Utorak, 19.05.2015.

12:11

Vučić: Umor od strpljenja prema EU

Iako se Srbija i dalje suočava s velikim promenama, ona je spremna da svoju budućnost vidi u punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Vuèiæ: Umor od strpljenja prema EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

miloš

pre 8 godina

E jesu naporni ovi iz eu srbiju bih i crnu goru mogu da prime komotno u eu bez dodatnih smaranja jer usput možemo da rešavamo probleme možda je lakše

Stepa

pre 8 godina

DS nas je 12 godina uvodio u EU i nije bilo ama baš nikakvog pomaka. Kad bi se pitanje i poteglo, moljakali bismo kao dete koje hoće sladoled, a zna da nije zaslužilo i odgovor bi bio uvek "ne". Sačekajmo sad tih par meseci i vidimo šta će biti.

Zika Zikic

pre 8 godina

Naravno da je Vlada Srbije uspešno realizovala sve uslove koje je Aleksandar Vučić spomenuo, zaista nije jasno šta EU još očekuje od naše zemlje!

Marko

pre 8 godina

Vucicu,ne moze Toma sa Rusima ,da im se prodaje ,a ti sa EU,dogovorite se ,zbog ovog bednog i jadnog Srpskog naroda,dosta ste ga do sada lagali varali,otimali plate i penzije(EVO ITALIJANI VRACAJU PENZIONERIMA 2 MILIJARDE EURA)PRE DVE GODINE ISTO KAO VUCIC,oteli penzionerima deo penzije ,pa sada vracaju,TI ces Vucicu prvo da objasnis penzionerima zasto ni posle 6 meseci otimanja penzija nema odluke USTAVNOG SUDA ,da li si ga postovao,i da li si postovao zakon,pa oni su pod tvojim patronatom ,i ne smeju da se izjasne o tvojoj odluci ,ali nadam se da ce uskoro morati da se izjasne,dosta je lazi i samovolje?

razumom do pobede

pre 8 godina

Znao sam da postoji caka sa EU a ovamo kritikuju kada se okrenemo Rusiji..kad razmislim pametnije resenje je da sa njima imamo jos vecu saradnju!Od Evrope nikakve koristi samo nas zezaju i omalozavaju

Drcha

pre 8 godina

Pa,da....upravo tako. Srbija treba samostalno da krene jedno vreme,da gleda samo svoje interese i da tako napreduje u svakom pogledu dok ne kucne pravi cas ulaska u EU. Ne vredi cekati,u medjuvremenu treba raditi i napredovati.

Chisho

pre 8 godina

Činjenica je (to bi i lud do sada shvatio) da EU nema više ni snage ni želje za novim članicama. Imaju više nego dovoljno problema da prilagode zemlje članice koje su olako ušle u EU. Za nas bi bilo bolje da nam to o t otvoreno kažu jer bi tražili drugi put ka napretku. Mi sa tim nemamo problem ali EU ima. Oni znaju da bi u taj prazan prostor ušla neka druga ekonomska a možda i vojni savez. Zato nas kim je i žrtvuju jer bolje "kuću spaliti nego je prepustiti neprijatelju".Da se razumijem, nisam SNSovac i bio sam veliki pristalica i Đinđićevoj i Tadicevih napora da se dogovorimo Zapadu.Podržavao sam napore i SNS koji su se činili zaista energični u početku. Ima li zaista još onih koji (neovisno o političkom opredjeljenju) koji ne shvataju da smo dali sve naše ratne junake, započeli teške ekonomske promjene, nezvanično gotovo predali Kosovo i sad više nemamo više šta da damo u za njenu za EU. Izvinite....imamo...kad damo i Republiku Srpsku (a i to je za sada,dobro upakovan uslov) onda će i oni posljednji shvatiti da više nemamo šta da ponudimo EU,ako i nje bude do tada.

Pametnjaković

pre 8 godina

Burazerska ekonomija i finansije, magistri i doktori koji ništa ne znaju da rade, lekari koji ne znaju ni dijagnozu da postave pa leče ljude od nečega što nemaju, o smrtnim slučajevima da i ne pričamo, lažni privatni sektor, milion parazita u javnom sektoru, pokradeni penzijski i drugi fondovi, država izmišlja račune i poreze da nakrade pare od građana, sudstvo oslobađa kriminalce, a osuđuje nevine ljude, sprdnja od države u svakom pogledu. Nemojte ko boga vas molim više ni energiju ni vreme ni trud ni rad da ulažete, jer takvu zemlju niko nigde ni u šta neće nikada primiti. Pustite nas koji zaista jesmo eksperti da odradimo posao, ali se prvo sklonite, jer lopovi koji kradu pare od građana su skloni da kradu i prisvajaju tuđe radove.

dare

pre 8 godina

Mislim da je krajnje vreme da EU pocne ceniti pozitivne promene koje se desavaju u Srbiji.Sprovodimo teske reforme,smanjili smo stopu kriminala,otvoreni smo za dijalog sa svima i zato je vreme za otvaranje poglavlja.

I love b92

pre 8 godina

Najveća vrednost članstva u EU je slobodan protok robe i radne snage. Nadam se da ću tada moći da kupujem "Persil" sa 4 tenzida po nižoj ceni nego što je trenutna cena sa 2 tenzida na našem tržištu. Da ću moći da kupim auto po normalnoj ceni, a ne po duplo većoj. Itd...

Umorni smo, naravno. Pa? Predah i "vozi Miško"!

'Oćemo konfrontaciju sa celim svetom, kačimo sa jačima od sebe goli k'o pištolj, teorije zavere na sve strane, stotine hiljada izbeglica, srušena infrastruktura posle bombardovanja, milionske nesankcionisane krađe, ubistva, sankcije, plus gomila loših navika, koje kao narod imamo i još uvek prisuta svest o društvenoj svojini i samoupravljanju. Čudno smo izmešali sindikalnu borbu za prava radnika, anarhiju i samoupravljanje. Primer: po školama, često glavnu "banku" drže domari i spremačice, dok mali maturanti, uz blagoslov školskih odbora, malu maturu proslavljaju u kafanama. U privatnom sektoru je i te kako jasnija hijerarhija, pa tako ima i više reda. Uff! Odoh ja daleko...

Boing Boing

pre 8 godina

Nećemo u nedogled čekati kao Turska, dosta smo radili na reformama i na implementaciji normi Evrope treba da budemo uporni jer to zaslužujemo.

Dragan

pre 8 godina

Srbija zaslužuje bolji tretman od strane evropskih zvaničnika, no nema sumnje da su odnosi sa Unijom sve bolji i bolji, i da Srbija sigurno korača ka EU.

Seneka

pre 8 godina

Jednom i sa njim da se slozim. Od 2000. godine svaka nasa vlada i vlast cine strasne ustupke EU, neke i na nasu realno ekonomsku stetu, ali sa nadom da ce nam sutradan kada EU prihvati ruku koju smo im pruzili stvari krenuti na bolje, te da ce se sva ta ulaganja vratiti. Za uzvrat za tih skoro 15 godina nismo dobili NISTA. Ama bas nista. Osim malo ohrabrenja, par reci podrske, malo tapkanja po ledjima i GOMILE novih zahteva. Zahteva koje niko ko je krenuo ovim putem pre nas nije imao. Slazem se za ovo - umorni smo, postajemo umorni od laznih obecanja i svega sto nam EU govori, jer ne rade nista po tom pitanju, ostaju samo na recima. Red bi bio da nam malo krenu u susret. I mislim da to nema veze sa tim ko je na vlasti, mislim da je ovo odavno trebalo biti receno, a ne precutkivano !

MJ

pre 8 godina

Imamo nize plate od Makedonaca i Bosanaca, a on prica o Evropskoj uniji. A sve ostalo tek da ne pominjem. Nece Evropska unija jednu evropsku Somaliju.

Josarian

pre 8 godina

Evo gledam Skupstinu. Pa ovi naprednjacki poslanici ne umeju da procitaju ono sto su im napisali....Ako sa ovima "idemo u Evropu" daleko cemo stici....

jova

pre 8 godina

Naravno, bez zaustavljanja idemo u "svetlu budućnost" (ovaj put Evropsku). Svakodnevno se prvo dobro nasmejem, pa potom isplačem, jer je mi nije prvi put da slušam kako težimo ka "svetloj budućnosti", već se to dobrano izlizalo 70tih i 80tih za vreme komunizma. Iliti "Ponovo radi bioskop!"...

bot detector v2.0

pre 8 godina

Ako neko zapocne sprovodjenje ekonomskih reformi, smanji stopu kriminala, uradi mnogo na oporavku zemlje posle poplava, dovede Etihad, otvori Dzonson elektrik u Nisu... Zar to nije dovoljno da se otvore poglavlja?!
(Arijadna, 19. maj 2015 13:49)

Zakuni se da si ozbiljna?! Hhahhhhahah
Smanjena stopa kriminala?Reforme? oohoohoooh
"Doveden" Etihad?! aaahahahhahaha

Dakle ja da sam vam sef dragi botovi svima bi vam otkaze podelio.Veze sa mozgom nemate.

DEDA MRAZ BEZ POSLA

pre 8 godina

Srbija je mogla mnogo da napreduje i da bude članica EU da nije bilo crvenocrne koalicije devedesetih( Milošević,Šešelj,Nikolić,Vučić,Dačić,Vulin,Koštunica...)!
A danas CRNOCRVENA koalicija priča o Evropi!?

djolefrankfurt

pre 8 godina

kako umor??? ko je procitao vest o poslovnom rejtingu srbije sigurno mu nije promaklo da 115 stvari za eu uradjeno je samo 4!!! a vi pricate o umoru i lozite narod svojim debilnim bajkama!

Jevandjelje

pre 8 godina

Mislim da smo bili svesni da proces evrointegracija nikako nece biti niti lak niti kratkotrajan..Sva odricanja neophodna su da bi od Srbije stvorila moderna drzava!

Boki

pre 8 godina

Umorices nas ti svojom demogogijom, na izdisaju je Srbija.Eto to je tvoj rezultat ove trogodisnje vladavine i tvojih nepismenih i bahatih kradikalnonaprednih ideologa-sitno prodanih dusa!!!

E

pre 8 godina

@(Cezar, 19. maj 2015 13:48)

U pravu si sve, stvarno Srbija ovakve mere nije videla, beda, siromastvo, vere u bolje sutra nema, gore no ikad a narod izmrcvaren vise nema snage da se budni

Dragan M

pre 8 godina

Srbija je umorna od strpljenja koje iskazujemo prema Evropskoj uniji, jer smo, uložili i postigli mnogo, a da nismo dobili ni odgovarajuće poštovanje.

Pecconi

pre 8 godina

Твој је посао, пријатељу, пре свега да пошујеш Устав и законе ове државе, па онда да спроводиш политику за коју си добио мандат од народа на изборима. Ти то очигледно не радиш, а шта тек рећи за људе којима си се окружио (Михајловићка, Стефановић, Гашић)...

Inspektor Radisa

pre 8 godina

Mi smo dosta bili strpljivi. Razumem da prethodne garniture nisu otvorile poglavlja niti dosla do ove faze, jednostavno, nisu nista ni radile. A sta je opravdanje EU sada ?!

Dimitrijana

pre 8 godina

Tako je to kada je premjer skoro dvadeset i vise godina bio u opoziciji, pa je malo kritikovao, malo napadao, o nicemu nije odlucivao, a sada kada je na vlasti samo tri i nesto godine zali se da je tesko. Za to vreme jedino sto je za sebe stekao to je veliki staz a za narod NISTA, ama bas NISTA vec i ono sto su npr. penzioneri stekli oduzeo. EU nece da ceprka po vasim fiokama u kojima ste zaturili predmete i to u instituciji koja treba da resava predmet ustavnosti npr. oduzetih penzija. EU nece da prihvata politiku za unutrasnju upotrebu kada Ustavni sud odbija odluke npr. briselske a onda sutradan premjer odlazi i dalje potpisuje Sporazum... ima toga jos mnogo sto EU vidi i zna a premjer i ova vlada, figurativno receno, se prave toshe.

Silvester

pre 8 godina

Prekinite da kukate i o Kosovu, i o Evropi, i o Rusiji. Ne zanima me ništa od toga, već da li ste pohapsili hiljade kriminalaca, da li ste im konfiskovali imovinu, da li sudovi rade svoj posao, da li ste suzbili korupciju??? NIŠTA OD TOGA, samo prazne priče. Samo nas zamajavate oko marginalnih stvari. Srbija je svih ovih godina mogla da bude skromna, ali lepa i uređena zemlja, i život je mogao biti lep i sa malim - samo da nije korumpiranih političara i mafije na svim nivoima koji su nam uništili svaku veru u život i ljude. Nije nama što smo siromašni, no što je ovde nepravde i zla preko svake mere, napravili ste i vi i sve garniture pre vas SODOMU I GOMORU od ove lepe zemlje i dobrog naroda. Namerno, zlobno, pokvareno, KRIMINALNO! Od mene i u ime ovog naroda - srdačan prezir, prokletinje demonske.

just an ordinary girl

pre 8 godina

Nasa zemlja je zapocela teske ekonomske reforme i postigla mnogo u dijalogu sa kosovskim Albancima, a smatram da sve to EU ne ceni dovljno.

Cam

pre 8 godina

Trebace nam jos mnogo strljenja i isto tako puno ozbiljnog rada.Clanstvo u EU je manje bitno,od potrebe da se iskorene sve lose stvari koje koce ovu zemlju i ovaj narod!

Miroslav

pre 8 godina

a kako vi to sebi zamišljate tu "mističnu" Europsku Uniju?
da bude odjenput "med i mleko" počelo teći po srbiji ili da se euri budu dovozili šleperima koje vam je poslala EU??? ma ne ne ne! joooj kaj vas sve čeka prvo sve morate uskladiti sa EU zakonima pa reforma pravosuđa itd...puno stvari
evo mi smo ušli nakon jedno 20 godina i postali konačno "europljani"
kaj se promjenilo? pa ubiti ništ! obećavaju nam ko i prije dati pare za neke projekte iz tih EU fondova, broj nezaposlenih je malo pao ali to je tako svake godine zbog sezonskih poslova u turizmu na jadranu, pred zimu ponovo skoči broj nezaposlenih.
recimo jedna od dobrih stvari je da svi građani hrvatske(sve manjine) mogu slobodno "trbuhom za kruhom" ići u bilo koju članicu EU, da nije žalosno bilo bi smešno, ali kaj možemo? kad su naši očevi odjednom odlučili da se više ne vole, da više nisu "braća" i da više nema bratstva i jedinstva među njima! i rasturili Jugoslaviju, bilo je izdaje al niko ne priznaje! prodali se za sitne pare! dosta im je bilo vojničkog graha u JNA mislili su da su američke ili europske konzerve finije nego naše domaće od Podravke! hteli su biti tuđi VAZALI e to su tražili to su i dobili!!! al sad je kasno nema smisla više nekog kriviti,cmizdriti i kukati, prošlost je takva kakva je i na to nemožemo utjecati nego samo slobodnim korakom marširati napred!

E

pre 8 godina

Obecali ste evropi sve i svasta i niste ispunili ni jedno obecanje, zbog toga nije otvreno ni jedno poglavlje iako je trebalo jos pre godinu i vise samo jos botovi veruju u vase reforme ili mozda vise ni oni ali sta ce ljudi rade za pare

Arijadna

pre 8 godina

Ako neko zapocne sprovodjenje ekonomskih reformi, smanji stopu kriminala, uradi mnogo na oporavku zemlje posle poplava, dovede Etihad, otvori Dzonson elektrik u Nisu... Zar to nije dovoljno da se otvore poglavlja?!

Đemo

pre 8 godina

Ovo je kao magare i šargarepa.Mi se ubišmo da ispunimo sve uslove i to u veoma kratkom roku, rasplinili smo se udovoljavajući.Iako bi rado tamo, EU ipak malo preteruje.

beba

pre 8 godina

Mislim da bi sama EU trebala da da pozitivan impuls Srbiji u vidu otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja. Zaista je nerazumno da evropske integracije Srbije budu uslovljene bilo kakvim političkim pritiscima

Predrag

pre 8 godina

Srbija je mnogo ucinila na polju ekonomskih reformi i u dijalogu sa Pristinom, EU bi trebala to da vrednuje i odobri otvaranje prvih pregovarackih poglavlja sa Srbijom.

kum Žoržo

pre 8 godina

Ko vama daje pravo da vi budete umorni u ime ovoga naroda?

Ako ste umorni, idite pa spavajte, bre!

Prošle su bajke, ovo je realan život.
Preuzmite na sebe odgovornost kao realni političari u realnoj zemlji ili se sklonite sa političke scene, idite pa spavajte u nekoj bajci.

Z.Đinđić

Anastasija Torlaković

pre 8 godina

Srbija je uložila maksimalne napore kako bi postala dostojna članstva u EU. Nema razloga da EU odugovlači, prvi pregovori bi trebalo da budu otvoreni što pre.

pukli ste

pre 8 godina

U Beogradu ste zbog prevoza pukli nacisto na sledecim izborima. Niste Djilasu ni do kolena. Dok je Djilas bio bila su nova vozila sa klimom i eedovno su dolazila. Pukli ste zbog prevoza u Beograduuuuuu.

Dragon

pre 8 godina

Žalosno je što pojedinci u Srbiji ne mogu da prepoznaju iskren rad i trud premijera koji se bori za dobrobit svog naroda.. Ali valjda će bar u Evropi prepoznati.

Goca

pre 8 godina

Nijedna drzava u nasem region nije uradila pozitivnih stvari koliko je to uradila Srbija tako da mi apsolutno zasluzujemo otvaranje prvih poglavlja za pregovore.

Južna pruga

pre 8 godina

@bob
Mi nismo srbijanci već Srbi. Srbi i Srbija ŽELE u EU svidelo se to tebi ili ne. Srbi su na poslednjim izborima poverenje dali proevropskoj srtanci (koja nije pljačkaška kako ti kažeš) dok su ovi što su loše radili logično kažnjeni na tim izborima. A da li su ti prethodni krali pustimo da tužilaštvo i sudovi rade svoj posao!

Ivan

pre 8 godina

Sve sto je nalozeno od nas da uradimo mi smo uradili i sto se tice daljih uslova mislim da tu nema problema a kada ce poceti pregovori to samo zavisi od vodecih zemalja EU.

voz otišo

pre 8 godina

Vučiću, nije da te ne razumem. Od 2000. pa do danas se sa svih mogućih medija ljudima ispira mozak sa pričom o EU, a kad bi prosečnog građanina pitao šta zna o tome, odgovor bi verovatno bio 'pa kad uđemo, onda ćemo da živimo super kao u svim onim bogatim zemljama'. Naravno, taj bolji život se podrazumeva da će doći sam od sebe, po ustaljenom srpskom rezonovanju stvari. Ali mali je problem što si zakasnio: EU ima gomilu unutrašnjih problema i dok oni ne budu rešeni, neće biti prijema novih članica. Barem još jedno 10-15 godina. Da se nismo vukli brzinom letargičnog puža od 2000. do danas, stavri bi možda bile bolje, ali pošto nam je trebalo 9 godina da ispunimo uslove za ukidanje viza, a 15 godina posle pada Miloševića imamo otvorenih NULA poglavlja od trideset, stvari su jasne. Tako da ćeš morati da nađeš novu žvaku za javnost, ova se izjalovila. A, ne daj bože, da umesto prosipanja praznih priča barem jednom počne da se radi na grupnoj promeni mentaliteta ljudi i samog ovog društva, umesto što se očekuje da rešenje padne sa neba, u vidu EU, Rusije ili šta ti ja znam kog.

cojle

pre 8 godina

Hahaha...umoran sam od EU...kaže neko ko je skoro 20 godina,od 90ih do pre neku godinu...držao mitinge pod sloganima "ne u EU"...ko je Đinđića,Čedu Jovanovića...nazivao stranim plaćenicima,domaćim izdajnicima...

Ko je za EU pričao da je zlo...da hoće da nas porobe...

Od te EU si umoran veliki mrave?!

Onda podnesi ostavku,nemoj da te umara EU...nemoj da se zamaraš radeči 20003093278932 sati dnevno a narod nezahvalan i stalno smara sa trivijalnim glupostima tipa "skočio porez...smanjile se penzije...gde u pare od smsova za Obrenovac...šta bi sa helikopterom...zašto se više ne spominje Kosovo"...

Nemoj molim te više da se trudiš oko nas...idi...ne brini za manastir...kamo sreće i da si ostao u 90im.jeftino ste se vi izvukli 5. oktobra...da je bilo pravde,još bi gulili robiju.

Cezar

pre 8 godina

Ovakve mere koje se sprovode u poslednjih godinu dana Srbija nije videla u istoriji,ali građani se ne bune znaju da je to nužno kako bi se stalo na noge i počelo sa boljim životom, ne lakšim samo boljim.

Dragan

pre 8 godina

Čini mi se da u ovom trenutku treba, više nego ikad, biti pragmatičan. Drugim rečima: treba da budemo svesni da sa postojećom strukturom stanovništva (pogotovo: rukovodećim ljudima) mi nismo u mogućnosti da ispunimo zahteve EU.
Jednostavno: NE MOŽEMO...!
Te izjave o učinjenim, tj započetim reformama, su mrtvo slovo na papiru. To ovde nema ko da povede, a kamoli da sprovede!

Koliko god to zvučalo bzvz, treba tražiti alternativna rešenja. Verovali ili ne nisam ni proruski, ni pro kineski niti pripadam bilo kojoj partiji, i da mogu da biram najradije bih u EU, ali mislim da mi to nismo u stanju.
Čini mi se da višedecenijski odlazak (mislim: ako ne najboljih ono najodvažnijih)mladih ljudi uzima svoj crni danak.

Srbijo mučenice...

ratko

pre 8 godina

Treba izdrzati, uloženo je mnogo vremena, političke snage i balansiranja u proces evrointegracija,a pored toga se krenulo i sa ekonomskim reformama,a to sve zaslužuje poštovanje ..

vidan

pre 8 godina

Činjenica je da veliki broj građana Srbije diživljava proces evropskih integracija Srbije kao put popločan političkim uslovljavanjima. Vreme je da unija na delu pokaže da su građani u zabludi i da se reči pređe na konkretna dela

lily

pre 8 godina

Svidja mi se sto je iskren i ako svi znamo da nam treba EU, potrebno je reci i ono sto im se mozda nece dopasti. Pravo osvezenje od protokolarno- uctivih saopstenja.

levac

pre 8 godina

Ali se mnogo lizete sa Rusijon.Prkosite zapadu misleci da moze tako.E pa Vucicu vidis ne moze.Kad se uzmes upamet mozda i nesto uradis u korist naroda, ovako sve radis protiv.

xim

pre 8 godina

Kakav umor? Tebi je to posao, i za njega si placen od strane gradjana! Ako si se umorio daj ostavku pa idi kuci da spavas! Neko bi mozda hteo da radi.

Djoshica

pre 8 godina

Umorili smo se, od kaobajagi reformi pravosuđa, kaobajagi reformi zakona, kaobajagi investicija, kaobajagi poboljšanja životnog standarda, kaobajagi patriotizma, kaobajagi humanosti, kaobajagi ekonomije, kaobajagi istrage, kaobajagi borbe protiv korupcije, kaobajagi borbe protiv kriminala, kaobajagi reforme zdravstva, kaobajagi reforme školstva, kaobajagi intelektualaca, kaobajagi intelektualnih dialoga, kaobajagi konsenzusa, kaobajagi diploma, kaobajagi eksperata, kaobajagi kulture, kaobajagi elite, kaobajagi života. A EU, može samo da čeka, kad ćemo da se umorimo od kobajagi života, pa da joj se kaobajagi pridružimo, pre nego se ozbiljno, realno, kao država urušimo.

Uragan

pre 8 godina

Uloženo je mnogo vremena,političke snage i balansiranja u proces evrointegracija,a pored toga se krenulo i sa ekonomskim reformama,a to sve zaslužuje poštovanje i nagradu.

nasa posla

pre 8 godina

Ako si ti umoran od strpljenja prema EU sta mislis koko je tek njima? Mislim da bi i malo dete bilo razumnije od nas. Ali mi moramo obavezno da muvamo.

Nenad

pre 8 godina

Politika stalnog uslovljavanja može da demorališe Srbiju na putu ka EU,nadam se da će ljudi iz Evropske zajednice prepoznati istinsku volju i trud koju čini naša zemlja.

nesha

pre 8 godina

pa ovo je smesno. ova izjava je dokaz da mi reforme radimo samo zbog EU inace ih ne bi ni sprovodili. skandal. ja licno podrzavam mnoge reforme i to vecinom one koje su obavezne za pristup EU (ne podrzavam mere stednje, zakon o radu gde se vlasnicima skida namet a stavlja se na grbaci radniku i privatizacije ali podrzavam sve zakone u vezi sa pravima gradjana, kupaca....), normalizaciju odnosa sa kosovom, ali sam sa druge strane protivnik ulaska u EU.
ispada da mi sve normalne zakone donosimo samo zato da bi usli u EU a sve ove nenormalne zakone donosimo zbog nekih sprega vlade i tajkuna.

Darko

pre 8 godina

Jos uvek jako puno korupcije u javnim preduzecima, nisu kaznjeni ljudi za ne legalnu autobusku stanicu Novi Sad cak su nagradjeni zatim Meridijana Novo Naselje-NS. Ne legalan objekat niko ga ne dira i onda EU je kriva pa koji normalan investitor ce ulagati u zemlju gde nemaju svi ista prava? Gospodine premijeru imate u svojim redovima jakoo puno smeca, dzaba se vi zalazete kada oni zatrpavaju.

Snajka

pre 8 godina

Sve smo uradili kako od nas traže, da bi postali članica EU. Vučiću narod jeste umoran, ali uz takvog borbenog premijera izdržaće još malo jer vidi napredak.

nema deda mraza

pre 8 godina

a sta se promenilo da bi imali uslove ne za eu nego bilo koju sredjenu drzavu?
udba je ds-om pokusala nesto da usminka a ono sta je radla u pozadini nas je dovelo dovde.

izgubih 15g cekajuci sredjenu drzavu.
ej pa to je pola do ispunjene kvote za penzion fond.

da, to ste nam vi udba i kgb pokrali

Milos

pre 8 godina

Meni stvarno vise nije jasan ceo ovaj cirkus u vezi EU. Jasno nam je receno da 10godina nema nista od pridruzivanja. To se kroz 10godina moze produziti na jos 10 i tako u nedogled. Pogledajte sta rade jednoj Turskoj.

Dakle umesto lepo da Vucic smogne snage sad kad ima jak rejting i kaze "narode oni nas vozaju, zele samo da prihvatimo nezavisno Kosovo i onda da nam kazu dovidjenja" on i dalje laze sa pricom o clanstvu.

Nek nastavi sa reformama zbog nas a pricu o Kosovu nek stavi na led dok se ne ponudi neki znatno bolji dogovor oko istog, na primer da sever pripadne Srbiji i da se imovina tacno podeli prema ulaganjima u istu a ne da tvrde da je sve njihovo iako su decenijama dobijali pomoc od Srbije, Slovenije i Hrvatske. Srbija dan danas placa kredite za Kosovo.

Potpisivanje istog sporazuma sa ODKB ko sto je potpisano sa NATO paktom jer ne mozes biti neutralan a onda bii neutralniji prema drugom savezu.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Moj posao je da brinem o interesima države i da uradim nešto za dobrobit našeg naroda, a nije važno da li se to uklapa u nečiji način razmišljanja“, zaključio je Vučić.

Za razliku Premijera i Vlada 28 drzava clanica EU "koji to ocigledno nisu radili" dok su nji'ove drzave uclanjivali u EU, Aleksandar Vučić "prvenstveno brine" o "interesima države i kako da uradi nešto za dobrobit našeg naroda" i nije mu "kao sto je to Premijerima i Vladama drzava clanica EU bilo" važno da li se to uklapa u nečiji način razmišljanja ili ne !
Inace da Vučić "besprestano ne vodi racuna" o interesima države ili o tome kako da uradi nešto za dobrobit našeg naroda, Srbija bi vec "odavno" bila clanica EU ali bi onda gradjani Srbija "ziveli tesko", teze nego sto ovako zive dok on "brine o nji'ovim interesima" !
Ako ne verujete meni pitajte moju komsinicu "baba Radu" pa cete se i sami uveriti ?
A to sto sto "oseca mali zamor od strpljenja prema EU" i to je samo ljudski, ta njegova "velika briga i sekiracija" za interes drzave i naroda "to itekako ume da umori coveka" pa makar on bio i "vredan i radan" kao Aleksandar Vučić !

Citalac 015

pre 8 godina

Strpljenje gradjana Srbije prema Evropskoj uniji je na izmaku. Ako nas ne zedle u svom clanstvu neka vec jednom kazu, da dzabe ne gubimo vreme na prazne razgovore.

Milos

pre 8 godina

Meni stvarno vise nije jasan ceo ovaj cirkus u vezi EU. Jasno nam je receno da 10godina nema nista od pridruzivanja. To se kroz 10godina moze produziti na jos 10 i tako u nedogled. Pogledajte sta rade jednoj Turskoj.

Dakle umesto lepo da Vucic smogne snage sad kad ima jak rejting i kaze "narode oni nas vozaju, zele samo da prihvatimo nezavisno Kosovo i onda da nam kazu dovidjenja" on i dalje laze sa pricom o clanstvu.

Nek nastavi sa reformama zbog nas a pricu o Kosovu nek stavi na led dok se ne ponudi neki znatno bolji dogovor oko istog, na primer da sever pripadne Srbiji i da se imovina tacno podeli prema ulaganjima u istu a ne da tvrde da je sve njihovo iako su decenijama dobijali pomoc od Srbije, Slovenije i Hrvatske. Srbija dan danas placa kredite za Kosovo.

Potpisivanje istog sporazuma sa ODKB ko sto je potpisano sa NATO paktom jer ne mozes biti neutralan a onda bii neutralniji prema drugom savezu.

Uragan

pre 8 godina

Uloženo je mnogo vremena,političke snage i balansiranja u proces evrointegracija,a pored toga se krenulo i sa ekonomskim reformama,a to sve zaslužuje poštovanje i nagradu.

Nenad

pre 8 godina

Politika stalnog uslovljavanja može da demorališe Srbiju na putu ka EU,nadam se da će ljudi iz Evropske zajednice prepoznati istinsku volju i trud koju čini naša zemlja.

Snajka

pre 8 godina

Sve smo uradili kako od nas traže, da bi postali članica EU. Vučiću narod jeste umoran, ali uz takvog borbenog premijera izdržaće još malo jer vidi napredak.

Citalac 015

pre 8 godina

Strpljenje gradjana Srbije prema Evropskoj uniji je na izmaku. Ako nas ne zedle u svom clanstvu neka vec jednom kazu, da dzabe ne gubimo vreme na prazne razgovore.

Inspektor Radisa

pre 8 godina

Mi smo dosta bili strpljivi. Razumem da prethodne garniture nisu otvorile poglavlja niti dosla do ove faze, jednostavno, nisu nista ni radile. A sta je opravdanje EU sada ?!

Seneka

pre 8 godina

Jednom i sa njim da se slozim. Od 2000. godine svaka nasa vlada i vlast cine strasne ustupke EU, neke i na nasu realno ekonomsku stetu, ali sa nadom da ce nam sutradan kada EU prihvati ruku koju smo im pruzili stvari krenuti na bolje, te da ce se sva ta ulaganja vratiti. Za uzvrat za tih skoro 15 godina nismo dobili NISTA. Ama bas nista. Osim malo ohrabrenja, par reci podrske, malo tapkanja po ledjima i GOMILE novih zahteva. Zahteva koje niko ko je krenuo ovim putem pre nas nije imao. Slazem se za ovo - umorni smo, postajemo umorni od laznih obecanja i svega sto nam EU govori, jer ne rade nista po tom pitanju, ostaju samo na recima. Red bi bio da nam malo krenu u susret. I mislim da to nema veze sa tim ko je na vlasti, mislim da je ovo odavno trebalo biti receno, a ne precutkivano !

Miroslav

pre 8 godina

a kako vi to sebi zamišljate tu "mističnu" Europsku Uniju?
da bude odjenput "med i mleko" počelo teći po srbiji ili da se euri budu dovozili šleperima koje vam je poslala EU??? ma ne ne ne! joooj kaj vas sve čeka prvo sve morate uskladiti sa EU zakonima pa reforma pravosuđa itd...puno stvari
evo mi smo ušli nakon jedno 20 godina i postali konačno "europljani"
kaj se promjenilo? pa ubiti ništ! obećavaju nam ko i prije dati pare za neke projekte iz tih EU fondova, broj nezaposlenih je malo pao ali to je tako svake godine zbog sezonskih poslova u turizmu na jadranu, pred zimu ponovo skoči broj nezaposlenih.
recimo jedna od dobrih stvari je da svi građani hrvatske(sve manjine) mogu slobodno "trbuhom za kruhom" ići u bilo koju članicu EU, da nije žalosno bilo bi smešno, ali kaj možemo? kad su naši očevi odjednom odlučili da se više ne vole, da više nisu "braća" i da više nema bratstva i jedinstva među njima! i rasturili Jugoslaviju, bilo je izdaje al niko ne priznaje! prodali se za sitne pare! dosta im je bilo vojničkog graha u JNA mislili su da su američke ili europske konzerve finije nego naše domaće od Podravke! hteli su biti tuđi VAZALI e to su tražili to su i dobili!!! al sad je kasno nema smisla više nekog kriviti,cmizdriti i kukati, prošlost je takva kakva je i na to nemožemo utjecati nego samo slobodnim korakom marširati napred!

Predrag

pre 8 godina

Srbija je mnogo ucinila na polju ekonomskih reformi i u dijalogu sa Pristinom, EU bi trebala to da vrednuje i odobri otvaranje prvih pregovarackih poglavlja sa Srbijom.

Chisho

pre 8 godina

Činjenica je (to bi i lud do sada shvatio) da EU nema više ni snage ni želje za novim članicama. Imaju više nego dovoljno problema da prilagode zemlje članice koje su olako ušle u EU. Za nas bi bilo bolje da nam to o t otvoreno kažu jer bi tražili drugi put ka napretku. Mi sa tim nemamo problem ali EU ima. Oni znaju da bi u taj prazan prostor ušla neka druga ekonomska a možda i vojni savez. Zato nas kim je i žrtvuju jer bolje "kuću spaliti nego je prepustiti neprijatelju".Da se razumijem, nisam SNSovac i bio sam veliki pristalica i Đinđićevoj i Tadicevih napora da se dogovorimo Zapadu.Podržavao sam napore i SNS koji su se činili zaista energični u početku. Ima li zaista još onih koji (neovisno o političkom opredjeljenju) koji ne shvataju da smo dali sve naše ratne junake, započeli teške ekonomske promjene, nezvanično gotovo predali Kosovo i sad više nemamo više šta da damo u za njenu za EU. Izvinite....imamo...kad damo i Republiku Srpsku (a i to je za sada,dobro upakovan uslov) onda će i oni posljednji shvatiti da više nemamo šta da ponudimo EU,ako i nje bude do tada.

Jevandjelje

pre 8 godina

Mislim da smo bili svesni da proces evrointegracija nikako nece biti niti lak niti kratkotrajan..Sva odricanja neophodna su da bi od Srbije stvorila moderna drzava!

just an ordinary girl

pre 8 godina

Nasa zemlja je zapocela teske ekonomske reforme i postigla mnogo u dijalogu sa kosovskim Albancima, a smatram da sve to EU ne ceni dovljno.

Boing Boing

pre 8 godina

Nećemo u nedogled čekati kao Turska, dosta smo radili na reformama i na implementaciji normi Evrope treba da budemo uporni jer to zaslužujemo.

Dragan M

pre 8 godina

Srbija je umorna od strpljenja koje iskazujemo prema Evropskoj uniji, jer smo, uložili i postigli mnogo, a da nismo dobili ni odgovarajuće poštovanje.

Drcha

pre 8 godina

Pa,da....upravo tako. Srbija treba samostalno da krene jedno vreme,da gleda samo svoje interese i da tako napreduje u svakom pogledu dok ne kucne pravi cas ulaska u EU. Ne vredi cekati,u medjuvremenu treba raditi i napredovati.

Arijadna

pre 8 godina

Ako neko zapocne sprovodjenje ekonomskih reformi, smanji stopu kriminala, uradi mnogo na oporavku zemlje posle poplava, dovede Etihad, otvori Dzonson elektrik u Nisu... Zar to nije dovoljno da se otvore poglavlja?!

Cam

pre 8 godina

Trebace nam jos mnogo strljenja i isto tako puno ozbiljnog rada.Clanstvo u EU je manje bitno,od potrebe da se iskorene sve lose stvari koje koce ovu zemlju i ovaj narod!

Darko

pre 8 godina

Jos uvek jako puno korupcije u javnim preduzecima, nisu kaznjeni ljudi za ne legalnu autobusku stanicu Novi Sad cak su nagradjeni zatim Meridijana Novo Naselje-NS. Ne legalan objekat niko ga ne dira i onda EU je kriva pa koji normalan investitor ce ulagati u zemlju gde nemaju svi ista prava? Gospodine premijeru imate u svojim redovima jakoo puno smeca, dzaba se vi zalazete kada oni zatrpavaju.

lily

pre 8 godina

Svidja mi se sto je iskren i ako svi znamo da nam treba EU, potrebno je reci i ono sto im se mozda nece dopasti. Pravo osvezenje od protokolarno- uctivih saopstenja.

Stepa

pre 8 godina

DS nas je 12 godina uvodio u EU i nije bilo ama baš nikakvog pomaka. Kad bi se pitanje i poteglo, moljakali bismo kao dete koje hoće sladoled, a zna da nije zaslužilo i odgovor bi bio uvek "ne". Sačekajmo sad tih par meseci i vidimo šta će biti.

Cezar

pre 8 godina

Ovakve mere koje se sprovode u poslednjih godinu dana Srbija nije videla u istoriji,ali građani se ne bune znaju da je to nužno kako bi se stalo na noge i počelo sa boljim životom, ne lakšim samo boljim.

Zika Zikic

pre 8 godina

Naravno da je Vlada Srbije uspešno realizovala sve uslove koje je Aleksandar Vučić spomenuo, zaista nije jasno šta EU još očekuje od naše zemlje!

Dragan

pre 8 godina

Srbija zaslužuje bolji tretman od strane evropskih zvaničnika, no nema sumnje da su odnosi sa Unijom sve bolji i bolji, i da Srbija sigurno korača ka EU.

dare

pre 8 godina

Mislim da je krajnje vreme da EU pocne ceniti pozitivne promene koje se desavaju u Srbiji.Sprovodimo teske reforme,smanjili smo stopu kriminala,otvoreni smo za dijalog sa svima i zato je vreme za otvaranje poglavlja.

Južna pruga

pre 8 godina

@bob
Mi nismo srbijanci već Srbi. Srbi i Srbija ŽELE u EU svidelo se to tebi ili ne. Srbi su na poslednjim izborima poverenje dali proevropskoj srtanci (koja nije pljačkaška kako ti kažeš) dok su ovi što su loše radili logično kažnjeni na tim izborima. A da li su ti prethodni krali pustimo da tužilaštvo i sudovi rade svoj posao!

djolefrankfurt

pre 8 godina

kako umor??? ko je procitao vest o poslovnom rejtingu srbije sigurno mu nije promaklo da 115 stvari za eu uradjeno je samo 4!!! a vi pricate o umoru i lozite narod svojim debilnim bajkama!

levac

pre 8 godina

Ali se mnogo lizete sa Rusijon.Prkosite zapadu misleci da moze tako.E pa Vucicu vidis ne moze.Kad se uzmes upamet mozda i nesto uradis u korist naroda, ovako sve radis protiv.

Đemo

pre 8 godina

Ovo je kao magare i šargarepa.Mi se ubišmo da ispunimo sve uslove i to u veoma kratkom roku, rasplinili smo se udovoljavajući.Iako bi rado tamo, EU ipak malo preteruje.

nasa posla

pre 8 godina

Ako si ti umoran od strpljenja prema EU sta mislis koko je tek njima? Mislim da bi i malo dete bilo razumnije od nas. Ali mi moramo obavezno da muvamo.

bot detector v2.0

pre 8 godina

Ako neko zapocne sprovodjenje ekonomskih reformi, smanji stopu kriminala, uradi mnogo na oporavku zemlje posle poplava, dovede Etihad, otvori Dzonson elektrik u Nisu... Zar to nije dovoljno da se otvore poglavlja?!
(Arijadna, 19. maj 2015 13:49)

Zakuni se da si ozbiljna?! Hhahhhhahah
Smanjena stopa kriminala?Reforme? oohoohoooh
"Doveden" Etihad?! aaahahahhahaha

Dakle ja da sam vam sef dragi botovi svima bi vam otkaze podelio.Veze sa mozgom nemate.

Goca

pre 8 godina

Nijedna drzava u nasem region nije uradila pozitivnih stvari koliko je to uradila Srbija tako da mi apsolutno zasluzujemo otvaranje prvih poglavlja za pregovore.

Pecconi

pre 8 godina

Твој је посао, пријатељу, пре свега да пошујеш Устав и законе ове државе, па онда да спроводиш политику за коју си добио мандат од народа на изборима. Ти то очигледно не радиш, а шта тек рећи за људе којима си се окружио (Михајловићка, Стефановић, Гашић)...

vidan

pre 8 godina

Činjenica je da veliki broj građana Srbije diživljava proces evropskih integracija Srbije kao put popločan političkim uslovljavanjima. Vreme je da unija na delu pokaže da su građani u zabludi i da se reči pređe na konkretna dela

cojle

pre 8 godina

Hahaha...umoran sam od EU...kaže neko ko je skoro 20 godina,od 90ih do pre neku godinu...držao mitinge pod sloganima "ne u EU"...ko je Đinđića,Čedu Jovanovića...nazivao stranim plaćenicima,domaćim izdajnicima...

Ko je za EU pričao da je zlo...da hoće da nas porobe...

Od te EU si umoran veliki mrave?!

Onda podnesi ostavku,nemoj da te umara EU...nemoj da se zamaraš radeči 20003093278932 sati dnevno a narod nezahvalan i stalno smara sa trivijalnim glupostima tipa "skočio porez...smanjile se penzije...gde u pare od smsova za Obrenovac...šta bi sa helikopterom...zašto se više ne spominje Kosovo"...

Nemoj molim te više da se trudiš oko nas...idi...ne brini za manastir...kamo sreće i da si ostao u 90im.jeftino ste se vi izvukli 5. oktobra...da je bilo pravde,još bi gulili robiju.

Ivan

pre 8 godina

Sve sto je nalozeno od nas da uradimo mi smo uradili i sto se tice daljih uslova mislim da tu nema problema a kada ce poceti pregovori to samo zavisi od vodecih zemalja EU.

beba

pre 8 godina

Mislim da bi sama EU trebala da da pozitivan impuls Srbiji u vidu otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja. Zaista je nerazumno da evropske integracije Srbije budu uslovljene bilo kakvim političkim pritiscima

ratko

pre 8 godina

Treba izdrzati, uloženo je mnogo vremena, političke snage i balansiranja u proces evrointegracija,a pored toga se krenulo i sa ekonomskim reformama,a to sve zaslužuje poštovanje ..

Dragon

pre 8 godina

Žalosno je što pojedinci u Srbiji ne mogu da prepoznaju iskren rad i trud premijera koji se bori za dobrobit svog naroda.. Ali valjda će bar u Evropi prepoznati.

kum Žoržo

pre 8 godina

Ko vama daje pravo da vi budete umorni u ime ovoga naroda?

Ako ste umorni, idite pa spavajte, bre!

Prošle su bajke, ovo je realan život.
Preuzmite na sebe odgovornost kao realni političari u realnoj zemlji ili se sklonite sa političke scene, idite pa spavajte u nekoj bajci.

Z.Đinđić

Djoshica

pre 8 godina

Umorili smo se, od kaobajagi reformi pravosuđa, kaobajagi reformi zakona, kaobajagi investicija, kaobajagi poboljšanja životnog standarda, kaobajagi patriotizma, kaobajagi humanosti, kaobajagi ekonomije, kaobajagi istrage, kaobajagi borbe protiv korupcije, kaobajagi borbe protiv kriminala, kaobajagi reforme zdravstva, kaobajagi reforme školstva, kaobajagi intelektualaca, kaobajagi intelektualnih dialoga, kaobajagi konsenzusa, kaobajagi diploma, kaobajagi eksperata, kaobajagi kulture, kaobajagi elite, kaobajagi života. A EU, može samo da čeka, kad ćemo da se umorimo od kobajagi života, pa da joj se kaobajagi pridružimo, pre nego se ozbiljno, realno, kao država urušimo.

Anastasija Torlaković

pre 8 godina

Srbija je uložila maksimalne napore kako bi postala dostojna članstva u EU. Nema razloga da EU odugovlači, prvi pregovori bi trebalo da budu otvoreni što pre.

xim

pre 8 godina

Kakav umor? Tebi je to posao, i za njega si placen od strane gradjana! Ako si se umorio daj ostavku pa idi kuci da spavas! Neko bi mozda hteo da radi.

E

pre 8 godina

Obecali ste evropi sve i svasta i niste ispunili ni jedno obecanje, zbog toga nije otvreno ni jedno poglavlje iako je trebalo jos pre godinu i vise samo jos botovi veruju u vase reforme ili mozda vise ni oni ali sta ce ljudi rade za pare

nesha

pre 8 godina

pa ovo je smesno. ova izjava je dokaz da mi reforme radimo samo zbog EU inace ih ne bi ni sprovodili. skandal. ja licno podrzavam mnoge reforme i to vecinom one koje su obavezne za pristup EU (ne podrzavam mere stednje, zakon o radu gde se vlasnicima skida namet a stavlja se na grbaci radniku i privatizacije ali podrzavam sve zakone u vezi sa pravima gradjana, kupaca....), normalizaciju odnosa sa kosovom, ali sam sa druge strane protivnik ulaska u EU.
ispada da mi sve normalne zakone donosimo samo zato da bi usli u EU a sve ove nenormalne zakone donosimo zbog nekih sprega vlade i tajkuna.

Silvester

pre 8 godina

Prekinite da kukate i o Kosovu, i o Evropi, i o Rusiji. Ne zanima me ništa od toga, već da li ste pohapsili hiljade kriminalaca, da li ste im konfiskovali imovinu, da li sudovi rade svoj posao, da li ste suzbili korupciju??? NIŠTA OD TOGA, samo prazne priče. Samo nas zamajavate oko marginalnih stvari. Srbija je svih ovih godina mogla da bude skromna, ali lepa i uređena zemlja, i život je mogao biti lep i sa malim - samo da nije korumpiranih političara i mafije na svim nivoima koji su nam uništili svaku veru u život i ljude. Nije nama što smo siromašni, no što je ovde nepravde i zla preko svake mere, napravili ste i vi i sve garniture pre vas SODOMU I GOMORU od ove lepe zemlje i dobrog naroda. Namerno, zlobno, pokvareno, KRIMINALNO! Od mene i u ime ovog naroda - srdačan prezir, prokletinje demonske.

DEDA MRAZ BEZ POSLA

pre 8 godina

Srbija je mogla mnogo da napreduje i da bude članica EU da nije bilo crvenocrne koalicije devedesetih( Milošević,Šešelj,Nikolić,Vučić,Dačić,Vulin,Koštunica...)!
A danas CRNOCRVENA koalicija priča o Evropi!?

MJ

pre 8 godina

Imamo nize plate od Makedonaca i Bosanaca, a on prica o Evropskoj uniji. A sve ostalo tek da ne pominjem. Nece Evropska unija jednu evropsku Somaliju.

Boki

pre 8 godina

Umorices nas ti svojom demogogijom, na izdisaju je Srbija.Eto to je tvoj rezultat ove trogodisnje vladavine i tvojih nepismenih i bahatih kradikalnonaprednih ideologa-sitno prodanih dusa!!!

Josarian

pre 8 godina

Evo gledam Skupstinu. Pa ovi naprednjacki poslanici ne umeju da procitaju ono sto su im napisali....Ako sa ovima "idemo u Evropu" daleko cemo stici....

pukli ste

pre 8 godina

U Beogradu ste zbog prevoza pukli nacisto na sledecim izborima. Niste Djilasu ni do kolena. Dok je Djilas bio bila su nova vozila sa klimom i eedovno su dolazila. Pukli ste zbog prevoza u Beograduuuuuu.

Dimitrijana

pre 8 godina

Tako je to kada je premjer skoro dvadeset i vise godina bio u opoziciji, pa je malo kritikovao, malo napadao, o nicemu nije odlucivao, a sada kada je na vlasti samo tri i nesto godine zali se da je tesko. Za to vreme jedino sto je za sebe stekao to je veliki staz a za narod NISTA, ama bas NISTA vec i ono sto su npr. penzioneri stekli oduzeo. EU nece da ceprka po vasim fiokama u kojima ste zaturili predmete i to u instituciji koja treba da resava predmet ustavnosti npr. oduzetih penzija. EU nece da prihvata politiku za unutrasnju upotrebu kada Ustavni sud odbija odluke npr. briselske a onda sutradan premjer odlazi i dalje potpisuje Sporazum... ima toga jos mnogo sto EU vidi i zna a premjer i ova vlada, figurativno receno, se prave toshe.

voz otišo

pre 8 godina

Vučiću, nije da te ne razumem. Od 2000. pa do danas se sa svih mogućih medija ljudima ispira mozak sa pričom o EU, a kad bi prosečnog građanina pitao šta zna o tome, odgovor bi verovatno bio 'pa kad uđemo, onda ćemo da živimo super kao u svim onim bogatim zemljama'. Naravno, taj bolji život se podrazumeva da će doći sam od sebe, po ustaljenom srpskom rezonovanju stvari. Ali mali je problem što si zakasnio: EU ima gomilu unutrašnjih problema i dok oni ne budu rešeni, neće biti prijema novih članica. Barem još jedno 10-15 godina. Da se nismo vukli brzinom letargičnog puža od 2000. do danas, stavri bi možda bile bolje, ali pošto nam je trebalo 9 godina da ispunimo uslove za ukidanje viza, a 15 godina posle pada Miloševića imamo otvorenih NULA poglavlja od trideset, stvari su jasne. Tako da ćeš morati da nađeš novu žvaku za javnost, ova se izjalovila. A, ne daj bože, da umesto prosipanja praznih priča barem jednom počne da se radi na grupnoj promeni mentaliteta ljudi i samog ovog društva, umesto što se očekuje da rešenje padne sa neba, u vidu EU, Rusije ili šta ti ja znam kog.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Moj posao je da brinem o interesima države i da uradim nešto za dobrobit našeg naroda, a nije važno da li se to uklapa u nečiji način razmišljanja“, zaključio je Vučić.

Za razliku Premijera i Vlada 28 drzava clanica EU "koji to ocigledno nisu radili" dok su nji'ove drzave uclanjivali u EU, Aleksandar Vučić "prvenstveno brine" o "interesima države i kako da uradi nešto za dobrobit našeg naroda" i nije mu "kao sto je to Premijerima i Vladama drzava clanica EU bilo" važno da li se to uklapa u nečiji način razmišljanja ili ne !
Inace da Vučić "besprestano ne vodi racuna" o interesima države ili o tome kako da uradi nešto za dobrobit našeg naroda, Srbija bi vec "odavno" bila clanica EU ali bi onda gradjani Srbija "ziveli tesko", teze nego sto ovako zive dok on "brine o nji'ovim interesima" !
Ako ne verujete meni pitajte moju komsinicu "baba Radu" pa cete se i sami uveriti ?
A to sto sto "oseca mali zamor od strpljenja prema EU" i to je samo ljudski, ta njegova "velika briga i sekiracija" za interes drzave i naroda "to itekako ume da umori coveka" pa makar on bio i "vredan i radan" kao Aleksandar Vučić !

nema deda mraza

pre 8 godina

a sta se promenilo da bi imali uslove ne za eu nego bilo koju sredjenu drzavu?
udba je ds-om pokusala nesto da usminka a ono sta je radla u pozadini nas je dovelo dovde.

izgubih 15g cekajuci sredjenu drzavu.
ej pa to je pola do ispunjene kvote za penzion fond.

da, to ste nam vi udba i kgb pokrali

E

pre 8 godina

@(Cezar, 19. maj 2015 13:48)

U pravu si sve, stvarno Srbija ovakve mere nije videla, beda, siromastvo, vere u bolje sutra nema, gore no ikad a narod izmrcvaren vise nema snage da se budni

Pametnjaković

pre 8 godina

Burazerska ekonomija i finansije, magistri i doktori koji ništa ne znaju da rade, lekari koji ne znaju ni dijagnozu da postave pa leče ljude od nečega što nemaju, o smrtnim slučajevima da i ne pričamo, lažni privatni sektor, milion parazita u javnom sektoru, pokradeni penzijski i drugi fondovi, država izmišlja račune i poreze da nakrade pare od građana, sudstvo oslobađa kriminalce, a osuđuje nevine ljude, sprdnja od države u svakom pogledu. Nemojte ko boga vas molim više ni energiju ni vreme ni trud ni rad da ulažete, jer takvu zemlju niko nigde ni u šta neće nikada primiti. Pustite nas koji zaista jesmo eksperti da odradimo posao, ali se prvo sklonite, jer lopovi koji kradu pare od građana su skloni da kradu i prisvajaju tuđe radove.

Dragan

pre 8 godina

Čini mi se da u ovom trenutku treba, više nego ikad, biti pragmatičan. Drugim rečima: treba da budemo svesni da sa postojećom strukturom stanovništva (pogotovo: rukovodećim ljudima) mi nismo u mogućnosti da ispunimo zahteve EU.
Jednostavno: NE MOŽEMO...!
Te izjave o učinjenim, tj započetim reformama, su mrtvo slovo na papiru. To ovde nema ko da povede, a kamoli da sprovede!

Koliko god to zvučalo bzvz, treba tražiti alternativna rešenja. Verovali ili ne nisam ni proruski, ni pro kineski niti pripadam bilo kojoj partiji, i da mogu da biram najradije bih u EU, ali mislim da mi to nismo u stanju.
Čini mi se da višedecenijski odlazak (mislim: ako ne najboljih ono najodvažnijih)mladih ljudi uzima svoj crni danak.

Srbijo mučenice...

I love b92

pre 8 godina

Najveća vrednost članstva u EU je slobodan protok robe i radne snage. Nadam se da ću tada moći da kupujem "Persil" sa 4 tenzida po nižoj ceni nego što je trenutna cena sa 2 tenzida na našem tržištu. Da ću moći da kupim auto po normalnoj ceni, a ne po duplo većoj. Itd...

Umorni smo, naravno. Pa? Predah i "vozi Miško"!

'Oćemo konfrontaciju sa celim svetom, kačimo sa jačima od sebe goli k'o pištolj, teorije zavere na sve strane, stotine hiljada izbeglica, srušena infrastruktura posle bombardovanja, milionske nesankcionisane krađe, ubistva, sankcije, plus gomila loših navika, koje kao narod imamo i još uvek prisuta svest o društvenoj svojini i samoupravljanju. Čudno smo izmešali sindikalnu borbu za prava radnika, anarhiju i samoupravljanje. Primer: po školama, često glavnu "banku" drže domari i spremačice, dok mali maturanti, uz blagoslov školskih odbora, malu maturu proslavljaju u kafanama. U privatnom sektoru je i te kako jasnija hijerarhija, pa tako ima i više reda. Uff! Odoh ja daleko...

Marko

pre 8 godina

Vucicu,ne moze Toma sa Rusima ,da im se prodaje ,a ti sa EU,dogovorite se ,zbog ovog bednog i jadnog Srpskog naroda,dosta ste ga do sada lagali varali,otimali plate i penzije(EVO ITALIJANI VRACAJU PENZIONERIMA 2 MILIJARDE EURA)PRE DVE GODINE ISTO KAO VUCIC,oteli penzionerima deo penzije ,pa sada vracaju,TI ces Vucicu prvo da objasnis penzionerima zasto ni posle 6 meseci otimanja penzija nema odluke USTAVNOG SUDA ,da li si ga postovao,i da li si postovao zakon,pa oni su pod tvojim patronatom ,i ne smeju da se izjasne o tvojoj odluci ,ali nadam se da ce uskoro morati da se izjasne,dosta je lazi i samovolje?

jova

pre 8 godina

Naravno, bez zaustavljanja idemo u "svetlu budućnost" (ovaj put Evropsku). Svakodnevno se prvo dobro nasmejem, pa potom isplačem, jer je mi nije prvi put da slušam kako težimo ka "svetloj budućnosti", već se to dobrano izlizalo 70tih i 80tih za vreme komunizma. Iliti "Ponovo radi bioskop!"...

razumom do pobede

pre 8 godina

Znao sam da postoji caka sa EU a ovamo kritikuju kada se okrenemo Rusiji..kad razmislim pametnije resenje je da sa njima imamo jos vecu saradnju!Od Evrope nikakve koristi samo nas zezaju i omalozavaju

miloš

pre 8 godina

E jesu naporni ovi iz eu srbiju bih i crnu goru mogu da prime komotno u eu bez dodatnih smaranja jer usput možemo da rešavamo probleme možda je lakše

MJ

pre 8 godina

Imamo nize plate od Makedonaca i Bosanaca, a on prica o Evropskoj uniji. A sve ostalo tek da ne pominjem. Nece Evropska unija jednu evropsku Somaliju.

levac

pre 8 godina

Ali se mnogo lizete sa Rusijon.Prkosite zapadu misleci da moze tako.E pa Vucicu vidis ne moze.Kad se uzmes upamet mozda i nesto uradis u korist naroda, ovako sve radis protiv.

nesha

pre 8 godina

pa ovo je smesno. ova izjava je dokaz da mi reforme radimo samo zbog EU inace ih ne bi ni sprovodili. skandal. ja licno podrzavam mnoge reforme i to vecinom one koje su obavezne za pristup EU (ne podrzavam mere stednje, zakon o radu gde se vlasnicima skida namet a stavlja se na grbaci radniku i privatizacije ali podrzavam sve zakone u vezi sa pravima gradjana, kupaca....), normalizaciju odnosa sa kosovom, ali sam sa druge strane protivnik ulaska u EU.
ispada da mi sve normalne zakone donosimo samo zato da bi usli u EU a sve ove nenormalne zakone donosimo zbog nekih sprega vlade i tajkuna.

nema deda mraza

pre 8 godina

a sta se promenilo da bi imali uslove ne za eu nego bilo koju sredjenu drzavu?
udba je ds-om pokusala nesto da usminka a ono sta je radla u pozadini nas je dovelo dovde.

izgubih 15g cekajuci sredjenu drzavu.
ej pa to je pola do ispunjene kvote za penzion fond.

da, to ste nam vi udba i kgb pokrali

Pecconi

pre 8 godina

Твој је посао, пријатељу, пре свега да пошујеш Устав и законе ове државе, па онда да спроводиш политику за коју си добио мандат од народа на изборима. Ти то очигледно не радиш, а шта тек рећи за људе којима си се окружио (Михајловићка, Стефановић, Гашић)...

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Moj posao je da brinem o interesima države i da uradim nešto za dobrobit našeg naroda, a nije važno da li se to uklapa u nečiji način razmišljanja“, zaključio je Vučić.

Za razliku Premijera i Vlada 28 drzava clanica EU "koji to ocigledno nisu radili" dok su nji'ove drzave uclanjivali u EU, Aleksandar Vučić "prvenstveno brine" o "interesima države i kako da uradi nešto za dobrobit našeg naroda" i nije mu "kao sto je to Premijerima i Vladama drzava clanica EU bilo" važno da li se to uklapa u nečiji način razmišljanja ili ne !
Inace da Vučić "besprestano ne vodi racuna" o interesima države ili o tome kako da uradi nešto za dobrobit našeg naroda, Srbija bi vec "odavno" bila clanica EU ali bi onda gradjani Srbija "ziveli tesko", teze nego sto ovako zive dok on "brine o nji'ovim interesima" !
Ako ne verujete meni pitajte moju komsinicu "baba Radu" pa cete se i sami uveriti ?
A to sto sto "oseca mali zamor od strpljenja prema EU" i to je samo ljudski, ta njegova "velika briga i sekiracija" za interes drzave i naroda "to itekako ume da umori coveka" pa makar on bio i "vredan i radan" kao Aleksandar Vučić !

kum Žoržo

pre 8 godina

Ko vama daje pravo da vi budete umorni u ime ovoga naroda?

Ako ste umorni, idite pa spavajte, bre!

Prošle su bajke, ovo je realan život.
Preuzmite na sebe odgovornost kao realni političari u realnoj zemlji ili se sklonite sa političke scene, idite pa spavajte u nekoj bajci.

Z.Đinđić

nasa posla

pre 8 godina

Ako si ti umoran od strpljenja prema EU sta mislis koko je tek njima? Mislim da bi i malo dete bilo razumnije od nas. Ali mi moramo obavezno da muvamo.

E

pre 8 godina

Obecali ste evropi sve i svasta i niste ispunili ni jedno obecanje, zbog toga nije otvreno ni jedno poglavlje iako je trebalo jos pre godinu i vise samo jos botovi veruju u vase reforme ili mozda vise ni oni ali sta ce ljudi rade za pare

xim

pre 8 godina

Kakav umor? Tebi je to posao, i za njega si placen od strane gradjana! Ako si se umorio daj ostavku pa idi kuci da spavas! Neko bi mozda hteo da radi.

djolefrankfurt

pre 8 godina

kako umor??? ko je procitao vest o poslovnom rejtingu srbije sigurno mu nije promaklo da 115 stvari za eu uradjeno je samo 4!!! a vi pricate o umoru i lozite narod svojim debilnim bajkama!

bot detector v2.0

pre 8 godina

Ako neko zapocne sprovodjenje ekonomskih reformi, smanji stopu kriminala, uradi mnogo na oporavku zemlje posle poplava, dovede Etihad, otvori Dzonson elektrik u Nisu... Zar to nije dovoljno da se otvore poglavlja?!
(Arijadna, 19. maj 2015 13:49)

Zakuni se da si ozbiljna?! Hhahhhhahah
Smanjena stopa kriminala?Reforme? oohoohoooh
"Doveden" Etihad?! aaahahahhahaha

Dakle ja da sam vam sef dragi botovi svima bi vam otkaze podelio.Veze sa mozgom nemate.

Marko

pre 8 godina

Vucicu,ne moze Toma sa Rusima ,da im se prodaje ,a ti sa EU,dogovorite se ,zbog ovog bednog i jadnog Srpskog naroda,dosta ste ga do sada lagali varali,otimali plate i penzije(EVO ITALIJANI VRACAJU PENZIONERIMA 2 MILIJARDE EURA)PRE DVE GODINE ISTO KAO VUCIC,oteli penzionerima deo penzije ,pa sada vracaju,TI ces Vucicu prvo da objasnis penzionerima zasto ni posle 6 meseci otimanja penzija nema odluke USTAVNOG SUDA ,da li si ga postovao,i da li si postovao zakon,pa oni su pod tvojim patronatom ,i ne smeju da se izjasne o tvojoj odluci ,ali nadam se da ce uskoro morati da se izjasne,dosta je lazi i samovolje?

Djoshica

pre 8 godina

Umorili smo se, od kaobajagi reformi pravosuđa, kaobajagi reformi zakona, kaobajagi investicija, kaobajagi poboljšanja životnog standarda, kaobajagi patriotizma, kaobajagi humanosti, kaobajagi ekonomije, kaobajagi istrage, kaobajagi borbe protiv korupcije, kaobajagi borbe protiv kriminala, kaobajagi reforme zdravstva, kaobajagi reforme školstva, kaobajagi intelektualaca, kaobajagi intelektualnih dialoga, kaobajagi konsenzusa, kaobajagi diploma, kaobajagi eksperata, kaobajagi kulture, kaobajagi elite, kaobajagi života. A EU, može samo da čeka, kad ćemo da se umorimo od kobajagi života, pa da joj se kaobajagi pridružimo, pre nego se ozbiljno, realno, kao država urušimo.

DEDA MRAZ BEZ POSLA

pre 8 godina

Srbija je mogla mnogo da napreduje i da bude članica EU da nije bilo crvenocrne koalicije devedesetih( Milošević,Šešelj,Nikolić,Vučić,Dačić,Vulin,Koštunica...)!
A danas CRNOCRVENA koalicija priča o Evropi!?

razumom do pobede

pre 8 godina

Znao sam da postoji caka sa EU a ovamo kritikuju kada se okrenemo Rusiji..kad razmislim pametnije resenje je da sa njima imamo jos vecu saradnju!Od Evrope nikakve koristi samo nas zezaju i omalozavaju

Dimitrijana

pre 8 godina

Tako je to kada je premjer skoro dvadeset i vise godina bio u opoziciji, pa je malo kritikovao, malo napadao, o nicemu nije odlucivao, a sada kada je na vlasti samo tri i nesto godine zali se da je tesko. Za to vreme jedino sto je za sebe stekao to je veliki staz a za narod NISTA, ama bas NISTA vec i ono sto su npr. penzioneri stekli oduzeo. EU nece da ceprka po vasim fiokama u kojima ste zaturili predmete i to u instituciji koja treba da resava predmet ustavnosti npr. oduzetih penzija. EU nece da prihvata politiku za unutrasnju upotrebu kada Ustavni sud odbija odluke npr. briselske a onda sutradan premjer odlazi i dalje potpisuje Sporazum... ima toga jos mnogo sto EU vidi i zna a premjer i ova vlada, figurativno receno, se prave toshe.

Boki

pre 8 godina

Umorices nas ti svojom demogogijom, na izdisaju je Srbija.Eto to je tvoj rezultat ove trogodisnje vladavine i tvojih nepismenih i bahatih kradikalnonaprednih ideologa-sitno prodanih dusa!!!

Josarian

pre 8 godina

Evo gledam Skupstinu. Pa ovi naprednjacki poslanici ne umeju da procitaju ono sto su im napisali....Ako sa ovima "idemo u Evropu" daleko cemo stici....

cojle

pre 8 godina

Hahaha...umoran sam od EU...kaže neko ko je skoro 20 godina,od 90ih do pre neku godinu...držao mitinge pod sloganima "ne u EU"...ko je Đinđića,Čedu Jovanovića...nazivao stranim plaćenicima,domaćim izdajnicima...

Ko je za EU pričao da je zlo...da hoće da nas porobe...

Od te EU si umoran veliki mrave?!

Onda podnesi ostavku,nemoj da te umara EU...nemoj da se zamaraš radeči 20003093278932 sati dnevno a narod nezahvalan i stalno smara sa trivijalnim glupostima tipa "skočio porez...smanjile se penzije...gde u pare od smsova za Obrenovac...šta bi sa helikopterom...zašto se više ne spominje Kosovo"...

Nemoj molim te više da se trudiš oko nas...idi...ne brini za manastir...kamo sreće i da si ostao u 90im.jeftino ste se vi izvukli 5. oktobra...da je bilo pravde,još bi gulili robiju.

voz otišo

pre 8 godina

Vučiću, nije da te ne razumem. Od 2000. pa do danas se sa svih mogućih medija ljudima ispira mozak sa pričom o EU, a kad bi prosečnog građanina pitao šta zna o tome, odgovor bi verovatno bio 'pa kad uđemo, onda ćemo da živimo super kao u svim onim bogatim zemljama'. Naravno, taj bolji život se podrazumeva da će doći sam od sebe, po ustaljenom srpskom rezonovanju stvari. Ali mali je problem što si zakasnio: EU ima gomilu unutrašnjih problema i dok oni ne budu rešeni, neće biti prijema novih članica. Barem još jedno 10-15 godina. Da se nismo vukli brzinom letargičnog puža od 2000. do danas, stavri bi možda bile bolje, ali pošto nam je trebalo 9 godina da ispunimo uslove za ukidanje viza, a 15 godina posle pada Miloševića imamo otvorenih NULA poglavlja od trideset, stvari su jasne. Tako da ćeš morati da nađeš novu žvaku za javnost, ova se izjalovila. A, ne daj bože, da umesto prosipanja praznih priča barem jednom počne da se radi na grupnoj promeni mentaliteta ljudi i samog ovog društva, umesto što se očekuje da rešenje padne sa neba, u vidu EU, Rusije ili šta ti ja znam kog.

Silvester

pre 8 godina

Prekinite da kukate i o Kosovu, i o Evropi, i o Rusiji. Ne zanima me ništa od toga, već da li ste pohapsili hiljade kriminalaca, da li ste im konfiskovali imovinu, da li sudovi rade svoj posao, da li ste suzbili korupciju??? NIŠTA OD TOGA, samo prazne priče. Samo nas zamajavate oko marginalnih stvari. Srbija je svih ovih godina mogla da bude skromna, ali lepa i uređena zemlja, i život je mogao biti lep i sa malim - samo da nije korumpiranih političara i mafije na svim nivoima koji su nam uništili svaku veru u život i ljude. Nije nama što smo siromašni, no što je ovde nepravde i zla preko svake mere, napravili ste i vi i sve garniture pre vas SODOMU I GOMORU od ove lepe zemlje i dobrog naroda. Namerno, zlobno, pokvareno, KRIMINALNO! Od mene i u ime ovog naroda - srdačan prezir, prokletinje demonske.

E

pre 8 godina

@(Cezar, 19. maj 2015 13:48)

U pravu si sve, stvarno Srbija ovakve mere nije videla, beda, siromastvo, vere u bolje sutra nema, gore no ikad a narod izmrcvaren vise nema snage da se budni

Uragan

pre 8 godina

Uloženo je mnogo vremena,političke snage i balansiranja u proces evrointegracija,a pored toga se krenulo i sa ekonomskim reformama,a to sve zaslužuje poštovanje i nagradu.

jova

pre 8 godina

Naravno, bez zaustavljanja idemo u "svetlu budućnost" (ovaj put Evropsku). Svakodnevno se prvo dobro nasmejem, pa potom isplačem, jer je mi nije prvi put da slušam kako težimo ka "svetloj budućnosti", već se to dobrano izlizalo 70tih i 80tih za vreme komunizma. Iliti "Ponovo radi bioskop!"...

I love b92

pre 8 godina

Najveća vrednost članstva u EU je slobodan protok robe i radne snage. Nadam se da ću tada moći da kupujem "Persil" sa 4 tenzida po nižoj ceni nego što je trenutna cena sa 2 tenzida na našem tržištu. Da ću moći da kupim auto po normalnoj ceni, a ne po duplo većoj. Itd...

Umorni smo, naravno. Pa? Predah i "vozi Miško"!

'Oćemo konfrontaciju sa celim svetom, kačimo sa jačima od sebe goli k'o pištolj, teorije zavere na sve strane, stotine hiljada izbeglica, srušena infrastruktura posle bombardovanja, milionske nesankcionisane krađe, ubistva, sankcije, plus gomila loših navika, koje kao narod imamo i još uvek prisuta svest o društvenoj svojini i samoupravljanju. Čudno smo izmešali sindikalnu borbu za prava radnika, anarhiju i samoupravljanje. Primer: po školama, često glavnu "banku" drže domari i spremačice, dok mali maturanti, uz blagoslov školskih odbora, malu maturu proslavljaju u kafanama. U privatnom sektoru je i te kako jasnija hijerarhija, pa tako ima i više reda. Uff! Odoh ja daleko...

Pametnjaković

pre 8 godina

Burazerska ekonomija i finansije, magistri i doktori koji ništa ne znaju da rade, lekari koji ne znaju ni dijagnozu da postave pa leče ljude od nečega što nemaju, o smrtnim slučajevima da i ne pričamo, lažni privatni sektor, milion parazita u javnom sektoru, pokradeni penzijski i drugi fondovi, država izmišlja račune i poreze da nakrade pare od građana, sudstvo oslobađa kriminalce, a osuđuje nevine ljude, sprdnja od države u svakom pogledu. Nemojte ko boga vas molim više ni energiju ni vreme ni trud ni rad da ulažete, jer takvu zemlju niko nigde ni u šta neće nikada primiti. Pustite nas koji zaista jesmo eksperti da odradimo posao, ali se prvo sklonite, jer lopovi koji kradu pare od građana su skloni da kradu i prisvajaju tuđe radove.

Nenad

pre 8 godina

Politika stalnog uslovljavanja može da demorališe Srbiju na putu ka EU,nadam se da će ljudi iz Evropske zajednice prepoznati istinsku volju i trud koju čini naša zemlja.

Dragan

pre 8 godina

Čini mi se da u ovom trenutku treba, više nego ikad, biti pragmatičan. Drugim rečima: treba da budemo svesni da sa postojećom strukturom stanovništva (pogotovo: rukovodećim ljudima) mi nismo u mogućnosti da ispunimo zahteve EU.
Jednostavno: NE MOŽEMO...!
Te izjave o učinjenim, tj započetim reformama, su mrtvo slovo na papiru. To ovde nema ko da povede, a kamoli da sprovede!

Koliko god to zvučalo bzvz, treba tražiti alternativna rešenja. Verovali ili ne nisam ni proruski, ni pro kineski niti pripadam bilo kojoj partiji, i da mogu da biram najradije bih u EU, ali mislim da mi to nismo u stanju.
Čini mi se da višedecenijski odlazak (mislim: ako ne najboljih ono najodvažnijih)mladih ljudi uzima svoj crni danak.

Srbijo mučenice...

pukli ste

pre 8 godina

U Beogradu ste zbog prevoza pukli nacisto na sledecim izborima. Niste Djilasu ni do kolena. Dok je Djilas bio bila su nova vozila sa klimom i eedovno su dolazila. Pukli ste zbog prevoza u Beograduuuuuu.

Snajka

pre 8 godina

Sve smo uradili kako od nas traže, da bi postali članica EU. Vučiću narod jeste umoran, ali uz takvog borbenog premijera izdržaće još malo jer vidi napredak.

Arijadna

pre 8 godina

Ako neko zapocne sprovodjenje ekonomskih reformi, smanji stopu kriminala, uradi mnogo na oporavku zemlje posle poplava, dovede Etihad, otvori Dzonson elektrik u Nisu... Zar to nije dovoljno da se otvore poglavlja?!

Cezar

pre 8 godina

Ovakve mere koje se sprovode u poslednjih godinu dana Srbija nije videla u istoriji,ali građani se ne bune znaju da je to nužno kako bi se stalo na noge i počelo sa boljim životom, ne lakšim samo boljim.

just an ordinary girl

pre 8 godina

Nasa zemlja je zapocela teske ekonomske reforme i postigla mnogo u dijalogu sa kosovskim Albancima, a smatram da sve to EU ne ceni dovljno.

lily

pre 8 godina

Svidja mi se sto je iskren i ako svi znamo da nam treba EU, potrebno je reci i ono sto im se mozda nece dopasti. Pravo osvezenje od protokolarno- uctivih saopstenja.

Inspektor Radisa

pre 8 godina

Mi smo dosta bili strpljivi. Razumem da prethodne garniture nisu otvorile poglavlja niti dosla do ove faze, jednostavno, nisu nista ni radile. A sta je opravdanje EU sada ?!

Južna pruga

pre 8 godina

@bob
Mi nismo srbijanci već Srbi. Srbi i Srbija ŽELE u EU svidelo se to tebi ili ne. Srbi su na poslednjim izborima poverenje dali proevropskoj srtanci (koja nije pljačkaška kako ti kažeš) dok su ovi što su loše radili logično kažnjeni na tim izborima. A da li su ti prethodni krali pustimo da tužilaštvo i sudovi rade svoj posao!

Predrag

pre 8 godina

Srbija je mnogo ucinila na polju ekonomskih reformi i u dijalogu sa Pristinom, EU bi trebala to da vrednuje i odobri otvaranje prvih pregovarackih poglavlja sa Srbijom.

Dragon

pre 8 godina

Žalosno je što pojedinci u Srbiji ne mogu da prepoznaju iskren rad i trud premijera koji se bori za dobrobit svog naroda.. Ali valjda će bar u Evropi prepoznati.

Dragan M

pre 8 godina

Srbija je umorna od strpljenja koje iskazujemo prema Evropskoj uniji, jer smo, uložili i postigli mnogo, a da nismo dobili ni odgovarajuće poštovanje.

Citalac 015

pre 8 godina

Strpljenje gradjana Srbije prema Evropskoj uniji je na izmaku. Ako nas ne zedle u svom clanstvu neka vec jednom kazu, da dzabe ne gubimo vreme na prazne razgovore.

Đemo

pre 8 godina

Ovo je kao magare i šargarepa.Mi se ubišmo da ispunimo sve uslove i to u veoma kratkom roku, rasplinili smo se udovoljavajući.Iako bi rado tamo, EU ipak malo preteruje.

Anastasija Torlaković

pre 8 godina

Srbija je uložila maksimalne napore kako bi postala dostojna članstva u EU. Nema razloga da EU odugovlači, prvi pregovori bi trebalo da budu otvoreni što pre.

Goca

pre 8 godina

Nijedna drzava u nasem region nije uradila pozitivnih stvari koliko je to uradila Srbija tako da mi apsolutno zasluzujemo otvaranje prvih poglavlja za pregovore.

ratko

pre 8 godina

Treba izdrzati, uloženo je mnogo vremena, političke snage i balansiranja u proces evrointegracija,a pored toga se krenulo i sa ekonomskim reformama,a to sve zaslužuje poštovanje ..

Jevandjelje

pre 8 godina

Mislim da smo bili svesni da proces evrointegracija nikako nece biti niti lak niti kratkotrajan..Sva odricanja neophodna su da bi od Srbije stvorila moderna drzava!

vidan

pre 8 godina

Činjenica je da veliki broj građana Srbije diživljava proces evropskih integracija Srbije kao put popločan političkim uslovljavanjima. Vreme je da unija na delu pokaže da su građani u zabludi i da se reči pređe na konkretna dela

Milos

pre 8 godina

Meni stvarno vise nije jasan ceo ovaj cirkus u vezi EU. Jasno nam je receno da 10godina nema nista od pridruzivanja. To se kroz 10godina moze produziti na jos 10 i tako u nedogled. Pogledajte sta rade jednoj Turskoj.

Dakle umesto lepo da Vucic smogne snage sad kad ima jak rejting i kaze "narode oni nas vozaju, zele samo da prihvatimo nezavisno Kosovo i onda da nam kazu dovidjenja" on i dalje laze sa pricom o clanstvu.

Nek nastavi sa reformama zbog nas a pricu o Kosovu nek stavi na led dok se ne ponudi neki znatno bolji dogovor oko istog, na primer da sever pripadne Srbiji i da se imovina tacno podeli prema ulaganjima u istu a ne da tvrde da je sve njihovo iako su decenijama dobijali pomoc od Srbije, Slovenije i Hrvatske. Srbija dan danas placa kredite za Kosovo.

Potpisivanje istog sporazuma sa ODKB ko sto je potpisano sa NATO paktom jer ne mozes biti neutralan a onda bii neutralniji prema drugom savezu.

Ivan

pre 8 godina

Sve sto je nalozeno od nas da uradimo mi smo uradili i sto se tice daljih uslova mislim da tu nema problema a kada ce poceti pregovori to samo zavisi od vodecih zemalja EU.

Dragan

pre 8 godina

Srbija zaslužuje bolji tretman od strane evropskih zvaničnika, no nema sumnje da su odnosi sa Unijom sve bolji i bolji, i da Srbija sigurno korača ka EU.

beba

pre 8 godina

Mislim da bi sama EU trebala da da pozitivan impuls Srbiji u vidu otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja. Zaista je nerazumno da evropske integracije Srbije budu uslovljene bilo kakvim političkim pritiscima

dare

pre 8 godina

Mislim da je krajnje vreme da EU pocne ceniti pozitivne promene koje se desavaju u Srbiji.Sprovodimo teske reforme,smanjili smo stopu kriminala,otvoreni smo za dijalog sa svima i zato je vreme za otvaranje poglavlja.

Boing Boing

pre 8 godina

Nećemo u nedogled čekati kao Turska, dosta smo radili na reformama i na implementaciji normi Evrope treba da budemo uporni jer to zaslužujemo.

Stepa

pre 8 godina

DS nas je 12 godina uvodio u EU i nije bilo ama baš nikakvog pomaka. Kad bi se pitanje i poteglo, moljakali bismo kao dete koje hoće sladoled, a zna da nije zaslužilo i odgovor bi bio uvek "ne". Sačekajmo sad tih par meseci i vidimo šta će biti.

Seneka

pre 8 godina

Jednom i sa njim da se slozim. Od 2000. godine svaka nasa vlada i vlast cine strasne ustupke EU, neke i na nasu realno ekonomsku stetu, ali sa nadom da ce nam sutradan kada EU prihvati ruku koju smo im pruzili stvari krenuti na bolje, te da ce se sva ta ulaganja vratiti. Za uzvrat za tih skoro 15 godina nismo dobili NISTA. Ama bas nista. Osim malo ohrabrenja, par reci podrske, malo tapkanja po ledjima i GOMILE novih zahteva. Zahteva koje niko ko je krenuo ovim putem pre nas nije imao. Slazem se za ovo - umorni smo, postajemo umorni od laznih obecanja i svega sto nam EU govori, jer ne rade nista po tom pitanju, ostaju samo na recima. Red bi bio da nam malo krenu u susret. I mislim da to nema veze sa tim ko je na vlasti, mislim da je ovo odavno trebalo biti receno, a ne precutkivano !

Zika Zikic

pre 8 godina

Naravno da je Vlada Srbije uspešno realizovala sve uslove koje je Aleksandar Vučić spomenuo, zaista nije jasno šta EU još očekuje od naše zemlje!

Cam

pre 8 godina

Trebace nam jos mnogo strljenja i isto tako puno ozbiljnog rada.Clanstvo u EU je manje bitno,od potrebe da se iskorene sve lose stvari koje koce ovu zemlju i ovaj narod!

Miroslav

pre 8 godina

a kako vi to sebi zamišljate tu "mističnu" Europsku Uniju?
da bude odjenput "med i mleko" počelo teći po srbiji ili da se euri budu dovozili šleperima koje vam je poslala EU??? ma ne ne ne! joooj kaj vas sve čeka prvo sve morate uskladiti sa EU zakonima pa reforma pravosuđa itd...puno stvari
evo mi smo ušli nakon jedno 20 godina i postali konačno "europljani"
kaj se promjenilo? pa ubiti ništ! obećavaju nam ko i prije dati pare za neke projekte iz tih EU fondova, broj nezaposlenih je malo pao ali to je tako svake godine zbog sezonskih poslova u turizmu na jadranu, pred zimu ponovo skoči broj nezaposlenih.
recimo jedna od dobrih stvari je da svi građani hrvatske(sve manjine) mogu slobodno "trbuhom za kruhom" ići u bilo koju članicu EU, da nije žalosno bilo bi smešno, ali kaj možemo? kad su naši očevi odjednom odlučili da se više ne vole, da više nisu "braća" i da više nema bratstva i jedinstva među njima! i rasturili Jugoslaviju, bilo je izdaje al niko ne priznaje! prodali se za sitne pare! dosta im je bilo vojničkog graha u JNA mislili su da su američke ili europske konzerve finije nego naše domaće od Podravke! hteli su biti tuđi VAZALI e to su tražili to su i dobili!!! al sad je kasno nema smisla više nekog kriviti,cmizdriti i kukati, prošlost je takva kakva je i na to nemožemo utjecati nego samo slobodnim korakom marširati napred!

Drcha

pre 8 godina

Pa,da....upravo tako. Srbija treba samostalno da krene jedno vreme,da gleda samo svoje interese i da tako napreduje u svakom pogledu dok ne kucne pravi cas ulaska u EU. Ne vredi cekati,u medjuvremenu treba raditi i napredovati.

Darko

pre 8 godina

Jos uvek jako puno korupcije u javnim preduzecima, nisu kaznjeni ljudi za ne legalnu autobusku stanicu Novi Sad cak su nagradjeni zatim Meridijana Novo Naselje-NS. Ne legalan objekat niko ga ne dira i onda EU je kriva pa koji normalan investitor ce ulagati u zemlju gde nemaju svi ista prava? Gospodine premijeru imate u svojim redovima jakoo puno smeca, dzaba se vi zalazete kada oni zatrpavaju.

Chisho

pre 8 godina

Činjenica je (to bi i lud do sada shvatio) da EU nema više ni snage ni želje za novim članicama. Imaju više nego dovoljno problema da prilagode zemlje članice koje su olako ušle u EU. Za nas bi bilo bolje da nam to o t otvoreno kažu jer bi tražili drugi put ka napretku. Mi sa tim nemamo problem ali EU ima. Oni znaju da bi u taj prazan prostor ušla neka druga ekonomska a možda i vojni savez. Zato nas kim je i žrtvuju jer bolje "kuću spaliti nego je prepustiti neprijatelju".Da se razumijem, nisam SNSovac i bio sam veliki pristalica i Đinđićevoj i Tadicevih napora da se dogovorimo Zapadu.Podržavao sam napore i SNS koji su se činili zaista energični u početku. Ima li zaista još onih koji (neovisno o političkom opredjeljenju) koji ne shvataju da smo dali sve naše ratne junake, započeli teške ekonomske promjene, nezvanično gotovo predali Kosovo i sad više nemamo više šta da damo u za njenu za EU. Izvinite....imamo...kad damo i Republiku Srpsku (a i to je za sada,dobro upakovan uslov) onda će i oni posljednji shvatiti da više nemamo šta da ponudimo EU,ako i nje bude do tada.

miloš

pre 8 godina

E jesu naporni ovi iz eu srbiju bih i crnu goru mogu da prime komotno u eu bez dodatnih smaranja jer usput možemo da rešavamo probleme možda je lakše