Nedelja, 24.05.2015.

14:09

Učinićemo sve za bezbednost Vučića

Savetnik albanskog premijera izjavio je, uoči posete premijera Srbije Tirani 27. maja, da postoji želja da se međudržavni odnosi poprave i uđu u normalne tokove

Izvor: Beta

Uèiniæemo sve za bezbednost Vuèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Kristina

pre 8 godina

Srbija se maksimalno zalaze za odrzavanje mira u regionu. Ovakve posete su veoma dobre, jer se svaki konflikt i problem moze resiti dijalogom. Premijer nece nikog vredjati i provocirati ali isto tako nece dati nikom da blati obraz nase drzave.

Maja

pre 8 godina

Albanija je dosta ne razvijena i zatvorena zemlja, koja ukoliko misli da se priključi ostatku Evrope i krene u skalu da tim principima, mora da prihvati ruku stabilizacije i mira u regionu i na taj način otpočne saradnju sa drugima.

Lidija

pre 8 godina

To je osnovno sto treba da nam garantuju..Mi smo se prema njima uvek korektno ponasali,uprkos njihovim provokacijama,pa je normalno i da oni isto urade.

taja

pre 8 godina

Poseta Vučića glavnom gradu Albanije s pravom nosi karakter istorijske. Vreme je da država regiona potisnu konflikte iz prošlosti i da se fokusiraju na evropsku perspektivu regiona

razumom do pobede

pre 8 godina

Pa njihova uverenja da ce ucine sve za bezbednost premijera i ne drze vodu ali opet ako Albanija zeli u evropske integracije morace da se ponasa u skladu sa Evropom...

Graje

pre 8 godina

Albanska država će učiniti sve da ta poseta bude obezbeđena i da ne bude nikakvih incidenata. Poseta je vrlo kratka. Planirano je da se Vučić obrati naciji , dok su za prvi dan predviđeni bileteralni susreti, koji će se odvijati na prostoru koji nije u centru grada. Bezbedonosne pripreme su vrlo jake i ne očekujem da će biti provokacija, bar ne od vlasti. Srbija i Albanci moraju da nađu zajedničke interesi kako mogli da zajedno konkurišu na projektima,koji je u interesu razvoja dve drževae i da se obezbedi bolje život građana obe države. Albanija i Srbija moraju da nađu zajednički interese oko rešavanja kriza na KiM.

Bosko

pre 8 godina

Uvek i svagde postoje pojedici koji se ne slazu sa vladajucom vecinom u vezi njenog odnosa sa nama i bas zato se moraju preduzeti sve odredjene merebezbednosti radi sigurnosti premijera Srbije.

Nera

pre 8 godina

Vreme je da koliko toliko imamo koretne odnose, stabilnost svakako pre svega. O bilo kome da se radi, a pogotovo o jednom premijeru, sigurnost moraju da garantuju. Ipak po meni, Vučić je u tom pogledu odlaska daleko hrabriji od nekih svojih prethodnika.

gagi

pre 8 godina

Ramina poseta Beogradu je prosla u najboljem redu. Ne razumem zasto sada Albanci potezu pitanje nereda kada nas premijer treba da ode u Tiranu.Opet pokusajui da se naprave tenzije ili sta?

ostali se vole B 92 se čita

pre 8 godina

Stičem utisak da su i Albanci shvatili da nam sukobi neće doneti ništa dobro. Ako je Rama prilikom posete Beogradu bio ispoštovan i niko nije ugrožavao njegovu bezbednosti, Albanci su dužni da omoguće da Vučić za vreme posete bude bezbedan.

Sladoled

pre 8 godina

Bezbednost premijera je na prvom mestu prilikom posete tirani. Verujem da ce Albaci uciniti sve da ne dodje do bilo kakvog incidenta!

Zora

pre 8 godina

Pored tolike netrpeljivosti vervatnoca za incidentima je moguca,ali oni se moraju potruditi da do toga ne dodje i da zastite premijera po svaku cenu,kao sto bi svakog drugog stranog diplomatu.

Tamara

pre 8 godina

Kod njih je skoro nemoguće da nešto u vezi Srbije prođe bez incidenata, ali s obzirom da je Srbija obezbeditla sigurnost Rami u Beogradu, trebalo bi da urade isto.

Ribar

pre 8 godina

Verujem da će učiniti sve da ne dođe do incidenta ili vređanja premijera i srpskog naroda. Međutim, pitanje je da li je to albansko "učiniti sve" dovoljno da ne dođe do incidenta. sačekajmo pa ćemo videti.

sasa

pre 8 godina

Rama je bio u Beogradu i svi se secamo njegove opaske, provokacije....da im je verovati nije ni najmanje, bezbednost treba dici na sto veci nivo, pa sinoc smo bili svedoci i dok je pevala nasaa predstavnica na evroviziji.

Tihi12

pre 8 godina

Sto se bezbednosti tice, verovatno ce sve biti u redu, ali sto se njihovih sitnih provokacija tice, verovatno ce ih biti. Mislim da im je Vucic dorastao i da nece dati da bude isprovociran.

Antony

pre 8 godina

U interesu obe države je da ovaj susret protekne u miru. Prošlost se ne može tek tako zakopati, ali regionalni mir je nešto čemu se danas teži, i sa naše strane verujem da neće biti čak ni najsitnijih provokacija jer se radi o ozbiljnom državniku.

nenad

pre 8 godina

Sto se tice posete Albaniji, mislim da je bezbednost Premijera na prvom mestu a tek onda pregovori. Zalaganje Srbije za mir je pozitivno ocenjeno od strane EU i ova poseta premijera je jos jedan dokaz mirnodopske Srpske politike.

pegica

pre 8 godina

I najmanji incident ih moze puno kostati tako da nikako nebi smeli da dopuste da dodje do toga. Tu posetu Vucica ce pratiti cela Evropa.

Gorana

pre 8 godina

Ako je Albanija ozbiljna zemlja kao što se predstavlja u svetu, ne bi trebala da dozvoli nikakve incidente prilikom posete našeg premijera.

Tole

pre 8 godina

Poseta srpskog premijera Albanji treba da doprinese miru u regionu i albanci moraju da ucini sve da ova poseta protekne bez nemilih situacija kakve su sami inicirali u Beogradu.

Kriptonit

pre 8 godina

Verujem da je poseta premijera Vučića kao prvog predsednika srpske vlade u Tirani posle toliko godina pod budnim okom Zapada, NATo i EU i sumnjam da će Rama dozvoliti sebi novi propust,novo zahladjenje odnosa Albanije i SRbije i kritiku zapada.

Crna dama

pre 8 godina

Albanija mora da počne da živi po normama i standardima ostatka Evrope ukoliko imaju zaista iskrenu želju da se otvore kao zemlja, loši signali i poruke koje malo malo pa pošalju ne odaju ustiak da su ima želje i namere baš iskrene.

uki

pre 8 godina

Rama bi trebao da uzvrati Vucicu gostoprimstvo i da ceo dogadjaj postavi na visi nivo nego do sada kada pri svakom njihovom susretu nije dolazilo do nikakve saradnje i to Raminom krivicom.

mucak&mucak

pre 8 godina

Lepo sto je Malici priznao da je onaj palanacki veljikoaljbanski performans koji je Rama izveo u Beogradu sa sve dronom kao i jos nekoliko slicnih izvedenih u zadnje vreme kao sto je projektovanje veljikoaljbanske "zastave", Ramina retorika, otkrivanje nekakvih spomenika na svakih mesec dana itd. bilo usmereno za impresioniranje albanske sovinisticke scene na Kosovu i kako sam Malici kaze, na Kosovu su se ocigledno primili. Rama se lepo pozicinirao kao pan-albanski "ljider". Zasmejava kako je Malici ucesnik i saucesnik u takvom primitivizmu. Ponasanje Malicija pokazuje i to da je taj "gradjanski" i "demokratski" sloj kod kosovskih Albanaca jedna velika sarena laza i da su kriticni iskljucivo prema srpskom nacionalizmu dok albanski ne da tolerisu nego su i aktivni ucesnici.

Nora

pre 8 godina

Mislim da su Albanci svesni da samo diplomatijom i mirnim putem mogu doći do nekog rešenja. Nadam se i da će mere bezbednosti biti na visokom nivou.

crystal

pre 8 godina

Videcemo sta ce se desiti 27. maja u Tirani. Neizvesnost nam svakako dise za vratom.Ako oni ne zele saradnju, morace se traziti alternativa.

luidji

pre 8 godina

Iskreno zalaganje i borba za mir Albanije u regionu je sada na pravom testu. Zalaganje Srbije za mir je pozitivno ocenjeno od strane EU i ova poseta premijera je jos jedan dokaz mirnodopske srpske politike.

Buba u uhu

pre 8 godina

Posle sinoćne provokacije na pesmi evrovizije lično sumnjam u dobre namere Albanije, jer se provokacije konstantno nastavljaju. Premijer bi trebao da povede i naše snage policije da ga čuvju.

peki

pre 8 godina

Nas premijer je veoma hrabar covek ta poseta je od izuzetnog znacaja za Srbiju i nas premijer je odlucio da ide a time dokazuje koliko mu je stalo do Srbije i njenih gradjana zaista sve pohvale.

high heel

pre 8 godina

Osim uspostavljanja boljih odnosa sa Albanijom treba razgovara i o svemu što nas trenutno deli tako da te razlike vise ne budu tako velike.

Danna

pre 8 godina

Ako postoji želja da se odnosi izmedju naših država poprave i unaprede, ovo će biti prava prilika da to pokažu i na delu. Činjenica je da postoje razlike u stavovima po pitanju Kosova, medjutim niko od nas nije spreman da promeni mišljenje, tako da to treba ostaviti po strani.

uz peraje

pre 8 godina

Skeljzen Malici je sin Mehmeta Malicija nekadasnjeg Pokrajiskog sekretara SUP za Kosovo, veoma poverljiva licnost u bivsoj Jugi. Zkeljzen Malici je zavrsio studije u Bg i 70 god. se Prikljucio grupi Marka Nikezica i Latinke Perovic. Dugo vreme je radio za Sorosa a sad je eto savetnik Edi Rame. Kao sto se iz gore navedenog vidi dobar je Plivac.

neva

pre 8 godina

Sa Albanijom je neophodno uspostaviti bolje biletaralne odnose i podici saradnju na više nivoa, što je zahtev i EU i drugih međunarodnih institucija.

vila

pre 8 godina

Malicijeva izjava je malo prepotentna, ili mi se ciNI.Srbiji ne treba prijateljstvo sa Albanijom, vec samo zajednicki dogovor oko zajednickih interesa.

zumzum

pre 8 godina

Bezbednost mora biti na najvisem nivou kako bi ze sprecili incidenti i kako bi Albanija izrazila iskrenu zelju da se poprave bilatelarni odnosi dve drzave.

Optimista sam

pre 8 godina

Znaju Albanci da ovaj susret mora proci bez i jednog incidenta jer su oni domacini i organizatori. Daj boze da i razmisljaju onako kako pricaju.

Feliks

pre 8 godina

Pa, koliko sam upoznat sa diplomatskim protokolima o sigurnosti, pored naseg obezbedjenja, vlada zemlje kod koje se ide u posetu je takodje obavezna da obezbedi i garantuje bezbednost clanova strane delegacije, ispravite me ako gresim. Svejedno, nadam se da ce sve ovo proci bez incidenata i dodatnih provokacija sa njihove strane. Ne treba dolivati ulje na vatru.

Optimista sam

pre 8 godina

Znaju Albanci da ovaj susret mora proci bez i jednog incidenta jer su oni domacini i organizatori. Daj boze da i razmisljaju onako kako pricaju.

mucak&mucak

pre 8 godina

Lepo sto je Malici priznao da je onaj palanacki veljikoaljbanski performans koji je Rama izveo u Beogradu sa sve dronom kao i jos nekoliko slicnih izvedenih u zadnje vreme kao sto je projektovanje veljikoaljbanske "zastave", Ramina retorika, otkrivanje nekakvih spomenika na svakih mesec dana itd. bilo usmereno za impresioniranje albanske sovinisticke scene na Kosovu i kako sam Malici kaze, na Kosovu su se ocigledno primili. Rama se lepo pozicinirao kao pan-albanski "ljider". Zasmejava kako je Malici ucesnik i saucesnik u takvom primitivizmu. Ponasanje Malicija pokazuje i to da je taj "gradjanski" i "demokratski" sloj kod kosovskih Albanaca jedna velika sarena laza i da su kriticni iskljucivo prema srpskom nacionalizmu dok albanski ne da tolerisu nego su i aktivni ucesnici.

Tole

pre 8 godina

Poseta srpskog premijera Albanji treba da doprinese miru u regionu i albanci moraju da ucini sve da ova poseta protekne bez nemilih situacija kakve su sami inicirali u Beogradu.

neva

pre 8 godina

Sa Albanijom je neophodno uspostaviti bolje biletaralne odnose i podici saradnju na više nivoa, što je zahtev i EU i drugih međunarodnih institucija.

uki

pre 8 godina

Rama bi trebao da uzvrati Vucicu gostoprimstvo i da ceo dogadjaj postavi na visi nivo nego do sada kada pri svakom njihovom susretu nije dolazilo do nikakve saradnje i to Raminom krivicom.

Tihi12

pre 8 godina

Sto se bezbednosti tice, verovatno ce sve biti u redu, ali sto se njihovih sitnih provokacija tice, verovatno ce ih biti. Mislim da im je Vucic dorastao i da nece dati da bude isprovociran.

luidji

pre 8 godina

Iskreno zalaganje i borba za mir Albanije u regionu je sada na pravom testu. Zalaganje Srbije za mir je pozitivno ocenjeno od strane EU i ova poseta premijera je jos jedan dokaz mirnodopske srpske politike.

Nora

pre 8 godina

Mislim da su Albanci svesni da samo diplomatijom i mirnim putem mogu doći do nekog rešenja. Nadam se i da će mere bezbednosti biti na visokom nivou.

crystal

pre 8 godina

Videcemo sta ce se desiti 27. maja u Tirani. Neizvesnost nam svakako dise za vratom.Ako oni ne zele saradnju, morace se traziti alternativa.

Kriptonit

pre 8 godina

Verujem da je poseta premijera Vučića kao prvog predsednika srpske vlade u Tirani posle toliko godina pod budnim okom Zapada, NATo i EU i sumnjam da će Rama dozvoliti sebi novi propust,novo zahladjenje odnosa Albanije i SRbije i kritiku zapada.

Crna dama

pre 8 godina

Albanija mora da počne da živi po normama i standardima ostatka Evrope ukoliko imaju zaista iskrenu želju da se otvore kao zemlja, loši signali i poruke koje malo malo pa pošalju ne odaju ustiak da su ima želje i namere baš iskrene.

sasa

pre 8 godina

Rama je bio u Beogradu i svi se secamo njegove opaske, provokacije....da im je verovati nije ni najmanje, bezbednost treba dici na sto veci nivo, pa sinoc smo bili svedoci i dok je pevala nasaa predstavnica na evroviziji.

Buba u uhu

pre 8 godina

Posle sinoćne provokacije na pesmi evrovizije lično sumnjam u dobre namere Albanije, jer se provokacije konstantno nastavljaju. Premijer bi trebao da povede i naše snage policije da ga čuvju.

pegica

pre 8 godina

I najmanji incident ih moze puno kostati tako da nikako nebi smeli da dopuste da dodje do toga. Tu posetu Vucica ce pratiti cela Evropa.

Danna

pre 8 godina

Ako postoji želja da se odnosi izmedju naših država poprave i unaprede, ovo će biti prava prilika da to pokažu i na delu. Činjenica je da postoje razlike u stavovima po pitanju Kosova, medjutim niko od nas nije spreman da promeni mišljenje, tako da to treba ostaviti po strani.

Ribar

pre 8 godina

Verujem da će učiniti sve da ne dođe do incidenta ili vređanja premijera i srpskog naroda. Međutim, pitanje je da li je to albansko "učiniti sve" dovoljno da ne dođe do incidenta. sačekajmo pa ćemo videti.

high heel

pre 8 godina

Osim uspostavljanja boljih odnosa sa Albanijom treba razgovara i o svemu što nas trenutno deli tako da te razlike vise ne budu tako velike.

peki

pre 8 godina

Nas premijer je veoma hrabar covek ta poseta je od izuzetnog znacaja za Srbiju i nas premijer je odlucio da ide a time dokazuje koliko mu je stalo do Srbije i njenih gradjana zaista sve pohvale.

vila

pre 8 godina

Malicijeva izjava je malo prepotentna, ili mi se ciNI.Srbiji ne treba prijateljstvo sa Albanijom, vec samo zajednicki dogovor oko zajednickih interesa.

Gorana

pre 8 godina

Ako je Albanija ozbiljna zemlja kao što se predstavlja u svetu, ne bi trebala da dozvoli nikakve incidente prilikom posete našeg premijera.

Tamara

pre 8 godina

Kod njih je skoro nemoguće da nešto u vezi Srbije prođe bez incidenata, ali s obzirom da je Srbija obezbeditla sigurnost Rami u Beogradu, trebalo bi da urade isto.

Feliks

pre 8 godina

Pa, koliko sam upoznat sa diplomatskim protokolima o sigurnosti, pored naseg obezbedjenja, vlada zemlje kod koje se ide u posetu je takodje obavezna da obezbedi i garantuje bezbednost clanova strane delegacije, ispravite me ako gresim. Svejedno, nadam se da ce sve ovo proci bez incidenata i dodatnih provokacija sa njihove strane. Ne treba dolivati ulje na vatru.

nenad

pre 8 godina

Sto se tice posete Albaniji, mislim da je bezbednost Premijera na prvom mestu a tek onda pregovori. Zalaganje Srbije za mir je pozitivno ocenjeno od strane EU i ova poseta premijera je jos jedan dokaz mirnodopske Srpske politike.

zumzum

pre 8 godina

Bezbednost mora biti na najvisem nivou kako bi ze sprecili incidenti i kako bi Albanija izrazila iskrenu zelju da se poprave bilatelarni odnosi dve drzave.

Zora

pre 8 godina

Pored tolike netrpeljivosti vervatnoca za incidentima je moguca,ali oni se moraju potruditi da do toga ne dodje i da zastite premijera po svaku cenu,kao sto bi svakog drugog stranog diplomatu.

uz peraje

pre 8 godina

Skeljzen Malici je sin Mehmeta Malicija nekadasnjeg Pokrajiskog sekretara SUP za Kosovo, veoma poverljiva licnost u bivsoj Jugi. Zkeljzen Malici je zavrsio studije u Bg i 70 god. se Prikljucio grupi Marka Nikezica i Latinke Perovic. Dugo vreme je radio za Sorosa a sad je eto savetnik Edi Rame. Kao sto se iz gore navedenog vidi dobar je Plivac.

taja

pre 8 godina

Poseta Vučića glavnom gradu Albanije s pravom nosi karakter istorijske. Vreme je da država regiona potisnu konflikte iz prošlosti i da se fokusiraju na evropsku perspektivu regiona

Antony

pre 8 godina

U interesu obe države je da ovaj susret protekne u miru. Prošlost se ne može tek tako zakopati, ali regionalni mir je nešto čemu se danas teži, i sa naše strane verujem da neće biti čak ni najsitnijih provokacija jer se radi o ozbiljnom državniku.

gagi

pre 8 godina

Ramina poseta Beogradu je prosla u najboljem redu. Ne razumem zasto sada Albanci potezu pitanje nereda kada nas premijer treba da ode u Tiranu.Opet pokusajui da se naprave tenzije ili sta?

ostali se vole B 92 se čita

pre 8 godina

Stičem utisak da su i Albanci shvatili da nam sukobi neće doneti ništa dobro. Ako je Rama prilikom posete Beogradu bio ispoštovan i niko nije ugrožavao njegovu bezbednosti, Albanci su dužni da omoguće da Vučić za vreme posete bude bezbedan.

Nera

pre 8 godina

Vreme je da koliko toliko imamo koretne odnose, stabilnost svakako pre svega. O bilo kome da se radi, a pogotovo o jednom premijeru, sigurnost moraju da garantuju. Ipak po meni, Vučić je u tom pogledu odlaska daleko hrabriji od nekih svojih prethodnika.

Sladoled

pre 8 godina

Bezbednost premijera je na prvom mestu prilikom posete tirani. Verujem da ce Albaci uciniti sve da ne dodje do bilo kakvog incidenta!

Graje

pre 8 godina

Albanska država će učiniti sve da ta poseta bude obezbeđena i da ne bude nikakvih incidenata. Poseta je vrlo kratka. Planirano je da se Vučić obrati naciji , dok su za prvi dan predviđeni bileteralni susreti, koji će se odvijati na prostoru koji nije u centru grada. Bezbedonosne pripreme su vrlo jake i ne očekujem da će biti provokacija, bar ne od vlasti. Srbija i Albanci moraju da nađu zajedničke interesi kako mogli da zajedno konkurišu na projektima,koji je u interesu razvoja dve drževae i da se obezbedi bolje život građana obe države. Albanija i Srbija moraju da nađu zajednički interese oko rešavanja kriza na KiM.

Kristina

pre 8 godina

Srbija se maksimalno zalaze za odrzavanje mira u regionu. Ovakve posete su veoma dobre, jer se svaki konflikt i problem moze resiti dijalogom. Premijer nece nikog vredjati i provocirati ali isto tako nece dati nikom da blati obraz nase drzave.

Bosko

pre 8 godina

Uvek i svagde postoje pojedici koji se ne slazu sa vladajucom vecinom u vezi njenog odnosa sa nama i bas zato se moraju preduzeti sve odredjene merebezbednosti radi sigurnosti premijera Srbije.

razumom do pobede

pre 8 godina

Pa njihova uverenja da ce ucine sve za bezbednost premijera i ne drze vodu ali opet ako Albanija zeli u evropske integracije morace da se ponasa u skladu sa Evropom...

Lidija

pre 8 godina

To je osnovno sto treba da nam garantuju..Mi smo se prema njima uvek korektno ponasali,uprkos njihovim provokacijama,pa je normalno i da oni isto urade.

Maja

pre 8 godina

Albanija je dosta ne razvijena i zatvorena zemlja, koja ukoliko misli da se priključi ostatku Evrope i krene u skalu da tim principima, mora da prihvati ruku stabilizacije i mira u regionu i na taj način otpočne saradnju sa drugima.

uz peraje

pre 8 godina

Skeljzen Malici je sin Mehmeta Malicija nekadasnjeg Pokrajiskog sekretara SUP za Kosovo, veoma poverljiva licnost u bivsoj Jugi. Zkeljzen Malici je zavrsio studije u Bg i 70 god. se Prikljucio grupi Marka Nikezica i Latinke Perovic. Dugo vreme je radio za Sorosa a sad je eto savetnik Edi Rame. Kao sto se iz gore navedenog vidi dobar je Plivac.

Optimista sam

pre 8 godina

Znaju Albanci da ovaj susret mora proci bez i jednog incidenta jer su oni domacini i organizatori. Daj boze da i razmisljaju onako kako pricaju.

high heel

pre 8 godina

Osim uspostavljanja boljih odnosa sa Albanijom treba razgovara i o svemu što nas trenutno deli tako da te razlike vise ne budu tako velike.

Danna

pre 8 godina

Ako postoji želja da se odnosi izmedju naših država poprave i unaprede, ovo će biti prava prilika da to pokažu i na delu. Činjenica je da postoje razlike u stavovima po pitanju Kosova, medjutim niko od nas nije spreman da promeni mišljenje, tako da to treba ostaviti po strani.

neva

pre 8 godina

Sa Albanijom je neophodno uspostaviti bolje biletaralne odnose i podici saradnju na više nivoa, što je zahtev i EU i drugih međunarodnih institucija.

Nora

pre 8 godina

Mislim da su Albanci svesni da samo diplomatijom i mirnim putem mogu doći do nekog rešenja. Nadam se i da će mere bezbednosti biti na visokom nivou.

zumzum

pre 8 godina

Bezbednost mora biti na najvisem nivou kako bi ze sprecili incidenti i kako bi Albanija izrazila iskrenu zelju da se poprave bilatelarni odnosi dve drzave.

vila

pre 8 godina

Malicijeva izjava je malo prepotentna, ili mi se ciNI.Srbiji ne treba prijateljstvo sa Albanijom, vec samo zajednicki dogovor oko zajednickih interesa.

mucak&mucak

pre 8 godina

Lepo sto je Malici priznao da je onaj palanacki veljikoaljbanski performans koji je Rama izveo u Beogradu sa sve dronom kao i jos nekoliko slicnih izvedenih u zadnje vreme kao sto je projektovanje veljikoaljbanske "zastave", Ramina retorika, otkrivanje nekakvih spomenika na svakih mesec dana itd. bilo usmereno za impresioniranje albanske sovinisticke scene na Kosovu i kako sam Malici kaze, na Kosovu su se ocigledno primili. Rama se lepo pozicinirao kao pan-albanski "ljider". Zasmejava kako je Malici ucesnik i saucesnik u takvom primitivizmu. Ponasanje Malicija pokazuje i to da je taj "gradjanski" i "demokratski" sloj kod kosovskih Albanaca jedna velika sarena laza i da su kriticni iskljucivo prema srpskom nacionalizmu dok albanski ne da tolerisu nego su i aktivni ucesnici.

peki

pre 8 godina

Nas premijer je veoma hrabar covek ta poseta je od izuzetnog znacaja za Srbiju i nas premijer je odlucio da ide a time dokazuje koliko mu je stalo do Srbije i njenih gradjana zaista sve pohvale.

Feliks

pre 8 godina

Pa, koliko sam upoznat sa diplomatskim protokolima o sigurnosti, pored naseg obezbedjenja, vlada zemlje kod koje se ide u posetu je takodje obavezna da obezbedi i garantuje bezbednost clanova strane delegacije, ispravite me ako gresim. Svejedno, nadam se da ce sve ovo proci bez incidenata i dodatnih provokacija sa njihove strane. Ne treba dolivati ulje na vatru.

luidji

pre 8 godina

Iskreno zalaganje i borba za mir Albanije u regionu je sada na pravom testu. Zalaganje Srbije za mir je pozitivno ocenjeno od strane EU i ova poseta premijera je jos jedan dokaz mirnodopske srpske politike.

Tihi12

pre 8 godina

Sto se bezbednosti tice, verovatno ce sve biti u redu, ali sto se njihovih sitnih provokacija tice, verovatno ce ih biti. Mislim da im je Vucic dorastao i da nece dati da bude isprovociran.

Sladoled

pre 8 godina

Bezbednost premijera je na prvom mestu prilikom posete tirani. Verujem da ce Albaci uciniti sve da ne dodje do bilo kakvog incidenta!

Crna dama

pre 8 godina

Albanija mora da počne da živi po normama i standardima ostatka Evrope ukoliko imaju zaista iskrenu želju da se otvore kao zemlja, loši signali i poruke koje malo malo pa pošalju ne odaju ustiak da su ima želje i namere baš iskrene.

Tole

pre 8 godina

Poseta srpskog premijera Albanji treba da doprinese miru u regionu i albanci moraju da ucini sve da ova poseta protekne bez nemilih situacija kakve su sami inicirali u Beogradu.

nenad

pre 8 godina

Sto se tice posete Albaniji, mislim da je bezbednost Premijera na prvom mestu a tek onda pregovori. Zalaganje Srbije za mir je pozitivno ocenjeno od strane EU i ova poseta premijera je jos jedan dokaz mirnodopske Srpske politike.

gagi

pre 8 godina

Ramina poseta Beogradu je prosla u najboljem redu. Ne razumem zasto sada Albanci potezu pitanje nereda kada nas premijer treba da ode u Tiranu.Opet pokusajui da se naprave tenzije ili sta?

Nera

pre 8 godina

Vreme je da koliko toliko imamo koretne odnose, stabilnost svakako pre svega. O bilo kome da se radi, a pogotovo o jednom premijeru, sigurnost moraju da garantuju. Ipak po meni, Vučić je u tom pogledu odlaska daleko hrabriji od nekih svojih prethodnika.

crystal

pre 8 godina

Videcemo sta ce se desiti 27. maja u Tirani. Neizvesnost nam svakako dise za vratom.Ako oni ne zele saradnju, morace se traziti alternativa.

pegica

pre 8 godina

I najmanji incident ih moze puno kostati tako da nikako nebi smeli da dopuste da dodje do toga. Tu posetu Vucica ce pratiti cela Evropa.

sasa

pre 8 godina

Rama je bio u Beogradu i svi se secamo njegove opaske, provokacije....da im je verovati nije ni najmanje, bezbednost treba dici na sto veci nivo, pa sinoc smo bili svedoci i dok je pevala nasaa predstavnica na evroviziji.

ostali se vole B 92 se čita

pre 8 godina

Stičem utisak da su i Albanci shvatili da nam sukobi neće doneti ništa dobro. Ako je Rama prilikom posete Beogradu bio ispoštovan i niko nije ugrožavao njegovu bezbednosti, Albanci su dužni da omoguće da Vučić za vreme posete bude bezbedan.

Buba u uhu

pre 8 godina

Posle sinoćne provokacije na pesmi evrovizije lično sumnjam u dobre namere Albanije, jer se provokacije konstantno nastavljaju. Premijer bi trebao da povede i naše snage policije da ga čuvju.

uki

pre 8 godina

Rama bi trebao da uzvrati Vucicu gostoprimstvo i da ceo dogadjaj postavi na visi nivo nego do sada kada pri svakom njihovom susretu nije dolazilo do nikakve saradnje i to Raminom krivicom.

Kriptonit

pre 8 godina

Verujem da je poseta premijera Vučića kao prvog predsednika srpske vlade u Tirani posle toliko godina pod budnim okom Zapada, NATo i EU i sumnjam da će Rama dozvoliti sebi novi propust,novo zahladjenje odnosa Albanije i SRbije i kritiku zapada.

Tamara

pre 8 godina

Kod njih je skoro nemoguće da nešto u vezi Srbije prođe bez incidenata, ali s obzirom da je Srbija obezbeditla sigurnost Rami u Beogradu, trebalo bi da urade isto.

Ribar

pre 8 godina

Verujem da će učiniti sve da ne dođe do incidenta ili vređanja premijera i srpskog naroda. Međutim, pitanje je da li je to albansko "učiniti sve" dovoljno da ne dođe do incidenta. sačekajmo pa ćemo videti.

Zora

pre 8 godina

Pored tolike netrpeljivosti vervatnoca za incidentima je moguca,ali oni se moraju potruditi da do toga ne dodje i da zastite premijera po svaku cenu,kao sto bi svakog drugog stranog diplomatu.

Antony

pre 8 godina

U interesu obe države je da ovaj susret protekne u miru. Prošlost se ne može tek tako zakopati, ali regionalni mir je nešto čemu se danas teži, i sa naše strane verujem da neće biti čak ni najsitnijih provokacija jer se radi o ozbiljnom državniku.

Graje

pre 8 godina

Albanska država će učiniti sve da ta poseta bude obezbeđena i da ne bude nikakvih incidenata. Poseta je vrlo kratka. Planirano je da se Vučić obrati naciji , dok su za prvi dan predviđeni bileteralni susreti, koji će se odvijati na prostoru koji nije u centru grada. Bezbedonosne pripreme su vrlo jake i ne očekujem da će biti provokacija, bar ne od vlasti. Srbija i Albanci moraju da nađu zajedničke interesi kako mogli da zajedno konkurišu na projektima,koji je u interesu razvoja dve drževae i da se obezbedi bolje život građana obe države. Albanija i Srbija moraju da nađu zajednički interese oko rešavanja kriza na KiM.

Maja

pre 8 godina

Albanija je dosta ne razvijena i zatvorena zemlja, koja ukoliko misli da se priključi ostatku Evrope i krene u skalu da tim principima, mora da prihvati ruku stabilizacije i mira u regionu i na taj način otpočne saradnju sa drugima.

Gorana

pre 8 godina

Ako je Albanija ozbiljna zemlja kao što se predstavlja u svetu, ne bi trebala da dozvoli nikakve incidente prilikom posete našeg premijera.

taja

pre 8 godina

Poseta Vučića glavnom gradu Albanije s pravom nosi karakter istorijske. Vreme je da država regiona potisnu konflikte iz prošlosti i da se fokusiraju na evropsku perspektivu regiona

Lidija

pre 8 godina

To je osnovno sto treba da nam garantuju..Mi smo se prema njima uvek korektno ponasali,uprkos njihovim provokacijama,pa je normalno i da oni isto urade.

razumom do pobede

pre 8 godina

Pa njihova uverenja da ce ucine sve za bezbednost premijera i ne drze vodu ali opet ako Albanija zeli u evropske integracije morace da se ponasa u skladu sa Evropom...

Bosko

pre 8 godina

Uvek i svagde postoje pojedici koji se ne slazu sa vladajucom vecinom u vezi njenog odnosa sa nama i bas zato se moraju preduzeti sve odredjene merebezbednosti radi sigurnosti premijera Srbije.

Kristina

pre 8 godina

Srbija se maksimalno zalaze za odrzavanje mira u regionu. Ovakve posete su veoma dobre, jer se svaki konflikt i problem moze resiti dijalogom. Premijer nece nikog vredjati i provocirati ali isto tako nece dati nikom da blati obraz nase drzave.