Nedelja, 17.08.2014.

12:45

Ukrajinska vojska ušla u Lugansk

Ukrajinska vojska zauzela je policijsku stanicu u Lugansku na istoku Ukrajine i na objektu policijske stanice podignuta je ukrajinska zastava.

Izvor: Tanjug

Ukrajinska vojska ušla u Lugansk IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

147 Komentari

Sortiraj po:

Bager

pre 9 godina

Ponavljate kao "mantru"ukrajinska vojska ušla u Lugansk,i to ne samo vi nego gotovo sva sredstva informiranja.Tvrdnja ne odgovara stvarnosti,borbe se još vode u naseljima oko Luganska.Imate danas mogućnost putem interneta sagledati svu surovost rata u Ukrajini.Budite pravi novinari.P

Orion

pre 9 godina

Da li se ljudi koji podrzavaju kijevsku huntu na vlasti osecaju glupo i naivno kad otkriju da je sve sto su juce procitali bila laz? I da su klicali propagandi... I tako i sutra ce citati da je Lugansk opkoljen a Donjeck potpuno blokiran, i poverace verujem...

bbking

pre 9 godina

razjasnite ovo>..Аваков сматра да је ултиматум покушај саморекламе лидера покрета, Дмитрија Јароша. Министар каже да је он преварио многе људе који су га слепо пратили у незаконитим војним одредима и гинули на југоистоку земље, „што не оправдава ниједан рат“. jel se on to ogradjuje od njih zbog zlocina koje cine il mi se samo cini

MoonDark

pre 9 godina

50-60 hiljada Ukrajinaca naoružanih teškim oružjem napada 10-15 hiljada Prorusa...i ovi drugi ih tuku skoro svuda.Puste ih da udju u dubinu,okruže ih i sprže.Otkud to?Evo u čemu je jačina prorusa i zašto se od bar milion vojnosposobnih bori tek 15tak hiljada.Za razliku od Ukrajinaca koji se nakon brze i slabe obuke upućuju u borbu prorusi su najveći deo vojnosposobnih uputili u Rusiju gde ih 3 meseca obučavaju instruktori njihovih specijalnih jedinica,oni su sada počeli da se vraćaju u Novorusiju...i to će se brzo osetiti,moje mišljenje je da će ukrajinska vojska jako loše proći.

ja

pre 9 godina

Meni je najjadnije ovo podizanje sopstvene zastave u sopstvenoj zemlji. Pa jel to znaci da do sad nije bilo njihovo ako su ga sad "osvojili" i "obelezili"?

moron

pre 9 godina

Komentatori, mislili onako ili ovako potpuno je svejedno? Ameri su uspeli da izazovu jos jedan slovenski bratoubilacki rat. Po brutalnosti daleko je nadmasio nedavni na ovim prostorima. Postigli su ono sto su hteli. I ne samo to vec su povecali nase tenzije i nejedinstvo u proruskoj i prozapadnoj orjentaciji. Zna se dobro kome to koristi.Zalosno i neshvatljivo posle svega sto nam se dogodilo i sto ovako sada zivimo.

dragance

pre 9 godina

Strašno kako navijate, a zaboravljate da je cela priča počela tako što Janukovič izračunao da SSP koji mu nudi EU nije povoljan za Ukrajnu. Onda su bili protesti, pa su neki snajperi pucali po demonstrantima na Majdanu, pa su Banderaši uleteli parlament i držali ga na nišanu dok se glasalo za Turčinova i Juščenka, pa je prvi zakon koji je parlament doneo bio o zabrani ruskog jezika i gašenju stranaka i parlamentarnih grupa po volji predsednika države (tada Turčinov).
Umesto da se civilizovano pregovara, Porošenko i Juščenoko su insistirali na borbama, čak i u reonu pada MH17, i to samo sa jednim ciljem - da budu zapisani u istoriji kao pobednici nad Putinom. Isto tako je i Sloba pobedio NATO, pa svi znamo šta se desilo.
Ukrajna, koja je i ovako zadužena, biće zatrpana kreditima, stalno će biti nestabilnosti na istoku i molim Boga da se pro-rusi ne okrenu terorizmu.
Da je bilo razuma, ovo je moglo da bude gotovo pre 6 meseci. Ovako - tuga.
A Putin? Njemu je bio cilj Krim, ne Donbas i Luganjsk. On sad na Krimu pijucka viski, mazi mladu gimnastičarku i razmišlja kako će da pobedi na parlamentarnim izborima u Ukrajni za 4 godine

klosar72

pre 9 godina

Vrisnuše ovdašnji rusofili ko Damjanov zelenko...

Noćas će biti zabeležena ogromna potrošnja sredstava za smirenje.

Čekam da čujem Nadu Macuru kako će da objasni ovaj fenomen.

Payko

pre 9 godina

Ovaaj,nisam baš upućen,ali sa svežih snimaka sa neta na zgradi je neka šarena zastava,ali znam da je Ukrajinska plavo-žuta. Jel to zastava Luganska?

Mujo11

pre 9 godina

Ukrajinska vojska ušla u Lugansk

Ja ne znam dal je usla ili ne Ukrajinska vojska u Lugansk! Ali jednu stvar znam da Ukrajina je ipak velika drzava(vise od 45 miliona stanovnika), ima vojsku, narod voli svoju drzavu i bori za svoju drzavu! Ukrajina ima i puno podrsku EU, SAD i NATO...!
Ukrajina je tvrd orah za Rusiju!

Шумадинац

pre 9 godina

А чему у словенским државама иначе служи војска? Да на неком "Црвеном тргу" сваке године виче "ура" и брани "презиђента" или да са пушком у руци стане испред куће последњег свог сиромаха, коју душмани пале? Другим речима, јесу ли војска или партијска жандармерија? Мислим да "гаспађина" Путина чека време тешких одлука.

DUSAN LUNGINOVIC

pre 9 godina

Uocite razliku
komentatori, zasto uporedjujete Yugoslaviju I Ukrajinu ? to je ogromna razlika, U Yugolsaviji postojao je parvni osnov za sve sto se desavalo koji su napravili pravni komunisti I Tito u nameri da uniste tu zemlju a uz pomoc Rusa I KGB-a od 1935 god. pa sve dok agenti KGB-a nisu pali kao Genser I jos neki. Isto je bilo sredjeno sve I sa Srbijom. Rusiji je bio potreban rat u Srbiji da bi imali medjunarodno pokrice za ponovnu okupaciju I povracaj Ukrajine u SSSR. SRBI BUDITE PAMETNI, PRVO UCITE CITAJTE DA NE BI OPET PROSLI KAO U ISTORIJI.Uostalom zar Drugi SV.Rat nije poceo sa napadom Hitlera na Poljsku I Ruskim napadom na Istok Poljske. Ne zaboravite 20 000 poljskih oficira ubijenih od strane Rusa-Sovjeta metkom u potiljak.

drago

pre 9 godina

Joj kad presuše grantovi kako ima ovi natoljubci da ispare kao magla u podne ha ha.Imperija je na konopcima.Dole imperijalistički plaćenici!

Beogradjanin

pre 9 godina

Evo o ulasku u Lugansk:

15.10 The "self-defense militia" in the city of Krasnodon in the Lugansk region has shot down two Ukrainian Su-25 strike aircraft, Itar-Tass reported.

“Both pilots have ejected and are being searched for right now. There will be a video report of the downed airplanes’ posted on the web soon,” the press center said in a statement.

Deki

pre 9 godina

Sto se tice konkretno te Policijske stanice ,ona je dans opet od 15 casova u uokama Narodnog Opločenija ,ne znam kakvog uticaja na desavanju na forntu imaju ovi natpisi ali Lugansk je cvrsto u rukama Opločenija ...

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@wes

To da se vi i mi nalazimo na razlicitim stranama to je valjda jasno svima i najnaivnijima. Da ne bi Vi ubedjivali vecinu od nas, a da ja ne bi Vas pokusao da ubedjujem u nesto sto ne zelite da pruhvatite, hajde da Vam ponudim jedan tudj tekst, iz zemlje koja je tradicionalno antiruska i ako hocete i antisrpska, pa da procitate kako oni ocenjuju neke Vase stavove. Evo Vam link: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11025137/Ukraine-crisis-the-neo-Nazi-brigade-fighting-pro-Russian-separatists.html

U jednom ste Vi aposlutno u pravu - to nisu fasisti, vec nacisti. A ko je bio Janukovic, ciji covek, ko mu je bio ministar ovoga i onoga, ko je stekao najvece bogatstvo uz pomoc tog istog Janukovica - to je lako proveriti sto bi Vase sve tvrdnje opovrglo.

Bošnjo

pre 9 godina

Ovi koji omalovažavaju Ukrajinu i njihovu vojsku koja na sasvim legitiman način želi da povrati suverenitet na cijeloj svojoj teritoriji moram im samo napomenuti da su Ukrajinci uspjeli povratiti 80% teritorije koju su bili kontrolisali Ruski okupatori u Istočnoj Ukrajini i od deset većih gradova osam,ostao im je samo Donjeck i Lugansk! Toliko o nesposobnim Ukrajincima.

wes

pre 9 godina

Господо, ти Руси који тамо живе, а има их једно 15 милиона, живе ту вековима. Шта треба, да ћуте и да доживе оно што су доживели Срби у Хрватској? То је та релација, Украјинци су Русима исто што и усташе нама Србима. (Владимир, 17. avgust 2014 15:40)
---
Vladimire dezinformiraš. Rusa u cijeloj Ukrajini ima 8.300 000, a ne 15 milijuna. Jedino područje u Ukrajini gdje su Rusi u natpolovičnoj većini je Krim, a i ta je većina postignuta Staljinovim progonima Tatara u Sibir.

Što se tiče Drugog svjetskog rata, Ukrajinci su narod koji je najviše stradao od fašističke ruke, jer ih je ubijeno oko 10 milijuna, dok je svih Sovjeta stradalo 20 milijuna. Zato je smiješno čitati po portalima da su Putinovog vazala Janukovića smijenili fašisti.

Kijevljani su mjesecima demonstrirali protiv Janukovića, a na vrhuncu demonstracija se okupljalo i po 300 000 Kijevljana. Zato je tužno narod koji je najviše stradao od fašista proglašavati fašističkim i to samo zato jer je Janukovič pobjegao u Rusiju. Inače, Desni sektor je na zadnjim izborima dobio 2,5 posto glasova.

Legionar

pre 9 godina

(CTOJAH, 17. avgust 2014 15:27)
Ne znam gde si pokupio ove neistine, posebno kada je u pitanju jedinica Oskara Dirlevengera. Jedina ruska formacija koja se borila protiv Staljina je bila RONA.
A mogu li da pitam sta sa UNA-UNSO? Sa fasistima posle drugog rata. Ruse mozes za svasta da optuzis, ali za fasizam ne.

lud_zbunjen

pre 9 godina

Ajde budite malo objektivni, ako objavite izjavu Ukrajine, onda objavite izjavu i Novorusije. izjave su kontradiktorne pa nek citaoci zakljuce koja je istinita.

Zal

pre 9 godina

(Marija, 17. avgust 2014 12:52)
Јел то твој ЦИА фашисоидни начин да компензујеш Крим? Пече ли, пече...

trajkoni

pre 9 godina

Jedan polumilionski grad ne mozes zauzeti preko noci. Stavise ovde ce UKR vojska naici na najveci otpor do sada. Kako su Rusi prosli u Groznom (sa mnogo vise operativne tehnike od ukr), koliko se Asad bori za Homs, Alep i druge gradove?? Ukri imaju dve opcije - sravniti grad sa zemljom, okruziti ga i blokirati. U svakom slucaju drugi nece stajati sa strane i gledati. Ukr vojni i politicki vrh je jedan veliki cirkus, to se vidi i na slici. Udju u prazan grad i dovedu jedan vod vojnika opremljenih skupom zapadnjackom opremom te prodaju maglu svom stanovnistvu

no passaran

pre 9 godina

Каква безочна лаж и пропаганда која само служи да подигне морал код укра... Па укри се већ месецима налазе на периферији Луганска и не мрдају одатле, ето данас су успели да на периферији града заузму једну полицијску станицу и то је ударна вест и бомба као да су већ ослободили Луганск? е па укри што се тиче Луганска много ћете крви морати да пролијете да би сте га евентуално освојили ,уосталом сваког кога занима има на многим другим медијима реално извештавање на фронту па нека свако ко сумња у истинитост мојих речи оде и нека провери, истина је једна која каже да се тренутно жестоке борбе воде на периферији овога града и да хунта свакодневно трпи велике губитке ,ово је иста новинарска патка из пучистичке кухиње, као и она када је пре неколико дана објављена вест да је Доњецк у окружењу и да је блокиран што наравно нема везе са истином,заправо онога тренутка када су укри ушли у град(Красни Луч)изненада су се појавиле и снаге самоодбране и жестоко узвратиле и натерале Укре да се врате на почетне позиције,ови пучисти су заиста навикли да лажу за медаљу и да користе пропаганду на којој би им и Гебелс позавидео,а домаћи русофоби и англофили су се након ове вести понадали и порадовали као да је пао сам Луганск... е па тај филм нећете скоро да гледате у то будите убеђени !!!

Саша Виславски

pre 9 godina

Украјинске снаге су у последња 24 сата продрле у Луганск и освојиле насеља на северу града Велика и Мала Вегунка те железничку станицу Луханск Север и насеље уз станицу. На југу града су снаге војске напредовале из правца аеродрома и освојиле Лењински дисктрикт и насеље Тарас Шевченко, те Клиничко болнички центар Луханск,и дошле на 3.5 км од самог центра града. У акцији учествују 101.Бригада ВУ Днипро и 217.Бригада ВУ Запорожје,те батаљони Националне гарде Донбас 3,Луханск и Житомир.

CTOJAH

pre 9 godina

@Legionar

Добровольческий полк СС «Варяг»
1-я русская национальная бригада СС «Дружина»
Русская освободительная армия (РОА)
15-й казачий кавалерийский корпус СС
29-я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1-я русская)
30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская)
36-я гренадерская дивизия СС «Дирлевангер»
Боевая группа «Идель-Урал»
Средняя Азия

Miloš

pre 9 godina

Исто као са Крајином. Тада били Слоба и остали а сада Путин и остали....а на крају испаштају учесници и цивили, остају трагедије и трауме. Политичари се на крају рукују уз посредство оних којих су их и завадили, смешкају се, само што не кажу 'јбг играли се мало рата,било па прошло'.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Dobro to, nego sta bi sa istragom o MH17 i snajperistima na Majdanu? I jedno i drugo su strasni zlocini i kod oba je bilo podmetanja Rusiji, uvedene sankcije zbog "rusenja civilnog aviona" a sad tisina, a sankcije naravno ostale!

Manite se vi emocija "KGB ovo, Rusi ono!" (na sta naravno imate pravo!) nego pokazite cinjenice, od prilike to vazi cak i u Hagu. Pocnite da se pripremate na vreme jer vam tamo to nece pomoci.

Todor

pre 9 godina

Lugansk ne bi nikad pao da su im ,,naši" političari- vladari zemlje i neba objasnili na primeru KiM kako se i zašto (zarad EU ???) uspostavljaju integrisane granice.

super upucen

pre 9 godina

@Nalazi se 11 km od centra grada, kao kad bi neko zauzeo Kaludjericu i hvalio se evo pocele su ulicne borbe u Bg.
(upucen, 17. avgust 2014 13:32)

Ja bih sa baterijom haubica sa Kaludjerice sravnio ceo krug dvojke sa zemljom.

obican covek

pre 9 godina

Koji su pacenici ovi ljudi sto tako vatreno bodre silom dovedenuvladu iz Kijeva i sa takvim odusevljenjem TOLIKO MRZE i likuju prema ljudima koji imaju suprotno misljenje od njih. Nije ni cudo sto smo imali cetnike i partizane nije ni cudo sto imamo delije i grobare ili ds i sns ili spo i sps pa nama je u genomu da se mrzimo medjusobno sreca te smo , a vidim da nas je vecina, izbacili tu zicu zla zavisti podlosti i mrznje prema bliznjem svom. Nadam se da ce i oni uvideti da grese. Pozdrav za sve. :)

mario

pre 9 godina

(Бојан Илић, 17. avgust 2014 14:59) Kojih realnih?Da budemo ruska gubernija,a onaj je iz HR kao što sam ja iz Zanzibara.
Naravno Putim ih je navukao,a sada ih ostavio na cjedilu ništa novo od Rusa.

Mihailo

pre 9 godina

Добровольческий полк СС «Варяг»
1-я русская национальная бригада СС «Дружина»
Русская освободительная армия (РОА)
15-й казачий кавалерийский корпус СС
29-я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1-я русская)
30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская)
36-я гренадерская дивизия СС «Дирлевангер»
Боевая группа «Идель-Урал»
Средняя Азия
(CTOJAH, 17. avgust 2014 15:27)

I? Šta hoćeš da kažeš? Da je i među Rusima bilo izdajnika i svakojakog ljudskog šljama tokom Velikog otadžbinskog rata? Stvarno revolucionarno otkriće.

čika Velja

pre 9 godina

Svaka čast! Na početku sam mislio da su ukrajinci mala deca u odnosu na ruse, ali ako ovim tempom produže uskoro i Krim im nije "nemoguća misija".
(bobo mk, 17. avgust 2014 15:17)

U pravu si bobo mk! Misljenje ti je na mestu. Ukrajinci i jesu mala deca za Ruse. Pa vidis koliko dugo se mlati citava ukrajinska vojska za "šačicom jada" od najobicnijeg naroda. A sto se tice Krima, to je sada teritorija Rusije tako da Ukrajinci ne mogu, a i nemaju pravo po medjunarodnim pravima da narusavaju teritorijalni integritet Rusije. U ostalom, to najbolje mogu kauboji da ti objasne na primeru Kosova. Krim je Ukrajina koliko i Kosovo Srbija!
E sad, sto Ukrajinci ne pokazu taj ruski borbeni konvoj koji su unistili i zasto ne pokazu nesto od "sveze" ruske opreme, tj. zasto ne zarobe!? Pa zato sto ni nema toga!
Koliko vidim, EU je vec smorena Ukrajinom. Ukrajinska kriza je nanela vecu stetu EU, nego Rusiji, tako da mislim da ce polako EU da otkaci UKR. Samo me zanima sta ce sada, kada UKR vlast ima kontrolu nad celom svojom teritorijom, da smisle kauboji!?? Kako dalje stetiti Rusiji?

Piroćanac

pre 9 godina

Zastava je istaknuta na policijskoj stanici u mestu koje se ne može čak nazvati ni predgrađem Luganska. Kao recimo da su ušli u Meljak a vi napisali da je 'pao Beograd'. Istine radi, ni sami Ukrajinci ne tvrde ovo što 'prenose' naši mediji.

Владимир

pre 9 godina

Читам ове коментаре и не могу да верујем колико злурадости код наших људи. Наравно да сам уз браћу Русе и жалим све невине жртве. Заборавили сте фашисте са мајдана, ко их је и где обучавао. Господо, ти Руси који тамо живе, а има их једно 15 милиона, живе ту вековима. Шта треба, да ћуте и да доживе оно што су доживели Срби у Хрватској? То је та релација, Украјинци су Русима исто што и усташе нама Србима. Ко ишта зна о Другом светском рату знаће о чему се овде ради.

bobo mk

pre 9 godina

Svaka čast! Na početku sam mislio da su ukrajinci mala deca u odnosu na ruse, ali ako ovim tempom produže uskoro i Krim im nije "nemoguća misija".

anti-komunnnista

pre 9 godina

Crna majica, izmisljena funkcija, podrska zapada = fasista
(HejDzo, 17. avgust 2014 12:53)

Crvena majca,fukcija nasledjena od predaka,podrska ruja = Kumunjara (bezanija)
Svaka cast braci Ukraincima iz dana u dan dokazuju koliko su zapravo ove ruje male,odnosno koliko su smesni ovi nasi sto misle da su rusi neki faktor.
Zivela pobeda nad fasistickim okupatorom koji zeli da porobi pola ukrajne!

Nebojsa

pre 9 godina

Bravo ukrajinci..tako se bori za svoju drzavu,na pocetku obog sukoba sam rekao da ovi pobunjenci i placenici iz rusije nece imati moral za rat kao ukrajinci koji brane svoju drzavu od rasturanja...velik ste narod nedaj te se,cijeli slobodni svjet je uz vas osim rusije koja je pod diktaturom covjeka s opasnim namjerama,naravno jos jedan narod je uz imperijalnu rusiju,a protiv ukraijne,a zasto,sta ste im skrivili,to samo oni znaju...sretno,oluja nad ukraijnom..
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (hr, 17. avgust 2014 13:02)

Ko o cemu Hrvati o Oluji sa svom mogucom gordoscu. A ista ta Oluja je Hagu okarakterisana kao zlocinacka akcija. Ili brat Hrvat nije informisan o tome.

Бојан Илић

pre 9 godina

UKR vojska po peti jubilarni put osvaja Lugansk,da nije tužno bilo bi smiješno. Očito da im jako loše ide kad moraju ovoliko lagati.Već mi ih je pomalo i žao.
(from_HR, 17. avgust 2014 14:43)

Bravo komsija!
Nevezano za vest, drago mi je da ima realnih i kod vas!:-)

racerx

pre 9 godina

Imate gMpas, ukucajte "Bolshaya Vergunka", kada se pozicionirate na Lughansk, izbacice vam koji je to deo, to je skroz na severoistoku samog grada, jer je to prvi iole gusce naseljen stambeni kvart na obodu grada. Svaki sledeci ce da bude sve neuporedivo teze da osvoje. Ja uopste ne dovodim u pitanje da ce oba grada da padnu u jednom momentu, ako se RUsija ne umesa, a da li ce da se umesa verujem da zna samo Putin licno, ali hocu da istaknem da ce se oba grada natopiti sa isuvise krvi i da narednih 25 godina tu nema nikakvog suzivota izmedju Rusa i Ukrajinaca, nesto kao sto je bilo izmedju nas i Hrvata (tek sada je krenulo da se smiruje polako). Plus ja verujem dobro da se Putin ne brine toliko oko zapada, jer zapad moze samo da gleda ako bi Rusi uleteli, vec se mnogo vise brine oko toga da ako uleti u Ukr ima totalnu podrsku Rusa i spremnost da zarad nacionalnih interesa prodju kroz 5-10 godina stopiranja rasta standarda, ili pada standarda! Mislim da on trenutno ceka da se stvori ta kriticna masa u narodu, koja ce da ga pritisne da intervenise zbog stradanja njihovih sunarodnika u Ukr, jer ko misli da ce da se sve ovo zavrsi tako sto ce RUsi na istoku Ukr da izginu i da budu proterani, a onda NATO za 5 godina da postavi rakete u Ukr. taj je naivan. Rusi bi komotno mogli odmah da im daju sve do Urala, posto u tom slucaju ne bi mogli nista da brane do onde, ima ovde da bude jos nekoliko preokreta.

osmiputnik

pre 9 godina

@crni
Jesu li i siptari borci za slobodu i pravdu kada su na silu zauzeli kosovo, otimali ljude i vadili im organe, pravili sacekuse i ubijali srpsku policiju u pristini, a mi i nasa vojska smo fasisti jer smo branili ono sto je nase... daleko ces ti da doguras ako imas takvo misljenje, u ovom slucaju nato se umesao u rat samo da bi postavio raketni stit u ukarjni i imao kontrolu na granici sa rusijom.

brat Djura

pre 9 godina

Ukrajinci su jedini narod koji zapravo brane svoju zemlju a nazivaju ih fasistma ,a ruse koji su silom zauzeli Krim,ispadose borci za slobodu i pravdu......komedija
(crni, 17. avgust 2014 13:47)
Moze tako, a moze i ovako:
Saka hohstaplera sa Majdana uzurpirala vlast u Ukrajini i tebi su legitimni, a legitimna volja zitelja Krima, iskazana na referendumu otimacina. Naravno nije istina ni jedno ni drugo, ali imamo mi i previse svojih problema, da bi njihovu brigu brinuli. Samo da molimo Boga da se to zlo ne prosiri.

INFORMBIRO

pre 9 godina

Prvo da vidimo sta se stvarno desilo, drugo zna se sta je osvajanje grada, trece i da je tacno rat nije gotov.

Dosta podvriskivanja, da su Ukri neka sila, ovo bi bilo gotovo na prolece....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sone, 17. avgust 2014 13:48)

A sto ste rusofili poceli zadnjih dana da Ukrajince zovete Ukri?
Skoro svi rusofili na srpskim forumima su poceli da koriste rec Ukri.
Jel ih tako zovu nacaLjnik KGB i GRU za Srbiju tovarish Leonid Restnjikov i devocka Guskova pa ste i vi poceli tako da ih zovete ,jel vam stiglo naredjenje od nacaLjnika i devocke da ukrajince zovete Ukri?

Rusofili, na srpskom jeziku narod Ukrajine se zovu Ukrajinci , mi ne pricamo po Srbiji KGB i NKVD jezik da nazivamo narod Ukrajine Ukrima.

Rusofili, KGB i NKVD su gotovi, zavrsi cin ove lose drame i rezije KGB-a ce biti na Crvenom trgu u Moskvi za par nedelja/meseci.

Srdjina skola

pre 9 godina

Rezimska armija je probala da se probije sa aerodroma u selo Novosvitka 15-20 km juzno od Luganska , kolona je poklopljena VBR-ovima i snimci izgorele tehnike i ljudi su strasni , Lugansk mogu da vide samo na TV-u a nivo rezimske propagande je takav da svaki drugi video na YT na kom rezimski vojnici govore pokazuje jad i bedu propagande UKR rezima. Oni kazu par stotina mrtvih a vojnici sa terena govore o hiljadama i hiljadama , rezim prica o napredovanju a vojnici sa terena o katastrofi i izdaji , rezim prica o virtuelnim pobedama dok je rezimska armija u tzv juznom kotlu pretrpela najveci poraz racunajuci sve konvencijalne armije od Sadama 1991 i armija UKR rezima je izgubila 150 km granice ,stotine oklopnih vozila i hiljade vojnika i snimke poraza iz juznog kotla su preplavile net.
1.Rezimska bomba - Opkoljen Donjeck ! Na kraju pojeo vuk magarca , Novorusi ocistili put ka Lugansku i juce izasli na jos jedan granicni prelaz juzno od Donjecka. Mediji su naravno preneli laz Kijeva pa onda pojeo vuk magarca u vezi virtuelnog opkoljavanja
2. Rezimska bomba - Opkoljen Lugansk ! Naravno pojeo vuk magarca , Novorusi sa tri strane kontrolisu drumove ka Lugansku
3. Rezimska bomba - virtuelni ulazak u Lugansk , pun net videa sprzene kolone , direktno u kijevski dnevnik se ukljucuje komandir iz kolone koja je " usla u Lugansk " i govori da su razbijeni u selu 15-20 km juzno i moli pomoc dok citave jedinice pretrcavaju ponovo u Rusiju da spasu zivu glavu

eliot nes

pre 9 godina

crni
e moj crni pa zar nisi vec do sada shvatio da ukrajna nikada vise nece biti svoja kao ni jedna drzava bivse jugoslavije pa ukrajna ce preko noci biti zaduzena kao i svaka drzava bivse jugoslavije a njen narod go bos i gladan a tajkuni jos bogatiji i nijedna od njih nije svoja i ne moze nista samostalno da odlucuje a da nepita eu ili ameriku a sto se policiske stanice tice kada zauzmu glavnu policisku stanicu neka se jave ovako zauzeta pol. stan. moze biti u surcinu u beogradskoj varijanti i da li zas zasto su ukri popaljeni protiv rusa zbog 6 miliardi tona ako se tako meri ali cifra je tacna gasa iz skriljaca dabi ga zapad eksplatisao toliko o brizi za narod i ukrajnu sve ovo sto ih je zapad napujdao bilo ko da pobedi narod tj ukrainski buduci robovi ce iz svojih dzepova da poprave i da plate i to iz svojih vec sada praznih dzepova nece to nista platiti i popraviti ni zapad ni tajkuni oni ce biti jos bogatiji veruj mi

Moje ime zvuči poznato

pre 9 godina

Komentari na B92 su kao navijači sa stadiona. Potpuno degutantno s obzirom da neki tamo ljudi ginu.

Najgori ljudi od svih su ovi što lepe epitete rusofili ili natofili. Sme li iko danas da ima mišljenje, a da ga ne ukalupe odmah da je ovaj ili onaj?

Vi što lepite te epitete svesno ili nesvesno delite ovu državu, kao što se podelila Ukraina i ne činite ništa dobro svojoj zemlji, naprotiv uništavate sebe mržnjom i udaljavate se od svojih sunarodnika. Setite se - Samo Sloga Srbina Spasava. Nije to slučajno izrečeno, to je istorijska pouka!

Malo stavite prst na čelo kada se umijete i kada vas prođe napaljenost sa kojom pišete komentare.

from_HR

pre 9 godina

UKR vojska po peti jubilarni put osvaja Lugansk,da nije tužno bilo bi smiješno. Očito da im jako loše ide kad moraju ovoliko lagati.
Već mi ih je pomalo i žao.

Zex

pre 9 godina

Da li vam ovaj porazlici na scenario RSK. Prvo podrska, kurazenje, logistika, pa onda cutanje, ledja i poraz.
Vec vidjeno.
Tuzno je zbog svakog metka, suze i zivota svakog iznad svega.
Sta ide onda, razmislite sami.
Da li se tada biti kraj, ili veliki pocetak.
Sloveni, braco, mislite svojom glavom o svojoj deci i budite ono sto jeste hriscani. Tada ce sve biti lako.

Zex

milinko

pre 9 godina

Po komentarima bih rekao da se sprema uvodjenje sankicja rusiji a botovi pokusavaju, kao navijanjem, da uticu na javno misljenje. Ako nisu botovi, onda bi trebalo da se zapitaju o svom mentalnom zdravlju, kad ljudi ginu a oni likuju, kao da je seoska utakmica

INFORMBIRO

pre 9 godina

Prvo da vidimo sta se stvarno desilo, drugo zna se sta je osvajanje grada, trece i da je tacno rat nije gotov.

Dosta podvriskivanja, da su Ukri neka sila, ovo bi bilo gotovo na prolece....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sone, 17. avgust 2014 13:48)

A sto ste rusofili poceli zadnjih dana da Ukrajince zovete Ukri?
Skoro svi rusofili na srpskim forumima su poceli da koriste rec Ukri.
Jel ih tako zovu nacaLjnik KGB i GRU za Srbiju tovarish Leonid Restnjikov i devocka Guskova pa ste i vi poceli tako da ih zovete ,jel vam stiglo naredjenje od nacaLjnika i devocke da ukrajince zovete Ukri?

Rusofili, na srpskom jeziku narod Ukrajine se zovu Ukrajinci , mi ne pricamo po Srbiji KGB i NKVD jezik da nazivamo narod Ukrajine Ukrima.

Rusofili, KGB i NKVD su gotovi, zavrsi cin ove lose drame i rezije KGB-a ce biti na Crvenom trgu u Moskvi za par nedelja/meseci.

prolaznik

pre 9 godina

Treba uvek govoriti istinu bez obzira koliko gorka bila.Npr.Ukrajina prizna za svokog dvog ubijenig vojnika i kaze broj..jutros je priznala prva daje oboren mig-29 pre Rusa.A vec mesec dana nije pogino jos ni jedan Rus toje cista laz i propaganda mene sramota ovde sto toliko lazu neznam kako je njima.A ukrajinci pokazuju rezultate za razliku od nji.

dositej

pre 9 godina

druze ne postoji velika rusija niti kako kazes mit o velikoj rusiji..rusija je vec veca od velike da ne kazem ogromna..ovo sto ubijaju ruse su kijevski rusi..u kijevu je nastala ruska nacija kao i crkva..nema tu bilo kakve polemike ili simpitija to su cinjenice..kijevski rusi su pod pritiscima ili iz materijalnih razloga pre koji vek prisli zapadu i tamo su ostali do danas..peace

kiza

pre 9 godina

Za ove sto uporno pisu o KGB-u, NKVD-u, itd. pa o cemu vi pricate? Da ruska tajna sluzba aktivno radi u Ukrajini? Pa naravno da radi (samo se sada zove FSB, ne KGB).
A vi ste toliko naivni pa mislite da CIA nema stotine stvojih ljudi tamo?
Zaboravili ste da je direktor CIA bio u Kijevu pre koji mesec, odmah nakon majdana? Sta je isao tamo, da razgleda znamenitosti?

Sve sto radi ukrajinska "vlada" je skuvano u CIA-e, i dnevne odluke se donose u Washington-u u sedistu CIA-e a ovi u Kijevu samo izvrsavaju.

Teretanac.com

pre 9 godina

Sad će u komentarima neko da napiše krenula je kontraofanziva sve do Kijeva i Lavova. Jeste, sutra malo. I ja sam za proruse ali ne živim u imaginarnom svetu u kojem su ovi heroji koji ne ginu a ovi padaju kao ptice(u isto vreme heroji stalno gube). Jedina šansa za ove ruske mučenike u Donbasu je ruska intervencija do koje neće doći. DNR i LNR R.I.P. niste imali sreće kao Krim.

niki

pre 9 godina

Pa pre mesec dana ste objavili da je Lugansk zauzet,i mala ispravka u nazivu ove vojske jer Ukrajina nema vise vojsku vec nacionalnu gardu koja je sastavljena od fasista i paravojnih Americkih placenika koje placaju oligarsi iz Ukrajine.A nije mi isto jasno kad je zadnjih dana 100 puta objavljeno da su Donjeck i Lugansk totalno opkoljeni kako bre ta Ruska tehnika i oruzje dolaze u te gradove.

lale

pre 9 godina

.. procitao sam par komentara pa ne mogu da poverujem kakva radost i odusevljenje .. moracu da citiram jednog jako starog Grka ( Platon ) .. " razumem decu koja se palse mraka, ali ne razumem odrasle koji se boje svetla " ..

Miki

pre 9 godina

Nalazi se 11 km od centra grada, kao kad bi neko zauzeo Kaludjericu i hvalio se evo pocele su ulicne borbe u Bg.
(upucen, 17. avgust 2014 13:32)

Mali Mokri Lugansk?
Kao da je neko zauzeo Kneževac, pa se hvali da je pred Kijevom.

sone

pre 9 godina

Prvo da vidimo sta se stvarno desilo, drugo zna se sta je osvajanje grada, trece i da je tacno rat nije gotov.

Dosta podvriskivanja, da su Ukri neka sila, ovo bi bilo gotovo na prolece....

Roza

pre 9 godina

Zaista neko cudno izvestavanje. Evo na ARD teletext citam kako neki kvazi ministar Klimkin neke kvazi drzave bivse USSR u Berlinu pada na kolena i moli EU i NATO za vojnu pomoc ( ni manje ni vise ), jer ako ta pomoc ne stigne "projekat Ukrajina" ce trajno biti zatvoren. Kad ono ovde veliki uspeh "ukrajinskih partijskih vojnih formacija". Isto ko 38' samo malo zapadnije, Bog vas mazo! Kamarad Goebels bi se ponosio vama! Keep the good work going...

mixfix

pre 9 godina

koliko je ovdje isfrustriranih ljudi da ne povjerujes, ljudi koji su nezadovoljni svojim zivotom pa im uspjeh ukrajinske armije donosi jedino kakvo takvo zadovoljstvo. Ovo je nevjerovatno, ovi komentari su za psihologa definitivno

x

pre 9 godina

Novi lider pobunjenika na istoku Ukrajine, Aleksandar Zakarčenko - koji je preuzeo funkciju premijera samoproglašene Narodne Republike Donjeck od Aleksandra Borodaja - rekao je kako se prema ukrajinskoj granici kreće ruska kolona od 150 vojnih vozila u pratnji 1 200 pripadnika vojnog osoblja.
Ne zna se jesu li izvjesili zastavu ni šta će tamo, ako je ukrajinska vojska u Lugansku :)Ma, sve vijesti iz Ukrajine su kao pramen magle, i jesu i nisu.

Deki

pre 9 godina

Radi se o policijskoj stanici na periferiji grada ,to je i navedeno u saopstenju Ukro Vojske ,nego je Tanjug iz samo njma znanih razloga to izostavio ,verovatno da podigne moral anglofilima....
Zadnja tamvanska stanica Moskve nije isto sto i Kremlj,a evo i orginalne vesti agencije AFP
---------------
Kiev. The Ukrainian army has entered the rebel-held city of Lugansk, taking control of a police station in its northeastern outskirts, a security spokesman said Sunday, AFP reported
"Yesterday, after a battle for... a residential district in Lugansk, the forces took control over the Zhovtnevy (district) police station building and raised the Ukrainian flag," said spokesman Andriy Lysenko.
--------------
Ukri su vec mesecima na periferiji Luganska ,ovo je beznacajno pomeranje fronta ....

legionarjso

pre 9 godina

Kako su se nalozili truli anglofili i njihovi prijatelji preko Drine,Marija,tj Jelena Milic,pravi zurku,sluzice se mekovi hamburgeri,svirace Dzejms Blant,a na video ekranima ce ici snimci bombardovanja SRJ radi shtimunga i golicanja izopacene maste.

miki

pre 9 godina

Posle Luganska PADA Krim. A vi rusofili umrite od muke. Valda ce te onda konacno da shvatite da je Rusija jedna obicna sprdnja. I da je njena moc otisla zajedno sa SSSR-om u istoriju.

aco

pre 9 godina

sto se lozite bre.lepo pise okruzna policiska stanica ko zna gde je to tacno na periferiji negde luganska ili je samo propaganda sta ste vi mislili da su ukri usli u sred luganska i zauzeli glavnu policisku stanicu i zavrsen posao.pa znateli koliko vremena i zrtava treba da padne da se osvoji jedan takav grad od 500000 zitelja.ne kazem da nije moguce ali to bi mnogo kostalo ukrajince a i sumnjam da bi rusi to dozvolili.

s.

pre 9 godina

Ma nisu, danas sam negde procitao da su prorusi unistili preko sto tenkova (unistili ih Srbi, narano), avione i helikoptere niko ni ne broji , kao i ljudske zrtve.
Pobunjenicima bas dobro ide, hteli bi da je tako rusoljubi iz Srbije, ali stvarnost, ih demantuje.
Bedak.

prolece za putina i rusiju

pre 9 godina

Ne sekirajte se, sada ce ovde gomila 'upucenih' da nam objasne da se ovo ne desava i kako su zapravo separatisti u ofanzivi i da sve to mozemo da to vidimo na sajtu "rusko prolece".

anonimus

pre 9 godina

Rusi nikad neće ući u Ukrajinu,mislim tim napraviti invaziju na ukrajinsku teritoriju i jedino kako će da pomažu separatistima je ilegalno prebacivanje oružja,paravojne vojske i dobrovoljaca...Ovakav slijed događaja je unaprijed dogovoren između Putina i zapada...Dobio si Krim,možeš još malo da dolijevaš ulje na vatru ali ćeš na kraju da se povučeš a separatisti ili će se predat ili izginut do posljednjeg...Ukrajina će u ovom konfliktu izaći kao pobjednik a Putin,kad mu je već stalo do Krima,nek začne sa ulaganjima ali prvo nek izgradi most ka Krimu da bi ljude koji tamo žive obezbjedio...Hoćete s Rusima,nek vas sad oni finansiraju...Njima se javite i za struju i vodu i sve druge stvari potrebne za život....

prolaznik

pre 9 godina

Slava Ukrajini i nenom stanivnustvu bez obzira na naciju.Ostanite tu gdeste radite svoju zemlju zivite u svom gradu.Vistevte tu vecina a lopovi koji su hteli da do ovog dodje i koji nisu zeleli prosirenu autonomiju pravac Rusija ako ima jos koja rupa il pravac Hag!!

Banja Luka

pre 9 godina

E vajni rusi... Koja ste vi sprdnja od drzave!
(gox, 17. avgust 2014 12:57)

Apsolutno tačno.
NATO je došao na granice Rusije.
Rusija se branila u Srbiji i dalje, ali sada je gotovo.

hr

pre 9 godina

Bravo ukrajinci..tako se bori za svoju drzavu,na pocetku obog sukoba sam rekao da ovi pobunjenci i placenici iz rusije nece imati moral za rat kao ukrajinci koji brane svoju drzavu od rasturanja...velik ste narod nedaj te se,cijeli slobodni svjet je uz vas osim rusije koja je pod diktaturom covjeka s opasnim namjerama,naravno jos jedan narod je uz imperijalnu rusiju,a protiv ukraijne,a zasto,sta ste im skrivili,to samo oni znaju...sretno,oluja nad ukraijnom..

Zoran

pre 9 godina

I jos jednom sve cestitke "velikom" komentatoru Lazanskom na njegove izjave sa pocetka sukoba. Covek nema pojma, moze u penziju ! Da se ne sramoti po medijima svojim neznanjem.

vreme je najbolji sudija

pre 9 godina

Sad ce se videti jel Putin drugi Milosevic? Zakuvaj i potpali pa ostavi narod na cedilu ili ovaj mozda ima srce da udje, zakjuča vrata, baci ključ, ugasi svetlo i drekne: Je li miševi jel ima neko nešto da pita!?!?!

Dejan

pre 9 godina

Nema ništa od ovoga. Danima ukrajincima loše ide, pa moraju zbog javnosti da ispaljuju ovakve bombastične vesti. Rusi su već ostvarili šta su hteli, Porošenko mora za pregovarački sto a da ne sme ni da spomene Krim.

crni

pre 9 godina

Ukrajinci su jedini narod koji zapravo brane svoju zemlju a nazivaju ih fasistma ,a ruse koji su silom zauzeli Krim,ispadose borci za slobodu i pravdu......komedija

janke

pre 9 godina

a gde su sva ona bajna mesta sto smo zadnjih mesec dana slusali da su zauzeti od strane ukrajinske vojske. A pa da sada su ponovo u rukama prorusa a ukrajinci u bezaniju uz ogromne ogromne gubitke. Tako je i sada, usli na periferiju grada do neke isturene policijske stanice i nakacili ukrajinsku zastavu da uslikaju za napaljene fasiste u Kijevu i sirom sveta a vec koliko sutra ce pisati kako su ih prorusi isprasili i da su skoro desetkovani. Sprdnja od ukrajinske drzave

upucen

pre 9 godina

Ovo je kompletna glupost i patka.U tom podrucju borbe se vode od pocetka sukoba.
Otvorite kartu i pogledajte severno od Luganska.Tamo su naselja Metalist i Velika Vergunka( u kojoj je ta navodno osvojena okruzna policijska stanica).
[link]http://www.dodaj.rs/f/2Y/gJ/4inhvd9l/krasnijar.jpg[/link]

Nalazi se 11 km od centra grada, kao kad bi neko zauzeo Kaludjericu i hvalio se evo pocele su ulicne borbe u Bg.

Deki

pre 9 godina

Molim sve komentatore ,da u Google maps ,potraze, Жовтневый район,Lugansk ,to ljuta periferija Luganska sa nekom lokalnom Policijkom stanicom ...
U tim predgradjima i naselju Metalist se vode borbe vec mesecima,a sam Lugansk je 100% u rukama Narodnog Opločenija .

forever alone

pre 9 godina

Eh, ja sam 93. godiste i ne secam se rata 91-95, ali je ovo nista za rat u Jugoslaviji kao da smo u 18tom veku bili. Cetiri godine rata preko 100 000 ljudi je izgubilo zivot i milione raseljenih, medju kojima sam na neki nacin i ja, 10 godina sankcija. Pa dobro je kako mi uopste i zivimo. Posle i Kosovska kriza 98, bombardovanje 99. Makedonska kriza 2001, nezavisnost CG, Kosmeta, mi smo prokleti!

Mare,NS

pre 9 godina

Ovo je jedno sesti put do sada,kako su ga zauzeli!Samo se jos cekaju dokazi o ovom uspehu,kao i o unistenom konvoju,oborenom civilnom avionu,snajperistima sa Majdana,spaleteljima zivih ljudi u Odesi...

Mare,NS

pre 9 godina

Ovo je jedno sesti put do sada,kako su ga zauzeli!Samo se jos cekaju dokazi o ovom uspehu,kao i o unistenom konvoju,oborenom civilnom avionu,snajperistima sa Majdana,spaleteljima zivih ljudi u Odesi...

lale

pre 9 godina

.. procitao sam par komentara pa ne mogu da poverujem kakva radost i odusevljenje .. moracu da citiram jednog jako starog Grka ( Platon ) .. " razumem decu koja se palse mraka, ali ne razumem odrasle koji se boje svetla " ..

niki

pre 9 godina

Pa pre mesec dana ste objavili da je Lugansk zauzet,i mala ispravka u nazivu ove vojske jer Ukrajina nema vise vojsku vec nacionalnu gardu koja je sastavljena od fasista i paravojnih Americkih placenika koje placaju oligarsi iz Ukrajine.A nije mi isto jasno kad je zadnjih dana 100 puta objavljeno da su Donjeck i Lugansk totalno opkoljeni kako bre ta Ruska tehnika i oruzje dolaze u te gradove.

lud_zbunjen

pre 9 godina

Ajde budite malo objektivni, ako objavite izjavu Ukrajine, onda objavite izjavu i Novorusije. izjave su kontradiktorne pa nek citaoci zakljuce koja je istinita.

dragance

pre 9 godina

Strašno kako navijate, a zaboravljate da je cela priča počela tako što Janukovič izračunao da SSP koji mu nudi EU nije povoljan za Ukrajnu. Onda su bili protesti, pa su neki snajperi pucali po demonstrantima na Majdanu, pa su Banderaši uleteli parlament i držali ga na nišanu dok se glasalo za Turčinova i Juščenka, pa je prvi zakon koji je parlament doneo bio o zabrani ruskog jezika i gašenju stranaka i parlamentarnih grupa po volji predsednika države (tada Turčinov).
Umesto da se civilizovano pregovara, Porošenko i Juščenoko su insistirali na borbama, čak i u reonu pada MH17, i to samo sa jednim ciljem - da budu zapisani u istoriji kao pobednici nad Putinom. Isto tako je i Sloba pobedio NATO, pa svi znamo šta se desilo.
Ukrajna, koja je i ovako zadužena, biće zatrpana kreditima, stalno će biti nestabilnosti na istoku i molim Boga da se pro-rusi ne okrenu terorizmu.
Da je bilo razuma, ovo je moglo da bude gotovo pre 6 meseci. Ovako - tuga.
A Putin? Njemu je bio cilj Krim, ne Donbas i Luganjsk. On sad na Krimu pijucka viski, mazi mladu gimnastičarku i razmišlja kako će da pobedi na parlamentarnim izborima u Ukrajni za 4 godine

Deki

pre 9 godina

Sto se tice konkretno te Policijske stanice ,ona je dans opet od 15 casova u uokama Narodnog Opločenija ,ne znam kakvog uticaja na desavanju na forntu imaju ovi natpisi ali Lugansk je cvrsto u rukama Opločenija ...

Mujo11

pre 9 godina

Ukrajinska vojska ušla u Lugansk

Ja ne znam dal je usla ili ne Ukrajinska vojska u Lugansk! Ali jednu stvar znam da Ukrajina je ipak velika drzava(vise od 45 miliona stanovnika), ima vojsku, narod voli svoju drzavu i bori za svoju drzavu! Ukrajina ima i puno podrsku EU, SAD i NATO...!
Ukrajina je tvrd orah za Rusiju!

Teretanac.com

pre 9 godina

Sad će u komentarima neko da napiše krenula je kontraofanziva sve do Kijeva i Lavova. Jeste, sutra malo. I ja sam za proruse ali ne živim u imaginarnom svetu u kojem su ovi heroji koji ne ginu a ovi padaju kao ptice(u isto vreme heroji stalno gube). Jedina šansa za ove ruske mučenike u Donbasu je ruska intervencija do koje neće doći. DNR i LNR R.I.P. niste imali sreće kao Krim.

wes

pre 9 godina

Господо, ти Руси који тамо живе, а има их једно 15 милиона, живе ту вековима. Шта треба, да ћуте и да доживе оно што су доживели Срби у Хрватској? То је та релација, Украјинци су Русима исто што и усташе нама Србима. (Владимир, 17. avgust 2014 15:40)
---
Vladimire dezinformiraš. Rusa u cijeloj Ukrajini ima 8.300 000, a ne 15 milijuna. Jedino područje u Ukrajini gdje su Rusi u natpolovičnoj većini je Krim, a i ta je većina postignuta Staljinovim progonima Tatara u Sibir.

Što se tiče Drugog svjetskog rata, Ukrajinci su narod koji je najviše stradao od fašističke ruke, jer ih je ubijeno oko 10 milijuna, dok je svih Sovjeta stradalo 20 milijuna. Zato je smiješno čitati po portalima da su Putinovog vazala Janukovića smijenili fašisti.

Kijevljani su mjesecima demonstrirali protiv Janukovića, a na vrhuncu demonstracija se okupljalo i po 300 000 Kijevljana. Zato je tužno narod koji je najviše stradao od fašista proglašavati fašističkim i to samo zato jer je Janukovič pobjegao u Rusiju. Inače, Desni sektor je na zadnjim izborima dobio 2,5 posto glasova.

Nebojsa

pre 9 godina

Bravo ukrajinci..tako se bori za svoju drzavu,na pocetku obog sukoba sam rekao da ovi pobunjenci i placenici iz rusije nece imati moral za rat kao ukrajinci koji brane svoju drzavu od rasturanja...velik ste narod nedaj te se,cijeli slobodni svjet je uz vas osim rusije koja je pod diktaturom covjeka s opasnim namjerama,naravno jos jedan narod je uz imperijalnu rusiju,a protiv ukraijne,a zasto,sta ste im skrivili,to samo oni znaju...sretno,oluja nad ukraijnom..
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (hr, 17. avgust 2014 13:02)

Ko o cemu Hrvati o Oluji sa svom mogucom gordoscu. A ista ta Oluja je Hagu okarakterisana kao zlocinacka akcija. Ili brat Hrvat nije informisan o tome.

hr

pre 9 godina

Bravo ukrajinci..tako se bori za svoju drzavu,na pocetku obog sukoba sam rekao da ovi pobunjenci i placenici iz rusije nece imati moral za rat kao ukrajinci koji brane svoju drzavu od rasturanja...velik ste narod nedaj te se,cijeli slobodni svjet je uz vas osim rusije koja je pod diktaturom covjeka s opasnim namjerama,naravno jos jedan narod je uz imperijalnu rusiju,a protiv ukraijne,a zasto,sta ste im skrivili,to samo oni znaju...sretno,oluja nad ukraijnom..

from_HR

pre 9 godina

UKR vojska po peti jubilarni put osvaja Lugansk,da nije tužno bilo bi smiješno. Očito da im jako loše ide kad moraju ovoliko lagati.
Već mi ih je pomalo i žao.

Deki

pre 9 godina

Radi se o policijskoj stanici na periferiji grada ,to je i navedeno u saopstenju Ukro Vojske ,nego je Tanjug iz samo njma znanih razloga to izostavio ,verovatno da podigne moral anglofilima....
Zadnja tamvanska stanica Moskve nije isto sto i Kremlj,a evo i orginalne vesti agencije AFP
---------------
Kiev. The Ukrainian army has entered the rebel-held city of Lugansk, taking control of a police station in its northeastern outskirts, a security spokesman said Sunday, AFP reported
"Yesterday, after a battle for... a residential district in Lugansk, the forces took control over the Zhovtnevy (district) police station building and raised the Ukrainian flag," said spokesman Andriy Lysenko.
--------------
Ukri su vec mesecima na periferiji Luganska ,ovo je beznacajno pomeranje fronta ....

Владимир

pre 9 godina

Читам ове коментаре и не могу да верујем колико злурадости код наших људи. Наравно да сам уз браћу Русе и жалим све невине жртве. Заборавили сте фашисте са мајдана, ко их је и где обучавао. Господо, ти Руси који тамо живе, а има их једно 15 милиона, живе ту вековима. Шта треба, да ћуте и да доживе оно што су доживели Срби у Хрватској? То је та релација, Украјинци су Русима исто што и усташе нама Србима. Ко ишта зна о Другом светском рату знаће о чему се овде ради.

Roza

pre 9 godina

Zaista neko cudno izvestavanje. Evo na ARD teletext citam kako neki kvazi ministar Klimkin neke kvazi drzave bivse USSR u Berlinu pada na kolena i moli EU i NATO za vojnu pomoc ( ni manje ni vise ), jer ako ta pomoc ne stigne "projekat Ukrajina" ce trajno biti zatvoren. Kad ono ovde veliki uspeh "ukrajinskih partijskih vojnih formacija". Isto ko 38' samo malo zapadnije, Bog vas mazo! Kamarad Goebels bi se ponosio vama! Keep the good work going...

Srdjina skola

pre 9 godina

Rezimska armija je probala da se probije sa aerodroma u selo Novosvitka 15-20 km juzno od Luganska , kolona je poklopljena VBR-ovima i snimci izgorele tehnike i ljudi su strasni , Lugansk mogu da vide samo na TV-u a nivo rezimske propagande je takav da svaki drugi video na YT na kom rezimski vojnici govore pokazuje jad i bedu propagande UKR rezima. Oni kazu par stotina mrtvih a vojnici sa terena govore o hiljadama i hiljadama , rezim prica o napredovanju a vojnici sa terena o katastrofi i izdaji , rezim prica o virtuelnim pobedama dok je rezimska armija u tzv juznom kotlu pretrpela najveci poraz racunajuci sve konvencijalne armije od Sadama 1991 i armija UKR rezima je izgubila 150 km granice ,stotine oklopnih vozila i hiljade vojnika i snimke poraza iz juznog kotla su preplavile net.
1.Rezimska bomba - Opkoljen Donjeck ! Na kraju pojeo vuk magarca , Novorusi ocistili put ka Lugansku i juce izasli na jos jedan granicni prelaz juzno od Donjecka. Mediji su naravno preneli laz Kijeva pa onda pojeo vuk magarca u vezi virtuelnog opkoljavanja
2. Rezimska bomba - Opkoljen Lugansk ! Naravno pojeo vuk magarca , Novorusi sa tri strane kontrolisu drumove ka Lugansku
3. Rezimska bomba - virtuelni ulazak u Lugansk , pun net videa sprzene kolone , direktno u kijevski dnevnik se ukljucuje komandir iz kolone koja je " usla u Lugansk " i govori da su razbijeni u selu 15-20 km juzno i moli pomoc dok citave jedinice pretrcavaju ponovo u Rusiju da spasu zivu glavu

upucen

pre 9 godina

Ovo je kompletna glupost i patka.U tom podrucju borbe se vode od pocetka sukoba.
Otvorite kartu i pogledajte severno od Luganska.Tamo su naselja Metalist i Velika Vergunka( u kojoj je ta navodno osvojena okruzna policijska stanica).
[link]http://www.dodaj.rs/f/2Y/gJ/4inhvd9l/krasnijar.jpg[/link]

Nalazi se 11 km od centra grada, kao kad bi neko zauzeo Kaludjericu i hvalio se evo pocele su ulicne borbe u Bg.

brat Djura

pre 9 godina

Ukrajinci su jedini narod koji zapravo brane svoju zemlju a nazivaju ih fasistma ,a ruse koji su silom zauzeli Krim,ispadose borci za slobodu i pravdu......komedija
(crni, 17. avgust 2014 13:47)
Moze tako, a moze i ovako:
Saka hohstaplera sa Majdana uzurpirala vlast u Ukrajini i tebi su legitimni, a legitimna volja zitelja Krima, iskazana na referendumu otimacina. Naravno nije istina ni jedno ni drugo, ali imamo mi i previse svojih problema, da bi njihovu brigu brinuli. Samo da molimo Boga da se to zlo ne prosiri.

Legionar

pre 9 godina

(CTOJAH, 17. avgust 2014 15:27)
Ne znam gde si pokupio ove neistine, posebno kada je u pitanju jedinica Oskara Dirlevengera. Jedina ruska formacija koja se borila protiv Staljina je bila RONA.
A mogu li da pitam sta sa UNA-UNSO? Sa fasistima posle drugog rata. Ruse mozes za svasta da optuzis, ali za fasizam ne.

forever alone

pre 9 godina

Eh, ja sam 93. godiste i ne secam se rata 91-95, ali je ovo nista za rat u Jugoslaviji kao da smo u 18tom veku bili. Cetiri godine rata preko 100 000 ljudi je izgubilo zivot i milione raseljenih, medju kojima sam na neki nacin i ja, 10 godina sankcija. Pa dobro je kako mi uopste i zivimo. Posle i Kosovska kriza 98, bombardovanje 99. Makedonska kriza 2001, nezavisnost CG, Kosmeta, mi smo prokleti!

drago

pre 9 godina

Joj kad presuše grantovi kako ima ovi natoljubci da ispare kao magla u podne ha ha.Imperija je na konopcima.Dole imperijalistički plaćenici!

legionarjso

pre 9 godina

Kako su se nalozili truli anglofili i njihovi prijatelji preko Drine,Marija,tj Jelena Milic,pravi zurku,sluzice se mekovi hamburgeri,svirace Dzejms Blant,a na video ekranima ce ici snimci bombardovanja SRJ radi shtimunga i golicanja izopacene maste.

Piroćanac

pre 9 godina

Zastava je istaknuta na policijskoj stanici u mestu koje se ne može čak nazvati ni predgrađem Luganska. Kao recimo da su ušli u Meljak a vi napisali da je 'pao Beograd'. Istine radi, ni sami Ukrajinci ne tvrde ovo što 'prenose' naši mediji.

Bošnjo

pre 9 godina

Ovi koji omalovažavaju Ukrajinu i njihovu vojsku koja na sasvim legitiman način želi da povrati suverenitet na cijeloj svojoj teritoriji moram im samo napomenuti da su Ukrajinci uspjeli povratiti 80% teritorije koju su bili kontrolisali Ruski okupatori u Istočnoj Ukrajini i od deset većih gradova osam,ostao im je samo Donjeck i Lugansk! Toliko o nesposobnim Ukrajincima.

prolece za putina i rusiju

pre 9 godina

Ne sekirajte se, sada ce ovde gomila 'upucenih' da nam objasne da se ovo ne desava i kako su zapravo separatisti u ofanzivi i da sve to mozemo da to vidimo na sajtu "rusko prolece".

no passaran

pre 9 godina

Каква безочна лаж и пропаганда која само служи да подигне морал код укра... Па укри се већ месецима налазе на периферији Луганска и не мрдају одатле, ето данас су успели да на периферији града заузму једну полицијску станицу и то је ударна вест и бомба као да су већ ослободили Луганск? е па укри што се тиче Луганска много ћете крви морати да пролијете да би сте га евентуално освојили ,уосталом сваког кога занима има на многим другим медијима реално извештавање на фронту па нека свако ко сумња у истинитост мојих речи оде и нека провери, истина је једна која каже да се тренутно жестоке борбе воде на периферији овога града и да хунта свакодневно трпи велике губитке ,ово је иста новинарска патка из пучистичке кухиње, као и она када је пре неколико дана објављена вест да је Доњецк у окружењу и да је блокиран што наравно нема везе са истином,заправо онога тренутка када су укри ушли у град(Красни Луч)изненада су се појавиле и снаге самоодбране и жестоко узвратиле и натерале Укре да се врате на почетне позиције,ови пучисти су заиста навикли да лажу за медаљу и да користе пропаганду на којој би им и Гебелс позавидео,а домаћи русофоби и англофили су се након ове вести понадали и порадовали као да је пао сам Луганск... е па тај филм нећете скоро да гледате у то будите убеђени !!!

Deki

pre 9 godina

Molim sve komentatore ,da u Google maps ,potraze, Жовтневый район,Lugansk ,to ljuta periferija Luganska sa nekom lokalnom Policijkom stanicom ...
U tim predgradjima i naselju Metalist se vode borbe vec mesecima,a sam Lugansk je 100% u rukama Narodnog Opločenija .

Бојан Илић

pre 9 godina

UKR vojska po peti jubilarni put osvaja Lugansk,da nije tužno bilo bi smiješno. Očito da im jako loše ide kad moraju ovoliko lagati.Već mi ih je pomalo i žao.
(from_HR, 17. avgust 2014 14:43)

Bravo komsija!
Nevezano za vest, drago mi je da ima realnih i kod vas!:-)

crni

pre 9 godina

Ukrajinci su jedini narod koji zapravo brane svoju zemlju a nazivaju ih fasistma ,a ruse koji su silom zauzeli Krim,ispadose borci za slobodu i pravdu......komedija

klosar72

pre 9 godina

Vrisnuše ovdašnji rusofili ko Damjanov zelenko...

Noćas će biti zabeležena ogromna potrošnja sredstava za smirenje.

Čekam da čujem Nadu Macuru kako će da objasni ovaj fenomen.

s.

pre 9 godina

Ma nisu, danas sam negde procitao da su prorusi unistili preko sto tenkova (unistili ih Srbi, narano), avione i helikoptere niko ni ne broji , kao i ljudske zrtve.
Pobunjenicima bas dobro ide, hteli bi da je tako rusoljubi iz Srbije, ali stvarnost, ih demantuje.
Bedak.

Beogradjanin

pre 9 godina

Evo o ulasku u Lugansk:

15.10 The "self-defense militia" in the city of Krasnodon in the Lugansk region has shot down two Ukrainian Su-25 strike aircraft, Itar-Tass reported.

“Both pilots have ejected and are being searched for right now. There will be a video report of the downed airplanes’ posted on the web soon,” the press center said in a statement.

Dejan

pre 9 godina

Nema ništa od ovoga. Danima ukrajincima loše ide, pa moraju zbog javnosti da ispaljuju ovakve bombastične vesti. Rusi su već ostvarili šta su hteli, Porošenko mora za pregovarački sto a da ne sme ni da spomene Krim.

čika Velja

pre 9 godina

Svaka čast! Na početku sam mislio da su ukrajinci mala deca u odnosu na ruse, ali ako ovim tempom produže uskoro i Krim im nije "nemoguća misija".
(bobo mk, 17. avgust 2014 15:17)

U pravu si bobo mk! Misljenje ti je na mestu. Ukrajinci i jesu mala deca za Ruse. Pa vidis koliko dugo se mlati citava ukrajinska vojska za "šačicom jada" od najobicnijeg naroda. A sto se tice Krima, to je sada teritorija Rusije tako da Ukrajinci ne mogu, a i nemaju pravo po medjunarodnim pravima da narusavaju teritorijalni integritet Rusije. U ostalom, to najbolje mogu kauboji da ti objasne na primeru Kosova. Krim je Ukrajina koliko i Kosovo Srbija!
E sad, sto Ukrajinci ne pokazu taj ruski borbeni konvoj koji su unistili i zasto ne pokazu nesto od "sveze" ruske opreme, tj. zasto ne zarobe!? Pa zato sto ni nema toga!
Koliko vidim, EU je vec smorena Ukrajinom. Ukrajinska kriza je nanela vecu stetu EU, nego Rusiji, tako da mislim da ce polako EU da otkaci UKR. Samo me zanima sta ce sada, kada UKR vlast ima kontrolu nad celom svojom teritorijom, da smisle kauboji!?? Kako dalje stetiti Rusiji?

Miloš

pre 9 godina

Исто као са Крајином. Тада били Слоба и остали а сада Путин и остали....а на крају испаштају учесници и цивили, остају трагедије и трауме. Политичари се на крају рукују уз посредство оних којих су их и завадили, смешкају се, само што не кажу 'јбг играли се мало рата,било па прошло'.

janke

pre 9 godina

a gde su sva ona bajna mesta sto smo zadnjih mesec dana slusali da su zauzeti od strane ukrajinske vojske. A pa da sada su ponovo u rukama prorusa a ukrajinci u bezaniju uz ogromne ogromne gubitke. Tako je i sada, usli na periferiju grada do neke isturene policijske stanice i nakacili ukrajinsku zastavu da uslikaju za napaljene fasiste u Kijevu i sirom sveta a vec koliko sutra ce pisati kako su ih prorusi isprasili i da su skoro desetkovani. Sprdnja od ukrajinske drzave

mixfix

pre 9 godina

koliko je ovdje isfrustriranih ljudi da ne povjerujes, ljudi koji su nezadovoljni svojim zivotom pa im uspjeh ukrajinske armije donosi jedino kakvo takvo zadovoljstvo. Ovo je nevjerovatno, ovi komentari su za psihologa definitivno

mario

pre 9 godina

(Бојан Илић, 17. avgust 2014 14:59) Kojih realnih?Da budemo ruska gubernija,a onaj je iz HR kao što sam ja iz Zanzibara.
Naravno Putim ih je navukao,a sada ih ostavio na cjedilu ništa novo od Rusa.

kiza

pre 9 godina

Za ove sto uporno pisu o KGB-u, NKVD-u, itd. pa o cemu vi pricate? Da ruska tajna sluzba aktivno radi u Ukrajini? Pa naravno da radi (samo se sada zove FSB, ne KGB).
A vi ste toliko naivni pa mislite da CIA nema stotine stvojih ljudi tamo?
Zaboravili ste da je direktor CIA bio u Kijevu pre koji mesec, odmah nakon majdana? Sta je isao tamo, da razgleda znamenitosti?

Sve sto radi ukrajinska "vlada" je skuvano u CIA-e, i dnevne odluke se donose u Washington-u u sedistu CIA-e a ovi u Kijevu samo izvrsavaju.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Dobro to, nego sta bi sa istragom o MH17 i snajperistima na Majdanu? I jedno i drugo su strasni zlocini i kod oba je bilo podmetanja Rusiji, uvedene sankcije zbog "rusenja civilnog aviona" a sad tisina, a sankcije naravno ostale!

Manite se vi emocija "KGB ovo, Rusi ono!" (na sta naravno imate pravo!) nego pokazite cinjenice, od prilike to vazi cak i u Hagu. Pocnite da se pripremate na vreme jer vam tamo to nece pomoci.

dositej

pre 9 godina

druze ne postoji velika rusija niti kako kazes mit o velikoj rusiji..rusija je vec veca od velike da ne kazem ogromna..ovo sto ubijaju ruse su kijevski rusi..u kijevu je nastala ruska nacija kao i crkva..nema tu bilo kakve polemike ili simpitija to su cinjenice..kijevski rusi su pod pritiscima ili iz materijalnih razloga pre koji vek prisli zapadu i tamo su ostali do danas..peace

eliot nes

pre 9 godina

crni
e moj crni pa zar nisi vec do sada shvatio da ukrajna nikada vise nece biti svoja kao ni jedna drzava bivse jugoslavije pa ukrajna ce preko noci biti zaduzena kao i svaka drzava bivse jugoslavije a njen narod go bos i gladan a tajkuni jos bogatiji i nijedna od njih nije svoja i ne moze nista samostalno da odlucuje a da nepita eu ili ameriku a sto se policiske stanice tice kada zauzmu glavnu policisku stanicu neka se jave ovako zauzeta pol. stan. moze biti u surcinu u beogradskoj varijanti i da li zas zasto su ukri popaljeni protiv rusa zbog 6 miliardi tona ako se tako meri ali cifra je tacna gasa iz skriljaca dabi ga zapad eksplatisao toliko o brizi za narod i ukrajnu sve ovo sto ih je zapad napujdao bilo ko da pobedi narod tj ukrainski buduci robovi ce iz svojih dzepova da poprave i da plate i to iz svojih vec sada praznih dzepova nece to nista platiti i popraviti ni zapad ni tajkuni oni ce biti jos bogatiji veruj mi

Mihailo

pre 9 godina

Добровольческий полк СС «Варяг»
1-я русская национальная бригада СС «Дружина»
Русская освободительная армия (РОА)
15-й казачий кавалерийский корпус СС
29-я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1-я русская)
30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская)
36-я гренадерская дивизия СС «Дирлевангер»
Боевая группа «Идель-Урал»
Средняя Азия
(CTOJAH, 17. avgust 2014 15:27)

I? Šta hoćeš da kažeš? Da je i među Rusima bilo izdajnika i svakojakog ljudskog šljama tokom Velikog otadžbinskog rata? Stvarno revolucionarno otkriće.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@wes

To da se vi i mi nalazimo na razlicitim stranama to je valjda jasno svima i najnaivnijima. Da ne bi Vi ubedjivali vecinu od nas, a da ja ne bi Vas pokusao da ubedjujem u nesto sto ne zelite da pruhvatite, hajde da Vam ponudim jedan tudj tekst, iz zemlje koja je tradicionalno antiruska i ako hocete i antisrpska, pa da procitate kako oni ocenjuju neke Vase stavove. Evo Vam link: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11025137/Ukraine-crisis-the-neo-Nazi-brigade-fighting-pro-Russian-separatists.html

U jednom ste Vi aposlutno u pravu - to nisu fasisti, vec nacisti. A ko je bio Janukovic, ciji covek, ko mu je bio ministar ovoga i onoga, ko je stekao najvece bogatstvo uz pomoc tog istog Janukovica - to je lako proveriti sto bi Vase sve tvrdnje opovrglo.

trajkoni

pre 9 godina

Jedan polumilionski grad ne mozes zauzeti preko noci. Stavise ovde ce UKR vojska naici na najveci otpor do sada. Kako su Rusi prosli u Groznom (sa mnogo vise operativne tehnike od ukr), koliko se Asad bori za Homs, Alep i druge gradove?? Ukri imaju dve opcije - sravniti grad sa zemljom, okruziti ga i blokirati. U svakom slucaju drugi nece stajati sa strane i gledati. Ukr vojni i politicki vrh je jedan veliki cirkus, to se vidi i na slici. Udju u prazan grad i dovedu jedan vod vojnika opremljenih skupom zapadnjackom opremom te prodaju maglu svom stanovnistvu

INFORMBIRO

pre 9 godina

Prvo da vidimo sta se stvarno desilo, drugo zna se sta je osvajanje grada, trece i da je tacno rat nije gotov.

Dosta podvriskivanja, da su Ukri neka sila, ovo bi bilo gotovo na prolece....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sone, 17. avgust 2014 13:48)

A sto ste rusofili poceli zadnjih dana da Ukrajince zovete Ukri?
Skoro svi rusofili na srpskim forumima su poceli da koriste rec Ukri.
Jel ih tako zovu nacaLjnik KGB i GRU za Srbiju tovarish Leonid Restnjikov i devocka Guskova pa ste i vi poceli tako da ih zovete ,jel vam stiglo naredjenje od nacaLjnika i devocke da ukrajince zovete Ukri?

Rusofili, na srpskom jeziku narod Ukrajine se zovu Ukrajinci , mi ne pricamo po Srbiji KGB i NKVD jezik da nazivamo narod Ukrajine Ukrima.

Rusofili, KGB i NKVD su gotovi, zavrsi cin ove lose drame i rezije KGB-a ce biti na Crvenom trgu u Moskvi za par nedelja/meseci.

obican covek

pre 9 godina

Koji su pacenici ovi ljudi sto tako vatreno bodre silom dovedenuvladu iz Kijeva i sa takvim odusevljenjem TOLIKO MRZE i likuju prema ljudima koji imaju suprotno misljenje od njih. Nije ni cudo sto smo imali cetnike i partizane nije ni cudo sto imamo delije i grobare ili ds i sns ili spo i sps pa nama je u genomu da se mrzimo medjusobno sreca te smo , a vidim da nas je vecina, izbacili tu zicu zla zavisti podlosti i mrznje prema bliznjem svom. Nadam se da ce i oni uvideti da grese. Pozdrav za sve. :)

DUSAN LUNGINOVIC

pre 9 godina

Uocite razliku
komentatori, zasto uporedjujete Yugoslaviju I Ukrajinu ? to je ogromna razlika, U Yugolsaviji postojao je parvni osnov za sve sto se desavalo koji su napravili pravni komunisti I Tito u nameri da uniste tu zemlju a uz pomoc Rusa I KGB-a od 1935 god. pa sve dok agenti KGB-a nisu pali kao Genser I jos neki. Isto je bilo sredjeno sve I sa Srbijom. Rusiji je bio potreban rat u Srbiji da bi imali medjunarodno pokrice za ponovnu okupaciju I povracaj Ukrajine u SSSR. SRBI BUDITE PAMETNI, PRVO UCITE CITAJTE DA NE BI OPET PROSLI KAO U ISTORIJI.Uostalom zar Drugi SV.Rat nije poceo sa napadom Hitlera na Poljsku I Ruskim napadom na Istok Poljske. Ne zaboravite 20 000 poljskih oficira ubijenih od strane Rusa-Sovjeta metkom u potiljak.

Zal

pre 9 godina

(Marija, 17. avgust 2014 12:52)
Јел то твој ЦИА фашисоидни начин да компензујеш Крим? Пече ли, пече...

super upucen

pre 9 godina

@Nalazi se 11 km od centra grada, kao kad bi neko zauzeo Kaludjericu i hvalio se evo pocele su ulicne borbe u Bg.
(upucen, 17. avgust 2014 13:32)

Ja bih sa baterijom haubica sa Kaludjerice sravnio ceo krug dvojke sa zemljom.

vreme je najbolji sudija

pre 9 godina

Sad ce se videti jel Putin drugi Milosevic? Zakuvaj i potpali pa ostavi narod na cedilu ili ovaj mozda ima srce da udje, zakjuča vrata, baci ključ, ugasi svetlo i drekne: Je li miševi jel ima neko nešto da pita!?!?!

racerx

pre 9 godina

Imate gMpas, ukucajte "Bolshaya Vergunka", kada se pozicionirate na Lughansk, izbacice vam koji je to deo, to je skroz na severoistoku samog grada, jer je to prvi iole gusce naseljen stambeni kvart na obodu grada. Svaki sledeci ce da bude sve neuporedivo teze da osvoje. Ja uopste ne dovodim u pitanje da ce oba grada da padnu u jednom momentu, ako se RUsija ne umesa, a da li ce da se umesa verujem da zna samo Putin licno, ali hocu da istaknem da ce se oba grada natopiti sa isuvise krvi i da narednih 25 godina tu nema nikakvog suzivota izmedju Rusa i Ukrajinaca, nesto kao sto je bilo izmedju nas i Hrvata (tek sada je krenulo da se smiruje polako). Plus ja verujem dobro da se Putin ne brine toliko oko zapada, jer zapad moze samo da gleda ako bi Rusi uleteli, vec se mnogo vise brine oko toga da ako uleti u Ukr ima totalnu podrsku Rusa i spremnost da zarad nacionalnih interesa prodju kroz 5-10 godina stopiranja rasta standarda, ili pada standarda! Mislim da on trenutno ceka da se stvori ta kriticna masa u narodu, koja ce da ga pritisne da intervenise zbog stradanja njihovih sunarodnika u Ukr, jer ko misli da ce da se sve ovo zavrsi tako sto ce RUsi na istoku Ukr da izginu i da budu proterani, a onda NATO za 5 godina da postavi rakete u Ukr. taj je naivan. Rusi bi komotno mogli odmah da im daju sve do Urala, posto u tom slucaju ne bi mogli nista da brane do onde, ima ovde da bude jos nekoliko preokreta.

moron

pre 9 godina

Komentatori, mislili onako ili ovako potpuno je svejedno? Ameri su uspeli da izazovu jos jedan slovenski bratoubilacki rat. Po brutalnosti daleko je nadmasio nedavni na ovim prostorima. Postigli su ono sto su hteli. I ne samo to vec su povecali nase tenzije i nejedinstvo u proruskoj i prozapadnoj orjentaciji. Zna se dobro kome to koristi.Zalosno i neshvatljivo posle svega sto nam se dogodilo i sto ovako sada zivimo.

Moje ime zvuči poznato

pre 9 godina

Komentari na B92 su kao navijači sa stadiona. Potpuno degutantno s obzirom da neki tamo ljudi ginu.

Najgori ljudi od svih su ovi što lepe epitete rusofili ili natofili. Sme li iko danas da ima mišljenje, a da ga ne ukalupe odmah da je ovaj ili onaj?

Vi što lepite te epitete svesno ili nesvesno delite ovu državu, kao što se podelila Ukraina i ne činite ništa dobro svojoj zemlji, naprotiv uništavate sebe mržnjom i udaljavate se od svojih sunarodnika. Setite se - Samo Sloga Srbina Spasava. Nije to slučajno izrečeno, to je istorijska pouka!

Malo stavite prst na čelo kada se umijete i kada vas prođe napaljenost sa kojom pišete komentare.

miki

pre 9 godina

Posle Luganska PADA Krim. A vi rusofili umrite od muke. Valda ce te onda konacno da shvatite da je Rusija jedna obicna sprdnja. I da je njena moc otisla zajedno sa SSSR-om u istoriju.

Banja Luka

pre 9 godina

E vajni rusi... Koja ste vi sprdnja od drzave!
(gox, 17. avgust 2014 12:57)

Apsolutno tačno.
NATO je došao na granice Rusije.
Rusija se branila u Srbiji i dalje, ali sada je gotovo.

Zoran

pre 9 godina

I jos jednom sve cestitke "velikom" komentatoru Lazanskom na njegove izjave sa pocetka sukoba. Covek nema pojma, moze u penziju ! Da se ne sramoti po medijima svojim neznanjem.

aco

pre 9 godina

sto se lozite bre.lepo pise okruzna policiska stanica ko zna gde je to tacno na periferiji negde luganska ili je samo propaganda sta ste vi mislili da su ukri usli u sred luganska i zauzeli glavnu policisku stanicu i zavrsen posao.pa znateli koliko vremena i zrtava treba da padne da se osvoji jedan takav grad od 500000 zitelja.ne kazem da nije moguce ali to bi mnogo kostalo ukrajince a i sumnjam da bi rusi to dozvolili.

bobo mk

pre 9 godina

Svaka čast! Na početku sam mislio da su ukrajinci mala deca u odnosu na ruse, ali ako ovim tempom produže uskoro i Krim im nije "nemoguća misija".

Miki

pre 9 godina

Nalazi se 11 km od centra grada, kao kad bi neko zauzeo Kaludjericu i hvalio se evo pocele su ulicne borbe u Bg.
(upucen, 17. avgust 2014 13:32)

Mali Mokri Lugansk?
Kao da je neko zauzeo Kneževac, pa se hvali da je pred Kijevom.

osmiputnik

pre 9 godina

@crni
Jesu li i siptari borci za slobodu i pravdu kada su na silu zauzeli kosovo, otimali ljude i vadili im organe, pravili sacekuse i ubijali srpsku policiju u pristini, a mi i nasa vojska smo fasisti jer smo branili ono sto je nase... daleko ces ti da doguras ako imas takvo misljenje, u ovom slucaju nato se umesao u rat samo da bi postavio raketni stit u ukarjni i imao kontrolu na granici sa rusijom.

Payko

pre 9 godina

Ovaaj,nisam baš upućen,ali sa svežih snimaka sa neta na zgradi je neka šarena zastava,ali znam da je Ukrajinska plavo-žuta. Jel to zastava Luganska?

milinko

pre 9 godina

Po komentarima bih rekao da se sprema uvodjenje sankicja rusiji a botovi pokusavaju, kao navijanjem, da uticu na javno misljenje. Ako nisu botovi, onda bi trebalo da se zapitaju o svom mentalnom zdravlju, kad ljudi ginu a oni likuju, kao da je seoska utakmica

sone

pre 9 godina

Prvo da vidimo sta se stvarno desilo, drugo zna se sta je osvajanje grada, trece i da je tacno rat nije gotov.

Dosta podvriskivanja, da su Ukri neka sila, ovo bi bilo gotovo na prolece....

anti-komunnnista

pre 9 godina

Crna majica, izmisljena funkcija, podrska zapada = fasista
(HejDzo, 17. avgust 2014 12:53)

Crvena majca,fukcija nasledjena od predaka,podrska ruja = Kumunjara (bezanija)
Svaka cast braci Ukraincima iz dana u dan dokazuju koliko su zapravo ove ruje male,odnosno koliko su smesni ovi nasi sto misle da su rusi neki faktor.
Zivela pobeda nad fasistickim okupatorom koji zeli da porobi pola ukrajne!

anonimus

pre 9 godina

Rusi nikad neće ući u Ukrajinu,mislim tim napraviti invaziju na ukrajinsku teritoriju i jedino kako će da pomažu separatistima je ilegalno prebacivanje oružja,paravojne vojske i dobrovoljaca...Ovakav slijed događaja je unaprijed dogovoren između Putina i zapada...Dobio si Krim,možeš još malo da dolijevaš ulje na vatru ali ćeš na kraju da se povučeš a separatisti ili će se predat ili izginut do posljednjeg...Ukrajina će u ovom konfliktu izaći kao pobjednik a Putin,kad mu je već stalo do Krima,nek začne sa ulaganjima ali prvo nek izgradi most ka Krimu da bi ljude koji tamo žive obezbjedio...Hoćete s Rusima,nek vas sad oni finansiraju...Njima se javite i za struju i vodu i sve druge stvari potrebne za život....

INFORMBIRO

pre 9 godina

Prvo da vidimo sta se stvarno desilo, drugo zna se sta je osvajanje grada, trece i da je tacno rat nije gotov.

Dosta podvriskivanja, da su Ukri neka sila, ovo bi bilo gotovo na prolece....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sone, 17. avgust 2014 13:48)

A sto ste rusofili poceli zadnjih dana da Ukrajince zovete Ukri?
Skoro svi rusofili na srpskim forumima su poceli da koriste rec Ukri.
Jel ih tako zovu nacaLjnik KGB i GRU za Srbiju tovarish Leonid Restnjikov i devocka Guskova pa ste i vi poceli tako da ih zovete ,jel vam stiglo naredjenje od nacaLjnika i devocke da ukrajince zovete Ukri?

Rusofili, na srpskom jeziku narod Ukrajine se zovu Ukrajinci , mi ne pricamo po Srbiji KGB i NKVD jezik da nazivamo narod Ukrajine Ukrima.

Rusofili, KGB i NKVD su gotovi, zavrsi cin ove lose drame i rezije KGB-a ce biti na Crvenom trgu u Moskvi za par nedelja/meseci.

prolaznik

pre 9 godina

Slava Ukrajini i nenom stanivnustvu bez obzira na naciju.Ostanite tu gdeste radite svoju zemlju zivite u svom gradu.Vistevte tu vecina a lopovi koji su hteli da do ovog dodje i koji nisu zeleli prosirenu autonomiju pravac Rusija ako ima jos koja rupa il pravac Hag!!

prolaznik

pre 9 godina

Treba uvek govoriti istinu bez obzira koliko gorka bila.Npr.Ukrajina prizna za svokog dvog ubijenig vojnika i kaze broj..jutros je priznala prva daje oboren mig-29 pre Rusa.A vec mesec dana nije pogino jos ni jedan Rus toje cista laz i propaganda mene sramota ovde sto toliko lazu neznam kako je njima.A ukrajinci pokazuju rezultate za razliku od nji.

Шумадинац

pre 9 godina

А чему у словенским државама иначе служи војска? Да на неком "Црвеном тргу" сваке године виче "ура" и брани "презиђента" или да са пушком у руци стане испред куће последњег свог сиромаха, коју душмани пале? Другим речима, јесу ли војска или партијска жандармерија? Мислим да "гаспађина" Путина чека време тешких одлука.

x

pre 9 godina

Novi lider pobunjenika na istoku Ukrajine, Aleksandar Zakarčenko - koji je preuzeo funkciju premijera samoproglašene Narodne Republike Donjeck od Aleksandra Borodaja - rekao je kako se prema ukrajinskoj granici kreće ruska kolona od 150 vojnih vozila u pratnji 1 200 pripadnika vojnog osoblja.
Ne zna se jesu li izvjesili zastavu ni šta će tamo, ako je ukrajinska vojska u Lugansku :)Ma, sve vijesti iz Ukrajine su kao pramen magle, i jesu i nisu.

Саша Виславски

pre 9 godina

Украјинске снаге су у последња 24 сата продрле у Луганск и освојиле насеља на северу града Велика и Мала Вегунка те железничку станицу Луханск Север и насеље уз станицу. На југу града су снаге војске напредовале из правца аеродрома и освојиле Лењински дисктрикт и насеље Тарас Шевченко, те Клиничко болнички центар Луханск,и дошле на 3.5 км од самог центра града. У акцији учествују 101.Бригада ВУ Днипро и 217.Бригада ВУ Запорожје,те батаљони Националне гарде Донбас 3,Луханск и Житомир.

Todor

pre 9 godina

Lugansk ne bi nikad pao da su im ,,naši" političari- vladari zemlje i neba objasnili na primeru KiM kako se i zašto (zarad EU ???) uspostavljaju integrisane granice.

ja

pre 9 godina

Meni je najjadnije ovo podizanje sopstvene zastave u sopstvenoj zemlji. Pa jel to znaci da do sad nije bilo njihovo ako su ga sad "osvojili" i "obelezili"?

Zex

pre 9 godina

Da li vam ovaj porazlici na scenario RSK. Prvo podrska, kurazenje, logistika, pa onda cutanje, ledja i poraz.
Vec vidjeno.
Tuzno je zbog svakog metka, suze i zivota svakog iznad svega.
Sta ide onda, razmislite sami.
Da li se tada biti kraj, ili veliki pocetak.
Sloveni, braco, mislite svojom glavom o svojoj deci i budite ono sto jeste hriscani. Tada ce sve biti lako.

Zex

MoonDark

pre 9 godina

50-60 hiljada Ukrajinaca naoružanih teškim oružjem napada 10-15 hiljada Prorusa...i ovi drugi ih tuku skoro svuda.Puste ih da udju u dubinu,okruže ih i sprže.Otkud to?Evo u čemu je jačina prorusa i zašto se od bar milion vojnosposobnih bori tek 15tak hiljada.Za razliku od Ukrajinaca koji se nakon brze i slabe obuke upućuju u borbu prorusi su najveći deo vojnosposobnih uputili u Rusiju gde ih 3 meseca obučavaju instruktori njihovih specijalnih jedinica,oni su sada počeli da se vraćaju u Novorusiju...i to će se brzo osetiti,moje mišljenje je da će ukrajinska vojska jako loše proći.

CTOJAH

pre 9 godina

@Legionar

Добровольческий полк СС «Варяг»
1-я русская национальная бригада СС «Дружина»
Русская освободительная армия (РОА)
15-й казачий кавалерийский корпус СС
29-я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1-я русская)
30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская)
36-я гренадерская дивизия СС «Дирлевангер»
Боевая группа «Идель-Урал»
Средняя Азия

bbking

pre 9 godina

razjasnite ovo>..Аваков сматра да је ултиматум покушај саморекламе лидера покрета, Дмитрија Јароша. Министар каже да је он преварио многе људе који су га слепо пратили у незаконитим војним одредима и гинули на југоистоку земље, „што не оправдава ниједан рат“. jel se on to ogradjuje od njih zbog zlocina koje cine il mi se samo cini

Bager

pre 9 godina

Ponavljate kao "mantru"ukrajinska vojska ušla u Lugansk,i to ne samo vi nego gotovo sva sredstva informiranja.Tvrdnja ne odgovara stvarnosti,borbe se još vode u naseljima oko Luganska.Imate danas mogućnost putem interneta sagledati svu surovost rata u Ukrajini.Budite pravi novinari.P

Orion

pre 9 godina

Da li se ljudi koji podrzavaju kijevsku huntu na vlasti osecaju glupo i naivno kad otkriju da je sve sto su juce procitali bila laz? I da su klicali propagandi... I tako i sutra ce citati da je Lugansk opkoljen a Donjeck potpuno blokiran, i poverace verujem...

hr

pre 9 godina

Bravo ukrajinci..tako se bori za svoju drzavu,na pocetku obog sukoba sam rekao da ovi pobunjenci i placenici iz rusije nece imati moral za rat kao ukrajinci koji brane svoju drzavu od rasturanja...velik ste narod nedaj te se,cijeli slobodni svjet je uz vas osim rusije koja je pod diktaturom covjeka s opasnim namjerama,naravno jos jedan narod je uz imperijalnu rusiju,a protiv ukraijne,a zasto,sta ste im skrivili,to samo oni znaju...sretno,oluja nad ukraijnom..

Mujo11

pre 9 godina

Ukrajinska vojska ušla u Lugansk

Ja ne znam dal je usla ili ne Ukrajinska vojska u Lugansk! Ali jednu stvar znam da Ukrajina je ipak velika drzava(vise od 45 miliona stanovnika), ima vojsku, narod voli svoju drzavu i bori za svoju drzavu! Ukrajina ima i puno podrsku EU, SAD i NATO...!
Ukrajina je tvrd orah za Rusiju!

wes

pre 9 godina

Господо, ти Руси који тамо живе, а има их једно 15 милиона, живе ту вековима. Шта треба, да ћуте и да доживе оно што су доживели Срби у Хрватској? То је та релација, Украјинци су Русима исто што и усташе нама Србима. (Владимир, 17. avgust 2014 15:40)
---
Vladimire dezinformiraš. Rusa u cijeloj Ukrajini ima 8.300 000, a ne 15 milijuna. Jedino područje u Ukrajini gdje su Rusi u natpolovičnoj većini je Krim, a i ta je većina postignuta Staljinovim progonima Tatara u Sibir.

Što se tiče Drugog svjetskog rata, Ukrajinci su narod koji je najviše stradao od fašističke ruke, jer ih je ubijeno oko 10 milijuna, dok je svih Sovjeta stradalo 20 milijuna. Zato je smiješno čitati po portalima da su Putinovog vazala Janukovića smijenili fašisti.

Kijevljani su mjesecima demonstrirali protiv Janukovića, a na vrhuncu demonstracija se okupljalo i po 300 000 Kijevljana. Zato je tužno narod koji je najviše stradao od fašista proglašavati fašističkim i to samo zato jer je Janukovič pobjegao u Rusiju. Inače, Desni sektor je na zadnjim izborima dobio 2,5 posto glasova.

klosar72

pre 9 godina

Vrisnuše ovdašnji rusofili ko Damjanov zelenko...

Noćas će biti zabeležena ogromna potrošnja sredstava za smirenje.

Čekam da čujem Nadu Macuru kako će da objasni ovaj fenomen.

Bošnjo

pre 9 godina

Ovi koji omalovažavaju Ukrajinu i njihovu vojsku koja na sasvim legitiman način želi da povrati suverenitet na cijeloj svojoj teritoriji moram im samo napomenuti da su Ukrajinci uspjeli povratiti 80% teritorije koju su bili kontrolisali Ruski okupatori u Istočnoj Ukrajini i od deset većih gradova osam,ostao im je samo Donjeck i Lugansk! Toliko o nesposobnim Ukrajincima.

miki

pre 9 godina

Posle Luganska PADA Krim. A vi rusofili umrite od muke. Valda ce te onda konacno da shvatite da je Rusija jedna obicna sprdnja. I da je njena moc otisla zajedno sa SSSR-om u istoriju.

s.

pre 9 godina

Ma nisu, danas sam negde procitao da su prorusi unistili preko sto tenkova (unistili ih Srbi, narano), avione i helikoptere niko ni ne broji , kao i ljudske zrtve.
Pobunjenicima bas dobro ide, hteli bi da je tako rusoljubi iz Srbije, ali stvarnost, ih demantuje.
Bedak.

bobo mk

pre 9 godina

Svaka čast! Na početku sam mislio da su ukrajinci mala deca u odnosu na ruse, ali ako ovim tempom produže uskoro i Krim im nije "nemoguća misija".

prolece za putina i rusiju

pre 9 godina

Ne sekirajte se, sada ce ovde gomila 'upucenih' da nam objasne da se ovo ne desava i kako su zapravo separatisti u ofanzivi i da sve to mozemo da to vidimo na sajtu "rusko prolece".

crni

pre 9 godina

Ukrajinci su jedini narod koji zapravo brane svoju zemlju a nazivaju ih fasistma ,a ruse koji su silom zauzeli Krim,ispadose borci za slobodu i pravdu......komedija

INFORMBIRO

pre 9 godina

Prvo da vidimo sta se stvarno desilo, drugo zna se sta je osvajanje grada, trece i da je tacno rat nije gotov.

Dosta podvriskivanja, da su Ukri neka sila, ovo bi bilo gotovo na prolece....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sone, 17. avgust 2014 13:48)

A sto ste rusofili poceli zadnjih dana da Ukrajince zovete Ukri?
Skoro svi rusofili na srpskim forumima su poceli da koriste rec Ukri.
Jel ih tako zovu nacaLjnik KGB i GRU za Srbiju tovarish Leonid Restnjikov i devocka Guskova pa ste i vi poceli tako da ih zovete ,jel vam stiglo naredjenje od nacaLjnika i devocke da ukrajince zovete Ukri?

Rusofili, na srpskom jeziku narod Ukrajine se zovu Ukrajinci , mi ne pricamo po Srbiji KGB i NKVD jezik da nazivamo narod Ukrajine Ukrima.

Rusofili, KGB i NKVD su gotovi, zavrsi cin ove lose drame i rezije KGB-a ce biti na Crvenom trgu u Moskvi za par nedelja/meseci.

anti-komunnnista

pre 9 godina

Crna majica, izmisljena funkcija, podrska zapada = fasista
(HejDzo, 17. avgust 2014 12:53)

Crvena majca,fukcija nasledjena od predaka,podrska ruja = Kumunjara (bezanija)
Svaka cast braci Ukraincima iz dana u dan dokazuju koliko su zapravo ove ruje male,odnosno koliko su smesni ovi nasi sto misle da su rusi neki faktor.
Zivela pobeda nad fasistickim okupatorom koji zeli da porobi pola ukrajne!

Саша Виславски

pre 9 godina

Украјинске снаге су у последња 24 сата продрле у Луганск и освојиле насеља на северу града Велика и Мала Вегунка те железничку станицу Луханск Север и насеље уз станицу. На југу града су снаге војске напредовале из правца аеродрома и освојиле Лењински дисктрикт и насеље Тарас Шевченко, те Клиничко болнички центар Луханск,и дошле на 3.5 км од самог центра града. У акцији учествују 101.Бригада ВУ Днипро и 217.Бригада ВУ Запорожје,те батаљони Националне гарде Донбас 3,Луханск и Житомир.

prolaznik

pre 9 godina

Slava Ukrajini i nenom stanivnustvu bez obzira na naciju.Ostanite tu gdeste radite svoju zemlju zivite u svom gradu.Vistevte tu vecina a lopovi koji su hteli da do ovog dodje i koji nisu zeleli prosirenu autonomiju pravac Rusija ako ima jos koja rupa il pravac Hag!!

Zoran

pre 9 godina

I jos jednom sve cestitke "velikom" komentatoru Lazanskom na njegove izjave sa pocetka sukoba. Covek nema pojma, moze u penziju ! Da se ne sramoti po medijima svojim neznanjem.

mario

pre 9 godina

(Бојан Илић, 17. avgust 2014 14:59) Kojih realnih?Da budemo ruska gubernija,a onaj je iz HR kao što sam ja iz Zanzibara.
Naravno Putim ih je navukao,a sada ih ostavio na cjedilu ništa novo od Rusa.

INFORMBIRO

pre 9 godina

Prvo da vidimo sta se stvarno desilo, drugo zna se sta je osvajanje grada, trece i da je tacno rat nije gotov.

Dosta podvriskivanja, da su Ukri neka sila, ovo bi bilo gotovo na prolece....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sone, 17. avgust 2014 13:48)

A sto ste rusofili poceli zadnjih dana da Ukrajince zovete Ukri?
Skoro svi rusofili na srpskim forumima su poceli da koriste rec Ukri.
Jel ih tako zovu nacaLjnik KGB i GRU za Srbiju tovarish Leonid Restnjikov i devocka Guskova pa ste i vi poceli tako da ih zovete ,jel vam stiglo naredjenje od nacaLjnika i devocke da ukrajince zovete Ukri?

Rusofili, na srpskom jeziku narod Ukrajine se zovu Ukrajinci , mi ne pricamo po Srbiji KGB i NKVD jezik da nazivamo narod Ukrajine Ukrima.

Rusofili, KGB i NKVD su gotovi, zavrsi cin ove lose drame i rezije KGB-a ce biti na Crvenom trgu u Moskvi za par nedelja/meseci.

DUSAN LUNGINOVIC

pre 9 godina

Uocite razliku
komentatori, zasto uporedjujete Yugoslaviju I Ukrajinu ? to je ogromna razlika, U Yugolsaviji postojao je parvni osnov za sve sto se desavalo koji su napravili pravni komunisti I Tito u nameri da uniste tu zemlju a uz pomoc Rusa I KGB-a od 1935 god. pa sve dok agenti KGB-a nisu pali kao Genser I jos neki. Isto je bilo sredjeno sve I sa Srbijom. Rusiji je bio potreban rat u Srbiji da bi imali medjunarodno pokrice za ponovnu okupaciju I povracaj Ukrajine u SSSR. SRBI BUDITE PAMETNI, PRVO UCITE CITAJTE DA NE BI OPET PROSLI KAO U ISTORIJI.Uostalom zar Drugi SV.Rat nije poceo sa napadom Hitlera na Poljsku I Ruskim napadom na Istok Poljske. Ne zaboravite 20 000 poljskih oficira ubijenih od strane Rusa-Sovjeta metkom u potiljak.

Mare,NS

pre 9 godina

Ovo je jedno sesti put do sada,kako su ga zauzeli!Samo se jos cekaju dokazi o ovom uspehu,kao i o unistenom konvoju,oborenom civilnom avionu,snajperistima sa Majdana,spaleteljima zivih ljudi u Odesi...

anonimus

pre 9 godina

Rusi nikad neće ući u Ukrajinu,mislim tim napraviti invaziju na ukrajinsku teritoriju i jedino kako će da pomažu separatistima je ilegalno prebacivanje oružja,paravojne vojske i dobrovoljaca...Ovakav slijed događaja je unaprijed dogovoren između Putina i zapada...Dobio si Krim,možeš još malo da dolijevaš ulje na vatru ali ćeš na kraju da se povučeš a separatisti ili će se predat ili izginut do posljednjeg...Ukrajina će u ovom konfliktu izaći kao pobjednik a Putin,kad mu je već stalo do Krima,nek začne sa ulaganjima ali prvo nek izgradi most ka Krimu da bi ljude koji tamo žive obezbjedio...Hoćete s Rusima,nek vas sad oni finansiraju...Njima se javite i za struju i vodu i sve druge stvari potrebne za život....

Teretanac.com

pre 9 godina

Sad će u komentarima neko da napiše krenula je kontraofanziva sve do Kijeva i Lavova. Jeste, sutra malo. I ja sam za proruse ali ne živim u imaginarnom svetu u kojem su ovi heroji koji ne ginu a ovi padaju kao ptice(u isto vreme heroji stalno gube). Jedina šansa za ove ruske mučenike u Donbasu je ruska intervencija do koje neće doći. DNR i LNR R.I.P. niste imali sreće kao Krim.

Владимир

pre 9 godina

Читам ове коментаре и не могу да верујем колико злурадости код наших људи. Наравно да сам уз браћу Русе и жалим све невине жртве. Заборавили сте фашисте са мајдана, ко их је и где обучавао. Господо, ти Руси који тамо живе, а има их једно 15 милиона, живе ту вековима. Шта треба, да ћуте и да доживе оно што су доживели Срби у Хрватској? То је та релација, Украјинци су Русима исто што и усташе нама Србима. Ко ишта зна о Другом светском рату знаће о чему се овде ради.

Banja Luka

pre 9 godina

E vajni rusi... Koja ste vi sprdnja od drzave!
(gox, 17. avgust 2014 12:57)

Apsolutno tačno.
NATO je došao na granice Rusije.
Rusija se branila u Srbiji i dalje, ali sada je gotovo.

niki

pre 9 godina

Pa pre mesec dana ste objavili da je Lugansk zauzet,i mala ispravka u nazivu ove vojske jer Ukrajina nema vise vojsku vec nacionalnu gardu koja je sastavljena od fasista i paravojnih Americkih placenika koje placaju oligarsi iz Ukrajine.A nije mi isto jasno kad je zadnjih dana 100 puta objavljeno da su Donjeck i Lugansk totalno opkoljeni kako bre ta Ruska tehnika i oruzje dolaze u te gradove.

lud_zbunjen

pre 9 godina

Ajde budite malo objektivni, ako objavite izjavu Ukrajine, onda objavite izjavu i Novorusije. izjave su kontradiktorne pa nek citaoci zakljuce koja je istinita.

prolaznik

pre 9 godina

Treba uvek govoriti istinu bez obzira koliko gorka bila.Npr.Ukrajina prizna za svokog dvog ubijenig vojnika i kaze broj..jutros je priznala prva daje oboren mig-29 pre Rusa.A vec mesec dana nije pogino jos ni jedan Rus toje cista laz i propaganda mene sramota ovde sto toliko lazu neznam kako je njima.A ukrajinci pokazuju rezultate za razliku od nji.

super upucen

pre 9 godina

@Nalazi se 11 km od centra grada, kao kad bi neko zauzeo Kaludjericu i hvalio se evo pocele su ulicne borbe u Bg.
(upucen, 17. avgust 2014 13:32)

Ja bih sa baterijom haubica sa Kaludjerice sravnio ceo krug dvojke sa zemljom.

Deki

pre 9 godina

Sto se tice konkretno te Policijske stanice ,ona je dans opet od 15 casova u uokama Narodnog Opločenija ,ne znam kakvog uticaja na desavanju na forntu imaju ovi natpisi ali Lugansk je cvrsto u rukama Opločenija ...

drago

pre 9 godina

Joj kad presuše grantovi kako ima ovi natoljubci da ispare kao magla u podne ha ha.Imperija je na konopcima.Dole imperijalistički plaćenici!

Nebojsa

pre 9 godina

Bravo ukrajinci..tako se bori za svoju drzavu,na pocetku obog sukoba sam rekao da ovi pobunjenci i placenici iz rusije nece imati moral za rat kao ukrajinci koji brane svoju drzavu od rasturanja...velik ste narod nedaj te se,cijeli slobodni svjet je uz vas osim rusije koja je pod diktaturom covjeka s opasnim namjerama,naravno jos jedan narod je uz imperijalnu rusiju,a protiv ukraijne,a zasto,sta ste im skrivili,to samo oni znaju...sretno,oluja nad ukraijnom..
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (hr, 17. avgust 2014 13:02)

Ko o cemu Hrvati o Oluji sa svom mogucom gordoscu. A ista ta Oluja je Hagu okarakterisana kao zlocinacka akcija. Ili brat Hrvat nije informisan o tome.

lale

pre 9 godina

.. procitao sam par komentara pa ne mogu da poverujem kakva radost i odusevljenje .. moracu da citiram jednog jako starog Grka ( Platon ) .. " razumem decu koja se palse mraka, ali ne razumem odrasle koji se boje svetla " ..

from_HR

pre 9 godina

UKR vojska po peti jubilarni put osvaja Lugansk,da nije tužno bilo bi smiješno. Očito da im jako loše ide kad moraju ovoliko lagati.
Već mi ih je pomalo i žao.

dragance

pre 9 godina

Strašno kako navijate, a zaboravljate da je cela priča počela tako što Janukovič izračunao da SSP koji mu nudi EU nije povoljan za Ukrajnu. Onda su bili protesti, pa su neki snajperi pucali po demonstrantima na Majdanu, pa su Banderaši uleteli parlament i držali ga na nišanu dok se glasalo za Turčinova i Juščenka, pa je prvi zakon koji je parlament doneo bio o zabrani ruskog jezika i gašenju stranaka i parlamentarnih grupa po volji predsednika države (tada Turčinov).
Umesto da se civilizovano pregovara, Porošenko i Juščenoko su insistirali na borbama, čak i u reonu pada MH17, i to samo sa jednim ciljem - da budu zapisani u istoriji kao pobednici nad Putinom. Isto tako je i Sloba pobedio NATO, pa svi znamo šta se desilo.
Ukrajna, koja je i ovako zadužena, biće zatrpana kreditima, stalno će biti nestabilnosti na istoku i molim Boga da se pro-rusi ne okrenu terorizmu.
Da je bilo razuma, ovo je moglo da bude gotovo pre 6 meseci. Ovako - tuga.
A Putin? Njemu je bio cilj Krim, ne Donbas i Luganjsk. On sad na Krimu pijucka viski, mazi mladu gimnastičarku i razmišlja kako će da pobedi na parlamentarnim izborima u Ukrajni za 4 godine

čika Velja

pre 9 godina

Svaka čast! Na početku sam mislio da su ukrajinci mala deca u odnosu na ruse, ali ako ovim tempom produže uskoro i Krim im nije "nemoguća misija".
(bobo mk, 17. avgust 2014 15:17)

U pravu si bobo mk! Misljenje ti je na mestu. Ukrajinci i jesu mala deca za Ruse. Pa vidis koliko dugo se mlati citava ukrajinska vojska za "šačicom jada" od najobicnijeg naroda. A sto se tice Krima, to je sada teritorija Rusije tako da Ukrajinci ne mogu, a i nemaju pravo po medjunarodnim pravima da narusavaju teritorijalni integritet Rusije. U ostalom, to najbolje mogu kauboji da ti objasne na primeru Kosova. Krim je Ukrajina koliko i Kosovo Srbija!
E sad, sto Ukrajinci ne pokazu taj ruski borbeni konvoj koji su unistili i zasto ne pokazu nesto od "sveze" ruske opreme, tj. zasto ne zarobe!? Pa zato sto ni nema toga!
Koliko vidim, EU je vec smorena Ukrajinom. Ukrajinska kriza je nanela vecu stetu EU, nego Rusiji, tako da mislim da ce polako EU da otkaci UKR. Samo me zanima sta ce sada, kada UKR vlast ima kontrolu nad celom svojom teritorijom, da smisle kauboji!?? Kako dalje stetiti Rusiji?

CTOJAH

pre 9 godina

@Legionar

Добровольческий полк СС «Варяг»
1-я русская национальная бригада СС «Дружина»
Русская освободительная армия (РОА)
15-й казачий кавалерийский корпус СС
29-я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1-я русская)
30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская)
36-я гренадерская дивизия СС «Дирлевангер»
Боевая группа «Идель-Урал»
Средняя Азия

mixfix

pre 9 godina

koliko je ovdje isfrustriranih ljudi da ne povjerujes, ljudi koji su nezadovoljni svojim zivotom pa im uspjeh ukrajinske armije donosi jedino kakvo takvo zadovoljstvo. Ovo je nevjerovatno, ovi komentari su za psihologa definitivno

brat Djura

pre 9 godina

Ukrajinci su jedini narod koji zapravo brane svoju zemlju a nazivaju ih fasistma ,a ruse koji su silom zauzeli Krim,ispadose borci za slobodu i pravdu......komedija
(crni, 17. avgust 2014 13:47)
Moze tako, a moze i ovako:
Saka hohstaplera sa Majdana uzurpirala vlast u Ukrajini i tebi su legitimni, a legitimna volja zitelja Krima, iskazana na referendumu otimacina. Naravno nije istina ni jedno ni drugo, ali imamo mi i previse svojih problema, da bi njihovu brigu brinuli. Samo da molimo Boga da se to zlo ne prosiri.

ja

pre 9 godina

Meni je najjadnije ovo podizanje sopstvene zastave u sopstvenoj zemlji. Pa jel to znaci da do sad nije bilo njihovo ako su ga sad "osvojili" i "obelezili"?

Шумадинац

pre 9 godina

А чему у словенским државама иначе служи војска? Да на неком "Црвеном тргу" сваке године виче "ура" и брани "презиђента" или да са пушком у руци стане испред куће последњег свог сиромаха, коју душмани пале? Другим речима, јесу ли војска или партијска жандармерија? Мислим да "гаспађина" Путина чека време тешких одлука.

Roza

pre 9 godina

Zaista neko cudno izvestavanje. Evo na ARD teletext citam kako neki kvazi ministar Klimkin neke kvazi drzave bivse USSR u Berlinu pada na kolena i moli EU i NATO za vojnu pomoc ( ni manje ni vise ), jer ako ta pomoc ne stigne "projekat Ukrajina" ce trajno biti zatvoren. Kad ono ovde veliki uspeh "ukrajinskih partijskih vojnih formacija". Isto ko 38' samo malo zapadnije, Bog vas mazo! Kamarad Goebels bi se ponosio vama! Keep the good work going...

Srdjina skola

pre 9 godina

Rezimska armija je probala da se probije sa aerodroma u selo Novosvitka 15-20 km juzno od Luganska , kolona je poklopljena VBR-ovima i snimci izgorele tehnike i ljudi su strasni , Lugansk mogu da vide samo na TV-u a nivo rezimske propagande je takav da svaki drugi video na YT na kom rezimski vojnici govore pokazuje jad i bedu propagande UKR rezima. Oni kazu par stotina mrtvih a vojnici sa terena govore o hiljadama i hiljadama , rezim prica o napredovanju a vojnici sa terena o katastrofi i izdaji , rezim prica o virtuelnim pobedama dok je rezimska armija u tzv juznom kotlu pretrpela najveci poraz racunajuci sve konvencijalne armije od Sadama 1991 i armija UKR rezima je izgubila 150 km granice ,stotine oklopnih vozila i hiljade vojnika i snimke poraza iz juznog kotla su preplavile net.
1.Rezimska bomba - Opkoljen Donjeck ! Na kraju pojeo vuk magarca , Novorusi ocistili put ka Lugansku i juce izasli na jos jedan granicni prelaz juzno od Donjecka. Mediji su naravno preneli laz Kijeva pa onda pojeo vuk magarca u vezi virtuelnog opkoljavanja
2. Rezimska bomba - Opkoljen Lugansk ! Naravno pojeo vuk magarca , Novorusi sa tri strane kontrolisu drumove ka Lugansku
3. Rezimska bomba - virtuelni ulazak u Lugansk , pun net videa sprzene kolone , direktno u kijevski dnevnik se ukljucuje komandir iz kolone koja je " usla u Lugansk " i govori da su razbijeni u selu 15-20 km juzno i moli pomoc dok citave jedinice pretrcavaju ponovo u Rusiju da spasu zivu glavu

Zex

pre 9 godina

Da li vam ovaj porazlici na scenario RSK. Prvo podrska, kurazenje, logistika, pa onda cutanje, ledja i poraz.
Vec vidjeno.
Tuzno je zbog svakog metka, suze i zivota svakog iznad svega.
Sta ide onda, razmislite sami.
Da li se tada biti kraj, ili veliki pocetak.
Sloveni, braco, mislite svojom glavom o svojoj deci i budite ono sto jeste hriscani. Tada ce sve biti lako.

Zex

Бојан Илић

pre 9 godina

UKR vojska po peti jubilarni put osvaja Lugansk,da nije tužno bilo bi smiješno. Očito da im jako loše ide kad moraju ovoliko lagati.Već mi ih je pomalo i žao.
(from_HR, 17. avgust 2014 14:43)

Bravo komsija!
Nevezano za vest, drago mi je da ima realnih i kod vas!:-)

dositej

pre 9 godina

druze ne postoji velika rusija niti kako kazes mit o velikoj rusiji..rusija je vec veca od velike da ne kazem ogromna..ovo sto ubijaju ruse su kijevski rusi..u kijevu je nastala ruska nacija kao i crkva..nema tu bilo kakve polemike ili simpitija to su cinjenice..kijevski rusi su pod pritiscima ili iz materijalnih razloga pre koji vek prisli zapadu i tamo su ostali do danas..peace

upucen

pre 9 godina

Ovo je kompletna glupost i patka.U tom podrucju borbe se vode od pocetka sukoba.
Otvorite kartu i pogledajte severno od Luganska.Tamo su naselja Metalist i Velika Vergunka( u kojoj je ta navodno osvojena okruzna policijska stanica).
[link]http://www.dodaj.rs/f/2Y/gJ/4inhvd9l/krasnijar.jpg[/link]

Nalazi se 11 km od centra grada, kao kad bi neko zauzeo Kaludjericu i hvalio se evo pocele su ulicne borbe u Bg.

eliot nes

pre 9 godina

crni
e moj crni pa zar nisi vec do sada shvatio da ukrajna nikada vise nece biti svoja kao ni jedna drzava bivse jugoslavije pa ukrajna ce preko noci biti zaduzena kao i svaka drzava bivse jugoslavije a njen narod go bos i gladan a tajkuni jos bogatiji i nijedna od njih nije svoja i ne moze nista samostalno da odlucuje a da nepita eu ili ameriku a sto se policiske stanice tice kada zauzmu glavnu policisku stanicu neka se jave ovako zauzeta pol. stan. moze biti u surcinu u beogradskoj varijanti i da li zas zasto su ukri popaljeni protiv rusa zbog 6 miliardi tona ako se tako meri ali cifra je tacna gasa iz skriljaca dabi ga zapad eksplatisao toliko o brizi za narod i ukrajnu sve ovo sto ih je zapad napujdao bilo ko da pobedi narod tj ukrainski buduci robovi ce iz svojih dzepova da poprave i da plate i to iz svojih vec sada praznih dzepova nece to nista platiti i popraviti ni zapad ni tajkuni oni ce biti jos bogatiji veruj mi

Miloš

pre 9 godina

Исто као са Крајином. Тада били Слоба и остали а сада Путин и остали....а на крају испаштају учесници и цивили, остају трагедије и трауме. Политичари се на крају рукују уз посредство оних којих су их и завадили, смешкају се, само што не кажу 'јбг играли се мало рата,било па прошло'.

vreme je najbolji sudija

pre 9 godina

Sad ce se videti jel Putin drugi Milosevic? Zakuvaj i potpali pa ostavi narod na cedilu ili ovaj mozda ima srce da udje, zakjuča vrata, baci ključ, ugasi svetlo i drekne: Je li miševi jel ima neko nešto da pita!?!?!

janke

pre 9 godina

a gde su sva ona bajna mesta sto smo zadnjih mesec dana slusali da su zauzeti od strane ukrajinske vojske. A pa da sada su ponovo u rukama prorusa a ukrajinci u bezaniju uz ogromne ogromne gubitke. Tako je i sada, usli na periferiju grada do neke isturene policijske stanice i nakacili ukrajinsku zastavu da uslikaju za napaljene fasiste u Kijevu i sirom sveta a vec koliko sutra ce pisati kako su ih prorusi isprasili i da su skoro desetkovani. Sprdnja od ukrajinske drzave

Legionar

pre 9 godina

(CTOJAH, 17. avgust 2014 15:27)
Ne znam gde si pokupio ove neistine, posebno kada je u pitanju jedinica Oskara Dirlevengera. Jedina ruska formacija koja se borila protiv Staljina je bila RONA.
A mogu li da pitam sta sa UNA-UNSO? Sa fasistima posle drugog rata. Ruse mozes za svasta da optuzis, ali za fasizam ne.

legionarjso

pre 9 godina

Kako su se nalozili truli anglofili i njihovi prijatelji preko Drine,Marija,tj Jelena Milic,pravi zurku,sluzice se mekovi hamburgeri,svirace Dzejms Blant,a na video ekranima ce ici snimci bombardovanja SRJ radi shtimunga i golicanja izopacene maste.

Deki

pre 9 godina

Radi se o policijskoj stanici na periferiji grada ,to je i navedeno u saopstenju Ukro Vojske ,nego je Tanjug iz samo njma znanih razloga to izostavio ,verovatno da podigne moral anglofilima....
Zadnja tamvanska stanica Moskve nije isto sto i Kremlj,a evo i orginalne vesti agencije AFP
---------------
Kiev. The Ukrainian army has entered the rebel-held city of Lugansk, taking control of a police station in its northeastern outskirts, a security spokesman said Sunday, AFP reported
"Yesterday, after a battle for... a residential district in Lugansk, the forces took control over the Zhovtnevy (district) police station building and raised the Ukrainian flag," said spokesman Andriy Lysenko.
--------------
Ukri su vec mesecima na periferiji Luganska ,ovo je beznacajno pomeranje fronta ....

Deki

pre 9 godina

Molim sve komentatore ,da u Google maps ,potraze, Жовтневый район,Lugansk ,to ljuta periferija Luganska sa nekom lokalnom Policijkom stanicom ...
U tim predgradjima i naselju Metalist se vode borbe vec mesecima,a sam Lugansk je 100% u rukama Narodnog Opločenija .

aco

pre 9 godina

sto se lozite bre.lepo pise okruzna policiska stanica ko zna gde je to tacno na periferiji negde luganska ili je samo propaganda sta ste vi mislili da su ukri usli u sred luganska i zauzeli glavnu policisku stanicu i zavrsen posao.pa znateli koliko vremena i zrtava treba da padne da se osvoji jedan takav grad od 500000 zitelja.ne kazem da nije moguce ali to bi mnogo kostalo ukrajince a i sumnjam da bi rusi to dozvolili.

Beogradjanin

pre 9 godina

Evo o ulasku u Lugansk:

15.10 The "self-defense militia" in the city of Krasnodon in the Lugansk region has shot down two Ukrainian Su-25 strike aircraft, Itar-Tass reported.

“Both pilots have ejected and are being searched for right now. There will be a video report of the downed airplanes’ posted on the web soon,” the press center said in a statement.

Dejan

pre 9 godina

Nema ništa od ovoga. Danima ukrajincima loše ide, pa moraju zbog javnosti da ispaljuju ovakve bombastične vesti. Rusi su već ostvarili šta su hteli, Porošenko mora za pregovarački sto a da ne sme ni da spomene Krim.

no passaran

pre 9 godina

Каква безочна лаж и пропаганда која само служи да подигне морал код укра... Па укри се већ месецима налазе на периферији Луганска и не мрдају одатле, ето данас су успели да на периферији града заузму једну полицијску станицу и то је ударна вест и бомба као да су већ ослободили Луганск? е па укри што се тиче Луганска много ћете крви морати да пролијете да би сте га евентуално освојили ,уосталом сваког кога занима има на многим другим медијима реално извештавање на фронту па нека свако ко сумња у истинитост мојих речи оде и нека провери, истина је једна која каже да се тренутно жестоке борбе воде на периферији овога града и да хунта свакодневно трпи велике губитке ,ово је иста новинарска патка из пучистичке кухиње, као и она када је пре неколико дана објављена вест да је Доњецк у окружењу и да је блокиран што наравно нема везе са истином,заправо онога тренутка када су укри ушли у град(Красни Луч)изненада су се појавиле и снаге самоодбране и жестоко узвратиле и натерале Укре да се врате на почетне позиције,ови пучисти су заиста навикли да лажу за медаљу и да користе пропаганду на којој би им и Гебелс позавидео,а домаћи русофоби и англофили су се након ове вести понадали и порадовали као да је пао сам Луганск... е па тај филм нећете скоро да гледате у то будите убеђени !!!

moron

pre 9 godina

Komentatori, mislili onako ili ovako potpuno je svejedno? Ameri su uspeli da izazovu jos jedan slovenski bratoubilacki rat. Po brutalnosti daleko je nadmasio nedavni na ovim prostorima. Postigli su ono sto su hteli. I ne samo to vec su povecali nase tenzije i nejedinstvo u proruskoj i prozapadnoj orjentaciji. Zna se dobro kome to koristi.Zalosno i neshvatljivo posle svega sto nam se dogodilo i sto ovako sada zivimo.

obican covek

pre 9 godina

Koji su pacenici ovi ljudi sto tako vatreno bodre silom dovedenuvladu iz Kijeva i sa takvim odusevljenjem TOLIKO MRZE i likuju prema ljudima koji imaju suprotno misljenje od njih. Nije ni cudo sto smo imali cetnike i partizane nije ni cudo sto imamo delije i grobare ili ds i sns ili spo i sps pa nama je u genomu da se mrzimo medjusobno sreca te smo , a vidim da nas je vecina, izbacili tu zicu zla zavisti podlosti i mrznje prema bliznjem svom. Nadam se da ce i oni uvideti da grese. Pozdrav za sve. :)

trajkoni

pre 9 godina

Jedan polumilionski grad ne mozes zauzeti preko noci. Stavise ovde ce UKR vojska naici na najveci otpor do sada. Kako su Rusi prosli u Groznom (sa mnogo vise operativne tehnike od ukr), koliko se Asad bori za Homs, Alep i druge gradove?? Ukri imaju dve opcije - sravniti grad sa zemljom, okruziti ga i blokirati. U svakom slucaju drugi nece stajati sa strane i gledati. Ukr vojni i politicki vrh je jedan veliki cirkus, to se vidi i na slici. Udju u prazan grad i dovedu jedan vod vojnika opremljenih skupom zapadnjackom opremom te prodaju maglu svom stanovnistvu

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

@wes

To da se vi i mi nalazimo na razlicitim stranama to je valjda jasno svima i najnaivnijima. Da ne bi Vi ubedjivali vecinu od nas, a da ja ne bi Vas pokusao da ubedjujem u nesto sto ne zelite da pruhvatite, hajde da Vam ponudim jedan tudj tekst, iz zemlje koja je tradicionalno antiruska i ako hocete i antisrpska, pa da procitate kako oni ocenjuju neke Vase stavove. Evo Vam link: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11025137/Ukraine-crisis-the-neo-Nazi-brigade-fighting-pro-Russian-separatists.html

U jednom ste Vi aposlutno u pravu - to nisu fasisti, vec nacisti. A ko je bio Janukovic, ciji covek, ko mu je bio ministar ovoga i onoga, ko je stekao najvece bogatstvo uz pomoc tog istog Janukovica - to je lako proveriti sto bi Vase sve tvrdnje opovrglo.

sone

pre 9 godina

Prvo da vidimo sta se stvarno desilo, drugo zna se sta je osvajanje grada, trece i da je tacno rat nije gotov.

Dosta podvriskivanja, da su Ukri neka sila, ovo bi bilo gotovo na prolece....

Piroćanac

pre 9 godina

Zastava je istaknuta na policijskoj stanici u mestu koje se ne može čak nazvati ni predgrađem Luganska. Kao recimo da su ušli u Meljak a vi napisali da je 'pao Beograd'. Istine radi, ni sami Ukrajinci ne tvrde ovo što 'prenose' naši mediji.

racerx

pre 9 godina

Imate gMpas, ukucajte "Bolshaya Vergunka", kada se pozicionirate na Lughansk, izbacice vam koji je to deo, to je skroz na severoistoku samog grada, jer je to prvi iole gusce naseljen stambeni kvart na obodu grada. Svaki sledeci ce da bude sve neuporedivo teze da osvoje. Ja uopste ne dovodim u pitanje da ce oba grada da padnu u jednom momentu, ako se RUsija ne umesa, a da li ce da se umesa verujem da zna samo Putin licno, ali hocu da istaknem da ce se oba grada natopiti sa isuvise krvi i da narednih 25 godina tu nema nikakvog suzivota izmedju Rusa i Ukrajinaca, nesto kao sto je bilo izmedju nas i Hrvata (tek sada je krenulo da se smiruje polako). Plus ja verujem dobro da se Putin ne brine toliko oko zapada, jer zapad moze samo da gleda ako bi Rusi uleteli, vec se mnogo vise brine oko toga da ako uleti u Ukr ima totalnu podrsku Rusa i spremnost da zarad nacionalnih interesa prodju kroz 5-10 godina stopiranja rasta standarda, ili pada standarda! Mislim da on trenutno ceka da se stvori ta kriticna masa u narodu, koja ce da ga pritisne da intervenise zbog stradanja njihovih sunarodnika u Ukr, jer ko misli da ce da se sve ovo zavrsi tako sto ce RUsi na istoku Ukr da izginu i da budu proterani, a onda NATO za 5 godina da postavi rakete u Ukr. taj je naivan. Rusi bi komotno mogli odmah da im daju sve do Urala, posto u tom slucaju ne bi mogli nista da brane do onde, ima ovde da bude jos nekoliko preokreta.

Zal

pre 9 godina

(Marija, 17. avgust 2014 12:52)
Јел то твој ЦИА фашисоидни начин да компензујеш Крим? Пече ли, пече...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Dobro to, nego sta bi sa istragom o MH17 i snajperistima na Majdanu? I jedno i drugo su strasni zlocini i kod oba je bilo podmetanja Rusiji, uvedene sankcije zbog "rusenja civilnog aviona" a sad tisina, a sankcije naravno ostale!

Manite se vi emocija "KGB ovo, Rusi ono!" (na sta naravno imate pravo!) nego pokazite cinjenice, od prilike to vazi cak i u Hagu. Pocnite da se pripremate na vreme jer vam tamo to nece pomoci.

Miki

pre 9 godina

Nalazi se 11 km od centra grada, kao kad bi neko zauzeo Kaludjericu i hvalio se evo pocele su ulicne borbe u Bg.
(upucen, 17. avgust 2014 13:32)

Mali Mokri Lugansk?
Kao da je neko zauzeo Kneževac, pa se hvali da je pred Kijevom.

osmiputnik

pre 9 godina

@crni
Jesu li i siptari borci za slobodu i pravdu kada su na silu zauzeli kosovo, otimali ljude i vadili im organe, pravili sacekuse i ubijali srpsku policiju u pristini, a mi i nasa vojska smo fasisti jer smo branili ono sto je nase... daleko ces ti da doguras ako imas takvo misljenje, u ovom slucaju nato se umesao u rat samo da bi postavio raketni stit u ukarjni i imao kontrolu na granici sa rusijom.

Todor

pre 9 godina

Lugansk ne bi nikad pao da su im ,,naši" političari- vladari zemlje i neba objasnili na primeru KiM kako se i zašto (zarad EU ???) uspostavljaju integrisane granice.

kiza

pre 9 godina

Za ove sto uporno pisu o KGB-u, NKVD-u, itd. pa o cemu vi pricate? Da ruska tajna sluzba aktivno radi u Ukrajini? Pa naravno da radi (samo se sada zove FSB, ne KGB).
A vi ste toliko naivni pa mislite da CIA nema stotine stvojih ljudi tamo?
Zaboravili ste da je direktor CIA bio u Kijevu pre koji mesec, odmah nakon majdana? Sta je isao tamo, da razgleda znamenitosti?

Sve sto radi ukrajinska "vlada" je skuvano u CIA-e, i dnevne odluke se donose u Washington-u u sedistu CIA-e a ovi u Kijevu samo izvrsavaju.

Payko

pre 9 godina

Ovaaj,nisam baš upućen,ali sa svežih snimaka sa neta na zgradi je neka šarena zastava,ali znam da je Ukrajinska plavo-žuta. Jel to zastava Luganska?

forever alone

pre 9 godina

Eh, ja sam 93. godiste i ne secam se rata 91-95, ali je ovo nista za rat u Jugoslaviji kao da smo u 18tom veku bili. Cetiri godine rata preko 100 000 ljudi je izgubilo zivot i milione raseljenih, medju kojima sam na neki nacin i ja, 10 godina sankcija. Pa dobro je kako mi uopste i zivimo. Posle i Kosovska kriza 98, bombardovanje 99. Makedonska kriza 2001, nezavisnost CG, Kosmeta, mi smo prokleti!

Mihailo

pre 9 godina

Добровольческий полк СС «Варяг»
1-я русская национальная бригада СС «Дружина»
Русская освободительная армия (РОА)
15-й казачий кавалерийский корпус СС
29-я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1-я русская)
30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская)
36-я гренадерская дивизия СС «Дирлевангер»
Боевая группа «Идель-Урал»
Средняя Азия
(CTOJAH, 17. avgust 2014 15:27)

I? Šta hoćeš da kažeš? Da je i među Rusima bilo izdajnika i svakojakog ljudskog šljama tokom Velikog otadžbinskog rata? Stvarno revolucionarno otkriće.

milinko

pre 9 godina

Po komentarima bih rekao da se sprema uvodjenje sankicja rusiji a botovi pokusavaju, kao navijanjem, da uticu na javno misljenje. Ako nisu botovi, onda bi trebalo da se zapitaju o svom mentalnom zdravlju, kad ljudi ginu a oni likuju, kao da je seoska utakmica

Moje ime zvuči poznato

pre 9 godina

Komentari na B92 su kao navijači sa stadiona. Potpuno degutantno s obzirom da neki tamo ljudi ginu.

Najgori ljudi od svih su ovi što lepe epitete rusofili ili natofili. Sme li iko danas da ima mišljenje, a da ga ne ukalupe odmah da je ovaj ili onaj?

Vi što lepite te epitete svesno ili nesvesno delite ovu državu, kao što se podelila Ukraina i ne činite ništa dobro svojoj zemlji, naprotiv uništavate sebe mržnjom i udaljavate se od svojih sunarodnika. Setite se - Samo Sloga Srbina Spasava. Nije to slučajno izrečeno, to je istorijska pouka!

Malo stavite prst na čelo kada se umijete i kada vas prođe napaljenost sa kojom pišete komentare.

x

pre 9 godina

Novi lider pobunjenika na istoku Ukrajine, Aleksandar Zakarčenko - koji je preuzeo funkciju premijera samoproglašene Narodne Republike Donjeck od Aleksandra Borodaja - rekao je kako se prema ukrajinskoj granici kreće ruska kolona od 150 vojnih vozila u pratnji 1 200 pripadnika vojnog osoblja.
Ne zna se jesu li izvjesili zastavu ni šta će tamo, ako je ukrajinska vojska u Lugansku :)Ma, sve vijesti iz Ukrajine su kao pramen magle, i jesu i nisu.

MoonDark

pre 9 godina

50-60 hiljada Ukrajinaca naoružanih teškim oružjem napada 10-15 hiljada Prorusa...i ovi drugi ih tuku skoro svuda.Puste ih da udju u dubinu,okruže ih i sprže.Otkud to?Evo u čemu je jačina prorusa i zašto se od bar milion vojnosposobnih bori tek 15tak hiljada.Za razliku od Ukrajinaca koji se nakon brze i slabe obuke upućuju u borbu prorusi su najveći deo vojnosposobnih uputili u Rusiju gde ih 3 meseca obučavaju instruktori njihovih specijalnih jedinica,oni su sada počeli da se vraćaju u Novorusiju...i to će se brzo osetiti,moje mišljenje je da će ukrajinska vojska jako loše proći.

Bager

pre 9 godina

Ponavljate kao "mantru"ukrajinska vojska ušla u Lugansk,i to ne samo vi nego gotovo sva sredstva informiranja.Tvrdnja ne odgovara stvarnosti,borbe se još vode u naseljima oko Luganska.Imate danas mogućnost putem interneta sagledati svu surovost rata u Ukrajini.Budite pravi novinari.P

bbking

pre 9 godina

razjasnite ovo>..Аваков сматра да је ултиматум покушај саморекламе лидера покрета, Дмитрија Јароша. Министар каже да је он преварио многе људе који су га слепо пратили у незаконитим војним одредима и гинули на југоистоку земље, „што не оправдава ниједан рат“. jel se on to ogradjuje od njih zbog zlocina koje cine il mi se samo cini

Orion

pre 9 godina

Da li se ljudi koji podrzavaju kijevsku huntu na vlasti osecaju glupo i naivno kad otkriju da je sve sto su juce procitali bila laz? I da su klicali propagandi... I tako i sutra ce citati da je Lugansk opkoljen a Donjeck potpuno blokiran, i poverace verujem...