Petak, 12.09.2014.

20:48

Nikolić: Srbija ide sredinom puta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će Srbija sarađivati sa poštenim svetom koga ima na svim stranama sveta.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Srbija ide sredinom puta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

Ankica

pre 9 godina

Normalno zašto mi moramo da budemo podkosur izmedju velikih sila, mi nismo ni učestvovali u stvaranju problema zašto bi se i opredeljivali izmedju strana

PUTUJUCI - KONTROLOR

pre 9 godina

Samo netralnost i nista drugo, jer smo mi dosta toga u proteklom periodu imali mnogo problema od sankcija do bombardovanja.Mali smo mi i siomasni da bi se ukljucivali u sukobe velikih.Treba da gledamo samo svoja posla, da saradjujemo sa svima kako bi imali samo koristi ,a ne i problema.Sukoba nam je bilo preko glave.Proslost ne zaboravljamo ali moramo gledati u buducnost bez ikakvih sukoba sa bilo kim. Tako da je predsednik Tomislav Nikolic u pravu kada kaze da cemo ici sredinom puta.

Grgure

pre 9 godina

Politika ne mešanja u strane sukobe i saradnja sa svima već daju rezultate, jer su poljoprivrednici u zadnjem trenutku spašeni i plodove prodaju po mnogo višoj ceni! Sada se sve snage moraju usmeriti na podizanje količina i nivoa kvaliteta voća,povrća, mesa i mesnih prerađevina!

Oliver

pre 9 godina

Dobro je što Srbija želi da razvija saradnju i dobre odnose sa svima. To je jedini način da se ostvari celokupni napredak i razvoj naše zemlje, a tome definitivno moramo težiti. Moramo ostati u dobrim odnosima sa Rusijom, u to nema sumnje. Takođe, prioritet nam je ulazak u EU. Nadam se da ćemo taj cilj uskoro i ostvariti.

КАДРОВИК

pre 9 godina

Председниче, да би Србија лакше ишла својим путем, прво се морају решити унутрашњи приоритет:
1) ЧАСНЕ и ПОШТЕНЕ људе (из часних и поштених породица којима је Србија увек била приоритет) именовати у обавештајне службе и министарства,
2). пензионисати све неспособне и плашљиве чиновнике из свих министарстава и служби,
3). корумпиране чиновнике процесуирати, па у затвор..

Тек после може Србија својим путем у ЕУ, а да нас тамо не опљачкају,
преко корумпираних политичара и чиновника.

Kreker

pre 9 godina

Srbija vodi politiku razvijanja odnosa i saradnje sa svima, a to je definitivno najbolje za sve nas. Moramo podsticati međusobnu saradnju u budućnosti, jer to je jedini način da Srbija krene ka boljitku. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

SMOKVICA

pre 9 godina

Dosta smo bili na jednoj ili drugoj strani! Srbiji je sada potrebna puna stabilnost i saradnja kako sa EU, tako i sa Rusijom i Kinom , kao naajvećim svetskim ekonomijamam! Brzi privredni razvoj treba da bude u fokusu svih sledećih koraka srpske vlade!

planeta x

pre 9 godina

Srbija je u takvoj poziciji da mora da ide sredinom puta,da vodi politiku neutralnosti i da sa svima ima dobre i konstruktivne odnose.

viking

pre 9 godina

tako i treba.gledati svoje dvoriste,gledati svoja posla.samo ,iskljucivo nase interese.nemamo mi snage ni vremena za drugaciju politiku

Lena

pre 9 godina

Uništena srpska poljoprivreda polako staje na noge i raduje činjenica da sve više poljoprivrednih proizvoda sa juga Srbije odlazi u inostrane zemlje. Tržište naših proizvoda treba biti istok i zapad, njihovi međusobni nesporazumi su njihova stvar.

dzobanana

pre 9 godina

Naravno, a sto bi se mi sa bilo kim svadjali kad em smo mali em nas to uopste ne dotice niti interesuje. Ova politika je bas u nasem interesu.

ljubicanstveno

pre 9 godina

dobro je da konacno vodimo racuna o nasim interesima. ne smemo upadati u sukobe ni sa kim jer bi to bilo stetno za nasu drzavu

Mali Marko

pre 9 godina

Lepo je premijer rekao svadju treba izbeci i raditi samo ono sto je najkorisnije za Srbiju. Treba oporaviti poljoprivredu i izvuci Srbiju iz krize do koje smo dosli zahvaljujuci DS-u.

Oliver

pre 9 godina

Dobro je što Srbija ne favorizuje ni jedno tržište, rada je da trguje i sa EU i sa Rusijom. Rusija može da kupi sve što se ovde proizvede, problem je što je naša proizvodnja mala i na tome treba raditi. EU je naš veliki partner i to treba održavati, povećavati. Nemačka sve više investira u Srbiji, a neke investicije koje očekujemo mogle bi da znatno poprave zaposlenost u nekim sredinama.

марко

pre 9 godina

Када Вучић и Николић говоре о жељи да Србија иде у ЕУ без нарушавања односа са Русијом они само поштују већинску вољу грађана Србије, јер је народу доста сиромаштва и изолације, а најбољи начин се побољша животни стандард у Србији је да Србија постане чланица ЕУ.

Snezana

pre 9 godina

Srbija je zemlja koja ima mnogo da ponudi, i treba iskoristiti poljoprivrednu proizvodnju kako bi stvorili bolju buducnost za gradjane Srbije za sta se predsednik i premijer Vucic zalazu.

Miloš

pre 9 godina

Možda je najveći uspeh ove vlade, ovog rukovodstva to, što Srbija sme da kaže, ali i uradi ono što je za nju najbolje, a da to sukobljene strane prihvate. EU sigurno nerado, ali mora priznati da Srbija ima stav i radi ono što je dobro za nju.

saobracajac

pre 9 godina

Objasnite nam gospodine predsednice da li idemo sredinom puta gde je isprekidana ili puna linija, da li idemo u levu ili desnu krivinu?

ja tako mislim

pre 9 godina

"Mi hoćemo da idemo sredinom puta, a ovi što hoće da idu po vrzinama, jendecima i jarugama, oni koji hoće da se tuku i svađaju, neka se svađaju. A i posvadđli su se i ne znaju zašto se svađaju. Jedni od drugih neće da kupuju, jedni drugima neće da prodaju. Srbiju u to nikada niko neće uvući", rekao je Nikolić.

izjavu sa ovako odabranim recnikom moze da da predsednik zemljoradnicke zadruge. od jednog preCedika se ocekuje da ima moc izrazavanja barem jednog srednjoskolca.

Stojko LA

pre 9 godina

Bas sredinom puta jer je najpostenije, ali gledajuci i levo i desno. Samo brzopleti krivudaju, ali do prvog jarka - daleko svima bilo.

Nenad

pre 9 godina

Nije naše da se mešamo u unutrašnje stvari izmešu Rusije i Ukrajine, tj. Rusije sa ostatkom sveta bukvalno... Imamo svoje interese i hoćemo da pokrenemo privredu stranim investicijama, pa jednostavno ne smemo da zauzimamo stranu u ovakvim situacijama.

on nije moj preCednik

pre 9 godina

A šljivka se troši u Pakistanu, Palestini i Libanu... neograničeno. :)
A sve po Kur'anu.
Eh, Tomo, crni Tomo. Jesi izabrao društvo za "dane šljive" - svaka ti čast.
A i savetnik ti je pametan.

Cikan

pre 9 godina

Skoro pa da me precepe ovi antiprotivni komentari na racun seoskog domacina, nego omladinci ajmo mi zajedno na selo da vidite sta je zivot uz rad pa cete posle znati sta o cemu da mislite.

Nenad

pre 9 godina

Srbija i njeni zvaničnici ne bi javno izjavljivali bezbroj puta da neće uvoditi sankcije Rusiji da ne misle tako. To bi bilo kao da izazivamo EU i Ameriku da pokušaju da nam zabrane robnu razmenu sa Rusijom uvođenjem sankcija. Kakve je to onda politika? Da pričamo o DS pa ajde...

Lelica

pre 9 godina

Rad Vlade i rad državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Srbije krenuo je u pozitivnom smeru jer su izabrali pravi put,put koji ce nam posle dugo godina doneti dobre rezultate.

Buca

pre 9 godina

Srpsku poljoprivredu smo u potpunosti zapostavili! Dobro je da se saq retorike prelazi na konkretna dela i da država jasnim merama pokušava ne samo da dovede investitore koji će ulagati u primarnu proizvodnju već i kompan ije oje će izvoziti poluproizvode i gotov proizvod, i na taj način maksimalno uticati na povećanje zaposlenosti i volumen izvoza!

Maggy

pre 9 godina

Da je odluka da se ne uvedu sankcije Rusiji odličan potez Srbije, vidimo i po ceni šljive koja odlazi baš tamo, ove godine cena dostiže 30 dinara, a prošle je niko nije hteo ni za 5! Ovo je spas za srpsku šljivu!

Barkly

pre 9 godina

Srbija je jedva izašla iz mračnog perioda sukoba na sve strane i ima pravo da svoj put vidi u saradnji sa svim stranama u Svetu i uz poštovanje osnovnih međunarodnih sporazuma! Samo je bitno da radimo i živimo od svog rada!

Pero Ćivša

pre 9 godina

@Outcometa: Kakav će rasplet biti ostaje da vidimo. Za sada se držimo naših prioriteta a to su evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom i Kinom.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

saolinac

pre 9 godina

Oni medjusobno se blokiraju i svadjaju mi smo tanpon zona, i jedni i drugi prave fabrike kod nas da bi poslovali sa drugom stranom i svima lepo.

sojkatica

pre 9 godina

Svadjati se znaci i ogranicavati prostor delovanja i trzista a to nikom ne ide u prilog.
Klasicna zdrava trzisna utakmica koja je najbolje resenje.

robokapica

pre 9 godina

Dobri smo i sa jednima i sa drugima i sto bi se uopste svadjali i stvarali neprijatelje, moras biti .... da bi tako nesto uradio.

Sara

pre 9 godina

Po prvi put posle mnogo vremena Srbija vodi uravnoteženu spoljnu politiku. Nikome nismo de facto pokorni niti trpimo tuđe hirove, ali isto tako ne prkosimo celom svetu, kao u vreme socijalista. Jednostavno, gledamo svoja posla.

Minja

pre 9 godina

Nema potrebe da se svrstavamo na bilo koju stranu. Treba da saradjujemo sa svima koji imaju interes za saradnju.Raspolazemo velikim prirodnim bogatstvom i to treba maksimalno da iskoristimo da nase proizvode plasiramo u zemlje zapada i istoka.

Uništili ste Srbiju

pre 9 godina

O ćemu Vi pričate gospodine Predsedniče? Koliko ste samo lica zaposlili u JKP u Novom Sadu, i to nekoliko bivsih vođa navijača? Na izborima ste dobili glasove zbog borbe protiv parijskog zapošljavanja.

Daliboriva

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

S@S

pre 9 godina

Ići sredinom je za nas jedina ispravna opcija, jer ukoliko se opredelimo na bilo koju stranu u krajnjem raspletu bićemo kolateralna šteta u svakom slučaju. Stvarno se nadam da ćemo do kraja uspeti da održimo politiku neutralnosti, u čemu se koliko čitam, svi slažu.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

Kasica prasica

pre 9 godina

Srbija se kreće u određenom smeru na spoljnopolitičkom planu, ali nažalost, sudeći po komentarima ostavljenim ovde i izlivenom prostakluku i netrpeljivosti, omladina nam je u debeloj krizi. No, to je propust roditelja.

balbina

pre 9 godina

@(levac, 12. septembar 2014 21:08)
Ne znam kako ste doveli u vezu predsednika i opoziciju. On je predsednik svih gradjana i kakvu to on opoziciju ima? Mislim da mesate babe i zabe. U ostalom, sta je to on ovde lose rekao? Je l vi smatrate da treba da se zameramo svima, da drzimo jednu stranu ili da vodimo pametnu politiku koja ce dati rezultate.

Zoki

pre 9 godina

Do pre 2-3 sata svi komentari koji se rugaju Tomi rakiji su bili u dobrom plusu al onda se botovi bacili na posao.
Cisto da se zna sta narod misli a sta (ne)misle placenici.

tijana

pre 9 godina

Procvetace naša Srbija isto kao i naša košarkaška reprezentacija....vredan rad i strpljenje i rezultati će se sigurno videti !!!

Truman

pre 9 godina

Aktuelna vlast intenzivno radi na razvijanju odnosa i saradnje sa svima, a to je definitivno najbitnije i za svaku pohvalu. Moramo sarađivati sa svima, jer samo tako možemo da se nadamo napretku i boljoj budućnosti. Takvu politiku u potpunosti moramo podržati.

Bilja

pre 9 godina

Sredina je uvek dobra, upucen si uvek kako je i sa jednei i sa druge strane. Po nas je ovo najbolje resenje jer korist imamo u svakom slucaju

TICA

pre 9 godina

Kada se sigurno korača, a da se ne zaluta je najbolje za svakog, a svađe i loše struje su nam svima preko glave, gde god možemo da smo neutralni je najpovoljnije,jer petljanje gde nam nije mesto nas je uvek koštalo.

Andjela

pre 9 godina

Kao 1) idemo unazad od '90.
2) stanje se iz godine u godinu pogoršava.
Umesto hleba, reda, prosperiteta jedino šta nude narodu su sportske pobede. Evo večeras labilan svet se zbog pobede u košarci latio pitotehnike i vatrenog oružja. I izaziva opštu opasnost uz basiranje vlasti.
Ps. Isti DDR, tako su i oni u raznim sportovima bili zlatni, a narod nije imao ni hleba da jede.

Marica

pre 9 godina

Naravno da nije bitno sa koje je strane sveta ko, nego kao sto je rekao Nikolic, da su posteni i korektni prema Srbiji. Takvi partneri su nam preko potrebni.

Ddule

pre 9 godina

Predsednik je 100% u pravo! Mi treba da koracimo samo po sredini, sve dok ne stignermo u EU, tj. u Brisel. Nema vise vremena da lutamo levo, pa desno, pa Rusija, pa Kina, Indija, Argentina i slicnih propalih drzava.
Mi treba da se odlucujemo, a mislim da jesmo, i nas put je EU.
Kraj price.

Saki

pre 9 godina

Sredinom puta postujuci Sumadiju i sljivu- to je pravi put! Jer da bi cenili druge i da nas drugi cene moramo prvo nauciti da cenimo sebe!

Outcometa

pre 9 godina

U svakom slucaju dosli smo do raspleta,koji ce Nam se dogoditi do prestupne pa kako bude,barem cemo konacno znati kurs ovog zalutalog broda.

dare 011

pre 9 godina

Pa ko o čemu k...a o poštenju! Vrati stan od 200m2 i samoporuši divlje objekte na obali Save...onda poništi onu diplomu pa razmisli šta znači biti pošten...

Realist

pre 9 godina

...a pored njega prisustvovali su njegov savetnik za spoljnu politiku Ivan Mrkić, te ambasadori PALESTINE, PAKISTANA i LIBANA.

E pa zato što bi ti sredinom puta, zato si i u takvoj družini. Ajde više izaberi za koga si. Ovde nema neutralnih.

seljak e

pre 9 godina

" Predsednik Srbije je posetio manifestaciju “Selo slavi šljivu” u selu Grgure nedaleko od Blaca, a pored njega prisustvovali su njegov savetnik za spoljnu politiku Ivan Mrkić, te ambasadori Palestine, Pakistana i Libana."

hahaha, pa ovome ni Pajtonovci nisu ravni. Odavno se nisam ovoliko smejao

Mali Radojica

pre 9 godina

Proslo je vreme kada su politicari u nasoj zemlji rukovodili interesima drugih,treba da saradjujemo sa svima ali na obostrane interese.

Pažljivo čitajte

pre 9 godina

Polako, još jednom pročitajte tekst.
Sada pokušajte da ponovite u sebi šta sve u njemu stoji.
Onda ćete moći da bar duhovito komentarišete.
Evo pomoć: "Selo slavi šljivu", Toma našao najbolju šljivu za sledeći kazan, kakva crna svetska politika.
Evo još malo pomoći: Grgure, selo koje je na kraju slepog puta. (Napomena: ovo možete da znate samo ako ste tamo bili: oko polovina atara sela je pod šljivom, ima dve velike hladnjače, primer uspeha u kuršumlijskoj opštini, koja grca od siromaštva...)
"Selo slavi šljivu" je slavlje, godišnja manifestacija, u čast blagorodnosti prirode, na koje se ove godine "uvukao" i predsednik i ambasadori iz zemalja u kojima je (pazi sad!) alkohol nepoželjan.
Eto, to znači da prokomentarišete, a ne da samo ispalite jednu "slap stick" rečenicu, koja lakonski objašnjava svetske događaje.
Zašto su svi komentatori postali toliko cinični i nezainteresovani da pročitaju ono što je napisano? Ili su tekstovi toliko loši da se samo USPUT pominju istinske vrednosti jedne zemlje, a i onda uspust izrečena rečenica predsednika države koji ne bi mogao objasni koje će biti štete od embarga EU uvedenog Rusiji...

Nepodoban

pre 9 godina

U sred Evrope postoji zemlja koja nema putnu i želazničku infrastrukturu, Beograd je jedini glavni grad koji nema postrojenje za preradu otpadnih voda, ali imamo najveće skladište nuklearnog otpada u Evropi, a nemamo nuklearnih postrojenja. Imamo plodne oranice, a gladni smo i uvozimo hranu na kredite i zaduživanje. Ovo dosovce nije interesovalo, ali Nikolića izgleda interesuje i oseća srž problema.

Zoki

pre 9 godina

Sveto Pismo, Mudre izreke 28:18
"Ko se koleba između dva puta, propada na jednom od njih."

Drugim recima ko stalno razmislja mentalitetom "hocu p*sk*m netju p*sk*m" na kraju to uradi u sopstvene gatje.

SardaukarCRO

pre 9 godina

...dragi susjedi, ovaj vas ga fino lupa. Sredina puta????? ....stari moj, ovo nije put, ovo je AERODROM, a znas li sto se desava onom koji sece sredinom piste?

Stranu se ovdje mora izabrati, samo apeliram na vas razum da izaberete onu u koju smo se mi vec uvalili....da se ne pobijemo jos jednom bezveze, a da ne znamo ni zasto....

Ko skrene sa puta, moze da naleti na nelegalnu vikendicu na Savi..

pre 9 godina

E bas lep primer edukovanja dece i omladine o bezbednosti u saobracaju...
P.S. " Druze Tomo mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo.."

Gradjanin

pre 9 godina

Tako nam i treba, grobar sa kupljenom diplomom da nam filozofira dok su pravog filozofa i intelektualca ubili.
On zna da ne znaju ni sto se svadjaju. Jadan li je i oni sto ga uvazavaju kad lupeta.

Bole

pre 9 godina

Ma on se setio detinjstva kad je po prasnjavom seoskom putu trcao za obrucem od bureta koga je gurnuo;srpski filozof novog doba i iskusni vojvoda.

Helena

pre 9 godina

Mi nemamo nikakve veze sa tim sukobom. Ne treba da budemo ni deo rešenja, a ni deo problema. Mi treba da gledamo kako da oporavimo svoju privredu, a ne da dokazujemo lojalnost jednoj od strana u sukobu koji nismo započeli, niko to ni ne treba da očekuje.

Posmatrač, NL

pre 9 godina

E, baš si lepo to smislio, samo izmislili su to izvesna trojica pre tebe, još negde 1961., a zvali su se Tito, Naser i Nehru. To je tada moglo, ali danas malo teže prolaze ti šibicarski fazoni. A i daleko si ti od Tita.

mimma

pre 9 godina

Da smo ovaj rezon o sredini puta uspeli da sledimo pre tridesetak godina, umesto sto smo se predali nacionalizmu i sovinistickom ludilu, vec odavno bismo bii uredjena drzava u clanica EU.

Mihailo

pre 9 godina

Nikoliću, samo pijani biciklisti voze sredinom puta. Stranu (referendumom) MORAMO izabrati inače će nas mlatiti po ušima i Rusi i Zapad.
Za ostale koji bi da lupetaju o Brozu, tada je to bila specifična situacija, a onaj čiju biografiju i ne znamo je bio poluga koja je trebalo da razbija istočni monolit i ništa drugo. NEMOGUĆE je u politici biti neutralan.

Nepodoban

pre 9 godina

U sred Evrope postoji zemlja koja nema putnu i želazničku infrastrukturu, Beograd je jedini glavni grad koji nema postrojenje za preradu otpadnih voda, ali imamo najveće skladište nuklearnog otpada u Evropi, a nemamo nuklearnih postrojenja. Imamo plodne oranice, a gladni smo i uvozimo hranu na kredite i zaduživanje. Ovo dosovce nije interesovalo, ali Nikolića izgleda interesuje i oseća srž problema.

mimma

pre 9 godina

Da smo ovaj rezon o sredini puta uspeli da sledimo pre tridesetak godina, umesto sto smo se predali nacionalizmu i sovinistickom ludilu, vec odavno bismo bii uredjena drzava u clanica EU.

Mali Radojica

pre 9 godina

Proslo je vreme kada su politicari u nasoj zemlji rukovodili interesima drugih,treba da saradjujemo sa svima ali na obostrane interese.

Helena

pre 9 godina

Mi nemamo nikakve veze sa tim sukobom. Ne treba da budemo ni deo rešenja, a ni deo problema. Mi treba da gledamo kako da oporavimo svoju privredu, a ne da dokazujemo lojalnost jednoj od strana u sukobu koji nismo započeli, niko to ni ne treba da očekuje.

dare 011

pre 9 godina

Pa ko o čemu k...a o poštenju! Vrati stan od 200m2 i samoporuši divlje objekte na obali Save...onda poništi onu diplomu pa razmisli šta znači biti pošten...

Gradjanin

pre 9 godina

Tako nam i treba, grobar sa kupljenom diplomom da nam filozofira dok su pravog filozofa i intelektualca ubili.
On zna da ne znaju ni sto se svadjaju. Jadan li je i oni sto ga uvazavaju kad lupeta.

seljak e

pre 9 godina

" Predsednik Srbije je posetio manifestaciju “Selo slavi šljivu” u selu Grgure nedaleko od Blaca, a pored njega prisustvovali su njegov savetnik za spoljnu politiku Ivan Mrkić, te ambasadori Palestine, Pakistana i Libana."

hahaha, pa ovome ni Pajtonovci nisu ravni. Odavno se nisam ovoliko smejao

Posmatrač, NL

pre 9 godina

E, baš si lepo to smislio, samo izmislili su to izvesna trojica pre tebe, još negde 1961., a zvali su se Tito, Naser i Nehru. To je tada moglo, ali danas malo teže prolaze ti šibicarski fazoni. A i daleko si ti od Tita.

Mihailo

pre 9 godina

Nikoliću, samo pijani biciklisti voze sredinom puta. Stranu (referendumom) MORAMO izabrati inače će nas mlatiti po ušima i Rusi i Zapad.
Za ostale koji bi da lupetaju o Brozu, tada je to bila specifična situacija, a onaj čiju biografiju i ne znamo je bio poluga koja je trebalo da razbija istočni monolit i ništa drugo. NEMOGUĆE je u politici biti neutralan.

Ko skrene sa puta, moze da naleti na nelegalnu vikendicu na Savi..

pre 9 godina

E bas lep primer edukovanja dece i omladine o bezbednosti u saobracaju...
P.S. " Druze Tomo mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo.."

Zoki

pre 9 godina

Sveto Pismo, Mudre izreke 28:18
"Ko se koleba između dva puta, propada na jednom od njih."

Drugim recima ko stalno razmislja mentalitetom "hocu p*sk*m netju p*sk*m" na kraju to uradi u sopstvene gatje.

SardaukarCRO

pre 9 godina

...dragi susjedi, ovaj vas ga fino lupa. Sredina puta????? ....stari moj, ovo nije put, ovo je AERODROM, a znas li sto se desava onom koji sece sredinom piste?

Stranu se ovdje mora izabrati, samo apeliram na vas razum da izaberete onu u koju smo se mi vec uvalili....da se ne pobijemo jos jednom bezveze, a da ne znamo ni zasto....

Bole

pre 9 godina

Ma on se setio detinjstva kad je po prasnjavom seoskom putu trcao za obrucem od bureta koga je gurnuo;srpski filozof novog doba i iskusni vojvoda.

Realist

pre 9 godina

...a pored njega prisustvovali su njegov savetnik za spoljnu politiku Ivan Mrkić, te ambasadori PALESTINE, PAKISTANA i LIBANA.

E pa zato što bi ti sredinom puta, zato si i u takvoj družini. Ajde više izaberi za koga si. Ovde nema neutralnih.

Pažljivo čitajte

pre 9 godina

Polako, još jednom pročitajte tekst.
Sada pokušajte da ponovite u sebi šta sve u njemu stoji.
Onda ćete moći da bar duhovito komentarišete.
Evo pomoć: "Selo slavi šljivu", Toma našao najbolju šljivu za sledeći kazan, kakva crna svetska politika.
Evo još malo pomoći: Grgure, selo koje je na kraju slepog puta. (Napomena: ovo možete da znate samo ako ste tamo bili: oko polovina atara sela je pod šljivom, ima dve velike hladnjače, primer uspeha u kuršumlijskoj opštini, koja grca od siromaštva...)
"Selo slavi šljivu" je slavlje, godišnja manifestacija, u čast blagorodnosti prirode, na koje se ove godine "uvukao" i predsednik i ambasadori iz zemalja u kojima je (pazi sad!) alkohol nepoželjan.
Eto, to znači da prokomentarišete, a ne da samo ispalite jednu "slap stick" rečenicu, koja lakonski objašnjava svetske događaje.
Zašto su svi komentatori postali toliko cinični i nezainteresovani da pročitaju ono što je napisano? Ili su tekstovi toliko loši da se samo USPUT pominju istinske vrednosti jedne zemlje, a i onda uspust izrečena rečenica predsednika države koji ne bi mogao objasni koje će biti štete od embarga EU uvedenog Rusiji...

Outcometa

pre 9 godina

U svakom slucaju dosli smo do raspleta,koji ce Nam se dogoditi do prestupne pa kako bude,barem cemo konacno znati kurs ovog zalutalog broda.

ja tako mislim

pre 9 godina

"Mi hoćemo da idemo sredinom puta, a ovi što hoće da idu po vrzinama, jendecima i jarugama, oni koji hoće da se tuku i svađaju, neka se svađaju. A i posvadđli su se i ne znaju zašto se svađaju. Jedni od drugih neće da kupuju, jedni drugima neće da prodaju. Srbiju u to nikada niko neće uvući", rekao je Nikolić.

izjavu sa ovako odabranim recnikom moze da da predsednik zemljoradnicke zadruge. od jednog preCedika se ocekuje da ima moc izrazavanja barem jednog srednjoskolca.

Saki

pre 9 godina

Sredinom puta postujuci Sumadiju i sljivu- to je pravi put! Jer da bi cenili druge i da nas drugi cene moramo prvo nauciti da cenimo sebe!

on nije moj preCednik

pre 9 godina

A šljivka se troši u Pakistanu, Palestini i Libanu... neograničeno. :)
A sve po Kur'anu.
Eh, Tomo, crni Tomo. Jesi izabrao društvo za "dane šljive" - svaka ti čast.
A i savetnik ti je pametan.

Uništili ste Srbiju

pre 9 godina

O ćemu Vi pričate gospodine Predsedniče? Koliko ste samo lica zaposlili u JKP u Novom Sadu, i to nekoliko bivsih vođa navijača? Na izborima ste dobili glasove zbog borbe protiv parijskog zapošljavanja.

saobracajac

pre 9 godina

Objasnite nam gospodine predsednice da li idemo sredinom puta gde je isprekidana ili puna linija, da li idemo u levu ili desnu krivinu?

Andjela

pre 9 godina

Kao 1) idemo unazad od '90.
2) stanje se iz godine u godinu pogoršava.
Umesto hleba, reda, prosperiteta jedino šta nude narodu su sportske pobede. Evo večeras labilan svet se zbog pobede u košarci latio pitotehnike i vatrenog oružja. I izaziva opštu opasnost uz basiranje vlasti.
Ps. Isti DDR, tako su i oni u raznim sportovima bili zlatni, a narod nije imao ni hleba da jede.

Zoki

pre 9 godina

Do pre 2-3 sata svi komentari koji se rugaju Tomi rakiji su bili u dobrom plusu al onda se botovi bacili na posao.
Cisto da se zna sta narod misli a sta (ne)misle placenici.

Cikan

pre 9 godina

Skoro pa da me precepe ovi antiprotivni komentari na racun seoskog domacina, nego omladinci ajmo mi zajedno na selo da vidite sta je zivot uz rad pa cete posle znati sta o cemu da mislite.

Kasica prasica

pre 9 godina

Srbija se kreće u određenom smeru na spoljnopolitičkom planu, ali nažalost, sudeći po komentarima ostavljenim ovde i izlivenom prostakluku i netrpeljivosti, omladina nam je u debeloj krizi. No, to je propust roditelja.

Maggy

pre 9 godina

Da je odluka da se ne uvedu sankcije Rusiji odličan potez Srbije, vidimo i po ceni šljive koja odlazi baš tamo, ove godine cena dostiže 30 dinara, a prošle je niko nije hteo ni za 5! Ovo je spas za srpsku šljivu!

марко

pre 9 godina

Када Вучић и Николић говоре о жељи да Србија иде у ЕУ без нарушавања односа са Русијом они само поштују већинску вољу грађана Србије, јер је народу доста сиромаштва и изолације, а најбољи начин се побољша животни стандард у Србији је да Србија постане чланица ЕУ.

ljubicanstveno

pre 9 godina

dobro je da konacno vodimo racuna o nasim interesima. ne smemo upadati u sukobe ni sa kim jer bi to bilo stetno za nasu drzavu

Ddule

pre 9 godina

Predsednik je 100% u pravo! Mi treba da koracimo samo po sredini, sve dok ne stignermo u EU, tj. u Brisel. Nema vise vremena da lutamo levo, pa desno, pa Rusija, pa Kina, Indija, Argentina i slicnih propalih drzava.
Mi treba da se odlucujemo, a mislim da jesmo, i nas put je EU.
Kraj price.

Bilja

pre 9 godina

Sredina je uvek dobra, upucen si uvek kako je i sa jednei i sa druge strane. Po nas je ovo najbolje resenje jer korist imamo u svakom slucaju

planeta x

pre 9 godina

Srbija je u takvoj poziciji da mora da ide sredinom puta,da vodi politiku neutralnosti i da sa svima ima dobre i konstruktivne odnose.

Lena

pre 9 godina

Uništena srpska poljoprivreda polako staje na noge i raduje činjenica da sve više poljoprivrednih proizvoda sa juga Srbije odlazi u inostrane zemlje. Tržište naših proizvoda treba biti istok i zapad, njihovi međusobni nesporazumi su njihova stvar.

Marica

pre 9 godina

Naravno da nije bitno sa koje je strane sveta ko, nego kao sto je rekao Nikolic, da su posteni i korektni prema Srbiji. Takvi partneri su nam preko potrebni.

Sara

pre 9 godina

Po prvi put posle mnogo vremena Srbija vodi uravnoteženu spoljnu politiku. Nikome nismo de facto pokorni niti trpimo tuđe hirove, ali isto tako ne prkosimo celom svetu, kao u vreme socijalista. Jednostavno, gledamo svoja posla.

Stojko LA

pre 9 godina

Bas sredinom puta jer je najpostenije, ali gledajuci i levo i desno. Samo brzopleti krivudaju, ali do prvog jarka - daleko svima bilo.

Miloš

pre 9 godina

Možda je najveći uspeh ove vlade, ovog rukovodstva to, što Srbija sme da kaže, ali i uradi ono što je za nju najbolje, a da to sukobljene strane prihvate. EU sigurno nerado, ali mora priznati da Srbija ima stav i radi ono što je dobro za nju.

Mali Marko

pre 9 godina

Lepo je premijer rekao svadju treba izbeci i raditi samo ono sto je najkorisnije za Srbiju. Treba oporaviti poljoprivredu i izvuci Srbiju iz krize do koje smo dosli zahvaljujuci DS-u.

Snezana

pre 9 godina

Srbija je zemlja koja ima mnogo da ponudi, i treba iskoristiti poljoprivrednu proizvodnju kako bi stvorili bolju buducnost za gradjane Srbije za sta se predsednik i premijer Vucic zalazu.

Oliver

pre 9 godina

Dobro je što Srbija ne favorizuje ni jedno tržište, rada je da trguje i sa EU i sa Rusijom. Rusija može da kupi sve što se ovde proizvede, problem je što je naša proizvodnja mala i na tome treba raditi. EU je naš veliki partner i to treba održavati, povećavati. Nemačka sve više investira u Srbiji, a neke investicije koje očekujemo mogle bi da znatno poprave zaposlenost u nekim sredinama.

dzobanana

pre 9 godina

Naravno, a sto bi se mi sa bilo kim svadjali kad em smo mali em nas to uopste ne dotice niti interesuje. Ova politika je bas u nasem interesu.

viking

pre 9 godina

tako i treba.gledati svoje dvoriste,gledati svoja posla.samo ,iskljucivo nase interese.nemamo mi snage ni vremena za drugaciju politiku

SMOKVICA

pre 9 godina

Dosta smo bili na jednoj ili drugoj strani! Srbiji je sada potrebna puna stabilnost i saradnja kako sa EU, tako i sa Rusijom i Kinom , kao naajvećim svetskim ekonomijamam! Brzi privredni razvoj treba da bude u fokusu svih sledećih koraka srpske vlade!

Kreker

pre 9 godina

Srbija vodi politiku razvijanja odnosa i saradnje sa svima, a to je definitivno najbolje za sve nas. Moramo podsticati međusobnu saradnju u budućnosti, jer to je jedini način da Srbija krene ka boljitku. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

PUTUJUCI - KONTROLOR

pre 9 godina

Samo netralnost i nista drugo, jer smo mi dosta toga u proteklom periodu imali mnogo problema od sankcija do bombardovanja.Mali smo mi i siomasni da bi se ukljucivali u sukobe velikih.Treba da gledamo samo svoja posla, da saradjujemo sa svima kako bi imali samo koristi ,a ne i problema.Sukoba nam je bilo preko glave.Proslost ne zaboravljamo ali moramo gledati u buducnost bez ikakvih sukoba sa bilo kim. Tako da je predsednik Tomislav Nikolic u pravu kada kaze da cemo ici sredinom puta.

Ankica

pre 9 godina

Normalno zašto mi moramo da budemo podkosur izmedju velikih sila, mi nismo ni učestvovali u stvaranju problema zašto bi se i opredeljivali izmedju strana

balbina

pre 9 godina

@(levac, 12. septembar 2014 21:08)
Ne znam kako ste doveli u vezu predsednika i opoziciju. On je predsednik svih gradjana i kakvu to on opoziciju ima? Mislim da mesate babe i zabe. U ostalom, sta je to on ovde lose rekao? Je l vi smatrate da treba da se zameramo svima, da drzimo jednu stranu ili da vodimo pametnu politiku koja ce dati rezultate.

tijana

pre 9 godina

Procvetace naša Srbija isto kao i naša košarkaška reprezentacija....vredan rad i strpljenje i rezultati će se sigurno videti !!!

TICA

pre 9 godina

Kada se sigurno korača, a da se ne zaluta je najbolje za svakog, a svađe i loše struje su nam svima preko glave, gde god možemo da smo neutralni je najpovoljnije,jer petljanje gde nam nije mesto nas je uvek koštalo.

Truman

pre 9 godina

Aktuelna vlast intenzivno radi na razvijanju odnosa i saradnje sa svima, a to je definitivno najbitnije i za svaku pohvalu. Moramo sarađivati sa svima, jer samo tako možemo da se nadamo napretku i boljoj budućnosti. Takvu politiku u potpunosti moramo podržati.

S@S

pre 9 godina

Ići sredinom je za nas jedina ispravna opcija, jer ukoliko se opredelimo na bilo koju stranu u krajnjem raspletu bićemo kolateralna šteta u svakom slučaju. Stvarno se nadam da ćemo do kraja uspeti da održimo politiku neutralnosti, u čemu se koliko čitam, svi slažu.

Daliboriva

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

Minja

pre 9 godina

Nema potrebe da se svrstavamo na bilo koju stranu. Treba da saradjujemo sa svima koji imaju interes za saradnju.Raspolazemo velikim prirodnim bogatstvom i to treba maksimalno da iskoristimo da nase proizvode plasiramo u zemlje zapada i istoka.

robokapica

pre 9 godina

Dobri smo i sa jednima i sa drugima i sto bi se uopste svadjali i stvarali neprijatelje, moras biti .... da bi tako nesto uradio.

saolinac

pre 9 godina

Oni medjusobno se blokiraju i svadjaju mi smo tanpon zona, i jedni i drugi prave fabrike kod nas da bi poslovali sa drugom stranom i svima lepo.

sojkatica

pre 9 godina

Svadjati se znaci i ogranicavati prostor delovanja i trzista a to nikom ne ide u prilog.
Klasicna zdrava trzisna utakmica koja je najbolje resenje.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

Pero Ćivša

pre 9 godina

@Outcometa: Kakav će rasplet biti ostaje da vidimo. Za sada se držimo naših prioriteta a to su evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom i Kinom.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

Lelica

pre 9 godina

Rad Vlade i rad državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Srbije krenuo je u pozitivnom smeru jer su izabrali pravi put,put koji ce nam posle dugo godina doneti dobre rezultate.

Barkly

pre 9 godina

Srbija je jedva izašla iz mračnog perioda sukoba na sve strane i ima pravo da svoj put vidi u saradnji sa svim stranama u Svetu i uz poštovanje osnovnih međunarodnih sporazuma! Samo je bitno da radimo i živimo od svog rada!

Buca

pre 9 godina

Srpsku poljoprivredu smo u potpunosti zapostavili! Dobro je da se saq retorike prelazi na konkretna dela i da država jasnim merama pokušava ne samo da dovede investitore koji će ulagati u primarnu proizvodnju već i kompan ije oje će izvoziti poluproizvode i gotov proizvod, i na taj način maksimalno uticati na povećanje zaposlenosti i volumen izvoza!

Nenad

pre 9 godina

Srbija i njeni zvaničnici ne bi javno izjavljivali bezbroj puta da neće uvoditi sankcije Rusiji da ne misle tako. To bi bilo kao da izazivamo EU i Ameriku da pokušaju da nam zabrane robnu razmenu sa Rusijom uvođenjem sankcija. Kakve je to onda politika? Da pričamo o DS pa ajde...

Nenad

pre 9 godina

Nije naše da se mešamo u unutrašnje stvari izmešu Rusije i Ukrajine, tj. Rusije sa ostatkom sveta bukvalno... Imamo svoje interese i hoćemo da pokrenemo privredu stranim investicijama, pa jednostavno ne smemo da zauzimamo stranu u ovakvim situacijama.

КАДРОВИК

pre 9 godina

Председниче, да би Србија лакше ишла својим путем, прво се морају решити унутрашњи приоритет:
1) ЧАСНЕ и ПОШТЕНЕ људе (из часних и поштених породица којима је Србија увек била приоритет) именовати у обавештајне службе и министарства,
2). пензионисати све неспособне и плашљиве чиновнике из свих министарстава и служби,
3). корумпиране чиновнике процесуирати, па у затвор..

Тек после може Србија својим путем у ЕУ, а да нас тамо не опљачкају,
преко корумпираних политичара и чиновника.

Oliver

pre 9 godina

Dobro je što Srbija želi da razvija saradnju i dobre odnose sa svima. To je jedini način da se ostvari celokupni napredak i razvoj naše zemlje, a tome definitivno moramo težiti. Moramo ostati u dobrim odnosima sa Rusijom, u to nema sumnje. Takođe, prioritet nam je ulazak u EU. Nadam se da ćemo taj cilj uskoro i ostvariti.

Grgure

pre 9 godina

Politika ne mešanja u strane sukobe i saradnja sa svima već daju rezultate, jer su poljoprivrednici u zadnjem trenutku spašeni i plodove prodaju po mnogo višoj ceni! Sada se sve snage moraju usmeriti na podizanje količina i nivoa kvaliteta voća,povrća, mesa i mesnih prerađevina!

Zoki

pre 9 godina

Sveto Pismo, Mudre izreke 28:18
"Ko se koleba između dva puta, propada na jednom od njih."

Drugim recima ko stalno razmislja mentalitetom "hocu p*sk*m netju p*sk*m" na kraju to uradi u sopstvene gatje.

seljak e

pre 9 godina

" Predsednik Srbije je posetio manifestaciju “Selo slavi šljivu” u selu Grgure nedaleko od Blaca, a pored njega prisustvovali su njegov savetnik za spoljnu politiku Ivan Mrkić, te ambasadori Palestine, Pakistana i Libana."

hahaha, pa ovome ni Pajtonovci nisu ravni. Odavno se nisam ovoliko smejao

Gradjanin

pre 9 godina

Tako nam i treba, grobar sa kupljenom diplomom da nam filozofira dok su pravog filozofa i intelektualca ubili.
On zna da ne znaju ni sto se svadjaju. Jadan li je i oni sto ga uvazavaju kad lupeta.

Posmatrač, NL

pre 9 godina

E, baš si lepo to smislio, samo izmislili su to izvesna trojica pre tebe, još negde 1961., a zvali su se Tito, Naser i Nehru. To je tada moglo, ali danas malo teže prolaze ti šibicarski fazoni. A i daleko si ti od Tita.

Pažljivo čitajte

pre 9 godina

Polako, još jednom pročitajte tekst.
Sada pokušajte da ponovite u sebi šta sve u njemu stoji.
Onda ćete moći da bar duhovito komentarišete.
Evo pomoć: "Selo slavi šljivu", Toma našao najbolju šljivu za sledeći kazan, kakva crna svetska politika.
Evo još malo pomoći: Grgure, selo koje je na kraju slepog puta. (Napomena: ovo možete da znate samo ako ste tamo bili: oko polovina atara sela je pod šljivom, ima dve velike hladnjače, primer uspeha u kuršumlijskoj opštini, koja grca od siromaštva...)
"Selo slavi šljivu" je slavlje, godišnja manifestacija, u čast blagorodnosti prirode, na koje se ove godine "uvukao" i predsednik i ambasadori iz zemalja u kojima je (pazi sad!) alkohol nepoželjan.
Eto, to znači da prokomentarišete, a ne da samo ispalite jednu "slap stick" rečenicu, koja lakonski objašnjava svetske događaje.
Zašto su svi komentatori postali toliko cinični i nezainteresovani da pročitaju ono što je napisano? Ili su tekstovi toliko loši da se samo USPUT pominju istinske vrednosti jedne zemlje, a i onda uspust izrečena rečenica predsednika države koji ne bi mogao objasni koje će biti štete od embarga EU uvedenog Rusiji...

SardaukarCRO

pre 9 godina

...dragi susjedi, ovaj vas ga fino lupa. Sredina puta????? ....stari moj, ovo nije put, ovo je AERODROM, a znas li sto se desava onom koji sece sredinom piste?

Stranu se ovdje mora izabrati, samo apeliram na vas razum da izaberete onu u koju smo se mi vec uvalili....da se ne pobijemo jos jednom bezveze, a da ne znamo ni zasto....

Ko skrene sa puta, moze da naleti na nelegalnu vikendicu na Savi..

pre 9 godina

E bas lep primer edukovanja dece i omladine o bezbednosti u saobracaju...
P.S. " Druze Tomo mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo.."

Mihailo

pre 9 godina

Nikoliću, samo pijani biciklisti voze sredinom puta. Stranu (referendumom) MORAMO izabrati inače će nas mlatiti po ušima i Rusi i Zapad.
Za ostale koji bi da lupetaju o Brozu, tada je to bila specifična situacija, a onaj čiju biografiju i ne znamo je bio poluga koja je trebalo da razbija istočni monolit i ništa drugo. NEMOGUĆE je u politici biti neutralan.

Bole

pre 9 godina

Ma on se setio detinjstva kad je po prasnjavom seoskom putu trcao za obrucem od bureta koga je gurnuo;srpski filozof novog doba i iskusni vojvoda.

Realist

pre 9 godina

...a pored njega prisustvovali su njegov savetnik za spoljnu politiku Ivan Mrkić, te ambasadori PALESTINE, PAKISTANA i LIBANA.

E pa zato što bi ti sredinom puta, zato si i u takvoj družini. Ajde više izaberi za koga si. Ovde nema neutralnih.

Mali Radojica

pre 9 godina

Proslo je vreme kada su politicari u nasoj zemlji rukovodili interesima drugih,treba da saradjujemo sa svima ali na obostrane interese.

Nepodoban

pre 9 godina

U sred Evrope postoji zemlja koja nema putnu i želazničku infrastrukturu, Beograd je jedini glavni grad koji nema postrojenje za preradu otpadnih voda, ali imamo najveće skladište nuklearnog otpada u Evropi, a nemamo nuklearnih postrojenja. Imamo plodne oranice, a gladni smo i uvozimo hranu na kredite i zaduživanje. Ovo dosovce nije interesovalo, ali Nikolića izgleda interesuje i oseća srž problema.

Saki

pre 9 godina

Sredinom puta postujuci Sumadiju i sljivu- to je pravi put! Jer da bi cenili druge i da nas drugi cene moramo prvo nauciti da cenimo sebe!

Helena

pre 9 godina

Mi nemamo nikakve veze sa tim sukobom. Ne treba da budemo ni deo rešenja, a ni deo problema. Mi treba da gledamo kako da oporavimo svoju privredu, a ne da dokazujemo lojalnost jednoj od strana u sukobu koji nismo započeli, niko to ni ne treba da očekuje.

mimma

pre 9 godina

Da smo ovaj rezon o sredini puta uspeli da sledimo pre tridesetak godina, umesto sto smo se predali nacionalizmu i sovinistickom ludilu, vec odavno bismo bii uredjena drzava u clanica EU.

Miloš

pre 9 godina

Možda je najveći uspeh ove vlade, ovog rukovodstva to, što Srbija sme da kaže, ali i uradi ono što je za nju najbolje, a da to sukobljene strane prihvate. EU sigurno nerado, ali mora priznati da Srbija ima stav i radi ono što je dobro za nju.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

Lelica

pre 9 godina

Rad Vlade i rad državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Srbije krenuo je u pozitivnom smeru jer su izabrali pravi put,put koji ce nam posle dugo godina doneti dobre rezultate.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

Barkly

pre 9 godina

Srbija je jedva izašla iz mračnog perioda sukoba na sve strane i ima pravo da svoj put vidi u saradnji sa svim stranama u Svetu i uz poštovanje osnovnih međunarodnih sporazuma! Samo je bitno da radimo i živimo od svog rada!

Nenad

pre 9 godina

Srbija i njeni zvaničnici ne bi javno izjavljivali bezbroj puta da neće uvoditi sankcije Rusiji da ne misle tako. To bi bilo kao da izazivamo EU i Ameriku da pokušaju da nam zabrane robnu razmenu sa Rusijom uvođenjem sankcija. Kakve je to onda politika? Da pričamo o DS pa ajde...

Nenad

pre 9 godina

Nije naše da se mešamo u unutrašnje stvari izmešu Rusije i Ukrajine, tj. Rusije sa ostatkom sveta bukvalno... Imamo svoje interese i hoćemo da pokrenemo privredu stranim investicijama, pa jednostavno ne smemo da zauzimamo stranu u ovakvim situacijama.

Pero Ćivša

pre 9 godina

@Outcometa: Kakav će rasplet biti ostaje da vidimo. Za sada se držimo naših prioriteta a to su evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom i Kinom.

Buca

pre 9 godina

Srpsku poljoprivredu smo u potpunosti zapostavili! Dobro je da se saq retorike prelazi na konkretna dela i da država jasnim merama pokušava ne samo da dovede investitore koji će ulagati u primarnu proizvodnju već i kompan ije oje će izvoziti poluproizvode i gotov proizvod, i na taj način maksimalno uticati na povećanje zaposlenosti i volumen izvoza!

Maggy

pre 9 godina

Da je odluka da se ne uvedu sankcije Rusiji odličan potez Srbije, vidimo i po ceni šljive koja odlazi baš tamo, ove godine cena dostiže 30 dinara, a prošle je niko nije hteo ni za 5! Ovo je spas za srpsku šljivu!

saolinac

pre 9 godina

Oni medjusobno se blokiraju i svadjaju mi smo tanpon zona, i jedni i drugi prave fabrike kod nas da bi poslovali sa drugom stranom i svima lepo.

Stojko LA

pre 9 godina

Bas sredinom puta jer je najpostenije, ali gledajuci i levo i desno. Samo brzopleti krivudaju, ali do prvog jarka - daleko svima bilo.

Mali Marko

pre 9 godina

Lepo je premijer rekao svadju treba izbeci i raditi samo ono sto je najkorisnije za Srbiju. Treba oporaviti poljoprivredu i izvuci Srbiju iz krize do koje smo dosli zahvaljujuci DS-u.

Sara

pre 9 godina

Po prvi put posle mnogo vremena Srbija vodi uravnoteženu spoljnu politiku. Nikome nismo de facto pokorni niti trpimo tuđe hirove, ali isto tako ne prkosimo celom svetu, kao u vreme socijalista. Jednostavno, gledamo svoja posla.

марко

pre 9 godina

Када Вучић и Николић говоре о жељи да Србија иде у ЕУ без нарушавања односа са Русијом они само поштују већинску вољу грађана Србије, јер је народу доста сиромаштва и изолације, а најбољи начин се побољша животни стандард у Србији је да Србија постане чланица ЕУ.

Daliboriva

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Predsednik Nikolic je lepo rekao da moramo biti sa svima dobri,jer nikome ne drzati stranu je uvek bilo zlatno pravilo uspeha a to Predsednik Nikolic zna.

Minja

pre 9 godina

Nema potrebe da se svrstavamo na bilo koju stranu. Treba da saradjujemo sa svima koji imaju interes za saradnju.Raspolazemo velikim prirodnim bogatstvom i to treba maksimalno da iskoristimo da nase proizvode plasiramo u zemlje zapada i istoka.

robokapica

pre 9 godina

Dobri smo i sa jednima i sa drugima i sto bi se uopste svadjali i stvarali neprijatelje, moras biti .... da bi tako nesto uradio.

sojkatica

pre 9 godina

Svadjati se znaci i ogranicavati prostor delovanja i trzista a to nikom ne ide u prilog.
Klasicna zdrava trzisna utakmica koja je najbolje resenje.

Outcometa

pre 9 godina

U svakom slucaju dosli smo do raspleta,koji ce Nam se dogoditi do prestupne pa kako bude,barem cemo konacno znati kurs ovog zalutalog broda.

S@S

pre 9 godina

Ići sredinom je za nas jedina ispravna opcija, jer ukoliko se opredelimo na bilo koju stranu u krajnjem raspletu bićemo kolateralna šteta u svakom slučaju. Stvarno se nadam da ćemo do kraja uspeti da održimo politiku neutralnosti, u čemu se koliko čitam, svi slažu.

Cikan

pre 9 godina

Skoro pa da me precepe ovi antiprotivni komentari na racun seoskog domacina, nego omladinci ajmo mi zajedno na selo da vidite sta je zivot uz rad pa cete posle znati sta o cemu da mislite.

Snezana

pre 9 godina

Srbija je zemlja koja ima mnogo da ponudi, i treba iskoristiti poljoprivrednu proizvodnju kako bi stvorili bolju buducnost za gradjane Srbije za sta se predsednik i premijer Vucic zalazu.

Oliver

pre 9 godina

Dobro je što Srbija ne favorizuje ni jedno tržište, rada je da trguje i sa EU i sa Rusijom. Rusija može da kupi sve što se ovde proizvede, problem je što je naša proizvodnja mala i na tome treba raditi. EU je naš veliki partner i to treba održavati, povećavati. Nemačka sve više investira u Srbiji, a neke investicije koje očekujemo mogle bi da znatno poprave zaposlenost u nekim sredinama.

dare 011

pre 9 godina

Pa ko o čemu k...a o poštenju! Vrati stan od 200m2 i samoporuši divlje objekte na obali Save...onda poništi onu diplomu pa razmisli šta znači biti pošten...

Ddule

pre 9 godina

Predsednik je 100% u pravo! Mi treba da koracimo samo po sredini, sve dok ne stignermo u EU, tj. u Brisel. Nema vise vremena da lutamo levo, pa desno, pa Rusija, pa Kina, Indija, Argentina i slicnih propalih drzava.
Mi treba da se odlucujemo, a mislim da jesmo, i nas put je EU.
Kraj price.

tijana

pre 9 godina

Procvetace naša Srbija isto kao i naša košarkaška reprezentacija....vredan rad i strpljenje i rezultati će se sigurno videti !!!

Truman

pre 9 godina

Aktuelna vlast intenzivno radi na razvijanju odnosa i saradnje sa svima, a to je definitivno najbitnije i za svaku pohvalu. Moramo sarađivati sa svima, jer samo tako možemo da se nadamo napretku i boljoj budućnosti. Takvu politiku u potpunosti moramo podržati.

Bilja

pre 9 godina

Sredina je uvek dobra, upucen si uvek kako je i sa jednei i sa druge strane. Po nas je ovo najbolje resenje jer korist imamo u svakom slucaju

dzobanana

pre 9 godina

Naravno, a sto bi se mi sa bilo kim svadjali kad em smo mali em nas to uopste ne dotice niti interesuje. Ova politika je bas u nasem interesu.

ljubicanstveno

pre 9 godina

dobro je da konacno vodimo racuna o nasim interesima. ne smemo upadati u sukobe ni sa kim jer bi to bilo stetno za nasu drzavu

SMOKVICA

pre 9 godina

Dosta smo bili na jednoj ili drugoj strani! Srbiji je sada potrebna puna stabilnost i saradnja kako sa EU, tako i sa Rusijom i Kinom , kao naajvećim svetskim ekonomijamam! Brzi privredni razvoj treba da bude u fokusu svih sledećih koraka srpske vlade!

Lena

pre 9 godina

Uništena srpska poljoprivreda polako staje na noge i raduje činjenica da sve više poljoprivrednih proizvoda sa juga Srbije odlazi u inostrane zemlje. Tržište naših proizvoda treba biti istok i zapad, njihovi međusobni nesporazumi su njihova stvar.

Kreker

pre 9 godina

Srbija vodi politiku razvijanja odnosa i saradnje sa svima, a to je definitivno najbolje za sve nas. Moramo podsticati međusobnu saradnju u budućnosti, jer to je jedini način da Srbija krene ka boljitku. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

balbina

pre 9 godina

@(levac, 12. septembar 2014 21:08)
Ne znam kako ste doveli u vezu predsednika i opoziciju. On je predsednik svih gradjana i kakvu to on opoziciju ima? Mislim da mesate babe i zabe. U ostalom, sta je to on ovde lose rekao? Je l vi smatrate da treba da se zameramo svima, da drzimo jednu stranu ili da vodimo pametnu politiku koja ce dati rezultate.

viking

pre 9 godina

tako i treba.gledati svoje dvoriste,gledati svoja posla.samo ,iskljucivo nase interese.nemamo mi snage ni vremena za drugaciju politiku

Marica

pre 9 godina

Naravno da nije bitno sa koje je strane sveta ko, nego kao sto je rekao Nikolic, da su posteni i korektni prema Srbiji. Takvi partneri su nam preko potrebni.

planeta x

pre 9 godina

Srbija je u takvoj poziciji da mora da ide sredinom puta,da vodi politiku neutralnosti i da sa svima ima dobre i konstruktivne odnose.

TICA

pre 9 godina

Kada se sigurno korača, a da se ne zaluta je najbolje za svakog, a svađe i loše struje su nam svima preko glave, gde god možemo da smo neutralni je najpovoljnije,jer petljanje gde nam nije mesto nas je uvek koštalo.

Kasica prasica

pre 9 godina

Srbija se kreće u određenom smeru na spoljnopolitičkom planu, ali nažalost, sudeći po komentarima ostavljenim ovde i izlivenom prostakluku i netrpeljivosti, omladina nam je u debeloj krizi. No, to je propust roditelja.

on nije moj preCednik

pre 9 godina

A šljivka se troši u Pakistanu, Palestini i Libanu... neograničeno. :)
A sve po Kur'anu.
Eh, Tomo, crni Tomo. Jesi izabrao društvo za "dane šljive" - svaka ti čast.
A i savetnik ti je pametan.

Zoki

pre 9 godina

Do pre 2-3 sata svi komentari koji se rugaju Tomi rakiji su bili u dobrom plusu al onda se botovi bacili na posao.
Cisto da se zna sta narod misli a sta (ne)misle placenici.

Andjela

pre 9 godina

Kao 1) idemo unazad od '90.
2) stanje se iz godine u godinu pogoršava.
Umesto hleba, reda, prosperiteta jedino šta nude narodu su sportske pobede. Evo večeras labilan svet se zbog pobede u košarci latio pitotehnike i vatrenog oružja. I izaziva opštu opasnost uz basiranje vlasti.
Ps. Isti DDR, tako su i oni u raznim sportovima bili zlatni, a narod nije imao ni hleba da jede.

Uništili ste Srbiju

pre 9 godina

O ćemu Vi pričate gospodine Predsedniče? Koliko ste samo lica zaposlili u JKP u Novom Sadu, i to nekoliko bivsih vođa navijača? Na izborima ste dobili glasove zbog borbe protiv parijskog zapošljavanja.

ja tako mislim

pre 9 godina

"Mi hoćemo da idemo sredinom puta, a ovi što hoće da idu po vrzinama, jendecima i jarugama, oni koji hoće da se tuku i svađaju, neka se svađaju. A i posvadđli su se i ne znaju zašto se svađaju. Jedni od drugih neće da kupuju, jedni drugima neće da prodaju. Srbiju u to nikada niko neće uvući", rekao je Nikolić.

izjavu sa ovako odabranim recnikom moze da da predsednik zemljoradnicke zadruge. od jednog preCedika se ocekuje da ima moc izrazavanja barem jednog srednjoskolca.

saobracajac

pre 9 godina

Objasnite nam gospodine predsednice da li idemo sredinom puta gde je isprekidana ili puna linija, da li idemo u levu ili desnu krivinu?

КАДРОВИК

pre 9 godina

Председниче, да би Србија лакше ишла својим путем, прво се морају решити унутрашњи приоритет:
1) ЧАСНЕ и ПОШТЕНЕ људе (из часних и поштених породица којима је Србија увек била приоритет) именовати у обавештајне службе и министарства,
2). пензионисати све неспособне и плашљиве чиновнике из свих министарстава и служби,
3). корумпиране чиновнике процесуирати, па у затвор..

Тек после може Србија својим путем у ЕУ, а да нас тамо не опљачкају,
преко корумпираних политичара и чиновника.

Oliver

pre 9 godina

Dobro je što Srbija želi da razvija saradnju i dobre odnose sa svima. To je jedini način da se ostvari celokupni napredak i razvoj naše zemlje, a tome definitivno moramo težiti. Moramo ostati u dobrim odnosima sa Rusijom, u to nema sumnje. Takođe, prioritet nam je ulazak u EU. Nadam se da ćemo taj cilj uskoro i ostvariti.

Grgure

pre 9 godina

Politika ne mešanja u strane sukobe i saradnja sa svima već daju rezultate, jer su poljoprivrednici u zadnjem trenutku spašeni i plodove prodaju po mnogo višoj ceni! Sada se sve snage moraju usmeriti na podizanje količina i nivoa kvaliteta voća,povrća, mesa i mesnih prerađevina!

PUTUJUCI - KONTROLOR

pre 9 godina

Samo netralnost i nista drugo, jer smo mi dosta toga u proteklom periodu imali mnogo problema od sankcija do bombardovanja.Mali smo mi i siomasni da bi se ukljucivali u sukobe velikih.Treba da gledamo samo svoja posla, da saradjujemo sa svima kako bi imali samo koristi ,a ne i problema.Sukoba nam je bilo preko glave.Proslost ne zaboravljamo ali moramo gledati u buducnost bez ikakvih sukoba sa bilo kim. Tako da je predsednik Tomislav Nikolic u pravu kada kaze da cemo ici sredinom puta.

Ankica

pre 9 godina

Normalno zašto mi moramo da budemo podkosur izmedju velikih sila, mi nismo ni učestvovali u stvaranju problema zašto bi se i opredeljivali izmedju strana