Sreda, 27.08.2014.

00:03

Vučić na konferenciji u Berlinu

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić danas i sutra boravi u Nemačkoj, gde će učestvovati na konferenciji "Zapadni Balkan".

Izvor: Tanjug

Vuèiæ na konferenciji u Berlinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

gedza

pre 9 godina

Savrseno me ne zanima gde je ko od političara sve dok rade u interesu države tj. za interes moje,tvoje porodice . odabrali smo EU ,guramo ka tome..

SrleS

pre 9 godina

Česti susreti između Vučića i Merkelove, dobar su znak da Nemačka podržava Srbiju i njenu odlučnost da sprovede reforme, a od zemlje učini bolje mesto za život, pre svega stvaranjem uslova za inostrane investitore.

Melanija

pre 9 godina

Nemačka kancelarka Angela Merkel želi da ulije novi elan i ohrabri nas dalji razvoj i ulazak u EU.Najavljena sredstva SU oko milijardu i šesto miliona evra,mora se priznati ogromna suma. Verovato bi to trebalo da bude podsticaj zapadnog Balkana da počnu ponovo da malo ozbiljnije razmišljaju o EU.

@pegica@

pre 9 godina

Sta drugo reci o ocekivati od ove vlade nego veliko HVALA.Do sada nismo ni imali p od podrske,poziva, pomoci od strane Nemacke,a sada smo glavni na konferenciji.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ovu priliku da se predstavimo kao konstruktivan partner i ozbiljna drzava koja ne bezi od odgovornosti i medjunarodno preuzetih obaveza,ne smemo propustiti jer upravo takve poruke najvise pomaze i dizu rejting zemlji kod medjunarodnih kreditora i investitora

novica952

pre 9 godina

Očigledna je namera Merkelove da kako kaže proferor Simić pogura zemlje zapadnog Balkana da brze sprovode reforme i da budu spremne da u međusobnom dogovoru nađu zajedničke projekte koje bi Evropa podržala i koji bi bili osnov za veću saradnju samih država i toleranciju.Nemačka uporno pokušava da Srbiju nametne kao lidera zapadnog balkana a Vučića promoviše kao čoveka koji treba da ovaj region vuče zajedno sa Srbijom u napredak.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Srbija nikako ne sme da zaboravi da je Nemacka jedna od vodecih zemalja u EU, kao i da ima jednu od najrazvijenijih grana automobilske industrije i poljoprivredne proizvodnje. Pravi izbor Aleksandra Vucic u pronalazenju investicija koje su Srbiji preko potrebne. Takodje ono sto je veoma bitno to je da je za, veoma kratko vreme stekao veliko poverenje kod Angele Merkel, koja nam sada pruza maksimalnu podrsku, tako da se vec sada moze reci da je Srbija na putu da postane lider na Balkanu.

Mileva00

pre 9 godina

Pruga Beograd-Bar je u katastrofalnom stanju svaka pomoc za infrastrukturu nam znaci jer se nalazimo na odlicnom geografskom polozaju i obnova postojece infrastrukture i izgradnja novih bi nam bila od ogromnog znacaja.

dikica

pre 9 godina

Srbija moze biti ponosna na ono sto je do sada uradila, reforme idu nekim svojim tokom, ogroman je broj nasledjenih problema koje valja resiti, ali najvaznije je da nismo trusno tlo za investitore.

Petrusic

pre 9 godina

Mi ove razgovre moramo da iskoristimo najbolje sto mozemo za nas. Sto pre treba otpoceti sa reformama kao bi uzeli novac iz predpistunih fondova. Reginalana saradnja je jako vazna jer je to put ka ostvarivanju razvojnih projekata u citavom regionu

goranboric

pre 9 godina

Verujem da cemo mi nas deo posla uraditi. I sve sto se od nas zahteva mi cemo ispuniti. Jedino sto ne mozemo ispuniti je uvodjenje sankcija Rusiji, to je nesto sto je nemoguce i zbog cega bi imali vise stete nego koristi od Eu...............

Lili Marlen

pre 9 godina

Pokušaj Nemačke da ohrabri posustali evroentuzijazam zemalja zapadnog Balkana je vrlo znacajan za sve nas, i očekivanja jačanja ekonomskih veza Nemačke i Srbije su za nas medju najvecim prioritetima.E sada kojim ce tempom ici,zavisi iskljucivo od Nemacke.

scream

pre 9 godina

Verujem da ce Vucic doci sa pozitivnim kritikama koje je Nemacka uputila Srbiji! Napredovali smo za ove dve godine,vidno! Popravili odnose sa svima,imali strana ulaganja itd...ali,sve je ovo pocetak! Cekaju nas i lepe i lose stvari ,naravno svi se na kraju nadamo da ce se dobro zavrsiti!

Zamka

pre 9 godina

Svakako prilika da se odnosi ojacaju i da dobijemo pomoc koja nam je potrebna za vise stvari,nadam se da ce Srbija u nekoj skorijoj buducnosti biti clanica EU.

cvetak

pre 9 godina

Početak kraja!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MACAK, 27. avgust 2014 11:40)

O kakvom kraju ti pričaš? Ovo je početak našeg oporavka.

Vladimir

pre 9 godina

Narod je umeo da prepozna Vucicev entuzijazam i zelju za borbom za Srbiju iskreno se nadam da ce to umeti da cene i strani predstavnici kao i da uvide rezultate njegovog rada iako ga ceka jos puno posla.

TinTilee

pre 9 godina

Potpuno je jasno da je Nemačka bez premca lider u EU, i kada Nemačka zaključi da je Srbija ispunila uslove za ulazak u EU, tada je ta stvar praktično rešena, a to je i Vučiću potpuno jasno, i zbog toga svaku priliku treba iskoristiti za unapređenje odnosa sa Nemačkom, i verujem da će Vučić i ovoga puta iskoristiti kontakte sa Nemačkim zvaničnicima da još više poboljša odnose dve zemlje.

Tiboo

pre 9 godina

Nemacka je svesna da je Srbija zemlja u tranziciji, poteze koje je povukla nova vlada govore zapadu da se kod nas situacija menja na bolje. Elem ocekujem da ce premijer vrsiti pritisak na predstojecim sastancima, mi smo ispunili vecinu zacrtanog od strane zapada, sada je red da oni ispostuju nase zahteve.

corona

pre 9 godina

Nosimo se sa ogromnom količinom problema koje treba sve izneti pred onima koji ih baš i nemaju. Koliko će imati sluha za nas sa juga Balkana videćemo najbolje posle susreta. Moramo se nametnuti jer su i oni dosta pridoneli našem uništenju uvođenjem sankcija. Bili smo 9o-tih tako blizu njih.

Koala

pre 9 godina

Ja bih više dala akcenat na autoputeve i tranzite. Do Crne Gore se putuje 7-8 sati do Durmitora zbog raznih nebuloznih ograničenja. Ej bre na tranzitu kod Čačka ograničenje 60. Meni napisali kaznu jer me uhvatili na 64, a pored mene leteli sa mercedesima i BMW. Hajde više da ne preterujemo. Ja sam za bezbednost ali nema smisla da se vozi 40 tamo gde može 60-70. Gde su nenormalno mala ograničenje veća je šansa da dođe do nesreće jer oni koji imaju pare i veze pretiču čitave kolone uplašenih i bez para.

Helenik

pre 9 godina

Svaki rodoljub će poželeti svom premijeru sreću u što boljoj realizaciji dijaloga i ostvarenju kontakata i interesa na zapadu, jer to je u interesu Srbije i nas. Dakle, SREĆNO!

rakela

pre 9 godina

Ovakve konferencije su od ogromnog znacaja za Srbiju, zemlju treba predstaviti u sto boljem svetlu kako bi se privukle investicije koje su nam preko potrebne.

Brega

pre 9 godina

Vucic je bio jasan kada je rekao sta je nas strateski cilj i mi se toga i drzimo. Merkelova shvata u kakvoj smo situaciji, zato je i pozdravila nase stavove i koliko vidim pomoci ce nam u daljem prosperitetu.

Nenad011

pre 9 godina

Zapadu se drma kavez. Rusija jača i u ekspanziji je, pa bi hteli da osiguraju svoj uticaj na balkanske zemlje. Vučić je to dobro procenio i zato je realno što ide sa zahtevima za ulaganja u saobraćajnu strukturu.

retardirani bot

pre 9 godina

Od ove posete ocekujem znatne donacije Nemacke od kojih bi se moglo zaposliti jos barem 500 botova koji bi konacno uspeli da cemernu realnost pretvore u zemlju Dembeliju. I Dragoljub Milanovic je svoju karijeru upotpunio time sto je bio Milosevicev bot ali ga je rulja neopravdano napala i najurila sa te pozicije. Od tada zivimo u zemlji gde malo malo pa ispliva neka afera, hladnjaca ili jednostavno zafale neke pare. Taj naopaki trend se mora zaustaviti i jedino botovi mogu uspeti u tome posto je ocigledno da izazovi svojim zahtevima nadmasuju Vuciceve snage.

Victoria sm

pre 9 godina

Ne mogu a da ne primetim sa velikom ljutinom,koliko smo zaostali u razvoju i napretku u zadnjih deset i više godina .Slovenija i Hrvatska su u EU.
A gde smo mi?! Kaskamo !
Krivica je svaljena na sadašnju vladu,koja se bori za bolji napredak i reforme.I umesto da se pokrenemo i ujedinimo ka cilju,ka budućnosti,bavimo se praznim pričama.Nisam rekla boljoj…jer do boljitka je dug put.Budućnost I jeste u pridruživanju EU,jer Srbija sama kao jedinka ne može da opstane.
Aktuelna konferencija je opomena da je napredak ka pridruživanju veoma spor i smatram da bi trebali da je krajnje ozbiljno shvatimo !
Naravno,ako želimo budućnost!

petarPan

pre 9 godina

Kao i uvek, sastanak će biti kostruktivan, sa malo više podsticaja posustaloj privredi Zapadnog Balkana, posebno našoj u Srbiji. Verujem da će Vučić i dalje balansirati, izdejstvovati svoje zahteve, naročito u vezi finansiranja rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, što je od vitalnog značaja za ceo region. Ne treba da dozvoli bilo kakve ucene i uslovljavanja, u šta i verujem.

Ksenija

pre 9 godina

Saradnja je bila uspesna i do sada ne vidim zasto se ne bi nastavila. Spoljna politika koju vodi ova Vlada je odlicna, strategija kao nikad do sada, razumljivo i prihvatljivo od Zapada. Od Merkelove mozemo ocekivati samo podrsku.

Istorijska sansa

pre 9 godina

Jos jedna prilika da Vucic dobije snaznu podrsku Angele Merkel za ulazak Srbije u EU. Sve zemlje EU izuzetno cene napore koje Vlada Srbije na celu sa Vucicem ulaze kako bi drzavu modernizovala i izvukla na put privrednog razvoja, medju njima najvise prednjaci Nemacka cija rec se u okviru EU najvise ceni.

Dejan

pre 9 godina

Naš region konačno dobija šansu da uhvati korak sa razvijenim državama, a mislim da je ključ rešenja balkanskog problema u EU integracijama. Premijer Vučić je veoma cenjen u Nemačkoj i uz pametnu politiku koju vodi Vlada možemo sarađivati sa celim svetom.

aleksej sm

pre 9 godina

Cilj konferencije je ubrzavanje reformi u zemljama na putu ka EU ,gde je akcenat stavljen na stabilizaciju celog regiona .
Prisustvo naše delegacije je od velikog značaja I smatram da plodovi njihovih pregovora će biti ubrzo realizovani.

melanija sm

pre 9 godina

* Važna konferencija za poboljšanje ekonomske I regionalne saradnje.
Srbija je još jednom pokazala da uživa sve veće poverenje EU, a naročito Nemačke. Uverena sam da će susreti sa predstavnicima privrednih organizacija i institucija biti iskorišćeni kao još jedan poziv nemačkim investitorima.

dragan

pre 9 godina

Избацити коментаре ткзв ботова. Види се да нису прочитали вест ако и знају да читају. Вучић је тамо само један(безначајан) лидер(будући затвореник).Тамо су дошли да чују шта од њих ЕУ тражи.

Обично - необичан

pre 9 godina

И треба да што више радимо на развијању заједничких пројеката са земљама из окружења, уз подршку Немачке као најјаче и прве економије у ЕУ.

ses

pre 9 godina

Ne znam sta ljudi ocekuju,pa svaki susret Vucica sa Merkelovom moze biti samo korisna stvar za nasu zemlju,ne secam se da su se neki prethodni premijeri sastajali sa njom...

Konan

pre 9 godina

Odlična je stvar regionalna saradnja, zajedno da nastupamo u projektima, konkurišemo, lakše će se dobiti sredstva, a i više će nas ceniti.

Kalisko

pre 9 godina

Ukoliko od stava Nemačke zavisi koliko ćemo moći daleko da idemo u zadržavanju pozicije neutralnosti i ne uvođenja sankcija Rusiji, nemamo šta da brinemo, ni Nemačka im nije uvela sankcije. Naša vlada je zauzela razumnu poziciju koja je pokazala da je održaiva.

ogorčen

pre 9 godina

Poruka sastanka je ubrzanje reformi,kao osnovni napredak na putu ka EU!
Da su demokrate stvorile preduslov za pristupanje EU – mi bi smo do sada bili u njoj ,kao što je to Hrvatska uspela!

PELE-ZEMUN

pre 9 godina

Dobro je sto se vodi sve intenzivnija regionalna saradnja, a nas svi vide kao lidere, sto je jasan znak da je svima jasno da smo znacajan faktor na Balkanu.

AlekBG

pre 9 godina

Svaka cast nasem premijeru . Srbiji je potrebno vise prodornih i odlucnih ljudi sa vizijom kao sto je nas premijer. Ne sumljamo da ce izdejstvovati gospodin Vucic najbolje sto je za Srbiju i dobiti pomoc za infrastrukturu.

AlekBG

pre 9 godina

Svaka cast nasem premijeru . Srbiji je potrebno vise prodornih i odlucnih ljudi sa vizijom kao sto je nas premijer. Ne sumljamo da ce izdejstvovati gospodin Vucic najbolje sto je za Srbiju i dobiti pomoc za infrastrukturu.

darko88

pre 9 godina

Ako Srbija i Crna Gora nastupe zajedno po ovom pitanju mislim da imaju sanse,svakako da ce Nemacka pomoci kada vidi da dve zemlje odlicno saradjuju...

mare

pre 9 godina

Cenim da nam je obećana veelika šargarepa na kraju kanapa (možda i ubrzani prijem u EU) samo da se distanciramo od Rusa. Očigledno je da su rešili da Ruski uticaj u ovom delu Evrope smanje na minimum i da su zato spremni na svakojake ustupke.

djiki

pre 9 godina

Svaka Vuciceva poseta nekoj zemlji je veliki plus za nasu zemlju, stranci mu veruju, jer im uliva poverenje kao posten i ozbiljan politicar za razliku od politicara koji su svaku posetu koristili samo za svoju licnu promociju.

ninočka

pre 9 godina

Pravo vreme za ovakav skup lidera !
Premijer je dosledan i u interesu ima samo bolju buducnost Srbije.
Verujem da će priliku iskoristiti maksimalno !

conneBoj

pre 9 godina

Ovakvi pozivi od strane Merkelove za posetu i svi planirani susreti tokom posete Berlinu mogu samo da doprinesu da se reforme u Srbiji sprovedu brže,da se modernizujemo i što pre postanemo članica EU.

Stane NiŠ

pre 9 godina

Potpuno je jasno da je Nemačka bez premca lider u EU, i kada Nemačka zaključi da je Srbija ispunila uslove za ulazak u EU, tada je ta stvar praktično rešena, a to je i Vučiću potpuno jasno, i zbog toga svaku priliku treba iskoristiti za unapređenje odnosa sa Nemačkom, i verujem da će Vučić i ovoga puta iskoristiti kontakte sa Nemačkim zvaničnicima da još više poboljša odnose dve zemlje.

Nikola

pre 9 godina

Sa Berlinom je bitno biti u prijateljskim i partnerskim odnosima. Nase teznje ka clanstvu u EU nisu uzaludne, nek bar malo pomognu oko te rekonstrukcije Beograd-Bar i to je napredak.

Mokica83

pre 9 godina

Kljucne reci – radni zadaci. Ne uslovi, ne pocetak nekog pocetka, vec konkretno. Ako me nesto nerviralo kod nekih proslih vlada je futur. “Mi cemo” al nikako mi, “obican” narod, to i da docekamo.

DeskoBUK

pre 9 godina

Svaka poseta Vučića Berlinu poručuje da je Srbija zemlja koja ima jaku podršku Nemačke u sprovođenju reformi i u modernizaciji države na putu ka članstvu u EU.

Minimi

pre 9 godina

Činjenica je da je ovo prvi političar iz Srbije koga svet gleda sa uvažavanjem i koji može da traži bilo šta bez da se ponižava i saginje.

Mnajulov

pre 9 godina

Mrzi me da ga danas hejtujem jer …paaa, sta da hejtujem?!
Bolje da razgovaraju sa nama, nego o nama, bez nas. Imali smo takve situacije, znamo kako nam je bilo.
Ako vec pravim paralelu izmedju “nekad” i “sad”, tada da dodam jos jednu – nekad smo isli i vracali se sa listom zahteva koje traze od nas, a sad sa listom stavki oko kojih saradjujemo. Tako da…sta hejtovati…

Enonema

pre 9 godina

Vučić svaku posetu stranim državama, zvaničnu ili nezvaničnu, koristi kako bi izdejstvovao podršku i pomoć za neki od projekata koji je planiran u Srbiji, a sve u interesu svoje zemlje i svog naroda.

melanija sm

pre 9 godina

Važna konferencija za poboljšanje ekonomske I regionalne saradnje.
Srbija je još jednom pokazala da uživa sve veće poverenje EU, a naročito Nemačke.
Uverena sam da će susreti sa predstavnicima privrednih organizacija i institucija biti iskorišćeni kao još jedan poziv nemačkim investitorima.

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

Enonema

pre 9 godina

Vučić svaku posetu stranim državama, zvaničnu ili nezvaničnu, koristi kako bi izdejstvovao podršku i pomoć za neki od projekata koji je planiran u Srbiji, a sve u interesu svoje zemlje i svog naroda.

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

Duci0167

pre 9 godina

Svaki dan neke druge emocije i pozoriste. Pre neki dan "se saginjati nece,ko su oni da pricaju nama sta da radimo" a onda fijuuu trk po savete,pare,pomoc. Da,oni su sibicari pa nasedaju na glupe price. Ugostice i razgovarace ali pamte oni i vide predobro sve. Ne mozete njima manipulisati kao gradjanima Srbije. Nije EU sisala pentu. Vecina naroda je EU negativno ali zato evri,pomoci,donacije,krediti,sve moze

ninočka

pre 9 godina

Pravo vreme za ovakav skup lidera !
Premijer je dosledan i u interesu ima samo bolju buducnost Srbije.
Verujem da će priliku iskoristiti maksimalno !

kako ovu vlast nije sramota.....

pre 9 godina

Imaju prao Hrvati i Slovenci kad kazu da su opljackani za pare utrosene u gradnju pruge Beograd - Bar. Od kad je Juga propala, Srbija nije izgradila niti puteve niti pruge. Sad opet vlast trazi neku drugu zrtvu da im izgradi prugu...

Milka

pre 9 godina

Veliki infrastrukturni projekti mogu nam dati sansu za brz razvoj, zato je vazno da se upravo oni forsiraju i upravo za to i treba dati ,,vetar u ledja" Aci

Vanja

pre 9 godina

Ulaganjem u infrastrukturu razvija se ekonomija, zato sva moguca podrska premijeru, a ovo moze biti od velikog znacaja za Srbiju. Ostajemo sa velikom nadom da ce nam EU pomoci u daljem razvoju

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

Sloba

pre 9 godina

Uspešni sastanci doneće Srbiji nova radna mesta... Nemci su dobro obavešteni o svemu, nadam se da će Vučić uspeti da ubedi Nemce da ulože u naša preduzeća koja godinama propadaju nakon neuspelih privatizacija... moraćemo i mi da dajemo podsticaje, ali bolje i to nego da propadaju preduzeća kao dosad.

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

melanija sm

pre 9 godina

Važna konferencija za poboljšanje ekonomske I regionalne saradnje.
Srbija je još jednom pokazala da uživa sve veće poverenje EU, a naročito Nemačke.
Uverena sam da će susreti sa predstavnicima privrednih organizacija i institucija biti iskorišćeni kao još jedan poziv nemačkim investitorima.

aleksej sm

pre 9 godina

Cilj konferencije je ubrzavanje reformi u zemljama na putu ka EU ,gde je akcenat stavljen na stabilizaciju celog regiona .
Prisustvo naše delegacije je od velikog značaja I smatram da plodovi njihovih pregovora će biti ubrzo realizovani.

Konan

pre 9 godina

Odlična je stvar regionalna saradnja, zajedno da nastupamo u projektima, konkurišemo, lakše će se dobiti sredstva, a i više će nas ceniti.

ses

pre 9 godina

Ne znam sta ljudi ocekuju,pa svaki susret Vucica sa Merkelovom moze biti samo korisna stvar za nasu zemlju,ne secam se da su se neki prethodni premijeri sastajali sa njom...

conneBoj

pre 9 godina

Ovakvi pozivi od strane Merkelove za posetu i svi planirani susreti tokom posete Berlinu mogu samo da doprinesu da se reforme u Srbiji sprovedu brže,da se modernizujemo i što pre postanemo članica EU.

Istorijska sansa

pre 9 godina

Jos jedna prilika da Vucic dobije snaznu podrsku Angele Merkel za ulazak Srbije u EU. Sve zemlje EU izuzetno cene napore koje Vlada Srbije na celu sa Vucicem ulaze kako bi drzavu modernizovala i izvukla na put privrednog razvoja, medju njima najvise prednjaci Nemacka cija rec se u okviru EU najvise ceni.

Обично - необичан

pre 9 godina

И треба да што више радимо на развијању заједничких пројеката са земљама из окружења, уз подршку Немачке као најјаче и прве економије у ЕУ.

Tiboo

pre 9 godina

Nemacka je svesna da je Srbija zemlja u tranziciji, poteze koje je povukla nova vlada govore zapadu da se kod nas situacija menja na bolje. Elem ocekujem da ce premijer vrsiti pritisak na predstojecim sastancima, mi smo ispunili vecinu zacrtanog od strane zapada, sada je red da oni ispostuju nase zahteve.

rakela

pre 9 godina

Ovakve konferencije su od ogromnog znacaja za Srbiju, zemlju treba predstaviti u sto boljem svetlu kako bi se privukle investicije koje su nam preko potrebne.

Minimi

pre 9 godina

Činjenica je da je ovo prvi političar iz Srbije koga svet gleda sa uvažavanjem i koji može da traži bilo šta bez da se ponižava i saginje.

Mokica83

pre 9 godina

Kljucne reci – radni zadaci. Ne uslovi, ne pocetak nekog pocetka, vec konkretno. Ako me nesto nerviralo kod nekih proslih vlada je futur. “Mi cemo” al nikako mi, “obican” narod, to i da docekamo.

TinTilee

pre 9 godina

Potpuno je jasno da je Nemačka bez premca lider u EU, i kada Nemačka zaključi da je Srbija ispunila uslove za ulazak u EU, tada je ta stvar praktično rešena, a to je i Vučiću potpuno jasno, i zbog toga svaku priliku treba iskoristiti za unapređenje odnosa sa Nemačkom, i verujem da će Vučić i ovoga puta iskoristiti kontakte sa Nemačkim zvaničnicima da još više poboljša odnose dve zemlje.

Mnajulov

pre 9 godina

Mrzi me da ga danas hejtujem jer …paaa, sta da hejtujem?!
Bolje da razgovaraju sa nama, nego o nama, bez nas. Imali smo takve situacije, znamo kako nam je bilo.
Ako vec pravim paralelu izmedju “nekad” i “sad”, tada da dodam jos jednu – nekad smo isli i vracali se sa listom zahteva koje traze od nas, a sad sa listom stavki oko kojih saradjujemo. Tako da…sta hejtovati…

DeskoBUK

pre 9 godina

Svaka poseta Vučića Berlinu poručuje da je Srbija zemlja koja ima jaku podršku Nemačke u sprovođenju reformi i u modernizaciji države na putu ka članstvu u EU.

Nenad011

pre 9 godina

Zapadu se drma kavez. Rusija jača i u ekspanziji je, pa bi hteli da osiguraju svoj uticaj na balkanske zemlje. Vučić je to dobro procenio i zato je realno što ide sa zahtevima za ulaganja u saobraćajnu strukturu.

corona

pre 9 godina

Nosimo se sa ogromnom količinom problema koje treba sve izneti pred onima koji ih baš i nemaju. Koliko će imati sluha za nas sa juga Balkana videćemo najbolje posle susreta. Moramo se nametnuti jer su i oni dosta pridoneli našem uništenju uvođenjem sankcija. Bili smo 9o-tih tako blizu njih.

melanija sm

pre 9 godina

* Važna konferencija za poboljšanje ekonomske I regionalne saradnje.
Srbija je još jednom pokazala da uživa sve veće poverenje EU, a naročito Nemačke. Uverena sam da će susreti sa predstavnicima privrednih organizacija i institucija biti iskorišćeni kao još jedan poziv nemačkim investitorima.

Helenik

pre 9 godina

Svaki rodoljub će poželeti svom premijeru sreću u što boljoj realizaciji dijaloga i ostvarenju kontakata i interesa na zapadu, jer to je u interesu Srbije i nas. Dakle, SREĆNO!

Vanja

pre 9 godina

Ulaganjem u infrastrukturu razvija se ekonomija, zato sva moguca podrska premijeru, a ovo moze biti od velikog znacaja za Srbiju. Ostajemo sa velikom nadom da ce nam EU pomoci u daljem razvoju

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

djiki

pre 9 godina

Svaka Vuciceva poseta nekoj zemlji je veliki plus za nasu zemlju, stranci mu veruju, jer im uliva poverenje kao posten i ozbiljan politicar za razliku od politicara koji su svaku posetu koristili samo za svoju licnu promociju.

Ksenija

pre 9 godina

Saradnja je bila uspesna i do sada ne vidim zasto se ne bi nastavila. Spoljna politika koju vodi ova Vlada je odlicna, strategija kao nikad do sada, razumljivo i prihvatljivo od Zapada. Od Merkelove mozemo ocekivati samo podrsku.

petarPan

pre 9 godina

Kao i uvek, sastanak će biti kostruktivan, sa malo više podsticaja posustaloj privredi Zapadnog Balkana, posebno našoj u Srbiji. Verujem da će Vučić i dalje balansirati, izdejstvovati svoje zahteve, naročito u vezi finansiranja rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, što je od vitalnog značaja za ceo region. Ne treba da dozvoli bilo kakve ucene i uslovljavanja, u šta i verujem.

Brega

pre 9 godina

Vucic je bio jasan kada je rekao sta je nas strateski cilj i mi se toga i drzimo. Merkelova shvata u kakvoj smo situaciji, zato je i pozdravila nase stavove i koliko vidim pomoci ce nam u daljem prosperitetu.

Milka

pre 9 godina

Veliki infrastrukturni projekti mogu nam dati sansu za brz razvoj, zato je vazno da se upravo oni forsiraju i upravo za to i treba dati ,,vetar u ledja" Aci

Enonema

pre 9 godina

Vučić svaku posetu stranim državama, zvaničnu ili nezvaničnu, koristi kako bi izdejstvovao podršku i pomoć za neki od projekata koji je planiran u Srbiji, a sve u interesu svoje zemlje i svog naroda.

ogorčen

pre 9 godina

Poruka sastanka je ubrzanje reformi,kao osnovni napredak na putu ka EU!
Da su demokrate stvorile preduslov za pristupanje EU – mi bi smo do sada bili u njoj ,kao što je to Hrvatska uspela!

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

Enonema

pre 9 godina

Vučić svaku posetu stranim državama, zvaničnu ili nezvaničnu, koristi kako bi izdejstvovao podršku i pomoć za neki od projekata koji je planiran u Srbiji, a sve u interesu svoje zemlje i svog naroda.

ninočka

pre 9 godina

Pravo vreme za ovakav skup lidera !
Premijer je dosledan i u interesu ima samo bolju buducnost Srbije.
Verujem da će priliku iskoristiti maksimalno !

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

Kalisko

pre 9 godina

Ukoliko od stava Nemačke zavisi koliko ćemo moći daleko da idemo u zadržavanju pozicije neutralnosti i ne uvođenja sankcija Rusiji, nemamo šta da brinemo, ni Nemačka im nije uvela sankcije. Naša vlada je zauzela razumnu poziciju koja je pokazala da je održaiva.

AlekBG

pre 9 godina

Svaka cast nasem premijeru . Srbiji je potrebno vise prodornih i odlucnih ljudi sa vizijom kao sto je nas premijer. Ne sumljamo da ce izdejstvovati gospodin Vucic najbolje sto je za Srbiju i dobiti pomoc za infrastrukturu.

PELE-ZEMUN

pre 9 godina

Dobro je sto se vodi sve intenzivnija regionalna saradnja, a nas svi vide kao lidere, sto je jasan znak da je svima jasno da smo znacajan faktor na Balkanu.

ninočka

pre 9 godina

Pravo vreme za ovakav skup lidera !
Premijer je dosledan i u interesu ima samo bolju buducnost Srbije.
Verujem da će priliku iskoristiti maksimalno !

Lili Marlen

pre 9 godina

Pokušaj Nemačke da ohrabri posustali evroentuzijazam zemalja zapadnog Balkana je vrlo znacajan za sve nas, i očekivanja jačanja ekonomskih veza Nemačke i Srbije su za nas medju najvecim prioritetima.E sada kojim ce tempom ici,zavisi iskljucivo od Nemacke.

scream

pre 9 godina

Verujem da ce Vucic doci sa pozitivnim kritikama koje je Nemacka uputila Srbiji! Napredovali smo za ove dve godine,vidno! Popravili odnose sa svima,imali strana ulaganja itd...ali,sve je ovo pocetak! Cekaju nas i lepe i lose stvari ,naravno svi se na kraju nadamo da ce se dobro zavrsiti!

goranboric

pre 9 godina

Verujem da cemo mi nas deo posla uraditi. I sve sto se od nas zahteva mi cemo ispuniti. Jedino sto ne mozemo ispuniti je uvodjenje sankcija Rusiji, to je nesto sto je nemoguce i zbog cega bi imali vise stete nego koristi od Eu...............

Sloba

pre 9 godina

Uspešni sastanci doneće Srbiji nova radna mesta... Nemci su dobro obavešteni o svemu, nadam se da će Vučić uspeti da ubedi Nemce da ulože u naša preduzeća koja godinama propadaju nakon neuspelih privatizacija... moraćemo i mi da dajemo podsticaje, ali bolje i to nego da propadaju preduzeća kao dosad.

Zamka

pre 9 godina

Svakako prilika da se odnosi ojacaju i da dobijemo pomoc koja nam je potrebna za vise stvari,nadam se da ce Srbija u nekoj skorijoj buducnosti biti clanica EU.

cvetak

pre 9 godina

Početak kraja!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MACAK, 27. avgust 2014 11:40)

O kakvom kraju ti pričaš? Ovo je početak našeg oporavka.

Vladimir

pre 9 godina

Narod je umeo da prepozna Vucicev entuzijazam i zelju za borbom za Srbiju iskreno se nadam da ce to umeti da cene i strani predstavnici kao i da uvide rezultate njegovog rada iako ga ceka jos puno posla.

Victoria sm

pre 9 godina

Ne mogu a da ne primetim sa velikom ljutinom,koliko smo zaostali u razvoju i napretku u zadnjih deset i više godina .Slovenija i Hrvatska su u EU.
A gde smo mi?! Kaskamo !
Krivica je svaljena na sadašnju vladu,koja se bori za bolji napredak i reforme.I umesto da se pokrenemo i ujedinimo ka cilju,ka budućnosti,bavimo se praznim pričama.Nisam rekla boljoj…jer do boljitka je dug put.Budućnost I jeste u pridruživanju EU,jer Srbija sama kao jedinka ne može da opstane.
Aktuelna konferencija je opomena da je napredak ka pridruživanju veoma spor i smatram da bi trebali da je krajnje ozbiljno shvatimo !
Naravno,ako želimo budućnost!

Petrusic

pre 9 godina

Mi ove razgovre moramo da iskoristimo najbolje sto mozemo za nas. Sto pre treba otpoceti sa reformama kao bi uzeli novac iz predpistunih fondova. Reginalana saradnja je jako vazna jer je to put ka ostvarivanju razvojnih projekata u citavom regionu

Nikola

pre 9 godina

Sa Berlinom je bitno biti u prijateljskim i partnerskim odnosima. Nase teznje ka clanstvu u EU nisu uzaludne, nek bar malo pomognu oko te rekonstrukcije Beograd-Bar i to je napredak.

Dejan

pre 9 godina

Naš region konačno dobija šansu da uhvati korak sa razvijenim državama, a mislim da je ključ rešenja balkanskog problema u EU integracijama. Premijer Vučić je veoma cenjen u Nemačkoj i uz pametnu politiku koju vodi Vlada možemo sarađivati sa celim svetom.

Stane NiŠ

pre 9 godina

Potpuno je jasno da je Nemačka bez premca lider u EU, i kada Nemačka zaključi da je Srbija ispunila uslove za ulazak u EU, tada je ta stvar praktično rešena, a to je i Vučiću potpuno jasno, i zbog toga svaku priliku treba iskoristiti za unapređenje odnosa sa Nemačkom, i verujem da će Vučić i ovoga puta iskoristiti kontakte sa Nemačkim zvaničnicima da još više poboljša odnose dve zemlje.

AlekBG

pre 9 godina

Svaka cast nasem premijeru . Srbiji je potrebno vise prodornih i odlucnih ljudi sa vizijom kao sto je nas premijer. Ne sumljamo da ce izdejstvovati gospodin Vucic najbolje sto je za Srbiju i dobiti pomoc za infrastrukturu.

darko88

pre 9 godina

Ako Srbija i Crna Gora nastupe zajedno po ovom pitanju mislim da imaju sanse,svakako da ce Nemacka pomoci kada vidi da dve zemlje odlicno saradjuju...

kako ovu vlast nije sramota.....

pre 9 godina

Imaju prao Hrvati i Slovenci kad kazu da su opljackani za pare utrosene u gradnju pruge Beograd - Bar. Od kad je Juga propala, Srbija nije izgradila niti puteve niti pruge. Sad opet vlast trazi neku drugu zrtvu da im izgradi prugu...

Duci0167

pre 9 godina

Svaki dan neke druge emocije i pozoriste. Pre neki dan "se saginjati nece,ko su oni da pricaju nama sta da radimo" a onda fijuuu trk po savete,pare,pomoc. Da,oni su sibicari pa nasedaju na glupe price. Ugostice i razgovarace ali pamte oni i vide predobro sve. Ne mozete njima manipulisati kao gradjanima Srbije. Nije EU sisala pentu. Vecina naroda je EU negativno ali zato evri,pomoci,donacije,krediti,sve moze

dragan

pre 9 godina

Избацити коментаре ткзв ботова. Види се да нису прочитали вест ако и знају да читају. Вучић је тамо само један(безначајан) лидер(будући затвореник).Тамо су дошли да чују шта од њих ЕУ тражи.

mare

pre 9 godina

Cenim da nam je obećana veelika šargarepa na kraju kanapa (možda i ubrzani prijem u EU) samo da se distanciramo od Rusa. Očigledno je da su rešili da Ruski uticaj u ovom delu Evrope smanje na minimum i da su zato spremni na svakojake ustupke.

retardirani bot

pre 9 godina

Od ove posete ocekujem znatne donacije Nemacke od kojih bi se moglo zaposliti jos barem 500 botova koji bi konacno uspeli da cemernu realnost pretvore u zemlju Dembeliju. I Dragoljub Milanovic je svoju karijeru upotpunio time sto je bio Milosevicev bot ali ga je rulja neopravdano napala i najurila sa te pozicije. Od tada zivimo u zemlji gde malo malo pa ispliva neka afera, hladnjaca ili jednostavno zafale neke pare. Taj naopaki trend se mora zaustaviti i jedino botovi mogu uspeti u tome posto je ocigledno da izazovi svojim zahtevima nadmasuju Vuciceve snage.

Koala

pre 9 godina

Ja bih više dala akcenat na autoputeve i tranzite. Do Crne Gore se putuje 7-8 sati do Durmitora zbog raznih nebuloznih ograničenja. Ej bre na tranzitu kod Čačka ograničenje 60. Meni napisali kaznu jer me uhvatili na 64, a pored mene leteli sa mercedesima i BMW. Hajde više da ne preterujemo. Ja sam za bezbednost ali nema smisla da se vozi 40 tamo gde može 60-70. Gde su nenormalno mala ograničenje veća je šansa da dođe do nesreće jer oni koji imaju pare i veze pretiču čitave kolone uplašenih i bez para.

Melanija

pre 9 godina

Nemačka kancelarka Angela Merkel želi da ulije novi elan i ohrabri nas dalji razvoj i ulazak u EU.Najavljena sredstva SU oko milijardu i šesto miliona evra,mora se priznati ogromna suma. Verovato bi to trebalo da bude podsticaj zapadnog Balkana da počnu ponovo da malo ozbiljnije razmišljaju o EU.

Mileva00

pre 9 godina

Pruga Beograd-Bar je u katastrofalnom stanju svaka pomoc za infrastrukturu nam znaci jer se nalazimo na odlicnom geografskom polozaju i obnova postojece infrastrukture i izgradnja novih bi nam bila od ogromnog znacaja.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Srbija nikako ne sme da zaboravi da je Nemacka jedna od vodecih zemalja u EU, kao i da ima jednu od najrazvijenijih grana automobilske industrije i poljoprivredne proizvodnje. Pravi izbor Aleksandra Vucic u pronalazenju investicija koje su Srbiji preko potrebne. Takodje ono sto je veoma bitno to je da je za, veoma kratko vreme stekao veliko poverenje kod Angele Merkel, koja nam sada pruza maksimalnu podrsku, tako da se vec sada moze reci da je Srbija na putu da postane lider na Balkanu.

SrleS

pre 9 godina

Česti susreti između Vučića i Merkelove, dobar su znak da Nemačka podržava Srbiju i njenu odlučnost da sprovede reforme, a od zemlje učini bolje mesto za život, pre svega stvaranjem uslova za inostrane investitore.

gedza

pre 9 godina

Savrseno me ne zanima gde je ko od političara sve dok rade u interesu države tj. za interes moje,tvoje porodice . odabrali smo EU ,guramo ka tome..

dikica

pre 9 godina

Srbija moze biti ponosna na ono sto je do sada uradila, reforme idu nekim svojim tokom, ogroman je broj nasledjenih problema koje valja resiti, ali najvaznije je da nismo trusno tlo za investitore.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ovu priliku da se predstavimo kao konstruktivan partner i ozbiljna drzava koja ne bezi od odgovornosti i medjunarodno preuzetih obaveza,ne smemo propustiti jer upravo takve poruke najvise pomaze i dizu rejting zemlji kod medjunarodnih kreditora i investitora

novica952

pre 9 godina

Očigledna je namera Merkelove da kako kaže proferor Simić pogura zemlje zapadnog Balkana da brze sprovode reforme i da budu spremne da u međusobnom dogovoru nađu zajedničke projekte koje bi Evropa podržala i koji bi bili osnov za veću saradnju samih država i toleranciju.Nemačka uporno pokušava da Srbiju nametne kao lidera zapadnog balkana a Vučića promoviše kao čoveka koji treba da ovaj region vuče zajedno sa Srbijom u napredak.

@pegica@

pre 9 godina

Sta drugo reci o ocekivati od ove vlade nego veliko HVALA.Do sada nismo ni imali p od podrske,poziva, pomoci od strane Nemacke,a sada smo glavni na konferenciji.

mare

pre 9 godina

Cenim da nam je obećana veelika šargarepa na kraju kanapa (možda i ubrzani prijem u EU) samo da se distanciramo od Rusa. Očigledno je da su rešili da Ruski uticaj u ovom delu Evrope smanje na minimum i da su zato spremni na svakojake ustupke.

dragan

pre 9 godina

Избацити коментаре ткзв ботова. Види се да нису прочитали вест ако и знају да читају. Вучић је тамо само један(безначајан) лидер(будући затвореник).Тамо су дошли да чују шта од њих ЕУ тражи.

kako ovu vlast nije sramota.....

pre 9 godina

Imaju prao Hrvati i Slovenci kad kazu da su opljackani za pare utrosene u gradnju pruge Beograd - Bar. Od kad je Juga propala, Srbija nije izgradila niti puteve niti pruge. Sad opet vlast trazi neku drugu zrtvu da im izgradi prugu...

Duci0167

pre 9 godina

Svaki dan neke druge emocije i pozoriste. Pre neki dan "se saginjati nece,ko su oni da pricaju nama sta da radimo" a onda fijuuu trk po savete,pare,pomoc. Da,oni su sibicari pa nasedaju na glupe price. Ugostice i razgovarace ali pamte oni i vide predobro sve. Ne mozete njima manipulisati kao gradjanima Srbije. Nije EU sisala pentu. Vecina naroda je EU negativno ali zato evri,pomoci,donacije,krediti,sve moze

retardirani bot

pre 9 godina

Od ove posete ocekujem znatne donacije Nemacke od kojih bi se moglo zaposliti jos barem 500 botova koji bi konacno uspeli da cemernu realnost pretvore u zemlju Dembeliju. I Dragoljub Milanovic je svoju karijeru upotpunio time sto je bio Milosevicev bot ali ga je rulja neopravdano napala i najurila sa te pozicije. Od tada zivimo u zemlji gde malo malo pa ispliva neka afera, hladnjaca ili jednostavno zafale neke pare. Taj naopaki trend se mora zaustaviti i jedino botovi mogu uspeti u tome posto je ocigledno da izazovi svojim zahtevima nadmasuju Vuciceve snage.

Koala

pre 9 godina

Ja bih više dala akcenat na autoputeve i tranzite. Do Crne Gore se putuje 7-8 sati do Durmitora zbog raznih nebuloznih ograničenja. Ej bre na tranzitu kod Čačka ograničenje 60. Meni napisali kaznu jer me uhvatili na 64, a pored mene leteli sa mercedesima i BMW. Hajde više da ne preterujemo. Ja sam za bezbednost ali nema smisla da se vozi 40 tamo gde može 60-70. Gde su nenormalno mala ograničenje veća je šansa da dođe do nesreće jer oni koji imaju pare i veze pretiču čitave kolone uplašenih i bez para.

Sloba

pre 9 godina

Uspešni sastanci doneće Srbiji nova radna mesta... Nemci su dobro obavešteni o svemu, nadam se da će Vučić uspeti da ubedi Nemce da ulože u naša preduzeća koja godinama propadaju nakon neuspelih privatizacija... moraćemo i mi da dajemo podsticaje, ali bolje i to nego da propadaju preduzeća kao dosad.

Vanja

pre 9 godina

Ulaganjem u infrastrukturu razvija se ekonomija, zato sva moguca podrska premijeru, a ovo moze biti od velikog znacaja za Srbiju. Ostajemo sa velikom nadom da ce nam EU pomoci u daljem razvoju

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

Milka

pre 9 godina

Veliki infrastrukturni projekti mogu nam dati sansu za brz razvoj, zato je vazno da se upravo oni forsiraju i upravo za to i treba dati ,,vetar u ledja" Aci

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

melanija sm

pre 9 godina

Važna konferencija za poboljšanje ekonomske I regionalne saradnje.
Srbija je još jednom pokazala da uživa sve veće poverenje EU, a naročito Nemačke.
Uverena sam da će susreti sa predstavnicima privrednih organizacija i institucija biti iskorišćeni kao još jedan poziv nemačkim investitorima.

Enonema

pre 9 godina

Vučić svaku posetu stranim državama, zvaničnu ili nezvaničnu, koristi kako bi izdejstvovao podršku i pomoć za neki od projekata koji je planiran u Srbiji, a sve u interesu svoje zemlje i svog naroda.

Minimi

pre 9 godina

Činjenica je da je ovo prvi političar iz Srbije koga svet gleda sa uvažavanjem i koji može da traži bilo šta bez da se ponižava i saginje.

PELE-ZEMUN

pre 9 godina

Dobro je sto se vodi sve intenzivnija regionalna saradnja, a nas svi vide kao lidere, sto je jasan znak da je svima jasno da smo znacajan faktor na Balkanu.

ninočka

pre 9 godina

Pravo vreme za ovakav skup lidera !
Premijer je dosledan i u interesu ima samo bolju buducnost Srbije.
Verujem da će priliku iskoristiti maksimalno !

Kalisko

pre 9 godina

Ukoliko od stava Nemačke zavisi koliko ćemo moći daleko da idemo u zadržavanju pozicije neutralnosti i ne uvođenja sankcija Rusiji, nemamo šta da brinemo, ni Nemačka im nije uvela sankcije. Naša vlada je zauzela razumnu poziciju koja je pokazala da je održaiva.

AlekBG

pre 9 godina

Svaka cast nasem premijeru . Srbiji je potrebno vise prodornih i odlucnih ljudi sa vizijom kao sto je nas premijer. Ne sumljamo da ce izdejstvovati gospodin Vucic najbolje sto je za Srbiju i dobiti pomoc za infrastrukturu.

AlekBG

pre 9 godina

Svaka cast nasem premijeru . Srbiji je potrebno vise prodornih i odlucnih ljudi sa vizijom kao sto je nas premijer. Ne sumljamo da ce izdejstvovati gospodin Vucic najbolje sto je za Srbiju i dobiti pomoc za infrastrukturu.

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

ninočka

pre 9 godina

Pravo vreme za ovakav skup lidera !
Premijer je dosledan i u interesu ima samo bolju buducnost Srbije.
Verujem da će priliku iskoristiti maksimalno !

ogorčen

pre 9 godina

Poruka sastanka je ubrzanje reformi,kao osnovni napredak na putu ka EU!
Da su demokrate stvorile preduslov za pristupanje EU – mi bi smo do sada bili u njoj ,kao što je to Hrvatska uspela!

Mokica83

pre 9 godina

Kljucne reci – radni zadaci. Ne uslovi, ne pocetak nekog pocetka, vec konkretno. Ako me nesto nerviralo kod nekih proslih vlada je futur. “Mi cemo” al nikako mi, “obican” narod, to i da docekamo.

DeskoBUK

pre 9 godina

Svaka poseta Vučića Berlinu poručuje da je Srbija zemlja koja ima jaku podršku Nemačke u sprovođenju reformi i u modernizaciji države na putu ka članstvu u EU.

Istorijska sansa

pre 9 godina

Jos jedna prilika da Vucic dobije snaznu podrsku Angele Merkel za ulazak Srbije u EU. Sve zemlje EU izuzetno cene napore koje Vlada Srbije na celu sa Vucicem ulaze kako bi drzavu modernizovala i izvukla na put privrednog razvoja, medju njima najvise prednjaci Nemacka cija rec se u okviru EU najvise ceni.

Enonema

pre 9 godina

Vučić svaku posetu stranim državama, zvaničnu ili nezvaničnu, koristi kako bi izdejstvovao podršku i pomoć za neki od projekata koji je planiran u Srbiji, a sve u interesu svoje zemlje i svog naroda.

Daliboriva

pre 9 godina

Konstantni poregovori i održavanje dobre saradnje,kao i prijateljskih veza su siguran korak ka približavanju EU,a i Premijer Vučić kao odličan sagovornik,radi sve u interesu naše zemlje.

Mnajulov

pre 9 godina

Mrzi me da ga danas hejtujem jer …paaa, sta da hejtujem?!
Bolje da razgovaraju sa nama, nego o nama, bez nas. Imali smo takve situacije, znamo kako nam je bilo.
Ako vec pravim paralelu izmedju “nekad” i “sad”, tada da dodam jos jednu – nekad smo isli i vracali se sa listom zahteva koje traze od nas, a sad sa listom stavki oko kojih saradjujemo. Tako da…sta hejtovati…

conneBoj

pre 9 godina

Ovakvi pozivi od strane Merkelove za posetu i svi planirani susreti tokom posete Berlinu mogu samo da doprinesu da se reforme u Srbiji sprovedu brže,da se modernizujemo i što pre postanemo članica EU.

djiki

pre 9 godina

Svaka Vuciceva poseta nekoj zemlji je veliki plus za nasu zemlju, stranci mu veruju, jer im uliva poverenje kao posten i ozbiljan politicar za razliku od politicara koji su svaku posetu koristili samo za svoju licnu promociju.

melanija sm

pre 9 godina

* Važna konferencija za poboljšanje ekonomske I regionalne saradnje.
Srbija je još jednom pokazala da uživa sve veće poverenje EU, a naročito Nemačke. Uverena sam da će susreti sa predstavnicima privrednih organizacija i institucija biti iskorišćeni kao još jedan poziv nemačkim investitorima.

ses

pre 9 godina

Ne znam sta ljudi ocekuju,pa svaki susret Vucica sa Merkelovom moze biti samo korisna stvar za nasu zemlju,ne secam se da su se neki prethodni premijeri sastajali sa njom...

Konan

pre 9 godina

Odlična je stvar regionalna saradnja, zajedno da nastupamo u projektima, konkurišemo, lakše će se dobiti sredstva, a i više će nas ceniti.

aleksej sm

pre 9 godina

Cilj konferencije je ubrzavanje reformi u zemljama na putu ka EU ,gde je akcenat stavljen na stabilizaciju celog regiona .
Prisustvo naše delegacije je od velikog značaja I smatram da plodovi njihovih pregovora će biti ubrzo realizovani.

Обично - необичан

pre 9 godina

И треба да што више радимо на развијању заједничких пројеката са земљама из окружења, уз подршку Немачке као најјаче и прве економије у ЕУ.

petarPan

pre 9 godina

Kao i uvek, sastanak će biti kostruktivan, sa malo više podsticaja posustaloj privredi Zapadnog Balkana, posebno našoj u Srbiji. Verujem da će Vučić i dalje balansirati, izdejstvovati svoje zahteve, naročito u vezi finansiranja rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, što je od vitalnog značaja za ceo region. Ne treba da dozvoli bilo kakve ucene i uslovljavanja, u šta i verujem.

Dejan

pre 9 godina

Naš region konačno dobija šansu da uhvati korak sa razvijenim državama, a mislim da je ključ rešenja balkanskog problema u EU integracijama. Premijer Vučić je veoma cenjen u Nemačkoj i uz pametnu politiku koju vodi Vlada možemo sarađivati sa celim svetom.

Victoria sm

pre 9 godina

Ne mogu a da ne primetim sa velikom ljutinom,koliko smo zaostali u razvoju i napretku u zadnjih deset i više godina .Slovenija i Hrvatska su u EU.
A gde smo mi?! Kaskamo !
Krivica je svaljena na sadašnju vladu,koja se bori za bolji napredak i reforme.I umesto da se pokrenemo i ujedinimo ka cilju,ka budućnosti,bavimo se praznim pričama.Nisam rekla boljoj…jer do boljitka je dug put.Budućnost I jeste u pridruživanju EU,jer Srbija sama kao jedinka ne može da opstane.
Aktuelna konferencija je opomena da je napredak ka pridruživanju veoma spor i smatram da bi trebali da je krajnje ozbiljno shvatimo !
Naravno,ako želimo budućnost!

cvetak

pre 9 godina

Početak kraja!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MACAK, 27. avgust 2014 11:40)

O kakvom kraju ti pričaš? Ovo je početak našeg oporavka.

darko88

pre 9 godina

Ako Srbija i Crna Gora nastupe zajedno po ovom pitanju mislim da imaju sanse,svakako da ce Nemacka pomoci kada vidi da dve zemlje odlicno saradjuju...

Ksenija

pre 9 godina

Saradnja je bila uspesna i do sada ne vidim zasto se ne bi nastavila. Spoljna politika koju vodi ova Vlada je odlicna, strategija kao nikad do sada, razumljivo i prihvatljivo od Zapada. Od Merkelove mozemo ocekivati samo podrsku.

TinTilee

pre 9 godina

Potpuno je jasno da je Nemačka bez premca lider u EU, i kada Nemačka zaključi da je Srbija ispunila uslove za ulazak u EU, tada je ta stvar praktično rešena, a to je i Vučiću potpuno jasno, i zbog toga svaku priliku treba iskoristiti za unapređenje odnosa sa Nemačkom, i verujem da će Vučić i ovoga puta iskoristiti kontakte sa Nemačkim zvaničnicima da još više poboljša odnose dve zemlje.

Stane NiŠ

pre 9 godina

Potpuno je jasno da je Nemačka bez premca lider u EU, i kada Nemačka zaključi da je Srbija ispunila uslove za ulazak u EU, tada je ta stvar praktično rešena, a to je i Vučiću potpuno jasno, i zbog toga svaku priliku treba iskoristiti za unapređenje odnosa sa Nemačkom, i verujem da će Vučić i ovoga puta iskoristiti kontakte sa Nemačkim zvaničnicima da još više poboljša odnose dve zemlje.

Tiboo

pre 9 godina

Nemacka je svesna da je Srbija zemlja u tranziciji, poteze koje je povukla nova vlada govore zapadu da se kod nas situacija menja na bolje. Elem ocekujem da ce premijer vrsiti pritisak na predstojecim sastancima, mi smo ispunili vecinu zacrtanog od strane zapada, sada je red da oni ispostuju nase zahteve.

Helenik

pre 9 godina

Svaki rodoljub će poželeti svom premijeru sreću u što boljoj realizaciji dijaloga i ostvarenju kontakata i interesa na zapadu, jer to je u interesu Srbije i nas. Dakle, SREĆNO!

Vladimir

pre 9 godina

Narod je umeo da prepozna Vucicev entuzijazam i zelju za borbom za Srbiju iskreno se nadam da ce to umeti da cene i strani predstavnici kao i da uvide rezultate njegovog rada iako ga ceka jos puno posla.

Nenad011

pre 9 godina

Zapadu se drma kavez. Rusija jača i u ekspanziji je, pa bi hteli da osiguraju svoj uticaj na balkanske zemlje. Vučić je to dobro procenio i zato je realno što ide sa zahtevima za ulaganja u saobraćajnu strukturu.

rakela

pre 9 godina

Ovakve konferencije su od ogromnog znacaja za Srbiju, zemlju treba predstaviti u sto boljem svetlu kako bi se privukle investicije koje su nam preko potrebne.

Brega

pre 9 godina

Vucic je bio jasan kada je rekao sta je nas strateski cilj i mi se toga i drzimo. Merkelova shvata u kakvoj smo situaciji, zato je i pozdravila nase stavove i koliko vidim pomoci ce nam u daljem prosperitetu.

Nikola

pre 9 godina

Sa Berlinom je bitno biti u prijateljskim i partnerskim odnosima. Nase teznje ka clanstvu u EU nisu uzaludne, nek bar malo pomognu oko te rekonstrukcije Beograd-Bar i to je napredak.

corona

pre 9 godina

Nosimo se sa ogromnom količinom problema koje treba sve izneti pred onima koji ih baš i nemaju. Koliko će imati sluha za nas sa juga Balkana videćemo najbolje posle susreta. Moramo se nametnuti jer su i oni dosta pridoneli našem uništenju uvođenjem sankcija. Bili smo 9o-tih tako blizu njih.

Zamka

pre 9 godina

Svakako prilika da se odnosi ojacaju i da dobijemo pomoc koja nam je potrebna za vise stvari,nadam se da ce Srbija u nekoj skorijoj buducnosti biti clanica EU.

scream

pre 9 godina

Verujem da ce Vucic doci sa pozitivnim kritikama koje je Nemacka uputila Srbiji! Napredovali smo za ove dve godine,vidno! Popravili odnose sa svima,imali strana ulaganja itd...ali,sve je ovo pocetak! Cekaju nas i lepe i lose stvari ,naravno svi se na kraju nadamo da ce se dobro zavrsiti!

Lili Marlen

pre 9 godina

Pokušaj Nemačke da ohrabri posustali evroentuzijazam zemalja zapadnog Balkana je vrlo znacajan za sve nas, i očekivanja jačanja ekonomskih veza Nemačke i Srbije su za nas medju najvecim prioritetima.E sada kojim ce tempom ici,zavisi iskljucivo od Nemacke.

goranboric

pre 9 godina

Verujem da cemo mi nas deo posla uraditi. I sve sto se od nas zahteva mi cemo ispuniti. Jedino sto ne mozemo ispuniti je uvodjenje sankcija Rusiji, to je nesto sto je nemoguce i zbog cega bi imali vise stete nego koristi od Eu...............

Petrusic

pre 9 godina

Mi ove razgovre moramo da iskoristimo najbolje sto mozemo za nas. Sto pre treba otpoceti sa reformama kao bi uzeli novac iz predpistunih fondova. Reginalana saradnja je jako vazna jer je to put ka ostvarivanju razvojnih projekata u citavom regionu

dikica

pre 9 godina

Srbija moze biti ponosna na ono sto je do sada uradila, reforme idu nekim svojim tokom, ogroman je broj nasledjenih problema koje valja resiti, ali najvaznije je da nismo trusno tlo za investitore.

Mileva00

pre 9 godina

Pruga Beograd-Bar je u katastrofalnom stanju svaka pomoc za infrastrukturu nam znaci jer se nalazimo na odlicnom geografskom polozaju i obnova postojece infrastrukture i izgradnja novih bi nam bila od ogromnog znacaja.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Srbija nikako ne sme da zaboravi da je Nemacka jedna od vodecih zemalja u EU, kao i da ima jednu od najrazvijenijih grana automobilske industrije i poljoprivredne proizvodnje. Pravi izbor Aleksandra Vucic u pronalazenju investicija koje su Srbiji preko potrebne. Takodje ono sto je veoma bitno to je da je za, veoma kratko vreme stekao veliko poverenje kod Angele Merkel, koja nam sada pruza maksimalnu podrsku, tako da se vec sada moze reci da je Srbija na putu da postane lider na Balkanu.

Draga Tasta

pre 9 godina

Ovu priliku da se predstavimo kao konstruktivan partner i ozbiljna drzava koja ne bezi od odgovornosti i medjunarodno preuzetih obaveza,ne smemo propustiti jer upravo takve poruke najvise pomaze i dizu rejting zemlji kod medjunarodnih kreditora i investitora

novica952

pre 9 godina

Očigledna je namera Merkelove da kako kaže proferor Simić pogura zemlje zapadnog Balkana da brze sprovode reforme i da budu spremne da u međusobnom dogovoru nađu zajedničke projekte koje bi Evropa podržala i koji bi bili osnov za veću saradnju samih država i toleranciju.Nemačka uporno pokušava da Srbiju nametne kao lidera zapadnog balkana a Vučića promoviše kao čoveka koji treba da ovaj region vuče zajedno sa Srbijom u napredak.

@pegica@

pre 9 godina

Sta drugo reci o ocekivati od ove vlade nego veliko HVALA.Do sada nismo ni imali p od podrske,poziva, pomoci od strane Nemacke,a sada smo glavni na konferenciji.

Melanija

pre 9 godina

Nemačka kancelarka Angela Merkel želi da ulije novi elan i ohrabri nas dalji razvoj i ulazak u EU.Najavljena sredstva SU oko milijardu i šesto miliona evra,mora se priznati ogromna suma. Verovato bi to trebalo da bude podsticaj zapadnog Balkana da počnu ponovo da malo ozbiljnije razmišljaju o EU.

SrleS

pre 9 godina

Česti susreti između Vučića i Merkelove, dobar su znak da Nemačka podržava Srbiju i njenu odlučnost da sprovede reforme, a od zemlje učini bolje mesto za život, pre svega stvaranjem uslova za inostrane investitore.

gedza

pre 9 godina

Savrseno me ne zanima gde je ko od političara sve dok rade u interesu države tj. za interes moje,tvoje porodice . odabrali smo EU ,guramo ka tome..