Utorak, 15.07.2014.

20:58

"Plaše se oni koji neće da rade"

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da građani znaju da novi Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade.

Izvor: Tanjug

"Plaše se oni koji neæe da rade" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

303 Komentari

Sortiraj po:

seherezada

pre 9 godina

Sve se ovo moglo izbeci da su demokrate bile odgovornije i da nisu mislile samo kako da napune svoje dzepove i zaposle svoje kadrove. Zakon je terebalo doneti i ranije, svima bi nam bilo bolje.

Verica Balanesković

pre 9 godina

Mislim da jedini problem mogu imati samo ove vođe koji iskoriščavaju svoju poziciju u sindikatu. Možda i radnici koji su platili za svoja radna mesta a da ne poseduju kvalifikaciju za ista a sa druge strane ovaj zakon brani radnike a ne takve neradnike.

Mirko Ilić

pre 9 godina

Zakon je podržan sa različitih strana, čak i pojedinci opozicije. Onda ne vidim šta je toliko loše u novom zakonu a promena je bila potrebna a i sam zakon treba da prati dinamiku kretanje politike države.

Verica Balanesković

pre 9 godina

Mislim da jedini problem mogu imati samo ove vođe koji iskoriščavaju svoju poziciju u sindikatu. Možda i radnici koji su platili za svoja radna mesta a da ne poseduju kvalifikaciju za ista a sa druge strane ovaj zakon brani radnike a ne takve neradnike.

Mirko Ilić

pre 9 godina

Zakon je podržan sa različitih strana, čak i pojedinci opozicije. Onda ne vidim šta je toliko loše u novom zakonu a promena je bila potrebna a i sam zakon treba da prati dinamiku kretanje politike države.

Milica Petrović

pre 9 godina

Novi zakon ne odgovara samo bahatim ljudima koji su iskorišćavali stari zakon za svoje bogaćenje, ovaj zakon podržava prava radnika i okrenut je fleksibilnijem zapošljavanju. Kao što su izgleda nezadovoljni i vođe sindikata ali zbog svojih interesa i privelegija koje im te pozicije pružaju.

Pravdoljubi

pre 9 godina

Ni deda Mrazevi nisu sto su bili...A da se podsetimo samo,vezano za nejgov komentar,ako si mislio da ce clanska karta DS da bude garancija ovoj armiji neradnika sto primaju platu sa drzavnih jasli,grdno si se prevario.Svako mesto treba proveriti,ponovo ljude zaposljavati putem konkursa i kvalifikacuija a ne kao sledbenike lidera.To dozivesmo zadnjih desetak i vise godina.Cak su i optustali ljude koji su apoliticni da naprave mesta za njih.I sve snage ZA zakon o radu.

Lilijana

pre 9 godina

Podrzavam zakon,pre svega nemam posao zahvaljujuci propalitetima koji su mi unistili preduzece.Evropa ne moze da udje u Srbiju sve dok huskaci i neradnici predvode sumnjive grupacije i izazivaju nerede.To pod hitno resiti.

Melanija

pre 9 godina

.Da ste posteni pa da lepo priznate,poslednjih 12 godina sva uza i sira familija demokrata i sps-ovaca je nasla neko uhlebljenje na izmisljenim radnim mestima u javnim preduzecima.Sada kada zakon treba da pretirjeri sve te fantomskibzapolsene i da pruzi sansu svima istu za pronazazenje posla, oni su protiv.Sasvim razumljivo.

vuk83

pre 9 godina

Ja sam to odavno komentarisao, da se između redova može pročitati da zakon štiti radnika i da ne treba nasedati na provokacije neradnika koji će pokušati sve da urade da ostanu "primači plate"

deda mraz

pre 9 godina

Da Bog da radila za minimalac do kraja zivota kao sav posten svet..a ovi neradnici iz SNS sto hvale ovaj novi zakon zelim im da prvi popiju otkaz pa da peglaju po njivi za minimalnu nadnicu da vide kako je to malo a ne da uzivaju o drzavnom trosku..amin..

Влада

pre 9 godina

Имам 30 година, завршен државни факултете са просеком 8,53, на евиденцији Националне службе за запошљавање сам већ скоро 4 године и нису му понудили до сада нити један једини посао који има било какаве везе са мојим нивоом образовања! Од октобра 2010. до данас ја вајду од тог фамозног Бироа нисам видео. О тражењу посла преко огласа да не причам, где год је нешто квалитетено траже се барем 3 године искуства "на истом или на сличним пословима." Принуђен сам да радим повгремено свакојаке физичке послове, јер неки нормалан посао не могу да нађем. Све ово је могуће само у Србији и нигде другде у Европи! Нисам члан нити једне странке, ни немам намеру да улазим у ту покварену дружину. Али, имам довољно памети и знања да након причитаног предлога новог Закона о раду, увидим да је у питању законски акт који ће бити сјајан, али само за послодавце. Радници, ма ког да су профила и образовања, биће са још мање права него до сада и ништа, али баш ништа добро неће проистећи из тог законског решења за радни народ Србије. Наравно, мени ће сада омладина запослена у СНС лупати минусе до инемоглости, јер тако морају да раде иако верујем да се добар део њих слаже са мојим мишљењем, а видим да слично размишља ашпсолутна већина оних који су оставили коментаре.

Nebo

pre 9 godina

Ovo je samo početak reformi. Oni sa velikim brojem funkcija i ogromnim platama prvi su izašli u medije s pozivom na štrajk sa obrazloženjem da im je žao radnika, a ti radnici zarade godišnje koliko oni zarade mesečno. Sa podrškom neke opozicione stranke izađu u medije pa koga upecaju, upecaju.

libero

pre 9 godina

svaka liberalizacija i otvaranje tržišta doprinosi boljoj i jačoj konkurenciji. Isto je i na tržištu rada. Očigledno je da su najglasniji protiv novog zakona oni iz javnog sektora..a šta se za to vreme dešava sa radnicima u privatnom sektoru?

Jovica

pre 9 godina

Zahvaljujuci novom zakonu radnici i njihova prava ce biti zasticeni, samo bahatim i neodgovornim ljudima koji nisu nista radili a primali ogromne plate neodgovara.

sojkatica

pre 9 godina

Ja neznam sta je toliko lose u ovom zakonu? Ako radis imaces posao ako pijes kafu po ceo dan docice drugi koji hoce da radi, pa tako je svuda u svetu.

Grunf

pre 9 godina

Ne vredi moraš da se javiš za repliku po poslovniku.Dakle "bot" je već za posmatranje.Dakle na moj tekst Vi ste dodelom svoojih minusa podržali ideju da poslanici ne dolaze na svoj posao,zatim podržavate da svi isto vrede za posao koji obavljaju što je nelogično i nigde na zemaljskoj kugli ne postoji upravo da bi se stvarala konkurencija i radilo više jer prirodno te kopka koliko ima tvoj kolega.Dalje podržavate takodje da zakona nikada nije bilo o otkazu,dakle nemate pojma.I nak kraju što je možda najvažnije a to je da kritikujete odgovornost rukovodilaca koji treba da procene nečije znanje i učinak na poslu.Simpatizeri SNS-a su vrlo zanimljiva socijalna kategorija ove zemlje.A malo kritikuješ izjavu njihovih funkcionera onda udri po minusima.Recimo da li će zakon o radu kada već dodeljujete minuse prepoznati vrednog monistar od onog koji ništa ne radi.Da li će zakon prepoznati rad Ministra bez portfelja zadužen za vanredne situacije.Da li će prepoznati rad Ministra za saobraćaj itd.Kao što je Premijer sa svojim timom savetnika tu da odmah koriguje greške u radu ili smenjuje ministe ako ne daju nikakav učinak ili Predsednik Parlamenta da skida od plate ako neko ne dolazi na zasedanja isto radi i rukovodilac u proizvodnji gumenih čizama.Zorana je samo u pravu za deo koji je bar mislim mislila iako direktno nije rekla a to je da neradnike i džabalebaroše treba smestiti tačno tamo gde im je mesto.Tako će vredan biti nagradjen a lenčuga po plati.Čitajte botovi šta neko napiše.

neradnik

pre 9 godina

Protekle godine ustalile su nemanje posla kao normalnu stvar, tako da jedan deo ljudi upućenih os nacionalne službe za zapošljavanje samo dođe do poslodavca da bi dobili potpis da su bili tu i zadržali postojeća prava! Promena zakona neće dati rezultate ako se paralelno ne bude menjala i svest i odgovornost prema poslu i društvu uopšte, kako poslodavaca, tako i radnika.

ljutisa

pre 9 godina

Svaki posteni radnik nema razloga da se plasi novog zakona, a ako se samo pije kafa po ceo dan i neradi nista od osim rekla kazala e onda trebaju ti da se zamisle.

saolinac

pre 9 godina

Zao me samo onih sto su platili radna mesta a nemaju kvalifikacije za njih ko ce posle da im vrati ulozeni novac kad se i vidi da mnogi i neznaju sta treba da rade a tu su dugi niz godina.

Venčanica

pre 9 godina

Kao neko ko planira proširenje porodice moram da priznam da ovaj zakon mnogo bolje štiti moja buduća prava. Nisam zaposlena za stalno, ali to ne menja moje planove za budućnost, jer koliko sam čitala, novi zakon štiti prava SVIH trudnica - zaposlenih na neodređeno, ali i određeno vreme. Sem toga, prava porodilja su proširena i na prava dojilja, što do sada nije bilo.
A što se tiče sindikata, svaki mesec su mi, bez mog odobrenja, uzimali sa plate određeni procenat, a ja nisam dobila ni novogodišnji poklon, jer mi je predsednik sindikata rekao da nemam dovoljno staža.

Robokapica

pre 9 godina

Sta, svrbi mnoge sto nece moci da piju kafu po ceo dan i da primaju platu... pa toga vise nece biti ili radi ili pusti druge da posteno rade i zaradjuju.

dzobanana

pre 9 godina

Konacno jedan dobar zakon koji ce skloniti sve koji su preko veza dosli na radna mesta za koja se trazi mnogo veca skola nego sto polovina vezara ima.

Marko

pre 9 godina

@fiumen
Bez uvrede, ali uopste ne koristis mozak kad dozvoljavas sebi da budes rob. Ako je istina da prebacis preko 10 tona tereta dnevno (verovatno za sitnis), brzo ces unistiti zdravlje. Sa 20 godina sam i ja radio takve stvari i nisam upoznao coveka koji je radio vise od nekoliko godina, a oni sa 3 godine iskustva su vec bili slomljeni. Umesto da glumis Aliju Sirotanovica dok ovakvi sede u foteljama i zive kao carevi na tvoj racun, malo mucni glavom i nadji nacin da zaradjujes na laksi nacin. Ako upotrebis samo 20% energije na razmisljanje, od ukupne koju potrosis na poslu, veoma brzo ces naci resenje. Sve to sam prosao, u pocetku nije lako, ali treba istrajati, podici se nakon svakog pada i sumnje u uspeh. Sad kad prodjem pored mesta gde sam fizikalisao kao rob pomislim kakva budala sam bio i zasto nisam koristio mozak.

Sima

pre 9 godina

Ma sad mi je sasvim jasno. Pa oni sto slabo rade i za koje se ovaj zakon donosi su bas oni sto voze dzipove i BMW. Po ceo dan sede u kaficima, piju viski i ne rade nista, a puni su para! Pa i treba udariti po njima, nego sta.

Vasilije

pre 9 godina

Znaci sve je super, Vlast je uradila sve sto treba, nego smo mi preispoljne lenstine i zabusanti, recidiv samoupravljanja, genetski modifikovani beta-ljudi, i sad' ce robovi MMF-a da nas prevaspitaju? Demokratija ima veeeeliki problem, bar u ovom kraju.

sacuvajmoum

pre 9 godina

Evo danas zaposlili momka,bez radnog iskustva,nikad u struci nije radio,a zavrsio skolu zadnju pre osam godina. A veca plata,tj.ugovor, nego mi sto crncimo i imamo po 20-30 godina staza. Toliko. I sad ti obucavaj nekog, a imas 1/4 manje od takvog. A jos kad nam ukinu nimuli rad i 10% plate,momak stranke imace od nas platu 30%-40% minimum vecu. Dobrodosli u svet postenja Ministarko.

lla

pre 9 godina

U pravu je ministarka Mihajlovic ako si vredan nemas zbog cega da se plasis novog zakona o radu. Samo oni koji su navikli na nerad boje se ovog zakona i ukidanja povlastica. (Helen, 16. jul 2014 00:26)
A ministarka se javlja samo kad treba reci neku glupost,da se vudi reakcija naroda, 600 direktora u EPS u ,nema cega da se boji ,to su sve vredni ljudi.

bizmark

pre 9 godina

Kako stvari stoje ja cu u penziju sa 45 godina staza i 65 godina starosti ukuliko neko ne donese novi zakon pa mi to poveca za jos dvadeset godina. Kad sem se zaposljavala zene su u penziju isle sa 50 godina starosti i 30 godina staza. Za nas ljude iz proslog veka napravite datum preseka i omogucite nam da u penziju odemo dostojanstveno pod nekim normalnim uslovima koji se daju doziveti npr 35-55.

razocarani

pre 9 godina

Imam samo jedno pitanje za ||GOSPODJU MINISTARKU||!!!!!!!Po tom novom zakonu,da li ce poslodavac morati svaki mesec redovno da daje plate ili ce jadan,posto nikad nema para za plate,morati da preskoci koji mesec????

мишко

pre 9 godina

Сестро, довољно добро је вођено министарство енергетике ( несећам се ко беше министар), ево сада и министарство саобраћаја, безецуј ти благо мени још неко министарство, ко зна како ће се све ово завршити,НИШТА ОД НАС БИТИ НЕЋЕ НЕМА ТУ СРЕЋЕ!

Molder

pre 9 godina

Dobro kaže Zorana u svakoj firmi od recimo 50 zaposlenih imate 10 koji su vredni i rade sve i svašta, 15 koji samo znaju neki svoj posao i ne dohvataju se više ničega i drugu polovinu od 25 radnika lenju koja nije upotrebljiva ni za šta, ništa ih i neiteresuje osim kad će plata. Nadam se da će se uspostaviti sistem da se onih 10 radnika sa početka nekako nagadi

sacuvajmoum

pre 9 godina

Evo danas zaposlili momka,bez radnog iskustva,nikad u struci nije radio,a zavrsio skolu zadnju pre osam godina. A veca plata,tj.ugovor, nego mi sto crncimo i imamo po 20-30 godina staza. Toliko. I sad ti obucavaj nekog, a imas 1/4 manje od takvog. A jos kad nam ukinu nimuli rad i 10% plate,momak stranke imace od nas platu 30%-40% minimum vecu. Dobrodosli u svet postenja Ministarko.

Helga

pre 9 godina

Majstori obezbedite ljudima da nešto rade a ne samo da im ispirate mozak svaljiujuci krivicu na DS i male zelene.Ti koji su vas na casovima za pacice male ucili ovim pesmicama dobro su odradili svoj posao,ali znanje teško mogu da vam daju i oni i ovi vasi livadski univerziteti.Zakon o radu će vam samo omoguciti da zavalite svoje "vredno članstvo" na mesto onih koji ne budu imali vezu ili karticu.

Slavisa

pre 9 godina

"Plaše se oni koji neće da rade"

Nije tacno. Plase se oni koje niste vi zaposlili da po ceo dan pisu komentare koji vama idu u prilog i lupaju +/-. Kod mene firma puna takvih "marljivaca", a kad sef, takodje vas kadar, ode na sluzbeni put, pola njih ne dodje na posao ili ode s posla u toku dana. Ostanemo samo mi "neradnici", jer mi smo ti ciji rad ce da se stavlja na vagu, a ne oni, oni su bezbedni.

остоја симетић

pre 9 godina

Само пуштајте да вас Вучко свађа са запосленима у ЈП, са синдикатима, с онима који примају плату итд. и не мислите о томе да вас газда плаћа 250 евра сваки други месец, а вози џип и летује три пута годишње. Живео прековремени бесплатам рад.

Che

pre 9 godina

Plase se oni koji nece da rade za crkavicu! Sa evropskim standardima idu i Evropske plate, a ne najeftinija radna snaga u Evropi! Radi ti za 15.000 dinara!

Aleksandar

pre 9 godina

A kome je do rada za 20 ili 30 hiljada mesecno? Nikome. To je van svakog dostojanstva. Em sto se izrabljuju ljudi za te pare 8 sati dnevno, em sto se izrabljuju i za 12 sati dnevno rada.
Mnogo me nerviraju izjave ovih dzabalebarosa na vlasti, koji samo lupaju gluposti gde god da stignu, aprimaju odlicne plate za to.
Lupetanje gluposti za te pare moze svako.

zoran

pre 9 godina

Vidim da je glavni Komesar, Velikog Vodje, poslao botove da od ranog jutra pritiskaju dugmice na kompjuteru...eee..oni bar imaju posao...lupetachi minusa i pluseva u zavisnosti od toga kakvu instrukciju je zadao komesar...

Citizen Kane

pre 9 godina

Pa ovo ne valja mnogima , onima koji su navikli da na posao samo treba ali ne mora se otici , a raditi tamo jos manje.
Sad barem onaj koji radi moze mirnije da radi dok drzavni lezilebovici morati da rade.A da i bice lakse se resiti tih koji su u navodnom stecaju ili drugim interesantnim trenucima , i primaju plate da ne rade nista.Nadam se da ze drzavna aparatura biti manja za 500 hiljada radnika .Pa ako ne rade nek i ne dobiju nista.

Ladislav

pre 9 godina

Nepromisljena i bezobrazna izjava , sa elementima bahatosti. Ne zna sta znaci raditi kod ili za privatnika. Da ima pribliznu sliku uslova za rad i svakodnevnog prikrivenog mobinga ne bi joj na pamet palo da da ovakvu izjavu !

novosadjan

pre 9 godina

I? Kakve to veze ima sa saobracajem? Jel' tebe neko nesto pit'o? Jel' te zvao neko? Jesi ti neki privatni PR Ucveljenog? Bolje ti radi SVOJ posao. Na kojem god mestu da si bila, nikad nisi radila svoj posao, vec tu izigravala PR strinu i ti nama meljes o poslu? Kako te bre nije sramota? Voz bre.

Maša

pre 9 godina

Radnici koji su radili i rade u privatnom sektoru slabo i računaju na sindikate i njihovu zaštitu. Po svemu sudeći ovak zakon najviše pogađa JAVNI SEKTOR. A prema komentarima vidim da se jedino simpatizeri DS-a protive usvajanju zakona. Da li to znači da u javnom sektoru ima daleko više njihovog kadra kada su spremni da organizuju proteste i sabotiraju usvajanje zakona? Nije im dosta što su ovolike godine primali državni novac skrštenih ruku. Da su barem nešto radili sada Vičić ne bi ni imao prilike da nešto reformiše.

Sosa

pre 9 godina

Kako zeno mozes tako da govoris kada su vecinom zaposleni vasi partijski rodjaci, kumovi, tazbina, rodbina, kumovska slama, poltroni, poslusnici, e sada lepo ako si vec ustanovila da ima neradnika obrati se vasoj CK sns preCedniku i vodji i ukazi na taj problem. Malo je zeno ljudi koji su se zaposlili preko biroa rada, malo ih je koji nisu clanovi ijedne partije, stranke, pokreta, okreta, ma zeno ne sedaj nam i ti na zulj i ne pritiskaj nam zuc. Ej ti nam pricas o radnicima i neradnicima, ti koja obidjes trasu puta, uslikas se a evo treca godina je kako ste na vlasti a vodja obeca, mani me se vodjinih obecanja, autoput do mora do 2016, godine, eto da te pitam iz tvog resora jel su poceli radovi, pa ti jos ni maketu nisi napravila za taj autoput. Objasni nama ko vam vise dozvoljava da nas pljujete po svetu i u nasoj drzavi da smo neradnici i ko papagaji govorite samo refren vodjine pesme. Sram te bilo tvojih reci, zar ti taj isti narod na koji pljujes nije dokazao u poplavama da je spreman da volontira i da radi.
Sacuvaj nas Boze sta nas jos sve ceka sa ovakvim razmisljanjima naprednjaka koji misle da su i iznad Tebe.
Lepo sada znam zbog cega ova zemlja propada i zbog cega ce dugove placati radnici i penzioneri koji nit' su luk jeli nit' luk solili, a kamoli mirisali, zbog vasih privilegovanih zaposlenih partijasa.

Grunf

pre 9 godina

Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade.Ljudi kada se ne udavih od smeha.Umalo mi šoljica za kafu nij eispala.Zakon pravi tu razliku.Doduše svet pravi,Smart TV,Smart mobilne,Smart automobile,Samrt kuće a mi Smart zakone.Vau.Eti i Srbije se uključile u zemlje koje poseduju smart tehnologiju.TAj Smart zakon u kom okruženju će da radi.Da li će recimo imati Android platformu.Da li će imati Aplikaciju Parlament Srbije i on tu razdvoji radne ljude od neradnika i o ne koji ni ne dolaze na zasedanja.To je primer.Pošto je to probna verzija on samo predvidja da neradnici mogu ostati bez posla.Svaki zakon je to predvidjao i vrlo precitno imao definisane kriterijume za otpuštanje radnika.Da li je odgovorno lice to ssprovodilo u delo to je druga stvar.Pre svega Zakon treba kao prvo da omogući da za isti posao svi ne mogu imati istu platu.Da je plata lična stvar koju samo zaposleni može da ima.Dok svi budu tretirani istom nadoknadom na kraju meseca za posao koji obavljaju,ništa od zakona,

misim realno

pre 9 godina

E pa ovako: Ja radim za 300 evra mesečno, infostan, računi za struju i komunalije su toliko narasli da jedva uspevam da se pokrpim za ceo mesec, hrana je najskuplja u Evropi, sad čujem poskupeće i gorivo! Život je sve teži i sve nesnošljiviji... Ali ovu lepojku izgleda to ne interesuje, oni pričaju o Beogradu na vodi o kulama i gradovima! A mi obični smrtnici živimo sve gore i gore! Ova vlada je nesposobna isto kao i prethodna samo što ima bolji marketing!

Libke

pre 9 godina

Kakva bedna laz i uvreda za inteligenciju.
Ali, ti isti neradnici ce se potruditi da ti uskoro ostanes bez posla, pa ce lenjost i na tebe da predje!

Makedonec

pre 9 godina

Pisem iz Makedonije, gde se ovaj vas zakon odavno kod nas vek odavno primenjuje, I moram reci da ova Ministarka ****.Zakon je takav da je dobar samo za Firme I Gazde koje vode iste te firme,mi svo vec progutali mamac I kasno je, nemojte I vi jer ke te patiti auvek, bice samo gore!!! Surovi kapitalizam,bice vise razdnih mesta ali radicete za manje plate nego i ove sada i sutnuce vas u dupe kad im se prohte, nemace ko da vas zastite!!! Pamet u glavu , Braco Srbi, ako popustite sad nece vam bidi spasa!!!!

Poso

pre 9 godina

"Bez posla, kako je rekla, mogu da ostanu samo oni koji ne žele da rade i koji nisu marljivi".
Da li to važi i za javni-državni sektor i JKP ?

Gale

pre 9 godina

Pa neće da radi za 100 evra mesečno, sto.. jedna, dok ti ladiš ri.. za 5000 evra mesečno (min) uz sve ostale beneficije koje najčešće idu preko tzv. investicija gde drpate po 50 %, (nije za objavljivanje)...

Ljubivoje I

pre 9 godina

Pa čto sada ne otpustite tih 160.000 vačih stranačkih kolega iz državnih službi.Ako su pametni, školovani i vredni, sada mogu po novom zakonu o radu da dodju do izražaja.Ima jedno pravilo koje važi za sve države sveta, a ne samo za Srbiju. U državnu službu se uglavnom zapošljavaju lenji i manje sposobni. Problem je samo u tome što su u normalnim i uredjenim državama državni službenici manje plaćeni od ljudi koji se bave korisnim poslom.

igor

pre 9 godina

A sta bi sa novim poslovima, zaposljavanjem?! Kako je to tesko nekoga otpustiti iz drzavnog aparata? Cemu onda procene i ocene radne sposobnosti radnika od strane nadredjenih... Zar stvarno mislite da smo tolike ovce ovce i da je ovaj narod dete koje veruje u Deda Mraza?! Mnogo ste sr brzo uzdigli! Ali izgleda nista niste naucili iz istorije... jos brze se pada...

DinoNYC

pre 9 godina

Pitam se samo dokle vi svi na Balkanu mozete da trpite da vas je.u u zdrav mozak? Nije to "fenomen" samo Srbije vec kompletne ex-Yu.

Koliko ova zena/ministarka mora da bude arogantna, bezobrazna, neosjecajna, i da je "boli ona stvar" pa da onda da tako idiotsku izjavu?

Ti "lideri" su (uz pomoc mase glupih glasaca) pretvorili Jugoslaviju u kolonije koje se izrabljuju poput Afrike. Dozvolili su "privatizacije" koje su ciste pljacke.

I onda se okupe u Cavtatu kao "lideri regiona" i baljezgaju o stranim investicijama. Pa VI ste KRIVI SVI (ex-yu politicari i tajkuni) sto je sve opustoseno. Dajete izjave u trecem licu kao da niste upravo VI TI koji ste napravili ekonomski i socijalni armagedon u zadnjih 20-30 godina.

NISTA vi dobro necete donjeti - vi ste prazna odjela, ljudi bez duse, nesposobni poltroni koji se kriju iza stranke, nacije ili vjere. Vi ste posast koja je napravila socijalnu hiroshimu u Jugoslaviji.

VI STE KRIVI. Cuj nece ljudi da rade? A vi kao radite oca vi ocinoga a? Sta radite osim sto ispijate kafe, putujete o drzavnom trosku u audijima, i lazete narod? Koga ste vi konkretno nahranili, kad ste konkretno slabije zastitili? KADA?

Kako vas nije stid - nece ljudi da rade- a ljudi rade za mrvice i izrabljuju ih kao bjelo roblje. Al je.e se vama na vlasti svima jer ne patite.

Ajde vi zivite od 200 evra mjesecno, cekajte u red kod doktora, i koristite javni prevoz dok radite 12 sati ili vise dnevno.

Al' sit gladnom ne vjeruje. Bando.

ABCD

pre 9 godina

Evo bas sam jutros pažljivo pročitala sve komentare i šta reći. Shvatim da mi nikako ne želimo ni jednu promenu u našem društvu, lepo nam da gluvarimo i lupetamo, kukamo i pljujemo po svemu novom što bi trebalo da se desi. Alo ljudi moji moramo ići u korak sa ostalim svetom njima bre cvetaju ruže a mi na dnu dna. Promeniti to što držimo u našim tvrdoglavim srpskim glavama, zarad naše dece ako ne nas.

pera detlic

pre 9 godina

Sta se ona mesa u sve i svasta? Jel ona ministarka za rad i socijalnu politiku ili ministarka saobracaja? Narod lenj jede gloginje. Bice da je gabaritna zato sto je vredna.

Bojan

pre 9 godina

Svi što se ovde toliko nerviraju nisu pravi iskreni radnici. Samo čekaju da im država sve da umesto da se sami malo potrude. Nov zakon o radu je i dalje dosta mekši nego u nemačkoj, švajcarskoj ili austriji. Ako hoćete da živimo sličnije njima onda i mi mora da se prilagodimo. Sada će firma koje ima mnogo posla bez problema zaposliti više radnika a kad joj nestane posao prosto nekoliko radnika opet opustiti. Zvuči strašno ali i to je dosta bolje nego da uopšte ne zapošljava nove ljude!

slobodan blok70

pre 9 godina

obozavam kada o radu govore oni koji nisu ekser u zivotu ukucali, pa makar i ukrivo. sa maminog dzeparca je uskocio na partijski dzeparac, pa skupstinska platica ...jos malo pa pemzija samo da overi neka poglavlja u sledecih 15 godina

realista

pre 9 godina

Zapravo, ovim zakonom ste zastitili partijski kadar u drzavnim firmama a sve svalili na postene radnike koji crnce kod privatnika i na trudnice. Ima li kraja vasem ludilu.

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

...a to ko je marljiv ili nije, odlucice 100000 mega-giga strucnjaka koje ste vi, stroga drugarice, i vasi ugurali u javni sektor prosle jeseni. Jedini logican clan ovog zakona je da poslodavac placa otpremninu samo za vreme koje je radnik proveo kod njega i taj clan stiti poslodavca,( inace ovaj clan je bespredmetan kod zaposljavanja mladih ljudi, jer oni imaju premalo ili, najcesce, nimalo minulog staza). Ovo je cisti ultra-neo-liberalni zakon koji ce od radnika da napravi uplasene ROBOVE, i njegovo usvajanje u jednoj Francuskoj ( gde je npr. zeni koja rodi 3 dece dovoljno 10 godina staza za penziju) ne bi ni u snu mogao da prodje.

analogija

pre 9 godina

mi smo valjda toliko vremena bili pod turcima da smo pokupili i nesto od njihovog identiteta pa licno podrzavam i mislim da srbiji treba jedan koji ce da presece i kaze, mozete vi da se bunite koliko hocete ali od sutra svi skidate fesove i nosite cilindre, pa sa cilindrima na glavama udarajte u dobose.

radnik

pre 9 godina

Ustajte vi zemaljsko roblje, vi sužnji koje mori glad.
Već grmi razum u svom letu, čas je krajnji došao sad.
Nek sve trulo padne u grob tamni i nek se diže roblje sve,
Svijet nov izgradit ćemo sami, tko bješe ništa bit će sve.
To će biti posljednji i odlučni teški boj,
a Internacionala nek bude ljudski rod!

Četvrtak...vidimo se

jahora

pre 9 godina

Bilo bi itekako drago da bude tako kao sto je ministarka izjavila,da nece biti bitno ko koliko ima godina,jer ja evo vec 4 godine sam bez posla a imam 48 godina zivota..

bobilicenko

pre 9 godina

Bas tako,moramo poceti da radimo jos vise jos bolje,da ima sto manje mesta za te neradnike a vise za one ljude koji stvarno zele da rade i zarade koji dinar.

corke

pre 9 godina

Upravo tako,mnogi u ovoj drzavi su navikli da primaju platu a da nista ne rade,e sad je tome dosao kraj a oni nikako ne mogu da se pomire sa cinjenicom da ce morati ili da rade ili da napuste radno mesto,a ja mislim da ce pre biti ovo drugo..

Kenan

pre 9 godina

Samo neradnike, brine novi zakon o radu,jer svaki poslodavac,rado ce da nagradi i unapredi dobrog radnika.Dosadasnja praksa nam je pokazala,da sunajbolje ,prolazili neradnici,koji su se krili iza raznih stranaka,sindikata i td,pa su za nerad,dobijali istu platu,kao oni ,koji su vredno radili.Ta uravnilovka,nam je dosla glave,nasoj drzavi.Zato ,u zapadnim privatnim firmama,razlika u zaradi ,za isto radno mesto,moze da se razlikuje,2-3 puta,u zavisnosti od ucinka.

Mitrovski

pre 9 godina

Tek je ovo sada pravi pocetak reformi o kojima Vucic prica vec 2godine, otuda verovatno i toliki otpor. Opozicija napada jer nije ništa uradila 12 godina koliko je bila na vlasti, Canak i Orbovic napadaju jer ce im zakonom biti skresane privilegije i tako.

repus

pre 9 godina

ха ха ха ха баш ми драго што су нови закон о радницима нерадницима писали они који немају школе нити дана рада мада стрепим да ће опет оставити у својој нестручности неки закон који ће штитити раднике нераднике о нама сељацима нико неводи рачуна ннити неким законом да нас заштите од пљачке државе увозника нерадника који нам у градовима све отеше и поједоше џабе ми смо у србији грађани другог реда

Pppv

pre 9 godina

pausalne ocene da je zakon dobar ili los su posledica predlagaca. i opet dolazimo do uskostranackih interesa. da je zakon predlozio ds, juce bi ga borko hvalio a vulin napadao.

odliven mozak

pre 9 godina

Plase se oni koji nece da rade I koji nisu marljivi kaze plavusa.to su onda ministri u vladi I poslanici, jer narod radi ako ima posla I narod je vrlo marljiv.dobar je ovaj zakon, otpustice ministre I poslanike I bice nam odmah mnogo bolje!

Lala Tamiski

pre 9 godina

Sest meseci godisnje ce raditi jedna polovina a drugih sest meseci druga polovina radnika.
Tako ce se zaposljenost povecati za 100%
Nobelova nagrada ovima koji su ovo smislili.
Otimanje hleba iz ruku gladnom, slepcu, invalidu, starom ili bolesnom je odvartni zlocin.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

na stranu botovi, na koje neću trošiti ni sekund (više) u svom komentaru ... želim da zapazim jednu pozitivnu stvar u svemu ovome što je zadesilo Srbiju.
Iako je ovo što SNS radi po Srbiji aspolutna katastrofa, komentari koje ovde čitam su, po mom mišljenju indikacija da je početak njihobog kraja zapravo već počeo.
Na ovu konkretnu, ali i na mnoge druge vesti sve je više odličnih, elokventnih a nadasve krajnje realnih komentrar koji najbolje oslikavaju providnost i uzaludnost populističko/demagoške politike koju vladajuća "garnitura" propoveda.
Hvala svima vama koji trošite svoje dragoceno vreme u sistematskom i činjeničnom raskrinkavaju ove demagogije koja je zahvatila Srbiju kao kuga.
Vi ste za mene "inteligencija" Srbije za koju se vredi boriti i koja polako ALI SIGURNO stvara kritičnu masu za neki (ne tako daleki) 6. Oktobar.
HVALA VAM Što postojite i što i dalje odbijate da se pokorite gluposti i primitivizmu!

m

pre 9 godina

Dajte penzije svima koji napune 65 godina. Sramota je da neko dozive toliku starost a da nema barem osnovno. Za to ima novc,a samo da drugacije rasporedite.

Joakim

pre 9 godina

Pa naravno da ljudi nece da ti rade za najmanju platu u Evropi.Tebi taj zakon znaci sluzi da ih na to nateras,tako dakle ,e pa znas sta mozes slobodno da....

Zoranam

pre 9 godina

Nisam procitala zakon ali jesam neke analize. Da bi se zakon razumeo, pored nekoliko citanja, potrebno je i razumevanje odnosno da je covek pravnik. Garantujem da niko ili barem oghromna vecina komentatora nije niti procitala, niti je pravnik. I o cemu onda pricamo?

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Kako bi se vrednovao tvoj rad u protekle tri godine, mislim da bi bila bruka sumirati ga. Od vas nesposobnih, doktora, uvlakaca, ulizica nam je stanje u drzavi lose. Sve vas treba hiruski odstraniti. Na primer, tvoja tuzlanska diploma je univerzalna, sta trazis ovde, vrati se odakle si dosla da bi ovde nezaposleni imali posao a ne tvoju demogogiju.

Ciceroan

pre 9 godina

Predpostavljam da zakon reguliše i pravi razliku između poslodavaca.
Recimo : moj poslodavac egzistira već 10 godina ,a od toga duguje plate za 6 godina.

darko

pre 9 godina

plavka plavka jedino jos nisi objasnila ko je taj sto ce da proceni da li je neko marljiv ili ne jel to oni isti sefovi sto su na to mesto dosli na osnovu partiskih knjizica

Logika

pre 9 godina

Svi su isti i pljackaju gradjane Srbije. Sve partije se medjusobno po medijima pljuju a iza ledja naroda se dogovaraju kako da nas jos vise opljackaju.Pa dokle cemo da cutimo i trpimo?

Bravo

pre 9 godina

Drago mi je što vidim da Vučić sprovodi korenite reforme bez odlaganja i oklevanja. Samo napred treba i još jače i žešće! Reforme do poslednjeg Srbina!

Tarabić

pre 9 godina

Aaaaa pa sa ovima ćemo izgleda imati najbolje zezanje. Pošto je Sloba oteran bagerom, a Boki ignorisanjem, mislio sam da smo ostali bez inspiracije. Posle dosadašnje "vladavine" ovih pacera, doktora i filozofa, nove ideje se rađaju brzinom munje...

Zole

pre 9 godina

Zole, nisu Nemci bogati sto vise rade od nas, vec je to tamo sve super uredjeno, zakoni se postuju i sprovode, posao je odlicno organizovan, radi se normalno, plate su solidne. Tamo izabrana vlast brine o svom narodu, a ovde vlast brine samo o svojoj gu*ici.
(Rade Kosic, 15. jul 2014 23:45)

Nije rad samo kopanje fizicki rad. Rad je i organizacija drzave, rad je i sprovodjenje zakona. Kad se ulozi mnogo rada u organizaciju drzave i u sprovodjenje zakona dobije se uredjena drzava. Nemci žive u jednom sistemu vec dva veka. Za ta dva veka izgradili su sistem koji im odgovara i koji je konkurentan u svetu. Mi smo počeli da gradimo nas novi sistem pre 25 godina u potpunom haosu. Raspad drzave, ratovi promena drzavnog sistema. U nemackoj je parlamentarna demokratija više od sto godina i Nemci tačno znaju koga ce da izaberu. Kod njih ne prolaze laži u predizbornoj kampanji. Političari znaju ako ne naprave ono sto su obecali i sto se od njih ocekuje brzo završiti svoju karijeru političara.

Kamen

pre 9 godina

Pa to se najvise plase ovi sto u zivotu nista drugo nisu radili sem sto su pili kafe i tracarili,tu dodajem ove iz sindikata sto imaju plate od po 300. 000.

Нераднички поздрав из далека

pre 9 godina

Моја сестра се толико уплашила што ће тек сада морати да ради да је нашла посао у САД где ће моћи да забушава. А сада и родитељи гледају како да преживе пензионерске дане међу тако плашљивим нерадницима да ћу им урадити зелене карте да не сметају ту. И онда коначно нико у мојој породици нема потребе да за Божић путује кући или дотура новце за преживљавање.

winston

pre 9 godina

Kako te nije sramota? Srami se i Boga i naroda FOLIRANTKINJO! (BATO, 15. jul 2014 21:09)
Neki politicari imaju sram, ali ova, i puno iz SNS nemaju. Ona je mozda naj gora, zato sto vec 3 godine nista neradi, nego samo hvali Vucica, kao da je Bog. Izgleda da je to njen posao. I za to prima veliku platu. Ali dobro, ja ga nebi hvalio za milione, nikako. Svi mi imamo moral, i obraz.

Лука Лабан

pre 9 godina

Грци би одавно изашли на улице,штрајковали би и лекари и гсп превозници и адвокати и судије,и дошло би до колапса у држави и нереди у Атини.Јер изгледа,других могућности да дођеш до својих права нема.
Опет поскупљује струја???Кажу најјефтинија струја у Европи.А код нас је у последњих 5.год струја поскупела мин 900%,,евро скочио 25-30 дин,а моја плата остала везана за најсрамнију валуту име динар,и остала 30.000...Овде неће бити боље ни за 100 година,тако да,пријатељи моји,идите што пре из Србије,уколико желите породицу да оснујете и да проживите тај један живот који имате...

winston

pre 9 godina

Sasa radulovic je kazao da ovaj zakon nije dosta, da treba vise. Ja njemu verujem, a ne ovoj plavusi sto samo hvali Vucica do bljutave mere.

Montreal

pre 9 godina

Ljudi bezite iz te proklete zemlje. Ja sam otisao 99.- te i danas zivim kao covek. Bilo je frke u pocetku ali se sve pregura. Pozdrav i samo hrabro, ovo su potpuno nepismeni populisti.

Cigareta

pre 9 godina

Nisam neka njihova pristalica niti bilo koje druge stranke,ali je u pravu za ovo sto je rekla uvek ima posla za onoga ko hoce da radi...nisu uslovi bajni ali opet mozes za osnovno da zaradis.

z72

pre 9 godina

I dobro, gospoja ministarka, šta ćemo sad sa našom tj. mojom i tvojom generacijom i generacijom tvog šefa? Dok si ti studirala i sticala diplomu i zvanje mene i meni slične su terali da branim državu i to van granica države. Ti i tebi slični ste za to vreme završili studije, stekli tzv. radno iskustvo, ušli u politiku, uvalili guzice u fotelje i sad, normalno, solite pamet. Od naše generacije 90% ljudi ima po 20 i više godina radnog iskustva, a upisanog radnog staža jedva po godinu-dve. I sad mi treba da nekom tamo hohštapleru, bivšem kriminalcu, dokazujemo kako nešto znamo i umemo da radimo i još da ga molimo za posao od kojeg ni sami sebe ne možemo da prehranimo, a kamoli cele porodice samo da bismo ako nas podrži zdravlje stekli nekad u budućnosti pravo na najminimalniju peniju?

pera

pre 9 godina

A bas sam se uplasio da se najiritantnija osoba na srpskoj politickoj sceni nece oglasiti ovim povodom. Pri cemu je titulu najiritantinije ponela u zestokoj konkurenciji...

hmmmm

pre 9 godina

Vi to hocete da me ubedite ,da je za mene i moju porodicu dobro ako mi poslodavac smasnji platu i ima jos veca prava da me za tu smanjenu platu jos vise maltretira, a vi da mi rebnete vece komunalije da placam od smanjene plate i to na vreme da me ne tuze i ne iskljuce,,,,Mozda ja ne shvatam ,mortam opet da promislim...

Aca šmeker

pre 9 godina

Normalno je da se vredan rad nagrađuje, da se zapošljavaju stručni i vredni ljudi, a da neradnicima više ne budu zagarantovana radna mesta do kojih su uglavnom došli preko veze.

Alex1

pre 9 godina

@(Seka, 15. jul 2014 22:49) "Slazem se sa ministarkom da ovaj zakon jedino nije dobar neradnicima. Mislim da je ove izmene davno trebalo uvesti pa da se konacno nagrade vredni a ne oni sto uzivaju razne privilegije i primaju visoke plate a pri tom ne daju nikakve rezultate!"

Pretpostavljam da misliš na prenaduvani javni sektor. Ili se varam? :)
Da li si upućen(a) da se čak i u uspešnim državnim firmama zapošljavaju preko veze kadrovi koji veze nemaju sa strukom (književnost i hortikultura u tehničkoj službi, "drugovi iz istog sela" - ovde moram da pomenem da je to bilo i za vreme DS i DSS), itd. Mene to lično ne dotiče, ali ako ne otpustite partijske parazite iz javne uprave i državnih preduzeća, ugasili ste.

Građanin koji radi

pre 9 godina

Ovo naročito smešno zvuči kada izgovore političari koji nisu stvarno radili ni sat vremena u životu... (99% njih)
ps. Nadam se da neko ne računa u rad sedenje u nekoj kancelariji i uzimanje državnih para, jer si vezara i kević.

tetreb

pre 9 godina

Ovo je, u jednu ruku, loš zakon! Izuzetno je loš za društvene parazite Srbije a i lako ih identifikuje jer su oni njegovi najglasniji protivnici!

javno, a ne tajno

pre 9 godina

Znas sta,kad cujem od politicara takvu izjavu povraca mi se!sram ih bilo...Ovakvu zemlju su doveli na ivicu gladi i propadanja...

Labud

pre 9 godina

Ja necu da radim niti se plasim. Ako treba opet cu emigrirati, pa cu se opet vratiti.

Nego bilo bi sjajno da vi imate pojma sta radite. Ovakav zakon bi srocio i mali Perica. Ostacete upamceni kao onaj drugar sto je non stop pricao o ribama, a na kraju jedini ostao nezenja kod mame na gajbi. Ziveli!

zvezdara

pre 9 godina

Razumem ja damu, posle dokazivanja u oblasti jačanja regionalne saradnje i oduševljenja naših suseda njenom izjavom, sada, tvrd teren socijalne pravde...Ožeži Zorana po neradnicima!?!A ima li ih...i gde su? Da pripomognem, valjalo bi ispitati po nekim agencijama,(koliko ih ono imamo?), ministarstvima, javnom preduzećima, upravnim odborima... Ču! pretrgoše se od rada članovi UO za neku "platicu"... ima toga još!A zakon, pa to nije problem,ko danas još da ne veruje ekspertima (sve sami Dr. Mr.)iz vlasti;Biser izjava, Ma ako, ne daj bože neke zavere neradnika, bolje da znamo na vreme!

JEFTA

pre 9 godina

Srbijo, ovi te baš dokrajčiše. Sve moj do mojega! Sve go lažov i prevarant!
Sve "mozak do mozga"! Sve dokazani stručnjaci bez dana radnog iskustva na ozbiljnom poslu! Kuku nama sa njima, kuku Srbiji crnoj kukavic ko je vodi.

Paklena pomorandža

pre 9 godina

Ma sve ste mi dobri sto ugiraste onoliko ljudi u j.p u decembru ako "nevini" nece da stredaju nego ce biti politička čistka i to je to poznati ste po tome

Lenčuga

pre 9 godina

Auuuu, koliko vas je dobrih radnika na jednom mestu. Sve proleter do proletera.
Ajde samo mo objasnite vi vrednice sledeće...ako sam ja neradnik i za 8 sati zaradim 800-900 dinara, a toliko koštaju 3 obroka na dan, koliko se to po vama isplati? Pa da svih 8 sati neradim nego da spavam, neisplati se (a naravno nespavam. A bonus ti privatnik neće dati nikad. Bonuse opet mogu da dobiju neradnici iz državnih firmi.Isti vi što ovde pametujete kako ste vredni.

Izdajnik

pre 9 godina

e svaka vam cast! vi ste gospodjo primer za vrednocu, vi i vas gospodar... toliko ste vredni da se rezultati vaseg rada uopste ne vide...
da li te je sramota?
radim kod sadasnjeg poslodavca vec 7 godina, radim na odredjeno , inspekciju ne interesuje kako neko moze da radi toliko dugo na odredjeno na istom radnom mestu bez prekida... primam minimalac , a radim jos jedan posao... znaci ja sam LENJ i NERADNIK jer se plasim novog zakona o radu... pa sta mislite stace tek sad da nam rade poslodavci ,koji vas ocigledno debelo placaju da donesete antiradnicki zakon, kada se jos vise pogorsa status radnika??? vi ste gospodjo SITI , a narod je GLADAN gospodjo... dve godine ste na vlasti ALOOOO... DVE godine i nista niste uradili... jps uvek vam je kriv DS??? dobro je da ne kukate na Kralja Petra prvog... Sram te bilo...!

Helen

pre 9 godina

U pravu je ministarka Mihajlovic ako si vredan nemas zbog cega da se plasis novog zakona o radu. Samo oni koji su navikli na nerad boje se ovog zakona i ukidanja povlastica.

Nikola

pre 9 godina

Sad sam glasao za vas i nikad vise. Bando lazljiva... Nista od ovog niste pricali pre izbora. Pricali ste da ce biti reforme ali ne na stetu naroda, tajkuni vam i dalje pljackaju preduzeca i ne placaju poreze i eno ih na slobodi. Niko ih vise ni ne pominje... Sram vas bilo!!

Gavril Stefanović Venclović

pre 9 godina

Lepo je rekao Gavril Stefanović Venclović početkom XVIII veka: " Tko te hrani? Ne orač li i kopač? Da ih nije, kako bi ti, gospodičiću, živio? Ko koga hrani ono mu je i gospodar ". Ovde je sve jasno.

Djordje

pre 9 godina

Ja uopšte ne podržavam ovu vladu, a još manje Vučića, SNS i Zoranu Mihajlović. Što se tiče zakona o radu, nije savršen, ali je mnogo bolji od predhodnog, i ovo što je ovde izjavila je zaista tačno.

andrej

pre 9 godina

Bitno da neradnici po skupstini pricaju kako pola Srbije nece da radi.
Opet ce ista ta bagra u skupstini da zastiti poslodavce a udari po radniku.
Dakle radi za 10k dinara mesecno ko konjina ili jednostavno nemoj i crkni...crknes i ovako i onako.
Ajde neka lepo istaknu listu firmi koje uopste ne placaju i listu firmi koji placaju mizernih 20k dinara za ceo mesec rmbacenja a pri tom koliki su profit ostvarili! Uvek ista prica i uvek se stite poslodavci i tajkuni a narod ko shisha.Al sta cete lako je gospodi za skupstinskom uspavankom sedeti i tupiti nesto kad njima na racun leze po hiljade eura plus nekoliko funkcija....

albert

pre 9 godina

"Objavite podatak koliko je ljudi mesečno ostajalo bez posla odkad je crveno-crna koalicija na vlasti, a pratiti trend otkaza od 01.08. kad zakon stupi na snagu.

(Privatni sektor, 15. jul 2014 21:39)"

Danas sam saznao, meni se smeši, i to baš od 01.08. Ja i par starijih.

Reč je o uspešnoj srednjoj privatnoj firmi.

Ne zameram im, oni samo postupaju po Zakonu, jer im je sad u mnogome olakšao to.

p

pre 9 godina

ma, lol. politicare, od kojih 99% nema ni jedan jedini dan radnog staza van politike, ovaj zakon nece potresti? posto, sudeci po rezultatima deluje kao da apsolutno nista ne rade, osim sto obecavaju zs kraj godine (setimo se ppva, do kraja ove, pa do kraja sledece, pa do kraja prethodne godine, sve ce da nas krene, milijarde i milioni i trilioni ruskih rubalja, americkih dolara i nemackih evra ce da se slije u nasu domovinu)

Srboljub

pre 9 godina

Koja demagogija. kakve veze ima Zakon sa većim ili manjim zapošljavanjem. Problem je u tome da li ima posla ili ne. To što je donet Zakon koji će se (ne) primenjivati neće rešiti probleme u Srbiji.

Rade Kosic

pre 9 godina

Zole, nisu Nemci bogati sto vise rade od nas, vec je to tamo sve super uredjeno, zakoni se postuju i sprovode, posao je odlicno organizovan, radi se normalno, plate su solidne. Tamo izabrana vlast brine o svom narodu, a ovde vlast brine samo o svojoj gu*ici.

Baki

pre 9 godina

U pravu je žena. Treba uporediti njene izjave, a izjave su priča, rad ustima i zatim njena dela, efekte i sve drugo što nije rad ustima i znaćemo na primeru ove ministarke da li da se plašimo ili ne. Ja se i pored svih napora sećam samo njene priče.

radnica

pre 9 godina

Ajde zeno kada se u sve mesas objasni mi ovaj deo iz tog vaseg pedagosko-radnog zakona.
Naime, radi se o tome da sam u Skupstini danas cula jednu recenicu od Vulina gde (ne citiram) kaze. Zene koje doje decu bice postedjene sve dok doje svoju decu, nije rekao bebe, a meni pade na pamet kako je ovo ponizavanje zaposlene majke koja ce morati poslodavcu da donosi na uvid bebu i sebe da se poslodavac uveri da beba jos sisa. Sacuvaj nas Boze ovakvih zakonskih gluposti. Znaci ona zena koja ne moze da doji svoje bebu morace odmah da ide na posao jer nece moci dokazati da doji svoju bebu, a o ovim zenama koje ne mogu da doje svoje bebe nikako ne mislim da su pomodarke vec usled nekih epidemioloskih bolesti moze da se desi da majka mora da koristi lekove koje stetno uticu na dojenje bebe i zbog toga predju na vestacku ishranu - bespotrebno objasnjavam, ali kako nam ministarka sve zna neka zenama objasni na koji nacin ce morati da se ponizavaju zaposlene majke sa bebama kod poslodavca da bi mu dali dokaz da doje svoju bebu. Da li ce tu proraditi ceo lekarski tim koji ce u ime privatnika promeniti misljenje da je bolje prehranjivati bebe nego dojiti i ko zna sta sve ovim naprednjacima ne padne na pamet.
Toliko o tom vasem pedagosko-radnom zakonu jer imam puno pravo da ga tako nazovem jer se bavite pitanjem radnici i neradnici a ne vidite koje gluposti jos u njemu ima.

Radnik

pre 9 godina

E stvarno je dosta tih komentara iz Vlade: "Ko neće da radi ovo...", "Ko neće da radi ono...". Kao da su juče izmislili rad i sve ostalo vezano za rad. Pa, valjda je normalno raditi i ne tupiti o tome toliko ili je vlada sastavljena isključivo od pojedinaca koji su navikli na nerad i u svojim, sada već poodmaklim godinama, su nepopravljivi. Ja imam 33 godine, 11 godina staža, 15 godina radnog iskustva, mnogo dobrih i loših iskustava, završen fakultet i još mnogo što-šta, danas bolju platu nego poslanici u skupštini, a moguće i ministri (makar u odnosu na ono što se prezentuje nama), jedan auto, jednu ženu i jedno dete, podstanarsku kiriju, i strašnu averziju prema svim političarima, koji bez dana radnog staža žive neuporedivo bolje i od mene, što sa njihovim primanjima, radnim navikama i prema vašim rečima smatram velikim apsurdom. Takodje imam jako veliki žal što sam se rodio ovde gde je država meni i mojim najbližima mnogo više uzela nego što je dala i koja mi uporno preko medija pravi lobotomiju i ispira mozak ovakvim i sličnim pričama, političkim starletama, neradnicima, velikim projektima i planovima i ostalim nebitnim i manje bitnim stvarima.
Hvala vam što nas upućujete u to kakva nam je Vlada, i ova i sve prethodne, što nas redovno obaveštavate o vašim planovima, željama i broju neradnika u državnim organima, ali ono jedno dete, koje sam spomenuo u sred komentara sigurno neće biti ovde kada poraste da sluša ovakve i slične priče, jer ja ih slušam već više od 20 godina. Prazne priče nikako nisu dela, praznih priča je bilo i previše od kada ja postojim, a dela kontraproduktivna. Hvala vam na svemu i vašem uzaludnom trudu, ali pustite nas da živimo, trulo, kako smo već navikli i ne uplićite nas više u vaše truleži, jer ste vi odavno na sve nas zaboravili.
Hvala.

bajata si

pre 9 godina

Vucicev jastreb! Samo ide naokolo, "brani" Vucica i ne radi svoj posao!
Ako je da se radujemo, kako je mirna oko Bajatovica, uvrnuli joj nos!

PCK

pre 9 godina

Priča o mravu

?Jednom, ne tako davno, živeo je srećan i vredan Mrav, koji je svakog dana  dolazio prvi na posao. Bio je vredan. Veseo. Jednom rečju, bio je srećan dok je radio.

Pevušio je vesele pesmice, a rezultati njegovog rada su bili odlični. Slušajući pesmu Mrava, gospodin Stršljen, direktor firme, zaključio da se mrav previše zabavlja, a premalo radi, jer nema pravo usmerenje i šefa koji bi ga kontrolisao.

Zato je zaposlio Bubamaru koja je imala veliko iskustvo sa upravljanjem. Prva briga Bubamare bila je da organizuje evidenciju dolazaka i  odlazaka mrava na posao (odnosno sa posla). U tu svrhu, uspostavila je sistem prijemnih i odlaznih dokumenata.

Sa vremenom, broj dokumenata se povećavao i zbog povećanog obima posla oko papira morali su da zaposle nekog ko bi pripremao papire i izveštaje.

Zaposlili su Pauka koji je odmah uspostavio sistem arhiviranja i postao je odgovoran i za preuzimanje telefonskih poziva.

A mrav? Mrav je i dalje radio kao i pre.

Izveštaji koje je dostavljala Bubamara su bili izvanredni. Direktor Stršljen je bio oduševljen izveštajima koje je dobijao od Bubamare i uskoro je počeo da zahteva: uporedne studije sa grafikonima, analize trendova razvoja, itd.

Da bi se zadovoljio direktorov zahtev, bilo je nužno da se zaposli Hrčak koji bi bio direktna pomoć direktoru. Njemu su odmah kupili nov računar sa štampačem.

Srećni i vredni mrav je i dalje radio kao i pre. Jedino se požalio da bi mu bilo lakše ako bi imao neki računar. Nisu mu odobrili.

Ovo je bilo prvi put da se Mrav na nešto požalio i direktor Stršljen je odmah shvatio da je potrebno najhitrije reagovati. Kreirao je novo radno mesto šefa službe koji bi nadzirao srecnog i vrednog mrava.

Na novo radno mesto je zaposlio Cvrčka. On je odmah po svom dolasku  zamenio celokupni nameštaj u svojoj kancelariji i na zahtev dobio ergonomski oblikovanu stolicu i nov računar sa ravnim, LCD ekranom.

Broj računara je narastao i morao je da se kupi i instalira i mrežni server.

Novi šef službe je shvatio da hitno treba pomoćnika (koji je uzgred bio njegov pomoćnik u prethodnoj firmi). I tako je zaposlio Stenicu.

U  isto vreme Mrav je postajao sve manje srećan i sve manje produktivan. Opet je tražio računar. Opet mu nisu odobrili.

Situacija sa Mravom, zabrinula je Cvrčka i on je zaključio da mora da naruči studiju o zadovoljstvu zaposlenih u firmi. Upoznao je sa tim direktora Stršljena koji je shvatio Cvrčkovo objašnjenje i odobrio angažovanja agencije za te potrebe.

Skupa studija je uradjena i Cvrčak je poceo da primenjuje predložene motivacione metode. Svuda je okacio motivacione plakate.

Vodio je Bubamaru, Pauka, Hrcka i Stenicu na motivacione treninge u poznata letovališta itd…

Mrav je i dalje, ali nevoljno, radio. Čitao je motivacione poruke na plakatima i nikako nije mogao da nadje nadredjene kad su mu trebali.

Jednostavno, ili nisu bili tu ili nisu imali vremena za njega. I tako je vreme teklo.

Direktor Stršljen je i dalje dobijao redovno svoje perfektne izveštaje, ali su oni počeli da pokazuju da firma nije više tako rentabilna kao pre. To ga je duboko zabrinulo i morao je da reaguje.

Unajmio je najelitnijeg konsultanta, gospodju Sovu. Sovin zadatak je bio da izvrši potpunu analizu organizacije i poslovanja firme i da predloži rešenja da bi firma poslovala rentabilno.

Nakon tri meseca, Gospodja Sova je direktoru predala sledeci izveštaj:

“U firmi je previše zaposlenih!”

Direktor Stršljen je oduševljeno prihvatio stručnu analizu i odmah otpustio: MRAVA.

Naravoučenije:

Nikada nemoj da budes srećan i vredan mrav.

Mnogo se više isplati da si nesposoban i da ne radiš ništa.

Nesposobnima ne trebaju nadzornici.

Ako si uprkos svemu produktivan, nikad ne pokazuj da si veseo kada radiš, jer za to nema opravdanja.

Ako, ipak, na svaki nacin želiš da si mrav, osnuj svoju firmu i tako nećeš morati da radiš za Stršljena, Bubamaru, Pauka, Hrcka, Cvrčka, Stenicu i Sovu.

Niksa Milovic

pre 9 godina

Smatram, da ce makar ove recenice koje su u tekstu podebljane uci u istoriju mudrih misli. Zato cu ja kao prilog dodati jos jednu misao velikog Brane Crncevica verovatno izgovorenu nekim slicnim povodom a ona glasi "Mrav radi,tegli i od njega nije postalo nista,a majmun se zezao po drvecu i od njega je postao covek." Ja dodajem, i to kakav covek: sve zna u sve se razume, svemu nas poducava, mudro nas vodi, samo niko ne zna gde ce nas dovesti.Blago njoj ona ima diplomu fakulteta i iskustvo savetnika Labusa.

RoBot

pre 9 godina

Kakve veze Zakon o radu ima sa ministarstvom za saobraćaj? Kakve veze ova žena ima sa Zakonom o radu? Kakve veze marljivost ima sa Zakonom o radu? Kakve veze sa Zakonom o radu ima da li neki radnik hoće ili neće da radi (koliko god potonje zvučalo suludo u današnjoj Srbiji)? Ovakve populističke, demagoške i paušalne izjave su oličenje naših oligarha... Dovoljan i održiv argument može biti "zato što moramo" ili "visoke otpremnine su sprečavale zapošljavanje iskusnijih radnika". Nema potrebe za parolama, dovoljno je da date bilo kakav realan indikator (verujem da postoji) i sve bi bilo lakše. Nemojte vređati i poslednju preostalu mrvu zdravog razuma u ovoj Nedođiji...

mara

pre 9 godina

Ne mogu da vam opišem kako bih slatko išamarala ovu gospođu, upravo iz jednog osećanja nemoći i očajanja pred silom i moći koju ona demonstrira. Znate ono kada imate utisak da ste dotakli dno pa hoćete dostojanstvo da sačuvate šamarem bez obzira na posledice. Verujem da se većina oseća upravo tako. Ovakvo jedno osećanje mi se jednostavno vrati kad čitam ovakav pokušaj "preumljenja" naroda od strane političara mada sam ja žestoku krizu na ličnom i profesionalnom planu imala u periodu od septembra 2009. do oktobra do 2010. godine i zahvalna sam Bogu na tome. Krenula sam svojim putem i radim privatno dajući časove i uspela sam da na bazi toga napišem ozbiljan istraživački rad na šta sam posebno ponosna, sama sebi organizujem vreme, a radim 25-40 sati nedeljno.Imam kontakte sa kolegama ali nemam nezdrav kolektiv gde se podstiče paranoja (na nivou "Balkanskog špijuna), nepoverenje i animozitet a toga će sve više nažalost biti! Pomislite na onu profesorku i njen očajnički potez.Meni neka Mihajlovićeva ne priča o radu. Koliko puta samo pomislim na vreme se meni desilo da "flipnem", jer ne bih sutra bila u koži onih kada im budu uručivali otkaze i proglašavali ih tehnološkim viškovima hiljadu puta gori od njih. Ta retorika o marljivosti kojoj ovi pribegavaju je neozbiljna i socijalno neodgovorna jer ima ljudi koji neke stvari i da hoće ne umeju da urade, nemaju ni znanje ni resurse ni sredstva. Ne može se vlast "amnestirati" od odgovornosti prema ogromnom delu ovakvog stanovništva.

acta non verba

pre 9 godina

O kojim neradnicima ministarka priča? Da li možda o onima koji beže s posla i zbog kojih je radno vreme pomereno na 7.30? E pa lepo, u ozbiljnoj državi ti bi neradnici dobili otkaz. A što se ostalih "neradnika" tiče, nemaju gde da rade u zemlji u kojoj nema posla. Vrlo rado bi se zaposlili, ali nisu imali tu sreću da ih neko protežira, nisu članovi nijedne partije. Zorana, ne da niste u pravu nego vaša izjava prevazilazi granice lepog ponašanja. Mnogo nas je sa fakultetom (onim pravim!!!) koji čekamo posao. Ne zovite ljude neradnicima!!!

Milos

pre 9 godina

Ovo najvise volim, kad me neko j... u zdrav mozak i objasni mi koliko je to dobro za mene. Nece Srbi da rade, to je izgleda jedini problem drzave, narod im ne valja, valjda smo mnogo lenji? Eeeee, i do sada su na foru izrabljivali ljude, sestra mi sije cerade mesec dana, ubija se od posla, ne dize glavu od masine i primi 15 soma, kaze gazda nije norma ispunjena... Tek sad ce moci da se sprdaju sa narodom. Genijalno resenje, otpustiti ljude i stvoriti nova radna mesta! Kako se toga neko ranije nije setio? Ili resenje ovog genijalca bivseg ministra, smanjiti plate i penzije, poskupeti i oporezovati sve sto moze i eto para drzavi! Bravo! Doktorski! :-) Strasne stvari! Evo i u mom mestu se oseca "napredak", prokopase sve zivo, kazu gasifikacija! Dobro, jes da ce od 500 kuca njih 3 do 5 uvesti gas ( gastarbajteri tipa ima se moze se) ali nekako sam siguran da se to nekome isplati. Sreca pa nam je premijer meka srca! :-)

Pera

pre 9 godina

Danas je bila u Smederevskoj Palanci, da poseti ugrozene od poplave, zamislite dosla helikopterom, silno obezbedjenje, saobracaj u kolapsu, policija na sve strane, pa ona kosta koliko i poplava u gradu. Zbog nje sam zakasnio na posao! Pa jel se tako dolazi, gospodjo ministarka? Kolone automobila da ti prodjes???

amarko

pre 9 godina

Gledao sam danas skupstinu ,stekao sam utisak da bi bilo ko bolje od sns poslanika odbranio zakon.Zakon je los po radnike, dolazi u paketu sa jos losijim zakonima,kako bi u paketu sve bilo na strani novim investitorima,posledni trzaj za punjenje budzeta.Sluze se manipulacijama tipa evropski zakon,najjbolji zakon,najdrzavnik u univerzumu

racerx

pre 9 godina

(fiumen, 15. jul 2014 21:13) je napisao da je za 2 nedelje na teskom fizickom poslu kod privatnika radio preko 170 sati i 190 Idiota da coveku minus. Pa dokle vise, botine jedne? Jeste li vi toliko glupi, je li vam rade lobotomiju, dajte neka mi neko od vas koji ste coveku koji radi za dvojicu dali minus objasni zasto? Molim redakciju da mi objavi komentar, jer ja ovde ne vredjam nikoga, vec oni vredjaju nas koji radimo!

Pata Negra

pre 9 godina

Gruba razmena 'nežnosti' izmedju Demagogove Drugarice i njihove biračke tako brojne Baze -ovom prilikom ozbiljno uzrujane..Oni su im u kampanji otpevali maestralne uspavanke i tako ispunili njihove praznoglave želje. Masa 'pola-od-pola' im je za mrvice prodala i rado predala budućnost. Ali, sad valja istu masu privesti činjenicama života,npr da ne može više postojati socijalistički vrtić i da neko mora platiti ceh. Zato se sada Masa rogata. Srećom, ne zavisim životno ni od jednih pa mogu da ovo posmatram sa bezbedne i ugodne distance. To je sve jedno-isto društvo koje se danas primitivno pljuje a već sutra će im biti bačena opet neka koska, pa će opet da se složno sližu..

Iz licnog iskustva

pre 9 godina

Posao mi je takav da kao eksterno lice povremeno boravim i u "drzavnim" i u privatnim firmama.
Verujte, kad tri dana provedem u drzavnoj firmi, razbolim se od nebuloza i nerada, setnji, praznih hodova i jos praznijih razgovora - i sve to u "radno" vreme - i stvarno mi treba nedelju dana da se oporavim i da i sama nastavim da radim.
E, ako ce to bar malo da ispravi - ZIVEO NOVI ZAKON O RADU!

Rados

pre 9 godina

A u kom clanu i gde to zakon o radu pravi razlike izmedju radnika i neradnika? I ko ce da odlucuje da li je neko radnik ili neradnik? Vi i vasi iz sns-a? A sa kojim fakultetima ce da imaju prednost? Sa megatrendom? Gomilu gluposti slusamo vec par dana od vas! Ma pozaposljavali ste i ale i kile za ove dve godine i dalje to radite!

Sid

pre 9 godina

Skandal bez presedana a svakom danom lezilebovici iz iste partije prete kako ce sta vec stajati stvari kada zakon bude donet.

Meni su vec pretili inspekcijom kako tip rece SA ZADOVOLJSTVOM!

BATO

pre 9 godina

Vučiću! Nije narod naivan da ga zbunjuju ovi tvoji botovi!Sramota čime se sve služiš i pokušavaš da obmaneš narod.Ovo je čista zloupotreba i posao za tužilaštvo.

jasmina

pre 9 godina

nije tacno da se plase oni koji nece da rade draga ministarko vec nemaju gde da rade. sramota ste svi iz vlade za ovu drzavu. ja hocu da radim al posla nema. od kako sam ostala bez posla nikako da ga nadjem a vi mi nesto pricate i uvodite zakone o radu. ma bruke jedne nek vas je sramota

Mladen Sudarevic

pre 9 godina

Nadam se da ce skupstina da izglasa ovaj zakon.
Jako je mnogo (ne)radnika u Srbiji. Pogotovo u drzavnim sluzbama.

Narod mora da shvati da posao nije pravo na koje svi raspolazu i koje drzava mora da obezbedi. Ovde u Americi poslodavac moze da otpusti radnika bez ikakvog razloga. Malo koji posodavac koristi to pravo ali svako zna gde se nalazi. To tera ljude da ozbiljno shvati svoj posao i radnici u Americi su daleko produktivniji od ostalih radnika u svetu (pogotovo naspram obicnog radnika koji (ne)radi u drzavnoj sluzbi u Srbiji)

Na zalost, mislim da Srbija jos nije spremna da se uhvati u kostac sa kapitalizmom. Isuvise je mnogo (ne)radnika koji osecaju da im drzava nesto duguje a ne daju nista za uzvrat drzavi.

zarog

pre 9 godina

U svakoj normalnoj i uspešnoj državi u javnom sektoru rade kvalitetni kadrovi sa školom, i dobro su plaćeni. U našoj zemlji će ovaj zakon, na žalost, u rukama korumpiranih partijskih komesara dovesti do otpuštanja svih kvalitetnih kadrova iz javnog sektora, a ostaće upravo neradnici i poslušnici. Nije bilo potrebe za novim zakonom da se želeo kvalitet, dovoljno je bilo sprovesti kontrolu i posmenjivati rukovodeći kadar, jasno bi se došlo da informacije ko radi bolje a ko lošije, i izvršiti reorganizaciju. Ova žena nema pojma šta priča - naš javni sektor može biti vrlo efikasan, ali partija to ne želi. U zdravstvu je bio donet zakon o plaćanju po učinku, plata je mogla da varira od 70-130%, ali to nije zaživelo. Lako je motivisati dobrog radnika, i dovesti lošeg radnika u nepovoljan položaj, naterati ga da prione na posao. Ali politička vlast u ovoj zemlji sve čini da održi stanje negativne selekcije, da bude što gore. Ovoliko malicioznosti i destruktivnosti koje srpski političari sprovode decenijama ne mogu se objasniti samo sebičnim interesima. Ovde je neko dao nalog da se ova zemlja i narod sistematski i temeljno uništava. Kao da nas je neka satanistička sekta uzela pod svoje i vodi ravno u pakao. Šta smo mi ovoliko Bogu zgrešili, nije mi jasno. Znam da smo svakakvi i nikakvi, ali baš ovo nismo zaslužili....
(Silvester, 15. jul 2014 21:31)
# Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

komentari su ti uvek vrhunski...neko chisti zivotni prostor..

Goran Markovic

pre 9 godina

(Privatni sektor, 15. jul 2014 21:39)

Spremaju vas : Bićete evropska jeftina radna snaga. Ovi rumuni, slovaci i češi počeli da se bune, traže ve´veće plate i bolje uslove. Evo sada spremaju vas. Tražili ste EU, dolazi vam na velika vrata prijatelju. U EU je to normalno da žene rade do 65.

Postaje vruće...

pre 9 godina

Zbog ovako glupih izjava su demokrate pale. Ja trenutno radim neprijavljen, teške fizičke poslove,a zaradim za 2-3 obroka na dan, kao i 90% ljudi.
Pazite dobro šta pričate, da vam se na sledećim izborima ne bi desilo nešto loše.
Mogao bi neko frizuricu da ti pokvari...

alobre

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem da ovo neko moze da napise, gde ti je logika bre? Za ministarku odavno znam...

"Konačno je došlo vreme da se ceni i nagrađuje rad, a kažnjava nerad. Normalno da se javlja strah kod onih koji ništa do sada nisu radili jer su posao dobili po partijskoj pripadnosti, ili nisu stručni za posao koji obavljaju ili jednostavno nemaju radnu naviku"

Milica

pre 9 godina

Najgori su mi ovi botovi iz DSa, koji pisu ovde protiv zakona, a nemaju pojma da je ovo prvi reformski zakon, sa kojim imamo izgleda za bolje sutra. Nikad vise za DS, jer iznova pokazuju da im je stalo samo do stranackih intersa i dnevno politickih poena.

Li Osvald

pre 9 godina

Molim vas, da li je ova plavuša normalna!!!! Pa ona nam ljudi, pljuje u lice!!! Mislio sam da su zuti bili najbahatiji, ali ovo pocinje da prevazilazi sve do sada vidjeno...

LegendUpgradeNow

pre 9 godina

Ova ,bre, kao dijamant margarin-u sve se meša. Da li je nju neko nešto pitao?
(Penzioner, 15. jul 2014 22:03)

Nju su pitali novinari, pitali je za misljenje, razumes matori...i nemoj da te iznenadi ovih dana da se pojavi i Kostunica, Ceda, Dinkic,i ona dvojica iz radikalne stranke ili Canak kad budu rekla za misljenje... to sto neko prica, ili neko ima sta da kazem, jel ti stvarno mislis da ti ljudi tj ova plava ministarka, zovu novinare cim ustanu ujutru, i kazu, e da imam nesto da kazem sta mi je palo na pamet danas ili sta su sanjali proslu noc...

Onako samo usput

pre 9 godina

Poslodavac može da te otpusti bez ikakvog razloga da ti objašnjava zašto te je otpustio. I pri tom nije važno što si ti sposoban, marljiv, vredan i sl. Jednostavno, nisi član njegove stranke i to je to. Ili ima da zaposli nekog iz svoje stranke, a to što ti nisi član nijedne stranke, ili si došao do posla čisto bez ikakve veze, to nije bitno....Govorim o poslu u školi. Dakle, privatizacija državnih škola. I to je na redu, pošto smo sve ostalo prodali.

vvghnn

pre 9 godina

ova žena je rekla da kad dodje na vlast da će struja da pojeftini i da će i preko dana biti jeftina tarifa....a struja ide gore 30%...da ne pričamo o tv pretplati.. mislim da je dalja priča suvišna

ivan78bg

pre 9 godina

Kao deceniski radnik kod privatnika mogu samo da kazem da me iznenadjujete svakim danom sve vise vasim bezobrazlukom.KAd se pre osiliste toliko?Jako podsecate na SM a znate kako je on zavrsio.Vidimo se na ulici.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Vrhunac demagogije je kada šešeljevci, koji nikada ništa nisu radili sa svim svojim udbaškim diplomama, počnu da uče "marljivosti" pošten svet koji živi od svog rada.

ticroo

pre 9 godina

A gle minusa?! Vladina (SNS) divizija zadužena za trolovanje u ovom trenutku, znači, radi punom parom! Oni, dakle, definitivno ne moraju da se brinu za radna mesta.

sofija 05

pre 9 godina

To je potpuno jasno!!!Navikli da ne rade a dobro im i sada se uplašili da će morati raditi!!E pa dosta je bilo da neradnici žive najbolje,vreme je da se pokaže ko koliko vredi i zna!!!

miona

pre 9 godina

(JONNY B, 15. jul 2014 21:15), pa kako se onda ne plaši Ds, 14 godina lažnnih obećanja, kradje naroda, podizanje kredita i korišćene za lične interese... doveli Srbiju do samog dna!Kakot o da oni ne odgovaraju??

Zole

pre 9 godina

(pc, 15. jul 2014 21:59)
Izgleda da je za tebe vreme stalo pre 25 godina. Više ne zivimo u samoupravnom socijalizmu vec u liberalnom kapitalizmu. Samoupravni socijalizam je propao. To je bio najhumaniji sistem koji izmisljen. Humanost i produktivnost ne idu skupa. Socijalizam je propao zbog niske produktivnosti. Mogao se odrzavati samo dok smo imali zatvorenu plansku privredu i nije bilo konkurencije. Otvaranjem trzista socijalizam nije imao nikakve šanse sa kapitalizmom upravo zbog niske produktivnosti. Ako hoćemo da zivimo kao drugi moramo i raditi kao i oni. Nisu Nemci bogati samo zato sto su Nemci vec zato sto mnogo rade i to mnogo rade generacijama.

dosta demagogije

pre 9 godina

Trenutno u Obrenovcu nije popravljena ni jedna jedina podstanica za grejanje. Danas je sredina jula a do prvog oktobra ima još dva i po meseca - nema šanse da se sistem grejanja dovede u red do tada a većina stanova čak nema ni odžak pa me baš zanima da li će vredna i prepametna ministarka podneti ostavku 2 oktobra kad oni koji joj veruju shvate da će zimu morati da izguraju na grejalice po 30% skupljoj struji. Čisto da se odmah razumemo, da ne bude prvog oktobra da je to sve maslo žutih.

Milan

pre 9 godina

Vi ste gospodjo, kao stranka, stalno u nekoj borbi sa zamisljenim neprijateljem, tj. stalno izvodite katu. Sada simulirate borbu protiv neleradnika. Klasican primer autoprojekcije.

blek stena

pre 9 godina

Stari zakon o radu nije valjao, to se godinama zna i sad kad je donet novi pojedinci sve cine kako bi sprecili njegovu primenu, a naravno u celoj prici su najglasnije demokrate i sindikalne vodje, bas cudno da najvise njima smeta.

Botovi

pre 9 godina

kakvog je ukusa to što kupite za bot dnevnice? Kakav ukus ima hleb ili mleko kada radite po nalogu a ne po savesti? Prija, jeli kad klizi niz grlo?

Obranovic

pre 9 godina

Treba podrzati nove zakone,sigurna sam da su uradjeni u najboljem interesu gradjana.Videli sto coveka sinoc na TV-u koliko iskreno zeli bolje sutra za sve nas.

Valter brani narod

pre 9 godina

Vidi se da ministarka ne zna sta prica, ni jedan privatnik nije valjda lud da drzi i placa neradnika. Ti neradnici postoje samo u javnim preduzecima, agencijama i vasoj administraciji, i svi vi koji ste na budjetu. Vi ste nemocni da se sa tim izborite, pa donosite Zakon o radu koji nista nece promeniti kao i gomila drugih donetih Zakona sto nikakvu promenu nije donela.

Shvaba

pre 9 godina

kako je nije sramota da tako nešto izjavi? pa svi vi Političari ste ušli u politiku zato što se plašite posla. svi ste vi obični paraziti i pijavice. niko od vas u životu nije ništa stvorio sa svoje dve ruke nego isključivo sa jezikom. Sad jedina je razlika u tome ko je koju varijantu koristio. Neko lajanjem a neko lizanjem. Ustvari pogrešio sam malo. Ima i onih koji su koristili ruke. To jest laktove, nebi li brže stigli do gu.... u koju bi se uvukli.

Milos

pre 9 godina

Svaki zakon će ići na štetu radnika, a u korist poslodavca. Tako je zadnjih 50 god. Pa ko se buni? Ne bune se radnici, uvek se bune poslodavci, dok svi ne postanemo robovii ili gazde. Perspektiva je da neće biti sredine.

google

pre 9 godina

Znaci po novom zakonu svi Vi koji ste u Vladi,a i oni koji su bili od 90'-te,trebali bi dobiti otkaz?!Jer po meni niste vredni,samo obecavate a nista niste ispunili...A mi,narod vas birao na izborima,nama ste odgovorni,nama ste obecavali...Znaci otkaz svima!

Seka

pre 9 godina

Slazem se sa ministarkom da ovaj zakon jedino nije dobar neradnicima. Mislim da je ove izmene davno trebalo uvesti pa da se konacno nagrade vredni a ne oni sto uzivaju razne privilegije i primaju visoke plate a pri tom ne daju nikakve rezultate!

SNS prevaranti

pre 9 godina

Ma da, strašno su marljivi i predani ove neznalice koje ste pozapošljavali u EPS, Telekom...oni ništa ne znaju niti bilo šta rade, pozapošljavali ste ih na izmišljena ,,radna mesta'', da sede i piskarahu hvalospeve o sns po forumima. Pogledajte samo medije, nigde niko ne sme da se pojavi da kritikuje sns prevarante, totalna blokada, cenzura, medijski mrak...Samo, poručio bi ovim poslušnicima sa RTS - sećete li se kako ste prošli 5 oktobra, biće repriza, jer vi to želite, izazivate...oslobodićemo tv bastilju od diktature. U poslednja 3 meseca niko od opozicije nije bio na rts, samo oni koje sns odobri - bando radikalska. RTS nije i neće biti sns televizija-servis za propagandu, niti bilo koje partije, već javni servis svih građana.

Dimitrijana

pre 9 godina

@"Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude, morali smo nešto da promenimo", kazala je ona i dodala da je to prvi zakon nakon "puno, puno godina", kojim država zajedno sa zakonom o PIO, stečaju, planiranju izgradnje hoće da zaštiti interese poslodavaca i radnika koji žele da rade."
____

Stavljam naglasak na 'nove ljude' e u tome i lezi cinjenica da ce stari radnici koji su radili kod privatnika dobiti brzopotezne otakze da bi se zaposlili 'novi' kako kaze 'marljivi' ljudi a to su svi njihovi partijski poslusnici koji ce se zaposliti na mesta otpustenih 'starih' mislim prethodnih radnika koji nisu clanovi, ulizice i poltroni sns.
Nista nije slucajno pripremili ste vi teren da kada vas mmf pritisne da dajete otkaze onima na drzavnim jaslama gde da ih ponovo udomite i to sada na ustrb starih radnika kod privatnika.
Neka vam je Bog u pomoci sta ste uradili jer je moja kcerka vec danas dobila otkaz i jos njih nekolicina radnika koji nisu neradnici vec radnici bez partijskih knjizica da bi se zaposlili vasi 'novi ljudi'. O cemu ti zeno pricas. Nema tu zastite moja kcerka je sa dvoje male dece ostala bez posla a ti otkaze tumacis da dobijaju neradnici, a ona je kod privatnika radila punih 11 godina i zelela je da i dalje radi, ali dolaskom vase vlastoljubivosti dobila je otkaz verovatno da ce poslodavac biti u boljem polozaju kada sa vama naprednjacima sklopi neke posebne dilove.

Dragomirka55

pre 9 godina

Konačno je došlo vreme da se ceni i nagrađuje rad, a kažnjava nerad. Normalno da se javlja strah kod onih koji ništa do sada nisu radili jer su posao dobili po partijskoj pripadnosti, ili nisu stručni za posao koji obavljaju ili jednostavno nemaju radnu naviku. Dolaze u 8 na posao, popiju kafu, pročitaju novine, malo se prošetaju po ustanovi, zadrže se jedno 2-3 sata i moraju na "službene" sastanke ili na "put", a platu redovno primaju i to kakvu. Pored toga bitno je da će biti zaštićene najosetljivije kategorije radnika trudnice i invalidi.

banana republic

pre 9 godina

Aha,znaci oni koji su marljivi,ostaju?A jel to vazi i za osobe koje rade dve-tri posla istovremeno?Posto pouzdano znam da brdo zaposlenih ljudi u poslednjih godinu i vise dana u JKP u Novom Sadu npr ne dolaze na posao a za to primaju platu,pa ja samo pretpostavljam da su marljive bubice pa ne stignu na jedan od vise poslova koje rade?!?!?!?!!

Maksim

pre 9 godina

Sram Vas bilo gospođo crnčim 30 godina sada mi smanjujete platu i proglašavate neradnikom, a samo zato što hoću da živim kao čovek. Švercere i dilere deviza, preprodavce automobila štite. Imaju velike kuće, ni dana radnog staža i nikome ništa ne plaćaju.

HB

pre 9 godina

Mlada žena/devojka na Exitu reče: "Dolazim sa Novog Zelanda. Srbija mi je obavezna destinacija ovog leta. Godišnji odmor mi traje 2 meseca, taman toliko da malo proputujem Evropom." Ja: Dolazim iz srbije. Novi Zeland mi je daleko celog života. Godišnji odmor mi traje 2 nedelje (ako se gazda smiluje), taman toliko da jednom-dvaput skoknem do Segedina (Evropa) po sir i malo salame..
(p.s. Od danas skupljam pare za NZ)

pribil

pre 9 godina

Kod nas je doslo vreme da je umetnost naci bilo kakav posao, plate su dovoljne za prezivljavanje. Sva mudrost doticne ministarke je smesna. Zalosno je da je najveca zelja mladih pobeci iz ovog haosa!

veki

pre 9 godina

Ucuti vise Zorana. Resili ste da napisete i usvojute ovaj kriminalni zakon i ne ocekujte da vam se jos i divimo zbog toga. Ali zapamtite, postoji nesto sto se zove kriticna masa u fizici. E to kad se stvori, eksplodira.

Bolesno društvo

pre 9 godina

Molio bih sve one koji su dali negativan komentar za @fiumen (a ima ih podosta) da izgenerišu objašnjenje svog negativnog komentara.
Zeleo bih da saznam koja im je verzija software-a instalirana.

sumorni

pre 9 godina

"Beograd -- Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da građani znaju da novi Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade."

Sram te bilo.

lud sto posto

pre 9 godina

Najvise volim ove pametne,pogotovu doticnu osobu koja prica o radu u privatnom sektoru,a ceo svoj zivot je na drzavnim jaslama.Takve bih voleo da vidim malo kod privatnika,pa da ih onda pitam da li je dobar zakon.Veliki je "Ovaj" gore,sve vidi,nego nazalost ne stigne kazna uvek one koji je zasluze,nego ispasta neko 3-4 koleno kasnije.Samo me zanima dokle je ovaj narod jos spreman da trpi...Iskreno se nadam da ne jos dugo...

ljubitelj burleski

pre 9 godina

samo se u našoj zemlji menjaju resori koji veze jedni s drugima nemaju,i to po političkoj a ne stručnoj spremnosti i obrazovanju , to je za sns ,,misaona imenica, jer su svi,,odabrani,, na mesta postavljeni a ne izabrani konkursom ,pa je ciljanje na,,one koji neće da rade ,, uz njihove novopostavljene već prekobrojne statiste u adminisraciji još jedan neuspeli epp.ako je,,agresivno zapošljavanje,, ono što su uradili za dveipogodine , a ne 100 dana kako se reklamiraju,jer se,,tim , vlade nije promenio,nego su pioni razmešteni a vođa igra na,,meko srce,, pitanje je ko se od njih tek juče našao na najvišim nedodirljivim mestima i ko ih je zamenio,po tom principu,,nema više rada na istom mestu,,. kojom su nas ,,srećom to,,usrećili ,, da sebe izuzmu od tog,,novog pravila,,ili gde se to u ustavu nalazi da se ovakav zakon donosu bez parlamentarne rasprave i to unapred,,izjavom ,,baš jednog čoveka ,, ja od toga neodustajem ni za jotu, ma ko rekao i ma šta spremao da kaže,,. donet je zakon vidi se iz aviona već odavno u najužem sastavu sns ,ovo je samo pozorište sa mnooogo skupim ulaznicama, za,,gledaoce i slušaoce, a izuzimaju se,,tekstopisci,, zakona, unapred, posebno ako su,,dokazani pregaoci,,poput maje, vulina, miroviča ,babića, rističevića,,,dr, kneževića ,palme i svih sps ,,večitih,, od 87 do danas, pa se namerno,,zaborave,, izvođači radova, u patrijotskim pljačkama, a imena i firme su na svim portalima i u eu,,naprednost,, je očita.koliko treba još,,ponuditi,, strancima!?

banana republic

pre 9 godina

Aha,znaci oni koji su marljivi,ostaju?A jel to vazi i za osobe koje rade dve-tri posla istovremeno?Posto pouzdano znam da brdo zaposlenih ljudi u poslednjih godinu i vise dana u JKP u Novom Sadu npr ne dolaze na posao a za to primaju platu,pa ja samo pretpostavljam da su marljive bubice pa ne stignu na jedan od vise poslova koje rade?!?!?!?!!

Penzioner

pre 9 godina

Koliko plaćaju ovih 80(+-5) botova? Hoću i ja da im se pridružim.
Pogledajte sajt"021". tamo sns puca po svim šavovima-milina gledati.
Mislim da će neko u Novome Sadu da nahebe zbog toga.

Rodja

pre 9 godina

Radim 5ipo meseci za platu od 15000 gde je prvi mesec bio neplaceni probni rad. Moje ostale kolege imaju prosecno 30000-35000din a isti posao odradjujemo. Kome ja da placem za vise?

Orwell Vegan

pre 9 godina

A sta si pa ti radila dok si bila ministar ekologije? Pogledaj na sta ti lici Srbija- deponija, zagadjenost i bolesti. Ni na email niste znali da odgovorite.

banat uber alles

pre 9 godina

"Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude, morali smo nešto da promenimo"

pa, kako ste pozapošljavali napredne kadrove? ovi će nas vratiti na plemenski nivo...bež'te deco odavde...

Rale

pre 9 godina

Naiđe tako vreme kad najveći neradnici počnu da drže predavanja o radu.
Vučić 25 godina živi na narodnoj grbači kao poslanik (poslednjih godina kao PPV i premijer). Uz to, "radio" je šest meseci kao direktor hale Pinki, a pre toga dva meseca kao novinar TV Pale.
Ova Zorana do ulaska u vladu u životu nije ustala iz kreveta pre 10 sati. Iz fotelje u fotelju, to je njen životni put. Pa kako da ih čovek ozbiljno shvati?!

SP

pre 9 godina

Sa fakultetskim obrazovanjem lakse ce se zaposliti? Ja sam vec 6 meseci na birou jer sam proglasena za tehnoloski visak u 37.godini u drzavnoj firmi, samo zato sto se sinu generalnog direktora jednog javnog preduzeca svidelo moje radno mesto. Ja sa 12 godina iskustva, diplomom drzavnog fakuleta, a on sa stavkom u CV da napredno koristi Internet Explorer. Onda sam neradnik? Sram Vas bilo!!!!

Bojan

pre 9 godina

A glavni kod donosenja zakona iskusni i prekaljeni privrednici Vulin i Vucic sa 0 i slovima NULA dana radnog staza, paraziti preko dvadeset godina na budzetu.

netko

pre 9 godina

bar da se tako gleda...

pa vi politicari bi svi dobijali srcku zbog ovog zakona jer vam je produkrivnost i rad jedna velika nula!!!
ne bi dobijali mesto cuvara nacrtane ovce a ne da nam zemlju vodite..

Mare

pre 9 godina

Vi politicari u Srbiji ste vrsta koja nece da radi, jer da ste hteli da radite ne bi koristili politiku kao precicu. Zakon o radu je sramota i pocetak kraja jedne naduvane popularnosti.

Trovach

pre 9 godina

Evo ja se ne bojim posla. Posto je ministarka zaduzena za saobracaj, ja bih dao sve od sebe da se usklade zeleni talasi, zakrpe rupe na putevima i uspostavi tesnja saradnja ministarstva sa saobracajnom (gle logike) policijom. To za pocetak, a posle bih kao "pas tragac" trazio i druge izazove za resavanje. Da li me moj entuzijazam dovoljno kvalifikuje?

axa

pre 9 godina

Drzavni fakultet, skoro tri decenije iskustva, ozbiljna, odgovorna...i dobih od gospoje otkaz! Ubacili svoje. E zato im nista ne verujem. I zato nam je ovako kako jeste!

GRAĐANIN 2

pre 9 godina

Sramotna izjava prepotetne ministarke ona ne živi u Srbiji, treba da upozna privatni sektor , radno vreme , uslove rada, ponašanje " vlasnika", priča samo da bi bila bliža Premijeru, koliko je sposobna pokazalo se u EPS - protiv osobe nisam protivan ali bahata i nekorekrekta sa izjavama ,nesme više da spominje Bajatovića sada ide na radnike koji primaju 20000- tak i radno vreme ? koliko je ministar Vulin radio u privredi,SRAMOTA,MOLIM UREDNIKA DA OBJAVI OVAJ KOMENTAR,MOJ SIN VEĆ PETU GODINU NE RADI, NEKA GA PITA MINISTARKA KOLIKO JE MOLBA POSLAO U SUBOTICI IMA SVE POSLATE MOLBE NA UVID, VELIKA HVALA :

Brod bez kormilara

pre 9 godina

Smesno mi je malo sto je zakon prosao evropsku komisiju ali se sa njime ne miri najevropskija DS. Sve je isto samo Tadica i Djilasa nema.

Silvester

pre 9 godina

U svakoj normalnoj i uspešnoj državi u javnom sektoru rade kvalitetni kadrovi sa školom, i dobro su plaćeni. U našoj zemlji će ovaj zakon, na žalost, u rukama korumpiranih partijskih komesara dovesti do otpuštanja svih kvalitetnih kadrova iz javnog sektora, a ostaće upravo neradnici i poslušnici. Nije bilo potrebe za novim zakonom da se želeo kvalitet, dovoljno je bilo sprovesti kontrolu i posmenjivati rukovodeći kadar, jasno bi se došlo da informacije ko radi bolje a ko lošije, i izvršiti reorganizaciju. Ova žena nema pojma šta priča - naš javni sektor može biti vrlo efikasan, ali partija to ne želi. U zdravstvu je bio donet zakon o plaćanju po učinku, plata je mogla da varira od 70-130%, ali to nije zaživelo. Lako je motivisati dobrog radnika, i dovesti lošeg radnika u nepovoljan položaj, naterati ga da prione na posao. Ali politička vlast u ovoj zemlji sve čini da održi stanje negativne selekcije, da bude što gore. Ovoliko malicioznosti i destruktivnosti koje srpski političari sprovode decenijama ne mogu se objasniti samo sebičnim interesima. Ovde je neko dao nalog da se ova zemlja i narod sistematski i temeljno uništava. Kao da nas je neka satanistička sekta uzela pod svoje i vodi ravno u pakao. Šta smo mi ovoliko Bogu zgrešili, nije mi jasno. Znam da smo svakakvi i nikakvi, ali baš ovo nismo zaslužili....

iskustvo uci

pre 9 godina

Hocete reforme? Pa evo, placanje prekovremenog rada, placanje rada vikendom, placanje nocnog rada, bez kasnjenja isplate, prijava na penziono i zdravstveno, povecanje minimalnog dohotka.... Ko ovo ne ispuni nek zatvori radnju, jer nije sposoban da nadje posao i nek ide da radi, a ne da glumi velikog gazdu.

Perspektiva

pre 9 godina

(Brod bez kormilara, 15. jul 2014 21:12)

Dobar ti nadinak,taman lezi ovoj vladi koja nas vodi. Kazes ovaj zakon je prosao u evropi? Gde u evropi? Hvala na odgovoru.

pc

pre 9 godina

Jel!? Najlakse je tako, one koje otpustite proglasite neradnicima, one koji su nezaposleni proglasite neradnicima, a jedino ste vi vredni, radni i sposobni!?
Zasto ne kazete koji su to vasi poslovni rezultati?
Zasto diplomirani ekonomisti, pravnici, inzenjeri itd. rade kao konobari, fizicki radnici, ili sede na birou bez posla? Zasto ljudi koji ne znaju padeze vode firme i primaju plate od nekoliko hiljada evra? Zasto je na razgovoru za posao potrebno odgovarati na pitanja o politickom angazmanu?
Zasto je partijska knjizica vrednija od diplome?
Ko je kriv za smanjivanje plata i penzija, ko je kriv za inflaciju, ko je kriv za unistenu privredu?
Oni koji "nece da rade", ili mozda oni koji 25 godina "rade"!?Zasto ne otvarate nova radna mesta, nego menjate stare radnike novima, koji ne da nisu bolji, nego su gori od njih?
Zasto gradjani Srbije imaju duplo manju platu od onih u Crnoj Gori npr? 2006 su nam plate bile iste!
Zasto imamo 3 puta manju platu od Hrvata?
Gde su radne inspekcije? Gde su slobodni dani? Gde je godisnji odmor? Gde su prava radnika?
Ko ste vi da odlucujete ko nece, a ko hoce da radi?

Telusić

pre 9 godina

Radnik koji 30 godina radi. OD tih 30 godina, najmanje 10 godina dolazi na posao i posle 2 sata ode kući i prima 100 % ličnog dohotka. Da li će to privatnik i stranac da plaćaju više? Naravno da neće.

ekspertski

pre 9 godina

hahahahaa, kakvo "genijalno" obrazlozenje ove zasto je zakon dobar a jos bolje tumacenje da ce poslodavci imati podsticaja da zaposljavaju... ali jedini je problem ko ce da zaposljava, kad posla nema ni za sadasnje firme, mnoge ce otici u stecaj a strani investitori sigurno nece doci u ovu nedodjiju.... dakle ova ministarkina izjava je na nivou svih njenih dosadasnjih "genijalnih" i veoma "inteligentnih" da svako ko cuje pada u nesvest od smejanja...

dovla

pre 9 godina

Ja nista ne razumem sta ova zena prica.

"Bez posla, kako je rekla, mogu da ostanu samo oni koji ne žele da rade i koji nisu marljivi."

U kom clanu novog zakona to pise?

"Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude, morali smo nešto da promenimo"

Cudo kako se poslodavci do sada nisu zalili da ih stari zakon sprecava da zaposle ljude.

Macak

pre 9 godina

Kakva demagogija. Zakon ne smije da razlikuje ljude ni po kom osnovu. Nije posao zakona da prepozna lenjog covjeka. Svaki zakon koji razdvaja ljude po nekom osnovu je diskrimintorski. Gospodja nije mislila na to kad je davala ovu demagosku izjavu.
Usput ta tkzv.fleksibilnost je u redu u zemljama gde je nezaposlenost 5 procenata. Tu se cesto otpusta i ponovo zaposljava. Vec malo veca nezaposlenost cini da poslodavac bez problema otpusta radnike slabijeg zdravlja, zene koje su dobile djecu i ljude starije od 40 godina. U pitanju je raubovanje radne snage. To gospodja naravno nije rekla kad je prodavala ove neo-kon liberalne mantre prepisane sa zapada sa 15 godina zakasnjenja.

Milos

pre 9 godina

Ne dotice me ovaj zakon uopste. Radim kao frelens programer i ovoj drzavi ne placam ni dinara niti nesto ocekujem od nje niti planiram da se ikada vratim u nase firme (prosao sam 2 i ne svidja mi se odnos nasih poslodavaca prema nasim radnicima). Ali voleo bi da vidim kako ce ovaj zakon da detektuje ko je vredan a ko ne. Da li je ministarka svesna da ako smo mi napisali takav zakon da smo na pragu da izvrsimo revoluciju na svetskom nivou po pitanju radnog prava? Da li nasi doktori sa Megatrenda ipak nisu plagirali svoje doktorate pa su u stanju da napisu takav jedan zakon? Svaka cast.

ObiWanKenobi

pre 9 godina

" Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da građani znaju da novi Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade."
Kako gradjani znaju gdjo Mihajlovic kada nacrt zakona nigde nije objavljeni cuva se u najvecoj tajnosti? Ne potcenjujte ovo malo inteligencije i zdravog razuma sto nam je ostalo i sto pokusavate da isperete.

milesssa

pre 9 godina

Ja bih vrlo rado da radim, a da ne budem član SNS, ili neke druge partije, pošto sam medcinska sestra, volela bih da mi i noćni rad bude uredno plaćen kao i u EU, mislim da bi se samnom složili svi zdravstveni radnici, i još nešto, da imam i uslove za rad, kao i jedna sestra u smeni na sedam pacijenata kako je propisano Svetskom zdravstvenom organizacijom......

Alan Ford

pre 9 godina

Dok god plen na izborima bude mogućnost da zapošljavaju svoje iz stranke, nema nama spasa!
Mindset: "Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude", gde god je država glavni poslodavac, fašizam je iza ćoška!!!!

zozrzo

pre 9 godina

Radnici su uvek bili i ostace najveca stoka. Umesto da se udruze i *** *** svakom ko ih maltretira, oni se prodaju i prodavali su se za najvecu sicu. Tako je od pamtiveka. Zato ih i ne zalim i treba im najgori moguci zakon po njih, jer dobar i ne zasluzuju.

Joja Puškomitrljezac

pre 9 godina

Sve vas, zajedno sa Vučićem i Tomom Diplomom,kada bi izašli na "tržište" da pokažete šta znati i umete, dakle, kada bi vas, nekom pravdom, ostavili da se sami snalazite,u najboljem slučaju, završili bi na buvljaku ili kvantašu. Dosta pro.....nja gospođo, pametnije ti je da ćutiš...

pera lozac

pre 9 godina

Samo jedno pitanje za "vlast"
A sta ako se za godinu ili dve zakon pokaze kao totalni promasaj?
Sta ce te reci onim porodicama koje u medjuvremenu budu ostale bez hleba, a novih radnih mesta nigde, sta onda?
Nema nista dok politicari nebudu garantovali svojom imovinom.

profiteri

pre 9 godina

Pa nek bude ona marljiva i brizljiva za 18 hiljada mesecno. Bas bih voleo da vidim nju, kao radnika meseca. Nek dodje pa nek lomi kicmu za sicu od koje ne mozes ni da prezivis. Sram je bilo. Poslodavci zasticeni ko beli medvedi, a obicni radnici goli ko pistolji, u svakom smislu.

Privatni sektor

pre 9 godina

Ukinuli ste otpremnine, minuli rad, 2 plate kod otkaza umesto 3, terate žene da rade do 65-te, upali ste u PIO fond bez ikakve kontrole i očekujete da vam neko aplaudira.

U isto vreme ste povećali kazne od 8-20 hiljada eura za poslodavca za rad na crno i ako nekom ne da platu i sve udarate na privatni sektor.A 800000 parazita koji troše 12 milijardi eura godišnje na svoje plate i troškove su i dalje nedodirljivi.

Idite u realni sektor i zapošljavajte vi po ovom zakonu, ovako sva odgovornost na ionako kilavu privredu i privatnike.Objavite podatak koliko je ljudi mesečno ostajalo bez posla odkad je crveno-crna koalicija na vlasti, a pratiti trend otkaza od 01.08. kad zakon stupi na snagu.

Neka nam je bog u pomoć sa ovim nesposobnjakovićima.

Da li ovaj SNS ima nekog pametnijeg od one Maje i Babića, želudac mi se prevrne kad se ti paćenici oglase

blablabla

pre 9 godina

Ajd sto predaje na Megatrendu, sto ne moze da nadje odecu u radnji nego mora da ide kod krojacice, sto je Vuciceva najzesca ulizica, ova zena je izgubila blesomer skroz. Da je po sposobnosti i radu njih 248 u Skupstini ne bi mogli ni vodu da plate, kao ni ova zena.

radnik_meseca

pre 9 godina

Gospođa Mihajlović pravo kaže. I mi, vredni, smo dočekali zakon koji će uvažavati naša prava. Na čelu sa gospodinom Vučićem, ova Vlada će odvojiti žito od kukolja, i u državnoj admistraciji ostaviti samo nas koji se trudimo da stignemo ujutru na vreme, radimo i odemo kad satnica to nalaže. Ja želim da ostanem ovde gde jesam, zato se i trudim. Ne znam zašto se ljudi bune oko minulog rada. Moje kolege i ja smo primljeni na posao pre 12 meseci, i trudimo se, vredno i pošteno da tu ostanemo, tako da nam se minuli rad povećava kod istog poslodavca. To smeta samo onima koji su prešli na drugi, verovatno državni posao, pre četiri i više godina i od tada parazitiraju i ništa ne rade, jer ih niko na to nije ni terao.

JONNY B

pre 9 godina

Plase se oni koji treba da idu zatvor za lazna obecanja narodu, plase se oni koji treba da proglase BANKROT, plase se oni koji bi fotelje po svaku cenu, plase se oni koji bez vlasti nebi ni na pijacnim tezgama radili, ko bi zaposlio u privatnom sektoru ovu * da ceo dan svima prodaje pamet?Ni kao kafe kuvaricu.

fiumen

pre 9 godina

hocu da radim , i radim... kod privatnika... danas je 15i u mesecu a ja imam (vec) 172 radna sata... dal je to po (novom) zakonu? inace tezak fizicki posao je u pitanju. pre nekih mesec dana ledja su me zabolela i trazio sam od sefa da izadjem "ranije" u 15h i odmah me je direktor zvao na razgovor sa pitanjem da li ja to zelim na bolovanje , jer ne mogu da se pouzdaju u mene i da traze drugog ako ja ne zelim da radim... da li je to po zakonu gdjo ministarko i sta savetujete meni 'neradniku' a siguran sam da jos ima ovakvih slucajeva... ako neko zna , molio bih da mi kaze , da li u zakonu o radu postoji tacka koja ukazuje na to koliko u toku radnog vremena je dozvoljeno da covek prenese tereta? meni se po danu (cesto) desava preko 40 tona 3 radnika... hvala na odgovoru... ako objave komentar :-)

serbia dying

pre 9 godina

Ima li kraja ovim glupostima?!
Kako možete da pričate tolike gluposti bez i jednog argumenta?!
Sve sami stručnjaci iz oblasti rada i zapošljavanja, počevši od Vulina pa preko Zorane KancelarijaZaBrzeOdgovore Mihajlović, sve do Vujevića.
Koje su to odredbe u korist radnika? Da može posle mesec dana, ako ikada nađe posao, da ide na godišnji! Može, ali u Diznilendu.
Najvećem broju zaposlenih plata će u startu biti manja jer minuli rad kod bivših poslodavaca više ne postoji. Računajte 0,4% puta godine, pa vidite gde će te taj iznos da uštedite.
Radnik nema pravo na novčanu naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor! Još jedna odredba u korist zaposlenih. I, tako dalje...
Suština je da su interesi zaposlenih i poslodavaca suprotstavljeni i da ne mogu svi biti srećni, ali me užasno nervira demagogija vladajuće garniture koja predstavlja promene zakona kao nešto dobro za zaposlene. Nekome od nas glava služi i za razmišljanje tako da nema potrebe da nam govorite šta da mislimo.

blablabla

pre 9 godina

Ajd sto predaje na Megatrendu, sto ne moze da nadje odecu u radnji nego mora da ide kod krojacice, sto je Vuciceva najzesca ulizica, ova zena je izgubila blesomer skroz. Da je po sposobnosti i radu njih 248 u Skupstini ne bi mogli ni vodu da plate, kao ni ova zena.

fiumen

pre 9 godina

hocu da radim , i radim... kod privatnika... danas je 15i u mesecu a ja imam (vec) 172 radna sata... dal je to po (novom) zakonu? inace tezak fizicki posao je u pitanju. pre nekih mesec dana ledja su me zabolela i trazio sam od sefa da izadjem "ranije" u 15h i odmah me je direktor zvao na razgovor sa pitanjem da li ja to zelim na bolovanje , jer ne mogu da se pouzdaju u mene i da traze drugog ako ja ne zelim da radim... da li je to po zakonu gdjo ministarko i sta savetujete meni 'neradniku' a siguran sam da jos ima ovakvih slucajeva... ako neko zna , molio bih da mi kaze , da li u zakonu o radu postoji tacka koja ukazuje na to koliko u toku radnog vremena je dozvoljeno da covek prenese tereta? meni se po danu (cesto) desava preko 40 tona 3 radnika... hvala na odgovoru... ako objave komentar :-)

ObiWanKenobi

pre 9 godina

" Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da građani znaju da novi Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade."
Kako gradjani znaju gdjo Mihajlovic kada nacrt zakona nigde nije objavljeni cuva se u najvecoj tajnosti? Ne potcenjujte ovo malo inteligencije i zdravog razuma sto nam je ostalo i sto pokusavate da isperete.

dovla

pre 9 godina

Ja nista ne razumem sta ova zena prica.

"Bez posla, kako je rekla, mogu da ostanu samo oni koji ne žele da rade i koji nisu marljivi."

U kom clanu novog zakona to pise?

"Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude, morali smo nešto da promenimo"

Cudo kako se poslodavci do sada nisu zalili da ih stari zakon sprecava da zaposle ljude.

Milos

pre 9 godina

Ovo najvise volim, kad me neko j... u zdrav mozak i objasni mi koliko je to dobro za mene. Nece Srbi da rade, to je izgleda jedini problem drzave, narod im ne valja, valjda smo mnogo lenji? Eeeee, i do sada su na foru izrabljivali ljude, sestra mi sije cerade mesec dana, ubija se od posla, ne dize glavu od masine i primi 15 soma, kaze gazda nije norma ispunjena... Tek sad ce moci da se sprdaju sa narodom. Genijalno resenje, otpustiti ljude i stvoriti nova radna mesta! Kako se toga neko ranije nije setio? Ili resenje ovog genijalca bivseg ministra, smanjiti plate i penzije, poskupeti i oporezovati sve sto moze i eto para drzavi! Bravo! Doktorski! :-) Strasne stvari! Evo i u mom mestu se oseca "napredak", prokopase sve zivo, kazu gasifikacija! Dobro, jes da ce od 500 kuca njih 3 do 5 uvesti gas ( gastarbajteri tipa ima se moze se) ali nekako sam siguran da se to nekome isplati. Sreca pa nam je premijer meka srca! :-)

Li Osvald

pre 9 godina

Molim vas, da li je ova plavuša normalna!!!! Pa ona nam ljudi, pljuje u lice!!! Mislio sam da su zuti bili najbahatiji, ali ovo pocinje da prevazilazi sve do sada vidjeno...

Pera

pre 9 godina

Danas je bila u Smederevskoj Palanci, da poseti ugrozene od poplave, zamislite dosla helikopterom, silno obezbedjenje, saobracaj u kolapsu, policija na sve strane, pa ona kosta koliko i poplava u gradu. Zbog nje sam zakasnio na posao! Pa jel se tako dolazi, gospodjo ministarka? Kolone automobila da ti prodjes???

HB

pre 9 godina

Mlada žena/devojka na Exitu reče: "Dolazim sa Novog Zelanda. Srbija mi je obavezna destinacija ovog leta. Godišnji odmor mi traje 2 meseca, taman toliko da malo proputujem Evropom." Ja: Dolazim iz srbije. Novi Zeland mi je daleko celog života. Godišnji odmor mi traje 2 nedelje (ako se gazda smiluje), taman toliko da jednom-dvaput skoknem do Segedina (Evropa) po sir i malo salame..
(p.s. Od danas skupljam pare za NZ)

SP

pre 9 godina

Sa fakultetskim obrazovanjem lakse ce se zaposliti? Ja sam vec 6 meseci na birou jer sam proglasena za tehnoloski visak u 37.godini u drzavnoj firmi, samo zato sto se sinu generalnog direktora jednog javnog preduzeca svidelo moje radno mesto. Ja sa 12 godina iskustva, diplomom drzavnog fakuleta, a on sa stavkom u CV da napredno koristi Internet Explorer. Onda sam neradnik? Sram Vas bilo!!!!

ekspertski

pre 9 godina

hahahahaa, kakvo "genijalno" obrazlozenje ove zasto je zakon dobar a jos bolje tumacenje da ce poslodavci imati podsticaja da zaposljavaju... ali jedini je problem ko ce da zaposljava, kad posla nema ni za sadasnje firme, mnoge ce otici u stecaj a strani investitori sigurno nece doci u ovu nedodjiju.... dakle ova ministarkina izjava je na nivou svih njenih dosadasnjih "genijalnih" i veoma "inteligentnih" da svako ko cuje pada u nesvest od smejanja...

Postaje vruće...

pre 9 godina

Zbog ovako glupih izjava su demokrate pale. Ja trenutno radim neprijavljen, teške fizičke poslove,a zaradim za 2-3 obroka na dan, kao i 90% ljudi.
Pazite dobro šta pričate, da vam se na sledećim izborima ne bi desilo nešto loše.
Mogao bi neko frizuricu da ti pokvari...

JONNY B

pre 9 godina

Plase se oni koji treba da idu zatvor za lazna obecanja narodu, plase se oni koji treba da proglase BANKROT, plase se oni koji bi fotelje po svaku cenu, plase se oni koji bez vlasti nebi ni na pijacnim tezgama radili, ko bi zaposlio u privatnom sektoru ovu * da ceo dan svima prodaje pamet?Ni kao kafe kuvaricu.

Rade Kosic

pre 9 godina

Zole, nisu Nemci bogati sto vise rade od nas, vec je to tamo sve super uredjeno, zakoni se postuju i sprovode, posao je odlicno organizovan, radi se normalno, plate su solidne. Tamo izabrana vlast brine o svom narodu, a ovde vlast brine samo o svojoj gu*ici.

Rale

pre 9 godina

Naiđe tako vreme kad najveći neradnici počnu da drže predavanja o radu.
Vučić 25 godina živi na narodnoj grbači kao poslanik (poslednjih godina kao PPV i premijer). Uz to, "radio" je šest meseci kao direktor hale Pinki, a pre toga dva meseca kao novinar TV Pale.
Ova Zorana do ulaska u vladu u životu nije ustala iz kreveta pre 10 sati. Iz fotelje u fotelju, to je njen životni put. Pa kako da ih čovek ozbiljno shvati?!

Maksim

pre 9 godina

Sram Vas bilo gospođo crnčim 30 godina sada mi smanjujete platu i proglašavate neradnikom, a samo zato što hoću da živim kao čovek. Švercere i dilere deviza, preprodavce automobila štite. Imaju velike kuće, ni dana radnog staža i nikome ništa ne plaćaju.

Bojan

pre 9 godina

A glavni kod donosenja zakona iskusni i prekaljeni privrednici Vulin i Vucic sa 0 i slovima NULA dana radnog staza, paraziti preko dvadeset godina na budzetu.

Orwell Vegan

pre 9 godina

A sta si pa ti radila dok si bila ministar ekologije? Pogledaj na sta ti lici Srbija- deponija, zagadjenost i bolesti. Ni na email niste znali da odgovorite.

mara

pre 9 godina

Ne mogu da vam opišem kako bih slatko išamarala ovu gospođu, upravo iz jednog osećanja nemoći i očajanja pred silom i moći koju ona demonstrira. Znate ono kada imate utisak da ste dotakli dno pa hoćete dostojanstvo da sačuvate šamarem bez obzira na posledice. Verujem da se većina oseća upravo tako. Ovakvo jedno osećanje mi se jednostavno vrati kad čitam ovakav pokušaj "preumljenja" naroda od strane političara mada sam ja žestoku krizu na ličnom i profesionalnom planu imala u periodu od septembra 2009. do oktobra do 2010. godine i zahvalna sam Bogu na tome. Krenula sam svojim putem i radim privatno dajući časove i uspela sam da na bazi toga napišem ozbiljan istraživački rad na šta sam posebno ponosna, sama sebi organizujem vreme, a radim 25-40 sati nedeljno.Imam kontakte sa kolegama ali nemam nezdrav kolektiv gde se podstiče paranoja (na nivou "Balkanskog špijuna), nepoverenje i animozitet a toga će sve više nažalost biti! Pomislite na onu profesorku i njen očajnički potez.Meni neka Mihajlovićeva ne priča o radu. Koliko puta samo pomislim na vreme se meni desilo da "flipnem", jer ne bih sutra bila u koži onih kada im budu uručivali otkaze i proglašavali ih tehnološkim viškovima hiljadu puta gori od njih. Ta retorika o marljivosti kojoj ovi pribegavaju je neozbiljna i socijalno neodgovorna jer ima ljudi koji neke stvari i da hoće ne umeju da urade, nemaju ni znanje ni resurse ni sredstva. Ne može se vlast "amnestirati" od odgovornosti prema ogromnom delu ovakvog stanovništva.

BATO

pre 9 godina

Vučiću! Nije narod naivan da ga zbunjuju ovi tvoji botovi!Sramota čime se sve služiš i pokušavaš da obmaneš narod.Ovo je čista zloupotreba i posao za tužilaštvo.

racerx

pre 9 godina

(fiumen, 15. jul 2014 21:13) je napisao da je za 2 nedelje na teskom fizickom poslu kod privatnika radio preko 170 sati i 190 Idiota da coveku minus. Pa dokle vise, botine jedne? Jeste li vi toliko glupi, je li vam rade lobotomiju, dajte neka mi neko od vas koji ste coveku koji radi za dvojicu dali minus objasni zasto? Molim redakciju da mi objavi komentar, jer ja ovde ne vredjam nikoga, vec oni vredjaju nas koji radimo!

Srboljub

pre 9 godina

Koja demagogija. kakve veze ima Zakon sa većim ili manjim zapošljavanjem. Problem je u tome da li ima posla ili ne. To što je donet Zakon koji će se (ne) primenjivati neće rešiti probleme u Srbiji.

veki

pre 9 godina

Ucuti vise Zorana. Resili ste da napisete i usvojute ovaj kriminalni zakon i ne ocekujte da vam se jos i divimo zbog toga. Ali zapamtite, postoji nesto sto se zove kriticna masa u fizici. E to kad se stvori, eksplodira.

PCK

pre 9 godina

Priča o mravu

?Jednom, ne tako davno, živeo je srećan i vredan Mrav, koji je svakog dana  dolazio prvi na posao. Bio je vredan. Veseo. Jednom rečju, bio je srećan dok je radio.

Pevušio je vesele pesmice, a rezultati njegovog rada su bili odlični. Slušajući pesmu Mrava, gospodin Stršljen, direktor firme, zaključio da se mrav previše zabavlja, a premalo radi, jer nema pravo usmerenje i šefa koji bi ga kontrolisao.

Zato je zaposlio Bubamaru koja je imala veliko iskustvo sa upravljanjem. Prva briga Bubamare bila je da organizuje evidenciju dolazaka i  odlazaka mrava na posao (odnosno sa posla). U tu svrhu, uspostavila je sistem prijemnih i odlaznih dokumenata.

Sa vremenom, broj dokumenata se povećavao i zbog povećanog obima posla oko papira morali su da zaposle nekog ko bi pripremao papire i izveštaje.

Zaposlili su Pauka koji je odmah uspostavio sistem arhiviranja i postao je odgovoran i za preuzimanje telefonskih poziva.

A mrav? Mrav je i dalje radio kao i pre.

Izveštaji koje je dostavljala Bubamara su bili izvanredni. Direktor Stršljen je bio oduševljen izveštajima koje je dobijao od Bubamare i uskoro je počeo da zahteva: uporedne studije sa grafikonima, analize trendova razvoja, itd.

Da bi se zadovoljio direktorov zahtev, bilo je nužno da se zaposli Hrčak koji bi bio direktna pomoć direktoru. Njemu su odmah kupili nov računar sa štampačem.

Srećni i vredni mrav je i dalje radio kao i pre. Jedino se požalio da bi mu bilo lakše ako bi imao neki računar. Nisu mu odobrili.

Ovo je bilo prvi put da se Mrav na nešto požalio i direktor Stršljen je odmah shvatio da je potrebno najhitrije reagovati. Kreirao je novo radno mesto šefa službe koji bi nadzirao srecnog i vrednog mrava.

Na novo radno mesto je zaposlio Cvrčka. On je odmah po svom dolasku  zamenio celokupni nameštaj u svojoj kancelariji i na zahtev dobio ergonomski oblikovanu stolicu i nov računar sa ravnim, LCD ekranom.

Broj računara je narastao i morao je da se kupi i instalira i mrežni server.

Novi šef službe je shvatio da hitno treba pomoćnika (koji je uzgred bio njegov pomoćnik u prethodnoj firmi). I tako je zaposlio Stenicu.

U  isto vreme Mrav je postajao sve manje srećan i sve manje produktivan. Opet je tražio računar. Opet mu nisu odobrili.

Situacija sa Mravom, zabrinula je Cvrčka i on je zaključio da mora da naruči studiju o zadovoljstvu zaposlenih u firmi. Upoznao je sa tim direktora Stršljena koji je shvatio Cvrčkovo objašnjenje i odobrio angažovanja agencije za te potrebe.

Skupa studija je uradjena i Cvrčak je poceo da primenjuje predložene motivacione metode. Svuda je okacio motivacione plakate.

Vodio je Bubamaru, Pauka, Hrcka i Stenicu na motivacione treninge u poznata letovališta itd…

Mrav je i dalje, ali nevoljno, radio. Čitao je motivacione poruke na plakatima i nikako nije mogao da nadje nadredjene kad su mu trebali.

Jednostavno, ili nisu bili tu ili nisu imali vremena za njega. I tako je vreme teklo.

Direktor Stršljen je i dalje dobijao redovno svoje perfektne izveštaje, ali su oni počeli da pokazuju da firma nije više tako rentabilna kao pre. To ga je duboko zabrinulo i morao je da reaguje.

Unajmio je najelitnijeg konsultanta, gospodju Sovu. Sovin zadatak je bio da izvrši potpunu analizu organizacije i poslovanja firme i da predloži rešenja da bi firma poslovala rentabilno.

Nakon tri meseca, Gospodja Sova je direktoru predala sledeci izveštaj:

“U firmi je previše zaposlenih!”

Direktor Stršljen je oduševljeno prihvatio stručnu analizu i odmah otpustio: MRAVA.

Naravoučenije:

Nikada nemoj da budes srećan i vredan mrav.

Mnogo se više isplati da si nesposoban i da ne radiš ništa.

Nesposobnima ne trebaju nadzornici.

Ako si uprkos svemu produktivan, nikad ne pokazuj da si veseo kada radiš, jer za to nema opravdanja.

Ako, ipak, na svaki nacin želiš da si mrav, osnuj svoju firmu i tako nećeš morati da radiš za Stršljena, Bubamaru, Pauka, Hrcka, Cvrčka, Stenicu i Sovu.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Vrhunac demagogije je kada šešeljevci, koji nikada ništa nisu radili sa svim svojim udbaškim diplomama, počnu da uče "marljivosti" pošten svet koji živi od svog rada.

Iz licnog iskustva

pre 9 godina

Posao mi je takav da kao eksterno lice povremeno boravim i u "drzavnim" i u privatnim firmama.
Verujte, kad tri dana provedem u drzavnoj firmi, razbolim se od nebuloza i nerada, setnji, praznih hodova i jos praznijih razgovora - i sve to u "radno" vreme - i stvarno mi treba nedelju dana da se oporavim i da i sama nastavim da radim.
E, ako ce to bar malo da ispravi - ZIVEO NOVI ZAKON O RADU!

profiteri

pre 9 godina

Pa nek bude ona marljiva i brizljiva za 18 hiljada mesecno. Bas bih voleo da vidim nju, kao radnika meseca. Nek dodje pa nek lomi kicmu za sicu od koje ne mozes ni da prezivis. Sram je bilo. Poslodavci zasticeni ko beli medvedi, a obicni radnici goli ko pistolji, u svakom smislu.

RoBot

pre 9 godina

Kakve veze Zakon o radu ima sa ministarstvom za saobraćaj? Kakve veze ova žena ima sa Zakonom o radu? Kakve veze marljivost ima sa Zakonom o radu? Kakve veze sa Zakonom o radu ima da li neki radnik hoće ili neće da radi (koliko god potonje zvučalo suludo u današnjoj Srbiji)? Ovakve populističke, demagoške i paušalne izjave su oličenje naših oligarha... Dovoljan i održiv argument može biti "zato što moramo" ili "visoke otpremnine su sprečavale zapošljavanje iskusnijih radnika". Nema potrebe za parolama, dovoljno je da date bilo kakav realan indikator (verujem da postoji) i sve bi bilo lakše. Nemojte vređati i poslednju preostalu mrvu zdravog razuma u ovoj Nedođiji...

bajata si

pre 9 godina

Vucicev jastreb! Samo ide naokolo, "brani" Vucica i ne radi svoj posao!
Ako je da se radujemo, kako je mirna oko Bajatovica, uvrnuli joj nos!

Botovi

pre 9 godina

kakvog je ukusa to što kupite za bot dnevnice? Kakav ukus ima hleb ili mleko kada radite po nalogu a ne po savesti? Prija, jeli kad klizi niz grlo?

zarog

pre 9 godina

U svakoj normalnoj i uspešnoj državi u javnom sektoru rade kvalitetni kadrovi sa školom, i dobro su plaćeni. U našoj zemlji će ovaj zakon, na žalost, u rukama korumpiranih partijskih komesara dovesti do otpuštanja svih kvalitetnih kadrova iz javnog sektora, a ostaće upravo neradnici i poslušnici. Nije bilo potrebe za novim zakonom da se želeo kvalitet, dovoljno je bilo sprovesti kontrolu i posmenjivati rukovodeći kadar, jasno bi se došlo da informacije ko radi bolje a ko lošije, i izvršiti reorganizaciju. Ova žena nema pojma šta priča - naš javni sektor može biti vrlo efikasan, ali partija to ne želi. U zdravstvu je bio donet zakon o plaćanju po učinku, plata je mogla da varira od 70-130%, ali to nije zaživelo. Lako je motivisati dobrog radnika, i dovesti lošeg radnika u nepovoljan položaj, naterati ga da prione na posao. Ali politička vlast u ovoj zemlji sve čini da održi stanje negativne selekcije, da bude što gore. Ovoliko malicioznosti i destruktivnosti koje srpski političari sprovode decenijama ne mogu se objasniti samo sebičnim interesima. Ovde je neko dao nalog da se ova zemlja i narod sistematski i temeljno uništava. Kao da nas je neka satanistička sekta uzela pod svoje i vodi ravno u pakao. Šta smo mi ovoliko Bogu zgrešili, nije mi jasno. Znam da smo svakakvi i nikakvi, ali baš ovo nismo zaslužili....
(Silvester, 15. jul 2014 21:31)
# Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

komentari su ti uvek vrhunski...neko chisti zivotni prostor..

acta non verba

pre 9 godina

O kojim neradnicima ministarka priča? Da li možda o onima koji beže s posla i zbog kojih je radno vreme pomereno na 7.30? E pa lepo, u ozbiljnoj državi ti bi neradnici dobili otkaz. A što se ostalih "neradnika" tiče, nemaju gde da rade u zemlji u kojoj nema posla. Vrlo rado bi se zaposlili, ali nisu imali tu sreću da ih neko protežira, nisu članovi nijedne partije. Zorana, ne da niste u pravu nego vaša izjava prevazilazi granice lepog ponašanja. Mnogo nas je sa fakultetom (onim pravim!!!) koji čekamo posao. Ne zovite ljude neradnicima!!!

radnica

pre 9 godina

Ajde zeno kada se u sve mesas objasni mi ovaj deo iz tog vaseg pedagosko-radnog zakona.
Naime, radi se o tome da sam u Skupstini danas cula jednu recenicu od Vulina gde (ne citiram) kaze. Zene koje doje decu bice postedjene sve dok doje svoju decu, nije rekao bebe, a meni pade na pamet kako je ovo ponizavanje zaposlene majke koja ce morati poslodavcu da donosi na uvid bebu i sebe da se poslodavac uveri da beba jos sisa. Sacuvaj nas Boze ovakvih zakonskih gluposti. Znaci ona zena koja ne moze da doji svoje bebu morace odmah da ide na posao jer nece moci dokazati da doji svoju bebu, a o ovim zenama koje ne mogu da doje svoje bebe nikako ne mislim da su pomodarke vec usled nekih epidemioloskih bolesti moze da se desi da majka mora da koristi lekove koje stetno uticu na dojenje bebe i zbog toga predju na vestacku ishranu - bespotrebno objasnjavam, ali kako nam ministarka sve zna neka zenama objasni na koji nacin ce morati da se ponizavaju zaposlene majke sa bebama kod poslodavca da bi mu dali dokaz da doje svoju bebu. Da li ce tu proraditi ceo lekarski tim koji ce u ime privatnika promeniti misljenje da je bolje prehranjivati bebe nego dojiti i ko zna sta sve ovim naprednjacima ne padne na pamet.
Toliko o tom vasem pedagosko-radnom zakonu jer imam puno pravo da ga tako nazovem jer se bavite pitanjem radnici i neradnici a ne vidite koje gluposti jos u njemu ima.

Zole

pre 9 godina

(pc, 15. jul 2014 21:59)
Izgleda da je za tebe vreme stalo pre 25 godina. Više ne zivimo u samoupravnom socijalizmu vec u liberalnom kapitalizmu. Samoupravni socijalizam je propao. To je bio najhumaniji sistem koji izmisljen. Humanost i produktivnost ne idu skupa. Socijalizam je propao zbog niske produktivnosti. Mogao se odrzavati samo dok smo imali zatvorenu plansku privredu i nije bilo konkurencije. Otvaranjem trzista socijalizam nije imao nikakve šanse sa kapitalizmom upravo zbog niske produktivnosti. Ako hoćemo da zivimo kao drugi moramo i raditi kao i oni. Nisu Nemci bogati samo zato sto su Nemci vec zato sto mnogo rade i to mnogo rade generacijama.

Rados

pre 9 godina

A u kom clanu i gde to zakon o radu pravi razlike izmedju radnika i neradnika? I ko ce da odlucuje da li je neko radnik ili neradnik? Vi i vasi iz sns-a? A sa kojim fakultetima ce da imaju prednost? Sa megatrendom? Gomilu gluposti slusamo vec par dana od vas! Ma pozaposljavali ste i ale i kile za ove dve godine i dalje to radite!

ivan78bg

pre 9 godina

Kao deceniski radnik kod privatnika mogu samo da kazem da me iznenadjujete svakim danom sve vise vasim bezobrazlukom.KAd se pre osiliste toliko?Jako podsecate na SM a znate kako je on zavrsio.Vidimo se na ulici.

jasmina

pre 9 godina

nije tacno da se plase oni koji nece da rade draga ministarko vec nemaju gde da rade. sramota ste svi iz vlade za ovu drzavu. ja hocu da radim al posla nema. od kako sam ostala bez posla nikako da ga nadjem a vi mi nesto pricate i uvodite zakone o radu. ma bruke jedne nek vas je sramota

Sima

pre 9 godina

Ma sad mi je sasvim jasno. Pa oni sto slabo rade i za koje se ovaj zakon donosi su bas oni sto voze dzipove i BMW. Po ceo dan sede u kaficima, piju viski i ne rade nista, a puni su para! Pa i treba udariti po njima, nego sta.

axa

pre 9 godina

Drzavni fakultet, skoro tri decenije iskustva, ozbiljna, odgovorna...i dobih od gospoje otkaz! Ubacili svoje. E zato im nista ne verujem. I zato nam je ovako kako jeste!

LegendUpgradeNow

pre 9 godina

Ova ,bre, kao dijamant margarin-u sve se meša. Da li je nju neko nešto pitao?
(Penzioner, 15. jul 2014 22:03)

Nju su pitali novinari, pitali je za misljenje, razumes matori...i nemoj da te iznenadi ovih dana da se pojavi i Kostunica, Ceda, Dinkic,i ona dvojica iz radikalne stranke ili Canak kad budu rekla za misljenje... to sto neko prica, ili neko ima sta da kazem, jel ti stvarno mislis da ti ljudi tj ova plava ministarka, zovu novinare cim ustanu ujutru, i kazu, e da imam nesto da kazem sta mi je palo na pamet danas ili sta su sanjali proslu noc...

Mladen Sudarevic

pre 9 godina

Nadam se da ce skupstina da izglasa ovaj zakon.
Jako je mnogo (ne)radnika u Srbiji. Pogotovo u drzavnim sluzbama.

Narod mora da shvati da posao nije pravo na koje svi raspolazu i koje drzava mora da obezbedi. Ovde u Americi poslodavac moze da otpusti radnika bez ikakvog razloga. Malo koji posodavac koristi to pravo ali svako zna gde se nalazi. To tera ljude da ozbiljno shvati svoj posao i radnici u Americi su daleko produktivniji od ostalih radnika u svetu (pogotovo naspram obicnog radnika koji (ne)radi u drzavnoj sluzbi u Srbiji)

Na zalost, mislim da Srbija jos nije spremna da se uhvati u kostac sa kapitalizmom. Isuvise je mnogo (ne)radnika koji osecaju da im drzava nesto duguje a ne daju nista za uzvrat drzavi.

ticroo

pre 9 godina

A gle minusa?! Vladina (SNS) divizija zadužena za trolovanje u ovom trenutku, znači, radi punom parom! Oni, dakle, definitivno ne moraju da se brinu za radna mesta.

miona

pre 9 godina

(JONNY B, 15. jul 2014 21:15), pa kako se onda ne plaši Ds, 14 godina lažnnih obećanja, kradje naroda, podizanje kredita i korišćene za lične interese... doveli Srbiju do samog dna!Kakot o da oni ne odgovaraju??

Dragomirka55

pre 9 godina

Konačno je došlo vreme da se ceni i nagrađuje rad, a kažnjava nerad. Normalno da se javlja strah kod onih koji ništa do sada nisu radili jer su posao dobili po partijskoj pripadnosti, ili nisu stručni za posao koji obavljaju ili jednostavno nemaju radnu naviku. Dolaze u 8 na posao, popiju kafu, pročitaju novine, malo se prošetaju po ustanovi, zadrže se jedno 2-3 sata i moraju na "službene" sastanke ili na "put", a platu redovno primaju i to kakvu. Pored toga bitno je da će biti zaštićene najosetljivije kategorije radnika trudnice i invalidi.

Seka

pre 9 godina

Slazem se sa ministarkom da ovaj zakon jedino nije dobar neradnicima. Mislim da je ove izmene davno trebalo uvesti pa da se konacno nagrade vredni a ne oni sto uzivaju razne privilegije i primaju visoke plate a pri tom ne daju nikakve rezultate!

corke

pre 9 godina

Upravo tako,mnogi u ovoj drzavi su navikli da primaju platu a da nista ne rade,e sad je tome dosao kraj a oni nikako ne mogu da se pomire sa cinjenicom da ce morati ili da rade ili da napuste radno mesto,a ja mislim da ce pre biti ovo drugo..

Molder

pre 9 godina

Dobro kaže Zorana u svakoj firmi od recimo 50 zaposlenih imate 10 koji su vredni i rade sve i svašta, 15 koji samo znaju neki svoj posao i ne dohvataju se više ničega i drugu polovinu od 25 radnika lenju koja nije upotrebljiva ni za šta, ništa ih i neiteresuje osim kad će plata. Nadam se da će se uspostaviti sistem da se onih 10 radnika sa početka nekako nagadi

sumorni

pre 9 godina

"Beograd -- Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da građani znaju da novi Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade."

Sram te bilo.

Kamen

pre 9 godina

Pa to se najvise plase ovi sto u zivotu nista drugo nisu radili sem sto su pili kafe i tracarili,tu dodajem ove iz sindikata sto imaju plate od po 300. 000.

Mitrovski

pre 9 godina

Tek je ovo sada pravi pocetak reformi o kojima Vucic prica vec 2godine, otuda verovatno i toliki otpor. Opozicija napada jer nije ništa uradila 12 godina koliko je bila na vlasti, Canak i Orbovic napadaju jer ce im zakonom biti skresane privilegije i tako.

Aca šmeker

pre 9 godina

Normalno je da se vredan rad nagrađuje, da se zapošljavaju stručni i vredni ljudi, a da neradnicima više ne budu zagarantovana radna mesta do kojih su uglavnom došli preko veze.

Nebo

pre 9 godina

Ovo je samo početak reformi. Oni sa velikim brojem funkcija i ogromnim platama prvi su izašli u medije s pozivom na štrajk sa obrazloženjem da im je žao radnika, a ti radnici zarade godišnje koliko oni zarade mesečno. Sa podrškom neke opozicione stranke izađu u medije pa koga upecaju, upecaju.

pera lozac

pre 9 godina

Samo jedno pitanje za "vlast"
A sta ako se za godinu ili dve zakon pokaze kao totalni promasaj?
Sta ce te reci onim porodicama koje u medjuvremenu budu ostale bez hleba, a novih radnih mesta nigde, sta onda?
Nema nista dok politicari nebudu garantovali svojom imovinom.

Zoranam

pre 9 godina

Nisam procitala zakon ali jesam neke analize. Da bi se zakon razumeo, pored nekoliko citanja, potrebno je i razumevanje odnosno da je covek pravnik. Garantujem da niko ili barem oghromna vecina komentatora nije niti procitala, niti je pravnik. I o cemu onda pricamo?

libero

pre 9 godina

svaka liberalizacija i otvaranje tržišta doprinosi boljoj i jačoj konkurenciji. Isto je i na tržištu rada. Očigledno je da su najglasniji protiv novog zakona oni iz javnog sektora..a šta se za to vreme dešava sa radnicima u privatnom sektoru?

sofija 05

pre 9 godina

To je potpuno jasno!!!Navikli da ne rade a dobro im i sada se uplašili da će morati raditi!!E pa dosta je bilo da neradnici žive najbolje,vreme je da se pokaže ko koliko vredi i zna!!!

Kenan

pre 9 godina

Samo neradnike, brine novi zakon o radu,jer svaki poslodavac,rado ce da nagradi i unapredi dobrog radnika.Dosadasnja praksa nam je pokazala,da sunajbolje ,prolazili neradnici,koji su se krili iza raznih stranaka,sindikata i td,pa su za nerad,dobijali istu platu,kao oni ,koji su vredno radili.Ta uravnilovka,nam je dosla glave,nasoj drzavi.Zato ,u zapadnim privatnim firmama,razlika u zaradi ,za isto radno mesto,moze da se razlikuje,2-3 puta,u zavisnosti od ucinka.

blek stena

pre 9 godina

Stari zakon o radu nije valjao, to se godinama zna i sad kad je donet novi pojedinci sve cine kako bi sprecili njegovu primenu, a naravno u celoj prici su najglasnije demokrate i sindikalne vodje, bas cudno da najvise njima smeta.

ABCD

pre 9 godina

Evo bas sam jutros pažljivo pročitala sve komentare i šta reći. Shvatim da mi nikako ne želimo ni jednu promenu u našem društvu, lepo nam da gluvarimo i lupetamo, kukamo i pljujemo po svemu novom što bi trebalo da se desi. Alo ljudi moji moramo ići u korak sa ostalim svetom njima bre cvetaju ruže a mi na dnu dna. Promeniti to što držimo u našim tvrdoglavim srpskim glavama, zarad naše dece ako ne nas.

Milica

pre 9 godina

Najgori su mi ovi botovi iz DSa, koji pisu ovde protiv zakona, a nemaju pojma da je ovo prvi reformski zakon, sa kojim imamo izgleda za bolje sutra. Nikad vise za DS, jer iznova pokazuju da im je stalo samo do stranackih intersa i dnevno politickih poena.

Helen

pre 9 godina

U pravu je ministarka Mihajlovic ako si vredan nemas zbog cega da se plasis novog zakona o radu. Samo oni koji su navikli na nerad boje se ovog zakona i ukidanja povlastica.

bobilicenko

pre 9 godina

Bas tako,moramo poceti da radimo jos vise jos bolje,da ima sto manje mesta za te neradnike a vise za one ljude koji stvarno zele da rade i zarade koji dinar.

Bojan

pre 9 godina

Svi što se ovde toliko nerviraju nisu pravi iskreni radnici. Samo čekaju da im država sve da umesto da se sami malo potrude. Nov zakon o radu je i dalje dosta mekši nego u nemačkoj, švajcarskoj ili austriji. Ako hoćete da živimo sličnije njima onda i mi mora da se prilagodimo. Sada će firma koje ima mnogo posla bez problema zaposliti više radnika a kad joj nestane posao prosto nekoliko radnika opet opustiti. Zvuči strašno ali i to je dosta bolje nego da uopšte ne zapošljava nove ljude!

neradnik

pre 9 godina

Protekle godine ustalile su nemanje posla kao normalnu stvar, tako da jedan deo ljudi upućenih os nacionalne službe za zapošljavanje samo dođe do poslodavca da bi dobili potpis da su bili tu i zadržali postojeća prava! Promena zakona neće dati rezultate ako se paralelno ne bude menjala i svest i odgovornost prema poslu i društvu uopšte, kako poslodavaca, tako i radnika.

vvghnn

pre 9 godina

ova žena je rekla da kad dodje na vlast da će struja da pojeftini i da će i preko dana biti jeftina tarifa....a struja ide gore 30%...da ne pričamo o tv pretplati.. mislim da je dalja priča suvišna

Obranovic

pre 9 godina

Treba podrzati nove zakone,sigurna sam da su uradjeni u najboljem interesu gradjana.Videli sto coveka sinoc na TV-u koliko iskreno zeli bolje sutra za sve nas.

Djordje

pre 9 godina

Ja uopšte ne podržavam ovu vladu, a još manje Vučića, SNS i Zoranu Mihajlović. Što se tiče zakona o radu, nije savršen, ali je mnogo bolji od predhodnog, i ovo što je ovde izjavila je zaista tačno.

tetreb

pre 9 godina

Ovo je, u jednu ruku, loš zakon! Izuzetno je loš za društvene parazite Srbije a i lako ih identifikuje jer su oni njegovi najglasniji protivnici!

Cigareta

pre 9 godina

Nisam neka njihova pristalica niti bilo koje druge stranke,ali je u pravu za ovo sto je rekla uvek ima posla za onoga ko hoce da radi...nisu uslovi bajni ali opet mozes za osnovno da zaradis.

Mare

pre 9 godina

Vi politicari u Srbiji ste vrsta koja nece da radi, jer da ste hteli da radite ne bi koristili politiku kao precicu. Zakon o radu je sramota i pocetak kraja jedne naduvane popularnosti.

SNS prevaranti

pre 9 godina

Ma da, strašno su marljivi i predani ove neznalice koje ste pozapošljavali u EPS, Telekom...oni ništa ne znaju niti bilo šta rade, pozapošljavali ste ih na izmišljena ,,radna mesta'', da sede i piskarahu hvalospeve o sns po forumima. Pogledajte samo medije, nigde niko ne sme da se pojavi da kritikuje sns prevarante, totalna blokada, cenzura, medijski mrak...Samo, poručio bi ovim poslušnicima sa RTS - sećete li se kako ste prošli 5 oktobra, biće repriza, jer vi to želite, izazivate...oslobodićemo tv bastilju od diktature. U poslednja 3 meseca niko od opozicije nije bio na rts, samo oni koje sns odobri - bando radikalska. RTS nije i neće biti sns televizija-servis za propagandu, niti bilo koje partije, već javni servis svih građana.

Robokapica

pre 9 godina

Sta, svrbi mnoge sto nece moci da piju kafu po ceo dan i da primaju platu... pa toga vise nece biti ili radi ili pusti druge da posteno rade i zaradjuju.

saolinac

pre 9 godina

Zao me samo onih sto su platili radna mesta a nemaju kvalifikacije za njih ko ce posle da im vrati ulozeni novac kad se i vidi da mnogi i neznaju sta treba da rade a tu su dugi niz godina.

sojkatica

pre 9 godina

Ja neznam sta je toliko lose u ovom zakonu? Ako radis imaces posao ako pijes kafu po ceo dan docice drugi koji hoce da radi, pa tako je svuda u svetu.

Marko

pre 9 godina

@fiumen
Bez uvrede, ali uopste ne koristis mozak kad dozvoljavas sebi da budes rob. Ako je istina da prebacis preko 10 tona tereta dnevno (verovatno za sitnis), brzo ces unistiti zdravlje. Sa 20 godina sam i ja radio takve stvari i nisam upoznao coveka koji je radio vise od nekoliko godina, a oni sa 3 godine iskustva su vec bili slomljeni. Umesto da glumis Aliju Sirotanovica dok ovakvi sede u foteljama i zive kao carevi na tvoj racun, malo mucni glavom i nadji nacin da zaradjujes na laksi nacin. Ako upotrebis samo 20% energije na razmisljanje, od ukupne koju potrosis na poslu, veoma brzo ces naci resenje. Sve to sam prosao, u pocetku nije lako, ali treba istrajati, podici se nakon svakog pada i sumnje u uspeh. Sad kad prodjem pored mesta gde sam fizikalisao kao rob pomislim kakva budala sam bio i zasto nisam koristio mozak.

Venčanica

pre 9 godina

Kao neko ko planira proširenje porodice moram da priznam da ovaj zakon mnogo bolje štiti moja buduća prava. Nisam zaposlena za stalno, ali to ne menja moje planove za budućnost, jer koliko sam čitala, novi zakon štiti prava SVIH trudnica - zaposlenih na neodređeno, ali i određeno vreme. Sem toga, prava porodilja su proširena i na prava dojilja, što do sada nije bilo.
A što se tiče sindikata, svaki mesec su mi, bez mog odobrenja, uzimali sa plate određeni procenat, a ja nisam dobila ni novogodišnji poklon, jer mi je predsednik sindikata rekao da nemam dovoljno staža.

ljutisa

pre 9 godina

Svaki posteni radnik nema razloga da se plasi novog zakona, a ako se samo pije kafa po ceo dan i neradi nista od osim rekla kazala e onda trebaju ti da se zamisle.

dzobanana

pre 9 godina

Konacno jedan dobar zakon koji ce skloniti sve koji su preko veza dosli na radna mesta za koja se trazi mnogo veca skola nego sto polovina vezara ima.

Jovica

pre 9 godina

Zahvaljujuci novom zakonu radnici i njihova prava ce biti zasticeni, samo bahatim i neodgovornim ljudima koji nisu nista radili a primali ogromne plate neodgovara.

Macak

pre 9 godina

Kakva demagogija. Zakon ne smije da razlikuje ljude ni po kom osnovu. Nije posao zakona da prepozna lenjog covjeka. Svaki zakon koji razdvaja ljude po nekom osnovu je diskrimintorski. Gospodja nije mislila na to kad je davala ovu demagosku izjavu.
Usput ta tkzv.fleksibilnost je u redu u zemljama gde je nezaposlenost 5 procenata. Tu se cesto otpusta i ponovo zaposljava. Vec malo veca nezaposlenost cini da poslodavac bez problema otpusta radnike slabijeg zdravlja, zene koje su dobile djecu i ljude starije od 40 godina. U pitanju je raubovanje radne snage. To gospodja naravno nije rekla kad je prodavala ove neo-kon liberalne mantre prepisane sa zapada sa 15 godina zakasnjenja.

Privatni sektor

pre 9 godina

Ukinuli ste otpremnine, minuli rad, 2 plate kod otkaza umesto 3, terate žene da rade do 65-te, upali ste u PIO fond bez ikakve kontrole i očekujete da vam neko aplaudira.

U isto vreme ste povećali kazne od 8-20 hiljada eura za poslodavca za rad na crno i ako nekom ne da platu i sve udarate na privatni sektor.A 800000 parazita koji troše 12 milijardi eura godišnje na svoje plate i troškove su i dalje nedodirljivi.

Idite u realni sektor i zapošljavajte vi po ovom zakonu, ovako sva odgovornost na ionako kilavu privredu i privatnike.Objavite podatak koliko je ljudi mesečno ostajalo bez posla odkad je crveno-crna koalicija na vlasti, a pratiti trend otkaza od 01.08. kad zakon stupi na snagu.

Neka nam je bog u pomoć sa ovim nesposobnjakovićima.

Da li ovaj SNS ima nekog pametnijeg od one Maje i Babića, želudac mi se prevrne kad se ti paćenici oglase

Radnik

pre 9 godina

E stvarno je dosta tih komentara iz Vlade: "Ko neće da radi ovo...", "Ko neće da radi ono...". Kao da su juče izmislili rad i sve ostalo vezano za rad. Pa, valjda je normalno raditi i ne tupiti o tome toliko ili je vlada sastavljena isključivo od pojedinaca koji su navikli na nerad i u svojim, sada već poodmaklim godinama, su nepopravljivi. Ja imam 33 godine, 11 godina staža, 15 godina radnog iskustva, mnogo dobrih i loših iskustava, završen fakultet i još mnogo što-šta, danas bolju platu nego poslanici u skupštini, a moguće i ministri (makar u odnosu na ono što se prezentuje nama), jedan auto, jednu ženu i jedno dete, podstanarsku kiriju, i strašnu averziju prema svim političarima, koji bez dana radnog staža žive neuporedivo bolje i od mene, što sa njihovim primanjima, radnim navikama i prema vašim rečima smatram velikim apsurdom. Takodje imam jako veliki žal što sam se rodio ovde gde je država meni i mojim najbližima mnogo više uzela nego što je dala i koja mi uporno preko medija pravi lobotomiju i ispira mozak ovakvim i sličnim pričama, političkim starletama, neradnicima, velikim projektima i planovima i ostalim nebitnim i manje bitnim stvarima.
Hvala vam što nas upućujete u to kakva nam je Vlada, i ova i sve prethodne, što nas redovno obaveštavate o vašim planovima, željama i broju neradnika u državnim organima, ali ono jedno dete, koje sam spomenuo u sred komentara sigurno neće biti ovde kada poraste da sluša ovakve i slične priče, jer ja ih slušam već više od 20 godina. Prazne priče nikako nisu dela, praznih priča je bilo i previše od kada ja postojim, a dela kontraproduktivna. Hvala vam na svemu i vašem uzaludnom trudu, ali pustite nas da živimo, trulo, kako smo već navikli i ne uplićite nas više u vaše truleži, jer ste vi odavno na sve nas zaboravili.
Hvala.

Sid

pre 9 godina

Skandal bez presedana a svakom danom lezilebovici iz iste partije prete kako ce sta vec stajati stvari kada zakon bude donet.

Meni su vec pretili inspekcijom kako tip rece SA ZADOVOLJSTVOM!

Milan

pre 9 godina

Vi ste gospodjo, kao stranka, stalno u nekoj borbi sa zamisljenim neprijateljem, tj. stalno izvodite katu. Sada simulirate borbu protiv neleradnika. Klasican primer autoprojekcije.

dosta demagogije

pre 9 godina

Trenutno u Obrenovcu nije popravljena ni jedna jedina podstanica za grejanje. Danas je sredina jula a do prvog oktobra ima još dva i po meseca - nema šanse da se sistem grejanja dovede u red do tada a većina stanova čak nema ni odžak pa me baš zanima da li će vredna i prepametna ministarka podneti ostavku 2 oktobra kad oni koji joj veruju shvate da će zimu morati da izguraju na grejalice po 30% skupljoj struji. Čisto da se odmah razumemo, da ne bude prvog oktobra da je to sve maslo žutih.

alobre

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem da ovo neko moze da napise, gde ti je logika bre? Za ministarku odavno znam...

"Konačno je došlo vreme da se ceni i nagrađuje rad, a kažnjava nerad. Normalno da se javlja strah kod onih koji ništa do sada nisu radili jer su posao dobili po partijskoj pripadnosti, ili nisu stručni za posao koji obavljaju ili jednostavno nemaju radnu naviku"

Shvaba

pre 9 godina

kako je nije sramota da tako nešto izjavi? pa svi vi Političari ste ušli u politiku zato što se plašite posla. svi ste vi obični paraziti i pijavice. niko od vas u životu nije ništa stvorio sa svoje dve ruke nego isključivo sa jezikom. Sad jedina je razlika u tome ko je koju varijantu koristio. Neko lajanjem a neko lizanjem. Ustvari pogrešio sam malo. Ima i onih koji su koristili ruke. To jest laktove, nebi li brže stigli do gu.... u koju bi se uvukli.

Dimitrijana

pre 9 godina

@"Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude, morali smo nešto da promenimo", kazala je ona i dodala da je to prvi zakon nakon "puno, puno godina", kojim država zajedno sa zakonom o PIO, stečaju, planiranju izgradnje hoće da zaštiti interese poslodavaca i radnika koji žele da rade."
____

Stavljam naglasak na 'nove ljude' e u tome i lezi cinjenica da ce stari radnici koji su radili kod privatnika dobiti brzopotezne otakze da bi se zaposlili 'novi' kako kaze 'marljivi' ljudi a to su svi njihovi partijski poslusnici koji ce se zaposliti na mesta otpustenih 'starih' mislim prethodnih radnika koji nisu clanovi, ulizice i poltroni sns.
Nista nije slucajno pripremili ste vi teren da kada vas mmf pritisne da dajete otkaze onima na drzavnim jaslama gde da ih ponovo udomite i to sada na ustrb starih radnika kod privatnika.
Neka vam je Bog u pomoci sta ste uradili jer je moja kcerka vec danas dobila otkaz i jos njih nekolicina radnika koji nisu neradnici vec radnici bez partijskih knjizica da bi se zaposlili vasi 'novi ljudi'. O cemu ti zeno pricas. Nema tu zastite moja kcerka je sa dvoje male dece ostala bez posla a ti otkaze tumacis da dobijaju neradnici, a ona je kod privatnika radila punih 11 godina i zelela je da i dalje radi, ali dolaskom vase vlastoljubivosti dobila je otkaz verovatno da ce poslodavac biti u boljem polozaju kada sa vama naprednjacima sklopi neke posebne dilove.

Rodja

pre 9 godina

Radim 5ipo meseci za platu od 15000 gde je prvi mesec bio neplaceni probni rad. Moje ostale kolege imaju prosecno 30000-35000din a isti posao odradjujemo. Kome ja da placem za vise?

serbia dying

pre 9 godina

Ima li kraja ovim glupostima?!
Kako možete da pričate tolike gluposti bez i jednog argumenta?!
Sve sami stručnjaci iz oblasti rada i zapošljavanja, počevši od Vulina pa preko Zorane KancelarijaZaBrzeOdgovore Mihajlović, sve do Vujevića.
Koje su to odredbe u korist radnika? Da može posle mesec dana, ako ikada nađe posao, da ide na godišnji! Može, ali u Diznilendu.
Najvećem broju zaposlenih plata će u startu biti manja jer minuli rad kod bivših poslodavaca više ne postoji. Računajte 0,4% puta godine, pa vidite gde će te taj iznos da uštedite.
Radnik nema pravo na novčanu naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor! Još jedna odredba u korist zaposlenih. I, tako dalje...
Suština je da su interesi zaposlenih i poslodavaca suprotstavljeni i da ne mogu svi biti srećni, ali me užasno nervira demagogija vladajuće garniture koja predstavlja promene zakona kao nešto dobro za zaposlene. Nekome od nas glava služi i za razmišljanje tako da nema potrebe da nam govorite šta da mislimo.

Joja Puškomitrljezac

pre 9 godina

Sve vas, zajedno sa Vučićem i Tomom Diplomom,kada bi izašli na "tržište" da pokažete šta znati i umete, dakle, kada bi vas, nekom pravdom, ostavili da se sami snalazite,u najboljem slučaju, završili bi na buvljaku ili kvantašu. Dosta pro.....nja gospođo, pametnije ti je da ćutiš...

pc

pre 9 godina

Jel!? Najlakse je tako, one koje otpustite proglasite neradnicima, one koji su nezaposleni proglasite neradnicima, a jedino ste vi vredni, radni i sposobni!?
Zasto ne kazete koji su to vasi poslovni rezultati?
Zasto diplomirani ekonomisti, pravnici, inzenjeri itd. rade kao konobari, fizicki radnici, ili sede na birou bez posla? Zasto ljudi koji ne znaju padeze vode firme i primaju plate od nekoliko hiljada evra? Zasto je na razgovoru za posao potrebno odgovarati na pitanja o politickom angazmanu?
Zasto je partijska knjizica vrednija od diplome?
Ko je kriv za smanjivanje plata i penzija, ko je kriv za inflaciju, ko je kriv za unistenu privredu?
Oni koji "nece da rade", ili mozda oni koji 25 godina "rade"!?Zasto ne otvarate nova radna mesta, nego menjate stare radnike novima, koji ne da nisu bolji, nego su gori od njih?
Zasto gradjani Srbije imaju duplo manju platu od onih u Crnoj Gori npr? 2006 su nam plate bile iste!
Zasto imamo 3 puta manju platu od Hrvata?
Gde su radne inspekcije? Gde su slobodni dani? Gde je godisnji odmor? Gde su prava radnika?
Ko ste vi da odlucujete ko nece, a ko hoce da radi?

Milos

pre 9 godina

Ne dotice me ovaj zakon uopste. Radim kao frelens programer i ovoj drzavi ne placam ni dinara niti nesto ocekujem od nje niti planiram da se ikada vratim u nase firme (prosao sam 2 i ne svidja mi se odnos nasih poslodavaca prema nasim radnicima). Ali voleo bi da vidim kako ce ovaj zakon da detektuje ko je vredan a ko ne. Da li je ministarka svesna da ako smo mi napisali takav zakon da smo na pragu da izvrsimo revoluciju na svetskom nivou po pitanju radnog prava? Da li nasi doktori sa Megatrenda ipak nisu plagirali svoje doktorate pa su u stanju da napisu takav jedan zakon? Svaka cast.

jahora

pre 9 godina

Bilo bi itekako drago da bude tako kao sto je ministarka izjavila,da nece biti bitno ko koliko ima godina,jer ja evo vec 4 godine sam bez posla a imam 48 godina zivota..

Valter brani narod

pre 9 godina

Vidi se da ministarka ne zna sta prica, ni jedan privatnik nije valjda lud da drzi i placa neradnika. Ti neradnici postoje samo u javnim preduzecima, agencijama i vasoj administraciji, i svi vi koji ste na budjetu. Vi ste nemocni da se sa tim izborite, pa donosite Zakon o radu koji nista nece promeniti kao i gomila drugih donetih Zakona sto nikakvu promenu nije donela.

Niksa Milovic

pre 9 godina

Smatram, da ce makar ove recenice koje su u tekstu podebljane uci u istoriju mudrih misli. Zato cu ja kao prilog dodati jos jednu misao velikog Brane Crncevica verovatno izgovorenu nekim slicnim povodom a ona glasi "Mrav radi,tegli i od njega nije postalo nista,a majmun se zezao po drvecu i od njega je postao covek." Ja dodajem, i to kakav covek: sve zna u sve se razume, svemu nas poducava, mudro nas vodi, samo niko ne zna gde ce nas dovesti.Blago njoj ona ima diplomu fakulteta i iskustvo savetnika Labusa.

Silvester

pre 9 godina

U svakoj normalnoj i uspešnoj državi u javnom sektoru rade kvalitetni kadrovi sa školom, i dobro su plaćeni. U našoj zemlji će ovaj zakon, na žalost, u rukama korumpiranih partijskih komesara dovesti do otpuštanja svih kvalitetnih kadrova iz javnog sektora, a ostaće upravo neradnici i poslušnici. Nije bilo potrebe za novim zakonom da se želeo kvalitet, dovoljno je bilo sprovesti kontrolu i posmenjivati rukovodeći kadar, jasno bi se došlo da informacije ko radi bolje a ko lošije, i izvršiti reorganizaciju. Ova žena nema pojma šta priča - naš javni sektor može biti vrlo efikasan, ali partija to ne želi. U zdravstvu je bio donet zakon o plaćanju po učinku, plata je mogla da varira od 70-130%, ali to nije zaživelo. Lako je motivisati dobrog radnika, i dovesti lošeg radnika u nepovoljan položaj, naterati ga da prione na posao. Ali politička vlast u ovoj zemlji sve čini da održi stanje negativne selekcije, da bude što gore. Ovoliko malicioznosti i destruktivnosti koje srpski političari sprovode decenijama ne mogu se objasniti samo sebičnim interesima. Ovde je neko dao nalog da se ova zemlja i narod sistematski i temeljno uništava. Kao da nas je neka satanistička sekta uzela pod svoje i vodi ravno u pakao. Šta smo mi ovoliko Bogu zgrešili, nije mi jasno. Znam da smo svakakvi i nikakvi, ali baš ovo nismo zaslužili....

banat uber alles

pre 9 godina

"Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude, morali smo nešto da promenimo"

pa, kako ste pozapošljavali napredne kadrove? ovi će nas vratiti na plemenski nivo...bež'te deco odavde...

Milos

pre 9 godina

Svaki zakon će ići na štetu radnika, a u korist poslodavca. Tako je zadnjih 50 god. Pa ko se buni? Ne bune se radnici, uvek se bune poslodavci, dok svi ne postanemo robovii ili gazde. Perspektiva je da neće biti sredine.

GRAĐANIN 2

pre 9 godina

Sramotna izjava prepotetne ministarke ona ne živi u Srbiji, treba da upozna privatni sektor , radno vreme , uslove rada, ponašanje " vlasnika", priča samo da bi bila bliža Premijeru, koliko je sposobna pokazalo se u EPS - protiv osobe nisam protivan ali bahata i nekorekrekta sa izjavama ,nesme više da spominje Bajatovića sada ide na radnike koji primaju 20000- tak i radno vreme ? koliko je ministar Vulin radio u privredi,SRAMOTA,MOLIM UREDNIKA DA OBJAVI OVAJ KOMENTAR,MOJ SIN VEĆ PETU GODINU NE RADI, NEKA GA PITA MINISTARKA KOLIKO JE MOLBA POSLAO U SUBOTICI IMA SVE POSLATE MOLBE NA UVID, VELIKA HVALA :

Penzioner

pre 9 godina

Koliko plaćaju ovih 80(+-5) botova? Hoću i ja da im se pridružim.
Pogledajte sajt"021". tamo sns puca po svim šavovima-milina gledati.
Mislim da će neko u Novome Sadu da nahebe zbog toga.

lud sto posto

pre 9 godina

Najvise volim ove pametne,pogotovu doticnu osobu koja prica o radu u privatnom sektoru,a ceo svoj zivot je na drzavnim jaslama.Takve bih voleo da vidim malo kod privatnika,pa da ih onda pitam da li je dobar zakon.Veliki je "Ovaj" gore,sve vidi,nego nazalost ne stigne kazna uvek one koji je zasluze,nego ispasta neko 3-4 koleno kasnije.Samo me zanima dokle je ovaj narod jos spreman da trpi...Iskreno se nadam da ne jos dugo...

albert

pre 9 godina

"Objavite podatak koliko je ljudi mesečno ostajalo bez posla odkad je crveno-crna koalicija na vlasti, a pratiti trend otkaza od 01.08. kad zakon stupi na snagu.

(Privatni sektor, 15. jul 2014 21:39)"

Danas sam saznao, meni se smeši, i to baš od 01.08. Ja i par starijih.

Reč je o uspešnoj srednjoj privatnoj firmi.

Ne zameram im, oni samo postupaju po Zakonu, jer im je sad u mnogome olakšao to.

pribil

pre 9 godina

Kod nas je doslo vreme da je umetnost naci bilo kakav posao, plate su dovoljne za prezivljavanje. Sva mudrost doticne ministarke je smesna. Zalosno je da je najveca zelja mladih pobeci iz ovog haosa!

Zole

pre 9 godina

Zole, nisu Nemci bogati sto vise rade od nas, vec je to tamo sve super uredjeno, zakoni se postuju i sprovode, posao je odlicno organizovan, radi se normalno, plate su solidne. Tamo izabrana vlast brine o svom narodu, a ovde vlast brine samo o svojoj gu*ici.
(Rade Kosic, 15. jul 2014 23:45)

Nije rad samo kopanje fizicki rad. Rad je i organizacija drzave, rad je i sprovodjenje zakona. Kad se ulozi mnogo rada u organizaciju drzave i u sprovodjenje zakona dobije se uredjena drzava. Nemci žive u jednom sistemu vec dva veka. Za ta dva veka izgradili su sistem koji im odgovara i koji je konkurentan u svetu. Mi smo počeli da gradimo nas novi sistem pre 25 godina u potpunom haosu. Raspad drzave, ratovi promena drzavnog sistema. U nemackoj je parlamentarna demokratija više od sto godina i Nemci tačno znaju koga ce da izaberu. Kod njih ne prolaze laži u predizbornoj kampanji. Političari znaju ako ne naprave ono sto su obecali i sto se od njih ocekuje brzo završiti svoju karijeru političara.

netko

pre 9 godina

bar da se tako gleda...

pa vi politicari bi svi dobijali srcku zbog ovog zakona jer vam je produkrivnost i rad jedna velika nula!!!
ne bi dobijali mesto cuvara nacrtane ovce a ne da nam zemlju vodite..

amarko

pre 9 godina

Gledao sam danas skupstinu ,stekao sam utisak da bi bilo ko bolje od sns poslanika odbranio zakon.Zakon je los po radnike, dolazi u paketu sa jos losijim zakonima,kako bi u paketu sve bilo na strani novim investitorima,posledni trzaj za punjenje budzeta.Sluze se manipulacijama tipa evropski zakon,najjbolji zakon,najdrzavnik u univerzumu

google

pre 9 godina

Znaci po novom zakonu svi Vi koji ste u Vladi,a i oni koji su bili od 90'-te,trebali bi dobiti otkaz?!Jer po meni niste vredni,samo obecavate a nista niste ispunili...A mi,narod vas birao na izborima,nama ste odgovorni,nama ste obecavali...Znaci otkaz svima!

p

pre 9 godina

ma, lol. politicare, od kojih 99% nema ni jedan jedini dan radnog staza van politike, ovaj zakon nece potresti? posto, sudeci po rezultatima deluje kao da apsolutno nista ne rade, osim sto obecavaju zs kraj godine (setimo se ppva, do kraja ove, pa do kraja sledece, pa do kraja prethodne godine, sve ce da nas krene, milijarde i milioni i trilioni ruskih rubalja, americkih dolara i nemackih evra ce da se slije u nasu domovinu)

milesssa

pre 9 godina

Ja bih vrlo rado da radim, a da ne budem član SNS, ili neke druge partije, pošto sam medcinska sestra, volela bih da mi i noćni rad bude uredno plaćen kao i u EU, mislim da bi se samnom složili svi zdravstveni radnici, i još nešto, da imam i uslove za rad, kao i jedna sestra u smeni na sedam pacijenata kako je propisano Svetskom zdravstvenom organizacijom......

Onako samo usput

pre 9 godina

Poslodavac može da te otpusti bez ikakvog razloga da ti objašnjava zašto te je otpustio. I pri tom nije važno što si ti sposoban, marljiv, vredan i sl. Jednostavno, nisi član njegove stranke i to je to. Ili ima da zaposli nekog iz svoje stranke, a to što ti nisi član nijedne stranke, ili si došao do posla čisto bez ikakve veze, to nije bitno....Govorim o poslu u školi. Dakle, privatizacija državnih škola. I to je na redu, pošto smo sve ostalo prodali.

iskustvo uci

pre 9 godina

Hocete reforme? Pa evo, placanje prekovremenog rada, placanje rada vikendom, placanje nocnog rada, bez kasnjenja isplate, prijava na penziono i zdravstveno, povecanje minimalnog dohotka.... Ko ovo ne ispuni nek zatvori radnju, jer nije sposoban da nadje posao i nek ide da radi, a ne da glumi velikog gazdu.

Trovach

pre 9 godina

Evo ja se ne bojim posla. Posto je ministarka zaduzena za saobracaj, ja bih dao sve od sebe da se usklade zeleni talasi, zakrpe rupe na putevima i uspostavi tesnja saradnja ministarstva sa saobracajnom (gle logike) policijom. To za pocetak, a posle bih kao "pas tragac" trazio i druge izazove za resavanje. Da li me moj entuzijazam dovoljno kvalifikuje?

Telusić

pre 9 godina

Radnik koji 30 godina radi. OD tih 30 godina, najmanje 10 godina dolazi na posao i posle 2 sata ode kući i prima 100 % ličnog dohotka. Da li će to privatnik i stranac da plaćaju više? Naravno da neće.

Pata Negra

pre 9 godina

Gruba razmena 'nežnosti' izmedju Demagogove Drugarice i njihove biračke tako brojne Baze -ovom prilikom ozbiljno uzrujane..Oni su im u kampanji otpevali maestralne uspavanke i tako ispunili njihove praznoglave želje. Masa 'pola-od-pola' im je za mrvice prodala i rado predala budućnost. Ali, sad valja istu masu privesti činjenicama života,npr da ne može više postojati socijalistički vrtić i da neko mora platiti ceh. Zato se sada Masa rogata. Srećom, ne zavisim životno ni od jednih pa mogu da ovo posmatram sa bezbedne i ugodne distance. To je sve jedno-isto društvo koje se danas primitivno pljuje a već sutra će im biti bačena opet neka koska, pa će opet da se složno sližu..

Perspektiva

pre 9 godina

(Brod bez kormilara, 15. jul 2014 21:12)

Dobar ti nadinak,taman lezi ovoj vladi koja nas vodi. Kazes ovaj zakon je prosao u evropi? Gde u evropi? Hvala na odgovoru.

Goran Markovic

pre 9 godina

(Privatni sektor, 15. jul 2014 21:39)

Spremaju vas : Bićete evropska jeftina radna snaga. Ovi rumuni, slovaci i češi počeli da se bune, traže ve´veće plate i bolje uslove. Evo sada spremaju vas. Tražili ste EU, dolazi vam na velika vrata prijatelju. U EU je to normalno da žene rade do 65.

Alan Ford

pre 9 godina

Dok god plen na izborima bude mogućnost da zapošljavaju svoje iz stranke, nema nama spasa!
Mindset: "Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude", gde god je država glavni poslodavac, fašizam je iza ćoška!!!!

zozrzo

pre 9 godina

Radnici su uvek bili i ostace najveca stoka. Umesto da se udruze i *** *** svakom ko ih maltretira, oni se prodaju i prodavali su se za najvecu sicu. Tako je od pamtiveka. Zato ih i ne zalim i treba im najgori moguci zakon po njih, jer dobar i ne zasluzuju.

Bolesno društvo

pre 9 godina

Molio bih sve one koji su dali negativan komentar za @fiumen (a ima ih podosta) da izgenerišu objašnjenje svog negativnog komentara.
Zeleo bih da saznam koja im je verzija software-a instalirana.

Izdajnik

pre 9 godina

e svaka vam cast! vi ste gospodjo primer za vrednocu, vi i vas gospodar... toliko ste vredni da se rezultati vaseg rada uopste ne vide...
da li te je sramota?
radim kod sadasnjeg poslodavca vec 7 godina, radim na odredjeno , inspekciju ne interesuje kako neko moze da radi toliko dugo na odredjeno na istom radnom mestu bez prekida... primam minimalac , a radim jos jedan posao... znaci ja sam LENJ i NERADNIK jer se plasim novog zakona o radu... pa sta mislite stace tek sad da nam rade poslodavci ,koji vas ocigledno debelo placaju da donesete antiradnicki zakon, kada se jos vise pogorsa status radnika??? vi ste gospodjo SITI , a narod je GLADAN gospodjo... dve godine ste na vlasti ALOOOO... DVE godine i nista niste uradili... jps uvek vam je kriv DS??? dobro je da ne kukate na Kralja Petra prvog... Sram te bilo...!

ljubitelj burleski

pre 9 godina

samo se u našoj zemlji menjaju resori koji veze jedni s drugima nemaju,i to po političkoj a ne stručnoj spremnosti i obrazovanju , to je za sns ,,misaona imenica, jer su svi,,odabrani,, na mesta postavljeni a ne izabrani konkursom ,pa je ciljanje na,,one koji neće da rade ,, uz njihove novopostavljene već prekobrojne statiste u adminisraciji još jedan neuspeli epp.ako je,,agresivno zapošljavanje,, ono što su uradili za dveipogodine , a ne 100 dana kako se reklamiraju,jer se,,tim , vlade nije promenio,nego su pioni razmešteni a vođa igra na,,meko srce,, pitanje je ko se od njih tek juče našao na najvišim nedodirljivim mestima i ko ih je zamenio,po tom principu,,nema više rada na istom mestu,,. kojom su nas ,,srećom to,,usrećili ,, da sebe izuzmu od tog,,novog pravila,,ili gde se to u ustavu nalazi da se ovakav zakon donosu bez parlamentarne rasprave i to unapred,,izjavom ,,baš jednog čoveka ,, ja od toga neodustajem ni za jotu, ma ko rekao i ma šta spremao da kaže,,. donet je zakon vidi se iz aviona već odavno u najužem sastavu sns ,ovo je samo pozorište sa mnooogo skupim ulaznicama, za,,gledaoce i slušaoce, a izuzimaju se,,tekstopisci,, zakona, unapred, posebno ako su,,dokazani pregaoci,,poput maje, vulina, miroviča ,babića, rističevića,,,dr, kneževića ,palme i svih sps ,,večitih,, od 87 do danas, pa se namerno,,zaborave,, izvođači radova, u patrijotskim pljačkama, a imena i firme su na svim portalima i u eu,,naprednost,, je očita.koliko treba još,,ponuditi,, strancima!?

Slavisa

pre 9 godina

"Plaše se oni koji neće da rade"

Nije tacno. Plase se oni koje niste vi zaposlili da po ceo dan pisu komentare koji vama idu u prilog i lupaju +/-. Kod mene firma puna takvih "marljivaca", a kad sef, takodje vas kadar, ode na sluzbeni put, pola njih ne dodje na posao ili ode s posla u toku dana. Ostanemo samo mi "neradnici", jer mi smo ti ciji rad ce da se stavlja na vagu, a ne oni, oni su bezbedni.

Brod bez kormilara

pre 9 godina

Smesno mi je malo sto je zakon prosao evropsku komisiju ali se sa njime ne miri najevropskija DS. Sve je isto samo Tadica i Djilasa nema.

banana republic

pre 9 godina

Aha,znaci oni koji su marljivi,ostaju?A jel to vazi i za osobe koje rade dve-tri posla istovremeno?Posto pouzdano znam da brdo zaposlenih ljudi u poslednjih godinu i vise dana u JKP u Novom Sadu npr ne dolaze na posao a za to primaju platu,pa ja samo pretpostavljam da su marljive bubice pa ne stignu na jedan od vise poslova koje rade?!?!?!?!!

Baki

pre 9 godina

U pravu je žena. Treba uporediti njene izjave, a izjave su priča, rad ustima i zatim njena dela, efekte i sve drugo što nije rad ustima i znaćemo na primeru ove ministarke da li da se plašimo ili ne. Ja se i pored svih napora sećam samo njene priče.

banana republic

pre 9 godina

Aha,znaci oni koji su marljivi,ostaju?A jel to vazi i za osobe koje rade dve-tri posla istovremeno?Posto pouzdano znam da brdo zaposlenih ljudi u poslednjih godinu i vise dana u JKP u Novom Sadu npr ne dolaze na posao a za to primaju platu,pa ja samo pretpostavljam da su marljive bubice pa ne stignu na jedan od vise poslova koje rade?!?!?!?!!

sacuvajmoum

pre 9 godina

Evo danas zaposlili momka,bez radnog iskustva,nikad u struci nije radio,a zavrsio skolu zadnju pre osam godina. A veca plata,tj.ugovor, nego mi sto crncimo i imamo po 20-30 godina staza. Toliko. I sad ti obucavaj nekog, a imas 1/4 manje od takvog. A jos kad nam ukinu nimuli rad i 10% plate,momak stranke imace od nas platu 30%-40% minimum vecu. Dobrodosli u svet postenja Ministarko.

Нераднички поздрав из далека

pre 9 godina

Моја сестра се толико уплашила што ће тек сада морати да ради да је нашла посао у САД где ће моћи да забушава. А сада и родитељи гледају како да преживе пензионерске дане међу тако плашљивим нерадницима да ћу им урадити зелене карте да не сметају ту. И онда коначно нико у мојој породици нема потребе да за Божић путује кући или дотура новце за преживљавање.

Lenčuga

pre 9 godina

Auuuu, koliko vas je dobrih radnika na jednom mestu. Sve proleter do proletera.
Ajde samo mo objasnite vi vrednice sledeće...ako sam ja neradnik i za 8 sati zaradim 800-900 dinara, a toliko koštaju 3 obroka na dan, koliko se to po vama isplati? Pa da svih 8 sati neradim nego da spavam, neisplati se (a naravno nespavam. A bonus ti privatnik neće dati nikad. Bonuse opet mogu da dobiju neradnici iz državnih firmi.Isti vi što ovde pametujete kako ste vredni.

мишко

pre 9 godina

Сестро, довољно добро је вођено министарство енергетике ( несећам се ко беше министар), ево сада и министарство саобраћаја, безецуј ти благо мени још неко министарство, ко зна како ће се све ово завршити,НИШТА ОД НАС БИТИ НЕЋЕ НЕМА ТУ СРЕЋЕ!

lla

pre 9 godina

U pravu je ministarka Mihajlovic ako si vredan nemas zbog cega da se plasis novog zakona o radu. Samo oni koji su navikli na nerad boje se ovog zakona i ukidanja povlastica. (Helen, 16. jul 2014 00:26)
A ministarka se javlja samo kad treba reci neku glupost,da se vudi reakcija naroda, 600 direktora u EPS u ,nema cega da se boji ,to su sve vredni ljudi.

остоја симетић

pre 9 godina

Само пуштајте да вас Вучко свађа са запосленима у ЈП, са синдикатима, с онима који примају плату итд. и не мислите о томе да вас газда плаћа 250 евра сваки други месец, а вози џип и летује три пута годишње. Живео прековремени бесплатам рад.

hmmmm

pre 9 godina

Vi to hocete da me ubedite ,da je za mene i moju porodicu dobro ako mi poslodavac smasnji platu i ima jos veca prava da me za tu smanjenu platu jos vise maltretira, a vi da mi rebnete vece komunalije da placam od smanjene plate i to na vreme da me ne tuze i ne iskljuce,,,,Mozda ja ne shvatam ,mortam opet da promislim...

Citizen Kane

pre 9 godina

Pa ovo ne valja mnogima , onima koji su navikli da na posao samo treba ali ne mora se otici , a raditi tamo jos manje.
Sad barem onaj koji radi moze mirnije da radi dok drzavni lezilebovici morati da rade.A da i bice lakse se resiti tih koji su u navodnom stecaju ili drugim interesantnim trenucima , i primaju plate da ne rade nista.Nadam se da ze drzavna aparatura biti manja za 500 hiljada radnika .Pa ako ne rade nek i ne dobiju nista.

zoran

pre 9 godina

Vidim da je glavni Komesar, Velikog Vodje, poslao botove da od ranog jutra pritiskaju dugmice na kompjuteru...eee..oni bar imaju posao...lupetachi minusa i pluseva u zavisnosti od toga kakvu instrukciju je zadao komesar...

Che

pre 9 godina

Plase se oni koji nece da rade za crkavicu! Sa evropskim standardima idu i Evropske plate, a ne najeftinija radna snaga u Evropi! Radi ti za 15.000 dinara!

Labud

pre 9 godina

Ja necu da radim niti se plasim. Ako treba opet cu emigrirati, pa cu se opet vratiti.

Nego bilo bi sjajno da vi imate pojma sta radite. Ovakav zakon bi srocio i mali Perica. Ostacete upamceni kao onaj drugar sto je non stop pricao o ribama, a na kraju jedini ostao nezenja kod mame na gajbi. Ziveli!

slobodan blok70

pre 9 godina

obozavam kada o radu govore oni koji nisu ekser u zivotu ukucali, pa makar i ukrivo. sa maminog dzeparca je uskocio na partijski dzeparac, pa skupstinska platica ...jos malo pa pemzija samo da overi neka poglavlja u sledecih 15 godina

Helga

pre 9 godina

Majstori obezbedite ljudima da nešto rade a ne samo da im ispirate mozak svaljiujuci krivicu na DS i male zelene.Ti koji su vas na casovima za pacice male ucili ovim pesmicama dobro su odradili svoj posao,ali znanje teško mogu da vam daju i oni i ovi vasi livadski univerziteti.Zakon o radu će vam samo omoguciti da zavalite svoje "vredno članstvo" na mesto onih koji ne budu imali vezu ili karticu.

Montreal

pre 9 godina

Ljudi bezite iz te proklete zemlje. Ja sam otisao 99.- te i danas zivim kao covek. Bilo je frke u pocetku ali se sve pregura. Pozdrav i samo hrabro, ovo su potpuno nepismeni populisti.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

na stranu botovi, na koje neću trošiti ni sekund (više) u svom komentaru ... želim da zapazim jednu pozitivnu stvar u svemu ovome što je zadesilo Srbiju.
Iako je ovo što SNS radi po Srbiji aspolutna katastrofa, komentari koje ovde čitam su, po mom mišljenju indikacija da je početak njihobog kraja zapravo već počeo.
Na ovu konkretnu, ali i na mnoge druge vesti sve je više odličnih, elokventnih a nadasve krajnje realnih komentrar koji najbolje oslikavaju providnost i uzaludnost populističko/demagoške politike koju vladajuća "garnitura" propoveda.
Hvala svima vama koji trošite svoje dragoceno vreme u sistematskom i činjeničnom raskrinkavaju ove demagogije koja je zahvatila Srbiju kao kuga.
Vi ste za mene "inteligencija" Srbije za koju se vredi boriti i koja polako ALI SIGURNO stvara kritičnu masu za neki (ne tako daleki) 6. Oktobar.
HVALA VAM Što postojite i što i dalje odbijate da se pokorite gluposti i primitivizmu!

Vasilije

pre 9 godina

Znaci sve je super, Vlast je uradila sve sto treba, nego smo mi preispoljne lenstine i zabusanti, recidiv samoupravljanja, genetski modifikovani beta-ljudi, i sad' ce robovi MMF-a da nas prevaspitaju? Demokratija ima veeeeliki problem, bar u ovom kraju.

Влада

pre 9 godina

Имам 30 година, завршен државни факултете са просеком 8,53, на евиденцији Националне службе за запошљавање сам већ скоро 4 године и нису му понудили до сада нити један једини посао који има било какаве везе са мојим нивоом образовања! Од октобра 2010. до данас ја вајду од тог фамозног Бироа нисам видео. О тражењу посла преко огласа да не причам, где год је нешто квалитетено траже се барем 3 године искуства "на истом или на сличним пословима." Принуђен сам да радим повгремено свакојаке физичке послове, јер неки нормалан посао не могу да нађем. Све ово је могуће само у Србији и нигде другде у Европи! Нисам члан нити једне странке, ни немам намеру да улазим у ту покварену дружину. Али, имам довољно памети и знања да након причитаног предлога новог Закона о раду, увидим да је у питању законски акт који ће бити сјајан, али само за послодавце. Радници, ма ког да су профила и образовања, биће са још мање права него до сада и ништа, али баш ништа добро неће проистећи из тог законског решења за радни народ Србије. Наравно, мени ће сада омладина запослена у СНС лупати минусе до инемоглости, јер тако морају да раде иако верујем да се добар део њих слаже са мојим мишљењем, а видим да слично размишља ашпсолутна већина оних који су оставили коментаре.

razocarani

pre 9 godina

Imam samo jedno pitanje za ||GOSPODJU MINISTARKU||!!!!!!!Po tom novom zakonu,da li ce poslodavac morati svaki mesec redovno da daje plate ili ce jadan,posto nikad nema para za plate,morati da preskoci koji mesec????

pera detlic

pre 9 godina

Sta se ona mesa u sve i svasta? Jel ona ministarka za rad i socijalnu politiku ili ministarka saobracaja? Narod lenj jede gloginje. Bice da je gabaritna zato sto je vredna.

Aleksandar

pre 9 godina

A kome je do rada za 20 ili 30 hiljada mesecno? Nikome. To je van svakog dostojanstva. Em sto se izrabljuju ljudi za te pare 8 sati dnevno, em sto se izrabljuju i za 12 sati dnevno rada.
Mnogo me nerviraju izjave ovih dzabalebarosa na vlasti, koji samo lupaju gluposti gde god da stignu, aprimaju odlicne plate za to.
Lupetanje gluposti za te pare moze svako.

Sosa

pre 9 godina

Kako zeno mozes tako da govoris kada su vecinom zaposleni vasi partijski rodjaci, kumovi, tazbina, rodbina, kumovska slama, poltroni, poslusnici, e sada lepo ako si vec ustanovila da ima neradnika obrati se vasoj CK sns preCedniku i vodji i ukazi na taj problem. Malo je zeno ljudi koji su se zaposlili preko biroa rada, malo ih je koji nisu clanovi ijedne partije, stranke, pokreta, okreta, ma zeno ne sedaj nam i ti na zulj i ne pritiskaj nam zuc. Ej ti nam pricas o radnicima i neradnicima, ti koja obidjes trasu puta, uslikas se a evo treca godina je kako ste na vlasti a vodja obeca, mani me se vodjinih obecanja, autoput do mora do 2016, godine, eto da te pitam iz tvog resora jel su poceli radovi, pa ti jos ni maketu nisi napravila za taj autoput. Objasni nama ko vam vise dozvoljava da nas pljujete po svetu i u nasoj drzavi da smo neradnici i ko papagaji govorite samo refren vodjine pesme. Sram te bilo tvojih reci, zar ti taj isti narod na koji pljujes nije dokazao u poplavama da je spreman da volontira i da radi.
Sacuvaj nas Boze sta nas jos sve ceka sa ovakvim razmisljanjima naprednjaka koji misle da su i iznad Tebe.
Lepo sada znam zbog cega ova zemlja propada i zbog cega ce dugove placati radnici i penzioneri koji nit' su luk jeli nit' luk solili, a kamoli mirisali, zbog vasih privilegovanih zaposlenih partijasa.

Ladislav

pre 9 godina

Nepromisljena i bezobrazna izjava , sa elementima bahatosti. Ne zna sta znaci raditi kod ili za privatnika. Da ima pribliznu sliku uslova za rad i svakodnevnog prikrivenog mobinga ne bi joj na pamet palo da da ovakvu izjavu !

Libke

pre 9 godina

Kakva bedna laz i uvreda za inteligenciju.
Ali, ti isti neradnici ce se potruditi da ti uskoro ostanes bez posla, pa ce lenjost i na tebe da predje!

Nikola

pre 9 godina

Sad sam glasao za vas i nikad vise. Bando lazljiva... Nista od ovog niste pricali pre izbora. Pricali ste da ce biti reforme ali ne na stetu naroda, tajkuni vam i dalje pljackaju preduzeca i ne placaju poreze i eno ih na slobodi. Niko ih vise ni ne pominje... Sram vas bilo!!

Građanin koji radi

pre 9 godina

Ovo naročito smešno zvuči kada izgovore političari koji nisu stvarno radili ni sat vremena u životu... (99% njih)
ps. Nadam se da neko ne računa u rad sedenje u nekoj kancelariji i uzimanje državnih para, jer si vezara i kević.

darko

pre 9 godina

plavka plavka jedino jos nisi objasnila ko je taj sto ce da proceni da li je neko marljiv ili ne jel to oni isti sefovi sto su na to mesto dosli na osnovu partiskih knjizica

misim realno

pre 9 godina

E pa ovako: Ja radim za 300 evra mesečno, infostan, računi za struju i komunalije su toliko narasli da jedva uspevam da se pokrpim za ceo mesec, hrana je najskuplja u Evropi, sad čujem poskupeće i gorivo! Život je sve teži i sve nesnošljiviji... Ali ovu lepojku izgleda to ne interesuje, oni pričaju o Beogradu na vodi o kulama i gradovima! A mi obični smrtnici živimo sve gore i gore! Ova vlada je nesposobna isto kao i prethodna samo što ima bolji marketing!

z72

pre 9 godina

I dobro, gospoja ministarka, šta ćemo sad sa našom tj. mojom i tvojom generacijom i generacijom tvog šefa? Dok si ti studirala i sticala diplomu i zvanje mene i meni slične su terali da branim državu i to van granica države. Ti i tebi slični ste za to vreme završili studije, stekli tzv. radno iskustvo, ušli u politiku, uvalili guzice u fotelje i sad, normalno, solite pamet. Od naše generacije 90% ljudi ima po 20 i više godina radnog iskustva, a upisanog radnog staža jedva po godinu-dve. I sad mi treba da nekom tamo hohštapleru, bivšem kriminalcu, dokazujemo kako nešto znamo i umemo da radimo i još da ga molimo za posao od kojeg ni sami sebe ne možemo da prehranimo, a kamoli cele porodice samo da bismo ako nas podrži zdravlje stekli nekad u budućnosti pravo na najminimalniju peniju?

Лука Лабан

pre 9 godina

Грци би одавно изашли на улице,штрајковали би и лекари и гсп превозници и адвокати и судије,и дошло би до колапса у држави и нереди у Атини.Јер изгледа,других могућности да дођеш до својих права нема.
Опет поскупљује струја???Кажу најјефтинија струја у Европи.А код нас је у последњих 5.год струја поскупела мин 900%,,евро скочио 25-30 дин,а моја плата остала везана за најсрамнију валуту име динар,и остала 30.000...Овде неће бити боље ни за 100 година,тако да,пријатељи моји,идите што пре из Србије,уколико желите породицу да оснујете и да проживите тај један живот који имате...

winston

pre 9 godina

Kako te nije sramota? Srami se i Boga i naroda FOLIRANTKINJO! (BATO, 15. jul 2014 21:09)
Neki politicari imaju sram, ali ova, i puno iz SNS nemaju. Ona je mozda naj gora, zato sto vec 3 godine nista neradi, nego samo hvali Vucica, kao da je Bog. Izgleda da je to njen posao. I za to prima veliku platu. Ali dobro, ja ga nebi hvalio za milione, nikako. Svi mi imamo moral, i obraz.

DinoNYC

pre 9 godina

Pitam se samo dokle vi svi na Balkanu mozete da trpite da vas je.u u zdrav mozak? Nije to "fenomen" samo Srbije vec kompletne ex-Yu.

Koliko ova zena/ministarka mora da bude arogantna, bezobrazna, neosjecajna, i da je "boli ona stvar" pa da onda da tako idiotsku izjavu?

Ti "lideri" su (uz pomoc mase glupih glasaca) pretvorili Jugoslaviju u kolonije koje se izrabljuju poput Afrike. Dozvolili su "privatizacije" koje su ciste pljacke.

I onda se okupe u Cavtatu kao "lideri regiona" i baljezgaju o stranim investicijama. Pa VI ste KRIVI SVI (ex-yu politicari i tajkuni) sto je sve opustoseno. Dajete izjave u trecem licu kao da niste upravo VI TI koji ste napravili ekonomski i socijalni armagedon u zadnjih 20-30 godina.

NISTA vi dobro necete donjeti - vi ste prazna odjela, ljudi bez duse, nesposobni poltroni koji se kriju iza stranke, nacije ili vjere. Vi ste posast koja je napravila socijalnu hiroshimu u Jugoslaviji.

VI STE KRIVI. Cuj nece ljudi da rade? A vi kao radite oca vi ocinoga a? Sta radite osim sto ispijate kafe, putujete o drzavnom trosku u audijima, i lazete narod? Koga ste vi konkretno nahranili, kad ste konkretno slabije zastitili? KADA?

Kako vas nije stid - nece ljudi da rade- a ljudi rade za mrvice i izrabljuju ih kao bjelo roblje. Al je.e se vama na vlasti svima jer ne patite.

Ajde vi zivite od 200 evra mjesecno, cekajte u red kod doktora, i koristite javni prevoz dok radite 12 sati ili vise dnevno.

Al' sit gladnom ne vjeruje. Bando.

Tarabić

pre 9 godina

Aaaaa pa sa ovima ćemo izgleda imati najbolje zezanje. Pošto je Sloba oteran bagerom, a Boki ignorisanjem, mislio sam da smo ostali bez inspiracije. Posle dosadašnje "vladavine" ovih pacera, doktora i filozofa, nove ideje se rađaju brzinom munje...

radnik

pre 9 godina

Ustajte vi zemaljsko roblje, vi sužnji koje mori glad.
Već grmi razum u svom letu, čas je krajnji došao sad.
Nek sve trulo padne u grob tamni i nek se diže roblje sve,
Svijet nov izgradit ćemo sami, tko bješe ništa bit će sve.
To će biti posljednji i odlučni teški boj,
a Internacionala nek bude ljudski rod!

Četvrtak...vidimo se

Lala Tamiski

pre 9 godina

Sest meseci godisnje ce raditi jedna polovina a drugih sest meseci druga polovina radnika.
Tako ce se zaposljenost povecati za 100%
Nobelova nagrada ovima koji su ovo smislili.
Otimanje hleba iz ruku gladnom, slepcu, invalidu, starom ili bolesnom je odvartni zlocin.

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

...a to ko je marljiv ili nije, odlucice 100000 mega-giga strucnjaka koje ste vi, stroga drugarice, i vasi ugurali u javni sektor prosle jeseni. Jedini logican clan ovog zakona je da poslodavac placa otpremninu samo za vreme koje je radnik proveo kod njega i taj clan stiti poslodavca,( inace ovaj clan je bespredmetan kod zaposljavanja mladih ljudi, jer oni imaju premalo ili, najcesce, nimalo minulog staza). Ovo je cisti ultra-neo-liberalni zakon koji ce od radnika da napravi uplasene ROBOVE, i njegovo usvajanje u jednoj Francuskoj ( gde je npr. zeni koja rodi 3 dece dovoljno 10 godina staza za penziju) ne bi ni u snu mogao da prodje.

Gale

pre 9 godina

Pa neće da radi za 100 evra mesečno, sto.. jedna, dok ti ladiš ri.. za 5000 evra mesečno (min) uz sve ostale beneficije koje najčešće idu preko tzv. investicija gde drpate po 50 %, (nije za objavljivanje)...

Makedonec

pre 9 godina

Pisem iz Makedonije, gde se ovaj vas zakon odavno kod nas vek odavno primenjuje, I moram reci da ova Ministarka ****.Zakon je takav da je dobar samo za Firme I Gazde koje vode iste te firme,mi svo vec progutali mamac I kasno je, nemojte I vi jer ke te patiti auvek, bice samo gore!!! Surovi kapitalizam,bice vise razdnih mesta ali radicete za manje plate nego i ove sada i sutnuce vas u dupe kad im se prohte, nemace ko da vas zastite!!! Pamet u glavu , Braco Srbi, ako popustite sad nece vam bidi spasa!!!!

pera

pre 9 godina

A bas sam se uplasio da se najiritantnija osoba na srpskoj politickoj sceni nece oglasiti ovim povodom. Pri cemu je titulu najiritantinije ponela u zestokoj konkurenciji...

novosadjan

pre 9 godina

I? Kakve to veze ima sa saobracajem? Jel' tebe neko nesto pit'o? Jel' te zvao neko? Jesi ti neki privatni PR Ucveljenog? Bolje ti radi SVOJ posao. Na kojem god mestu da si bila, nikad nisi radila svoj posao, vec tu izigravala PR strinu i ti nama meljes o poslu? Kako te bre nije sramota? Voz bre.

sacuvajmoum

pre 9 godina

Evo danas zaposlili momka,bez radnog iskustva,nikad u struci nije radio,a zavrsio skolu zadnju pre osam godina. A veca plata,tj.ugovor, nego mi sto crncimo i imamo po 20-30 godina staza. Toliko. I sad ti obucavaj nekog, a imas 1/4 manje od takvog. A jos kad nam ukinu nimuli rad i 10% plate,momak stranke imace od nas platu 30%-40% minimum vecu. Dobrodosli u svet postenja Ministarko.

javno, a ne tajno

pre 9 godina

Znas sta,kad cujem od politicara takvu izjavu povraca mi se!sram ih bilo...Ovakvu zemlju su doveli na ivicu gladi i propadanja...

JEFTA

pre 9 godina

Srbijo, ovi te baš dokrajčiše. Sve moj do mojega! Sve go lažov i prevarant!
Sve "mozak do mozga"! Sve dokazani stručnjaci bez dana radnog iskustva na ozbiljnom poslu! Kuku nama sa njima, kuku Srbiji crnoj kukavic ko je vodi.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Kako bi se vrednovao tvoj rad u protekle tri godine, mislim da bi bila bruka sumirati ga. Od vas nesposobnih, doktora, uvlakaca, ulizica nam je stanje u drzavi lose. Sve vas treba hiruski odstraniti. Na primer, tvoja tuzlanska diploma je univerzalna, sta trazis ovde, vrati se odakle si dosla da bi ovde nezaposleni imali posao a ne tvoju demogogiju.

Grunf

pre 9 godina

Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade.Ljudi kada se ne udavih od smeha.Umalo mi šoljica za kafu nij eispala.Zakon pravi tu razliku.Doduše svet pravi,Smart TV,Smart mobilne,Smart automobile,Samrt kuće a mi Smart zakone.Vau.Eti i Srbije se uključile u zemlje koje poseduju smart tehnologiju.TAj Smart zakon u kom okruženju će da radi.Da li će recimo imati Android platformu.Da li će imati Aplikaciju Parlament Srbije i on tu razdvoji radne ljude od neradnika i o ne koji ni ne dolaze na zasedanja.To je primer.Pošto je to probna verzija on samo predvidja da neradnici mogu ostati bez posla.Svaki zakon je to predvidjao i vrlo precitno imao definisane kriterijume za otpuštanje radnika.Da li je odgovorno lice to ssprovodilo u delo to je druga stvar.Pre svega Zakon treba kao prvo da omogući da za isti posao svi ne mogu imati istu platu.Da je plata lična stvar koju samo zaposleni može da ima.Dok svi budu tretirani istom nadoknadom na kraju meseca za posao koji obavljaju,ništa od zakona,

Poso

pre 9 godina

"Bez posla, kako je rekla, mogu da ostanu samo oni koji ne žele da rade i koji nisu marljivi".
Da li to važi i za javni-državni sektor i JKP ?

realista

pre 9 godina

Zapravo, ovim zakonom ste zastitili partijski kadar u drzavnim firmama a sve svalili na postene radnike koji crnce kod privatnika i na trudnice. Ima li kraja vasem ludilu.

winston

pre 9 godina

Sasa radulovic je kazao da ovaj zakon nije dosta, da treba vise. Ja njemu verujem, a ne ovoj plavusi sto samo hvali Vucica do bljutave mere.

Ljubivoje I

pre 9 godina

Pa čto sada ne otpustite tih 160.000 vačih stranačkih kolega iz državnih službi.Ako su pametni, školovani i vredni, sada mogu po novom zakonu o radu da dodju do izražaja.Ima jedno pravilo koje važi za sve države sveta, a ne samo za Srbiju. U državnu službu se uglavnom zapošljavaju lenji i manje sposobni. Problem je samo u tome što su u normalnim i uredjenim državama državni službenici manje plaćeni od ljudi koji se bave korisnim poslom.

Alex1

pre 9 godina

@(Seka, 15. jul 2014 22:49) "Slazem se sa ministarkom da ovaj zakon jedino nije dobar neradnicima. Mislim da je ove izmene davno trebalo uvesti pa da se konacno nagrade vredni a ne oni sto uzivaju razne privilegije i primaju visoke plate a pri tom ne daju nikakve rezultate!"

Pretpostavljam da misliš na prenaduvani javni sektor. Ili se varam? :)
Da li si upućen(a) da se čak i u uspešnim državnim firmama zapošljavaju preko veze kadrovi koji veze nemaju sa strukom (književnost i hortikultura u tehničkoj službi, "drugovi iz istog sela" - ovde moram da pomenem da je to bilo i za vreme DS i DSS), itd. Mene to lično ne dotiče, ali ako ne otpustite partijske parazite iz javne uprave i državnih preduzeća, ugasili ste.

Joakim

pre 9 godina

Pa naravno da ljudi nece da ti rade za najmanju platu u Evropi.Tebi taj zakon znaci sluzi da ih na to nateras,tako dakle ,e pa znas sta mozes slobodno da....

andrej

pre 9 godina

Bitno da neradnici po skupstini pricaju kako pola Srbije nece da radi.
Opet ce ista ta bagra u skupstini da zastiti poslodavce a udari po radniku.
Dakle radi za 10k dinara mesecno ko konjina ili jednostavno nemoj i crkni...crknes i ovako i onako.
Ajde neka lepo istaknu listu firmi koje uopste ne placaju i listu firmi koji placaju mizernih 20k dinara za ceo mesec rmbacenja a pri tom koliki su profit ostvarili! Uvek ista prica i uvek se stite poslodavci i tajkuni a narod ko shisha.Al sta cete lako je gospodi za skupstinskom uspavankom sedeti i tupiti nesto kad njima na racun leze po hiljade eura plus nekoliko funkcija....

Ciceroan

pre 9 godina

Predpostavljam da zakon reguliše i pravi razliku između poslodavaca.
Recimo : moj poslodavac egzistira već 10 godina ,a od toga duguje plate za 6 godina.

repus

pre 9 godina

ха ха ха ха баш ми драго што су нови закон о радницима нерадницима писали они који немају школе нити дана рада мада стрепим да ће опет оставити у својој нестручности неки закон који ће штитити раднике нераднике о нама сељацима нико неводи рачуна ннити неким законом да нас заштите од пљачке државе увозника нерадника који нам у градовима све отеше и поједоше џабе ми смо у србији грађани другог реда

Gavril Stefanović Venclović

pre 9 godina

Lepo je rekao Gavril Stefanović Venclović početkom XVIII veka: " Tko te hrani? Ne orač li i kopač? Da ih nije, kako bi ti, gospodičiću, živio? Ko koga hrani ono mu je i gospodar ". Ovde je sve jasno.

deda mraz

pre 9 godina

Da Bog da radila za minimalac do kraja zivota kao sav posten svet..a ovi neradnici iz SNS sto hvale ovaj novi zakon zelim im da prvi popiju otkaz pa da peglaju po njivi za minimalnu nadnicu da vide kako je to malo a ne da uzivaju o drzavnom trosku..amin..

Bravo

pre 9 godina

Drago mi je što vidim da Vučić sprovodi korenite reforme bez odlaganja i oklevanja. Samo napred treba i još jače i žešće! Reforme do poslednjeg Srbina!

Logika

pre 9 godina

Svi su isti i pljackaju gradjane Srbije. Sve partije se medjusobno po medijima pljuju a iza ledja naroda se dogovaraju kako da nas jos vise opljackaju.Pa dokle cemo da cutimo i trpimo?

odliven mozak

pre 9 godina

Plase se oni koji nece da rade I koji nisu marljivi kaze plavusa.to su onda ministri u vladi I poslanici, jer narod radi ako ima posla I narod je vrlo marljiv.dobar je ovaj zakon, otpustice ministre I poslanike I bice nam odmah mnogo bolje!

igor

pre 9 godina

A sta bi sa novim poslovima, zaposljavanjem?! Kako je to tesko nekoga otpustiti iz drzavnog aparata? Cemu onda procene i ocene radne sposobnosti radnika od strane nadredjenih... Zar stvarno mislite da smo tolike ovce ovce i da je ovaj narod dete koje veruje u Deda Mraza?! Mnogo ste sr brzo uzdigli! Ali izgleda nista niste naucili iz istorije... jos brze se pada...

zvezdara

pre 9 godina

Razumem ja damu, posle dokazivanja u oblasti jačanja regionalne saradnje i oduševljenja naših suseda njenom izjavom, sada, tvrd teren socijalne pravde...Ožeži Zorana po neradnicima!?!A ima li ih...i gde su? Da pripomognem, valjalo bi ispitati po nekim agencijama,(koliko ih ono imamo?), ministarstvima, javnom preduzećima, upravnim odborima... Ču! pretrgoše se od rada članovi UO za neku "platicu"... ima toga još!A zakon, pa to nije problem,ko danas još da ne veruje ekspertima (sve sami Dr. Mr.)iz vlasti;Biser izjava, Ma ako, ne daj bože neke zavere neradnika, bolje da znamo na vreme!

m

pre 9 godina

Dajte penzije svima koji napune 65 godina. Sramota je da neko dozive toliku starost a da nema barem osnovno. Za to ima novc,a samo da drugacije rasporedite.

bizmark

pre 9 godina

Kako stvari stoje ja cu u penziju sa 45 godina staza i 65 godina starosti ukuliko neko ne donese novi zakon pa mi to poveca za jos dvadeset godina. Kad sem se zaposljavala zene su u penziju isle sa 50 godina starosti i 30 godina staza. Za nas ljude iz proslog veka napravite datum preseka i omogucite nam da u penziju odemo dostojanstveno pod nekim normalnim uslovima koji se daju doziveti npr 35-55.

Pppv

pre 9 godina

pausalne ocene da je zakon dobar ili los su posledica predlagaca. i opet dolazimo do uskostranackih interesa. da je zakon predlozio ds, juce bi ga borko hvalio a vulin napadao.

Grunf

pre 9 godina

Ne vredi moraš da se javiš za repliku po poslovniku.Dakle "bot" je već za posmatranje.Dakle na moj tekst Vi ste dodelom svoojih minusa podržali ideju da poslanici ne dolaze na svoj posao,zatim podržavate da svi isto vrede za posao koji obavljaju što je nelogično i nigde na zemaljskoj kugli ne postoji upravo da bi se stvarala konkurencija i radilo više jer prirodno te kopka koliko ima tvoj kolega.Dalje podržavate takodje da zakona nikada nije bilo o otkazu,dakle nemate pojma.I nak kraju što je možda najvažnije a to je da kritikujete odgovornost rukovodilaca koji treba da procene nečije znanje i učinak na poslu.Simpatizeri SNS-a su vrlo zanimljiva socijalna kategorija ove zemlje.A malo kritikuješ izjavu njihovih funkcionera onda udri po minusima.Recimo da li će zakon o radu kada već dodeljujete minuse prepoznati vrednog monistar od onog koji ništa ne radi.Da li će zakon prepoznati rad Ministra bez portfelja zadužen za vanredne situacije.Da li će prepoznati rad Ministra za saobraćaj itd.Kao što je Premijer sa svojim timom savetnika tu da odmah koriguje greške u radu ili smenjuje ministe ako ne daju nikakav učinak ili Predsednik Parlamenta da skida od plate ako neko ne dolazi na zasedanja isto radi i rukovodilac u proizvodnji gumenih čizama.Zorana je samo u pravu za deo koji je bar mislim mislila iako direktno nije rekla a to je da neradnike i džabalebaroše treba smestiti tačno tamo gde im je mesto.Tako će vredan biti nagradjen a lenčuga po plati.Čitajte botovi šta neko napiše.

Paklena pomorandža

pre 9 godina

Ma sve ste mi dobri sto ugiraste onoliko ljudi u j.p u decembru ako "nevini" nece da stredaju nego ce biti politička čistka i to je to poznati ste po tome

analogija

pre 9 godina

mi smo valjda toliko vremena bili pod turcima da smo pokupili i nesto od njihovog identiteta pa licno podrzavam i mislim da srbiji treba jedan koji ce da presece i kaze, mozete vi da se bunite koliko hocete ali od sutra svi skidate fesove i nosite cilindre, pa sa cilindrima na glavama udarajte u dobose.

Maša

pre 9 godina

Radnici koji su radili i rade u privatnom sektoru slabo i računaju na sindikate i njihovu zaštitu. Po svemu sudeći ovak zakon najviše pogađa JAVNI SEKTOR. A prema komentarima vidim da se jedino simpatizeri DS-a protive usvajanju zakona. Da li to znači da u javnom sektoru ima daleko više njihovog kadra kada su spremni da organizuju proteste i sabotiraju usvajanje zakona? Nije im dosta što su ovolike godine primali državni novac skrštenih ruku. Da su barem nešto radili sada Vičić ne bi ni imao prilike da nešto reformiše.

radnik_meseca

pre 9 godina

Gospođa Mihajlović pravo kaže. I mi, vredni, smo dočekali zakon koji će uvažavati naša prava. Na čelu sa gospodinom Vučićem, ova Vlada će odvojiti žito od kukolja, i u državnoj admistraciji ostaviti samo nas koji se trudimo da stignemo ujutru na vreme, radimo i odemo kad satnica to nalaže. Ja želim da ostanem ovde gde jesam, zato se i trudim. Ne znam zašto se ljudi bune oko minulog rada. Moje kolege i ja smo primljeni na posao pre 12 meseci, i trudimo se, vredno i pošteno da tu ostanemo, tako da nam se minuli rad povećava kod istog poslodavca. To smeta samo onima koji su prešli na drugi, verovatno državni posao, pre četiri i više godina i od tada parazitiraju i ništa ne rade, jer ih niko na to nije ni terao.

vuk83

pre 9 godina

Ja sam to odavno komentarisao, da se između redova može pročitati da zakon štiti radnika i da ne treba nasedati na provokacije neradnika koji će pokušati sve da urade da ostanu "primači plate"

Milica Petrović

pre 9 godina

Novi zakon ne odgovara samo bahatim ljudima koji su iskorišćavali stari zakon za svoje bogaćenje, ovaj zakon podržava prava radnika i okrenut je fleksibilnijem zapošljavanju. Kao što su izgleda nezadovoljni i vođe sindikata ali zbog svojih interesa i privelegija koje im te pozicije pružaju.

Melanija

pre 9 godina

.Da ste posteni pa da lepo priznate,poslednjih 12 godina sva uza i sira familija demokrata i sps-ovaca je nasla neko uhlebljenje na izmisljenim radnim mestima u javnim preduzecima.Sada kada zakon treba da pretirjeri sve te fantomskibzapolsene i da pruzi sansu svima istu za pronazazenje posla, oni su protiv.Sasvim razumljivo.

Pravdoljubi

pre 9 godina

Ni deda Mrazevi nisu sto su bili...A da se podsetimo samo,vezano za nejgov komentar,ako si mislio da ce clanska karta DS da bude garancija ovoj armiji neradnika sto primaju platu sa drzavnih jasli,grdno si se prevario.Svako mesto treba proveriti,ponovo ljude zaposljavati putem konkursa i kvalifikacuija a ne kao sledbenike lidera.To dozivesmo zadnjih desetak i vise godina.Cak su i optustali ljude koji su apoliticni da naprave mesta za njih.I sve snage ZA zakon o radu.

Lilijana

pre 9 godina

Podrzavam zakon,pre svega nemam posao zahvaljujuci propalitetima koji su mi unistili preduzece.Evropa ne moze da udje u Srbiju sve dok huskaci i neradnici predvode sumnjive grupacije i izazivaju nerede.To pod hitno resiti.

Mirko Ilić

pre 9 godina

Zakon je podržan sa različitih strana, čak i pojedinci opozicije. Onda ne vidim šta je toliko loše u novom zakonu a promena je bila potrebna a i sam zakon treba da prati dinamiku kretanje politike države.

Verica Balanesković

pre 9 godina

Mislim da jedini problem mogu imati samo ove vođe koji iskoriščavaju svoju poziciju u sindikatu. Možda i radnici koji su platili za svoja radna mesta a da ne poseduju kvalifikaciju za ista a sa druge strane ovaj zakon brani radnike a ne takve neradnike.

Mirko Ilić

pre 9 godina

Zakon je podržan sa različitih strana, čak i pojedinci opozicije. Onda ne vidim šta je toliko loše u novom zakonu a promena je bila potrebna a i sam zakon treba da prati dinamiku kretanje politike države.

Verica Balanesković

pre 9 godina

Mislim da jedini problem mogu imati samo ove vođe koji iskoriščavaju svoju poziciju u sindikatu. Možda i radnici koji su platili za svoja radna mesta a da ne poseduju kvalifikaciju za ista a sa druge strane ovaj zakon brani radnike a ne takve neradnike.

seherezada

pre 9 godina

Sve se ovo moglo izbeci da su demokrate bile odgovornije i da nisu mislile samo kako da napune svoje dzepove i zaposle svoje kadrove. Zakon je terebalo doneti i ranije, svima bi nam bilo bolje.

Brod bez kormilara

pre 9 godina

Smesno mi je malo sto je zakon prosao evropsku komisiju ali se sa njime ne miri najevropskija DS. Sve je isto samo Tadica i Djilasa nema.

blablabla

pre 9 godina

Ajd sto predaje na Megatrendu, sto ne moze da nadje odecu u radnji nego mora da ide kod krojacice, sto je Vuciceva najzesca ulizica, ova zena je izgubila blesomer skroz. Da je po sposobnosti i radu njih 248 u Skupstini ne bi mogli ni vodu da plate, kao ni ova zena.

fiumen

pre 9 godina

hocu da radim , i radim... kod privatnika... danas je 15i u mesecu a ja imam (vec) 172 radna sata... dal je to po (novom) zakonu? inace tezak fizicki posao je u pitanju. pre nekih mesec dana ledja su me zabolela i trazio sam od sefa da izadjem "ranije" u 15h i odmah me je direktor zvao na razgovor sa pitanjem da li ja to zelim na bolovanje , jer ne mogu da se pouzdaju u mene i da traze drugog ako ja ne zelim da radim... da li je to po zakonu gdjo ministarko i sta savetujete meni 'neradniku' a siguran sam da jos ima ovakvih slucajeva... ako neko zna , molio bih da mi kaze , da li u zakonu o radu postoji tacka koja ukazuje na to koliko u toku radnog vremena je dozvoljeno da covek prenese tereta? meni se po danu (cesto) desava preko 40 tona 3 radnika... hvala na odgovoru... ako objave komentar :-)

JONNY B

pre 9 godina

Plase se oni koji treba da idu zatvor za lazna obecanja narodu, plase se oni koji treba da proglase BANKROT, plase se oni koji bi fotelje po svaku cenu, plase se oni koji bez vlasti nebi ni na pijacnim tezgama radili, ko bi zaposlio u privatnom sektoru ovu * da ceo dan svima prodaje pamet?Ni kao kafe kuvaricu.

dovla

pre 9 godina

Ja nista ne razumem sta ova zena prica.

"Bez posla, kako je rekla, mogu da ostanu samo oni koji ne žele da rade i koji nisu marljivi."

U kom clanu novog zakona to pise?

"Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude, morali smo nešto da promenimo"

Cudo kako se poslodavci do sada nisu zalili da ih stari zakon sprecava da zaposle ljude.

ekspertski

pre 9 godina

hahahahaa, kakvo "genijalno" obrazlozenje ove zasto je zakon dobar a jos bolje tumacenje da ce poslodavci imati podsticaja da zaposljavaju... ali jedini je problem ko ce da zaposljava, kad posla nema ni za sadasnje firme, mnoge ce otici u stecaj a strani investitori sigurno nece doci u ovu nedodjiju.... dakle ova ministarkina izjava je na nivou svih njenih dosadasnjih "genijalnih" i veoma "inteligentnih" da svako ko cuje pada u nesvest od smejanja...

ObiWanKenobi

pre 9 godina

" Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da građani znaju da novi Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade."
Kako gradjani znaju gdjo Mihajlovic kada nacrt zakona nigde nije objavljeni cuva se u najvecoj tajnosti? Ne potcenjujte ovo malo inteligencije i zdravog razuma sto nam je ostalo i sto pokusavate da isperete.

zozrzo

pre 9 godina

Radnici su uvek bili i ostace najveca stoka. Umesto da se udruze i *** *** svakom ko ih maltretira, oni se prodaju i prodavali su se za najvecu sicu. Tako je od pamtiveka. Zato ih i ne zalim i treba im najgori moguci zakon po njih, jer dobar i ne zasluzuju.

banana republic

pre 9 godina

Aha,znaci oni koji su marljivi,ostaju?A jel to vazi i za osobe koje rade dve-tri posla istovremeno?Posto pouzdano znam da brdo zaposlenih ljudi u poslednjih godinu i vise dana u JKP u Novom Sadu npr ne dolaze na posao a za to primaju platu,pa ja samo pretpostavljam da su marljive bubice pa ne stignu na jedan od vise poslova koje rade?!?!?!?!!

banana republic

pre 9 godina

Aha,znaci oni koji su marljivi,ostaju?A jel to vazi i za osobe koje rade dve-tri posla istovremeno?Posto pouzdano znam da brdo zaposlenih ljudi u poslednjih godinu i vise dana u JKP u Novom Sadu npr ne dolaze na posao a za to primaju platu,pa ja samo pretpostavljam da su marljive bubice pa ne stignu na jedan od vise poslova koje rade?!?!?!?!!

Penzioner

pre 9 godina

Koliko plaćaju ovih 80(+-5) botova? Hoću i ja da im se pridružim.
Pogledajte sajt"021". tamo sns puca po svim šavovima-milina gledati.
Mislim da će neko u Novome Sadu da nahebe zbog toga.

google

pre 9 godina

Znaci po novom zakonu svi Vi koji ste u Vladi,a i oni koji su bili od 90'-te,trebali bi dobiti otkaz?!Jer po meni niste vredni,samo obecavate a nista niste ispunili...A mi,narod vas birao na izborima,nama ste odgovorni,nama ste obecavali...Znaci otkaz svima!

sumorni

pre 9 godina

"Beograd -- Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da građani znaju da novi Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade."

Sram te bilo.

Seka

pre 9 godina

Slazem se sa ministarkom da ovaj zakon jedino nije dobar neradnicima. Mislim da je ove izmene davno trebalo uvesti pa da se konacno nagrade vredni a ne oni sto uzivaju razne privilegije i primaju visoke plate a pri tom ne daju nikakve rezultate!

Macak

pre 9 godina

Kakva demagogija. Zakon ne smije da razlikuje ljude ni po kom osnovu. Nije posao zakona da prepozna lenjog covjeka. Svaki zakon koji razdvaja ljude po nekom osnovu je diskrimintorski. Gospodja nije mislila na to kad je davala ovu demagosku izjavu.
Usput ta tkzv.fleksibilnost je u redu u zemljama gde je nezaposlenost 5 procenata. Tu se cesto otpusta i ponovo zaposljava. Vec malo veca nezaposlenost cini da poslodavac bez problema otpusta radnike slabijeg zdravlja, zene koje su dobile djecu i ljude starije od 40 godina. U pitanju je raubovanje radne snage. To gospodja naravno nije rekla kad je prodavala ove neo-kon liberalne mantre prepisane sa zapada sa 15 godina zakasnjenja.

Botovi

pre 9 godina

kakvog je ukusa to što kupite za bot dnevnice? Kakav ukus ima hleb ili mleko kada radite po nalogu a ne po savesti? Prija, jeli kad klizi niz grlo?

pc

pre 9 godina

Jel!? Najlakse je tako, one koje otpustite proglasite neradnicima, one koji su nezaposleni proglasite neradnicima, a jedino ste vi vredni, radni i sposobni!?
Zasto ne kazete koji su to vasi poslovni rezultati?
Zasto diplomirani ekonomisti, pravnici, inzenjeri itd. rade kao konobari, fizicki radnici, ili sede na birou bez posla? Zasto ljudi koji ne znaju padeze vode firme i primaju plate od nekoliko hiljada evra? Zasto je na razgovoru za posao potrebno odgovarati na pitanja o politickom angazmanu?
Zasto je partijska knjizica vrednija od diplome?
Ko je kriv za smanjivanje plata i penzija, ko je kriv za inflaciju, ko je kriv za unistenu privredu?
Oni koji "nece da rade", ili mozda oni koji 25 godina "rade"!?Zasto ne otvarate nova radna mesta, nego menjate stare radnike novima, koji ne da nisu bolji, nego su gori od njih?
Zasto gradjani Srbije imaju duplo manju platu od onih u Crnoj Gori npr? 2006 su nam plate bile iste!
Zasto imamo 3 puta manju platu od Hrvata?
Gde su radne inspekcije? Gde su slobodni dani? Gde je godisnji odmor? Gde su prava radnika?
Ko ste vi da odlucujete ko nece, a ko hoce da radi?

banat uber alles

pre 9 godina

"Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude, morali smo nešto da promenimo"

pa, kako ste pozapošljavali napredne kadrove? ovi će nas vratiti na plemenski nivo...bež'te deco odavde...

GRAĐANIN 2

pre 9 godina

Sramotna izjava prepotetne ministarke ona ne živi u Srbiji, treba da upozna privatni sektor , radno vreme , uslove rada, ponašanje " vlasnika", priča samo da bi bila bliža Premijeru, koliko je sposobna pokazalo se u EPS - protiv osobe nisam protivan ali bahata i nekorekrekta sa izjavama ,nesme više da spominje Bajatovića sada ide na radnike koji primaju 20000- tak i radno vreme ? koliko je ministar Vulin radio u privredi,SRAMOTA,MOLIM UREDNIKA DA OBJAVI OVAJ KOMENTAR,MOJ SIN VEĆ PETU GODINU NE RADI, NEKA GA PITA MINISTARKA KOLIKO JE MOLBA POSLAO U SUBOTICI IMA SVE POSLATE MOLBE NA UVID, VELIKA HVALA :

pribil

pre 9 godina

Kod nas je doslo vreme da je umetnost naci bilo kakav posao, plate su dovoljne za prezivljavanje. Sva mudrost doticne ministarke je smesna. Zalosno je da je najveca zelja mladih pobeci iz ovog haosa!

Privatni sektor

pre 9 godina

Ukinuli ste otpremnine, minuli rad, 2 plate kod otkaza umesto 3, terate žene da rade do 65-te, upali ste u PIO fond bez ikakve kontrole i očekujete da vam neko aplaudira.

U isto vreme ste povećali kazne od 8-20 hiljada eura za poslodavca za rad na crno i ako nekom ne da platu i sve udarate na privatni sektor.A 800000 parazita koji troše 12 milijardi eura godišnje na svoje plate i troškove su i dalje nedodirljivi.

Idite u realni sektor i zapošljavajte vi po ovom zakonu, ovako sva odgovornost na ionako kilavu privredu i privatnike.Objavite podatak koliko je ljudi mesečno ostajalo bez posla odkad je crveno-crna koalicija na vlasti, a pratiti trend otkaza od 01.08. kad zakon stupi na snagu.

Neka nam je bog u pomoć sa ovim nesposobnjakovićima.

Da li ovaj SNS ima nekog pametnijeg od one Maje i Babića, želudac mi se prevrne kad se ti paćenici oglase

Milos

pre 9 godina

Ne dotice me ovaj zakon uopste. Radim kao frelens programer i ovoj drzavi ne placam ni dinara niti nesto ocekujem od nje niti planiram da se ikada vratim u nase firme (prosao sam 2 i ne svidja mi se odnos nasih poslodavaca prema nasim radnicima). Ali voleo bi da vidim kako ce ovaj zakon da detektuje ko je vredan a ko ne. Da li je ministarka svesna da ako smo mi napisali takav zakon da smo na pragu da izvrsimo revoluciju na svetskom nivou po pitanju radnog prava? Da li nasi doktori sa Megatrenda ipak nisu plagirali svoje doktorate pa su u stanju da napisu takav jedan zakon? Svaka cast.

milesssa

pre 9 godina

Ja bih vrlo rado da radim, a da ne budem član SNS, ili neke druge partije, pošto sam medcinska sestra, volela bih da mi i noćni rad bude uredno plaćen kao i u EU, mislim da bi se samnom složili svi zdravstveni radnici, i još nešto, da imam i uslove za rad, kao i jedna sestra u smeni na sedam pacijenata kako je propisano Svetskom zdravstvenom organizacijom......

Joja Puškomitrljezac

pre 9 godina

Sve vas, zajedno sa Vučićem i Tomom Diplomom,kada bi izašli na "tržište" da pokažete šta znati i umete, dakle, kada bi vas, nekom pravdom, ostavili da se sami snalazite,u najboljem slučaju, završili bi na buvljaku ili kvantašu. Dosta pro.....nja gospođo, pametnije ti je da ćutiš...

Alan Ford

pre 9 godina

Dok god plen na izborima bude mogućnost da zapošljavaju svoje iz stranke, nema nama spasa!
Mindset: "Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude", gde god je država glavni poslodavac, fašizam je iza ćoška!!!!

Trovach

pre 9 godina

Evo ja se ne bojim posla. Posto je ministarka zaduzena za saobracaj, ja bih dao sve od sebe da se usklade zeleni talasi, zakrpe rupe na putevima i uspostavi tesnja saradnja ministarstva sa saobracajnom (gle logike) policijom. To za pocetak, a posle bih kao "pas tragac" trazio i druge izazove za resavanje. Da li me moj entuzijazam dovoljno kvalifikuje?

Bravo

pre 9 godina

Drago mi je što vidim da Vučić sprovodi korenite reforme bez odlaganja i oklevanja. Samo napred treba i još jače i žešće! Reforme do poslednjeg Srbina!

Perspektiva

pre 9 godina

(Brod bez kormilara, 15. jul 2014 21:12)

Dobar ti nadinak,taman lezi ovoj vladi koja nas vodi. Kazes ovaj zakon je prosao u evropi? Gde u evropi? Hvala na odgovoru.

axa

pre 9 godina

Drzavni fakultet, skoro tri decenije iskustva, ozbiljna, odgovorna...i dobih od gospoje otkaz! Ubacili svoje. E zato im nista ne verujem. I zato nam je ovako kako jeste!

Li Osvald

pre 9 godina

Molim vas, da li je ova plavuša normalna!!!! Pa ona nam ljudi, pljuje u lice!!! Mislio sam da su zuti bili najbahatiji, ali ovo pocinje da prevazilazi sve do sada vidjeno...

Milos

pre 9 godina

Ovo najvise volim, kad me neko j... u zdrav mozak i objasni mi koliko je to dobro za mene. Nece Srbi da rade, to je izgleda jedini problem drzave, narod im ne valja, valjda smo mnogo lenji? Eeeee, i do sada su na foru izrabljivali ljude, sestra mi sije cerade mesec dana, ubija se od posla, ne dize glavu od masine i primi 15 soma, kaze gazda nije norma ispunjena... Tek sad ce moci da se sprdaju sa narodom. Genijalno resenje, otpustiti ljude i stvoriti nova radna mesta! Kako se toga neko ranije nije setio? Ili resenje ovog genijalca bivseg ministra, smanjiti plate i penzije, poskupeti i oporezovati sve sto moze i eto para drzavi! Bravo! Doktorski! :-) Strasne stvari! Evo i u mom mestu se oseca "napredak", prokopase sve zivo, kazu gasifikacija! Dobro, jes da ce od 500 kuca njih 3 do 5 uvesti gas ( gastarbajteri tipa ima se moze se) ali nekako sam siguran da se to nekome isplati. Sreca pa nam je premijer meka srca! :-)

analogija

pre 9 godina

mi smo valjda toliko vremena bili pod turcima da smo pokupili i nesto od njihovog identiteta pa licno podrzavam i mislim da srbiji treba jedan koji ce da presece i kaze, mozete vi da se bunite koliko hocete ali od sutra svi skidate fesove i nosite cilindre, pa sa cilindrima na glavama udarajte u dobose.

Milica

pre 9 godina

Najgori su mi ovi botovi iz DSa, koji pisu ovde protiv zakona, a nemaju pojma da je ovo prvi reformski zakon, sa kojim imamo izgleda za bolje sutra. Nikad vise za DS, jer iznova pokazuju da im je stalo samo do stranackih intersa i dnevno politickih poena.

Pppv

pre 9 godina

pausalne ocene da je zakon dobar ili los su posledica predlagaca. i opet dolazimo do uskostranackih interesa. da je zakon predlozio ds, juce bi ga borko hvalio a vulin napadao.

Postaje vruće...

pre 9 godina

Zbog ovako glupih izjava su demokrate pale. Ja trenutno radim neprijavljen, teške fizičke poslove,a zaradim za 2-3 obroka na dan, kao i 90% ljudi.
Pazite dobro šta pričate, da vam se na sledećim izborima ne bi desilo nešto loše.
Mogao bi neko frizuricu da ti pokvari...

Goran Markovic

pre 9 godina

(Privatni sektor, 15. jul 2014 21:39)

Spremaju vas : Bićete evropska jeftina radna snaga. Ovi rumuni, slovaci i češi počeli da se bune, traže ve´veće plate i bolje uslove. Evo sada spremaju vas. Tražili ste EU, dolazi vam na velika vrata prijatelju. U EU je to normalno da žene rade do 65.

alobre

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem da ovo neko moze da napise, gde ti je logika bre? Za ministarku odavno znam...

"Konačno je došlo vreme da se ceni i nagrađuje rad, a kažnjava nerad. Normalno da se javlja strah kod onih koji ništa do sada nisu radili jer su posao dobili po partijskoj pripadnosti, ili nisu stručni za posao koji obavljaju ili jednostavno nemaju radnu naviku"

Lenčuga

pre 9 godina

Auuuu, koliko vas je dobrih radnika na jednom mestu. Sve proleter do proletera.
Ajde samo mo objasnite vi vrednice sledeće...ako sam ja neradnik i za 8 sati zaradim 800-900 dinara, a toliko koštaju 3 obroka na dan, koliko se to po vama isplati? Pa da svih 8 sati neradim nego da spavam, neisplati se (a naravno nespavam. A bonus ti privatnik neće dati nikad. Bonuse opet mogu da dobiju neradnici iz državnih firmi.Isti vi što ovde pametujete kako ste vredni.

Milos

pre 9 godina

Svaki zakon će ići na štetu radnika, a u korist poslodavca. Tako je zadnjih 50 god. Pa ko se buni? Ne bune se radnici, uvek se bune poslodavci, dok svi ne postanemo robovii ili gazde. Perspektiva je da neće biti sredine.

racerx

pre 9 godina

(fiumen, 15. jul 2014 21:13) je napisao da je za 2 nedelje na teskom fizickom poslu kod privatnika radio preko 170 sati i 190 Idiota da coveku minus. Pa dokle vise, botine jedne? Jeste li vi toliko glupi, je li vam rade lobotomiju, dajte neka mi neko od vas koji ste coveku koji radi za dvojicu dali minus objasni zasto? Molim redakciju da mi objavi komentar, jer ja ovde ne vredjam nikoga, vec oni vredjaju nas koji radimo!

socijalista,antikomunista

pre 9 godina

...a to ko je marljiv ili nije, odlucice 100000 mega-giga strucnjaka koje ste vi, stroga drugarice, i vasi ugurali u javni sektor prosle jeseni. Jedini logican clan ovog zakona je da poslodavac placa otpremninu samo za vreme koje je radnik proveo kod njega i taj clan stiti poslodavca,( inace ovaj clan je bespredmetan kod zaposljavanja mladih ljudi, jer oni imaju premalo ili, najcesce, nimalo minulog staza). Ovo je cisti ultra-neo-liberalni zakon koji ce od radnika da napravi uplasene ROBOVE, i njegovo usvajanje u jednoj Francuskoj ( gde je npr. zeni koja rodi 3 dece dovoljno 10 godina staza za penziju) ne bi ni u snu mogao da prodje.

pera detlic

pre 9 godina

Sta se ona mesa u sve i svasta? Jel ona ministarka za rad i socijalnu politiku ili ministarka saobracaja? Narod lenj jede gloginje. Bice da je gabaritna zato sto je vredna.

Влада

pre 9 godina

Имам 30 година, завршен државни факултете са просеком 8,53, на евиденцији Националне службе за запошљавање сам већ скоро 4 године и нису му понудили до сада нити један једини посао који има било какаве везе са мојим нивоом образовања! Од октобра 2010. до данас ја вајду од тог фамозног Бироа нисам видео. О тражењу посла преко огласа да не причам, где год је нешто квалитетено траже се барем 3 године искуства "на истом или на сличним пословима." Принуђен сам да радим повгремено свакојаке физичке послове, јер неки нормалан посао не могу да нађем. Све ово је могуће само у Србији и нигде другде у Европи! Нисам члан нити једне странке, ни немам намеру да улазим у ту покварену дружину. Али, имам довољно памети и знања да након причитаног предлога новог Закона о раду, увидим да је у питању законски акт који ће бити сјајан, али само за послодавце. Радници, ма ког да су профила и образовања, биће са још мање права него до сада и ништа, али баш ништа добро неће проистећи из тог законског решења за радни народ Србије. Наравно, мени ће сада омладина запослена у СНС лупати минусе до инемоглости, јер тако морају да раде иако верујем да се добар део њих слаже са мојим мишљењем, а видим да слично размишља ашпсолутна већина оних који су оставили коментаре.

Telusić

pre 9 godina

Radnik koji 30 godina radi. OD tih 30 godina, najmanje 10 godina dolazi na posao i posle 2 sata ode kući i prima 100 % ličnog dohotka. Da li će to privatnik i stranac da plaćaju više? Naravno da neće.

veki

pre 9 godina

Ucuti vise Zorana. Resili ste da napisete i usvojute ovaj kriminalni zakon i ne ocekujte da vam se jos i divimo zbog toga. Ali zapamtite, postoji nesto sto se zove kriticna masa u fizici. E to kad se stvori, eksplodira.

Rade Kosic

pre 9 godina

Zole, nisu Nemci bogati sto vise rade od nas, vec je to tamo sve super uredjeno, zakoni se postuju i sprovode, posao je odlicno organizovan, radi se normalno, plate su solidne. Tamo izabrana vlast brine o svom narodu, a ovde vlast brine samo o svojoj gu*ici.

Joakim

pre 9 godina

Pa naravno da ljudi nece da ti rade za najmanju platu u Evropi.Tebi taj zakon znaci sluzi da ih na to nateras,tako dakle ,e pa znas sta mozes slobodno da....

m

pre 9 godina

Dajte penzije svima koji napune 65 godina. Sramota je da neko dozive toliku starost a da nema barem osnovno. Za to ima novc,a samo da drugacije rasporedite.

Lala Tamiski

pre 9 godina

Sest meseci godisnje ce raditi jedna polovina a drugih sest meseci druga polovina radnika.
Tako ce se zaposljenost povecati za 100%
Nobelova nagrada ovima koji su ovo smislili.
Otimanje hleba iz ruku gladnom, slepcu, invalidu, starom ili bolesnom je odvartni zlocin.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

na stranu botovi, na koje neću trošiti ni sekund (više) u svom komentaru ... želim da zapazim jednu pozitivnu stvar u svemu ovome što je zadesilo Srbiju.
Iako je ovo što SNS radi po Srbiji aspolutna katastrofa, komentari koje ovde čitam su, po mom mišljenju indikacija da je početak njihobog kraja zapravo već počeo.
Na ovu konkretnu, ali i na mnoge druge vesti sve je više odličnih, elokventnih a nadasve krajnje realnih komentrar koji najbolje oslikavaju providnost i uzaludnost populističko/demagoške politike koju vladajuća "garnitura" propoveda.
Hvala svima vama koji trošite svoje dragoceno vreme u sistematskom i činjeničnom raskrinkavaju ove demagogije koja je zahvatila Srbiju kao kuga.
Vi ste za mene "inteligencija" Srbije za koju se vredi boriti i koja polako ALI SIGURNO stvara kritičnu masu za neki (ne tako daleki) 6. Oktobar.
HVALA VAM Što postojite i što i dalje odbijate da se pokorite gluposti i primitivizmu!

мишко

pre 9 godina

Сестро, довољно добро је вођено министарство енергетике ( несећам се ко беше министар), ево сада и министарство саобраћаја, безецуј ти благо мени још неко министарство, ко зна како ће се све ово завршити,НИШТА ОД НАС БИТИ НЕЋЕ НЕМА ТУ СРЕЋЕ!

PCK

pre 9 godina

Priča o mravu

?Jednom, ne tako davno, živeo je srećan i vredan Mrav, koji je svakog dana  dolazio prvi na posao. Bio je vredan. Veseo. Jednom rečju, bio je srećan dok je radio.

Pevušio je vesele pesmice, a rezultati njegovog rada su bili odlični. Slušajući pesmu Mrava, gospodin Stršljen, direktor firme, zaključio da se mrav previše zabavlja, a premalo radi, jer nema pravo usmerenje i šefa koji bi ga kontrolisao.

Zato je zaposlio Bubamaru koja je imala veliko iskustvo sa upravljanjem. Prva briga Bubamare bila je da organizuje evidenciju dolazaka i  odlazaka mrava na posao (odnosno sa posla). U tu svrhu, uspostavila je sistem prijemnih i odlaznih dokumenata.

Sa vremenom, broj dokumenata se povećavao i zbog povećanog obima posla oko papira morali su da zaposle nekog ko bi pripremao papire i izveštaje.

Zaposlili su Pauka koji je odmah uspostavio sistem arhiviranja i postao je odgovoran i za preuzimanje telefonskih poziva.

A mrav? Mrav je i dalje radio kao i pre.

Izveštaji koje je dostavljala Bubamara su bili izvanredni. Direktor Stršljen je bio oduševljen izveštajima koje je dobijao od Bubamare i uskoro je počeo da zahteva: uporedne studije sa grafikonima, analize trendova razvoja, itd.

Da bi se zadovoljio direktorov zahtev, bilo je nužno da se zaposli Hrčak koji bi bio direktna pomoć direktoru. Njemu su odmah kupili nov računar sa štampačem.

Srećni i vredni mrav je i dalje radio kao i pre. Jedino se požalio da bi mu bilo lakše ako bi imao neki računar. Nisu mu odobrili.

Ovo je bilo prvi put da se Mrav na nešto požalio i direktor Stršljen je odmah shvatio da je potrebno najhitrije reagovati. Kreirao je novo radno mesto šefa službe koji bi nadzirao srecnog i vrednog mrava.

Na novo radno mesto je zaposlio Cvrčka. On je odmah po svom dolasku  zamenio celokupni nameštaj u svojoj kancelariji i na zahtev dobio ergonomski oblikovanu stolicu i nov računar sa ravnim, LCD ekranom.

Broj računara je narastao i morao je da se kupi i instalira i mrežni server.

Novi šef službe je shvatio da hitno treba pomoćnika (koji je uzgred bio njegov pomoćnik u prethodnoj firmi). I tako je zaposlio Stenicu.

U  isto vreme Mrav je postajao sve manje srećan i sve manje produktivan. Opet je tražio računar. Opet mu nisu odobrili.

Situacija sa Mravom, zabrinula je Cvrčka i on je zaključio da mora da naruči studiju o zadovoljstvu zaposlenih u firmi. Upoznao je sa tim direktora Stršljena koji je shvatio Cvrčkovo objašnjenje i odobrio angažovanja agencije za te potrebe.

Skupa studija je uradjena i Cvrčak je poceo da primenjuje predložene motivacione metode. Svuda je okacio motivacione plakate.

Vodio je Bubamaru, Pauka, Hrcka i Stenicu na motivacione treninge u poznata letovališta itd…

Mrav je i dalje, ali nevoljno, radio. Čitao je motivacione poruke na plakatima i nikako nije mogao da nadje nadredjene kad su mu trebali.

Jednostavno, ili nisu bili tu ili nisu imali vremena za njega. I tako je vreme teklo.

Direktor Stršljen je i dalje dobijao redovno svoje perfektne izveštaje, ali su oni počeli da pokazuju da firma nije više tako rentabilna kao pre. To ga je duboko zabrinulo i morao je da reaguje.

Unajmio je najelitnijeg konsultanta, gospodju Sovu. Sovin zadatak je bio da izvrši potpunu analizu organizacije i poslovanja firme i da predloži rešenja da bi firma poslovala rentabilno.

Nakon tri meseca, Gospodja Sova je direktoru predala sledeci izveštaj:

“U firmi je previše zaposlenih!”

Direktor Stršljen je oduševljeno prihvatio stručnu analizu i odmah otpustio: MRAVA.

Naravoučenije:

Nikada nemoj da budes srećan i vredan mrav.

Mnogo se više isplati da si nesposoban i da ne radiš ništa.

Nesposobnima ne trebaju nadzornici.

Ako si uprkos svemu produktivan, nikad ne pokazuj da si veseo kada radiš, jer za to nema opravdanja.

Ako, ipak, na svaki nacin želiš da si mrav, osnuj svoju firmu i tako nećeš morati da radiš za Stršljena, Bubamaru, Pauka, Hrcka, Cvrčka, Stenicu i Sovu.

Srboljub

pre 9 godina

Koja demagogija. kakve veze ima Zakon sa većim ili manjim zapošljavanjem. Problem je u tome da li ima posla ili ne. To što je donet Zakon koji će se (ne) primenjivati neće rešiti probleme u Srbiji.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Kako bi se vrednovao tvoj rad u protekle tri godine, mislim da bi bila bruka sumirati ga. Od vas nesposobnih, doktora, uvlakaca, ulizica nam je stanje u drzavi lose. Sve vas treba hiruski odstraniti. Na primer, tvoja tuzlanska diploma je univerzalna, sta trazis ovde, vrati se odakle si dosla da bi ovde nezaposleni imali posao a ne tvoju demogogiju.

repus

pre 9 godina

ха ха ха ха баш ми драго што су нови закон о радницима нерадницима писали они који немају школе нити дана рада мада стрепим да ће опет оставити у својој нестручности неки закон који ће штитити раднике нераднике о нама сељацима нико неводи рачуна ннити неким законом да нас заштите од пљачке државе увозника нерадника који нам у градовима све отеше и поједоше џабе ми смо у србији грађани другог реда

sacuvajmoum

pre 9 godina

Evo danas zaposlili momka,bez radnog iskustva,nikad u struci nije radio,a zavrsio skolu zadnju pre osam godina. A veca plata,tj.ugovor, nego mi sto crncimo i imamo po 20-30 godina staza. Toliko. I sad ti obucavaj nekog, a imas 1/4 manje od takvog. A jos kad nam ukinu nimuli rad i 10% plate,momak stranke imace od nas platu 30%-40% minimum vecu. Dobrodosli u svet postenja Ministarko.

Bojan

pre 9 godina

A glavni kod donosenja zakona iskusni i prekaljeni privrednici Vulin i Vucic sa 0 i slovima NULA dana radnog staza, paraziti preko dvadeset godina na budzetu.

odliven mozak

pre 9 godina

Plase se oni koji nece da rade I koji nisu marljivi kaze plavusa.to su onda ministri u vladi I poslanici, jer narod radi ako ima posla I narod je vrlo marljiv.dobar je ovaj zakon, otpustice ministre I poslanike I bice nam odmah mnogo bolje!

realista

pre 9 godina

Zapravo, ovim zakonom ste zastitili partijski kadar u drzavnim firmama a sve svalili na postene radnike koji crnce kod privatnika i na trudnice. Ima li kraja vasem ludilu.

Helga

pre 9 godina

Majstori obezbedite ljudima da nešto rade a ne samo da im ispirate mozak svaljiujuci krivicu na DS i male zelene.Ti koji su vas na casovima za pacice male ucili ovim pesmicama dobro su odradili svoj posao,ali znanje teško mogu da vam daju i oni i ovi vasi livadski univerziteti.Zakon o radu će vam samo omoguciti da zavalite svoje "vredno članstvo" na mesto onih koji ne budu imali vezu ili karticu.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

Vrhunac demagogije je kada šešeljevci, koji nikada ništa nisu radili sa svim svojim udbaškim diplomama, počnu da uče "marljivosti" pošten svet koji živi od svog rada.

Pata Negra

pre 9 godina

Gruba razmena 'nežnosti' izmedju Demagogove Drugarice i njihove biračke tako brojne Baze -ovom prilikom ozbiljno uzrujane..Oni su im u kampanji otpevali maestralne uspavanke i tako ispunili njihove praznoglave želje. Masa 'pola-od-pola' im je za mrvice prodala i rado predala budućnost. Ali, sad valja istu masu privesti činjenicama života,npr da ne može više postojati socijalistički vrtić i da neko mora platiti ceh. Zato se sada Masa rogata. Srećom, ne zavisim životno ni od jednih pa mogu da ovo posmatram sa bezbedne i ugodne distance. To je sve jedno-isto društvo koje se danas primitivno pljuje a već sutra će im biti bačena opet neka koska, pa će opet da se složno sližu..

zarog

pre 9 godina

U svakoj normalnoj i uspešnoj državi u javnom sektoru rade kvalitetni kadrovi sa školom, i dobro su plaćeni. U našoj zemlji će ovaj zakon, na žalost, u rukama korumpiranih partijskih komesara dovesti do otpuštanja svih kvalitetnih kadrova iz javnog sektora, a ostaće upravo neradnici i poslušnici. Nije bilo potrebe za novim zakonom da se želeo kvalitet, dovoljno je bilo sprovesti kontrolu i posmenjivati rukovodeći kadar, jasno bi se došlo da informacije ko radi bolje a ko lošije, i izvršiti reorganizaciju. Ova žena nema pojma šta priča - naš javni sektor može biti vrlo efikasan, ali partija to ne želi. U zdravstvu je bio donet zakon o plaćanju po učinku, plata je mogla da varira od 70-130%, ali to nije zaživelo. Lako je motivisati dobrog radnika, i dovesti lošeg radnika u nepovoljan položaj, naterati ga da prione na posao. Ali politička vlast u ovoj zemlji sve čini da održi stanje negativne selekcije, da bude što gore. Ovoliko malicioznosti i destruktivnosti koje srpski političari sprovode decenijama ne mogu se objasniti samo sebičnim interesima. Ovde je neko dao nalog da se ova zemlja i narod sistematski i temeljno uništava. Kao da nas je neka satanistička sekta uzela pod svoje i vodi ravno u pakao. Šta smo mi ovoliko Bogu zgrešili, nije mi jasno. Znam da smo svakakvi i nikakvi, ali baš ovo nismo zaslužili....
(Silvester, 15. jul 2014 21:31)
# Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

komentari su ti uvek vrhunski...neko chisti zivotni prostor..

hmmmm

pre 9 godina

Vi to hocete da me ubedite ,da je za mene i moju porodicu dobro ako mi poslodavac smasnji platu i ima jos veca prava da me za tu smanjenu platu jos vise maltretira, a vi da mi rebnete vece komunalije da placam od smanjene plate i to na vreme da me ne tuze i ne iskljuce,,,,Mozda ja ne shvatam ,mortam opet da promislim...

Ciceroan

pre 9 godina

Predpostavljam da zakon reguliše i pravi razliku između poslodavaca.
Recimo : moj poslodavac egzistira već 10 godina ,a od toga duguje plate za 6 godina.

DinoNYC

pre 9 godina

Pitam se samo dokle vi svi na Balkanu mozete da trpite da vas je.u u zdrav mozak? Nije to "fenomen" samo Srbije vec kompletne ex-Yu.

Koliko ova zena/ministarka mora da bude arogantna, bezobrazna, neosjecajna, i da je "boli ona stvar" pa da onda da tako idiotsku izjavu?

Ti "lideri" su (uz pomoc mase glupih glasaca) pretvorili Jugoslaviju u kolonije koje se izrabljuju poput Afrike. Dozvolili su "privatizacije" koje su ciste pljacke.

I onda se okupe u Cavtatu kao "lideri regiona" i baljezgaju o stranim investicijama. Pa VI ste KRIVI SVI (ex-yu politicari i tajkuni) sto je sve opustoseno. Dajete izjave u trecem licu kao da niste upravo VI TI koji ste napravili ekonomski i socijalni armagedon u zadnjih 20-30 godina.

NISTA vi dobro necete donjeti - vi ste prazna odjela, ljudi bez duse, nesposobni poltroni koji se kriju iza stranke, nacije ili vjere. Vi ste posast koja je napravila socijalnu hiroshimu u Jugoslaviji.

VI STE KRIVI. Cuj nece ljudi da rade? A vi kao radite oca vi ocinoga a? Sta radite osim sto ispijate kafe, putujete o drzavnom trosku u audijima, i lazete narod? Koga ste vi konkretno nahranili, kad ste konkretno slabije zastitili? KADA?

Kako vas nije stid - nece ljudi da rade- a ljudi rade za mrvice i izrabljuju ih kao bjelo roblje. Al je.e se vama na vlasti svima jer ne patite.

Ajde vi zivite od 200 evra mjesecno, cekajte u red kod doktora, i koristite javni prevoz dok radite 12 sati ili vise dnevno.

Al' sit gladnom ne vjeruje. Bando.

остоја симетић

pre 9 godina

Само пуштајте да вас Вучко свађа са запосленима у ЈП, са синдикатима, с онима који примају плату итд. и не мислите о томе да вас газда плаћа 250 евра сваки други месец, а вози џип и летује три пута годишње. Живео прековремени бесплатам рад.

Orwell Vegan

pre 9 godina

A sta si pa ti radila dok si bila ministar ekologije? Pogledaj na sta ti lici Srbija- deponija, zagadjenost i bolesti. Ni na email niste znali da odgovorite.

Rale

pre 9 godina

Naiđe tako vreme kad najveći neradnici počnu da drže predavanja o radu.
Vučić 25 godina živi na narodnoj grbači kao poslanik (poslednjih godina kao PPV i premijer). Uz to, "radio" je šest meseci kao direktor hale Pinki, a pre toga dva meseca kao novinar TV Pale.
Ova Zorana do ulaska u vladu u životu nije ustala iz kreveta pre 10 sati. Iz fotelje u fotelju, to je njen životni put. Pa kako da ih čovek ozbiljno shvati?!

HB

pre 9 godina

Mlada žena/devojka na Exitu reče: "Dolazim sa Novog Zelanda. Srbija mi je obavezna destinacija ovog leta. Godišnji odmor mi traje 2 meseca, taman toliko da malo proputujem Evropom." Ja: Dolazim iz srbije. Novi Zeland mi je daleko celog života. Godišnji odmor mi traje 2 nedelje (ako se gazda smiluje), taman toliko da jednom-dvaput skoknem do Segedina (Evropa) po sir i malo salame..
(p.s. Od danas skupljam pare za NZ)

Gavril Stefanović Venclović

pre 9 godina

Lepo je rekao Gavril Stefanović Venclović početkom XVIII veka: " Tko te hrani? Ne orač li i kopač? Da ih nije, kako bi ti, gospodičiću, živio? Ko koga hrani ono mu je i gospodar ". Ovde je sve jasno.

winston

pre 9 godina

Sasa radulovic je kazao da ovaj zakon nije dosta, da treba vise. Ja njemu verujem, a ne ovoj plavusi sto samo hvali Vucica do bljutave mere.

Logika

pre 9 godina

Svi su isti i pljackaju gradjane Srbije. Sve partije se medjusobno po medijima pljuju a iza ledja naroda se dogovaraju kako da nas jos vise opljackaju.Pa dokle cemo da cutimo i trpimo?

novosadjan

pre 9 godina

I? Kakve to veze ima sa saobracajem? Jel' tebe neko nesto pit'o? Jel' te zvao neko? Jesi ti neki privatni PR Ucveljenog? Bolje ti radi SVOJ posao. Na kojem god mestu da si bila, nikad nisi radila svoj posao, vec tu izigravala PR strinu i ti nama meljes o poslu? Kako te bre nije sramota? Voz bre.

Gale

pre 9 godina

Pa neće da radi za 100 evra mesečno, sto.. jedna, dok ti ladiš ri.. za 5000 evra mesečno (min) uz sve ostale beneficije koje najčešće idu preko tzv. investicija gde drpate po 50 %, (nije za objavljivanje)...

vvghnn

pre 9 godina

ova žena je rekla da kad dodje na vlast da će struja da pojeftini i da će i preko dana biti jeftina tarifa....a struja ide gore 30%...da ne pričamo o tv pretplati.. mislim da je dalja priča suvišna

lud sto posto

pre 9 godina

Najvise volim ove pametne,pogotovu doticnu osobu koja prica o radu u privatnom sektoru,a ceo svoj zivot je na drzavnim jaslama.Takve bih voleo da vidim malo kod privatnika,pa da ih onda pitam da li je dobar zakon.Veliki je "Ovaj" gore,sve vidi,nego nazalost ne stigne kazna uvek one koji je zasluze,nego ispasta neko 3-4 koleno kasnije.Samo me zanima dokle je ovaj narod jos spreman da trpi...Iskreno se nadam da ne jos dugo...

Bolesno društvo

pre 9 godina

Molio bih sve one koji su dali negativan komentar za @fiumen (a ima ih podosta) da izgenerišu objašnjenje svog negativnog komentara.
Zeleo bih da saznam koja im je verzija software-a instalirana.

Valter brani narod

pre 9 godina

Vidi se da ministarka ne zna sta prica, ni jedan privatnik nije valjda lud da drzi i placa neradnika. Ti neradnici postoje samo u javnim preduzecima, agencijama i vasoj administraciji, i svi vi koji ste na budjetu. Vi ste nemocni da se sa tim izborite, pa donosite Zakon o radu koji nista nece promeniti kao i gomila drugih donetih Zakona sto nikakvu promenu nije donela.

Baki

pre 9 godina

U pravu je žena. Treba uporediti njene izjave, a izjave su priča, rad ustima i zatim njena dela, efekte i sve drugo što nije rad ustima i znaćemo na primeru ove ministarke da li da se plašimo ili ne. Ja se i pored svih napora sećam samo njene priče.

bajata si

pre 9 godina

Vucicev jastreb! Samo ide naokolo, "brani" Vucica i ne radi svoj posao!
Ako je da se radujemo, kako je mirna oko Bajatovica, uvrnuli joj nos!

radnica

pre 9 godina

Ajde zeno kada se u sve mesas objasni mi ovaj deo iz tog vaseg pedagosko-radnog zakona.
Naime, radi se o tome da sam u Skupstini danas cula jednu recenicu od Vulina gde (ne citiram) kaze. Zene koje doje decu bice postedjene sve dok doje svoju decu, nije rekao bebe, a meni pade na pamet kako je ovo ponizavanje zaposlene majke koja ce morati poslodavcu da donosi na uvid bebu i sebe da se poslodavac uveri da beba jos sisa. Sacuvaj nas Boze ovakvih zakonskih gluposti. Znaci ona zena koja ne moze da doji svoje bebu morace odmah da ide na posao jer nece moci dokazati da doji svoju bebu, a o ovim zenama koje ne mogu da doje svoje bebe nikako ne mislim da su pomodarke vec usled nekih epidemioloskih bolesti moze da se desi da majka mora da koristi lekove koje stetno uticu na dojenje bebe i zbog toga predju na vestacku ishranu - bespotrebno objasnjavam, ali kako nam ministarka sve zna neka zenama objasni na koji nacin ce morati da se ponizavaju zaposlene majke sa bebama kod poslodavca da bi mu dali dokaz da doje svoju bebu. Da li ce tu proraditi ceo lekarski tim koji ce u ime privatnika promeniti misljenje da je bolje prehranjivati bebe nego dojiti i ko zna sta sve ovim naprednjacima ne padne na pamet.
Toliko o tom vasem pedagosko-radnom zakonu jer imam puno pravo da ga tako nazovem jer se bavite pitanjem radnici i neradnici a ne vidite koje gluposti jos u njemu ima.

BATO

pre 9 godina

Vučiću! Nije narod naivan da ga zbunjuju ovi tvoji botovi!Sramota čime se sve služiš i pokušavaš da obmaneš narod.Ovo je čista zloupotreba i posao za tužilaštvo.

Pera

pre 9 godina

Danas je bila u Smederevskoj Palanci, da poseti ugrozene od poplave, zamislite dosla helikopterom, silno obezbedjenje, saobracaj u kolapsu, policija na sve strane, pa ona kosta koliko i poplava u gradu. Zbog nje sam zakasnio na posao! Pa jel se tako dolazi, gospodjo ministarka? Kolone automobila da ti prodjes???

andrej

pre 9 godina

Bitno da neradnici po skupstini pricaju kako pola Srbije nece da radi.
Opet ce ista ta bagra u skupstini da zastiti poslodavce a udari po radniku.
Dakle radi za 10k dinara mesecno ko konjina ili jednostavno nemoj i crkni...crknes i ovako i onako.
Ajde neka lepo istaknu listu firmi koje uopste ne placaju i listu firmi koji placaju mizernih 20k dinara za ceo mesec rmbacenja a pri tom koliki su profit ostvarili! Uvek ista prica i uvek se stite poslodavci i tajkuni a narod ko shisha.Al sta cete lako je gospodi za skupstinskom uspavankom sedeti i tupiti nesto kad njima na racun leze po hiljade eura plus nekoliko funkcija....

Alex1

pre 9 godina

@(Seka, 15. jul 2014 22:49) "Slazem se sa ministarkom da ovaj zakon jedino nije dobar neradnicima. Mislim da je ove izmene davno trebalo uvesti pa da se konacno nagrade vredni a ne oni sto uzivaju razne privilegije i primaju visoke plate a pri tom ne daju nikakve rezultate!"

Pretpostavljam da misliš na prenaduvani javni sektor. Ili se varam? :)
Da li si upućen(a) da se čak i u uspešnim državnim firmama zapošljavaju preko veze kadrovi koji veze nemaju sa strukom (književnost i hortikultura u tehničkoj službi, "drugovi iz istog sela" - ovde moram da pomenem da je to bilo i za vreme DS i DSS), itd. Mene to lično ne dotiče, ali ako ne otpustite partijske parazite iz javne uprave i državnih preduzeća, ugasili ste.

Građanin koji radi

pre 9 godina

Ovo naročito smešno zvuči kada izgovore političari koji nisu stvarno radili ni sat vremena u životu... (99% njih)
ps. Nadam se da neko ne računa u rad sedenje u nekoj kancelariji i uzimanje državnih para, jer si vezara i kević.

Montreal

pre 9 godina

Ljudi bezite iz te proklete zemlje. Ja sam otisao 99.- te i danas zivim kao covek. Bilo je frke u pocetku ali se sve pregura. Pozdrav i samo hrabro, ovo su potpuno nepismeni populisti.

winston

pre 9 godina

Kako te nije sramota? Srami se i Boga i naroda FOLIRANTKINJO! (BATO, 15. jul 2014 21:09)
Neki politicari imaju sram, ali ova, i puno iz SNS nemaju. Ona je mozda naj gora, zato sto vec 3 godine nista neradi, nego samo hvali Vucica, kao da je Bog. Izgleda da je to njen posao. I za to prima veliku platu. Ali dobro, ja ga nebi hvalio za milione, nikako. Svi mi imamo moral, i obraz.

misim realno

pre 9 godina

E pa ovako: Ja radim za 300 evra mesečno, infostan, računi za struju i komunalije su toliko narasli da jedva uspevam da se pokrpim za ceo mesec, hrana je najskuplja u Evropi, sad čujem poskupeće i gorivo! Život je sve teži i sve nesnošljiviji... Ali ovu lepojku izgleda to ne interesuje, oni pričaju o Beogradu na vodi o kulama i gradovima! A mi obični smrtnici živimo sve gore i gore! Ova vlada je nesposobna isto kao i prethodna samo što ima bolji marketing!

Aleksandar

pre 9 godina

A kome je do rada za 20 ili 30 hiljada mesecno? Nikome. To je van svakog dostojanstva. Em sto se izrabljuju ljudi za te pare 8 sati dnevno, em sto se izrabljuju i za 12 sati dnevno rada.
Mnogo me nerviraju izjave ovih dzabalebarosa na vlasti, koji samo lupaju gluposti gde god da stignu, aprimaju odlicne plate za to.
Lupetanje gluposti za te pare moze svako.

razocarani

pre 9 godina

Imam samo jedno pitanje za ||GOSPODJU MINISTARKU||!!!!!!!Po tom novom zakonu,da li ce poslodavac morati svaki mesec redovno da daje plate ili ce jadan,posto nikad nema para za plate,morati da preskoci koji mesec????

Onako samo usput

pre 9 godina

Poslodavac može da te otpusti bez ikakvog razloga da ti objašnjava zašto te je otpustio. I pri tom nije važno što si ti sposoban, marljiv, vredan i sl. Jednostavno, nisi član njegove stranke i to je to. Ili ima da zaposli nekog iz svoje stranke, a to što ti nisi član nijedne stranke, ili si došao do posla čisto bez ikakve veze, to nije bitno....Govorim o poslu u školi. Dakle, privatizacija državnih škola. I to je na redu, pošto smo sve ostalo prodali.

ticroo

pre 9 godina

A gle minusa?! Vladina (SNS) divizija zadužena za trolovanje u ovom trenutku, znači, radi punom parom! Oni, dakle, definitivno ne moraju da se brinu za radna mesta.

Maksim

pre 9 godina

Sram Vas bilo gospođo crnčim 30 godina sada mi smanjujete platu i proglašavate neradnikom, a samo zato što hoću da živim kao čovek. Švercere i dilere deviza, preprodavce automobila štite. Imaju velike kuće, ni dana radnog staža i nikome ništa ne plaćaju.

SNS prevaranti

pre 9 godina

Ma da, strašno su marljivi i predani ove neznalice koje ste pozapošljavali u EPS, Telekom...oni ništa ne znaju niti bilo šta rade, pozapošljavali ste ih na izmišljena ,,radna mesta'', da sede i piskarahu hvalospeve o sns po forumima. Pogledajte samo medije, nigde niko ne sme da se pojavi da kritikuje sns prevarante, totalna blokada, cenzura, medijski mrak...Samo, poručio bi ovim poslušnicima sa RTS - sećete li se kako ste prošli 5 oktobra, biće repriza, jer vi to želite, izazivate...oslobodićemo tv bastilju od diktature. U poslednja 3 meseca niko od opozicije nije bio na rts, samo oni koje sns odobri - bando radikalska. RTS nije i neće biti sns televizija-servis za propagandu, niti bilo koje partije, već javni servis svih građana.

albert

pre 9 godina

"Objavite podatak koliko je ljudi mesečno ostajalo bez posla odkad je crveno-crna koalicija na vlasti, a pratiti trend otkaza od 01.08. kad zakon stupi na snagu.

(Privatni sektor, 15. jul 2014 21:39)"

Danas sam saznao, meni se smeši, i to baš od 01.08. Ja i par starijih.

Reč je o uspešnoj srednjoj privatnoj firmi.

Ne zameram im, oni samo postupaju po Zakonu, jer im je sad u mnogome olakšao to.

amarko

pre 9 godina

Gledao sam danas skupstinu ,stekao sam utisak da bi bilo ko bolje od sns poslanika odbranio zakon.Zakon je los po radnike, dolazi u paketu sa jos losijim zakonima,kako bi u paketu sve bilo na strani novim investitorima,posledni trzaj za punjenje budzeta.Sluze se manipulacijama tipa evropski zakon,najjbolji zakon,najdrzavnik u univerzumu

Rados

pre 9 godina

A u kom clanu i gde to zakon o radu pravi razlike izmedju radnika i neradnika? I ko ce da odlucuje da li je neko radnik ili neradnik? Vi i vasi iz sns-a? A sa kojim fakultetima ce da imaju prednost? Sa megatrendom? Gomilu gluposti slusamo vec par dana od vas! Ma pozaposljavali ste i ale i kile za ove dve godine i dalje to radite!

Radnik

pre 9 godina

E stvarno je dosta tih komentara iz Vlade: "Ko neće da radi ovo...", "Ko neće da radi ono...". Kao da su juče izmislili rad i sve ostalo vezano za rad. Pa, valjda je normalno raditi i ne tupiti o tome toliko ili je vlada sastavljena isključivo od pojedinaca koji su navikli na nerad i u svojim, sada već poodmaklim godinama, su nepopravljivi. Ja imam 33 godine, 11 godina staža, 15 godina radnog iskustva, mnogo dobrih i loših iskustava, završen fakultet i još mnogo što-šta, danas bolju platu nego poslanici u skupštini, a moguće i ministri (makar u odnosu na ono što se prezentuje nama), jedan auto, jednu ženu i jedno dete, podstanarsku kiriju, i strašnu averziju prema svim političarima, koji bez dana radnog staža žive neuporedivo bolje i od mene, što sa njihovim primanjima, radnim navikama i prema vašim rečima smatram velikim apsurdom. Takodje imam jako veliki žal što sam se rodio ovde gde je država meni i mojim najbližima mnogo više uzela nego što je dala i koja mi uporno preko medija pravi lobotomiju i ispira mozak ovakvim i sličnim pričama, političkim starletama, neradnicima, velikim projektima i planovima i ostalim nebitnim i manje bitnim stvarima.
Hvala vam što nas upućujete u to kakva nam je Vlada, i ova i sve prethodne, što nas redovno obaveštavate o vašim planovima, željama i broju neradnika u državnim organima, ali ono jedno dete, koje sam spomenuo u sred komentara sigurno neće biti ovde kada poraste da sluša ovakve i slične priče, jer ja ih slušam već više od 20 godina. Prazne priče nikako nisu dela, praznih priča je bilo i previše od kada ja postojim, a dela kontraproduktivna. Hvala vam na svemu i vašem uzaludnom trudu, ali pustite nas da živimo, trulo, kako smo već navikli i ne uplićite nas više u vaše truleži, jer ste vi odavno na sve nas zaboravili.
Hvala.

jasmina

pre 9 godina

nije tacno da se plase oni koji nece da rade draga ministarko vec nemaju gde da rade. sramota ste svi iz vlade za ovu drzavu. ja hocu da radim al posla nema. od kako sam ostala bez posla nikako da ga nadjem a vi mi nesto pricate i uvodite zakone o radu. ma bruke jedne nek vas je sramota

zvezdara

pre 9 godina

Razumem ja damu, posle dokazivanja u oblasti jačanja regionalne saradnje i oduševljenja naših suseda njenom izjavom, sada, tvrd teren socijalne pravde...Ožeži Zorana po neradnicima!?!A ima li ih...i gde su? Da pripomognem, valjalo bi ispitati po nekim agencijama,(koliko ih ono imamo?), ministarstvima, javnom preduzećima, upravnim odborima... Ču! pretrgoše se od rada članovi UO za neku "platicu"... ima toga još!A zakon, pa to nije problem,ko danas još da ne veruje ekspertima (sve sami Dr. Mr.)iz vlasti;Biser izjava, Ma ako, ne daj bože neke zavere neradnika, bolje da znamo na vreme!

Nikola

pre 9 godina

Sad sam glasao za vas i nikad vise. Bando lazljiva... Nista od ovog niste pricali pre izbora. Pricali ste da ce biti reforme ali ne na stetu naroda, tajkuni vam i dalje pljackaju preduzeca i ne placaju poreze i eno ih na slobodi. Niko ih vise ni ne pominje... Sram vas bilo!!

JEFTA

pre 9 godina

Srbijo, ovi te baš dokrajčiše. Sve moj do mojega! Sve go lažov i prevarant!
Sve "mozak do mozga"! Sve dokazani stručnjaci bez dana radnog iskustva na ozbiljnom poslu! Kuku nama sa njima, kuku Srbiji crnoj kukavic ko je vodi.

javno, a ne tajno

pre 9 godina

Znas sta,kad cujem od politicara takvu izjavu povraca mi se!sram ih bilo...Ovakvu zemlju su doveli na ivicu gladi i propadanja...

z72

pre 9 godina

I dobro, gospoja ministarka, šta ćemo sad sa našom tj. mojom i tvojom generacijom i generacijom tvog šefa? Dok si ti studirala i sticala diplomu i zvanje mene i meni slične su terali da branim državu i to van granica države. Ti i tebi slični ste za to vreme završili studije, stekli tzv. radno iskustvo, ušli u politiku, uvalili guzice u fotelje i sad, normalno, solite pamet. Od naše generacije 90% ljudi ima po 20 i više godina radnog iskustva, a upisanog radnog staža jedva po godinu-dve. I sad mi treba da nekom tamo hohštapleru, bivšem kriminalcu, dokazujemo kako nešto znamo i umemo da radimo i još da ga molimo za posao od kojeg ni sami sebe ne možemo da prehranimo, a kamoli cele porodice samo da bismo ako nas podrži zdravlje stekli nekad u budućnosti pravo na najminimalniju peniju?

Poso

pre 9 godina

"Bez posla, kako je rekla, mogu da ostanu samo oni koji ne žele da rade i koji nisu marljivi".
Da li to važi i za javni-državni sektor i JKP ?

Grunf

pre 9 godina

Zakon o radu pravi razliku između onih koji su vredni i onih koji neće da rade.Ljudi kada se ne udavih od smeha.Umalo mi šoljica za kafu nij eispala.Zakon pravi tu razliku.Doduše svet pravi,Smart TV,Smart mobilne,Smart automobile,Samrt kuće a mi Smart zakone.Vau.Eti i Srbije se uključile u zemlje koje poseduju smart tehnologiju.TAj Smart zakon u kom okruženju će da radi.Da li će recimo imati Android platformu.Da li će imati Aplikaciju Parlament Srbije i on tu razdvoji radne ljude od neradnika i o ne koji ni ne dolaze na zasedanja.To je primer.Pošto je to probna verzija on samo predvidja da neradnici mogu ostati bez posla.Svaki zakon je to predvidjao i vrlo precitno imao definisane kriterijume za otpuštanje radnika.Da li je odgovorno lice to ssprovodilo u delo to je druga stvar.Pre svega Zakon treba kao prvo da omogući da za isti posao svi ne mogu imati istu platu.Da je plata lična stvar koju samo zaposleni može da ima.Dok svi budu tretirani istom nadoknadom na kraju meseca za posao koji obavljaju,ništa od zakona,

Vasilije

pre 9 godina

Znaci sve je super, Vlast je uradila sve sto treba, nego smo mi preispoljne lenstine i zabusanti, recidiv samoupravljanja, genetski modifikovani beta-ljudi, i sad' ce robovi MMF-a da nas prevaspitaju? Demokratija ima veeeeliki problem, bar u ovom kraju.

sacuvajmoum

pre 9 godina

Evo danas zaposlili momka,bez radnog iskustva,nikad u struci nije radio,a zavrsio skolu zadnju pre osam godina. A veca plata,tj.ugovor, nego mi sto crncimo i imamo po 20-30 godina staza. Toliko. I sad ti obucavaj nekog, a imas 1/4 manje od takvog. A jos kad nam ukinu nimuli rad i 10% plate,momak stranke imace od nas platu 30%-40% minimum vecu. Dobrodosli u svet postenja Ministarko.

bizmark

pre 9 godina

Kako stvari stoje ja cu u penziju sa 45 godina staza i 65 godina starosti ukuliko neko ne donese novi zakon pa mi to poveca za jos dvadeset godina. Kad sem se zaposljavala zene su u penziju isle sa 50 godina starosti i 30 godina staza. Za nas ljude iz proslog veka napravite datum preseka i omogucite nam da u penziju odemo dostojanstveno pod nekim normalnim uslovima koji se daju doziveti npr 35-55.

Milan

pre 9 godina

Vi ste gospodjo, kao stranka, stalno u nekoj borbi sa zamisljenim neprijateljem, tj. stalno izvodite katu. Sada simulirate borbu protiv neleradnika. Klasican primer autoprojekcije.

ivan78bg

pre 9 godina

Kao deceniski radnik kod privatnika mogu samo da kazem da me iznenadjujete svakim danom sve vise vasim bezobrazlukom.KAd se pre osiliste toliko?Jako podsecate na SM a znate kako je on zavrsio.Vidimo se na ulici.

dosta demagogije

pre 9 godina

Trenutno u Obrenovcu nije popravljena ni jedna jedina podstanica za grejanje. Danas je sredina jula a do prvog oktobra ima još dva i po meseca - nema šanse da se sistem grejanja dovede u red do tada a većina stanova čak nema ni odžak pa me baš zanima da li će vredna i prepametna ministarka podneti ostavku 2 oktobra kad oni koji joj veruju shvate da će zimu morati da izguraju na grejalice po 30% skupljoj struji. Čisto da se odmah razumemo, da ne bude prvog oktobra da je to sve maslo žutih.

p

pre 9 godina

ma, lol. politicare, od kojih 99% nema ni jedan jedini dan radnog staza van politike, ovaj zakon nece potresti? posto, sudeci po rezultatima deluje kao da apsolutno nista ne rade, osim sto obecavaju zs kraj godine (setimo se ppva, do kraja ove, pa do kraja sledece, pa do kraja prethodne godine, sve ce da nas krene, milijarde i milioni i trilioni ruskih rubalja, americkih dolara i nemackih evra ce da se slije u nasu domovinu)

Niksa Milovic

pre 9 godina

Smatram, da ce makar ove recenice koje su u tekstu podebljane uci u istoriju mudrih misli. Zato cu ja kao prilog dodati jos jednu misao velikog Brane Crncevica verovatno izgovorenu nekim slicnim povodom a ona glasi "Mrav radi,tegli i od njega nije postalo nista,a majmun se zezao po drvecu i od njega je postao covek." Ja dodajem, i to kakav covek: sve zna u sve se razume, svemu nas poducava, mudro nas vodi, samo niko ne zna gde ce nas dovesti.Blago njoj ona ima diplomu fakulteta i iskustvo savetnika Labusa.

acta non verba

pre 9 godina

O kojim neradnicima ministarka priča? Da li možda o onima koji beže s posla i zbog kojih je radno vreme pomereno na 7.30? E pa lepo, u ozbiljnoj državi ti bi neradnici dobili otkaz. A što se ostalih "neradnika" tiče, nemaju gde da rade u zemlji u kojoj nema posla. Vrlo rado bi se zaposlili, ali nisu imali tu sreću da ih neko protežira, nisu članovi nijedne partije. Zorana, ne da niste u pravu nego vaša izjava prevazilazi granice lepog ponašanja. Mnogo nas je sa fakultetom (onim pravim!!!) koji čekamo posao. Ne zovite ljude neradnicima!!!

RoBot

pre 9 godina

Kakve veze Zakon o radu ima sa ministarstvom za saobraćaj? Kakve veze ova žena ima sa Zakonom o radu? Kakve veze marljivost ima sa Zakonom o radu? Kakve veze sa Zakonom o radu ima da li neki radnik hoće ili neće da radi (koliko god potonje zvučalo suludo u današnjoj Srbiji)? Ovakve populističke, demagoške i paušalne izjave su oličenje naših oligarha... Dovoljan i održiv argument može biti "zato što moramo" ili "visoke otpremnine su sprečavale zapošljavanje iskusnijih radnika". Nema potrebe za parolama, dovoljno je da date bilo kakav realan indikator (verujem da postoji) i sve bi bilo lakše. Nemojte vređati i poslednju preostalu mrvu zdravog razuma u ovoj Nedođiji...

Izdajnik

pre 9 godina

e svaka vam cast! vi ste gospodjo primer za vrednocu, vi i vas gospodar... toliko ste vredni da se rezultati vaseg rada uopste ne vide...
da li te je sramota?
radim kod sadasnjeg poslodavca vec 7 godina, radim na odredjeno , inspekciju ne interesuje kako neko moze da radi toliko dugo na odredjeno na istom radnom mestu bez prekida... primam minimalac , a radim jos jedan posao... znaci ja sam LENJ i NERADNIK jer se plasim novog zakona o radu... pa sta mislite stace tek sad da nam rade poslodavci ,koji vas ocigledno debelo placaju da donesete antiradnicki zakon, kada se jos vise pogorsa status radnika??? vi ste gospodjo SITI , a narod je GLADAN gospodjo... dve godine ste na vlasti ALOOOO... DVE godine i nista niste uradili... jps uvek vam je kriv DS??? dobro je da ne kukate na Kralja Petra prvog... Sram te bilo...!

Paklena pomorandža

pre 9 godina

Ma sve ste mi dobri sto ugiraste onoliko ljudi u j.p u decembru ako "nevini" nece da stredaju nego ce biti politička čistka i to je to poznati ste po tome

Лука Лабан

pre 9 godina

Грци би одавно изашли на улице,штрајковали би и лекари и гсп превозници и адвокати и судије,и дошло би до колапса у држави и нереди у Атини.Јер изгледа,других могућности да дођеш до својих права нема.
Опет поскупљује струја???Кажу најјефтинија струја у Европи.А код нас је у последњих 5.год струја поскупела мин 900%,,евро скочио 25-30 дин,а моја плата остала везана за најсрамнију валуту име динар,и остала 30.000...Овде неће бити боље ни за 100 година,тако да,пријатељи моји,идите што пре из Србије,уколико желите породицу да оснујете и да проживите тај један живот који имате...

radnik

pre 9 godina

Ustajte vi zemaljsko roblje, vi sužnji koje mori glad.
Već grmi razum u svom letu, čas je krajnji došao sad.
Nek sve trulo padne u grob tamni i nek se diže roblje sve,
Svijet nov izgradit ćemo sami, tko bješe ništa bit će sve.
To će biti posljednji i odlučni teški boj,
a Internacionala nek bude ljudski rod!

Četvrtak...vidimo se

ljubitelj burleski

pre 9 godina

samo se u našoj zemlji menjaju resori koji veze jedni s drugima nemaju,i to po političkoj a ne stručnoj spremnosti i obrazovanju , to je za sns ,,misaona imenica, jer su svi,,odabrani,, na mesta postavljeni a ne izabrani konkursom ,pa je ciljanje na,,one koji neće da rade ,, uz njihove novopostavljene već prekobrojne statiste u adminisraciji još jedan neuspeli epp.ako je,,agresivno zapošljavanje,, ono što su uradili za dveipogodine , a ne 100 dana kako se reklamiraju,jer se,,tim , vlade nije promenio,nego su pioni razmešteni a vođa igra na,,meko srce,, pitanje je ko se od njih tek juče našao na najvišim nedodirljivim mestima i ko ih je zamenio,po tom principu,,nema više rada na istom mestu,,. kojom su nas ,,srećom to,,usrećili ,, da sebe izuzmu od tog,,novog pravila,,ili gde se to u ustavu nalazi da se ovakav zakon donosu bez parlamentarne rasprave i to unapred,,izjavom ,,baš jednog čoveka ,, ja od toga neodustajem ni za jotu, ma ko rekao i ma šta spremao da kaže,,. donet je zakon vidi se iz aviona već odavno u najužem sastavu sns ,ovo je samo pozorište sa mnooogo skupim ulaznicama, za,,gledaoce i slušaoce, a izuzimaju se,,tekstopisci,, zakona, unapred, posebno ako su,,dokazani pregaoci,,poput maje, vulina, miroviča ,babića, rističevića,,,dr, kneževića ,palme i svih sps ,,večitih,, od 87 do danas, pa se namerno,,zaborave,, izvođači radova, u patrijotskim pljačkama, a imena i firme su na svim portalima i u eu,,naprednost,, je očita.koliko treba još,,ponuditi,, strancima!?

netko

pre 9 godina

bar da se tako gleda...

pa vi politicari bi svi dobijali srcku zbog ovog zakona jer vam je produkrivnost i rad jedna velika nula!!!
ne bi dobijali mesto cuvara nacrtane ovce a ne da nam zemlju vodite..

Dimitrijana

pre 9 godina

@"Stari zakon nam sve ove godine nije dozovljavao da zapošljavamo nove ljude, morali smo nešto da promenimo", kazala je ona i dodala da je to prvi zakon nakon "puno, puno godina", kojim država zajedno sa zakonom o PIO, stečaju, planiranju izgradnje hoće da zaštiti interese poslodavaca i radnika koji žele da rade."
____

Stavljam naglasak na 'nove ljude' e u tome i lezi cinjenica da ce stari radnici koji su radili kod privatnika dobiti brzopotezne otakze da bi se zaposlili 'novi' kako kaze 'marljivi' ljudi a to su svi njihovi partijski poslusnici koji ce se zaposliti na mesta otpustenih 'starih' mislim prethodnih radnika koji nisu clanovi, ulizice i poltroni sns.
Nista nije slucajno pripremili ste vi teren da kada vas mmf pritisne da dajete otkaze onima na drzavnim jaslama gde da ih ponovo udomite i to sada na ustrb starih radnika kod privatnika.
Neka vam je Bog u pomoci sta ste uradili jer je moja kcerka vec danas dobila otkaz i jos njih nekolicina radnika koji nisu neradnici vec radnici bez partijskih knjizica da bi se zaposlili vasi 'novi ljudi'. O cemu ti zeno pricas. Nema tu zastite moja kcerka je sa dvoje male dece ostala bez posla a ti otkaze tumacis da dobijaju neradnici, a ona je kod privatnika radila punih 11 godina i zelela je da i dalje radi, ali dolaskom vase vlastoljubivosti dobila je otkaz verovatno da ce poslodavac biti u boljem polozaju kada sa vama naprednjacima sklopi neke posebne dilove.

mara

pre 9 godina

Ne mogu da vam opišem kako bih slatko išamarala ovu gospođu, upravo iz jednog osećanja nemoći i očajanja pred silom i moći koju ona demonstrira. Znate ono kada imate utisak da ste dotakli dno pa hoćete dostojanstvo da sačuvate šamarem bez obzira na posledice. Verujem da se većina oseća upravo tako. Ovakvo jedno osećanje mi se jednostavno vrati kad čitam ovakav pokušaj "preumljenja" naroda od strane političara mada sam ja žestoku krizu na ličnom i profesionalnom planu imala u periodu od septembra 2009. do oktobra do 2010. godine i zahvalna sam Bogu na tome. Krenula sam svojim putem i radim privatno dajući časove i uspela sam da na bazi toga napišem ozbiljan istraživački rad na šta sam posebno ponosna, sama sebi organizujem vreme, a radim 25-40 sati nedeljno.Imam kontakte sa kolegama ali nemam nezdrav kolektiv gde se podstiče paranoja (na nivou "Balkanskog špijuna), nepoverenje i animozitet a toga će sve više nažalost biti! Pomislite na onu profesorku i njen očajnički potez.Meni neka Mihajlovićeva ne priča o radu. Koliko puta samo pomislim na vreme se meni desilo da "flipnem", jer ne bih sutra bila u koži onih kada im budu uručivali otkaze i proglašavali ih tehnološkim viškovima hiljadu puta gori od njih. Ta retorika o marljivosti kojoj ovi pribegavaju je neozbiljna i socijalno neodgovorna jer ima ljudi koji neke stvari i da hoće ne umeju da urade, nemaju ni znanje ni resurse ni sredstva. Ne može se vlast "amnestirati" od odgovornosti prema ogromnom delu ovakvog stanovništva.

Labud

pre 9 godina

Ja necu da radim niti se plasim. Ako treba opet cu emigrirati, pa cu se opet vratiti.

Nego bilo bi sjajno da vi imate pojma sta radite. Ovakav zakon bi srocio i mali Perica. Ostacete upamceni kao onaj drugar sto je non stop pricao o ribama, a na kraju jedini ostao nezenja kod mame na gajbi. Ziveli!

pera

pre 9 godina

A bas sam se uplasio da se najiritantnija osoba na srpskoj politickoj sceni nece oglasiti ovim povodom. Pri cemu je titulu najiritantinije ponela u zestokoj konkurenciji...

pera lozac

pre 9 godina

Samo jedno pitanje za "vlast"
A sta ako se za godinu ili dve zakon pokaze kao totalni promasaj?
Sta ce te reci onim porodicama koje u medjuvremenu budu ostale bez hleba, a novih radnih mesta nigde, sta onda?
Nema nista dok politicari nebudu garantovali svojom imovinom.

Rodja

pre 9 godina

Radim 5ipo meseci za platu od 15000 gde je prvi mesec bio neplaceni probni rad. Moje ostale kolege imaju prosecno 30000-35000din a isti posao odradjujemo. Kome ja da placem za vise?

Shvaba

pre 9 godina

kako je nije sramota da tako nešto izjavi? pa svi vi Političari ste ušli u politiku zato što se plašite posla. svi ste vi obični paraziti i pijavice. niko od vas u životu nije ništa stvorio sa svoje dve ruke nego isključivo sa jezikom. Sad jedina je razlika u tome ko je koju varijantu koristio. Neko lajanjem a neko lizanjem. Ustvari pogrešio sam malo. Ima i onih koji su koristili ruke. To jest laktove, nebi li brže stigli do gu.... u koju bi se uvukli.

Sid

pre 9 godina

Skandal bez presedana a svakom danom lezilebovici iz iste partije prete kako ce sta vec stajati stvari kada zakon bude donet.

Meni su vec pretili inspekcijom kako tip rece SA ZADOVOLJSTVOM!

Grunf

pre 9 godina

Ne vredi moraš da se javiš za repliku po poslovniku.Dakle "bot" je već za posmatranje.Dakle na moj tekst Vi ste dodelom svoojih minusa podržali ideju da poslanici ne dolaze na svoj posao,zatim podržavate da svi isto vrede za posao koji obavljaju što je nelogično i nigde na zemaljskoj kugli ne postoji upravo da bi se stvarala konkurencija i radilo više jer prirodno te kopka koliko ima tvoj kolega.Dalje podržavate takodje da zakona nikada nije bilo o otkazu,dakle nemate pojma.I nak kraju što je možda najvažnije a to je da kritikujete odgovornost rukovodilaca koji treba da procene nečije znanje i učinak na poslu.Simpatizeri SNS-a su vrlo zanimljiva socijalna kategorija ove zemlje.A malo kritikuješ izjavu njihovih funkcionera onda udri po minusima.Recimo da li će zakon o radu kada već dodeljujete minuse prepoznati vrednog monistar od onog koji ništa ne radi.Da li će zakon prepoznati rad Ministra bez portfelja zadužen za vanredne situacije.Da li će prepoznati rad Ministra za saobraćaj itd.Kao što je Premijer sa svojim timom savetnika tu da odmah koriguje greške u radu ili smenjuje ministe ako ne daju nikakav učinak ili Predsednik Parlamenta da skida od plate ako neko ne dolazi na zasedanja isto radi i rukovodilac u proizvodnji gumenih čizama.Zorana je samo u pravu za deo koji je bar mislim mislila iako direktno nije rekla a to je da neradnike i džabalebaroše treba smestiti tačno tamo gde im je mesto.Tako će vredan biti nagradjen a lenčuga po plati.Čitajte botovi šta neko napiše.

profiteri

pre 9 godina

Pa nek bude ona marljiva i brizljiva za 18 hiljada mesecno. Bas bih voleo da vidim nju, kao radnika meseca. Nek dodje pa nek lomi kicmu za sicu od koje ne mozes ni da prezivis. Sram je bilo. Poslodavci zasticeni ko beli medvedi, a obicni radnici goli ko pistolji, u svakom smislu.

Dragomirka55

pre 9 godina

Konačno je došlo vreme da se ceni i nagrađuje rad, a kažnjava nerad. Normalno da se javlja strah kod onih koji ništa do sada nisu radili jer su posao dobili po partijskoj pripadnosti, ili nisu stručni za posao koji obavljaju ili jednostavno nemaju radnu naviku. Dolaze u 8 na posao, popiju kafu, pročitaju novine, malo se prošetaju po ustanovi, zadrže se jedno 2-3 sata i moraju na "službene" sastanke ili na "put", a platu redovno primaju i to kakvu. Pored toga bitno je da će biti zaštićene najosetljivije kategorije radnika trudnice i invalidi.

Mare

pre 9 godina

Vi politicari u Srbiji ste vrsta koja nece da radi, jer da ste hteli da radite ne bi koristili politiku kao precicu. Zakon o radu je sramota i pocetak kraja jedne naduvane popularnosti.

Libke

pre 9 godina

Kakva bedna laz i uvreda za inteligenciju.
Ali, ti isti neradnici ce se potruditi da ti uskoro ostanes bez posla, pa ce lenjost i na tebe da predje!

serbia dying

pre 9 godina

Ima li kraja ovim glupostima?!
Kako možete da pričate tolike gluposti bez i jednog argumenta?!
Sve sami stručnjaci iz oblasti rada i zapošljavanja, počevši od Vulina pa preko Zorane KancelarijaZaBrzeOdgovore Mihajlović, sve do Vujevića.
Koje su to odredbe u korist radnika? Da može posle mesec dana, ako ikada nađe posao, da ide na godišnji! Može, ali u Diznilendu.
Najvećem broju zaposlenih plata će u startu biti manja jer minuli rad kod bivših poslodavaca više ne postoji. Računajte 0,4% puta godine, pa vidite gde će te taj iznos da uštedite.
Radnik nema pravo na novčanu naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor! Još jedna odredba u korist zaposlenih. I, tako dalje...
Suština je da su interesi zaposlenih i poslodavaca suprotstavljeni i da ne mogu svi biti srećni, ali me užasno nervira demagogija vladajuće garniture koja predstavlja promene zakona kao nešto dobro za zaposlene. Nekome od nas glava služi i za razmišljanje tako da nema potrebe da nam govorite šta da mislimo.

Silvester

pre 9 godina

U svakoj normalnoj i uspešnoj državi u javnom sektoru rade kvalitetni kadrovi sa školom, i dobro su plaćeni. U našoj zemlji će ovaj zakon, na žalost, u rukama korumpiranih partijskih komesara dovesti do otpuštanja svih kvalitetnih kadrova iz javnog sektora, a ostaće upravo neradnici i poslušnici. Nije bilo potrebe za novim zakonom da se želeo kvalitet, dovoljno je bilo sprovesti kontrolu i posmenjivati rukovodeći kadar, jasno bi se došlo da informacije ko radi bolje a ko lošije, i izvršiti reorganizaciju. Ova žena nema pojma šta priča - naš javni sektor može biti vrlo efikasan, ali partija to ne želi. U zdravstvu je bio donet zakon o plaćanju po učinku, plata je mogla da varira od 70-130%, ali to nije zaživelo. Lako je motivisati dobrog radnika, i dovesti lošeg radnika u nepovoljan položaj, naterati ga da prione na posao. Ali politička vlast u ovoj zemlji sve čini da održi stanje negativne selekcije, da bude što gore. Ovoliko malicioznosti i destruktivnosti koje srpski političari sprovode decenijama ne mogu se objasniti samo sebičnim interesima. Ovde je neko dao nalog da se ova zemlja i narod sistematski i temeljno uništava. Kao da nas je neka satanistička sekta uzela pod svoje i vodi ravno u pakao. Šta smo mi ovoliko Bogu zgrešili, nije mi jasno. Znam da smo svakakvi i nikakvi, ali baš ovo nismo zaslužili....

radnik_meseca

pre 9 godina

Gospođa Mihajlović pravo kaže. I mi, vredni, smo dočekali zakon koji će uvažavati naša prava. Na čelu sa gospodinom Vučićem, ova Vlada će odvojiti žito od kukolja, i u državnoj admistraciji ostaviti samo nas koji se trudimo da stignemo ujutru na vreme, radimo i odemo kad satnica to nalaže. Ja želim da ostanem ovde gde jesam, zato se i trudim. Ne znam zašto se ljudi bune oko minulog rada. Moje kolege i ja smo primljeni na posao pre 12 meseci, i trudimo se, vredno i pošteno da tu ostanemo, tako da nam se minuli rad povećava kod istog poslodavca. To smeta samo onima koji su prešli na drugi, verovatno državni posao, pre četiri i više godina i od tada parazitiraju i ništa ne rade, jer ih niko na to nije ni terao.

Sosa

pre 9 godina

Kako zeno mozes tako da govoris kada su vecinom zaposleni vasi partijski rodjaci, kumovi, tazbina, rodbina, kumovska slama, poltroni, poslusnici, e sada lepo ako si vec ustanovila da ima neradnika obrati se vasoj CK sns preCedniku i vodji i ukazi na taj problem. Malo je zeno ljudi koji su se zaposlili preko biroa rada, malo ih je koji nisu clanovi ijedne partije, stranke, pokreta, okreta, ma zeno ne sedaj nam i ti na zulj i ne pritiskaj nam zuc. Ej ti nam pricas o radnicima i neradnicima, ti koja obidjes trasu puta, uslikas se a evo treca godina je kako ste na vlasti a vodja obeca, mani me se vodjinih obecanja, autoput do mora do 2016, godine, eto da te pitam iz tvog resora jel su poceli radovi, pa ti jos ni maketu nisi napravila za taj autoput. Objasni nama ko vam vise dozvoljava da nas pljujete po svetu i u nasoj drzavi da smo neradnici i ko papagaji govorite samo refren vodjine pesme. Sram te bilo tvojih reci, zar ti taj isti narod na koji pljujes nije dokazao u poplavama da je spreman da volontira i da radi.
Sacuvaj nas Boze sta nas jos sve ceka sa ovakvim razmisljanjima naprednjaka koji misle da su i iznad Tebe.
Lepo sada znam zbog cega ova zemlja propada i zbog cega ce dugove placati radnici i penzioneri koji nit' su luk jeli nit' luk solili, a kamoli mirisali, zbog vasih privilegovanih zaposlenih partijasa.

Slavisa

pre 9 godina

"Plaše se oni koji neće da rade"

Nije tacno. Plase se oni koje niste vi zaposlili da po ceo dan pisu komentare koji vama idu u prilog i lupaju +/-. Kod mene firma puna takvih "marljivaca", a kad sef, takodje vas kadar, ode na sluzbeni put, pola njih ne dodje na posao ili ode s posla u toku dana. Ostanemo samo mi "neradnici", jer mi smo ti ciji rad ce da se stavlja na vagu, a ne oni, oni su bezbedni.

Нераднички поздрав из далека

pre 9 godina

Моја сестра се толико уплашила што ће тек сада морати да ради да је нашла посао у САД где ће моћи да забушава. А сада и родитељи гледају како да преживе пензионерске дане међу тако плашљивим нерадницима да ћу им урадити зелене карте да не сметају ту. И онда коначно нико у мојој породици нема потребе да за Божић путује кући или дотура новце за преживљавање.

Che

pre 9 godina

Plase se oni koji nece da rade za crkavicu! Sa evropskim standardima idu i Evropske plate, a ne najeftinija radna snaga u Evropi! Radi ti za 15.000 dinara!

Obranovic

pre 9 godina

Treba podrzati nove zakone,sigurna sam da su uradjeni u najboljem interesu gradjana.Videli sto coveka sinoc na TV-u koliko iskreno zeli bolje sutra za sve nas.

Ladislav

pre 9 godina

Nepromisljena i bezobrazna izjava , sa elementima bahatosti. Ne zna sta znaci raditi kod ili za privatnika. Da ima pribliznu sliku uslova za rad i svakodnevnog prikrivenog mobinga ne bi joj na pamet palo da da ovakvu izjavu !

darko

pre 9 godina

plavka plavka jedino jos nisi objasnila ko je taj sto ce da proceni da li je neko marljiv ili ne jel to oni isti sefovi sto su na to mesto dosli na osnovu partiskih knjizica

zoran

pre 9 godina

Vidim da je glavni Komesar, Velikog Vodje, poslao botove da od ranog jutra pritiskaju dugmice na kompjuteru...eee..oni bar imaju posao...lupetachi minusa i pluseva u zavisnosti od toga kakvu instrukciju je zadao komesar...

Tarabić

pre 9 godina

Aaaaa pa sa ovima ćemo izgleda imati najbolje zezanje. Pošto je Sloba oteran bagerom, a Boki ignorisanjem, mislio sam da smo ostali bez inspiracije. Posle dosadašnje "vladavine" ovih pacera, doktora i filozofa, nove ideje se rađaju brzinom munje...

Makedonec

pre 9 godina

Pisem iz Makedonije, gde se ovaj vas zakon odavno kod nas vek odavno primenjuje, I moram reci da ova Ministarka ****.Zakon je takav da je dobar samo za Firme I Gazde koje vode iste te firme,mi svo vec progutali mamac I kasno je, nemojte I vi jer ke te patiti auvek, bice samo gore!!! Surovi kapitalizam,bice vise razdnih mesta ali radicete za manje plate nego i ove sada i sutnuce vas u dupe kad im se prohte, nemace ko da vas zastite!!! Pamet u glavu , Braco Srbi, ako popustite sad nece vam bidi spasa!!!!

slobodan blok70

pre 9 godina

obozavam kada o radu govore oni koji nisu ekser u zivotu ukucali, pa makar i ukrivo. sa maminog dzeparca je uskocio na partijski dzeparac, pa skupstinska platica ...jos malo pa pemzija samo da overi neka poglavlja u sledecih 15 godina

lla

pre 9 godina

U pravu je ministarka Mihajlovic ako si vredan nemas zbog cega da se plasis novog zakona o radu. Samo oni koji su navikli na nerad boje se ovog zakona i ukidanja povlastica. (Helen, 16. jul 2014 00:26)
A ministarka se javlja samo kad treba reci neku glupost,da se vudi reakcija naroda, 600 direktora u EPS u ,nema cega da se boji ,to su sve vredni ljudi.

blek stena

pre 9 godina

Stari zakon o radu nije valjao, to se godinama zna i sad kad je donet novi pojedinci sve cine kako bi sprecili njegovu primenu, a naravno u celoj prici su najglasnije demokrate i sindikalne vodje, bas cudno da najvise njima smeta.

Mladen Sudarevic

pre 9 godina

Nadam se da ce skupstina da izglasa ovaj zakon.
Jako je mnogo (ne)radnika u Srbiji. Pogotovo u drzavnim sluzbama.

Narod mora da shvati da posao nije pravo na koje svi raspolazu i koje drzava mora da obezbedi. Ovde u Americi poslodavac moze da otpusti radnika bez ikakvog razloga. Malo koji posodavac koristi to pravo ali svako zna gde se nalazi. To tera ljude da ozbiljno shvati svoj posao i radnici u Americi su daleko produktivniji od ostalih radnika u svetu (pogotovo naspram obicnog radnika koji (ne)radi u drzavnoj sluzbi u Srbiji)

Na zalost, mislim da Srbija jos nije spremna da se uhvati u kostac sa kapitalizmom. Isuvise je mnogo (ne)radnika koji osecaju da im drzava nesto duguje a ne daju nista za uzvrat drzavi.

iskustvo uci

pre 9 godina

Hocete reforme? Pa evo, placanje prekovremenog rada, placanje rada vikendom, placanje nocnog rada, bez kasnjenja isplate, prijava na penziono i zdravstveno, povecanje minimalnog dohotka.... Ko ovo ne ispuni nek zatvori radnju, jer nije sposoban da nadje posao i nek ide da radi, a ne da glumi velikog gazdu.

LegendUpgradeNow

pre 9 godina

Ova ,bre, kao dijamant margarin-u sve se meša. Da li je nju neko nešto pitao?
(Penzioner, 15. jul 2014 22:03)

Nju su pitali novinari, pitali je za misljenje, razumes matori...i nemoj da te iznenadi ovih dana da se pojavi i Kostunica, Ceda, Dinkic,i ona dvojica iz radikalne stranke ili Canak kad budu rekla za misljenje... to sto neko prica, ili neko ima sta da kazem, jel ti stvarno mislis da ti ljudi tj ova plava ministarka, zovu novinare cim ustanu ujutru, i kazu, e da imam nesto da kazem sta mi je palo na pamet danas ili sta su sanjali proslu noc...

Citizen Kane

pre 9 godina

Pa ovo ne valja mnogima , onima koji su navikli da na posao samo treba ali ne mora se otici , a raditi tamo jos manje.
Sad barem onaj koji radi moze mirnije da radi dok drzavni lezilebovici morati da rade.A da i bice lakse se resiti tih koji su u navodnom stecaju ili drugim interesantnim trenucima , i primaju plate da ne rade nista.Nadam se da ze drzavna aparatura biti manja za 500 hiljada radnika .Pa ako ne rade nek i ne dobiju nista.

sofija 05

pre 9 godina

To je potpuno jasno!!!Navikli da ne rade a dobro im i sada se uplašili da će morati raditi!!E pa dosta je bilo da neradnici žive najbolje,vreme je da se pokaže ko koliko vredi i zna!!!

Ljubivoje I

pre 9 godina

Pa čto sada ne otpustite tih 160.000 vačih stranačkih kolega iz državnih službi.Ako su pametni, školovani i vredni, sada mogu po novom zakonu o radu da dodju do izražaja.Ima jedno pravilo koje važi za sve države sveta, a ne samo za Srbiju. U državnu službu se uglavnom zapošljavaju lenji i manje sposobni. Problem je samo u tome što su u normalnim i uredjenim državama državni službenici manje plaćeni od ljudi koji se bave korisnim poslom.

miona

pre 9 godina

(JONNY B, 15. jul 2014 21:15), pa kako se onda ne plaši Ds, 14 godina lažnnih obećanja, kradje naroda, podizanje kredita i korišćene za lične interese... doveli Srbiju do samog dna!Kakot o da oni ne odgovaraju??

Zole

pre 9 godina

(pc, 15. jul 2014 21:59)
Izgleda da je za tebe vreme stalo pre 25 godina. Više ne zivimo u samoupravnom socijalizmu vec u liberalnom kapitalizmu. Samoupravni socijalizam je propao. To je bio najhumaniji sistem koji izmisljen. Humanost i produktivnost ne idu skupa. Socijalizam je propao zbog niske produktivnosti. Mogao se odrzavati samo dok smo imali zatvorenu plansku privredu i nije bilo konkurencije. Otvaranjem trzista socijalizam nije imao nikakve šanse sa kapitalizmom upravo zbog niske produktivnosti. Ako hoćemo da zivimo kao drugi moramo i raditi kao i oni. Nisu Nemci bogati samo zato sto su Nemci vec zato sto mnogo rade i to mnogo rade generacijama.

Iz licnog iskustva

pre 9 godina

Posao mi je takav da kao eksterno lice povremeno boravim i u "drzavnim" i u privatnim firmama.
Verujte, kad tri dana provedem u drzavnoj firmi, razbolim se od nebuloza i nerada, setnji, praznih hodova i jos praznijih razgovora - i sve to u "radno" vreme - i stvarno mi treba nedelju dana da se oporavim i da i sama nastavim da radim.
E, ako ce to bar malo da ispravi - ZIVEO NOVI ZAKON O RADU!

Mitrovski

pre 9 godina

Tek je ovo sada pravi pocetak reformi o kojima Vucic prica vec 2godine, otuda verovatno i toliki otpor. Opozicija napada jer nije ništa uradila 12 godina koliko je bila na vlasti, Canak i Orbovic napadaju jer ce im zakonom biti skresane privilegije i tako.

ABCD

pre 9 godina

Evo bas sam jutros pažljivo pročitala sve komentare i šta reći. Shvatim da mi nikako ne želimo ni jednu promenu u našem društvu, lepo nam da gluvarimo i lupetamo, kukamo i pljujemo po svemu novom što bi trebalo da se desi. Alo ljudi moji moramo ići u korak sa ostalim svetom njima bre cvetaju ruže a mi na dnu dna. Promeniti to što držimo u našim tvrdoglavim srpskim glavama, zarad naše dece ako ne nas.

Djordje

pre 9 godina

Ja uopšte ne podržavam ovu vladu, a još manje Vučića, SNS i Zoranu Mihajlović. Što se tiče zakona o radu, nije savršen, ali je mnogo bolji od predhodnog, i ovo što je ovde izjavila je zaista tačno.

Helen

pre 9 godina

U pravu je ministarka Mihajlovic ako si vredan nemas zbog cega da se plasis novog zakona o radu. Samo oni koji su navikli na nerad boje se ovog zakona i ukidanja povlastica.

Cigareta

pre 9 godina

Nisam neka njihova pristalica niti bilo koje druge stranke,ali je u pravu za ovo sto je rekla uvek ima posla za onoga ko hoce da radi...nisu uslovi bajni ali opet mozes za osnovno da zaradis.

bobilicenko

pre 9 godina

Bas tako,moramo poceti da radimo jos vise jos bolje,da ima sto manje mesta za te neradnike a vise za one ljude koji stvarno zele da rade i zarade koji dinar.

Molder

pre 9 godina

Dobro kaže Zorana u svakoj firmi od recimo 50 zaposlenih imate 10 koji su vredni i rade sve i svašta, 15 koji samo znaju neki svoj posao i ne dohvataju se više ničega i drugu polovinu od 25 radnika lenju koja nije upotrebljiva ni za šta, ništa ih i neiteresuje osim kad će plata. Nadam se da će se uspostaviti sistem da se onih 10 radnika sa početka nekako nagadi

ljutisa

pre 9 godina

Svaki posteni radnik nema razloga da se plasi novog zakona, a ako se samo pije kafa po ceo dan i neradi nista od osim rekla kazala e onda trebaju ti da se zamisle.

corke

pre 9 godina

Upravo tako,mnogi u ovoj drzavi su navikli da primaju platu a da nista ne rade,e sad je tome dosao kraj a oni nikako ne mogu da se pomire sa cinjenicom da ce morati ili da rade ili da napuste radno mesto,a ja mislim da ce pre biti ovo drugo..

Kamen

pre 9 godina

Pa to se najvise plase ovi sto u zivotu nista drugo nisu radili sem sto su pili kafe i tracarili,tu dodajem ove iz sindikata sto imaju plate od po 300. 000.

sojkatica

pre 9 godina

Ja neznam sta je toliko lose u ovom zakonu? Ako radis imaces posao ako pijes kafu po ceo dan docice drugi koji hoce da radi, pa tako je svuda u svetu.

Bojan

pre 9 godina

Svi što se ovde toliko nerviraju nisu pravi iskreni radnici. Samo čekaju da im država sve da umesto da se sami malo potrude. Nov zakon o radu je i dalje dosta mekši nego u nemačkoj, švajcarskoj ili austriji. Ako hoćete da živimo sličnije njima onda i mi mora da se prilagodimo. Sada će firma koje ima mnogo posla bez problema zaposliti više radnika a kad joj nestane posao prosto nekoliko radnika opet opustiti. Zvuči strašno ali i to je dosta bolje nego da uopšte ne zapošljava nove ljude!

Nebo

pre 9 godina

Ovo je samo početak reformi. Oni sa velikim brojem funkcija i ogromnim platama prvi su izašli u medije s pozivom na štrajk sa obrazloženjem da im je žao radnika, a ti radnici zarade godišnje koliko oni zarade mesečno. Sa podrškom neke opozicione stranke izađu u medije pa koga upecaju, upecaju.

Aca šmeker

pre 9 godina

Normalno je da se vredan rad nagrađuje, da se zapošljavaju stručni i vredni ljudi, a da neradnicima više ne budu zagarantovana radna mesta do kojih su uglavnom došli preko veze.

Maša

pre 9 godina

Radnici koji su radili i rade u privatnom sektoru slabo i računaju na sindikate i njihovu zaštitu. Po svemu sudeći ovak zakon najviše pogađa JAVNI SEKTOR. A prema komentarima vidim da se jedino simpatizeri DS-a protive usvajanju zakona. Da li to znači da u javnom sektoru ima daleko više njihovog kadra kada su spremni da organizuju proteste i sabotiraju usvajanje zakona? Nije im dosta što su ovolike godine primali državni novac skrštenih ruku. Da su barem nešto radili sada Vičić ne bi ni imao prilike da nešto reformiše.

tetreb

pre 9 godina

Ovo je, u jednu ruku, loš zakon! Izuzetno je loš za društvene parazite Srbije a i lako ih identifikuje jer su oni njegovi najglasniji protivnici!

Kenan

pre 9 godina

Samo neradnike, brine novi zakon o radu,jer svaki poslodavac,rado ce da nagradi i unapredi dobrog radnika.Dosadasnja praksa nam je pokazala,da sunajbolje ,prolazili neradnici,koji su se krili iza raznih stranaka,sindikata i td,pa su za nerad,dobijali istu platu,kao oni ,koji su vredno radili.Ta uravnilovka,nam je dosla glave,nasoj drzavi.Zato ,u zapadnim privatnim firmama,razlika u zaradi ,za isto radno mesto,moze da se razlikuje,2-3 puta,u zavisnosti od ucinka.

Venčanica

pre 9 godina

Kao neko ko planira proširenje porodice moram da priznam da ovaj zakon mnogo bolje štiti moja buduća prava. Nisam zaposlena za stalno, ali to ne menja moje planove za budućnost, jer koliko sam čitala, novi zakon štiti prava SVIH trudnica - zaposlenih na neodređeno, ali i određeno vreme. Sem toga, prava porodilja su proširena i na prava dojilja, što do sada nije bilo.
A što se tiče sindikata, svaki mesec su mi, bez mog odobrenja, uzimali sa plate određeni procenat, a ja nisam dobila ni novogodišnji poklon, jer mi je predsednik sindikata rekao da nemam dovoljno staža.

dzobanana

pre 9 godina

Konacno jedan dobar zakon koji ce skloniti sve koji su preko veza dosli na radna mesta za koja se trazi mnogo veca skola nego sto polovina vezara ima.

Jovica

pre 9 godina

Zahvaljujuci novom zakonu radnici i njihova prava ce biti zasticeni, samo bahatim i neodgovornim ljudima koji nisu nista radili a primali ogromne plate neodgovara.

libero

pre 9 godina

svaka liberalizacija i otvaranje tržišta doprinosi boljoj i jačoj konkurenciji. Isto je i na tržištu rada. Očigledno je da su najglasniji protiv novog zakona oni iz javnog sektora..a šta se za to vreme dešava sa radnicima u privatnom sektoru?

Zoranam

pre 9 godina

Nisam procitala zakon ali jesam neke analize. Da bi se zakon razumeo, pored nekoliko citanja, potrebno je i razumevanje odnosno da je covek pravnik. Garantujem da niko ili barem oghromna vecina komentatora nije niti procitala, niti je pravnik. I o cemu onda pricamo?

Robokapica

pre 9 godina

Sta, svrbi mnoge sto nece moci da piju kafu po ceo dan i da primaju platu... pa toga vise nece biti ili radi ili pusti druge da posteno rade i zaradjuju.

saolinac

pre 9 godina

Zao me samo onih sto su platili radna mesta a nemaju kvalifikacije za njih ko ce posle da im vrati ulozeni novac kad se i vidi da mnogi i neznaju sta treba da rade a tu su dugi niz godina.

Sima

pre 9 godina

Ma sad mi je sasvim jasno. Pa oni sto slabo rade i za koje se ovaj zakon donosi su bas oni sto voze dzipove i BMW. Po ceo dan sede u kaficima, piju viski i ne rade nista, a puni su para! Pa i treba udariti po njima, nego sta.

neradnik

pre 9 godina

Protekle godine ustalile su nemanje posla kao normalnu stvar, tako da jedan deo ljudi upućenih os nacionalne službe za zapošljavanje samo dođe do poslodavca da bi dobili potpis da su bili tu i zadržali postojeća prava! Promena zakona neće dati rezultate ako se paralelno ne bude menjala i svest i odgovornost prema poslu i društvu uopšte, kako poslodavaca, tako i radnika.

Marko

pre 9 godina

@fiumen
Bez uvrede, ali uopste ne koristis mozak kad dozvoljavas sebi da budes rob. Ako je istina da prebacis preko 10 tona tereta dnevno (verovatno za sitnis), brzo ces unistiti zdravlje. Sa 20 godina sam i ja radio takve stvari i nisam upoznao coveka koji je radio vise od nekoliko godina, a oni sa 3 godine iskustva su vec bili slomljeni. Umesto da glumis Aliju Sirotanovica dok ovakvi sede u foteljama i zive kao carevi na tvoj racun, malo mucni glavom i nadji nacin da zaradjujes na laksi nacin. Ako upotrebis samo 20% energije na razmisljanje, od ukupne koju potrosis na poslu, veoma brzo ces naci resenje. Sve to sam prosao, u pocetku nije lako, ali treba istrajati, podici se nakon svakog pada i sumnje u uspeh. Sad kad prodjem pored mesta gde sam fizikalisao kao rob pomislim kakva budala sam bio i zasto nisam koristio mozak.

SP

pre 9 godina

Sa fakultetskim obrazovanjem lakse ce se zaposliti? Ja sam vec 6 meseci na birou jer sam proglasena za tehnoloski visak u 37.godini u drzavnoj firmi, samo zato sto se sinu generalnog direktora jednog javnog preduzeca svidelo moje radno mesto. Ja sa 12 godina iskustva, diplomom drzavnog fakuleta, a on sa stavkom u CV da napredno koristi Internet Explorer. Onda sam neradnik? Sram Vas bilo!!!!

Zole

pre 9 godina

Zole, nisu Nemci bogati sto vise rade od nas, vec je to tamo sve super uredjeno, zakoni se postuju i sprovode, posao je odlicno organizovan, radi se normalno, plate su solidne. Tamo izabrana vlast brine o svom narodu, a ovde vlast brine samo o svojoj gu*ici.
(Rade Kosic, 15. jul 2014 23:45)

Nije rad samo kopanje fizicki rad. Rad je i organizacija drzave, rad je i sprovodjenje zakona. Kad se ulozi mnogo rada u organizaciju drzave i u sprovodjenje zakona dobije se uredjena drzava. Nemci žive u jednom sistemu vec dva veka. Za ta dva veka izgradili su sistem koji im odgovara i koji je konkurentan u svetu. Mi smo počeli da gradimo nas novi sistem pre 25 godina u potpunom haosu. Raspad drzave, ratovi promena drzavnog sistema. U nemackoj je parlamentarna demokratija više od sto godina i Nemci tačno znaju koga ce da izaberu. Kod njih ne prolaze laži u predizbornoj kampanji. Političari znaju ako ne naprave ono sto su obecali i sto se od njih ocekuje brzo završiti svoju karijeru političara.

Lilijana

pre 9 godina

Podrzavam zakon,pre svega nemam posao zahvaljujuci propalitetima koji su mi unistili preduzece.Evropa ne moze da udje u Srbiju sve dok huskaci i neradnici predvode sumnjive grupacije i izazivaju nerede.To pod hitno resiti.

jahora

pre 9 godina

Bilo bi itekako drago da bude tako kao sto je ministarka izjavila,da nece biti bitno ko koliko ima godina,jer ja evo vec 4 godine sam bez posla a imam 48 godina zivota..

vuk83

pre 9 godina

Ja sam to odavno komentarisao, da se između redova može pročitati da zakon štiti radnika i da ne treba nasedati na provokacije neradnika koji će pokušati sve da urade da ostanu "primači plate"

Pravdoljubi

pre 9 godina

Ni deda Mrazevi nisu sto su bili...A da se podsetimo samo,vezano za nejgov komentar,ako si mislio da ce clanska karta DS da bude garancija ovoj armiji neradnika sto primaju platu sa drzavnih jasli,grdno si se prevario.Svako mesto treba proveriti,ponovo ljude zaposljavati putem konkursa i kvalifikacuija a ne kao sledbenike lidera.To dozivesmo zadnjih desetak i vise godina.Cak su i optustali ljude koji su apoliticni da naprave mesta za njih.I sve snage ZA zakon o radu.

Milica Petrović

pre 9 godina

Novi zakon ne odgovara samo bahatim ljudima koji su iskorišćavali stari zakon za svoje bogaćenje, ovaj zakon podržava prava radnika i okrenut je fleksibilnijem zapošljavanju. Kao što su izgleda nezadovoljni i vođe sindikata ali zbog svojih interesa i privelegija koje im te pozicije pružaju.

seherezada

pre 9 godina

Sve se ovo moglo izbeci da su demokrate bile odgovornije i da nisu mislile samo kako da napune svoje dzepove i zaposle svoje kadrove. Zakon je terebalo doneti i ranije, svima bi nam bilo bolje.

Melanija

pre 9 godina

.Da ste posteni pa da lepo priznate,poslednjih 12 godina sva uza i sira familija demokrata i sps-ovaca je nasla neko uhlebljenje na izmisljenim radnim mestima u javnim preduzecima.Sada kada zakon treba da pretirjeri sve te fantomskibzapolsene i da pruzi sansu svima istu za pronazazenje posla, oni su protiv.Sasvim razumljivo.

Mirko Ilić

pre 9 godina

Zakon je podržan sa različitih strana, čak i pojedinci opozicije. Onda ne vidim šta je toliko loše u novom zakonu a promena je bila potrebna a i sam zakon treba da prati dinamiku kretanje politike države.

Verica Balanesković

pre 9 godina

Mislim da jedini problem mogu imati samo ove vođe koji iskoriščavaju svoju poziciju u sindikatu. Možda i radnici koji su platili za svoja radna mesta a da ne poseduju kvalifikaciju za ista a sa druge strane ovaj zakon brani radnike a ne takve neradnike.

igor

pre 9 godina

A sta bi sa novim poslovima, zaposljavanjem?! Kako je to tesko nekoga otpustiti iz drzavnog aparata? Cemu onda procene i ocene radne sposobnosti radnika od strane nadredjenih... Zar stvarno mislite da smo tolike ovce ovce i da je ovaj narod dete koje veruje u Deda Mraza?! Mnogo ste sr brzo uzdigli! Ali izgleda nista niste naucili iz istorije... jos brze se pada...

deda mraz

pre 9 godina

Da Bog da radila za minimalac do kraja zivota kao sav posten svet..a ovi neradnici iz SNS sto hvale ovaj novi zakon zelim im da prvi popiju otkaz pa da peglaju po njivi za minimalnu nadnicu da vide kako je to malo a ne da uzivaju o drzavnom trosku..amin..

Verica Balanesković

pre 9 godina

Mislim da jedini problem mogu imati samo ove vođe koji iskoriščavaju svoju poziciju u sindikatu. Možda i radnici koji su platili za svoja radna mesta a da ne poseduju kvalifikaciju za ista a sa druge strane ovaj zakon brani radnike a ne takve neradnike.

Mirko Ilić

pre 9 godina

Zakon je podržan sa različitih strana, čak i pojedinci opozicije. Onda ne vidim šta je toliko loše u novom zakonu a promena je bila potrebna a i sam zakon treba da prati dinamiku kretanje politike države.