Četvrtak, 18.09.2014.

07:11

Vučić danas predstavlja set mera

Premijer Vučić najavio je da će danas javnosti predstaviti set reformskih mera koje neće biti nimalo lake, ali će biti velika stvar za Srbiju i njenu budućnost.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ danas predstavlja set mera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

mesarPera

pre 9 godina

Ja sam svesno glasala onda kada je bilo vreme i kada sam pre toga pravovremeno i konkretno bila obavestena o neophodnim merama buduce vlade. Prihvatam, podrzavam i znam da ce posle kise biti sunca za sve nas.
(Neda Rd, 18. septembar 2014 11:12)
Tako razmišlja većina Srbije, svi oni koji žele da ovu krizu prebrodimo i da se opet u Srbiju zorom čujem zamor na ulicama kada radnici odlaze na posao, da se fabrički dimnjaci opet puše i da narod definitivno živi bolje nego danas.Ko ima veru da se to može dogoditi taj sigurno podržava Vučićeve mera ma koliko one bile teške i za običnog čoveka koji živi od mamaine i tatine penzije ili od neke plate koju prima.

LJILJANA - PETROVIC

pre 9 godina

Vlada Srbije i Aleksandar Vucic su objektivno receno uspeli da dobro balansiraju izmedju EU i Rusije, negde popusti, negde zategne, ali sve radi mekano diplomatski i to prolazi. Naravno da mi ne treba da se mesamo u probleme velikih sila, one ce to resiti samo je pitanje dana.

Monokl

pre 9 godina

Mere su konacno predstavljene i vrlo su realne i izvodljive,pazljivo su se odnosili prema najsiromasnijima i to je najvaznije,pravedno raspodeljen teret stednje i bice nam bolje,konacno.

Jelena

pre 9 godina

Što se mora, mora u ovo u čemu smo sada treba da zahvalimo onima koji u zadnje breme stalno nešto prigovaraju i kritikuju, dobro bi bilo kada bi barem narodu objasnili zašto su nas doveli na samo dno

SirOliver

pre 9 godina

Niko nije oduševljen kada nešto daje,ali ako ovo davanje shvatimo kao davanje svojoj deci i unucima,za bolji život u Srbiji,neće mi teško pasti !

o zlu

pre 9 godina

@(Rankov, 18. septembar 2014 13:35)

Ove mere jesu zlo, ali zlo zamišljeno da ga trpe penzioneri i zaposleni. A zašto deo toga zla ne bi okusili svi- npr. da država otpusti višak zaposlenih u javnom sektoru(tako je Vučić pričao), da smanji "bezobrazno" veliko broj državnih agencija(tako je Vučić govorio), da sreže astromomski visoke plate u nekim UO, kao i plate pojedinih direktora. Ne, nego udri po penzionerima, ne daj im da dišu, da se leče, da se ogreju. Ej, pa ovo je nemilosrdno! A penzionerima je Vučić obećao da penzije neće smanjivati! I sad ti govoriš o nužnom zlu - ne verujem da si penzioner, niti da ti je plata ispod 60 000 ako ovo možeš da napišeš. Ali, nije još gotovo, videćemo kakve su mogućnosti da penzije ne budu ni taknute, nije ova vlada poslodavac penzionerima.

Mihailo NBGD

pre 9 godina

Reforme ce podrazumevati smanjenje penzija i plata u javnom sektoru za oko 10%.Primanja zaposlenih i penzionera se umanjuju kontrolisanim padom
dinara za jos 10%. Moguce je povecanje stope PDV od oko 1-2%, povecace se
akscize na gorivo i cena struje. A da se sve lakse proguta sledi u 19 30 h na RTS 1 neka nova bajka o gradu na vodi,kineskom vozu ili slicno

reza08

pre 9 godina

Просечна зарада без пореза и доприноса исплаћена у јулу 2014. године износи 45.216 динара. У поређењу са просечном зарадом без пореза и доприноса исплаћеном у јуну 2014. године, номинално је већа за 0,7% и реално је већа за 0,8%.

Ovo je sa sajta rzzs, znači zvanično je toliko. E sad, premijerčino naša, radim u državnoj firmi, ali ne u nekoj "ozloglašenoj" i imam 15g staža i plata mi je 42000 din, što će reći ispod proseka. Ko su oni koji imaju po 10, 15 puta više pa zajedno pravimo prosek, njima skidaj... Samo se drzni da mi smanjiš i za jedan dinar, pa ćemo se ćerati ... Ja imam 15 g karijere iza sebe, toliko radim, a ti??? Prvi posao ppv, a drugi premijer,... To može samo u zemlji Srbiji!!!

Rankov

pre 9 godina

Ove mere su nužno i neizbežno zlo koje mora da se istrpi. Iznuđena mera..Da se nisu sada donele pitanje je da li bi uopšte bilo mogućnosti da penzije budu redovne u narednom peridu. U celoj situaciji najviše me čudi protest opozicije protiv ovih mera jer je ta ista opozicija glavna i odgovorna za dovođenje države u predbankrotno stanje. Demagogija na nivou.

Miloica

pre 9 godina

Moramo nastaviti sa reformama i povuci nepopularne poteze kako bi izvukli zemlju iz krize i obezbedili bolju buducnost gradjanima. Srbija ce zastiti najugrozenije i da ce najveci teret podneti najbogatiji.

Milica

pre 9 godina

Reforme moraju da se nastave u istom ritmu, kao i do sada, plate i penzije moraju da ostanu netaknute za najugrozenije sa niskim primanjima!

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Da bi se čovek smejao mora da postoji neki razlog. Samo lud čovek se smeje na sve i svašta. Sada zaista ne postoji ni jedan razlog da bi se čovek smejao. Da smo se pre desetak godina manje smejali a preduzeli neke mere da nas tadašnja vlast manje pljačka , dans bi svi imali razloga da se smejemo.

Marko

pre 9 godina

Ne boje li se botovi da će ih ljudi, iz muke i iz očaja zbog ovakvih bezdušnih komentara za koje se za neku siću prodaju, početi proklinjati? Taman interesantno pitanje u vezi i sa drugim današnjim člankom o moralnosti vernika i ateista...

bezimena

pre 9 godina

"Set reformi" koji se uglavnom sastoji od snižavanja plata i penzija, obrazlagaće čovek koji je odluku o tome i doneo, iako nije stručnjak ni za šta, samo misli da zna sve.



Blago Srbiji.....

Neda Rd

pre 9 godina

Ja sam svesno glasala onda kada je bilo vreme i kada sam pre toga pravovremeno i konkretno bila obavestena o neophodnim merama buduce vlade. Prihvatam, podrzavam i znam da ce posle kise biti sunca za sve nas.

Arioch

pre 9 godina

Hajde da vidmo i taj set, mada ja i dalje mislim d aje najveći problem u prekomernoj i nefunkcionalnoj administraciji koja steže nađu ekonomiju.

najgluplji narod na planeti!

pre 9 godina

Narode treba li opet da trpimo deset godina kao sa Miloševićem da bi rekli dosta je?! Eeej uvode nove takse svaki dan, zadužuju se kao nikad, SMANJUJU plate lekarima i profesorima pored rekordnih cena, a zapošljavaju masovno svoje članove da sede po ceo dan! Pa kolika je vama inteligencija kad ne shvatate kako će se to završiti?! Milošević je bio malo dete za ovo! I jel treba da sedimo i čekamo kraj ili da reagujemo?!

Milan Banjaluka

pre 9 godina

E ovako je i kod nas RS.Nevjerovatno je da je kod nas najbolji zivot bio ,poslije rata,od 95 do 2000.A onda su krenuli da uredjuju drzavu,pdv,fiskalne,porezi dodatni,i svi pukli.Postajem zesce alergican na rjec Reforme.Iza rijeci reforme se krije rijec OTIMACINA !

Milan Banjaluka

pre 9 godina

E ovako je i kod nas RS.Nevjerovatno je da je kod nas najbolji zivot bio ,poslije rata,od 95 do 2000.A onda su krenuli da uredjuju drzavu,pdv,fiskalne,porezi dodatni,i svi pukli.Postajem zesce alergican na rjec Reforme.Iza rijeci reforme se krije rijec OTIMACINA !

Billyy

pre 9 godina

(lily, 18. septembar 2014 10:16) A zasto Radulovic? Znamo da je bio stecajni upravnik, okoristio se dok je drzava bila u tranziciji, bio je ministar gde je mogao da deluje, kad on od sebe napravio zrtvu i gle cuda otisao u politicare. Lepo je sto ti nudis svog sefa stranke grupe pardon gradjana. Pih...

Snjezana

pre 9 godina

Mogao je i on kao svi predhodni,da digne kredit poveca plate,penzije ,kupi ljude sa tim i vuk sit ovce na broju.A Srbija zemlja koja treba i nasoj deci ode na put bez povratka.Ovako ce biti tesko ali treba pregrmiti,Bolje mi da to prodjemo nego nasa buducnost.Nasa deca.

Zoran

pre 9 godina

Evo predloga za ustedu, ove SNS botove sto dezuraju ovde i udaraju minuse u zavisnosti od tona komentara, zaposliti u poljoprivredi, ako su i za to sposobni.

Aca

pre 9 godina

Za ovakvo stanje nije kriv narod nego politicari, tajkuni, kriminalci koji su ga opljackali i ojadili zajedno na razne nacine. Kako to da opet narod trpi i to zbog necega za sta je najmanje kriv, i dokle, ajde neka mi neko objasni?

The Waste Land

pre 9 godina

Zahvaljujući neodgovornoj dosovskoj vladi, koja je zapustila privredu i proizvodnju, došli smo do toga da u državi nemamo proizvodnju, prihode i mogućnost za prosperitet.
(Nenad11030, 18. septembar 2014 08:53)

Deceniju smo bili bahati i trosili, a sada je vreme da se reformisemo i stvorimo zdravu ekonomiju, u suprotnom cemo tonutu sve dublje.
(milicica, 18. septembar 2014 09:43)

A pre toga smo sta - radili marljivo kao pcelice, stedeli i ulagali u privredu, razvijali mala i srednja preduzeca i ziveli u miru i blagostanju?! NE!

Ne, pre toga smo:
1) ratovali, a to je skupo;
2) trpeli sankcije, a to unistava privredu;
3) imali rekordnu inflaciju;
4) kupovali na crnoj berzi, npr. benzin u kantama i devize na ulicama
5) drzali na vlasti one koji su iznosili pare na Kipar u vrecama (a njihove naslednike drzimo i danas)
itd.

Ne nasedajte na ovaj mit. DOS nas je dokusurio, istina, ali nemojmo se sad praviti blesavi i tvrditi da smo ziveli kao Svedjani pod Milosevicem. Setite se - i pricajte deci - o tome kad nam je plata bila 5 maraka, kad smo kupovali benzin i cigarete na ulici za milione i milijarde bezvrednih dinara i kad nam je nestala stednja iz banke.

Nemojmo amnestirati Milosevica i njegovu svitu, ma koliko nam DOS (ili sta je od njega ostalo) sad bio mrzak. Obice nam se o glavu.

nemate pravo da pricate

pre 9 godina

Dosta je bilo demagogije koja se plasira od strane onih koji su deceniju bili na vlasti i doveli ovu drzavu u ocajno stanje. Pljackalo se kroz namestene privatizacije i ispunpavala sredstva iz ove drzave i sada ti isti koji su do toga doveli pametuju.

DADA

pre 9 godina

Ovim reformama spasavamo buducnost nase dece.Koliko se secam Vucic nikada nije u svojoj kampanji za izbore rekao da ce nam biti lako,govorio je o reformama za spas zemlje,meni kao ekonomiku je bilo potpuno jasno kakve te mere mogu biti,i svesno sam glasala za njega,jer jedini nije obecavao bolji zivot preko noci.

Danijela Varešević

pre 9 godina

Nama mora biti trško da bi našoj deci bilo malo lakše. To je fakat koji god političar da bio na vlasti.
Mada ni to nije svejedno, neki sporije, a neki brže, poput Vučića, rade.

Verica

pre 9 godina

Sto se mora ne bi trebalo daje tesko,A Srbija mora da sprovede ove reforme ,da bi ozdravila.Za nasu buducnost ,za buducnost dece moramo da stisnemo zube.

dokle vise

pre 9 godina

Imam 42 god i nikad nisam bahato trosio, a radim ceo zivot po ceo dan, i opet jedva sastavljam kraj sa krajem. Dosta vise demagogije kako su ovi pre, sve potrosili, a ovi sto dolaze, sve rade na bolje. Tako nam zivot prodje, nezelim vise to da slusam, kako ce nam biti gore, i kako to radite zbog dece. Mozda zbog vase, koja imaju kola, kuce, dzeparce vece od nase plate, a zbog nase sigurno ne. Ocu da zivim bez pretnji, kako ce me hapsiti i sve uzeti , zbog racuna za smece, vodu, struju,zbog neplacanja karte u busu..Ocu da zivim od svoje plate i izdrzavam svoju porodicu, a ne lezilebovice iz raznih stranaka.

Lucia

pre 9 godina

Ni deca se ne radjaju lako.Ako je za dobro zemlje mora da van veruju.A sto se pristojnosti tice ja ne bih bas tako.Sa kime se vi druzite to je vase, ali ne mesajte nas u to.

retriver

pre 9 godina

Odlaganja su nas kostala mnogo i zato se sada vise nema prostora za kalkulacije, mora se konacno krenuti u ono sto smo davno trebali da uradimo.

Realista

pre 9 godina

Gledajući u nazad od Slobe pa na ovamo, zadnjih 25 godina, fokus svake vlade u Srbiji je bila ekonomija. Ajde probajte se prisetiti, pogledati neke arhivske snimke itd. KAKO JE MOGUĆE DA POSLE 25 GODINA FOKUSA NA EKONOMIJI OVA ZEMLJA SVAKOG DANA TONE SVE NIŽE I NIŽE? KOGA VIŠE LAŽETE?
Ali lako je vama kad: "pleme moje, snom mrtvijem spava..." i kad nam je važnije šta zapad misli nego koliko nam je prazan novčanik i kojom ćemo magijom premostiti troškove svakog meseca.

Ado den hag

pre 9 godina

Mislim da bi najbolja mera bila da se ukinu plate i penzije totalno.Da struja poskupi 110%,i svako ko ima neku ušteđevinu,neka živi od singlova u Mocartu...Eto rešenja,koje bi Vlada Srbije mogla da donese.

bora 5

pre 9 godina

Godinama se bahato trosilo. Moramo malo da se stegnemo, jer ova vlada ima dobru viziju za buducnost. I verujem da ce ta sredstva da nam pomognu, jer ce biti "ulozena" tamo gde treba.

Che

pre 9 godina

Teške reforme zbog zna se čega, zapošljavanja SNS botova, a ide zime para očigledno sve manje cene iste, a Bajatović, teta Jorgovanka rokaju preko 500000 din mesečno...a mi ćutimo i dalje, to je najgore.

Alex

pre 9 godina

Samo me zanima zanima stace sad reci dezurni kriticari koji su pricali kako su reforme samo prica za narod i politicke poene.Receno-Ispunjeno
(mince, 18. septembar 2014 08:37)
Smanjuje plate i penzije jadnice jedan!

lidija

pre 9 godina

Penzije ce smanjiti,pa kako da izdrzavam cerku koja je zavrsila fakultet,i
koja trazi posao vec 10 godina?Da li je ona kriva sto je zavrsila Filozofiju i sto nema politicku vezu da se zaposli u obrazovanju, ili je kriva sto ima visoko obrazovanje pa ima smetnje da se zaposli na radnom mestu trgovca ili bilo kom radnom mestu za koje je potrebno nize obrazovanje?

shone

pre 9 godina

Srbija je u velikoj krizi i reforme i štednja su neophodne , nadamo se da neće dugo trajati . Povećati proizvodnju i uposliti celu Srbiju ...

Velja

pre 9 godina

Ne mogu da verujem kakve budalaštine pišu SNS botovi! Pa jeste li svesni da pozdravljate smanjenje plata i penzija svojim roditeljima? Jeste li vi svesni da možda zbog toga veliki deo vas neće imati ni taj internet da plaća? O kojim rezovima vi pričate? Prošle godine ste za dva meseca zaposlili 60 000 ljudi u javnom sektoru, pa bi bio red da priznate da zbog te partijske SNS armije sada moraju da se smanje plate i penzije jer ovaj propala država više zaista ne može da podnese tolike rashode za plate. Ne kažem da nisu i crveni i žuti i plavi radili isto, ali ovo su ubedljivo najveći nesposobnjakovići i štetočine koje je Srbija ikada imala na vlasti.I MOLIM VAS ne koristite termine za koje se iz aviona može videti da nemate pojma šta znače. Napišite neki komentar i iz svoje glave i svojim rečima, koliko god da je taj poduhvat neverovatan...

dule

pre 9 godina

Svi koji se malo razumeju u ekonomiju znaju da budžet ima PRIHODNU i RASHODNU stranu. Ukoliko premijer želi da smanji deficit on mora da poveća prihode, a da smanji rashode. Ove njegove mere na rashodnoj stranni(smanjenje penzija i plata u prosveti, zdravstvu, sudstvu itd.) neće dati nikakve rezultate, nego će samo napraviti još veću štetu kao što je manji prihod od PDV-a, povećan dug javnim preduzećima (EPS-u,komunalnim preduzećima i sl.) jer je većini stanovništva ostalo samo za ishranu. Kada bi stvarno želeo da izvrši neke reforme, otpustio bi iz javne administracije višak zaposlenih ( od 2008 primljeno 200000 partijskih kadrova od kojih 80% ništa ne rade sem što primaju platu)i eto mu uštede od 1 mlrd. EURA za godinu ( 160000 viška zaposlenih x 500 eur bruto= 80 miliona EUR mesečno). Još kada bi ukinuo svojim dragim partijskim kolegama naknade po osnovu članstva u UPRAVNIM ODBORIMA i ko zna po osnovu čega uštedeo bi još nekoliko stotina miliona EUR-a tako da ne bi morao da smanjuje plate i penzije. Što se tiče PRIHODA, osnov POLITIČKE EKONOMIJE kaže da se novostvorena vrednost stvara u proizvodnji i poljoprivredi, te ukoliko PREMIJER želi da poveća prihode moraće da značajno da poveća broj zaposlenih u industriji, a ne samo da povećava namete stanovništvu. Javni dug ne bi bio veliki da nam BDP raste najmanje 5% godišnje. Prosto ne mogu da verujem da pored tolikih "eksperata" u VLADI naš premijer ovo ne vidi.

Poznavalac

pre 9 godina

Kad je gospodin Vucic izneo neke mere i nesto sto je bilo olaksica po narod - nikad!? Zato nam ostaje da se pokrijemo usima i trpimo dok ne pocnu da nam salju haraclije na kucnu adresu kao onomad sto su to radili turci. Seljacima bi uzimali zito, kukuruz, mast, krompir, zatopljeno meso, pasulj, zimnicu, rakiju i vino! Nama u gradu ce uzimati garderobu, tehniku, automobile, motore i naplacivace nam taksu za zivot u urbanoj sredini, jer je ostalo i samo to da uvedu pored haraca za struju, vodu, gorivo, gas, kumunalije i poreze! Jeste da smo bili okupirani 500 godina pod turcima, ali su ljudi tada bolje ziveli nego danas! To svi kazu... Ne znam zasto ne objavi bankrot drzave i zavrsi sa tim?! Drzava koja uvodi "mukotrpne" mere stednje, to je znak da je bankrotirala! Nasa drzava je ugasena u svakom smislu. Milosevic je malo dete bio za ove danas, i mogu vam reci da mi nedostaje taj zivot i sloboda iz Slobine vlasti! Tada nisam radio toliko a imao sam previse, sada radim 3 posla i za racune nemam, samo sto se nisam pohajducio! Bruka ziva, sramota za 21 vek ziveti u bedi!

lily

pre 9 godina

Na neki nacin me ovo i raduje zato sto ubrzano privode Srbiju totalnom kolapsu. A tako ce najsigurnije konacno i da uniste sami sebe. Parazit ne zna kad da stane, sisa do smrti domacina iako sa njim i sam umire. E pa neka onda. Ako ce ova DBovska udbaska nesreca da konacno ugine, neka se srusi i cela ekonomija Srbije. Ljudi ce preziveti i ovo. Sta ce biti posle je ono sto ce definisati konacnu sudbinu Srbije. Ako posle ovoga se uzmemo pameti i dovedemo ljude tipa Radulovic koji razmisljaju razumno i sposobni su da preurede Srbiju na zdravim osnovama, onda ce ovo sve na dobro da izadje. Druga opcija su Dveri, ultradesnicari i njima slicni. Oni ce nas cementirati kao zemlju treceg sveta zanavek. Nemam ideju kako ce se pvo sve zavrsiti ali saznacemo cini mi se uskoro

istina

pre 9 godina

Jedno pitanje...Od kada su ovi na vlasti dal je ista uradjeno ili se samo prica i obecava??? Ja ne vidim da je ista ulozeno, a vidim da je sve poskupelo, da su manje plate, da je sudstvo lose, da se smanjuje radna snaga i nr zaposljava se nova..posebno u zdravstvu i prosveti. Sve sto sam rekao je istina!!

domus

pre 9 godina

Nisu mi jasni ljudi koji ne shvataju da ukoliko se ne reformise nasa drzava docicemo u situaciju da plate i penzijenecemo imati odakle da isplacujemo.

Dimitrijana

pre 9 godina

takvih i svakakvih vladalaca kao vodja imamo toliko da i balegu kada podignemo nacicemo ih, ali nemamo takvog moralnog coveka ili imamo pa mu sve vlasti do sada nisu i ne dozvoljavaju da nesto kaze koji se javno reci da ce krenuti putevima opljackanog novca od devedesetih pa na ovamo i to opljackanog za vreme vladavine svih ovih vlastodrzaca koji nas kao sada vade i to otimanjem od onih koje su opljackali. Samo covek koji se odluci da vrati u Srbiju sav opljackan novac sa Kipra i poreskih ostrvskih rajeva moze biti cenjen u nasoj Srbiji a ovo su sve sitnicari, poslusnici, glumci, lazovi i lopovi.

Student

pre 9 godina

Bolje i sad preseći, nego za par godina da nam ceo godišnji BDP odlazi na vraćanje dugova raznim belosvetskim zelenašima.. Čim javni dug predje 60% društvenog proizvoda, zemlja nezadrživo tone u dužničko ropstvo, tako da podržavam reforme koliko god bile bolne

solunac

pre 9 godina

bice nam divno,jedva cekam da mi smanjis platu od 36 hiljada i mojim roditeljima penzije koji me pomazu posto imam stambeni kredit od 150 evra mesecno,kucni budzet ce nam biti manji za oko 8-9 hiljada, posto ste povecali poreze,gas,grejanje a ocekuje se i struja da ce ici gore imacemo manje za jos 2-3 hiljade, cene u trgovinama su prelepe i na primer imamo limun koji je tacno 399 din i mi kupci svi stanemo pored limuna da se slikamo, sve u svemu jedna idila koju nijedna drzava na svetu nema,pravicemo zurku kada se set mera usvoji, da ste nam zivite jos sto godina i vlada i premijer i fiskalni savet i svi vi koji imate lepe i debele plate od po nekoliko hiljada evra na celu sa jorgovankom i bajazitom

socijalista

pre 9 godina

ne mogu da verujem da je botovima drago sto ce plate i penzije biti manje!Samo psihicki bolesnoj osobi moze biti drago sto mu uzimaju novac iz dzepa.Nemam drugo objasnjenje

jovan

pre 9 godina

"Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog". Gotovo poetski receno. Vucic zapravo, negde duboko u sebi skriveno, krije svoj cudesan pjesmotvorni dar !

cacanin

pre 9 godina

Šta smo sve preživeli svaki pomak napred će biti povoljan.Puna podrška vladi i premijeru.
(Snezana Marinkovic, 18. septembar 2014 08:33)

Ovo nismo preziveli, ok bila je 93' ali ovako stanje u drzavi nikad nije bilo. Pomak nije kada ti neko smanji plate i penzije ( zasluzene 30-40 godina rada ) ovo je propast.

balkanac

pre 9 godina

Ako ce najavljene meri doprineti da za par godina zivimo malobolje, onda i treba malo da se zrtvujemo jer bez zrtve nema uspeha. Svi bi najradije da se povecaju plate i penzije za po 20 procenata, ali koliko je to realno i sta ce se onda desiti sa drzavom.

cojle

pre 9 godina

Kada na sledećim izborima SNS pukne,što je totalno očigledno,jer gazda Vučko uporno zaboravlja da skoro 50% ljudi nije ni izašlo na izbore...a da je od njegove četvrtine glasača (ono što on pretstavlja kao apsolutnu većinu) tj. 52% , barem 20% glasalo jer je naselo na njegove bajke o DSu...kako će da pohapsi tajkune (koje sada zapošljava)...kako neće biti partijskog zapošljavanja (hahahaha)...itd...itd...od afla toksina,do magistra ministra...od sakrivanja švaleracije,razvoda i nove žene do spašavanja poplavljenih i cele smejurije oko poplava,odgovornosti i krađe para koje je narod nemilice slao porukama.

Kada puknu,ja bih posavetovao stranci koja pobedi, da SNS botove, pošalje na kazneno vaspitne "radne akcije"...da malo sade,čupaju korov...a sve da se deca,koja se prodaju za par iljadarki il za obećano mesto kurira u opštini...malo nauče poštenom radu.

Naša država je bankrotirala...slavi se po drugi put,"prvih sto dana"...od obećenja,na kraju ispadoše totalno suprotne stvari...

Mene gazda Vučko nije iznenadio,jer ga vrlo dobro znam još od 90ih...
Samo,gazda Vule,jeftino si se izvukao 5.oktobra...kako si počeo,nećeš dva put biti iste sreće.

milance

pre 9 godina

Andric je to tako lepo opisao.. Kako kaze.. ako hoces nekog coveka,grupu,naciju da paralises zarazi ih cekanjem. Cekanje kao nista na svetu umrtvi coveka.. izmrdju ostalog..

Marinko

pre 9 godina

Sve ovo o cemu Vucic danas govori je najavio jos u preizbornoj kampanji, i iako su sve ove mere nepopularne, svesni smo da drugog nacina, koji ce dugorocno dati prave rezultate nema.

cacanin

pre 9 godina

Moglo je i ranije, ali dobro, to nije do Vučića, 2003. on je bio nebitan, tada su su drugi žarili i palili, njih treba priupitati što nije.
(Dejan Trešnjar, 18. septembar 2014 08:29)

Da, tad je psovao Amerikancima majku, pkjuvao EU, lepio plakate, zeleo smrt premijeru ... a sad je okrenuo plocu i jos crnje radi protiv naroda.

Dejan

pre 9 godina

Ova Vlada je preuzela drzavu u veoma losem stanju, gde je BDP bio zabrinjavjuce nizak, nezaposlenost rasla iz dana u dan, privreda bila u totalnom kolapsu, kriminal uzeo maha, prezaduzenu i opljackanu i pored toga je uspela da se konsoliduje, da zaustavi negativne trendove i uz nepopularne reforme krene uzlaznom linijom.

Ne lipsi magare do zelene trave!

pre 9 godina

"Uveren sam da ćemo u svemu tome imati podršku i Francuske i francuskih kompanija u Srbiji i siguran sam da će Srbija biti uspešna, moderna i pristojna evropska zemlja za nekoliko godina kojom će se ponositi i građani Srbije i..."

A u medjuvremenu, Omladino, bezi odavde, dok jos mozes!

bolt

pre 9 godina

ajmo botovi lupajte gluposti...........vas moral dve nule.....posle dvadeset pet godina nemilosrdne pljacke hvalite ovog sto zakucava ekser u kovceg.......

milicica

pre 9 godina

Svako gleda sebe i ne moze da vidi malo dalje. Deceniju smo bili bahati i trosili, a sada je vreme da se reformisemo i stvorimo zdravu ekonomiju, u suprotnom cemo tonutu sve dublje.

Pedja

pre 9 godina

Nema on nikakav set mera. Pod njegovom vlašću država je potpuno pukla i sada više nema novca za plate i penzije i zato ih smanjuju. Nije to nikakav set mera nego bankrot. Uskoro će ih smanjivati ponovo, pošto nema nikakav plan.

zoran

pre 9 godina

Može on da izvede i mečku Božanu da igra pred narodom, PARA NEMA, majstori!!!
Nikakve reforme nisu moguće bez kinte! I to zdrave, žive kinte! Ne kredit, ne zaduživanja, ne obećanja-ludom radovanja (Arpi, Kinezi, Rusi, Azerbejdžanci...), nego NOVE investicije, ozbiljnih, proverenih igrača... A za sve to nama je voz otputovao još devedesetih godina prošlog veka kada su Milošević i Šešelj izigravali Karađorđa i Miloša, velike državnike i vojskovođe u uzaludnim pokušajima spasavanja svesrBstva slepo se oslanjajući na istok, što se danas pokazuje kao greška....

Lena

pre 9 godina

Reforme su jako potrebne za oporavak nase zemlje,sto ce vreme I pokazati,samo treba imati malo razumevanja I strpljenja jer ne moze se sve postici preko noci.

joe

pre 9 godina

Po koji put se predstavlja neki set mera za zadnje dve tri godine, i sto bi nas bilo briga da li si ti nasmejan ili smrknut, sta su nam ti u zivoto. Kada bi ljudi ovde samo radili ono zasta primaju platu umesto da svi glume primadone mozda bi nam i bilo bolje.

Dejan Trešnjar

pre 9 godina

Moglo je i ranije, ali dobro, to nije do Vučića, 2003. on je bio nebitan, tada su su drugi žarili i palili, njih treba priupitati što nije.

mince

pre 9 godina

Samo me zanima zanima stace sad reci dezurni kriticari koji su pricali kako su reforme samo prica za narod i politicke poene.Receno-Ispunjeno

ZLOBEX

pre 9 godina

Presrećan sam što ća da mi smanji platu, jer sam svestan da je to neophodno kako bi se otvorile nove agencije i kancelarije za prebrze pruge, za makete Beograda na vodi, za, u ovom trenutku, neophodan autoput na najprometnijoj sabraćajnici Beograd - Temišvar, za plovni put do Soluna, za autoput do države Crna Gora.

Nenad11030

pre 9 godina

Umesto da se primanja povećavaju, kao i standard, primorani smo na ovakve mere. Zahvaljujući neodgovornoj dosovskoj vladi, koja je zapustila privredu i proizvodnju, došli smo do toga da u državi nemamo proizvodnju, prihode i mogućnost za prosperitet.

Milost, milost gospodaru....

pre 9 godina

Pa, pričaće bajku kako su oni "zli" ministri hteli da skinu plate i penzije za 50 % , ali da je on rekao istorijsko ne, tako da ce nas rebnuti samo " mizernih" desetak %.....
" I tako su živeli srećno do kraja života i imali su puno dece"......
Valjda se ovako beše završavaju bajke...
P. S. Marfijev zakon u akciji

beli

pre 9 godina

a kada dignes jos kredita onda ces za dve godine ponovo da smanjujes plate i penzije.....dok narod ne pocrka.........to ni sloba nije radio.......

Mare

pre 9 godina

Vi cete svoju decu, svakako, obezbediti...
A ostala? Sta je sa decom koja nemaju da jedu? Sta je sa bolesnima?
Za svu vasu 'vladavinu' videh da ste obezbedili samo svoje bilmeze i bizgove, u dzipovima, bahate i nekulturne...
A kad pomislim da sam pre par godina polagao nade u aktuelnu vlast, na osnovu njihovih praznih prica i lazi...

ana

pre 9 godina

Iz tvojih usta u Bozije usi... Francuzi uvek prijatelji Srbije ...odricemo se M.Markovic i cele te bulumente i sramnog prekrivanja spomenika Zahvalnosti Francuskoj.

komsija

pre 9 godina

On je naveo da je Vlada za sada uradila mnogo od onoga što je najavljeno, ističući da su usvojeni zakoni o radu, privatizaciji, stečaju, ali da predstoji ozbiljniji talas reformi.

Strah me je ''ozbiljnijeg talasa reformi''. Kad vidim zakon o radu narocito...

crna guja

pre 9 godina

"Te reforme neće biti nimalo lake. Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog pošto znam da radimo veliku stvar za našu zemlju i budućnost naše dece, jer smo konačno skupili hrabrost da radimo, ne ono što će nekome da se dopadne, već ono što će biti dobro za zemlju", rekao je Vučić u sredu.

Kakav patos! Srce mi se cepa!! Dostojno najvecih tragi-komedija svetske literature!!!

Boka

pre 9 godina

Posle ovih "set mera" dodatno ce se urusiti standard gradjana, pritom ne mislim samo na penzionere i zaposlene u javnom sektoru.Tu mislim i na one zaposlene u privatnom sektoru.Bice bolje samo onima koje su zaposlili naprednjaci u javnim sluzbama, a zbog kojih sada smanjuju plate svima.U normalnom svetu reforme se rade da bi narod bolje ziveo, kod nas je obrnuto!!!

lala

pre 9 godina

Zbog čega se ne revidiraju tzv.boračke peMzije koje se kreću preko 100.000 dinara, iako je prošlo već 69 godina od završetka rata. Da smo imali toliko boraca u ratu ne bi nam Nemci ništa mogli. Bili bi bar tri puta veći. Ovo pitanje niko ne pokreće, iako se sve zna. Dešavalo se da se supružnici razvedu a snajka se uda za svekra kako bi nasledila pravo na boračku peMziju????

predrag

pre 9 godina

Zivim u Austriji vec 15 godina i nemogu da verujem kako ih nije sramota,pa ovo nema nigde u svetu,imamo najmanje plate i penzije u regionu,a oni nam jos skidaju.Ja neznam samo kako moze ovaj narod da trpi ovaj bezobrazluk!!!

Carevo novo odelo

pre 9 godina

Kako velike reci. Ne lozite se. Stvar je prosta, treba sa istim parama zaposliti u kratkom roku jos 50 hiljada sns-ovaca. Paralelno sa tim cemo se zaduziti za jos par milijardi i/ili prodati Telekom i EPS. Sve da bi dogurali do sledecih izbora i novog mandata od 4 godine. Car je go.

crna guja

pre 9 godina

"Te reforme neće biti nimalo lake. Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog pošto znam da radimo veliku stvar za našu zemlju i budućnost naše dece, jer smo konačno skupili hrabrost da radimo, ne ono što će nekome da se dopadne, već ono što će biti dobro za zemlju", rekao je Vučić u sredu.

Kakav patos! Srce mi se cepa!! Dostojno najvecih tragi-komedija svetske literature!!!

Snjezana

pre 9 godina

Mogao je i on kao svi predhodni,da digne kredit poveca plate,penzije ,kupi ljude sa tim i vuk sit ovce na broju.A Srbija zemlja koja treba i nasoj deci ode na put bez povratka.Ovako ce biti tesko ali treba pregrmiti,Bolje mi da to prodjemo nego nasa buducnost.Nasa deca.

bora 5

pre 9 godina

Godinama se bahato trosilo. Moramo malo da se stegnemo, jer ova vlada ima dobru viziju za buducnost. I verujem da ce ta sredstva da nam pomognu, jer ce biti "ulozena" tamo gde treba.

Student

pre 9 godina

Bolje i sad preseći, nego za par godina da nam ceo godišnji BDP odlazi na vraćanje dugova raznim belosvetskim zelenašima.. Čim javni dug predje 60% društvenog proizvoda, zemlja nezadrživo tone u dužničko ropstvo, tako da podržavam reforme koliko god bile bolne

nemate pravo da pricate

pre 9 godina

Dosta je bilo demagogije koja se plasira od strane onih koji su deceniju bili na vlasti i doveli ovu drzavu u ocajno stanje. Pljackalo se kroz namestene privatizacije i ispunpavala sredstva iz ove drzave i sada ti isti koji su do toga doveli pametuju.

Verica

pre 9 godina

Sto se mora ne bi trebalo daje tesko,A Srbija mora da sprovede ove reforme ,da bi ozdravila.Za nasu buducnost ,za buducnost dece moramo da stisnemo zube.

Lena

pre 9 godina

Reforme su jako potrebne za oporavak nase zemlje,sto ce vreme I pokazati,samo treba imati malo razumevanja I strpljenja jer ne moze se sve postici preko noci.

Neda Rd

pre 9 godina

Ja sam svesno glasala onda kada je bilo vreme i kada sam pre toga pravovremeno i konkretno bila obavestena o neophodnim merama buduce vlade. Prihvatam, podrzavam i znam da ce posle kise biti sunca za sve nas.

domus

pre 9 godina

Nisu mi jasni ljudi koji ne shvataju da ukoliko se ne reformise nasa drzava docicemo u situaciju da plate i penzijenecemo imati odakle da isplacujemo.

Lucia

pre 9 godina

Ni deca se ne radjaju lako.Ako je za dobro zemlje mora da van veruju.A sto se pristojnosti tice ja ne bih bas tako.Sa kime se vi druzite to je vase, ali ne mesajte nas u to.

Aca

pre 9 godina

Za ovakvo stanje nije kriv narod nego politicari, tajkuni, kriminalci koji su ga opljackali i ojadili zajedno na razne nacine. Kako to da opet narod trpi i to zbog necega za sta je najmanje kriv, i dokle, ajde neka mi neko objasni?

DADA

pre 9 godina

Ovim reformama spasavamo buducnost nase dece.Koliko se secam Vucic nikada nije u svojoj kampanji za izbore rekao da ce nam biti lako,govorio je o reformama za spas zemlje,meni kao ekonomiku je bilo potpuno jasno kakve te mere mogu biti,i svesno sam glasala za njega,jer jedini nije obecavao bolji zivot preko noci.

Billyy

pre 9 godina

(lily, 18. septembar 2014 10:16) A zasto Radulovic? Znamo da je bio stecajni upravnik, okoristio se dok je drzava bila u tranziciji, bio je ministar gde je mogao da deluje, kad on od sebe napravio zrtvu i gle cuda otisao u politicare. Lepo je sto ti nudis svog sefa stranke grupe pardon gradjana. Pih...

Miloica

pre 9 godina

Moramo nastaviti sa reformama i povuci nepopularne poteze kako bi izvukli zemlju iz krize i obezbedili bolju buducnost gradjanima. Srbija ce zastiti najugrozenije i da ce najveci teret podneti najbogatiji.

Milica

pre 9 godina

Reforme moraju da se nastave u istom ritmu, kao i do sada, plate i penzije moraju da ostanu netaknute za najugrozenije sa niskim primanjima!

Arioch

pre 9 godina

Hajde da vidmo i taj set, mada ja i dalje mislim d aje najveći problem u prekomernoj i nefunkcionalnoj administraciji koja steže nađu ekonomiju.

Dejan

pre 9 godina

Ova Vlada je preuzela drzavu u veoma losem stanju, gde je BDP bio zabrinjavjuce nizak, nezaposlenost rasla iz dana u dan, privreda bila u totalnom kolapsu, kriminal uzeo maha, prezaduzenu i opljackanu i pored toga je uspela da se konsoliduje, da zaustavi negativne trendove i uz nepopularne reforme krene uzlaznom linijom.

milicica

pre 9 godina

Svako gleda sebe i ne moze da vidi malo dalje. Deceniju smo bili bahati i trosili, a sada je vreme da se reformisemo i stvorimo zdravu ekonomiju, u suprotnom cemo tonutu sve dublje.

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Da bi se čovek smejao mora da postoji neki razlog. Samo lud čovek se smeje na sve i svašta. Sada zaista ne postoji ni jedan razlog da bi se čovek smejao. Da smo se pre desetak godina manje smejali a preduzeli neke mere da nas tadašnja vlast manje pljačka , dans bi svi imali razloga da se smejemo.

Danijela Varešević

pre 9 godina

Nama mora biti trško da bi našoj deci bilo malo lakše. To je fakat koji god političar da bio na vlasti.
Mada ni to nije svejedno, neki sporije, a neki brže, poput Vučića, rade.

Marinko

pre 9 godina

Sve ovo o cemu Vucic danas govori je najavio jos u preizbornoj kampanji, i iako su sve ove mere nepopularne, svesni smo da drugog nacina, koji ce dugorocno dati prave rezultate nema.

Dejan Trešnjar

pre 9 godina

Moglo je i ranije, ali dobro, to nije do Vučića, 2003. on je bio nebitan, tada su su drugi žarili i palili, njih treba priupitati što nije.

Nenad11030

pre 9 godina

Umesto da se primanja povećavaju, kao i standard, primorani smo na ovakve mere. Zahvaljujući neodgovornoj dosovskoj vladi, koja je zapustila privredu i proizvodnju, došli smo do toga da u državi nemamo proizvodnju, prihode i mogućnost za prosperitet.

Carevo novo odelo

pre 9 godina

Kako velike reci. Ne lozite se. Stvar je prosta, treba sa istim parama zaposliti u kratkom roku jos 50 hiljada sns-ovaca. Paralelno sa tim cemo se zaduziti za jos par milijardi i/ili prodati Telekom i EPS. Sve da bi dogurali do sledecih izbora i novog mandata od 4 godine. Car je go.

retriver

pre 9 godina

Odlaganja su nas kostala mnogo i zato se sada vise nema prostora za kalkulacije, mora se konacno krenuti u ono sto smo davno trebali da uradimo.

Rankov

pre 9 godina

Ove mere su nužno i neizbežno zlo koje mora da se istrpi. Iznuđena mera..Da se nisu sada donele pitanje je da li bi uopšte bilo mogućnosti da penzije budu redovne u narednom peridu. U celoj situaciji najviše me čudi protest opozicije protiv ovih mera jer je ta ista opozicija glavna i odgovorna za dovođenje države u predbankrotno stanje. Demagogija na nivou.

balkanac

pre 9 godina

Ako ce najavljene meri doprineti da za par godina zivimo malobolje, onda i treba malo da se zrtvujemo jer bez zrtve nema uspeha. Svi bi najradije da se povecaju plate i penzije za po 20 procenata, ali koliko je to realno i sta ce se onda desiti sa drzavom.

shone

pre 9 godina

Srbija je u velikoj krizi i reforme i štednja su neophodne , nadamo se da neće dugo trajati . Povećati proizvodnju i uposliti celu Srbiju ...

predrag

pre 9 godina

Zivim u Austriji vec 15 godina i nemogu da verujem kako ih nije sramota,pa ovo nema nigde u svetu,imamo najmanje plate i penzije u regionu,a oni nam jos skidaju.Ja neznam samo kako moze ovaj narod da trpi ovaj bezobrazluk!!!

beli

pre 9 godina

a kada dignes jos kredita onda ces za dve godine ponovo da smanjujes plate i penzije.....dok narod ne pocrka.........to ni sloba nije radio.......

ZLOBEX

pre 9 godina

Presrećan sam što ća da mi smanji platu, jer sam svestan da je to neophodno kako bi se otvorile nove agencije i kancelarije za prebrze pruge, za makete Beograda na vodi, za, u ovom trenutku, neophodan autoput na najprometnijoj sabraćajnici Beograd - Temišvar, za plovni put do Soluna, za autoput do države Crna Gora.

Boka

pre 9 godina

Posle ovih "set mera" dodatno ce se urusiti standard gradjana, pritom ne mislim samo na penzionere i zaposlene u javnom sektoru.Tu mislim i na one zaposlene u privatnom sektoru.Bice bolje samo onima koje su zaposlili naprednjaci u javnim sluzbama, a zbog kojih sada smanjuju plate svima.U normalnom svetu reforme se rade da bi narod bolje ziveo, kod nas je obrnuto!!!

The Waste Land

pre 9 godina

Zahvaljujući neodgovornoj dosovskoj vladi, koja je zapustila privredu i proizvodnju, došli smo do toga da u državi nemamo proizvodnju, prihode i mogućnost za prosperitet.
(Nenad11030, 18. septembar 2014 08:53)

Deceniju smo bili bahati i trosili, a sada je vreme da se reformisemo i stvorimo zdravu ekonomiju, u suprotnom cemo tonutu sve dublje.
(milicica, 18. septembar 2014 09:43)

A pre toga smo sta - radili marljivo kao pcelice, stedeli i ulagali u privredu, razvijali mala i srednja preduzeca i ziveli u miru i blagostanju?! NE!

Ne, pre toga smo:
1) ratovali, a to je skupo;
2) trpeli sankcije, a to unistava privredu;
3) imali rekordnu inflaciju;
4) kupovali na crnoj berzi, npr. benzin u kantama i devize na ulicama
5) drzali na vlasti one koji su iznosili pare na Kipar u vrecama (a njihove naslednike drzimo i danas)
itd.

Ne nasedajte na ovaj mit. DOS nas je dokusurio, istina, ali nemojmo se sad praviti blesavi i tvrditi da smo ziveli kao Svedjani pod Milosevicem. Setite se - i pricajte deci - o tome kad nam je plata bila 5 maraka, kad smo kupovali benzin i cigarete na ulici za milione i milijarde bezvrednih dinara i kad nam je nestala stednja iz banke.

Nemojmo amnestirati Milosevica i njegovu svitu, ma koliko nam DOS (ili sta je od njega ostalo) sad bio mrzak. Obice nam se o glavu.

Mare

pre 9 godina

Vi cete svoju decu, svakako, obezbediti...
A ostala? Sta je sa decom koja nemaju da jedu? Sta je sa bolesnima?
Za svu vasu 'vladavinu' videh da ste obezbedili samo svoje bilmeze i bizgove, u dzipovima, bahate i nekulturne...
A kad pomislim da sam pre par godina polagao nade u aktuelnu vlast, na osnovu njihovih praznih prica i lazi...

socijalista

pre 9 godina

ne mogu da verujem da je botovima drago sto ce plate i penzije biti manje!Samo psihicki bolesnoj osobi moze biti drago sto mu uzimaju novac iz dzepa.Nemam drugo objasnjenje

Milost, milost gospodaru....

pre 9 godina

Pa, pričaće bajku kako su oni "zli" ministri hteli da skinu plate i penzije za 50 % , ali da je on rekao istorijsko ne, tako da ce nas rebnuti samo " mizernih" desetak %.....
" I tako su živeli srećno do kraja života i imali su puno dece"......
Valjda se ovako beše završavaju bajke...
P. S. Marfijev zakon u akciji

Pedja

pre 9 godina

Nema on nikakav set mera. Pod njegovom vlašću država je potpuno pukla i sada više nema novca za plate i penzije i zato ih smanjuju. Nije to nikakav set mera nego bankrot. Uskoro će ih smanjivati ponovo, pošto nema nikakav plan.

Velja

pre 9 godina

Ne mogu da verujem kakve budalaštine pišu SNS botovi! Pa jeste li svesni da pozdravljate smanjenje plata i penzija svojim roditeljima? Jeste li vi svesni da možda zbog toga veliki deo vas neće imati ni taj internet da plaća? O kojim rezovima vi pričate? Prošle godine ste za dva meseca zaposlili 60 000 ljudi u javnom sektoru, pa bi bio red da priznate da zbog te partijske SNS armije sada moraju da se smanje plate i penzije jer ovaj propala država više zaista ne može da podnese tolike rashode za plate. Ne kažem da nisu i crveni i žuti i plavi radili isto, ali ovo su ubedljivo najveći nesposobnjakovići i štetočine koje je Srbija ikada imala na vlasti.I MOLIM VAS ne koristite termine za koje se iz aviona može videti da nemate pojma šta znače. Napišite neki komentar i iz svoje glave i svojim rečima, koliko god da je taj poduhvat neverovatan...

cacanin

pre 9 godina

Moglo je i ranije, ali dobro, to nije do Vučića, 2003. on je bio nebitan, tada su su drugi žarili i palili, njih treba priupitati što nije.
(Dejan Trešnjar, 18. septembar 2014 08:29)

Da, tad je psovao Amerikancima majku, pkjuvao EU, lepio plakate, zeleo smrt premijeru ... a sad je okrenuo plocu i jos crnje radi protiv naroda.

milance

pre 9 godina

Andric je to tako lepo opisao.. Kako kaze.. ako hoces nekog coveka,grupu,naciju da paralises zarazi ih cekanjem. Cekanje kao nista na svetu umrtvi coveka.. izmrdju ostalog..

Ne lipsi magare do zelene trave!

pre 9 godina

"Uveren sam da ćemo u svemu tome imati podršku i Francuske i francuskih kompanija u Srbiji i siguran sam da će Srbija biti uspešna, moderna i pristojna evropska zemlja za nekoliko godina kojom će se ponositi i građani Srbije i..."

A u medjuvremenu, Omladino, bezi odavde, dok jos mozes!

cacanin

pre 9 godina

Šta smo sve preživeli svaki pomak napred će biti povoljan.Puna podrška vladi i premijeru.
(Snezana Marinkovic, 18. septembar 2014 08:33)

Ovo nismo preziveli, ok bila je 93' ali ovako stanje u drzavi nikad nije bilo. Pomak nije kada ti neko smanji plate i penzije ( zasluzene 30-40 godina rada ) ovo je propast.

bolt

pre 9 godina

ajmo botovi lupajte gluposti...........vas moral dve nule.....posle dvadeset pet godina nemilosrdne pljacke hvalite ovog sto zakucava ekser u kovceg.......

joe

pre 9 godina

Po koji put se predstavlja neki set mera za zadnje dve tri godine, i sto bi nas bilo briga da li si ti nasmejan ili smrknut, sta su nam ti u zivoto. Kada bi ljudi ovde samo radili ono zasta primaju platu umesto da svi glume primadone mozda bi nam i bilo bolje.

komsija

pre 9 godina

On je naveo da je Vlada za sada uradila mnogo od onoga što je najavljeno, ističući da su usvojeni zakoni o radu, privatizaciji, stečaju, ali da predstoji ozbiljniji talas reformi.

Strah me je ''ozbiljnijeg talasa reformi''. Kad vidim zakon o radu narocito...

jovan

pre 9 godina

"Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog". Gotovo poetski receno. Vucic zapravo, negde duboko u sebi skriveno, krije svoj cudesan pjesmotvorni dar !

zoran

pre 9 godina

Može on da izvede i mečku Božanu da igra pred narodom, PARA NEMA, majstori!!!
Nikakve reforme nisu moguće bez kinte! I to zdrave, žive kinte! Ne kredit, ne zaduživanja, ne obećanja-ludom radovanja (Arpi, Kinezi, Rusi, Azerbejdžanci...), nego NOVE investicije, ozbiljnih, proverenih igrača... A za sve to nama je voz otputovao još devedesetih godina prošlog veka kada su Milošević i Šešelj izigravali Karađorđa i Miloša, velike državnike i vojskovođe u uzaludnim pokušajima spasavanja svesrBstva slepo se oslanjajući na istok, što se danas pokazuje kao greška....

najgluplji narod na planeti!

pre 9 godina

Narode treba li opet da trpimo deset godina kao sa Miloševićem da bi rekli dosta je?! Eeej uvode nove takse svaki dan, zadužuju se kao nikad, SMANJUJU plate lekarima i profesorima pored rekordnih cena, a zapošljavaju masovno svoje članove da sede po ceo dan! Pa kolika je vama inteligencija kad ne shvatate kako će se to završiti?! Milošević je bio malo dete za ovo! I jel treba da sedimo i čekamo kraj ili da reagujemo?!

Che

pre 9 godina

Teške reforme zbog zna se čega, zapošljavanja SNS botova, a ide zime para očigledno sve manje cene iste, a Bajatović, teta Jorgovanka rokaju preko 500000 din mesečno...a mi ćutimo i dalje, to je najgore.

istina

pre 9 godina

Jedno pitanje...Od kada su ovi na vlasti dal je ista uradjeno ili se samo prica i obecava??? Ja ne vidim da je ista ulozeno, a vidim da je sve poskupelo, da su manje plate, da je sudstvo lose, da se smanjuje radna snaga i nr zaposljava se nova..posebno u zdravstvu i prosveti. Sve sto sam rekao je istina!!

dokle vise

pre 9 godina

Imam 42 god i nikad nisam bahato trosio, a radim ceo zivot po ceo dan, i opet jedva sastavljam kraj sa krajem. Dosta vise demagogije kako su ovi pre, sve potrosili, a ovi sto dolaze, sve rade na bolje. Tako nam zivot prodje, nezelim vise to da slusam, kako ce nam biti gore, i kako to radite zbog dece. Mozda zbog vase, koja imaju kola, kuce, dzeparce vece od nase plate, a zbog nase sigurno ne. Ocu da zivim bez pretnji, kako ce me hapsiti i sve uzeti , zbog racuna za smece, vodu, struju,zbog neplacanja karte u busu..Ocu da zivim od svoje plate i izdrzavam svoju porodicu, a ne lezilebovice iz raznih stranaka.

Zoran

pre 9 godina

Evo predloga za ustedu, ove SNS botove sto dezuraju ovde i udaraju minuse u zavisnosti od tona komentara, zaposliti u poljoprivredi, ako su i za to sposobni.

dule

pre 9 godina

Svi koji se malo razumeju u ekonomiju znaju da budžet ima PRIHODNU i RASHODNU stranu. Ukoliko premijer želi da smanji deficit on mora da poveća prihode, a da smanji rashode. Ove njegove mere na rashodnoj stranni(smanjenje penzija i plata u prosveti, zdravstvu, sudstvu itd.) neće dati nikakve rezultate, nego će samo napraviti još veću štetu kao što je manji prihod od PDV-a, povećan dug javnim preduzećima (EPS-u,komunalnim preduzećima i sl.) jer je većini stanovništva ostalo samo za ishranu. Kada bi stvarno želeo da izvrši neke reforme, otpustio bi iz javne administracije višak zaposlenih ( od 2008 primljeno 200000 partijskih kadrova od kojih 80% ništa ne rade sem što primaju platu)i eto mu uštede od 1 mlrd. EURA za godinu ( 160000 viška zaposlenih x 500 eur bruto= 80 miliona EUR mesečno). Još kada bi ukinuo svojim dragim partijskim kolegama naknade po osnovu članstva u UPRAVNIM ODBORIMA i ko zna po osnovu čega uštedeo bi još nekoliko stotina miliona EUR-a tako da ne bi morao da smanjuje plate i penzije. Što se tiče PRIHODA, osnov POLITIČKE EKONOMIJE kaže da se novostvorena vrednost stvara u proizvodnji i poljoprivredi, te ukoliko PREMIJER želi da poveća prihode moraće da značajno da poveća broj zaposlenih u industriji, a ne samo da povećava namete stanovništvu. Javni dug ne bi bio veliki da nam BDP raste najmanje 5% godišnje. Prosto ne mogu da verujem da pored tolikih "eksperata" u VLADI naš premijer ovo ne vidi.

lala

pre 9 godina

Zbog čega se ne revidiraju tzv.boračke peMzije koje se kreću preko 100.000 dinara, iako je prošlo već 69 godina od završetka rata. Da smo imali toliko boraca u ratu ne bi nam Nemci ništa mogli. Bili bi bar tri puta veći. Ovo pitanje niko ne pokreće, iako se sve zna. Dešavalo se da se supružnici razvedu a snajka se uda za svekra kako bi nasledila pravo na boračku peMziju????

cojle

pre 9 godina

Kada na sledećim izborima SNS pukne,što je totalno očigledno,jer gazda Vučko uporno zaboravlja da skoro 50% ljudi nije ni izašlo na izbore...a da je od njegove četvrtine glasača (ono što on pretstavlja kao apsolutnu većinu) tj. 52% , barem 20% glasalo jer je naselo na njegove bajke o DSu...kako će da pohapsi tajkune (koje sada zapošljava)...kako neće biti partijskog zapošljavanja (hahahaha)...itd...itd...od afla toksina,do magistra ministra...od sakrivanja švaleracije,razvoda i nove žene do spašavanja poplavljenih i cele smejurije oko poplava,odgovornosti i krađe para koje je narod nemilice slao porukama.

Kada puknu,ja bih posavetovao stranci koja pobedi, da SNS botove, pošalje na kazneno vaspitne "radne akcije"...da malo sade,čupaju korov...a sve da se deca,koja se prodaju za par iljadarki il za obećano mesto kurira u opštini...malo nauče poštenom radu.

Naša država je bankrotirala...slavi se po drugi put,"prvih sto dana"...od obećenja,na kraju ispadoše totalno suprotne stvari...

Mene gazda Vučko nije iznenadio,jer ga vrlo dobro znam još od 90ih...
Samo,gazda Vule,jeftino si se izvukao 5.oktobra...kako si počeo,nećeš dva put biti iste sreće.

Ado den hag

pre 9 godina

Mislim da bi najbolja mera bila da se ukinu plate i penzije totalno.Da struja poskupi 110%,i svako ko ima neku ušteđevinu,neka živi od singlova u Mocartu...Eto rešenja,koje bi Vlada Srbije mogla da donese.

lily

pre 9 godina

Na neki nacin me ovo i raduje zato sto ubrzano privode Srbiju totalnom kolapsu. A tako ce najsigurnije konacno i da uniste sami sebe. Parazit ne zna kad da stane, sisa do smrti domacina iako sa njim i sam umire. E pa neka onda. Ako ce ova DBovska udbaska nesreca da konacno ugine, neka se srusi i cela ekonomija Srbije. Ljudi ce preziveti i ovo. Sta ce biti posle je ono sto ce definisati konacnu sudbinu Srbije. Ako posle ovoga se uzmemo pameti i dovedemo ljude tipa Radulovic koji razmisljaju razumno i sposobni su da preurede Srbiju na zdravim osnovama, onda ce ovo sve na dobro da izadje. Druga opcija su Dveri, ultradesnicari i njima slicni. Oni ce nas cementirati kao zemlju treceg sveta zanavek. Nemam ideju kako ce se pvo sve zavrsiti ali saznacemo cini mi se uskoro

solunac

pre 9 godina

bice nam divno,jedva cekam da mi smanjis platu od 36 hiljada i mojim roditeljima penzije koji me pomazu posto imam stambeni kredit od 150 evra mesecno,kucni budzet ce nam biti manji za oko 8-9 hiljada, posto ste povecali poreze,gas,grejanje a ocekuje se i struja da ce ici gore imacemo manje za jos 2-3 hiljade, cene u trgovinama su prelepe i na primer imamo limun koji je tacno 399 din i mi kupci svi stanemo pored limuna da se slikamo, sve u svemu jedna idila koju nijedna drzava na svetu nema,pravicemo zurku kada se set mera usvoji, da ste nam zivite jos sto godina i vlada i premijer i fiskalni savet i svi vi koji imate lepe i debele plate od po nekoliko hiljada evra na celu sa jorgovankom i bajazitom

Poznavalac

pre 9 godina

Kad je gospodin Vucic izneo neke mere i nesto sto je bilo olaksica po narod - nikad!? Zato nam ostaje da se pokrijemo usima i trpimo dok ne pocnu da nam salju haraclije na kucnu adresu kao onomad sto su to radili turci. Seljacima bi uzimali zito, kukuruz, mast, krompir, zatopljeno meso, pasulj, zimnicu, rakiju i vino! Nama u gradu ce uzimati garderobu, tehniku, automobile, motore i naplacivace nam taksu za zivot u urbanoj sredini, jer je ostalo i samo to da uvedu pored haraca za struju, vodu, gorivo, gas, kumunalije i poreze! Jeste da smo bili okupirani 500 godina pod turcima, ali su ljudi tada bolje ziveli nego danas! To svi kazu... Ne znam zasto ne objavi bankrot drzave i zavrsi sa tim?! Drzava koja uvodi "mukotrpne" mere stednje, to je znak da je bankrotirala! Nasa drzava je ugasena u svakom smislu. Milosevic je malo dete bio za ove danas, i mogu vam reci da mi nedostaje taj zivot i sloboda iz Slobine vlasti! Tada nisam radio toliko a imao sam previse, sada radim 3 posla i za racune nemam, samo sto se nisam pohajducio! Bruka ziva, sramota za 21 vek ziveti u bedi!

Alex

pre 9 godina

Samo me zanima zanima stace sad reci dezurni kriticari koji su pricali kako su reforme samo prica za narod i politicke poene.Receno-Ispunjeno
(mince, 18. septembar 2014 08:37)
Smanjuje plate i penzije jadnice jedan!

lidija

pre 9 godina

Penzije ce smanjiti,pa kako da izdrzavam cerku koja je zavrsila fakultet,i
koja trazi posao vec 10 godina?Da li je ona kriva sto je zavrsila Filozofiju i sto nema politicku vezu da se zaposli u obrazovanju, ili je kriva sto ima visoko obrazovanje pa ima smetnje da se zaposli na radnom mestu trgovca ili bilo kom radnom mestu za koje je potrebno nize obrazovanje?

Realista

pre 9 godina

Gledajući u nazad od Slobe pa na ovamo, zadnjih 25 godina, fokus svake vlade u Srbiji je bila ekonomija. Ajde probajte se prisetiti, pogledati neke arhivske snimke itd. KAKO JE MOGUĆE DA POSLE 25 GODINA FOKUSA NA EKONOMIJI OVA ZEMLJA SVAKOG DANA TONE SVE NIŽE I NIŽE? KOGA VIŠE LAŽETE?
Ali lako je vama kad: "pleme moje, snom mrtvijem spava..." i kad nam je važnije šta zapad misli nego koliko nam je prazan novčanik i kojom ćemo magijom premostiti troškove svakog meseca.

reza08

pre 9 godina

Просечна зарада без пореза и доприноса исплаћена у јулу 2014. године износи 45.216 динара. У поређењу са просечном зарадом без пореза и доприноса исплаћеном у јуну 2014. године, номинално је већа за 0,7% и реално је већа за 0,8%.

Ovo je sa sajta rzzs, znači zvanično je toliko. E sad, premijerčino naša, radim u državnoj firmi, ali ne u nekoj "ozloglašenoj" i imam 15g staža i plata mi je 42000 din, što će reći ispod proseka. Ko su oni koji imaju po 10, 15 puta više pa zajedno pravimo prosek, njima skidaj... Samo se drzni da mi smanjiš i za jedan dinar, pa ćemo se ćerati ... Ja imam 15 g karijere iza sebe, toliko radim, a ti??? Prvi posao ppv, a drugi premijer,... To može samo u zemlji Srbiji!!!

bezimena

pre 9 godina

"Set reformi" koji se uglavnom sastoji od snižavanja plata i penzija, obrazlagaće čovek koji je odluku o tome i doneo, iako nije stručnjak ni za šta, samo misli da zna sve.



Blago Srbiji.....

Dimitrijana

pre 9 godina

takvih i svakakvih vladalaca kao vodja imamo toliko da i balegu kada podignemo nacicemo ih, ali nemamo takvog moralnog coveka ili imamo pa mu sve vlasti do sada nisu i ne dozvoljavaju da nesto kaze koji se javno reci da ce krenuti putevima opljackanog novca od devedesetih pa na ovamo i to opljackanog za vreme vladavine svih ovih vlastodrzaca koji nas kao sada vade i to otimanjem od onih koje su opljackali. Samo covek koji se odluci da vrati u Srbiju sav opljackan novac sa Kipra i poreskih ostrvskih rajeva moze biti cenjen u nasoj Srbiji a ovo su sve sitnicari, poslusnici, glumci, lazovi i lopovi.

Milan Banjaluka

pre 9 godina

E ovako je i kod nas RS.Nevjerovatno je da je kod nas najbolji zivot bio ,poslije rata,od 95 do 2000.A onda su krenuli da uredjuju drzavu,pdv,fiskalne,porezi dodatni,i svi pukli.Postajem zesce alergican na rjec Reforme.Iza rijeci reforme se krije rijec OTIMACINA !

Marko

pre 9 godina

Ne boje li se botovi da će ih ljudi, iz muke i iz očaja zbog ovakvih bezdušnih komentara za koje se za neku siću prodaju, početi proklinjati? Taman interesantno pitanje u vezi i sa drugim današnjim člankom o moralnosti vernika i ateista...

Milan Banjaluka

pre 9 godina

E ovako je i kod nas RS.Nevjerovatno je da je kod nas najbolji zivot bio ,poslije rata,od 95 do 2000.A onda su krenuli da uredjuju drzavu,pdv,fiskalne,porezi dodatni,i svi pukli.Postajem zesce alergican na rjec Reforme.Iza rijeci reforme se krije rijec OTIMACINA !

Mihailo NBGD

pre 9 godina

Reforme ce podrazumevati smanjenje penzija i plata u javnom sektoru za oko 10%.Primanja zaposlenih i penzionera se umanjuju kontrolisanim padom
dinara za jos 10%. Moguce je povecanje stope PDV od oko 1-2%, povecace se
akscize na gorivo i cena struje. A da se sve lakse proguta sledi u 19 30 h na RTS 1 neka nova bajka o gradu na vodi,kineskom vozu ili slicno

o zlu

pre 9 godina

@(Rankov, 18. septembar 2014 13:35)

Ove mere jesu zlo, ali zlo zamišljeno da ga trpe penzioneri i zaposleni. A zašto deo toga zla ne bi okusili svi- npr. da država otpusti višak zaposlenih u javnom sektoru(tako je Vučić pričao), da smanji "bezobrazno" veliko broj državnih agencija(tako je Vučić govorio), da sreže astromomski visoke plate u nekim UO, kao i plate pojedinih direktora. Ne, nego udri po penzionerima, ne daj im da dišu, da se leče, da se ogreju. Ej, pa ovo je nemilosrdno! A penzionerima je Vučić obećao da penzije neće smanjivati! I sad ti govoriš o nužnom zlu - ne verujem da si penzioner, niti da ti je plata ispod 60 000 ako ovo možeš da napišeš. Ali, nije još gotovo, videćemo kakve su mogućnosti da penzije ne budu ni taknute, nije ova vlada poslodavac penzionerima.

ana

pre 9 godina

Iz tvojih usta u Bozije usi... Francuzi uvek prijatelji Srbije ...odricemo se M.Markovic i cele te bulumente i sramnog prekrivanja spomenika Zahvalnosti Francuskoj.

mince

pre 9 godina

Samo me zanima zanima stace sad reci dezurni kriticari koji su pricali kako su reforme samo prica za narod i politicke poene.Receno-Ispunjeno

Monokl

pre 9 godina

Mere su konacno predstavljene i vrlo su realne i izvodljive,pazljivo su se odnosili prema najsiromasnijima i to je najvaznije,pravedno raspodeljen teret stednje i bice nam bolje,konacno.

Jelena

pre 9 godina

Što se mora, mora u ovo u čemu smo sada treba da zahvalimo onima koji u zadnje breme stalno nešto prigovaraju i kritikuju, dobro bi bilo kada bi barem narodu objasnili zašto su nas doveli na samo dno

LJILJANA - PETROVIC

pre 9 godina

Vlada Srbije i Aleksandar Vucic su objektivno receno uspeli da dobro balansiraju izmedju EU i Rusije, negde popusti, negde zategne, ali sve radi mekano diplomatski i to prolazi. Naravno da mi ne treba da se mesamo u probleme velikih sila, one ce to resiti samo je pitanje dana.

SirOliver

pre 9 godina

Niko nije oduševljen kada nešto daje,ali ako ovo davanje shvatimo kao davanje svojoj deci i unucima,za bolji život u Srbiji,neće mi teško pasti !

mesarPera

pre 9 godina

Ja sam svesno glasala onda kada je bilo vreme i kada sam pre toga pravovremeno i konkretno bila obavestena o neophodnim merama buduce vlade. Prihvatam, podrzavam i znam da ce posle kise biti sunca za sve nas.
(Neda Rd, 18. septembar 2014 11:12)
Tako razmišlja većina Srbije, svi oni koji žele da ovu krizu prebrodimo i da se opet u Srbiju zorom čujem zamor na ulicama kada radnici odlaze na posao, da se fabrički dimnjaci opet puše i da narod definitivno živi bolje nego danas.Ko ima veru da se to može dogoditi taj sigurno podržava Vučićeve mera ma koliko one bile teške i za običnog čoveka koji živi od mamaine i tatine penzije ili od neke plate koju prima.

Boka

pre 9 godina

Posle ovih "set mera" dodatno ce se urusiti standard gradjana, pritom ne mislim samo na penzionere i zaposlene u javnom sektoru.Tu mislim i na one zaposlene u privatnom sektoru.Bice bolje samo onima koje su zaposlili naprednjaci u javnim sluzbama, a zbog kojih sada smanjuju plate svima.U normalnom svetu reforme se rade da bi narod bolje ziveo, kod nas je obrnuto!!!

Velja

pre 9 godina

Ne mogu da verujem kakve budalaštine pišu SNS botovi! Pa jeste li svesni da pozdravljate smanjenje plata i penzija svojim roditeljima? Jeste li vi svesni da možda zbog toga veliki deo vas neće imati ni taj internet da plaća? O kojim rezovima vi pričate? Prošle godine ste za dva meseca zaposlili 60 000 ljudi u javnom sektoru, pa bi bio red da priznate da zbog te partijske SNS armije sada moraju da se smanje plate i penzije jer ovaj propala država više zaista ne može da podnese tolike rashode za plate. Ne kažem da nisu i crveni i žuti i plavi radili isto, ali ovo su ubedljivo najveći nesposobnjakovići i štetočine koje je Srbija ikada imala na vlasti.I MOLIM VAS ne koristite termine za koje se iz aviona može videti da nemate pojma šta znače. Napišite neki komentar i iz svoje glave i svojim rečima, koliko god da je taj poduhvat neverovatan...

dule

pre 9 godina

Svi koji se malo razumeju u ekonomiju znaju da budžet ima PRIHODNU i RASHODNU stranu. Ukoliko premijer želi da smanji deficit on mora da poveća prihode, a da smanji rashode. Ove njegove mere na rashodnoj stranni(smanjenje penzija i plata u prosveti, zdravstvu, sudstvu itd.) neće dati nikakve rezultate, nego će samo napraviti još veću štetu kao što je manji prihod od PDV-a, povećan dug javnim preduzećima (EPS-u,komunalnim preduzećima i sl.) jer je većini stanovništva ostalo samo za ishranu. Kada bi stvarno želeo da izvrši neke reforme, otpustio bi iz javne administracije višak zaposlenih ( od 2008 primljeno 200000 partijskih kadrova od kojih 80% ništa ne rade sem što primaju platu)i eto mu uštede od 1 mlrd. EURA za godinu ( 160000 viška zaposlenih x 500 eur bruto= 80 miliona EUR mesečno). Još kada bi ukinuo svojim dragim partijskim kolegama naknade po osnovu članstva u UPRAVNIM ODBORIMA i ko zna po osnovu čega uštedeo bi još nekoliko stotina miliona EUR-a tako da ne bi morao da smanjuje plate i penzije. Što se tiče PRIHODA, osnov POLITIČKE EKONOMIJE kaže da se novostvorena vrednost stvara u proizvodnji i poljoprivredi, te ukoliko PREMIJER želi da poveća prihode moraće da značajno da poveća broj zaposlenih u industriji, a ne samo da povećava namete stanovništvu. Javni dug ne bi bio veliki da nam BDP raste najmanje 5% godišnje. Prosto ne mogu da verujem da pored tolikih "eksperata" u VLADI naš premijer ovo ne vidi.

Poznavalac

pre 9 godina

Kad je gospodin Vucic izneo neke mere i nesto sto je bilo olaksica po narod - nikad!? Zato nam ostaje da se pokrijemo usima i trpimo dok ne pocnu da nam salju haraclije na kucnu adresu kao onomad sto su to radili turci. Seljacima bi uzimali zito, kukuruz, mast, krompir, zatopljeno meso, pasulj, zimnicu, rakiju i vino! Nama u gradu ce uzimati garderobu, tehniku, automobile, motore i naplacivace nam taksu za zivot u urbanoj sredini, jer je ostalo i samo to da uvedu pored haraca za struju, vodu, gorivo, gas, kumunalije i poreze! Jeste da smo bili okupirani 500 godina pod turcima, ali su ljudi tada bolje ziveli nego danas! To svi kazu... Ne znam zasto ne objavi bankrot drzave i zavrsi sa tim?! Drzava koja uvodi "mukotrpne" mere stednje, to je znak da je bankrotirala! Nasa drzava je ugasena u svakom smislu. Milosevic je malo dete bio za ove danas, i mogu vam reci da mi nedostaje taj zivot i sloboda iz Slobine vlasti! Tada nisam radio toliko a imao sam previse, sada radim 3 posla i za racune nemam, samo sto se nisam pohajducio! Bruka ziva, sramota za 21 vek ziveti u bedi!

lily

pre 9 godina

Na neki nacin me ovo i raduje zato sto ubrzano privode Srbiju totalnom kolapsu. A tako ce najsigurnije konacno i da uniste sami sebe. Parazit ne zna kad da stane, sisa do smrti domacina iako sa njim i sam umire. E pa neka onda. Ako ce ova DBovska udbaska nesreca da konacno ugine, neka se srusi i cela ekonomija Srbije. Ljudi ce preziveti i ovo. Sta ce biti posle je ono sto ce definisati konacnu sudbinu Srbije. Ako posle ovoga se uzmemo pameti i dovedemo ljude tipa Radulovic koji razmisljaju razumno i sposobni su da preurede Srbiju na zdravim osnovama, onda ce ovo sve na dobro da izadje. Druga opcija su Dveri, ultradesnicari i njima slicni. Oni ce nas cementirati kao zemlju treceg sveta zanavek. Nemam ideju kako ce se pvo sve zavrsiti ali saznacemo cini mi se uskoro

istina

pre 9 godina

Jedno pitanje...Od kada su ovi na vlasti dal je ista uradjeno ili se samo prica i obecava??? Ja ne vidim da je ista ulozeno, a vidim da je sve poskupelo, da su manje plate, da je sudstvo lose, da se smanjuje radna snaga i nr zaposljava se nova..posebno u zdravstvu i prosveti. Sve sto sam rekao je istina!!

Che

pre 9 godina

Teške reforme zbog zna se čega, zapošljavanja SNS botova, a ide zime para očigledno sve manje cene iste, a Bajatović, teta Jorgovanka rokaju preko 500000 din mesečno...a mi ćutimo i dalje, to je najgore.

Ado den hag

pre 9 godina

Mislim da bi najbolja mera bila da se ukinu plate i penzije totalno.Da struja poskupi 110%,i svako ko ima neku ušteđevinu,neka živi od singlova u Mocartu...Eto rešenja,koje bi Vlada Srbije mogla da donese.

Carevo novo odelo

pre 9 godina

Kako velike reci. Ne lozite se. Stvar je prosta, treba sa istim parama zaposliti u kratkom roku jos 50 hiljada sns-ovaca. Paralelno sa tim cemo se zaduziti za jos par milijardi i/ili prodati Telekom i EPS. Sve da bi dogurali do sledecih izbora i novog mandata od 4 godine. Car je go.

beli

pre 9 godina

a kada dignes jos kredita onda ces za dve godine ponovo da smanjujes plate i penzije.....dok narod ne pocrka.........to ni sloba nije radio.......

predrag

pre 9 godina

Zivim u Austriji vec 15 godina i nemogu da verujem kako ih nije sramota,pa ovo nema nigde u svetu,imamo najmanje plate i penzije u regionu,a oni nam jos skidaju.Ja neznam samo kako moze ovaj narod da trpi ovaj bezobrazluk!!!

Realista

pre 9 godina

Gledajući u nazad od Slobe pa na ovamo, zadnjih 25 godina, fokus svake vlade u Srbiji je bila ekonomija. Ajde probajte se prisetiti, pogledati neke arhivske snimke itd. KAKO JE MOGUĆE DA POSLE 25 GODINA FOKUSA NA EKONOMIJI OVA ZEMLJA SVAKOG DANA TONE SVE NIŽE I NIŽE? KOGA VIŠE LAŽETE?
Ali lako je vama kad: "pleme moje, snom mrtvijem spava..." i kad nam je važnije šta zapad misli nego koliko nam je prazan novčanik i kojom ćemo magijom premostiti troškove svakog meseca.

Mare

pre 9 godina

Vi cete svoju decu, svakako, obezbediti...
A ostala? Sta je sa decom koja nemaju da jedu? Sta je sa bolesnima?
Za svu vasu 'vladavinu' videh da ste obezbedili samo svoje bilmeze i bizgove, u dzipovima, bahate i nekulturne...
A kad pomislim da sam pre par godina polagao nade u aktuelnu vlast, na osnovu njihovih praznih prica i lazi...

lidija

pre 9 godina

Penzije ce smanjiti,pa kako da izdrzavam cerku koja je zavrsila fakultet,i
koja trazi posao vec 10 godina?Da li je ona kriva sto je zavrsila Filozofiju i sto nema politicku vezu da se zaposli u obrazovanju, ili je kriva sto ima visoko obrazovanje pa ima smetnje da se zaposli na radnom mestu trgovca ili bilo kom radnom mestu za koje je potrebno nize obrazovanje?

Milost, milost gospodaru....

pre 9 godina

Pa, pričaće bajku kako su oni "zli" ministri hteli da skinu plate i penzije za 50 % , ali da je on rekao istorijsko ne, tako da ce nas rebnuti samo " mizernih" desetak %.....
" I tako su živeli srećno do kraja života i imali su puno dece"......
Valjda se ovako beše završavaju bajke...
P. S. Marfijev zakon u akciji

Alex

pre 9 godina

Samo me zanima zanima stace sad reci dezurni kriticari koji su pricali kako su reforme samo prica za narod i politicke poene.Receno-Ispunjeno
(mince, 18. septembar 2014 08:37)
Smanjuje plate i penzije jadnice jedan!

najgluplji narod na planeti!

pre 9 godina

Narode treba li opet da trpimo deset godina kao sa Miloševićem da bi rekli dosta je?! Eeej uvode nove takse svaki dan, zadužuju se kao nikad, SMANJUJU plate lekarima i profesorima pored rekordnih cena, a zapošljavaju masovno svoje članove da sede po ceo dan! Pa kolika je vama inteligencija kad ne shvatate kako će se to završiti?! Milošević je bio malo dete za ovo! I jel treba da sedimo i čekamo kraj ili da reagujemo?!

Zoran

pre 9 godina

Evo predloga za ustedu, ove SNS botove sto dezuraju ovde i udaraju minuse u zavisnosti od tona komentara, zaposliti u poljoprivredi, ako su i za to sposobni.

Aca

pre 9 godina

Za ovakvo stanje nije kriv narod nego politicari, tajkuni, kriminalci koji su ga opljackali i ojadili zajedno na razne nacine. Kako to da opet narod trpi i to zbog necega za sta je najmanje kriv, i dokle, ajde neka mi neko objasni?

o zlu

pre 9 godina

@(Rankov, 18. septembar 2014 13:35)

Ove mere jesu zlo, ali zlo zamišljeno da ga trpe penzioneri i zaposleni. A zašto deo toga zla ne bi okusili svi- npr. da država otpusti višak zaposlenih u javnom sektoru(tako je Vučić pričao), da smanji "bezobrazno" veliko broj državnih agencija(tako je Vučić govorio), da sreže astromomski visoke plate u nekim UO, kao i plate pojedinih direktora. Ne, nego udri po penzionerima, ne daj im da dišu, da se leče, da se ogreju. Ej, pa ovo je nemilosrdno! A penzionerima je Vučić obećao da penzije neće smanjivati! I sad ti govoriš o nužnom zlu - ne verujem da si penzioner, niti da ti je plata ispod 60 000 ako ovo možeš da napišeš. Ali, nije još gotovo, videćemo kakve su mogućnosti da penzije ne budu ni taknute, nije ova vlada poslodavac penzionerima.

bolt

pre 9 godina

ajmo botovi lupajte gluposti...........vas moral dve nule.....posle dvadeset pet godina nemilosrdne pljacke hvalite ovog sto zakucava ekser u kovceg.......

cacanin

pre 9 godina

Šta smo sve preživeli svaki pomak napred će biti povoljan.Puna podrška vladi i premijeru.
(Snezana Marinkovic, 18. septembar 2014 08:33)

Ovo nismo preziveli, ok bila je 93' ali ovako stanje u drzavi nikad nije bilo. Pomak nije kada ti neko smanji plate i penzije ( zasluzene 30-40 godina rada ) ovo je propast.

Marko

pre 9 godina

Ne boje li se botovi da će ih ljudi, iz muke i iz očaja zbog ovakvih bezdušnih komentara za koje se za neku siću prodaju, početi proklinjati? Taman interesantno pitanje u vezi i sa drugim današnjim člankom o moralnosti vernika i ateista...

jovan

pre 9 godina

"Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog". Gotovo poetski receno. Vucic zapravo, negde duboko u sebi skriveno, krije svoj cudesan pjesmotvorni dar !

cacanin

pre 9 godina

Moglo je i ranije, ali dobro, to nije do Vučića, 2003. on je bio nebitan, tada su su drugi žarili i palili, njih treba priupitati što nije.
(Dejan Trešnjar, 18. septembar 2014 08:29)

Da, tad je psovao Amerikancima majku, pkjuvao EU, lepio plakate, zeleo smrt premijeru ... a sad je okrenuo plocu i jos crnje radi protiv naroda.

crna guja

pre 9 godina

"Te reforme neće biti nimalo lake. Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog pošto znam da radimo veliku stvar za našu zemlju i budućnost naše dece, jer smo konačno skupili hrabrost da radimo, ne ono što će nekome da se dopadne, već ono što će biti dobro za zemlju", rekao je Vučić u sredu.

Kakav patos! Srce mi se cepa!! Dostojno najvecih tragi-komedija svetske literature!!!

Ne lipsi magare do zelene trave!

pre 9 godina

"Uveren sam da ćemo u svemu tome imati podršku i Francuske i francuskih kompanija u Srbiji i siguran sam da će Srbija biti uspešna, moderna i pristojna evropska zemlja za nekoliko godina kojom će se ponositi i građani Srbije i..."

A u medjuvremenu, Omladino, bezi odavde, dok jos mozes!

zoran

pre 9 godina

Može on da izvede i mečku Božanu da igra pred narodom, PARA NEMA, majstori!!!
Nikakve reforme nisu moguće bez kinte! I to zdrave, žive kinte! Ne kredit, ne zaduživanja, ne obećanja-ludom radovanja (Arpi, Kinezi, Rusi, Azerbejdžanci...), nego NOVE investicije, ozbiljnih, proverenih igrača... A za sve to nama je voz otputovao još devedesetih godina prošlog veka kada su Milošević i Šešelj izigravali Karađorđa i Miloša, velike državnike i vojskovođe u uzaludnim pokušajima spasavanja svesrBstva slepo se oslanjajući na istok, što se danas pokazuje kao greška....

cojle

pre 9 godina

Kada na sledećim izborima SNS pukne,što je totalno očigledno,jer gazda Vučko uporno zaboravlja da skoro 50% ljudi nije ni izašlo na izbore...a da je od njegove četvrtine glasača (ono što on pretstavlja kao apsolutnu većinu) tj. 52% , barem 20% glasalo jer je naselo na njegove bajke o DSu...kako će da pohapsi tajkune (koje sada zapošljava)...kako neće biti partijskog zapošljavanja (hahahaha)...itd...itd...od afla toksina,do magistra ministra...od sakrivanja švaleracije,razvoda i nove žene do spašavanja poplavljenih i cele smejurije oko poplava,odgovornosti i krađe para koje je narod nemilice slao porukama.

Kada puknu,ja bih posavetovao stranci koja pobedi, da SNS botove, pošalje na kazneno vaspitne "radne akcije"...da malo sade,čupaju korov...a sve da se deca,koja se prodaju za par iljadarki il za obećano mesto kurira u opštini...malo nauče poštenom radu.

Naša država je bankrotirala...slavi se po drugi put,"prvih sto dana"...od obećenja,na kraju ispadoše totalno suprotne stvari...

Mene gazda Vučko nije iznenadio,jer ga vrlo dobro znam još od 90ih...
Samo,gazda Vule,jeftino si se izvukao 5.oktobra...kako si počeo,nećeš dva put biti iste sreće.

dokle vise

pre 9 godina

Imam 42 god i nikad nisam bahato trosio, a radim ceo zivot po ceo dan, i opet jedva sastavljam kraj sa krajem. Dosta vise demagogije kako su ovi pre, sve potrosili, a ovi sto dolaze, sve rade na bolje. Tako nam zivot prodje, nezelim vise to da slusam, kako ce nam biti gore, i kako to radite zbog dece. Mozda zbog vase, koja imaju kola, kuce, dzeparce vece od nase plate, a zbog nase sigurno ne. Ocu da zivim bez pretnji, kako ce me hapsiti i sve uzeti , zbog racuna za smece, vodu, struju,zbog neplacanja karte u busu..Ocu da zivim od svoje plate i izdrzavam svoju porodicu, a ne lezilebovice iz raznih stranaka.

Milan Banjaluka

pre 9 godina

E ovako je i kod nas RS.Nevjerovatno je da je kod nas najbolji zivot bio ,poslije rata,od 95 do 2000.A onda su krenuli da uredjuju drzavu,pdv,fiskalne,porezi dodatni,i svi pukli.Postajem zesce alergican na rjec Reforme.Iza rijeci reforme se krije rijec OTIMACINA !

joe

pre 9 godina

Po koji put se predstavlja neki set mera za zadnje dve tri godine, i sto bi nas bilo briga da li si ti nasmejan ili smrknut, sta su nam ti u zivoto. Kada bi ljudi ovde samo radili ono zasta primaju platu umesto da svi glume primadone mozda bi nam i bilo bolje.

ZLOBEX

pre 9 godina

Presrećan sam što ća da mi smanji platu, jer sam svestan da je to neophodno kako bi se otvorile nove agencije i kancelarije za prebrze pruge, za makete Beograda na vodi, za, u ovom trenutku, neophodan autoput na najprometnijoj sabraćajnici Beograd - Temišvar, za plovni put do Soluna, za autoput do države Crna Gora.

solunac

pre 9 godina

bice nam divno,jedva cekam da mi smanjis platu od 36 hiljada i mojim roditeljima penzije koji me pomazu posto imam stambeni kredit od 150 evra mesecno,kucni budzet ce nam biti manji za oko 8-9 hiljada, posto ste povecali poreze,gas,grejanje a ocekuje se i struja da ce ici gore imacemo manje za jos 2-3 hiljade, cene u trgovinama su prelepe i na primer imamo limun koji je tacno 399 din i mi kupci svi stanemo pored limuna da se slikamo, sve u svemu jedna idila koju nijedna drzava na svetu nema,pravicemo zurku kada se set mera usvoji, da ste nam zivite jos sto godina i vlada i premijer i fiskalni savet i svi vi koji imate lepe i debele plate od po nekoliko hiljada evra na celu sa jorgovankom i bajazitom

bezimena

pre 9 godina

"Set reformi" koji se uglavnom sastoji od snižavanja plata i penzija, obrazlagaće čovek koji je odluku o tome i doneo, iako nije stručnjak ni za šta, samo misli da zna sve.



Blago Srbiji.....

komsija

pre 9 godina

On je naveo da je Vlada za sada uradila mnogo od onoga što je najavljeno, ističući da su usvojeni zakoni o radu, privatizaciji, stečaju, ali da predstoji ozbiljniji talas reformi.

Strah me je ''ozbiljnijeg talasa reformi''. Kad vidim zakon o radu narocito...

reza08

pre 9 godina

Просечна зарада без пореза и доприноса исплаћена у јулу 2014. године износи 45.216 динара. У поређењу са просечном зарадом без пореза и доприноса исплаћеном у јуну 2014. године, номинално је већа за 0,7% и реално је већа за 0,8%.

Ovo je sa sajta rzzs, znači zvanično je toliko. E sad, premijerčino naša, radim u državnoj firmi, ali ne u nekoj "ozloglašenoj" i imam 15g staža i plata mi je 42000 din, što će reći ispod proseka. Ko su oni koji imaju po 10, 15 puta više pa zajedno pravimo prosek, njima skidaj... Samo se drzni da mi smanjiš i za jedan dinar, pa ćemo se ćerati ... Ja imam 15 g karijere iza sebe, toliko radim, a ti??? Prvi posao ppv, a drugi premijer,... To može samo u zemlji Srbiji!!!

Pedja

pre 9 godina

Nema on nikakav set mera. Pod njegovom vlašću država je potpuno pukla i sada više nema novca za plate i penzije i zato ih smanjuju. Nije to nikakav set mera nego bankrot. Uskoro će ih smanjivati ponovo, pošto nema nikakav plan.

Dimitrijana

pre 9 godina

takvih i svakakvih vladalaca kao vodja imamo toliko da i balegu kada podignemo nacicemo ih, ali nemamo takvog moralnog coveka ili imamo pa mu sve vlasti do sada nisu i ne dozvoljavaju da nesto kaze koji se javno reci da ce krenuti putevima opljackanog novca od devedesetih pa na ovamo i to opljackanog za vreme vladavine svih ovih vlastodrzaca koji nas kao sada vade i to otimanjem od onih koje su opljackali. Samo covek koji se odluci da vrati u Srbiju sav opljackan novac sa Kipra i poreskih ostrvskih rajeva moze biti cenjen u nasoj Srbiji a ovo su sve sitnicari, poslusnici, glumci, lazovi i lopovi.

Mihailo NBGD

pre 9 godina

Reforme ce podrazumevati smanjenje penzija i plata u javnom sektoru za oko 10%.Primanja zaposlenih i penzionera se umanjuju kontrolisanim padom
dinara za jos 10%. Moguce je povecanje stope PDV od oko 1-2%, povecace se
akscize na gorivo i cena struje. A da se sve lakse proguta sledi u 19 30 h na RTS 1 neka nova bajka o gradu na vodi,kineskom vozu ili slicno

ana

pre 9 godina

Iz tvojih usta u Bozije usi... Francuzi uvek prijatelji Srbije ...odricemo se M.Markovic i cele te bulumente i sramnog prekrivanja spomenika Zahvalnosti Francuskoj.

Lena

pre 9 godina

Reforme su jako potrebne za oporavak nase zemlje,sto ce vreme I pokazati,samo treba imati malo razumevanja I strpljenja jer ne moze se sve postici preko noci.

Dejan

pre 9 godina

Ova Vlada je preuzela drzavu u veoma losem stanju, gde je BDP bio zabrinjavjuce nizak, nezaposlenost rasla iz dana u dan, privreda bila u totalnom kolapsu, kriminal uzeo maha, prezaduzenu i opljackanu i pored toga je uspela da se konsoliduje, da zaustavi negativne trendove i uz nepopularne reforme krene uzlaznom linijom.

Nenad11030

pre 9 godina

Umesto da se primanja povećavaju, kao i standard, primorani smo na ovakve mere. Zahvaljujući neodgovornoj dosovskoj vladi, koja je zapustila privredu i proizvodnju, došli smo do toga da u državi nemamo proizvodnju, prihode i mogućnost za prosperitet.

milicica

pre 9 godina

Svako gleda sebe i ne moze da vidi malo dalje. Deceniju smo bili bahati i trosili, a sada je vreme da se reformisemo i stvorimo zdravu ekonomiju, u suprotnom cemo tonutu sve dublje.

Marinko

pre 9 godina

Sve ovo o cemu Vucic danas govori je najavio jos u preizbornoj kampanji, i iako su sve ove mere nepopularne, svesni smo da drugog nacina, koji ce dugorocno dati prave rezultate nema.

Dejan Trešnjar

pre 9 godina

Moglo je i ranije, ali dobro, to nije do Vučića, 2003. on je bio nebitan, tada su su drugi žarili i palili, njih treba priupitati što nije.

Snjezana

pre 9 godina

Mogao je i on kao svi predhodni,da digne kredit poveca plate,penzije ,kupi ljude sa tim i vuk sit ovce na broju.A Srbija zemlja koja treba i nasoj deci ode na put bez povratka.Ovako ce biti tesko ali treba pregrmiti,Bolje mi da to prodjemo nego nasa buducnost.Nasa deca.

Neda Rd

pre 9 godina

Ja sam svesno glasala onda kada je bilo vreme i kada sam pre toga pravovremeno i konkretno bila obavestena o neophodnim merama buduce vlade. Prihvatam, podrzavam i znam da ce posle kise biti sunca za sve nas.

mince

pre 9 godina

Samo me zanima zanima stace sad reci dezurni kriticari koji su pricali kako su reforme samo prica za narod i politicke poene.Receno-Ispunjeno

bora 5

pre 9 godina

Godinama se bahato trosilo. Moramo malo da se stegnemo, jer ova vlada ima dobru viziju za buducnost. I verujem da ce ta sredstva da nam pomognu, jer ce biti "ulozena" tamo gde treba.

nemate pravo da pricate

pre 9 godina

Dosta je bilo demagogije koja se plasira od strane onih koji su deceniju bili na vlasti i doveli ovu drzavu u ocajno stanje. Pljackalo se kroz namestene privatizacije i ispunpavala sredstva iz ove drzave i sada ti isti koji su do toga doveli pametuju.

DADA

pre 9 godina

Ovim reformama spasavamo buducnost nase dece.Koliko se secam Vucic nikada nije u svojoj kampanji za izbore rekao da ce nam biti lako,govorio je o reformama za spas zemlje,meni kao ekonomiku je bilo potpuno jasno kakve te mere mogu biti,i svesno sam glasala za njega,jer jedini nije obecavao bolji zivot preko noci.

Verica

pre 9 godina

Sto se mora ne bi trebalo daje tesko,A Srbija mora da sprovede ove reforme ,da bi ozdravila.Za nasu buducnost ,za buducnost dece moramo da stisnemo zube.

Student

pre 9 godina

Bolje i sad preseći, nego za par godina da nam ceo godišnji BDP odlazi na vraćanje dugova raznim belosvetskim zelenašima.. Čim javni dug predje 60% društvenog proizvoda, zemlja nezadrživo tone u dužničko ropstvo, tako da podržavam reforme koliko god bile bolne

domus

pre 9 godina

Nisu mi jasni ljudi koji ne shvataju da ukoliko se ne reformise nasa drzava docicemo u situaciju da plate i penzijenecemo imati odakle da isplacujemo.

Miloica

pre 9 godina

Moramo nastaviti sa reformama i povuci nepopularne poteze kako bi izvukli zemlju iz krize i obezbedili bolju buducnost gradjanima. Srbija ce zastiti najugrozenije i da ce najveci teret podneti najbogatiji.

shone

pre 9 godina

Srbija je u velikoj krizi i reforme i štednja su neophodne , nadamo se da neće dugo trajati . Povećati proizvodnju i uposliti celu Srbiju ...

Danijela Varešević

pre 9 godina

Nama mora biti trško da bi našoj deci bilo malo lakše. To je fakat koji god političar da bio na vlasti.
Mada ni to nije svejedno, neki sporije, a neki brže, poput Vučića, rade.

balkanac

pre 9 godina

Ako ce najavljene meri doprineti da za par godina zivimo malobolje, onda i treba malo da se zrtvujemo jer bez zrtve nema uspeha. Svi bi najradije da se povecaju plate i penzije za po 20 procenata, ali koliko je to realno i sta ce se onda desiti sa drzavom.

Rankov

pre 9 godina

Ove mere su nužno i neizbežno zlo koje mora da se istrpi. Iznuđena mera..Da se nisu sada donele pitanje je da li bi uopšte bilo mogućnosti da penzije budu redovne u narednom peridu. U celoj situaciji najviše me čudi protest opozicije protiv ovih mera jer je ta ista opozicija glavna i odgovorna za dovođenje države u predbankrotno stanje. Demagogija na nivou.

retriver

pre 9 godina

Odlaganja su nas kostala mnogo i zato se sada vise nema prostora za kalkulacije, mora se konacno krenuti u ono sto smo davno trebali da uradimo.

Billyy

pre 9 godina

(lily, 18. septembar 2014 10:16) A zasto Radulovic? Znamo da je bio stecajni upravnik, okoristio se dok je drzava bila u tranziciji, bio je ministar gde je mogao da deluje, kad on od sebe napravio zrtvu i gle cuda otisao u politicare. Lepo je sto ti nudis svog sefa stranke grupe pardon gradjana. Pih...

Milica

pre 9 godina

Reforme moraju da se nastave u istom ritmu, kao i do sada, plate i penzije moraju da ostanu netaknute za najugrozenije sa niskim primanjima!

Lucia

pre 9 godina

Ni deca se ne radjaju lako.Ako je za dobro zemlje mora da van veruju.A sto se pristojnosti tice ja ne bih bas tako.Sa kime se vi druzite to je vase, ali ne mesajte nas u to.

Jovo s Romanije

pre 9 godina

@Da bi se čovek smejao mora da postoji neki razlog. Samo lud čovek se smeje na sve i svašta. Sada zaista ne postoji ni jedan razlog da bi se čovek smejao. Da smo se pre desetak godina manje smejali a preduzeli neke mere da nas tadašnja vlast manje pljačka , dans bi svi imali razloga da se smejemo.

lala

pre 9 godina

Zbog čega se ne revidiraju tzv.boračke peMzije koje se kreću preko 100.000 dinara, iako je prošlo već 69 godina od završetka rata. Da smo imali toliko boraca u ratu ne bi nam Nemci ništa mogli. Bili bi bar tri puta veći. Ovo pitanje niko ne pokreće, iako se sve zna. Dešavalo se da se supružnici razvedu a snajka se uda za svekra kako bi nasledila pravo na boračku peMziju????

The Waste Land

pre 9 godina

Zahvaljujući neodgovornoj dosovskoj vladi, koja je zapustila privredu i proizvodnju, došli smo do toga da u državi nemamo proizvodnju, prihode i mogućnost za prosperitet.
(Nenad11030, 18. septembar 2014 08:53)

Deceniju smo bili bahati i trosili, a sada je vreme da se reformisemo i stvorimo zdravu ekonomiju, u suprotnom cemo tonutu sve dublje.
(milicica, 18. septembar 2014 09:43)

A pre toga smo sta - radili marljivo kao pcelice, stedeli i ulagali u privredu, razvijali mala i srednja preduzeca i ziveli u miru i blagostanju?! NE!

Ne, pre toga smo:
1) ratovali, a to je skupo;
2) trpeli sankcije, a to unistava privredu;
3) imali rekordnu inflaciju;
4) kupovali na crnoj berzi, npr. benzin u kantama i devize na ulicama
5) drzali na vlasti one koji su iznosili pare na Kipar u vrecama (a njihove naslednike drzimo i danas)
itd.

Ne nasedajte na ovaj mit. DOS nas je dokusurio, istina, ali nemojmo se sad praviti blesavi i tvrditi da smo ziveli kao Svedjani pod Milosevicem. Setite se - i pricajte deci - o tome kad nam je plata bila 5 maraka, kad smo kupovali benzin i cigarete na ulici za milione i milijarde bezvrednih dinara i kad nam je nestala stednja iz banke.

Nemojmo amnestirati Milosevica i njegovu svitu, ma koliko nam DOS (ili sta je od njega ostalo) sad bio mrzak. Obice nam se o glavu.

socijalista

pre 9 godina

ne mogu da verujem da je botovima drago sto ce plate i penzije biti manje!Samo psihicki bolesnoj osobi moze biti drago sto mu uzimaju novac iz dzepa.Nemam drugo objasnjenje

Arioch

pre 9 godina

Hajde da vidmo i taj set, mada ja i dalje mislim d aje najveći problem u prekomernoj i nefunkcionalnoj administraciji koja steže nađu ekonomiju.

SirOliver

pre 9 godina

Niko nije oduševljen kada nešto daje,ali ako ovo davanje shvatimo kao davanje svojoj deci i unucima,za bolji život u Srbiji,neće mi teško pasti !

Monokl

pre 9 godina

Mere su konacno predstavljene i vrlo su realne i izvodljive,pazljivo su se odnosili prema najsiromasnijima i to je najvaznije,pravedno raspodeljen teret stednje i bice nam bolje,konacno.

Jelena

pre 9 godina

Što se mora, mora u ovo u čemu smo sada treba da zahvalimo onima koji u zadnje breme stalno nešto prigovaraju i kritikuju, dobro bi bilo kada bi barem narodu objasnili zašto su nas doveli na samo dno

milance

pre 9 godina

Andric je to tako lepo opisao.. Kako kaze.. ako hoces nekog coveka,grupu,naciju da paralises zarazi ih cekanjem. Cekanje kao nista na svetu umrtvi coveka.. izmrdju ostalog..

Milan Banjaluka

pre 9 godina

E ovako je i kod nas RS.Nevjerovatno je da je kod nas najbolji zivot bio ,poslije rata,od 95 do 2000.A onda su krenuli da uredjuju drzavu,pdv,fiskalne,porezi dodatni,i svi pukli.Postajem zesce alergican na rjec Reforme.Iza rijeci reforme se krije rijec OTIMACINA !

mesarPera

pre 9 godina

Ja sam svesno glasala onda kada je bilo vreme i kada sam pre toga pravovremeno i konkretno bila obavestena o neophodnim merama buduce vlade. Prihvatam, podrzavam i znam da ce posle kise biti sunca za sve nas.
(Neda Rd, 18. septembar 2014 11:12)
Tako razmišlja većina Srbije, svi oni koji žele da ovu krizu prebrodimo i da se opet u Srbiju zorom čujem zamor na ulicama kada radnici odlaze na posao, da se fabrički dimnjaci opet puše i da narod definitivno živi bolje nego danas.Ko ima veru da se to može dogoditi taj sigurno podržava Vučićeve mera ma koliko one bile teške i za običnog čoveka koji živi od mamaine i tatine penzije ili od neke plate koju prima.

LJILJANA - PETROVIC

pre 9 godina

Vlada Srbije i Aleksandar Vucic su objektivno receno uspeli da dobro balansiraju izmedju EU i Rusije, negde popusti, negde zategne, ali sve radi mekano diplomatski i to prolazi. Naravno da mi ne treba da se mesamo u probleme velikih sila, one ce to resiti samo je pitanje dana.