Ponedeljak, 25.05.2015.

13:25

Zašto novinar iz SRB ne može u RUS?

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je danas protestovalo zbog zabrane ulaska u Rusiju novinaru Stevanu Dojčinoviću.

Izvor: Tanjug

Zašto novinar iz SRB ne može u RUS? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

bachi

pre 8 godina

Slobodan 032, 25.5. 16,54 h 
Е видиш, због таквих као ти, ми смо ту где јесмо.
(Никола, 25. maj 2015 19:35)
Ne nego zbog takvih kao što si ti!

bachi

pre 8 godina

Još jednom o ovome: Gledao sam Top Gir, prilog sa zapadne obale SAD, kada su Klaksonu, Meju i Hamondu policajci pregledavali snimljen materijal i naredili da delove gde ismevaju, ne sećam se šta je bilo u pitanju, izbrišu...!!! Ko je gledao taj prilog može da potvrdi... 
Toliko o slobodi medija u "kolevci demokratije"!
(Miloje, 25. maj 2015 20:01)
Kolevka demokratije je stara grčka tj. Atina!

bachi

pre 8 godina

Kladim se da nijedan Rus ne voli Rusiju kao sto je vole nasi rusofili. 
(brane, 25. maj 2015 15:39) 

За вашу тврдњу нема опипљивог доказа. Али су докази, да Еурофили више воле ЕУ од наше Србијице, су свуда око нас. Имамо ли још нечег значајног у нашој земљи што је наше ? Немамо чак ни сопствено мишљење.
(Русофил, 25. maj 2015 16:01)
Za tvoje proizvoljna tvrdnje nema opipljivih dokaza kgbofilu! Ili je ono što ti napišeš aksiom?!

Ivan

pre 8 godina

@Boris na njegov @Objektivist

Borise, informiši se malo o načinu glasanja na Eurosongu pa onda komentariši. U svakoj zemlji u kojoj se glasa, pa tako i u Rusiji, motivacija "domaćih", u ovom slučaju Rusa da glasaju je nikakva jer ne mogu da glasaju za svoju zemlju. Zato većinu glasača čine manjine tj. dijaspora drugih zemalja. Tako, Bjelorusi u Rusiji glasaju za Bjelorusiju, Ukrajinci u Rusiji glasaju za Ukrajinu, Poljaci u Rusiji glasaju za Poljsku i sl. U Rusiji je mnogo nacionalnih manjina. Srba je međutim vrlo malo i sigurno nisu u prvih 30 nacionalnosti koje su tamo zastupljene, pa i njihov broj glasova ne može da bude u prvih 10 u Rusiji. Što se tiče žirija koji je takođe odlučivao zašto mi smatramo da oni nisu imali 10 pesama koje su smatrali boljim od naše. Naša pesma jeste dobra, ali ukusi su različiti, na kraju i jeste nategnuto ušla u 10. Dakle ruski žiri je glasao u opštem trendu glasanja te večeri.

Miloje

pre 8 godina

Još jednom o ovome: Gledao sam Top Gir, prilog sa zapadne obale SAD, kada su Klaksonu, Meju i Hamondu policajci pregledavali snimljen materijal i naredili da delove gde ismevaju, ne sećam se šta je bilo u pitanju, izbrišu...!!! Ko je gledao taj prilog može da potvrdi...
Toliko o slobodi medija u "kolevci demokratije"!

dr. hoffman

pre 8 godina

Nije mi jasno sta je sporno , valjda svaka zemlja ima pravo da odlucuje kome ce dati dozvolu za ulazak kome ne.
Kao sto je legitimno pravo Amerike ili EU da zabrane nekome da udje , valjda je isto tako pravo garantovano i drugim zemljama.
A sto se NUNS-a tice oni su izgubili svaki legitimitet , u Srbiji je profesionalno novinarstvo gotovo izsezlo , ostali su samo tragovi.

TT

pre 8 godina

Preklinjem sve rusofilicare da se spakuju i odu u voljenu im majcicu Rusiju i tamo uzivaju u lepotama i blagodetima iste, a nas slepe i blesave SRBE ostave na miru u Srbiji i Evropi.
Hvala najlepse!

Slobodan 032

pre 8 godina

Prezirem Rusiju već jedno 40 godina, čim sam sa 14 godina počeo da se interesujem za stanje u Evropi i uvek mi je merilo bilo zapadna i istočna Nemačka. BMW i varburg, Opel i Trabant. A što se tiče vere nikada nisam gledao ko je kakve vere, već kakav je čovek, ustvari to pominjanje pravoslavne braće je počelo 90-ih a i znate ko je sve to počeo.

Русофил

pre 8 godina

Kladim se da nijedan Rus ne voli Rusiju kao sto je vole nasi rusofili.
(brane, 25. maj 2015 15:39)

За вашу тврдњу нема опипљивог доказа. Али су докази, да Еурофили више воле ЕУ од наше Србијице, су свуда око нас. Имамо ли још нечег значајног у нашој земљи што је наше ? Немамо чак ни сопствено мишљење.

Godište 1957.

pre 8 godina

Da li je mogiće da vi mladi nemate NIŠTA drugo u glavi osim Rusije i Amerike? Ako zaista ne smislite bilo koju sopstvenu formulu - tako će vam i biti. Iskorišćavaće vas i jedni i drugi - i ubeđivati vas da vas "vole" ili da je to za vaše dobro... I nemojte imati iluzije da njihovi narodi znaju za naše postojanje. Dovoljno sam ih sve upoznao da znam.
Budite svoji i nemojte misliti tuđom glavom. NIKO na nju neće misliti osim vas.

rusofob

pre 8 godina

Objasni nam ti amerofilu.
(Amerofob, 25. maj 2015 14:12)

Pa to je jednostavno, u Rusiji je na vlasti jedan diktator vec 16 godina, mislim da je to dovoljno!

Kiki

pre 8 godina

Из истог разлога ѕбог кога је једној хиљади Руса забрањен улазак у ЕУ, Америку, Канаду и земљама које су увеле Русима санкције.
(Русофил, 25. maj 2015 14:19)

Znači Rusi su nama uveli sankcije i to tajno, bez ikakve objave? A rusofiličari se još tome i raduju. Jadno.

maki

pre 8 godina

novinar n1 (CNN international) televizije nije pušten da drži "predavanje" na fakultetu.
C c c c. pa sta je sledeće ?Neće dopustiti ni agentima CIA da uđu? A Srdja Popovic? i njemu će zabraniti? Stvarno ti Rusi...

Igor

pre 8 godina

Rusi znaju zašto mu nisu dopustili ulazak, a znaju i u NUNS-u samo se prave ludi i bune se jer im je tako naloženo. Neka objave čiji je Dojčinović stipendista. NUNS je kao neki faktor da traži objašnjenja? Da li je tražio objašnjenja od ukrajinske ambasade za zarobljavanje, maltretiranje i ubijanje ruskih novinara u Ukrajini? Nije! Zato im je bolje da ćute. Zašto Rusi nekog drugog novinara nisu vratili nego baš Dojčinovića?

levac

pre 8 godina

(Rusofil
od tolike ljubavi prema rusiji neznas osnovne stvari.Uporedjujes babe i zabe.Idi u Rusiju pa tamo uzivaj u demokratiji.Sto vas je manje ovde bolje za Srbiju.

codemaker

pre 8 godina

@Objektivist
Nisi ti prijatelju nikad bio u USA a oni koje slušaš su neki rod baronu Minhauzenu.
Moja porodica i ja često putujemo u USA i nikada nigde nismo imali neprijatnosti. Veliki broj mojih prijatelja takođe putuje u USA i nijedan nije imao problem.
E sad ako su ti tvoji poznanici i prijatelji članovi nekih stranaka ili organizacija koje sve vreme pljuju USA, naravno da će ih malo "propitati".
Daj bože da je i kod nas tako, samo što kod nas ulazi i Kurta i Murta bez pitanja....

Isto važi i za Rusiju.
Siguran sam da imaju sasvim jasne procedure na ulasku u Rusiju. Ne misliš valjda da eto, pogledaju čoveka, ne svidi im se kako je obrijan i - nazad! ?

Mnogo si mi obavešten i naivan.

да ли смем да кажем?

pre 8 godina

Inače, nigde do sada, a putujem skoro 6 meseci u godini, nisam to doživeo i video toliko alkoholičara na ulici. U stvari, doživeo sam nešto slično na graničnom prelazu Kusjak, gde me je policajac izmaltretirao jer imam dvojno državljanstvo i nemam radnu vizu u srpskom pasošu. Čujem da nisam jedini koji je tako prošao.
(Giran, 25. maj 2015 14:14)

Тврдим да сам путујем више од тебе. Тврдим и да прљавији град од Рима нисам видео. О гомили просјака, бескућника и алкохоличара је сувишно говорити.

НУНС-скуп титових памфлетиста

pre 8 godina

(neko tamo, 25. maj 2015 15:01)

Ајде ти тако паметан да нам објасниш зашто је теже ући у САД, по твом мишљењу рај, него у Русију? У Русију не могу да уђу шпијуни што је нормално за сваку озбиљну земљу. О тврдњи да је дотична персона одличан новинар не бих пуно. Питање је да ли новине знаш да прочиташ, а камоли да знаш шта је озбиљно новинарство.

goran

pre 8 godina

Niste videli pijanca u Moskvi? Možda, ako se krećete u krugovima novopečenih bogataša i ne putujete metroom posle 18 sati ili pre 8 ujutro. Ispitivanja na granicama ima svuda, ali se meni do sada nije nikada desilo da me ne puste u bilo koju od zapadnih zemalja. Nisu ni Amerikanci naivci, ali maltretiranje kao u Rusiji nisam nigde doživeo, čak ni u Kini kada sam stigao sa Tajvana i kada je kineski policajac video pečat koji oni ne priznaju. Rusija je autoratitivna država, gde je ogromna većina stanovništva ispod proseka, a mala malecka manjina na vrhu ima sve u ruci. Za one koji će da potegnu pitanje Amerike i tamošnjih problema: u Americi bar imaju mogućnosti da se izvuku, u Rusiji ostaje samo vodka.
Tužno je da većina u Srbiji polaže toliko nade u Rusiju, ali, to je valjda vaš izbbor i vaš život.
Što se viza tiče: nosiocima pasoša Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Rusku Federaciju, osim ako ćete tamo da ostanete duže od 90 dana i imate nameru da radite.

Kako

pre 8 godina

Kako to da moja porodica i ja nikada nigde nismo imali problema? Ni u Rusiji ranije ni u UK sada? Dakle ni na Istoku ni na Zapadu... Nikada nisam bila odbijena za vizu ili vracena iz neke zemlje. Nikada mi niko nije pregledao lap top, zaustavljao na pas. kontroli zbog neke sumnje, provere... Niko ga nije odbio zbog nesimpatocnog lika, jakne americke proizvodnje ili starki u kojima je putovao. Nisam upoznata sa likom I delom pomenutog novinara, ali jedno svakako znam - uvek postoji debeo razlog zasto je nekome odbijen ulazak u neku drzavu. Greske su moguce ali se retko desavaju. Sacekajmo, cuce se.

neko tamo

pre 8 godina

Tuzno je da većina komentara podrzava sraman čin strane države protiv naseg gradjanina, i to samo zato sto je u pitanju Rusija. Da je to uradila Nemacka zvali bi ih fašistima, al pošto je majčica Rusija onda je ok. Komentari tipa "znaon sta je radio" su u rangu " djura će da ti oprosti sto te je tukao". Zato sto ne postujemo sebe, svoje gradjani i svoju istoriju zato nam tako i ide. Na zapadu je covek vrhunska vrednost, primarni kapital. Ovde ko god putuje po EU ili ne daj Boze SAD odmah je spijun. Ali ako neko sa vrha izjavi da zeli da 12 vekova dugu srpsku drzavnost zameni statusom ruske gubernije onda je to ok, jer je Rusija u pitanju. Uzgred Stevan je jedan od najboljih istrazivackih novinara na balkanu koji rasvetljava teska pitanja kriminalne upetljanosti i korupcije vlasti, sto je temelj naseg propadanja. Naravno da ga rusija ne zeli, ali bi mi morali da ga postujemo jer se bavi opstim dobrom

pedja

pre 8 godina

" ...Pre nego sto standardni rusomrsci, EU-fanatici i amerofilicari pocnu da vredjaju Rusiju, neka se prisete svih poteskoca i restrikcija i nehumanog maltretiranja kojima je svaki putnik-stranac ka SAD-u izlozen: ..."
(Objektivist, 25. maj 2015 14:58)

SAD toliko nehumano maltretiraju putnike da su verovatno zbog toga prva drzava na svetu po useljavanju stranaca u nju .

Miloje

pre 8 godina

P.S. Oko pijanstva po ulicama. Toga ima svuda u svetu, samo što u Evropi, recimo, postoje službe koje ih sklanjaju sa ulica i trgova... Lično sam u Kelnu ispred katedrale i žel.stanice (najstroži centar) gledao gomilu od dvadesetak tinejdžera, pijanih i drogiranih kao leže a niko ih nije dirao celo popodne... bilo je veoma mučno...

Zivota

pre 8 godina

(Giran, 25. maj 2015 14:14
Gospodine, po informacijama Ruske ambasade. Ta informacija jednostavno ne postoji. Ni od portira u Ruskoj ambasadi ne mozete dobiti takvu informaciju. Sto se tice stranih drzavljana u Rusiji, a imam jako mnogo ulazaka u Rusiju, oni dolaze sa ispravnim dokumentima izdatim od strane ruske ambasade u tim zemljama, oni su svi vizni. Njima je problem sto moraju da stoje u redu kao i svi ostali. A navikli na nesto drugo. Na plac jedne Francuskinje, koja je zelela da preko reda udje u Rusiju, a bila iza mene, pitao sam je samo jedno, kako da udjem brze u Francusku nego ona u Rusiju.

Objektivist

pre 8 godina

@codemaker

U principu ne polemiziram sa pro-zapadno orijentiranim ljudima poput Vas zbog neljudskog i perverznog nacina vodjenja diskusije koje isti, ukljucujuci i Vasu malenkost, veoma cesto praktikuju. Vi ste samo potvrdili ovu moju tezu. Kada se upristojite mozemo voditi pravi dijalog.

Ali, u redu. Udostojicu Vas jednog polu-odgovora: Cesto putujem sa kolegama za SAD i svi oni, medju kojima je i mnogo Nemaca, Francuza i sl. imali su mnogo administrativnih prepreka i problema prilikom ulaska u SAD, i to, najcesce zbog - BANALNOSTI... Verovatno je to delom i zbog 'Patriot Acta', ali preterali su ga... Isticem, radi se o normalnim ljudima koji nikada nisu radili nista sumnjivo sa tacke gledista pomahnitale americke administracije.

Vasu konstataciju kojom me automatski etiketirate, insinuirajuci kako nikada nisam bio u SAD, bez da uopste znate nesto o meni, samo dokazuje drzak pristup diskusije sa sagovornicima koji je tako svojstven komunikaciji medju ljudima, pogotovu na Zapadu.

seljadin

pre 8 godina

bio sam nekoliko puta u Moskvi, i te price kako maltretiraju na granici su obicna propaganda, svi iz aviona su svaki put uredno pusteni u Rusiju, a radi se o stotinama ljudi.

I takodje onaj ko prica o pijanstvu u Rusiji, sigurno nikada nije ni bio tamo, poslednijh puta kad sam bio u Dotrmundu, Essenu, video sam 10 pijanih ljudi na ulici, u Moskvi, nikada nisam video ni jednog pijanca.

Ima sigurno dobar razlog zasto ne daju nekome da udje u Rusiju, svi revolucionari tipa Majdana, Kanvasa, sigurno nemaju pravo uci, a Rusi sigurno imaju evidenciju o svakome i onome ko se skriva iza novinarskog pera, a u stvari radi neki sasvim drugi posao, secate se "novinara" u Libiji koji posto ostave lokatore zgradu pogodi NATO bomba.
Pa jel neko misli da ce se Rusi pravdati Canvasu ili Majdanu jer nisu pusteni ?

Georg

pre 8 godina

Pogranicna sluzba u RF je u okviru FSB. Sve znaju i sve rade ISKLJUCIVO po zakonu. Vrlo su ljubazni i energicni. A Stevan sigurno zna sta je u pitanju.

Giran

pre 8 godina

2013. godine sam putovao za Petrograd. Sa mnom koleginica, lekar. Ona ima BiH pasoš (RS) i po informacijama Ambasade Rusije nije nam bila potrebna viza. Imali smo pozivna pisma, zakazane prezentacije, plaćen hotel i povratne karte. Na aerdodromu sam ja bio u jednom redu, a koleginica u drugom. Mene su pustli u Rusiju nakon 10 minuta pravog ispitivanja, čak su pitali "čiji je ovo pasoš?". Koleginici su postavljali manje-više ista pitanja, pokazala je sva dokumnta kao i ja. Nakon toga je izveli u posebnu prostoriju, i ja krenuo za njom. Prvo me odbili i nakon nekoliko minuta ipak pustili. Dokumnta joj navodno nisu bila u redu, pozivno pismo i slično. Pokušavali smo da im pokažemo da imamo istovetna dokumenta i ista pozivna pisma, isti hotel..... Ništa nije pomoglo dok se nije javio organizator konferencije i lično došao na aerodrom. Dok smo čekali, izdvojili su još dvojicu sa srpskim pasošima i neke Čečene. Austrijanci, Nemci, Amerikanci prolaze bez problema. Pri povratku ista priča, tražili one kartone za strance (kao u Srbiji) i tvrdili da njen nije u redu i da je falsifikovan. Inače, nigde do sada, a putujem skoro 6 meseci u godini, nisam to doživeo i video toliko alkoholičara na ulici. U stvari, doživeo sam nešto slično na graničnom prelazu Kusjak, gde me je policajac izmaltretirao jer imam dvojno državljanstvo i nemam radnu vizu u srpskom pasošu. Čujem da nisam jedini koji je tako prošao.

Spijun

pre 8 godina

Ne prenavljajte se! Ruske obavestajne sluzbe rade dobro i znaju zasto se on tamo nakanio... Kamo srece da ni u Srbiju '90-ih nisu pustali takve...

Mira

pre 8 godina

Da nije to možda zato jer organizaciju u kojoj radi nesumnjivo odličan novinar Dojčinović finansira novac američkih pro-vladinih organizacija?
Putin je doneo novi zakon po kome NVO špijuni nemaju više pravo da rade to što su dosad radili.

Miloje

pre 8 godina

Kad kao novinar ulazite u Kinu, Južnu Koreju, SAD i još dobar broj zemalja, nije vam dovoljan pasoš, viza i poziv organizatora nekog skupa, osim ako nije od neke vladine institucije, ili org. komiteta neke sportske, ili druge manifestacije. Ako vam je viza turistička, u SAD, J.Koreji, Kini... nešto tamo radite što niste naveli u onom kartončiću... (a posebno kao novinar ) ekspresno ćete, uz dosta neprijatnosti, biti ekspedovani odakle ste došli...
To kod nas može. Dodje novinar, nit' kog obavedtio, nit' pitao, mi, svi srećni, ugostimo ga , ispričamo sve što ga zanima, on se vrati i napljuje nas na pasja kola... a onda mi kukamo, majku maj..., vidi kako su pokvareni... i slično...!

Grozni

pre 8 godina

Da li su ovi iz NUNSa ludi ili glupi? Oni traze od Srbije da garantuje slobodu kretanja novinara na teritoriji druge drzave xD I da kontrolise Rusiju sto se tice njene unutrasnje bezbednosti i da se mesa u to ko moze a ko ne da udje u Rusiju. Mene je sramota kad navodno ozbiljna organizacija izlupa tonu gluposti xD.

objkt

pre 8 godina

Trebalo bi da puštaju novinare bez obzira da li su "rusofili" , "rusofobi" ili neutralni. Ne znam šta od ta tri je ovaj novinar konkretno, ali ako je to parametar za puštanje ljudi u zemlju onda je to indirektna cenzura, manipulacija...

Русофил

pre 8 godina

Samo malo, sad ce nama nasi rusofili objasniti zasto nije mogao uci u Rusiju?!
(rusofob, 25. maj 2015 14:00)

Из истог разлога ѕбог кога је једној хиљади Руса забрањен улазак у ЕУ, Америку, Канаду и земљама које су увеле Русима санкције.

Veljko

pre 8 godina

Jednoj zeni, cija kcerka zivi i radi u SAD , zabranili su ulaz, zato sto je na pitanje: razlog? Odgovorila, idem da čuvam unuče. I tako skoro 7-8 godina trajalo...

Zivota

pre 8 godina

Slicno je bilo i sa gospodinom Kostresom. Ali, koliko znam nije se zalio nikome iako je digao veliku paniku.
Moje licno misljenje, doticni je krenuo bez vize, turisticki. A u stvari, to ne moze biti turisticka poseta. On tamo ide da odrzi neko predavanje, sigurno je za to placen. To podleze zvanicnom pozivu od strane organizatora predavanja, znaci pozivu koji je odobrila Ruska federacija i sa kojim se u Ruskoj ambasadi u Beogradu dobija viza.Ne moze turisticki da ide da nesto tamo radi.

Objektivist

pre 8 godina

Pre nego sto standardni rusomrsci, EU-fanatici i amerofilicari pocnu da vredjaju Rusiju, neka se prisete svih poteskoca i restrikcija i nehumanog maltretiranja kojima je svaki putnik-stranac ka SAD-u izlozen: sve te duge procedure jesu ne samo nehumane, vec i u ogromnoj vecini slucajeva neobrazlozene valjano. Ali u slucaju SAD-a je to "demokratska procedura", dok je u slucaju Rusije to "tortura". Objektivno, nema sta.

Ako je ruska administracija procenila da Dojcinovicu ne treba odobriti ulazak u svoju teritoriju, imaju oni valjane razloge za to. Sa druge strane, NUNS i njima slicni nisu nikakav autoritet i politicki faktor koji bi imao prava ocekivati da ce ih administracija svetske sile i najjace drzave sveta, Rusije, udostojiti ikakvoga odgovora. Previse ste vi mala boranija, gospodo. A medjunarodne konvencije i slicne gluposti mozete okaciti macku o rep - one u Rusiji ne vaze.

...

pre 8 godina

Ne znam da li one Dveri imaju svoje glasilo... Recimo da imaju. Ovo je kao kada bi nekog novinara koji radi za Dveri zamolili da ne ulazi u SAD. Srpsko novinarstvo nije u ponajboljem stanju. Mislim da ne bi bilo na odmet da se prekine s tim licemerjem o nezavisnosti, objektivnosti, i sl. Mislim da barem dve trećine (u stvari, najmanje 90%, kao što svi znamo) srpskih novinara može da ispriča ovu priču: "Išao sam kod jednih. Nisu me hteli. Išao sam kod drugih. Isto. Onda kod trećih. Ti su me hteli. Nije me briga šta ko zastupa. Pišem i govorim ono što se traži od mene i to je moj posao. Niti sam nezavisan niti objektivan, a još manje me interesuje da budem takav. Radim za platu, i ja, lično, nikog ne teram ni da me čita, ni da me sluša, ni da mi veruje. Imam druge brige." I nemojte samo o civilizacijskim izborima, toplim ljudskim pričama i slično. Kad se čak i filmskim kritičarima smučilo da "tople ljudske priče", u stvari besmisleni pamfleti o tobožnjoj superiornosti svega zapadnog, dobijaju nagrade kao što je kanska...

Zagi

pre 8 godina

Što se ovakvih stvari tiče, Rusija je jedna ozbiljna zemlja, i sigurno postoje debeli razlozi zbog kojih ovom čoveku nije dozvoljen ulazak u Rusiju. I nisam siguran koliko mu ovo saopštenje NUNS-a ide na ruku, pošto bi moglo isprovocirati nadležne službe da izađu sa obrazloženjem, iako po zakonu nisu dužne da se bilo kome pravdaju, tj. imaju diskreciono pravo da bilo kome uskrate gostoprimstvo, kao uostalom i srodne službe u bilo kojoj drugoj zemlji uključujući tu i Srbiju.

Bata

pre 8 godina

Dojčinović je učestvovao u radu na istraživačkim tekstovima oko korupcije i kriminala, a a korumpiranoj ruskoj vlasti ne treba čovek koji će Ruse podučiti kako da istražuju takve stvari.

cenzura

pre 8 godina

Bez ikakvog obrazloženja, rečeno mu je da u Rusiju ne sme da dolazi do 2020. godine. ..............verovatno je na crnoj listi. I Rusi su uzvratili sa zabranom ulaska u Rusiju, samo nisu objavili crne liste. "Saznat čete na granici" Tako su oobjasnili. Sumnjam, da je ovaj novinar rusofob, neka me neko ispravi, ako grešim.

Zagi

pre 8 godina

Što se ovakvih stvari tiče, Rusija je jedna ozbiljna zemlja, i sigurno postoje debeli razlozi zbog kojih ovom čoveku nije dozvoljen ulazak u Rusiju. I nisam siguran koliko mu ovo saopštenje NUNS-a ide na ruku, pošto bi moglo isprovocirati nadležne službe da izađu sa obrazloženjem, iako po zakonu nisu dužne da se bilo kome pravdaju, tj. imaju diskreciono pravo da bilo kome uskrate gostoprimstvo, kao uostalom i srodne službe u bilo kojoj drugoj zemlji uključujući tu i Srbiju.

Mira

pre 8 godina

Da nije to možda zato jer organizaciju u kojoj radi nesumnjivo odličan novinar Dojčinović finansira novac američkih pro-vladinih organizacija?
Putin je doneo novi zakon po kome NVO špijuni nemaju više pravo da rade to što su dosad radili.

Georg

pre 8 godina

Pogranicna sluzba u RF je u okviru FSB. Sve znaju i sve rade ISKLJUCIVO po zakonu. Vrlo su ljubazni i energicni. A Stevan sigurno zna sta je u pitanju.

Spijun

pre 8 godina

Ne prenavljajte se! Ruske obavestajne sluzbe rade dobro i znaju zasto se on tamo nakanio... Kamo srece da ni u Srbiju '90-ih nisu pustali takve...

Grozni

pre 8 godina

Da li su ovi iz NUNSa ludi ili glupi? Oni traze od Srbije da garantuje slobodu kretanja novinara na teritoriji druge drzave xD I da kontrolise Rusiju sto se tice njene unutrasnje bezbednosti i da se mesa u to ko moze a ko ne da udje u Rusiju. Mene je sramota kad navodno ozbiljna organizacija izlupa tonu gluposti xD.

cenzura

pre 8 godina

Bez ikakvog obrazloženja, rečeno mu je da u Rusiju ne sme da dolazi do 2020. godine. ..............verovatno je na crnoj listi. I Rusi su uzvratili sa zabranom ulaska u Rusiju, samo nisu objavili crne liste. "Saznat čete na granici" Tako su oobjasnili. Sumnjam, da je ovaj novinar rusofob, neka me neko ispravi, ako grešim.

Bata

pre 8 godina

Dojčinović je učestvovao u radu na istraživačkim tekstovima oko korupcije i kriminala, a a korumpiranoj ruskoj vlasti ne treba čovek koji će Ruse podučiti kako da istražuju takve stvari.

Русофил

pre 8 godina

Samo malo, sad ce nama nasi rusofili objasniti zasto nije mogao uci u Rusiju?!
(rusofob, 25. maj 2015 14:00)

Из истог разлога ѕбог кога је једној хиљади Руса забрањен улазак у ЕУ, Америку, Канаду и земљама које су увеле Русима санкције.

...

pre 8 godina

Ne znam da li one Dveri imaju svoje glasilo... Recimo da imaju. Ovo je kao kada bi nekog novinara koji radi za Dveri zamolili da ne ulazi u SAD. Srpsko novinarstvo nije u ponajboljem stanju. Mislim da ne bi bilo na odmet da se prekine s tim licemerjem o nezavisnosti, objektivnosti, i sl. Mislim da barem dve trećine (u stvari, najmanje 90%, kao što svi znamo) srpskih novinara može da ispriča ovu priču: "Išao sam kod jednih. Nisu me hteli. Išao sam kod drugih. Isto. Onda kod trećih. Ti su me hteli. Nije me briga šta ko zastupa. Pišem i govorim ono što se traži od mene i to je moj posao. Niti sam nezavisan niti objektivan, a još manje me interesuje da budem takav. Radim za platu, i ja, lično, nikog ne teram ni da me čita, ni da me sluša, ni da mi veruje. Imam druge brige." I nemojte samo o civilizacijskim izborima, toplim ljudskim pričama i slično. Kad se čak i filmskim kritičarima smučilo da "tople ljudske priče", u stvari besmisleni pamfleti o tobožnjoj superiornosti svega zapadnog, dobijaju nagrade kao što je kanska...

maki

pre 8 godina

novinar n1 (CNN international) televizije nije pušten da drži "predavanje" na fakultetu.
C c c c. pa sta je sledeće ?Neće dopustiti ni agentima CIA da uđu? A Srdja Popovic? i njemu će zabraniti? Stvarno ti Rusi...

Giran

pre 8 godina

2013. godine sam putovao za Petrograd. Sa mnom koleginica, lekar. Ona ima BiH pasoš (RS) i po informacijama Ambasade Rusije nije nam bila potrebna viza. Imali smo pozivna pisma, zakazane prezentacije, plaćen hotel i povratne karte. Na aerdodromu sam ja bio u jednom redu, a koleginica u drugom. Mene su pustli u Rusiju nakon 10 minuta pravog ispitivanja, čak su pitali "čiji je ovo pasoš?". Koleginici su postavljali manje-više ista pitanja, pokazala je sva dokumnta kao i ja. Nakon toga je izveli u posebnu prostoriju, i ja krenuo za njom. Prvo me odbili i nakon nekoliko minuta ipak pustili. Dokumnta joj navodno nisu bila u redu, pozivno pismo i slično. Pokušavali smo da im pokažemo da imamo istovetna dokumenta i ista pozivna pisma, isti hotel..... Ništa nije pomoglo dok se nije javio organizator konferencije i lično došao na aerodrom. Dok smo čekali, izdvojili su još dvojicu sa srpskim pasošima i neke Čečene. Austrijanci, Nemci, Amerikanci prolaze bez problema. Pri povratku ista priča, tražili one kartone za strance (kao u Srbiji) i tvrdili da njen nije u redu i da je falsifikovan. Inače, nigde do sada, a putujem skoro 6 meseci u godini, nisam to doživeo i video toliko alkoholičara na ulici. U stvari, doživeo sam nešto slično na graničnom prelazu Kusjak, gde me je policajac izmaltretirao jer imam dvojno državljanstvo i nemam radnu vizu u srpskom pasošu. Čujem da nisam jedini koji je tako prošao.

Miloje

pre 8 godina

Kad kao novinar ulazite u Kinu, Južnu Koreju, SAD i još dobar broj zemalja, nije vam dovoljan pasoš, viza i poziv organizatora nekog skupa, osim ako nije od neke vladine institucije, ili org. komiteta neke sportske, ili druge manifestacije. Ako vam je viza turistička, u SAD, J.Koreji, Kini... nešto tamo radite što niste naveli u onom kartončiću... (a posebno kao novinar ) ekspresno ćete, uz dosta neprijatnosti, biti ekspedovani odakle ste došli...
To kod nas može. Dodje novinar, nit' kog obavedtio, nit' pitao, mi, svi srećni, ugostimo ga , ispričamo sve što ga zanima, on se vrati i napljuje nas na pasja kola... a onda mi kukamo, majku maj..., vidi kako su pokvareni... i slično...!

Kako

pre 8 godina

Kako to da moja porodica i ja nikada nigde nismo imali problema? Ni u Rusiji ranije ni u UK sada? Dakle ni na Istoku ni na Zapadu... Nikada nisam bila odbijena za vizu ili vracena iz neke zemlje. Nikada mi niko nije pregledao lap top, zaustavljao na pas. kontroli zbog neke sumnje, provere... Niko ga nije odbio zbog nesimpatocnog lika, jakne americke proizvodnje ili starki u kojima je putovao. Nisam upoznata sa likom I delom pomenutog novinara, ali jedno svakako znam - uvek postoji debeo razlog zasto je nekome odbijen ulazak u neku drzavu. Greske su moguce ali se retko desavaju. Sacekajmo, cuce se.

Русофил

pre 8 godina

Kladim se da nijedan Rus ne voli Rusiju kao sto je vole nasi rusofili.
(brane, 25. maj 2015 15:39)

За вашу тврдњу нема опипљивог доказа. Али су докази, да Еурофили више воле ЕУ од наше Србијице, су свуда око нас. Имамо ли још нечег значајног у нашој земљи што је наше ? Немамо чак ни сопствено мишљење.

seljadin

pre 8 godina

bio sam nekoliko puta u Moskvi, i te price kako maltretiraju na granici su obicna propaganda, svi iz aviona su svaki put uredno pusteni u Rusiju, a radi se o stotinama ljudi.

I takodje onaj ko prica o pijanstvu u Rusiji, sigurno nikada nije ni bio tamo, poslednijh puta kad sam bio u Dotrmundu, Essenu, video sam 10 pijanih ljudi na ulici, u Moskvi, nikada nisam video ni jednog pijanca.

Ima sigurno dobar razlog zasto ne daju nekome da udje u Rusiju, svi revolucionari tipa Majdana, Kanvasa, sigurno nemaju pravo uci, a Rusi sigurno imaju evidenciju o svakome i onome ko se skriva iza novinarskog pera, a u stvari radi neki sasvim drugi posao, secate se "novinara" u Libiji koji posto ostave lokatore zgradu pogodi NATO bomba.
Pa jel neko misli da ce se Rusi pravdati Canvasu ili Majdanu jer nisu pusteni ?

Objektivist

pre 8 godina

Pre nego sto standardni rusomrsci, EU-fanatici i amerofilicari pocnu da vredjaju Rusiju, neka se prisete svih poteskoca i restrikcija i nehumanog maltretiranja kojima je svaki putnik-stranac ka SAD-u izlozen: sve te duge procedure jesu ne samo nehumane, vec i u ogromnoj vecini slucajeva neobrazlozene valjano. Ali u slucaju SAD-a je to "demokratska procedura", dok je u slucaju Rusije to "tortura". Objektivno, nema sta.

Ako je ruska administracija procenila da Dojcinovicu ne treba odobriti ulazak u svoju teritoriju, imaju oni valjane razloge za to. Sa druge strane, NUNS i njima slicni nisu nikakav autoritet i politicki faktor koji bi imao prava ocekivati da ce ih administracija svetske sile i najjace drzave sveta, Rusije, udostojiti ikakvoga odgovora. Previse ste vi mala boranija, gospodo. A medjunarodne konvencije i slicne gluposti mozete okaciti macku o rep - one u Rusiji ne vaze.

Igor

pre 8 godina

Rusi znaju zašto mu nisu dopustili ulazak, a znaju i u NUNS-u samo se prave ludi i bune se jer im je tako naloženo. Neka objave čiji je Dojčinović stipendista. NUNS je kao neki faktor da traži objašnjenja? Da li je tražio objašnjenja od ukrajinske ambasade za zarobljavanje, maltretiranje i ubijanje ruskih novinara u Ukrajini? Nije! Zato im je bolje da ćute. Zašto Rusi nekog drugog novinara nisu vratili nego baš Dojčinovića?

Zivota

pre 8 godina

Slicno je bilo i sa gospodinom Kostresom. Ali, koliko znam nije se zalio nikome iako je digao veliku paniku.
Moje licno misljenje, doticni je krenuo bez vize, turisticki. A u stvari, to ne moze biti turisticka poseta. On tamo ide da odrzi neko predavanje, sigurno je za to placen. To podleze zvanicnom pozivu od strane organizatora predavanja, znaci pozivu koji je odobrila Ruska federacija i sa kojim se u Ruskoj ambasadi u Beogradu dobija viza.Ne moze turisticki da ide da nesto tamo radi.

Veljko

pre 8 godina

Jednoj zeni, cija kcerka zivi i radi u SAD , zabranili su ulaz, zato sto je na pitanje: razlog? Odgovorila, idem da čuvam unuče. I tako skoro 7-8 godina trajalo...

neko tamo

pre 8 godina

Tuzno je da većina komentara podrzava sraman čin strane države protiv naseg gradjanina, i to samo zato sto je u pitanju Rusija. Da je to uradila Nemacka zvali bi ih fašistima, al pošto je majčica Rusija onda je ok. Komentari tipa "znaon sta je radio" su u rangu " djura će da ti oprosti sto te je tukao". Zato sto ne postujemo sebe, svoje gradjani i svoju istoriju zato nam tako i ide. Na zapadu je covek vrhunska vrednost, primarni kapital. Ovde ko god putuje po EU ili ne daj Boze SAD odmah je spijun. Ali ako neko sa vrha izjavi da zeli da 12 vekova dugu srpsku drzavnost zameni statusom ruske gubernije onda je to ok, jer je Rusija u pitanju. Uzgred Stevan je jedan od najboljih istrazivackih novinara na balkanu koji rasvetljava teska pitanja kriminalne upetljanosti i korupcije vlasti, sto je temelj naseg propadanja. Naravno da ga rusija ne zeli, ali bi mi morali da ga postujemo jer se bavi opstim dobrom

Objektivist

pre 8 godina

@codemaker

U principu ne polemiziram sa pro-zapadno orijentiranim ljudima poput Vas zbog neljudskog i perverznog nacina vodjenja diskusije koje isti, ukljucujuci i Vasu malenkost, veoma cesto praktikuju. Vi ste samo potvrdili ovu moju tezu. Kada se upristojite mozemo voditi pravi dijalog.

Ali, u redu. Udostojicu Vas jednog polu-odgovora: Cesto putujem sa kolegama za SAD i svi oni, medju kojima je i mnogo Nemaca, Francuza i sl. imali su mnogo administrativnih prepreka i problema prilikom ulaska u SAD, i to, najcesce zbog - BANALNOSTI... Verovatno je to delom i zbog 'Patriot Acta', ali preterali su ga... Isticem, radi se o normalnim ljudima koji nikada nisu radili nista sumnjivo sa tacke gledista pomahnitale americke administracije.

Vasu konstataciju kojom me automatski etiketirate, insinuirajuci kako nikada nisam bio u SAD, bez da uopste znate nesto o meni, samo dokazuje drzak pristup diskusije sa sagovornicima koji je tako svojstven komunikaciji medju ljudima, pogotovu na Zapadu.

да ли смем да кажем?

pre 8 godina

Inače, nigde do sada, a putujem skoro 6 meseci u godini, nisam to doživeo i video toliko alkoholičara na ulici. U stvari, doživeo sam nešto slično na graničnom prelazu Kusjak, gde me je policajac izmaltretirao jer imam dvojno državljanstvo i nemam radnu vizu u srpskom pasošu. Čujem da nisam jedini koji je tako prošao.
(Giran, 25. maj 2015 14:14)

Тврдим да сам путујем више од тебе. Тврдим и да прљавији град од Рима нисам видео. О гомили просјака, бескућника и алкохоличара је сувишно говорити.

Kiki

pre 8 godina

Из истог разлога ѕбог кога је једној хиљади Руса забрањен улазак у ЕУ, Америку, Канаду и земљама које су увеле Русима санкције.
(Русофил, 25. maj 2015 14:19)

Znači Rusi su nama uveli sankcije i to tajno, bez ikakve objave? A rusofiličari se još tome i raduju. Jadno.

objkt

pre 8 godina

Trebalo bi da puštaju novinare bez obzira da li su "rusofili" , "rusofobi" ili neutralni. Ne znam šta od ta tri je ovaj novinar konkretno, ali ako je to parametar za puštanje ljudi u zemlju onda je to indirektna cenzura, manipulacija...

Zivota

pre 8 godina

(Giran, 25. maj 2015 14:14
Gospodine, po informacijama Ruske ambasade. Ta informacija jednostavno ne postoji. Ni od portira u Ruskoj ambasadi ne mozete dobiti takvu informaciju. Sto se tice stranih drzavljana u Rusiji, a imam jako mnogo ulazaka u Rusiju, oni dolaze sa ispravnim dokumentima izdatim od strane ruske ambasade u tim zemljama, oni su svi vizni. Njima je problem sto moraju da stoje u redu kao i svi ostali. A navikli na nesto drugo. Na plac jedne Francuskinje, koja je zelela da preko reda udje u Rusiju, a bila iza mene, pitao sam je samo jedno, kako da udjem brze u Francusku nego ona u Rusiju.

Godište 1957.

pre 8 godina

Da li je mogiće da vi mladi nemate NIŠTA drugo u glavi osim Rusije i Amerike? Ako zaista ne smislite bilo koju sopstvenu formulu - tako će vam i biti. Iskorišćavaće vas i jedni i drugi - i ubeđivati vas da vas "vole" ili da je to za vaše dobro... I nemojte imati iluzije da njihovi narodi znaju za naše postojanje. Dovoljno sam ih sve upoznao da znam.
Budite svoji i nemojte misliti tuđom glavom. NIKO na nju neće misliti osim vas.

Miloje

pre 8 godina

P.S. Oko pijanstva po ulicama. Toga ima svuda u svetu, samo što u Evropi, recimo, postoje službe koje ih sklanjaju sa ulica i trgova... Lično sam u Kelnu ispred katedrale i žel.stanice (najstroži centar) gledao gomilu od dvadesetak tinejdžera, pijanih i drogiranih kao leže a niko ih nije dirao celo popodne... bilo je veoma mučno...

Slobodan 032

pre 8 godina

Prezirem Rusiju već jedno 40 godina, čim sam sa 14 godina počeo da se interesujem za stanje u Evropi i uvek mi je merilo bilo zapadna i istočna Nemačka. BMW i varburg, Opel i Trabant. A što se tiče vere nikada nisam gledao ko je kakve vere, već kakav je čovek, ustvari to pominjanje pravoslavne braće je počelo 90-ih a i znate ko je sve to počeo.

НУНС-скуп титових памфлетиста

pre 8 godina

(neko tamo, 25. maj 2015 15:01)

Ајде ти тако паметан да нам објасниш зашто је теже ући у САД, по твом мишљењу рај, него у Русију? У Русију не могу да уђу шпијуни што је нормално за сваку озбиљну земљу. О тврдњи да је дотична персона одличан новинар не бих пуно. Питање је да ли новине знаш да прочиташ, а камоли да знаш шта је озбиљно новинарство.

codemaker

pre 8 godina

@Objektivist
Nisi ti prijatelju nikad bio u USA a oni koje slušaš su neki rod baronu Minhauzenu.
Moja porodica i ja često putujemo u USA i nikada nigde nismo imali neprijatnosti. Veliki broj mojih prijatelja takođe putuje u USA i nijedan nije imao problem.
E sad ako su ti tvoji poznanici i prijatelji članovi nekih stranaka ili organizacija koje sve vreme pljuju USA, naravno da će ih malo "propitati".
Daj bože da je i kod nas tako, samo što kod nas ulazi i Kurta i Murta bez pitanja....

Isto važi i za Rusiju.
Siguran sam da imaju sasvim jasne procedure na ulasku u Rusiju. Ne misliš valjda da eto, pogledaju čoveka, ne svidi im se kako je obrijan i - nazad! ?

Mnogo si mi obavešten i naivan.

pedja

pre 8 godina

" ...Pre nego sto standardni rusomrsci, EU-fanatici i amerofilicari pocnu da vredjaju Rusiju, neka se prisete svih poteskoca i restrikcija i nehumanog maltretiranja kojima je svaki putnik-stranac ka SAD-u izlozen: ..."
(Objektivist, 25. maj 2015 14:58)

SAD toliko nehumano maltretiraju putnike da su verovatno zbog toga prva drzava na svetu po useljavanju stranaca u nju .

levac

pre 8 godina

(Rusofil
od tolike ljubavi prema rusiji neznas osnovne stvari.Uporedjujes babe i zabe.Idi u Rusiju pa tamo uzivaj u demokratiji.Sto vas je manje ovde bolje za Srbiju.

rusofob

pre 8 godina

Objasni nam ti amerofilu.
(Amerofob, 25. maj 2015 14:12)

Pa to je jednostavno, u Rusiji je na vlasti jedan diktator vec 16 godina, mislim da je to dovoljno!

goran

pre 8 godina

Niste videli pijanca u Moskvi? Možda, ako se krećete u krugovima novopečenih bogataša i ne putujete metroom posle 18 sati ili pre 8 ujutro. Ispitivanja na granicama ima svuda, ali se meni do sada nije nikada desilo da me ne puste u bilo koju od zapadnih zemalja. Nisu ni Amerikanci naivci, ali maltretiranje kao u Rusiji nisam nigde doživeo, čak ni u Kini kada sam stigao sa Tajvana i kada je kineski policajac video pečat koji oni ne priznaju. Rusija je autoratitivna država, gde je ogromna većina stanovništva ispod proseka, a mala malecka manjina na vrhu ima sve u ruci. Za one koji će da potegnu pitanje Amerike i tamošnjih problema: u Americi bar imaju mogućnosti da se izvuku, u Rusiji ostaje samo vodka.
Tužno je da većina u Srbiji polaže toliko nade u Rusiju, ali, to je valjda vaš izbbor i vaš život.
Što se viza tiče: nosiocima pasoša Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Rusku Federaciju, osim ako ćete tamo da ostanete duže od 90 dana i imate nameru da radite.

TT

pre 8 godina

Preklinjem sve rusofilicare da se spakuju i odu u voljenu im majcicu Rusiju i tamo uzivaju u lepotama i blagodetima iste, a nas slepe i blesave SRBE ostave na miru u Srbiji i Evropi.
Hvala najlepse!

Miloje

pre 8 godina

Još jednom o ovome: Gledao sam Top Gir, prilog sa zapadne obale SAD, kada su Klaksonu, Meju i Hamondu policajci pregledavali snimljen materijal i naredili da delove gde ismevaju, ne sećam se šta je bilo u pitanju, izbrišu...!!! Ko je gledao taj prilog može da potvrdi...
Toliko o slobodi medija u "kolevci demokratije"!

dr. hoffman

pre 8 godina

Nije mi jasno sta je sporno , valjda svaka zemlja ima pravo da odlucuje kome ce dati dozvolu za ulazak kome ne.
Kao sto je legitimno pravo Amerike ili EU da zabrane nekome da udje , valjda je isto tako pravo garantovano i drugim zemljama.
A sto se NUNS-a tice oni su izgubili svaki legitimitet , u Srbiji je profesionalno novinarstvo gotovo izsezlo , ostali su samo tragovi.

Ivan

pre 8 godina

@Boris na njegov @Objektivist

Borise, informiši se malo o načinu glasanja na Eurosongu pa onda komentariši. U svakoj zemlji u kojoj se glasa, pa tako i u Rusiji, motivacija "domaćih", u ovom slučaju Rusa da glasaju je nikakva jer ne mogu da glasaju za svoju zemlju. Zato većinu glasača čine manjine tj. dijaspora drugih zemalja. Tako, Bjelorusi u Rusiji glasaju za Bjelorusiju, Ukrajinci u Rusiji glasaju za Ukrajinu, Poljaci u Rusiji glasaju za Poljsku i sl. U Rusiji je mnogo nacionalnih manjina. Srba je međutim vrlo malo i sigurno nisu u prvih 30 nacionalnosti koje su tamo zastupljene, pa i njihov broj glasova ne može da bude u prvih 10 u Rusiji. Što se tiče žirija koji je takođe odlučivao zašto mi smatramo da oni nisu imali 10 pesama koje su smatrali boljim od naše. Naša pesma jeste dobra, ali ukusi su različiti, na kraju i jeste nategnuto ušla u 10. Dakle ruski žiri je glasao u opštem trendu glasanja te večeri.

bachi

pre 8 godina

Kladim se da nijedan Rus ne voli Rusiju kao sto je vole nasi rusofili. 
(brane, 25. maj 2015 15:39) 

За вашу тврдњу нема опипљивог доказа. Али су докази, да Еурофили више воле ЕУ од наше Србијице, су свуда око нас. Имамо ли још нечег значајног у нашој земљи што је наше ? Немамо чак ни сопствено мишљење.
(Русофил, 25. maj 2015 16:01)
Za tvoje proizvoljna tvrdnje nema opipljivih dokaza kgbofilu! Ili je ono što ti napišeš aksiom?!

bachi

pre 8 godina

Još jednom o ovome: Gledao sam Top Gir, prilog sa zapadne obale SAD, kada su Klaksonu, Meju i Hamondu policajci pregledavali snimljen materijal i naredili da delove gde ismevaju, ne sećam se šta je bilo u pitanju, izbrišu...!!! Ko je gledao taj prilog može da potvrdi... 
Toliko o slobodi medija u "kolevci demokratije"!
(Miloje, 25. maj 2015 20:01)
Kolevka demokratije je stara grčka tj. Atina!

bachi

pre 8 godina

Slobodan 032, 25.5. 16,54 h 
Е видиш, због таквих као ти, ми смо ту где јесмо.
(Никола, 25. maj 2015 19:35)
Ne nego zbog takvih kao što si ti!

Bata

pre 8 godina

Dojčinović je učestvovao u radu na istraživačkim tekstovima oko korupcije i kriminala, a a korumpiranoj ruskoj vlasti ne treba čovek koji će Ruse podučiti kako da istražuju takve stvari.

Zagi

pre 8 godina

Što se ovakvih stvari tiče, Rusija je jedna ozbiljna zemlja, i sigurno postoje debeli razlozi zbog kojih ovom čoveku nije dozvoljen ulazak u Rusiju. I nisam siguran koliko mu ovo saopštenje NUNS-a ide na ruku, pošto bi moglo isprovocirati nadležne službe da izađu sa obrazloženjem, iako po zakonu nisu dužne da se bilo kome pravdaju, tj. imaju diskreciono pravo da bilo kome uskrate gostoprimstvo, kao uostalom i srodne službe u bilo kojoj drugoj zemlji uključujući tu i Srbiju.

Slobodan 032

pre 8 godina

Prezirem Rusiju već jedno 40 godina, čim sam sa 14 godina počeo da se interesujem za stanje u Evropi i uvek mi je merilo bilo zapadna i istočna Nemačka. BMW i varburg, Opel i Trabant. A što se tiče vere nikada nisam gledao ko je kakve vere, već kakav je čovek, ustvari to pominjanje pravoslavne braće je počelo 90-ih a i znate ko je sve to počeo.

rusofob

pre 8 godina

Objasni nam ti amerofilu.
(Amerofob, 25. maj 2015 14:12)

Pa to je jednostavno, u Rusiji je na vlasti jedan diktator vec 16 godina, mislim da je to dovoljno!

Spijun

pre 8 godina

Ne prenavljajte se! Ruske obavestajne sluzbe rade dobro i znaju zasto se on tamo nakanio... Kamo srece da ni u Srbiju '90-ih nisu pustali takve...

objkt

pre 8 godina

Trebalo bi da puštaju novinare bez obzira da li su "rusofili" , "rusofobi" ili neutralni. Ne znam šta od ta tri je ovaj novinar konkretno, ali ako je to parametar za puštanje ljudi u zemlju onda je to indirektna cenzura, manipulacija...

neko tamo

pre 8 godina

Tuzno je da većina komentara podrzava sraman čin strane države protiv naseg gradjanina, i to samo zato sto je u pitanju Rusija. Da je to uradila Nemacka zvali bi ih fašistima, al pošto je majčica Rusija onda je ok. Komentari tipa "znaon sta je radio" su u rangu " djura će da ti oprosti sto te je tukao". Zato sto ne postujemo sebe, svoje gradjani i svoju istoriju zato nam tako i ide. Na zapadu je covek vrhunska vrednost, primarni kapital. Ovde ko god putuje po EU ili ne daj Boze SAD odmah je spijun. Ali ako neko sa vrha izjavi da zeli da 12 vekova dugu srpsku drzavnost zameni statusom ruske gubernije onda je to ok, jer je Rusija u pitanju. Uzgred Stevan je jedan od najboljih istrazivackih novinara na balkanu koji rasvetljava teska pitanja kriminalne upetljanosti i korupcije vlasti, sto je temelj naseg propadanja. Naravno da ga rusija ne zeli, ali bi mi morali da ga postujemo jer se bavi opstim dobrom

Kiki

pre 8 godina

Из истог разлога ѕбог кога је једној хиљади Руса забрањен улазак у ЕУ, Америку, Канаду и земљама које су увеле Русима санкције.
(Русофил, 25. maj 2015 14:19)

Znači Rusi su nama uveli sankcije i to tajno, bez ikakve objave? A rusofiličari se još tome i raduju. Jadno.

Giran

pre 8 godina

2013. godine sam putovao za Petrograd. Sa mnom koleginica, lekar. Ona ima BiH pasoš (RS) i po informacijama Ambasade Rusije nije nam bila potrebna viza. Imali smo pozivna pisma, zakazane prezentacije, plaćen hotel i povratne karte. Na aerdodromu sam ja bio u jednom redu, a koleginica u drugom. Mene su pustli u Rusiju nakon 10 minuta pravog ispitivanja, čak su pitali "čiji je ovo pasoš?". Koleginici su postavljali manje-više ista pitanja, pokazala je sva dokumnta kao i ja. Nakon toga je izveli u posebnu prostoriju, i ja krenuo za njom. Prvo me odbili i nakon nekoliko minuta ipak pustili. Dokumnta joj navodno nisu bila u redu, pozivno pismo i slično. Pokušavali smo da im pokažemo da imamo istovetna dokumenta i ista pozivna pisma, isti hotel..... Ništa nije pomoglo dok se nije javio organizator konferencije i lično došao na aerodrom. Dok smo čekali, izdvojili su još dvojicu sa srpskim pasošima i neke Čečene. Austrijanci, Nemci, Amerikanci prolaze bez problema. Pri povratku ista priča, tražili one kartone za strance (kao u Srbiji) i tvrdili da njen nije u redu i da je falsifikovan. Inače, nigde do sada, a putujem skoro 6 meseci u godini, nisam to doživeo i video toliko alkoholičara na ulici. U stvari, doživeo sam nešto slično na graničnom prelazu Kusjak, gde me je policajac izmaltretirao jer imam dvojno državljanstvo i nemam radnu vizu u srpskom pasošu. Čujem da nisam jedini koji je tako prošao.

Mira

pre 8 godina

Da nije to možda zato jer organizaciju u kojoj radi nesumnjivo odličan novinar Dojčinović finansira novac američkih pro-vladinih organizacija?
Putin je doneo novi zakon po kome NVO špijuni nemaju više pravo da rade to što su dosad radili.

Русофил

pre 8 godina

Samo malo, sad ce nama nasi rusofili objasniti zasto nije mogao uci u Rusiju?!
(rusofob, 25. maj 2015 14:00)

Из истог разлога ѕбог кога је једној хиљади Руса забрањен улазак у ЕУ, Америку, Канаду и земљама које су увеле Русима санкције.

Georg

pre 8 godina

Pogranicna sluzba u RF je u okviru FSB. Sve znaju i sve rade ISKLJUCIVO po zakonu. Vrlo su ljubazni i energicni. A Stevan sigurno zna sta je u pitanju.

levac

pre 8 godina

(Rusofil
od tolike ljubavi prema rusiji neznas osnovne stvari.Uporedjujes babe i zabe.Idi u Rusiju pa tamo uzivaj u demokratiji.Sto vas je manje ovde bolje za Srbiju.

Objektivist

pre 8 godina

Pre nego sto standardni rusomrsci, EU-fanatici i amerofilicari pocnu da vredjaju Rusiju, neka se prisete svih poteskoca i restrikcija i nehumanog maltretiranja kojima je svaki putnik-stranac ka SAD-u izlozen: sve te duge procedure jesu ne samo nehumane, vec i u ogromnoj vecini slucajeva neobrazlozene valjano. Ali u slucaju SAD-a je to "demokratska procedura", dok je u slucaju Rusije to "tortura". Objektivno, nema sta.

Ako je ruska administracija procenila da Dojcinovicu ne treba odobriti ulazak u svoju teritoriju, imaju oni valjane razloge za to. Sa druge strane, NUNS i njima slicni nisu nikakav autoritet i politicki faktor koji bi imao prava ocekivati da ce ih administracija svetske sile i najjace drzave sveta, Rusije, udostojiti ikakvoga odgovora. Previse ste vi mala boranija, gospodo. A medjunarodne konvencije i slicne gluposti mozete okaciti macku o rep - one u Rusiji ne vaze.

pedja

pre 8 godina

" ...Pre nego sto standardni rusomrsci, EU-fanatici i amerofilicari pocnu da vredjaju Rusiju, neka se prisete svih poteskoca i restrikcija i nehumanog maltretiranja kojima je svaki putnik-stranac ka SAD-u izlozen: ..."
(Objektivist, 25. maj 2015 14:58)

SAD toliko nehumano maltretiraju putnike da su verovatno zbog toga prva drzava na svetu po useljavanju stranaca u nju .

Русофил

pre 8 godina

Kladim se da nijedan Rus ne voli Rusiju kao sto je vole nasi rusofili.
(brane, 25. maj 2015 15:39)

За вашу тврдњу нема опипљивог доказа. Али су докази, да Еурофили више воле ЕУ од наше Србијице, су свуда око нас. Имамо ли још нечег значајног у нашој земљи што је наше ? Немамо чак ни сопствено мишљење.

Grozni

pre 8 godina

Da li su ovi iz NUNSa ludi ili glupi? Oni traze od Srbije da garantuje slobodu kretanja novinara na teritoriji druge drzave xD I da kontrolise Rusiju sto se tice njene unutrasnje bezbednosti i da se mesa u to ko moze a ko ne da udje u Rusiju. Mene je sramota kad navodno ozbiljna organizacija izlupa tonu gluposti xD.

goran

pre 8 godina

Niste videli pijanca u Moskvi? Možda, ako se krećete u krugovima novopečenih bogataša i ne putujete metroom posle 18 sati ili pre 8 ujutro. Ispitivanja na granicama ima svuda, ali se meni do sada nije nikada desilo da me ne puste u bilo koju od zapadnih zemalja. Nisu ni Amerikanci naivci, ali maltretiranje kao u Rusiji nisam nigde doživeo, čak ni u Kini kada sam stigao sa Tajvana i kada je kineski policajac video pečat koji oni ne priznaju. Rusija je autoratitivna država, gde je ogromna većina stanovništva ispod proseka, a mala malecka manjina na vrhu ima sve u ruci. Za one koji će da potegnu pitanje Amerike i tamošnjih problema: u Americi bar imaju mogućnosti da se izvuku, u Rusiji ostaje samo vodka.
Tužno je da većina u Srbiji polaže toliko nade u Rusiju, ali, to je valjda vaš izbbor i vaš život.
Što se viza tiče: nosiocima pasoša Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Rusku Federaciju, osim ako ćete tamo da ostanete duže od 90 dana i imate nameru da radite.

maki

pre 8 godina

novinar n1 (CNN international) televizije nije pušten da drži "predavanje" na fakultetu.
C c c c. pa sta je sledeće ?Neće dopustiti ni agentima CIA da uđu? A Srdja Popovic? i njemu će zabraniti? Stvarno ti Rusi...

Igor

pre 8 godina

Rusi znaju zašto mu nisu dopustili ulazak, a znaju i u NUNS-u samo se prave ludi i bune se jer im je tako naloženo. Neka objave čiji je Dojčinović stipendista. NUNS je kao neki faktor da traži objašnjenja? Da li je tražio objašnjenja od ukrajinske ambasade za zarobljavanje, maltretiranje i ubijanje ruskih novinara u Ukrajini? Nije! Zato im je bolje da ćute. Zašto Rusi nekog drugog novinara nisu vratili nego baš Dojčinovića?

TT

pre 8 godina

Preklinjem sve rusofilicare da se spakuju i odu u voljenu im majcicu Rusiju i tamo uzivaju u lepotama i blagodetima iste, a nas slepe i blesave SRBE ostave na miru u Srbiji i Evropi.
Hvala najlepse!

seljadin

pre 8 godina

bio sam nekoliko puta u Moskvi, i te price kako maltretiraju na granici su obicna propaganda, svi iz aviona su svaki put uredno pusteni u Rusiju, a radi se o stotinama ljudi.

I takodje onaj ko prica o pijanstvu u Rusiji, sigurno nikada nije ni bio tamo, poslednijh puta kad sam bio u Dotrmundu, Essenu, video sam 10 pijanih ljudi na ulici, u Moskvi, nikada nisam video ni jednog pijanca.

Ima sigurno dobar razlog zasto ne daju nekome da udje u Rusiju, svi revolucionari tipa Majdana, Kanvasa, sigurno nemaju pravo uci, a Rusi sigurno imaju evidenciju o svakome i onome ko se skriva iza novinarskog pera, a u stvari radi neki sasvim drugi posao, secate se "novinara" u Libiji koji posto ostave lokatore zgradu pogodi NATO bomba.
Pa jel neko misli da ce se Rusi pravdati Canvasu ili Majdanu jer nisu pusteni ?

НУНС-скуп титових памфлетиста

pre 8 godina

(neko tamo, 25. maj 2015 15:01)

Ајде ти тако паметан да нам објасниш зашто је теже ући у САД, по твом мишљењу рај, него у Русију? У Русију не могу да уђу шпијуни што је нормално за сваку озбиљну земљу. О тврдњи да је дотична персона одличан новинар не бих пуно. Питање је да ли новине знаш да прочиташ, а камоли да знаш шта је озбиљно новинарство.

да ли смем да кажем?

pre 8 godina

Inače, nigde do sada, a putujem skoro 6 meseci u godini, nisam to doživeo i video toliko alkoholičara na ulici. U stvari, doživeo sam nešto slično na graničnom prelazu Kusjak, gde me je policajac izmaltretirao jer imam dvojno državljanstvo i nemam radnu vizu u srpskom pasošu. Čujem da nisam jedini koji je tako prošao.
(Giran, 25. maj 2015 14:14)

Тврдим да сам путујем више од тебе. Тврдим и да прљавији град од Рима нисам видео. О гомили просјака, бескућника и алкохоличара је сувишно говорити.

Veljko

pre 8 godina

Jednoj zeni, cija kcerka zivi i radi u SAD , zabranili su ulaz, zato sto je na pitanje: razlog? Odgovorila, idem da čuvam unuče. I tako skoro 7-8 godina trajalo...

...

pre 8 godina

Ne znam da li one Dveri imaju svoje glasilo... Recimo da imaju. Ovo je kao kada bi nekog novinara koji radi za Dveri zamolili da ne ulazi u SAD. Srpsko novinarstvo nije u ponajboljem stanju. Mislim da ne bi bilo na odmet da se prekine s tim licemerjem o nezavisnosti, objektivnosti, i sl. Mislim da barem dve trećine (u stvari, najmanje 90%, kao što svi znamo) srpskih novinara može da ispriča ovu priču: "Išao sam kod jednih. Nisu me hteli. Išao sam kod drugih. Isto. Onda kod trećih. Ti su me hteli. Nije me briga šta ko zastupa. Pišem i govorim ono što se traži od mene i to je moj posao. Niti sam nezavisan niti objektivan, a još manje me interesuje da budem takav. Radim za platu, i ja, lično, nikog ne teram ni da me čita, ni da me sluša, ni da mi veruje. Imam druge brige." I nemojte samo o civilizacijskim izborima, toplim ljudskim pričama i slično. Kad se čak i filmskim kritičarima smučilo da "tople ljudske priče", u stvari besmisleni pamfleti o tobožnjoj superiornosti svega zapadnog, dobijaju nagrade kao što je kanska...

Zivota

pre 8 godina

Slicno je bilo i sa gospodinom Kostresom. Ali, koliko znam nije se zalio nikome iako je digao veliku paniku.
Moje licno misljenje, doticni je krenuo bez vize, turisticki. A u stvari, to ne moze biti turisticka poseta. On tamo ide da odrzi neko predavanje, sigurno je za to placen. To podleze zvanicnom pozivu od strane organizatora predavanja, znaci pozivu koji je odobrila Ruska federacija i sa kojim se u Ruskoj ambasadi u Beogradu dobija viza.Ne moze turisticki da ide da nesto tamo radi.

Objektivist

pre 8 godina

@codemaker

U principu ne polemiziram sa pro-zapadno orijentiranim ljudima poput Vas zbog neljudskog i perverznog nacina vodjenja diskusije koje isti, ukljucujuci i Vasu malenkost, veoma cesto praktikuju. Vi ste samo potvrdili ovu moju tezu. Kada se upristojite mozemo voditi pravi dijalog.

Ali, u redu. Udostojicu Vas jednog polu-odgovora: Cesto putujem sa kolegama za SAD i svi oni, medju kojima je i mnogo Nemaca, Francuza i sl. imali su mnogo administrativnih prepreka i problema prilikom ulaska u SAD, i to, najcesce zbog - BANALNOSTI... Verovatno je to delom i zbog 'Patriot Acta', ali preterali su ga... Isticem, radi se o normalnim ljudima koji nikada nisu radili nista sumnjivo sa tacke gledista pomahnitale americke administracije.

Vasu konstataciju kojom me automatski etiketirate, insinuirajuci kako nikada nisam bio u SAD, bez da uopste znate nesto o meni, samo dokazuje drzak pristup diskusije sa sagovornicima koji je tako svojstven komunikaciji medju ljudima, pogotovu na Zapadu.

cenzura

pre 8 godina

Bez ikakvog obrazloženja, rečeno mu je da u Rusiju ne sme da dolazi do 2020. godine. ..............verovatno je na crnoj listi. I Rusi su uzvratili sa zabranom ulaska u Rusiju, samo nisu objavili crne liste. "Saznat čete na granici" Tako su oobjasnili. Sumnjam, da je ovaj novinar rusofob, neka me neko ispravi, ako grešim.

codemaker

pre 8 godina

@Objektivist
Nisi ti prijatelju nikad bio u USA a oni koje slušaš su neki rod baronu Minhauzenu.
Moja porodica i ja često putujemo u USA i nikada nigde nismo imali neprijatnosti. Veliki broj mojih prijatelja takođe putuje u USA i nijedan nije imao problem.
E sad ako su ti tvoji poznanici i prijatelji članovi nekih stranaka ili organizacija koje sve vreme pljuju USA, naravno da će ih malo "propitati".
Daj bože da je i kod nas tako, samo što kod nas ulazi i Kurta i Murta bez pitanja....

Isto važi i za Rusiju.
Siguran sam da imaju sasvim jasne procedure na ulasku u Rusiju. Ne misliš valjda da eto, pogledaju čoveka, ne svidi im se kako je obrijan i - nazad! ?

Mnogo si mi obavešten i naivan.

Miloje

pre 8 godina

Kad kao novinar ulazite u Kinu, Južnu Koreju, SAD i još dobar broj zemalja, nije vam dovoljan pasoš, viza i poziv organizatora nekog skupa, osim ako nije od neke vladine institucije, ili org. komiteta neke sportske, ili druge manifestacije. Ako vam je viza turistička, u SAD, J.Koreji, Kini... nešto tamo radite što niste naveli u onom kartončiću... (a posebno kao novinar ) ekspresno ćete, uz dosta neprijatnosti, biti ekspedovani odakle ste došli...
To kod nas može. Dodje novinar, nit' kog obavedtio, nit' pitao, mi, svi srećni, ugostimo ga , ispričamo sve što ga zanima, on se vrati i napljuje nas na pasja kola... a onda mi kukamo, majku maj..., vidi kako su pokvareni... i slično...!

Kako

pre 8 godina

Kako to da moja porodica i ja nikada nigde nismo imali problema? Ni u Rusiji ranije ni u UK sada? Dakle ni na Istoku ni na Zapadu... Nikada nisam bila odbijena za vizu ili vracena iz neke zemlje. Nikada mi niko nije pregledao lap top, zaustavljao na pas. kontroli zbog neke sumnje, provere... Niko ga nije odbio zbog nesimpatocnog lika, jakne americke proizvodnje ili starki u kojima je putovao. Nisam upoznata sa likom I delom pomenutog novinara, ali jedno svakako znam - uvek postoji debeo razlog zasto je nekome odbijen ulazak u neku drzavu. Greske su moguce ali se retko desavaju. Sacekajmo, cuce se.

Miloje

pre 8 godina

P.S. Oko pijanstva po ulicama. Toga ima svuda u svetu, samo što u Evropi, recimo, postoje službe koje ih sklanjaju sa ulica i trgova... Lično sam u Kelnu ispred katedrale i žel.stanice (najstroži centar) gledao gomilu od dvadesetak tinejdžera, pijanih i drogiranih kao leže a niko ih nije dirao celo popodne... bilo je veoma mučno...

Zivota

pre 8 godina

(Giran, 25. maj 2015 14:14
Gospodine, po informacijama Ruske ambasade. Ta informacija jednostavno ne postoji. Ni od portira u Ruskoj ambasadi ne mozete dobiti takvu informaciju. Sto se tice stranih drzavljana u Rusiji, a imam jako mnogo ulazaka u Rusiju, oni dolaze sa ispravnim dokumentima izdatim od strane ruske ambasade u tim zemljama, oni su svi vizni. Njima je problem sto moraju da stoje u redu kao i svi ostali. A navikli na nesto drugo. Na plac jedne Francuskinje, koja je zelela da preko reda udje u Rusiju, a bila iza mene, pitao sam je samo jedno, kako da udjem brze u Francusku nego ona u Rusiju.

dr. hoffman

pre 8 godina

Nije mi jasno sta je sporno , valjda svaka zemlja ima pravo da odlucuje kome ce dati dozvolu za ulazak kome ne.
Kao sto je legitimno pravo Amerike ili EU da zabrane nekome da udje , valjda je isto tako pravo garantovano i drugim zemljama.
A sto se NUNS-a tice oni su izgubili svaki legitimitet , u Srbiji je profesionalno novinarstvo gotovo izsezlo , ostali su samo tragovi.

Miloje

pre 8 godina

Još jednom o ovome: Gledao sam Top Gir, prilog sa zapadne obale SAD, kada su Klaksonu, Meju i Hamondu policajci pregledavali snimljen materijal i naredili da delove gde ismevaju, ne sećam se šta je bilo u pitanju, izbrišu...!!! Ko je gledao taj prilog može da potvrdi...
Toliko o slobodi medija u "kolevci demokratije"!

Godište 1957.

pre 8 godina

Da li je mogiće da vi mladi nemate NIŠTA drugo u glavi osim Rusije i Amerike? Ako zaista ne smislite bilo koju sopstvenu formulu - tako će vam i biti. Iskorišćavaće vas i jedni i drugi - i ubeđivati vas da vas "vole" ili da je to za vaše dobro... I nemojte imati iluzije da njihovi narodi znaju za naše postojanje. Dovoljno sam ih sve upoznao da znam.
Budite svoji i nemojte misliti tuđom glavom. NIKO na nju neće misliti osim vas.

Ivan

pre 8 godina

@Boris na njegov @Objektivist

Borise, informiši se malo o načinu glasanja na Eurosongu pa onda komentariši. U svakoj zemlji u kojoj se glasa, pa tako i u Rusiji, motivacija "domaćih", u ovom slučaju Rusa da glasaju je nikakva jer ne mogu da glasaju za svoju zemlju. Zato većinu glasača čine manjine tj. dijaspora drugih zemalja. Tako, Bjelorusi u Rusiji glasaju za Bjelorusiju, Ukrajinci u Rusiji glasaju za Ukrajinu, Poljaci u Rusiji glasaju za Poljsku i sl. U Rusiji je mnogo nacionalnih manjina. Srba je međutim vrlo malo i sigurno nisu u prvih 30 nacionalnosti koje su tamo zastupljene, pa i njihov broj glasova ne može da bude u prvih 10 u Rusiji. Što se tiče žirija koji je takođe odlučivao zašto mi smatramo da oni nisu imali 10 pesama koje su smatrali boljim od naše. Naša pesma jeste dobra, ali ukusi su različiti, na kraju i jeste nategnuto ušla u 10. Dakle ruski žiri je glasao u opštem trendu glasanja te večeri.

bachi

pre 8 godina

Kladim se da nijedan Rus ne voli Rusiju kao sto je vole nasi rusofili. 
(brane, 25. maj 2015 15:39) 

За вашу тврдњу нема опипљивог доказа. Али су докази, да Еурофили више воле ЕУ од наше Србијице, су свуда око нас. Имамо ли још нечег значајног у нашој земљи што је наше ? Немамо чак ни сопствено мишљење.
(Русофил, 25. maj 2015 16:01)
Za tvoje proizvoljna tvrdnje nema opipljivih dokaza kgbofilu! Ili je ono što ti napišeš aksiom?!

bachi

pre 8 godina

Slobodan 032, 25.5. 16,54 h 
Е видиш, због таквих као ти, ми смо ту где јесмо.
(Никола, 25. maj 2015 19:35)
Ne nego zbog takvih kao što si ti!

bachi

pre 8 godina

Još jednom o ovome: Gledao sam Top Gir, prilog sa zapadne obale SAD, kada su Klaksonu, Meju i Hamondu policajci pregledavali snimljen materijal i naredili da delove gde ismevaju, ne sećam se šta je bilo u pitanju, izbrišu...!!! Ko je gledao taj prilog može da potvrdi... 
Toliko o slobodi medija u "kolevci demokratije"!
(Miloje, 25. maj 2015 20:01)
Kolevka demokratije je stara grčka tj. Atina!