Nedelja, 19.10.2014.

18:15

Odložena poseta Edija Rame

Poseta premijera Albanije Edija Rame Beogradu, zakazana za 22. oktobar, je odložena, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: B92

Odložena poseta Edija Rame IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

kamikazna

pre 9 godina

Trebamo biti mudri i politicki iskusni, svetu treba pokazati da se mnogo bolje nosimo sa svim situacijama i da uvek drzimo stvari pod kontrolom i pokazemo da smo uvek otvorena i miroljubiva zemlja ali koja ima i svoj ponos i interese. Treba da razgovaramo sa abanijom ali ne da nam oni sole pamet nego da mi njima kazemo sta su nasi interesi

urugvajac

pre 9 godina

Kada se smire strasti treba razgovarati da vidimo sta imaju da nam kazu, treba upoznati namere i zelje a druga je stvar kako cemo im mi odgovoriti i objasniti sta nam ide u prilog a sta ne.

robokapica

pre 9 godina

Odluka je ispravno donesena, dok se malo stihaju strasti i da se razgovara hladne glave. Drzavnicki posao nije ni malo lak mnoge stvari treba izdrzati....

nesvakidasnji

pre 9 godina

Verujem da ni evropi ovo sigurno ne prija, amerika ovde najvise dobija. Verujem kad se objasni albancu da to ne treba da cini jer je u evropi a ne u americi bez obzira sto imaju americki pasos malo ce se drugacije ponasati.

dzobanana

pre 9 godina

Provokacije mu nisu uspele ipak nismo mi ona srbija od pre dve godine. Sad ovde stvari malo drugacije funkcionisu, postoji neki red.

ljutisa

pre 9 godina

Navikli da se mesaju u nasu drzavu i smeta im jaka srbija pa na sve moguce nacine pokusavaju da je destabilizuju. Moramo pokazati da ova srbija i ona od pre nisu iste....

saolinac

pre 9 godina

Sada kada nam je krenulo i kada pocimnjemo da se ubrzao vracamo na svetsku scenu u ekonomskom i politickom planu zele da nas destabilizuju, to se ne sme dozvoliti nikako.

metadexason

pre 9 godina

Veoma mudra i diplomatska odluka premijera da otkaze ovu posetu.Mozda je tako i najbolje,kad 50-60 godina nije dolazio albanski premijer,ne mora ni sad da dolazi.

Nenad

pre 9 godina

Pa, očigledno je da bi njegova poseta sada imala mnogo negativnih komentara u Srbiji, ali i u inostranstvu. Sasvim sigurno to ne bi dovelo do stabilnosti na Balkanu, a Vučić je dovoljno inteligentan da to vidi i sam.

BORIVOJE SURDILOVIC

pre 9 godina

Mislim da je odlaganje posete albanskog premijera bio pametan potez.Strasti se jos nisu smirile zbog incidenta na utakmici.Vucic postupa ispravno i samim tim sto ce do sastanka doci,pokazuje da ne nasedamo na provokacije.

Nenad

pre 9 godina

Vučić je dovoljno inteligentan da zna da sada nije vreme za njegovu posetu i da je bolje da prođe neko vreme pa tek onda da treba sesti za pregovarački sto.

Nenad

pre 9 godina

Ne treba se spuštati na nivo Edija Rame, treba ostati dostojanstven i znati šta su ti prioriteti. Ako je prioritet Srbije stabilnost i rešavanje odnosa razgovorom, onda se moraju sastati i mislim da i treba, ali podržavam odluku da sada nije vreme. Podršku Vučiću moraju dati i drugi političaru, posebno oni iz okruženja. Albanija je realna opasnost po sve...

Boban

pre 9 godina

Ovo sto nam se desilo na utakmici izmedju Srbije i Albanije, se desilo i to treba da se istrazi, ali ono sto nam sledi u vezi tog desavanja trebamo da resavamo hladne glave.

Blagoje Dobrić

pre 9 godina

Dugo vremena nisam video nešto što bi me navelo da smo se pomerili sa tačke “banana” države na koju su nas dovele Demokrate, ali sada sam video ovim gestom, da je konačno počelo nešto da se menja. Obnavlja se naš državni suverenitet i prošlo je ono vreme kada je mogao da nas ponižava ko kako hoće.

Plavusica 84

pre 9 godina

Da su se Albanci poneli sportski na utakmici, fer i igrali posteno, a ne na prekid i skandal, ne bi bilo problema da se vodi dijalog sa njim u Beogradu.

campos

pre 9 godina

Vučić je u takvim stvarima jako pravican i ne dozvoljava sve i svasta za svoj narod,ni po koju cenu ne dozvoljava da se neko igra sa nama.

Ekolog

pre 9 godina

Treba razgovarati i resavati nesuglasice, ali kada neko koristi svaku priliku da isprovocira onda je to cist bezobrazluk i sa takvima se nema o cemu razgovarati. Oni imaju vetar u ledja i podrsku za svoju politiku, zato se tako i ponasaju.

Dama bez blama

pre 9 godina

Bilo bi dobro da je doslo do posete, jer nam to treba i nama i njima, ali ipak se mora voditi racuna o dostojanstvu naseg naroda i treba odrzati taj cvrsci stav i dostojanstveniji koji imamo od kad je Vucic premijer, jer ako ne cenite sebe niko vas nece ceniti. Postujem sve narode , ali to mora biti obostrano, a sa ovom krpom sa laznom mapom su se obrukali Albanci, a ne mi.

Donkihot

pre 9 godina

Najbolje kad se strasti stišaju, još jednom razmotriti o poseti albanskog premijera. Jer svaka kontradiktorna odluka koštala bih Srbiju napredka ka EU.

Vlajko87

pre 9 godina

Pojedine srpske vlade iz prošlosti su bile spremne na sve, samo da bi se održale na čelu države. Imamo mnogobrojne primere iz prošlosti gde su pojedini stranci bukvalno "gazili" naš ponos i čast i na to su obično tadašnji vlastodršci reagovali "mlako" ili nikako. Ova Vlada Srbije je promenila takav način komunikacije. Odložena poseta premijera Albanije je jasni pokazatelj kako se ova Vlada odnosi prema onima koji pokušavaju da "zgaze" Srbiju i sve njene građane. Zbog toga, ali i još nekoliko promena u spoljnoj politici, podržavam ovakav stav premijera i njegovih saradnika.

kosta

pre 9 godina

Mi nismo ozbiljna država i zato nam se to dešava .Slušamo kako nam narede zapadni moćnici,kakvi albanci i šiptari da dolaze posle svih ovih decenijskih zločina što su uradili srpskoj naciji to nijedna država na svetu dozvolila .Srbijo opameti se dok još ima vremena!!!

Cile-BG

pre 9 godina

Kao neko ko je prisustvovao utakmici i revoltiran je ali nije huligan ni vandal, niti se ikada tako ponašao, očekujem barem izvinjenje, uz nadu da se ovakve stvari više neće ponavljati!

Dragan Ovuka

pre 9 godina

Mislim da je dobro sto ce do sastanka ipak doci i ako je malo pomeren ne treba da guramo glavu u pesak i da zatvaramo oci pred istinom ,mislim da smo pokazali svetu koliko smo se promenuli kao narod i koliko smo spremni na saradnju sa svima u regionu.

MILAN PANIC

pre 9 godina

Srbija za razliku od Albanije ne resava probleme sukobima vec razgovorom zato Edi Rama treba da dodje u Beograd jer jedino tako mozemo da napredujemo kao region.

na kraju....

pre 9 godina

milosevicu albanci spomenik da podignu. ja da sam bio na njegovom mestu maslacak je veliki
(gedza, 20. oktobar 2014 09:32)
Na kraju ce oni najveci spomenik da podignu Vucicu, ziv bio pa video.
Ja nisam uopste nacionalista, ali da Ramin brat(ne bilo koji navijac) pusti zastavu Velike Albanije u sred Beograda i da ga posle toga neko primi, to je vise nego ponizenje.Toliko o principijelnom i "ponosnom" Premijeru.

britka

pre 9 godina

Apsolutno sam za stav da Edi Rama treba da dođe u Beograd, samo iz jednog razloga, a to je da Srbija pokaže da je odgovorna i da ne naseda ni na čije provokacije. I tog 10. novebra, kada Edi Rama bude došao, mi ćemo moći da ga pogledamo u oči. A da li će to i on moći?

maki

pre 9 godina

Mišljenja sam da Rama treba da dođe u Beograd, da vidi šta znači civilizovan I kulturan svet. Odlaganje posete je razumna odluka, ali Beograd svakako treba da sačeka Edija ramu.

boljika savkovic

pre 9 godina

mislim da je to najbolje moguce resenje u ovom trenutku,da ne dodje bas sada do njegove posete,sada kada su strasti nakon utakmice uzavrele.

levo smetalo

pre 9 godina

pa sta ako albanci imaju ameriku i vi imate rusiju koja je ,,jaca'' sila za vas zasto se oni ne pitaju nesto xixixi
(montenegro, 20. oktobar 2014 08:42)
Ako nisi pratio utakmicu, ona igracka je donela krpu na kojoj je iscrtana neka mapa gde dobar deo Montenegra nije Montenegro, tako da bi tebi bolje bilo da razmislis sta je vas sveti otac Milo obecao Albancima za podrsku na referendumu. A kao sto znas, da nije bilo Albanaca ni MN nikad ne bi bila nezavisna. Ne mislis valjda da je cilj Albanaca u MN bio samo da se otarase Srbije i da uzivaju u blagodetima Milove despotije.

gazimen

pre 9 godina

pa kako ljudi mozete de kazete da ne zavisite od njih?Pitajte srpske proizvodjace gde prodaju svoju robu.na kosovu,crnoj gori,makedoniji i albaniji.Mislis da mogu da prodaju evropskoj uniji?Onaj ko ne zeli dobre odbose sa komsijama jeste najveci debil.Nek ide da pravi drustvo onim debilima"racistima"koji ne znaju ni tko su ni da su im nacisti u drugom svetskom ratu unili dede,To sto citam ovde kao komentare to lici ljudima iz srednjeg veka.Na kraju hteli ili ne,komsije smo!

Vesna23

pre 9 godina

Samo se razgovorom moze nesto postici. Naravno da nikom ne donosi nista dobro ovakvi incidenti ali mi imamo cilj koji treba ostvariti. Nadam se da ce svet konacno uvideti da mi nismo " losi momci " jer problem sa Albanijim I njihovim teznjama imaju i sve zemlje koje se granice sa njom. Crna gora i Makedonija imaju iste probleme a cinimi se i da Evropa shvata koliki je problem kriminla a i dobro poznati putevi droge cija su glavna mesta upravo u Albaniji. Nase je da budemo slozni i istrajni a albaniski premijer moze da odlaze susret sa istinom koliko hoce.

Faton

pre 9 godina

@Mladen Mladenovic pravo IZUZETNOSTI svako ima na Balkanu a i Makedonci jel ni vi niste Mama Teresa.
Poslednjih 20 godina nismo nista drugo radili nego samo Ratovali i jednom drugog optuzili kao i sada. Ja sam samo pokušao da kazem da se ne moze traziti samo of jedne strane da se izvinjava jel druga nije IZUZETNA

Tarzan

pre 9 godina

Kako ja vidim stvari - Albanci su izveli jedan sofisticirani terroristicki akt -> incident sa dronom + hakerski napad koji se desio oko 21:30, bas nekako u trenutku kada se velikoalbanska zastava "prizemljila" na stadionu JNA (ovo za hakerski napad pise u danasnjem Kuriru a ja to vece zaista nisam mogao da pristupim ni jednom nasem site-u.. ni B92, ni Kuriru, ni Blicu..). Sve ovo zajedno je nista manje nego teroristicki napad - doduse nije eksplodirala ni jedna bomba, nema poginulih ni povredjenih, nije ucinjena nikakva materijalna steta ali cilj napada je bio nesto sasvim drugo, nesto sto ce grajane Srbije da povredi mnogo vise od bombe. Odnosi Srbija - Albanija se zatezu do pucanja, cak i na najvisem politickom nivou. U tom trenutku, reaguju tradicionalni prijatelji i patroni Albanaca, USA i Nemacka - prvo Bajden zove Vucica pa onda Merkelova. Sta su pricali mozemo samo da nagadjamo i spekulisemo ali posle tih razgovora je AV doneo odluku da se poseta odlaze za 10. novembar. Sto bi se reklo "i vuk sit i ovce na broju" - Srbija otkazuje posetu Rame zakazanu za 22. oktobar ali ce ga opet primiti 10. novmebra. Sta ce se to desiti od 22. oktobra do 10. novembra sto ce uciniti da poseta Rame Srbiji bude moguca, ako je vec nemoguca 22. oktobra? O kakvim dobrosusedskim odnosima moze da se razgovara posle svega a narocito posle zvanicnih komentara i stavova Tirane? Da imamo i trunku integriteta kao drzava odlozili bi posetu do "daljnjeg" - ono bar, dok se ne izvini. Ovako..

vlajko

pre 9 godina

Zid je postojao i u Berlinu ne vidim zasto ga ne bi bilo i na granici sa Albanijom. Prosto receno, sa zivotinjama se i ne moze drugacije. Povuci ambasadora, prekinuti sve diplomatske odnose, podici bedem duz granice.

Amnezija

pre 9 godina

Bas smo mu pokazali koliko smo ponosni, umesto danas ugosticemo ga sutra, samo da popravimo dron tj da ga vratimo u ispravnom stanju a i zastavu treba oprati i opeglati....bruka.

Uzas

pre 9 godina

Ono sto je meni najvise ostalo u svesti , to su komentari albanskih igraca pre same utakmice - izjave koje su davali za svoje medije . To je bolesna mrznja duboko usadjena u svest tog naroda . Kod Srba to nije mrznja prema njima a priori , to je vise prirodna reakcija na njihovu mrznju i strah od takvih komsija . Neka ih pripitomljavaju oni koji su ih pustili da divljaju sve ove godine , nase je da se bavimo sobom , a ne zaostalim nacijama kojima ni Bog ne moze da pomogne . Da li znate da na Kosovu , kad zeni umre muz , vec sledece veceri dolazi njegov brat da ga zameni u bracnoj postelji ? Da li znate da danas u Peci jedna Albanka , koja je od devera jedva pobegla , po imenu Atifeta ne sme svoju devojcicu da pusti samu u skolu iako joj je ispred nosa , jer se na Kosovu mnogo kradu deca ? Sto ne ode Rama sa njom da porazgovara , o cemu ima sa nama da prica?

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Albanski Tim tučen sa svih strane,po celom Stadionu tokom himne se zvizdalo i čulo se Ubij Albance Pekare zapaljene , Albanci drzavljani Srbije poganjeni ,grozeni Spalena Albanska Zastava u Beogradskon Derbiju Itd, itd A Rama da se vama izvinil !!!!U kojoj planeti vi zivite ???
(Faton, 20. oktobar 2014 00:35)
------------
Tipična albanska logika, koja je infantilna do bola ali, valjda zbog toga još uvek "pali", posebno medju srbofobima, kako sa Balkana tako i šire. Albanci pokušavaju da se u "pravima" izjednače sa Amerikancima zbog čega sebi pokušavaju da srvore status "IZUZETNOSTI". Svaki njihov zločin, svaka njihova provokacija spada u stečena "prava" a svaki pokušaj drugih da to "pravo" odnosno zločin spreče, nailazi na opšti odijum kod Albanaca. Tako, kada Albanci ubiju petorici makedonskih mladica, onako zverski, podmuklo i bez ikakvog razloga digne se celokupna albanska populacija u Makedoniji da protestvuje, protiv oduzimanja stečenog albanskog prava na kriminal i zločine. Svaki normalan i pametan Srbin zna da izvinjenje Rame ništa ne znači jer, i to izvinjenje je u svrhu nove prevare. Inače albanski tim je došao da isprovocira incident /poput onog jednonacionalnog trovanja/ čime bi svetu pokazao svoju "veliku civilizovanost" a Srbe stavio na stub srama. Ipak, čini mi se da se stvari kreću i da su mnogi shvatili šta se krije iza te albanske infantilnosti.

Sloba

pre 9 godina

Dobro je sto je poseta odlozena dok se situacija malo ne smiri.Moramo im pokazati da smo uprkos svemu, spremni da razgovaramo na jedan civilizovan i diplomatski nacin i da nas iskljucivo zanimaju korektni odnosi sa svima sto je premijer u vise navrata i istakao.

(o)dron

pre 9 godina

Pa neka se hvali da ga zovu telefonskim putem Bajden i Merkelova, a ono nove zapovesti ko u vojsci - m i r n o - tisina Vucicu, ne talasaj, izneo si svoje predloge hocu-necu ali ces izaci sa saopstenjem i nasim misljenjem i tacka.

Ramoramo

pre 9 godina

@Kiza

Procita li ti tekst do kraja? Pa, mora, naredila mu Merkel. Inace ne zavrce Amerika i Nemacka ruku Srbiji, nego poltronima na vlasti. Srbiji ne moze, sta nam nisu 25 godina radili, al eto radja se neka nova inadzijska Srbija. Samo jos da dodje neko normalan na vlast. A ne ovo sto je od 2000. pa do danas.

prethodne radnje

pre 9 godina

Državni vrh Albanije može doći u Beograd , ako PRETHODNO javno osudi:

1) nacističku ideju Velike Albanije, na račun susednih pravoslavnih država.

2) ponašanje albanskih igrača 2,7, 14, 19,.. koji su na silu oteli transparent Velike Albanije i tako sprečili da se isti preda četvrtom sudiji,

3) histerično ponašanje i slavlje (posle prekida utakmice) albanske omladine u Mitrovici, Prištini, Skopju, Tirani, Ulcinju, Beču,... , kao i kamenovanje i pisanje provokativnih parola na zidovima srpskih kuća, restorana, crkava,....

Dejan Marković

pre 9 godina

Albanija je zemlja s kojom treba prekinuti sve diplomatske odnose! Ni na koji način ne zavisimo od njih, ni privredno ni ekonomski, nikako...
To je država u kojoj caruje organizovani kriminal! Kad je u pitanju šverc narkotika i oružja kao i trgovina ljudima, Albanija je prva u Evropi! Tako da ne vidim ni jedan jedini razlog što bi imali bilo kakve odnose sa tom kriminalizovanom državom, koja je pritom i vrlo neprijateljski raspoložena prema Srbiji, što su mnogo puta i dokazali! Što se tiče srpske manjine tamo, pa ova država se nikada nije ni brinula o njima pa teško da će i u buduće...

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Vucic doneo odluku, nista on nije nikada odlucivao, on ne donosi odluke, nije sposoban za to. Zadnja odluka koju je doneo je bila da se prave mracne sile na ulicama Bg, toboz navijaci a iza svega je on licno stajao, to su njegove odluke, sramotno.

Бојан Илић

pre 9 godina

Albanski Tim tučen sa svih strane,po celom Stadionu tokom himne se zvizdalo i čulo se Ubij Albance Pekare zapaljene , Albanci drzavljani Srbije poganjeni ,grozeni Spalena Albanska Zastava u Beogradskon Derbiju Itd, itd A Rama da se vama izvinil !!!!U kojoj planeti vi zivite ???
(Faton, 20. oktobar 2014 00:35)

Па ништа онда, што се нервираш ако мислиш да си у праву?!
Нема места у Бгд-у за такве какав је Рама!

Sipus

pre 9 godina

"..jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo.."
Dajte molim vas, docekali smo fudbalsku reprezentaciju, a dosla nam je sekta!

Горан В.

pre 9 godina

Mozda su im nemci i prodali dron .?! I naucili ih kako se njime upravlja.
A zasto I ne bi, Siptari dobro placaju.
A kad su mogli opremiti, obuciti , znaci kreirati UCK , zar bi jedan mali dron znaci bilo sta u nasim odnosima sa Nemackom.
ONI nas gaze a nasa demokratska elita mase repom i lize im cipele.
Ne sme ni da zacvili.
Sad ispada mnogo vazno sto se Rami nakon sveg zla, odlozila poseta.
Docekat ce te ga sa crvenim tepihom podvijenog repa za mesec dana.
A mozda bude rep i mahao, zavisi kako baba Merkel naredi.

Rokoko

pre 9 godina

I ne izvini se Gosp. Rama. A o ponizavanju koje pominje Vucko govoricemo dvostrano ili nikako. Ne moze se jedna strana ponizavati a druga ne? Ili sam nesto u krivu?

Aleksandar

pre 9 godina

Dron je uradila Srpska sluzba! Zapad zavrce ruku Srbiji i primorava ih na neku ljubav sa Albancima. A kako reci NE kad si za dobrosusedske odnose i za EU. Jedini nacin "napad je najbolja odbrana"! Ovo su uradili neki obicni djaci koji tek treba da se istaknu u sluzbi :) , kakve akcije je sluzba radila u zadnjih 50god ovo je smesno ?

Operativac

sergej trifunovic

pre 9 godina

Vrlo zrela odluka nase vlade.
Recimo da jos ne znamo detalje proslonedelje provokacije, ali sudeci po objavljenim komentarima vlade Albanije oni podrzavaju takvo ponasanje a I poruku koju incidenta salje.
U tom slucaju, vlada Albanije, sedi jedinica, ponavljao si jer si ucio iz starih udzbenika I moras da ucis lekciju iz pocetka.

Podrzavam stav srpske vlade

dido

pre 9 godina

Trebao ga je pozvati ako ništa onda zbog UEFA-e.
Ovako se Srbiji ne piše dobro nažalost. Šta ga to košta osim ponosa? A ponos se ponekad skupo plati u negativnom rezultatu dali politički ili sportski bilo. Pametniji popušta

Beobrad

pre 9 godina

"Pomiritelj" Angela je naredila da mora doci do susreta.
Jednog dana, pustice Albance Ameri i ostali mocnici niz vodu, e onda cemo da se pitamo o Kosovu i o svemu na sta smo cutali, tj. morali da cutimo!

cika djura

pre 9 godina

Diplomatski gledano, Srbiji u ovom trenutku nije potrebna poseta nijednog albanskog zvaničnika. Poseta treba da se održi u nekom doglednom vremenu, ali ne treba da se forsira. Do poboljšanja odnosa će teško doći i posle poseta, ali se može postići napredak.

nana

pre 9 godina

Ovde nema interesa Amerike i EU, već samo interes normalizacije odnosa Srbije i Amerike, i Vučić mora da radi u skladu sa tim. Najpametnije je posetu odložiti neko vreme.

Faton

pre 9 godina

Albanski Tim tučen sa svih strane,
po celom Stadionu tokom himne se zvizdalo i čulo se Ubij Albance
Pekare zapaljene ,
Albanci drzavljani Srbije poganjeni ,grozeni
Spalena Albanska Zastava u Beogradskon Derbiju
Itd, itd

A Rama da se vama izvinil !!!!

U kojoj planeti vi zivite ???

Upomoć

pre 9 godina

Bilo bi lepo da nam organizator susreta kaže zašto je odložio sastanak i hoće li taj razlog nestati za tih 20-ak dana. Ako razlog odlaganja ostane, hoće li sastanak ponovo otkazati ili to više neće biti važno?

Nindža od principa

pre 9 godina

Koja principijelnost pokazana od strane našeg vođe!
Oni nas ponižavaju, sad ću da im zapaprim i odložim posetu za 2 i po nedelje!
Neka vide da Srbiju niko ne može da ponižava!
Ako mi samo nešto zucne, poslužiću mu kafu bez ratluka!

Jovan

pre 9 godina

Narode, shvatite vec da je sa Albancima uvek isto: oni ce uvek sve potpisati a sve ce raditi po starom. Pogledajte samo sta je sve potpisano sa Albancima na KiM i oni opet sve rade po starom. Mnoge vlade - srpske a i ova nisu nista uradili na bezbednosti Srba na KiM, kao ni na tome da Srbi na KiM mogu koristiti i obradjivati svoja imanja i posede. TO MORA BITI PREDUSLOV ZA BILO KAKVE NOVE RAZGOVORE I PRIZNANJA. Kad bi Srbi imali ta osnovna ljudska prava sve bi drugo bilo jednostavno pa cak i po cenu priznanja novoproglasene drzave. Stice se utisak, a praksa pokazuje, da Albanci za sebe hoce sve, a Srbima ne daju nista!
S drzavom Abanijom treba preispitati odnose, jer sve vreme rade na stetu Srba i Srbije!.

Nemanja

pre 9 godina

Mi Srbi smo mnogo glup narod! Hocete da zaboravimo kakve su nam komsije Abanci, da zaboravimo sve nevolje koje su nas snasle zbog njih i da gledamo "u buducnost" kako bi krenuli "napred" !? Pa je li vi vidite Srbi da oni nikada nas nece niti su nas gledali drugacije nego kao svoje neprijatelje!? Zar vi ne vidite i kad neki njihov kritikuje svoje ne da na Albaniju ni na njihovu ideju o ujedinjenju? Zar mislite da se tu ista moze promeniti? Zar mi Srbi treba da glumimo dobrog komsiju koji ce im uvek gledati kroz prste a sve to kako bi smo ispali vece demokrate i evropejci od Nemaca!? Muka mi od vas koji imate destruktivne kritike na racun srpskog naroda i srpske drzave, zbog vas takvih nas Albanci i zezaju ovako kako nas zezaju, jer takvi kao vi kazu "ma neka su navijaci Albanije u Srbiji, to je pravo koje moramo da im damo"! Oni bi nase fudbalere tamo pojeli bre, da smo mi onako nesto uradili, EU bi trazila izvinjenje, a mozda bi nam i sankcije uveli! Ionako se plasim sta ce biti u revansu u Tirani. Sigurno nece aplaudirati nasoj himni i bacati orhideje pred autobus sa nasim igracima!

mlekadzija

pre 9 godina

Poseta odlozena za dvadesetak dana. Uciteljica im dala rok do kad moraju da se sastanu. Nama stavrno nema spasa. Poslednju trunku dostojanstva smo ooooodavno izgubili.

goran

pre 9 godina

Na prvoj godini politickih nauka se uci:
"Ako hoces da spinujes nesta/neki dogadjaj/sastanak, ne otkazuj ga nego se sa stranom sa kojom se sastajes dogovori da sastanak odlozite za neko vreme i onda oko tog odlaganja mozes spinovati - pricati pricu koja ti politicki odgovara
ali
budi svestan da takvim [dogovrenim] odlaganjem susreta istu takvu priliku [spinovanje] dajes i drugoj strani - onoj sa kojom se sastajes"

drmatoriks

pre 9 godina

Što se mene tiče, nije dobrodošao dok se ne izvini za uvredu sa dronom. Onda i mi imamo za šta da se izvinimo, utakmicu smo loše organizovali i naši domaći ludaci na tribinama pokazali su puno mržnje i besa prema Albaniji i Albancima. Pošto se realno niko nikome neće izviniti, ne vidim na kakvim osnovama možemo da gradimo bilo kakve odnose sa Republikom Albanijom. Tim pre što nam premijer Rama i dalje zamazuje oči tvrdnjom da Velika Albanija nije projekat njegove države.

Nije šija nego vrat - oni to ne zovu Velika Albanija, već "Etnička Albanija" ili "Prirodna Albanija", a suština je potpuno ista.

ilija cvorovic

pre 9 godina

Komentarisati ovakav nazovi dogovor spada u domen visoke politike i mislim da svaki komentar koji se ovde svodi na neslaganje i podrzavanje Vuciceve odluke jekrajnje degutantan,prosto nije na nama da sudimo ali iz ugla nekoga ko i ne shvata visoku politiku na visok nacin moze samo da pozdravi ovakvu odluku da se taj susret odlozi do novembra iz prostog razloga sto bi svaka preuranjena poseta albanskog premijera u ovom trenutku posle svega sto se dogodilo i posle svih izjava sa albanske strane,ta poseta bi izgledala kao nacionalna izdaja.Svaka cast na osluci i na odlaganju tog famoznog susreta.

kox

pre 9 godina

Razum je prevladao. Lako je biti neodgovoran ali ta neodgovornost ima svoje posledice. To je Vučić uvek imao u vidu kada je donosio teške odluke.

freedom

pre 9 godina

Umesto da je rekao da moze da dodje u posetu Srbiji ako se pre toga u ime albanskog naroda izvini za provokaciju nastalu na utakmici Vucko odlozio posetu za par dana. Ovako bi se Rama cesao i pitao da li da se bruka u ocima svog naroda ili da stane na zulj Merkelovoj i ne dodje na dugo ocekivani susret zbog nedostatka osnovne politicke kulture..

Boban

pre 9 godina

Zbog tenzija koje su jos prisutne povodom incidenta na stadionu JNA, dobra je odluka sto je dolazak Albanskog premijera u Beograd odlozen dok se celokupna situacija ne smiri.

Tamara

pre 9 godina

Albanski premijer treba samo da se postavi u situaciju u kojoj se nasla Srbija, odnosno da zamisli kako bi bilo da se desila obrnuta situacija.

čiča

pre 9 godina

Opet greška i podilaženje ekstremistima. Vučić je trebao da ga primi i odvede do neke od pekara i tamo mu pokaže šta prouzrokuje ekstremizam i neodgovorno podilaženje nacionalističkim opsenama.

TRUBA

pre 9 godina

Zapad kivan na Srbiju i Vučića zbog posete i ukazane časti Putinu,na sve će načine nastojati da napakosti Srbiji.Ali to može potrajati samo do onog trenutka kada naša vlada kaže,ovo je kkrajnja granica preko nje nema prelaza.Jasna poruka dalji pokušaj pritiska, Srbija napusta EU put i okreće se sebi.Da li je zapad za to spreman? Naravno da nije i uslediće popuštanje.Savet za pamet.

Graje

pre 9 godina

Aleksandar Vučić bi trebao da primi Ramu, jer je to jedini spas da se sačuva uloga Srbije kao lidera regiona. Srbija mora da sarađuje sa svima da bi to postigla, ali verovatno bi trebalo što pre za ekonomski opravak stasti na put nasilju, a jedino će se dve tenzije smiriti kada se budu sastali dva premijera. BIA i dalji radi po starom, mladiće od 18 godina hapsi, jer im daju novac od 1000 evra da polupaju izloge, naprave ponovo haos na ulicama, samo da građani nikada nisu mirni, ovaj scenarijo imamo već poslednji 20 godina, i zaista Srbi sami sebi podmeću, e pa pa dosta je takvih ljudi koji huškaje jedne protiv druge. Aleksandar Vučić mora da reši problem sa Ramom.

Urbini

pre 9 godina

Otkazivanje posjeta ili njegova odgoda pokazuje da politiku i diplomaciju u Srbiji kreira ulica, nekontrolirana rulja i bjesna masa i da političari sve rade da njih zadovolje a ne mirne i civilizirane građane.

cv

pre 9 godina

Oni koji su želeli da prodube jaz između dve države i izazovu novi talas nestabilnosti na Balkanu, ne žele prvenstveno dobro sopstvenom narodu. Stabilnost i mir su osnova za ekonomski prosperitet.

EmoNa

pre 9 godina

Učesnici incidenta i njihovi nalogodavci sigurno su razočarani jer im cilj zbog koga su sve radili nije uspeo. Susret dva premijera, po odluci Vučića, neće biti otkazan već samo prolongiran i zakazan za 10. novembar. Svima je jasno da je, pored nastojanja da se Srbija prikaže kao zemlja koja je nesposobna da organizuje čak i meč bez incidenata, ovo bio pokušaj destabilizacije odnosa Srbije i Albanije, da prikažu Srbiju kako ne želi one koji drugačije misle i čiji su interesi različiti od naših, da unesu nemir i poremete mir u regionu. Mudrost, pronicljivost i hrabrost premijera Vučića još jednom su došli do izražaja.

Petar

pre 9 godina

Dve totalno nepotrebne stvari su se desile, ili će se desiti.
Prva je UEFA- ina odluka da nas stave u istu grupu, videli smo ishod.
Druga je ovaj sastanak. Šta će taj sastanak da promeni i kada dođe do njega?
Ništa! Ljudi treba da se otrezne, a političari mogu do besvesti da se sastaju, smeškaju, mogu i da se izljube pred medijima, i da zaplešu, i da se zagrle....
I dalje će dobra većina albanaca i srba da oseća mržnju, jer rat nije bio pre 1000 god. sve je još sveže, i nema potrebe da uopšte sili bilo šta sa Albanijom.

CezarMilan

pre 9 godina

Međunarodna zajednica nas je posmatrala I čekala da vidi kavku ćemo odluku doneti. Ipak, verujem da nisu oduševljeni izjavama Rame I da se blagonaklonost prema albanskoj strani polako, ali sigurno, gubi.

just sayin

pre 9 godina

I sta se time postiglo?
Otkazivanje posete s nase strane je trebalo da pokaze da Srbija osudjuje provokacije sa one utakmice i da je ocigledno da Albanci ne zele/nisu dovoljno "zreli" za nastavak pregovora.
S obzirom na to da pregovori idu njima u korist, dron je bio cisto izivljavanje nad nama, a mi smo dovoljno jadni i ucenjeni od strane zapada da ne smemo da otkazemo posetu ("sabotiramo dijalog"), tako da je odlaganje cisto zamazivanje ociju javnosti.

antonina

pre 9 godina

Mozda i bolje sto je poseta odlozena do novembra,jer su utisci sa utakmice jos svezi.U svakom slucaju treba da doodje do dijaloga,jer jedino tako se mogu pokusati resiti problemi.

Peter

pre 9 godina

O čemu vi ovde pišete? Zar da se zbog jednog incidenta na fudbalskoj utakmici odloži susret premijera dve susedne države? Pa to je i bio cilj tih provokacija. Da se odustalo od susreta inicijatori incidenta bi pobedili. Mislim da je odluka FIFA da se utakmica ponovi, bila ispravna i da je time poslata poruka i Srbiji i Albaniji da slični incidenti neće uticati na ishod utakmice, pa po istom principu ne bi smelo da utiče ni na odnose dve zemlje. Ispravna je odluka Aleksandra Vučića da se susret samo prolongira. Pobedio je zdrav razum.

Aleksandar

pre 9 godina

Uz dužno poštovanje svih, ali ovo i jeste dogovoreno sa Briselom. Dakle, premijer sigurno nije doneo sam odluku, više je nego jasno. Zvanični Beograd uglavnom cupka kako Unija kaže jer da nije tako, Albancu bi uskraćeno gostoprimstvo za neka bolja vremena. I nikako da čujemo o incidentu na utakmici Srbija-Albanija nešto više, te detalje koji će zaprepastiti one koji su govorili protiv Srbije loše. Nikako da se izađe sa tim informacijama. Mene brinu ovi naši huligani koji su pod zaštitom države i političara i rade šta hoće. Apsolutno sam siguran da bi oni napravili haos protiv Albanije, a videli smo isti folklor i lica na večitom desrbiju.

Grunf

pre 9 godina

Činjenica je da je bolje razgovarati hladne glave.Ima samo jedan problem od 1964 godine čini mi XX veka do ev0 2014 godien XXI veka nikako da se glave ohlade.Eto 70 godina je prošlo glave se ohladile nisu.Čini mi se da taman malo kada dostignu normalnu temperaturu usijaju se do ključanja.Za ljubav,za sukob,za rat,za posao trebaju bar dve strane.Kome ide u interes ovakva situacija?Ko stalno skoro 100 godina čačka mečku i ove dve zemlje dovodi na ivicu sukoba bilo političkog,ekonomskog i na kraju krajeva i ratnog sukoba.Malo malo imamo po neki diplomatski skandal izmedju Srbije i Albanije ili FNRJ i Albanije,SFRJ i ALbanije SRJ i Albanije i da ne prekinemo kontinuitete Republike Srbije i Albanije.Koja je to diplomatija,koji će to biti nivo razgovara kada jedna fudblaska utakmica odloži sastanak dva visoka državnika.Diplomatija pod pritiskom?Kome je takav vid razgovora koristan.Obe zemlje vode alibi politiku dodvoravanja EU i SAD.Da me neko pogrešno ne razume.Podržavam zaista razgovor ali ne podržavam femkanje kao seljačka mlada ja bi ali ne znam,nisam se još odlučila.Ne znam šta će reći moji roditelji.Ja te Volim ali oni ne mogu tebe i tvoju familiju da smisle.Ubedite već jednom Vas dvojica kada Vam se već pružila šansa da ne izvorite rečenicu sastanak je bio konstruktivan iskren i uspešan jer sigurno sve je bio samo te neće biti.Dajte sve od sebe da spustite loptu na zemlju ,smirite strasti i da živimo kao civilizovan svet.Kakva utopija od poslednje rečenice.

A.

pre 9 godina

SNS botovi: "smirivanje strasti", "hladne glave".
Nije ništa od toga.
Na redu su rebalans budžeta za 2014. i budžet za 2015.
Zbog toga su u vlasti vruće glave.

ja sam extra gotivan, ali naivan

pre 9 godina

samo vi nastavite sa napadima na pekare, palite zastave na derbiju pa će nam odložiti i prijem u evropsku uniju. a to je ravno neuspehu i ja ne bih bio zadovoljan.

Nikola

pre 9 godina

Eto, a ljudi govore da se ne pita Vucic nego Brisel.
Lepo je rekao Putin da mu je drago zato sto Srbija ne podleze pritiscima Brisela, ali ljudi ovde su tvrdoglavi i ne znaju nista drugo osim da kazu "Vucic je kriv za sve."

Kovin

pre 9 godina

Sastani se ti Vučiću sa vlasnicima velikih stranih kompanija koje će povećati izvoz, standard života ljudi, privredu itd. Mani se te tvoje "politike".

dusan

pre 9 godina

i tako su huligani radilali na obe strane pobedili normalne ljude koji su kao i opet cutali i cekali da se neko drugi izbori za njihove interese...

Zvezdana Sokolović

pre 9 godina

I ako Srbija treba da radi na unapređenju odnosa sa svima pa i sa Albanijom.Ovakva poseta ipak mora biti odložena.Dovoljno su se rasplamsale nacionalističke strasti da bi se sada tako nešto desilo.

Vuk

pre 9 godina

Sto, kao bices pametniji za 15 dana? Da ima vremena da se polupa jos koja pekara? Ajde bezi bre, tvrdis pazar kao neka snajka, a sve usmeravas na glasacko telo.

Dejvid

pre 9 godina

Pametna odluka oba Premijera.! Srbi i albanci, imaju puno zajednickog na Balkanu, treba da saradjuju u dobrobit oba naroda, bez zaborava tmurne proslosti, ali sa pogledom u buducnost.!

Vuk

pre 9 godina

Sto, kao bices pametniji za 15 dana? Da ima vremena da se polupa jos koja pekara? Ajde bezi bre, tvrdis pazar kao neka snajka, a sve usmeravas na glasacko telo.

Kovin

pre 9 godina

Sastani se ti Vučiću sa vlasnicima velikih stranih kompanija koje će povećati izvoz, standard života ljudi, privredu itd. Mani se te tvoje "politike".

dusan

pre 9 godina

i tako su huligani radilali na obe strane pobedili normalne ljude koji su kao i opet cutali i cekali da se neko drugi izbori za njihove interese...

A.

pre 9 godina

SNS botovi: "smirivanje strasti", "hladne glave".
Nije ništa od toga.
Na redu su rebalans budžeta za 2014. i budžet za 2015.
Zbog toga su u vlasti vruće glave.

Aleksandar

pre 9 godina

Uz dužno poštovanje svih, ali ovo i jeste dogovoreno sa Briselom. Dakle, premijer sigurno nije doneo sam odluku, više je nego jasno. Zvanični Beograd uglavnom cupka kako Unija kaže jer da nije tako, Albancu bi uskraćeno gostoprimstvo za neka bolja vremena. I nikako da čujemo o incidentu na utakmici Srbija-Albanija nešto više, te detalje koji će zaprepastiti one koji su govorili protiv Srbije loše. Nikako da se izađe sa tim informacijama. Mene brinu ovi naši huligani koji su pod zaštitom države i političara i rade šta hoće. Apsolutno sam siguran da bi oni napravili haos protiv Albanije, a videli smo isti folklor i lica na večitom desrbiju.

ja sam extra gotivan, ali naivan

pre 9 godina

samo vi nastavite sa napadima na pekare, palite zastave na derbiju pa će nam odložiti i prijem u evropsku uniju. a to je ravno neuspehu i ja ne bih bio zadovoljan.

Grunf

pre 9 godina

Činjenica je da je bolje razgovarati hladne glave.Ima samo jedan problem od 1964 godine čini mi XX veka do ev0 2014 godien XXI veka nikako da se glave ohlade.Eto 70 godina je prošlo glave se ohladile nisu.Čini mi se da taman malo kada dostignu normalnu temperaturu usijaju se do ključanja.Za ljubav,za sukob,za rat,za posao trebaju bar dve strane.Kome ide u interes ovakva situacija?Ko stalno skoro 100 godina čačka mečku i ove dve zemlje dovodi na ivicu sukoba bilo političkog,ekonomskog i na kraju krajeva i ratnog sukoba.Malo malo imamo po neki diplomatski skandal izmedju Srbije i Albanije ili FNRJ i Albanije,SFRJ i ALbanije SRJ i Albanije i da ne prekinemo kontinuitete Republike Srbije i Albanije.Koja je to diplomatija,koji će to biti nivo razgovara kada jedna fudblaska utakmica odloži sastanak dva visoka državnika.Diplomatija pod pritiskom?Kome je takav vid razgovora koristan.Obe zemlje vode alibi politiku dodvoravanja EU i SAD.Da me neko pogrešno ne razume.Podržavam zaista razgovor ali ne podržavam femkanje kao seljačka mlada ja bi ali ne znam,nisam se još odlučila.Ne znam šta će reći moji roditelji.Ja te Volim ali oni ne mogu tebe i tvoju familiju da smisle.Ubedite već jednom Vas dvojica kada Vam se već pružila šansa da ne izvorite rečenicu sastanak je bio konstruktivan iskren i uspešan jer sigurno sve je bio samo te neće biti.Dajte sve od sebe da spustite loptu na zemlju ,smirite strasti i da živimo kao civilizovan svet.Kakva utopija od poslednje rečenice.

antonina

pre 9 godina

Mozda i bolje sto je poseta odlozena do novembra,jer su utisci sa utakmice jos svezi.U svakom slucaju treba da doodje do dijaloga,jer jedino tako se mogu pokusati resiti problemi.

drmatoriks

pre 9 godina

Što se mene tiče, nije dobrodošao dok se ne izvini za uvredu sa dronom. Onda i mi imamo za šta da se izvinimo, utakmicu smo loše organizovali i naši domaći ludaci na tribinama pokazali su puno mržnje i besa prema Albaniji i Albancima. Pošto se realno niko nikome neće izviniti, ne vidim na kakvim osnovama možemo da gradimo bilo kakve odnose sa Republikom Albanijom. Tim pre što nam premijer Rama i dalje zamazuje oči tvrdnjom da Velika Albanija nije projekat njegove države.

Nije šija nego vrat - oni to ne zovu Velika Albanija, već "Etnička Albanija" ili "Prirodna Albanija", a suština je potpuno ista.

Nikola

pre 9 godina

Eto, a ljudi govore da se ne pita Vucic nego Brisel.
Lepo je rekao Putin da mu je drago zato sto Srbija ne podleze pritiscima Brisela, ali ljudi ovde su tvrdoglavi i ne znaju nista drugo osim da kazu "Vucic je kriv za sve."

goran

pre 9 godina

Na prvoj godini politickih nauka se uci:
"Ako hoces da spinujes nesta/neki dogadjaj/sastanak, ne otkazuj ga nego se sa stranom sa kojom se sastajes dogovori da sastanak odlozite za neko vreme i onda oko tog odlaganja mozes spinovati - pricati pricu koja ti politicki odgovara
ali
budi svestan da takvim [dogovrenim] odlaganjem susreta istu takvu priliku [spinovanje] dajes i drugoj strani - onoj sa kojom se sastajes"

Sipus

pre 9 godina

"..jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo.."
Dajte molim vas, docekali smo fudbalsku reprezentaciju, a dosla nam je sekta!

Petar

pre 9 godina

Dve totalno nepotrebne stvari su se desile, ili će se desiti.
Prva je UEFA- ina odluka da nas stave u istu grupu, videli smo ishod.
Druga je ovaj sastanak. Šta će taj sastanak da promeni i kada dođe do njega?
Ništa! Ljudi treba da se otrezne, a političari mogu do besvesti da se sastaju, smeškaju, mogu i da se izljube pred medijima, i da zaplešu, i da se zagrle....
I dalje će dobra većina albanaca i srba da oseća mržnju, jer rat nije bio pre 1000 god. sve je još sveže, i nema potrebe da uopšte sili bilo šta sa Albanijom.

Urbini

pre 9 godina

Otkazivanje posjeta ili njegova odgoda pokazuje da politiku i diplomaciju u Srbiji kreira ulica, nekontrolirana rulja i bjesna masa i da političari sve rade da njih zadovolje a ne mirne i civilizirane građane.

Бојан Илић

pre 9 godina

Albanski Tim tučen sa svih strane,po celom Stadionu tokom himne se zvizdalo i čulo se Ubij Albance Pekare zapaljene , Albanci drzavljani Srbije poganjeni ,grozeni Spalena Albanska Zastava u Beogradskon Derbiju Itd, itd A Rama da se vama izvinil !!!!U kojoj planeti vi zivite ???
(Faton, 20. oktobar 2014 00:35)

Па ништа онда, што се нервираш ако мислиш да си у праву?!
Нема места у Бгд-у за такве какав је Рама!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Albanski Tim tučen sa svih strane,po celom Stadionu tokom himne se zvizdalo i čulo se Ubij Albance Pekare zapaljene , Albanci drzavljani Srbije poganjeni ,grozeni Spalena Albanska Zastava u Beogradskon Derbiju Itd, itd A Rama da se vama izvinil !!!!U kojoj planeti vi zivite ???
(Faton, 20. oktobar 2014 00:35)
------------
Tipična albanska logika, koja je infantilna do bola ali, valjda zbog toga još uvek "pali", posebno medju srbofobima, kako sa Balkana tako i šire. Albanci pokušavaju da se u "pravima" izjednače sa Amerikancima zbog čega sebi pokušavaju da srvore status "IZUZETNOSTI". Svaki njihov zločin, svaka njihova provokacija spada u stečena "prava" a svaki pokušaj drugih da to "pravo" odnosno zločin spreče, nailazi na opšti odijum kod Albanaca. Tako, kada Albanci ubiju petorici makedonskih mladica, onako zverski, podmuklo i bez ikakvog razloga digne se celokupna albanska populacija u Makedoniji da protestvuje, protiv oduzimanja stečenog albanskog prava na kriminal i zločine. Svaki normalan i pametan Srbin zna da izvinjenje Rame ništa ne znači jer, i to izvinjenje je u svrhu nove prevare. Inače albanski tim je došao da isprovocira incident /poput onog jednonacionalnog trovanja/ čime bi svetu pokazao svoju "veliku civilizovanost" a Srbe stavio na stub srama. Ipak, čini mi se da se stvari kreću i da su mnogi shvatili šta se krije iza te albanske infantilnosti.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Vucic doneo odluku, nista on nije nikada odlucivao, on ne donosi odluke, nije sposoban za to. Zadnja odluka koju je doneo je bila da se prave mracne sile na ulicama Bg, toboz navijaci a iza svega je on licno stajao, to su njegove odluke, sramotno.

cv

pre 9 godina

Oni koji su želeli da prodube jaz između dve države i izazovu novi talas nestabilnosti na Balkanu, ne žele prvenstveno dobro sopstvenom narodu. Stabilnost i mir su osnova za ekonomski prosperitet.

just sayin

pre 9 godina

I sta se time postiglo?
Otkazivanje posete s nase strane je trebalo da pokaze da Srbija osudjuje provokacije sa one utakmice i da je ocigledno da Albanci ne zele/nisu dovoljno "zreli" za nastavak pregovora.
S obzirom na to da pregovori idu njima u korist, dron je bio cisto izivljavanje nad nama, a mi smo dovoljno jadni i ucenjeni od strane zapada da ne smemo da otkazemo posetu ("sabotiramo dijalog"), tako da je odlaganje cisto zamazivanje ociju javnosti.

Dejvid

pre 9 godina

Pametna odluka oba Premijera.! Srbi i albanci, imaju puno zajednickog na Balkanu, treba da saradjuju u dobrobit oba naroda, bez zaborava tmurne proslosti, ali sa pogledom u buducnost.!

Peter

pre 9 godina

O čemu vi ovde pišete? Zar da se zbog jednog incidenta na fudbalskoj utakmici odloži susret premijera dve susedne države? Pa to je i bio cilj tih provokacija. Da se odustalo od susreta inicijatori incidenta bi pobedili. Mislim da je odluka FIFA da se utakmica ponovi, bila ispravna i da je time poslata poruka i Srbiji i Albaniji da slični incidenti neće uticati na ishod utakmice, pa po istom principu ne bi smelo da utiče ni na odnose dve zemlje. Ispravna je odluka Aleksandra Vučića da se susret samo prolongira. Pobedio je zdrav razum.

TRUBA

pre 9 godina

Zapad kivan na Srbiju i Vučića zbog posete i ukazane časti Putinu,na sve će načine nastojati da napakosti Srbiji.Ali to može potrajati samo do onog trenutka kada naša vlada kaže,ovo je kkrajnja granica preko nje nema prelaza.Jasna poruka dalji pokušaj pritiska, Srbija napusta EU put i okreće se sebi.Da li je zapad za to spreman? Naravno da nije i uslediće popuštanje.Savet za pamet.

Горан В.

pre 9 godina

Mozda su im nemci i prodali dron .?! I naucili ih kako se njime upravlja.
A zasto I ne bi, Siptari dobro placaju.
A kad su mogli opremiti, obuciti , znaci kreirati UCK , zar bi jedan mali dron znaci bilo sta u nasim odnosima sa Nemackom.
ONI nas gaze a nasa demokratska elita mase repom i lize im cipele.
Ne sme ni da zacvili.
Sad ispada mnogo vazno sto se Rami nakon sveg zla, odlozila poseta.
Docekat ce te ga sa crvenim tepihom podvijenog repa za mesec dana.
A mozda bude rep i mahao, zavisi kako baba Merkel naredi.

čiča

pre 9 godina

Opet greška i podilaženje ekstremistima. Vučić je trebao da ga primi i odvede do neke od pekara i tamo mu pokaže šta prouzrokuje ekstremizam i neodgovorno podilaženje nacionalističkim opsenama.

Tamara

pre 9 godina

Albanski premijer treba samo da se postavi u situaciju u kojoj se nasla Srbija, odnosno da zamisli kako bi bilo da se desila obrnuta situacija.

ilija cvorovic

pre 9 godina

Komentarisati ovakav nazovi dogovor spada u domen visoke politike i mislim da svaki komentar koji se ovde svodi na neslaganje i podrzavanje Vuciceve odluke jekrajnje degutantan,prosto nije na nama da sudimo ali iz ugla nekoga ko i ne shvata visoku politiku na visok nacin moze samo da pozdravi ovakvu odluku da se taj susret odlozi do novembra iz prostog razloga sto bi svaka preuranjena poseta albanskog premijera u ovom trenutku posle svega sto se dogodilo i posle svih izjava sa albanske strane,ta poseta bi izgledala kao nacionalna izdaja.Svaka cast na osluci i na odlaganju tog famoznog susreta.

Faton

pre 9 godina

Albanski Tim tučen sa svih strane,
po celom Stadionu tokom himne se zvizdalo i čulo se Ubij Albance
Pekare zapaljene ,
Albanci drzavljani Srbije poganjeni ,grozeni
Spalena Albanska Zastava u Beogradskon Derbiju
Itd, itd

A Rama da se vama izvinil !!!!

U kojoj planeti vi zivite ???

freedom

pre 9 godina

Umesto da je rekao da moze da dodje u posetu Srbiji ako se pre toga u ime albanskog naroda izvini za provokaciju nastalu na utakmici Vucko odlozio posetu za par dana. Ovako bi se Rama cesao i pitao da li da se bruka u ocima svog naroda ili da stane na zulj Merkelovoj i ne dodje na dugo ocekivani susret zbog nedostatka osnovne politicke kulture..

Boban

pre 9 godina

Zbog tenzija koje su jos prisutne povodom incidenta na stadionu JNA, dobra je odluka sto je dolazak Albanskog premijera u Beograd odlozen dok se celokupna situacija ne smiri.

Nindža od principa

pre 9 godina

Koja principijelnost pokazana od strane našeg vođe!
Oni nas ponižavaju, sad ću da im zapaprim i odložim posetu za 2 i po nedelje!
Neka vide da Srbiju niko ne može da ponižava!
Ako mi samo nešto zucne, poslužiću mu kafu bez ratluka!

prethodne radnje

pre 9 godina

Državni vrh Albanije može doći u Beograd , ako PRETHODNO javno osudi:

1) nacističku ideju Velike Albanije, na račun susednih pravoslavnih država.

2) ponašanje albanskih igrača 2,7, 14, 19,.. koji su na silu oteli transparent Velike Albanije i tako sprečili da se isti preda četvrtom sudiji,

3) histerično ponašanje i slavlje (posle prekida utakmice) albanske omladine u Mitrovici, Prištini, Skopju, Tirani, Ulcinju, Beču,... , kao i kamenovanje i pisanje provokativnih parola na zidovima srpskih kuća, restorana, crkava,....

Dejan Marković

pre 9 godina

Albanija je zemlja s kojom treba prekinuti sve diplomatske odnose! Ni na koji način ne zavisimo od njih, ni privredno ni ekonomski, nikako...
To je država u kojoj caruje organizovani kriminal! Kad je u pitanju šverc narkotika i oružja kao i trgovina ljudima, Albanija je prva u Evropi! Tako da ne vidim ni jedan jedini razlog što bi imali bilo kakve odnose sa tom kriminalizovanom državom, koja je pritom i vrlo neprijateljski raspoložena prema Srbiji, što su mnogo puta i dokazali! Što se tiče srpske manjine tamo, pa ova država se nikada nije ni brinula o njima pa teško da će i u buduće...

Beobrad

pre 9 godina

"Pomiritelj" Angela je naredila da mora doci do susreta.
Jednog dana, pustice Albance Ameri i ostali mocnici niz vodu, e onda cemo da se pitamo o Kosovu i o svemu na sta smo cutali, tj. morali da cutimo!

Graje

pre 9 godina

Aleksandar Vučić bi trebao da primi Ramu, jer je to jedini spas da se sačuva uloga Srbije kao lidera regiona. Srbija mora da sarađuje sa svima da bi to postigla, ali verovatno bi trebalo što pre za ekonomski opravak stasti na put nasilju, a jedino će se dve tenzije smiriti kada se budu sastali dva premijera. BIA i dalji radi po starom, mladiće od 18 godina hapsi, jer im daju novac od 1000 evra da polupaju izloge, naprave ponovo haos na ulicama, samo da građani nikada nisu mirni, ovaj scenarijo imamo već poslednji 20 godina, i zaista Srbi sami sebi podmeću, e pa pa dosta je takvih ljudi koji huškaje jedne protiv druge. Aleksandar Vučić mora da reši problem sa Ramom.

Aleksandar

pre 9 godina

Dron je uradila Srpska sluzba! Zapad zavrce ruku Srbiji i primorava ih na neku ljubav sa Albancima. A kako reci NE kad si za dobrosusedske odnose i za EU. Jedini nacin "napad je najbolja odbrana"! Ovo su uradili neki obicni djaci koji tek treba da se istaknu u sluzbi :) , kakve akcije je sluzba radila u zadnjih 50god ovo je smesno ?

Operativac

Jovan

pre 9 godina

Narode, shvatite vec da je sa Albancima uvek isto: oni ce uvek sve potpisati a sve ce raditi po starom. Pogledajte samo sta je sve potpisano sa Albancima na KiM i oni opet sve rade po starom. Mnoge vlade - srpske a i ova nisu nista uradili na bezbednosti Srba na KiM, kao ni na tome da Srbi na KiM mogu koristiti i obradjivati svoja imanja i posede. TO MORA BITI PREDUSLOV ZA BILO KAKVE NOVE RAZGOVORE I PRIZNANJA. Kad bi Srbi imali ta osnovna ljudska prava sve bi drugo bilo jednostavno pa cak i po cenu priznanja novoproglasene drzave. Stice se utisak, a praksa pokazuje, da Albanci za sebe hoce sve, a Srbima ne daju nista!
S drzavom Abanijom treba preispitati odnose, jer sve vreme rade na stetu Srba i Srbije!.

mlekadzija

pre 9 godina

Poseta odlozena za dvadesetak dana. Uciteljica im dala rok do kad moraju da se sastanu. Nama stavrno nema spasa. Poslednju trunku dostojanstva smo ooooodavno izgubili.

Nemanja

pre 9 godina

Mi Srbi smo mnogo glup narod! Hocete da zaboravimo kakve su nam komsije Abanci, da zaboravimo sve nevolje koje su nas snasle zbog njih i da gledamo "u buducnost" kako bi krenuli "napred" !? Pa je li vi vidite Srbi da oni nikada nas nece niti su nas gledali drugacije nego kao svoje neprijatelje!? Zar vi ne vidite i kad neki njihov kritikuje svoje ne da na Albaniju ni na njihovu ideju o ujedinjenju? Zar mislite da se tu ista moze promeniti? Zar mi Srbi treba da glumimo dobrog komsiju koji ce im uvek gledati kroz prste a sve to kako bi smo ispali vece demokrate i evropejci od Nemaca!? Muka mi od vas koji imate destruktivne kritike na racun srpskog naroda i srpske drzave, zbog vas takvih nas Albanci i zezaju ovako kako nas zezaju, jer takvi kao vi kazu "ma neka su navijaci Albanije u Srbiji, to je pravo koje moramo da im damo"! Oni bi nase fudbalere tamo pojeli bre, da smo mi onako nesto uradili, EU bi trazila izvinjenje, a mozda bi nam i sankcije uveli! Ionako se plasim sta ce biti u revansu u Tirani. Sigurno nece aplaudirati nasoj himni i bacati orhideje pred autobus sa nasim igracima!

(o)dron

pre 9 godina

Pa neka se hvali da ga zovu telefonskim putem Bajden i Merkelova, a ono nove zapovesti ko u vojsci - m i r n o - tisina Vucicu, ne talasaj, izneo si svoje predloge hocu-necu ali ces izaci sa saopstenjem i nasim misljenjem i tacka.

Zvezdana Sokolović

pre 9 godina

I ako Srbija treba da radi na unapređenju odnosa sa svima pa i sa Albanijom.Ovakva poseta ipak mora biti odložena.Dovoljno su se rasplamsale nacionalističke strasti da bi se sada tako nešto desilo.

cika djura

pre 9 godina

Diplomatski gledano, Srbiji u ovom trenutku nije potrebna poseta nijednog albanskog zvaničnika. Poseta treba da se održi u nekom doglednom vremenu, ali ne treba da se forsira. Do poboljšanja odnosa će teško doći i posle poseta, ali se može postići napredak.

Ramoramo

pre 9 godina

@Kiza

Procita li ti tekst do kraja? Pa, mora, naredila mu Merkel. Inace ne zavrce Amerika i Nemacka ruku Srbiji, nego poltronima na vlasti. Srbiji ne moze, sta nam nisu 25 godina radili, al eto radja se neka nova inadzijska Srbija. Samo jos da dodje neko normalan na vlast. A ne ovo sto je od 2000. pa do danas.

EmoNa

pre 9 godina

Učesnici incidenta i njihovi nalogodavci sigurno su razočarani jer im cilj zbog koga su sve radili nije uspeo. Susret dva premijera, po odluci Vučića, neće biti otkazan već samo prolongiran i zakazan za 10. novembar. Svima je jasno da je, pored nastojanja da se Srbija prikaže kao zemlja koja je nesposobna da organizuje čak i meč bez incidenata, ovo bio pokušaj destabilizacije odnosa Srbije i Albanije, da prikažu Srbiju kako ne želi one koji drugačije misle i čiji su interesi različiti od naših, da unesu nemir i poremete mir u regionu. Mudrost, pronicljivost i hrabrost premijera Vučića još jednom su došli do izražaja.

vlajko

pre 9 godina

Zid je postojao i u Berlinu ne vidim zasto ga ne bi bilo i na granici sa Albanijom. Prosto receno, sa zivotinjama se i ne moze drugacije. Povuci ambasadora, prekinuti sve diplomatske odnose, podici bedem duz granice.

CezarMilan

pre 9 godina

Međunarodna zajednica nas je posmatrala I čekala da vidi kavku ćemo odluku doneti. Ipak, verujem da nisu oduševljeni izjavama Rame I da se blagonaklonost prema albanskoj strani polako, ali sigurno, gubi.

Rokoko

pre 9 godina

I ne izvini se Gosp. Rama. A o ponizavanju koje pominje Vucko govoricemo dvostrano ili nikako. Ne moze se jedna strana ponizavati a druga ne? Ili sam nesto u krivu?

kox

pre 9 godina

Razum je prevladao. Lako je biti neodgovoran ali ta neodgovornost ima svoje posledice. To je Vučić uvek imao u vidu kada je donosio teške odluke.

Tarzan

pre 9 godina

Kako ja vidim stvari - Albanci su izveli jedan sofisticirani terroristicki akt -> incident sa dronom + hakerski napad koji se desio oko 21:30, bas nekako u trenutku kada se velikoalbanska zastava "prizemljila" na stadionu JNA (ovo za hakerski napad pise u danasnjem Kuriru a ja to vece zaista nisam mogao da pristupim ni jednom nasem site-u.. ni B92, ni Kuriru, ni Blicu..). Sve ovo zajedno je nista manje nego teroristicki napad - doduse nije eksplodirala ni jedna bomba, nema poginulih ni povredjenih, nije ucinjena nikakva materijalna steta ali cilj napada je bio nesto sasvim drugo, nesto sto ce grajane Srbije da povredi mnogo vise od bombe. Odnosi Srbija - Albanija se zatezu do pucanja, cak i na najvisem politickom nivou. U tom trenutku, reaguju tradicionalni prijatelji i patroni Albanaca, USA i Nemacka - prvo Bajden zove Vucica pa onda Merkelova. Sta su pricali mozemo samo da nagadjamo i spekulisemo ali posle tih razgovora je AV doneo odluku da se poseta odlaze za 10. novembar. Sto bi se reklo "i vuk sit i ovce na broju" - Srbija otkazuje posetu Rame zakazanu za 22. oktobar ali ce ga opet primiti 10. novmebra. Sta ce se to desiti od 22. oktobra do 10. novembra sto ce uciniti da poseta Rame Srbiji bude moguca, ako je vec nemoguca 22. oktobra? O kakvim dobrosusedskim odnosima moze da se razgovara posle svega a narocito posle zvanicnih komentara i stavova Tirane? Da imamo i trunku integriteta kao drzava odlozili bi posetu do "daljnjeg" - ono bar, dok se ne izvini. Ovako..

Amnezija

pre 9 godina

Bas smo mu pokazali koliko smo ponosni, umesto danas ugosticemo ga sutra, samo da popravimo dron tj da ga vratimo u ispravnom stanju a i zastavu treba oprati i opeglati....bruka.

Upomoć

pre 9 godina

Bilo bi lepo da nam organizator susreta kaže zašto je odložio sastanak i hoće li taj razlog nestati za tih 20-ak dana. Ako razlog odlaganja ostane, hoće li sastanak ponovo otkazati ili to više neće biti važno?

sergej trifunovic

pre 9 godina

Vrlo zrela odluka nase vlade.
Recimo da jos ne znamo detalje proslonedelje provokacije, ali sudeci po objavljenim komentarima vlade Albanije oni podrzavaju takvo ponasanje a I poruku koju incidenta salje.
U tom slucaju, vlada Albanije, sedi jedinica, ponavljao si jer si ucio iz starih udzbenika I moras da ucis lekciju iz pocetka.

Podrzavam stav srpske vlade

Uzas

pre 9 godina

Ono sto je meni najvise ostalo u svesti , to su komentari albanskih igraca pre same utakmice - izjave koje su davali za svoje medije . To je bolesna mrznja duboko usadjena u svest tog naroda . Kod Srba to nije mrznja prema njima a priori , to je vise prirodna reakcija na njihovu mrznju i strah od takvih komsija . Neka ih pripitomljavaju oni koji su ih pustili da divljaju sve ove godine , nase je da se bavimo sobom , a ne zaostalim nacijama kojima ni Bog ne moze da pomogne . Da li znate da na Kosovu , kad zeni umre muz , vec sledece veceri dolazi njegov brat da ga zameni u bracnoj postelji ? Da li znate da danas u Peci jedna Albanka , koja je od devera jedva pobegla , po imenu Atifeta ne sme svoju devojcicu da pusti samu u skolu iako joj je ispred nosa , jer se na Kosovu mnogo kradu deca ? Sto ne ode Rama sa njom da porazgovara , o cemu ima sa nama da prica?

nana

pre 9 godina

Ovde nema interesa Amerike i EU, već samo interes normalizacije odnosa Srbije i Amerike, i Vučić mora da radi u skladu sa tim. Najpametnije je posetu odložiti neko vreme.

Sloba

pre 9 godina

Dobro je sto je poseta odlozena dok se situacija malo ne smiri.Moramo im pokazati da smo uprkos svemu, spremni da razgovaramo na jedan civilizovan i diplomatski nacin i da nas iskljucivo zanimaju korektni odnosi sa svima sto je premijer u vise navrata i istakao.

Faton

pre 9 godina

@Mladen Mladenovic pravo IZUZETNOSTI svako ima na Balkanu a i Makedonci jel ni vi niste Mama Teresa.
Poslednjih 20 godina nismo nista drugo radili nego samo Ratovali i jednom drugog optuzili kao i sada. Ja sam samo pokušao da kazem da se ne moze traziti samo of jedne strane da se izvinjava jel druga nije IZUZETNA

dido

pre 9 godina

Trebao ga je pozvati ako ništa onda zbog UEFA-e.
Ovako se Srbiji ne piše dobro nažalost. Šta ga to košta osim ponosa? A ponos se ponekad skupo plati u negativnom rezultatu dali politički ili sportski bilo. Pametniji popušta

levo smetalo

pre 9 godina

pa sta ako albanci imaju ameriku i vi imate rusiju koja je ,,jaca'' sila za vas zasto se oni ne pitaju nesto xixixi
(montenegro, 20. oktobar 2014 08:42)
Ako nisi pratio utakmicu, ona igracka je donela krpu na kojoj je iscrtana neka mapa gde dobar deo Montenegra nije Montenegro, tako da bi tebi bolje bilo da razmislis sta je vas sveti otac Milo obecao Albancima za podrsku na referendumu. A kao sto znas, da nije bilo Albanaca ni MN nikad ne bi bila nezavisna. Ne mislis valjda da je cilj Albanaca u MN bio samo da se otarase Srbije i da uzivaju u blagodetima Milove despotije.

gazimen

pre 9 godina

pa kako ljudi mozete de kazete da ne zavisite od njih?Pitajte srpske proizvodjace gde prodaju svoju robu.na kosovu,crnoj gori,makedoniji i albaniji.Mislis da mogu da prodaju evropskoj uniji?Onaj ko ne zeli dobre odbose sa komsijama jeste najveci debil.Nek ide da pravi drustvo onim debilima"racistima"koji ne znaju ni tko su ni da su im nacisti u drugom svetskom ratu unili dede,To sto citam ovde kao komentare to lici ljudima iz srednjeg veka.Na kraju hteli ili ne,komsije smo!

na kraju....

pre 9 godina

milosevicu albanci spomenik da podignu. ja da sam bio na njegovom mestu maslacak je veliki
(gedza, 20. oktobar 2014 09:32)
Na kraju ce oni najveci spomenik da podignu Vucicu, ziv bio pa video.
Ja nisam uopste nacionalista, ali da Ramin brat(ne bilo koji navijac) pusti zastavu Velike Albanije u sred Beograda i da ga posle toga neko primi, to je vise nego ponizenje.Toliko o principijelnom i "ponosnom" Premijeru.

MILAN PANIC

pre 9 godina

Srbija za razliku od Albanije ne resava probleme sukobima vec razgovorom zato Edi Rama treba da dodje u Beograd jer jedino tako mozemo da napredujemo kao region.

kosta

pre 9 godina

Mi nismo ozbiljna država i zato nam se to dešava .Slušamo kako nam narede zapadni moćnici,kakvi albanci i šiptari da dolaze posle svih ovih decenijskih zločina što su uradili srpskoj naciji to nijedna država na svetu dozvolila .Srbijo opameti se dok još ima vremena!!!

Boban

pre 9 godina

Ovo sto nam se desilo na utakmici izmedju Srbije i Albanije, se desilo i to treba da se istrazi, ali ono sto nam sledi u vezi tog desavanja trebamo da resavamo hladne glave.

metadexason

pre 9 godina

Veoma mudra i diplomatska odluka premijera da otkaze ovu posetu.Mozda je tako i najbolje,kad 50-60 godina nije dolazio albanski premijer,ne mora ni sad da dolazi.

maki

pre 9 godina

Mišljenja sam da Rama treba da dođe u Beograd, da vidi šta znači civilizovan I kulturan svet. Odlaganje posete je razumna odluka, ali Beograd svakako treba da sačeka Edija ramu.

Dragan Ovuka

pre 9 godina

Mislim da je dobro sto ce do sastanka ipak doci i ako je malo pomeren ne treba da guramo glavu u pesak i da zatvaramo oci pred istinom ,mislim da smo pokazali svetu koliko smo se promenuli kao narod i koliko smo spremni na saradnju sa svima u regionu.

Vesna23

pre 9 godina

Samo se razgovorom moze nesto postici. Naravno da nikom ne donosi nista dobro ovakvi incidenti ali mi imamo cilj koji treba ostvariti. Nadam se da ce svet konacno uvideti da mi nismo " losi momci " jer problem sa Albanijim I njihovim teznjama imaju i sve zemlje koje se granice sa njom. Crna gora i Makedonija imaju iste probleme a cinimi se i da Evropa shvata koliki je problem kriminla a i dobro poznati putevi droge cija su glavna mesta upravo u Albaniji. Nase je da budemo slozni i istrajni a albaniski premijer moze da odlaze susret sa istinom koliko hoce.

boljika savkovic

pre 9 godina

mislim da je to najbolje moguce resenje u ovom trenutku,da ne dodje bas sada do njegove posete,sada kada su strasti nakon utakmice uzavrele.

ljutisa

pre 9 godina

Navikli da se mesaju u nasu drzavu i smeta im jaka srbija pa na sve moguce nacine pokusavaju da je destabilizuju. Moramo pokazati da ova srbija i ona od pre nisu iste....

britka

pre 9 godina

Apsolutno sam za stav da Edi Rama treba da dođe u Beograd, samo iz jednog razloga, a to je da Srbija pokaže da je odgovorna i da ne naseda ni na čije provokacije. I tog 10. novebra, kada Edi Rama bude došao, mi ćemo moći da ga pogledamo u oči. A da li će to i on moći?

Cile-BG

pre 9 godina

Kao neko ko je prisustvovao utakmici i revoltiran je ali nije huligan ni vandal, niti se ikada tako ponašao, očekujem barem izvinjenje, uz nadu da se ovakve stvari više neće ponavljati!

Vlajko87

pre 9 godina

Pojedine srpske vlade iz prošlosti su bile spremne na sve, samo da bi se održale na čelu države. Imamo mnogobrojne primere iz prošlosti gde su pojedini stranci bukvalno "gazili" naš ponos i čast i na to su obično tadašnji vlastodršci reagovali "mlako" ili nikako. Ova Vlada Srbije je promenila takav način komunikacije. Odložena poseta premijera Albanije je jasni pokazatelj kako se ova Vlada odnosi prema onima koji pokušavaju da "zgaze" Srbiju i sve njene građane. Zbog toga, ali i još nekoliko promena u spoljnoj politici, podržavam ovakav stav premijera i njegovih saradnika.

Dama bez blama

pre 9 godina

Bilo bi dobro da je doslo do posete, jer nam to treba i nama i njima, ali ipak se mora voditi racuna o dostojanstvu naseg naroda i treba odrzati taj cvrsci stav i dostojanstveniji koji imamo od kad je Vucic premijer, jer ako ne cenite sebe niko vas nece ceniti. Postujem sve narode , ali to mora biti obostrano, a sa ovom krpom sa laznom mapom su se obrukali Albanci, a ne mi.

Ekolog

pre 9 godina

Treba razgovarati i resavati nesuglasice, ali kada neko koristi svaku priliku da isprovocira onda je to cist bezobrazluk i sa takvima se nema o cemu razgovarati. Oni imaju vetar u ledja i podrsku za svoju politiku, zato se tako i ponasaju.

BORIVOJE SURDILOVIC

pre 9 godina

Mislim da je odlaganje posete albanskog premijera bio pametan potez.Strasti se jos nisu smirile zbog incidenta na utakmici.Vucic postupa ispravno i samim tim sto ce do sastanka doci,pokazuje da ne nasedamo na provokacije.

Nenad

pre 9 godina

Ne treba se spuštati na nivo Edija Rame, treba ostati dostojanstven i znati šta su ti prioriteti. Ako je prioritet Srbije stabilnost i rešavanje odnosa razgovorom, onda se moraju sastati i mislim da i treba, ali podržavam odluku da sada nije vreme. Podršku Vučiću moraju dati i drugi političaru, posebno oni iz okruženja. Albanija je realna opasnost po sve...

Blagoje Dobrić

pre 9 godina

Dugo vremena nisam video nešto što bi me navelo da smo se pomerili sa tačke “banana” države na koju su nas dovele Demokrate, ali sada sam video ovim gestom, da je konačno počelo nešto da se menja. Obnavlja se naš državni suverenitet i prošlo je ono vreme kada je mogao da nas ponižava ko kako hoće.

Plavusica 84

pre 9 godina

Da su se Albanci poneli sportski na utakmici, fer i igrali posteno, a ne na prekid i skandal, ne bi bilo problema da se vodi dijalog sa njim u Beogradu.

dzobanana

pre 9 godina

Provokacije mu nisu uspele ipak nismo mi ona srbija od pre dve godine. Sad ovde stvari malo drugacije funkcionisu, postoji neki red.

robokapica

pre 9 godina

Odluka je ispravno donesena, dok se malo stihaju strasti i da se razgovara hladne glave. Drzavnicki posao nije ni malo lak mnoge stvari treba izdrzati....

saolinac

pre 9 godina

Sada kada nam je krenulo i kada pocimnjemo da se ubrzao vracamo na svetsku scenu u ekonomskom i politickom planu zele da nas destabilizuju, to se ne sme dozvoliti nikako.

nesvakidasnji

pre 9 godina

Verujem da ni evropi ovo sigurno ne prija, amerika ovde najvise dobija. Verujem kad se objasni albancu da to ne treba da cini jer je u evropi a ne u americi bez obzira sto imaju americki pasos malo ce se drugacije ponasati.

urugvajac

pre 9 godina

Kada se smire strasti treba razgovarati da vidimo sta imaju da nam kazu, treba upoznati namere i zelje a druga je stvar kako cemo im mi odgovoriti i objasniti sta nam ide u prilog a sta ne.

kamikazna

pre 9 godina

Trebamo biti mudri i politicki iskusni, svetu treba pokazati da se mnogo bolje nosimo sa svim situacijama i da uvek drzimo stvari pod kontrolom i pokazemo da smo uvek otvorena i miroljubiva zemlja ali koja ima i svoj ponos i interese. Treba da razgovaramo sa abanijom ali ne da nam oni sole pamet nego da mi njima kazemo sta su nasi interesi

Donkihot

pre 9 godina

Najbolje kad se strasti stišaju, još jednom razmotriti o poseti albanskog premijera. Jer svaka kontradiktorna odluka koštala bih Srbiju napredka ka EU.

campos

pre 9 godina

Vučić je u takvim stvarima jako pravican i ne dozvoljava sve i svasta za svoj narod,ni po koju cenu ne dozvoljava da se neko igra sa nama.

Nenad

pre 9 godina

Vučić je dovoljno inteligentan da zna da sada nije vreme za njegovu posetu i da je bolje da prođe neko vreme pa tek onda da treba sesti za pregovarački sto.

Nenad

pre 9 godina

Pa, očigledno je da bi njegova poseta sada imala mnogo negativnih komentara u Srbiji, ali i u inostranstvu. Sasvim sigurno to ne bi dovelo do stabilnosti na Balkanu, a Vučić je dovoljno inteligentan da to vidi i sam.

Nikola

pre 9 godina

Eto, a ljudi govore da se ne pita Vucic nego Brisel.
Lepo je rekao Putin da mu je drago zato sto Srbija ne podleze pritiscima Brisela, ali ljudi ovde su tvrdoglavi i ne znaju nista drugo osim da kazu "Vucic je kriv za sve."

antonina

pre 9 godina

Mozda i bolje sto je poseta odlozena do novembra,jer su utisci sa utakmice jos svezi.U svakom slucaju treba da doodje do dijaloga,jer jedino tako se mogu pokusati resiti problemi.

Vuk

pre 9 godina

Sto, kao bices pametniji za 15 dana? Da ima vremena da se polupa jos koja pekara? Ajde bezi bre, tvrdis pazar kao neka snajka, a sve usmeravas na glasacko telo.

Dejvid

pre 9 godina

Pametna odluka oba Premijera.! Srbi i albanci, imaju puno zajednickog na Balkanu, treba da saradjuju u dobrobit oba naroda, bez zaborava tmurne proslosti, ali sa pogledom u buducnost.!

Peter

pre 9 godina

O čemu vi ovde pišete? Zar da se zbog jednog incidenta na fudbalskoj utakmici odloži susret premijera dve susedne države? Pa to je i bio cilj tih provokacija. Da se odustalo od susreta inicijatori incidenta bi pobedili. Mislim da je odluka FIFA da se utakmica ponovi, bila ispravna i da je time poslata poruka i Srbiji i Albaniji da slični incidenti neće uticati na ishod utakmice, pa po istom principu ne bi smelo da utiče ni na odnose dve zemlje. Ispravna je odluka Aleksandra Vučića da se susret samo prolongira. Pobedio je zdrav razum.

dusan

pre 9 godina

i tako su huligani radilali na obe strane pobedili normalne ljude koji su kao i opet cutali i cekali da se neko drugi izbori za njihove interese...

ja sam extra gotivan, ali naivan

pre 9 godina

samo vi nastavite sa napadima na pekare, palite zastave na derbiju pa će nam odložiti i prijem u evropsku uniju. a to je ravno neuspehu i ja ne bih bio zadovoljan.

Kovin

pre 9 godina

Sastani se ti Vučiću sa vlasnicima velikih stranih kompanija koje će povećati izvoz, standard života ljudi, privredu itd. Mani se te tvoje "politike".

kox

pre 9 godina

Razum je prevladao. Lako je biti neodgovoran ali ta neodgovornost ima svoje posledice. To je Vučić uvek imao u vidu kada je donosio teške odluke.

Zvezdana Sokolović

pre 9 godina

I ako Srbija treba da radi na unapređenju odnosa sa svima pa i sa Albanijom.Ovakva poseta ipak mora biti odložena.Dovoljno su se rasplamsale nacionalističke strasti da bi se sada tako nešto desilo.

EmoNa

pre 9 godina

Učesnici incidenta i njihovi nalogodavci sigurno su razočarani jer im cilj zbog koga su sve radili nije uspeo. Susret dva premijera, po odluci Vučića, neće biti otkazan već samo prolongiran i zakazan za 10. novembar. Svima je jasno da je, pored nastojanja da se Srbija prikaže kao zemlja koja je nesposobna da organizuje čak i meč bez incidenata, ovo bio pokušaj destabilizacije odnosa Srbije i Albanije, da prikažu Srbiju kako ne želi one koji drugačije misle i čiji su interesi različiti od naših, da unesu nemir i poremete mir u regionu. Mudrost, pronicljivost i hrabrost premijera Vučića još jednom su došli do izražaja.

ilija cvorovic

pre 9 godina

Komentarisati ovakav nazovi dogovor spada u domen visoke politike i mislim da svaki komentar koji se ovde svodi na neslaganje i podrzavanje Vuciceve odluke jekrajnje degutantan,prosto nije na nama da sudimo ali iz ugla nekoga ko i ne shvata visoku politiku na visok nacin moze samo da pozdravi ovakvu odluku da se taj susret odlozi do novembra iz prostog razloga sto bi svaka preuranjena poseta albanskog premijera u ovom trenutku posle svega sto se dogodilo i posle svih izjava sa albanske strane,ta poseta bi izgledala kao nacionalna izdaja.Svaka cast na osluci i na odlaganju tog famoznog susreta.

TRUBA

pre 9 godina

Zapad kivan na Srbiju i Vučića zbog posete i ukazane časti Putinu,na sve će načine nastojati da napakosti Srbiji.Ali to može potrajati samo do onog trenutka kada naša vlada kaže,ovo je kkrajnja granica preko nje nema prelaza.Jasna poruka dalji pokušaj pritiska, Srbija napusta EU put i okreće se sebi.Da li je zapad za to spreman? Naravno da nije i uslediće popuštanje.Savet za pamet.

Graje

pre 9 godina

Aleksandar Vučić bi trebao da primi Ramu, jer je to jedini spas da se sačuva uloga Srbije kao lidera regiona. Srbija mora da sarađuje sa svima da bi to postigla, ali verovatno bi trebalo što pre za ekonomski opravak stasti na put nasilju, a jedino će se dve tenzije smiriti kada se budu sastali dva premijera. BIA i dalji radi po starom, mladiće od 18 godina hapsi, jer im daju novac od 1000 evra da polupaju izloge, naprave ponovo haos na ulicama, samo da građani nikada nisu mirni, ovaj scenarijo imamo već poslednji 20 godina, i zaista Srbi sami sebi podmeću, e pa pa dosta je takvih ljudi koji huškaje jedne protiv druge. Aleksandar Vučić mora da reši problem sa Ramom.

Tamara

pre 9 godina

Albanski premijer treba samo da se postavi u situaciju u kojoj se nasla Srbija, odnosno da zamisli kako bi bilo da se desila obrnuta situacija.

Faton

pre 9 godina

Albanski Tim tučen sa svih strane,
po celom Stadionu tokom himne se zvizdalo i čulo se Ubij Albance
Pekare zapaljene ,
Albanci drzavljani Srbije poganjeni ,grozeni
Spalena Albanska Zastava u Beogradskon Derbiju
Itd, itd

A Rama da se vama izvinil !!!!

U kojoj planeti vi zivite ???

Aleksandar

pre 9 godina

Dron je uradila Srpska sluzba! Zapad zavrce ruku Srbiji i primorava ih na neku ljubav sa Albancima. A kako reci NE kad si za dobrosusedske odnose i za EU. Jedini nacin "napad je najbolja odbrana"! Ovo su uradili neki obicni djaci koji tek treba da se istaknu u sluzbi :) , kakve akcije je sluzba radila u zadnjih 50god ovo je smesno ?

Operativac

cv

pre 9 godina

Oni koji su želeli da prodube jaz između dve države i izazovu novi talas nestabilnosti na Balkanu, ne žele prvenstveno dobro sopstvenom narodu. Stabilnost i mir su osnova za ekonomski prosperitet.

Urbini

pre 9 godina

Otkazivanje posjeta ili njegova odgoda pokazuje da politiku i diplomaciju u Srbiji kreira ulica, nekontrolirana rulja i bjesna masa i da političari sve rade da njih zadovolje a ne mirne i civilizirane građane.

drmatoriks

pre 9 godina

Što se mene tiče, nije dobrodošao dok se ne izvini za uvredu sa dronom. Onda i mi imamo za šta da se izvinimo, utakmicu smo loše organizovali i naši domaći ludaci na tribinama pokazali su puno mržnje i besa prema Albaniji i Albancima. Pošto se realno niko nikome neće izviniti, ne vidim na kakvim osnovama možemo da gradimo bilo kakve odnose sa Republikom Albanijom. Tim pre što nam premijer Rama i dalje zamazuje oči tvrdnjom da Velika Albanija nije projekat njegove države.

Nije šija nego vrat - oni to ne zovu Velika Albanija, već "Etnička Albanija" ili "Prirodna Albanija", a suština je potpuno ista.

Boban

pre 9 godina

Zbog tenzija koje su jos prisutne povodom incidenta na stadionu JNA, dobra je odluka sto je dolazak Albanskog premijera u Beograd odlozen dok se celokupna situacija ne smiri.

Sloba

pre 9 godina

Dobro je sto je poseta odlozena dok se situacija malo ne smiri.Moramo im pokazati da smo uprkos svemu, spremni da razgovaramo na jedan civilizovan i diplomatski nacin i da nas iskljucivo zanimaju korektni odnosi sa svima sto je premijer u vise navrata i istakao.

CezarMilan

pre 9 godina

Međunarodna zajednica nas je posmatrala I čekala da vidi kavku ćemo odluku doneti. Ipak, verujem da nisu oduševljeni izjavama Rame I da se blagonaklonost prema albanskoj strani polako, ali sigurno, gubi.

Petar

pre 9 godina

Dve totalno nepotrebne stvari su se desile, ili će se desiti.
Prva je UEFA- ina odluka da nas stave u istu grupu, videli smo ishod.
Druga je ovaj sastanak. Šta će taj sastanak da promeni i kada dođe do njega?
Ništa! Ljudi treba da se otrezne, a političari mogu do besvesti da se sastaju, smeškaju, mogu i da se izljube pred medijima, i da zaplešu, i da se zagrle....
I dalje će dobra većina albanaca i srba da oseća mržnju, jer rat nije bio pre 1000 god. sve je još sveže, i nema potrebe da uopšte sili bilo šta sa Albanijom.

freedom

pre 9 godina

Umesto da je rekao da moze da dodje u posetu Srbiji ako se pre toga u ime albanskog naroda izvini za provokaciju nastalu na utakmici Vucko odlozio posetu za par dana. Ovako bi se Rama cesao i pitao da li da se bruka u ocima svog naroda ili da stane na zulj Merkelovoj i ne dodje na dugo ocekivani susret zbog nedostatka osnovne politicke kulture..

sergej trifunovic

pre 9 godina

Vrlo zrela odluka nase vlade.
Recimo da jos ne znamo detalje proslonedelje provokacije, ali sudeci po objavljenim komentarima vlade Albanije oni podrzavaju takvo ponasanje a I poruku koju incidenta salje.
U tom slucaju, vlada Albanije, sedi jedinica, ponavljao si jer si ucio iz starih udzbenika I moras da ucis lekciju iz pocetka.

Podrzavam stav srpske vlade

čiča

pre 9 godina

Opet greška i podilaženje ekstremistima. Vučić je trebao da ga primi i odvede do neke od pekara i tamo mu pokaže šta prouzrokuje ekstremizam i neodgovorno podilaženje nacionalističkim opsenama.

A.

pre 9 godina

SNS botovi: "smirivanje strasti", "hladne glave".
Nije ništa od toga.
Na redu su rebalans budžeta za 2014. i budžet za 2015.
Zbog toga su u vlasti vruće glave.

Grunf

pre 9 godina

Činjenica je da je bolje razgovarati hladne glave.Ima samo jedan problem od 1964 godine čini mi XX veka do ev0 2014 godien XXI veka nikako da se glave ohlade.Eto 70 godina je prošlo glave se ohladile nisu.Čini mi se da taman malo kada dostignu normalnu temperaturu usijaju se do ključanja.Za ljubav,za sukob,za rat,za posao trebaju bar dve strane.Kome ide u interes ovakva situacija?Ko stalno skoro 100 godina čačka mečku i ove dve zemlje dovodi na ivicu sukoba bilo političkog,ekonomskog i na kraju krajeva i ratnog sukoba.Malo malo imamo po neki diplomatski skandal izmedju Srbije i Albanije ili FNRJ i Albanije,SFRJ i ALbanije SRJ i Albanije i da ne prekinemo kontinuitete Republike Srbije i Albanije.Koja je to diplomatija,koji će to biti nivo razgovara kada jedna fudblaska utakmica odloži sastanak dva visoka državnika.Diplomatija pod pritiskom?Kome je takav vid razgovora koristan.Obe zemlje vode alibi politiku dodvoravanja EU i SAD.Da me neko pogrešno ne razume.Podržavam zaista razgovor ali ne podržavam femkanje kao seljačka mlada ja bi ali ne znam,nisam se još odlučila.Ne znam šta će reći moji roditelji.Ja te Volim ali oni ne mogu tebe i tvoju familiju da smisle.Ubedite već jednom Vas dvojica kada Vam se već pružila šansa da ne izvorite rečenicu sastanak je bio konstruktivan iskren i uspešan jer sigurno sve je bio samo te neće biti.Dajte sve od sebe da spustite loptu na zemlju ,smirite strasti i da živimo kao civilizovan svet.Kakva utopija od poslednje rečenice.

dido

pre 9 godina

Trebao ga je pozvati ako ništa onda zbog UEFA-e.
Ovako se Srbiji ne piše dobro nažalost. Šta ga to košta osim ponosa? A ponos se ponekad skupo plati u negativnom rezultatu dali politički ili sportski bilo. Pametniji popušta

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Albanski Tim tučen sa svih strane,po celom Stadionu tokom himne se zvizdalo i čulo se Ubij Albance Pekare zapaljene , Albanci drzavljani Srbije poganjeni ,grozeni Spalena Albanska Zastava u Beogradskon Derbiju Itd, itd A Rama da se vama izvinil !!!!U kojoj planeti vi zivite ???
(Faton, 20. oktobar 2014 00:35)
------------
Tipična albanska logika, koja je infantilna do bola ali, valjda zbog toga još uvek "pali", posebno medju srbofobima, kako sa Balkana tako i šire. Albanci pokušavaju da se u "pravima" izjednače sa Amerikancima zbog čega sebi pokušavaju da srvore status "IZUZETNOSTI". Svaki njihov zločin, svaka njihova provokacija spada u stečena "prava" a svaki pokušaj drugih da to "pravo" odnosno zločin spreče, nailazi na opšti odijum kod Albanaca. Tako, kada Albanci ubiju petorici makedonskih mladica, onako zverski, podmuklo i bez ikakvog razloga digne se celokupna albanska populacija u Makedoniji da protestvuje, protiv oduzimanja stečenog albanskog prava na kriminal i zločine. Svaki normalan i pametan Srbin zna da izvinjenje Rame ništa ne znači jer, i to izvinjenje je u svrhu nove prevare. Inače albanski tim je došao da isprovocira incident /poput onog jednonacionalnog trovanja/ čime bi svetu pokazao svoju "veliku civilizovanost" a Srbe stavio na stub srama. Ipak, čini mi se da se stvari kreću i da su mnogi shvatili šta se krije iza te albanske infantilnosti.

Aleksandar

pre 9 godina

Uz dužno poštovanje svih, ali ovo i jeste dogovoreno sa Briselom. Dakle, premijer sigurno nije doneo sam odluku, više je nego jasno. Zvanični Beograd uglavnom cupka kako Unija kaže jer da nije tako, Albancu bi uskraćeno gostoprimstvo za neka bolja vremena. I nikako da čujemo o incidentu na utakmici Srbija-Albanija nešto više, te detalje koji će zaprepastiti one koji su govorili protiv Srbije loše. Nikako da se izađe sa tim informacijama. Mene brinu ovi naši huligani koji su pod zaštitom države i političara i rade šta hoće. Apsolutno sam siguran da bi oni napravili haos protiv Albanije, a videli smo isti folklor i lica na večitom desrbiju.

Бојан Илић

pre 9 godina

Albanski Tim tučen sa svih strane,po celom Stadionu tokom himne se zvizdalo i čulo se Ubij Albance Pekare zapaljene , Albanci drzavljani Srbije poganjeni ,grozeni Spalena Albanska Zastava u Beogradskon Derbiju Itd, itd A Rama da se vama izvinil !!!!U kojoj planeti vi zivite ???
(Faton, 20. oktobar 2014 00:35)

Па ништа онда, што се нервираш ако мислиш да си у праву?!
Нема места у Бгд-у за такве какав је Рама!

just sayin

pre 9 godina

I sta se time postiglo?
Otkazivanje posete s nase strane je trebalo da pokaze da Srbija osudjuje provokacije sa one utakmice i da je ocigledno da Albanci ne zele/nisu dovoljno "zreli" za nastavak pregovora.
S obzirom na to da pregovori idu njima u korist, dron je bio cisto izivljavanje nad nama, a mi smo dovoljno jadni i ucenjeni od strane zapada da ne smemo da otkazemo posetu ("sabotiramo dijalog"), tako da je odlaganje cisto zamazivanje ociju javnosti.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Vucic doneo odluku, nista on nije nikada odlucivao, on ne donosi odluke, nije sposoban za to. Zadnja odluka koju je doneo je bila da se prave mracne sile na ulicama Bg, toboz navijaci a iza svega je on licno stajao, to su njegove odluke, sramotno.

Dejan Marković

pre 9 godina

Albanija je zemlja s kojom treba prekinuti sve diplomatske odnose! Ni na koji način ne zavisimo od njih, ni privredno ni ekonomski, nikako...
To je država u kojoj caruje organizovani kriminal! Kad je u pitanju šverc narkotika i oružja kao i trgovina ljudima, Albanija je prva u Evropi! Tako da ne vidim ni jedan jedini razlog što bi imali bilo kakve odnose sa tom kriminalizovanom državom, koja je pritom i vrlo neprijateljski raspoložena prema Srbiji, što su mnogo puta i dokazali! Što se tiče srpske manjine tamo, pa ova država se nikada nije ni brinula o njima pa teško da će i u buduće...

Горан В.

pre 9 godina

Mozda su im nemci i prodali dron .?! I naucili ih kako se njime upravlja.
A zasto I ne bi, Siptari dobro placaju.
A kad su mogli opremiti, obuciti , znaci kreirati UCK , zar bi jedan mali dron znaci bilo sta u nasim odnosima sa Nemackom.
ONI nas gaze a nasa demokratska elita mase repom i lize im cipele.
Ne sme ni da zacvili.
Sad ispada mnogo vazno sto se Rami nakon sveg zla, odlozila poseta.
Docekat ce te ga sa crvenim tepihom podvijenog repa za mesec dana.
A mozda bude rep i mahao, zavisi kako baba Merkel naredi.

prethodne radnje

pre 9 godina

Državni vrh Albanije može doći u Beograd , ako PRETHODNO javno osudi:

1) nacističku ideju Velike Albanije, na račun susednih pravoslavnih država.

2) ponašanje albanskih igrača 2,7, 14, 19,.. koji su na silu oteli transparent Velike Albanije i tako sprečili da se isti preda četvrtom sudiji,

3) histerično ponašanje i slavlje (posle prekida utakmice) albanske omladine u Mitrovici, Prištini, Skopju, Tirani, Ulcinju, Beču,... , kao i kamenovanje i pisanje provokativnih parola na zidovima srpskih kuća, restorana, crkava,....

Nemanja

pre 9 godina

Mi Srbi smo mnogo glup narod! Hocete da zaboravimo kakve su nam komsije Abanci, da zaboravimo sve nevolje koje su nas snasle zbog njih i da gledamo "u buducnost" kako bi krenuli "napred" !? Pa je li vi vidite Srbi da oni nikada nas nece niti su nas gledali drugacije nego kao svoje neprijatelje!? Zar vi ne vidite i kad neki njihov kritikuje svoje ne da na Albaniju ni na njihovu ideju o ujedinjenju? Zar mislite da se tu ista moze promeniti? Zar mi Srbi treba da glumimo dobrog komsiju koji ce im uvek gledati kroz prste a sve to kako bi smo ispali vece demokrate i evropejci od Nemaca!? Muka mi od vas koji imate destruktivne kritike na racun srpskog naroda i srpske drzave, zbog vas takvih nas Albanci i zezaju ovako kako nas zezaju, jer takvi kao vi kazu "ma neka su navijaci Albanije u Srbiji, to je pravo koje moramo da im damo"! Oni bi nase fudbalere tamo pojeli bre, da smo mi onako nesto uradili, EU bi trazila izvinjenje, a mozda bi nam i sankcije uveli! Ionako se plasim sta ce biti u revansu u Tirani. Sigurno nece aplaudirati nasoj himni i bacati orhideje pred autobus sa nasim igracima!

Beobrad

pre 9 godina

"Pomiritelj" Angela je naredila da mora doci do susreta.
Jednog dana, pustice Albance Ameri i ostali mocnici niz vodu, e onda cemo da se pitamo o Kosovu i o svemu na sta smo cutali, tj. morali da cutimo!

nana

pre 9 godina

Ovde nema interesa Amerike i EU, već samo interes normalizacije odnosa Srbije i Amerike, i Vučić mora da radi u skladu sa tim. Najpametnije je posetu odložiti neko vreme.

vlajko

pre 9 godina

Zid je postojao i u Berlinu ne vidim zasto ga ne bi bilo i na granici sa Albanijom. Prosto receno, sa zivotinjama se i ne moze drugacije. Povuci ambasadora, prekinuti sve diplomatske odnose, podici bedem duz granice.

gazimen

pre 9 godina

pa kako ljudi mozete de kazete da ne zavisite od njih?Pitajte srpske proizvodjace gde prodaju svoju robu.na kosovu,crnoj gori,makedoniji i albaniji.Mislis da mogu da prodaju evropskoj uniji?Onaj ko ne zeli dobre odbose sa komsijama jeste najveci debil.Nek ide da pravi drustvo onim debilima"racistima"koji ne znaju ni tko su ni da su im nacisti u drugom svetskom ratu unili dede,To sto citam ovde kao komentare to lici ljudima iz srednjeg veka.Na kraju hteli ili ne,komsije smo!

Rokoko

pre 9 godina

I ne izvini se Gosp. Rama. A o ponizavanju koje pominje Vucko govoricemo dvostrano ili nikako. Ne moze se jedna strana ponizavati a druga ne? Ili sam nesto u krivu?

Sipus

pre 9 godina

"..jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo.."
Dajte molim vas, docekali smo fudbalsku reprezentaciju, a dosla nam je sekta!

goran

pre 9 godina

Na prvoj godini politickih nauka se uci:
"Ako hoces da spinujes nesta/neki dogadjaj/sastanak, ne otkazuj ga nego se sa stranom sa kojom se sastajes dogovori da sastanak odlozite za neko vreme i onda oko tog odlaganja mozes spinovati - pricati pricu koja ti politicki odgovara
ali
budi svestan da takvim [dogovrenim] odlaganjem susreta istu takvu priliku [spinovanje] dajes i drugoj strani - onoj sa kojom se sastajes"

Jovan

pre 9 godina

Narode, shvatite vec da je sa Albancima uvek isto: oni ce uvek sve potpisati a sve ce raditi po starom. Pogledajte samo sta je sve potpisano sa Albancima na KiM i oni opet sve rade po starom. Mnoge vlade - srpske a i ova nisu nista uradili na bezbednosti Srba na KiM, kao ni na tome da Srbi na KiM mogu koristiti i obradjivati svoja imanja i posede. TO MORA BITI PREDUSLOV ZA BILO KAKVE NOVE RAZGOVORE I PRIZNANJA. Kad bi Srbi imali ta osnovna ljudska prava sve bi drugo bilo jednostavno pa cak i po cenu priznanja novoproglasene drzave. Stice se utisak, a praksa pokazuje, da Albanci za sebe hoce sve, a Srbima ne daju nista!
S drzavom Abanijom treba preispitati odnose, jer sve vreme rade na stetu Srba i Srbije!.

Nindža od principa

pre 9 godina

Koja principijelnost pokazana od strane našeg vođe!
Oni nas ponižavaju, sad ću da im zapaprim i odložim posetu za 2 i po nedelje!
Neka vide da Srbiju niko ne može da ponižava!
Ako mi samo nešto zucne, poslužiću mu kafu bez ratluka!

Ramoramo

pre 9 godina

@Kiza

Procita li ti tekst do kraja? Pa, mora, naredila mu Merkel. Inace ne zavrce Amerika i Nemacka ruku Srbiji, nego poltronima na vlasti. Srbiji ne moze, sta nam nisu 25 godina radili, al eto radja se neka nova inadzijska Srbija. Samo jos da dodje neko normalan na vlast. A ne ovo sto je od 2000. pa do danas.

Uzas

pre 9 godina

Ono sto je meni najvise ostalo u svesti , to su komentari albanskih igraca pre same utakmice - izjave koje su davali za svoje medije . To je bolesna mrznja duboko usadjena u svest tog naroda . Kod Srba to nije mrznja prema njima a priori , to je vise prirodna reakcija na njihovu mrznju i strah od takvih komsija . Neka ih pripitomljavaju oni koji su ih pustili da divljaju sve ove godine , nase je da se bavimo sobom , a ne zaostalim nacijama kojima ni Bog ne moze da pomogne . Da li znate da na Kosovu , kad zeni umre muz , vec sledece veceri dolazi njegov brat da ga zameni u bracnoj postelji ? Da li znate da danas u Peci jedna Albanka , koja je od devera jedva pobegla , po imenu Atifeta ne sme svoju devojcicu da pusti samu u skolu iako joj je ispred nosa , jer se na Kosovu mnogo kradu deca ? Sto ne ode Rama sa njom da porazgovara , o cemu ima sa nama da prica?

(o)dron

pre 9 godina

Pa neka se hvali da ga zovu telefonskim putem Bajden i Merkelova, a ono nove zapovesti ko u vojsci - m i r n o - tisina Vucicu, ne talasaj, izneo si svoje predloge hocu-necu ali ces izaci sa saopstenjem i nasim misljenjem i tacka.

Vesna23

pre 9 godina

Samo se razgovorom moze nesto postici. Naravno da nikom ne donosi nista dobro ovakvi incidenti ali mi imamo cilj koji treba ostvariti. Nadam se da ce svet konacno uvideti da mi nismo " losi momci " jer problem sa Albanijim I njihovim teznjama imaju i sve zemlje koje se granice sa njom. Crna gora i Makedonija imaju iste probleme a cinimi se i da Evropa shvata koliki je problem kriminla a i dobro poznati putevi droge cija su glavna mesta upravo u Albaniji. Nase je da budemo slozni i istrajni a albaniski premijer moze da odlaze susret sa istinom koliko hoce.

mlekadzija

pre 9 godina

Poseta odlozena za dvadesetak dana. Uciteljica im dala rok do kad moraju da se sastanu. Nama stavrno nema spasa. Poslednju trunku dostojanstva smo ooooodavno izgubili.

Faton

pre 9 godina

@Mladen Mladenovic pravo IZUZETNOSTI svako ima na Balkanu a i Makedonci jel ni vi niste Mama Teresa.
Poslednjih 20 godina nismo nista drugo radili nego samo Ratovali i jednom drugog optuzili kao i sada. Ja sam samo pokušao da kazem da se ne moze traziti samo of jedne strane da se izvinjava jel druga nije IZUZETNA

Amnezija

pre 9 godina

Bas smo mu pokazali koliko smo ponosni, umesto danas ugosticemo ga sutra, samo da popravimo dron tj da ga vratimo u ispravnom stanju a i zastavu treba oprati i opeglati....bruka.

cika djura

pre 9 godina

Diplomatski gledano, Srbiji u ovom trenutku nije potrebna poseta nijednog albanskog zvaničnika. Poseta treba da se održi u nekom doglednom vremenu, ali ne treba da se forsira. Do poboljšanja odnosa će teško doći i posle poseta, ali se može postići napredak.

Tarzan

pre 9 godina

Kako ja vidim stvari - Albanci su izveli jedan sofisticirani terroristicki akt -> incident sa dronom + hakerski napad koji se desio oko 21:30, bas nekako u trenutku kada se velikoalbanska zastava "prizemljila" na stadionu JNA (ovo za hakerski napad pise u danasnjem Kuriru a ja to vece zaista nisam mogao da pristupim ni jednom nasem site-u.. ni B92, ni Kuriru, ni Blicu..). Sve ovo zajedno je nista manje nego teroristicki napad - doduse nije eksplodirala ni jedna bomba, nema poginulih ni povredjenih, nije ucinjena nikakva materijalna steta ali cilj napada je bio nesto sasvim drugo, nesto sto ce grajane Srbije da povredi mnogo vise od bombe. Odnosi Srbija - Albanija se zatezu do pucanja, cak i na najvisem politickom nivou. U tom trenutku, reaguju tradicionalni prijatelji i patroni Albanaca, USA i Nemacka - prvo Bajden zove Vucica pa onda Merkelova. Sta su pricali mozemo samo da nagadjamo i spekulisemo ali posle tih razgovora je AV doneo odluku da se poseta odlaze za 10. novembar. Sto bi se reklo "i vuk sit i ovce na broju" - Srbija otkazuje posetu Rame zakazanu za 22. oktobar ali ce ga opet primiti 10. novmebra. Sta ce se to desiti od 22. oktobra do 10. novembra sto ce uciniti da poseta Rame Srbiji bude moguca, ako je vec nemoguca 22. oktobra? O kakvim dobrosusedskim odnosima moze da se razgovara posle svega a narocito posle zvanicnih komentara i stavova Tirane? Da imamo i trunku integriteta kao drzava odlozili bi posetu do "daljnjeg" - ono bar, dok se ne izvini. Ovako..

Vlajko87

pre 9 godina

Pojedine srpske vlade iz prošlosti su bile spremne na sve, samo da bi se održale na čelu države. Imamo mnogobrojne primere iz prošlosti gde su pojedini stranci bukvalno "gazili" naš ponos i čast i na to su obično tadašnji vlastodršci reagovali "mlako" ili nikako. Ova Vlada Srbije je promenila takav način komunikacije. Odložena poseta premijera Albanije je jasni pokazatelj kako se ova Vlada odnosi prema onima koji pokušavaju da "zgaze" Srbiju i sve njene građane. Zbog toga, ali i još nekoliko promena u spoljnoj politici, podržavam ovakav stav premijera i njegovih saradnika.

Upomoć

pre 9 godina

Bilo bi lepo da nam organizator susreta kaže zašto je odložio sastanak i hoće li taj razlog nestati za tih 20-ak dana. Ako razlog odlaganja ostane, hoće li sastanak ponovo otkazati ili to više neće biti važno?

Donkihot

pre 9 godina

Najbolje kad se strasti stišaju, još jednom razmotriti o poseti albanskog premijera. Jer svaka kontradiktorna odluka koštala bih Srbiju napredka ka EU.

campos

pre 9 godina

Vučić je u takvim stvarima jako pravican i ne dozvoljava sve i svasta za svoj narod,ni po koju cenu ne dozvoljava da se neko igra sa nama.

Ekolog

pre 9 godina

Treba razgovarati i resavati nesuglasice, ali kada neko koristi svaku priliku da isprovocira onda je to cist bezobrazluk i sa takvima se nema o cemu razgovarati. Oni imaju vetar u ledja i podrsku za svoju politiku, zato se tako i ponasaju.

Plavusica 84

pre 9 godina

Da su se Albanci poneli sportski na utakmici, fer i igrali posteno, a ne na prekid i skandal, ne bi bilo problema da se vodi dijalog sa njim u Beogradu.

Boban

pre 9 godina

Ovo sto nam se desilo na utakmici izmedju Srbije i Albanije, se desilo i to treba da se istrazi, ali ono sto nam sledi u vezi tog desavanja trebamo da resavamo hladne glave.

dzobanana

pre 9 godina

Provokacije mu nisu uspele ipak nismo mi ona srbija od pre dve godine. Sad ovde stvari malo drugacije funkcionisu, postoji neki red.

Dama bez blama

pre 9 godina

Bilo bi dobro da je doslo do posete, jer nam to treba i nama i njima, ali ipak se mora voditi racuna o dostojanstvu naseg naroda i treba odrzati taj cvrsci stav i dostojanstveniji koji imamo od kad je Vucic premijer, jer ako ne cenite sebe niko vas nece ceniti. Postujem sve narode , ali to mora biti obostrano, a sa ovom krpom sa laznom mapom su se obrukali Albanci, a ne mi.

Nenad

pre 9 godina

Vučić je dovoljno inteligentan da zna da sada nije vreme za njegovu posetu i da je bolje da prođe neko vreme pa tek onda da treba sesti za pregovarački sto.

Nenad

pre 9 godina

Pa, očigledno je da bi njegova poseta sada imala mnogo negativnih komentara u Srbiji, ali i u inostranstvu. Sasvim sigurno to ne bi dovelo do stabilnosti na Balkanu, a Vučić je dovoljno inteligentan da to vidi i sam.

urugvajac

pre 9 godina

Kada se smire strasti treba razgovarati da vidimo sta imaju da nam kazu, treba upoznati namere i zelje a druga je stvar kako cemo im mi odgovoriti i objasniti sta nam ide u prilog a sta ne.

na kraju....

pre 9 godina

milosevicu albanci spomenik da podignu. ja da sam bio na njegovom mestu maslacak je veliki
(gedza, 20. oktobar 2014 09:32)
Na kraju ce oni najveci spomenik da podignu Vucicu, ziv bio pa video.
Ja nisam uopste nacionalista, ali da Ramin brat(ne bilo koji navijac) pusti zastavu Velike Albanije u sred Beograda i da ga posle toga neko primi, to je vise nego ponizenje.Toliko o principijelnom i "ponosnom" Premijeru.

levo smetalo

pre 9 godina

pa sta ako albanci imaju ameriku i vi imate rusiju koja je ,,jaca'' sila za vas zasto se oni ne pitaju nesto xixixi
(montenegro, 20. oktobar 2014 08:42)
Ako nisi pratio utakmicu, ona igracka je donela krpu na kojoj je iscrtana neka mapa gde dobar deo Montenegra nije Montenegro, tako da bi tebi bolje bilo da razmislis sta je vas sveti otac Milo obecao Albancima za podrsku na referendumu. A kao sto znas, da nije bilo Albanaca ni MN nikad ne bi bila nezavisna. Ne mislis valjda da je cilj Albanaca u MN bio samo da se otarase Srbije i da uzivaju u blagodetima Milove despotije.

kosta

pre 9 godina

Mi nismo ozbiljna država i zato nam se to dešava .Slušamo kako nam narede zapadni moćnici,kakvi albanci i šiptari da dolaze posle svih ovih decenijskih zločina što su uradili srpskoj naciji to nijedna država na svetu dozvolila .Srbijo opameti se dok još ima vremena!!!

BORIVOJE SURDILOVIC

pre 9 godina

Mislim da je odlaganje posete albanskog premijera bio pametan potez.Strasti se jos nisu smirile zbog incidenta na utakmici.Vucic postupa ispravno i samim tim sto ce do sastanka doci,pokazuje da ne nasedamo na provokacije.

Nenad

pre 9 godina

Ne treba se spuštati na nivo Edija Rame, treba ostati dostojanstven i znati šta su ti prioriteti. Ako je prioritet Srbije stabilnost i rešavanje odnosa razgovorom, onda se moraju sastati i mislim da i treba, ali podržavam odluku da sada nije vreme. Podršku Vučiću moraju dati i drugi političaru, posebno oni iz okruženja. Albanija je realna opasnost po sve...

Blagoje Dobrić

pre 9 godina

Dugo vremena nisam video nešto što bi me navelo da smo se pomerili sa tačke “banana” države na koju su nas dovele Demokrate, ali sada sam video ovim gestom, da je konačno počelo nešto da se menja. Obnavlja se naš državni suverenitet i prošlo je ono vreme kada je mogao da nas ponižava ko kako hoće.

metadexason

pre 9 godina

Veoma mudra i diplomatska odluka premijera da otkaze ovu posetu.Mozda je tako i najbolje,kad 50-60 godina nije dolazio albanski premijer,ne mora ni sad da dolazi.

robokapica

pre 9 godina

Odluka je ispravno donesena, dok se malo stihaju strasti i da se razgovara hladne glave. Drzavnicki posao nije ni malo lak mnoge stvari treba izdrzati....

saolinac

pre 9 godina

Sada kada nam je krenulo i kada pocimnjemo da se ubrzao vracamo na svetsku scenu u ekonomskom i politickom planu zele da nas destabilizuju, to se ne sme dozvoliti nikako.

ljutisa

pre 9 godina

Navikli da se mesaju u nasu drzavu i smeta im jaka srbija pa na sve moguce nacine pokusavaju da je destabilizuju. Moramo pokazati da ova srbija i ona od pre nisu iste....

nesvakidasnji

pre 9 godina

Verujem da ni evropi ovo sigurno ne prija, amerika ovde najvise dobija. Verujem kad se objasni albancu da to ne treba da cini jer je u evropi a ne u americi bez obzira sto imaju americki pasos malo ce se drugacije ponasati.

kamikazna

pre 9 godina

Trebamo biti mudri i politicki iskusni, svetu treba pokazati da se mnogo bolje nosimo sa svim situacijama i da uvek drzimo stvari pod kontrolom i pokazemo da smo uvek otvorena i miroljubiva zemlja ali koja ima i svoj ponos i interese. Treba da razgovaramo sa abanijom ali ne da nam oni sole pamet nego da mi njima kazemo sta su nasi interesi

britka

pre 9 godina

Apsolutno sam za stav da Edi Rama treba da dođe u Beograd, samo iz jednog razloga, a to je da Srbija pokaže da je odgovorna i da ne naseda ni na čije provokacije. I tog 10. novebra, kada Edi Rama bude došao, mi ćemo moći da ga pogledamo u oči. A da li će to i on moći?

maki

pre 9 godina

Mišljenja sam da Rama treba da dođe u Beograd, da vidi šta znači civilizovan I kulturan svet. Odlaganje posete je razumna odluka, ali Beograd svakako treba da sačeka Edija ramu.

boljika savkovic

pre 9 godina

mislim da je to najbolje moguce resenje u ovom trenutku,da ne dodje bas sada do njegove posete,sada kada su strasti nakon utakmice uzavrele.

Dragan Ovuka

pre 9 godina

Mislim da je dobro sto ce do sastanka ipak doci i ako je malo pomeren ne treba da guramo glavu u pesak i da zatvaramo oci pred istinom ,mislim da smo pokazali svetu koliko smo se promenuli kao narod i koliko smo spremni na saradnju sa svima u regionu.

MILAN PANIC

pre 9 godina

Srbija za razliku od Albanije ne resava probleme sukobima vec razgovorom zato Edi Rama treba da dodje u Beograd jer jedino tako mozemo da napredujemo kao region.

Cile-BG

pre 9 godina

Kao neko ko je prisustvovao utakmici i revoltiran je ali nije huligan ni vandal, niti se ikada tako ponašao, očekujem barem izvinjenje, uz nadu da se ovakve stvari više neće ponavljati!