Sreda, 23.07.2014.

11:25

"Ultimatum Srbiji: Sankcije Rusiji"

Srbija do 1. septembra mora da se izjasni: da li će da uvede sankcije Rusiji i tako se pridruži EU ili će da zadrži sadašnju neutralnu poziciju, saznaju Novosti

Izvor: Veèernje novosti

"Ultimatum Srbiji: Sankcije Rusiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

312 Komentari

Sortiraj po:

Perica

pre 9 godina

Sada imamo priliku da se podsetimo šta su nam radili sadašnji zapadni prijatelji, jer kompletnu reprizu prikazuju u Ukrajini. Rusija tada nije uvela nama sankcije, a kako tako smo preživeli uz njihovu pomoć, Ne pljuje se u bunar iz koga si pio vode.

Master

pre 9 godina

Keep calm and continue building.
Pusti false flag provokacije Amera da posvadja EU sa Rusima. Ne treba nasedati i drzati se svojih dugorocnih strateskih interesa.

pogresno..

pre 9 godina

Las Vegas@ Nece biti da je sve u materijalnom..Nekada je i obraz u pitanju ili samopostovanje,ako ga uopste posedujes!Zasto bi mi raskidali dobre odnose sa prijateljskom Rusijom,danas velikom i mocnom drzavom,radi nekih dugorocnih obecanja..i to zato sto cemo tako potvrditi ukrajinsku celovitost!A ko je podrzavao nasu celovitost!Zar to nije cisto licemerje,sto se od nas trazi a i deluje nekako nepristojno i sa dozom ogromnog cinizma!Koliko znamo tada niko nije bio sankcionisan,sem nas!To mi vise lici na ideju zavadi..pa vladaj sa malom i siromasnom Srbijom,bas kako hoces i ko hoce..Kad su tako velikodusni u zahtevima sto ne promene u skladu sa tim i odnos prema Srbiji i prema njenoj teritorijalnoj celovitosti i sto nas ne prime u EU..Ovako je sve za sada samo sarena laza..ili razlog da se neko zabavlja preko nase muke,ne bi li i nama a preko Rusije zadali final touch!Uvodjenje sankcija Rusiji bi bilo ustvari,kao da smo sami sebi uveli sankcije..Rusima mi ne mozemo sankcijama ama bas nista nauditi!A koliko vidimo ne mogu ni oni!Ali njihove sankcije bi nas i te kako kostale!A mozda bi nas samo prezreli!Covek bez obraza se ponasa kao i sila pod pogresnom komandom!

misljenje..

pre 9 godina

Ne znamo kakve sankcije i cime bi mi mogli da naudimo ruskoj drzavi!Sem samo svojoj ekonomiji i svojim drzavnim interesima!Mozda tako sto im vise necemo slati prepakivano meso ili jabuke kojih i nemamo dovoljno,ili da im uvedemo sankcije na kredite koje su nam odobrili ili da im se zahvalimo sankcijama,za iskrenu pomoc koju su nam pruzili u vreme neobicnih poplava u Srbiji!Ili da im udarimo sankcije,zato sto podrzavaju interese srpske drzave!Mozda zbog civilnih izbeglica iz Ukrajine,kojih je vec sada oko 500 hiljada na teritoriji Rusije!Mozda bi to neko i zeleo,ali..Da li su uvedene ikada sankcije drzavi Albaniji,koja je svojski pomagala albanski separatizam na Kosovu,kao i delu medjunarodne zajednice koja je pomagala stvaranje jos jedne albanske drzave,pored vec postojece..i to od srpske drzave teritorije!Pa sada se cesto spominje Velika Albanija,od strane albanaca..Ovako ispada da sankcionisemo Rusiju,zbog celovitosti Ukrajine,a zbog srpske uzurpirane drzavne celovitosti,niko nije sankcionisao nikoga,sem Srbije..i nikom nista!A u pitanju je bio cist separatizam na Kosovu a i metod podrske separatizmu od strane vojne alijanse NATO nad teritorijom Srbije,neodobren od strane UN!Da li ce se stav o celovitosti drzava i pozivanje na medjunarodne zakone,odnositi na sve,sem na Srbiju..Da je celovitost drzava medjunarodna praksa,onda bi i stav o integritetu Srbije,trebao biti drugaciji..Ne bi ni bilo potrebe za ovom nepristojnom ponudom,koja se danas licemerno stavlja pred Srbiju!

perkan

pre 9 godina

Mislim da nije politicki korektno da nasi partneri iz sveta traze od nas da uvedemo sankcije Rusiji, jer mi to jednostavno ne mozemo da uradimo, sto zbog bratskih sto zbog ekonomskih veza i stalne podrske u svim medjunarodnim organizacijama koju uzivamo od strane Rusije... Nadam se da se nece preterano insistirati na tome...

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Pa, bio sam na"granici", ali sada sam definitivno protiv ulaska u EU! A kada je pristupanje NATO-u u pitanju, tu sam radikalan.

spinovanjeeee

pre 9 godina

Ma .. to je preuvelicavaju Novosti!
Nema niti jednog imena, pod tim "bukvalno SVI političari i diplomate", koji si "insistirali", a sustina je svega, da bi Brisel "MOGAO" da zakoci evrointegracije?
Mogao, ili to sigurno sledi, ako se Srbija oglusi?
Tesko da ce bilo koji politicar, ili diplomata iz EU, IMENOM i PREZIMENOM, tako nesto reci Srbiji, u to mozemo da budemo sigurni (u ovoj fazi sukoba Ukrajine i Rusije). Ako bi se tamo rat razbuktao, sa direktnim ucescem Rusije, to je nesto drugo ...
Za sada je sve pod kontrolom, sto se tice odnosa EU i Srbije!
"Sta je babi milo, to joj se i snilo." - nar. poslovica

Pata Negra

pre 9 godina

Bla,bla.. Srbiji su i u prošlosti itekako ispostavljani ultimatumi a sasvim sigurno će biti u nekom obliku ispostavljen i povodom Ukrajine, verujem vrlo direktno. I potpuno je infantilno i čisto politikantski reći da to neće biti. Ovde se oko Ukrajine lome strateška pitanja veka na Evropskom kontinentu ali i sposobnosti velesila da nametnu rešenja i svoje dugoročne interese. Bilo koja neizgradjena država, zatucanog i neizgradjenog društva sa propalom olupinom od ekonomije nije u stanju da vodi nezavisnu niti neutralnu politiku. Takvu politiku, osim što populusu dobro zvuči, nema ko da finansira niti moćan da štiti. I to su činjenice. Dakle, biće i ovde vrlo ubrzo - neće da hoće..

Nikola

pre 9 godina

Zasto svako misli da moze Srbiji da namece sta hoce... Dosta vise nek nas vise prihvate za ozbiljnu drzavu ne moze vise niko da se sagne koliko su nas uslovljavali...

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija nikad nikom nije postavljala ultimatume,pa nece prihvatiti ni drugi da njoj postavljaju.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge.Od Rusije cemo imati neke koristi,od Amerike tesko.

Milan1989

pre 9 godina

Konacno da i mi malo pokazemo zube,a ne samo poniznost. Drago mi je da se ne odustajemo od saradnje sa Rusijom,pored svih pritisaka sa zapada,koji verujem nisu mali,ali ipak vidim da gledamo svoj interes a ne interes nekih drugih zemalja,tako i treba.

Oxygen

pre 9 godina

Suludo je uvoditi sankcije Rusiji kada sa njima imamo odlicne ekonomske ali i druge odnose, i to bi Evropa trebala da zna, mi pre svega stitimo samo svoje interese.

Jovan

pre 9 godina

Moramo izdrzati ove pritiske, jer ce se nakon kratkog vremena pokazati da je lose interpretiran stav Aleksandra Vucica i da Srbija svojim stavom ne ugrozava EU.

Vesna33

pre 9 godina

Potpuno je besmisleno da Srbija uvodi sankcije Rusiji. I ma koliki pritisci bili sa zapada Srbija je drzava koja se opredelila za svoj evropski put I moze da ispouni sve uslove koji ce joj omoguciti da se menje zbog sebe same kako bi usla u porodicu evropskih naroda. Ali mi najbolje znamo da se svrstavanje na bilo koju stranu u nekom ratu nista dobro ne donosi samo mir i medjusobni dogovori moze da izadju na dobro

XistoryX

pre 9 godina

Ovaj ultimatum moze biti veoma dobra stvar za Srbiju kada su u pitanju evrointegracije,tako da bi donosenjem odluke u korist sankcija Srbije Rusiji samo ubrzalo put Srbije ka Evropi,dok bi nas sa druge strane udaljilo od Rusije.Stoga Srbija mora da sabere 2 i 2, pa da prelomi tamo gde joj je veci interes.Od ljubavi se ne zivi,pogotovu kada je politika u pitanju.Ja licno vise volim Ruse i Rusiju,ali sto se EU tice neznam dal su dobri jer tamo jos uvek nisam ni bio,ali mislim da bi smo i tu varijantu mogli pokusati,a s obzirom da smo kusali daleko gore stvari i od toga.

Amanda

pre 9 godina

Donošenje odluke u korist sankcija Srbije Rusiji bi sa jedne strane ubrzalo put Srbije ka Evropi, dok bi nas sa druge strane udaljilo od Rusije. Srbija mora da zauzme stav koji će biti u skladu sa njenim interesima.

Matilda

pre 9 godina

Nema interes niko iz EU da se zamera Rusiji.pogotovo bez razloga iliti namestenen obaranja aviona da bi se Rusi okrivili za taj cin i ocajnicki pokusaj Obame da se bori protiv Putina.Niti on ima sanse niti ce Evropa sama protiv sebe,ovde je sve ekonomski povezano i moze jos bolje da funkcionise,sto Vucic jako dobro zna,zato takvu politiku i vodi.Kad neko zna svoj posao,treba ga pustiti da radi i ne smetati mu.

Plebejac

pre 9 godina

.Kratko i jasno,ja posmene rauzmljivo.Nece se voditi politika koja je protiv Ruske federacije! Boricemo se za svoje status u EU ali ne kao potcijeni koji slepo ispunjavaju ultimatume.To je pipanje pulsa velikih sila,a preko ledja malih zemalja kao sto smo mi.Nema ni pomisli o tome.Rusija i mi idemo punom parom napred,a ko hoce dobro dosao,ko nece neka gleda u svoje dvoriste.Molim lepo.

Nebojša

pre 9 godina

Niko neće Srbiju okrenuti protiv Rusa, pa ni Američki šljam. Dajem punu podršku Vučiću jer znam da neće podleći pritisku SAD-a, on je čovek pošten i ima čvrst stav.

Neprilagodjena

pre 9 godina

Srbija nije u poziciji da se opredeljuje za bilo koju stranu, to ta "demokratska" drustva koja insistiraju na opredeljenju treba i da znaju. Vuciceva spoljna politika je dobra, donela nam je mnoge dobrobiti, neka nastavi politiku neutralnosti.

Branko

pre 9 godina

Od kada to "prijatelji" postavljaju ultimatume? Zadnji put smo dobili ultimatum pre 100 godina i naši preci su dostojno i časno odgovorili kao i uvek u našoj istoriji. Lako je slabijem od sebe postavljati ultimatume i ucene ali i to ima svoju granicu preko koje se ne sme.

kobricca

pre 9 godina

Ameri, dosta više sa pridikama, ultimatumima, gledajte svoja posla a ne uvek neki pritisak. Samo obećavate, te ovo ćemo vam, te ono ćemo vam...Vučić i Srbija nije bebi-zvečka u vašim rukama, čovek poštuje volju svojih gradjana u skladu sa tim i vodi politiku i prema Rusima i prema Zapadu i Americi.

Laza Kamikaza

pre 9 godina

Pa, Amerikanci su serifi koji haraju svetom, ocekuju da se svi povinuju njihovim zeljama. Mozda je tako bilo sa prethodnom politickom garniturom, sada to nije moguce.

mlekadzija

pre 9 godina

RAstimovani orkestar ciji je dirigent jako daleko ucenjuje jednog netalentovanog muzicara koji hoce da udje u njega. A taj netalentovani muzikant ne vidi da su instrumenti stari, partiture nekompletne,moljci nagrizli odela a bina trula.Doduse dirigent ima jako debeli stap....

Volens-nolens

pre 9 godina

Verovatno da stampa napravi od ovoga senzaciju. Mi smo suverena drzava, Vucic to i zna, spoljna politika se vodi shodno nasim interesima, a ne interesima bilo kojih svetskih sila. Ne vidim da je Vucic do sada imao bilo kakvih problema u vezi sa tim, samo stizu pohvale.

izbor

pre 9 godina

Srbija ne moze biti neutralna. Moze ali ce propasti jer ce EU odmah naci nekog novog "kljucnog faktora na Balkanu", a kako Rusija koja ni sebe ne moze da sredi, a da nema nafte i gasa bili bi u istom stanju kao i mi, ne moze ni nama mnogo da pruzi, EU je mnogo manje zlo

Popaj

pre 9 godina

Stranka koja uvede sankcije Rusiji gubi sledeće prevremene izbore to zna i vrabac na grani.I Nemačka kalkuliše sa sankcijama a kamoli Srbija tako da su sankcije Rusiji od strane Srbije nemoguće.

Jovan

pre 9 godina

Ovi posle 100 godina opet salju ultimatum. Nadam se da ce opet dobiti negativan odgovor! Nije Srbija njihova kolonija, niti ce ikada to biti!

gaga fgrancuz

pre 9 godina

Sa Rusijo imamo korektne odnose koji su pre svega zasnovani na ekonomskim interesima, i zato je potrebno imati u vidu tu cinjenicu pre nego sto donesemo neku odluku.

Petar

pre 9 godina

Ako Srbija uvede sankcije Rusiji, ova vlast je potpisala kapitalucaju.
Dal su ''Rusofili'' u pravu, ili nisu? uopšte nije bitno u ovom slučaju,
jer ima ih mnogo, zaista mnogo!, i uvođenjem sankcija ova vlast bi izgubila
veliki procenat glasača i ljudi koji ih podržavaju...koliko toliko, da ne kažem trpe. Sad, treba razumeti i Vučića jer je jasno milion puta rekao da je glavni cilj EU. Pa pošto je to glavni cilj onda je razumno da će morati da povuče poteze koji se neće svideti mnogim ljudima.
Pitanje je: šta imamo od dobrih odnosa sa Rusijom? A šta od EU?
Posle više od decenije nisam čuo ni jedan jedini realan odgovor na ovo pitanje.
Najžalosnije je što ima mnogo naivnih pogleda na korist ulaska u EU.
Takođe, još naivnih iščekivanja pojedinaca da će Rusija ne znam kako da pomogne Srbiji i da će da nas štiti. Ova situacija je zaista teška i bilo koja odluka da se donese definitivno ćemo izgubiti mnogo toga sa jedne strane.
Iako mi deluje nemoguće da Srbija uvede sankcije Rusiji, do današnjeg dana, šta smo sve doživeli od vlasti, ne bih se zaista začudio ni najmanje.
Ipak, mislim da je Vučić razuman kada su toliko ogromne odluke u pitanju koje mogu zauvek da promene sve u našoj zemlji, zauvek!

savur

pre 9 godina

Glavni posao Naprednjaka je da nadju nešto veliko sa čim mogu praviti puno magle, tako da se ne vidi šta se zapravo dešava. I ovo je ka "i Kosovo i EU" samo još jedna dosetka u istom stilu. Služi tome da se sakrije bankrot države, spletke oko diploma i puštanje kriminalaca na slobodu.
Sa ovakvim narodom, nama je zaista neverovatna sreća što smo se našli u Evropi, jer bi na bilo kom drugom području odavno izumrli.

r

pre 9 godina

Kako god okrenes neko ce nas cimati, ako se ne opredelimo. Ne moze se sedeti na dve stolice. Ranije je mozda i moglo, ali u sadasnjoj podeli i opstoj situaciji, ne.

goran1273943

pre 9 godina

Vucicu i celnicima u vlasti je trenutna paznja usmerena na resavanju nasih unutrasnjih problema zemlja suocena sa krizom gomilu problema , treba resavati posledice poplava sprovoditi teske reforme , mi nemamo vremena da razamisljamo o krizi u Ukraini kada bi mogli da ne iznosimo svoje misljenje bilo bi nam mnogo lakse....

janko

pre 9 godina

Podržavaju nas u Evropskim integracijama, malo potapšu po ramenu a onda ucenjuju. Ne mogu ni u EU da se dogovore oko sankcija, ali važno je da mi moramo da se odlučimo. Najcrnje je, da kako god da se odlučimo, biće pogrešno.

paske i paja

pre 9 godina

Godinama se od Srbije traze nekakvi uslovi, e pa gospodo malo ste preterali. Vlada ne sme da ostupi od pozicije koju je do sada imala a kome se to ne svidja neka trazi drugog partnera.

barakuda

pre 9 godina

Zapad mora da shvati da je saradnja sa Rusijom za Srbiju vrlo znacajna i da se mala zemlja poput nase ne treba uvlaciti u krupne geopoliticke sporove.

Vanja Petrović

pre 9 godina

Tražili ste gledajte. Dio suvereniteta posebno u vanjskoj politici se zbog zajedničke politike mora "izgubiti". Svaki brak ili integracija to donosi ili ćeš biti sam na svijetu.
(to je to, 23. jul 2014 11:37)

Komšija, svaka ti je zlatna! Svaki brak ili integracija donosi gubljenje suvereniteta i samostalnosti. E, sada...Srbija je sama pa sama...malo škrte pomoći od EU, ili prodavanje svega Rusima u bescenje...šta izabrati??

Las Vegas

pre 9 godina

Ovde neki pisu ako uvedemo sankcije Rusiji gubimo trziste i onda sledi bankrot. Niko ne zna koliki je izvoz u Rusiju. Samo nesto voca i to je sve. Mi ni sibice u Rusiju ne mozemo da izvezemo. Sta je to od robe sto ne podleze ruskoj carini? Ono sto izvozimo a to je FIAT,on ne moze u Rusiju. Sada su svi za Ruse . Zasto? Gde su ti Rusi bili devedesetih? Uvodili nam takodje sankcije zar ste zaboravili.? I to ekonomske a ne ono sto seod nas danas trazi. Da zabranimo nekim ruskim cinovnicima da posecuju Srbiju. jaka stvar

Labud

pre 9 godina

Novosti su pro-ruski medij (malo u Srbiji nije), tako da bih ja ovo uzeo sa rezervom. Zaista nezavidna pozicija, ja ne volim ni Eu ni rusku politiku. Ni Zapad, a ne volim ni cizmu i subaru.

Sloser je bio u pravu s nesvrstanima i Trecim putem.

talamaska

pre 9 godina

U ovom trenutku je bitno da se mudro postupi i da se ne prenagljuje sa bilo kakvim potezima koji bi mogli dugorocno da ostave posledice po nas narod.

srb

pre 9 godina

@milos slazem se da smo vise upuceni na zapad nego na rusiju ali po kojoj ceni? Oduzeli su nam deo teritorije,osudili sve nase generale,stavljaju nas u podredjeni polozaj u odnosu na druge pa dokle vise? I ne razmisljam srcem nego glavom,a ti pogledaj kako se zivi u rumuniji u bugarskoj pa ces videti zasto ne bi trebalo da se udje u eu

Milan

pre 9 godina

Mudro odlagati konačnu odluku dokle god to bude moguće.
Ni mnoge evropske zemlje nisu jedinstvene oko pitanja sankcija Rusiji.
Situacija je takva da se dogadjaji brzo smenjuju i da mnogo toga može da se desi do Septembra.

osmehgorana17

pre 9 godina

Da i nama nesto krene dokle ce nam tuzno biti lice ej zivote lutalice. Imamo toliko unutrasnjih problema da samo ako se fokusiramo na ono sto nas ceka bi tesko sve uradili a kamoli da se bavimo spoljnom politikom na koju ne mozemo da uticemo jer smo toliko mali da prakticno ni na svoju sudbinu ne uticemo.....

marinko

pre 9 godina

Зар нам нису поручили пријатељи да до 2020. године нема шансе да уђемо у ЕУ?
Према томе шта ће да закоче? Србија треба само неутрално да води спољну политику а они нек се дуре и ништа нам не могу!

србин ло

pre 9 godina

И треба једном заувек да гледамо наш интерес јер ти Руси нам никада нису били искрени пријатељи. Србија једном и заувек на западу!

pelikan

pre 9 godina

Srbija se nasla u vrlo teskoj situaciji, ne svojom krivicom, i sada je vrlo bitno da se ne donose ishitrene odluke vec da se dobro proceni sta je to nama u interesu.

mlekadzija

pre 9 godina

RAstimovani orkestar ciji je dirigent jako daleko ucenjuje jednog netalentovanog muzicara koji hoce da udje u njega. A taj netalentovani muzikant ne vidi da su instrumenti stari, partiture nekompletne,moljci nagrizli odela a bina trula.Doduse dirigent ima jako debeli stap....

ex Moskovljanin

pre 9 godina

E pa sada ajde odlucite se. Oni nama uvodili sankcije devedesetih. Radio sam u Rusiji sve smo morali na fals papire preko stranih firmi da dovozimo u Rusiju

Mrle

pre 9 godina

Ne moze se vise sedeti na dve stolice. Verujem da ce Vucic nastaviti evropski put, koji vodi u jacanje ekonomije, a da se nasi ruski prijatelji nece ljutiti na nas, jer imamo pravo da sami odlucujemo o svojoj sudbini.

sasa jokic

pre 9 godina

Vreme je da se Srbija odluci gde ce. Zanositi se da je moguca Titova politika je cista utopija.
Posle Ukrajinske krize, neprijateljstvo je toliko da je nemoguce sedeti na dve stolice.
Srbija mora da se opredeli za Evropu jer prosto i geografski tu pripadamo. Mozda treba iskoristiti situaciju da nam kompenzuju gubitak od ispustanja ruskog trzista.
Ruku na srce, taj sporazum sa Rusijom je vise bio slovo na papiru, nego sto je stvarno benefit. Prakticno nista nismo mogli da izvozimo, mislim na najvece proizvodjace.
Sa druge strane Rusi su milijarde zatadili preko NIS-a i naftnih i gasnih rezervi.

boric13

pre 9 godina

Nadam se da cemo imati srece i da ce se kriza u Ukraini sto pre okoncati potrebna nam je i Rusija i Eu , nadam se da ce nam se sreca osmehnuti....

Aleksandar

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se otkačimo
rusa i krenemo tamo gde smo oduvek i pripadali. Evropa nema alternativu. Bez obzira na prošlost, Nemačka nam je više pomogla od navodne "braće". Ne može se sedeti na dve stolice.

Sasa RS

pre 9 godina

Postujem Ruse ali po ko zna koji put cu reci da Srbija mora gledati svoje interese.Bas tako su Rusi u zadnjih 20 godina radili kada je Srbija bila u pitanju.Najvise sto su joj pomogli je bila suzdržanost u savjetu bezbjednosti.Kada su otvorili svoje trziste godinama su Hrvatski proizvodi bili i preko 10 puta zastupljeniji na njihovom trzištu nego naši srpski, i tako ima primjera nemilice koliko zeliute koliko smo im mi bitni.I kada se jednog dana ovo sve zavrsi oni ce nastaviti da sardjuju sa tim zapadom kao da se nista nije dogodilo dok bi mi mogli postati opet crna ovca radi njih.Zelim im da pobjede u ovom okrsaju ali bes nas jer im mi nemozemo svakako nista pomoci, a mi da se okrenemo tamo gdje smo posli u tu EU sa svim njenim vrlinama i manama.Mi smo ipak kulturno mnogo vise zapadno orijentisani, volimo njihove proizvode (auta,garderobu,tehniku...) a geografski da negovorim tako da po mom misljenju treba udjemo u kolo i to je to.Jos jednom ponavljam navijam za Ruse ali nas je interes nesto drugo!!!

agronom2894390

pre 9 godina

Trebaju nama Rusi i juzni tok , a treba nam i clanstvo u Eu , tesko je u danasnjim vremenima ziveti , mi smo na vetrometini i uvek imamo problema od kada sam se rodio .....

Janez iz EU gde teče med i mleko

pre 9 godina

Ukoliko se uvedu sankcije Rusiji mislim da će doći do masovnih demonstracija po čitavoj Srbiji.Da vidim kako će super Vučko sad da reši situaciju.

A.Vulin

pre 9 godina

Siguran sam da će premijer Vučić dobro promisliti o svemu i na kraju doneti pametnu odluku koja će biti u skladu sa interesima države Srbije i njenih gradjana!

P.S. što je više kleveta i laži Alek nam je miliji i draži!

Milos

pre 9 godina

Ako bude nekog odlučivanja i ako se odučimo da odustanemo od EU i odemo za Rusijom, selim se odavde. A odličan sam student, mlad čovek, normalan. Takvi samo i odlaze iz ove zemlje kad god glupost nadvlada razum.

osmehgoranaborica

pre 9 godina

Do sada smo uspevali da izbegavamo tu temu kako bi bilo lepo da ostanemo i dalje neutralni jer nam treba i Rusija i Eu , kao da smo mi neki faktor u celoj prici saka jada..........

Istinom protiv kolektivne amnezije

pre 9 godina

Ja cekam ovo od 2012. godine i dolaska prerusenih radikala na vlast u Srbiji. Posto domaca opozicija nije u stanju da ih istera na cistinu, to mora da ucini neko ko je jaci - EU i SAD. Naprednjaci, koji je vas put? Onaj na kome ste bili do 2008. godine u savezu sa Rusijom, Belorusijom, Severnom Korejom, Sadamom Huseinom, Gadafijem... ili onaj za koji se navodno zalazete od 2008. sa EU i SAD. Kako nas narod lepo kaze, dupetom se nikada nije moglo sedeti na dva mesta istovremeno. Medjutim, ovu vest trebalo bi primiti sa zadrskom, jer je moguce da je plasira sama SNS preko (svih) svojih medija, kako bi (posto postoji opcija da taj pritisak nije tako jak kako nam SNS servira) Vucic ponovo ispao spasitelj i usrecitelj Srbije svojim maestralnim "cinculiranjem" izmedju velikih sila, a da Srbija placa i nazaduje dok on ojacava licnu vlast.

rade krdza

pre 9 godina

Dosta smo mili bili pod pritiscima i krajnje je vreme da otvoreno kazemo svima u svetu da ne zelimo da ucestvujemo u sukobima velikih sila. Ako je Svajcerska mogla da bude neutralna u svim ratovima, mozemo i mi.

higuy

pre 9 godina

Hocete da se druzite sa svima. E pa, nece da moze. Mislite svojom glavom, za svojh interes. Isto nece da moze. Ima da mislite kao mi, pa makar mi ne bili u pravu.Ma nema uopste da razmisljate, to je vec uradjeno.

Bojan

pre 9 godina

Ovde ce trebati velika sposobnost da se izvuce iz ovoga, nit smemo da uvedemo sankcije Rusiji nit smemo da se protivimo EU. Verujem u Vucicevu sposobnost da ce ovo resiti na najbezbolniji nacin za Srbiju.

Dejan

pre 9 godina

Gospodo, hladnoratovski odnos snaga se vratio. Samo što nema više nesvrstanih, jer nema više zemlje koja treba da ispunjava ulogu nekadašnje Jugoslavija, koja je mogla da sedi na dve stolice samo zato što je to velikim silama tada i odgovaralo.

Tako da nema ultimatuma. Pitanje je prosto: kom taboru želite da se priklonite, pošto ne možete da budete u dva.

Gile sampion izraziti favorit

pre 9 godina

VUCICU NEMOJ PRIHVATATI ULTIMATUME ONIH KOJI SU GODINAMA POKUSAVALI DA RASCEPE SFRJ!
VIDELI SU DA SRBIJA POKUSAVA DA SE OPORAVI ALI SE PLASE DA NE STANE NA NOGE.

alex

pre 9 godina

Mi cemo sve druge da otkacimo a onda ce oni nas, maestralno, vrhunska drama. Zar neko sumnja da ce tako biti, uostalom umorni su od sirenja to i ne kriju ali eto jednog dana mozda za 50 godina ako tada uopste bude...

komsija

pre 9 godina

Evo ja bih pristao da uvedemo sankcije Rusiji i to selektivno onako kako radi Evropa. Treba uvesti sankcije Rusiji na recimo uvoz konzerviranog svežeg vazduha ili na kompletan svemirski program Rusije. Mislim da bi mogli da se odreknemo raketa nosača za satelite a onda nam Evropa nema šta prigovoriti.

Rudar

pre 9 godina

Tesko cemo mi pristati na ucene koje nam slede u vezi sankcija Rusiji, bas iz razloga sto ni EU nema usaglasen stav po pitanju stepena sankica koje treba uvoditi.

Black Hawk

pre 9 godina

Da sam ja premijer moj odgovor bi ovako glasio: "OK gospodo, pristajemo ali ce nas takav potez kostati jedno 30 milijardi (sto gubljenjem poslova, sto gubljenjem prijatelja). Sad, takav izdatak zahteva kompezaciju...Imate li vi te pate ili ne...ako ne hvala na ponudi!
Cao! Zdravo!

Istoričar

pre 9 godina

Одговор је јасан - политичка и војна неутралност Србије, треба поручити "пријатељима" који су нас бомбардовали да одбију.

osmehgoranaborica

pre 9 godina

Sada kada imao najvise problema samo nam jos fali da moramo da se izjasnjavamo o krizi i da nekog osudjujemo , kao da nesto mozemo da uticemo....

silverg

pre 9 godina

prvo i prvo, novosti kao izvor informacija sa Rdmitrovićem je ne samo upitan, već zabrinjavajuć, poznajući njegov anti-EU stav. Ne znam odakle vam ideja da prenosite novosti po ovom pitanju? A kao dodatno, zar vam nimalo čudno ne zvuči rečenica "bukvalno svi političari"? Pa da vam objasnim, kod te fele nacionalista, nema pojedinca, nema posebnog i nijansiranog izveštavanja i mišljenja, već sve mora u tor. Ili za EU ili protiv EU. Ili protiv Rusije ili za Rusiju. Drugo, koje najavljene investicije, iz Emirata, koji su u EU?
Mercedes, ko?
a onda će Rusi za nagradu što im nećemo uvesti sankcije, investirati šta tačno? kupiti EPS za male pare?

ko jel ja

pre 9 godina

hahaha, pa svako pametan zna da ce taj dan doci. pustili su nas da sami smislimo ali posto mi to nikada nismo dobro umeli, usledio je ultimatum. srbija uvek zavrsi sa ultimatumom a posle toga slede sankcije.

bez_cenzure

pre 9 godina

Ameri kažu da Rusija nije kriva za obaranje aviona ali svejedno Srbija da uvede sankcije Rusiji dok Njemačka to odbija. Ko je ovdje lud! Vučić ne smije uvesti sankcije Rusiji. Bio bi to strašan autogol po Srbiju! Dosta je više šiljenja one stvari nad boranijom! Ukrajini treba uvesti sankcije dokle god su fašisti na vlasti!

Coki zvani Gazpromnjeft strani investitor

pre 9 godina

Pa ovo je sjajno! Ne zato sto sam miljenik Zapada, nego mi je milo sto ce to bas Naprednjaci morati da urade i samim tim sebe jos jednom ponize. Takodje jedva cekam da vidim kako ce izgledati sponzorstvo Gazproma od 2015 (kada istekne ugovor) u FK Crvena zvezda, posto Coki rece da to nije NIS, od sledece godine i nece biti, dobicete 0.00 evra od brace takozvanih stranih investitora :D

juriš rusofili!

pre 9 godina

Hahahahahaha!
Šta li će sada mlađahni vadikal učiniti?
Hoće li pomoći botovi? :)
Hahahahahahaha!
A jednostavno je:
od koga će Srbija imati (i do sada imala!) više koristi, od Rusije ili EU?
(O poklonjenom NIS-u nećemo sada...)

dovla

pre 9 godina

Rusi su ovde sve dobro naplatili što su radili, i sa njima nema nikakve budućnosti. Nije ni sa EU nešto puno jasnija situacija ali od dva zla treba uvek birati ono manje. Čak ni onaj gasovod neće biti više nešto puno značajan. EU se već dogovara na drugim stranama za gas i potpuno izbacuje Rusiju kao relevantnog činioca.

Zikica

pre 9 godina

Pa ako je Vlada iole svesna situacije, da polovinu svojih poljoprivrednih proizvoda Srbija izvozi u Rusiju, počev od voća pa da svinjskog mesa (inače zabranjen izvoz svinjskog mesa u zemlje EU), mislim da je odgovor na ovakve zahteve jednostavan...

Zoran

pre 9 godina

dokle vise ti pritisci i ucene. imali srbija m*** ili ne.pa halo ako ste ludi niste slepi .prvo nam bombarduju drzavu, otimaju kosovo pa sta vam jos treba od dokaza ko vam je prijatelj a ko ne. i ako udjete u eu cena je prevelika za gradjane petog reda u toj eu. nikad nas nece ceniti. vidim sta rade sa bugarima i rumunima. mi smo za njih cigani sa balkana i nista vise. i za sve romanticare koji misle da ce se ulaskom u eu nesto promeniti na bolje:drem on

slovenka

pre 9 godina

Jasno je Srbija ce otkaciti ultimatiste Potpuno bolesan concept Oni sto su zaista srusili avion pokusavaju da skrenu paznju sa toga na svaki nacin

Odluka

pre 9 godina

Konacno! Bas da vidim za koga ce se odluciti i sta ce to sa sobom poneti. Ako se budemo odlucili za onog ko nam stalno lupa samare i izigrava nas, ja sigurno palim odavde...

aleksa

pre 9 godina

Pu pi*** im materina bre. Nek daju prvo dokaze da je Rusija kriva pa cemo onda razmisliti o tome da ih okrivimo, a ne bez ikakvih dokaza oni to nama da namecu. Treba neko otvoreno da poprica sa SAD-om a ne da se kriju u misijim rupama, bruka i od strane evrope. I posle oni kao imaju krebidilitet da pricaju o slobodi, demokratiji i ostalome

neba

pre 9 godina

Kada neko od Hrvata, Bosnjaka ili Albanaca bude odgovarao za vise od 50.000 ubijenih i vise od 400.000 proteranih Srba, onda bi kao drzava i narod mogli da razmotrimo zahteve EU i NATO...
ps - da li ste primetili (ako je neko uopste mogao i da vidi/procita pored sve cenzure i nezainteresovanosti i vlasti i novinara) da se u MSP, a malo pre toga u BiH, Hrvatskoj i Kosovu, Srbima sudilo i za ono sto su im porodice radile tokom 2. Sv. rata?!

alo

pre 9 godina

krajnje je vreme da se izjasni da ne mzoe uvek sa jednim dupetom na dve stolice. ako se ne izjsni protiv ruske okupacije znaci da je na strani okupatora. znaci odobrava da sutra neka zemlja otme neki deo srbije.

Luka

pre 9 godina

Posle 100 godina od austrougarskog ultimatuma Srbija dobija uslov da se izjasni o sankcijama Rusiji gde opet mora da balansira između istoka i zapada. Vreme ja da iz istorije izvučemo pouke i da se okrenemo miru i prosperitetu. Ne sumnjam da će državni vrh doneti najbolje odluke jer nas danas vode veoma odgovorni političari koje priznaje i uvažava ceo svet.

Janjic

pre 9 godina

Necemo u EU i necemo sa onima koji su nas unistili vec hocemo sa nasom bracom koja nas je branila i koja je uz nas!
EU se polako ali sigurno raspada!Kad mi udjemo, bice niko i nista!SRBIJA=RUSIJA!

Anoniman

pre 9 godina

Samo znate da ucenjujete i ništa više... Ovo vam je super prilika da nas ucenite, inače mnogo vas briga o žrtvama koje i ne pominjete (osim ako ne pljujete Proruse).

izbor

pre 9 godina

Iako sam za jake veze sa Rusijom koja nam je u proslosti dosta pomogla, pogotovo poslednjih decenija ali i pocetkom dvadesetog veka, ovaj zahtev EU je sasvim ocekivan i legitiman jer smo se mi ipak odlucili za "Evropski put". Ne mozemo ocekivati da se nasa politika toliko odudara od ostalih clanica EU a i cilj postojanja EU je vodjenje zajednicke, kako unutrasnje, tako i spoljne politike. EU ne bi ni opstala da svaka clanica "tera na svoju stranu". Ovo je trenutak da se izjasnimo - EU ili Rusija, a mislim da izbora ni nemamo

milan

pre 9 godina

Ето га нови Рамбује... Незнам стварно што ћемо у ЕУ? Да ли ви видите да они по Европи и свијету подржавају само профашистичке режиме...!? Незна се ни које оборио авион,а већ су пресудили... Милион сличних примјера...

p(l)acenicka srbija

pre 9 godina

i onda nam rusi okrenu ledja u ekonomiji, i postanemo jos zavisniji od zapadnih nam prijatelja, i onda da nam pomognu daju nam neki kredit, po mogucnosti ce ga vracaju i nasi praunuci...

Dejan

pre 9 godina

SAD i njeni sateliti traze od Srbije da optuzi Moskvu za obaranje aviona a dokazano je da Rusija u to nije umesana.....
Ovo je jos jedna od teskih ucena tipa ukoliko ne budete prihvatili opet ce slediti humanitarno bombardovanje..... Ako budemo prihvatili izgubicemo Rusiju i njeno trziste i Srbija ce morati da prizna da je bankrot. Od ovakvih "prijatelja" moci cemo da ocekujemo nove ucene. Sve ovo dolazi iz Vasingtona..
Bolje je reci NE sankcijama. Pomaka u evrointegracijama ionako nema i nece ga ni biti jer ce slediti nove ucene u vezi Kosova..........

pex

pre 9 godina

E ako mi je zbog necega drago sto je ovaj 'hot lips' na vlasti i tata njegov u predsednistvu je bas ovo - tezi domaci nisu mogli da dobiju..aj sad da vidimo kolika muda imate..

rema

pre 9 godina

Gluposti, niko ne moze Sriji da zabrani da ima bilateralne odnose sa Rusijom, tako da ako ih ima pola Evrope na celu sa Nemackom, ne vidim razlog zasto ne bismo i mi.
Ovo je neka polu vest.

citizenkane

pre 9 godina

Pa uvedite sankcije. Zar ne vidite da nam KGB mafija zajedno sa nasim tajkunima izvlaci pare iz Srbije! Ove sankcije nisu uperene ka Ruskom narodu, sankcije su usmerene na pojedince iz vrha vlasti. E gde bi smo mi bili da su to uradili nama, tacnije da su Slobu uhapsili a nas narod ostavili na miru.

karlo

pre 9 godina

Znači odpočela je blokovska politika zapadnuh zemalja. EU se potpuno priklonija USA i to bez ostatka što znači da nemože da vodi svoju nezavisnu spoljnu politiku a još manje njene članice.Naša zemlja je u delikatnoj situaciji nam sedenje na dve stolice, na zapdnoj koja nam je nanela mnogo zla i na istočnoj koja nas samo verbalno podržava.Pošto naš narod nije malouman dajte ta se on izjasni na kojoj stolici hoče da sedi!!!

Informbirovac

pre 9 godina

Prvo, Srbija ne moze biti neutralna, mala je i nebitna, to je mogla biti samo SFRJ. Drugo, bez Zapada ne mozemo preziveti ni nekoliko meseci, svidjalo se to nekome ili ne. Trece, u ovom konkretnom slucaju moralni je imperativ suprostaviti se proruskim teroristima i placenicima koje podstrekava i finansira Rusija. Ovo varvarstvo obaranja civilnog aviona im se ne sme zaboraviti.

bivsi

pre 9 godina

"da uvedu sankcije kao i ostale clanice EU"
E gospodo iz EU, mi nismo clanica. Nismo ni pregovore zapoceli. Zavlacili ste nas godinama za status kandidata, a Ukrajini, zemlji koja se nazalost raspada, u kojoj besni gradjanski rat ste taj status "poklonili" !
Pretite nam zaustavljanjem investicija? Pa sta ste investirali u zadnjih 5 godina? Kolike su to investicije u pitanju?
Zahtevate od nas da uvedemo sankcije Rusiji. OK, evo ocemo ako se vi odreknete ruskog gasa u sledecoj grejnoj sezoni. Moze?!
I nalozite BMW-u, FORD-u RENAULT-u i ostalima da prekinu poslovanje u Rusiji. A mi cemo uvesti sankcije, pa nek nam i istrule jabuke, nek ide zivot!
Znaci ajmo svi sankcije, drugacije ispadate Licemeri!!!

Mungos

pre 9 godina

Meni se cini da je Vucic nekoliko puta ponovio da Srbija nema nameru da ivories sankcije Rusiji,i tako ce i biti.A vi gospodo ako hocete da ratujete sa celim svetom,ratujte,ali sto dalje do nas.Mi sa tim nemamo nikakve veze,hocemo da gradimo zemlju i sa svima da saradjujemo.

Hoću 150 pluseva

pre 9 godina

Šta je problem distancirati se od ruske hegemonističke politike? Barem naše iskustvo iz 90-ih nam govori kako prolaze oni koji maštaju o nekim velikim državama na štetu drugih naroda ...

jo jo efekat

pre 9 godina

Hajde sad da vidimo sposobnu i velikom vecinom izabranu vlast, kako ce da resi problem. Lako je bilo pljuvati DS, ali sta sad, kada nedvosmisleno mora da se kaze nesto glasno i jasno. Nema vise da se stav iznosi sutra, ili kad gazdi odgovara. Ovakav vruc krompir se dobija cesto, ako si vlast. Samo, jedno je pricati bajke narodu, a drugo reci istinu Evropi, ili Rusiji.
Hocu da me moja vlast ne povredjenog izvuce iz ove situacije. Gospodo, izvolite.

bot

pre 9 godina

Amerikanci su oteli onaj prvi avion, i onda ga posle oborili iznad Ukrajne, da optuze ruse i zarate ih sa nama, kako bi nas lakse pobedili. Nedaj se Vucicu

Mkd

pre 9 godina

Ma sta to briga Rusiju, kad znaju da im Makedonija ne uvodi sankcije...
Jer i onako nas ne primaju u tu EU...

Znaci, batalite USA, EU, AU... nista im ne mogu dok imaju nas, Makedonce... Ima sve da im kupimo...

Sala na stranu, zaista podmukla politika zapada... Pre svega Nemacke, koja sama ne prekida do kraja veze sa Rusijom, jer to godi njenoj ekonomiji...Ali zato primorava druge da to rade...

Daleko od toga da su Rusi cvecke, nisu ni najmanje...Ali oni koji mantraju price o "presvetlom" zapadu su mi zaista nejasni...

Milos

pre 9 godina

Naravno da konačno treba da se opredelimo, ko je sedeo na dve stolice obično je ostao bez obe. Većini naroda ove zemlje draža je Rusija, što ima smisla, ako se razmišlja srcem. Ako se pak uključi mozak, i uvidimo da nas taj 'Zapad' okružuje čak i na istočnim granicama, jasno je gde pripadamo. Srbija je nekada bila važan deo Zapadne civilizacije, šta nam se desilo u međuvremenu svi znamo, ali mislim da smo ipak više za Zapad nego za Istok.

Gogzi84

pre 9 godina

Hahaha koje licemerje. Nece nam se sa Rusijom sigurno sve pozlatiti ali nemogu da vjerujem da jos uvijek ima ljudi koji vjeruju u poruke iz eu kako neke clanice "snazno podrzavaju" ulazak Srbije u uniju i kako smo mi nezaobilazan faktor. :) U stvari ako budes mislio kako mi hocemo evo ti koji evro, a ako mislis na svoju zemlju, tj da iskoristis mogucnosti sa obje strane onda nista. Tuzno i zalosno.

Sale

pre 9 godina

Ponistite "Kosovo", procesuirajte zlocine na Srbima, platite nadoknadu stete za NATO Agresiju iz 1999., vratite u zivot Milicu Rakic, i nema problema, dacemo sankcije Rusiji

robokap

pre 9 godina

E sad da vas vidim gospodo politicari. Da li ste dovoljno pametni i hrabri da povucete pravi potez. Na jednoj strani imate nasu bracu Ruse koji nas ne uslovljavaju ni sa cim, cak nas i podrzavaju sto se tice EU a da ne pricam o ostalim pogodnostima koje imamo sa njima jer svi koji malo bolje prate politiku i ekonomiju znaju koje su to pogodnosti i uslovi, dok sa druge strane imamo naseg prirodnog neprijatelja koji nas je bombardovao, oteo nam Kosovo, zavlaci nas i prica nam bajke o EU vec godinama

greska u koracima

pre 9 godina

Nece moci! Sustinska greska u svakom smislu te reci bi bila svrstavanje na bilo ciju stranu u ovom konfliktu. Ostavite nas sve na miru vise, ionako ste nas cerupali i ubijali 10 godina!

Филип

pre 9 godina

Ми бисмо били највеће будале и камиказе ако уведемо санкције.Наша економија би дефинитивно пала у блато.А знамо како су нама биле уведене неправедне санкције.Зар да и ми то радимо?Ионако у ЕУ нећемо ући(ако уопште икада и уђемо) за 10-15 год.Шта нама треба да се сврставамо.

Radosav_Bavaniste

pre 9 godina

Nije gospodo komentatori i čitaoci ovo Srbija Nikole Pašića, Stojana Novakovića, Milovana Milovanovića ili Jovana Ristića. Ovo skoro beše Srbija petooktobarskih jahača apokalipse, a sada zemlja usahnulih nada, nepostojeće elite koju predvodi, o moj Bože, ni manje ni više Vučić. Ovakva odluka zahteva državničku mudrost, a mi , nažalost državnike nemamo, a još manje obrazovan, prosvećen i intelektualno obogaćen kadar kome je duboko u srcu usađeno rodoljublje i osećaj za opšte dobro. Takvi bi možda i znali kako da postupe u situaciji u koju nas drugi stavljaju, a ovi preobučeni, što radikali, što komunjare, koji nam se predstavljaju kao demokratske i reformističke snage, sankcije mogu da uvedu samo džepovima građana. Na kraju ćemo za nerezonske poteze i večito sedenje na dve stolice, mi, građani, ispaštati.

to je to

pre 9 godina

Tražili ste gledajte. Dio suvereniteta posebno u vanjskoj politici se zbog zajedničke politike mora "izgubiti". Svaki brak ili integracija to donosi ili ćeš biti sam na svijetu.

genije

pre 9 godina

Može i to odmah.
Samo ko će da nam da pare? I o kojim evrointegracijama pričamo kad evo već više od godinu dana EU "vrši pripreme" (čitaj: ucenjuju nas i dalje)? I još da RF optužimo za rušenje aviona za koje su ameri krivca našli i pre nego što je pao?!
Dakle od štapa ništa, ima li šargarepe (para)?

jiji

pre 9 godina

Savjet iz Hrvatske,ne uvoditi sankcije. Možda malo uspori pregovore s EU,a možda i ne,ali ako sada Rusima okrenete leđa ,teško da će vam to oprostiti. Mislim da uz malo diplomatskog izmotavanja nećete niti biti kažnjeni od strane EU,pošto mnoge članice neće uvoditi sankcije radi ekonomske štete. Prvo gledajte svoje interese,a interesi su da bi ovim uvođenjem Srbija imala više štete nego koristi.

seljadin

pre 9 godina

stara prica, ne mozemo vam dati investicije i novac, ali vam mozemo zagorcati zivot, mozemo uvrtati ruku premijeru a posle bombardovati Srbiju...

Mita

pre 9 godina

Od toga nema ništa rekli smo im da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji a i oni bi mogli da usaglase politiku ako traže nešto od nas jer nisu sve zemlje članice EU uvele sankcije.

Miroslav

pre 9 godina

Svašta. Jutros stiže vest da nepostoje neposredni i konkretni dokazi o umešanosti Rusije u pad malezijskog aviona, a ovamo se na Srbiju vrši pritisak da a priori okrivi Moskvu, jer tako hoće Vašington i Brisel. Mislim da će se građanima evropski put Srbije iz godine u godinu sve više ogaditi, jer se on, a to ovakve stvari i potvrđuju, ne zasniva na ekonomski, socijalnim, pravnim kriterijumima, već na političkom oportunizmu i uslovljavanju. Mogu ja do sutra da budem evropski nastrojen, ali i najveći evrofil pred ovako neospornim činjenicama mora da posumlja u ispravnost onog za šta se načelno zalaže. Nema gospodo građani Srbije nama ulaska u EE dostojanstveno, već samo klečeći.

Dragan

pre 9 godina

Siguran sam da je najbolje da zadržimo neutralnu poziciju
jer neće proći mnogo vremena a Evropa i Rusija će naći zajednički jezik i interese a mi bismo teško povratili poverenje Rusije a tu su i naši ekonomski interesi. Evropa bi nas malo ignorisala zbog tog stava ali i oni imajusvoje ekonomske interese.

r

pre 9 godina

Kako god okrenes neko ce nas cimati, ako se ne opredelimo. Ne moze se sedeti na dve stolice. Ranije je mozda i moglo, ali u sadasnjoj podeli i opstoj situaciji, ne.

Hromi

pre 9 godina

Kako su odvratni ovi politicari da to nije normalno. Koriste obaranje aviona za koje nije utvrdjeno ko je krivac za plasiranje svoje politike. Uzas! Usput, juce su americke sluzbe utvrdile da Rusija nije povezana sa obaranjem.

millos

pre 9 godina

Nazalost Srbja ce prihvatiti sve ultimatume sa zapada tako da smo na dobrom putu da izgubimo jedinog pravog prijatelja Rusiju,a sta za uzvrat dobijamo pa kao i do sada nista neku usmenu pohvalnicu od trecerazrednog diplomate iz Eu ili Amerike nekog zamenika petog sekretara i mozda da ostanu zardinjere na mostu u Mitrovici ali ne dugo do zime eventualno do Bozica.Ja jos verujem da ce mo odoleti pritisku ali tesko.

rade

pre 9 godina

Stacemo uz Rusiju ako smo iole pametan narod.. Da stanemo uz Ameriku i truo narod? Onda olako zaboravljamo koliko su nam dece pobili, staraca, zena , vojnika itd.. onda svi koji su se borili I ginuli za svoju zemlju ispada da su se borili ni za sta! Probudi se Srbijo dok ne bude kasno..

Onako u prolazu

pre 9 godina

Opet traže mnogo, a ne nude ništa.
Na ivici smo bankrota (uglavnom svojom krivicom), a ovi će nas dokusuriti svojom bezobzirnošću.
Srbija ne može da uvede sankcije Rusiji; samo bi ih uvela sama sebi, i šta onda?
Potapšaće nas rukom po ramenu, i ponuditi kredite sa kamatom od preko 6%.
Otvoriće nam i prvo poglavlje u oktobru (jeeeeeeeeeee!) i da budemo srećni do neba.
...
Činjenica da se sankcijama preti i Bugarskoj kao članici EU me je prenerazila; još jedan dokaz da se ne vredi ni truditi preterano.

Smatram da je naš trenutni stav je jedini ispravan.

VOJVODINA

pre 9 godina

Treba se vise otrgnuti od tih Rusa! Svi koji su imali bilo kakva posla sa njima pobegli su glavom bez obzira, jedino na svetu u Srbiji se manijakalno obozava Rusija i to mahom od strane neobrazovanog i polupismenog stanovnistva koje nije nikada bilo u inostranstvu i koje svakog dana ponavlja kako Zapad propada a Rusi su najmocnija, najsuperiornija i najbogatija zemlja na svetu. Obicno takve osobe zive u losim socio-ekonomskim uslovima zivota pa misle da ce im Rusi vratiti komunizam gde se drzava komplet brinula o njima a oni su mogli da stave prst u uvo. Samo "drugovi" zaboravljate da je to bilo moguce samo od americkih kredita i da je Juga dozivela ogroman uspon onda kada je rusima rekla cuveno "ne". Ali po vama ce bez Rusa svi crci od gladi, kao sto su svi crkli sto su pobegli od Srbije. Sa takvim razmisljanjem i takvom vecinom ljudi ova zemlja se raspada garantovano. Za nijansu su gori oni sto se predstavljaju kao cetnici a manijakalno obozavaju Rusiju, mislim da je jasno da su to oni koji su 90ih tek skinuli sliku Tita iz dnevne sobe, a tad su se i krstili.

ljubica

pre 9 godina

Lepo ce reci ne sankcijama Rusiji. Takodje cemo da vidimo koliko ce Vucic da izdrzi pritiske. Isto tako cemo biti nacisto da li je Vucic drzavnik koji deluje u nacionalnom i drzavnom interesu ili je marioneta kao sto su mu bili predhodnici.

Lazar

pre 9 godina

Pa stvarno nema smisla da nam staju na muku. Onolike nepogode, deficit budžeta, očekivana smanjenja plata i radnih mesta u javnom sektoru, integrisanje severa Kosova, podržavanje celovitosti BiH, borba protiv korupcije i klasičnog lopovluka, a sad još i ovo. Kad bismo finansijski tj. ekonomski bili stabilniji lakše bismo donosili ovakve odluke. Ovako ćemo morati da igramo nošeni razumom a ne emocijama, jer niko neće imati razumevanja za neke mudre odluke i neutralnost jedne male, bedne, osiromašene Srbije, koju je da nas/vas sve podsetim NATO milosrdno (andjeoski) bombardovao krajem prošlog veka. Inače ja predlažem da ne budemo neutralni već da imamo jasan tajni stav kako da se postavimo prema situaciji, slično ugovoru sa Fijatom.

janko

pre 9 godina

Mislim da Srbija mora da ostane neutralna, jer jos uvek ne znamo ko ke oborio avion, takodje Nemacka, Francuska i GB nece poostravati sankcije zbog svojih ekonomskih pitanja. Takodje Slovacka se jos uvek nije jasno izrazila. Mislim da zapad po svaku cenu mora da nas uslovljava. Pa dokle vise? Treba stati uspravno i reci da su nacionalni interesi svakako bitniji od neke EU. Rusija je veliki ekonomski partner Srbije. Bez obzira na kvazi pomoc, puno firmi izvozi u Rusiju.

ivan iz pn

pre 9 godina

nisam ni rus ni prorus ni engglez ni neko iz pi..e materine nego sam srbin i ne volim da me niko ucenjuje dosta je bilo vise nek se nose

Реалан

pre 9 godina

А став Србије је толико битан да сви живи ишчекују као запета пушка да виде шта ће Србија да одлучи! Свашта. Стварно више ова тактика уцена нема смисла! Не кажем да имамо алтернативу од ЕУ, али ово стварно постаје трагикомично!

mali perica

pre 9 godina

mi smo u Evropi a ne u Aziji tako da je sve jasno...Mada imamo jos teritorije za cepanje,mozemo sebi dati jos tu slobodu da izigravamo male ruje na balkanu :/

adio

pre 9 godina

uranijom su vredno i stravstveno sejali večno neprijateljstvo. NATO je popločao koridor U235 - neizbrisivu granicu koja nikada neće, ne sme i ne može biti pređena. Poglavlje svih poglavlja je ponovo otvoreno 1999. i bez velikog pokajanja nikada neće biti zatvoreno. Ali za dekontaminaciju je potreban moral, nešto duše pa i svesti .. sve skupa previše za očekivati od oskudnih zapadnih kapaciteta u tim poljima. Do tada, sve drugo je farsa

Nas su zasitili uranijumom, onda je EU postala ’zasićena proširenjem’
Izgleda da smo postali preteški za njihov stomak

sale

pre 9 godina

ako nas ODMAH puste u EU nema problema. Sankcije braci i ulazak u EU isti dan. da nije CEFTE mi bi propali odavno a vec smo blizu dna....

dzoni

pre 9 godina

Tako nam i treba kad samo mlatimo o EU..smucili ste mi se odavno sa tom EU ...svake nedelje nove pretnje i ultimatumi sve uzkladu sa "demonkratijom" ...od kad sam postao punoletan a sad imam 35 god svaki dan svi mediji u Srbiji samo nam EU EU EU EU...dokle vise??????
Ako vi verujete u deda mraza ja ipak imam malo vise pameti.
Ne trebamo da stanemo na NICIJU stranu..i jedni i drugi gledaju samo SVOJE INTERESE..zasto bi u bilo kom ludilu stali ma stranoi EU koja nam je otela Kosovo a sad kao nesto zali za Krimom.

AAF

pre 9 godina

Nema ultimatuma,to neodgovorni novinari velikim slovima stavljaju na naslovnu stranu i prave aluziju na 1914godinu.Doslo je vreme da se Srbija izjasni - ili ce nastaviti proces pridruzivanja i postovati pravila koja vaze u organizaciji kojoj zeli da se pridruzi ili ce ici svojim putem.

Prosto ko pasulj,ako vecina ne zeli u EU to treba reci i svi sretni.Poreski obveznici EU nece vise izdvajati svoj novac za nekoga ko ne zeli u EU a vecina ovde sretna jer nece u EU.

dr Zoran

pre 9 godina

Nesposobnjakovići, pregovarači iz redova SNS i SPS nas dovode u ćorsokak bez izlaza. Od Rusa najveća korist je nedodirljivi Bajatović koji je isisao Srbijagas.
Kakvi nas vode zadlužujemo i gore. Teško njima kad se mentalno zaostali gladači probude iz kome.

miki

pre 9 godina

Naravno da od sankcija nema ništa , zar zaista misle da mogu uceniti tom pričom o evrointegracijama? Da mi njima nismo bitni i oni bi davno digli ruke, pucanje praznom puškom.

Zoran

pre 9 godina

konačno objavljen uslov vlastima u Beogradu za koji su oni uporno tvrdili da ne postoji . uskoro će uslijediti i uslov - priznanje Kosova . Čuj , i EU i Rusija ...

ZLOBEX

pre 9 godina

..."da Srbija javno obeleži vlast u Kremlju kao glavnog krivca za tragediju koja se desila i da uvede sankcije Rusiji"...

Na koga li će sad mediji Njegovog Božanstva Premijera Srbije da nasrnu, kad bude doneo tešku, bolnu ali naravno MUDRU odluku. Na Srbe sa Kosova, na opoziciju, na radnike i sindikate...?

stefan

pre 9 godina

Kao suverena zemlja i kao zemlja koja ima svoje nacionalne interese mi cemo da biramo nas put a ne Brisel.Ovakvo ponasanje NATO-a je idiotsko.Podrska Rusiji

mister bin

pre 9 godina

Ako Srbija pristane na ovaj ultimatum to ce biti istorijska sramota,mislite vi o Rusima sta hocete,imaju oni svoje interese i nema tu puno ljubavi ali mi nikad nismo i necemo imati veceg saveznika u ovom svetu.Ako Srbija pristane,definitivno ostajemo sami,beznacajni u svakom smislu,ponizen i zapadu ponizan narod koji nece biti vredan ni pomena.

Dragan

pre 9 godina

Siguran sam da je najbolje da zadržimo neutralnu poziciju
jer neće proći mnogo vremena a Evropa i Rusija će naći zajednički jezik i interese a mi bismo teško povratili poverenje Rusije a tu su i naši ekonomski interesi. Evropa bi nas malo ignorisala zbog tog stava ali i oni imajusvoje ekonomske interese.

rema

pre 9 godina

Gluposti, niko ne moze Sriji da zabrani da ima bilateralne odnose sa Rusijom, tako da ako ih ima pola Evrope na celu sa Nemackom, ne vidim razlog zasto ne bismo i mi.
Ovo je neka polu vest.

Milos

pre 9 godina

Naravno da konačno treba da se opredelimo, ko je sedeo na dve stolice obično je ostao bez obe. Većini naroda ove zemlje draža je Rusija, što ima smisla, ako se razmišlja srcem. Ako se pak uključi mozak, i uvidimo da nas taj 'Zapad' okružuje čak i na istočnim granicama, jasno je gde pripadamo. Srbija je nekada bila važan deo Zapadne civilizacije, šta nam se desilo u međuvremenu svi znamo, ali mislim da smo ipak više za Zapad nego za Istok.

Sale

pre 9 godina

Ponistite "Kosovo", procesuirajte zlocine na Srbima, platite nadoknadu stete za NATO Agresiju iz 1999., vratite u zivot Milicu Rakic, i nema problema, dacemo sankcije Rusiji

milan

pre 9 godina

Ето га нови Рамбује... Незнам стварно што ћемо у ЕУ? Да ли ви видите да они по Европи и свијету подржавају само профашистичке режиме...!? Незна се ни које оборио авион,а већ су пресудили... Милион сличних примјера...

Istoričar

pre 9 godina

Одговор је јасан - политичка и војна неутралност Србије, треба поручити "пријатељима" који су нас бомбардовали да одбију.

komsija

pre 9 godina

Evo ja bih pristao da uvedemo sankcije Rusiji i to selektivno onako kako radi Evropa. Treba uvesti sankcije Rusiji na recimo uvoz konzerviranog svežeg vazduha ili na kompletan svemirski program Rusije. Mislim da bi mogli da se odreknemo raketa nosača za satelite a onda nam Evropa nema šta prigovoriti.

Vanja Petrović

pre 9 godina

Tražili ste gledajte. Dio suvereniteta posebno u vanjskoj politici se zbog zajedničke politike mora "izgubiti". Svaki brak ili integracija to donosi ili ćeš biti sam na svijetu.
(to je to, 23. jul 2014 11:37)

Komšija, svaka ti je zlatna! Svaki brak ili integracija donosi gubljenje suvereniteta i samostalnosti. E, sada...Srbija je sama pa sama...malo škrte pomoći od EU, ili prodavanje svega Rusima u bescenje...šta izabrati??

Реалан

pre 9 godina

А став Србије је толико битан да сви живи ишчекују као запета пушка да виде шта ће Србија да одлучи! Свашта. Стварно више ова тактика уцена нема смисла! Не кажем да имамо алтернативу од ЕУ, али ово стварно постаје трагикомично!

Las Vegas

pre 9 godina

Ovde neki pisu ako uvedemo sankcije Rusiji gubimo trziste i onda sledi bankrot. Niko ne zna koliki je izvoz u Rusiju. Samo nesto voca i to je sve. Mi ni sibice u Rusiju ne mozemo da izvezemo. Sta je to od robe sto ne podleze ruskoj carini? Ono sto izvozimo a to je FIAT,on ne moze u Rusiju. Sada su svi za Ruse . Zasto? Gde su ti Rusi bili devedesetih? Uvodili nam takodje sankcije zar ste zaboravili.? I to ekonomske a ne ono sto seod nas danas trazi. Da zabranimo nekim ruskim cinovnicima da posecuju Srbiju. jaka stvar

Sasa RS

pre 9 godina

Postujem Ruse ali po ko zna koji put cu reci da Srbija mora gledati svoje interese.Bas tako su Rusi u zadnjih 20 godina radili kada je Srbija bila u pitanju.Najvise sto su joj pomogli je bila suzdržanost u savjetu bezbjednosti.Kada su otvorili svoje trziste godinama su Hrvatski proizvodi bili i preko 10 puta zastupljeniji na njihovom trzištu nego naši srpski, i tako ima primjera nemilice koliko zeliute koliko smo im mi bitni.I kada se jednog dana ovo sve zavrsi oni ce nastaviti da sardjuju sa tim zapadom kao da se nista nije dogodilo dok bi mi mogli postati opet crna ovca radi njih.Zelim im da pobjede u ovom okrsaju ali bes nas jer im mi nemozemo svakako nista pomoci, a mi da se okrenemo tamo gdje smo posli u tu EU sa svim njenim vrlinama i manama.Mi smo ipak kulturno mnogo vise zapadno orijentisani, volimo njihove proizvode (auta,garderobu,tehniku...) a geografski da negovorim tako da po mom misljenju treba udjemo u kolo i to je to.Jos jednom ponavljam navijam za Ruse ali nas je interes nesto drugo!!!

izbor

pre 9 godina

Srbija ne moze biti neutralna. Moze ali ce propasti jer ce EU odmah naci nekog novog "kljucnog faktora na Balkanu", a kako Rusija koja ni sebe ne moze da sredi, a da nema nafte i gasa bili bi u istom stanju kao i mi, ne moze ni nama mnogo da pruzi, EU je mnogo manje zlo

Dejan

pre 9 godina

Gospodo, hladnoratovski odnos snaga se vratio. Samo što nema više nesvrstanih, jer nema više zemlje koja treba da ispunjava ulogu nekadašnje Jugoslavija, koja je mogla da sedi na dve stolice samo zato što je to velikim silama tada i odgovaralo.

Tako da nema ultimatuma. Pitanje je prosto: kom taboru želite da se priklonite, pošto ne možete da budete u dva.

Branko

pre 9 godina

Od kada to "prijatelji" postavljaju ultimatume? Zadnji put smo dobili ultimatum pre 100 godina i naši preci su dostojno i časno odgovorili kao i uvek u našoj istoriji. Lako je slabijem od sebe postavljati ultimatume i ucene ali i to ima svoju granicu preko koje se ne sme.

gaga fgrancuz

pre 9 godina

Sa Rusijo imamo korektne odnose koji su pre svega zasnovani na ekonomskim interesima, i zato je potrebno imati u vidu tu cinjenicu pre nego sto donesemo neku odluku.

janko

pre 9 godina

Podržavaju nas u Evropskim integracijama, malo potapšu po ramenu a onda ucenjuju. Ne mogu ni u EU da se dogovore oko sankcija, ali važno je da mi moramo da se odlučimo. Najcrnje je, da kako god da se odlučimo, biće pogrešno.

paske i paja

pre 9 godina

Godinama se od Srbije traze nekakvi uslovi, e pa gospodo malo ste preterali. Vlada ne sme da ostupi od pozicije koju je do sada imala a kome se to ne svidja neka trazi drugog partnera.

Oxygen

pre 9 godina

Suludo je uvoditi sankcije Rusiji kada sa njima imamo odlicne ekonomske ali i druge odnose, i to bi Evropa trebala da zna, mi pre svega stitimo samo svoje interese.

Mrle

pre 9 godina

Ne moze se vise sedeti na dve stolice. Verujem da ce Vucic nastaviti evropski put, koji vodi u jacanje ekonomije, a da se nasi ruski prijatelji nece ljutiti na nas, jer imamo pravo da sami odlucujemo o svojoj sudbini.

srb

pre 9 godina

@milos slazem se da smo vise upuceni na zapad nego na rusiju ali po kojoj ceni? Oduzeli su nam deo teritorije,osudili sve nase generale,stavljaju nas u podredjeni polozaj u odnosu na druge pa dokle vise? I ne razmisljam srcem nego glavom,a ti pogledaj kako se zivi u rumuniji u bugarskoj pa ces videti zasto ne bi trebalo da se udje u eu

osmehgoranaborica

pre 9 godina

Sada kada imao najvise problema samo nam jos fali da moramo da se izjasnjavamo o krizi i da nekog osudjujemo , kao da nesto mozemo da uticemo....

barakuda

pre 9 godina

Zapad mora da shvati da je saradnja sa Rusijom za Srbiju vrlo znacajna i da se mala zemlja poput nase ne treba uvlaciti u krupne geopoliticke sporove.

Nikola

pre 9 godina

Zasto svako misli da moze Srbiji da namece sta hoce... Dosta vise nek nas vise prihvate za ozbiljnu drzavu ne moze vise niko da se sagne koliko su nas uslovljavali...

kobricca

pre 9 godina

Ameri, dosta više sa pridikama, ultimatumima, gledajte svoja posla a ne uvek neki pritisak. Samo obećavate, te ovo ćemo vam, te ono ćemo vam...Vučić i Srbija nije bebi-zvečka u vašim rukama, čovek poštuje volju svojih gradjana u skladu sa tim i vodi politiku i prema Rusima i prema Zapadu i Americi.

Nebojša

pre 9 godina

Niko neće Srbiju okrenuti protiv Rusa, pa ni Američki šljam. Dajem punu podršku Vučiću jer znam da neće podleći pritisku SAD-a, on je čovek pošten i ima čvrst stav.

Филип

pre 9 godina

Ми бисмо били највеће будале и камиказе ако уведемо санкције.Наша економија би дефинитивно пала у блато.А знамо како су нама биле уведене неправедне санкције.Зар да и ми то радимо?Ионако у ЕУ нећемо ући(ако уопште икада и уђемо) за 10-15 год.Шта нама треба да се сврставамо.

Milan1989

pre 9 godina

Konacno da i mi malo pokazemo zube,a ne samo poniznost. Drago mi je da se ne odustajemo od saradnje sa Rusijom,pored svih pritisaka sa zapada,koji verujem nisu mali,ali ipak vidim da gledamo svoj interes a ne interes nekih drugih zemalja,tako i treba.

agronom2894390

pre 9 godina

Trebaju nama Rusi i juzni tok , a treba nam i clanstvo u Eu , tesko je u danasnjim vremenima ziveti , mi smo na vetrometini i uvek imamo problema od kada sam se rodio .....

boric13

pre 9 godina

Nadam se da cemo imati srece i da ce se kriza u Ukraini sto pre okoncati potrebna nam je i Rusija i Eu , nadam se da ce nam se sreca osmehnuti....

pelikan

pre 9 godina

Srbija se nasla u vrlo teskoj situaciji, ne svojom krivicom, i sada je vrlo bitno da se ne donose ishitrene odluke vec da se dobro proceni sta je to nama u interesu.

goran1273943

pre 9 godina

Vucicu i celnicima u vlasti je trenutna paznja usmerena na resavanju nasih unutrasnjih problema zemlja suocena sa krizom gomilu problema , treba resavati posledice poplava sprovoditi teske reforme , mi nemamo vremena da razamisljamo o krizi u Ukraini kada bi mogli da ne iznosimo svoje misljenje bilo bi nam mnogo lakse....

Bojan

pre 9 godina

Ovde ce trebati velika sposobnost da se izvuce iz ovoga, nit smemo da uvedemo sankcije Rusiji nit smemo da se protivimo EU. Verujem u Vucicevu sposobnost da ce ovo resiti na najbezbolniji nacin za Srbiju.

rade krdza

pre 9 godina

Dosta smo mili bili pod pritiscima i krajnje je vreme da otvoreno kazemo svima u svetu da ne zelimo da ucestvujemo u sukobima velikih sila. Ako je Svajcerska mogla da bude neutralna u svim ratovima, mozemo i mi.

Plebejac

pre 9 godina

.Kratko i jasno,ja posmene rauzmljivo.Nece se voditi politika koja je protiv Ruske federacije! Boricemo se za svoje status u EU ali ne kao potcijeni koji slepo ispunjavaju ultimatume.To je pipanje pulsa velikih sila,a preko ledja malih zemalja kao sto smo mi.Nema ni pomisli o tome.Rusija i mi idemo punom parom napred,a ko hoce dobro dosao,ko nece neka gleda u svoje dvoriste.Molim lepo.

Volens-nolens

pre 9 godina

Verovatno da stampa napravi od ovoga senzaciju. Mi smo suverena drzava, Vucic to i zna, spoljna politika se vodi shodno nasim interesima, a ne interesima bilo kojih svetskih sila. Ne vidim da je Vucic do sada imao bilo kakvih problema u vezi sa tim, samo stizu pohvale.

Laza Kamikaza

pre 9 godina

Pa, Amerikanci su serifi koji haraju svetom, ocekuju da se svi povinuju njihovim zeljama. Mozda je tako bilo sa prethodnom politickom garniturom, sada to nije moguce.

Matilda

pre 9 godina

Nema interes niko iz EU da se zamera Rusiji.pogotovo bez razloga iliti namestenen obaranja aviona da bi se Rusi okrivili za taj cin i ocajnicki pokusaj Obame da se bori protiv Putina.Niti on ima sanse niti ce Evropa sama protiv sebe,ovde je sve ekonomski povezano i moze jos bolje da funkcionise,sto Vucic jako dobro zna,zato takvu politiku i vodi.Kad neko zna svoj posao,treba ga pustiti da radi i ne smetati mu.

to je to

pre 9 godina

Tražili ste gledajte. Dio suvereniteta posebno u vanjskoj politici se zbog zajedničke politike mora "izgubiti". Svaki brak ili integracija to donosi ili ćeš biti sam na svijetu.

Mita

pre 9 godina

Od toga nema ništa rekli smo im da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji a i oni bi mogli da usaglase politiku ako traže nešto od nas jer nisu sve zemlje članice EU uvele sankcije.

r

pre 9 godina

Kako god okrenes neko ce nas cimati, ako se ne opredelimo. Ne moze se sedeti na dve stolice. Ranije je mozda i moglo, ali u sadasnjoj podeli i opstoj situaciji, ne.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija nikad nikom nije postavljala ultimatume,pa nece prihvatiti ni drugi da njoj postavljaju.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge.Od Rusije cemo imati neke koristi,od Amerike tesko.

Jovan

pre 9 godina

Moramo izdrzati ove pritiske, jer ce se nakon kratkog vremena pokazati da je lose interpretiran stav Aleksandra Vucica i da Srbija svojim stavom ne ugrozava EU.

Vesna33

pre 9 godina

Potpuno je besmisleno da Srbija uvodi sankcije Rusiji. I ma koliki pritisci bili sa zapada Srbija je drzava koja se opredelila za svoj evropski put I moze da ispouni sve uslove koji ce joj omoguciti da se menje zbog sebe same kako bi usla u porodicu evropskih naroda. Ali mi najbolje znamo da se svrstavanje na bilo koju stranu u nekom ratu nista dobro ne donosi samo mir i medjusobni dogovori moze da izadju na dobro

Amanda

pre 9 godina

Donošenje odluke u korist sankcija Srbije Rusiji bi sa jedne strane ubrzalo put Srbije ka Evropi, dok bi nas sa druge strane udaljilo od Rusije. Srbija mora da zauzme stav koji će biti u skladu sa njenim interesima.

Neprilagodjena

pre 9 godina

Srbija nije u poziciji da se opredeljuje za bilo koju stranu, to ta "demokratska" drustva koja insistiraju na opredeljenju treba i da znaju. Vuciceva spoljna politika je dobra, donela nam je mnoge dobrobiti, neka nastavi politiku neutralnosti.

XistoryX

pre 9 godina

Ovaj ultimatum moze biti veoma dobra stvar za Srbiju kada su u pitanju evrointegracije,tako da bi donosenjem odluke u korist sankcija Srbije Rusiji samo ubrzalo put Srbije ka Evropi,dok bi nas sa druge strane udaljilo od Rusije.Stoga Srbija mora da sabere 2 i 2, pa da prelomi tamo gde joj je veci interes.Od ljubavi se ne zivi,pogotovu kada je politika u pitanju.Ja licno vise volim Ruse i Rusiju,ali sto se EU tice neznam dal su dobri jer tamo jos uvek nisam ni bio,ali mislim da bi smo i tu varijantu mogli pokusati,a s obzirom da smo kusali daleko gore stvari i od toga.

osmehgorana17

pre 9 godina

Da i nama nesto krene dokle ce nam tuzno biti lice ej zivote lutalice. Imamo toliko unutrasnjih problema da samo ako se fokusiramo na ono sto nas ceka bi tesko sve uradili a kamoli da se bavimo spoljnom politikom na koju ne mozemo da uticemo jer smo toliko mali da prakticno ni na svoju sudbinu ne uticemo.....

Onako u prolazu

pre 9 godina

Opet traže mnogo, a ne nude ništa.
Na ivici smo bankrota (uglavnom svojom krivicom), a ovi će nas dokusuriti svojom bezobzirnošću.
Srbija ne može da uvede sankcije Rusiji; samo bi ih uvela sama sebi, i šta onda?
Potapšaće nas rukom po ramenu, i ponuditi kredite sa kamatom od preko 6%.
Otvoriće nam i prvo poglavlje u oktobru (jeeeeeeeeeee!) i da budemo srećni do neba.
...
Činjenica da se sankcijama preti i Bugarskoj kao članici EU me je prenerazila; još jedan dokaz da se ne vredi ni truditi preterano.

Smatram da je naš trenutni stav je jedini ispravan.

jiji

pre 9 godina

Savjet iz Hrvatske,ne uvoditi sankcije. Možda malo uspori pregovore s EU,a možda i ne,ali ako sada Rusima okrenete leđa ,teško da će vam to oprostiti. Mislim da uz malo diplomatskog izmotavanja nećete niti biti kažnjeni od strane EU,pošto mnoge članice neće uvoditi sankcije radi ekonomske štete. Prvo gledajte svoje interese,a interesi su da bi ovim uvođenjem Srbija imala više štete nego koristi.

janko

pre 9 godina

Mislim da Srbija mora da ostane neutralna, jer jos uvek ne znamo ko ke oborio avion, takodje Nemacka, Francuska i GB nece poostravati sankcije zbog svojih ekonomskih pitanja. Takodje Slovacka se jos uvek nije jasno izrazila. Mislim da zapad po svaku cenu mora da nas uslovljava. Pa dokle vise? Treba stati uspravno i reci da su nacionalni interesi svakako bitniji od neke EU. Rusija je veliki ekonomski partner Srbije. Bez obzira na kvazi pomoc, puno firmi izvozi u Rusiju.

Mungos

pre 9 godina

Meni se cini da je Vucic nekoliko puta ponovio da Srbija nema nameru da ivories sankcije Rusiji,i tako ce i biti.A vi gospodo ako hocete da ratujete sa celim svetom,ratujte,ali sto dalje do nas.Mi sa tim nemamo nikakve veze,hocemo da gradimo zemlju i sa svima da saradjujemo.

seljadin

pre 9 godina

stara prica, ne mozemo vam dati investicije i novac, ali vam mozemo zagorcati zivot, mozemo uvrtati ruku premijeru a posle bombardovati Srbiju...

Milan

pre 9 godina

Mudro odlagati konačnu odluku dokle god to bude moguće.
Ni mnoge evropske zemlje nisu jedinstvene oko pitanja sankcija Rusiji.
Situacija je takva da se dogadjaji brzo smenjuju i da mnogo toga može da se desi do Septembra.

Aleksandar

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se otkačimo
rusa i krenemo tamo gde smo oduvek i pripadali. Evropa nema alternativu. Bez obzira na prošlost, Nemačka nam je više pomogla od navodne "braće". Ne može se sedeti na dve stolice.

greska u koracima

pre 9 godina

Nece moci! Sustinska greska u svakom smislu te reci bi bila svrstavanje na bilo ciju stranu u ovom konfliktu. Ostavite nas sve na miru vise, ionako ste nas cerupali i ubijali 10 godina!

aleksa

pre 9 godina

Pu pi*** im materina bre. Nek daju prvo dokaze da je Rusija kriva pa cemo onda razmisliti o tome da ih okrivimo, a ne bez ikakvih dokaza oni to nama da namecu. Treba neko otvoreno da poprica sa SAD-om a ne da se kriju u misijim rupama, bruka i od strane evrope. I posle oni kao imaju krebidilitet da pricaju o slobodi, demokratiji i ostalome

Informbirovac

pre 9 godina

Prvo, Srbija ne moze biti neutralna, mala je i nebitna, to je mogla biti samo SFRJ. Drugo, bez Zapada ne mozemo preziveti ni nekoliko meseci, svidjalo se to nekome ili ne. Trece, u ovom konkretnom slucaju moralni je imperativ suprostaviti se proruskim teroristima i placenicima koje podstrekava i finansira Rusija. Ovo varvarstvo obaranja civilnog aviona im se ne sme zaboraviti.

ex Moskovljanin

pre 9 godina

E pa sada ajde odlucite se. Oni nama uvodili sankcije devedesetih. Radio sam u Rusiji sve smo morali na fals papire preko stranih firmi da dovozimo u Rusiju

karlo

pre 9 godina

Znači odpočela je blokovska politika zapadnuh zemalja. EU se potpuno priklonija USA i to bez ostatka što znači da nemože da vodi svoju nezavisnu spoljnu politiku a još manje njene članice.Naša zemlja je u delikatnoj situaciji nam sedenje na dve stolice, na zapdnoj koja nam je nanela mnogo zla i na istočnoj koja nas samo verbalno podržava.Pošto naš narod nije malouman dajte ta se on izjasni na kojoj stolici hoče da sedi!!!

Hromi

pre 9 godina

Kako su odvratni ovi politicari da to nije normalno. Koriste obaranje aviona za koje nije utvrdjeno ko je krivac za plasiranje svoje politike. Uzas! Usput, juce su americke sluzbe utvrdile da Rusija nije povezana sa obaranjem.

dzoni

pre 9 godina

Tako nam i treba kad samo mlatimo o EU..smucili ste mi se odavno sa tom EU ...svake nedelje nove pretnje i ultimatumi sve uzkladu sa "demonkratijom" ...od kad sam postao punoletan a sad imam 35 god svaki dan svi mediji u Srbiji samo nam EU EU EU EU...dokle vise??????
Ako vi verujete u deda mraza ja ipak imam malo vise pameti.
Ne trebamo da stanemo na NICIJU stranu..i jedni i drugi gledaju samo SVOJE INTERESE..zasto bi u bilo kom ludilu stali ma stranoi EU koja nam je otela Kosovo a sad kao nesto zali za Krimom.

Gile sampion izraziti favorit

pre 9 godina

VUCICU NEMOJ PRIHVATATI ULTIMATUME ONIH KOJI SU GODINAMA POKUSAVALI DA RASCEPE SFRJ!
VIDELI SU DA SRBIJA POKUSAVA DA SE OPORAVI ALI SE PLASE DA NE STANE NA NOGE.

Black Hawk

pre 9 godina

Da sam ja premijer moj odgovor bi ovako glasio: "OK gospodo, pristajemo ali ce nas takav potez kostati jedno 30 milijardi (sto gubljenjem poslova, sto gubljenjem prijatelja). Sad, takav izdatak zahteva kompezaciju...Imate li vi te pate ili ne...ako ne hvala na ponudi!
Cao! Zdravo!

sale

pre 9 godina

ako nas ODMAH puste u EU nema problema. Sankcije braci i ulazak u EU isti dan. da nije CEFTE mi bi propali odavno a vec smo blizu dna....

Coki zvani Gazpromnjeft strani investitor

pre 9 godina

Pa ovo je sjajno! Ne zato sto sam miljenik Zapada, nego mi je milo sto ce to bas Naprednjaci morati da urade i samim tim sebe jos jednom ponize. Takodje jedva cekam da vidim kako ce izgledati sponzorstvo Gazproma od 2015 (kada istekne ugovor) u FK Crvena zvezda, posto Coki rece da to nije NIS, od sledece godine i nece biti, dobicete 0.00 evra od brace takozvanih stranih investitora :D

србин ло

pre 9 godina

И треба једном заувек да гледамо наш интерес јер ти Руси нам никада нису били искрени пријатељи. Србија једном и заувек на западу!

sasa jokic

pre 9 godina

Vreme je da se Srbija odluci gde ce. Zanositi se da je moguca Titova politika je cista utopija.
Posle Ukrajinske krize, neprijateljstvo je toliko da je nemoguce sedeti na dve stolice.
Srbija mora da se opredeli za Evropu jer prosto i geografski tu pripadamo. Mozda treba iskoristiti situaciju da nam kompenzuju gubitak od ispustanja ruskog trzista.
Ruku na srce, taj sporazum sa Rusijom je vise bio slovo na papiru, nego sto je stvarno benefit. Prakticno nista nismo mogli da izvozimo, mislim na najvece proizvodjace.
Sa druge strane Rusi su milijarde zatadili preko NIS-a i naftnih i gasnih rezervi.

AAF

pre 9 godina

Nema ultimatuma,to neodgovorni novinari velikim slovima stavljaju na naslovnu stranu i prave aluziju na 1914godinu.Doslo je vreme da se Srbija izjasni - ili ce nastaviti proces pridruzivanja i postovati pravila koja vaze u organizaciji kojoj zeli da se pridruzi ili ce ici svojim putem.

Prosto ko pasulj,ako vecina ne zeli u EU to treba reci i svi sretni.Poreski obveznici EU nece vise izdvajati svoj novac za nekoga ko ne zeli u EU a vecina ovde sretna jer nece u EU.

miki

pre 9 godina

Naravno da od sankcija nema ništa , zar zaista misle da mogu uceniti tom pričom o evrointegracijama? Da mi njima nismo bitni i oni bi davno digli ruke, pucanje praznom puškom.

mali perica

pre 9 godina

mi smo u Evropi a ne u Aziji tako da je sve jasno...Mada imamo jos teritorije za cepanje,mozemo sebi dati jos tu slobodu da izigravamo male ruje na balkanu :/

Radosav_Bavaniste

pre 9 godina

Nije gospodo komentatori i čitaoci ovo Srbija Nikole Pašića, Stojana Novakovića, Milovana Milovanovića ili Jovana Ristića. Ovo skoro beše Srbija petooktobarskih jahača apokalipse, a sada zemlja usahnulih nada, nepostojeće elite koju predvodi, o moj Bože, ni manje ni više Vučić. Ovakva odluka zahteva državničku mudrost, a mi , nažalost državnike nemamo, a još manje obrazovan, prosvećen i intelektualno obogaćen kadar kome je duboko u srcu usađeno rodoljublje i osećaj za opšte dobro. Takvi bi možda i znali kako da postupe u situaciji u koju nas drugi stavljaju, a ovi preobučeni, što radikali, što komunjare, koji nam se predstavljaju kao demokratske i reformističke snage, sankcije mogu da uvedu samo džepovima građana. Na kraju ćemo za nerezonske poteze i večito sedenje na dve stolice, mi, građani, ispaštati.

Gogzi84

pre 9 godina

Hahaha koje licemerje. Nece nam se sa Rusijom sigurno sve pozlatiti ali nemogu da vjerujem da jos uvijek ima ljudi koji vjeruju u poruke iz eu kako neke clanice "snazno podrzavaju" ulazak Srbije u uniju i kako smo mi nezaobilazan faktor. :) U stvari ako budes mislio kako mi hocemo evo ti koji evro, a ako mislis na svoju zemlju, tj da iskoristis mogucnosti sa obje strane onda nista. Tuzno i zalosno.

Dejan

pre 9 godina

SAD i njeni sateliti traze od Srbije da optuzi Moskvu za obaranje aviona a dokazano je da Rusija u to nije umesana.....
Ovo je jos jedna od teskih ucena tipa ukoliko ne budete prihvatili opet ce slediti humanitarno bombardovanje..... Ako budemo prihvatili izgubicemo Rusiju i njeno trziste i Srbija ce morati da prizna da je bankrot. Od ovakvih "prijatelja" moci cemo da ocekujemo nove ucene. Sve ovo dolazi iz Vasingtona..
Bolje je reci NE sankcijama. Pomaka u evrointegracijama ionako nema i nece ga ni biti jer ce slediti nove ucene u vezi Kosova..........

Janez iz EU gde teče med i mleko

pre 9 godina

Ukoliko se uvedu sankcije Rusiji mislim da će doći do masovnih demonstracija po čitavoj Srbiji.Da vidim kako će super Vučko sad da reši situaciju.

ivan iz pn

pre 9 godina

nisam ni rus ni prorus ni engglez ni neko iz pi..e materine nego sam srbin i ne volim da me niko ucenjuje dosta je bilo vise nek se nose

dovla

pre 9 godina

Rusi su ovde sve dobro naplatili što su radili, i sa njima nema nikakve budućnosti. Nije ni sa EU nešto puno jasnija situacija ali od dva zla treba uvek birati ono manje. Čak ni onaj gasovod neće biti više nešto puno značajan. EU se već dogovara na drugim stranama za gas i potpuno izbacuje Rusiju kao relevantnog činioca.

bivsi

pre 9 godina

"da uvedu sankcije kao i ostale clanice EU"
E gospodo iz EU, mi nismo clanica. Nismo ni pregovore zapoceli. Zavlacili ste nas godinama za status kandidata, a Ukrajini, zemlji koja se nazalost raspada, u kojoj besni gradjanski rat ste taj status "poklonili" !
Pretite nam zaustavljanjem investicija? Pa sta ste investirali u zadnjih 5 godina? Kolike su to investicije u pitanju?
Zahtevate od nas da uvedemo sankcije Rusiji. OK, evo ocemo ako se vi odreknete ruskog gasa u sledecoj grejnoj sezoni. Moze?!
I nalozite BMW-u, FORD-u RENAULT-u i ostalima da prekinu poslovanje u Rusiji. A mi cemo uvesti sankcije, pa nek nam i istrule jabuke, nek ide zivot!
Znaci ajmo svi sankcije, drugacije ispadate Licemeri!!!

stefan

pre 9 godina

Kao suverena zemlja i kao zemlja koja ima svoje nacionalne interese mi cemo da biramo nas put a ne Brisel.Ovakvo ponasanje NATO-a je idiotsko.Podrska Rusiji

juriš rusofili!

pre 9 godina

Hahahahahaha!
Šta li će sada mlađahni vadikal učiniti?
Hoće li pomoći botovi? :)
Hahahahahahaha!
A jednostavno je:
od koga će Srbija imati (i do sada imala!) više koristi, od Rusije ili EU?
(O poklonjenom NIS-u nećemo sada...)

Odluka

pre 9 godina

Konacno! Bas da vidim za koga ce se odluciti i sta ce to sa sobom poneti. Ako se budemo odlucili za onog ko nam stalno lupa samare i izigrava nas, ja sigurno palim odavde...

Zoran

pre 9 godina

konačno objavljen uslov vlastima u Beogradu za koji su oni uporno tvrdili da ne postoji . uskoro će uslijediti i uslov - priznanje Kosova . Čuj , i EU i Rusija ...

Zikica

pre 9 godina

Pa ako je Vlada iole svesna situacije, da polovinu svojih poljoprivrednih proizvoda Srbija izvozi u Rusiju, počev od voća pa da svinjskog mesa (inače zabranjen izvoz svinjskog mesa u zemlje EU), mislim da je odgovor na ovakve zahteve jednostavan...

rade

pre 9 godina

Stacemo uz Rusiju ako smo iole pametan narod.. Da stanemo uz Ameriku i truo narod? Onda olako zaboravljamo koliko su nam dece pobili, staraca, zena , vojnika itd.. onda svi koji su se borili I ginuli za svoju zemlju ispada da su se borili ni za sta! Probudi se Srbijo dok ne bude kasno..

neba

pre 9 godina

Kada neko od Hrvata, Bosnjaka ili Albanaca bude odgovarao za vise od 50.000 ubijenih i vise od 400.000 proteranih Srba, onda bi kao drzava i narod mogli da razmotrimo zahteve EU i NATO...
ps - da li ste primetili (ako je neko uopste mogao i da vidi/procita pored sve cenzure i nezainteresovanosti i vlasti i novinara) da se u MSP, a malo pre toga u BiH, Hrvatskoj i Kosovu, Srbima sudilo i za ono sto su im porodice radile tokom 2. Sv. rata?!

Mkd

pre 9 godina

Ma sta to briga Rusiju, kad znaju da im Makedonija ne uvodi sankcije...
Jer i onako nas ne primaju u tu EU...

Znaci, batalite USA, EU, AU... nista im ne mogu dok imaju nas, Makedonce... Ima sve da im kupimo...

Sala na stranu, zaista podmukla politika zapada... Pre svega Nemacke, koja sama ne prekida do kraja veze sa Rusijom, jer to godi njenoj ekonomiji...Ali zato primorava druge da to rade...

Daleko od toga da su Rusi cvecke, nisu ni najmanje...Ali oni koji mantraju price o "presvetlom" zapadu su mi zaista nejasni...

pex

pre 9 godina

E ako mi je zbog necega drago sto je ovaj 'hot lips' na vlasti i tata njegov u predsednistvu je bas ovo - tezi domaci nisu mogli da dobiju..aj sad da vidimo kolika muda imate..

bez_cenzure

pre 9 godina

Ameri kažu da Rusija nije kriva za obaranje aviona ali svejedno Srbija da uvede sankcije Rusiji dok Njemačka to odbija. Ko je ovdje lud! Vučić ne smije uvesti sankcije Rusiji. Bio bi to strašan autogol po Srbiju! Dosta je više šiljenja one stvari nad boranijom! Ukrajini treba uvesti sankcije dokle god su fašisti na vlasti!

p(l)acenicka srbija

pre 9 godina

i onda nam rusi okrenu ledja u ekonomiji, i postanemo jos zavisniji od zapadnih nam prijatelja, i onda da nam pomognu daju nam neki kredit, po mogucnosti ce ga vracaju i nasi praunuci...

bot

pre 9 godina

Amerikanci su oteli onaj prvi avion, i onda ga posle oborili iznad Ukrajne, da optuze ruse i zarate ih sa nama, kako bi nas lakse pobedili. Nedaj se Vucicu

Miroslav

pre 9 godina

Svašta. Jutros stiže vest da nepostoje neposredni i konkretni dokazi o umešanosti Rusije u pad malezijskog aviona, a ovamo se na Srbiju vrši pritisak da a priori okrivi Moskvu, jer tako hoće Vašington i Brisel. Mislim da će se građanima evropski put Srbije iz godine u godinu sve više ogaditi, jer se on, a to ovakve stvari i potvrđuju, ne zasniva na ekonomski, socijalnim, pravnim kriterijumima, već na političkom oportunizmu i uslovljavanju. Mogu ja do sutra da budem evropski nastrojen, ali i najveći evrofil pred ovako neospornim činjenicama mora da posumlja u ispravnost onog za šta se načelno zalaže. Nema gospodo građani Srbije nama ulaska u EE dostojanstveno, već samo klečeći.

savur

pre 9 godina

Glavni posao Naprednjaka je da nadju nešto veliko sa čim mogu praviti puno magle, tako da se ne vidi šta se zapravo dešava. I ovo je ka "i Kosovo i EU" samo još jedna dosetka u istom stilu. Služi tome da se sakrije bankrot države, spletke oko diploma i puštanje kriminalaca na slobodu.
Sa ovakvim narodom, nama je zaista neverovatna sreća što smo se našli u Evropi, jer bi na bilo kom drugom području odavno izumrli.

ZLOBEX

pre 9 godina

..."da Srbija javno obeleži vlast u Kremlju kao glavnog krivca za tragediju koja se desila i da uvede sankcije Rusiji"...

Na koga li će sad mediji Njegovog Božanstva Premijera Srbije da nasrnu, kad bude doneo tešku, bolnu ali naravno MUDRU odluku. Na Srbe sa Kosova, na opoziciju, na radnike i sindikate...?

Istinom protiv kolektivne amnezije

pre 9 godina

Ja cekam ovo od 2012. godine i dolaska prerusenih radikala na vlast u Srbiji. Posto domaca opozicija nije u stanju da ih istera na cistinu, to mora da ucini neko ko je jaci - EU i SAD. Naprednjaci, koji je vas put? Onaj na kome ste bili do 2008. godine u savezu sa Rusijom, Belorusijom, Severnom Korejom, Sadamom Huseinom, Gadafijem... ili onaj za koji se navodno zalazete od 2008. sa EU i SAD. Kako nas narod lepo kaze, dupetom se nikada nije moglo sedeti na dva mesta istovremeno. Medjutim, ovu vest trebalo bi primiti sa zadrskom, jer je moguce da je plasira sama SNS preko (svih) svojih medija, kako bi (posto postoji opcija da taj pritisak nije tako jak kako nam SNS servira) Vucic ponovo ispao spasitelj i usrecitelj Srbije svojim maestralnim "cinculiranjem" izmedju velikih sila, a da Srbija placa i nazaduje dok on ojacava licnu vlast.

Anoniman

pre 9 godina

Samo znate da ucenjujete i ništa više... Ovo vam je super prilika da nas ucenite, inače mnogo vas briga o žrtvama koje i ne pominjete (osim ako ne pljujete Proruse).

Janjic

pre 9 godina

Necemo u EU i necemo sa onima koji su nas unistili vec hocemo sa nasom bracom koja nas je branila i koja je uz nas!
EU se polako ali sigurno raspada!Kad mi udjemo, bice niko i nista!SRBIJA=RUSIJA!

robokap

pre 9 godina

E sad da vas vidim gospodo politicari. Da li ste dovoljno pametni i hrabri da povucete pravi potez. Na jednoj strani imate nasu bracu Ruse koji nas ne uslovljavaju ni sa cim, cak nas i podrzavaju sto se tice EU a da ne pricam o ostalim pogodnostima koje imamo sa njima jer svi koji malo bolje prate politiku i ekonomiju znaju koje su to pogodnosti i uslovi, dok sa druge strane imamo naseg prirodnog neprijatelja koji nas je bombardovao, oteo nam Kosovo, zavlaci nas i prica nam bajke o EU vec godinama

Hoću 150 pluseva

pre 9 godina

Šta je problem distancirati se od ruske hegemonističke politike? Barem naše iskustvo iz 90-ih nam govori kako prolaze oni koji maštaju o nekim velikim državama na štetu drugih naroda ...

mister bin

pre 9 godina

Ako Srbija pristane na ovaj ultimatum to ce biti istorijska sramota,mislite vi o Rusima sta hocete,imaju oni svoje interese i nema tu puno ljubavi ali mi nikad nismo i necemo imati veceg saveznika u ovom svetu.Ako Srbija pristane,definitivno ostajemo sami,beznacajni u svakom smislu,ponizen i zapadu ponizan narod koji nece biti vredan ni pomena.

ko jel ja

pre 9 godina

hahaha, pa svako pametan zna da ce taj dan doci. pustili su nas da sami smislimo ali posto mi to nikada nismo dobro umeli, usledio je ultimatum. srbija uvek zavrsi sa ultimatumom a posle toga slede sankcije.

millos

pre 9 godina

Nazalost Srbja ce prihvatiti sve ultimatume sa zapada tako da smo na dobrom putu da izgubimo jedinog pravog prijatelja Rusiju,a sta za uzvrat dobijamo pa kao i do sada nista neku usmenu pohvalnicu od trecerazrednog diplomate iz Eu ili Amerike nekog zamenika petog sekretara i mozda da ostanu zardinjere na mostu u Mitrovici ali ne dugo do zime eventualno do Bozica.Ja jos verujem da ce mo odoleti pritisku ali tesko.

Popaj

pre 9 godina

Stranka koja uvede sankcije Rusiji gubi sledeće prevremene izbore to zna i vrabac na grani.I Nemačka kalkuliše sa sankcijama a kamoli Srbija tako da su sankcije Rusiji od strane Srbije nemoguće.

mlekadzija

pre 9 godina

RAstimovani orkestar ciji je dirigent jako daleko ucenjuje jednog netalentovanog muzicara koji hoce da udje u njega. A taj netalentovani muzikant ne vidi da su instrumenti stari, partiture nekompletne,moljci nagrizli odela a bina trula.Doduse dirigent ima jako debeli stap....

Jovan

pre 9 godina

Ovi posle 100 godina opet salju ultimatum. Nadam se da ce opet dobiti negativan odgovor! Nije Srbija njihova kolonija, niti ce ikada to biti!

citizenkane

pre 9 godina

Pa uvedite sankcije. Zar ne vidite da nam KGB mafija zajedno sa nasim tajkunima izvlaci pare iz Srbije! Ove sankcije nisu uperene ka Ruskom narodu, sankcije su usmerene na pojedince iz vrha vlasti. E gde bi smo mi bili da su to uradili nama, tacnije da su Slobu uhapsili a nas narod ostavili na miru.

slovenka

pre 9 godina

Jasno je Srbija ce otkaciti ultimatiste Potpuno bolesan concept Oni sto su zaista srusili avion pokusavaju da skrenu paznju sa toga na svaki nacin

alex

pre 9 godina

Mi cemo sve druge da otkacimo a onda ce oni nas, maestralno, vrhunska drama. Zar neko sumnja da ce tako biti, uostalom umorni su od sirenja to i ne kriju ali eto jednog dana mozda za 50 godina ako tada uopste bude...

silverg

pre 9 godina

prvo i prvo, novosti kao izvor informacija sa Rdmitrovićem je ne samo upitan, već zabrinjavajuć, poznajući njegov anti-EU stav. Ne znam odakle vam ideja da prenosite novosti po ovom pitanju? A kao dodatno, zar vam nimalo čudno ne zvuči rečenica "bukvalno svi političari"? Pa da vam objasnim, kod te fele nacionalista, nema pojedinca, nema posebnog i nijansiranog izveštavanja i mišljenja, već sve mora u tor. Ili za EU ili protiv EU. Ili protiv Rusije ili za Rusiju. Drugo, koje najavljene investicije, iz Emirata, koji su u EU?
Mercedes, ko?
a onda će Rusi za nagradu što im nećemo uvesti sankcije, investirati šta tačno? kupiti EPS za male pare?

ljubica

pre 9 godina

Lepo ce reci ne sankcijama Rusiji. Takodje cemo da vidimo koliko ce Vucic da izdrzi pritiske. Isto tako cemo biti nacisto da li je Vucic drzavnik koji deluje u nacionalnom i drzavnom interesu ili je marioneta kao sto su mu bili predhodnici.

Labud

pre 9 godina

Novosti su pro-ruski medij (malo u Srbiji nije), tako da bih ja ovo uzeo sa rezervom. Zaista nezavidna pozicija, ja ne volim ni Eu ni rusku politiku. Ni Zapad, a ne volim ni cizmu i subaru.

Sloser je bio u pravu s nesvrstanima i Trecim putem.

osmehgoranaborica

pre 9 godina

Do sada smo uspevali da izbegavamo tu temu kako bi bilo lepo da ostanemo i dalje neutralni jer nam treba i Rusija i Eu , kao da smo mi neki faktor u celoj prici saka jada..........

jo jo efekat

pre 9 godina

Hajde sad da vidimo sposobnu i velikom vecinom izabranu vlast, kako ce da resi problem. Lako je bilo pljuvati DS, ali sta sad, kada nedvosmisleno mora da se kaze nesto glasno i jasno. Nema vise da se stav iznosi sutra, ili kad gazdi odgovara. Ovakav vruc krompir se dobija cesto, ako si vlast. Samo, jedno je pricati bajke narodu, a drugo reci istinu Evropi, ili Rusiji.
Hocu da me moja vlast ne povredjenog izvuce iz ove situacije. Gospodo, izvolite.

adio

pre 9 godina

uranijom su vredno i stravstveno sejali večno neprijateljstvo. NATO je popločao koridor U235 - neizbrisivu granicu koja nikada neće, ne sme i ne može biti pređena. Poglavlje svih poglavlja je ponovo otvoreno 1999. i bez velikog pokajanja nikada neće biti zatvoreno. Ali za dekontaminaciju je potreban moral, nešto duše pa i svesti .. sve skupa previše za očekivati od oskudnih zapadnih kapaciteta u tim poljima. Do tada, sve drugo je farsa

Nas su zasitili uranijumom, onda je EU postala ’zasićena proširenjem’
Izgleda da smo postali preteški za njihov stomak

VOJVODINA

pre 9 godina

Treba se vise otrgnuti od tih Rusa! Svi koji su imali bilo kakva posla sa njima pobegli su glavom bez obzira, jedino na svetu u Srbiji se manijakalno obozava Rusija i to mahom od strane neobrazovanog i polupismenog stanovnistva koje nije nikada bilo u inostranstvu i koje svakog dana ponavlja kako Zapad propada a Rusi su najmocnija, najsuperiornija i najbogatija zemlja na svetu. Obicno takve osobe zive u losim socio-ekonomskim uslovima zivota pa misle da ce im Rusi vratiti komunizam gde se drzava komplet brinula o njima a oni su mogli da stave prst u uvo. Samo "drugovi" zaboravljate da je to bilo moguce samo od americkih kredita i da je Juga dozivela ogroman uspon onda kada je rusima rekla cuveno "ne". Ali po vama ce bez Rusa svi crci od gladi, kao sto su svi crkli sto su pobegli od Srbije. Sa takvim razmisljanjem i takvom vecinom ljudi ova zemlja se raspada garantovano. Za nijansu su gori oni sto se predstavljaju kao cetnici a manijakalno obozavaju Rusiju, mislim da je jasno da su to oni koji su 90ih tek skinuli sliku Tita iz dnevne sobe, a tad su se i krstili.

genije

pre 9 godina

Može i to odmah.
Samo ko će da nam da pare? I o kojim evrointegracijama pričamo kad evo već više od godinu dana EU "vrši pripreme" (čitaj: ucenjuju nas i dalje)? I još da RF optužimo za rušenje aviona za koje su ameri krivca našli i pre nego što je pao?!
Dakle od štapa ništa, ima li šargarepe (para)?

dr Zoran

pre 9 godina

Nesposobnjakovići, pregovarači iz redova SNS i SPS nas dovode u ćorsokak bez izlaza. Od Rusa najveća korist je nedodirljivi Bajatović koji je isisao Srbijagas.
Kakvi nas vode zadlužujemo i gore. Teško njima kad se mentalno zaostali gladači probude iz kome.

A.Vulin

pre 9 godina

Siguran sam da će premijer Vučić dobro promisliti o svemu i na kraju doneti pametnu odluku koja će biti u skladu sa interesima države Srbije i njenih gradjana!

P.S. što je više kleveta i laži Alek nam je miliji i draži!

pogresno..

pre 9 godina

Las Vegas@ Nece biti da je sve u materijalnom..Nekada je i obraz u pitanju ili samopostovanje,ako ga uopste posedujes!Zasto bi mi raskidali dobre odnose sa prijateljskom Rusijom,danas velikom i mocnom drzavom,radi nekih dugorocnih obecanja..i to zato sto cemo tako potvrditi ukrajinsku celovitost!A ko je podrzavao nasu celovitost!Zar to nije cisto licemerje,sto se od nas trazi a i deluje nekako nepristojno i sa dozom ogromnog cinizma!Koliko znamo tada niko nije bio sankcionisan,sem nas!To mi vise lici na ideju zavadi..pa vladaj sa malom i siromasnom Srbijom,bas kako hoces i ko hoce..Kad su tako velikodusni u zahtevima sto ne promene u skladu sa tim i odnos prema Srbiji i prema njenoj teritorijalnoj celovitosti i sto nas ne prime u EU..Ovako je sve za sada samo sarena laza..ili razlog da se neko zabavlja preko nase muke,ne bi li i nama a preko Rusije zadali final touch!Uvodjenje sankcija Rusiji bi bilo ustvari,kao da smo sami sebi uveli sankcije..Rusima mi ne mozemo sankcijama ama bas nista nauditi!A koliko vidimo ne mogu ni oni!Ali njihove sankcije bi nas i te kako kostale!A mozda bi nas samo prezreli!Covek bez obraza se ponasa kao i sila pod pogresnom komandom!

Zoran

pre 9 godina

dokle vise ti pritisci i ucene. imali srbija m*** ili ne.pa halo ako ste ludi niste slepi .prvo nam bombarduju drzavu, otimaju kosovo pa sta vam jos treba od dokaza ko vam je prijatelj a ko ne. i ako udjete u eu cena je prevelika za gradjane petog reda u toj eu. nikad nas nece ceniti. vidim sta rade sa bugarima i rumunima. mi smo za njih cigani sa balkana i nista vise. i za sve romanticare koji misle da ce se ulaskom u eu nesto promeniti na bolje:drem on

Petar

pre 9 godina

Ako Srbija uvede sankcije Rusiji, ova vlast je potpisala kapitalucaju.
Dal su ''Rusofili'' u pravu, ili nisu? uopšte nije bitno u ovom slučaju,
jer ima ih mnogo, zaista mnogo!, i uvođenjem sankcija ova vlast bi izgubila
veliki procenat glasača i ljudi koji ih podržavaju...koliko toliko, da ne kažem trpe. Sad, treba razumeti i Vučića jer je jasno milion puta rekao da je glavni cilj EU. Pa pošto je to glavni cilj onda je razumno da će morati da povuče poteze koji se neće svideti mnogim ljudima.
Pitanje je: šta imamo od dobrih odnosa sa Rusijom? A šta od EU?
Posle više od decenije nisam čuo ni jedan jedini realan odgovor na ovo pitanje.
Najžalosnije je što ima mnogo naivnih pogleda na korist ulaska u EU.
Takođe, još naivnih iščekivanja pojedinaca da će Rusija ne znam kako da pomogne Srbiji i da će da nas štiti. Ova situacija je zaista teška i bilo koja odluka da se donese definitivno ćemo izgubiti mnogo toga sa jedne strane.
Iako mi deluje nemoguće da Srbija uvede sankcije Rusiji, do današnjeg dana, šta smo sve doživeli od vlasti, ne bih se zaista začudio ni najmanje.
Ipak, mislim da je Vučić razuman kada su toliko ogromne odluke u pitanju koje mogu zauvek da promene sve u našoj zemlji, zauvek!

Milos

pre 9 godina

Ako bude nekog odlučivanja i ako se odučimo da odustanemo od EU i odemo za Rusijom, selim se odavde. A odličan sam student, mlad čovek, normalan. Takvi samo i odlaze iz ove zemlje kad god glupost nadvlada razum.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Pa, bio sam na"granici", ali sada sam definitivno protiv ulaska u EU! A kada je pristupanje NATO-u u pitanju, tu sam radikalan.

Lazar

pre 9 godina

Pa stvarno nema smisla da nam staju na muku. Onolike nepogode, deficit budžeta, očekivana smanjenja plata i radnih mesta u javnom sektoru, integrisanje severa Kosova, podržavanje celovitosti BiH, borba protiv korupcije i klasičnog lopovluka, a sad još i ovo. Kad bismo finansijski tj. ekonomski bili stabilniji lakše bismo donosili ovakve odluke. Ovako ćemo morati da igramo nošeni razumom a ne emocijama, jer niko neće imati razumevanja za neke mudre odluke i neutralnost jedne male, bedne, osiromašene Srbije, koju je da nas/vas sve podsetim NATO milosrdno (andjeoski) bombardovao krajem prošlog veka. Inače ja predlažem da ne budemo neutralni već da imamo jasan tajni stav kako da se postavimo prema situaciji, slično ugovoru sa Fijatom.

perkan

pre 9 godina

Mislim da nije politicki korektno da nasi partneri iz sveta traze od nas da uvedemo sankcije Rusiji, jer mi to jednostavno ne mozemo da uradimo, sto zbog bratskih sto zbog ekonomskih veza i stalne podrske u svim medjunarodnim organizacijama koju uzivamo od strane Rusije... Nadam se da se nece preterano insistirati na tome...

misljenje..

pre 9 godina

Ne znamo kakve sankcije i cime bi mi mogli da naudimo ruskoj drzavi!Sem samo svojoj ekonomiji i svojim drzavnim interesima!Mozda tako sto im vise necemo slati prepakivano meso ili jabuke kojih i nemamo dovoljno,ili da im uvedemo sankcije na kredite koje su nam odobrili ili da im se zahvalimo sankcijama,za iskrenu pomoc koju su nam pruzili u vreme neobicnih poplava u Srbiji!Ili da im udarimo sankcije,zato sto podrzavaju interese srpske drzave!Mozda zbog civilnih izbeglica iz Ukrajine,kojih je vec sada oko 500 hiljada na teritoriji Rusije!Mozda bi to neko i zeleo,ali..Da li su uvedene ikada sankcije drzavi Albaniji,koja je svojski pomagala albanski separatizam na Kosovu,kao i delu medjunarodne zajednice koja je pomagala stvaranje jos jedne albanske drzave,pored vec postojece..i to od srpske drzave teritorije!Pa sada se cesto spominje Velika Albanija,od strane albanaca..Ovako ispada da sankcionisemo Rusiju,zbog celovitosti Ukrajine,a zbog srpske uzurpirane drzavne celovitosti,niko nije sankcionisao nikoga,sem Srbije..i nikom nista!A u pitanju je bio cist separatizam na Kosovu a i metod podrske separatizmu od strane vojne alijanse NATO nad teritorijom Srbije,neodobren od strane UN!Da li ce se stav o celovitosti drzava i pozivanje na medjunarodne zakone,odnositi na sve,sem na Srbiju..Da je celovitost drzava medjunarodna praksa,onda bi i stav o integritetu Srbije,trebao biti drugaciji..Ne bi ni bilo potrebe za ovom nepristojnom ponudom,koja se danas licemerno stavlja pred Srbiju!

Luka

pre 9 godina

Posle 100 godina od austrougarskog ultimatuma Srbija dobija uslov da se izjasni o sankcijama Rusiji gde opet mora da balansira između istoka i zapada. Vreme ja da iz istorije izvučemo pouke i da se okrenemo miru i prosperitetu. Ne sumnjam da će državni vrh doneti najbolje odluke jer nas danas vode veoma odgovorni političari koje priznaje i uvažava ceo svet.

alo

pre 9 godina

krajnje je vreme da se izjasni da ne mzoe uvek sa jednim dupetom na dve stolice. ako se ne izjsni protiv ruske okupacije znaci da je na strani okupatora. znaci odobrava da sutra neka zemlja otme neki deo srbije.

higuy

pre 9 godina

Hocete da se druzite sa svima. E pa, nece da moze. Mislite svojom glavom, za svojh interes. Isto nece da moze. Ima da mislite kao mi, pa makar mi ne bili u pravu.Ma nema uopste da razmisljate, to je vec uradjeno.

mlekadzija

pre 9 godina

RAstimovani orkestar ciji je dirigent jako daleko ucenjuje jednog netalentovanog muzicara koji hoce da udje u njega. A taj netalentovani muzikant ne vidi da su instrumenti stari, partiture nekompletne,moljci nagrizli odela a bina trula.Doduse dirigent ima jako debeli stap....

Rudar

pre 9 godina

Tesko cemo mi pristati na ucene koje nam slede u vezi sankcija Rusiji, bas iz razloga sto ni EU nema usaglasen stav po pitanju stepena sankica koje treba uvoditi.

marinko

pre 9 godina

Зар нам нису поручили пријатељи да до 2020. године нема шансе да уђемо у ЕУ?
Према томе шта ће да закоче? Србија треба само неутрално да води спољну политику а они нек се дуре и ништа нам не могу!

r

pre 9 godina

Kako god okrenes neko ce nas cimati, ako se ne opredelimo. Ne moze se sedeti na dve stolice. Ranije je mozda i moglo, ali u sadasnjoj podeli i opstoj situaciji, ne.

Pata Negra

pre 9 godina

Bla,bla.. Srbiji su i u prošlosti itekako ispostavljani ultimatumi a sasvim sigurno će biti u nekom obliku ispostavljen i povodom Ukrajine, verujem vrlo direktno. I potpuno je infantilno i čisto politikantski reći da to neće biti. Ovde se oko Ukrajine lome strateška pitanja veka na Evropskom kontinentu ali i sposobnosti velesila da nametnu rešenja i svoje dugoročne interese. Bilo koja neizgradjena država, zatucanog i neizgradjenog društva sa propalom olupinom od ekonomije nije u stanju da vodi nezavisnu niti neutralnu politiku. Takvu politiku, osim što populusu dobro zvuči, nema ko da finansira niti moćan da štiti. I to su činjenice. Dakle, biće i ovde vrlo ubrzo - neće da hoće..

izbor

pre 9 godina

Iako sam za jake veze sa Rusijom koja nam je u proslosti dosta pomogla, pogotovo poslednjih decenija ali i pocetkom dvadesetog veka, ovaj zahtev EU je sasvim ocekivan i legitiman jer smo se mi ipak odlucili za "Evropski put". Ne mozemo ocekivati da se nasa politika toliko odudara od ostalih clanica EU a i cilj postojanja EU je vodjenje zajednicke, kako unutrasnje, tako i spoljne politike. EU ne bi ni opstala da svaka clanica "tera na svoju stranu". Ovo je trenutak da se izjasnimo - EU ili Rusija, a mislim da izbora ni nemamo

talamaska

pre 9 godina

U ovom trenutku je bitno da se mudro postupi i da se ne prenagljuje sa bilo kakvim potezima koji bi mogli dugorocno da ostave posledice po nas narod.

spinovanjeeee

pre 9 godina

Ma .. to je preuvelicavaju Novosti!
Nema niti jednog imena, pod tim "bukvalno SVI političari i diplomate", koji si "insistirali", a sustina je svega, da bi Brisel "MOGAO" da zakoci evrointegracije?
Mogao, ili to sigurno sledi, ako se Srbija oglusi?
Tesko da ce bilo koji politicar, ili diplomata iz EU, IMENOM i PREZIMENOM, tako nesto reci Srbiji, u to mozemo da budemo sigurni (u ovoj fazi sukoba Ukrajine i Rusije). Ako bi se tamo rat razbuktao, sa direktnim ucescem Rusije, to je nesto drugo ...
Za sada je sve pod kontrolom, sto se tice odnosa EU i Srbije!
"Sta je babi milo, to joj se i snilo." - nar. poslovica

Master

pre 9 godina

Keep calm and continue building.
Pusti false flag provokacije Amera da posvadja EU sa Rusima. Ne treba nasedati i drzati se svojih dugorocnih strateskih interesa.

Perica

pre 9 godina

Sada imamo priliku da se podsetimo šta su nam radili sadašnji zapadni prijatelji, jer kompletnu reprizu prikazuju u Ukrajini. Rusija tada nije uvela nama sankcije, a kako tako smo preživeli uz njihovu pomoć, Ne pljuje se u bunar iz koga si pio vode.

Coki zvani Gazpromnjeft strani investitor

pre 9 godina

Pa ovo je sjajno! Ne zato sto sam miljenik Zapada, nego mi je milo sto ce to bas Naprednjaci morati da urade i samim tim sebe jos jednom ponize. Takodje jedva cekam da vidim kako ce izgledati sponzorstvo Gazproma od 2015 (kada istekne ugovor) u FK Crvena zvezda, posto Coki rece da to nije NIS, od sledece godine i nece biti, dobicete 0.00 evra od brace takozvanih stranih investitora :D

AAF

pre 9 godina

Nema ultimatuma,to neodgovorni novinari velikim slovima stavljaju na naslovnu stranu i prave aluziju na 1914godinu.Doslo je vreme da se Srbija izjasni - ili ce nastaviti proces pridruzivanja i postovati pravila koja vaze u organizaciji kojoj zeli da se pridruzi ili ce ici svojim putem.

Prosto ko pasulj,ako vecina ne zeli u EU to treba reci i svi sretni.Poreski obveznici EU nece vise izdvajati svoj novac za nekoga ko ne zeli u EU a vecina ovde sretna jer nece u EU.

србин ло

pre 9 godina

И треба једном заувек да гледамо наш интерес јер ти Руси нам никада нису били искрени пријатељи. Србија једном и заувек на западу!

Janez iz EU gde teče med i mleko

pre 9 godina

Ukoliko se uvedu sankcije Rusiji mislim da će doći do masovnih demonstracija po čitavoj Srbiji.Da vidim kako će super Vučko sad da reši situaciju.

Istinom protiv kolektivne amnezije

pre 9 godina

Ja cekam ovo od 2012. godine i dolaska prerusenih radikala na vlast u Srbiji. Posto domaca opozicija nije u stanju da ih istera na cistinu, to mora da ucini neko ko je jaci - EU i SAD. Naprednjaci, koji je vas put? Onaj na kome ste bili do 2008. godine u savezu sa Rusijom, Belorusijom, Severnom Korejom, Sadamom Huseinom, Gadafijem... ili onaj za koji se navodno zalazete od 2008. sa EU i SAD. Kako nas narod lepo kaze, dupetom se nikada nije moglo sedeti na dva mesta istovremeno. Medjutim, ovu vest trebalo bi primiti sa zadrskom, jer je moguce da je plasira sama SNS preko (svih) svojih medija, kako bi (posto postoji opcija da taj pritisak nije tako jak kako nam SNS servira) Vucic ponovo ispao spasitelj i usrecitelj Srbije svojim maestralnim "cinculiranjem" izmedju velikih sila, a da Srbija placa i nazaduje dok on ojacava licnu vlast.

A.Vulin

pre 9 godina

Siguran sam da će premijer Vučić dobro promisliti o svemu i na kraju doneti pametnu odluku koja će biti u skladu sa interesima države Srbije i njenih gradjana!

P.S. što je više kleveta i laži Alek nam je miliji i draži!

Milos

pre 9 godina

Ako bude nekog odlučivanja i ako se odučimo da odustanemo od EU i odemo za Rusijom, selim se odavde. A odličan sam student, mlad čovek, normalan. Takvi samo i odlaze iz ove zemlje kad god glupost nadvlada razum.

mister bin

pre 9 godina

Ako Srbija pristane na ovaj ultimatum to ce biti istorijska sramota,mislite vi o Rusima sta hocete,imaju oni svoje interese i nema tu puno ljubavi ali mi nikad nismo i necemo imati veceg saveznika u ovom svetu.Ako Srbija pristane,definitivno ostajemo sami,beznacajni u svakom smislu,ponizen i zapadu ponizan narod koji nece biti vredan ni pomena.

talamaska

pre 9 godina

U ovom trenutku je bitno da se mudro postupi i da se ne prenagljuje sa bilo kakvim potezima koji bi mogli dugorocno da ostave posledice po nas narod.

ljubica

pre 9 godina

Lepo ce reci ne sankcijama Rusiji. Takodje cemo da vidimo koliko ce Vucic da izdrzi pritiske. Isto tako cemo biti nacisto da li je Vucic drzavnik koji deluje u nacionalnom i drzavnom interesu ili je marioneta kao sto su mu bili predhodnici.

savur

pre 9 godina

Glavni posao Naprednjaka je da nadju nešto veliko sa čim mogu praviti puno magle, tako da se ne vidi šta se zapravo dešava. I ovo je ka "i Kosovo i EU" samo još jedna dosetka u istom stilu. Služi tome da se sakrije bankrot države, spletke oko diploma i puštanje kriminalaca na slobodu.
Sa ovakvim narodom, nama je zaista neverovatna sreća što smo se našli u Evropi, jer bi na bilo kom drugom području odavno izumrli.

dr Zoran

pre 9 godina

Nesposobnjakovići, pregovarači iz redova SNS i SPS nas dovode u ćorsokak bez izlaza. Od Rusa najveća korist je nedodirljivi Bajatović koji je isisao Srbijagas.
Kakvi nas vode zadlužujemo i gore. Teško njima kad se mentalno zaostali gladači probude iz kome.

higuy

pre 9 godina

Hocete da se druzite sa svima. E pa, nece da moze. Mislite svojom glavom, za svojh interes. Isto nece da moze. Ima da mislite kao mi, pa makar mi ne bili u pravu.Ma nema uopste da razmisljate, to je vec uradjeno.

ZLOBEX

pre 9 godina

..."da Srbija javno obeleži vlast u Kremlju kao glavnog krivca za tragediju koja se desila i da uvede sankcije Rusiji"...

Na koga li će sad mediji Njegovog Božanstva Premijera Srbije da nasrnu, kad bude doneo tešku, bolnu ali naravno MUDRU odluku. Na Srbe sa Kosova, na opoziciju, na radnike i sindikate...?

r

pre 9 godina

Kako god okrenes neko ce nas cimati, ako se ne opredelimo. Ne moze se sedeti na dve stolice. Ranije je mozda i moglo, ali u sadasnjoj podeli i opstoj situaciji, ne.

Hoću 150 pluseva

pre 9 godina

Šta je problem distancirati se od ruske hegemonističke politike? Barem naše iskustvo iz 90-ih nam govori kako prolaze oni koji maštaju o nekim velikim državama na štetu drugih naroda ...

juriš rusofili!

pre 9 godina

Hahahahahaha!
Šta li će sada mlađahni vadikal učiniti?
Hoće li pomoći botovi? :)
Hahahahahahaha!
A jednostavno je:
od koga će Srbija imati (i do sada imala!) više koristi, od Rusije ili EU?
(O poklonjenom NIS-u nećemo sada...)

Radosav_Bavaniste

pre 9 godina

Nije gospodo komentatori i čitaoci ovo Srbija Nikole Pašića, Stojana Novakovića, Milovana Milovanovića ili Jovana Ristića. Ovo skoro beše Srbija petooktobarskih jahača apokalipse, a sada zemlja usahnulih nada, nepostojeće elite koju predvodi, o moj Bože, ni manje ni više Vučić. Ovakva odluka zahteva državničku mudrost, a mi , nažalost državnike nemamo, a još manje obrazovan, prosvećen i intelektualno obogaćen kadar kome je duboko u srcu usađeno rodoljublje i osećaj za opšte dobro. Takvi bi možda i znali kako da postupe u situaciji u koju nas drugi stavljaju, a ovi preobučeni, što radikali, što komunjare, koji nam se predstavljaju kao demokratske i reformističke snage, sankcije mogu da uvedu samo džepovima građana. Na kraju ćemo za nerezonske poteze i večito sedenje na dve stolice, mi, građani, ispaštati.

Zikica

pre 9 godina

Pa ako je Vlada iole svesna situacije, da polovinu svojih poljoprivrednih proizvoda Srbija izvozi u Rusiju, počev od voća pa da svinjskog mesa (inače zabranjen izvoz svinjskog mesa u zemlje EU), mislim da je odgovor na ovakve zahteve jednostavan...

neba

pre 9 godina

Kada neko od Hrvata, Bosnjaka ili Albanaca bude odgovarao za vise od 50.000 ubijenih i vise od 400.000 proteranih Srba, onda bi kao drzava i narod mogli da razmotrimo zahteve EU i NATO...
ps - da li ste primetili (ako je neko uopste mogao i da vidi/procita pored sve cenzure i nezainteresovanosti i vlasti i novinara) da se u MSP, a malo pre toga u BiH, Hrvatskoj i Kosovu, Srbima sudilo i za ono sto su im porodice radile tokom 2. Sv. rata?!

pex

pre 9 godina

E ako mi je zbog necega drago sto je ovaj 'hot lips' na vlasti i tata njegov u predsednistvu je bas ovo - tezi domaci nisu mogli da dobiju..aj sad da vidimo kolika muda imate..

p(l)acenicka srbija

pre 9 godina

i onda nam rusi okrenu ledja u ekonomiji, i postanemo jos zavisniji od zapadnih nam prijatelja, i onda da nam pomognu daju nam neki kredit, po mogucnosti ce ga vracaju i nasi praunuci...

Janjic

pre 9 godina

Necemo u EU i necemo sa onima koji su nas unistili vec hocemo sa nasom bracom koja nas je branila i koja je uz nas!
EU se polako ali sigurno raspada!Kad mi udjemo, bice niko i nista!SRBIJA=RUSIJA!

citizenkane

pre 9 godina

Pa uvedite sankcije. Zar ne vidite da nam KGB mafija zajedno sa nasim tajkunima izvlaci pare iz Srbije! Ove sankcije nisu uperene ka Ruskom narodu, sankcije su usmerene na pojedince iz vrha vlasti. E gde bi smo mi bili da su to uradili nama, tacnije da su Slobu uhapsili a nas narod ostavili na miru.

alo

pre 9 godina

krajnje je vreme da se izjasni da ne mzoe uvek sa jednim dupetom na dve stolice. ako se ne izjsni protiv ruske okupacije znaci da je na strani okupatora. znaci odobrava da sutra neka zemlja otme neki deo srbije.

bivsi

pre 9 godina

"da uvedu sankcije kao i ostale clanice EU"
E gospodo iz EU, mi nismo clanica. Nismo ni pregovore zapoceli. Zavlacili ste nas godinama za status kandidata, a Ukrajini, zemlji koja se nazalost raspada, u kojoj besni gradjanski rat ste taj status "poklonili" !
Pretite nam zaustavljanjem investicija? Pa sta ste investirali u zadnjih 5 godina? Kolike su to investicije u pitanju?
Zahtevate od nas da uvedemo sankcije Rusiji. OK, evo ocemo ako se vi odreknete ruskog gasa u sledecoj grejnoj sezoni. Moze?!
I nalozite BMW-u, FORD-u RENAULT-u i ostalima da prekinu poslovanje u Rusiji. A mi cemo uvesti sankcije, pa nek nam i istrule jabuke, nek ide zivot!
Znaci ajmo svi sankcije, drugacije ispadate Licemeri!!!

Miroslav

pre 9 godina

Svašta. Jutros stiže vest da nepostoje neposredni i konkretni dokazi o umešanosti Rusije u pad malezijskog aviona, a ovamo se na Srbiju vrši pritisak da a priori okrivi Moskvu, jer tako hoće Vašington i Brisel. Mislim da će se građanima evropski put Srbije iz godine u godinu sve više ogaditi, jer se on, a to ovakve stvari i potvrđuju, ne zasniva na ekonomski, socijalnim, pravnim kriterijumima, već na političkom oportunizmu i uslovljavanju. Mogu ja do sutra da budem evropski nastrojen, ali i najveći evrofil pred ovako neospornim činjenicama mora da posumlja u ispravnost onog za šta se načelno zalaže. Nema gospodo građani Srbije nama ulaska u EE dostojanstveno, već samo klečeći.

dovla

pre 9 godina

Rusi su ovde sve dobro naplatili što su radili, i sa njima nema nikakve budućnosti. Nije ni sa EU nešto puno jasnija situacija ali od dva zla treba uvek birati ono manje. Čak ni onaj gasovod neće biti više nešto puno značajan. EU se već dogovara na drugim stranama za gas i potpuno izbacuje Rusiju kao relevantnog činioca.

Odluka

pre 9 godina

Konacno! Bas da vidim za koga ce se odluciti i sta ce to sa sobom poneti. Ako se budemo odlucili za onog ko nam stalno lupa samare i izigrava nas, ja sigurno palim odavde...

jo jo efekat

pre 9 godina

Hajde sad da vidimo sposobnu i velikom vecinom izabranu vlast, kako ce da resi problem. Lako je bilo pljuvati DS, ali sta sad, kada nedvosmisleno mora da se kaze nesto glasno i jasno. Nema vise da se stav iznosi sutra, ili kad gazdi odgovara. Ovakav vruc krompir se dobija cesto, ako si vlast. Samo, jedno je pricati bajke narodu, a drugo reci istinu Evropi, ili Rusiji.
Hocu da me moja vlast ne povredjenog izvuce iz ove situacije. Gospodo, izvolite.

Gogzi84

pre 9 godina

Hahaha koje licemerje. Nece nam se sa Rusijom sigurno sve pozlatiti ali nemogu da vjerujem da jos uvijek ima ljudi koji vjeruju u poruke iz eu kako neke clanice "snazno podrzavaju" ulazak Srbije u uniju i kako smo mi nezaobilazan faktor. :) U stvari ako budes mislio kako mi hocemo evo ti koji evro, a ako mislis na svoju zemlju, tj da iskoristis mogucnosti sa obje strane onda nista. Tuzno i zalosno.

Zoran

pre 9 godina

konačno objavljen uslov vlastima u Beogradu za koji su oni uporno tvrdili da ne postoji . uskoro će uslijediti i uslov - priznanje Kosova . Čuj , i EU i Rusija ...

Mkd

pre 9 godina

Ma sta to briga Rusiju, kad znaju da im Makedonija ne uvodi sankcije...
Jer i onako nas ne primaju u tu EU...

Znaci, batalite USA, EU, AU... nista im ne mogu dok imaju nas, Makedonce... Ima sve da im kupimo...

Sala na stranu, zaista podmukla politika zapada... Pre svega Nemacke, koja sama ne prekida do kraja veze sa Rusijom, jer to godi njenoj ekonomiji...Ali zato primorava druge da to rade...

Daleko od toga da su Rusi cvecke, nisu ni najmanje...Ali oni koji mantraju price o "presvetlom" zapadu su mi zaista nejasni...

alex

pre 9 godina

Mi cemo sve druge da otkacimo a onda ce oni nas, maestralno, vrhunska drama. Zar neko sumnja da ce tako biti, uostalom umorni su od sirenja to i ne kriju ali eto jednog dana mozda za 50 godina ako tada uopste bude...

VOJVODINA

pre 9 godina

Treba se vise otrgnuti od tih Rusa! Svi koji su imali bilo kakva posla sa njima pobegli su glavom bez obzira, jedino na svetu u Srbiji se manijakalno obozava Rusija i to mahom od strane neobrazovanog i polupismenog stanovnistva koje nije nikada bilo u inostranstvu i koje svakog dana ponavlja kako Zapad propada a Rusi su najmocnija, najsuperiornija i najbogatija zemlja na svetu. Obicno takve osobe zive u losim socio-ekonomskim uslovima zivota pa misle da ce im Rusi vratiti komunizam gde se drzava komplet brinula o njima a oni su mogli da stave prst u uvo. Samo "drugovi" zaboravljate da je to bilo moguce samo od americkih kredita i da je Juga dozivela ogroman uspon onda kada je rusima rekla cuveno "ne". Ali po vama ce bez Rusa svi crci od gladi, kao sto su svi crkli sto su pobegli od Srbije. Sa takvim razmisljanjem i takvom vecinom ljudi ova zemlja se raspada garantovano. Za nijansu su gori oni sto se predstavljaju kao cetnici a manijakalno obozavaju Rusiju, mislim da je jasno da su to oni koji su 90ih tek skinuli sliku Tita iz dnevne sobe, a tad su se i krstili.

robokap

pre 9 godina

E sad da vas vidim gospodo politicari. Da li ste dovoljno pametni i hrabri da povucete pravi potez. Na jednoj strani imate nasu bracu Ruse koji nas ne uslovljavaju ni sa cim, cak nas i podrzavaju sto se tice EU a da ne pricam o ostalim pogodnostima koje imamo sa njima jer svi koji malo bolje prate politiku i ekonomiju znaju koje su to pogodnosti i uslovi, dok sa druge strane imamo naseg prirodnog neprijatelja koji nas je bombardovao, oteo nam Kosovo, zavlaci nas i prica nam bajke o EU vec godinama

Milos

pre 9 godina

Naravno da konačno treba da se opredelimo, ko je sedeo na dve stolice obično je ostao bez obe. Većini naroda ove zemlje draža je Rusija, što ima smisla, ako se razmišlja srcem. Ako se pak uključi mozak, i uvidimo da nas taj 'Zapad' okružuje čak i na istočnim granicama, jasno je gde pripadamo. Srbija je nekada bila važan deo Zapadne civilizacije, šta nam se desilo u međuvremenu svi znamo, ali mislim da smo ipak više za Zapad nego za Istok.

Dejan

pre 9 godina

SAD i njeni sateliti traze od Srbije da optuzi Moskvu za obaranje aviona a dokazano je da Rusija u to nije umesana.....
Ovo je jos jedna od teskih ucena tipa ukoliko ne budete prihvatili opet ce slediti humanitarno bombardovanje..... Ako budemo prihvatili izgubicemo Rusiju i njeno trziste i Srbija ce morati da prizna da je bankrot. Od ovakvih "prijatelja" moci cemo da ocekujemo nove ucene. Sve ovo dolazi iz Vasingtona..
Bolje je reci NE sankcijama. Pomaka u evrointegracijama ionako nema i nece ga ni biti jer ce slediti nove ucene u vezi Kosova..........

millos

pre 9 godina

Nazalost Srbja ce prihvatiti sve ultimatume sa zapada tako da smo na dobrom putu da izgubimo jedinog pravog prijatelja Rusiju,a sta za uzvrat dobijamo pa kao i do sada nista neku usmenu pohvalnicu od trecerazrednog diplomate iz Eu ili Amerike nekog zamenika petog sekretara i mozda da ostanu zardinjere na mostu u Mitrovici ali ne dugo do zime eventualno do Bozica.Ja jos verujem da ce mo odoleti pritisku ali tesko.

mali perica

pre 9 godina

mi smo u Evropi a ne u Aziji tako da je sve jasno...Mada imamo jos teritorije za cepanje,mozemo sebi dati jos tu slobodu da izigravamo male ruje na balkanu :/

rade

pre 9 godina

Stacemo uz Rusiju ako smo iole pametan narod.. Da stanemo uz Ameriku i truo narod? Onda olako zaboravljamo koliko su nam dece pobili, staraca, zena , vojnika itd.. onda svi koji su se borili I ginuli za svoju zemlju ispada da su se borili ni za sta! Probudi se Srbijo dok ne bude kasno..

milan

pre 9 godina

Ето га нови Рамбује... Незнам стварно што ћемо у ЕУ? Да ли ви видите да они по Европи и свијету подржавају само профашистичке режиме...!? Незна се ни које оборио авион,а већ су пресудили... Милион сличних примјера...

miki

pre 9 godina

Naravno da od sankcija nema ništa , zar zaista misle da mogu uceniti tom pričom o evrointegracijama? Da mi njima nismo bitni i oni bi davno digli ruke, pucanje praznom puškom.

izbor

pre 9 godina

Iako sam za jake veze sa Rusijom koja nam je u proslosti dosta pomogla, pogotovo poslednjih decenija ali i pocetkom dvadesetog veka, ovaj zahtev EU je sasvim ocekivan i legitiman jer smo se mi ipak odlucili za "Evropski put". Ne mozemo ocekivati da se nasa politika toliko odudara od ostalih clanica EU a i cilj postojanja EU je vodjenje zajednicke, kako unutrasnje, tako i spoljne politike. EU ne bi ni opstala da svaka clanica "tera na svoju stranu". Ovo je trenutak da se izjasnimo - EU ili Rusija, a mislim da izbora ni nemamo

bez_cenzure

pre 9 godina

Ameri kažu da Rusija nije kriva za obaranje aviona ali svejedno Srbija da uvede sankcije Rusiji dok Njemačka to odbija. Ko je ovdje lud! Vučić ne smije uvesti sankcije Rusiji. Bio bi to strašan autogol po Srbiju! Dosta je više šiljenja one stvari nad boranijom! Ukrajini treba uvesti sankcije dokle god su fašisti na vlasti!

dzoni

pre 9 godina

Tako nam i treba kad samo mlatimo o EU..smucili ste mi se odavno sa tom EU ...svake nedelje nove pretnje i ultimatumi sve uzkladu sa "demonkratijom" ...od kad sam postao punoletan a sad imam 35 god svaki dan svi mediji u Srbiji samo nam EU EU EU EU...dokle vise??????
Ako vi verujete u deda mraza ja ipak imam malo vise pameti.
Ne trebamo da stanemo na NICIJU stranu..i jedni i drugi gledaju samo SVOJE INTERESE..zasto bi u bilo kom ludilu stali ma stranoi EU koja nam je otela Kosovo a sad kao nesto zali za Krimom.

Popaj

pre 9 godina

Stranka koja uvede sankcije Rusiji gubi sledeće prevremene izbore to zna i vrabac na grani.I Nemačka kalkuliše sa sankcijama a kamoli Srbija tako da su sankcije Rusiji od strane Srbije nemoguće.

Реалан

pre 9 godina

А став Србије је толико битан да сви живи ишчекују као запета пушка да виде шта ће Србија да одлучи! Свашта. Стварно више ова тактика уцена нема смисла! Не кажем да имамо алтернативу од ЕУ, али ово стварно постаје трагикомично!

Informbirovac

pre 9 godina

Prvo, Srbija ne moze biti neutralna, mala je i nebitna, to je mogla biti samo SFRJ. Drugo, bez Zapada ne mozemo preziveti ni nekoliko meseci, svidjalo se to nekome ili ne. Trece, u ovom konkretnom slucaju moralni je imperativ suprostaviti se proruskim teroristima i placenicima koje podstrekava i finansira Rusija. Ovo varvarstvo obaranja civilnog aviona im se ne sme zaboraviti.

Petar

pre 9 godina

Ako Srbija uvede sankcije Rusiji, ova vlast je potpisala kapitalucaju.
Dal su ''Rusofili'' u pravu, ili nisu? uopšte nije bitno u ovom slučaju,
jer ima ih mnogo, zaista mnogo!, i uvođenjem sankcija ova vlast bi izgubila
veliki procenat glasača i ljudi koji ih podržavaju...koliko toliko, da ne kažem trpe. Sad, treba razumeti i Vučića jer je jasno milion puta rekao da je glavni cilj EU. Pa pošto je to glavni cilj onda je razumno da će morati da povuče poteze koji se neće svideti mnogim ljudima.
Pitanje je: šta imamo od dobrih odnosa sa Rusijom? A šta od EU?
Posle više od decenije nisam čuo ni jedan jedini realan odgovor na ovo pitanje.
Najžalosnije je što ima mnogo naivnih pogleda na korist ulaska u EU.
Takođe, još naivnih iščekivanja pojedinaca da će Rusija ne znam kako da pomogne Srbiji i da će da nas štiti. Ova situacija je zaista teška i bilo koja odluka da se donese definitivno ćemo izgubiti mnogo toga sa jedne strane.
Iako mi deluje nemoguće da Srbija uvede sankcije Rusiji, do današnjeg dana, šta smo sve doživeli od vlasti, ne bih se zaista začudio ni najmanje.
Ipak, mislim da je Vučić razuman kada su toliko ogromne odluke u pitanju koje mogu zauvek da promene sve u našoj zemlji, zauvek!

Luka

pre 9 godina

Posle 100 godina od austrougarskog ultimatuma Srbija dobija uslov da se izjasni o sankcijama Rusiji gde opet mora da balansira između istoka i zapada. Vreme ja da iz istorije izvučemo pouke i da se okrenemo miru i prosperitetu. Ne sumnjam da će državni vrh doneti najbolje odluke jer nas danas vode veoma odgovorni političari koje priznaje i uvažava ceo svet.

izbor

pre 9 godina

Srbija ne moze biti neutralna. Moze ali ce propasti jer ce EU odmah naci nekog novog "kljucnog faktora na Balkanu", a kako Rusija koja ni sebe ne moze da sredi, a da nema nafte i gasa bili bi u istom stanju kao i mi, ne moze ni nama mnogo da pruzi, EU je mnogo manje zlo

Dragan

pre 9 godina

Siguran sam da je najbolje da zadržimo neutralnu poziciju
jer neće proći mnogo vremena a Evropa i Rusija će naći zajednički jezik i interese a mi bismo teško povratili poverenje Rusije a tu su i naši ekonomski interesi. Evropa bi nas malo ignorisala zbog tog stava ali i oni imajusvoje ekonomske interese.

Филип

pre 9 godina

Ми бисмо били највеће будале и камиказе ако уведемо санкције.Наша економија би дефинитивно пала у блато.А знамо како су нама биле уведене неправедне санкције.Зар да и ми то радимо?Ионако у ЕУ нећемо ући(ако уопште икада и уђемо) за 10-15 год.Шта нама треба да се сврставамо.

Las Vegas

pre 9 godina

Ovde neki pisu ako uvedemo sankcije Rusiji gubimo trziste i onda sledi bankrot. Niko ne zna koliki je izvoz u Rusiju. Samo nesto voca i to je sve. Mi ni sibice u Rusiju ne mozemo da izvezemo. Sta je to od robe sto ne podleze ruskoj carini? Ono sto izvozimo a to je FIAT,on ne moze u Rusiju. Sada su svi za Ruse . Zasto? Gde su ti Rusi bili devedesetih? Uvodili nam takodje sankcije zar ste zaboravili.? I to ekonomske a ne ono sto seod nas danas trazi. Da zabranimo nekim ruskim cinovnicima da posecuju Srbiju. jaka stvar

Aleksandar

pre 9 godina

Krajnje je vreme da se otkačimo
rusa i krenemo tamo gde smo oduvek i pripadali. Evropa nema alternativu. Bez obzira na prošlost, Nemačka nam je više pomogla od navodne "braće". Ne može se sedeti na dve stolice.

Nikola

pre 9 godina

Zasto svako misli da moze Srbiji da namece sta hoce... Dosta vise nek nas vise prihvate za ozbiljnu drzavu ne moze vise niko da se sagne koliko su nas uslovljavali...

Gile sampion izraziti favorit

pre 9 godina

VUCICU NEMOJ PRIHVATATI ULTIMATUME ONIH KOJI SU GODINAMA POKUSAVALI DA RASCEPE SFRJ!
VIDELI SU DA SRBIJA POKUSAVA DA SE OPORAVI ALI SE PLASE DA NE STANE NA NOGE.

Mrle

pre 9 godina

Ne moze se vise sedeti na dve stolice. Verujem da ce Vucic nastaviti evropski put, koji vodi u jacanje ekonomije, a da se nasi ruski prijatelji nece ljutiti na nas, jer imamo pravo da sami odlucujemo o svojoj sudbini.

greska u koracima

pre 9 godina

Nece moci! Sustinska greska u svakom smislu te reci bi bila svrstavanje na bilo ciju stranu u ovom konfliktu. Ostavite nas sve na miru vise, ionako ste nas cerupali i ubijali 10 godina!

rema

pre 9 godina

Gluposti, niko ne moze Sriji da zabrani da ima bilateralne odnose sa Rusijom, tako da ako ih ima pola Evrope na celu sa Nemackom, ne vidim razlog zasto ne bismo i mi.
Ovo je neka polu vest.

Bojan

pre 9 godina

Ovde ce trebati velika sposobnost da se izvuce iz ovoga, nit smemo da uvedemo sankcije Rusiji nit smemo da se protivimo EU. Verujem u Vucicevu sposobnost da ce ovo resiti na najbezbolniji nacin za Srbiju.

bot

pre 9 godina

Amerikanci su oteli onaj prvi avion, i onda ga posle oborili iznad Ukrajne, da optuze ruse i zarate ih sa nama, kako bi nas lakse pobedili. Nedaj se Vucicu

Sasa RS

pre 9 godina

Postujem Ruse ali po ko zna koji put cu reci da Srbija mora gledati svoje interese.Bas tako su Rusi u zadnjih 20 godina radili kada je Srbija bila u pitanju.Najvise sto su joj pomogli je bila suzdržanost u savjetu bezbjednosti.Kada su otvorili svoje trziste godinama su Hrvatski proizvodi bili i preko 10 puta zastupljeniji na njihovom trzištu nego naši srpski, i tako ima primjera nemilice koliko zeliute koliko smo im mi bitni.I kada se jednog dana ovo sve zavrsi oni ce nastaviti da sardjuju sa tim zapadom kao da se nista nije dogodilo dok bi mi mogli postati opet crna ovca radi njih.Zelim im da pobjede u ovom okrsaju ali bes nas jer im mi nemozemo svakako nista pomoci, a mi da se okrenemo tamo gdje smo posli u tu EU sa svim njenim vrlinama i manama.Mi smo ipak kulturno mnogo vise zapadno orijentisani, volimo njihove proizvode (auta,garderobu,tehniku...) a geografski da negovorim tako da po mom misljenju treba udjemo u kolo i to je to.Jos jednom ponavljam navijam za Ruse ali nas je interes nesto drugo!!!

to je to

pre 9 godina

Tražili ste gledajte. Dio suvereniteta posebno u vanjskoj politici se zbog zajedničke politike mora "izgubiti". Svaki brak ili integracija to donosi ili ćeš biti sam na svijetu.

Vanja Petrović

pre 9 godina

Tražili ste gledajte. Dio suvereniteta posebno u vanjskoj politici se zbog zajedničke politike mora "izgubiti". Svaki brak ili integracija to donosi ili ćeš biti sam na svijetu.
(to je to, 23. jul 2014 11:37)

Komšija, svaka ti je zlatna! Svaki brak ili integracija donosi gubljenje suvereniteta i samostalnosti. E, sada...Srbija je sama pa sama...malo škrte pomoći od EU, ili prodavanje svega Rusima u bescenje...šta izabrati??

silverg

pre 9 godina

prvo i prvo, novosti kao izvor informacija sa Rdmitrovićem je ne samo upitan, već zabrinjavajuć, poznajući njegov anti-EU stav. Ne znam odakle vam ideja da prenosite novosti po ovom pitanju? A kao dodatno, zar vam nimalo čudno ne zvuči rečenica "bukvalno svi političari"? Pa da vam objasnim, kod te fele nacionalista, nema pojedinca, nema posebnog i nijansiranog izveštavanja i mišljenja, već sve mora u tor. Ili za EU ili protiv EU. Ili protiv Rusije ili za Rusiju. Drugo, koje najavljene investicije, iz Emirata, koji su u EU?
Mercedes, ko?
a onda će Rusi za nagradu što im nećemo uvesti sankcije, investirati šta tačno? kupiti EPS za male pare?

sasa jokic

pre 9 godina

Vreme je da se Srbija odluci gde ce. Zanositi se da je moguca Titova politika je cista utopija.
Posle Ukrajinske krize, neprijateljstvo je toliko da je nemoguce sedeti na dve stolice.
Srbija mora da se opredeli za Evropu jer prosto i geografski tu pripadamo. Mozda treba iskoristiti situaciju da nam kompenzuju gubitak od ispustanja ruskog trzista.
Ruku na srce, taj sporazum sa Rusijom je vise bio slovo na papiru, nego sto je stvarno benefit. Prakticno nista nismo mogli da izvozimo, mislim na najvece proizvodjace.
Sa druge strane Rusi su milijarde zatadili preko NIS-a i naftnih i gasnih rezervi.

stefan

pre 9 godina

Kao suverena zemlja i kao zemlja koja ima svoje nacionalne interese mi cemo da biramo nas put a ne Brisel.Ovakvo ponasanje NATO-a je idiotsko.Podrska Rusiji

Sale

pre 9 godina

Ponistite "Kosovo", procesuirajte zlocine na Srbima, platite nadoknadu stete za NATO Agresiju iz 1999., vratite u zivot Milicu Rakic, i nema problema, dacemo sankcije Rusiji

ex Moskovljanin

pre 9 godina

E pa sada ajde odlucite se. Oni nama uvodili sankcije devedesetih. Radio sam u Rusiji sve smo morali na fals papire preko stranih firmi da dovozimo u Rusiju

Laza Kamikaza

pre 9 godina

Pa, Amerikanci su serifi koji haraju svetom, ocekuju da se svi povinuju njihovim zeljama. Mozda je tako bilo sa prethodnom politickom garniturom, sada to nije moguce.

Mungos

pre 9 godina

Meni se cini da je Vucic nekoliko puta ponovio da Srbija nema nameru da ivories sankcije Rusiji,i tako ce i biti.A vi gospodo ako hocete da ratujete sa celim svetom,ratujte,ali sto dalje do nas.Mi sa tim nemamo nikakve veze,hocemo da gradimo zemlju i sa svima da saradjujemo.

jiji

pre 9 godina

Savjet iz Hrvatske,ne uvoditi sankcije. Možda malo uspori pregovore s EU,a možda i ne,ali ako sada Rusima okrenete leđa ,teško da će vam to oprostiti. Mislim da uz malo diplomatskog izmotavanja nećete niti biti kažnjeni od strane EU,pošto mnoge članice neće uvoditi sankcije radi ekonomske štete. Prvo gledajte svoje interese,a interesi su da bi ovim uvođenjem Srbija imala više štete nego koristi.

ivan iz pn

pre 9 godina

nisam ni rus ni prorus ni engglez ni neko iz pi..e materine nego sam srbin i ne volim da me niko ucenjuje dosta je bilo vise nek se nose

Anoniman

pre 9 godina

Samo znate da ucenjujete i ništa više... Ovo vam je super prilika da nas ucenite, inače mnogo vas briga o žrtvama koje i ne pominjete (osim ako ne pljujete Proruse).

Istoričar

pre 9 godina

Одговор је јасан - политичка и војна неутралност Србије, треба поручити "пријатељима" који су нас бомбардовали да одбију.

Black Hawk

pre 9 godina

Da sam ja premijer moj odgovor bi ovako glasio: "OK gospodo, pristajemo ali ce nas takav potez kostati jedno 30 milijardi (sto gubljenjem poslova, sto gubljenjem prijatelja). Sad, takav izdatak zahteva kompezaciju...Imate li vi te pate ili ne...ako ne hvala na ponudi!
Cao! Zdravo!

Volens-nolens

pre 9 godina

Verovatno da stampa napravi od ovoga senzaciju. Mi smo suverena drzava, Vucic to i zna, spoljna politika se vodi shodno nasim interesima, a ne interesima bilo kojih svetskih sila. Ne vidim da je Vucic do sada imao bilo kakvih problema u vezi sa tim, samo stizu pohvale.

Mirko Mangas

pre 9 godina

Srbija nikad nikom nije postavljala ultimatume,pa nece prihvatiti ni drugi da njoj postavljaju.Posle dugo godina Srbija je dobila ozbiljnog i odgovornog državnika, koji želi da naša zemlja bude u dobrim odnosima sa svima, čoveka kome je interes Srbije na prvom mestu, koji svetskim državnicima govori istinu i, na najbolji mogući način, brani interese naše zemlje.Samo ova vlada na celu sa premijeromima sanse da Srbiju stavi na noge.Od Rusije cemo imati neke koristi,od Amerike tesko.

slovenka

pre 9 godina

Jasno je Srbija ce otkaciti ultimatiste Potpuno bolesan concept Oni sto su zaista srusili avion pokusavaju da skrenu paznju sa toga na svaki nacin

kobricca

pre 9 godina

Ameri, dosta više sa pridikama, ultimatumima, gledajte svoja posla a ne uvek neki pritisak. Samo obećavate, te ovo ćemo vam, te ono ćemo vam...Vučić i Srbija nije bebi-zvečka u vašim rukama, čovek poštuje volju svojih gradjana u skladu sa tim i vodi politiku i prema Rusima i prema Zapadu i Americi.

Milan1989

pre 9 godina

Konacno da i mi malo pokazemo zube,a ne samo poniznost. Drago mi je da se ne odustajemo od saradnje sa Rusijom,pored svih pritisaka sa zapada,koji verujem nisu mali,ali ipak vidim da gledamo svoj interes a ne interes nekih drugih zemalja,tako i treba.

Lazar

pre 9 godina

Pa stvarno nema smisla da nam staju na muku. Onolike nepogode, deficit budžeta, očekivana smanjenja plata i radnih mesta u javnom sektoru, integrisanje severa Kosova, podržavanje celovitosti BiH, borba protiv korupcije i klasičnog lopovluka, a sad još i ovo. Kad bismo finansijski tj. ekonomski bili stabilniji lakše bismo donosili ovakve odluke. Ovako ćemo morati da igramo nošeni razumom a ne emocijama, jer niko neće imati razumevanja za neke mudre odluke i neutralnost jedne male, bedne, osiromašene Srbije, koju je da nas/vas sve podsetim NATO milosrdno (andjeoski) bombardovao krajem prošlog veka. Inače ja predlažem da ne budemo neutralni već da imamo jasan tajni stav kako da se postavimo prema situaciji, slično ugovoru sa Fijatom.

pelikan

pre 9 godina

Srbija se nasla u vrlo teskoj situaciji, ne svojom krivicom, i sada je vrlo bitno da se ne donose ishitrene odluke vec da se dobro proceni sta je to nama u interesu.

barakuda

pre 9 godina

Zapad mora da shvati da je saradnja sa Rusijom za Srbiju vrlo znacajna i da se mala zemlja poput nase ne treba uvlaciti u krupne geopoliticke sporove.

janko

pre 9 godina

Mislim da Srbija mora da ostane neutralna, jer jos uvek ne znamo ko ke oborio avion, takodje Nemacka, Francuska i GB nece poostravati sankcije zbog svojih ekonomskih pitanja. Takodje Slovacka se jos uvek nije jasno izrazila. Mislim da zapad po svaku cenu mora da nas uslovljava. Pa dokle vise? Treba stati uspravno i reci da su nacionalni interesi svakako bitniji od neke EU. Rusija je veliki ekonomski partner Srbije. Bez obzira na kvazi pomoc, puno firmi izvozi u Rusiju.

seljadin

pre 9 godina

stara prica, ne mozemo vam dati investicije i novac, ali vam mozemo zagorcati zivot, mozemo uvrtati ruku premijeru a posle bombardovati Srbiju...

aleksa

pre 9 godina

Pu pi*** im materina bre. Nek daju prvo dokaze da je Rusija kriva pa cemo onda razmisliti o tome da ih okrivimo, a ne bez ikakvih dokaza oni to nama da namecu. Treba neko otvoreno da poprica sa SAD-om a ne da se kriju u misijim rupama, bruka i od strane evrope. I posle oni kao imaju krebidilitet da pricaju o slobodi, demokratiji i ostalome

srb

pre 9 godina

@milos slazem se da smo vise upuceni na zapad nego na rusiju ali po kojoj ceni? Oduzeli su nam deo teritorije,osudili sve nase generale,stavljaju nas u podredjeni polozaj u odnosu na druge pa dokle vise? I ne razmisljam srcem nego glavom,a ti pogledaj kako se zivi u rumuniji u bugarskoj pa ces videti zasto ne bi trebalo da se udje u eu

XistoryX

pre 9 godina

Ovaj ultimatum moze biti veoma dobra stvar za Srbiju kada su u pitanju evrointegracije,tako da bi donosenjem odluke u korist sankcija Srbije Rusiji samo ubrzalo put Srbije ka Evropi,dok bi nas sa druge strane udaljilo od Rusije.Stoga Srbija mora da sabere 2 i 2, pa da prelomi tamo gde joj je veci interes.Od ljubavi se ne zivi,pogotovu kada je politika u pitanju.Ja licno vise volim Ruse i Rusiju,ali sto se EU tice neznam dal su dobri jer tamo jos uvek nisam ni bio,ali mislim da bi smo i tu varijantu mogli pokusati,a s obzirom da smo kusali daleko gore stvari i od toga.

Hromi

pre 9 godina

Kako su odvratni ovi politicari da to nije normalno. Koriste obaranje aviona za koje nije utvrdjeno ko je krivac za plasiranje svoje politike. Uzas! Usput, juce su americke sluzbe utvrdile da Rusija nije povezana sa obaranjem.

karlo

pre 9 godina

Znači odpočela je blokovska politika zapadnuh zemalja. EU se potpuno priklonija USA i to bez ostatka što znači da nemože da vodi svoju nezavisnu spoljnu politiku a još manje njene članice.Naša zemlja je u delikatnoj situaciji nam sedenje na dve stolice, na zapdnoj koja nam je nanela mnogo zla i na istočnoj koja nas samo verbalno podržava.Pošto naš narod nije malouman dajte ta se on izjasni na kojoj stolici hoče da sedi!!!

Onako u prolazu

pre 9 godina

Opet traže mnogo, a ne nude ništa.
Na ivici smo bankrota (uglavnom svojom krivicom), a ovi će nas dokusuriti svojom bezobzirnošću.
Srbija ne može da uvede sankcije Rusiji; samo bi ih uvela sama sebi, i šta onda?
Potapšaće nas rukom po ramenu, i ponuditi kredite sa kamatom od preko 6%.
Otvoriće nam i prvo poglavlje u oktobru (jeeeeeeeeeee!) i da budemo srećni do neba.
...
Činjenica da se sankcijama preti i Bugarskoj kao članici EU me je prenerazila; još jedan dokaz da se ne vredi ni truditi preterano.

Smatram da je naš trenutni stav je jedini ispravan.

Jovan

pre 9 godina

Ovi posle 100 godina opet salju ultimatum. Nadam se da ce opet dobiti negativan odgovor! Nije Srbija njihova kolonija, niti ce ikada to biti!

gaga fgrancuz

pre 9 godina

Sa Rusijo imamo korektne odnose koji su pre svega zasnovani na ekonomskim interesima, i zato je potrebno imati u vidu tu cinjenicu pre nego sto donesemo neku odluku.

komsija

pre 9 godina

Evo ja bih pristao da uvedemo sankcije Rusiji i to selektivno onako kako radi Evropa. Treba uvesti sankcije Rusiji na recimo uvoz konzerviranog svežeg vazduha ili na kompletan svemirski program Rusije. Mislim da bi mogli da se odreknemo raketa nosača za satelite a onda nam Evropa nema šta prigovoriti.

paske i paja

pre 9 godina

Godinama se od Srbije traze nekakvi uslovi, e pa gospodo malo ste preterali. Vlada ne sme da ostupi od pozicije koju je do sada imala a kome se to ne svidja neka trazi drugog partnera.

Oxygen

pre 9 godina

Suludo je uvoditi sankcije Rusiji kada sa njima imamo odlicne ekonomske ali i druge odnose, i to bi Evropa trebala da zna, mi pre svega stitimo samo svoje interese.

Zoran

pre 9 godina

dokle vise ti pritisci i ucene. imali srbija m*** ili ne.pa halo ako ste ludi niste slepi .prvo nam bombarduju drzavu, otimaju kosovo pa sta vam jos treba od dokaza ko vam je prijatelj a ko ne. i ako udjete u eu cena je prevelika za gradjane petog reda u toj eu. nikad nas nece ceniti. vidim sta rade sa bugarima i rumunima. mi smo za njih cigani sa balkana i nista vise. i za sve romanticare koji misle da ce se ulaskom u eu nesto promeniti na bolje:drem on

goran1273943

pre 9 godina

Vucicu i celnicima u vlasti je trenutna paznja usmerena na resavanju nasih unutrasnjih problema zemlja suocena sa krizom gomilu problema , treba resavati posledice poplava sprovoditi teske reforme , mi nemamo vremena da razamisljamo o krizi u Ukraini kada bi mogli da ne iznosimo svoje misljenje bilo bi nam mnogo lakse....

mlekadzija

pre 9 godina

RAstimovani orkestar ciji je dirigent jako daleko ucenjuje jednog netalentovanog muzicara koji hoce da udje u njega. A taj netalentovani muzikant ne vidi da su instrumenti stari, partiture nekompletne,moljci nagrizli odela a bina trula.Doduse dirigent ima jako debeli stap....

spinovanjeeee

pre 9 godina

Ma .. to je preuvelicavaju Novosti!
Nema niti jednog imena, pod tim "bukvalno SVI političari i diplomate", koji si "insistirali", a sustina je svega, da bi Brisel "MOGAO" da zakoci evrointegracije?
Mogao, ili to sigurno sledi, ako se Srbija oglusi?
Tesko da ce bilo koji politicar, ili diplomata iz EU, IMENOM i PREZIMENOM, tako nesto reci Srbiji, u to mozemo da budemo sigurni (u ovoj fazi sukoba Ukrajine i Rusije). Ako bi se tamo rat razbuktao, sa direktnim ucescem Rusije, to je nesto drugo ...
Za sada je sve pod kontrolom, sto se tice odnosa EU i Srbije!
"Sta je babi milo, to joj se i snilo." - nar. poslovica

adio

pre 9 godina

uranijom su vredno i stravstveno sejali večno neprijateljstvo. NATO je popločao koridor U235 - neizbrisivu granicu koja nikada neće, ne sme i ne može biti pređena. Poglavlje svih poglavlja je ponovo otvoreno 1999. i bez velikog pokajanja nikada neće biti zatvoreno. Ali za dekontaminaciju je potreban moral, nešto duše pa i svesti .. sve skupa previše za očekivati od oskudnih zapadnih kapaciteta u tim poljima. Do tada, sve drugo je farsa

Nas su zasitili uranijumom, onda je EU postala ’zasićena proširenjem’
Izgleda da smo postali preteški za njihov stomak

r

pre 9 godina

Kako god okrenes neko ce nas cimati, ako se ne opredelimo. Ne moze se sedeti na dve stolice. Ranije je mozda i moglo, ali u sadasnjoj podeli i opstoj situaciji, ne.

Labud

pre 9 godina

Novosti su pro-ruski medij (malo u Srbiji nije), tako da bih ja ovo uzeo sa rezervom. Zaista nezavidna pozicija, ja ne volim ni Eu ni rusku politiku. Ni Zapad, a ne volim ni cizmu i subaru.

Sloser je bio u pravu s nesvrstanima i Trecim putem.

Milan

pre 9 godina

Mudro odlagati konačnu odluku dokle god to bude moguće.
Ni mnoge evropske zemlje nisu jedinstvene oko pitanja sankcija Rusiji.
Situacija je takva da se dogadjaji brzo smenjuju i da mnogo toga može da se desi do Septembra.

Nebojša

pre 9 godina

Niko neće Srbiju okrenuti protiv Rusa, pa ni Američki šljam. Dajem punu podršku Vučiću jer znam da neće podleći pritisku SAD-a, on je čovek pošten i ima čvrst stav.

sale

pre 9 godina

ako nas ODMAH puste u EU nema problema. Sankcije braci i ulazak u EU isti dan. da nije CEFTE mi bi propali odavno a vec smo blizu dna....

Mita

pre 9 godina

Od toga nema ništa rekli smo im da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji a i oni bi mogli da usaglase politiku ako traže nešto od nas jer nisu sve zemlje članice EU uvele sankcije.

agronom2894390

pre 9 godina

Trebaju nama Rusi i juzni tok , a treba nam i clanstvo u Eu , tesko je u danasnjim vremenima ziveti , mi smo na vetrometini i uvek imamo problema od kada sam se rodio .....

Rudar

pre 9 godina

Tesko cemo mi pristati na ucene koje nam slede u vezi sankcija Rusiji, bas iz razloga sto ni EU nema usaglasen stav po pitanju stepena sankica koje treba uvoditi.

rade krdza

pre 9 godina

Dosta smo mili bili pod pritiscima i krajnje je vreme da otvoreno kazemo svima u svetu da ne zelimo da ucestvujemo u sukobima velikih sila. Ako je Svajcerska mogla da bude neutralna u svim ratovima, mozemo i mi.

boric13

pre 9 godina

Nadam se da cemo imati srece i da ce se kriza u Ukraini sto pre okoncati potrebna nam je i Rusija i Eu , nadam se da ce nam se sreca osmehnuti....

mlekadzija

pre 9 godina

RAstimovani orkestar ciji je dirigent jako daleko ucenjuje jednog netalentovanog muzicara koji hoce da udje u njega. A taj netalentovani muzikant ne vidi da su instrumenti stari, partiture nekompletne,moljci nagrizli odela a bina trula.Doduse dirigent ima jako debeli stap....

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Pa, bio sam na"granici", ali sada sam definitivno protiv ulaska u EU! A kada je pristupanje NATO-u u pitanju, tu sam radikalan.

ko jel ja

pre 9 godina

hahaha, pa svako pametan zna da ce taj dan doci. pustili su nas da sami smislimo ali posto mi to nikada nismo dobro umeli, usledio je ultimatum. srbija uvek zavrsi sa ultimatumom a posle toga slede sankcije.

genije

pre 9 godina

Može i to odmah.
Samo ko će da nam da pare? I o kojim evrointegracijama pričamo kad evo već više od godinu dana EU "vrši pripreme" (čitaj: ucenjuju nas i dalje)? I još da RF optužimo za rušenje aviona za koje su ameri krivca našli i pre nego što je pao?!
Dakle od štapa ništa, ima li šargarepe (para)?

janko

pre 9 godina

Podržavaju nas u Evropskim integracijama, malo potapšu po ramenu a onda ucenjuju. Ne mogu ni u EU da se dogovore oko sankcija, ali važno je da mi moramo da se odlučimo. Najcrnje je, da kako god da se odlučimo, biće pogrešno.

Dejan

pre 9 godina

Gospodo, hladnoratovski odnos snaga se vratio. Samo što nema više nesvrstanih, jer nema više zemlje koja treba da ispunjava ulogu nekadašnje Jugoslavija, koja je mogla da sedi na dve stolice samo zato što je to velikim silama tada i odgovaralo.

Tako da nema ultimatuma. Pitanje je prosto: kom taboru želite da se priklonite, pošto ne možete da budete u dva.

marinko

pre 9 godina

Зар нам нису поручили пријатељи да до 2020. године нема шансе да уђемо у ЕУ?
Према томе шта ће да закоче? Србија треба само неутрално да води спољну политику а они нек се дуре и ништа нам не могу!

Neprilagodjena

pre 9 godina

Srbija nije u poziciji da se opredeljuje za bilo koju stranu, to ta "demokratska" drustva koja insistiraju na opredeljenju treba i da znaju. Vuciceva spoljna politika je dobra, donela nam je mnoge dobrobiti, neka nastavi politiku neutralnosti.

Matilda

pre 9 godina

Nema interes niko iz EU da se zamera Rusiji.pogotovo bez razloga iliti namestenen obaranja aviona da bi se Rusi okrivili za taj cin i ocajnicki pokusaj Obame da se bori protiv Putina.Niti on ima sanse niti ce Evropa sama protiv sebe,ovde je sve ekonomski povezano i moze jos bolje da funkcionise,sto Vucic jako dobro zna,zato takvu politiku i vodi.Kad neko zna svoj posao,treba ga pustiti da radi i ne smetati mu.

Jovan

pre 9 godina

Moramo izdrzati ove pritiske, jer ce se nakon kratkog vremena pokazati da je lose interpretiran stav Aleksandra Vucica i da Srbija svojim stavom ne ugrozava EU.

Amanda

pre 9 godina

Donošenje odluke u korist sankcija Srbije Rusiji bi sa jedne strane ubrzalo put Srbije ka Evropi, dok bi nas sa druge strane udaljilo od Rusije. Srbija mora da zauzme stav koji će biti u skladu sa njenim interesima.

Pata Negra

pre 9 godina

Bla,bla.. Srbiji su i u prošlosti itekako ispostavljani ultimatumi a sasvim sigurno će biti u nekom obliku ispostavljen i povodom Ukrajine, verujem vrlo direktno. I potpuno je infantilno i čisto politikantski reći da to neće biti. Ovde se oko Ukrajine lome strateška pitanja veka na Evropskom kontinentu ali i sposobnosti velesila da nametnu rešenja i svoje dugoročne interese. Bilo koja neizgradjena država, zatucanog i neizgradjenog društva sa propalom olupinom od ekonomije nije u stanju da vodi nezavisnu niti neutralnu politiku. Takvu politiku, osim što populusu dobro zvuči, nema ko da finansira niti moćan da štiti. I to su činjenice. Dakle, biće i ovde vrlo ubrzo - neće da hoće..

osmehgoranaborica

pre 9 godina

Sada kada imao najvise problema samo nam jos fali da moramo da se izjasnjavamo o krizi i da nekog osudjujemo , kao da nesto mozemo da uticemo....

osmehgorana17

pre 9 godina

Da i nama nesto krene dokle ce nam tuzno biti lice ej zivote lutalice. Imamo toliko unutrasnjih problema da samo ako se fokusiramo na ono sto nas ceka bi tesko sve uradili a kamoli da se bavimo spoljnom politikom na koju ne mozemo da uticemo jer smo toliko mali da prakticno ni na svoju sudbinu ne uticemo.....

osmehgoranaborica

pre 9 godina

Do sada smo uspevali da izbegavamo tu temu kako bi bilo lepo da ostanemo i dalje neutralni jer nam treba i Rusija i Eu , kao da smo mi neki faktor u celoj prici saka jada..........

Branko

pre 9 godina

Od kada to "prijatelji" postavljaju ultimatume? Zadnji put smo dobili ultimatum pre 100 godina i naši preci su dostojno i časno odgovorili kao i uvek u našoj istoriji. Lako je slabijem od sebe postavljati ultimatume i ucene ali i to ima svoju granicu preko koje se ne sme.

Vesna33

pre 9 godina

Potpuno je besmisleno da Srbija uvodi sankcije Rusiji. I ma koliki pritisci bili sa zapada Srbija je drzava koja se opredelila za svoj evropski put I moze da ispouni sve uslove koji ce joj omoguciti da se menje zbog sebe same kako bi usla u porodicu evropskih naroda. Ali mi najbolje znamo da se svrstavanje na bilo koju stranu u nekom ratu nista dobro ne donosi samo mir i medjusobni dogovori moze da izadju na dobro

perkan

pre 9 godina

Mislim da nije politicki korektno da nasi partneri iz sveta traze od nas da uvedemo sankcije Rusiji, jer mi to jednostavno ne mozemo da uradimo, sto zbog bratskih sto zbog ekonomskih veza i stalne podrske u svim medjunarodnim organizacijama koju uzivamo od strane Rusije... Nadam se da se nece preterano insistirati na tome...

misljenje..

pre 9 godina

Ne znamo kakve sankcije i cime bi mi mogli da naudimo ruskoj drzavi!Sem samo svojoj ekonomiji i svojim drzavnim interesima!Mozda tako sto im vise necemo slati prepakivano meso ili jabuke kojih i nemamo dovoljno,ili da im uvedemo sankcije na kredite koje su nam odobrili ili da im se zahvalimo sankcijama,za iskrenu pomoc koju su nam pruzili u vreme neobicnih poplava u Srbiji!Ili da im udarimo sankcije,zato sto podrzavaju interese srpske drzave!Mozda zbog civilnih izbeglica iz Ukrajine,kojih je vec sada oko 500 hiljada na teritoriji Rusije!Mozda bi to neko i zeleo,ali..Da li su uvedene ikada sankcije drzavi Albaniji,koja je svojski pomagala albanski separatizam na Kosovu,kao i delu medjunarodne zajednice koja je pomagala stvaranje jos jedne albanske drzave,pored vec postojece..i to od srpske drzave teritorije!Pa sada se cesto spominje Velika Albanija,od strane albanaca..Ovako ispada da sankcionisemo Rusiju,zbog celovitosti Ukrajine,a zbog srpske uzurpirane drzavne celovitosti,niko nije sankcionisao nikoga,sem Srbije..i nikom nista!A u pitanju je bio cist separatizam na Kosovu a i metod podrske separatizmu od strane vojne alijanse NATO nad teritorijom Srbije,neodobren od strane UN!Da li ce se stav o celovitosti drzava i pozivanje na medjunarodne zakone,odnositi na sve,sem na Srbiju..Da je celovitost drzava medjunarodna praksa,onda bi i stav o integritetu Srbije,trebao biti drugaciji..Ne bi ni bilo potrebe za ovom nepristojnom ponudom,koja se danas licemerno stavlja pred Srbiju!

pogresno..

pre 9 godina

Las Vegas@ Nece biti da je sve u materijalnom..Nekada je i obraz u pitanju ili samopostovanje,ako ga uopste posedujes!Zasto bi mi raskidali dobre odnose sa prijateljskom Rusijom,danas velikom i mocnom drzavom,radi nekih dugorocnih obecanja..i to zato sto cemo tako potvrditi ukrajinsku celovitost!A ko je podrzavao nasu celovitost!Zar to nije cisto licemerje,sto se od nas trazi a i deluje nekako nepristojno i sa dozom ogromnog cinizma!Koliko znamo tada niko nije bio sankcionisan,sem nas!To mi vise lici na ideju zavadi..pa vladaj sa malom i siromasnom Srbijom,bas kako hoces i ko hoce..Kad su tako velikodusni u zahtevima sto ne promene u skladu sa tim i odnos prema Srbiji i prema njenoj teritorijalnoj celovitosti i sto nas ne prime u EU..Ovako je sve za sada samo sarena laza..ili razlog da se neko zabavlja preko nase muke,ne bi li i nama a preko Rusije zadali final touch!Uvodjenje sankcija Rusiji bi bilo ustvari,kao da smo sami sebi uveli sankcije..Rusima mi ne mozemo sankcijama ama bas nista nauditi!A koliko vidimo ne mogu ni oni!Ali njihove sankcije bi nas i te kako kostale!A mozda bi nas samo prezreli!Covek bez obraza se ponasa kao i sila pod pogresnom komandom!

Plebejac

pre 9 godina

.Kratko i jasno,ja posmene rauzmljivo.Nece se voditi politika koja je protiv Ruske federacije! Boricemo se za svoje status u EU ali ne kao potcijeni koji slepo ispunjavaju ultimatume.To je pipanje pulsa velikih sila,a preko ledja malih zemalja kao sto smo mi.Nema ni pomisli o tome.Rusija i mi idemo punom parom napred,a ko hoce dobro dosao,ko nece neka gleda u svoje dvoriste.Molim lepo.

Master

pre 9 godina

Keep calm and continue building.
Pusti false flag provokacije Amera da posvadja EU sa Rusima. Ne treba nasedati i drzati se svojih dugorocnih strateskih interesa.

Perica

pre 9 godina

Sada imamo priliku da se podsetimo šta su nam radili sadašnji zapadni prijatelji, jer kompletnu reprizu prikazuju u Ukrajini. Rusija tada nije uvela nama sankcije, a kako tako smo preživeli uz njihovu pomoć, Ne pljuje se u bunar iz koga si pio vode.