Nemam nista protiv Hrvata ali vise ste pretjerali sa tim lazima o pobjedi.Gledajte svoja posla i svoje plate jer vidim da samo u Sisku ovih dana ostaje bez posla 12500 ljudi!

Ljubomir

pre 9 godina

Normalni građani ove Srbije neće više da gledaju u prošlost i osvrću se na političare kao što je Šešelj. Već 2003. je izgubio rejting i radikali nikad više neće biti u stanju da predju cenzus. Naša deca zaslužuju bar toliko da ne moraju iz Skupštine nikad više da slušaju radikale.

ZuZiZu

pre 9 godina

E, ako si im rekao, njihove igrarije su dale vetar u leđa Šešeljevom nakaradnom megalomanstvu, stoga bilo kakva njihova kritika na račun Srbije i Vlade Srbije, jednostavno, nije na mestu.

Vukota

pre 9 godina

Radikali su imali 2% na prošlikm izborima odnosno 72303 glasa, neka im Šešelj donose u najboljem slučaju još toliko, opet im fali mnogo toga za cenzus. Rušenje vlasti kako najavljuje, odnosno nekog ko ima preko 1.700.000 glasova je nemoguća misija taman da se skupe u koaliciji i sa DS i još nekoliko stranaka.

ANTONIO

pre 9 godina

Ni ja ne vidim zašto se od Srbije traži da osudi Šešeljevo političko delovanje. Ako nisu želeli da se bavi politikom, trebali su to da mu postave kao uslov prilikom puštanja, jer Šešelj je isto pričao i pre Haga i u samom sudu, tako da ne znam ko je očekivao nešto drugo, po njegovom izlasku.

ZuZiZu

pre 9 godina

E, ako si im rekao, njihove igrarije su dale vetar u leđa Šešeljevom nakaradnom megalomanstvu, stoga bilo kakva njihova kritika na račun Srbije i Vlade Srbije, jednostavno, nije na mestu.

andrej

pre 9 godina

Verovatno su ga pustili da bi destabilizovali Srbiju.No cim se vratio videli smo da je covek ostao "zarobljen u proslosti" - ista retorika, iste otrcane fraze,sejanje mrznje itd. Niko vise ne naseda na to!
Mislim da je vecina ljudi svesna zasto su ga poslali u Srbiju, tako da to ponistava sve njegove izjave,dobre ili lose, svejedno,sve ima za cilj haos, rasulo u Srbiji, a tome se vecina ljudi opire.

Živković

pre 9 godina

Stabilnost u regionu i kod nas je u stvari ono što nam najviše treba. Videli smo i u poslednje vreme koliko ima budala na sve strane i da im je dovoljna samo jedna mala iskra da naprave požar.

beba

pre 9 godina

Srbija je iskreno privržena regionalnoj stabilnosti i prosperitetu čitavog regiona. šešeljeve izjave su deo njegovog tradicionalnog političkog vokabulara, sa kojim naša vlada nema ništa zajedničko

Braco

pre 9 godina

Ne treba Hrvatska da trazi od Srbije da spreci Seselju da se bavi javnim zivotom nego neko to trazi od Amerike koja i upravlja Hagom i koja je i nalozila da se oslobodi Seselj!Dosta smo se mi patili s njim!

mishica

pre 9 godina

Lepo kaze premijer, treba da se usmerimo na ekonomiju, razvoj i investicije i da razvijamo zemlju. To sa Seseljem je ionako samo mlacenje prazne slame i deza vu.

nap

pre 9 godina

ma nisu nas pitali ni za vaznije stvari od seselja. pametno zboris aco svaka ti je kao u njegusa. testiraju snagu tebe i cele vlade. ako je nesto moglo da poljiulja vladu onda je to ova situacija. ali nije vucic veverica on je mali vuk vucic. bravo za premijer

Nebojša

pre 9 godina

Pozitivno je da premijer ima stav, da izjave Voislava Šešelja ne smeju da remete klimu dobrih odnosa zemalja Zapadnog Balkana.
Onaj ko je pustio ovog optuženika na privremenu slobodu je vervatno imao na umu štetu koju će Šešelj praviti po međunacionalne odnose.
Tužno ...

Andjela

pre 9 godina

Premijer je potpuno u pravu, a Šešelja treba ostaviti da se leči, jer se zato i vratio otuda, njegova politika davna je prošlost za Srbiju.

Simona

pre 9 godina

Jasno je svima da je Seseljeva politika davno prevazidjena i da retko ko vise slusa sta on prica, jednostavno vise ne prolaze te gluposti koje je on umislio.

Djole15

pre 9 godina

Mišljenja sam da ne treba premijer da snosi odgovornost za ono što svaki građanin ponaosob izgovori, kolektivna odgovornost je naša ružna prošlost, svako je individua za sebe i u skladu sa time treba da se ponaša.

Simce

pre 9 godina

Ma meni sva ova prica oko Seselja postaje smesna, ko jos slusa i veruje u gluposti koje on prica... To da je pusten iz tribunala sa nekom namerom stoji ali zar treba njega da se plasimo.

bojanilo

pre 9 godina

Svima je jasno da haški Tribunal nije pustio Šešelja iz humanih, nego političkih pobuda. Zašto bi se zvanična Srbija ograđivala od bil kakvih njegovih izjava, kada mu je omugućeno da se slobodno bavi politikom

Verka

pre 9 godina

Veoma zamršena situacija koja ima za cilj ponovo napade na Srbiju koja se jedva izvukla iz omče nacionalizma i tendencije napada na susede u okolini. Lavina opet kreće Šešeljevim puštanjem i njegovim govorima mržnje i antagonizma. Kako lavinu zaustaviti? Skoro nikako...

Бојан Илић

pre 9 godina

Па морају да нађу неки нови "услов" јер испуњавамо и што треба и не треба!

Германо-саксонци нам НИКАД нису мислили добро!

Ivana

pre 9 godina

Prvo, ljudi u Haškom tribunalu su znali kakav je Šešelj lik, pre nego što su ga pustili, jer je kod njih gostovao skoro 12 godina, drugo gde bi stigao Vučić kad bi se bavio izjavama svakog ponaosob kome se hoće da svašta priča.

Pametnjaković

pre 9 godina

Onaj ko je dao garancije za Šešelja taj je i odgovoran. Ko je dao garancije? Bez garancija sud ne bi pustio Šešelja. Ako su neki zvaničnici Srbije dali, oni su krivi. Ja da sam na vlasti nikada ne bih dao garancije za tog kretena.

JAJA

pre 9 godina

Ljudi nije vise Sesalj niti Hrvacka, Srbija, Albanija. Kako bre ne vidite da je ovde nesto vece u pitanju da su ovo samo lutke a da neko odozgore vuce te lutke kncicima. Junaci koji vuku lutke ne pojavljuju se u pozoristu dok se predstava ne zavrsi nego se poklone na kraju predstave. Cuvajmo se ljudi zajdno samo nas to moze spasii od bilo koje ideologije. Srbin, Hrvat, Bosanac, Crnogorac, Makedonac, Albanac. Udrzimo se zajedno i pokazimo im da smo bolji i da nas ovo ne zanima. U svakoj zemlji postoje dobri i losi samo sto ovi losi paradiraju a dobri cute. Ja bih Sesalja stavio odavno u zatvor, ali i premijera Hrvatske i svih onih koji sire mrznju osnovanu od stranih placenika. Unistise nam zemlju, privredu osiromasise narod i sada kada se narod miri, oni se plase da se pomirimo. Nismo mi glupi ni Srbi ni Hrvati mi smo jedan narod mozemo i mi praviti i raditi kao nemci to smo dokazali. Mozemo veoma brzo napraviti ekonomiju i podici privredu ako se narod ujedinni. Svi uce na greskama nemoj mo se opet vracati u proslost nego pomozimo jednim drugima, u ovom danasnjem svetu gde se svi mrze i ubijau.

Kerber

pre 9 godina

Bramerc sad može da se šetka po svetu pošto su pustili Šešelja. Dokazali su da su politički sud. Držati nekog tolike godine u pritvoru i pustiti ga bez presude je veliki presedan u međunarodnom pravu. Sad odjednom nema ni žalbe. Sve je samo politika, nažalost.

Enonema

pre 9 godina

Vučić, Nikolić a i cela vlada imaju mnogo preča posla nego da se bave Šešeljom i njegovim suludim, bolesnim izjavama i govorima. Haški tribual je tražio minimum garancije od Srbije što je i dobio, ali Hrvatska mora da se žali svojim prijateljima koji su omogućili i učestvovali u Šešeljovom puštanju. Da je ispunio očekivanja svih njih, a i delom onih u Srbiji (DS, SRS) i uspeo da unese haos među građane, i da uspori i omete sprovođenje reformi, niko se ne bi bunio, ali kako do toga nije došlo nastaju problemi. Njegova retorika je uvek ista i sada i pre 12 godina. Vučić mu je poželeo dobrodošlicu i dobro zdravlje i nema vremena da se bavi njime, već stvaranjem boljeg života građana.

Marija Dolezal

pre 9 godina

To sto Sabor Hrvatske osudjuje Seseljev govor mrznje
i trazi ponistavanje odluke o njegovom pustanju na privremenu slobodu je nesto na sto oni imaju pravo i to je sasvim u redu. Seselj je zaista rekao puno neprimerenih stvari otkako se vratio iz Haga. Ali ne shvatam kakve veze drzava Srbija ima sa tim. Premijer je potpuno tacno rekao da mi nismo trazili njegovo pustanje, pruzili smo mu podrsku jer je on pre svega gradjanin ove zemlje i ona ima obavezu da podrzava i pomaze svoje gradjane. Ali ta drzava nije stala iza Seselja, cak je bilo misljenja da je njegov povratak u Srbiju bio cin uperen protiv nje. Seselja niko ne podrzava ni zvanicno ni nezvanicno pa niko drugi i ne moze biti kriv zbog njegovih neodmerenih izjava. i neprikladnog ponasanja kao sto ni hrvatske vlasti ne mogu da kontrolisu prostacko, histericno i antisrpsko ponasanje kojem smo bili svedoci u prethodnom periodu.

simonida

pre 9 godina

Lepo čovek rekao,Haški tribunal ga je pustio,ko je nas pitao.A kad je već tako onda bi g.Kirbi (kao ambasador Amerike) trebao da ga stišava,jer ipak su ga oni osnovali

М. Ковачевић

pre 9 godina

@Shine yuo crazy diamond,

Шешељ није грађанин тамо неке државе, већ је грађанин Србије- Зато се вратио у Србију.
Влада Србије је дала гаранције- Тачно! Ни један Србин не треба да буде у "затвору" ван Србије, то је била највећа грешка. Наше унутрашње проблеме, треба сами да решавамо. Нисмо неспособни. Ми смо суверена држава!

Вучић је поступио као прави државник, политичар светске класе- Није дозволио да га понесу емоције или сујета. У државотворној политици нема места сујети.

Чисто да одговорим, пошто видим да слабо бараташ информацијама. Поздрав!

Boro9

pre 9 godina

Vučiću pitaj ih za ćirilične table. Ćirilicu je u Hrvatskoj u zadnjih 100 godina zabranio prvo Ante Pavećić, pa onda Tuđmanov režim. Nek se odrede i oni o tome.

Kiklop

pre 9 godina

Tacno tako,niti znamo sto su ga drzali 11 godina,ni sto ga sada odjednom pustaju.On najavljuje povratak politici a navodno bolestan.Nista tu nije niti jasno niti logicno,a vidim da Vucic nece da se upusta previse,jer mu ionako sve zameraju,narocito ono sto nije uradio.

Romanija

pre 9 godina

@ Ivan Grozni:Na sva vaša pitanja vrlo jednostavan se može dati odgovor. Neke države pokušavaju da koriste Šešelja u svoju predizbornu kampanju , a nekima je zasmetala prevelika popularnost premijera Srbije među svojim građana, pa su smatrali da sa Šešeljom mogu tu popularnost smanjiti. Međutim očigledno da su im namere bile pogrešne.

Lola X

pre 9 godina

Jasni ciljevi i namere su postojale slanjem Seselja u momentu kada neko iznutra potpomognut spolja pokusava da destabilizuje drzavu.Naravno,to nece uspeti.

Kefalo

pre 9 godina

Nije pusten Seselj da donese mir u Srbiji nego da unese nemir u Srbiju ali nisu racunali da ce se Seselj opet vratiti staroj politici nego su mislili da ce biti usmeren samo na borbu protiv Vucica!E pa nek se sada zamisle!

Mladenko Đokić

pre 9 godina

@bockoo: Ne plaše se oni Šešelja , jer vrlo dobro oni znaju da Šešelj i njegova politika nema nikakvog uticaja na političkoj sceni Srbije. Međutim neke države pokušavaju da Šešelja iskorisre za svoju predizbornu kampanju, a ima onih kojima je zasmetala previlika popularnost premijera Srbije među njegovim građanima , pa su mislili da sa pojavom Šešelja ta popularnost malo oslabi. I jedni i drugi su imali pogrešne procene.

Jelena

pre 9 godina

Drzava odlucno ignorise izjave Seselja i ne daje mu nikakvu podrsku, te ne vidim sta vise treba da uradimo po tom pitanju. Oni su ga i pustili kako bi pokusali da nas destabilizuju zbog nastojanja da se vodi nezavisna politika, u interesu nase zemlje.

Molim lepo

pre 9 godina

A dokle Hrvatima neko stalno treba da se izvinjava? Da li su se oni izvinjavali nama kada su po njihovim ulicama se skupljale desnicarske grupe, ustaze i neonacisti oko one cirilicne table i govorili OPET Srbe na vrbe!

bockoo

pre 9 godina

Šta hoće Hrvati?
Šta ste se bre uplašili jednog bolesnog čoveka.
Pa vi ste bre zemlja Europske unije i Nato alijanse. Vaša nacionalna bezbednost nije više vaš problem.

Jastreb

pre 9 godina

Potpuno bespotrebne tenzije zbog Šešeljeve retorike. Šešelj nije Srbija i Srbija se ogradila od njegovih suludih ideja i izjava. Kome nije jasno moraće što pre da shvati da Srbiju zanima samo budućnost i oporavak urušene zemlje a ne Šešelj koji je prošlost u svakom smislu te reči.

Jovo

pre 9 godina

Oni pustili Seselja da bi naudio Vucicu i dali mu punu slobodu da se opet vrati politici i njegovoj retorici ali nisu mislili da ce se to njima obiti o glavi!Neka ga sada oni hapse i vode u Hag a ne da to traze od nase drzave!

pilika

pre 9 godina

Šešelj zahteve Haga za puštanje nije prihvatio, tako da sada sudije koje su ga pustile neka dođu da ga hapse kada bude trebao da dođe na izricanje presude, i neka ništa ne traže od države Srbije.

Milijan

pre 9 godina

Ko god je očekivao da će puštanjem šešelja na slobodu destabilizovati Srbiju, prevario se. On čak nije više ni medijski atraktivan. Slegla se prašina, i sam Šešelj je valjda shvatio da ovo nije ista situacija, kakvu je ostavio pre 12 godina.

GALE

pre 9 godina

Neka kude,to im je i posao.A sto se tice Seselja srecom njegova politika vise ne prolazi kod gradjana Srbije,tako da gledamo samo ka buducnosti u EU i budemo skoncentrisani samo na taj put jer EU nam nikada nije bila bliza.

MajdaMM

pre 9 godina

Za svoje odluke su krivi sami, ne treba Srbiju kriviti što su pustili Šešelja, nit treba da ih njegova retorika iznenađuje, pa on se nije menjao od 90-tih, dok u Srbiji ima i pomaka i promena na bolje.

ZEOLIT

pre 9 godina

Ne vidim razlog tolikoj polemici i raspravi Haga kao i optuzbama na racun Vlade Srbije vezane za Seselja.On je jedan od mnogih Haskih pritvorenika koji je privremeno pusten na slobodu iz zdravstvenih razloga.

Pera Detlić

pre 9 godina

Svako se češe tamo gde ga svrbi, pa tako i bratska Hrvatska. Možda se oni negde i prepoznaju u Šešeljevoj retorici, ko će ga znati... Ipak, treba pitati njih, a ne nas.

Tom

pre 9 godina

To pitanje nema nikakve veze sa vladom Srbije i Vučićem. Tribunal valjda sam donosi odluke... valjda je i tamo sudstvo nezavisno, kao i kod nas, zar ne?

Marijana M

pre 9 godina

Seselj je samo vruc krompir pripremljen u evropskoj kuhinji, a poslat nama da se ili opecemo ili ga svarimo. Mudrim stavom najpre premijera, da ne obraca paznju na tu personu, ne komentarise i ostalo, kao i ignorisanjem od strane naroda, Evropa je shvatila da su se preracunali. Destabilizacija propala

@Jagoda@

pre 9 godina

Šešelja je Hag pustio zbog lošeg zdravstvenog stanja. Vlada Srbije i premijer se nisu protivili odluci Haškog tribunala. E sad, što je Šešelj umesto da se posveti zdravlju počeo da se bavi politikom održava miting, konferenciju za novinare, širi mržnju to je bila lično njegova odluka. Mislim da je Hag ipak trebalo da mu zabrani javne nastupe u političke svrhe.

Ivke car

pre 9 godina

Hrvati se spremaju za izbore i prave kampsnju nad nasom mukom, nema tu nikakve zavere. Vucic je ovde 100% u pravu, nemamo mi nikakve veze sa ovim, oni su ga pustili.

Majda S

pre 9 godina

U Srbiji gotovo i da nije bilo reakcije na privremenu slobodu gospodina Seselja. Nekolicina radikalnih aktivista iz citave Srbije dosla na miting, pojeli po sendvic, malo se proveselili i to je to. Drzavni vrh mu i ne pridaje nekakvu vaznost, uz zelje za ozdravljenje, imaju svoja posla..mnogo vaznija za Srbiju i narod

MALENA

pre 9 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bot istine, 25. novembar 2014 17:32) :
U pravu si,radosti njegove jer ima cime da se ponosi.Cenjen medju svojim ljudima,cenjen u svetu,privukao mnoge ivestitore...Za razliku od njegovih prethodnika,uspesan covek.A sto se tice Seselja,verujem da Srbija ne bi dala garancije da je znala sta ce doticni da radi i da prica.Mada Hag bi ga pustio svakako,dali mi garancije ili ne.Pa sada neka ga ucitkaju.

desa

pre 9 godina

Na vidim da je Šešelj važniji od radnih mesta i naši života da bi se iko njim bavio.Premijeru imate podršku velikog broja građana i to je najvažnije!

LED - PUCA - GDE - JE - NAJTANJI

pre 9 godina

Svi sada koji se navodno brinu o ponasanju Vojislava Seselj su doneli odluku o tome da li pustaju Vojislava Seselj, doneli su odluku o tome kada ga pustaju zasto ga pustaju, Srbiju niko nista nije ni pitao, niti konsultovao, niti nam bilo sta rekao. Od Srbije nisu nista ni trazili, ono sto su trazili, veoma malo, mi smo ucinili, ni u sta se nismo mesali, cak smo i pre datog roka odgovorili na njihove takozvane uslove. E sada se trude da donesu nekakve rezolucije i mere kako bi ga navodno disciplinovali. Jedino sto je dobro to je sto se narod nije dao prevariti njegovim dolaskom nisu se poveli emocijama vec su na pravi nacin razmisljali. Jasno je svima da je Seseljeva politika davno prevazidjena i da retko ko vise slusa sta on prica.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Pustanje Seselja na slobodu od strane Haskog tribunala je neuspeli pokusaj ataka na celu Srbiju, a posebno na Premijera Vuvica koji je jedini uspeo da posle mnogo vremena postavi našu drzavu na cvrste temelje.

Kreker

pre 9 godina

Niko nema pravo da napada Srbiju zbog puštanja Šešelja na slobodu. Svojim izjavama je pokazao da je umno oboleo i ništa više. Iskreno se nadam se će ovaj čovek uskoro biti vraćen u Hag.

natasa

pre 9 godina

Garancije su date jer su trazene od nas a sve zbog njegovog loseg zdravstvenog stanja.Pa ocekivala sam ga na nosilima....Ali covek dodje u Srbiju u ne tako losem stanju,drzi mitinge,siri mrznju...Pa ako je neko imao uvid u to kako mu je onda je to Haski tribunal a ipak ga je pustio iskljucivo iz tog razloga....NAVODNO!!!

Auto

pre 9 godina

Svi znamo da Seselj nije cvece,ali isto tako bi trebali Hrvati da pogledaju sebe i zapitaju se dal su oni ok...zna se sta je bilo sa njihovim "herojima".A Hag i Evropa su trebali vec da budu spremni sta ce Seselj sve da radi...tako da skroz je glupo da se sad Srbija napada kad se sve unapred znalo...

Olijana

pre 9 godina

Hrvatske reakcije su neprimerene jer oni svaki dan imaju na desetine slicnih nacionalistickih komentara i niko se od zvanicnika ne oglasava po tom pitanju!!

Nenad

pre 9 godina

Srbija dozvoljava lečenje svojim građanima i po tom osnovu je Šešelj pušten na privremenu slobodu. Vojislav Šešelj je iz zdravstvenih razloga pušten iz Haga, ne odlukom Vlade Srbije, već Haškog tribunala. Zdravlje svakog čoveka nema cenu, i ne može biti predmet nagodbe bilo čijeg puštanja na privremenu slobodu. Hag je samo postavio par uslova, ali nas niko nije ništa pitao i tu nema potrebe bilo šta specijalno preduzimati.

ravnjanac

pre 9 godina

Hag je puštao na slobodu Haradinaja, Gotovinu i Orića, koji su učestvovali u ratnim akcijama, a Šešelja su držali bez presude 12 godina u Hagu zbog toga što je držao neki ratoborni govor na nekom mitingu, i pošto je taj proces Šešelju zapao u ćorsokak Hag je odlučio da se reši Šešelja, a puštanje Šešelja su podstakli i Ameri, koji u potpunosti kontrolišu Hag, jer su u Šešelju videli čoveka koji može da sruši rejting Vučića, ali prevariše se jer je za kratko vreme postalo jasno da je Šešeljeva politika prošlost, i da će on svojim izjavama još više uništiti rejting Radikala, a o rušenju rejtinga Vučiću nema ni govora, i sada bi ti isti koji su pustili Šešelja da ga vrate u Hag, ali to će sada ići malo teže, jer Hag nije ispoštovao zahtev vlade Srbije da se Šešelj pismeno obaveze da će poštovati uslove za puštanje na slobodu, pa sada samo preostaje sudijama iz Haga da lično dodju da hapse Šešelja.

Okano

pre 9 godina

Srbija nije odgovorna za Šešeljevo puštanje iz Haga, i ne treba da se ograđuje od njegovih reči, jer on ne predstavlja Srbiju, i ne govori kao član Vlade Srbije! On je običan građanin, i sve što izgovori, govori samo u svoje ime!

Gijo

pre 9 godina

Niko nije ni pitao, verovatno odluka iz Haga kojoj se Vlada povinovala, ali isto tako, nema pravo da traži bilo šta od iste ukoliko se nešto promeni u ponašanju Šešelja.

Kristina

pre 9 godina

Svakako je odavno trebao doci kuci kao i svi Srbi koji su u Hagu.A to sto neko pokusava da politizuje njegov povratak misleci da cini stetu SNS,mislim da je zabluda,i sam Seselj postuje Vucica,sto je izjavio u intervjuu.

Z@vodnic@

pre 9 godina

Zašto se o dolasku tog istog Šešelja nije pitala Srbija? A sad se ona smatra odgovornom zbog njegovog bahatog ponašanja?!