Ponedeljak, 20.04.2015.

15:45

Vučić: Ko napada ombudsmana?

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da svako u Srbiji, uključujući ombudsmana Sašu Jankovića, ima pravo na drugačije političko mišljenje.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Ko napada ombudsmana? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Violeta

pre 8 godina

Ombudsman ili zaštitnik gradjana treba da radi svoj posao onako kako najbolje ume i zna, a mi gradjani ćemo proceniti da li taj posao obavlja valjano.

EU Citizen

pre 8 godina

@marija
Lepo je što znate i gde živim, i što mislite da smo na ti (iako se tu, nažalost, varate :) ), ali, gde god da živim, porez, izneđu ostalog, plaćam i u Srbiji, i imam još uvek srpski pasoš, pa mislim da mi, pasoš na stranu, makar to što nedobrovoljno prilažem na napore ovoga i sličnih birokratskih trutova koji nikada u životu nisu zaradili pošten dinar na slobodnom tržištu da najprimitivnijom socijalnom demagogijom bez ikakvog uvažavanja za realno stanje ekonomije i činjenice što više ubrzaju ionako po svoj prilici neizbežan bankrot Srbije, daje pravo da javno izrazim svoje mišljenje o njemu i svim ostalim braniocima nezasluženih i nezarađenih "prava" preko tuđe grbače. Samo jedno kontra-pitanje: otkud vam, mlada damo, uopšte drskost da nekome o kome apsolutno ništa ne znate to pravo na mišljenje osporavate, sve i da je Eskim koji slučajno govori srpski?

Dragan Markovic

pre 8 godina

Kako bre ko ga dira? Pa takve Vase izjave su izraz najgoreg cinizma i kukavicluka. 'Diraju' ga poslanici SNS - ja da Vam kazem - i to javno, u Skupstini i to u ime partije koju Vi vodite i to bez ikakvog znanja o prirodi funkcije ombudsmana i njenoj nezavisnosti. Vase je da stitite tu funkciju, Vase je da objasnite Vasim ljudima sta ta funkcija podrazumeva a ne da se bavite ocenama da li su reci koje su izgovorene 'diranje' ili 'nediranje'... Pa niste Vi pobogu arbitar u tinejdzerskom koskanju u 'kraju', Vi ste Predsednik Vlade koji ima Ustavnu odgovornost da obezbedi da drustveni sistem funkcionise na najefikasniji i najdelotvorniji nacin, a tog sistema je ombudsman DEO. A Vasa OBAVEZA je takodje da ombudsmanu olaksate posao tako sto cete odgovorno traziti da mu se dostave informacije koje on trazi, i to bez odlaganja i bez politickih (politikantskih) manipulacija... A to jos niste uradili...

Shone

pre 8 godina

To je tačno, ali me zanima u kojoj aktivnosti ste prepoznali Jankovićevo političko delovanje, ili makar ambiciju. Mislite, zanemarite ono što car kaže.
(Istina, 20. april 2015 16:51)

Mene zanima da li ste vi ikada u njegovoj aktvnosti prepoznali da se bavio svakodnevnim životnim pitanjima i problemima običnih građana. Mislite, zanemarite ono što vaš žuti kaže.

željko

pre 8 godina

(EU Citizen, 20. april 2015 16:28)

Da li postoji neko ko tebi odgovara? Da li postujes bilo koga osim samoga sebe? Nisi naprednjak, ali pohvaljujes otimacinu od bednih plata i penzija, koje eufemisticki zoves, kao i tvoji istomisljenici, tzv. "merama stednje". Pa nismo mi ostali naivni, komentar ti je providan. Sasa Jankovic nije nikakav levicar, a njegova funkcija je jos kako potrebna u drustvu koje tek sada uci sta je demokratija, vladina prava i tolernacija. Svakoj vlasti kod nas, osim u vreme vlade dr Zorana Djindjica, slobodoumni i hrabi ljudi su bili trn u oku. Nema boljeg dokaza za ovo od cinjenica kako su prolazili prof Ceda Cupic, Verica Barac, Slavko Curuvija, Milan Pantic i mnogi drugi borci za uredjenu i slobodnu Srbiju, lisenu svakog partijskog terora. A doticnom "EU Citizen", kao i naprednjacima, porucujem da je Srbija drzava svih nas, i da ce morati, na njihovu veliku zalost, da prihvate i postojanje drugacijeg, vecinskog miseljenja. Jankovic je danas svojevrsna savest ovoga drustva, borac protiv metoda vladavine putem saopstenja i skrivanja iza nacije i drzave.

TT

pre 8 godina

"Od čega? Ko ga napada? Nemamo problem sa njim. Čovek izlazi sa drugačijim političkim stavovima, mi to poštujemo. Svako u našoj zemlji ima demokratsko pravo da izražava drugačije političko mišljenje. "


Covece! Dva puta u samo dve recenice spominje politicke stavove ombudsmana.... i kako on ima pravo na iste! I time pokusava da ga diskredituje! Kao, ombudsman ne radu svoj posao vec vodi POLITIKU - naravno, protiv velikog vodje....
Ovaj covek i partija mu, su prosto NEVEROVATNI!
Ajoj Srbijo gresna li si Bogu!!!

Pravnik

pre 8 godina

Ombudsmana moze jedino da smeni i postavi Narodna skupstina, tj njeni poslanici. Posto vec necete ili ne smete da ga smenite zbog EU, onda prekinite da ga napadate i da sirite teorije zavere.

boranija

pre 8 godina

U najkracem da sumiram:
1) Coveka napadaju tvoji kerberi (kerovi) zato sto govori istinu a to se vama radikalima bez bedza ne svidja;
2) Covek ne iznosi politicke stavove nego pravno utemeljena misljenja koja su u dosta slucajeva i obavezujuca, samo ga tvoji kerovi (na tvoj mig) zbog toga vredjaju i na licnoj osnovi.

Krace nije moglo. A neka nam je Bog na pomoci kako ce ova zemlja i njene institucije izgledati posle tebe i SNS...

i.j.kv

pre 8 godina

Dragi nas predsednice vlade,uvazavam vasu funkciju koju obavljate legalno dobijenu na izborima i obracam vam se kao obcan gradjanin koji zeli da kaze koju rec premijeru.Evo danas na Pinku 3 iz minuta u minut ide sapostenje vlasnika te televizije Zeljka Mitrovica.Posto verujem da ste vi vrlo informisani,verujem da ste to i dosad culi.Mozda je gospodin vlasnik pomenute televizije vas prijatelj,jos od vremena JULa kada je PINK bio hit a vi Ministar informisanja.Ne pravite se vise zrtve da vas neko stalno napada,nego upozorite vase prijatelje da ovakvim saopstenjima direktno rade protiv vas bas ti vasi prijatelji...Mitrovic,Vulin i ekipa.Nije sve jedno biti danas bilo ko u javnosti Srbije,svako neka sebe brani tako ja ne zelim da branim zastitnika gradjana.Ali ako ga vas prijatelj naziva "Sasa Prangija",onda ova drzava nema potrebu za zastitnikom gradjana.Sve ukazuje da ste vi koji danas vodite ovu zemlju ista ona ekipa samo bez tate Milosevica...niste se proslavili 90ih ne verujem da cete danas.Sve mi se cini da ova zemlja ide nezadrzivo u propast.I ako za vas nikada nisam i ne bih glasao,kao obican gradjanin vas molim da pokusate da uozbiljite ovu zemlju,vase saborce i vase protivnike,da ovo i ovakvo ponasanje Srbiju vodi u haos..sobzirom na vecinu koju imate mislim da nista ne preduzimate i samo razmisljate o sledecem mandatu...Imate sansu jednom u zivotu koja vam se ukazala da pored mnogo stvari neucinjenih uradite nesto i zauzmete mesto u istoriji...reprize nece biti.Ivica

biti normalan

pre 8 godina

Hajd' sto se Vucic (najbolji student Pravnog fakulteta?), iz ociglednih razloga, pravi nevest, nego i mnogi komentatori sustinski ne razumeju ulogu zastitnika gradjana. Ustav i zakon u ruke, ne boli!

El-Commandante

pre 8 godina

Kako to mislis Vucicu? Jel' cemo moci i ZG da izaberemo na izborima?
Ne bi me iznenadilo da i to "demokratsko pravilo" uvedete...kao npr. Jorgovanka koja je zamrzla clansku knjizicu SNS-a?

Melenci

pre 8 godina

A sto su EUCitizen i Lolita dobili minuse?Boli vas istina?Da.Sasa Jankovic najozbiljnije ulazi u politiku, a to ne obecava nepristrasnost.Na zalost postoje botovi kao sto ste vec pisali koji primaju platu da pisu po potrebi i po onome za cega i od koga su placeni.Zvuci neverovatno zaista,ali cini mi se da oni postoje.Citizen kritikuje ne samo Jankovica nego na hiljade izmisljenih radnih mesta koji su u sustini nama na grbaci i dobije silne minuse,to nesto jako nije u redu.

VladimirUE

pre 8 godina

Narod kaze da Sasi Jankovicu veruje 54% gradjana to je za dva procenta vise nego sto veruje Vucicu, i to po anketama koje Vucic narucuje. Stoga ne dirajte Sasu Jankovica nego gledajte sta cete sa silnim aferama koje ste proizveli.

Istina

pre 8 godina

Građani neće zaštitnika građanskih prava koji se bavi politikom, nego hoće zaštitnika koji će se baviti svojim poslom koji mu je zakonom defnisan.

(Lolita, 20. april 2015 16:24)

To je tačno, ali me zanima u kojoj aktivnosti ste prepoznali Jankovićevo političko delovanje, ili makar ambiciju. Mislite, zanemarite ono što car kaže.

Lolita

pre 8 godina

Građani neće zaštitnika građanskih prava koji se bavi politikom, nego hoće zaštitnika koji će se baviti svojim poslom koji mu je zakonom defnisan.

Shone

pre 8 godina

Ja se nesećan da je zaštitnik građana ikada izašao u javnost sa nekim slučajem običog građania, znam samo da se uvek gurao i da je svaku situaciju ili događaj koristio da ga ispolitizuje i onda napadao rad vlade.

rango

pre 8 godina

Da su svi kao Jankovic, brzo bi nam bilo bolje. Ne daj se ombudsmane ! Ako te napadaju Babic, Djukanovic...sad i Mitrovic znaci da dobro radis svoj posao.

Zoran Milosavljevic

pre 8 godina

Ako Zastitnik gradjana iznosi svoja politicka misljena to nije uredu. On treba da kritikuje Vladu ako se ne drzi Zakona. Vlada treba da se oglasi.
ZG nije politicki faktor i ne moze narod da ceni kako obavlja posao.

Ničija nije gorela do zore!

pre 8 godina

SNS i g. Vučić nemaju problem sa g. Jankovićem zato što oni navodno imaju različita politička mišljenja, već zato što njima ne odgovara da Zaštitnik građana obavlja svoj posao u skladu sa nadležnostima koje su mu date Ustavom i zakonom. Ali pošto je politički neprihvatljivo ukidati instituciju Zaštitnika građana, onda se onemogućavanje delovanja Zaštitnika građana svesno i namerno premešta na politički teren, na kome vladajuće političke stranke imaju dominantnu ulogu, na osnovu uzurpirane samovolje i nekontrolisane političke moći.
U suprotnom, upravo bi g. Vučić obomugićio Zaštiniku građana da kontroliše rad svih državnih organa nad kojima ova institucija ima nadležnost, a ne bi zloupotrebljavao narodne poslanike da lažno optužuju i klevetaju g. Jankovića, niti bi pristao da tužilaštvo svojim selektivnim pristupom podiže optužnice samo protiv lica za koje je g. Vučić očigledno dao odobrenje.
Ukoliko nemate dokaza da g. Jankovića smenite u skladu sa zakonom - jasno je da ga ne možete menjati samo zato što ste nezadovoljni jer on svoj posao radi upravo u skladu sa zakonom (?!). Za tu smenu je ipak potrebno više od golog političkog nasilja i zloupotrebe službenog položaja, koje danas, nažalost, činite pred očima cele Srbije.

djole

pre 8 godina

Ovo je kao što je Šešelj svojevremo rekao, kada su njegovi batinaši prebili advokata Barovića ( tako beše prezime? ), da se čovek okliznuo na koru od banane...
Ništa se promenilo nije, jednom radikal uvek radikal...

pilot

pre 8 godina

Aha, političko mišljenje je što je tražio dokumentaciju o prebijanju od ministarstva i političko je mišljenje što je tražio dokumentaciju o helikopteru od istog ministarstva. Kako ste krenuli, političko će mišljenje da bude i kad kaže "dobar dan". Ajde, ne pravi se više blesav, već razmisli šta radiš. Sutra će možda taj Janković trebati tebe da odbrani.

Viktor

pre 8 godina

Imputiranje da g.Janković ima "drugačije političko mišljenje" je degutantno. Jako dobro zna Vučić da Janković mora da ostane politički neutralan, a kada bi druge institucije radile svoj posao, g.Janković ne bi imao posla. Na žalost, reći da ovo ministarstvo, ili ova služba ne radi dobro ili nije poštovala zakon po Vučiću je politički stav. Zavera, predpostavljam. Institucije se ne poštuju, i to nije politički stav - to je činjenica.
G.Vučiću, molim Vas, vodite politiku a ne patetiku.

софија

pre 8 godina

Niti ga smenjujemo, niti ga ko dira", rekao je Vučić

@Осим што га блатите и клевећете кроз режимске медије, кроз скупштинске говоре, називате га најгорим именима, а данас у режимском билтену "Информер" отворено повезујете Јанковића са неразјашњеним самоубиством - правећи грозну алазију који нећу ни да поменем. Срамота! Очито да напредњаци мисле да ако су власт сви морају да раде и мисле како им се каже, јер у њима и даље "живи" онај црв радикалског тоталитаризма и нетолеранције према плурализму мишљења. Подршка Јанковићу, јер сви знамо да сада ради праву ствар. Истина о паду хеликоптера мора изаћи на видело, одговорни морају бити именовани, власт не може да се крија иза саопштења. Сале, мајсторе, само напред!

EU Citizen

pre 8 godina

Međutim, ovaj ombudsman je levičarska štetočina koja svoju poptpuno suvišnu i nepotrebnu poziciju koristi da "pomaže" onima koji pomoć najmanje zaslužuju: parazitima, neradnicima i kriminalcima. Takođe se, mada ja nisam pristalica naprednjaka, pa mi to mnogo i ne smeta, ali je svejedno nekorektno, ponaša više kao opozicioni političar nego lojalni državni činovnik i skuplja jeftine populističke poene na potkopavanju i ono malo korisnih mera štednje koje je ova vlada jedva uvela. Drugim rečima, klasična štetočina i demagog, koji bi ne samo trebalo da ode, već tu besmislenu funkciju treba potpuno ukinuti, zajedno sa poverenicima za informacije, "ljudska prava" i još par desetina besmislenih mastiljarskih gnezda na našoj grbači.

Kole

pre 8 godina

"Čovek izlazi sa drugačijim političkim stavovima".

Ne, gospodine premijeru. Covek ne izlazi s politickim stavovima, nego sa objektivnim i proverljivim cinjenicama bez ikakvog politikanstva. Navedite jednu stvar koja se moze nazvati "politickim stavom" i koja nije utemeljena na golim cinjenicama, citiranju clanova relevantnih zakona i slicno?

Vuk

pre 8 godina

Pitaj Dr. Nebojsu, Gasica, Djukanovica, Babica i ostale drugare. Osim ako si im ti rekao da ga napadaju kad god ukaze na nepravilnosti u njihovim ministarstvima. Napad na ministre i SNS je napad na drzavu. To smo vec naucili.

ne znate, a pricate

pre 8 godina

Kao ga ne diraju, a danas u vestima, ON. I naravno da su krenuli da unistavaju reputaciju, kao sto su to radili i sa Djindjicem.

E, prokleta li si drzavo, kad jedno pricate, a drugo radite. A narod jos ludji, pa ne vidi te proste manipulacije.

branislav

pre 8 godina

Naprednim radikalima izgleda da nije jasno da je Srbija građanska država, što drugim rečima znači da mora postojati civilna kontrola vlasti. Deo te civilne kontrole jeste funkcija koju vrši Saša Janković. Ukoliko napredni radikali i dalje veruju da se Srbijom može vladati kao devedesetih - stvaranjem atmosfere straha i panike, jako se varaju. Priče o spoljnim i unutrašnjim neprijateljima padaju u vodu. Kritika vlasti je demokratsko pravo svakog građanina, kao i pravo na slobodu govora i mišljenja,a nije akt izdaje i udara na državu, kako to oni žele da predstave. Drugi je problem što ova vlast srlja iz greške u grešku, ali to ne želi da prizna, pa onda svakoga ko ukaže na propuste proglašava neprijateljem. Ako misle da će ih intrige, pretnje i demagogija održati na vlasti, grdno se varaju. Napadi na Jankovića, koji traju već mesecima (posebno su pojačani nakon pada helikoptera, i njegovog zahteva za ostavkom Gašića i objektivnijom istragom), samo pokazuju na šta je režim spreman, do koje granice su u stanju da blate svakoga ko im nije po volji. Neko je pomenuo današnju naslovnicu "Informera", to je najbolji dokaz pređašnjih tvrdnji. Međutim, kada vlast posegne za takvim metodima, to samo znači da broji svoje poslednje dane, odnosno mesece. Podrška Jankoviću!

Bojan J.

pre 8 godina

Jedan od pomenutih je zaštitnik građana, drugi je zaštitnik isključivo svojih uskih interesa i nesposobnih ljudi i lopova oko sebe. Narod će lako raspoznati ko je ko na sledećim izborima. Kako je krenulo možda ih neće ni biti.

vladimir

pre 8 godina

Vučiću on ne iznosi političko mišljenje nego priča i piše po zakonu ove države,a koji vi političari prvi ne poštujete.
Tako da si malo pobrkao lončiće.

Balkan Blues

pre 8 godina

Ajde Vučiću ne pravi se blesav, znaš ti vrlo dobro ko ga napada. Šta ste vi mislili kad ste ga birali za drugi mandat? Da će i vama da ćuti kao što je ćutao u prvom mandatu? E, tu ste se zeznuli. Saša Janković je ombudsman od jula 2007. godine eeeeeej !!!! Pa jesu li svih tih godina tokom kojih je on uredno primao svoju lepu platu prava građana bila "pod konac"?
Tako je očigledno i tako je providno ovo što Janković radi, ali vi ćete ovakvim primitivnim reakcijama samo da navučete dodatni belaj EU na sebe.
Jankoviću je do građana i njihovih prava stalo kao do lanjskog snega, ali njegovo politikantstvo nije jeftino, nego vrlo skupo i vi ne umete da mu parirate.
Bler je možda dobar savetnik anglosaksoncima, ali balkancima, jok!

u to blato neces me uvuci

pre 8 godina

nije ovde rec o politickim stavovima. Ovde je napadnuta institucija ombudsmana kao zastitnika gradjana i kao brana od samovolje politicara. Vucic hoce da ombudsmana predstavi kao takmaca u politickoj areni, a ne kao coveka koji vrseci svoju funkciju ukazuje na zloupotrebe izvrsne vlasti i na nezakonito postupanje vladajuce stranke. Kakve veze politicki stavovi imaju sa cinjenicom da mu je Ministar odbrane uskratio ombudsmanu dokumenta na koje ima pravo, sa nezakonitom upotrebom helikoptera koja je rezultovala pogibjom sedmoro ljudi, sa cinjenicom da javni tuzioc nije podneo prijave protiv Kobri koje su nezakonito obezbedjivale brata velikog brata, sa nezakonitim prisluskivanjem od strane VBA itd.

Kole

pre 8 godina

"Čovek izlazi sa drugačijim političkim stavovima".

Ne, gospodine premijeru. Covek ne izlazi s politickim stavovima, nego sa objektivnim i proverljivim cinjenicama bez ikakvog politikanstva. Navedite jednu stvar koja se moze nazvati "politickim stavom" i koja nije utemeljena na golim cinjenicama, citiranju clanova relevantnih zakona i slicno?

EU Citizen

pre 8 godina

Međutim, ovaj ombudsman je levičarska štetočina koja svoju poptpuno suvišnu i nepotrebnu poziciju koristi da "pomaže" onima koji pomoć najmanje zaslužuju: parazitima, neradnicima i kriminalcima. Takođe se, mada ja nisam pristalica naprednjaka, pa mi to mnogo i ne smeta, ali je svejedno nekorektno, ponaša više kao opozicioni političar nego lojalni državni činovnik i skuplja jeftine populističke poene na potkopavanju i ono malo korisnih mera štednje koje je ova vlada jedva uvela. Drugim rečima, klasična štetočina i demagog, koji bi ne samo trebalo da ode, već tu besmislenu funkciju treba potpuno ukinuti, zajedno sa poverenicima za informacije, "ljudska prava" i još par desetina besmislenih mastiljarskih gnezda na našoj grbači.

Viktor

pre 8 godina

Imputiranje da g.Janković ima "drugačije političko mišljenje" je degutantno. Jako dobro zna Vučić da Janković mora da ostane politički neutralan, a kada bi druge institucije radile svoj posao, g.Janković ne bi imao posla. Na žalost, reći da ovo ministarstvo, ili ova služba ne radi dobro ili nije poštovala zakon po Vučiću je politički stav. Zavera, predpostavljam. Institucije se ne poštuju, i to nije politički stav - to je činjenica.
G.Vučiću, molim Vas, vodite politiku a ne patetiku.

vladimir

pre 8 godina

Vučiću on ne iznosi političko mišljenje nego priča i piše po zakonu ove države,a koji vi političari prvi ne poštujete.
Tako da si malo pobrkao lončiće.

Lolita

pre 8 godina

Građani neće zaštitnika građanskih prava koji se bavi politikom, nego hoće zaštitnika koji će se baviti svojim poslom koji mu je zakonom defnisan.

софија

pre 8 godina

Niti ga smenjujemo, niti ga ko dira", rekao je Vučić

@Осим што га блатите и клевећете кроз режимске медије, кроз скупштинске говоре, називате га најгорим именима, а данас у режимском билтену "Информер" отворено повезујете Јанковића са неразјашњеним самоубиством - правећи грозну алазију који нећу ни да поменем. Срамота! Очито да напредњаци мисле да ако су власт сви морају да раде и мисле како им се каже, јер у њима и даље "живи" онај црв радикалског тоталитаризма и нетолеранције према плурализму мишљења. Подршка Јанковићу, јер сви знамо да сада ради праву ствар. Истина о паду хеликоптера мора изаћи на видело, одговорни морају бити именовани, власт не може да се крија иза саопштења. Сале, мајсторе, само напред!

Vuk

pre 8 godina

Pitaj Dr. Nebojsu, Gasica, Djukanovica, Babica i ostale drugare. Osim ako si im ti rekao da ga napadaju kad god ukaze na nepravilnosti u njihovim ministarstvima. Napad na ministre i SNS je napad na drzavu. To smo vec naucili.

rango

pre 8 godina

Da su svi kao Jankovic, brzo bi nam bilo bolje. Ne daj se ombudsmane ! Ako te napadaju Babic, Djukanovic...sad i Mitrovic znaci da dobro radis svoj posao.

Shone

pre 8 godina

Ja se nesećan da je zaštitnik građana ikada izašao u javnost sa nekim slučajem običog građania, znam samo da se uvek gurao i da je svaku situaciju ili događaj koristio da ga ispolitizuje i onda napadao rad vlade.

ne znate, a pricate

pre 8 godina

Kao ga ne diraju, a danas u vestima, ON. I naravno da su krenuli da unistavaju reputaciju, kao sto su to radili i sa Djindjicem.

E, prokleta li si drzavo, kad jedno pricate, a drugo radite. A narod jos ludji, pa ne vidi te proste manipulacije.

Zoran Milosavljevic

pre 8 godina

Ako Zastitnik gradjana iznosi svoja politicka misljena to nije uredu. On treba da kritikuje Vladu ako se ne drzi Zakona. Vlada treba da se oglasi.
ZG nije politicki faktor i ne moze narod da ceni kako obavlja posao.

u to blato neces me uvuci

pre 8 godina

nije ovde rec o politickim stavovima. Ovde je napadnuta institucija ombudsmana kao zastitnika gradjana i kao brana od samovolje politicara. Vucic hoce da ombudsmana predstavi kao takmaca u politickoj areni, a ne kao coveka koji vrseci svoju funkciju ukazuje na zloupotrebe izvrsne vlasti i na nezakonito postupanje vladajuce stranke. Kakve veze politicki stavovi imaju sa cinjenicom da mu je Ministar odbrane uskratio ombudsmanu dokumenta na koje ima pravo, sa nezakonitom upotrebom helikoptera koja je rezultovala pogibjom sedmoro ljudi, sa cinjenicom da javni tuzioc nije podneo prijave protiv Kobri koje su nezakonito obezbedjivale brata velikog brata, sa nezakonitim prisluskivanjem od strane VBA itd.

Bojan J.

pre 8 godina

Jedan od pomenutih je zaštitnik građana, drugi je zaštitnik isključivo svojih uskih interesa i nesposobnih ljudi i lopova oko sebe. Narod će lako raspoznati ko je ko na sledećim izborima. Kako je krenulo možda ih neće ni biti.

pilot

pre 8 godina

Aha, političko mišljenje je što je tražio dokumentaciju o prebijanju od ministarstva i političko je mišljenje što je tražio dokumentaciju o helikopteru od istog ministarstva. Kako ste krenuli, političko će mišljenje da bude i kad kaže "dobar dan". Ajde, ne pravi se više blesav, već razmisli šta radiš. Sutra će možda taj Janković trebati tebe da odbrani.

Shone

pre 8 godina

To je tačno, ali me zanima u kojoj aktivnosti ste prepoznali Jankovićevo političko delovanje, ili makar ambiciju. Mislite, zanemarite ono što car kaže.
(Istina, 20. april 2015 16:51)

Mene zanima da li ste vi ikada u njegovoj aktvnosti prepoznali da se bavio svakodnevnim životnim pitanjima i problemima običnih građana. Mislite, zanemarite ono što vaš žuti kaže.

djole

pre 8 godina

Ovo je kao što je Šešelj svojevremo rekao, kada su njegovi batinaši prebili advokata Barovića ( tako beše prezime? ), da se čovek okliznuo na koru od banane...
Ništa se promenilo nije, jednom radikal uvek radikal...

Istina

pre 8 godina

Građani neće zaštitnika građanskih prava koji se bavi politikom, nego hoće zaštitnika koji će se baviti svojim poslom koji mu je zakonom defnisan.

(Lolita, 20. april 2015 16:24)

To je tačno, ali me zanima u kojoj aktivnosti ste prepoznali Jankovićevo političko delovanje, ili makar ambiciju. Mislite, zanemarite ono što car kaže.

EU Citizen

pre 8 godina

@marija
Lepo je što znate i gde živim, i što mislite da smo na ti (iako se tu, nažalost, varate :) ), ali, gde god da živim, porez, izneđu ostalog, plaćam i u Srbiji, i imam još uvek srpski pasoš, pa mislim da mi, pasoš na stranu, makar to što nedobrovoljno prilažem na napore ovoga i sličnih birokratskih trutova koji nikada u životu nisu zaradili pošten dinar na slobodnom tržištu da najprimitivnijom socijalnom demagogijom bez ikakvog uvažavanja za realno stanje ekonomije i činjenice što više ubrzaju ionako po svoj prilici neizbežan bankrot Srbije, daje pravo da javno izrazim svoje mišljenje o njemu i svim ostalim braniocima nezasluženih i nezarađenih "prava" preko tuđe grbače. Samo jedno kontra-pitanje: otkud vam, mlada damo, uopšte drskost da nekome o kome apsolutno ništa ne znate to pravo na mišljenje osporavate, sve i da je Eskim koji slučajno govori srpski?

VladimirUE

pre 8 godina

Narod kaze da Sasi Jankovicu veruje 54% gradjana to je za dva procenta vise nego sto veruje Vucicu, i to po anketama koje Vucic narucuje. Stoga ne dirajte Sasu Jankovica nego gledajte sta cete sa silnim aferama koje ste proizveli.

i.j.kv

pre 8 godina

Dragi nas predsednice vlade,uvazavam vasu funkciju koju obavljate legalno dobijenu na izborima i obracam vam se kao obcan gradjanin koji zeli da kaze koju rec premijeru.Evo danas na Pinku 3 iz minuta u minut ide sapostenje vlasnika te televizije Zeljka Mitrovica.Posto verujem da ste vi vrlo informisani,verujem da ste to i dosad culi.Mozda je gospodin vlasnik pomenute televizije vas prijatelj,jos od vremena JULa kada je PINK bio hit a vi Ministar informisanja.Ne pravite se vise zrtve da vas neko stalno napada,nego upozorite vase prijatelje da ovakvim saopstenjima direktno rade protiv vas bas ti vasi prijatelji...Mitrovic,Vulin i ekipa.Nije sve jedno biti danas bilo ko u javnosti Srbije,svako neka sebe brani tako ja ne zelim da branim zastitnika gradjana.Ali ako ga vas prijatelj naziva "Sasa Prangija",onda ova drzava nema potrebu za zastitnikom gradjana.Sve ukazuje da ste vi koji danas vodite ovu zemlju ista ona ekipa samo bez tate Milosevica...niste se proslavili 90ih ne verujem da cete danas.Sve mi se cini da ova zemlja ide nezadrzivo u propast.I ako za vas nikada nisam i ne bih glasao,kao obican gradjanin vas molim da pokusate da uozbiljite ovu zemlju,vase saborce i vase protivnike,da ovo i ovakvo ponasanje Srbiju vodi u haos..sobzirom na vecinu koju imate mislim da nista ne preduzimate i samo razmisljate o sledecem mandatu...Imate sansu jednom u zivotu koja vam se ukazala da pored mnogo stvari neucinjenih uradite nesto i zauzmete mesto u istoriji...reprize nece biti.Ivica

biti normalan

pre 8 godina

Hajd' sto se Vucic (najbolji student Pravnog fakulteta?), iz ociglednih razloga, pravi nevest, nego i mnogi komentatori sustinski ne razumeju ulogu zastitnika gradjana. Ustav i zakon u ruke, ne boli!

TT

pre 8 godina

"Od čega? Ko ga napada? Nemamo problem sa njim. Čovek izlazi sa drugačijim političkim stavovima, mi to poštujemo. Svako u našoj zemlji ima demokratsko pravo da izražava drugačije političko mišljenje. "


Covece! Dva puta u samo dve recenice spominje politicke stavove ombudsmana.... i kako on ima pravo na iste! I time pokusava da ga diskredituje! Kao, ombudsman ne radu svoj posao vec vodi POLITIKU - naravno, protiv velikog vodje....
Ovaj covek i partija mu, su prosto NEVEROVATNI!
Ajoj Srbijo gresna li si Bogu!!!

boranija

pre 8 godina

U najkracem da sumiram:
1) Coveka napadaju tvoji kerberi (kerovi) zato sto govori istinu a to se vama radikalima bez bedza ne svidja;
2) Covek ne iznosi politicke stavove nego pravno utemeljena misljenja koja su u dosta slucajeva i obavezujuca, samo ga tvoji kerovi (na tvoj mig) zbog toga vredjaju i na licnoj osnovi.

Krace nije moglo. A neka nam je Bog na pomoci kako ce ova zemlja i njene institucije izgledati posle tebe i SNS...

željko

pre 8 godina

(EU Citizen, 20. april 2015 16:28)

Da li postoji neko ko tebi odgovara? Da li postujes bilo koga osim samoga sebe? Nisi naprednjak, ali pohvaljujes otimacinu od bednih plata i penzija, koje eufemisticki zoves, kao i tvoji istomisljenici, tzv. "merama stednje". Pa nismo mi ostali naivni, komentar ti je providan. Sasa Jankovic nije nikakav levicar, a njegova funkcija je jos kako potrebna u drustvu koje tek sada uci sta je demokratija, vladina prava i tolernacija. Svakoj vlasti kod nas, osim u vreme vlade dr Zorana Djindjica, slobodoumni i hrabi ljudi su bili trn u oku. Nema boljeg dokaza za ovo od cinjenica kako su prolazili prof Ceda Cupic, Verica Barac, Slavko Curuvija, Milan Pantic i mnogi drugi borci za uredjenu i slobodnu Srbiju, lisenu svakog partijskog terora. A doticnom "EU Citizen", kao i naprednjacima, porucujem da je Srbija drzava svih nas, i da ce morati, na njihovu veliku zalost, da prihvate i postojanje drugacijeg, vecinskog miseljenja. Jankovic je danas svojevrsna savest ovoga drustva, borac protiv metoda vladavine putem saopstenja i skrivanja iza nacije i drzave.

El-Commandante

pre 8 godina

Kako to mislis Vucicu? Jel' cemo moci i ZG da izaberemo na izborima?
Ne bi me iznenadilo da i to "demokratsko pravilo" uvedete...kao npr. Jorgovanka koja je zamrzla clansku knjizicu SNS-a?

branislav

pre 8 godina

Naprednim radikalima izgleda da nije jasno da je Srbija građanska država, što drugim rečima znači da mora postojati civilna kontrola vlasti. Deo te civilne kontrole jeste funkcija koju vrši Saša Janković. Ukoliko napredni radikali i dalje veruju da se Srbijom može vladati kao devedesetih - stvaranjem atmosfere straha i panike, jako se varaju. Priče o spoljnim i unutrašnjim neprijateljima padaju u vodu. Kritika vlasti je demokratsko pravo svakog građanina, kao i pravo na slobodu govora i mišljenja,a nije akt izdaje i udara na državu, kako to oni žele da predstave. Drugi je problem što ova vlast srlja iz greške u grešku, ali to ne želi da prizna, pa onda svakoga ko ukaže na propuste proglašava neprijateljem. Ako misle da će ih intrige, pretnje i demagogija održati na vlasti, grdno se varaju. Napadi na Jankovića, koji traju već mesecima (posebno su pojačani nakon pada helikoptera, i njegovog zahteva za ostavkom Gašića i objektivnijom istragom), samo pokazuju na šta je režim spreman, do koje granice su u stanju da blate svakoga ko im nije po volji. Neko je pomenuo današnju naslovnicu "Informera", to je najbolji dokaz pređašnjih tvrdnji. Međutim, kada vlast posegne za takvim metodima, to samo znači da broji svoje poslednje dane, odnosno mesece. Podrška Jankoviću!

Balkan Blues

pre 8 godina

Ajde Vučiću ne pravi se blesav, znaš ti vrlo dobro ko ga napada. Šta ste vi mislili kad ste ga birali za drugi mandat? Da će i vama da ćuti kao što je ćutao u prvom mandatu? E, tu ste se zeznuli. Saša Janković je ombudsman od jula 2007. godine eeeeeej !!!! Pa jesu li svih tih godina tokom kojih je on uredno primao svoju lepu platu prava građana bila "pod konac"?
Tako je očigledno i tako je providno ovo što Janković radi, ali vi ćete ovakvim primitivnim reakcijama samo da navučete dodatni belaj EU na sebe.
Jankoviću je do građana i njihovih prava stalo kao do lanjskog snega, ali njegovo politikantstvo nije jeftino, nego vrlo skupo i vi ne umete da mu parirate.
Bler je možda dobar savetnik anglosaksoncima, ali balkancima, jok!

Ničija nije gorela do zore!

pre 8 godina

SNS i g. Vučić nemaju problem sa g. Jankovićem zato što oni navodno imaju različita politička mišljenja, već zato što njima ne odgovara da Zaštitnik građana obavlja svoj posao u skladu sa nadležnostima koje su mu date Ustavom i zakonom. Ali pošto je politički neprihvatljivo ukidati instituciju Zaštitnika građana, onda se onemogućavanje delovanja Zaštitnika građana svesno i namerno premešta na politički teren, na kome vladajuće političke stranke imaju dominantnu ulogu, na osnovu uzurpirane samovolje i nekontrolisane političke moći.
U suprotnom, upravo bi g. Vučić obomugićio Zaštiniku građana da kontroliše rad svih državnih organa nad kojima ova institucija ima nadležnost, a ne bi zloupotrebljavao narodne poslanike da lažno optužuju i klevetaju g. Jankovića, niti bi pristao da tužilaštvo svojim selektivnim pristupom podiže optužnice samo protiv lica za koje je g. Vučić očigledno dao odobrenje.
Ukoliko nemate dokaza da g. Jankovića smenite u skladu sa zakonom - jasno je da ga ne možete menjati samo zato što ste nezadovoljni jer on svoj posao radi upravo u skladu sa zakonom (?!). Za tu smenu je ipak potrebno više od golog političkog nasilja i zloupotrebe službenog položaja, koje danas, nažalost, činite pred očima cele Srbije.

Dragan Markovic

pre 8 godina

Kako bre ko ga dira? Pa takve Vase izjave su izraz najgoreg cinizma i kukavicluka. 'Diraju' ga poslanici SNS - ja da Vam kazem - i to javno, u Skupstini i to u ime partije koju Vi vodite i to bez ikakvog znanja o prirodi funkcije ombudsmana i njenoj nezavisnosti. Vase je da stitite tu funkciju, Vase je da objasnite Vasim ljudima sta ta funkcija podrazumeva a ne da se bavite ocenama da li su reci koje su izgovorene 'diranje' ili 'nediranje'... Pa niste Vi pobogu arbitar u tinejdzerskom koskanju u 'kraju', Vi ste Predsednik Vlade koji ima Ustavnu odgovornost da obezbedi da drustveni sistem funkcionise na najefikasniji i najdelotvorniji nacin, a tog sistema je ombudsman DEO. A Vasa OBAVEZA je takodje da ombudsmanu olaksate posao tako sto cete odgovorno traziti da mu se dostave informacije koje on trazi, i to bez odlaganja i bez politickih (politikantskih) manipulacija... A to jos niste uradili...

Pravnik

pre 8 godina

Ombudsmana moze jedino da smeni i postavi Narodna skupstina, tj njeni poslanici. Posto vec necete ili ne smete da ga smenite zbog EU, onda prekinite da ga napadate i da sirite teorije zavere.

Melenci

pre 8 godina

A sto su EUCitizen i Lolita dobili minuse?Boli vas istina?Da.Sasa Jankovic najozbiljnije ulazi u politiku, a to ne obecava nepristrasnost.Na zalost postoje botovi kao sto ste vec pisali koji primaju platu da pisu po potrebi i po onome za cega i od koga su placeni.Zvuci neverovatno zaista,ali cini mi se da oni postoje.Citizen kritikuje ne samo Jankovica nego na hiljade izmisljenih radnih mesta koji su u sustini nama na grbaci i dobije silne minuse,to nesto jako nije u redu.

Violeta

pre 8 godina

Ombudsman ili zaštitnik gradjana treba da radi svoj posao onako kako najbolje ume i zna, a mi gradjani ćemo proceniti da li taj posao obavlja valjano.

Viktor

pre 8 godina

Imputiranje da g.Janković ima "drugačije političko mišljenje" je degutantno. Jako dobro zna Vučić da Janković mora da ostane politički neutralan, a kada bi druge institucije radile svoj posao, g.Janković ne bi imao posla. Na žalost, reći da ovo ministarstvo, ili ova služba ne radi dobro ili nije poštovala zakon po Vučiću je politički stav. Zavera, predpostavljam. Institucije se ne poštuju, i to nije politički stav - to je činjenica.
G.Vučiću, molim Vas, vodite politiku a ne patetiku.

ne znate, a pricate

pre 8 godina

Kao ga ne diraju, a danas u vestima, ON. I naravno da su krenuli da unistavaju reputaciju, kao sto su to radili i sa Djindjicem.

E, prokleta li si drzavo, kad jedno pricate, a drugo radite. A narod jos ludji, pa ne vidi te proste manipulacije.

Kole

pre 8 godina

"Čovek izlazi sa drugačijim političkim stavovima".

Ne, gospodine premijeru. Covek ne izlazi s politickim stavovima, nego sa objektivnim i proverljivim cinjenicama bez ikakvog politikanstva. Navedite jednu stvar koja se moze nazvati "politickim stavom" i koja nije utemeljena na golim cinjenicama, citiranju clanova relevantnih zakona i slicno?

софија

pre 8 godina

Niti ga smenjujemo, niti ga ko dira", rekao je Vučić

@Осим што га блатите и клевећете кроз режимске медије, кроз скупштинске говоре, називате га најгорим именима, а данас у режимском билтену "Информер" отворено повезујете Јанковића са неразјашњеним самоубиством - правећи грозну алазију који нећу ни да поменем. Срамота! Очито да напредњаци мисле да ако су власт сви морају да раде и мисле како им се каже, јер у њима и даље "живи" онај црв радикалског тоталитаризма и нетолеранције према плурализму мишљења. Подршка Јанковићу, јер сви знамо да сада ради праву ствар. Истина о паду хеликоптера мора изаћи на видело, одговорни морају бити именовани, власт не може да се крија иза саопштења. Сале, мајсторе, само напред!

Vuk

pre 8 godina

Pitaj Dr. Nebojsu, Gasica, Djukanovica, Babica i ostale drugare. Osim ako si im ti rekao da ga napadaju kad god ukaze na nepravilnosti u njihovim ministarstvima. Napad na ministre i SNS je napad na drzavu. To smo vec naucili.

EU Citizen

pre 8 godina

Međutim, ovaj ombudsman je levičarska štetočina koja svoju poptpuno suvišnu i nepotrebnu poziciju koristi da "pomaže" onima koji pomoć najmanje zaslužuju: parazitima, neradnicima i kriminalcima. Takođe se, mada ja nisam pristalica naprednjaka, pa mi to mnogo i ne smeta, ali je svejedno nekorektno, ponaša više kao opozicioni političar nego lojalni državni činovnik i skuplja jeftine populističke poene na potkopavanju i ono malo korisnih mera štednje koje je ova vlada jedva uvela. Drugim rečima, klasična štetočina i demagog, koji bi ne samo trebalo da ode, već tu besmislenu funkciju treba potpuno ukinuti, zajedno sa poverenicima za informacije, "ljudska prava" i još par desetina besmislenih mastiljarskih gnezda na našoj grbači.

u to blato neces me uvuci

pre 8 godina

nije ovde rec o politickim stavovima. Ovde je napadnuta institucija ombudsmana kao zastitnika gradjana i kao brana od samovolje politicara. Vucic hoce da ombudsmana predstavi kao takmaca u politickoj areni, a ne kao coveka koji vrseci svoju funkciju ukazuje na zloupotrebe izvrsne vlasti i na nezakonito postupanje vladajuce stranke. Kakve veze politicki stavovi imaju sa cinjenicom da mu je Ministar odbrane uskratio ombudsmanu dokumenta na koje ima pravo, sa nezakonitom upotrebom helikoptera koja je rezultovala pogibjom sedmoro ljudi, sa cinjenicom da javni tuzioc nije podneo prijave protiv Kobri koje su nezakonito obezbedjivale brata velikog brata, sa nezakonitim prisluskivanjem od strane VBA itd.

vladimir

pre 8 godina

Vučiću on ne iznosi političko mišljenje nego priča i piše po zakonu ove države,a koji vi političari prvi ne poštujete.
Tako da si malo pobrkao lončiće.

rango

pre 8 godina

Da su svi kao Jankovic, brzo bi nam bilo bolje. Ne daj se ombudsmane ! Ako te napadaju Babic, Djukanovic...sad i Mitrovic znaci da dobro radis svoj posao.

pilot

pre 8 godina

Aha, političko mišljenje je što je tražio dokumentaciju o prebijanju od ministarstva i političko je mišljenje što je tražio dokumentaciju o helikopteru od istog ministarstva. Kako ste krenuli, političko će mišljenje da bude i kad kaže "dobar dan". Ajde, ne pravi se više blesav, već razmisli šta radiš. Sutra će možda taj Janković trebati tebe da odbrani.

Balkan Blues

pre 8 godina

Ajde Vučiću ne pravi se blesav, znaš ti vrlo dobro ko ga napada. Šta ste vi mislili kad ste ga birali za drugi mandat? Da će i vama da ćuti kao što je ćutao u prvom mandatu? E, tu ste se zeznuli. Saša Janković je ombudsman od jula 2007. godine eeeeeej !!!! Pa jesu li svih tih godina tokom kojih je on uredno primao svoju lepu platu prava građana bila "pod konac"?
Tako je očigledno i tako je providno ovo što Janković radi, ali vi ćete ovakvim primitivnim reakcijama samo da navučete dodatni belaj EU na sebe.
Jankoviću je do građana i njihovih prava stalo kao do lanjskog snega, ali njegovo politikantstvo nije jeftino, nego vrlo skupo i vi ne umete da mu parirate.
Bler je možda dobar savetnik anglosaksoncima, ali balkancima, jok!

Istina

pre 8 godina

Građani neće zaštitnika građanskih prava koji se bavi politikom, nego hoće zaštitnika koji će se baviti svojim poslom koji mu je zakonom defnisan.

(Lolita, 20. april 2015 16:24)

To je tačno, ali me zanima u kojoj aktivnosti ste prepoznali Jankovićevo političko delovanje, ili makar ambiciju. Mislite, zanemarite ono što car kaže.

Bojan J.

pre 8 godina

Jedan od pomenutih je zaštitnik građana, drugi je zaštitnik isključivo svojih uskih interesa i nesposobnih ljudi i lopova oko sebe. Narod će lako raspoznati ko je ko na sledećim izborima. Kako je krenulo možda ih neće ni biti.

djole

pre 8 godina

Ovo je kao što je Šešelj svojevremo rekao, kada su njegovi batinaši prebili advokata Barovića ( tako beše prezime? ), da se čovek okliznuo na koru od banane...
Ništa se promenilo nije, jednom radikal uvek radikal...

Lolita

pre 8 godina

Građani neće zaštitnika građanskih prava koji se bavi politikom, nego hoće zaštitnika koji će se baviti svojim poslom koji mu je zakonom defnisan.

VladimirUE

pre 8 godina

Narod kaze da Sasi Jankovicu veruje 54% gradjana to je za dva procenta vise nego sto veruje Vucicu, i to po anketama koje Vucic narucuje. Stoga ne dirajte Sasu Jankovica nego gledajte sta cete sa silnim aferama koje ste proizveli.

boranija

pre 8 godina

U najkracem da sumiram:
1) Coveka napadaju tvoji kerberi (kerovi) zato sto govori istinu a to se vama radikalima bez bedza ne svidja;
2) Covek ne iznosi politicke stavove nego pravno utemeljena misljenja koja su u dosta slucajeva i obavezujuca, samo ga tvoji kerovi (na tvoj mig) zbog toga vredjaju i na licnoj osnovi.

Krace nije moglo. A neka nam je Bog na pomoci kako ce ova zemlja i njene institucije izgledati posle tebe i SNS...

željko

pre 8 godina

(EU Citizen, 20. april 2015 16:28)

Da li postoji neko ko tebi odgovara? Da li postujes bilo koga osim samoga sebe? Nisi naprednjak, ali pohvaljujes otimacinu od bednih plata i penzija, koje eufemisticki zoves, kao i tvoji istomisljenici, tzv. "merama stednje". Pa nismo mi ostali naivni, komentar ti je providan. Sasa Jankovic nije nikakav levicar, a njegova funkcija je jos kako potrebna u drustvu koje tek sada uci sta je demokratija, vladina prava i tolernacija. Svakoj vlasti kod nas, osim u vreme vlade dr Zorana Djindjica, slobodoumni i hrabi ljudi su bili trn u oku. Nema boljeg dokaza za ovo od cinjenica kako su prolazili prof Ceda Cupic, Verica Barac, Slavko Curuvija, Milan Pantic i mnogi drugi borci za uredjenu i slobodnu Srbiju, lisenu svakog partijskog terora. A doticnom "EU Citizen", kao i naprednjacima, porucujem da je Srbija drzava svih nas, i da ce morati, na njihovu veliku zalost, da prihvate i postojanje drugacijeg, vecinskog miseljenja. Jankovic je danas svojevrsna savest ovoga drustva, borac protiv metoda vladavine putem saopstenja i skrivanja iza nacije i drzave.

TT

pre 8 godina

"Od čega? Ko ga napada? Nemamo problem sa njim. Čovek izlazi sa drugačijim političkim stavovima, mi to poštujemo. Svako u našoj zemlji ima demokratsko pravo da izražava drugačije političko mišljenje. "


Covece! Dva puta u samo dve recenice spominje politicke stavove ombudsmana.... i kako on ima pravo na iste! I time pokusava da ga diskredituje! Kao, ombudsman ne radu svoj posao vec vodi POLITIKU - naravno, protiv velikog vodje....
Ovaj covek i partija mu, su prosto NEVEROVATNI!
Ajoj Srbijo gresna li si Bogu!!!

Melenci

pre 8 godina

A sto su EUCitizen i Lolita dobili minuse?Boli vas istina?Da.Sasa Jankovic najozbiljnije ulazi u politiku, a to ne obecava nepristrasnost.Na zalost postoje botovi kao sto ste vec pisali koji primaju platu da pisu po potrebi i po onome za cega i od koga su placeni.Zvuci neverovatno zaista,ali cini mi se da oni postoje.Citizen kritikuje ne samo Jankovica nego na hiljade izmisljenih radnih mesta koji su u sustini nama na grbaci i dobije silne minuse,to nesto jako nije u redu.

i.j.kv

pre 8 godina

Dragi nas predsednice vlade,uvazavam vasu funkciju koju obavljate legalno dobijenu na izborima i obracam vam se kao obcan gradjanin koji zeli da kaze koju rec premijeru.Evo danas na Pinku 3 iz minuta u minut ide sapostenje vlasnika te televizije Zeljka Mitrovica.Posto verujem da ste vi vrlo informisani,verujem da ste to i dosad culi.Mozda je gospodin vlasnik pomenute televizije vas prijatelj,jos od vremena JULa kada je PINK bio hit a vi Ministar informisanja.Ne pravite se vise zrtve da vas neko stalno napada,nego upozorite vase prijatelje da ovakvim saopstenjima direktno rade protiv vas bas ti vasi prijatelji...Mitrovic,Vulin i ekipa.Nije sve jedno biti danas bilo ko u javnosti Srbije,svako neka sebe brani tako ja ne zelim da branim zastitnika gradjana.Ali ako ga vas prijatelj naziva "Sasa Prangija",onda ova drzava nema potrebu za zastitnikom gradjana.Sve ukazuje da ste vi koji danas vodite ovu zemlju ista ona ekipa samo bez tate Milosevica...niste se proslavili 90ih ne verujem da cete danas.Sve mi se cini da ova zemlja ide nezadrzivo u propast.I ako za vas nikada nisam i ne bih glasao,kao obican gradjanin vas molim da pokusate da uozbiljite ovu zemlju,vase saborce i vase protivnike,da ovo i ovakvo ponasanje Srbiju vodi u haos..sobzirom na vecinu koju imate mislim da nista ne preduzimate i samo razmisljate o sledecem mandatu...Imate sansu jednom u zivotu koja vam se ukazala da pored mnogo stvari neucinjenih uradite nesto i zauzmete mesto u istoriji...reprize nece biti.Ivica

branislav

pre 8 godina

Naprednim radikalima izgleda da nije jasno da je Srbija građanska država, što drugim rečima znači da mora postojati civilna kontrola vlasti. Deo te civilne kontrole jeste funkcija koju vrši Saša Janković. Ukoliko napredni radikali i dalje veruju da se Srbijom može vladati kao devedesetih - stvaranjem atmosfere straha i panike, jako se varaju. Priče o spoljnim i unutrašnjim neprijateljima padaju u vodu. Kritika vlasti je demokratsko pravo svakog građanina, kao i pravo na slobodu govora i mišljenja,a nije akt izdaje i udara na državu, kako to oni žele da predstave. Drugi je problem što ova vlast srlja iz greške u grešku, ali to ne želi da prizna, pa onda svakoga ko ukaže na propuste proglašava neprijateljem. Ako misle da će ih intrige, pretnje i demagogija održati na vlasti, grdno se varaju. Napadi na Jankovića, koji traju već mesecima (posebno su pojačani nakon pada helikoptera, i njegovog zahteva za ostavkom Gašića i objektivnijom istragom), samo pokazuju na šta je režim spreman, do koje granice su u stanju da blate svakoga ko im nije po volji. Neko je pomenuo današnju naslovnicu "Informera", to je najbolji dokaz pređašnjih tvrdnji. Međutim, kada vlast posegne za takvim metodima, to samo znači da broji svoje poslednje dane, odnosno mesece. Podrška Jankoviću!

Shone

pre 8 godina

Ja se nesećan da je zaštitnik građana ikada izašao u javnost sa nekim slučajem običog građania, znam samo da se uvek gurao i da je svaku situaciju ili događaj koristio da ga ispolitizuje i onda napadao rad vlade.

Ničija nije gorela do zore!

pre 8 godina

SNS i g. Vučić nemaju problem sa g. Jankovićem zato što oni navodno imaju različita politička mišljenja, već zato što njima ne odgovara da Zaštitnik građana obavlja svoj posao u skladu sa nadležnostima koje su mu date Ustavom i zakonom. Ali pošto je politički neprihvatljivo ukidati instituciju Zaštitnika građana, onda se onemogućavanje delovanja Zaštitnika građana svesno i namerno premešta na politički teren, na kome vladajuće političke stranke imaju dominantnu ulogu, na osnovu uzurpirane samovolje i nekontrolisane političke moći.
U suprotnom, upravo bi g. Vučić obomugićio Zaštiniku građana da kontroliše rad svih državnih organa nad kojima ova institucija ima nadležnost, a ne bi zloupotrebljavao narodne poslanike da lažno optužuju i klevetaju g. Jankovića, niti bi pristao da tužilaštvo svojim selektivnim pristupom podiže optužnice samo protiv lica za koje je g. Vučić očigledno dao odobrenje.
Ukoliko nemate dokaza da g. Jankovića smenite u skladu sa zakonom - jasno je da ga ne možete menjati samo zato što ste nezadovoljni jer on svoj posao radi upravo u skladu sa zakonom (?!). Za tu smenu je ipak potrebno više od golog političkog nasilja i zloupotrebe službenog položaja, koje danas, nažalost, činite pred očima cele Srbije.

Dragan Markovic

pre 8 godina

Kako bre ko ga dira? Pa takve Vase izjave su izraz najgoreg cinizma i kukavicluka. 'Diraju' ga poslanici SNS - ja da Vam kazem - i to javno, u Skupstini i to u ime partije koju Vi vodite i to bez ikakvog znanja o prirodi funkcije ombudsmana i njenoj nezavisnosti. Vase je da stitite tu funkciju, Vase je da objasnite Vasim ljudima sta ta funkcija podrazumeva a ne da se bavite ocenama da li su reci koje su izgovorene 'diranje' ili 'nediranje'... Pa niste Vi pobogu arbitar u tinejdzerskom koskanju u 'kraju', Vi ste Predsednik Vlade koji ima Ustavnu odgovornost da obezbedi da drustveni sistem funkcionise na najefikasniji i najdelotvorniji nacin, a tog sistema je ombudsman DEO. A Vasa OBAVEZA je takodje da ombudsmanu olaksate posao tako sto cete odgovorno traziti da mu se dostave informacije koje on trazi, i to bez odlaganja i bez politickih (politikantskih) manipulacija... A to jos niste uradili...

El-Commandante

pre 8 godina

Kako to mislis Vucicu? Jel' cemo moci i ZG da izaberemo na izborima?
Ne bi me iznenadilo da i to "demokratsko pravilo" uvedete...kao npr. Jorgovanka koja je zamrzla clansku knjizicu SNS-a?

Pravnik

pre 8 godina

Ombudsmana moze jedino da smeni i postavi Narodna skupstina, tj njeni poslanici. Posto vec necete ili ne smete da ga smenite zbog EU, onda prekinite da ga napadate i da sirite teorije zavere.

Zoran Milosavljevic

pre 8 godina

Ako Zastitnik gradjana iznosi svoja politicka misljena to nije uredu. On treba da kritikuje Vladu ako se ne drzi Zakona. Vlada treba da se oglasi.
ZG nije politicki faktor i ne moze narod da ceni kako obavlja posao.

biti normalan

pre 8 godina

Hajd' sto se Vucic (najbolji student Pravnog fakulteta?), iz ociglednih razloga, pravi nevest, nego i mnogi komentatori sustinski ne razumeju ulogu zastitnika gradjana. Ustav i zakon u ruke, ne boli!

Shone

pre 8 godina

To je tačno, ali me zanima u kojoj aktivnosti ste prepoznali Jankovićevo političko delovanje, ili makar ambiciju. Mislite, zanemarite ono što car kaže.
(Istina, 20. april 2015 16:51)

Mene zanima da li ste vi ikada u njegovoj aktvnosti prepoznali da se bavio svakodnevnim životnim pitanjima i problemima običnih građana. Mislite, zanemarite ono što vaš žuti kaže.

Violeta

pre 8 godina

Ombudsman ili zaštitnik gradjana treba da radi svoj posao onako kako najbolje ume i zna, a mi gradjani ćemo proceniti da li taj posao obavlja valjano.

EU Citizen

pre 8 godina

@marija
Lepo je što znate i gde živim, i što mislite da smo na ti (iako se tu, nažalost, varate :) ), ali, gde god da živim, porez, izneđu ostalog, plaćam i u Srbiji, i imam još uvek srpski pasoš, pa mislim da mi, pasoš na stranu, makar to što nedobrovoljno prilažem na napore ovoga i sličnih birokratskih trutova koji nikada u životu nisu zaradili pošten dinar na slobodnom tržištu da najprimitivnijom socijalnom demagogijom bez ikakvog uvažavanja za realno stanje ekonomije i činjenice što više ubrzaju ionako po svoj prilici neizbežan bankrot Srbije, daje pravo da javno izrazim svoje mišljenje o njemu i svim ostalim braniocima nezasluženih i nezarađenih "prava" preko tuđe grbače. Samo jedno kontra-pitanje: otkud vam, mlada damo, uopšte drskost da nekome o kome apsolutno ništa ne znate to pravo na mišljenje osporavate, sve i da je Eskim koji slučajno govori srpski?