Utorak, 19.08.2014.

07:12

100 godina od pobede na Ceru

U spomen-kompleksu ''Cerska bitka'' u Tekerišu kod Loznice obeležava se 100. godišnjica Cerske bitke.

Izvor: Tanjug

100 godina od pobede na Ceru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

167 Komentari

Sortiraj po:

Tretman

pre 9 godina

Tokom vojevanja na Ceru srpski vojnik je pokazao nadcovecansko drzanje i moral. Iako su austrougari cinili zlocine nad civilima i kao razglednice slali svojim porodicama, srpski vojnici su zajedno sa austrougarskim zarobljenicima delili poslednje parce hleba.

tetreb

pre 9 godina

Moramo da se borimo za pravu Srbiju. Tada su naši preci imali neprijatelja na bojnom polju, višestruko nadbrojnijeg, i za život i slobodu Srbije su ga pokorili. Mi danas imamo unutrašnje neprijatelje koje moramo nadmutriti pameću, stručnošću i radom za normalan život i uređenu Srbiju. Previše nam se dece i pameti rasulo po svetu u zadnjih 20 godina, napravimo sada Srbiju, dostojnu svojih predaka, u kojoj će se, u buduće, živeti sa ponosom.

tetreb

pre 9 godina

Moramo da se borimo za pravu Srbiju. Tada su naši preci imali neprijatelja na bojnom polju, višestruko nadbrojnijeg, i za život i slobodu Srbije su ga pokorili. Mi danas imamo unutrašnje neprijatelje koje moramo nadmutriti pameću, stručnošću i radom za normalan život i uređenu Srbiju. Previše nam se dece i pameti rasulo po svetu u zadnjih 20 godina, napravimo sada Srbiju, dostojnu svojih predaka, u kojoj će se, u buduće, živeti sa ponosom.

Besmrtnost

pre 9 godina

Da su "Vasa dela su besmrtna" kao sto pise na Tekerisu, potvrdjuje danasnji dogadjaj. Srbija je vecna dok su joj deca verna.

Clipsy

pre 9 godina

I ova nasa trenutna borba za opstanak i oporavak Srbije je na neki nacin slicna Cerskoj. Sada se intelektom i politikom Srbija bori za sto bolje mesto u svetu, da bi se ekonomski oporavila i zaposlila svoju omladinu koja je zeljna da nesto stvori i konacno pocne da zivi od svog rada u Srbiji.

puska

pre 9 godina

Vek obelezavanja stogodisnjice Cerske bitke je obelezen na svecan i nacin kakav dolikuje ovakvim dogadjajima. Osim premijera Vucica i ostali clanovi vlade Srbije su obelezili vek bitke na Ceru sto predstavlja human i odgovoran stav prema srpskoj vojsi koja je ucestvovala u pomenutoj bici kao i njenom vojvodi Stepi Stepanovicu.

usisivac

pre 9 godina

Premijer Vucic je zajedno sa ostalim clanovima Vlade prisustvovao obelezavanju stogodisnjice Cerske bitke, ovo je bio veoma znacajan datum za Srbiju, sada treba nastaviti sa jos jacim i efikasnijim radom na oporavku i napretku nase zemlje.

marijaR

pre 9 godina

Srbija uvek treba da obelezava istorijske dogadjaje u kojima je pokazala svoju hrabrost i pobedu, kao i casne poraze, poput obelezavanja stogodisnjice bitke na Ceru, gde je nasa vojska pod komandom vojvode Stepe Stepanovica izvojevala pobedu nad Austrougarskom. Vlada Srbije na celu sa premijerom Vucicem je svojim prisustvom ukazala postovanje povodom pobede srpske vojske.

goranO

pre 9 godina

Stogodisnjica Cerske bitke je obelezena na jedan primeren i prigodan nacin, Srbija ceni sve sto su njeni slavni preci ucinili u proslosti, i tezi ka daljem napretku.

nokat

pre 9 godina

Nasi preci koju su izgubili svoje zivote u Cerskoj bici nas obavezuju da se trudimo i pomognemo svojoj zemlji kako god to najbolje znamo i umemo, sada je pravi trenutak da se krene sa radom i da se situacija u Srbiji konacno popravi.

munja

pre 9 godina

Slazem se sa premijerom Vucicem u konstataciji da je doslo pravo vreme da se od Srbije napravi zemlja vredna zivljenja, smatram da treba ispostovati slavne pretke na najbolji moguci nacin tako sto cemo ciniti samo ono sto je dobro za Srbiju.

oblak

pre 9 godina

Kao sto smo mogli videti, stogodisnjici obelezavanja Cerske bitke, osim premijera Vucica, prisustvovali su i ostali clanovi vlade Srbije, kao i premijer Republike Srpske, Dodik, sto redstavlja dobar gest ukazivanja postovanja kako pobedi srpske vojske tako i davanje pomena srpskoj vojsci i njenom vojvodi Stepi Stepanovicu, koja je dala zivot za svoju zemlju i buduca pokoljenja, i to ne treba zaboraviti.

vetar

pre 9 godina

Srbija je drzava koja ima bogatu istoriju i slavnu proslost, heroje Cerske bitke treba pamtiti zauvek i raditi na poboljsanju nase zemlje i od nje naciniti zemlju u kojoj vredi ziveti, raditi i napredovati.

dinosaurus

pre 9 godina

Srpski narod je ponosan na svoje pretke koji su ucestvovali u Cerskoj bici, takodje je i srpska vlada to pokazala prigodnim obelezavanjem stogodisnjice ove bitke i secanjem na vojvodu Stepu Stepanovica kao komandanta srpske vojske u pobedi nad nadmocnijom Austrougarskom.

Marija M

pre 9 godina

Sad sam tek gledala na RTS-u kako je to danas izgledalo i mogu samo da kažem svaka im čast što su organizovali ovu svečanost! Probudili su u nama patriotizam i podigli moral ovom napaćenom narodu jer su bar danas svi reč Srbija izgovarali punih usta. Umetnički program je bio primeren prilici, Vučićev govor na mestu ali baš svaka reč koju je rekao. Ponosno i odvažno. Ponavljam, svaka im čast.

Postovanje

pre 9 godina

Odrzavanjem sednice Vlade u Nisu i prisustvom najvisih drzavnih funkcionera na dogadjajima obeleyavanje stogodisnjice Prvog svetskog rata, Vlada je nedvosmisleno posvetila duzno postovanje prema srpskoj zrtvi. Kao potomku pradede koji je ranjen na Ceru veoma mi je drago da secanje na div junake zivi.

декомпозиција

pre 9 godina

Онај ко се бори за свој народ као што су и наши преци,је само доказ да Србији жели што бржи опоравак,а то управо ради премијер са својим реформистичким ставом и радом.

vojnik

pre 9 godina

Na prigodan i svecan nacin je obelezena stogodisnjica Cerske bitke u kojoj je srpska vojska izborila pobedu i time na neki nacin zaduzila svoje potomke da se i nakon 100 godina Srbi bore za svoju zemlju, da je odrze dostojanstvenom, kao sto je to Srbija bila i pre jednog veka.

ČAST

pre 9 godina

Pred više desetina gradjana odata je slavnim precima dostojanstvena počast, premijer je u govoru istakao njihovu žrtvu za slobodu i čast da je njihov potomak i da ima želju da sve da od sebe da se srbija posrnula posle 2ooo povrati i bude dostojna svojih predaka.

Golub50

pre 9 godina

Srbija postuje svoju bogatu istoriju i svoje prijatelje u svetu. Moramo kao i nasi preci biti hrabri i slozni i pobediti brojne izazove koji su pred nama.

tereDEr

pre 9 godina

Sebi je zadao zadatak na zemlji gde su rasute kosti predaka, zadatak koji obavezuje,jer istovremeno i ponos i tuga koju čovek može osetiti na Ceru, zaista prave osobe, poput Vučića i pokrene na borbu za bolje sutra, daje snagu i pokreće napred do cilja, a to je Srbija u kojoj i za koju vredi živeti i iz koje se neće odlaziti, al će se uvek vraćati i u koju će se vratiti oni koji su nekada zbog loših odluka u prethodnim godinama i drugih vlada napustili svoju zemlju.

Jakša

pre 9 godina

Ponekad ne treba pridavati značaja politici već treba staviti fokus na suštinu. Mislim da je danas premijer održao vrlo prikladan i inspirativan govor a na svakome od nas je da se zamisli nad njegovim rečima.

wWWWW

pre 9 godina

Svakako je država dostojno obeležila slavnu pobedu na Ceru , i desetine hiljada ljudi su u Tekerišu odali poštu palim ratnicima za slobodu SRbije, a nove generacije su kroz reči premijera obećale bolju budućnost svima nama u SRbiji, bolji život nakon 14 godina ds vlasti, nove investicije, nova radna mesta za mlade, da će se vlada boriti sa nedaćama u zemlji i svetu kako bi nam bila sloboda uvek sijala a njihov primer bio putokaz.

Шумадинац

pre 9 godina

Мени лично највећи аманет који су нам, Срби оног доба, оставили овом битком, а који је релевантан и у данашњем времену, јесте да су својим примером непорециво показали и нама и свету, да је овде ипак нека нормална и функционална држава могућа и да, чак и у најтежим условима, она може да, као организована и уређена снага, постоји и функционише, како и колико може, на "ползу и благополучије народа"...гле чуда без гангстера, певачица и "војвода" у сваком селу...то је победило на Церу тога августа пре 100 година, пре свега, не само храброст и издржљивост српског војника, не само ђенерал Степа... он је био "poster-boy" те, за оне прилике, нормалне и функционалне државе...можда му зато, негде подсвесно, данас и носимо слике и постере, хвалећи се њиме - с' правом.

MajdaMM

pre 9 godina

Slava svima koji su izgubili život za Srbiju, srećno svima koji se ne predaju i nastavljaju i hrabro i odgovorno da se bore,brinu o Srbiji, odgovorno i posvećeno rade danas za bolju budućnost Srbije. Za buduća pokolenja, ponosni na svoje korene i slavne pretke.

desimir Buk

pre 9 godina

Nema više ratovanja, Srbija bira miran put, al ne zaboravlja one koji su gubili živote za našu zemlju, zbog svih palih boraca, zbog onih nekih novih klinaca koji će se tek roditi u Srbiji, nastavlja se i danas borba za bolji život-za Srbiju koja je ponosna na pretke i na onu koju će u budućnosti biti ponosna nova pokolenja i sećati se ovog perioda kao perioda kada su učinjena velike stvari, veliki pomaci i kada se Srbija menjala na bolje.

plava-laguna

pre 9 godina

Ko zivi u prošlosti, crna mu je budućnost :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (seki, 19. avgust 2014 11:58)

Ko ne ceni prošlost nema ni budućnost!

Labud

pre 9 godina

Ovo je definitivno veliki dan za našu zemlju. Ovakva ceremonija je očigledan dokaz zahvalnosti čitave zemlje ovim velikim i hrabrim ljudima. Mnogo su uradili za svoju otadžbinu i srpski narod.

nevenkaTom

pre 9 godina

Junaci,naši pretci, su se borili za bolji život u Srbiji svojih potomaka (nas),danas se vode neke druge borbe za Srbiju, al i one pre 100 godine i ove danas vode samo oni koji nose Srbiju u srcu i koji žele bolju budućnost za buduća pokolenja u našoj Srbiji.

Evgenija

pre 9 godina

Drzava Srbija se na adekvatan nacin oduzila precima pobede na Ceru. Slava junacima koji su pobedili nadmocne protivnike za pobedu Srbije!

nex

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Sram te bilo. To je sve sto se moze reci.

Aca šmeker

pre 9 godina

Veoma inspirativan i poučan govor. Moramo biti dostojni slavnih predaka. Vučićeva borba za reforme oslikava tradicionalnu srpsku upornost i borbenost. U tome ga treba podržati.

Vino

pre 9 godina

I Vucic se isto tako sad bori kao i nasi preci da ovu Srbiju podigne na noge,da bude opet jaka i stabila zemlja.Dosta ju je prosla vlast unistavala,izvinjavala se i davala sva nasa bogastva za dzabe.Njegove reforme su isto borba za jednu novu i zdraviju Srbiju,pre svega slobodnu.

Bone0987

pre 9 godina

Vucic se biri poput nasih starih predaka,bori se za drzavu i da je podigne na noge kao i da zaposli mlade.Iz Srbije niko vise nebezi kao sto je to bilo za vreme DS-a.

зачуђени посматрач

pre 9 godina

Да, имали смо тада достојанствену војску а сада имамо "достојанствену" владу али је проблем што више немамо достојанствену војску. Уништиле су је ова и претходне "достојанствене" владе. Било како било слава прецима страдалим за ову државу.

тоша

pre 9 godina

Тачно је да је циљ Србије у Првом светском рату био и стварање Југославије. Али такође и одбрана независности Србије. То се може прочитати у свим ратним документима наше државе из тог периода. И не треба се стидети ни једног ни другог циља. Оба су била племенита и праведна. Слава свим страдалима за слободу ове земље кад год да су пали!

Green

pre 9 godina

Ja se secam da smo nekada kao deca obilazili sa skolom ovaj kompleks,danasnja omladina nema osnovno znanje o nasoj istoriji i barem se nadam da ce ih medijsko eksponiranje ove vesti necemu nauciti.A svaka cast na ovako pompezno obelezavju stogodisnjice, konacno i to da docekamo.

Nikola Zoric

pre 9 godina

Vucic je dokaz da u Srbiji moze da se radi posteno i da vlast radi u interesu naroda zato mladi ljudi ne beze vise iz zemlje kao za vreme ds ,jer ce i ovde za godinu ,dve svi ziveti normalno i bicemo opet uspesni kao za vreme nasih predaka.

GORAN UZELAC

pre 9 godina

Srbija je putu oporavka i reformi i ako zelimo da idemo napred ne smemo da zaboravimo slavne predke iz proslosti koji su se borili za nas.

Aleksandar

pre 9 godina

Moj pradeda je poginuo u Cerskoj bici. Ponosan sam na njega i njegovu zrtvu, koje se dezurni politicari sete samo na ovaj dan, cisto da nabiju jos malo populizma i demagogije ovom narodu.

Dunja N

pre 9 godina

Vucic se bori za svoj narod i drzavu vodi nas napred i ne kalkulise sa reformama ,ali se takodje ne odrice identiteta i obicaja kao ni slavnih predaka na koje smo ponosni i od kojih mozemo mnogo da naucimo.

Jeca AR

pre 9 godina

I mi se sve više ugledamo na njih, počinjemo da se žrtvujemo, ali ne ratom, već svojim doprinosom da podignemo zemlju iz bede. Ove reforme su takođe jedan od načina da se izborimo za ideale srpstva. Treba ih sprovoditi što brže jer samo to osigurava ostanak mladih ovde i očuvanje identiteta.

Требињац

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Џаба вам мржља и злоба. Краљ Петар Први се лично придружио српским устаницима у Невесињу 1875. који се касније проширио и на остале дијелове данашње БиХ. (http://sr.wikipedia.org/wiki/Датотека:Petar_Karadjordjevic_1875.jpg) Из самог Невесиња је касније било 645 бораца носиоца Албанске споменице, Карађорђеве звијезде и других одликовања.

Аустроугарске више нема. А главна улица у Требињу, на југу Републике Српске, носи име Краља Петра Првог. Ето кога представља.

Нек је вјечна слава јунацима. Сваки педаљ земље и камена својом крвљу натопише да се изборе за слободу.

NINA CUBRILO

pre 9 godina

Sns je vratila Srbiju na staze uspeha a tu stazu su utabali nasi slavni preci ,oni nam trebaju biti uvek na pameti kada donosimo odluke koje nas cekaju u buducnosti,da se ne desi da Srbija luta i da gubi vreme kao sto je to bilo za vreme ds.

Sonjaaaa

pre 9 godina

Imali smo tada dostojanstvenu vojsku, sada imamo dostojanstvenu vladu, i pravo je vreme da pokažemo da možemo da sačuvamo srpstvo. Tada smo bili mali, sada smo još manji, ginuli smo, a sada se borimo diplomatijom. Možemo mi to.

народна песма из тимочке крајине

pre 9 godina

Поменимо још и храброг српског тића,
генерала Крсту Смиљанића!
Команданта Дринске дивизије,
коме нико раван на далеко није.
Кад покрену Дринску дивизију,
са Бугарима крвца да лију,
да поделе срећу на мегдану
а на брду, на Кајмакчалану!

CANE

pre 9 godina

Ponosimo se svojom istorijom i slavnim precima. Slava im sto padose za Srbiju, a mi danas moramo uciniti sve da nasa otadzbina postane snazna i prosperitetna!

Легиа Семлин

pre 9 godina

"Поћорече, цареви већиле,
Душа ми је од Косова стара
Тешко срце у горскога вука
Командант сам Гвозденога пука
Не бојим се цара, ни ћесара!"

Вечна вам слава, Јунаци. Нисмо вас достојни.

сокобањац

pre 9 godina

И мој чукундеда, Станојло Милојевић је био на Церу али је преживео битку и цео Први светски рат. Али нажалост млађи брат мог чукундеде, Милорад Милојевић је страдао баш у Церској битци. Слава и једном и другом.

RACO ANDJELIC

pre 9 godina

Srbija je na putu velikog uspeha i ne treba sumnjati da ce mo za vreme mandata Vucica zabeleziti nove pobede posle mnogo decenija propadanja.

брутални такмичар

pre 9 godina

А где је македонски амбасадор? И Македонци су се борили у српској војсци у Првом светском рату и гинули. Зар се тако поштују страдали преци? Македонци су ме баш разочарали.

Sremac13

pre 9 godina

Nasi preci su uspeli da sacuvaju Srbiju, i da se odrze kao narod u vise navrata. Sada je vreme da mi tu Srbiju u ekonomskom smislu sacuvamo i da je podignemo na visi nivo

Srbin 100%

pre 9 godina

E blago nama sa ovom etikom i moralom,pa zar i na danasnji dan kada se proslavlja jedna od najvecih pobeda srpske vojske i kada se odaje posta poginulim herojima koji su svetu pokazali sta znace reci prkos i hrabrost,pojedinci ovde pisu zlonamerne komentare,nema Tome,dosao Vucic...alo ljudi danas je dan svih gradjana ove napacene zemlje i treba da se ponosimo nasim junackim pretcima a ne da koristimo da bi slali pateticne politicke poruke protiv vlasti...uzas

Milos

pre 9 godina

Mislim da neki ljudi od istoriografije prave mit. Dizemo nase navodne pobede u nebesa, a zaboravljamo koliko su nas skupo kostale i koliko nas skupo kostaju. Nisu tada ljudi bili preterano bolji ili gori od nas kakvi smo sada. Tada(19. vek, pa sve do pocetka 20. veka) smo se delili na prisalice Obrenovica i Karadjordjevica, danas na cetnike i partizane(sudeci po prethodnim komentarima). Treba ostaviti emocije i entuzijazam po strani i razmisljati realno i racionalno. Daleko od toga da zelim da umanjim zrtvu pojedinih predaka, pojedinih ljudi. Verujem da bi citajuci "Vreme smrti" mnogi entuzijasti ostali bez istog, u kontekstu nasih "pobeda" U Prvom svetskom ratu.

Sale

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Mala ispravka Marija. Mladi nemaju povlastice u Beču "zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini", već na taj način Austrija vraća deo ratne štete.

Lazar

pre 9 godina

Само да се зна, да је сваком министру,осим Николи Пашићу, у тадашњој влади краљевине Србије погинуо барем један син у рату...

Otimač intelektualne svojine

pre 9 godina

Pustite vise bitke ,ratove i sve vase "pobede"dajte narodu da radi i da zivi dostojanstveno od svoje plate!
(MMA, 19. avgust 2014 07:41)

NVO aktivisti imaju žlebasti krep umesto obraza. Koja patetična, besmislena stvorenja.

Knez Milos Obrenovic

pre 9 godina

Karadjordjevici su svojom ratnohuskackom politikom mnogo kostali Srbiju i srpski narod. Sam njihov dolazak na vlast kada su istrebili dinastiju Obrenovic je bio los predznak. Kasnije su i premestili Pecku patrijarsiju sa Kosova u Beograd ostavivsi Albancima jug Srbije na izvolte. Slava ovim junacima koji uz pametniju vlast tada ne bi prosli kroz nehumana stradanja i zrtve 1 svetskog rata. Slava i dinastiji Obrenovic!

Lazar 84

pre 9 godina

Gledam neke komentare i cudim se. Sta je bitno ko je gde dosao i slicno? Pa bitno je da se obelezava i da se nikada ne zaboravi. Ni drzava, ni narod da ne zaborave. Slava herojima koji su pali u cerskoj bici i u celom I svetskom ratu!

Marijan

pre 9 godina

Žao mi je svih nedužnih vojnika koji su ginuli za razne velike Austrougarske, Njemačke, Srbije...zapravo za veliki kapital. E da nismo ni nikada bili braća, a kamo sreće da je tako i ostalo. Živjeli bi u miru i puno većem blagostanju nego što ga sada svi skupa imamo.

To su jos bila vremena kada smo se zrtvovali i ginuli za našu bracu i Jugoslaviju. Sirili smo ljubav.
(Buba Pera, 19. avgust 2014 08:58)

Mirko

pre 9 godina

Na Ceru se pre sto godina branila Srbija, njena cast i njeno dostojanstvo. Za sve ove godine to dostojanstvo ce gubilo i vracalo i nakon pobede SNS na martovskim izborima, njen predsednik je ponovo povratio izgubljeno dostojanstvo Srbiji.

JNA

pre 9 godina

A Putin da ne dolazi na poziv cetnickog vojvode, jer je 20. oktobar slava partizana i crvene armije a ne Milana Nedica i Draze Mihailovica. Odaje se pocast Srbima iz 1. svetskog rata koji su se borili protiv Nemaca, a hoce da se rehabilituje Nedic koji je saradjivao sa Nemcima jer je "hteo da sacuva srpski zivalj od progona i istrebljenja".

mešo

pre 9 godina

Srbija nikada ne sme da zaboravi svoje pretke koji su dali svoj zivot da bi potonje generacije slobodno zivele, treba malo da porazmislimo o vrednostima tog vremena, a to su cast i postenje i nesebicna ljubav prema Srbiji.

Lombardo

pre 9 godina

Nasi hrabri preci nam mogu posluziti kao dobar parametar kako se cuva i voli svoja zemlja. Kao sto su oni izvojevali pobedu nad neprijateljem, tako i danas premijer moze pobediti los standard i propalu ekonomiju.

Bill

pre 9 godina

Vučić je potpuno upravu, predugo smo hvalili smrt, vreme je da se malo dičimo životom i izgradimo društvo koje će počivati na pravim vrednostima. 2012. godina predstavlja početak u razvoju Srbije, treba očekivati da ćemo za dve godine osetiti prve rezultate odgovorne politike.

laki

pre 9 godina

kakve vodje ? jedan nije hteo da polozi zakletvu na biblji a sada se krsti kad konzervu otvori drugi nas vodio u karlobag a sada nam priča bajke. Nisu srpski junaci sa Cera zasluzili da mi njihovi potomci dozvolimo da nam ove kreature pojasnjavaju istoriju i prave budućnost.Narod sa obe strane Drine živi u najgoroj neslobodi mišljenja i nemanja gole egzistencije. A ovi junaci su izginuli za slobodu a mi nismo u stanju ni u miru da je napravimo

sram vas bilo

pre 9 godina

Sramota dostojanstveno niste znali da obelezite ovaj dan secanja na stgradanje naseg naroda ,gde je princ ,predsednik,kakav je to program ,sta je omladina imala da vidi glupost premijera I ruznu kapu na Kursuli,novo dizajniranu ,kako ste sposobni Vucicu rekonsruisi organizacioni odbor za obelezavanje.

Dragan

pre 9 godina

Citam ove komentare i postane me sramota sto sam Srbin. Za nasu slobodu i potomstvo Cerski junaci i junaci celokupnog rata dali su svoje zivote a ovde je ljudima vazno ko je dosao na obelezavanje ili slicne stvari. Nas narod izgleda ne moze da ispostuje ni sebe ni svoje kako ocekivati drugi da nas postuju. Slava im i hvala !

Irena

pre 9 godina

Major kursula: " Gospodine đenerale sećate li se da vi mene oboriste na ispitu zbog Drine? Ja sam govorio da će austrougarska vojska preko Drine. Tu je najpovoljnije A vi mene... sećate se?"
General Stepa: " Sećam se. Pa šta?" Kursula: " Pa eto oni stvarno udariše preko Drine". Stepa: " E pa eto, proći će oni kao ti na ispitu"! Slava srpskim junacima! Da bismo bili preci moramo biti i potomci, a mi vas nismo dostojni! Živela Srbija!

marija

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?

Vlada

pre 9 godina

kako razumete zasto nema predsednika?? pa zato sto bi zvizdali da je on tu...a Vucic zeli ovacije..to su jadne politicke igre, cak i za ovakve svecanosti a svima je jasno da je ovo lep momenat i secanje na istoriju ..ali nazalost sve je kalkulacija

NY

pre 9 godina

Predsedniku i predsedniku narodne skupštine očigledno daleko da dodju na centralnu proslavu na Tekerišu, pa šalju izaslanike. Važno je da je predsednik odao počast junačkoj belgijskoj vojsci ;).
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Logika

Predsednik je na letovanju u Tusrkoj i ceka da "doveze" Miliceva

Trebinje

pre 9 godina

Srbija je danas napravila ozbiljan diplomatski promašaj. Zašto na ovu proslavu nisu pozvani službeni Zagreb ili Sarajevo? Poznato je da su hiljade Hrvata i bosanskih muslimana u redovima austrougarske vojske harali i ubijali po Srbiji 1914. I tamo ostaviljali svoje kosti. Pa red je da Josipović i Bakir Izetbegović dođu na Cer...

GBK

pre 9 godina

Upravo pratim direktan prenos na Studiju B i cudno mi je da venac polaze Premijer. Zar to nije posao Predsednika republike? I gde je ON sada???
Inace sta reci u ovom trenutku,o cemu smo mi jako malo ucili jer je bilo neumesno velicati junastvo srpskog vojnika. SCFASH

zola

pre 9 godina

Austrougarska vojska nikako motivisana sastavljena od slovenskih naroda ali fon Mekenzen druga prica i onda golgota i kao i uvek deca bogatih po kafanama pohlepni trgovci najgoru hranu na front,nikad prava drzava ,zalud zrtve e Lazarevicu kako si je lepo opisao.

forever alone

pre 9 godina

Mi smo postojali kroz vekove, nismo ni oplakali dedove
a već smo slali potomke na nove frontove.
Ovde opstajali, i uvek se prvi suprostavljali
i bićemo tu kad vi budete propadali.

zar nije tako?

pre 9 godina

Nemojte me pogrešno shvatiti, ali niko nije dao život. Svim vojnicima koji ginu je život oduzet, niko ne daje život. To samo ova gospoda izmislja iz fotelja, neki pjesnici i političari da bi stekli neku reputaciju. I mi smo svi u regionu suviše mali narodi da bi gubili toliko stanovnika svakih 50 godina,pa ni veće se nacije ne mogu tek tako oporaviti.

Dr Maximus

pre 9 godina

Upravo pratim direktan prenos na Studiju B i cudno mi je da venac polaze Premijer. Zar to nije posao Predsednika republike? I gde je ON sada???
Inace sta reci u ovom trenutku,o cemu smo mi jako malo ucili jer je bilo neumesno velicati junastvo srpskog vojnika. SCFASH
(GBK, 19. avgust 2014 11:19)

pa Toma i Dragica su na letovanju, uhvatili su neki ultra-last-minit vrlo povoljno, realno šteta bi bilo da to propuste! A cerskih junaka će se prisetiti na plaži dok piju hladan frape...

Natalija

pre 9 godina

Bolje da se nisu borili!
Poslednjih 100 godina je pokazalo da mi nismo sposobni da imamo državu.
Dokle smo došli u 21 v po svim bitnim sociološkim parametrima smo na NULI.
Ps. Kamo sreće da nas Evropa uzme pod protektorat. To nam je jedina šansa da preživimo.

Banja Luka

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Poštovana Marija, evo ja ću vam objasniti. Dodik je tu radi uspomene na stotine i stotine Srba iz Bosne i Hercegovine koji su se kao dobrovoljci borili u redovima kraljevske srpske vojske u Prvom svjetskom ratu. Srdačan pozdrav iz Banje Luke.

Streber

pre 9 godina

Da li smo kao gradjani naucili nesto za ovih sto godina ili cemo vecno biti ponavljaci istorije. I uvek izvucemo deblji kraj.
(STARWARS, 19. avgust 2014 11:30)

Bojim se da cemo uskoro imati priliku da to saznamo...

Slovenac

pre 9 godina

Ponosam sam sto je medju ucesnicima ove slavne pobede bio i moj deda koji je dezertirao od Austrougarske armije i pridruzio se Srbima. Samo da znate, u to vreme se u srpskoj vojsci borio ogroman broj jugoslovenskih dobrovoljaca, u najvecem delu Slovenci, Hrvati i Srbi iz Bosne. Sve u svemu, vecna slava svim junacima ove bitke!

igor

pre 9 godina

Живела Срвија!
Ни воду не би могли да им носимо.
(valjdnormalan, 19. avgust 2014 09:29)

pa ti svakako, a mi ostali mozda.
Zivela Srvija, brate Srvine !

Aksentije

pre 9 godina

200000 војника!? Читам и јежим се и питам се колика ли м*** требаш да имаш да се одбраниш од такве силе? Такав менталитет војникс мислим да није забележен, као Срби те 1914.

nesa

pre 9 godina

Velika slava srpskim junacima! Predali su srbiji i slobodu politicarima koji decenijama posle nisu bili dostojne te zrtve i koji su nas doveli ovde gde jesmo.

Logika

pre 9 godina

Predsedniku i predsedniku narodne skupštine očigledno daleko da dodju na centralnu proslavu na Tekerišu, pa šalju izaslanike. Važno je da je predsednik odao počast junačkoj belgijskoj vojsci ;).

VLADE

pre 9 godina

''IZ BIVSKIH JUGOLSOVENSKIH REPUBLIKA''?????VEROVATNO SU DOSLI I POTOMCI IZGINULIH AUSTROUGARA DA POLOZE CVECE DIV JUNACIMA NA CERU.KOMUNISTI I DALJE RADE...

СРБIN

pre 9 godina

Да данашњи политичари имају макар промил храбрости и части коју су имали церски јунаци не би свака белосветска шуша шиљила ону ствар на нама...
НЕКА ВАМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА ЈУНАЦИ!!

drug stari

pre 9 godina

"Državnu delegaciju na centralnoj ceremoniji predvodiće predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić."

Ko da je bio na ceru pre 100 godina!!!

dex

pre 9 godina

@my way

Vidis kako ne znas... Cilj svih na ovim prostorima je bilo ujedinjenje sa ,,Slovenskom bracom." I Srbi su to zeleli, nije nam nametnuto. Po objavljivanju rata, iz Amerike su krenuli i Srbi i Hrvati kao dobrovoljci da se bore u nasoj vojsci.

samo jedno misljenje

pre 9 godina

... a verski obred sluzice se itd itd... Hm. Nemam nista protiv ali ja bih ovo uvek stavio kao posebnu vest. Nemam nista protiv vernika ali ne volim isticanje vere, posebno ove administrativne.

Nemanja

pre 9 godina

Kad dođem na posao i shvatim koliki su izazovi da i na kraju ovog meseca poslujemo pozitivno, kad izgubim motiv, pustim Marš na Drinu i setim se koliko veće prepreke su naši preci uspeli da reše na Ceru.

Sigurno jedan od najponosnijih trenutaka u istoriji Srbije. Svaka im čast!

pex

pre 9 godina

Hoce li ova vrla delegacija nase vladajuce burzoazije sa turcima i obicnim smrtnicima cekati u koloni na naplatnoj rampi Simanovci ili ce samo da projure? Cisto me zanima...

neki drmr

pre 9 godina

slava cerskim junacima.tuzno je sta je ovaj narod morao da prozivi i prezivi,da bi spao na ovo danas.previse je dobrih poginulo da bi danas vedrili i oblacili potomci(uglavnom) onih ostalih.manijaci,ubice,lopovi,prevaranti,secikese...za kralja i otadzbinu,sloboda ili smrt

ooops!

pre 9 godina

a da vidite spomen obeležje na Krfu koje treba da nas podseća na 200.000 palih i najhrabrijih Srba, Titovo je 1000 impozantnije, a ima baraba i nitkova koje neki zovu žestokim momcima sa sličnim mauzolejima.

aca

pre 9 godina

Zasto li se ova vlada i parlamentarne politicke partije te ova generacija Srba poziva na tekovine Cerske bitke i generacije koje su zivote polozile da bi njihova deca i unuci ziveli na svome i bili slobodni kada mi klecimo i zapomazemo da nam dodje kakav nemacki, ruski, americki ili arapski gazda za koga bi radili i udeljivao nam parcel leba i mi mu bili zahvalni na tome samo da bi mi bili malo manje siromsani i da nista ozbiljno ne bi morali da radimo?
Ovaj dan je za slavu nasim pokojnim pretcima a nama zivima na sramotu.

my way

pre 9 godina

Neka je vecna slava srpskim junacima! Zalosno je sto su vodje zbog jugoslovenskih zabluda pljunule na njihovo delo i zrtvu i sto ih mi danas nismo dostojni. Ova rusevina SFRJ ne zasluzuje casno istorijsko ime koje nosi. Eh, prokleta Jugoslavijo, da je srece da te nikad bilo nije, te bi Srbin danas Srbom bio!

СРБIN

pre 9 godina

Да данашњи политичари имају макар промил храбрости и части коју су имали церски јунаци не би свака белосветска шуша шиљила ону ствар на нама...
НЕКА ВАМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА ЈУНАЦИ!!

Nemanja

pre 9 godina

Kad dođem na posao i shvatim koliki su izazovi da i na kraju ovog meseca poslujemo pozitivno, kad izgubim motiv, pustim Marš na Drinu i setim se koliko veće prepreke su naši preci uspeli da reše na Ceru.

Sigurno jedan od najponosnijih trenutaka u istoriji Srbije. Svaka im čast!

MajdaMM

pre 9 godina

Slava svima koji su izgubili život za Srbiju, srećno svima koji se ne predaju i nastavljaju i hrabro i odgovorno da se bore,brinu o Srbiji, odgovorno i posvećeno rade danas za bolju budućnost Srbije. Za buduća pokolenja, ponosni na svoje korene i slavne pretke.

my way

pre 9 godina

Neka je vecna slava srpskim junacima! Zalosno je sto su vodje zbog jugoslovenskih zabluda pljunule na njihovo delo i zrtvu i sto ih mi danas nismo dostojni. Ova rusevina SFRJ ne zasluzuje casno istorijsko ime koje nosi. Eh, prokleta Jugoslavijo, da je srece da te nikad bilo nije, te bi Srbin danas Srbom bio!

Jakša

pre 9 godina

Ponekad ne treba pridavati značaja politici već treba staviti fokus na suštinu. Mislim da je danas premijer održao vrlo prikladan i inspirativan govor a na svakome od nas je da se zamisli nad njegovim rečima.

desimir Buk

pre 9 godina

Nema više ratovanja, Srbija bira miran put, al ne zaboravlja one koji su gubili živote za našu zemlju, zbog svih palih boraca, zbog onih nekih novih klinaca koji će se tek roditi u Srbiji, nastavlja se i danas borba za bolji život-za Srbiju koja je ponosna na pretke i na onu koju će u budućnosti biti ponosna nova pokolenja i sećati se ovog perioda kao perioda kada su učinjena velike stvari, veliki pomaci i kada se Srbija menjala na bolje.

Golub50

pre 9 godina

Srbija postuje svoju bogatu istoriju i svoje prijatelje u svetu. Moramo kao i nasi preci biti hrabri i slozni i pobediti brojne izazove koji su pred nama.

ČAST

pre 9 godina

Pred više desetina gradjana odata je slavnim precima dostojanstvena počast, premijer je u govoru istakao njihovu žrtvu za slobodu i čast da je njihov potomak i da ima želju da sve da od sebe da se srbija posrnula posle 2ooo povrati i bude dostojna svojih predaka.

nevenkaTom

pre 9 godina

Junaci,naši pretci, su se borili za bolji život u Srbiji svojih potomaka (nas),danas se vode neke druge borbe za Srbiju, al i one pre 100 godine i ove danas vode samo oni koji nose Srbiju u srcu i koji žele bolju budućnost za buduća pokolenja u našoj Srbiji.

nex

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Sram te bilo. To je sve sto se moze reci.

народна песма из тимочке крајине

pre 9 godina

Поменимо још и храброг српског тића,
генерала Крсту Смиљанића!
Команданта Дринске дивизије,
коме нико раван на далеко није.
Кад покрену Дринску дивизију,
са Бугарима крвца да лију,
да поделе срећу на мегдану
а на брду, на Кајмакчалану!

Green

pre 9 godina

Ja se secam da smo nekada kao deca obilazili sa skolom ovaj kompleks,danasnja omladina nema osnovno znanje o nasoj istoriji i barem se nadam da ce ih medijsko eksponiranje ove vesti necemu nauciti.A svaka cast na ovako pompezno obelezavju stogodisnjice, konacno i to da docekamo.

tereDEr

pre 9 godina

Sebi je zadao zadatak na zemlji gde su rasute kosti predaka, zadatak koji obavezuje,jer istovremeno i ponos i tuga koju čovek može osetiti na Ceru, zaista prave osobe, poput Vučića i pokrene na borbu za bolje sutra, daje snagu i pokreće napred do cilja, a to je Srbija u kojoj i za koju vredi živeti i iz koje se neće odlaziti, al će se uvek vraćati i u koju će se vratiti oni koji su nekada zbog loših odluka u prethodnim godinama i drugih vlada napustili svoju zemlju.

тоша

pre 9 godina

Тачно је да је циљ Србије у Првом светском рату био и стварање Југославије. Али такође и одбрана независности Србије. То се може прочитати у свим ратним документима наше државе из тог периода. И не треба се стидети ни једног ни другог циља. Оба су била племенита и праведна. Слава свим страдалима за слободу ове земље кад год да су пали!

wWWWW

pre 9 godina

Svakako je država dostojno obeležila slavnu pobedu na Ceru , i desetine hiljada ljudi su u Tekerišu odali poštu palim ratnicima za slobodu SRbije, a nove generacije su kroz reči premijera obećale bolju budućnost svima nama u SRbiji, bolji život nakon 14 godina ds vlasti, nove investicije, nova radna mesta za mlade, da će se vlada boriti sa nedaćama u zemlji i svetu kako bi nam bila sloboda uvek sijala a njihov primer bio putokaz.

aca

pre 9 godina

Zasto li se ova vlada i parlamentarne politicke partije te ova generacija Srba poziva na tekovine Cerske bitke i generacije koje su zivote polozile da bi njihova deca i unuci ziveli na svome i bili slobodni kada mi klecimo i zapomazemo da nam dodje kakav nemacki, ruski, americki ili arapski gazda za koga bi radili i udeljivao nam parcel leba i mi mu bili zahvalni na tome samo da bi mi bili malo manje siromsani i da nista ozbiljno ne bi morali da radimo?
Ovaj dan je za slavu nasim pokojnim pretcima a nama zivima na sramotu.

vojnik

pre 9 godina

Na prigodan i svecan nacin je obelezena stogodisnjica Cerske bitke u kojoj je srpska vojska izborila pobedu i time na neki nacin zaduzila svoje potomke da se i nakon 100 godina Srbi bore za svoju zemlju, da je odrze dostojanstvenom, kao sto je to Srbija bila i pre jednog veka.

Bill

pre 9 godina

Vučić je potpuno upravu, predugo smo hvalili smrt, vreme je da se malo dičimo životom i izgradimo društvo koje će počivati na pravim vrednostima. 2012. godina predstavlja početak u razvoju Srbije, treba očekivati da ćemo za dve godine osetiti prve rezultate odgovorne politike.

Srbin 100%

pre 9 godina

E blago nama sa ovom etikom i moralom,pa zar i na danasnji dan kada se proslavlja jedna od najvecih pobeda srpske vojske i kada se odaje posta poginulim herojima koji su svetu pokazali sta znace reci prkos i hrabrost,pojedinci ovde pisu zlonamerne komentare,nema Tome,dosao Vucic...alo ljudi danas je dan svih gradjana ove napacene zemlje i treba da se ponosimo nasim junackim pretcima a ne da koristimo da bi slali pateticne politicke poruke protiv vlasti...uzas

GORAN UZELAC

pre 9 godina

Srbija je putu oporavka i reformi i ako zelimo da idemo napred ne smemo da zaboravimo slavne predke iz proslosti koji su se borili za nas.

Sonjaaaa

pre 9 godina

Imali smo tada dostojanstvenu vojsku, sada imamo dostojanstvenu vladu, i pravo je vreme da pokažemo da možemo da sačuvamo srpstvo. Tada smo bili mali, sada smo još manji, ginuli smo, a sada se borimo diplomatijom. Možemo mi to.

VLADE

pre 9 godina

''IZ BIVSKIH JUGOLSOVENSKIH REPUBLIKA''?????VEROVATNO SU DOSLI I POTOMCI IZGINULIH AUSTROUGARA DA POLOZE CVECE DIV JUNACIMA NA CERU.KOMUNISTI I DALJE RADE...

neki drmr

pre 9 godina

slava cerskim junacima.tuzno je sta je ovaj narod morao da prozivi i prezivi,da bi spao na ovo danas.previse je dobrih poginulo da bi danas vedrili i oblacili potomci(uglavnom) onih ostalih.manijaci,ubice,lopovi,prevaranti,secikese...za kralja i otadzbinu,sloboda ili smrt

plava-laguna

pre 9 godina

Ko zivi u prošlosti, crna mu je budućnost :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (seki, 19. avgust 2014 11:58)

Ko ne ceni prošlost nema ni budućnost!

ooops!

pre 9 godina

a da vidite spomen obeležje na Krfu koje treba da nas podseća na 200.000 palih i najhrabrijih Srba, Titovo je 1000 impozantnije, a ima baraba i nitkova koje neki zovu žestokim momcima sa sličnim mauzolejima.

Slovenac

pre 9 godina

Ponosam sam sto je medju ucesnicima ove slavne pobede bio i moj deda koji je dezertirao od Austrougarske armije i pridruzio se Srbima. Samo da znate, u to vreme se u srpskoj vojsci borio ogroman broj jugoslovenskih dobrovoljaca, u najvecem delu Slovenci, Hrvati i Srbi iz Bosne. Sve u svemu, vecna slava svim junacima ove bitke!

Aksentije

pre 9 godina

200000 војника!? Читам и јежим се и питам се колика ли м*** требаш да имаш да се одбраниш од такве силе? Такав менталитет војникс мислим да није забележен, као Срби те 1914.

Labud

pre 9 godina

Ovo je definitivno veliki dan za našu zemlju. Ovakva ceremonija je očigledan dokaz zahvalnosti čitave zemlje ovim velikim i hrabrim ljudima. Mnogo su uradili za svoju otadžbinu i srpski narod.

Evgenija

pre 9 godina

Drzava Srbija se na adekvatan nacin oduzila precima pobede na Ceru. Slava junacima koji su pobedili nadmocne protivnike za pobedu Srbije!

Sremac13

pre 9 godina

Nasi preci su uspeli da sacuvaju Srbiju, i da se odrze kao narod u vise navrata. Sada je vreme da mi tu Srbiju u ekonomskom smislu sacuvamo i da je podignemo na visi nivo

Шумадинац

pre 9 godina

Мени лично највећи аманет који су нам, Срби оног доба, оставили овом битком, а који је релевантан и у данашњем времену, јесте да су својим примером непорециво показали и нама и свету, да је овде ипак нека нормална и функционална држава могућа и да, чак и у најтежим условима, она може да, као организована и уређена снага, постоји и функционише, како и колико може, на "ползу и благополучије народа"...гле чуда без гангстера, певачица и "војвода" у сваком селу...то је победило на Церу тога августа пре 100 година, пре свега, не само храброст и издржљивост српског војника, не само ђенерал Степа... он је био "poster-boy" те, за оне прилике, нормалне и функционалне државе...можда му зато, негде подсвесно, данас и носимо слике и постере, хвалећи се њиме - с' правом.

Aca šmeker

pre 9 godina

Veoma inspirativan i poučan govor. Moramo biti dostojni slavnih predaka. Vučićeva borba za reforme oslikava tradicionalnu srpsku upornost i borbenost. U tome ga treba podržati.

Bone0987

pre 9 godina

Vucic se biri poput nasih starih predaka,bori se za drzavu i da je podigne na noge kao i da zaposli mlade.Iz Srbije niko vise nebezi kao sto je to bilo za vreme DS-a.

Vino

pre 9 godina

I Vucic se isto tako sad bori kao i nasi preci da ovu Srbiju podigne na noge,da bude opet jaka i stabila zemlja.Dosta ju je prosla vlast unistavala,izvinjavala se i davala sva nasa bogastva za dzabe.Njegove reforme su isto borba za jednu novu i zdraviju Srbiju,pre svega slobodnu.

NINA CUBRILO

pre 9 godina

Sns je vratila Srbiju na staze uspeha a tu stazu su utabali nasi slavni preci ,oni nam trebaju biti uvek na pameti kada donosimo odluke koje nas cekaju u buducnosti,da se ne desi da Srbija luta i da gubi vreme kao sto je to bilo za vreme ds.

Jeca AR

pre 9 godina

I mi se sve više ugledamo na njih, počinjemo da se žrtvujemo, ali ne ratom, već svojim doprinosom da podignemo zemlju iz bede. Ove reforme su takođe jedan od načina da se izborimo za ideale srpstva. Treba ih sprovoditi što brže jer samo to osigurava ostanak mladih ovde i očuvanje identiteta.

Banja Luka

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Poštovana Marija, evo ja ću vam objasniti. Dodik je tu radi uspomene na stotine i stotine Srba iz Bosne i Hercegovine koji su se kao dobrovoljci borili u redovima kraljevske srpske vojske u Prvom svjetskom ratu. Srdačan pozdrav iz Banje Luke.

Nikola Zoric

pre 9 godina

Vucic je dokaz da u Srbiji moze da se radi posteno i da vlast radi u interesu naroda zato mladi ljudi ne beze vise iz zemlje kao za vreme ds ,jer ce i ovde za godinu ,dve svi ziveti normalno i bicemo opet uspesni kao za vreme nasih predaka.

RACO ANDJELIC

pre 9 godina

Srbija je na putu velikog uspeha i ne treba sumnjati da ce mo za vreme mandata Vucica zabeleziti nove pobede posle mnogo decenija propadanja.

Dunja N

pre 9 godina

Vucic se bori za svoj narod i drzavu vodi nas napred i ne kalkulise sa reformama ,ali se takodje ne odrice identiteta i obicaja kao ni slavnih predaka na koje smo ponosni i od kojih mozemo mnogo da naucimo.

Logika

pre 9 godina

Predsedniku i predsedniku narodne skupštine očigledno daleko da dodju na centralnu proslavu na Tekerišu, pa šalju izaslanike. Važno je da je predsednik odao počast junačkoj belgijskoj vojsci ;).

pex

pre 9 godina

Hoce li ova vrla delegacija nase vladajuce burzoazije sa turcima i obicnim smrtnicima cekati u koloni na naplatnoj rampi Simanovci ili ce samo da projure? Cisto me zanima...

Trebinje

pre 9 godina

Srbija je danas napravila ozbiljan diplomatski promašaj. Zašto na ovu proslavu nisu pozvani službeni Zagreb ili Sarajevo? Poznato je da su hiljade Hrvata i bosanskih muslimana u redovima austrougarske vojske harali i ubijali po Srbiji 1914. I tamo ostaviljali svoje kosti. Pa red je da Josipović i Bakir Izetbegović dođu na Cer...

Dr Maximus

pre 9 godina

Upravo pratim direktan prenos na Studiju B i cudno mi je da venac polaze Premijer. Zar to nije posao Predsednika republike? I gde je ON sada???
Inace sta reci u ovom trenutku,o cemu smo mi jako malo ucili jer je bilo neumesno velicati junastvo srpskog vojnika. SCFASH
(GBK, 19. avgust 2014 11:19)

pa Toma i Dragica su na letovanju, uhvatili su neki ultra-last-minit vrlo povoljno, realno šteta bi bilo da to propuste! A cerskih junaka će se prisetiti na plaži dok piju hladan frape...

nesa

pre 9 godina

Velika slava srpskim junacima! Predali su srbiji i slobodu politicarima koji decenijama posle nisu bili dostojne te zrtve i koji su nas doveli ovde gde jesmo.

Irena

pre 9 godina

Major kursula: " Gospodine đenerale sećate li se da vi mene oboriste na ispitu zbog Drine? Ja sam govorio da će austrougarska vojska preko Drine. Tu je najpovoljnije A vi mene... sećate se?"
General Stepa: " Sećam se. Pa šta?" Kursula: " Pa eto oni stvarno udariše preko Drine". Stepa: " E pa eto, proći će oni kao ti na ispitu"! Slava srpskim junacima! Da bismo bili preci moramo biti i potomci, a mi vas nismo dostojni! Živela Srbija!

Lazar

pre 9 godina

Само да се зна, да је сваком министру,осим Николи Пашићу, у тадашњој влади краљевине Србије погинуо барем један син у рату...

Dragan

pre 9 godina

Citam ove komentare i postane me sramota sto sam Srbin. Za nasu slobodu i potomstvo Cerski junaci i junaci celokupnog rata dali su svoje zivote a ovde je ljudima vazno ko je dosao na obelezavanje ili slicne stvari. Nas narod izgleda ne moze da ispostuje ni sebe ni svoje kako ocekivati drugi da nas postuju. Slava im i hvala !

zar nije tako?

pre 9 godina

Nemojte me pogrešno shvatiti, ali niko nije dao život. Svim vojnicima koji ginu je život oduzet, niko ne daje život. To samo ova gospoda izmislja iz fotelja, neki pjesnici i političari da bi stekli neku reputaciju. I mi smo svi u regionu suviše mali narodi da bi gubili toliko stanovnika svakih 50 godina,pa ni veće se nacije ne mogu tek tako oporaviti.

drug stari

pre 9 godina

"Državnu delegaciju na centralnoj ceremoniji predvodiće predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić."

Ko da je bio na ceru pre 100 godina!!!

Natalija

pre 9 godina

Bolje da se nisu borili!
Poslednjih 100 godina je pokazalo da mi nismo sposobni da imamo državu.
Dokle smo došli u 21 v po svim bitnim sociološkim parametrima smo na NULI.
Ps. Kamo sreće da nas Evropa uzme pod protektorat. To nam je jedina šansa da preživimo.

forever alone

pre 9 godina

Mi smo postojali kroz vekove, nismo ni oplakali dedove
a već smo slali potomke na nove frontove.
Ovde opstajali, i uvek se prvi suprostavljali
i bićemo tu kad vi budete propadali.

igor

pre 9 godina

Живела Срвија!
Ни воду не би могли да им носимо.
(valjdnormalan, 19. avgust 2014 09:29)

pa ti svakako, a mi ostali mozda.
Zivela Srvija, brate Srvine !

Streber

pre 9 godina

Da li smo kao gradjani naucili nesto za ovih sto godina ili cemo vecno biti ponavljaci istorije. I uvek izvucemo deblji kraj.
(STARWARS, 19. avgust 2014 11:30)

Bojim se da cemo uskoro imati priliku da to saznamo...

Vlada

pre 9 godina

kako razumete zasto nema predsednika?? pa zato sto bi zvizdali da je on tu...a Vucic zeli ovacije..to su jadne politicke igre, cak i za ovakve svecanosti a svima je jasno da je ovo lep momenat i secanje na istoriju ..ali nazalost sve je kalkulacija

laki

pre 9 godina

kakve vodje ? jedan nije hteo da polozi zakletvu na biblji a sada se krsti kad konzervu otvori drugi nas vodio u karlobag a sada nam priča bajke. Nisu srpski junaci sa Cera zasluzili da mi njihovi potomci dozvolimo da nam ove kreature pojasnjavaju istoriju i prave budućnost.Narod sa obe strane Drine živi u najgoroj neslobodi mišljenja i nemanja gole egzistencije. A ovi junaci su izginuli za slobodu a mi nismo u stanju ni u miru da je napravimo

NY

pre 9 godina

Predsedniku i predsedniku narodne skupštine očigledno daleko da dodju na centralnu proslavu na Tekerišu, pa šalju izaslanike. Važno je da je predsednik odao počast junačkoj belgijskoj vojsci ;).
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Logika

Predsednik je na letovanju u Tusrkoj i ceka da "doveze" Miliceva

GBK

pre 9 godina

Upravo pratim direktan prenos na Studiju B i cudno mi je da venac polaze Premijer. Zar to nije posao Predsednika republike? I gde je ON sada???
Inace sta reci u ovom trenutku,o cemu smo mi jako malo ucili jer je bilo neumesno velicati junastvo srpskog vojnika. SCFASH

dex

pre 9 godina

@my way

Vidis kako ne znas... Cilj svih na ovim prostorima je bilo ujedinjenje sa ,,Slovenskom bracom." I Srbi su to zeleli, nije nam nametnuto. Po objavljivanju rata, iz Amerike su krenuli i Srbi i Hrvati kao dobrovoljci da se bore u nasoj vojsci.

zola

pre 9 godina

Austrougarska vojska nikako motivisana sastavljena od slovenskih naroda ali fon Mekenzen druga prica i onda golgota i kao i uvek deca bogatih po kafanama pohlepni trgovci najgoru hranu na front,nikad prava drzava ,zalud zrtve e Lazarevicu kako si je lepo opisao.

Otimač intelektualne svojine

pre 9 godina

Pustite vise bitke ,ratove i sve vase "pobede"dajte narodu da radi i da zivi dostojanstveno od svoje plate!
(MMA, 19. avgust 2014 07:41)

NVO aktivisti imaju žlebasti krep umesto obraza. Koja patetična, besmislena stvorenja.

samo jedno misljenje

pre 9 godina

... a verski obred sluzice se itd itd... Hm. Nemam nista protiv ali ja bih ovo uvek stavio kao posebnu vest. Nemam nista protiv vernika ali ne volim isticanje vere, posebno ove administrativne.

sram vas bilo

pre 9 godina

Sramota dostojanstveno niste znali da obelezite ovaj dan secanja na stgradanje naseg naroda ,gde je princ ,predsednik,kakav je to program ,sta je omladina imala da vidi glupost premijera I ruznu kapu na Kursuli,novo dizajniranu ,kako ste sposobni Vucicu rekonsruisi organizacioni odbor za obelezavanje.

Требињац

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Џаба вам мржља и злоба. Краљ Петар Први се лично придружио српским устаницима у Невесињу 1875. који се касније проширио и на остале дијелове данашње БиХ. (http://sr.wikipedia.org/wiki/Датотека:Petar_Karadjordjevic_1875.jpg) Из самог Невесиња је касније било 645 бораца носиоца Албанске споменице, Карађорђеве звијезде и других одликовања.

Аустроугарске више нема. А главна улица у Требињу, на југу Републике Српске, носи име Краља Петра Првог. Ето кога представља.

Нек је вјечна слава јунацима. Сваки педаљ земље и камена својом крвљу натопише да се изборе за слободу.

Aleksandar

pre 9 godina

Moj pradeda je poginuo u Cerskoj bici. Ponosan sam na njega i njegovu zrtvu, koje se dezurni politicari sete samo na ovaj dan, cisto da nabiju jos malo populizma i demagogije ovom narodu.

JNA

pre 9 godina

A Putin da ne dolazi na poziv cetnickog vojvode, jer je 20. oktobar slava partizana i crvene armije a ne Milana Nedica i Draze Mihailovica. Odaje se pocast Srbima iz 1. svetskog rata koji su se borili protiv Nemaca, a hoce da se rehabilituje Nedic koji je saradjivao sa Nemcima jer je "hteo da sacuva srpski zivalj od progona i istrebljenja".

marija

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?

mešo

pre 9 godina

Srbija nikada ne sme da zaboravi svoje pretke koji su dali svoj zivot da bi potonje generacije slobodno zivele, treba malo da porazmislimo o vrednostima tog vremena, a to su cast i postenje i nesebicna ljubav prema Srbiji.

сокобањац

pre 9 godina

И мој чукундеда, Станојло Милојевић је био на Церу али је преживео битку и цео Први светски рат. Али нажалост млађи брат мог чукундеде, Милорад Милојевић је страдао баш у Церској битци. Слава и једном и другом.

Легиа Семлин

pre 9 godina

"Поћорече, цареви већиле,
Душа ми је од Косова стара
Тешко срце у горскога вука
Командант сам Гвозденога пука
Не бојим се цара, ни ћесара!"

Вечна вам слава, Јунаци. Нисмо вас достојни.

Knez Milos Obrenovic

pre 9 godina

Karadjordjevici su svojom ratnohuskackom politikom mnogo kostali Srbiju i srpski narod. Sam njihov dolazak na vlast kada su istrebili dinastiju Obrenovic je bio los predznak. Kasnije su i premestili Pecku patrijarsiju sa Kosova u Beograd ostavivsi Albancima jug Srbije na izvolte. Slava ovim junacima koji uz pametniju vlast tada ne bi prosli kroz nehumana stradanja i zrtve 1 svetskog rata. Slava i dinastiji Obrenovic!

Sale

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Mala ispravka Marija. Mladi nemaju povlastice u Beču "zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini", već na taj način Austrija vraća deo ratne štete.

Lazar 84

pre 9 godina

Gledam neke komentare i cudim se. Sta je bitno ko je gde dosao i slicno? Pa bitno je da se obelezava i da se nikada ne zaboravi. Ni drzava, ni narod da ne zaborave. Slava herojima koji su pali u cerskoj bici i u celom I svetskom ratu!

зачуђени посматрач

pre 9 godina

Да, имали смо тада достојанствену војску а сада имамо "достојанствену" владу али је проблем што више немамо достојанствену војску. Уништиле су је ова и претходне "достојанствене" владе. Било како било слава прецима страдалим за ову државу.

Lombardo

pre 9 godina

Nasi hrabri preci nam mogu posluziti kao dobar parametar kako se cuva i voli svoja zemlja. Kao sto su oni izvojevali pobedu nad neprijateljem, tako i danas premijer moze pobediti los standard i propalu ekonomiju.

CANE

pre 9 godina

Ponosimo se svojom istorijom i slavnim precima. Slava im sto padose za Srbiju, a mi danas moramo uciniti sve da nasa otadzbina postane snazna i prosperitetna!

Milos

pre 9 godina

Mislim da neki ljudi od istoriografije prave mit. Dizemo nase navodne pobede u nebesa, a zaboravljamo koliko su nas skupo kostale i koliko nas skupo kostaju. Nisu tada ljudi bili preterano bolji ili gori od nas kakvi smo sada. Tada(19. vek, pa sve do pocetka 20. veka) smo se delili na prisalice Obrenovica i Karadjordjevica, danas na cetnike i partizane(sudeci po prethodnim komentarima). Treba ostaviti emocije i entuzijazam po strani i razmisljati realno i racionalno. Daleko od toga da zelim da umanjim zrtvu pojedinih predaka, pojedinih ljudi. Verujem da bi citajuci "Vreme smrti" mnogi entuzijasti ostali bez istog, u kontekstu nasih "pobeda" U Prvom svetskom ratu.

Marijan

pre 9 godina

Žao mi je svih nedužnih vojnika koji su ginuli za razne velike Austrougarske, Njemačke, Srbije...zapravo za veliki kapital. E da nismo ni nikada bili braća, a kamo sreće da je tako i ostalo. Živjeli bi u miru i puno većem blagostanju nego što ga sada svi skupa imamo.

To su jos bila vremena kada smo se zrtvovali i ginuli za našu bracu i Jugoslaviju. Sirili smo ljubav.
(Buba Pera, 19. avgust 2014 08:58)

брутални такмичар

pre 9 godina

А где је македонски амбасадор? И Македонци су се борили у српској војсци у Првом светском рату и гинули. Зар се тако поштују страдали преци? Македонци су ме баш разочарали.

Mirko

pre 9 godina

Na Ceru se pre sto godina branila Srbija, njena cast i njeno dostojanstvo. Za sve ove godine to dostojanstvo ce gubilo i vracalo i nakon pobede SNS na martovskim izborima, njen predsednik je ponovo povratio izgubljeno dostojanstvo Srbiji.

Postovanje

pre 9 godina

Odrzavanjem sednice Vlade u Nisu i prisustvom najvisih drzavnih funkcionera na dogadjajima obeleyavanje stogodisnjice Prvog svetskog rata, Vlada je nedvosmisleno posvetila duzno postovanje prema srpskoj zrtvi. Kao potomku pradede koji je ranjen na Ceru veoma mi je drago da secanje na div junake zivi.

dinosaurus

pre 9 godina

Srpski narod je ponosan na svoje pretke koji su ucestvovali u Cerskoj bici, takodje je i srpska vlada to pokazala prigodnim obelezavanjem stogodisnjice ove bitke i secanjem na vojvodu Stepu Stepanovica kao komandanta srpske vojske u pobedi nad nadmocnijom Austrougarskom.

vetar

pre 9 godina

Srbija je drzava koja ima bogatu istoriju i slavnu proslost, heroje Cerske bitke treba pamtiti zauvek i raditi na poboljsanju nase zemlje i od nje naciniti zemlju u kojoj vredi ziveti, raditi i napredovati.

Besmrtnost

pre 9 godina

Da su "Vasa dela su besmrtna" kao sto pise na Tekerisu, potvrdjuje danasnji dogadjaj. Srbija je vecna dok su joj deca verna.

tetreb

pre 9 godina

Moramo da se borimo za pravu Srbiju. Tada su naši preci imali neprijatelja na bojnom polju, višestruko nadbrojnijeg, i za život i slobodu Srbije su ga pokorili. Mi danas imamo unutrašnje neprijatelje koje moramo nadmutriti pameću, stručnošću i radom za normalan život i uređenu Srbiju. Previše nam se dece i pameti rasulo po svetu u zadnjih 20 godina, napravimo sada Srbiju, dostojnu svojih predaka, u kojoj će se, u buduće, živeti sa ponosom.

Tretman

pre 9 godina

Tokom vojevanja na Ceru srpski vojnik je pokazao nadcovecansko drzanje i moral. Iako su austrougari cinili zlocine nad civilima i kao razglednice slali svojim porodicama, srpski vojnici su zajedno sa austrougarskim zarobljenicima delili poslednje parce hleba.

Marija M

pre 9 godina

Sad sam tek gledala na RTS-u kako je to danas izgledalo i mogu samo da kažem svaka im čast što su organizovali ovu svečanost! Probudili su u nama patriotizam i podigli moral ovom napaćenom narodu jer su bar danas svi reč Srbija izgovarali punih usta. Umetnički program je bio primeren prilici, Vučićev govor na mestu ali baš svaka reč koju je rekao. Ponosno i odvažno. Ponavljam, svaka im čast.

декомпозиција

pre 9 godina

Онај ко се бори за свој народ као што су и наши преци,је само доказ да Србији жели што бржи опоравак,а то управо ради премијер са својим реформистичким ставом и радом.

oblak

pre 9 godina

Kao sto smo mogli videti, stogodisnjici obelezavanja Cerske bitke, osim premijera Vucica, prisustvovali su i ostali clanovi vlade Srbije, kao i premijer Republike Srpske, Dodik, sto redstavlja dobar gest ukazivanja postovanja kako pobedi srpske vojske tako i davanje pomena srpskoj vojsci i njenom vojvodi Stepi Stepanovicu, koja je dala zivot za svoju zemlju i buduca pokoljenja, i to ne treba zaboraviti.

marijaR

pre 9 godina

Srbija uvek treba da obelezava istorijske dogadjaje u kojima je pokazala svoju hrabrost i pobedu, kao i casne poraze, poput obelezavanja stogodisnjice bitke na Ceru, gde je nasa vojska pod komandom vojvode Stepe Stepanovica izvojevala pobedu nad Austrougarskom. Vlada Srbije na celu sa premijerom Vucicem je svojim prisustvom ukazala postovanje povodom pobede srpske vojske.

goranO

pre 9 godina

Stogodisnjica Cerske bitke je obelezena na jedan primeren i prigodan nacin, Srbija ceni sve sto su njeni slavni preci ucinili u proslosti, i tezi ka daljem napretku.

munja

pre 9 godina

Slazem se sa premijerom Vucicem u konstataciji da je doslo pravo vreme da se od Srbije napravi zemlja vredna zivljenja, smatram da treba ispostovati slavne pretke na najbolji moguci nacin tako sto cemo ciniti samo ono sto je dobro za Srbiju.

nokat

pre 9 godina

Nasi preci koju su izgubili svoje zivote u Cerskoj bici nas obavezuju da se trudimo i pomognemo svojoj zemlji kako god to najbolje znamo i umemo, sada je pravi trenutak da se krene sa radom i da se situacija u Srbiji konacno popravi.

puska

pre 9 godina

Vek obelezavanja stogodisnjice Cerske bitke je obelezen na svecan i nacin kakav dolikuje ovakvim dogadjajima. Osim premijera Vucica i ostali clanovi vlade Srbije su obelezili vek bitke na Ceru sto predstavlja human i odgovoran stav prema srpskoj vojsi koja je ucestvovala u pomenutoj bici kao i njenom vojvodi Stepi Stepanovicu.

usisivac

pre 9 godina

Premijer Vucic je zajedno sa ostalim clanovima Vlade prisustvovao obelezavanju stogodisnjice Cerske bitke, ovo je bio veoma znacajan datum za Srbiju, sada treba nastaviti sa jos jacim i efikasnijim radom na oporavku i napretku nase zemlje.

Clipsy

pre 9 godina

I ova nasa trenutna borba za opstanak i oporavak Srbije je na neki nacin slicna Cerskoj. Sada se intelektom i politikom Srbija bori za sto bolje mesto u svetu, da bi se ekonomski oporavila i zaposlila svoju omladinu koja je zeljna da nesto stvori i konacno pocne da zivi od svog rada u Srbiji.

tetreb

pre 9 godina

Moramo da se borimo za pravu Srbiju. Tada su naši preci imali neprijatelja na bojnom polju, višestruko nadbrojnijeg, i za život i slobodu Srbije su ga pokorili. Mi danas imamo unutrašnje neprijatelje koje moramo nadmutriti pameću, stručnošću i radom za normalan život i uređenu Srbiju. Previše nam se dece i pameti rasulo po svetu u zadnjih 20 godina, napravimo sada Srbiju, dostojnu svojih predaka, u kojoj će se, u buduće, živeti sa ponosom.

зачуђени посматрач

pre 9 godina

Да, имали смо тада достојанствену војску а сада имамо "достојанствену" владу али је проблем што више немамо достојанствену војску. Уништиле су је ова и претходне "достојанствене" владе. Било како било слава прецима страдалим за ову државу.

Logika

pre 9 godina

Predsedniku i predsedniku narodne skupštine očigledno daleko da dodju na centralnu proslavu na Tekerišu, pa šalju izaslanike. Važno je da je predsednik odao počast junačkoj belgijskoj vojsci ;).

NY

pre 9 godina

Predsedniku i predsedniku narodne skupštine očigledno daleko da dodju na centralnu proslavu na Tekerišu, pa šalju izaslanike. Važno je da je predsednik odao počast junačkoj belgijskoj vojsci ;).
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Logika

Predsednik je na letovanju u Tusrkoj i ceka da "doveze" Miliceva

GBK

pre 9 godina

Upravo pratim direktan prenos na Studiju B i cudno mi je da venac polaze Premijer. Zar to nije posao Predsednika republike? I gde je ON sada???
Inace sta reci u ovom trenutku,o cemu smo mi jako malo ucili jer je bilo neumesno velicati junastvo srpskog vojnika. SCFASH

Vlada

pre 9 godina

kako razumete zasto nema predsednika?? pa zato sto bi zvizdali da je on tu...a Vucic zeli ovacije..to su jadne politicke igre, cak i za ovakve svecanosti a svima je jasno da je ovo lep momenat i secanje na istoriju ..ali nazalost sve je kalkulacija

sram vas bilo

pre 9 godina

Sramota dostojanstveno niste znali da obelezite ovaj dan secanja na stgradanje naseg naroda ,gde je princ ,predsednik,kakav je to program ,sta je omladina imala da vidi glupost premijera I ruznu kapu na Kursuli,novo dizajniranu ,kako ste sposobni Vucicu rekonsruisi organizacioni odbor za obelezavanje.

СРБIN

pre 9 godina

Да данашњи политичари имају макар промил храбрости и части коју су имали церски јунаци не би свака белосветска шуша шиљила ону ствар на нама...
НЕКА ВАМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА ЈУНАЦИ!!

pex

pre 9 godina

Hoce li ova vrla delegacija nase vladajuce burzoazije sa turcima i obicnim smrtnicima cekati u koloni na naplatnoj rampi Simanovci ili ce samo da projure? Cisto me zanima...

Aleksandar

pre 9 godina

Moj pradeda je poginuo u Cerskoj bici. Ponosan sam na njega i njegovu zrtvu, koje se dezurni politicari sete samo na ovaj dan, cisto da nabiju jos malo populizma i demagogije ovom narodu.

samo jedno misljenje

pre 9 godina

... a verski obred sluzice se itd itd... Hm. Nemam nista protiv ali ja bih ovo uvek stavio kao posebnu vest. Nemam nista protiv vernika ali ne volim isticanje vere, posebno ove administrativne.

marija

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?

Milos

pre 9 godina

Mislim da neki ljudi od istoriografije prave mit. Dizemo nase navodne pobede u nebesa, a zaboravljamo koliko su nas skupo kostale i koliko nas skupo kostaju. Nisu tada ljudi bili preterano bolji ili gori od nas kakvi smo sada. Tada(19. vek, pa sve do pocetka 20. veka) smo se delili na prisalice Obrenovica i Karadjordjevica, danas na cetnike i partizane(sudeci po prethodnim komentarima). Treba ostaviti emocije i entuzijazam po strani i razmisljati realno i racionalno. Daleko od toga da zelim da umanjim zrtvu pojedinih predaka, pojedinih ljudi. Verujem da bi citajuci "Vreme smrti" mnogi entuzijasti ostali bez istog, u kontekstu nasih "pobeda" U Prvom svetskom ratu.

Natalija

pre 9 godina

Bolje da se nisu borili!
Poslednjih 100 godina je pokazalo da mi nismo sposobni da imamo državu.
Dokle smo došli u 21 v po svim bitnim sociološkim parametrima smo na NULI.
Ps. Kamo sreće da nas Evropa uzme pod protektorat. To nam je jedina šansa da preživimo.

VLADE

pre 9 godina

''IZ BIVSKIH JUGOLSOVENSKIH REPUBLIKA''?????VEROVATNO SU DOSLI I POTOMCI IZGINULIH AUSTROUGARA DA POLOZE CVECE DIV JUNACIMA NA CERU.KOMUNISTI I DALJE RADE...

igor

pre 9 godina

Живела Срвија!
Ни воду не би могли да им носимо.
(valjdnormalan, 19. avgust 2014 09:29)

pa ti svakako, a mi ostali mozda.
Zivela Srvija, brate Srvine !

my way

pre 9 godina

Neka je vecna slava srpskim junacima! Zalosno je sto su vodje zbog jugoslovenskih zabluda pljunule na njihovo delo i zrtvu i sto ih mi danas nismo dostojni. Ova rusevina SFRJ ne zasluzuje casno istorijsko ime koje nosi. Eh, prokleta Jugoslavijo, da je srece da te nikad bilo nije, te bi Srbin danas Srbom bio!

Bill

pre 9 godina

Vučić je potpuno upravu, predugo smo hvalili smrt, vreme je da se malo dičimo životom i izgradimo društvo koje će počivati na pravim vrednostima. 2012. godina predstavlja početak u razvoju Srbije, treba očekivati da ćemo za dve godine osetiti prve rezultate odgovorne politike.

JNA

pre 9 godina

A Putin da ne dolazi na poziv cetnickog vojvode, jer je 20. oktobar slava partizana i crvene armije a ne Milana Nedica i Draze Mihailovica. Odaje se pocast Srbima iz 1. svetskog rata koji su se borili protiv Nemaca, a hoce da se rehabilituje Nedic koji je saradjivao sa Nemcima jer je "hteo da sacuva srpski zivalj od progona i istrebljenja".

Mirko

pre 9 godina

Na Ceru se pre sto godina branila Srbija, njena cast i njeno dostojanstvo. Za sve ove godine to dostojanstvo ce gubilo i vracalo i nakon pobede SNS na martovskim izborima, njen predsednik je ponovo povratio izgubljeno dostojanstvo Srbiji.

dex

pre 9 godina

@my way

Vidis kako ne znas... Cilj svih na ovim prostorima je bilo ujedinjenje sa ,,Slovenskom bracom." I Srbi su to zeleli, nije nam nametnuto. Po objavljivanju rata, iz Amerike su krenuli i Srbi i Hrvati kao dobrovoljci da se bore u nasoj vojsci.

zola

pre 9 godina

Austrougarska vojska nikako motivisana sastavljena od slovenskih naroda ali fon Mekenzen druga prica i onda golgota i kao i uvek deca bogatih po kafanama pohlepni trgovci najgoru hranu na front,nikad prava drzava ,zalud zrtve e Lazarevicu kako si je lepo opisao.

Trebinje

pre 9 godina

Srbija je danas napravila ozbiljan diplomatski promašaj. Zašto na ovu proslavu nisu pozvani službeni Zagreb ili Sarajevo? Poznato je da su hiljade Hrvata i bosanskih muslimana u redovima austrougarske vojske harali i ubijali po Srbiji 1914. I tamo ostaviljali svoje kosti. Pa red je da Josipović i Bakir Izetbegović dođu na Cer...

ooops!

pre 9 godina

a da vidite spomen obeležje na Krfu koje treba da nas podseća na 200.000 palih i najhrabrijih Srba, Titovo je 1000 impozantnije, a ima baraba i nitkova koje neki zovu žestokim momcima sa sličnim mauzolejima.

drug stari

pre 9 godina

"Državnu delegaciju na centralnoj ceremoniji predvodiće predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić."

Ko da je bio na ceru pre 100 godina!!!

Sonjaaaa

pre 9 godina

Imali smo tada dostojanstvenu vojsku, sada imamo dostojanstvenu vladu, i pravo je vreme da pokažemo da možemo da sačuvamo srpstvo. Tada smo bili mali, sada smo još manji, ginuli smo, a sada se borimo diplomatijom. Možemo mi to.

Vino

pre 9 godina

I Vucic se isto tako sad bori kao i nasi preci da ovu Srbiju podigne na noge,da bude opet jaka i stabila zemlja.Dosta ju je prosla vlast unistavala,izvinjavala se i davala sva nasa bogastva za dzabe.Njegove reforme su isto borba za jednu novu i zdraviju Srbiju,pre svega slobodnu.

Banja Luka

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Poštovana Marija, evo ja ću vam objasniti. Dodik je tu radi uspomene na stotine i stotine Srba iz Bosne i Hercegovine koji su se kao dobrovoljci borili u redovima kraljevske srpske vojske u Prvom svjetskom ratu. Srdačan pozdrav iz Banje Luke.

RACO ANDJELIC

pre 9 godina

Srbija je na putu velikog uspeha i ne treba sumnjati da ce mo za vreme mandata Vucica zabeleziti nove pobede posle mnogo decenija propadanja.

Nemanja

pre 9 godina

Kad dođem na posao i shvatim koliki su izazovi da i na kraju ovog meseca poslujemo pozitivno, kad izgubim motiv, pustim Marš na Drinu i setim se koliko veće prepreke su naši preci uspeli da reše na Ceru.

Sigurno jedan od najponosnijih trenutaka u istoriji Srbije. Svaka im čast!

Slovenac

pre 9 godina

Ponosam sam sto je medju ucesnicima ove slavne pobede bio i moj deda koji je dezertirao od Austrougarske armije i pridruzio se Srbima. Samo da znate, u to vreme se u srpskoj vojsci borio ogroman broj jugoslovenskih dobrovoljaca, u najvecem delu Slovenci, Hrvati i Srbi iz Bosne. Sve u svemu, vecna slava svim junacima ove bitke!

Nikola Zoric

pre 9 godina

Vucic je dokaz da u Srbiji moze da se radi posteno i da vlast radi u interesu naroda zato mladi ljudi ne beze vise iz zemlje kao za vreme ds ,jer ce i ovde za godinu ,dve svi ziveti normalno i bicemo opet uspesni kao za vreme nasih predaka.

NINA CUBRILO

pre 9 godina

Sns je vratila Srbiju na staze uspeha a tu stazu su utabali nasi slavni preci ,oni nam trebaju biti uvek na pameti kada donosimo odluke koje nas cekaju u buducnosti,da se ne desi da Srbija luta i da gubi vreme kao sto je to bilo za vreme ds.

Bone0987

pre 9 godina

Vucic se biri poput nasih starih predaka,bori se za drzavu i da je podigne na noge kao i da zaposli mlade.Iz Srbije niko vise nebezi kao sto je to bilo za vreme DS-a.

neki drmr

pre 9 godina

slava cerskim junacima.tuzno je sta je ovaj narod morao da prozivi i prezivi,da bi spao na ovo danas.previse je dobrih poginulo da bi danas vedrili i oblacili potomci(uglavnom) onih ostalih.manijaci,ubice,lopovi,prevaranti,secikese...za kralja i otadzbinu,sloboda ili smrt

Dragan

pre 9 godina

Citam ove komentare i postane me sramota sto sam Srbin. Za nasu slobodu i potomstvo Cerski junaci i junaci celokupnog rata dali su svoje zivote a ovde je ljudima vazno ko je dosao na obelezavanje ili slicne stvari. Nas narod izgleda ne moze da ispostuje ni sebe ni svoje kako ocekivati drugi da nas postuju. Slava im i hvala !

aca

pre 9 godina

Zasto li se ova vlada i parlamentarne politicke partije te ova generacija Srba poziva na tekovine Cerske bitke i generacije koje su zivote polozile da bi njihova deca i unuci ziveli na svome i bili slobodni kada mi klecimo i zapomazemo da nam dodje kakav nemacki, ruski, americki ili arapski gazda za koga bi radili i udeljivao nam parcel leba i mi mu bili zahvalni na tome samo da bi mi bili malo manje siromsani i da nista ozbiljno ne bi morali da radimo?
Ovaj dan je za slavu nasim pokojnim pretcima a nama zivima na sramotu.

Dunja N

pre 9 godina

Vucic se bori za svoj narod i drzavu vodi nas napred i ne kalkulise sa reformama ,ali se takodje ne odrice identiteta i obicaja kao ni slavnih predaka na koje smo ponosni i od kojih mozemo mnogo da naucimo.

Aca šmeker

pre 9 godina

Veoma inspirativan i poučan govor. Moramo biti dostojni slavnih predaka. Vučićeva borba za reforme oslikava tradicionalnu srpsku upornost i borbenost. U tome ga treba podržati.

zar nije tako?

pre 9 godina

Nemojte me pogrešno shvatiti, ali niko nije dao život. Svim vojnicima koji ginu je život oduzet, niko ne daje život. To samo ova gospoda izmislja iz fotelja, neki pjesnici i političari da bi stekli neku reputaciju. I mi smo svi u regionu suviše mali narodi da bi gubili toliko stanovnika svakih 50 godina,pa ni veće se nacije ne mogu tek tako oporaviti.

Otimač intelektualne svojine

pre 9 godina

Pustite vise bitke ,ratove i sve vase "pobede"dajte narodu da radi i da zivi dostojanstveno od svoje plate!
(MMA, 19. avgust 2014 07:41)

NVO aktivisti imaju žlebasti krep umesto obraza. Koja patetična, besmislena stvorenja.

Aksentije

pre 9 godina

200000 војника!? Читам и јежим се и питам се колика ли м*** требаш да имаш да се одбраниш од такве силе? Такав менталитет војникс мислим да није забележен, као Срби те 1914.

forever alone

pre 9 godina

Mi smo postojali kroz vekove, nismo ni oplakali dedove
a već smo slali potomke na nove frontove.
Ovde opstajali, i uvek se prvi suprostavljali
i bićemo tu kad vi budete propadali.

Marijan

pre 9 godina

Žao mi je svih nedužnih vojnika koji su ginuli za razne velike Austrougarske, Njemačke, Srbije...zapravo za veliki kapital. E da nismo ni nikada bili braća, a kamo sreće da je tako i ostalo. Živjeli bi u miru i puno većem blagostanju nego što ga sada svi skupa imamo.

To su jos bila vremena kada smo se zrtvovali i ginuli za našu bracu i Jugoslaviju. Sirili smo ljubav.
(Buba Pera, 19. avgust 2014 08:58)

Knez Milos Obrenovic

pre 9 godina

Karadjordjevici su svojom ratnohuskackom politikom mnogo kostali Srbiju i srpski narod. Sam njihov dolazak na vlast kada su istrebili dinastiju Obrenovic je bio los predznak. Kasnije su i premestili Pecku patrijarsiju sa Kosova u Beograd ostavivsi Albancima jug Srbije na izvolte. Slava ovim junacima koji uz pametniju vlast tada ne bi prosli kroz nehumana stradanja i zrtve 1 svetskog rata. Slava i dinastiji Obrenovic!

Jeca AR

pre 9 godina

I mi se sve više ugledamo na njih, počinjemo da se žrtvujemo, ali ne ratom, već svojim doprinosom da podignemo zemlju iz bede. Ove reforme su takođe jedan od načina da se izborimo za ideale srpstva. Treba ih sprovoditi što brže jer samo to osigurava ostanak mladih ovde i očuvanje identiteta.

nex

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Sram te bilo. To je sve sto se moze reci.

Srbin 100%

pre 9 godina

E blago nama sa ovom etikom i moralom,pa zar i na danasnji dan kada se proslavlja jedna od najvecih pobeda srpske vojske i kada se odaje posta poginulim herojima koji su svetu pokazali sta znace reci prkos i hrabrost,pojedinci ovde pisu zlonamerne komentare,nema Tome,dosao Vucic...alo ljudi danas je dan svih gradjana ove napacene zemlje i treba da se ponosimo nasim junackim pretcima a ne da koristimo da bi slali pateticne politicke poruke protiv vlasti...uzas

брутални такмичар

pre 9 godina

А где је македонски амбасадор? И Македонци су се борили у српској војсци у Првом светском рату и гинули. Зар се тако поштују страдали преци? Македонци су ме баш разочарали.

декомпозиција

pre 9 godina

Онај ко се бори за свој народ као што су и наши преци,је само доказ да Србији жели што бржи опоравак,а то управо ради премијер са својим реформистичким ставом и радом.

GORAN UZELAC

pre 9 godina

Srbija je putu oporavka i reformi i ako zelimo da idemo napred ne smemo da zaboravimo slavne predke iz proslosti koji su se borili za nas.

тоша

pre 9 godina

Тачно је да је циљ Србије у Првом светском рату био и стварање Југославије. Али такође и одбрана независности Србије. То се може прочитати у свим ратним документима наше државе из тог периода. И не треба се стидети ни једног ни другог циља. Оба су била племенита и праведна. Слава свим страдалима за слободу ове земље кад год да су пали!

plava-laguna

pre 9 godina

Ko zivi u prošlosti, crna mu je budućnost :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (seki, 19. avgust 2014 11:58)

Ko ne ceni prošlost nema ni budućnost!

wWWWW

pre 9 godina

Svakako je država dostojno obeležila slavnu pobedu na Ceru , i desetine hiljada ljudi su u Tekerišu odali poštu palim ratnicima za slobodu SRbije, a nove generacije su kroz reči premijera obećale bolju budućnost svima nama u SRbiji, bolji život nakon 14 godina ds vlasti, nove investicije, nova radna mesta za mlade, da će se vlada boriti sa nedaćama u zemlji i svetu kako bi nam bila sloboda uvek sijala a njihov primer bio putokaz.

ČAST

pre 9 godina

Pred više desetina gradjana odata je slavnim precima dostojanstvena počast, premijer je u govoru istakao njihovu žrtvu za slobodu i čast da je njihov potomak i da ima želju da sve da od sebe da se srbija posrnula posle 2ooo povrati i bude dostojna svojih predaka.

Golub50

pre 9 godina

Srbija postuje svoju bogatu istoriju i svoje prijatelje u svetu. Moramo kao i nasi preci biti hrabri i slozni i pobediti brojne izazove koji su pred nama.

Dr Maximus

pre 9 godina

Upravo pratim direktan prenos na Studiju B i cudno mi je da venac polaze Premijer. Zar to nije posao Predsednika republike? I gde je ON sada???
Inace sta reci u ovom trenutku,o cemu smo mi jako malo ucili jer je bilo neumesno velicati junastvo srpskog vojnika. SCFASH
(GBK, 19. avgust 2014 11:19)

pa Toma i Dragica su na letovanju, uhvatili su neki ultra-last-minit vrlo povoljno, realno šteta bi bilo da to propuste! A cerskih junaka će se prisetiti na plaži dok piju hladan frape...

Sremac13

pre 9 godina

Nasi preci su uspeli da sacuvaju Srbiju, i da se odrze kao narod u vise navrata. Sada je vreme da mi tu Srbiju u ekonomskom smislu sacuvamo i da je podignemo na visi nivo

Labud

pre 9 godina

Ovo je definitivno veliki dan za našu zemlju. Ovakva ceremonija je očigledan dokaz zahvalnosti čitave zemlje ovim velikim i hrabrim ljudima. Mnogo su uradili za svoju otadžbinu i srpski narod.

desimir Buk

pre 9 godina

Nema više ratovanja, Srbija bira miran put, al ne zaboravlja one koji su gubili živote za našu zemlju, zbog svih palih boraca, zbog onih nekih novih klinaca koji će se tek roditi u Srbiji, nastavlja se i danas borba za bolji život-za Srbiju koja je ponosna na pretke i na onu koju će u budućnosti biti ponosna nova pokolenja i sećati se ovog perioda kao perioda kada su učinjena velike stvari, veliki pomaci i kada se Srbija menjala na bolje.

tereDEr

pre 9 godina

Sebi je zadao zadatak na zemlji gde su rasute kosti predaka, zadatak koji obavezuje,jer istovremeno i ponos i tuga koju čovek može osetiti na Ceru, zaista prave osobe, poput Vučića i pokrene na borbu za bolje sutra, daje snagu i pokreće napred do cilja, a to je Srbija u kojoj i za koju vredi živeti i iz koje se neće odlaziti, al će se uvek vraćati i u koju će se vratiti oni koji su nekada zbog loših odluka u prethodnim godinama i drugih vlada napustili svoju zemlju.

vojnik

pre 9 godina

Na prigodan i svecan nacin je obelezena stogodisnjica Cerske bitke u kojoj je srpska vojska izborila pobedu i time na neki nacin zaduzila svoje potomke da se i nakon 100 godina Srbi bore za svoju zemlju, da je odrze dostojanstvenom, kao sto je to Srbija bila i pre jednog veka.

laki

pre 9 godina

kakve vodje ? jedan nije hteo da polozi zakletvu na biblji a sada se krsti kad konzervu otvori drugi nas vodio u karlobag a sada nam priča bajke. Nisu srpski junaci sa Cera zasluzili da mi njihovi potomci dozvolimo da nam ove kreature pojasnjavaju istoriju i prave budućnost.Narod sa obe strane Drine živi u najgoroj neslobodi mišljenja i nemanja gole egzistencije. A ovi junaci su izginuli za slobodu a mi nismo u stanju ni u miru da je napravimo

Sale

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Mala ispravka Marija. Mladi nemaju povlastice u Beču "zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini", već na taj način Austrija vraća deo ratne štete.

народна песма из тимочке крајине

pre 9 godina

Поменимо још и храброг српског тића,
генерала Крсту Смиљанића!
Команданта Дринске дивизије,
коме нико раван на далеко није.
Кад покрену Дринску дивизију,
са Бугарима крвца да лију,
да поделе срећу на мегдану
а на брду, на Кајмакчалану!

Evgenija

pre 9 godina

Drzava Srbija se na adekvatan nacin oduzila precima pobede na Ceru. Slava junacima koji su pobedili nadmocne protivnike za pobedu Srbije!

nevenkaTom

pre 9 godina

Junaci,naši pretci, su se borili za bolji život u Srbiji svojih potomaka (nas),danas se vode neke druge borbe za Srbiju, al i one pre 100 godine i ove danas vode samo oni koji nose Srbiju u srcu i koji žele bolju budućnost za buduća pokolenja u našoj Srbiji.

Marija M

pre 9 godina

Sad sam tek gledala na RTS-u kako je to danas izgledalo i mogu samo da kažem svaka im čast što su organizovali ovu svečanost! Probudili su u nama patriotizam i podigli moral ovom napaćenom narodu jer su bar danas svi reč Srbija izgovarali punih usta. Umetnički program je bio primeren prilici, Vučićev govor na mestu ali baš svaka reč koju je rekao. Ponosno i odvažno. Ponavljam, svaka im čast.

Irena

pre 9 godina

Major kursula: " Gospodine đenerale sećate li se da vi mene oboriste na ispitu zbog Drine? Ja sam govorio da će austrougarska vojska preko Drine. Tu je najpovoljnije A vi mene... sećate se?"
General Stepa: " Sećam se. Pa šta?" Kursula: " Pa eto oni stvarno udariše preko Drine". Stepa: " E pa eto, proći će oni kao ti na ispitu"! Slava srpskim junacima! Da bismo bili preci moramo biti i potomci, a mi vas nismo dostojni! Živela Srbija!

Lazar

pre 9 godina

Само да се зна, да је сваком министру,осим Николи Пашићу, у тадашњој влади краљевине Србије погинуо барем један син у рату...

mešo

pre 9 godina

Srbija nikada ne sme da zaboravi svoje pretke koji su dali svoj zivot da bi potonje generacije slobodno zivele, treba malo da porazmislimo o vrednostima tog vremena, a to su cast i postenje i nesebicna ljubav prema Srbiji.

Требињац

pre 9 godina

Teritorija Republike Srpske je tada bila pod vlasti Austrougarske. Danas mladi iz republike Srpske masovno odlaze da studiraju u Beč, jer imaju povlastice zbog nekadašnjeg pripadanja Austrougarskoj carevini. Danas je tamo i predsednik Republike Srpske. Koga predstavlja: teritoriju od pre 100godina ili danas?
(marija, 19. avgust 2014 11:26)

Џаба вам мржља и злоба. Краљ Петар Први се лично придружио српским устаницима у Невесињу 1875. који се касније проширио и на остале дијелове данашње БиХ. (http://sr.wikipedia.org/wiki/Датотека:Petar_Karadjordjevic_1875.jpg) Из самог Невесиња је касније било 645 бораца носиоца Албанске споменице, Карађорђеве звијезде и других одликовања.

Аустроугарске више нема. А главна улица у Требињу, на југу Републике Српске, носи име Краља Петра Првог. Ето кога представља.

Нек је вјечна слава јунацима. Сваки педаљ земље и камена својом крвљу натопише да се изборе за слободу.

Легиа Семлин

pre 9 godina

"Поћорече, цареви већиле,
Душа ми је од Косова стара
Тешко срце у горскога вука
Командант сам Гвозденога пука
Не бојим се цара, ни ћесара!"

Вечна вам слава, Јунаци. Нисмо вас достојни.

Green

pre 9 godina

Ja se secam da smo nekada kao deca obilazili sa skolom ovaj kompleks,danasnja omladina nema osnovno znanje o nasoj istoriji i barem se nadam da ce ih medijsko eksponiranje ove vesti necemu nauciti.A svaka cast na ovako pompezno obelezavju stogodisnjice, konacno i to da docekamo.

MajdaMM

pre 9 godina

Slava svima koji su izgubili život za Srbiju, srećno svima koji se ne predaju i nastavljaju i hrabro i odgovorno da se bore,brinu o Srbiji, odgovorno i posvećeno rade danas za bolju budućnost Srbije. Za buduća pokolenja, ponosni na svoje korene i slavne pretke.

Jakša

pre 9 godina

Ponekad ne treba pridavati značaja politici već treba staviti fokus na suštinu. Mislim da je danas premijer održao vrlo prikladan i inspirativan govor a na svakome od nas je da se zamisli nad njegovim rečima.

Шумадинац

pre 9 godina

Мени лично највећи аманет који су нам, Срби оног доба, оставили овом битком, а који је релевантан и у данашњем времену, јесте да су својим примером непорециво показали и нама и свету, да је овде ипак нека нормална и функционална држава могућа и да, чак и у најтежим условима, она може да, као организована и уређена снага, постоји и функционише, како и колико може, на "ползу и благополучије народа"...гле чуда без гангстера, певачица и "војвода" у сваком селу...то је победило на Церу тога августа пре 100 година, пре свега, не само храброст и издржљивост српског војника, не само ђенерал Степа... он је био "poster-boy" те, за оне прилике, нормалне и функционалне државе...можда му зато, негде подсвесно, данас и носимо слике и постере, хвалећи се њиме - с' правом.

nesa

pre 9 godina

Velika slava srpskim junacima! Predali su srbiji i slobodu politicarima koji decenijama posle nisu bili dostojne te zrtve i koji su nas doveli ovde gde jesmo.

Streber

pre 9 godina

Da li smo kao gradjani naucili nesto za ovih sto godina ili cemo vecno biti ponavljaci istorije. I uvek izvucemo deblji kraj.
(STARWARS, 19. avgust 2014 11:30)

Bojim se da cemo uskoro imati priliku da to saznamo...

сокобањац

pre 9 godina

И мој чукундеда, Станојло Милојевић је био на Церу али је преживео битку и цео Први светски рат. Али нажалост млађи брат мог чукундеде, Милорад Милојевић је страдао баш у Церској битци. Слава и једном и другом.

Postovanje

pre 9 godina

Odrzavanjem sednice Vlade u Nisu i prisustvom najvisih drzavnih funkcionera na dogadjajima obeleyavanje stogodisnjice Prvog svetskog rata, Vlada je nedvosmisleno posvetila duzno postovanje prema srpskoj zrtvi. Kao potomku pradede koji je ranjen na Ceru veoma mi je drago da secanje na div junake zivi.

Lombardo

pre 9 godina

Nasi hrabri preci nam mogu posluziti kao dobar parametar kako se cuva i voli svoja zemlja. Kao sto su oni izvojevali pobedu nad neprijateljem, tako i danas premijer moze pobediti los standard i propalu ekonomiju.

Lazar 84

pre 9 godina

Gledam neke komentare i cudim se. Sta je bitno ko je gde dosao i slicno? Pa bitno je da se obelezava i da se nikada ne zaboravi. Ni drzava, ni narod da ne zaborave. Slava herojima koji su pali u cerskoj bici i u celom I svetskom ratu!

CANE

pre 9 godina

Ponosimo se svojom istorijom i slavnim precima. Slava im sto padose za Srbiju, a mi danas moramo uciniti sve da nasa otadzbina postane snazna i prosperitetna!

dinosaurus

pre 9 godina

Srpski narod je ponosan na svoje pretke koji su ucestvovali u Cerskoj bici, takodje je i srpska vlada to pokazala prigodnim obelezavanjem stogodisnjice ove bitke i secanjem na vojvodu Stepu Stepanovica kao komandanta srpske vojske u pobedi nad nadmocnijom Austrougarskom.

Tretman

pre 9 godina

Tokom vojevanja na Ceru srpski vojnik je pokazao nadcovecansko drzanje i moral. Iako su austrougari cinili zlocine nad civilima i kao razglednice slali svojim porodicama, srpski vojnici su zajedno sa austrougarskim zarobljenicima delili poslednje parce hleba.

oblak

pre 9 godina

Kao sto smo mogli videti, stogodisnjici obelezavanja Cerske bitke, osim premijera Vucica, prisustvovali su i ostali clanovi vlade Srbije, kao i premijer Republike Srpske, Dodik, sto redstavlja dobar gest ukazivanja postovanja kako pobedi srpske vojske tako i davanje pomena srpskoj vojsci i njenom vojvodi Stepi Stepanovicu, koja je dala zivot za svoju zemlju i buduca pokoljenja, i to ne treba zaboraviti.

marijaR

pre 9 godina

Srbija uvek treba da obelezava istorijske dogadjaje u kojima je pokazala svoju hrabrost i pobedu, kao i casne poraze, poput obelezavanja stogodisnjice bitke na Ceru, gde je nasa vojska pod komandom vojvode Stepe Stepanovica izvojevala pobedu nad Austrougarskom. Vlada Srbije na celu sa premijerom Vucicem je svojim prisustvom ukazala postovanje povodom pobede srpske vojske.

goranO

pre 9 godina

Stogodisnjica Cerske bitke je obelezena na jedan primeren i prigodan nacin, Srbija ceni sve sto su njeni slavni preci ucinili u proslosti, i tezi ka daljem napretku.

munja

pre 9 godina

Slazem se sa premijerom Vucicem u konstataciji da je doslo pravo vreme da se od Srbije napravi zemlja vredna zivljenja, smatram da treba ispostovati slavne pretke na najbolji moguci nacin tako sto cemo ciniti samo ono sto je dobro za Srbiju.

nokat

pre 9 godina

Nasi preci koju su izgubili svoje zivote u Cerskoj bici nas obavezuju da se trudimo i pomognemo svojoj zemlji kako god to najbolje znamo i umemo, sada je pravi trenutak da se krene sa radom i da se situacija u Srbiji konacno popravi.

puska

pre 9 godina

Vek obelezavanja stogodisnjice Cerske bitke je obelezen na svecan i nacin kakav dolikuje ovakvim dogadjajima. Osim premijera Vucica i ostali clanovi vlade Srbije su obelezili vek bitke na Ceru sto predstavlja human i odgovoran stav prema srpskoj vojsi koja je ucestvovala u pomenutoj bici kao i njenom vojvodi Stepi Stepanovicu.

usisivac

pre 9 godina

Premijer Vucic je zajedno sa ostalim clanovima Vlade prisustvovao obelezavanju stogodisnjice Cerske bitke, ovo je bio veoma znacajan datum za Srbiju, sada treba nastaviti sa jos jacim i efikasnijim radom na oporavku i napretku nase zemlje.

Clipsy

pre 9 godina

I ova nasa trenutna borba za opstanak i oporavak Srbije je na neki nacin slicna Cerskoj. Sada se intelektom i politikom Srbija bori za sto bolje mesto u svetu, da bi se ekonomski oporavila i zaposlila svoju omladinu koja je zeljna da nesto stvori i konacno pocne da zivi od svog rada u Srbiji.

Besmrtnost

pre 9 godina

Da su "Vasa dela su besmrtna" kao sto pise na Tekerisu, potvrdjuje danasnji dogadjaj. Srbija je vecna dok su joj deca verna.

vetar

pre 9 godina

Srbija je drzava koja ima bogatu istoriju i slavnu proslost, heroje Cerske bitke treba pamtiti zauvek i raditi na poboljsanju nase zemlje i od nje naciniti zemlju u kojoj vredi ziveti, raditi i napredovati.

tetreb

pre 9 godina

Moramo da se borimo za pravu Srbiju. Tada su naši preci imali neprijatelja na bojnom polju, višestruko nadbrojnijeg, i za život i slobodu Srbije su ga pokorili. Mi danas imamo unutrašnje neprijatelje koje moramo nadmutriti pameću, stručnošću i radom za normalan život i uređenu Srbiju. Previše nam se dece i pameti rasulo po svetu u zadnjih 20 godina, napravimo sada Srbiju, dostojnu svojih predaka, u kojoj će se, u buduće, živeti sa ponosom.

tetreb

pre 9 godina

Moramo da se borimo za pravu Srbiju. Tada su naši preci imali neprijatelja na bojnom polju, višestruko nadbrojnijeg, i za život i slobodu Srbije su ga pokorili. Mi danas imamo unutrašnje neprijatelje koje moramo nadmutriti pameću, stručnošću i radom za normalan život i uređenu Srbiju. Previše nam se dece i pameti rasulo po svetu u zadnjih 20 godina, napravimo sada Srbiju, dostojnu svojih predaka, u kojoj će se, u buduće, živeti sa ponosom.