Sreda, 15.10.2014.

01:27

Olsi Rama: Nemam ništa s dronom

Brat albanskog premijera Olsi Rama stigao je u Tiranu nakon što je pušten, i demantovao da stoji iza incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija.

Izvor: B92

Olsi Rama: Nemam ništa s dronom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

298 Komentari

Sortiraj po:

srbin

pre 9 godina

ma sta covek ima sa tim i bilo ko vucic vucic je kriv pa tako su mogli bombu da ubace i ubiju nekog znaci odgovornost sva je na vucicu i njegovom pajtosu skolovanom gosn ministru policije a albancima svaka cast sto su nam otvorili oci vazno je da se u srbiji hapsi zbog izjava na fejsu ...

Iandeb

pre 9 godina

@Stevan: Pogodio si u srz. Smesni smo totalno. Nikoga napolju ne interesuje sta je bilo na zastavi niti moze da skonta sta to zaista znaci za nas. Ono sto vide je inteligencuju Srbije maskiranu kao nindze , uletanje na teren, udaranje protivnickih igraca, zvizdanje himni, uzasna skandiranja (to se citira po zapadnim novinama) ...

Tako da je ovo pun pogodak za kog god neprijatelja Srbije koji je ovo uradio i uzasna sramota za one koji su organizovali tekmu.

Moja prva pomisao je isto bilo sto da je najbolja stvar zabraniti fudbal u ovoj zemlji, ali to nista ne bi resilo. Da je obezbedjenje bilo na nivou ovoga ne bi bilo. Da sutra pohapse i odloze na odredeno vreme da se hlade ove akademike sto su uleteli na teren, provokacija ne bi uspela.

cucuruzijada

pre 9 godina

Pozdrav svima !! ja sam Hrvat iz Zagreba,koji prati sport i sve sportske portale ,pa ču dati svoje mišljenje na ovu ružnu situaciju od sinoć o kojoj bruji cijeli svjet!!! 1. organizatori utakmice i vaša policija nije ništa kriva ,jer oni su unutar stadiona odradili posao. 2. koju to zastavu igrači albanije brane na terenu ,te se tuku i otimaju je ! pa to je lažna ,nepostoječa zastava neke nepostoječe velike albanije!3. izbaciti albaniju iz nogometa na 2 godine neigranja i to odma i 3 boda svakoj repki u vašoj skupini kvalifikacija !!!4.dobro je prošlo kako je moglo biti,nadam se da če UEFA i FIFA ovoga puta biti malo pametnija!!! pozdrav susjedi i sretno u nastavku kvalifikacija !!!

slovenac

pre 9 godina

Ne dajte se, braćo Srbi! Svi Balkanci znamo da Albanci na toj utakmici nisu imali ama baš nikakve šanse, vi bi ih nakantali i idete dalje. Zato su mali gubitnici smislili prljavi plan i sa običnom krpom vas izazvali a vi pristali na provokaciju i izgubili šansu da ih fudbalom razbijete na terenu. Nemojte se sekirati i gubiti glave, pa vidi svako ko hoće šta se tu desilo. Pokvarena albanska provokacija, o fudbalu nemaju pojma i to je bio najprljaviji i jedini način da vas zbune. Drugi put sačuvajte mirne živce i nakantajte ih tako kao što zaslužuju. Albanci i fudbal - my ass! Napred Srbija!

a sta ako?

pre 9 godina

A sta ako on stvarno nema nista sa dronom? Sta ako je neko odavde iscenirao celu stvar, ne bi li izbio incident, i ne bi li se opet rasplamsale nacionalisticke strasti?
Hiljadu puta smo se uverili u to kakva su gov... ti navijaci i da su spremni na svakakve podmuklosti.
Mozda ipak treba istraziti ko stoji iza tog drona.

istrazivac

pre 9 godina

za srpske sluzbe je vazda bilo interesantnije da se bave razracunavanjem sa domacim neprijateljima nego da se pozabave poslom da se ovakve diverzije ne desavaju od strane stranih agenata.

aca@home

pre 9 godina

Ministar policije bi trebalo da podnese ostavku, ne zbog albanske zastave vec zbog ozbiljnog propusta u obezbedjenju, ipak je tu bio predsednik drzave (nisam sns bot, naprotiv apsolutno sam protiv njih) a taj dron je mogao da nosi i nesto drugo a ne zastavu, mislim da drzava u kojoj je vec ubijen jedan premijer mora malo ozbiljnije da pristupi obezbedjivanju licnosti na najvisim polozajia u drzavi...

Benny Hill

pre 9 godina

Dron pušten i upravljan van stadiona od grupe navijača Albanije sa prebivalištem u Švajcarskoj,kao osveta za to što nisu dozvolili navijačima da dodju u stadion.Ima i dokaze(fotografije) ,kako ga puštaju u Facebook.Kad počela panika pobegli odmah i več bili u Hrvatskoj granici prešli bez Problema i nastavili dalje za Švjacarsku.Ovo zvuči absurdno da čovek iz VIP Lože upravlja Dronom koji se pojavio ni ot kuda.Sad svi sad imaju telefone sa kameron,i hočete reči niko nije primetio i nema dokaza da Ovaj Rama to uradio?!

Guzonjin sin...

pre 9 godina

Još jedno poniženje za ovu banana državu.
Znao sam još sinoć da je priča o hapšenju lažna i da će taj biti na slobodi u roku od odmah.
Šta drugo očekivati od marioneta, koji se već godinama smenjuju na vlasti, a politiku im određuju u stranim ambasadama.
A ovi naslovi su tek smejurija prvog reda, čuj pušten nakon "pregovora"?
Kakvi pregovori i bakrači, dovoljno je bilo da pokaže američki pasoš i tu je bio kraj svih razgovora.
Sve je odlično smišljno i režirano, a Srbija kao po pravilu zatečena i nespremna.
Za bolje i nismo, kad svaka belosvetska šuša može da briše pod s nama.

zoran

pre 9 godina

Kako vam vec nije jasno da Bogdanov radi za policiju..>!!! Takav shljam radi za razne strukture u nasim organima bezbednosti. Nije jedini. Ima tu jos Zvezdinih i Partizanovih "vodja". Sve je to shljam koji prima platu od drzave. Jednostavno mi smo beda od zemlje i trebamo toga biti svesni.

Takodje, u vezi ovog drona nije bas sve jasno. Sumnjam da bi ovaj brat bas toliko rizikovao, jer bi se primetilo u sekundi da ima upravljac u rukama i moglo se spreciti. Sigurno su iz obezbedjenja ga posmatrali sve vreme. Mene ne bi zachudilo da su neke nase strukture to uradile , te jos vishe narod okrenule Rusiji. Fudbal je tu najmanje bitan.

Ovaj tip drona ima domet nekih 500m. Znaci moglo se upravljati van stadiona...iz nekog kombija, automobila. No, vidi se da nema kameru, a jako dobro je naciljan da leti bas preko terena. Sve u svemu, dobro organizovano sto me dovodi u sumnju da je brat Premijera mogao to da uradi.

Romanija

pre 9 godina

@Rade:Za ovo ne treba optuživati policiju , jer to ona nije mogla sprečiti. Letelica nije uneta u stadion , nego samo daljinski upravljač koji može biti veličine pakle cigareta , a uneo ga je lice koje ima Američki pasiš.Policiji treba čestitati što su iotkrili ko je upravljao letilicom. Policija je mogla bolje da reaguje i da ne duzvoli upad navijača na stadion , ado je velika greška jer ćemo zbog toga biti rigorozno kažnjeni.

Coco

pre 9 godina

Zamolio bi ministra policije da podnese ostavku,ne osecam se sigurno posle ovoga,a vidim da on nije sposoban da obezbedi sigurnost.
(misterx, 15. oktobar 2014 08:57)

Pa sta je trebao da uradi? Da postavi protivavionsku odbranu na stadionu i oko njega?

Zmago

pre 9 godina

Da se oglasi ministar policije Stefanović i da saopšti na konferenciji za štampu:

1) Da li je policija pronašla upravljač za dron kod albanske delegacije?
2) Kod koje osobe je pronašla upravljač?
3) Ko su zvaničnici EU koji su vršili pritisak da se albanski navijači puste na meč?

Ili će sprdnja i dalje da traje sa igranjem političara i državnih činovnika...

Da zavrsimo unistenje koje je odavno pocelo

pre 9 godina

Ovo je dno dna,na ovakvim primerima se pokazuje država a mi je odavno nemamo. Izgubili smo Kosovo,sutra cemo jug Srbije i Sandžak itd... I na kraju ostat ce Beogradski pašaluk samo ne znam hoce li moci svi srbi da stanu u taj Beograd.
Ministre policije,ne brukaj se vise sa svojom Megatrendovskom diplomom,otiđi sam sa funkcije,nije za tebe nijedno mesto u vladi a kamoli najodgovornije.Mislim da bi ti licno pustio brata premijera da je on licno i ubio nekog na stadionu.Svet nam se smeje u lice,a nasa vlada i dalje ponizno kao vazal cini sve sto ambasade zele!

Avione baci nam dron-bone....

pre 9 godina

A onaj Bogdanov se švrćka po novoj travi partizanovog stadiona kao narodni heroj...
Kakva blamaža za obezbeđenje, policiju i žandarme koji sinoć sigurno nisu bili iz Niškog odreda...
P.S. Svi da podnesu ostavke, da se ne brukamo više pred celim svetom...

Gajger

pre 9 godina

Očigledno da je u ovo neko sa Zapada debelo umešan.
(Milan Šuka, 15. oktobar 2014 08:30)

Da li ti ime Majkl Devenport nešto govori? Meni da, i to mnogo!
A o "dobrom čoveku" Kirbiju neći ni da govorim...

pedja

pre 9 godina

'ајде да то овако сагледамо,неемотивно,већ,државотворно.озбиљна држава,са озбиљним институцијама и људима, који нису марионете,а нажалост,такви су нам сви,од главе до репа,пре самог инцидента,размотрила би,све могуће опције и адекватно се припремила.то код нас није тако.приватна прћија,пар хиљада хоштаплера,наспрам свих нас,још једанпут нас је "изненадила" својом способношћу,коју ми сви плаћамо.ово је могло лагано да се спречи,пар полициских,или,војних летилица,мониторинг територије око стадиона и решен проблем,у зачетку.има сад и једно шкакљиво питање.контраобавештајци.кажу да их имамо.па господо,нађите рекламну агенцију,која је дебеле паре узела,од амера,шиптара и трулежи коју зову ЕУ,која је овај "перформанс" организовала.није тешко,само,кад би се хтело и смело.

Илија Велики

pre 9 godina

Olsi Rama pušten "posle pregovora"

ОК.
Само једно питање:
Ко је преговарао са "наше" стране, а ко са "њихове"?

Novski

pre 9 godina

Da li je iko primetio da nema sns botova,izgleda da su pregorela strujna kola kad su videli famoznu zastavu i nije im sad nista jasno.

bas sam (ne) iznenadjen

pre 9 godina

Drona ulece,publika ulece,radikal ulece u kadar,osumnjiceni se pustaju,..
Dovoljno? Nema konferencija za stampu za ovaj veoma ozbiljan incident?
Pa sta je ovo,"uspeh", vas Stefanovicu,Doktore? Da,da uspeh za momemtalnu
ostavku ili otkaz,ali ovo je jedna drzava gde samo partijski kadrovi "funk
cionisu",naravno za svoje interese! Eh,narode jadni...

cofi95

pre 9 godina

Ocekujem ostavku ministra Stefanovica. Prvo, na onom dronu je mogla i bomba da bude. Drugo, pored onoliko nindza kornjaca na stadionu navijaci ulete u teren. Trece, ako ministar policije pusta coveka koji kaze "Imam americki pasos, ne mozete mi nista" na slobodu nakon sto je to rekao, onda nema sta da trazi na toj poziciji. Plus, pustanje Rame se moze okarakterisati kao saucesnistvo u zlocinu. Tako da gosn. Stefanovicu (da vas ne nazovem drugim imenom, ali mi nece odobriti komentar), ako imate trunku morala (kao sto nemate), podnecete ostavku vec danas.

мрзитељи свега српског

pre 9 godina

(dejo, 15. oktobar 2014 04:38)
(Analytic, 15. oktobar 2014 04:37)

Ево разлога зашто нам се све ово дешава. Неспособни политичари на власти удружени са вама двојицом и вама сличнима доносе синоћну срамоту.

Vladimir

pre 9 godina

UEFA treba kazniti FSS za organizaciju (baklje na stadionu), odgovoran za red na stadionu mora biti isto kažnjen.
Reprezentacije Srbije i Albanije kazniti sa nula bodova za oba tima i tek onda se neće isplatiti ni jednoj strani da isprovocira 3:0 i tri boda bez igre i golova.

@

pre 9 godina

(Petar Markovic, 15. oktobar 2014 09:00)

Petre, kad ljudi rade svoj poso kako treba onda ne valjaju, upotrebjavaju prekomernu silu,pa slede odkazi i prozivanje na sva usta,a sada opet nisu dobri sto nisu reagovali. nece ljudi vise da stavljaju svoju glavu u
torbu.
Da je drzava neka kako ti kazes, ne bi dozvolila ovakav blam i ponizenje. I ne bi pustila ovog da ode kuci tek tako bez obzira ciji pasos ima.

Jole

pre 9 godina

Ta spravica kosta od 1000e pa navise. Cesto se koristi kao "nosac" kamere/fotoaparata za snimanje iz vazduha. Uopste nije mala kao ni daljinski upravljac za istu. Uletanje sa zgrade sa strane nije problem i nije nesto sto bih okarakterisao kao bezbedonosni propust. Smeta mi cinjenica da daljinski je upravljac za quadcopter velicine 3 ili 4 prosecna daljinska upravljaca za tv. To mi nije jasno kako je neko mogao da unese u stadion. Pogotovo ako je utakmica okarakterisana kao visokog rizika. E sad, da li se u tim situacijama predvidja i KD kontrola samih ucesnika ne znam ali je ocigledno trebala da se uradi.

demokrata

pre 9 godina

Pa ko je nesto drugacije ocekivao taj se varao gadno , jer toliko su mediji digli prasinu oko ovog meca da se do ovoga moralo doci. U mesto da se smire tenzije i daje ovoj utakmici sportska konotacija , svi mediji i stampani i oni elektronski u ovim balkanskim visokim tenzijama dodali su jos pipera , vrativsi se u proslost balkana ,gde ne mozes nista dobro naci osim medjusobne mrznje.U mesto da jednom za sva vremena krenimo ka perspektivi i evropi i pokazavsi svetu da i mi umemo da se medjusobno postujemo , eto kakvu sliku saljemo vani.

Mico

pre 9 godina

Dogadjaji od sinoc potvrdjuju ono sto i vrapci na grani znaju a to je da je jedini velikodrzavni projekat na Balkanu albanski projekat "velike albanije" i da to nije nikakva izmisljotina ili teorija zavjere toboz srpskih nacionalista. Takodje taj projekat se podrzava od strane medija i nevladinih orrganizacija u Srbiji. Usput dogadjaji od sinoc pokazuju i da Srbija nije ni D od drzave! Srbija je jedna obicna prcija u kojoj vladaju demagozi i populisti zeljni vlasti uz pomoc naroda koji je za 100 evra spreman prodati i vlastitu majku!

turista

pre 9 godina

Ponekad zavidim Kubancima i sličnim slobodarskim narodima jer makar nisu okupirani kao mi, ne moraju da gledaju kako ih svako ponižava kako mu se hoće. Jeste, da oskudevaju u nekim stvarima(uglavnom materijalnim), ali su makar slobodni i ponosni.
Mi današnji Srbi, smo samo bleda varijanta onih Srba koji su masovno ginuli pre 100 godina.
Ponižava nas ko kako hoće.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bgd, 15. oktobar 2014 02:39)
Letos sam bio Engleskoj u poseti kod jedne porodice srednje klase. Nisu levicari vec vise centar, nekako konzervativno-humanisticki orjentisani. Clanovi su udruzenja prijateljstva sa Kubom. Zainteresovalo me zasto- i odgovor je bio zato sto su dosljedni, iskreni, skromni i drze se svojih principa.
Ljubazno su izbjegli da iskazu misljenje o balkanskim narodima - Svuda ima losih ljudi -rekose...

Ferata

pre 9 godina

Nakon svake bitke lako je biti pametan, ali kod Vas to i nije baš tako. Oni su Vas isprovocirali ( to ste i mogli očekivati ), Vi ste se uvukli u njihovu igru znajući što Vas čeka umjesto da je policija odradila svoj posao van terena, a Vaši igrači na terenu pa da se Vi njima ko gospoda rugate. Što je najinteresantnije da se možete vratiti u 42 minutu svi bi isto reagirali pa Vas ne bi trebale iznenaditi posljedice.

Ivan

pre 9 godina

Nasa "Sluzba" se po ko zna koji put obrukala. Da su imali ljude po krovovima i da je izvrseno osmatranje, neko bi primetio dron, a tada bi utakmicu prekinuli zbog opasnosti od teroristickog napada. Sa dronom u rukama, Siptare ne bi nista opralo.

Dule

pre 9 godina

Cilj je i bio da se prekine utakmica. Ta letelica je pustena da se isprovociraju srpski navijaci. Albanci verovatno misle da ce tako dobiti 3 bodova bez igre, a da ce Srbi biti kaznjeni. Ko je mogao da predpostavi da ce sve to tako perfidno da izreziraju. Sada je sve postalo politika. Umesan je brat njihovog premijera, umesan je verovatno i njihov savez. Tesko je reci sta ce UEFA odluciti. Sve u svemu, jako prljava i perfidna stvar.

bojan

pre 9 godina

uhapsiti sad tog sto ga je pustio, pa jel smo mi drzava kako nam pricaju svaki dan na TV-u ili sta smo, godpodo ako ste nesposobni a videli smo sinoc da jeste imajte bar malo obraza pa podnesite kolektivnu ostavku, tesko nama sama jer vise nema ko ni da vas zameni, za 25 god smo vas sve videli na delu i na zalost po narod svi ste nesposobni, a za ovo sinoc ministar policije i sluzbe zaduzene za bezbednost na utakmici odmah mora da budu razresene svih duznosti

mare87

pre 9 godina

Gade mi se ovi botovi sto svaku situaciju koriste da pljuju po drzavi , na svakom ste clanku ne moze da se dise od vas svuda nadjete nacina da zatrpate komentare politickom propagandom , normalan komentar nemoze da se vidi. Ovo su situacije gde svi Srbi treba da disu kao jedno i da budu uz svoje fudbalere, drzavu i jedni uz druge.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Srpskom plivaču Čaviću je oduzeta medalja zato što je na pobedničkom postolju imao majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija". Zapadni forumi su rekli da je to nedozvoljeno mešanje politike i sporta, koje se sankcioniše.Molim lepo, naši državni organi imaju presedan, na koji moraju da se pozovu i zaštite Srbiju, naravno, ako žele, i ako smeju da štite Srbiju.

wulfi, pamet u glavu

pre 9 godina

Albanci su uvek bili sitni provokatori koji se kriju iza necije zaledjine. Ovaj Rama je samo pokazao doslednost, sitna, kompleksaska provokacija i posle sakrivanje iza americkog pasosa. Ono sto je tragikomicno je da se tako ponasa pripadnik albanske "elite", brat premijera, sto pokazuje da je svest Albanaca negde u rangu osnovne skole kada se i pripadnici "elite" pale na velikoalbanske zastave i na ovakve sitne provokacije.
P.S. Ako i posle ovoga drugi Rama dodje u Beograd, ja vise nemam dilema PROTIV koga cu glasati na sledecim izborima, i to nece promeniti ni deset maketa "beograda na vodi".

vladan Jova

pre 9 godina

Ceo sinoćni incident ima mnogo ozbiljniju konotaciju jer pokazuje nesposobnost bezbedonosnih struktura i policije Srbije, zašta bi miinstar Dr trebalo da da momentalnu ostavku na mesto ministra policije. Pa onaj dron je sinoć mogao da ima zakačeno 500 grama eksploziva i da ekspodira kod Predsednika Srbije. 5 minuta posle završetka incidenta nema policije na stadionu. Državni vrh kuka kako je od strane predstavnika EU insistirano da se puste Albanski navijači iako je imalo informacija i po društvenim mrežama da će pripadnici OVK doći na stadion. Sinoćna događanja pokazuju totalnu nesposobnost državnog vrha koji je podlegao pritiscima birokrata sa zapada kao i nesposobnost bezbedonosnih službi. Ponašanje Albanskih igrača koji dogovorno trče da otmu zastavu dovoljno pokazuje da je sve bilo dogovoreno a naše službe nisu imale pojma o tome. Da imamo državu sada bi tom birokrati iz EU trebalo narediti da napusti Srbiju ali mislim da niko ovde nema hrabrosti za to jer nikome nije stalo do Srbije kao države i do nacionalnog dostojanstva. Odradili su nas Albanci i to u sred Beograda a to dovoljno govori koliko smo dotakli dno i koliko smo kao država nesposobni da se brinemo o svojim interesima.

Nebo

pre 9 godina

Poslali ga Ameri, uoci posete Putina, da nam poruci da ce pustiti Albance sa lanca ako se pridruzimo Rusima. Nejasno je zasto je pusten, pa sta ako je americki drzavljanin, jer to znaci da oni mogu da krse zakon zato sto su iz Amerike. E Srbijo jadna si, sta radi nasa policija, kako su dozvolili da navijaci udju na teren, kako su dozvolili da neko donese zastavu, kako su dozvolili da puste brata premijera ako je kriv, umesto da pokazemo silu i da ovde ima nekog reda mi nista, sta radi Bogdanaov na terenu i na utakmici uopste, njemu treba dozivotno zabraniti ulazak na sportske priredbe, ko ga je pustio. Realno i nas ce kazniti, ali nadam se i Albance

sofronije

pre 9 godina

Albanski i Srpski mafijasi i sumnjivi biznismeni imaju nesto zajednicko. I jedni i drugi rade na stetu Srbije. Razmislite o tome, kako su oni svi slozni a kako mi sami sebi pucamo u noge non-stop.

Metropola

pre 9 godina

Nije ovo nikakvo ponizenje, ovo je samo ocigledniji primer da mi drzavu nemamo zapravo!
Naravno mi cemo biti kaznjeni a to je obezbedio onaj koji je Bogdanova pustio na stadion.
Odavno smo mi ponizeni samo ne zelimo da verujemo u to.
Samo treba da ohladimo glave i ne reagujemo previse

neopravdano

pre 9 godina

Ja onog Stefanovica ne mogu ocima da gledam, ali je neverovatno kako svi vde traze njegovu odgovornost.
Prvo brata je pusten po naredjenju Vucica, da li mislite da je ko smeo uopste da ga pretresa i da mi nadje spravu za upravljanje dronom.
Po naredbi Vucica je i pusten, price da je razlog americki pasos su najobicnije nebuloze.Kakve veze ima ciji je pasos, nije dosao kao Amerikanac da navija za Albaniju.
A sto je najgore taj isti posteni i htrabri Vucic cuti kao zaliven od sinoc.Jos potura neke bezveznjake da pricaju da je to napad na njega i njegovu porodicu.sto dolazi Putin.I vrapci na grani znaju da je on zadnji covek na svetu zbog koga Putin dolazi.
Jesu jedini oni gradjani Srbije, ili nas ima jos 7 miliona.

Sarplaninac

pre 9 godina

Ma ne, to nisu oni isti koji su pre nekoliko meseci ubili zandarma u sumi (dok su krali nasu sumu),
Ma ne, to nisu oni koji pale nase crkve,
Ma ne, to nisu oni koji pisu grafite u Visokim Decanima,
niti su to oni koji su proterali 250.000 srba sa Kosova i Metohije.
Mi smo krivi, recite to svetu molim vas da vam ne zamrznu pregovore!!!!!

Vjenceslav

pre 9 godina

Mogli su tako i bombu da spuste u masu.
(x, 15. oktobar 2014 04:45)
Slažem se ''X''. Zdravorazumski gledano ovo je veoma uznemirujuća mogućnost sa potencijalno smrtonosnim slučajevima. DRON se može spustiti na biko koji stadion, sa bilo kakvom eksplozivnom napravom. Može se teoretski spustiti i na bilo kakvu paradu-proslavu, a tu dolazimo do ''teorija zavjere''. Nadam se da ovo nije bila generalna proba za ONU paradu sa Vladimirom kao gostom. To bi bilo jako loše za sve nas. Oprez je majka mudrosti. Pozdrav iz ZGB.

Green

pre 9 godina

Generalno americki pasos je pasos sa posebnim tretmanom gde god da se pojavi,a pogotovo kod nas,da se desilo nesto jos strasnije nista se nazalost ne bi moglo,zato se sad uzdati u spoljnu politiku i policiju da ce odigtati kako treba.

iNDEX

pre 9 godina

MAKEDONSKI ALBANCI iz Skopja, organizirani u skupinu Shvercerat (Šverceri), koja prati reprezentaciju Albanije, "preuzeli su odgovornost" za provokaciju s dronom koji je za vrijeme utakmice Srbije i Albanije u Beogradu iznad stadiona Partizana nosio zastavu Velike Albanije. hr

http://www.index.hr/sport/clanak/sverceri-iz-skopja-se-hvale-mi-smo-u-beogradu-vozili-bespilotnu-letjelicu-sa-zastavom-velike-albanije/777568.aspx

x file

pre 9 godina

ovo je stvarno nevjerovatno. kako se samo neke gluposti desavaju u Srbiji...
sad ce nagrabusiti reprezentacija ni kriva ni duzna...kako se mogu unijeti takve stvari na stadion a utakmica navodno visokog rizika ?
Drugo brat premijera Albanije pravi ***** a njegov brat dolazi u posjetu koja je i te kako bitna za obe zemlje...sve mi ovo lici na nekakvo CIA *****.

JVC

pre 9 godina

Покушајте да нађете везу између 2,5деценијcког живота, у блату, овог напаћеног народа и овог инцидента. Какав реcпект може да има једна држава којој народ на казанима живи, и огрезла у кримонал и корупцију. Није ово ништа каква наc понижавања чекају.

mirko i salko

pre 9 godina

Bata premjera Albanije pokazao je bati premjera Srbije kako se legitimise, a nasem vodji kako se bata koristi u diplomatiji Amerike.

mile

pre 9 godina

Cemu ovolika tuga?

Albanci su pokazali da su jadni, da nemaju pojma sta je sport i da im je jedino stalo do jeftinih provokacija. Cak su krenuli da slave u Tirani kad su videli sve ono, drugacije ne bi znali da se poraduju.
Strani ambasadori ako su insistirali da puste alb. navijace sigurno nisu imali u vidu dron, nego ko vele, utakmica ce proci dostajnstveno sa navijacima na obe strane. Ne znaju oni naivni za divljacko ponasanje balkanskih plemena.
Nasa policija - kao po obicaju iznenadjena; A bas me zanima da li ce sprovesti istragu do kraja: zvuci mi neverovatno da je ovaj iz vip loze upravljao dronom. valjda ima nekih kamera, svedoka koji to mogu da potvrde.
I na kraju smatram da treba da ostanemo dostojanstveni i da ne nasedamo na provokaciju. Sami ce shvatiti koliko su jadni.

koj'god hoce

pre 9 godina

pusten!!!??? sramota !!!! ovo je dokaz da ne mozemo nista sami.da je nedaj boze ovo nki nas navijac uradio nasli bi 100 advokata da se brani.ovako ....sramota!

beda od ljudi

pre 9 godina

Zasto bata nije dosao sa pasosem Albanije kada je tako ponosan na svoju zemlju? Obicni misevi i kukavice vecito u tudjoj senci.

Stefan

pre 9 godina

Bilo bi lepo saznati koji EU ambasadori su intervenisali da se pusti albanska delegacija na stadion uprkos dogovoru da na ovoj utakmici nece biti nikoga iz Albanije, niti u Elbasanu nikoga iz Srbije.

Deki

pre 9 godina

Pa i nas premiher je urgirao za nestasnog brata, zar ne?
Nego nase sluzbe, gde su? Sta rade?
Zamajavaju se unutrasnjim. "neprijateljima" premijera dok nam se sa drzavom sprdaju...

Goran G

pre 9 godina

Izgleda da Srbija ne može da prestane da se ruga samoj sebi! Ovo je u poslednjih 30 godina verovatno 30-ti incident u kojem ispadamo magarci u "duelu" sa Albancima/Šiptarima i još uvek nismo naučili ništa. Krajnje je vreme da ih zamolimo za savet i naučimo ponešto. U trenutku kada u BG ima milion pripadnika službi, nama se ovako sprdaju i rade šta hoće! Ima li kraja truljenju ove zemlje? Ima li kraja medikritetstvu?

Aleksandar

pre 9 godina

Ljudi ispranih mozgova, idiotskih ideologija zive na ovoj planeti. Zato je i rasulo. Zbog gluposti nastaju ovakve i slicne stvari. Niko nije ni odrastao, sve su to mozgovi pogubljene decurlije.

Branko Von Beca

pre 9 godina

Zamoslite samo na vojnoj paradi da poleti dron sa istom zastavom, a vojvoda Romanijski da ga juri sa peckalicom za muve ...

komedija

pre 9 godina

- Polazi bre ovamo!! Sta krijes to?!
(vadi on USA pasos)
- Jaooo pa izvinite gospodine, nismo vas prepoznali.. Evo sad ce kolega da vas odveze do aerodroma..

duca

pre 9 godina

Sad je procedura sledeca!Uefa nas izbacuje zbog upada navijaca na teren,lose organizcije.Ako se bunimo mozda nas bombarduju.Sa druge strane Vucko ce da se izvini Albancima,da narodu smanji platu 40% da bi se izvilukli iz krize,jer je sad i evropska unija ljuta.Albanci ce da dobiju finansisku pomoc od evropske zajednice za pretrpljeni strah i to je to..

mirko i salko

pre 9 godina

Bata premjera Albanije pokazao je bati premjera Srbije kako se legitimise, a nasem vodji kako se bata koristi u diplomatiji Amerike.

mlekadzija

pre 9 godina

Sa najnovijim dogadjajima smo dokazali da smo dotakli do dna na moju veliku zalost...strani ambaasadori osim sto kroje vladu, sada daju i dozvolu ko moze i ko mora da udje na fudb. stadion. Policija pregovara, razmatra, a cim se vidi amer. pasos i pusta osumnjicenog...da ne bi zvnili telefoni ujutro. OVO JE LAKU NOC SRBIJO DEFINITVNO....

A sve je to "samo" sport

pre 9 godina

"Iako se nezvanično moglo čuti i da je uhapšen,"
Vi novinari niste nikakav izuzetak od stanja u našoj državi.
"Nezvanično" ste i VI kao i većina ostalih stavili "hapšenje" u udarnu vest.
Naravno sami sebi dajemo autogolove kao i uvek i ne ispadamo smešni nego to stvarno i jesmo.

Milivoje P.

pre 9 godina

Znači, svako DETE sa malo boljom igračkom na daljinski moglo je ovo da učini!!! Naravno, od naših niko nije odgovoran. A tri kruga bezbednosti itd... zaboravio sam - naše nebo je bezbedno - imamo akumulatore!

Petar Markovic

pre 9 godina

Kada treba da se reketira i otima nase sluzbe su na prvom mestu a kada treba da rade svoj posao za sta su placene onda ih nigde nema. Ovaj je dronom mogao da spusti sta god hoce na stadion bez ikakvih problema. Toliko o nasoj policiji. Da je ova drzava kako treba svi bi trebalo da budu smenjeni a kompletno ljudstvo koje je obezbedjivalo stadion bi trebalo da bude trajno udaljeno sa posla.

Voja / Novi Sad

pre 9 godina

Zasto su ga pustili tako brzo!? Sta bi sa istragom? Pa sta ako ima americki pasos!? Svi TERORISTI imaju americki pasos! Ovaj incident je ocigledno veoma dobro organizovan ; Ilegalna zastava, neko na crkvi(!?) daljinski upravljac, propust u obezbedjenju...!? Oni njega sproveli na aerodrom u roku od 40 minuta!? Kakva je ovo budalastina!? Neko u ovoj drzavi mora da odgovara za sve ove propuste! Ovo je jos gore nego sam incident!

udba

pre 9 godina

Dok se pripadnici bezbedonosnih sluzbi bave dinjem tegova kao obrazovanje, te raznim biznisima, i reketom, Albanci po Srbiji prave cirkus. Neobrazovan kadar na svim linijama ce nas kostati i drzave i nacije. Ima vremena da se jos moze nesto uraiti, ali od koga ocekivati da profesionalizuje sve to i da se amaterima i laiciima u bezbedonosnim sluzbama stane na put...

Dimitrije Paunković

pre 9 godina

Posle sinoćene blamaže koju smo kao nacija doživeli u sred Beograda! Imam samo jednu poruku za Nikolića, Vučića, Dačića, Stefanovića...

OOOSTAVKEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

sss

pre 9 godina

Trebalo bi da dodje vec jednom na dnevni red: zabraniti profesionalni fudbal u Srbiji. Iako volim taj sport, on u Srbiji to vise nije bar poslednjih 20 godina. Vise nam je stete naneo nego radosti! Treba ga igrati rekreativno, a onda politicari ne bi mogli da ga koriste u propagandne svrhe I licno mislim da bi nam svima bilo bolje. Ovo je bio blam da veci ne moze biti!

Bruno

pre 9 godina

Pustili su g. Ramu jer nije on upravljao letelicom. Kako ne shvatate, policija i bezbednosne snage pokušavaju na sve moguće načine da nađu nekog krivca kako bi oprali ljagu sa sebe.
Plus, morate priznati ideja je veoma originalna i svaka čast onome ko je to uradio. A što smo svi mi na Balkanu još primitivni i delimo se po nekim glupostima, to je već druga stvar.
P.S. Albanac sam, da budemo jasni.

slobodan blok70

pre 9 godina

pretpostavljam da americki ambasador nebi imao nista protiv da dron leti iznad njegove rezidencije, njegovog travnjaka ili njegovog automobila. zao mi je sto ne mogu finansijski to izvedem, da se igram u vazdusnom prostoru rezidencija EU ambasadora pa da posle pregovaram sa policijom. bas je milina ziveti u mickey mouse drzavici.

jovica33

pre 9 godina

To sto se sinoc desilo na utakmici ne sme proci ne kaznjeno,i nadam se da je sada citav svet mogao da vidi i da shvati ko su i sta su ustvari ti Albanci,i da nismo mi ti koji su nekoga provocirali,vec oni!

Neverujem

pre 9 godina

Ne znam kako vi, ali ja sam se sinoc osecao ponizen kao nikad do sad. Znam da je ovo provokacija na koju se loze samo nezreli i zatucani umovi, znam da imam dovoljno godina i dogadjaja iza sebe da ovo ne bi trebalo da me dotakne uopste, ali... ipak se osecam kao je dosao najcrnji klosar kod mene kuci, lupio mi samar, obavio veliku nuzdu na sred dnevne sobe, i mirno otisao nazad u svoju rupu.
Ukratko.

dragan

pre 9 godina

Najbolji odgovor na ovo je da svi izadjemo na sutrasnju paradu i iz sve grla pozdravimo Putina. Jer jasno je da su Amerikanci (brat alabaskog premijera) uradili uz osmisljavanje i odobravanje americkih specijalni sluzbi da se kompromituje parada.

ogi-cg

pre 9 godina

Al ljudi toliko su vas providno namjestili da to nije normalno,pa ovo je gore nego da su vas dobili sa 3-0 u sred BGD.Pa oni su garant ovo isplanirali znajuci da ce te da reagujete.

Sta radi odeljenje za visokotehnoloski kriminal ? Gleda slike na FB ?

pre 9 godina

Da li mi uopste imamo bilo kakav dokaz da je dron poslao neki Albanac ? Oni mogu da kazu da smo mi rezirali prekid posle one dve njihove sanse ! I da su nasi celavi pajvani spremno cekali da ulete u teren.

Bodibond

pre 9 godina

E zemljo bruko ... I sta sad, koju poruku drzava salje nama???
Ovamo za sitne prekrsaje globite narod, korupcija na sve strane, dodje vam siptar sa letelicom ugrozi 30000 ljudi i vi ga odvezete na aerodrom ... jer nemate m..a ... Znaci da pakujemo kofere i da bezimi odavde glavom bez obzira. Skidate nam plate, lazete nas, manipulisete nama... Ubi zandarmerija sinoc one momke od batina a ovamo stadion nadlece letelica na daljinski, da je na njoj bila oimba opet biste nemo gledali ... Pu ... drzavo nesposobna !!!

Mitko

pre 9 godina

Taman pomislim da nema gorih politicara od nasih (Makedonija), Srpski politicari uspeju da me ekspresno razuvere u to.

Tesko nama a i vama. Ne mozemo da izadjemo na kraj sa jednom nepismenom bagrom. Izgleda imamo previsoko misljenje o sebi...

Uros

pre 9 godina

@prekoOkeanskeDelije: da li je moguce da su tebi Vucic i Covic toliko isprali mozak da ti je i za ovo kriv Tole? Stvarno strasno... Na kraju ce jedino odgovarati onaj sto je izleteo ispred Strajnica... Kakav jad i beda od drzave i kakvi jadni beskicmenjaci od ljudi... A Bogdanovu bih za Djenovu dao 10 godina, ali sinoc bih bio sa njim na terenu, jer je tamo bilo mesto svakom normalnom coveku koji drzi do sebe!

zex

pre 9 godina

trebali su sa postave ometace signala za sve mobilne i wireless mreže, to je dobro prvo sto navijači ne mogu dase organizuju bez telefona, a i ovakvi incidenti se ne bi događali, toliko od mene

nasa bruka

pre 9 godina

danas sto se sad prica,prica se, sutra se sve zaboravlja. ministar policije morace nekoga da kazni,da bi sebe opravdo,uhapsice nase navijace koji su hteli da otme nasu bruku,a onaj koji je to napravio priveden,popio kafu sa pandurima,i prvim avionom otiso kuci ! EJ SRBIJO,BEDNA SI MI

NIkola

pre 9 godina

Mediji u region I sire pisu o ponizenju Srba u sred Beograda kao o velikoj kazni koja ocekuje FSS. Ono sto je interesantno je da pisu I o tome kako su albanski igraci pokusavali da smire situaciju ali su Srbi nastavili sa provokacijama. Po ko zna koji put su nas dobro nasamarili. U principu to vise govori o nasoj gluposti I naivnost nego o njihovom bezobrazluku.

Jelena

pre 9 godina

Терористу пустили...пустили би га и да није имао амерички пасош, а овог нашег јадовца који је рекао "вучићу педеру" стрпаће у затвор на 10 година,и његовог брата рођеног, брата од стрица,од тетке,целу фамилију ће да му растуре...наши праведници...наши представници власти...свеци...

Tarzan

pre 9 godina

Gde su bile BIA, VOA, VBA... i sve druge bezbedonosne sluzbe koje imamo i debelo placamo??? Nisu znale da ce se tako nesto desiti? Znaci da su sve zajedno totalno nekompetentne za ono sto bi trebalo da rade. Ili su znale ali nisu smele da preventivno reguju jel' je neko "zabranio" da reaguju? Pa ko onda upravlja svim ovim sluzbama, jel' onda ispada da to nije Beograd?
I taj dasa sa americkim pasosem... ako je istina da je kod njega nadjen daljinski upravljac.. ima americki pasos i u zemlji Srbiji mu niko nista ne moze??? Kao sto je okacio tu zastavu tako je mogao da okaci za taj dron i kapsulu sa otrovnim gasom, nekim bioloskom oruzjem... i ko zna sta jos!!! Znaci, imas americki pasos i u Srbiji mozes da radis sta hoces a zakon i drzava Srbija ti ne mogu nista??? Alooooooo!!!!!! Albanci sa juga godinama ne placaju struju i komunalije, sto svi znaju, a meni ce sutra da plene stan za dug za Infostan ili RTS od 1000 dinara!!! Srbija je svima majka samo je Srbima maceha!!! Srbi u Srbiji su gradjani drugog/ili mozda cak i treceg reda.. ova drzava im je uzela sve a sada im uzima, u ovakvim situacijama i ono malo casti i samopostovanja koje je preostalo. "Samara" nas ko kako i kada hoce i stigne a mi se samo smeskamo i jos cemo da kazemo hvala???
SRBIJO NE ZASLUZUJES DA POSTOJIS!!! I TREBA DA NESTANES!!!

El chupacabra

pre 9 godina

Zaista INTERESANTNO
Zabuna i 'pregovori' koji su trajali 40 minuta
Od kada to policija 'pregovara' sa onima koje privede na informativni razgovor?
A sve: privodjenje, 'pregovori' i pustanje da idu svojim kucama u Tiranu je trajlo svega 40 minuta

(cico, 15. oktobar 2014 02:31)


Uze mi rec iz tastature,
"zabuna", "privodjenje", "pregovori", USA pasosi, brat premijera,
VIP loza, EU ambasadori ....

Da su to uradili recimo u zemlji odakle je Gos'n ambasador .... ?!?
ovako nista, to je samo srbijica, a i brat je to,
sad ce decko u svom maniru to da "opegla" da ne bi morao da uradi sta treba

Vopi

pre 9 godina

Prvo ih uguro na stadion ambasador EU a sad pusten jer je "doslo do zabune". E Slobo oprosti nam za sve ovi znaju samo da podviju rep pred gazdom grama ponosa oni nemaju.

dzon travolta

pre 9 godina

da smo pregovarali morali smo dobiti nesto zauzvrat! ali mislim da smo dobili ... nije pregovor nego naredjenje.. ogromna razlika..

Vlad

pre 9 godina

Kao i uvek treba postaviti pitanje kome ovo odgovara ? Kad nadjemo odgovoro na to pitanje znacemo ko je iza ovoga...
Realno, za ovako nesto treba planiranje i svrha. Cini mi se da bankarska elita sipa barut svuda, sad samo treba da ga zapale!

sta kaze snimak?

pre 9 godina

Ono sto je meni pitanje svih pitanja u ovom slucaju je da li stvarno postoje dokazi da je on (ili bar neko iz njegove pratnje) upravljao onim dronom o koji je bila okacena zastava, jer su VIP loze svakako pokrivene bezbedonosnim kamerama, i to se lako moze utvrditi, ili je ta grupa iz VIP loze uhapsena od strane nase policije jer su (bar zvanicno) bili jedini Albanci na stadionu, pa samim tim i kao prvi osumljiceni.

Ako su pusteni jer nije bilo video dokaza da je neko od njih upravljao letelicom (a ko se razume u dronove zna da je upravljanje moglo da se radi i van stadiona, ili uz opciju da je neko bio na stadionu, ali skriven u masi srpskih navijaca), i trebali su onda da budu pusteni bez icije intervencije - jer bio bi to ogroman diplomatski skandal da se bez dokaza drzi u pritvoru brat premijera susedne drzave. Ako postoje snimci koji pokazuju da on stoji iza svega ili neko iz njegove pratnje, jeste blamaza sto je on pusten, ali je to mnogo veca blamaza za albansku stranu ako se ispostavi da licno brat premijera jedne drzave stoji iza ovako prljavog incidenta, a UEFA i FIFA su najalergicnije na direktno uplitanje politike, pa bi Albaniji pretila i suspenzija a ne samo sluzbenih 3:0, i to bi bacilo u drugi plan cak i skandal koji smo sebi dozvolili kao organizatori da nam onaj isti "medjunarodno priznati" Ivan Bogdanov ulece na teren.

Dakle, nek nam MUP saopsti jel postoje dokazi ili ne, i ako postoje, neka se javno objave, ili makar proslede UEFA.

ranko

pre 9 godina

Ljudi, o cemu Mi pricamo, cim su pokazali americke pasose,ovim Nasim su pocele da se tresu gace, a znate kako se tretira americki gradjanin svuda u svetu, kao zasticena vrsta nista im se ne sme.... A jos su i sami amerikanci odmah, ili malo ranije pozvali i rekli rukovodstvu banana drzave da se puste bez ikakvog razgovora i to je to, a dokaz da je sve isplanirano su prolsve siptara sirom kosova i makedonije....

gile

pre 9 godina

Vrele glave, nepismeni novinari, nejasan PR policije ... Postoji velika razlika izmedju privodjenja, zadrzavanja, sprovodjenja i hapsenja. To su 4 odvojene stvari. Policija ioma pravo da te privede i zadrzi npr radi utvrdjivanja identiteta ili sastajanja zapisnika. Policija moze da te sprovede do odredjenog mesta (kuce, granice) nakon pustanja ako se proceni da ces da pravis incidente. Ali da bi te uhapsili potreban je sudski nalog za to. U ovom slucaju pre bih rekao da su albanski izvori u pravu, da covek nije uhapsen, vec da ga je policija prakticno sklonila i sprovela do aerodroma jer da su ga navijaci dohvatili imali bismo medjunarodni incident, ovog puta velikih razmera jer je rec I bratu jednog premijera. Nama jedan Vidovdan 1914 nije dovoljan, u svakom veku moramo da imamo ponekog Gavrila.

018

pre 9 godina

Opasan bezbednosni propust! Znalo se da je ovo utakmica visokog rizika, zaista su mogli onda i bombu da bace. Hitno utvrditi CIJI je ovo propust i KO su odgovorni. Ti ljudi vise ne zasluzuje da se bave tim poslom i da budu na tim polozajima.

kris

pre 9 godina

e sad Presedniče ,Premijeru ili će te biti polikanti ili drzavnici,sad da vidimo da li imate petlju da ne kazem nešto drugo za ozbiljan drzavnički potez..da otkažete gostoprimistvo Albanskoj ambasadi i dati im rok da napuste zemlju,činimi se da čak nemate PETLJU ni za demarš!Dokazite da smo drzava,da imamo stav,nacionalni interes,ponos!Uradite bilo sta da znam da ste dostojni tih funkcija...ili ste ipak samo...

Mika Sumikinen

pre 9 godina

Meni je totalno neverovatno da se ovaj narod i dalje pali na tupave provokacije. Da li je srpski mozak dostigao svoj maksimum devedesetih i nije u stanju da evoluira. Koga zabole za njihovu zastavu??

sss

pre 9 godina

Trebalo bi da dodje vec jednom na dnevni red: zabraniti profesionalni fudbal u Srbiji. Iako volim taj sport, on u Srbiji to vise nije bar poslednjih 20 godina. Vise nam je stete naneo nego radosti! Treba ga igrati rekreativno, a onda politicari ne bi mogli da ga koriste u propagandne svrhe I licno mislim da bi nam svima bilo bolje. Ovo je bio blam da veci ne moze biti!

beogradjanka

pre 9 godina

Samo su nam pokazali da mogu da inesu sve i svasta. Kao sto su zastavu spustili, tako su mogli o bombu i fa dignu sve u vazduh. Prvo nismo mi sposodni da organizujemo utakmicu jer kako je moglo da se desi da neko udje sa daljonskim ako su bile provere. Drugo nije ni trebala da bude organizovana kod nas. Trece sa njima ne trrba ni igrati.

Srbijanac_Bg

pre 9 godina

Bojim se da bolje nismo ni zasluzili, pola dece nam ne zna ni sa kojim drzavama granicimo, a spremni smo da glumimo neko srpstvo i junaštvo.
Za nas su Srbi iz RS, CG, KiM, Hrvatske izmislili pojam srpstva!Sramota

dejo

pre 9 godina

Šta pričate ljudi. pa covek nije ni kriv ni dužan. uhapšen pod sumnjom i odma se dokazalo da je nevin. a vi bi po srpskom čim je neko sumnjiv i kriv je???

rico_suarez

pre 9 godina

Policijski spin. Da bi ublazili svoju blamazu i ocigledan propust, pustili su vijest da je navodni krivac munjevito uhapsen. Covjek je pusten jer ocito nema veze s ovim. Da ima, sigurno bi ostao u pritvoru cak i da je americki drzavljanin. Naravno, da bi prica bila uvjerljiva bez provjere i sa optuzbom su je odmah plasirali rts i ostali mediji. Ovako ispade kao krivac pronadjen, ali ga morasmo pustiti jer velike sile to zele. Prilicno naivan pokusaj spina jedne velike blamaze.

Pera

pre 9 godina

Sad su nam pokazali ko smo i sta smo, NIKO I NISTA. Ali ja se ne osecam da sam deo ove drzave a ovih 50% i vise treba da se pokriju usima!!

mile

pre 9 godina

Ad.1. Ministar policije bi u svakoj normalnoj drzavi podneo momentalnu ostavku jer je ovo njegov doprinos sveopstem haosu koji vlada u drzavi. Valjda je sada jasno da titula doktora nauka mnogo manje igra ulogu od nekih drugih stvari koje mora posedovati ministar policije. Pored 4000 policajaca koji su obzbedjivali utakmicu ociti provokatori uspiju uneti drona i lansirati ga na teren. Ceo svet se smeje dunstersko-amaterskom sistemu obezbedjenja u Srbiji. Pokazali su svetu kako se organizuje parada ponosa ali su zato pali na jadnoj utakmici.
I za kraj, fudbal bi u Srbiji trebalo zabraniti na neko duze vreme zbog toga sto drzavu uzasno kosta, zato sto nista nije doneo za uzvrat, zbog Karadjica i njemu slicnih lopina, zbog nedoraslog naroda koji se okuplja na stadionima satro radi navijanja. Zabraniti ga sve dotle dok se on kao sport ne ocisti od sve moguce prljavstine koja se talozi decenijama.

DAmjanovic

pre 9 godina

@ (Nikola, 15. oktobar 2014 02:24)
Kakva konstatacija! Nesto se pravite ludi da nekapirate ili je nesto drugo po sredi? Bice da je ono, po starom srpskom obicaju, udri svoj na svoga?

Bob Sent Kler

pre 9 godina

Da li je ili nije ovaj covek upravljao dronom? Ako jeste, ovo je unapred pripremljena i sa predumisljajem izvedene akcija u sred prestonice u kojoj je moralo da ucestvuje vise ljudi i koja je umesto mape velike albanije mogla da sadrzi svasta, potekla je od samog vrha drzave i ovo treba da se tretira kao teroristicki akt i tako da mu se sudi pa makar imao i 100 americkih pasosa. Ako nije, pothitno ostavke u vrhu policije i bezbednosne agencije!

Maximus

pre 9 godina

Pa naravno da je pusten, pustili su ga oni koji su i urgirali da se uopste pojavi na stadionu da bi uradio to sto im je trebao da uradi.A ministri sa placenim diplomama samo cute i gledaju...

Trovach

pre 9 godina

@Kortina...Pitam se samo da li bi ga americki pasos spasio da je umesto drona bila bomba, ili da je dron umesto zastave nosio bombu? I na ovo bi se moglo gledati kao na akt terorizma.

Dr

pre 9 godina

Nazalost izbor malih drzava pada na ponos i bombardovanje ili zivi mirno kao mis. Videli smo i jedno i drugo. Iskreno, onako decije "Ja ne bih da nas opet bombarduju" ...

micko

pre 9 godina

Ajde mi lepo da stavimo drzavu na licitaciju pa ko vise ponudi neka je uzme a mi neku sicu da pokupimo... Mnoge drzave nazivaju banana drzavama, mi ni to nismo, mi smo jos gori... Nasa drzava ne ume da omete dron u centru beograda, ne umeju da zaustave huligane da upadnu na teren, uhapisili pa odmah pustili coveka koji je izazvao incident...

Mi smo jedna smejurija... Mislim da nema drzave u svetu koja ima manji uticaj od nas...

A sto se utakmice tice, i treba nas kazniti... Prvo, albanci isto zasluzuju kaznu, ko god je to organizovao a zatim igraci albanije koji su prvi napali nase... to je blaza kazna za njih... A mi, pa normalno da ce nas kazniti, ako ti ne umes da zaustavis navijace da upadnu na teren na utakmici visokog rizika onda dovidjenja...

Kako su mudro ovo odigrali albanci, uzece nam 3 boda kod kuce... A mi pajseri bili pajseri ostali...

evroskeptik

pre 9 godina

1. Kako su navijaci VIP loze uneli letelicu i daljinski?
2. Ako je utakmica visokog rizika, zasto su pusteni navijaci Albanije na stadion i pored tvrdnji da ce se utakmica igrati bez navijaca Albanije?
3. Kako na utakmici visokog rizika i shodno tome maksimalno pojacanog obezbedjenja, moze da se desi da navijaci izlete nateren i tamo neko vreme i ostanu deleci pravdu?
4. Sta rade nase bezbedonosne sluzbe da ranije prikupe informaciju o mogucim isceniranim incidentima i da ih sprece?

ii

pre 9 godina

Pitanje je ko je postavio dron,gdje i kad.pitanje otkud ivan bogdanov na stadionu.pitanje ko je upravljao dronom ako je ovaj pusten.pitanje otkud navijaci na terenu ,pirotehnika 5 minuta prije drona.bojim se da bi i bez drona bio prekid.

rade

pre 9 godina

a to ste viiiii gdin amerikanac, pa mi se izvinjavamo, a sta vam je to, neki novi tablet, aha, nista, jos jednom izvinite, evo besplatna biznis klasa gde god hocete

lesa

pre 9 godina

Pa čak i natofili i eurofili su večeras stavili prst na čelo i zapitali se kuda smo to krenuli? A narod će sa oduševljenjem dočekati Putina. Biće to nezapamćena parada! Ko zna zbog čega je ovo dobro, što se desilo!

Stevan

pre 9 godina

U ovom slucaju mi smo samo ovce za sisanje koji su naseli na jeftinu provokaciju koja je naravno planirana unapred, kako jedan dole rece povezano sa Putinovim dolaskom. Da ne bude bas sve tako ponosno i pobednicki. Stadioni su stvoreni upravo da bi se manipulisalo masom, i skretalo sa onih pravih problema u kojima se nalazi drustvo. Mene pored ovog skandala sa zastavom vise brine zasto je na stadionu bio Ivan Bogdanov, a svi dobro znamo koliko nas je taj decko kostao. Samo kad pricamo o novcu dobijenom igranju na EP, a da ne idem dalje reputacija koju reprezentacija ima na svakom mecu visokog rizika. Svi mediji su odmah prikazali tog lika, i automatski smo mi krivi, jos kad uzmes onu stolicu u obzir koja je zavrsila na Albanskom fudbaleru, dalje nema sta pricati. To samo pokazuje da nasa drzava nije sposobna da se obracuna sa nasiljem, cak ni da obezbedi mec visokog rizika. Bojim se da cemo protiv Danske igrati bez navijaca.

Bagration

pre 9 godina

mi se u svojoj zemlji pitamo otprilike toliko kao hrvatski sabor u onoj seseljevoj prici, kada su u listopadu odlucili da lisce opada, jer su samo toliko mogli da odlucuju.

Milan

pre 9 godina

E jesmo smesni, ko crtani film.
Ubacuju ih ambasadori iz EU, mi samo klimamo glavom ko konji na prazne jasle.
Hapsimo, pa pustamo, te zbog advokata, te zbog nema dokaza, a bice da je zbog ambasadora.
Covek provozao dronic po sred stadiona i nikom nista, mgao je bombu da baci, verovatno to tako moze i na stadionima sirom EU.
Ocigledna organizacija da se prekine mec. Opet Ivan Bogdanov na terenu!? Neverovatno!!! Slucajno?
Dron sa crkve. Pa ko se to popeo na zvonik crkve u 22h?! Albanac neki? Malo sutra.
Ma bre smesno, zalosno, bljutavo...

vest

pre 9 godina

Bolje ovako. Ali igra se nastavlja. Albancima ce verovatno dobro doci Jadransko more da idu u Evropu. Srbija bi trebalo da izadje iz takmicenja ukoliko Albanija nije izbacena.

Sinisa

pre 9 godina

Kako to da dozvolimo da nas nameste tako, bruka ziva ,ako smo nesto imali , to je diplomacija , da nam spuste ovako sa tehnologijom , to je nedopustivo , sta je ostalo od jadne Srbije , i Albanci nam daju cyber lekciju...

Родољуб

pre 9 godina

Катастрофа, па ми више немамо државу. Сви наши преци који су изгинули да створе ову земљу се преврћу у гробовима. Треба нас све колективно прогнати на Марс. Срамота ме што сам Србин.

sima

pre 9 godina

CUDAN, CUDAN, CUDAN IZRAZ: "PREGOVORI" ????
Od kada to policija pregovara sa onima koje je vec uhapsila/privela.?
Da su otimicari koji drze taoce pa pregovarju i shvatio bi, ali ovi svi su vec bili privedeni [pitanje je dali i uhapseni].
A onda su svega 40 minuta kasnije pusteni da odlete kucama u Tiranu tj nisu zadrzani ni 24 sata koliko su mogli bez optuznice.

Ili je neko treci upravljao tim dronom ??

vrlo prosto

pre 9 godina

Novac od albanskog kartela droge se ulaze da se jos jednom po ko zna koji put pogubi pola srpskog muskog zivlja. Sremski, prvi, drugi rat. Pa ko je papan taj ce nasesti ponovo. Koristi glavu. Kad god vlade zele da sakriju svoj los rad i nemaju kud, one odvuku narod u rat (za rat su potrebne dve strane, govorim o obe!).

mala bara puna krokodila

pre 9 godina

Balkanci, braca po nacionalizmu i negativnostima. Da li je ikada neko cuo bilo koju pozitivnu vest sa Balkana? To je zasigurno nemoguce. Svi imaju pretenzije prema svima.

Deki

pre 9 godina

Ti kvadkopteri imaju ugradjene kamere i u principu mogu da se navode i sa udaljenije lokacije u odnosu na lozu stadiona, a mislim da moze i da im se programira putanja leta unapred te se krecu bez stalne direktne radio veze.
Ako se ne dokaze da su upravljali njime iz loze, eto nove blamaze. Opet ako se dokaze da jesu sto ih pustise?

cico

pre 9 godina

Zaista INTERESANTNO
Zabuna i 'pregovori' koji su trajali 40 minuta
Od kada to policija 'pregovara' sa onima koje privede na informativni razgovor?
A sve: privodjenje, 'pregovori' i pustanje da idu svojim kucama u Tiranu jetrajlo svega 40 kinuta

Sa druge strane, ovo sa bezpoilotnom letelicom bez obzira na njenu velicinu, a koja je umesto zastave mogla nositi bombu, bojni otrov,.., je ogroman samar nasoj policiji/zandarmima, BIA, VBA i radi ovoga bi ministar policije mozda cak trebao premijeru ponuditi svoju ostavku

Nikola

pre 9 godina

Uhapsite mene, evo ja cu da robijam umesto Rame. Nisam bio na stadionu, nisam uneo droid, al' nema veze... I onako ce posle da kazu da sam bio i da sam ja uneo droid, a da je Rama samo veliki ljubitelj fudbala.
Laku noc Srbijo.

luka

pre 9 godina

Ocigledan scenario. Cela prica je jako dobro osmisljena, da cemo na kraju mi izvuci deblji kraj. Da nekoliko dvogramaca sa tribine nije utrcalo na stadion i napalo igrace albanske reprezentacije, sve bi bilo drugacije i bolje.. U nasu korist, naravno... A ovako bojim se da ce oni odneti tri boda i pobedu na svim ostalim poljima, posto ovde definitivno nije sport u pitanju.

Car Dusan

pre 9 godina

Želim da čestitam ministru policije, načelniku Beogradske policije, a i celom rukovodstvu zemlje na ovoj važnoj državničkoj odluci. Zašto kvariti odnose sa prijateljskom Albanijom i hapsiti brata premijera Albanije, koji nam za par dana dolazi u prijateljsku i istorijsku posetu, zbog sitne provokacije koja se desila! Takođe, smatram i da će zvaničnici EU pozdraviti ovaj potez i da će ga, kao pozitivan primer tolerancije, uneti u sledeći izveštaj!

Mica iz kafica

pre 9 godina

Ok sad me bas zanima koja belosvetska zavera radi opet protiv srbije
Nevjerovatno koliko narod u srbiji voli komplicirati jednostavne stvari
Kojih 3:0 za srbiju.koji su vam argumenti
Cinjenica je da su navijaci uletili na teren i napali igrace
Valjda vam ke jasno da ni trener ne smije ulaziti na travnjak
Policija tuce albanski strucni stozer u tunelu
Navijaci napadaju albanske igrace
Policija uhice albanske zvanicnike bez opravdane sumnje
igor bogdanov opet na utakmicama
Cijeli stadion na balkanskom nivou (citaj balkanskom)
Cinjenica je da se balkancima godinama gleda kroz prste zbog
Nogometne nekulture ali mi nije jasno zasto
Nit igramo nekakav atraktivni nogomet nit imamo neke zvijezda
Pa da je neka lova u igri
Sve u svemu jad cemer i tuga

D61

pre 9 godina

Isprovocirao?! A četničke i anti-albanske parole su, recimo, isprovocirele njega?! Čovek je šmeker, možemo da ga mrzimo. I zahvalimo sluzbama bezbednosti na propustu, Putin će, jos jednom, ozbiljno da razmisli treba li mu parada u nekakvoj selendri na Balkanu...

veerghoen

pre 9 godina

Ми више нисмо држава. Пупине, Тесла, Милоше, Лазаре, Александре, Живојине, Душане извините....

Mihailo

pre 9 godina

Stiglo naređenje od Amerikanaca i odmah ga pustiše. Jadno i bedno, država ne postoji; ali to je nešto što ionako znamo od ranije...
Trebalo bi ovo što je preostalo od Srbije pokloniti Rusima da naprave nešto poput Kalinjingrada, prosto da se pretvorimo u veliku rusku vojnu bazu. Jedino na taj način će se sačuvati ber nešto od onoga što se nekada zvalo Srbija.

Milenko

pre 9 godina

Jos jedan dokaz da smo banana drzava, strani protektorat. Pusten je na mig americkog konzulata. Kad je nasa policija zadrzala albanske navijace na granici, strani diplomati su intervenisali da ih puste.

RammsteinSerbia

pre 9 godina

Ocigledno da je opet bilo nekih pritisaka i da smo ih pustili pod pritiskom i da smo nazalost opet pojeli g. Stvarno je tesko biti srbin u Srbiji...

Kris

pre 9 godina

Ako Albancima prodje ovo sa provokacijom i izazivanjem incidenta i prekida,dobicemo opasan presedan pa ce uzimanje 3 boda "na strani" uz dron strategiju postati omiljeni sport na svakoj i imalo bitnoj utakmici visokog rizika

bananamen

pre 9 godina

Pusten, jos ce da podeli milion igracima za pobedu 0:3 kakvi smo mekani.. Nadam se da gresim, ali neke stvari prevazilaze fudbal, nece mi biti krivo ni ako se desi!

SRBIJA!

pera pravdic

pre 9 godina

Kao po obicaju, po direktivi usa i eu-e.Dokle bre drzavo? Na kraju ce biti da je neka osoba Srpske nacionalnosti pustila avion. Nas ce da kazne i novcano i igranjem pred praznim tribinama i registtrovace rezultat 0:3.

bgd

pre 9 godina

Ponekad zavidim Kubancima i sličnim slobodarskim narodima jer makar nisu okupirani kao mi, ne moraju da gledaju kako ih svako ponižava kako mu se hoće. Jeste, da oskudevaju u nekim stvarima(uglavnom materijalnim), ali su makar slobodni i ponosni.
Mi današnji Srbi, smo samo bleda varijanta onih Srba koji su masovno ginuli pre 100 godina.
Ponižava nas ko kako hoće.

Ratko

pre 9 godina

Ma znate sta po..m se na drzavu! Ej dodje vam Albanac iz SAD i napravio cirkus a vi ga pustate! Postoje izjave ljudi iz loze koji su ukazali na doticnu osobu da upravlja sa letelicom. Kako te drzavo nije sramota pa da li ti premijeru imas obraza da pod pritiskom pustite coveka koji je hteo mozda i masakar da napravi! Mene cudi kako su Albanci zivu glavu izvukli sa terena i odajem priznanje navijacima sto nisu masovno posrnuli na teren i mozda nekog tesko povredili ili ubili. Ej zastavu fasisticke Velike Albanije sve sa slikama njihovih ubica Srba vam provozali na stadionu JNA pred velikom scenom. I jos ste povili rep sram vas bilo! Ja zelim i trazim da nas debelo kazne mi za bolje i nismo!

Car Dusan

pre 9 godina

Želim da čestitam ministru policije, načelniku Beogradske policije, a i celom rukovodstvu zemlje na ovoj važnoj državničkoj odluci. Zašto kvariti odnose sa prijateljskom Albanijom i hapsiti brata premijera Albanije, koji nam za par dana dolazi u prijateljsku i istorijsku posetu, zbog sitne provokacije koja se desila! Takođe, smatram i da će zvaničnici EU pozdraviti ovaj potez i da će ga, kao pozitivan primer tolerancije, uneti u sledeći izveštaj!

two scars

pre 9 godina

Vrh drzave pod hitno da reaguje jer ova provokacija direktno vredja i ne samo vredja, kako mene tako verujem i velikog dela nase populacije, a i gradjane Makedonije i Grcke, jer je ono bila zastava ne albanije nego velike albanije.

all.pristina

pre 9 godina

Srbija insistira da se mec organizuje bez gostujucih navijaca. Albanija posle preporuka UEFE prihvata predlog. Zastava se pojavljuje na teren , navijaci ulaze na teren i tuku gostujuce fudbalere . Podseticu citaoce iz Srbije da je ne tako davno u Tirani boravio Patrijarh srpski i da se grupa mladica iz Srbije slikala svojom srpskom zastavom koliko im je bila volja a da nikome to nije zasmetalo. Uostalom ko je i zasto zabranio koriscenje albanske zastave na utakmici , dali su iz FSS znali da ce ako se bilo kakvo albansko obelezje pojavi doci do nereda. Ako niste u stanju da organizujete jednu sportsku priredbu onda je to vasa krivica. Zvanicno albanskih navijaca nije bilo , pa vi vidite sad ko ce izvuci deblji kraj od UEFE. Pozdrav

Морава и брда

pre 9 godina

Ово је била чиста терористичка диверзија.
А шта да је ДРОН био "наоружан", а стадион пун, још је ту и председник Србије?
Службе безбедности да се технички опреме за спречавање терористичких акција.

Ово је провокација пред Војну параду и доласка Путина.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Tresla se gora, rodio se mis. Na kraju nije poznato ko je upravljao dronom, ali je itekako poznato ko je slomio stolicu o ledja albanskog rezervnog igraca i ko ih je jurio do tunela.

Bez obzira na sluzbenu registraciju meca (koju svi slutimo) vrh MUP - ukljucujuci tu i Ivicu - mora da podnese ostavke pod hitno. Lakrdija je da pored 2000 policajaca i u okolnostima ugrozenog integriteta, igrac mora da skida zastavu sa drona, a da par minuta kasnije pored tih 2000 do grla naoruzanih nesmetano prolece isti lik koji nas je direktno kostao 3 boda pre 4 godine.

Drugo, FSS kao savez direktno odgovoran za bezbednost odigravanja utakmice takodje mora da se nadje na tapetu. Da smo mi normalna zemlja i da zbog ove gluposti Tole konacno padne, pa da i bude neka vajda od izgubljena tri boda i jos jednog EP bez nas. Ovako, vec od danas se svi posipaju pepelom, a od prekosutra - nikom nista. Oni siti, a mi uvredjeni :-)

Legionar

pre 9 godina

Toliko o ozbiljnoj drzavi o kojoj prica A.V.I sta sada,neke ljude hapse zbog FB statusa,a ovog nesmeju zbog izazivanja nacionalne mrznje.
Mi drzavu nemamo.

Blama¿a

pre 9 godina

Postoji sumnja da je on to učinio ali očito nema dokaza i kod njega nije pronađen upravljač. I što sada, nova blamaža policije, medija koji su objavili da je uhapšen. Provokacija je predobro smišljena da bi se to tako jednostavno završilo.

Nenad, Skopje

pre 9 godina

Zasto nasedate na jeftinu provokaciju i povrsno prilazite ovom dogadjaju sa utakmice!? Pogledajte malo dublje: Albanci su kao i uvek instruirani od drugog da izvrse prljav poso, opet od Amerikanaca. Brat Rama je bivsi direktor Sorosa za Albaniju, ima americki pasos, znaci radi za americke interese. I samo uz njihovu zastitu smeo je da ucini ovo, a poruka i motiv je da se kompromituje poseta Putina u cetvrtak. Sve je bilo lepo planirano i euforicno u Beogradu za ovu posetu, i sada sve je to u drugom planu. Ko ne vidi ovu konekciju izmedju vecerasnjeg nemilog dogadjaja i posete Putina taj je slep pri ociju.

Jefferson rooftop

pre 9 godina

Ako je stvarno odgovoran, a pusten je nakon 40 minuta, ne treba da nas cudi sto na nas gledaju kao na gomilu klovnova. Ukoliko ima diplomatski status, trebao je biti proteran po kratkom postupku, a svi pratioci bez statusa zadržani u pritvoru u okviru zakonom predvidjenog roka.

Nenad, Skopje

pre 9 godina

Zasto nasedate na jeftinu provokaciju i povrsno prilazite ovom dogadjaju sa utakmice!? Pogledajte malo dublje: Albanci su kao i uvek instruirani od drugog da izvrse prljav poso, opet od Amerikanaca. Brat Rama je bivsi direktor Sorosa za Albaniju, ima americki pasos, znaci radi za americke interese. I samo uz njihovu zastitu smeo je da ucini ovo, a poruka i motiv je da se kompromituje poseta Putina u cetvrtak. Sve je bilo lepo planirano i euforicno u Beogradu za ovu posetu, i sada sve je to u drugom planu. Ko ne vidi ovu konekciju izmedju vecerasnjeg nemilog dogadjaja i posete Putina taj je slep pri ociju.

drmr

pre 9 godina

Ako je ovo istina ova nazovi drzava treba da prestane da postoji!
to sto neko ima americki pasos znaci da je amnestiran od svega i svacega u ovoj evropskoj guberniji!!! evropski ambasadori naredili da se puste albanci na stadion,americki gradjani se pustaju zbog pasosa? Pa da to smo mi gubernija evrope i zapada!!

srbin

pre 9 godina

EU ambasadori u Srbiji rade šta hoće i u svakoj situaciji ponižavaju
Srbe u sred Srbije. Ovim nam pokazuju ko je gazda i na čijoj su strani i to milionima Srba ispred malih ekrana i onima na stadionu. Promovišu nam ideju velike albanije na najvulgarniji način, stavljajući nam prst u oko. Ovo jeste napad na Srbiju- što reče Maka i izazivanje reakcije srbskog naroda, da vide da li još dišemo ili smo pod totalnom anestezijom. (nije slučajno da ovaj ima američki pasoš).

Milan

pre 9 godina

Citam i ne mogu da verujem.Pustice coveka koji je izazvao sav ovaj incident,a nase navijace koji su upali na teren ce sigurno procesuirati,plus pojedini Evropski zvanicnici su i pored zabrane zahtevali od nase policije da dopusti prisustvo Albanskih navijaca na stadionu.Neko rece da je Srbija banana drzava,a ja mislim da je banana drzava pojam za nas,jer nas .... ko kako stigne,zezaju nas gori od nas.Ovo bre nema ni u Somaliji.

loši momci

pre 9 godina

Nisam ni sumnjala da će biti pušten. Srbija ne može sebi da priušti da reaguje, čak ni kad je u pravu. To je naše tragično nasledje i bagaž koji vučemo iz devedesetih. Za nekih 10-20 godina verovatno ćemo čitati memoare savremenika ovog dogadjaja koji će tada, nakon što će se u narednim godinama ko zna šta sve ne ispodogadjati, pisati i o ovom dogadjaju i reći da su Srbi bili namagarčeni.
Ja se samo pitam kako će ovaj slučaj teške provokacije u sred Beograda da relativizuju i pravdaju? Mislim da će predstojeća vojna parada tek donekle uspeti da amortizuje ovaj udarac.

Nenad, Skopje

pre 9 godina

Zasto nasedate na jeftinu provokaciju i povrsno prilazite ovom dogadjaju sa utakmice!? Pogledajte malo dublje: Albanci su kao i uvek instruirani od drugog da izvrse prljav poso, opet od Amerikanaca. Brat Rama je bivsi direktor Sorosa za Albaniju, ima americki pasos, znaci radi za americke interese. I samo uz njihovu zastitu smeo je da ucini ovo, a poruka i motiv je da se kompromituje poseta Putina u cetvrtak. Sve je bilo lepo planirano i euforicno u Beogradu za ovu posetu, i sada sve je to u drugom planu. Ko ne vidi ovu konekciju izmedju vecerasnjeg nemilog dogadjaja i posete Putina taj je slep pri ociju.

Mihailo

pre 9 godina

Stiglo naređenje od Amerikanaca i odmah ga pustiše. Jadno i bedno, država ne postoji; ali to je nešto što ionako znamo od ranije...
Trebalo bi ovo što je preostalo od Srbije pokloniti Rusima da naprave nešto poput Kalinjingrada, prosto da se pretvorimo u veliku rusku vojnu bazu. Jedino na taj način će se sačuvati ber nešto od onoga što se nekada zvalo Srbija.

Milan

pre 9 godina

Citam i ne mogu da verujem.Pustice coveka koji je izazvao sav ovaj incident,a nase navijace koji su upali na teren ce sigurno procesuirati,plus pojedini Evropski zvanicnici su i pored zabrane zahtevali od nase policije da dopusti prisustvo Albanskih navijaca na stadionu.Neko rece da je Srbija banana drzava,a ja mislim da je banana drzava pojam za nas,jer nas .... ko kako stigne,zezaju nas gori od nas.Ovo bre nema ni u Somaliji.

drmr

pre 9 godina

Ako je ovo istina ova nazovi drzava treba da prestane da postoji!
to sto neko ima americki pasos znaci da je amnestiran od svega i svacega u ovoj evropskoj guberniji!!! evropski ambasadori naredili da se puste albanci na stadion,americki gradjani se pustaju zbog pasosa? Pa da to smo mi gubernija evrope i zapada!!

Kris

pre 9 godina

Ako Albancima prodje ovo sa provokacijom i izazivanjem incidenta i prekida,dobicemo opasan presedan pa ce uzimanje 3 boda "na strani" uz dron strategiju postati omiljeni sport na svakoj i imalo bitnoj utakmici visokog rizika

srbin

pre 9 godina

EU ambasadori u Srbiji rade šta hoće i u svakoj situaciji ponižavaju
Srbe u sred Srbije. Ovim nam pokazuju ko je gazda i na čijoj su strani i to milionima Srba ispred malih ekrana i onima na stadionu. Promovišu nam ideju velike albanije na najvulgarniji način, stavljajući nam prst u oko. Ovo jeste napad na Srbiju- što reče Maka i izazivanje reakcije srbskog naroda, da vide da li još dišemo ili smo pod totalnom anestezijom. (nije slučajno da ovaj ima američki pasoš).

bgd

pre 9 godina

Ponekad zavidim Kubancima i sličnim slobodarskim narodima jer makar nisu okupirani kao mi, ne moraju da gledaju kako ih svako ponižava kako mu se hoće. Jeste, da oskudevaju u nekim stvarima(uglavnom materijalnim), ali su makar slobodni i ponosni.
Mi današnji Srbi, smo samo bleda varijanta onih Srba koji su masovno ginuli pre 100 godina.
Ponižava nas ko kako hoće.

Milan

pre 9 godina

E jesmo smesni, ko crtani film.
Ubacuju ih ambasadori iz EU, mi samo klimamo glavom ko konji na prazne jasle.
Hapsimo, pa pustamo, te zbog advokata, te zbog nema dokaza, a bice da je zbog ambasadora.
Covek provozao dronic po sred stadiona i nikom nista, mgao je bombu da baci, verovatno to tako moze i na stadionima sirom EU.
Ocigledna organizacija da se prekine mec. Opet Ivan Bogdanov na terenu!? Neverovatno!!! Slucajno?
Dron sa crkve. Pa ko se to popeo na zvonik crkve u 22h?! Albanac neki? Malo sutra.
Ma bre smesno, zalosno, bljutavo...

veerghoen

pre 9 godina

Ми више нисмо држава. Пупине, Тесла, Милоше, Лазаре, Александре, Живојине, Душане извините....

Морава и брда

pre 9 godina

Ово је била чиста терористичка диверзија.
А шта да је ДРОН био "наоружан", а стадион пун, још је ту и председник Србије?
Службе безбедности да се технички опреме за спречавање терористичких акција.

Ово је провокација пред Војну параду и доласка Путина.

Stevan

pre 9 godina

U ovom slucaju mi smo samo ovce za sisanje koji su naseli na jeftinu provokaciju koja je naravno planirana unapred, kako jedan dole rece povezano sa Putinovim dolaskom. Da ne bude bas sve tako ponosno i pobednicki. Stadioni su stvoreni upravo da bi se manipulisalo masom, i skretalo sa onih pravih problema u kojima se nalazi drustvo. Mene pored ovog skandala sa zastavom vise brine zasto je na stadionu bio Ivan Bogdanov, a svi dobro znamo koliko nas je taj decko kostao. Samo kad pricamo o novcu dobijenom igranju na EP, a da ne idem dalje reputacija koju reprezentacija ima na svakom mecu visokog rizika. Svi mediji su odmah prikazali tog lika, i automatski smo mi krivi, jos kad uzmes onu stolicu u obzir koja je zavrsila na Albanskom fudbaleru, dalje nema sta pricati. To samo pokazuje da nasa drzava nije sposobna da se obracuna sa nasiljem, cak ni da obezbedi mec visokog rizika. Bojim se da cemo protiv Danske igrati bez navijaca.

lesa

pre 9 godina

Pa čak i natofili i eurofili su večeras stavili prst na čelo i zapitali se kuda smo to krenuli? A narod će sa oduševljenjem dočekati Putina. Biće to nezapamćena parada! Ko zna zbog čega je ovo dobro, što se desilo!

loši momci

pre 9 godina

Nisam ni sumnjala da će biti pušten. Srbija ne može sebi da priušti da reaguje, čak ni kad je u pravu. To je naše tragično nasledje i bagaž koji vučemo iz devedesetih. Za nekih 10-20 godina verovatno ćemo čitati memoare savremenika ovog dogadjaja koji će tada, nakon što će se u narednim godinama ko zna šta sve ne ispodogadjati, pisati i o ovom dogadjaju i reći da su Srbi bili namagarčeni.
Ja se samo pitam kako će ovaj slučaj teške provokacije u sred Beograda da relativizuju i pravdaju? Mislim da će predstojeća vojna parada tek donekle uspeti da amortizuje ovaj udarac.

Legionar

pre 9 godina

Toliko o ozbiljnoj drzavi o kojoj prica A.V.I sta sada,neke ljude hapse zbog FB statusa,a ovog nesmeju zbog izazivanja nacionalne mrznje.
Mi drzavu nemamo.

Sinisa

pre 9 godina

Kako to da dozvolimo da nas nameste tako, bruka ziva ,ako smo nesto imali , to je diplomacija , da nam spuste ovako sa tehnologijom , to je nedopustivo , sta je ostalo od jadne Srbije , i Albanci nam daju cyber lekciju...

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Tresla se gora, rodio se mis. Na kraju nije poznato ko je upravljao dronom, ali je itekako poznato ko je slomio stolicu o ledja albanskog rezervnog igraca i ko ih je jurio do tunela.

Bez obzira na sluzbenu registraciju meca (koju svi slutimo) vrh MUP - ukljucujuci tu i Ivicu - mora da podnese ostavke pod hitno. Lakrdija je da pored 2000 policajaca i u okolnostima ugrozenog integriteta, igrac mora da skida zastavu sa drona, a da par minuta kasnije pored tih 2000 do grla naoruzanih nesmetano prolece isti lik koji nas je direktno kostao 3 boda pre 4 godine.

Drugo, FSS kao savez direktno odgovoran za bezbednost odigravanja utakmice takodje mora da se nadje na tapetu. Da smo mi normalna zemlja i da zbog ove gluposti Tole konacno padne, pa da i bude neka vajda od izgubljena tri boda i jos jednog EP bez nas. Ovako, vec od danas se svi posipaju pepelom, a od prekosutra - nikom nista. Oni siti, a mi uvredjeni :-)

Nikola

pre 9 godina

Uhapsite mene, evo ja cu da robijam umesto Rame. Nisam bio na stadionu, nisam uneo droid, al' nema veze... I onako ce posle da kazu da sam bio i da sam ja uneo droid, a da je Rama samo veliki ljubitelj fudbala.
Laku noc Srbijo.

cico

pre 9 godina

Zaista INTERESANTNO
Zabuna i 'pregovori' koji su trajali 40 minuta
Od kada to policija 'pregovara' sa onima koje privede na informativni razgovor?
A sve: privodjenje, 'pregovori' i pustanje da idu svojim kucama u Tiranu jetrajlo svega 40 kinuta

Sa druge strane, ovo sa bezpoilotnom letelicom bez obzira na njenu velicinu, a koja je umesto zastave mogla nositi bombu, bojni otrov,.., je ogroman samar nasoj policiji/zandarmima, BIA, VBA i radi ovoga bi ministar policije mozda cak trebao premijeru ponuditi svoju ostavku

Car Dusan

pre 9 godina

Želim da čestitam ministru policije, načelniku Beogradske policije, a i celom rukovodstvu zemlje na ovoj važnoj državničkoj odluci. Zašto kvariti odnose sa prijateljskom Albanijom i hapsiti brata premijera Albanije, koji nam za par dana dolazi u prijateljsku i istorijsku posetu, zbog sitne provokacije koja se desila! Takođe, smatram i da će zvaničnici EU pozdraviti ovaj potez i da će ga, kao pozitivan primer tolerancije, uneti u sledeći izveštaj!

Nenad, Skopje

pre 9 godina

Zasto nasedate na jeftinu provokaciju i povrsno prilazite ovom dogadjaju sa utakmice!? Pogledajte malo dublje: Albanci su kao i uvek instruirani od drugog da izvrse prljav poso, opet od Amerikanaca. Brat Rama je bivsi direktor Sorosa za Albaniju, ima americki pasos, znaci radi za americke interese. I samo uz njihovu zastitu smeo je da ucini ovo, a poruka i motiv je da se kompromituje poseta Putina u cetvrtak. Sve je bilo lepo planirano i euforicno u Beogradu za ovu posetu, i sada sve je to u drugom planu. Ko ne vidi ovu konekciju izmedju vecerasnjeg nemilog dogadjaja i posete Putina taj je slep pri ociju.

vrlo prosto

pre 9 godina

Novac od albanskog kartela droge se ulaze da se jos jednom po ko zna koji put pogubi pola srpskog muskog zivlja. Sremski, prvi, drugi rat. Pa ko je papan taj ce nasesti ponovo. Koristi glavu. Kad god vlade zele da sakriju svoj los rad i nemaju kud, one odvuku narod u rat (za rat su potrebne dve strane, govorim o obe!).

Milenko

pre 9 godina

Jos jedan dokaz da smo banana drzava, strani protektorat. Pusten je na mig americkog konzulata. Kad je nasa policija zadrzala albanske navijace na granici, strani diplomati su intervenisali da ih puste.

Mitko

pre 9 godina

Taman pomislim da nema gorih politicara od nasih (Makedonija), Srpski politicari uspeju da me ekspresno razuvere u to.

Tesko nama a i vama. Ne mozemo da izadjemo na kraj sa jednom nepismenom bagrom. Izgleda imamo previsoko misljenje o sebi...

Jefferson rooftop

pre 9 godina

Ako je stvarno odgovoran, a pusten je nakon 40 minuta, ne treba da nas cudi sto na nas gledaju kao na gomilu klovnova. Ukoliko ima diplomatski status, trebao je biti proteran po kratkom postupku, a svi pratioci bez statusa zadržani u pritvoru u okviru zakonom predvidjenog roka.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Srpskom plivaču Čaviću je oduzeta medalja zato što je na pobedničkom postolju imao majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija". Zapadni forumi su rekli da je to nedozvoljeno mešanje politike i sporta, koje se sankcioniše.Molim lepo, naši državni organi imaju presedan, na koji moraju da se pozovu i zaštite Srbiju, naravno, ako žele, i ako smeju da štite Srbiju.

sima

pre 9 godina

CUDAN, CUDAN, CUDAN IZRAZ: "PREGOVORI" ????
Od kada to policija pregovara sa onima koje je vec uhapsila/privela.?
Da su otimicari koji drze taoce pa pregovarju i shvatio bi, ali ovi svi su vec bili privedeni [pitanje je dali i uhapseni].
A onda su svega 40 minuta kasnije pusteni da odlete kucama u Tiranu tj nisu zadrzani ni 24 sata koliko su mogli bez optuznice.

Ili je neko treci upravljao tim dronom ??

Deki

pre 9 godina

Ti kvadkopteri imaju ugradjene kamere i u principu mogu da se navode i sa udaljenije lokacije u odnosu na lozu stadiona, a mislim da moze i da im se programira putanja leta unapred te se krecu bez stalne direktne radio veze.
Ako se ne dokaze da su upravljali njime iz loze, eto nove blamaze. Opet ako se dokaze da jesu sto ih pustise?

two scars

pre 9 godina

Vrh drzave pod hitno da reaguje jer ova provokacija direktno vredja i ne samo vredja, kako mene tako verujem i velikog dela nase populacije, a i gradjane Makedonije i Grcke, jer je ono bila zastava ne albanije nego velike albanije.

Neverujem

pre 9 godina

Ne znam kako vi, ali ja sam se sinoc osecao ponizen kao nikad do sad. Znam da je ovo provokacija na koju se loze samo nezreli i zatucani umovi, znam da imam dovoljno godina i dogadjaja iza sebe da ovo ne bi trebalo da me dotakne uopste, ali... ipak se osecam kao je dosao najcrnji klosar kod mene kuci, lupio mi samar, obavio veliku nuzdu na sred dnevne sobe, i mirno otisao nazad u svoju rupu.
Ukratko.

mala bara puna krokodila

pre 9 godina

Balkanci, braca po nacionalizmu i negativnostima. Da li je ikada neko cuo bilo koju pozitivnu vest sa Balkana? To je zasigurno nemoguce. Svi imaju pretenzije prema svima.

vest

pre 9 godina

Bolje ovako. Ali igra se nastavlja. Albancima ce verovatno dobro doci Jadransko more da idu u Evropu. Srbija bi trebalo da izadje iz takmicenja ukoliko Albanija nije izbacena.

Petar Markovic

pre 9 godina

Kada treba da se reketira i otima nase sluzbe su na prvom mestu a kada treba da rade svoj posao za sta su placene onda ih nigde nema. Ovaj je dronom mogao da spusti sta god hoce na stadion bez ikakvih problema. Toliko o nasoj policiji. Da je ova drzava kako treba svi bi trebalo da budu smenjeni a kompletno ljudstvo koje je obezbedjivalo stadion bi trebalo da bude trajno udaljeno sa posla.

luka

pre 9 godina

Ocigledan scenario. Cela prica je jako dobro osmisljena, da cemo na kraju mi izvuci deblji kraj. Da nekoliko dvogramaca sa tribine nije utrcalo na stadion i napalo igrace albanske reprezentacije, sve bi bilo drugacije i bolje.. U nasu korist, naravno... A ovako bojim se da ce oni odneti tri boda i pobedu na svim ostalim poljima, posto ovde definitivno nije sport u pitanju.

Dimitrije Paunković

pre 9 godina

Posle sinoćene blamaže koju smo kao nacija doživeli u sred Beograda! Imam samo jednu poruku za Nikolića, Vučića, Dačića, Stefanovića...

OOOSTAVKEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

Tarzan

pre 9 godina

Gde su bile BIA, VOA, VBA... i sve druge bezbedonosne sluzbe koje imamo i debelo placamo??? Nisu znale da ce se tako nesto desiti? Znaci da su sve zajedno totalno nekompetentne za ono sto bi trebalo da rade. Ili su znale ali nisu smele da preventivno reguju jel' je neko "zabranio" da reaguju? Pa ko onda upravlja svim ovim sluzbama, jel' onda ispada da to nije Beograd?
I taj dasa sa americkim pasosem... ako je istina da je kod njega nadjen daljinski upravljac.. ima americki pasos i u zemlji Srbiji mu niko nista ne moze??? Kao sto je okacio tu zastavu tako je mogao da okaci za taj dron i kapsulu sa otrovnim gasom, nekim bioloskom oruzjem... i ko zna sta jos!!! Znaci, imas americki pasos i u Srbiji mozes da radis sta hoces a zakon i drzava Srbija ti ne mogu nista??? Alooooooo!!!!!! Albanci sa juga godinama ne placaju struju i komunalije, sto svi znaju, a meni ce sutra da plene stan za dug za Infostan ili RTS od 1000 dinara!!! Srbija je svima majka samo je Srbima maceha!!! Srbi u Srbiji su gradjani drugog/ili mozda cak i treceg reda.. ova drzava im je uzela sve a sada im uzima, u ovakvim situacijama i ono malo casti i samopostovanja koje je preostalo. "Samara" nas ko kako i kada hoce i stigne a mi se samo smeskamo i jos cemo da kazemo hvala???
SRBIJO NE ZASLUZUJES DA POSTOJIS!!! I TREBA DA NESTANES!!!

Avione baci nam dron-bone....

pre 9 godina

A onaj Bogdanov se švrćka po novoj travi partizanovog stadiona kao narodni heroj...
Kakva blamaža za obezbeđenje, policiju i žandarme koji sinoć sigurno nisu bili iz Niškog odreda...
P.S. Svi da podnesu ostavke, da se ne brukamo više pred celim svetom...

bananamen

pre 9 godina

Pusten, jos ce da podeli milion igracima za pobedu 0:3 kakvi smo mekani.. Nadam se da gresim, ali neke stvari prevazilaze fudbal, nece mi biti krivo ni ako se desi!

SRBIJA!

zoran

pre 9 godina

Kako vam vec nije jasno da Bogdanov radi za policiju..>!!! Takav shljam radi za razne strukture u nasim organima bezbednosti. Nije jedini. Ima tu jos Zvezdinih i Partizanovih "vodja". Sve je to shljam koji prima platu od drzave. Jednostavno mi smo beda od zemlje i trebamo toga biti svesni.

Takodje, u vezi ovog drona nije bas sve jasno. Sumnjam da bi ovaj brat bas toliko rizikovao, jer bi se primetilo u sekundi da ima upravljac u rukama i moglo se spreciti. Sigurno su iz obezbedjenja ga posmatrali sve vreme. Mene ne bi zachudilo da su neke nase strukture to uradile , te jos vishe narod okrenule Rusiji. Fudbal je tu najmanje bitan.

Ovaj tip drona ima domet nekih 500m. Znaci moglo se upravljati van stadiona...iz nekog kombija, automobila. No, vidi se da nema kameru, a jako dobro je naciljan da leti bas preko terena. Sve u svemu, dobro organizovano sto me dovodi u sumnju da je brat Premijera mogao to da uradi.

cofi95

pre 9 godina

Ocekujem ostavku ministra Stefanovica. Prvo, na onom dronu je mogla i bomba da bude. Drugo, pored onoliko nindza kornjaca na stadionu navijaci ulete u teren. Trece, ako ministar policije pusta coveka koji kaze "Imam americki pasos, ne mozete mi nista" na slobodu nakon sto je to rekao, onda nema sta da trazi na toj poziciji. Plus, pustanje Rame se moze okarakterisati kao saucesnistvo u zlocinu. Tako da gosn. Stefanovicu (da vas ne nazovem drugim imenom, ali mi nece odobriti komentar), ako imate trunku morala (kao sto nemate), podnecete ostavku vec danas.

neopravdano

pre 9 godina

Ja onog Stefanovica ne mogu ocima da gledam, ali je neverovatno kako svi vde traze njegovu odgovornost.
Prvo brata je pusten po naredjenju Vucica, da li mislite da je ko smeo uopste da ga pretresa i da mi nadje spravu za upravljanje dronom.
Po naredbi Vucica je i pusten, price da je razlog americki pasos su najobicnije nebuloze.Kakve veze ima ciji je pasos, nije dosao kao Amerikanac da navija za Albaniju.
A sto je najgore taj isti posteni i htrabri Vucic cuti kao zaliven od sinoc.Jos potura neke bezveznjake da pricaju da je to napad na njega i njegovu porodicu.sto dolazi Putin.I vrapci na grani znaju da je on zadnji covek na svetu zbog koga Putin dolazi.
Jesu jedini oni gradjani Srbije, ili nas ima jos 7 miliona.

NIkola

pre 9 godina

Mediji u region I sire pisu o ponizenju Srba u sred Beograda kao o velikoj kazni koja ocekuje FSS. Ono sto je interesantno je da pisu I o tome kako su albanski igraci pokusavali da smire situaciju ali su Srbi nastavili sa provokacijama. Po ko zna koji put su nas dobro nasamarili. U principu to vise govori o nasoj gluposti I naivnost nego o njihovom bezobrazluku.

Zmago

pre 9 godina

Da se oglasi ministar policije Stefanović i da saopšti na konferenciji za štampu:

1) Da li je policija pronašla upravljač za dron kod albanske delegacije?
2) Kod koje osobe je pronašla upravljač?
3) Ko su zvaničnici EU koji su vršili pritisak da se albanski navijači puste na meč?

Ili će sprdnja i dalje da traje sa igranjem političara i državnih činovnika...

El chupacabra

pre 9 godina

Zaista INTERESANTNO
Zabuna i 'pregovori' koji su trajali 40 minuta
Od kada to policija 'pregovara' sa onima koje privede na informativni razgovor?
A sve: privodjenje, 'pregovori' i pustanje da idu svojim kucama u Tiranu je trajlo svega 40 minuta

(cico, 15. oktobar 2014 02:31)


Uze mi rec iz tastature,
"zabuna", "privodjenje", "pregovori", USA pasosi, brat premijera,
VIP loza, EU ambasadori ....

Da su to uradili recimo u zemlji odakle je Gos'n ambasador .... ?!?
ovako nista, to je samo srbijica, a i brat je to,
sad ce decko u svom maniru to da "opegla" da ne bi morao da uradi sta treba

Mika Sumikinen

pre 9 godina

Meni je totalno neverovatno da se ovaj narod i dalje pali na tupave provokacije. Da li je srpski mozak dostigao svoj maksimum devedesetih i nije u stanju da evoluira. Koga zabole za njihovu zastavu??

nasa bruka

pre 9 godina

danas sto se sad prica,prica se, sutra se sve zaboravlja. ministar policije morace nekoga da kazni,da bi sebe opravdo,uhapsice nase navijace koji su hteli da otme nasu bruku,a onaj koji je to napravio priveden,popio kafu sa pandurima,i prvim avionom otiso kuci ! EJ SRBIJO,BEDNA SI MI

Dule

pre 9 godina

Cilj je i bio da se prekine utakmica. Ta letelica je pustena da se isprovociraju srpski navijaci. Albanci verovatno misle da ce tako dobiti 3 bodova bez igre, a da ce Srbi biti kaznjeni. Ko je mogao da predpostavi da ce sve to tako perfidno da izreziraju. Sada je sve postalo politika. Umesan je brat njihovog premijera, umesan je verovatno i njihov savez. Tesko je reci sta ce UEFA odluciti. Sve u svemu, jako prljava i perfidna stvar.

Benny Hill

pre 9 godina

Dron pušten i upravljan van stadiona od grupe navijača Albanije sa prebivalištem u Švajcarskoj,kao osveta za to što nisu dozvolili navijačima da dodju u stadion.Ima i dokaze(fotografije) ,kako ga puštaju u Facebook.Kad počela panika pobegli odmah i več bili u Hrvatskoj granici prešli bez Problema i nastavili dalje za Švjacarsku.Ovo zvuči absurdno da čovek iz VIP Lože upravlja Dronom koji se pojavio ni ot kuda.Sad svi sad imaju telefone sa kameron,i hočete reči niko nije primetio i nema dokaza da Ovaj Rama to uradio?!

dragan

pre 9 godina

Najbolji odgovor na ovo je da svi izadjemo na sutrasnju paradu i iz sve grla pozdravimo Putina. Jer jasno je da su Amerikanci (brat alabaskog premijera) uradili uz osmisljavanje i odobravanje americkih specijalni sluzbi da se kompromituje parada.

Nebo

pre 9 godina

Poslali ga Ameri, uoci posete Putina, da nam poruci da ce pustiti Albance sa lanca ako se pridruzimo Rusima. Nejasno je zasto je pusten, pa sta ako je americki drzavljanin, jer to znaci da oni mogu da krse zakon zato sto su iz Amerike. E Srbijo jadna si, sta radi nasa policija, kako su dozvolili da navijaci udju na teren, kako su dozvolili da neko donese zastavu, kako su dozvolili da puste brata premijera ako je kriv, umesto da pokazemo silu i da ovde ima nekog reda mi nista, sta radi Bogdanaov na terenu i na utakmici uopste, njemu treba dozivotno zabraniti ulazak na sportske priredbe, ko ga je pustio. Realno i nas ce kazniti, ali nadam se i Albance

kris

pre 9 godina

e sad Presedniče ,Premijeru ili će te biti polikanti ili drzavnici,sad da vidimo da li imate petlju da ne kazem nešto drugo za ozbiljan drzavnički potez..da otkažete gostoprimistvo Albanskoj ambasadi i dati im rok da napuste zemlju,činimi se da čak nemate PETLJU ni za demarš!Dokazite da smo drzava,da imamo stav,nacionalni interes,ponos!Uradite bilo sta da znam da ste dostojni tih funkcija...ili ste ipak samo...

Guzonjin sin...

pre 9 godina

Još jedno poniženje za ovu banana državu.
Znao sam još sinoć da je priča o hapšenju lažna i da će taj biti na slobodi u roku od odmah.
Šta drugo očekivati od marioneta, koji se već godinama smenjuju na vlasti, a politiku im određuju u stranim ambasadama.
A ovi naslovi su tek smejurija prvog reda, čuj pušten nakon "pregovora"?
Kakvi pregovori i bakrači, dovoljno je bilo da pokaže američki pasoš i tu je bio kraj svih razgovora.
Sve je odlično smišljno i režirano, a Srbija kao po pravilu zatečena i nespremna.
Za bolje i nismo, kad svaka belosvetska šuša može da briše pod s nama.

@

pre 9 godina

(Petar Markovic, 15. oktobar 2014 09:00)

Petre, kad ljudi rade svoj poso kako treba onda ne valjaju, upotrebjavaju prekomernu silu,pa slede odkazi i prozivanje na sva usta,a sada opet nisu dobri sto nisu reagovali. nece ljudi vise da stavljaju svoju glavu u
torbu.
Da je drzava neka kako ti kazes, ne bi dozvolila ovakav blam i ponizenje. I ne bi pustila ovog da ode kuci tek tako bez obzira ciji pasos ima.

Vlad

pre 9 godina

Kao i uvek treba postaviti pitanje kome ovo odgovara ? Kad nadjemo odgovoro na to pitanje znacemo ko je iza ovoga...
Realno, za ovako nesto treba planiranje i svrha. Cini mi se da bankarska elita sipa barut svuda, sad samo treba da ga zapale!

Mico

pre 9 godina

Dogadjaji od sinoc potvrdjuju ono sto i vrapci na grani znaju a to je da je jedini velikodrzavni projekat na Balkanu albanski projekat "velike albanije" i da to nije nikakva izmisljotina ili teorija zavjere toboz srpskih nacionalista. Takodje taj projekat se podrzava od strane medija i nevladinih orrganizacija u Srbiji. Usput dogadjaji od sinoc pokazuju i da Srbija nije ni D od drzave! Srbija je jedna obicna prcija u kojoj vladaju demagozi i populisti zeljni vlasti uz pomoc naroda koji je za 100 evra spreman prodati i vlastitu majku!

Da zavrsimo unistenje koje je odavno pocelo

pre 9 godina

Ovo je dno dna,na ovakvim primerima se pokazuje država a mi je odavno nemamo. Izgubili smo Kosovo,sutra cemo jug Srbije i Sandžak itd... I na kraju ostat ce Beogradski pašaluk samo ne znam hoce li moci svi srbi da stanu u taj Beograd.
Ministre policije,ne brukaj se vise sa svojom Megatrendovskom diplomom,otiđi sam sa funkcije,nije za tebe nijedno mesto u vladi a kamoli najodgovornije.Mislim da bi ti licno pustio brata premijera da je on licno i ubio nekog na stadionu.Svet nam se smeje u lice,a nasa vlada i dalje ponizno kao vazal cini sve sto ambasade zele!

ii

pre 9 godina

Pitanje je ko je postavio dron,gdje i kad.pitanje otkud ivan bogdanov na stadionu.pitanje ko je upravljao dronom ako je ovaj pusten.pitanje otkud navijaci na terenu ,pirotehnika 5 minuta prije drona.bojim se da bi i bez drona bio prekid.

Gajger

pre 9 godina

Očigledno da je u ovo neko sa Zapada debelo umešan.
(Milan Šuka, 15. oktobar 2014 08:30)

Da li ti ime Majkl Devenport nešto govori? Meni da, i to mnogo!
A o "dobrom čoveku" Kirbiju neći ni da govorim...

pedja

pre 9 godina

'ајде да то овако сагледамо,неемотивно,већ,државотворно.озбиљна држава,са озбиљним институцијама и људима, који нису марионете,а нажалост,такви су нам сви,од главе до репа,пре самог инцидента,размотрила би,све могуће опције и адекватно се припремила.то код нас није тако.приватна прћија,пар хиљада хоштаплера,наспрам свих нас,још једанпут нас је "изненадила" својом способношћу,коју ми сви плаћамо.ово је могло лагано да се спречи,пар полициских,или,војних летилица,мониторинг територије око стадиона и решен проблем,у зачетку.има сад и једно шкакљиво питање.контраобавештајци.кажу да их имамо.па господо,нађите рекламну агенцију,која је дебеле паре узела,од амера,шиптара и трулежи коју зову ЕУ,која је овај "перформанс" организовала.није тешко,само,кад би се хтело и смело.

bojan

pre 9 godina

uhapsiti sad tog sto ga je pustio, pa jel smo mi drzava kako nam pricaju svaki dan na TV-u ili sta smo, godpodo ako ste nesposobni a videli smo sinoc da jeste imajte bar malo obraza pa podnesite kolektivnu ostavku, tesko nama sama jer vise nema ko ni da vas zameni, za 25 god smo vas sve videli na delu i na zalost po narod svi ste nesposobni, a za ovo sinoc ministar policije i sluzbe zaduzene za bezbednost na utakmici odmah mora da budu razresene svih duznosti

turista

pre 9 godina

Ponekad zavidim Kubancima i sličnim slobodarskim narodima jer makar nisu okupirani kao mi, ne moraju da gledaju kako ih svako ponižava kako mu se hoće. Jeste, da oskudevaju u nekim stvarima(uglavnom materijalnim), ali su makar slobodni i ponosni.
Mi današnji Srbi, smo samo bleda varijanta onih Srba koji su masovno ginuli pre 100 godina.
Ponižava nas ko kako hoće.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bgd, 15. oktobar 2014 02:39)
Letos sam bio Engleskoj u poseti kod jedne porodice srednje klase. Nisu levicari vec vise centar, nekako konzervativno-humanisticki orjentisani. Clanovi su udruzenja prijateljstva sa Kubom. Zainteresovalo me zasto- i odgovor je bio zato sto su dosljedni, iskreni, skromni i drze se svojih principa.
Ljubazno su izbjegli da iskazu misljenje o balkanskim narodima - Svuda ima losih ljudi -rekose...

Ivan

pre 9 godina

Nasa "Sluzba" se po ko zna koji put obrukala. Da su imali ljude po krovovima i da je izvrseno osmatranje, neko bi primetio dron, a tada bi utakmicu prekinuli zbog opasnosti od teroristickog napada. Sa dronom u rukama, Siptare ne bi nista opralo.

aca@home

pre 9 godina

Ministar policije bi trebalo da podnese ostavku, ne zbog albanske zastave vec zbog ozbiljnog propusta u obezbedjenju, ipak je tu bio predsednik drzave (nisam sns bot, naprotiv apsolutno sam protiv njih) a taj dron je mogao da nosi i nesto drugo a ne zastavu, mislim da drzava u kojoj je vec ubijen jedan premijer mora malo ozbiljnije da pristupi obezbedjivanju licnosti na najvisim polozajia u drzavi...

Novski

pre 9 godina

Da li je iko primetio da nema sns botova,izgleda da su pregorela strujna kola kad su videli famoznu zastavu i nije im sad nista jasno.

rade

pre 9 godina

a to ste viiiii gdin amerikanac, pa mi se izvinjavamo, a sta vam je to, neki novi tablet, aha, nista, jos jednom izvinite, evo besplatna biznis klasa gde god hocete

Metropola

pre 9 godina

Nije ovo nikakvo ponizenje, ovo je samo ocigledniji primer da mi drzavu nemamo zapravo!
Naravno mi cemo biti kaznjeni a to je obezbedio onaj koji je Bogdanova pustio na stadion.
Odavno smo mi ponizeni samo ne zelimo da verujemo u to.
Samo treba da ohladimo glave i ne reagujemo previse

wulfi, pamet u glavu

pre 9 godina

Albanci su uvek bili sitni provokatori koji se kriju iza necije zaledjine. Ovaj Rama je samo pokazao doslednost, sitna, kompleksaska provokacija i posle sakrivanje iza americkog pasosa. Ono sto je tragikomicno je da se tako ponasa pripadnik albanske "elite", brat premijera, sto pokazuje da je svest Albanaca negde u rangu osnovne skole kada se i pripadnici "elite" pale na velikoalbanske zastave i na ovakve sitne provokacije.
P.S. Ako i posle ovoga drugi Rama dodje u Beograd, ja vise nemam dilema PROTIV koga cu glasati na sledecim izborima, i to nece promeniti ni deset maketa "beograda na vodi".

vladan Jova

pre 9 godina

Ceo sinoćni incident ima mnogo ozbiljniju konotaciju jer pokazuje nesposobnost bezbedonosnih struktura i policije Srbije, zašta bi miinstar Dr trebalo da da momentalnu ostavku na mesto ministra policije. Pa onaj dron je sinoć mogao da ima zakačeno 500 grama eksploziva i da ekspodira kod Predsednika Srbije. 5 minuta posle završetka incidenta nema policije na stadionu. Državni vrh kuka kako je od strane predstavnika EU insistirano da se puste Albanski navijači iako je imalo informacija i po društvenim mrežama da će pripadnici OVK doći na stadion. Sinoćna događanja pokazuju totalnu nesposobnost državnog vrha koji je podlegao pritiscima birokrata sa zapada kao i nesposobnost bezbedonosnih službi. Ponašanje Albanskih igrača koji dogovorno trče da otmu zastavu dovoljno pokazuje da je sve bilo dogovoreno a naše službe nisu imale pojma o tome. Da imamo državu sada bi tom birokrati iz EU trebalo narediti da napusti Srbiju ali mislim da niko ovde nema hrabrosti za to jer nikome nije stalo do Srbije kao države i do nacionalnog dostojanstva. Odradili su nas Albanci i to u sred Beograda a to dovoljno govori koliko smo dotakli dno i koliko smo kao država nesposobni da se brinemo o svojim interesima.

mare87

pre 9 godina

Gade mi se ovi botovi sto svaku situaciju koriste da pljuju po drzavi , na svakom ste clanku ne moze da se dise od vas svuda nadjete nacina da zatrpate komentare politickom propagandom , normalan komentar nemoze da se vidi. Ovo su situacije gde svi Srbi treba da disu kao jedno i da budu uz svoje fudbalere, drzavu i jedni uz druge.

istrazivac

pre 9 godina

za srpske sluzbe je vazda bilo interesantnije da se bave razracunavanjem sa domacim neprijateljima nego da se pozabave poslom da se ovakve diverzije ne desavaju od strane stranih agenata.

Srbijanac_Bg

pre 9 godina

Bojim se da bolje nismo ni zasluzili, pola dece nam ne zna ni sa kojim drzavama granicimo, a spremni smo da glumimo neko srpstvo i junaštvo.
Za nas su Srbi iz RS, CG, KiM, Hrvatske izmislili pojam srpstva!Sramota

Sarplaninac

pre 9 godina

Ma ne, to nisu oni isti koji su pre nekoliko meseci ubili zandarma u sumi (dok su krali nasu sumu),
Ma ne, to nisu oni koji pale nase crkve,
Ma ne, to nisu oni koji pisu grafite u Visokim Decanima,
niti su to oni koji su proterali 250.000 srba sa Kosova i Metohije.
Mi smo krivi, recite to svetu molim vas da vam ne zamrznu pregovore!!!!!

Jole

pre 9 godina

Ta spravica kosta od 1000e pa navise. Cesto se koristi kao "nosac" kamere/fotoaparata za snimanje iz vazduha. Uopste nije mala kao ni daljinski upravljac za istu. Uletanje sa zgrade sa strane nije problem i nije nesto sto bih okarakterisao kao bezbedonosni propust. Smeta mi cinjenica da daljinski je upravljac za quadcopter velicine 3 ili 4 prosecna daljinska upravljaca za tv. To mi nije jasno kako je neko mogao da unese u stadion. Pogotovo ako je utakmica okarakterisana kao visokog rizika. E sad, da li se u tim situacijama predvidja i KD kontrola samih ucesnika ne znam ali je ocigledno trebala da se uradi.

Илија Велики

pre 9 godina

Olsi Rama pušten "posle pregovora"

ОК.
Само једно питање:
Ко је преговарао са "наше" стране, а ко са "њихове"?

Родољуб

pre 9 godina

Катастрофа, па ми више немамо државу. Сви наши преци који су изгинули да створе ову земљу се преврћу у гробовима. Треба нас све колективно прогнати на Марс. Срамота ме што сам Србин.

rico_suarez

pre 9 godina

Policijski spin. Da bi ublazili svoju blamazu i ocigledan propust, pustili su vijest da je navodni krivac munjevito uhapsen. Covjek je pusten jer ocito nema veze s ovim. Da ima, sigurno bi ostao u pritvoru cak i da je americki drzavljanin. Naravno, da bi prica bila uvjerljiva bez provjere i sa optuzbom su je odmah plasirali rts i ostali mediji. Ovako ispade kao krivac pronadjen, ali ga morasmo pustiti jer velike sile to zele. Prilicno naivan pokusaj spina jedne velike blamaze.

komedija

pre 9 godina

- Polazi bre ovamo!! Sta krijes to?!
(vadi on USA pasos)
- Jaooo pa izvinite gospodine, nismo vas prepoznali.. Evo sad ce kolega da vas odveze do aerodroma..

Bodibond

pre 9 godina

E zemljo bruko ... I sta sad, koju poruku drzava salje nama???
Ovamo za sitne prekrsaje globite narod, korupcija na sve strane, dodje vam siptar sa letelicom ugrozi 30000 ljudi i vi ga odvezete na aerodrom ... jer nemate m..a ... Znaci da pakujemo kofere i da bezimi odavde glavom bez obzira. Skidate nam plate, lazete nas, manipulisete nama... Ubi zandarmerija sinoc one momke od batina a ovamo stadion nadlece letelica na daljinski, da je na njoj bila oimba opet biste nemo gledali ... Pu ... drzavo nesposobna !!!

all.pristina

pre 9 godina

Srbija insistira da se mec organizuje bez gostujucih navijaca. Albanija posle preporuka UEFE prihvata predlog. Zastava se pojavljuje na teren , navijaci ulaze na teren i tuku gostujuce fudbalere . Podseticu citaoce iz Srbije da je ne tako davno u Tirani boravio Patrijarh srpski i da se grupa mladica iz Srbije slikala svojom srpskom zastavom koliko im je bila volja a da nikome to nije zasmetalo. Uostalom ko je i zasto zabranio koriscenje albanske zastave na utakmici , dali su iz FSS znali da ce ako se bilo kakvo albansko obelezje pojavi doci do nereda. Ako niste u stanju da organizujete jednu sportsku priredbu onda je to vasa krivica. Zvanicno albanskih navijaca nije bilo , pa vi vidite sad ko ce izvuci deblji kraj od UEFE. Pozdrav

mile

pre 9 godina

Ad.1. Ministar policije bi u svakoj normalnoj drzavi podneo momentalnu ostavku jer je ovo njegov doprinos sveopstem haosu koji vlada u drzavi. Valjda je sada jasno da titula doktora nauka mnogo manje igra ulogu od nekih drugih stvari koje mora posedovati ministar policije. Pored 4000 policajaca koji su obzbedjivali utakmicu ociti provokatori uspiju uneti drona i lansirati ga na teren. Ceo svet se smeje dunstersko-amaterskom sistemu obezbedjenja u Srbiji. Pokazali su svetu kako se organizuje parada ponosa ali su zato pali na jadnoj utakmici.
I za kraj, fudbal bi u Srbiji trebalo zabraniti na neko duze vreme zbog toga sto drzavu uzasno kosta, zato sto nista nije doneo za uzvrat, zbog Karadjica i njemu slicnih lopina, zbog nedoraslog naroda koji se okuplja na stadionima satro radi navijanja. Zabraniti ga sve dotle dok se on kao sport ne ocisti od sve moguce prljavstine koja se talozi decenijama.

Pera

pre 9 godina

Sad su nam pokazali ko smo i sta smo, NIKO I NISTA. Ali ja se ne osecam da sam deo ove drzave a ovih 50% i vise treba da se pokriju usima!!

Jelena

pre 9 godina

Терористу пустили...пустили би га и да није имао амерички пасош, а овог нашег јадовца који је рекао "вучићу педеру" стрпаће у затвор на 10 година,и његовог брата рођеног, брата од стрица,од тетке,целу фамилију ће да му растуре...наши праведници...наши представници власти...свеци...

evroskeptik

pre 9 godina

1. Kako su navijaci VIP loze uneli letelicu i daljinski?
2. Ako je utakmica visokog rizika, zasto su pusteni navijaci Albanije na stadion i pored tvrdnji da ce se utakmica igrati bez navijaca Albanije?
3. Kako na utakmici visokog rizika i shodno tome maksimalno pojacanog obezbedjenja, moze da se desi da navijaci izlete nateren i tamo neko vreme i ostanu deleci pravdu?
4. Sta rade nase bezbedonosne sluzbe da ranije prikupe informaciju o mogucim isceniranim incidentima i da ih sprece?

slobodan blok70

pre 9 godina

pretpostavljam da americki ambasador nebi imao nista protiv da dron leti iznad njegove rezidencije, njegovog travnjaka ili njegovog automobila. zao mi je sto ne mogu finansijski to izvedem, da se igram u vazdusnom prostoru rezidencija EU ambasadora pa da posle pregovaram sa policijom. bas je milina ziveti u mickey mouse drzavici.

Vladimir

pre 9 godina

UEFA treba kazniti FSS za organizaciju (baklje na stadionu), odgovoran za red na stadionu mora biti isto kažnjen.
Reprezentacije Srbije i Albanije kazniti sa nula bodova za oba tima i tek onda se neće isplatiti ni jednoj strani da isprovocira 3:0 i tri boda bez igre i golova.

мрзитељи свега српског

pre 9 godina

(dejo, 15. oktobar 2014 04:38)
(Analytic, 15. oktobar 2014 04:37)

Ево разлога зашто нам се све ово дешава. Неспособни политичари на власти удружени са вама двојицом и вама сличнима доносе синоћну срамоту.

Ratko

pre 9 godina

Ma znate sta po..m se na drzavu! Ej dodje vam Albanac iz SAD i napravio cirkus a vi ga pustate! Postoje izjave ljudi iz loze koji su ukazali na doticnu osobu da upravlja sa letelicom. Kako te drzavo nije sramota pa da li ti premijeru imas obraza da pod pritiskom pustite coveka koji je hteo mozda i masakar da napravi! Mene cudi kako su Albanci zivu glavu izvukli sa terena i odajem priznanje navijacima sto nisu masovno posrnuli na teren i mozda nekog tesko povredili ili ubili. Ej zastavu fasisticke Velike Albanije sve sa slikama njihovih ubica Srba vam provozali na stadionu JNA pred velikom scenom. I jos ste povili rep sram vas bilo! Ja zelim i trazim da nas debelo kazne mi za bolje i nismo!

Vjenceslav

pre 9 godina

Mogli su tako i bombu da spuste u masu.
(x, 15. oktobar 2014 04:45)
Slažem se ''X''. Zdravorazumski gledano ovo je veoma uznemirujuća mogućnost sa potencijalno smrtonosnim slučajevima. DRON se može spustiti na biko koji stadion, sa bilo kakvom eksplozivnom napravom. Može se teoretski spustiti i na bilo kakvu paradu-proslavu, a tu dolazimo do ''teorija zavjere''. Nadam se da ovo nije bila generalna proba za ONU paradu sa Vladimirom kao gostom. To bi bilo jako loše za sve nas. Oprez je majka mudrosti. Pozdrav iz ZGB.

bas sam (ne) iznenadjen

pre 9 godina

Drona ulece,publika ulece,radikal ulece u kadar,osumnjiceni se pustaju,..
Dovoljno? Nema konferencija za stampu za ovaj veoma ozbiljan incident?
Pa sta je ovo,"uspeh", vas Stefanovicu,Doktore? Da,da uspeh za momemtalnu
ostavku ili otkaz,ali ovo je jedna drzava gde samo partijski kadrovi "funk
cionisu",naravno za svoje interese! Eh,narode jadni...

Coco

pre 9 godina

Zamolio bi ministra policije da podnese ostavku,ne osecam se sigurno posle ovoga,a vidim da on nije sposoban da obezbedi sigurnost.
(misterx, 15. oktobar 2014 08:57)

Pa sta je trebao da uradi? Da postavi protivavionsku odbranu na stadionu i oko njega?

micko

pre 9 godina

Ajde mi lepo da stavimo drzavu na licitaciju pa ko vise ponudi neka je uzme a mi neku sicu da pokupimo... Mnoge drzave nazivaju banana drzavama, mi ni to nismo, mi smo jos gori... Nasa drzava ne ume da omete dron u centru beograda, ne umeju da zaustave huligane da upadnu na teren, uhapisili pa odmah pustili coveka koji je izazvao incident...

Mi smo jedna smejurija... Mislim da nema drzave u svetu koja ima manji uticaj od nas...

A sto se utakmice tice, i treba nas kazniti... Prvo, albanci isto zasluzuju kaznu, ko god je to organizovao a zatim igraci albanije koji su prvi napali nase... to je blaza kazna za njih... A mi, pa normalno da ce nas kazniti, ako ti ne umes da zaustavis navijace da upadnu na teren na utakmici visokog rizika onda dovidjenja...

Kako su mudro ovo odigrali albanci, uzece nam 3 boda kod kuce... A mi pajseri bili pajseri ostali...

Voja / Novi Sad

pre 9 godina

Zasto su ga pustili tako brzo!? Sta bi sa istragom? Pa sta ako ima americki pasos!? Svi TERORISTI imaju americki pasos! Ovaj incident je ocigledno veoma dobro organizovan ; Ilegalna zastava, neko na crkvi(!?) daljinski upravljac, propust u obezbedjenju...!? Oni njega sproveli na aerodrom u roku od 40 minuta!? Kakva je ovo budalastina!? Neko u ovoj drzavi mora da odgovara za sve ove propuste! Ovo je jos gore nego sam incident!

Ferata

pre 9 godina

Nakon svake bitke lako je biti pametan, ali kod Vas to i nije baš tako. Oni su Vas isprovocirali ( to ste i mogli očekivati ), Vi ste se uvukli u njihovu igru znajući što Vas čeka umjesto da je policija odradila svoj posao van terena, a Vaši igrači na terenu pa da se Vi njima ko gospoda rugate. Što je najinteresantnije da se možete vratiti u 42 minutu svi bi isto reagirali pa Vas ne bi trebale iznenaditi posljedice.

D61

pre 9 godina

Isprovocirao?! A četničke i anti-albanske parole su, recimo, isprovocirele njega?! Čovek je šmeker, možemo da ga mrzimo. I zahvalimo sluzbama bezbednosti na propustu, Putin će, jos jednom, ozbiljno da razmisli treba li mu parada u nekakvoj selendri na Balkanu...

Mica iz kafica

pre 9 godina

Ok sad me bas zanima koja belosvetska zavera radi opet protiv srbije
Nevjerovatno koliko narod u srbiji voli komplicirati jednostavne stvari
Kojih 3:0 za srbiju.koji su vam argumenti
Cinjenica je da su navijaci uletili na teren i napali igrace
Valjda vam ke jasno da ni trener ne smije ulaziti na travnjak
Policija tuce albanski strucni stozer u tunelu
Navijaci napadaju albanske igrace
Policija uhice albanske zvanicnike bez opravdane sumnje
igor bogdanov opet na utakmicama
Cijeli stadion na balkanskom nivou (citaj balkanskom)
Cinjenica je da se balkancima godinama gleda kroz prste zbog
Nogometne nekulture ali mi nije jasno zasto
Nit igramo nekakav atraktivni nogomet nit imamo neke zvijezda
Pa da je neka lova u igri
Sve u svemu jad cemer i tuga

sofronije

pre 9 godina

Albanski i Srpski mafijasi i sumnjivi biznismeni imaju nesto zajednicko. I jedni i drugi rade na stetu Srbije. Razmislite o tome, kako su oni svi slozni a kako mi sami sebi pucamo u noge non-stop.

A sve je to "samo" sport

pre 9 godina

"Iako se nezvanično moglo čuti i da je uhapšen,"
Vi novinari niste nikakav izuzetak od stanja u našoj državi.
"Nezvanično" ste i VI kao i većina ostalih stavili "hapšenje" u udarnu vest.
Naravno sami sebi dajemo autogolove kao i uvek i ne ispadamo smešni nego to stvarno i jesmo.

Maximus

pre 9 godina

Pa naravno da je pusten, pustili su ga oni koji su i urgirali da se uopste pojavi na stadionu da bi uradio to sto im je trebao da uradi.A ministri sa placenim diplomama samo cute i gledaju...

Car Dusan

pre 9 godina

Želim da čestitam ministru policije, načelniku Beogradske policije, a i celom rukovodstvu zemlje na ovoj važnoj državničkoj odluci. Zašto kvariti odnose sa prijateljskom Albanijom i hapsiti brata premijera Albanije, koji nam za par dana dolazi u prijateljsku i istorijsku posetu, zbog sitne provokacije koja se desila! Takođe, smatram i da će zvaničnici EU pozdraviti ovaj potez i da će ga, kao pozitivan primer tolerancije, uneti u sledeći izveštaj!

Aleksandar

pre 9 godina

Ljudi ispranih mozgova, idiotskih ideologija zive na ovoj planeti. Zato je i rasulo. Zbog gluposti nastaju ovakve i slicne stvari. Niko nije ni odrastao, sve su to mozgovi pogubljene decurlije.

cucuruzijada

pre 9 godina

Pozdrav svima !! ja sam Hrvat iz Zagreba,koji prati sport i sve sportske portale ,pa ču dati svoje mišljenje na ovu ružnu situaciju od sinoć o kojoj bruji cijeli svjet!!! 1. organizatori utakmice i vaša policija nije ništa kriva ,jer oni su unutar stadiona odradili posao. 2. koju to zastavu igrači albanije brane na terenu ,te se tuku i otimaju je ! pa to je lažna ,nepostoječa zastava neke nepostoječe velike albanije!3. izbaciti albaniju iz nogometa na 2 godine neigranja i to odma i 3 boda svakoj repki u vašoj skupini kvalifikacija !!!4.dobro je prošlo kako je moglo biti,nadam se da če UEFA i FIFA ovoga puta biti malo pametnija!!! pozdrav susjedi i sretno u nastavku kvalifikacija !!!

Dr

pre 9 godina

Nazalost izbor malih drzava pada na ponos i bombardovanje ili zivi mirno kao mis. Videli smo i jedno i drugo. Iskreno, onako decije "Ja ne bih da nas opet bombarduju" ...

Sta radi odeljenje za visokotehnoloski kriminal ? Gleda slike na FB ?

pre 9 godina

Da li mi uopste imamo bilo kakav dokaz da je dron poslao neki Albanac ? Oni mogu da kazu da smo mi rezirali prekid posle one dve njihove sanse ! I da su nasi celavi pajvani spremno cekali da ulete u teren.

zex

pre 9 godina

trebali su sa postave ometace signala za sve mobilne i wireless mreže, to je dobro prvo sto navijači ne mogu dase organizuju bez telefona, a i ovakvi incidenti se ne bi događali, toliko od mene

gile

pre 9 godina

Vrele glave, nepismeni novinari, nejasan PR policije ... Postoji velika razlika izmedju privodjenja, zadrzavanja, sprovodjenja i hapsenja. To su 4 odvojene stvari. Policija ioma pravo da te privede i zadrzi npr radi utvrdjivanja identiteta ili sastajanja zapisnika. Policija moze da te sprovede do odredjenog mesta (kuce, granice) nakon pustanja ako se proceni da ces da pravis incidente. Ali da bi te uhapsili potreban je sudski nalog za to. U ovom slucaju pre bih rekao da su albanski izvori u pravu, da covek nije uhapsen, vec da ga je policija prakticno sklonila i sprovela do aerodroma jer da su ga navijaci dohvatili imali bismo medjunarodni incident, ovog puta velikih razmera jer je rec I bratu jednog premijera. Nama jedan Vidovdan 1914 nije dovoljan, u svakom veku moramo da imamo ponekog Gavrila.

Vopi

pre 9 godina

Prvo ih uguro na stadion ambasador EU a sad pusten jer je "doslo do zabune". E Slobo oprosti nam za sve ovi znaju samo da podviju rep pred gazdom grama ponosa oni nemaju.

slovenac

pre 9 godina

Ne dajte se, braćo Srbi! Svi Balkanci znamo da Albanci na toj utakmici nisu imali ama baš nikakve šanse, vi bi ih nakantali i idete dalje. Zato su mali gubitnici smislili prljavi plan i sa običnom krpom vas izazvali a vi pristali na provokaciju i izgubili šansu da ih fudbalom razbijete na terenu. Nemojte se sekirati i gubiti glave, pa vidi svako ko hoće šta se tu desilo. Pokvarena albanska provokacija, o fudbalu nemaju pojma i to je bio najprljaviji i jedini način da vas zbune. Drugi put sačuvajte mirne živce i nakantajte ih tako kao što zaslužuju. Albanci i fudbal - my ass! Napred Srbija!

Bruno

pre 9 godina

Pustili su g. Ramu jer nije on upravljao letelicom. Kako ne shvatate, policija i bezbednosne snage pokušavaju na sve moguće načine da nađu nekog krivca kako bi oprali ljagu sa sebe.
Plus, morate priznati ideja je veoma originalna i svaka čast onome ko je to uradio. A što smo svi mi na Balkanu još primitivni i delimo se po nekim glupostima, to je već druga stvar.
P.S. Albanac sam, da budemo jasni.

demokrata

pre 9 godina

Pa ko je nesto drugacije ocekivao taj se varao gadno , jer toliko su mediji digli prasinu oko ovog meca da se do ovoga moralo doci. U mesto da se smire tenzije i daje ovoj utakmici sportska konotacija , svi mediji i stampani i oni elektronski u ovim balkanskim visokim tenzijama dodali su jos pipera , vrativsi se u proslost balkana ,gde ne mozes nista dobro naci osim medjusobne mrznje.U mesto da jednom za sva vremena krenimo ka perspektivi i evropi i pokazavsi svetu da i mi umemo da se medjusobno postujemo , eto kakvu sliku saljemo vani.

iNDEX

pre 9 godina

MAKEDONSKI ALBANCI iz Skopja, organizirani u skupinu Shvercerat (Šverceri), koja prati reprezentaciju Albanije, "preuzeli su odgovornost" za provokaciju s dronom koji je za vrijeme utakmice Srbije i Albanije u Beogradu iznad stadiona Partizana nosio zastavu Velike Albanije. hr

http://www.index.hr/sport/clanak/sverceri-iz-skopja-se-hvale-mi-smo-u-beogradu-vozili-bespilotnu-letjelicu-sa-zastavom-velike-albanije/777568.aspx

Bagration

pre 9 godina

mi se u svojoj zemlji pitamo otprilike toliko kao hrvatski sabor u onoj seseljevoj prici, kada su u listopadu odlucili da lisce opada, jer su samo toliko mogli da odlucuju.

sta kaze snimak?

pre 9 godina

Ono sto je meni pitanje svih pitanja u ovom slucaju je da li stvarno postoje dokazi da je on (ili bar neko iz njegove pratnje) upravljao onim dronom o koji je bila okacena zastava, jer su VIP loze svakako pokrivene bezbedonosnim kamerama, i to se lako moze utvrditi, ili je ta grupa iz VIP loze uhapsena od strane nase policije jer su (bar zvanicno) bili jedini Albanci na stadionu, pa samim tim i kao prvi osumljiceni.

Ako su pusteni jer nije bilo video dokaza da je neko od njih upravljao letelicom (a ko se razume u dronove zna da je upravljanje moglo da se radi i van stadiona, ili uz opciju da je neko bio na stadionu, ali skriven u masi srpskih navijaca), i trebali su onda da budu pusteni bez icije intervencije - jer bio bi to ogroman diplomatski skandal da se bez dokaza drzi u pritvoru brat premijera susedne drzave. Ako postoje snimci koji pokazuju da on stoji iza svega ili neko iz njegove pratnje, jeste blamaza sto je on pusten, ali je to mnogo veca blamaza za albansku stranu ako se ispostavi da licno brat premijera jedne drzave stoji iza ovako prljavog incidenta, a UEFA i FIFA su najalergicnije na direktno uplitanje politike, pa bi Albaniji pretila i suspenzija a ne samo sluzbenih 3:0, i to bi bacilo u drugi plan cak i skandal koji smo sebi dozvolili kao organizatori da nam onaj isti "medjunarodno priznati" Ivan Bogdanov ulece na teren.

Dakle, nek nam MUP saopsti jel postoje dokazi ili ne, i ako postoje, neka se javno objave, ili makar proslede UEFA.

Goran G

pre 9 godina

Izgleda da Srbija ne može da prestane da se ruga samoj sebi! Ovo je u poslednjih 30 godina verovatno 30-ti incident u kojem ispadamo magarci u "duelu" sa Albancima/Šiptarima i još uvek nismo naučili ništa. Krajnje je vreme da ih zamolimo za savet i naučimo ponešto. U trenutku kada u BG ima milion pripadnika službi, nama se ovako sprdaju i rade šta hoće! Ima li kraja truljenju ove zemlje? Ima li kraja medikritetstvu?

Blama¿a

pre 9 godina

Postoji sumnja da je on to učinio ali očito nema dokaza i kod njega nije pronađen upravljač. I što sada, nova blamaža policije, medija koji su objavili da je uhapšen. Provokacija je predobro smišljena da bi se to tako jednostavno završilo.

Branko Von Beca

pre 9 godina

Zamoslite samo na vojnoj paradi da poleti dron sa istom zastavom, a vojvoda Romanijski da ga juri sa peckalicom za muve ...

Milivoje P.

pre 9 godina

Znači, svako DETE sa malo boljom igračkom na daljinski moglo je ovo da učini!!! Naravno, od naših niko nije odgovoran. A tri kruga bezbednosti itd... zaboravio sam - naše nebo je bezbedno - imamo akumulatore!

mirko i salko

pre 9 godina

Bata premjera Albanije pokazao je bati premjera Srbije kako se legitimise, a nasem vodji kako se bata koristi u diplomatiji Amerike.

RammsteinSerbia

pre 9 godina

Ocigledno da je opet bilo nekih pritisaka i da smo ih pustili pod pritiskom i da smo nazalost opet pojeli g. Stvarno je tesko biti srbin u Srbiji...

Deki

pre 9 godina

Pa i nas premiher je urgirao za nestasnog brata, zar ne?
Nego nase sluzbe, gde su? Sta rade?
Zamajavaju se unutrasnjim. "neprijateljima" premijera dok nam se sa drzavom sprdaju...

Romanija

pre 9 godina

@Rade:Za ovo ne treba optuživati policiju , jer to ona nije mogla sprečiti. Letelica nije uneta u stadion , nego samo daljinski upravljač koji može biti veličine pakle cigareta , a uneo ga je lice koje ima Američki pasiš.Policiji treba čestitati što su iotkrili ko je upravljao letilicom. Policija je mogla bolje da reaguje i da ne duzvoli upad navijača na stadion , ado je velika greška jer ćemo zbog toga biti rigorozno kažnjeni.

dejo

pre 9 godina

Šta pričate ljudi. pa covek nije ni kriv ni dužan. uhapšen pod sumnjom i odma se dokazalo da je nevin. a vi bi po srpskom čim je neko sumnjiv i kriv je???

JVC

pre 9 godina

Покушајте да нађете везу између 2,5деценијcког живота, у блату, овог напаћеног народа и овог инцидента. Какав реcпект може да има једна држава којој народ на казанима живи, и огрезла у кримонал и корупцију. Није ово ништа каква наc понижавања чекају.

beogradjanka

pre 9 godina

Samo su nam pokazali da mogu da inesu sve i svasta. Kao sto su zastavu spustili, tako su mogli o bombu i fa dignu sve u vazduh. Prvo nismo mi sposodni da organizujemo utakmicu jer kako je moglo da se desi da neko udje sa daljonskim ako su bile provere. Drugo nije ni trebala da bude organizovana kod nas. Trece sa njima ne trrba ni igrati.

ranko

pre 9 godina

Ljudi, o cemu Mi pricamo, cim su pokazali americke pasose,ovim Nasim su pocele da se tresu gace, a znate kako se tretira americki gradjanin svuda u svetu, kao zasticena vrsta nista im se ne sme.... A jos su i sami amerikanci odmah, ili malo ranije pozvali i rekli rukovodstvu banana drzave da se puste bez ikakvog razgovora i to je to, a dokaz da je sve isplanirano su prolsve siptara sirom kosova i makedonije....

jovica33

pre 9 godina

To sto se sinoc desilo na utakmici ne sme proci ne kaznjeno,i nadam se da je sada citav svet mogao da vidi i da shvati ko su i sta su ustvari ti Albanci,i da nismo mi ti koji su nekoga provocirali,vec oni!

duca

pre 9 godina

Sad je procedura sledeca!Uefa nas izbacuje zbog upada navijaca na teren,lose organizcije.Ako se bunimo mozda nas bombarduju.Sa druge strane Vucko ce da se izvini Albancima,da narodu smanji platu 40% da bi se izvilukli iz krize,jer je sad i evropska unija ljuta.Albanci ce da dobiju finansisku pomoc od evropske zajednice za pretrpljeni strah i to je to..

mirko i salko

pre 9 godina

Bata premjera Albanije pokazao je bati premjera Srbije kako se legitimise, a nasem vodji kako se bata koristi u diplomatiji Amerike.

ogi-cg

pre 9 godina

Al ljudi toliko su vas providno namjestili da to nije normalno,pa ovo je gore nego da su vas dobili sa 3-0 u sred BGD.Pa oni su garant ovo isplanirali znajuci da ce te da reagujete.

dzon travolta

pre 9 godina

da smo pregovarali morali smo dobiti nesto zauzvrat! ali mislim da smo dobili ... nije pregovor nego naredjenje.. ogromna razlika..

a sta ako?

pre 9 godina

A sta ako on stvarno nema nista sa dronom? Sta ako je neko odavde iscenirao celu stvar, ne bi li izbio incident, i ne bi li se opet rasplamsale nacionalisticke strasti?
Hiljadu puta smo se uverili u to kakva su gov... ti navijaci i da su spremni na svakakve podmuklosti.
Mozda ipak treba istraziti ko stoji iza tog drona.

Bob Sent Kler

pre 9 godina

Da li je ili nije ovaj covek upravljao dronom? Ako jeste, ovo je unapred pripremljena i sa predumisljajem izvedene akcija u sred prestonice u kojoj je moralo da ucestvuje vise ljudi i koja je umesto mape velike albanije mogla da sadrzi svasta, potekla je od samog vrha drzave i ovo treba da se tretira kao teroristicki akt i tako da mu se sudi pa makar imao i 100 americkih pasosa. Ako nije, pothitno ostavke u vrhu policije i bezbednosne agencije!

srbin

pre 9 godina

ma sta covek ima sa tim i bilo ko vucic vucic je kriv pa tako su mogli bombu da ubace i ubiju nekog znaci odgovornost sva je na vucicu i njegovom pajtosu skolovanom gosn ministru policije a albancima svaka cast sto su nam otvorili oci vazno je da se u srbiji hapsi zbog izjava na fejsu ...

sss

pre 9 godina

Trebalo bi da dodje vec jednom na dnevni red: zabraniti profesionalni fudbal u Srbiji. Iako volim taj sport, on u Srbiji to vise nije bar poslednjih 20 godina. Vise nam je stete naneo nego radosti! Treba ga igrati rekreativno, a onda politicari ne bi mogli da ga koriste u propagandne svrhe I licno mislim da bi nam svima bilo bolje. Ovo je bio blam da veci ne moze biti!

mlekadzija

pre 9 godina

Sa najnovijim dogadjajima smo dokazali da smo dotakli do dna na moju veliku zalost...strani ambaasadori osim sto kroje vladu, sada daju i dozvolu ko moze i ko mora da udje na fudb. stadion. Policija pregovara, razmatra, a cim se vidi amer. pasos i pusta osumnjicenog...da ne bi zvnili telefoni ujutro. OVO JE LAKU NOC SRBIJO DEFINITVNO....

beda od ljudi

pre 9 godina

Zasto bata nije dosao sa pasosem Albanije kada je tako ponosan na svoju zemlju? Obicni misevi i kukavice vecito u tudjoj senci.

pera pravdic

pre 9 godina

Kao po obicaju, po direktivi usa i eu-e.Dokle bre drzavo? Na kraju ce biti da je neka osoba Srpske nacionalnosti pustila avion. Nas ce da kazne i novcano i igranjem pred praznim tribinama i registtrovace rezultat 0:3.

udba

pre 9 godina

Dok se pripadnici bezbedonosnih sluzbi bave dinjem tegova kao obrazovanje, te raznim biznisima, i reketom, Albanci po Srbiji prave cirkus. Neobrazovan kadar na svim linijama ce nas kostati i drzave i nacije. Ima vremena da se jos moze nesto uraiti, ali od koga ocekivati da profesionalizuje sve to i da se amaterima i laiciima u bezbedonosnim sluzbama stane na put...

mile

pre 9 godina

Cemu ovolika tuga?

Albanci su pokazali da su jadni, da nemaju pojma sta je sport i da im je jedino stalo do jeftinih provokacija. Cak su krenuli da slave u Tirani kad su videli sve ono, drugacije ne bi znali da se poraduju.
Strani ambasadori ako su insistirali da puste alb. navijace sigurno nisu imali u vidu dron, nego ko vele, utakmica ce proci dostajnstveno sa navijacima na obe strane. Ne znaju oni naivni za divljacko ponasanje balkanskih plemena.
Nasa policija - kao po obicaju iznenadjena; A bas me zanima da li ce sprovesti istragu do kraja: zvuci mi neverovatno da je ovaj iz vip loze upravljao dronom. valjda ima nekih kamera, svedoka koji to mogu da potvrde.
I na kraju smatram da treba da ostanemo dostojanstveni i da ne nasedamo na provokaciju. Sami ce shvatiti koliko su jadni.

koj'god hoce

pre 9 godina

pusten!!!??? sramota !!!! ovo je dokaz da ne mozemo nista sami.da je nedaj boze ovo nki nas navijac uradio nasli bi 100 advokata da se brani.ovako ....sramota!

Stefan

pre 9 godina

Bilo bi lepo saznati koji EU ambasadori su intervenisali da se pusti albanska delegacija na stadion uprkos dogovoru da na ovoj utakmici nece biti nikoga iz Albanije, niti u Elbasanu nikoga iz Srbije.

DAmjanovic

pre 9 godina

@ (Nikola, 15. oktobar 2014 02:24)
Kakva konstatacija! Nesto se pravite ludi da nekapirate ili je nesto drugo po sredi? Bice da je ono, po starom srpskom obicaju, udri svoj na svoga?

sss

pre 9 godina

Trebalo bi da dodje vec jednom na dnevni red: zabraniti profesionalni fudbal u Srbiji. Iako volim taj sport, on u Srbiji to vise nije bar poslednjih 20 godina. Vise nam je stete naneo nego radosti! Treba ga igrati rekreativno, a onda politicari ne bi mogli da ga koriste u propagandne svrhe I licno mislim da bi nam svima bilo bolje. Ovo je bio blam da veci ne moze biti!

018

pre 9 godina

Opasan bezbednosni propust! Znalo se da je ovo utakmica visokog rizika, zaista su mogli onda i bombu da bace. Hitno utvrditi CIJI je ovo propust i KO su odgovorni. Ti ljudi vise ne zasluzuje da se bave tim poslom i da budu na tim polozajima.

Green

pre 9 godina

Generalno americki pasos je pasos sa posebnim tretmanom gde god da se pojavi,a pogotovo kod nas,da se desilo nesto jos strasnije nista se nazalost ne bi moglo,zato se sad uzdati u spoljnu politiku i policiju da ce odigtati kako treba.

Iandeb

pre 9 godina

@Stevan: Pogodio si u srz. Smesni smo totalno. Nikoga napolju ne interesuje sta je bilo na zastavi niti moze da skonta sta to zaista znaci za nas. Ono sto vide je inteligencuju Srbije maskiranu kao nindze , uletanje na teren, udaranje protivnickih igraca, zvizdanje himni, uzasna skandiranja (to se citira po zapadnim novinama) ...

Tako da je ovo pun pogodak za kog god neprijatelja Srbije koji je ovo uradio i uzasna sramota za one koji su organizovali tekmu.

Moja prva pomisao je isto bilo sto da je najbolja stvar zabraniti fudbal u ovoj zemlji, ali to nista ne bi resilo. Da je obezbedjenje bilo na nivou ovoga ne bi bilo. Da sutra pohapse i odloze na odredeno vreme da se hlade ove akademike sto su uleteli na teren, provokacija ne bi uspela.

Uros

pre 9 godina

@prekoOkeanskeDelije: da li je moguce da su tebi Vucic i Covic toliko isprali mozak da ti je i za ovo kriv Tole? Stvarno strasno... Na kraju ce jedino odgovarati onaj sto je izleteo ispred Strajnica... Kakav jad i beda od drzave i kakvi jadni beskicmenjaci od ljudi... A Bogdanovu bih za Djenovu dao 10 godina, ali sinoc bih bio sa njim na terenu, jer je tamo bilo mesto svakom normalnom coveku koji drzi do sebe!

x file

pre 9 godina

ovo je stvarno nevjerovatno. kako se samo neke gluposti desavaju u Srbiji...
sad ce nagrabusiti reprezentacija ni kriva ni duzna...kako se mogu unijeti takve stvari na stadion a utakmica navodno visokog rizika ?
Drugo brat premijera Albanije pravi ***** a njegov brat dolazi u posjetu koja je i te kako bitna za obe zemlje...sve mi ovo lici na nekakvo CIA *****.

Trovach

pre 9 godina

@Kortina...Pitam se samo da li bi ga americki pasos spasio da je umesto drona bila bomba, ili da je dron umesto zastave nosio bombu? I na ovo bi se moglo gledati kao na akt terorizma.

Nenad, Skopje

pre 9 godina

Zasto nasedate na jeftinu provokaciju i povrsno prilazite ovom dogadjaju sa utakmice!? Pogledajte malo dublje: Albanci su kao i uvek instruirani od drugog da izvrse prljav poso, opet od Amerikanaca. Brat Rama je bivsi direktor Sorosa za Albaniju, ima americki pasos, znaci radi za americke interese. I samo uz njihovu zastitu smeo je da ucini ovo, a poruka i motiv je da se kompromituje poseta Putina u cetvrtak. Sve je bilo lepo planirano i euforicno u Beogradu za ovu posetu, i sada sve je to u drugom planu. Ko ne vidi ovu konekciju izmedju vecerasnjeg nemilog dogadjaja i posete Putina taj je slep pri ociju.

Mihailo

pre 9 godina

Stiglo naređenje od Amerikanaca i odmah ga pustiše. Jadno i bedno, država ne postoji; ali to je nešto što ionako znamo od ranije...
Trebalo bi ovo što je preostalo od Srbije pokloniti Rusima da naprave nešto poput Kalinjingrada, prosto da se pretvorimo u veliku rusku vojnu bazu. Jedino na taj način će se sačuvati ber nešto od onoga što se nekada zvalo Srbija.

lesa

pre 9 godina

Pa čak i natofili i eurofili su večeras stavili prst na čelo i zapitali se kuda smo to krenuli? A narod će sa oduševljenjem dočekati Putina. Biće to nezapamćena parada! Ko zna zbog čega je ovo dobro, što se desilo!

loši momci

pre 9 godina

Nisam ni sumnjala da će biti pušten. Srbija ne može sebi da priušti da reaguje, čak ni kad je u pravu. To je naše tragično nasledje i bagaž koji vučemo iz devedesetih. Za nekih 10-20 godina verovatno ćemo čitati memoare savremenika ovog dogadjaja koji će tada, nakon što će se u narednim godinama ko zna šta sve ne ispodogadjati, pisati i o ovom dogadjaju i reći da su Srbi bili namagarčeni.
Ja se samo pitam kako će ovaj slučaj teške provokacije u sred Beograda da relativizuju i pravdaju? Mislim da će predstojeća vojna parada tek donekle uspeti da amortizuje ovaj udarac.

Car Dusan

pre 9 godina

Želim da čestitam ministru policije, načelniku Beogradske policije, a i celom rukovodstvu zemlje na ovoj važnoj državničkoj odluci. Zašto kvariti odnose sa prijateljskom Albanijom i hapsiti brata premijera Albanije, koji nam za par dana dolazi u prijateljsku i istorijsku posetu, zbog sitne provokacije koja se desila! Takođe, smatram i da će zvaničnici EU pozdraviti ovaj potez i da će ga, kao pozitivan primer tolerancije, uneti u sledeći izveštaj!

mala bara puna krokodila

pre 9 godina

Balkanci, braca po nacionalizmu i negativnostima. Da li je ikada neko cuo bilo koju pozitivnu vest sa Balkana? To je zasigurno nemoguce. Svi imaju pretenzije prema svima.

Coco

pre 9 godina

Zamolio bi ministra policije da podnese ostavku,ne osecam se sigurno posle ovoga,a vidim da on nije sposoban da obezbedi sigurnost.
(misterx, 15. oktobar 2014 08:57)

Pa sta je trebao da uradi? Da postavi protivavionsku odbranu na stadionu i oko njega?

Mika Sumikinen

pre 9 godina

Meni je totalno neverovatno da se ovaj narod i dalje pali na tupave provokacije. Da li je srpski mozak dostigao svoj maksimum devedesetih i nije u stanju da evoluira. Koga zabole za njihovu zastavu??

mare87

pre 9 godina

Gade mi se ovi botovi sto svaku situaciju koriste da pljuju po drzavi , na svakom ste clanku ne moze da se dise od vas svuda nadjete nacina da zatrpate komentare politickom propagandom , normalan komentar nemoze da se vidi. Ovo su situacije gde svi Srbi treba da disu kao jedno i da budu uz svoje fudbalere, drzavu i jedni uz druge.

bgd

pre 9 godina

Ponekad zavidim Kubancima i sličnim slobodarskim narodima jer makar nisu okupirani kao mi, ne moraju da gledaju kako ih svako ponižava kako mu se hoće. Jeste, da oskudevaju u nekim stvarima(uglavnom materijalnim), ali su makar slobodni i ponosni.
Mi današnji Srbi, smo samo bleda varijanta onih Srba koji su masovno ginuli pre 100 godina.
Ponižava nas ko kako hoće.

srbin

pre 9 godina

EU ambasadori u Srbiji rade šta hoće i u svakoj situaciji ponižavaju
Srbe u sred Srbije. Ovim nam pokazuju ko je gazda i na čijoj su strani i to milionima Srba ispred malih ekrana i onima na stadionu. Promovišu nam ideju velike albanije na najvulgarniji način, stavljajući nam prst u oko. Ovo jeste napad na Srbiju- što reče Maka i izazivanje reakcije srbskog naroda, da vide da li još dišemo ili smo pod totalnom anestezijom. (nije slučajno da ovaj ima američki pasoš).

Stevan

pre 9 godina

U ovom slucaju mi smo samo ovce za sisanje koji su naseli na jeftinu provokaciju koja je naravno planirana unapred, kako jedan dole rece povezano sa Putinovim dolaskom. Da ne bude bas sve tako ponosno i pobednicki. Stadioni su stvoreni upravo da bi se manipulisalo masom, i skretalo sa onih pravih problema u kojima se nalazi drustvo. Mene pored ovog skandala sa zastavom vise brine zasto je na stadionu bio Ivan Bogdanov, a svi dobro znamo koliko nas je taj decko kostao. Samo kad pricamo o novcu dobijenom igranju na EP, a da ne idem dalje reputacija koju reprezentacija ima na svakom mecu visokog rizika. Svi mediji su odmah prikazali tog lika, i automatski smo mi krivi, jos kad uzmes onu stolicu u obzir koja je zavrsila na Albanskom fudbaleru, dalje nema sta pricati. To samo pokazuje da nasa drzava nije sposobna da se obracuna sa nasiljem, cak ni da obezbedi mec visokog rizika. Bojim se da cemo protiv Danske igrati bez navijaca.

Milan

pre 9 godina

Citam i ne mogu da verujem.Pustice coveka koji je izazvao sav ovaj incident,a nase navijace koji su upali na teren ce sigurno procesuirati,plus pojedini Evropski zvanicnici su i pored zabrane zahtevali od nase policije da dopusti prisustvo Albanskih navijaca na stadionu.Neko rece da je Srbija banana drzava,a ja mislim da je banana drzava pojam za nas,jer nas .... ko kako stigne,zezaju nas gori od nas.Ovo bre nema ni u Somaliji.

Romanija

pre 9 godina

@Rade:Za ovo ne treba optuživati policiju , jer to ona nije mogla sprečiti. Letelica nije uneta u stadion , nego samo daljinski upravljač koji može biti veličine pakle cigareta , a uneo ga je lice koje ima Američki pasiš.Policiji treba čestitati što su iotkrili ko je upravljao letilicom. Policija je mogla bolje da reaguje i da ne duzvoli upad navijača na stadion , ado je velika greška jer ćemo zbog toga biti rigorozno kažnjeni.

vrlo prosto

pre 9 godina

Novac od albanskog kartela droge se ulaze da se jos jednom po ko zna koji put pogubi pola srpskog muskog zivlja. Sremski, prvi, drugi rat. Pa ko je papan taj ce nasesti ponovo. Koristi glavu. Kad god vlade zele da sakriju svoj los rad i nemaju kud, one odvuku narod u rat (za rat su potrebne dve strane, govorim o obe!).

Nenad, Skopje

pre 9 godina

Zasto nasedate na jeftinu provokaciju i povrsno prilazite ovom dogadjaju sa utakmice!? Pogledajte malo dublje: Albanci su kao i uvek instruirani od drugog da izvrse prljav poso, opet od Amerikanaca. Brat Rama je bivsi direktor Sorosa za Albaniju, ima americki pasos, znaci radi za americke interese. I samo uz njihovu zastitu smeo je da ucini ovo, a poruka i motiv je da se kompromituje poseta Putina u cetvrtak. Sve je bilo lepo planirano i euforicno u Beogradu za ovu posetu, i sada sve je to u drugom planu. Ko ne vidi ovu konekciju izmedju vecerasnjeg nemilog dogadjaja i posete Putina taj je slep pri ociju.

dragan

pre 9 godina

Najbolji odgovor na ovo je da svi izadjemo na sutrasnju paradu i iz sve grla pozdravimo Putina. Jer jasno je da su Amerikanci (brat alabaskog premijera) uradili uz osmisljavanje i odobravanje americkih specijalni sluzbi da se kompromituje parada.

drmr

pre 9 godina

Ako je ovo istina ova nazovi drzava treba da prestane da postoji!
to sto neko ima americki pasos znaci da je amnestiran od svega i svacega u ovoj evropskoj guberniji!!! evropski ambasadori naredili da se puste albanci na stadion,americki gradjani se pustaju zbog pasosa? Pa da to smo mi gubernija evrope i zapada!!

Kris

pre 9 godina

Ako Albancima prodje ovo sa provokacijom i izazivanjem incidenta i prekida,dobicemo opasan presedan pa ce uzimanje 3 boda "na strani" uz dron strategiju postati omiljeni sport na svakoj i imalo bitnoj utakmici visokog rizika

vest

pre 9 godina

Bolje ovako. Ali igra se nastavlja. Albancima ce verovatno dobro doci Jadransko more da idu u Evropu. Srbija bi trebalo da izadje iz takmicenja ukoliko Albanija nije izbacena.

Milan

pre 9 godina

E jesmo smesni, ko crtani film.
Ubacuju ih ambasadori iz EU, mi samo klimamo glavom ko konji na prazne jasle.
Hapsimo, pa pustamo, te zbog advokata, te zbog nema dokaza, a bice da je zbog ambasadora.
Covek provozao dronic po sred stadiona i nikom nista, mgao je bombu da baci, verovatno to tako moze i na stadionima sirom EU.
Ocigledna organizacija da se prekine mec. Opet Ivan Bogdanov na terenu!? Neverovatno!!! Slucajno?
Dron sa crkve. Pa ko se to popeo na zvonik crkve u 22h?! Albanac neki? Malo sutra.
Ma bre smesno, zalosno, bljutavo...

Gajger

pre 9 godina

Očigledno da je u ovo neko sa Zapada debelo umešan.
(Milan Šuka, 15. oktobar 2014 08:30)

Da li ti ime Majkl Devenport nešto govori? Meni da, i to mnogo!
A o "dobrom čoveku" Kirbiju neći ni da govorim...

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Tresla se gora, rodio se mis. Na kraju nije poznato ko je upravljao dronom, ali je itekako poznato ko je slomio stolicu o ledja albanskog rezervnog igraca i ko ih je jurio do tunela.

Bez obzira na sluzbenu registraciju meca (koju svi slutimo) vrh MUP - ukljucujuci tu i Ivicu - mora da podnese ostavke pod hitno. Lakrdija je da pored 2000 policajaca i u okolnostima ugrozenog integriteta, igrac mora da skida zastavu sa drona, a da par minuta kasnije pored tih 2000 do grla naoruzanih nesmetano prolece isti lik koji nas je direktno kostao 3 boda pre 4 godine.

Drugo, FSS kao savez direktno odgovoran za bezbednost odigravanja utakmice takodje mora da se nadje na tapetu. Da smo mi normalna zemlja i da zbog ove gluposti Tole konacno padne, pa da i bude neka vajda od izgubljena tri boda i jos jednog EP bez nas. Ovako, vec od danas se svi posipaju pepelom, a od prekosutra - nikom nista. Oni siti, a mi uvredjeni :-)

pedja

pre 9 godina

'ајде да то овако сагледамо,неемотивно,већ,државотворно.озбиљна држава,са озбиљним институцијама и људима, који нису марионете,а нажалост,такви су нам сви,од главе до репа,пре самог инцидента,размотрила би,све могуће опције и адекватно се припремила.то код нас није тако.приватна прћија,пар хиљада хоштаплера,наспрам свих нас,још једанпут нас је "изненадила" својом способношћу,коју ми сви плаћамо.ово је могло лагано да се спречи,пар полициских,или,војних летилица,мониторинг територије око стадиона и решен проблем,у зачетку.има сад и једно шкакљиво питање.контраобавештајци.кажу да их имамо.па господо,нађите рекламну агенцију,која је дебеле паре узела,од амера,шиптара и трулежи коју зову ЕУ,која је овај "перформанс" организовала.није тешко,само,кад би се хтело и смело.

Морава и брда

pre 9 godina

Ово је била чиста терористичка диверзија.
А шта да је ДРОН био "наоружан", а стадион пун, још је ту и председник Србије?
Службе безбедности да се технички опреме за спречавање терористичких акција.

Ово је провокација пред Војну параду и доласка Путина.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Srpskom plivaču Čaviću je oduzeta medalja zato što je na pobedničkom postolju imao majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija". Zapadni forumi su rekli da je to nedozvoljeno mešanje politike i sporta, koje se sankcioniše.Molim lepo, naši državni organi imaju presedan, na koji moraju da se pozovu i zaštite Srbiju, naravno, ako žele, i ako smeju da štite Srbiju.

Mica iz kafica

pre 9 godina

Ok sad me bas zanima koja belosvetska zavera radi opet protiv srbije
Nevjerovatno koliko narod u srbiji voli komplicirati jednostavne stvari
Kojih 3:0 za srbiju.koji su vam argumenti
Cinjenica je da su navijaci uletili na teren i napali igrace
Valjda vam ke jasno da ni trener ne smije ulaziti na travnjak
Policija tuce albanski strucni stozer u tunelu
Navijaci napadaju albanske igrace
Policija uhice albanske zvanicnike bez opravdane sumnje
igor bogdanov opet na utakmicama
Cijeli stadion na balkanskom nivou (citaj balkanskom)
Cinjenica je da se balkancima godinama gleda kroz prste zbog
Nogometne nekulture ali mi nije jasno zasto
Nit igramo nekakav atraktivni nogomet nit imamo neke zvijezda
Pa da je neka lova u igri
Sve u svemu jad cemer i tuga

neopravdano

pre 9 godina

Ja onog Stefanovica ne mogu ocima da gledam, ali je neverovatno kako svi vde traze njegovu odgovornost.
Prvo brata je pusten po naredjenju Vucica, da li mislite da je ko smeo uopste da ga pretresa i da mi nadje spravu za upravljanje dronom.
Po naredbi Vucica je i pusten, price da je razlog americki pasos su najobicnije nebuloze.Kakve veze ima ciji je pasos, nije dosao kao Amerikanac da navija za Albaniju.
A sto je najgore taj isti posteni i htrabri Vucic cuti kao zaliven od sinoc.Jos potura neke bezveznjake da pricaju da je to napad na njega i njegovu porodicu.sto dolazi Putin.I vrapci na grani znaju da je on zadnji covek na svetu zbog koga Putin dolazi.
Jesu jedini oni gradjani Srbije, ili nas ima jos 7 miliona.

Sinisa

pre 9 godina

Kako to da dozvolimo da nas nameste tako, bruka ziva ,ako smo nesto imali , to je diplomacija , da nam spuste ovako sa tehnologijom , to je nedopustivo , sta je ostalo od jadne Srbije , i Albanci nam daju cyber lekciju...

Dule

pre 9 godina

Cilj je i bio da se prekine utakmica. Ta letelica je pustena da se isprovociraju srpski navijaci. Albanci verovatno misle da ce tako dobiti 3 bodova bez igre, a da ce Srbi biti kaznjeni. Ko je mogao da predpostavi da ce sve to tako perfidno da izreziraju. Sada je sve postalo politika. Umesan je brat njihovog premijera, umesan je verovatno i njihov savez. Tesko je reci sta ce UEFA odluciti. Sve u svemu, jako prljava i perfidna stvar.

veerghoen

pre 9 godina

Ми више нисмо држава. Пупине, Тесла, Милоше, Лазаре, Александре, Живојине, Душане извините....

Nikola

pre 9 godina

Uhapsite mene, evo ja cu da robijam umesto Rame. Nisam bio na stadionu, nisam uneo droid, al' nema veze... I onako ce posle da kazu da sam bio i da sam ja uneo droid, a da je Rama samo veliki ljubitelj fudbala.
Laku noc Srbijo.

Benny Hill

pre 9 godina

Dron pušten i upravljan van stadiona od grupe navijača Albanije sa prebivalištem u Švajcarskoj,kao osveta za to što nisu dozvolili navijačima da dodju u stadion.Ima i dokaze(fotografije) ,kako ga puštaju u Facebook.Kad počela panika pobegli odmah i več bili u Hrvatskoj granici prešli bez Problema i nastavili dalje za Švjacarsku.Ovo zvuči absurdno da čovek iz VIP Lože upravlja Dronom koji se pojavio ni ot kuda.Sad svi sad imaju telefone sa kameron,i hočete reči niko nije primetio i nema dokaza da Ovaj Rama to uradio?!

Neverujem

pre 9 godina

Ne znam kako vi, ali ja sam se sinoc osecao ponizen kao nikad do sad. Znam da je ovo provokacija na koju se loze samo nezreli i zatucani umovi, znam da imam dovoljno godina i dogadjaja iza sebe da ovo ne bi trebalo da me dotakne uopste, ali... ipak se osecam kao je dosao najcrnji klosar kod mene kuci, lupio mi samar, obavio veliku nuzdu na sred dnevne sobe, i mirno otisao nazad u svoju rupu.
Ukratko.

luka

pre 9 godina

Ocigledan scenario. Cela prica je jako dobro osmisljena, da cemo na kraju mi izvuci deblji kraj. Da nekoliko dvogramaca sa tribine nije utrcalo na stadion i napalo igrace albanske reprezentacije, sve bi bilo drugacije i bolje.. U nasu korist, naravno... A ovako bojim se da ce oni odneti tri boda i pobedu na svim ostalim poljima, posto ovde definitivno nije sport u pitanju.

Legionar

pre 9 godina

Toliko o ozbiljnoj drzavi o kojoj prica A.V.I sta sada,neke ljude hapse zbog FB statusa,a ovog nesmeju zbog izazivanja nacionalne mrznje.
Mi drzavu nemamo.

Deki

pre 9 godina

Ti kvadkopteri imaju ugradjene kamere i u principu mogu da se navode i sa udaljenije lokacije u odnosu na lozu stadiona, a mislim da moze i da im se programira putanja leta unapred te se krecu bez stalne direktne radio veze.
Ako se ne dokaze da su upravljali njime iz loze, eto nove blamaze. Opet ako se dokaze da jesu sto ih pustise?

Jefferson rooftop

pre 9 godina

Ako je stvarno odgovoran, a pusten je nakon 40 minuta, ne treba da nas cudi sto na nas gledaju kao na gomilu klovnova. Ukoliko ima diplomatski status, trebao je biti proteran po kratkom postupku, a svi pratioci bez statusa zadržani u pritvoru u okviru zakonom predvidjenog roka.

kris

pre 9 godina

e sad Presedniče ,Premijeru ili će te biti polikanti ili drzavnici,sad da vidimo da li imate petlju da ne kazem nešto drugo za ozbiljan drzavnički potez..da otkažete gostoprimistvo Albanskoj ambasadi i dati im rok da napuste zemlju,činimi se da čak nemate PETLJU ni za demarš!Dokazite da smo drzava,da imamo stav,nacionalni interes,ponos!Uradite bilo sta da znam da ste dostojni tih funkcija...ili ste ipak samo...

Vlad

pre 9 godina

Kao i uvek treba postaviti pitanje kome ovo odgovara ? Kad nadjemo odgovoro na to pitanje znacemo ko je iza ovoga...
Realno, za ovako nesto treba planiranje i svrha. Cini mi se da bankarska elita sipa barut svuda, sad samo treba da ga zapale!

two scars

pre 9 godina

Vrh drzave pod hitno da reaguje jer ova provokacija direktno vredja i ne samo vredja, kako mene tako verujem i velikog dela nase populacije, a i gradjane Makedonije i Grcke, jer je ono bila zastava ne albanije nego velike albanije.

bananamen

pre 9 godina

Pusten, jos ce da podeli milion igracima za pobedu 0:3 kakvi smo mekani.. Nadam se da gresim, ali neke stvari prevazilaze fudbal, nece mi biti krivo ni ako se desi!

SRBIJA!

all.pristina

pre 9 godina

Srbija insistira da se mec organizuje bez gostujucih navijaca. Albanija posle preporuka UEFE prihvata predlog. Zastava se pojavljuje na teren , navijaci ulaze na teren i tuku gostujuce fudbalere . Podseticu citaoce iz Srbije da je ne tako davno u Tirani boravio Patrijarh srpski i da se grupa mladica iz Srbije slikala svojom srpskom zastavom koliko im je bila volja a da nikome to nije zasmetalo. Uostalom ko je i zasto zabranio koriscenje albanske zastave na utakmici , dali su iz FSS znali da ce ako se bilo kakvo albansko obelezje pojavi doci do nereda. Ako niste u stanju da organizujete jednu sportsku priredbu onda je to vasa krivica. Zvanicno albanskih navijaca nije bilo , pa vi vidite sad ko ce izvuci deblji kraj od UEFE. Pozdrav

iNDEX

pre 9 godina

MAKEDONSKI ALBANCI iz Skopja, organizirani u skupinu Shvercerat (Šverceri), koja prati reprezentaciju Albanije, "preuzeli su odgovornost" za provokaciju s dronom koji je za vrijeme utakmice Srbije i Albanije u Beogradu iznad stadiona Partizana nosio zastavu Velike Albanije. hr

http://www.index.hr/sport/clanak/sverceri-iz-skopja-se-hvale-mi-smo-u-beogradu-vozili-bespilotnu-letjelicu-sa-zastavom-velike-albanije/777568.aspx

Nebo

pre 9 godina

Poslali ga Ameri, uoci posete Putina, da nam poruci da ce pustiti Albance sa lanca ako se pridruzimo Rusima. Nejasno je zasto je pusten, pa sta ako je americki drzavljanin, jer to znaci da oni mogu da krse zakon zato sto su iz Amerike. E Srbijo jadna si, sta radi nasa policija, kako su dozvolili da navijaci udju na teren, kako su dozvolili da neko donese zastavu, kako su dozvolili da puste brata premijera ako je kriv, umesto da pokazemo silu i da ovde ima nekog reda mi nista, sta radi Bogdanaov na terenu i na utakmici uopste, njemu treba dozivotno zabraniti ulazak na sportske priredbe, ko ga je pustio. Realno i nas ce kazniti, ali nadam se i Albance

Milenko

pre 9 godina

Jos jedan dokaz da smo banana drzava, strani protektorat. Pusten je na mig americkog konzulata. Kad je nasa policija zadrzala albanske navijace na granici, strani diplomati su intervenisali da ih puste.

D61

pre 9 godina

Isprovocirao?! A četničke i anti-albanske parole su, recimo, isprovocirele njega?! Čovek je šmeker, možemo da ga mrzimo. I zahvalimo sluzbama bezbednosti na propustu, Putin će, jos jednom, ozbiljno da razmisli treba li mu parada u nekakvoj selendri na Balkanu...

Dr

pre 9 godina

Nazalost izbor malih drzava pada na ponos i bombardovanje ili zivi mirno kao mis. Videli smo i jedno i drugo. Iskreno, onako decije "Ja ne bih da nas opet bombarduju" ...

Sarplaninac

pre 9 godina

Ma ne, to nisu oni isti koji su pre nekoliko meseci ubili zandarma u sumi (dok su krali nasu sumu),
Ma ne, to nisu oni koji pale nase crkve,
Ma ne, to nisu oni koji pisu grafite u Visokim Decanima,
niti su to oni koji su proterali 250.000 srba sa Kosova i Metohije.
Mi smo krivi, recite to svetu molim vas da vam ne zamrznu pregovore!!!!!

zoran

pre 9 godina

Kako vam vec nije jasno da Bogdanov radi za policiju..>!!! Takav shljam radi za razne strukture u nasim organima bezbednosti. Nije jedini. Ima tu jos Zvezdinih i Partizanovih "vodja". Sve je to shljam koji prima platu od drzave. Jednostavno mi smo beda od zemlje i trebamo toga biti svesni.

Takodje, u vezi ovog drona nije bas sve jasno. Sumnjam da bi ovaj brat bas toliko rizikovao, jer bi se primetilo u sekundi da ima upravljac u rukama i moglo se spreciti. Sigurno su iz obezbedjenja ga posmatrali sve vreme. Mene ne bi zachudilo da su neke nase strukture to uradile , te jos vishe narod okrenule Rusiji. Fudbal je tu najmanje bitan.

Ovaj tip drona ima domet nekih 500m. Znaci moglo se upravljati van stadiona...iz nekog kombija, automobila. No, vidi se da nema kameru, a jako dobro je naciljan da leti bas preko terena. Sve u svemu, dobro organizovano sto me dovodi u sumnju da je brat Premijera mogao to da uradi.

NIkola

pre 9 godina

Mediji u region I sire pisu o ponizenju Srba u sred Beograda kao o velikoj kazni koja ocekuje FSS. Ono sto je interesantno je da pisu I o tome kako su albanski igraci pokusavali da smire situaciju ali su Srbi nastavili sa provokacijama. Po ko zna koji put su nas dobro nasamarili. U principu to vise govori o nasoj gluposti I naivnost nego o njihovom bezobrazluku.

jovica33

pre 9 godina

To sto se sinoc desilo na utakmici ne sme proci ne kaznjeno,i nadam se da je sada citav svet mogao da vidi i da shvati ko su i sta su ustvari ti Albanci,i da nismo mi ti koji su nekoga provocirali,vec oni!

slovenac

pre 9 godina

Ne dajte se, braćo Srbi! Svi Balkanci znamo da Albanci na toj utakmici nisu imali ama baš nikakve šanse, vi bi ih nakantali i idete dalje. Zato su mali gubitnici smislili prljavi plan i sa običnom krpom vas izazvali a vi pristali na provokaciju i izgubili šansu da ih fudbalom razbijete na terenu. Nemojte se sekirati i gubiti glave, pa vidi svako ko hoće šta se tu desilo. Pokvarena albanska provokacija, o fudbalu nemaju pojma i to je bio najprljaviji i jedini način da vas zbune. Drugi put sačuvajte mirne živce i nakantajte ih tako kao što zaslužuju. Albanci i fudbal - my ass! Napred Srbija!

Ratko

pre 9 godina

Ma znate sta po..m se na drzavu! Ej dodje vam Albanac iz SAD i napravio cirkus a vi ga pustate! Postoje izjave ljudi iz loze koji su ukazali na doticnu osobu da upravlja sa letelicom. Kako te drzavo nije sramota pa da li ti premijeru imas obraza da pod pritiskom pustite coveka koji je hteo mozda i masakar da napravi! Mene cudi kako su Albanci zivu glavu izvukli sa terena i odajem priznanje navijacima sto nisu masovno posrnuli na teren i mozda nekog tesko povredili ili ubili. Ej zastavu fasisticke Velike Albanije sve sa slikama njihovih ubica Srba vam provozali na stadionu JNA pred velikom scenom. I jos ste povili rep sram vas bilo! Ja zelim i trazim da nas debelo kazne mi za bolje i nismo!

ii

pre 9 godina

Pitanje je ko je postavio dron,gdje i kad.pitanje otkud ivan bogdanov na stadionu.pitanje ko je upravljao dronom ako je ovaj pusten.pitanje otkud navijaci na terenu ,pirotehnika 5 minuta prije drona.bojim se da bi i bez drona bio prekid.

Tarzan

pre 9 godina

Gde su bile BIA, VOA, VBA... i sve druge bezbedonosne sluzbe koje imamo i debelo placamo??? Nisu znale da ce se tako nesto desiti? Znaci da su sve zajedno totalno nekompetentne za ono sto bi trebalo da rade. Ili su znale ali nisu smele da preventivno reguju jel' je neko "zabranio" da reaguju? Pa ko onda upravlja svim ovim sluzbama, jel' onda ispada da to nije Beograd?
I taj dasa sa americkim pasosem... ako je istina da je kod njega nadjen daljinski upravljac.. ima americki pasos i u zemlji Srbiji mu niko nista ne moze??? Kao sto je okacio tu zastavu tako je mogao da okaci za taj dron i kapsulu sa otrovnim gasom, nekim bioloskom oruzjem... i ko zna sta jos!!! Znaci, imas americki pasos i u Srbiji mozes da radis sta hoces a zakon i drzava Srbija ti ne mogu nista??? Alooooooo!!!!!! Albanci sa juga godinama ne placaju struju i komunalije, sto svi znaju, a meni ce sutra da plene stan za dug za Infostan ili RTS od 1000 dinara!!! Srbija je svima majka samo je Srbima maceha!!! Srbi u Srbiji su gradjani drugog/ili mozda cak i treceg reda.. ova drzava im je uzela sve a sada im uzima, u ovakvim situacijama i ono malo casti i samopostovanja koje je preostalo. "Samara" nas ko kako i kada hoce i stigne a mi se samo smeskamo i jos cemo da kazemo hvala???
SRBIJO NE ZASLUZUJES DA POSTOJIS!!! I TREBA DA NESTANES!!!

@

pre 9 godina

(Petar Markovic, 15. oktobar 2014 09:00)

Petre, kad ljudi rade svoj poso kako treba onda ne valjaju, upotrebjavaju prekomernu silu,pa slede odkazi i prozivanje na sva usta,a sada opet nisu dobri sto nisu reagovali. nece ljudi vise da stavljaju svoju glavu u
torbu.
Da je drzava neka kako ti kazes, ne bi dozvolila ovakav blam i ponizenje. I ne bi pustila ovog da ode kuci tek tako bez obzira ciji pasos ima.

Guzonjin sin...

pre 9 godina

Još jedno poniženje za ovu banana državu.
Znao sam još sinoć da je priča o hapšenju lažna i da će taj biti na slobodi u roku od odmah.
Šta drugo očekivati od marioneta, koji se već godinama smenjuju na vlasti, a politiku im određuju u stranim ambasadama.
A ovi naslovi su tek smejurija prvog reda, čuj pušten nakon "pregovora"?
Kakvi pregovori i bakrači, dovoljno je bilo da pokaže američki pasoš i tu je bio kraj svih razgovora.
Sve je odlično smišljno i režirano, a Srbija kao po pravilu zatečena i nespremna.
Za bolje i nismo, kad svaka belosvetska šuša može da briše pod s nama.

Avione baci nam dron-bone....

pre 9 godina

A onaj Bogdanov se švrćka po novoj travi partizanovog stadiona kao narodni heroj...
Kakva blamaža za obezbeđenje, policiju i žandarme koji sinoć sigurno nisu bili iz Niškog odreda...
P.S. Svi da podnesu ostavke, da se ne brukamo više pred celim svetom...

sima

pre 9 godina

CUDAN, CUDAN, CUDAN IZRAZ: "PREGOVORI" ????
Od kada to policija pregovara sa onima koje je vec uhapsila/privela.?
Da su otimicari koji drze taoce pa pregovarju i shvatio bi, ali ovi svi su vec bili privedeni [pitanje je dali i uhapseni].
A onda su svega 40 minuta kasnije pusteni da odlete kucama u Tiranu tj nisu zadrzani ni 24 sata koliko su mogli bez optuznice.

Ili je neko treci upravljao tim dronom ??

rico_suarez

pre 9 godina

Policijski spin. Da bi ublazili svoju blamazu i ocigledan propust, pustili su vijest da je navodni krivac munjevito uhapsen. Covjek je pusten jer ocito nema veze s ovim. Da ima, sigurno bi ostao u pritvoru cak i da je americki drzavljanin. Naravno, da bi prica bila uvjerljiva bez provjere i sa optuzbom su je odmah plasirali rts i ostali mediji. Ovako ispade kao krivac pronadjen, ali ga morasmo pustiti jer velike sile to zele. Prilicno naivan pokusaj spina jedne velike blamaze.

cofi95

pre 9 godina

Ocekujem ostavku ministra Stefanovica. Prvo, na onom dronu je mogla i bomba da bude. Drugo, pored onoliko nindza kornjaca na stadionu navijaci ulete u teren. Trece, ako ministar policije pusta coveka koji kaze "Imam americki pasos, ne mozete mi nista" na slobodu nakon sto je to rekao, onda nema sta da trazi na toj poziciji. Plus, pustanje Rame se moze okarakterisati kao saucesnistvo u zlocinu. Tako da gosn. Stefanovicu (da vas ne nazovem drugim imenom, ali mi nece odobriti komentar), ako imate trunku morala (kao sto nemate), podnecete ostavku vec danas.

cucuruzijada

pre 9 godina

Pozdrav svima !! ja sam Hrvat iz Zagreba,koji prati sport i sve sportske portale ,pa ču dati svoje mišljenje na ovu ružnu situaciju od sinoć o kojoj bruji cijeli svjet!!! 1. organizatori utakmice i vaša policija nije ništa kriva ,jer oni su unutar stadiona odradili posao. 2. koju to zastavu igrači albanije brane na terenu ,te se tuku i otimaju je ! pa to je lažna ,nepostoječa zastava neke nepostoječe velike albanije!3. izbaciti albaniju iz nogometa na 2 godine neigranja i to odma i 3 boda svakoj repki u vašoj skupini kvalifikacija !!!4.dobro je prošlo kako je moglo biti,nadam se da če UEFA i FIFA ovoga puta biti malo pametnija!!! pozdrav susjedi i sretno u nastavku kvalifikacija !!!

Dimitrije Paunković

pre 9 godina

Posle sinoćene blamaže koju smo kao nacija doživeli u sred Beograda! Imam samo jednu poruku za Nikolića, Vučića, Dačića, Stefanovića...

OOOSTAVKEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

nasa bruka

pre 9 godina

danas sto se sad prica,prica se, sutra se sve zaboravlja. ministar policije morace nekoga da kazni,da bi sebe opravdo,uhapsice nase navijace koji su hteli da otme nasu bruku,a onaj koji je to napravio priveden,popio kafu sa pandurima,i prvim avionom otiso kuci ! EJ SRBIJO,BEDNA SI MI

Mitko

pre 9 godina

Taman pomislim da nema gorih politicara od nasih (Makedonija), Srpski politicari uspeju da me ekspresno razuvere u to.

Tesko nama a i vama. Ne mozemo da izadjemo na kraj sa jednom nepismenom bagrom. Izgleda imamo previsoko misljenje o sebi...

duca

pre 9 godina

Sad je procedura sledeca!Uefa nas izbacuje zbog upada navijaca na teren,lose organizcije.Ako se bunimo mozda nas bombarduju.Sa druge strane Vucko ce da se izvini Albancima,da narodu smanji platu 40% da bi se izvilukli iz krize,jer je sad i evropska unija ljuta.Albanci ce da dobiju finansisku pomoc od evropske zajednice za pretrpljeni strah i to je to..

Green

pre 9 godina

Generalno americki pasos je pasos sa posebnim tretmanom gde god da se pojavi,a pogotovo kod nas,da se desilo nesto jos strasnije nista se nazalost ne bi moglo,zato se sad uzdati u spoljnu politiku i policiju da ce odigtati kako treba.

wulfi, pamet u glavu

pre 9 godina

Albanci su uvek bili sitni provokatori koji se kriju iza necije zaledjine. Ovaj Rama je samo pokazao doslednost, sitna, kompleksaska provokacija i posle sakrivanje iza americkog pasosa. Ono sto je tragikomicno je da se tako ponasa pripadnik albanske "elite", brat premijera, sto pokazuje da je svest Albanaca negde u rangu osnovne skole kada se i pripadnici "elite" pale na velikoalbanske zastave i na ovakve sitne provokacije.
P.S. Ako i posle ovoga drugi Rama dodje u Beograd, ja vise nemam dilema PROTIV koga cu glasati na sledecim izborima, i to nece promeniti ni deset maketa "beograda na vodi".

Srbijanac_Bg

pre 9 godina

Bojim se da bolje nismo ni zasluzili, pola dece nam ne zna ni sa kojim drzavama granicimo, a spremni smo da glumimo neko srpstvo i junaštvo.
Za nas su Srbi iz RS, CG, KiM, Hrvatske izmislili pojam srpstva!Sramota

mile

pre 9 godina

Cemu ovolika tuga?

Albanci su pokazali da su jadni, da nemaju pojma sta je sport i da im je jedino stalo do jeftinih provokacija. Cak su krenuli da slave u Tirani kad su videli sve ono, drugacije ne bi znali da se poraduju.
Strani ambasadori ako su insistirali da puste alb. navijace sigurno nisu imali u vidu dron, nego ko vele, utakmica ce proci dostajnstveno sa navijacima na obe strane. Ne znaju oni naivni za divljacko ponasanje balkanskih plemena.
Nasa policija - kao po obicaju iznenadjena; A bas me zanima da li ce sprovesti istragu do kraja: zvuci mi neverovatno da je ovaj iz vip loze upravljao dronom. valjda ima nekih kamera, svedoka koji to mogu da potvrde.
I na kraju smatram da treba da ostanemo dostojanstveni i da ne nasedamo na provokaciju. Sami ce shvatiti koliko su jadni.

Vladimir

pre 9 godina

UEFA treba kazniti FSS za organizaciju (baklje na stadionu), odgovoran za red na stadionu mora biti isto kažnjen.
Reprezentacije Srbije i Albanije kazniti sa nula bodova za oba tima i tek onda se neće isplatiti ni jednoj strani da isprovocira 3:0 i tri boda bez igre i golova.

Maximus

pre 9 godina

Pa naravno da je pusten, pustili su ga oni koji su i urgirali da se uopste pojavi na stadionu da bi uradio to sto im je trebao da uradi.A ministri sa placenim diplomama samo cute i gledaju...

dejo

pre 9 godina

Šta pričate ljudi. pa covek nije ni kriv ni dužan. uhapšen pod sumnjom i odma se dokazalo da je nevin. a vi bi po srpskom čim je neko sumnjiv i kriv je???

Petar Markovic

pre 9 godina

Kada treba da se reketira i otima nase sluzbe su na prvom mestu a kada treba da rade svoj posao za sta su placene onda ih nigde nema. Ovaj je dronom mogao da spusti sta god hoce na stadion bez ikakvih problema. Toliko o nasoj policiji. Da je ova drzava kako treba svi bi trebalo da budu smenjeni a kompletno ljudstvo koje je obezbedjivalo stadion bi trebalo da bude trajno udaljeno sa posla.

beda od ljudi

pre 9 godina

Zasto bata nije dosao sa pasosem Albanije kada je tako ponosan na svoju zemlju? Obicni misevi i kukavice vecito u tudjoj senci.

Vjenceslav

pre 9 godina

Mogli su tako i bombu da spuste u masu.
(x, 15. oktobar 2014 04:45)
Slažem se ''X''. Zdravorazumski gledano ovo je veoma uznemirujuća mogućnost sa potencijalno smrtonosnim slučajevima. DRON se može spustiti na biko koji stadion, sa bilo kakvom eksplozivnom napravom. Može se teoretski spustiti i na bilo kakvu paradu-proslavu, a tu dolazimo do ''teorija zavjere''. Nadam se da ovo nije bila generalna proba za ONU paradu sa Vladimirom kao gostom. To bi bilo jako loše za sve nas. Oprez je majka mudrosti. Pozdrav iz ZGB.

bojan

pre 9 godina

uhapsiti sad tog sto ga je pustio, pa jel smo mi drzava kako nam pricaju svaki dan na TV-u ili sta smo, godpodo ako ste nesposobni a videli smo sinoc da jeste imajte bar malo obraza pa podnesite kolektivnu ostavku, tesko nama sama jer vise nema ko ni da vas zameni, za 25 god smo vas sve videli na delu i na zalost po narod svi ste nesposobni, a za ovo sinoc ministar policije i sluzbe zaduzene za bezbednost na utakmici odmah mora da budu razresene svih duznosti

Zmago

pre 9 godina

Da se oglasi ministar policije Stefanović i da saopšti na konferenciji za štampu:

1) Da li je policija pronašla upravljač za dron kod albanske delegacije?
2) Kod koje osobe je pronašla upravljač?
3) Ko su zvaničnici EU koji su vršili pritisak da se albanski navijači puste na meč?

Ili će sprdnja i dalje da traje sa igranjem političara i državnih činovnika...

cico

pre 9 godina

Zaista INTERESANTNO
Zabuna i 'pregovori' koji su trajali 40 minuta
Od kada to policija 'pregovara' sa onima koje privede na informativni razgovor?
A sve: privodjenje, 'pregovori' i pustanje da idu svojim kucama u Tiranu jetrajlo svega 40 kinuta

Sa druge strane, ovo sa bezpoilotnom letelicom bez obzira na njenu velicinu, a koja je umesto zastave mogla nositi bombu, bojni otrov,.., je ogroman samar nasoj policiji/zandarmima, BIA, VBA i radi ovoga bi ministar policije mozda cak trebao premijeru ponuditi svoju ostavku

micko

pre 9 godina

Ajde mi lepo da stavimo drzavu na licitaciju pa ko vise ponudi neka je uzme a mi neku sicu da pokupimo... Mnoge drzave nazivaju banana drzavama, mi ni to nismo, mi smo jos gori... Nasa drzava ne ume da omete dron u centru beograda, ne umeju da zaustave huligane da upadnu na teren, uhapisili pa odmah pustili coveka koji je izazvao incident...

Mi smo jedna smejurija... Mislim da nema drzave u svetu koja ima manji uticaj od nas...

A sto se utakmice tice, i treba nas kazniti... Prvo, albanci isto zasluzuju kaznu, ko god je to organizovao a zatim igraci albanije koji su prvi napali nase... to je blaza kazna za njih... A mi, pa normalno da ce nas kazniti, ako ti ne umes da zaustavis navijace da upadnu na teren na utakmici visokog rizika onda dovidjenja...

Kako su mudro ovo odigrali albanci, uzece nam 3 boda kod kuce... A mi pajseri bili pajseri ostali...

Vopi

pre 9 godina

Prvo ih uguro na stadion ambasador EU a sad pusten jer je "doslo do zabune". E Slobo oprosti nam za sve ovi znaju samo da podviju rep pred gazdom grama ponosa oni nemaju.

Jelena

pre 9 godina

Терористу пустили...пустили би га и да није имао амерички пасош, а овог нашег јадовца који је рекао "вучићу педеру" стрпаће у затвор на 10 година,и његовог брата рођеног, брата од стрица,од тетке,целу фамилију ће да му растуре...наши праведници...наши представници власти...свеци...

slobodan blok70

pre 9 godina

pretpostavljam da americki ambasador nebi imao nista protiv da dron leti iznad njegove rezidencije, njegovog travnjaka ili njegovog automobila. zao mi je sto ne mogu finansijski to izvedem, da se igram u vazdusnom prostoru rezidencija EU ambasadora pa da posle pregovaram sa policijom. bas je milina ziveti u mickey mouse drzavici.

A sve je to "samo" sport

pre 9 godina

"Iako se nezvanično moglo čuti i da je uhapšen,"
Vi novinari niste nikakav izuzetak od stanja u našoj državi.
"Nezvanično" ste i VI kao i većina ostalih stavili "hapšenje" u udarnu vest.
Naravno sami sebi dajemo autogolove kao i uvek i ne ispadamo smešni nego to stvarno i jesmo.

turista

pre 9 godina

Ponekad zavidim Kubancima i sličnim slobodarskim narodima jer makar nisu okupirani kao mi, ne moraju da gledaju kako ih svako ponižava kako mu se hoće. Jeste, da oskudevaju u nekim stvarima(uglavnom materijalnim), ali su makar slobodni i ponosni.
Mi današnji Srbi, smo samo bleda varijanta onih Srba koji su masovno ginuli pre 100 godina.
Ponižava nas ko kako hoće.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bgd, 15. oktobar 2014 02:39)
Letos sam bio Engleskoj u poseti kod jedne porodice srednje klase. Nisu levicari vec vise centar, nekako konzervativno-humanisticki orjentisani. Clanovi su udruzenja prijateljstva sa Kubom. Zainteresovalo me zasto- i odgovor je bio zato sto su dosljedni, iskreni, skromni i drze se svojih principa.
Ljubazno su izbjegli da iskazu misljenje o balkanskim narodima - Svuda ima losih ljudi -rekose...

Da zavrsimo unistenje koje je odavno pocelo

pre 9 godina

Ovo je dno dna,na ovakvim primerima se pokazuje država a mi je odavno nemamo. Izgubili smo Kosovo,sutra cemo jug Srbije i Sandžak itd... I na kraju ostat ce Beogradski pašaluk samo ne znam hoce li moci svi srbi da stanu u taj Beograd.
Ministre policije,ne brukaj se vise sa svojom Megatrendovskom diplomom,otiđi sam sa funkcije,nije za tebe nijedno mesto u vladi a kamoli najodgovornije.Mislim da bi ti licno pustio brata premijera da je on licno i ubio nekog na stadionu.Svet nam se smeje u lice,a nasa vlada i dalje ponizno kao vazal cini sve sto ambasade zele!

pera pravdic

pre 9 godina

Kao po obicaju, po direktivi usa i eu-e.Dokle bre drzavo? Na kraju ce biti da je neka osoba Srpske nacionalnosti pustila avion. Nas ce da kazne i novcano i igranjem pred praznim tribinama i registtrovace rezultat 0:3.

Trovach

pre 9 godina

@Kortina...Pitam se samo da li bi ga americki pasos spasio da je umesto drona bila bomba, ili da je dron umesto zastave nosio bombu? I na ovo bi se moglo gledati kao na akt terorizma.

Uros

pre 9 godina

@prekoOkeanskeDelije: da li je moguce da su tebi Vucic i Covic toliko isprali mozak da ti je i za ovo kriv Tole? Stvarno strasno... Na kraju ce jedino odgovarati onaj sto je izleteo ispred Strajnica... Kakav jad i beda od drzave i kakvi jadni beskicmenjaci od ljudi... A Bogdanovu bih za Djenovu dao 10 godina, ali sinoc bih bio sa njim na terenu, jer je tamo bilo mesto svakom normalnom coveku koji drzi do sebe!

El chupacabra

pre 9 godina

Zaista INTERESANTNO
Zabuna i 'pregovori' koji su trajali 40 minuta
Od kada to policija 'pregovara' sa onima koje privede na informativni razgovor?
A sve: privodjenje, 'pregovori' i pustanje da idu svojim kucama u Tiranu je trajlo svega 40 minuta

(cico, 15. oktobar 2014 02:31)


Uze mi rec iz tastature,
"zabuna", "privodjenje", "pregovori", USA pasosi, brat premijera,
VIP loza, EU ambasadori ....

Da su to uradili recimo u zemlji odakle je Gos'n ambasador .... ?!?
ovako nista, to je samo srbijica, a i brat je to,
sad ce decko u svom maniru to da "opegla" da ne bi morao da uradi sta treba

Sta radi odeljenje za visokotehnoloski kriminal ? Gleda slike na FB ?

pre 9 godina

Da li mi uopste imamo bilo kakav dokaz da je dron poslao neki Albanac ? Oni mogu da kazu da smo mi rezirali prekid posle one dve njihove sanse ! I da su nasi celavi pajvani spremno cekali da ulete u teren.

Ferata

pre 9 godina

Nakon svake bitke lako je biti pametan, ali kod Vas to i nije baš tako. Oni su Vas isprovocirali ( to ste i mogli očekivati ), Vi ste se uvukli u njihovu igru znajući što Vas čeka umjesto da je policija odradila svoj posao van terena, a Vaši igrači na terenu pa da se Vi njima ko gospoda rugate. Što je najinteresantnije da se možete vratiti u 42 minutu svi bi isto reagirali pa Vas ne bi trebale iznenaditi posljedice.

a sta ako?

pre 9 godina

A sta ako on stvarno nema nista sa dronom? Sta ako je neko odavde iscenirao celu stvar, ne bi li izbio incident, i ne bi li se opet rasplamsale nacionalisticke strasti?
Hiljadu puta smo se uverili u to kakva su gov... ti navijaci i da su spremni na svakakve podmuklosti.
Mozda ipak treba istraziti ko stoji iza tog drona.

RammsteinSerbia

pre 9 godina

Ocigledno da je opet bilo nekih pritisaka i da smo ih pustili pod pritiskom i da smo nazalost opet pojeli g. Stvarno je tesko biti srbin u Srbiji...

Car Dusan

pre 9 godina

Želim da čestitam ministru policije, načelniku Beogradske policije, a i celom rukovodstvu zemlje na ovoj važnoj državničkoj odluci. Zašto kvariti odnose sa prijateljskom Albanijom i hapsiti brata premijera Albanije, koji nam za par dana dolazi u prijateljsku i istorijsku posetu, zbog sitne provokacije koja se desila! Takođe, smatram i da će zvaničnici EU pozdraviti ovaj potez i da će ga, kao pozitivan primer tolerancije, uneti u sledeći izveštaj!

beogradjanka

pre 9 godina

Samo su nam pokazali da mogu da inesu sve i svasta. Kao sto su zastavu spustili, tako su mogli o bombu i fa dignu sve u vazduh. Prvo nismo mi sposodni da organizujemo utakmicu jer kako je moglo da se desi da neko udje sa daljonskim ako su bile provere. Drugo nije ni trebala da bude organizovana kod nas. Trece sa njima ne trrba ni igrati.

Bruno

pre 9 godina

Pustili su g. Ramu jer nije on upravljao letelicom. Kako ne shvatate, policija i bezbednosne snage pokušavaju na sve moguće načine da nađu nekog krivca kako bi oprali ljagu sa sebe.
Plus, morate priznati ideja je veoma originalna i svaka čast onome ko je to uradio. A što smo svi mi na Balkanu još primitivni i delimo se po nekim glupostima, to je već druga stvar.
P.S. Albanac sam, da budemo jasni.

ranko

pre 9 godina

Ljudi, o cemu Mi pricamo, cim su pokazali americke pasose,ovim Nasim su pocele da se tresu gace, a znate kako se tretira americki gradjanin svuda u svetu, kao zasticena vrsta nista im se ne sme.... A jos su i sami amerikanci odmah, ili malo ranije pozvali i rekli rukovodstvu banana drzave da se puste bez ikakvog razgovora i to je to, a dokaz da je sve isplanirano su prolsve siptara sirom kosova i makedonije....

Voja / Novi Sad

pre 9 godina

Zasto su ga pustili tako brzo!? Sta bi sa istragom? Pa sta ako ima americki pasos!? Svi TERORISTI imaju americki pasos! Ovaj incident je ocigledno veoma dobro organizovan ; Ilegalna zastava, neko na crkvi(!?) daljinski upravljac, propust u obezbedjenju...!? Oni njega sproveli na aerodrom u roku od 40 minuta!? Kakva je ovo budalastina!? Neko u ovoj drzavi mora da odgovara za sve ove propuste! Ovo je jos gore nego sam incident!

Bodibond

pre 9 godina

E zemljo bruko ... I sta sad, koju poruku drzava salje nama???
Ovamo za sitne prekrsaje globite narod, korupcija na sve strane, dodje vam siptar sa letelicom ugrozi 30000 ljudi i vi ga odvezete na aerodrom ... jer nemate m..a ... Znaci da pakujemo kofere i da bezimi odavde glavom bez obzira. Skidate nam plate, lazete nas, manipulisete nama... Ubi zandarmerija sinoc one momke od batina a ovamo stadion nadlece letelica na daljinski, da je na njoj bila oimba opet biste nemo gledali ... Pu ... drzavo nesposobna !!!

Stefan

pre 9 godina

Bilo bi lepo saznati koji EU ambasadori su intervenisali da se pusti albanska delegacija na stadion uprkos dogovoru da na ovoj utakmici nece biti nikoga iz Albanije, niti u Elbasanu nikoga iz Srbije.

koj'god hoce

pre 9 godina

pusten!!!??? sramota !!!! ovo je dokaz da ne mozemo nista sami.da je nedaj boze ovo nki nas navijac uradio nasli bi 100 advokata da se brani.ovako ....sramota!

komedija

pre 9 godina

- Polazi bre ovamo!! Sta krijes to?!
(vadi on USA pasos)
- Jaooo pa izvinite gospodine, nismo vas prepoznali.. Evo sad ce kolega da vas odveze do aerodroma..

мрзитељи свега српског

pre 9 godina

(dejo, 15. oktobar 2014 04:38)
(Analytic, 15. oktobar 2014 04:37)

Ево разлога зашто нам се све ово дешава. Неспособни политичари на власти удружени са вама двојицом и вама сличнима доносе синоћну срамоту.

Ivan

pre 9 godina

Nasa "Sluzba" se po ko zna koji put obrukala. Da su imali ljude po krovovima i da je izvrseno osmatranje, neko bi primetio dron, a tada bi utakmicu prekinuli zbog opasnosti od teroristickog napada. Sa dronom u rukama, Siptare ne bi nista opralo.

Mico

pre 9 godina

Dogadjaji od sinoc potvrdjuju ono sto i vrapci na grani znaju a to je da je jedini velikodrzavni projekat na Balkanu albanski projekat "velike albanije" i da to nije nikakva izmisljotina ili teorija zavjere toboz srpskih nacionalista. Takodje taj projekat se podrzava od strane medija i nevladinih orrganizacija u Srbiji. Usput dogadjaji od sinoc pokazuju i da Srbija nije ni D od drzave! Srbija je jedna obicna prcija u kojoj vladaju demagozi i populisti zeljni vlasti uz pomoc naroda koji je za 100 evra spreman prodati i vlastitu majku!

Родољуб

pre 9 godina

Катастрофа, па ми више немамо државу. Сви наши преци који су изгинули да створе ову земљу се преврћу у гробовима. Треба нас све колективно прогнати на Марс. Срамота ме што сам Србин.

Bagration

pre 9 godina

mi se u svojoj zemlji pitamo otprilike toliko kao hrvatski sabor u onoj seseljevoj prici, kada su u listopadu odlucili da lisce opada, jer su samo toliko mogli da odlucuju.

Aleksandar

pre 9 godina

Ljudi ispranih mozgova, idiotskih ideologija zive na ovoj planeti. Zato je i rasulo. Zbog gluposti nastaju ovakve i slicne stvari. Niko nije ni odrastao, sve su to mozgovi pogubljene decurlije.

Goran G

pre 9 godina

Izgleda da Srbija ne može da prestane da se ruga samoj sebi! Ovo je u poslednjih 30 godina verovatno 30-ti incident u kojem ispadamo magarci u "duelu" sa Albancima/Šiptarima i još uvek nismo naučili ništa. Krajnje je vreme da ih zamolimo za savet i naučimo ponešto. U trenutku kada u BG ima milion pripadnika službi, nama se ovako sprdaju i rade šta hoće! Ima li kraja truljenju ove zemlje? Ima li kraja medikritetstvu?

vladan Jova

pre 9 godina

Ceo sinoćni incident ima mnogo ozbiljniju konotaciju jer pokazuje nesposobnost bezbedonosnih struktura i policije Srbije, zašta bi miinstar Dr trebalo da da momentalnu ostavku na mesto ministra policije. Pa onaj dron je sinoć mogao da ima zakačeno 500 grama eksploziva i da ekspodira kod Predsednika Srbije. 5 minuta posle završetka incidenta nema policije na stadionu. Državni vrh kuka kako je od strane predstavnika EU insistirano da se puste Albanski navijači iako je imalo informacija i po društvenim mrežama da će pripadnici OVK doći na stadion. Sinoćna događanja pokazuju totalnu nesposobnost državnog vrha koji je podlegao pritiscima birokrata sa zapada kao i nesposobnost bezbedonosnih službi. Ponašanje Albanskih igrača koji dogovorno trče da otmu zastavu dovoljno pokazuje da je sve bilo dogovoreno a naše službe nisu imale pojma o tome. Da imamo državu sada bi tom birokrati iz EU trebalo narediti da napusti Srbiju ali mislim da niko ovde nema hrabrosti za to jer nikome nije stalo do Srbije kao države i do nacionalnog dostojanstva. Odradili su nas Albanci i to u sred Beograda a to dovoljno govori koliko smo dotakli dno i koliko smo kao država nesposobni da se brinemo o svojim interesima.

demokrata

pre 9 godina

Pa ko je nesto drugacije ocekivao taj se varao gadno , jer toliko su mediji digli prasinu oko ovog meca da se do ovoga moralo doci. U mesto da se smire tenzije i daje ovoj utakmici sportska konotacija , svi mediji i stampani i oni elektronski u ovim balkanskim visokim tenzijama dodali su jos pipera , vrativsi se u proslost balkana ,gde ne mozes nista dobro naci osim medjusobne mrznje.U mesto da jednom za sva vremena krenimo ka perspektivi i evropi i pokazavsi svetu da i mi umemo da se medjusobno postujemo , eto kakvu sliku saljemo vani.

Jole

pre 9 godina

Ta spravica kosta od 1000e pa navise. Cesto se koristi kao "nosac" kamere/fotoaparata za snimanje iz vazduha. Uopste nije mala kao ni daljinski upravljac za istu. Uletanje sa zgrade sa strane nije problem i nije nesto sto bih okarakterisao kao bezbedonosni propust. Smeta mi cinjenica da daljinski je upravljac za quadcopter velicine 3 ili 4 prosecna daljinska upravljaca za tv. To mi nije jasno kako je neko mogao da unese u stadion. Pogotovo ako je utakmica okarakterisana kao visokog rizika. E sad, da li se u tim situacijama predvidja i KD kontrola samih ucesnika ne znam ali je ocigledno trebala da se uradi.

Metropola

pre 9 godina

Nije ovo nikakvo ponizenje, ovo je samo ocigledniji primer da mi drzavu nemamo zapravo!
Naravno mi cemo biti kaznjeni a to je obezbedio onaj koji je Bogdanova pustio na stadion.
Odavno smo mi ponizeni samo ne zelimo da verujemo u to.
Samo treba da ohladimo glave i ne reagujemo previse

istrazivac

pre 9 godina

za srpske sluzbe je vazda bilo interesantnije da se bave razracunavanjem sa domacim neprijateljima nego da se pozabave poslom da se ovakve diverzije ne desavaju od strane stranih agenata.

Blama¿a

pre 9 godina

Postoji sumnja da je on to učinio ali očito nema dokaza i kod njega nije pronađen upravljač. I što sada, nova blamaža policije, medija koji su objavili da je uhapšen. Provokacija je predobro smišljena da bi se to tako jednostavno završilo.

rade

pre 9 godina

a to ste viiiii gdin amerikanac, pa mi se izvinjavamo, a sta vam je to, neki novi tablet, aha, nista, jos jednom izvinite, evo besplatna biznis klasa gde god hocete

evroskeptik

pre 9 godina

1. Kako su navijaci VIP loze uneli letelicu i daljinski?
2. Ako je utakmica visokog rizika, zasto su pusteni navijaci Albanije na stadion i pored tvrdnji da ce se utakmica igrati bez navijaca Albanije?
3. Kako na utakmici visokog rizika i shodno tome maksimalno pojacanog obezbedjenja, moze da se desi da navijaci izlete nateren i tamo neko vreme i ostanu deleci pravdu?
4. Sta rade nase bezbedonosne sluzbe da ranije prikupe informaciju o mogucim isceniranim incidentima i da ih sprece?

mile

pre 9 godina

Ad.1. Ministar policije bi u svakoj normalnoj drzavi podneo momentalnu ostavku jer je ovo njegov doprinos sveopstem haosu koji vlada u drzavi. Valjda je sada jasno da titula doktora nauka mnogo manje igra ulogu od nekih drugih stvari koje mora posedovati ministar policije. Pored 4000 policajaca koji su obzbedjivali utakmicu ociti provokatori uspiju uneti drona i lansirati ga na teren. Ceo svet se smeje dunstersko-amaterskom sistemu obezbedjenja u Srbiji. Pokazali su svetu kako se organizuje parada ponosa ali su zato pali na jadnoj utakmici.
I za kraj, fudbal bi u Srbiji trebalo zabraniti na neko duze vreme zbog toga sto drzavu uzasno kosta, zato sto nista nije doneo za uzvrat, zbog Karadjica i njemu slicnih lopina, zbog nedoraslog naroda koji se okuplja na stadionima satro radi navijanja. Zabraniti ga sve dotle dok se on kao sport ne ocisti od sve moguce prljavstine koja se talozi decenijama.

DAmjanovic

pre 9 godina

@ (Nikola, 15. oktobar 2014 02:24)
Kakva konstatacija! Nesto se pravite ludi da nekapirate ili je nesto drugo po sredi? Bice da je ono, po starom srpskom obicaju, udri svoj na svoga?

udba

pre 9 godina

Dok se pripadnici bezbedonosnih sluzbi bave dinjem tegova kao obrazovanje, te raznim biznisima, i reketom, Albanci po Srbiji prave cirkus. Neobrazovan kadar na svim linijama ce nas kostati i drzave i nacije. Ima vremena da se jos moze nesto uraiti, ali od koga ocekivati da profesionalizuje sve to i da se amaterima i laiciima u bezbedonosnim sluzbama stane na put...

ogi-cg

pre 9 godina

Al ljudi toliko su vas providno namjestili da to nije normalno,pa ovo je gore nego da su vas dobili sa 3-0 u sred BGD.Pa oni su garant ovo isplanirali znajuci da ce te da reagujete.

018

pre 9 godina

Opasan bezbednosni propust! Znalo se da je ovo utakmica visokog rizika, zaista su mogli onda i bombu da bace. Hitno utvrditi CIJI je ovo propust i KO su odgovorni. Ti ljudi vise ne zasluzuje da se bave tim poslom i da budu na tim polozajima.

zex

pre 9 godina

trebali su sa postave ometace signala za sve mobilne i wireless mreže, to je dobro prvo sto navijači ne mogu dase organizuju bez telefona, a i ovakvi incidenti se ne bi događali, toliko od mene

gile

pre 9 godina

Vrele glave, nepismeni novinari, nejasan PR policije ... Postoji velika razlika izmedju privodjenja, zadrzavanja, sprovodjenja i hapsenja. To su 4 odvojene stvari. Policija ioma pravo da te privede i zadrzi npr radi utvrdjivanja identiteta ili sastajanja zapisnika. Policija moze da te sprovede do odredjenog mesta (kuce, granice) nakon pustanja ako se proceni da ces da pravis incidente. Ali da bi te uhapsili potreban je sudski nalog za to. U ovom slucaju pre bih rekao da su albanski izvori u pravu, da covek nije uhapsen, vec da ga je policija prakticno sklonila i sprovela do aerodroma jer da su ga navijaci dohvatili imali bismo medjunarodni incident, ovog puta velikih razmera jer je rec I bratu jednog premijera. Nama jedan Vidovdan 1914 nije dovoljan, u svakom veku moramo da imamo ponekog Gavrila.

dzon travolta

pre 9 godina

da smo pregovarali morali smo dobiti nesto zauzvrat! ali mislim da smo dobili ... nije pregovor nego naredjenje.. ogromna razlika..

x file

pre 9 godina

ovo je stvarno nevjerovatno. kako se samo neke gluposti desavaju u Srbiji...
sad ce nagrabusiti reprezentacija ni kriva ni duzna...kako se mogu unijeti takve stvari na stadion a utakmica navodno visokog rizika ?
Drugo brat premijera Albanije pravi ***** a njegov brat dolazi u posjetu koja je i te kako bitna za obe zemlje...sve mi ovo lici na nekakvo CIA *****.

mlekadzija

pre 9 godina

Sa najnovijim dogadjajima smo dokazali da smo dotakli do dna na moju veliku zalost...strani ambaasadori osim sto kroje vladu, sada daju i dozvolu ko moze i ko mora da udje na fudb. stadion. Policija pregovara, razmatra, a cim se vidi amer. pasos i pusta osumnjicenog...da ne bi zvnili telefoni ujutro. OVO JE LAKU NOC SRBIJO DEFINITVNO....

JVC

pre 9 godina

Покушајте да нађете везу између 2,5деценијcког живота, у блату, овог напаћеног народа и овог инцидента. Какав реcпект може да има једна држава којој народ на казанима живи, и огрезла у кримонал и корупцију. Није ово ништа каква наc понижавања чекају.

mirko i salko

pre 9 godina

Bata premjera Albanije pokazao je bati premjera Srbije kako se legitimise, a nasem vodji kako se bata koristi u diplomatiji Amerike.

sofronije

pre 9 godina

Albanski i Srpski mafijasi i sumnjivi biznismeni imaju nesto zajednicko. I jedni i drugi rade na stetu Srbije. Razmislite o tome, kako su oni svi slozni a kako mi sami sebi pucamo u noge non-stop.

Novski

pre 9 godina

Da li je iko primetio da nema sns botova,izgleda da su pregorela strujna kola kad su videli famoznu zastavu i nije im sad nista jasno.

Илија Велики

pre 9 godina

Olsi Rama pušten "posle pregovora"

ОК.
Само једно питање:
Ко је преговарао са "наше" стране, а ко са "њихове"?

Iandeb

pre 9 godina

@Stevan: Pogodio si u srz. Smesni smo totalno. Nikoga napolju ne interesuje sta je bilo na zastavi niti moze da skonta sta to zaista znaci za nas. Ono sto vide je inteligencuju Srbije maskiranu kao nindze , uletanje na teren, udaranje protivnickih igraca, zvizdanje himni, uzasna skandiranja (to se citira po zapadnim novinama) ...

Tako da je ovo pun pogodak za kog god neprijatelja Srbije koji je ovo uradio i uzasna sramota za one koji su organizovali tekmu.

Moja prva pomisao je isto bilo sto da je najbolja stvar zabraniti fudbal u ovoj zemlji, ali to nista ne bi resilo. Da je obezbedjenje bilo na nivou ovoga ne bi bilo. Da sutra pohapse i odloze na odredeno vreme da se hlade ove akademike sto su uleteli na teren, provokacija ne bi uspela.

srbin

pre 9 godina

ma sta covek ima sa tim i bilo ko vucic vucic je kriv pa tako su mogli bombu da ubace i ubiju nekog znaci odgovornost sva je na vucicu i njegovom pajtosu skolovanom gosn ministru policije a albancima svaka cast sto su nam otvorili oci vazno je da se u srbiji hapsi zbog izjava na fejsu ...

Pera

pre 9 godina

Sad su nam pokazali ko smo i sta smo, NIKO I NISTA. Ali ja se ne osecam da sam deo ove drzave a ovih 50% i vise treba da se pokriju usima!!

Bob Sent Kler

pre 9 godina

Da li je ili nije ovaj covek upravljao dronom? Ako jeste, ovo je unapred pripremljena i sa predumisljajem izvedene akcija u sred prestonice u kojoj je moralo da ucestvuje vise ljudi i koja je umesto mape velike albanije mogla da sadrzi svasta, potekla je od samog vrha drzave i ovo treba da se tretira kao teroristicki akt i tako da mu se sudi pa makar imao i 100 americkih pasosa. Ako nije, pothitno ostavke u vrhu policije i bezbednosne agencije!

sss

pre 9 godina

Trebalo bi da dodje vec jednom na dnevni red: zabraniti profesionalni fudbal u Srbiji. Iako volim taj sport, on u Srbiji to vise nije bar poslednjih 20 godina. Vise nam je stete naneo nego radosti! Treba ga igrati rekreativno, a onda politicari ne bi mogli da ga koriste u propagandne svrhe I licno mislim da bi nam svima bilo bolje. Ovo je bio blam da veci ne moze biti!

sta kaze snimak?

pre 9 godina

Ono sto je meni pitanje svih pitanja u ovom slucaju je da li stvarno postoje dokazi da je on (ili bar neko iz njegove pratnje) upravljao onim dronom o koji je bila okacena zastava, jer su VIP loze svakako pokrivene bezbedonosnim kamerama, i to se lako moze utvrditi, ili je ta grupa iz VIP loze uhapsena od strane nase policije jer su (bar zvanicno) bili jedini Albanci na stadionu, pa samim tim i kao prvi osumljiceni.

Ako su pusteni jer nije bilo video dokaza da je neko od njih upravljao letelicom (a ko se razume u dronove zna da je upravljanje moglo da se radi i van stadiona, ili uz opciju da je neko bio na stadionu, ali skriven u masi srpskih navijaca), i trebali su onda da budu pusteni bez icije intervencije - jer bio bi to ogroman diplomatski skandal da se bez dokaza drzi u pritvoru brat premijera susedne drzave. Ako postoje snimci koji pokazuju da on stoji iza svega ili neko iz njegove pratnje, jeste blamaza sto je on pusten, ali je to mnogo veca blamaza za albansku stranu ako se ispostavi da licno brat premijera jedne drzave stoji iza ovako prljavog incidenta, a UEFA i FIFA su najalergicnije na direktno uplitanje politike, pa bi Albaniji pretila i suspenzija a ne samo sluzbenih 3:0, i to bi bacilo u drugi plan cak i skandal koji smo sebi dozvolili kao organizatori da nam onaj isti "medjunarodno priznati" Ivan Bogdanov ulece na teren.

Dakle, nek nam MUP saopsti jel postoje dokazi ili ne, i ako postoje, neka se javno objave, ili makar proslede UEFA.

sss

pre 9 godina

Trebalo bi da dodje vec jednom na dnevni red: zabraniti profesionalni fudbal u Srbiji. Iako volim taj sport, on u Srbiji to vise nije bar poslednjih 20 godina. Vise nam je stete naneo nego radosti! Treba ga igrati rekreativno, a onda politicari ne bi mogli da ga koriste u propagandne svrhe I licno mislim da bi nam svima bilo bolje. Ovo je bio blam da veci ne moze biti!

Deki

pre 9 godina

Pa i nas premiher je urgirao za nestasnog brata, zar ne?
Nego nase sluzbe, gde su? Sta rade?
Zamajavaju se unutrasnjim. "neprijateljima" premijera dok nam se sa drzavom sprdaju...

Branko Von Beca

pre 9 godina

Zamoslite samo na vojnoj paradi da poleti dron sa istom zastavom, a vojvoda Romanijski da ga juri sa peckalicom za muve ...

Milivoje P.

pre 9 godina

Znači, svako DETE sa malo boljom igračkom na daljinski moglo je ovo da učini!!! Naravno, od naših niko nije odgovoran. A tri kruga bezbednosti itd... zaboravio sam - naše nebo je bezbedno - imamo akumulatore!

mirko i salko

pre 9 godina

Bata premjera Albanije pokazao je bati premjera Srbije kako se legitimise, a nasem vodji kako se bata koristi u diplomatiji Amerike.

bas sam (ne) iznenadjen

pre 9 godina

Drona ulece,publika ulece,radikal ulece u kadar,osumnjiceni se pustaju,..
Dovoljno? Nema konferencija za stampu za ovaj veoma ozbiljan incident?
Pa sta je ovo,"uspeh", vas Stefanovicu,Doktore? Da,da uspeh za momemtalnu
ostavku ili otkaz,ali ovo je jedna drzava gde samo partijski kadrovi "funk
cionisu",naravno za svoje interese! Eh,narode jadni...

aca@home

pre 9 godina

Ministar policije bi trebalo da podnese ostavku, ne zbog albanske zastave vec zbog ozbiljnog propusta u obezbedjenju, ipak je tu bio predsednik drzave (nisam sns bot, naprotiv apsolutno sam protiv njih) a taj dron je mogao da nosi i nesto drugo a ne zastavu, mislim da drzava u kojoj je vec ubijen jedan premijer mora malo ozbiljnije da pristupi obezbedjivanju licnosti na najvisim polozajia u drzavi...