Četvrtak, 02.04.2015.

10:30

Vučić i mediji

Izvor: Vukašin Obradoviæ

Vuèiæ i mediji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

gjergji

pre 9 godina

Kosovo i Albanija su već ujedinjeni, predstoji samo službeno ujedinjenje, nemojte se varati gospodine Vućiču jer kosovo nikada nije bila srpska zemlja nego je samo bila zemlja pod srpskom okupacijom, i molim vas da tako istinito informišete srpski narod a ne da ih hranite neistinitim pričama o kosovu.
Zašto ne kažete istinu srpskom narodu da su albanska sela bila do niša i da posle turske okupacije od pet veka, Turska i Srbija su prognale na milione Albanaca za tursku uz sporazum koji je još uvek na snazi.

Saška

pre 9 godina

Apsolutno se slažem da je priča o cenzuri medija čista izmišljotina protiv Vučića. On je više puta dokazao da je otvoren za sve vrste intervjua i škakljivih pitanja

Berkut

pre 9 godina

Sve je na svom mestu i krajnje logično.Matematika je dovela SNS na vlast,a ne gradjani i logično je da si u strahu.SNS ima oko milon glasova i to je to.Logičan potez da bi opstao na vlasti,da se baviš cenzurom,slobodom informacija.To je jedna od tri stvari koja će dovesti ispod 5%.Ono što je već 100% evidentno to je da sve što je obečao u predizbprnoj kampanji ništa uradio nije.Sam daje obećanja,sam sebe pita i sam odgovara na konferencijama za štampu.Jednu stvar treba napomenuti g-din Vučić ima fantastične savetnike koji jako dobro procenjuju gradjane Srbije.Njihvu percepciju nekih dogadjaja.Bar 50% čita samo naslov,još 25% sažetak a jako mali broj celu vest.Savetnicu su shvatili oni daju samo pompeznu vest koja bude prenesena ali analiza šta je dovelo do greške ili čak uspeha ne postoji od strane nijednog Ministra,Premijera.To su uglavnom besmislene izandjale rečenice.Dokaz Skupšzina RS.Način diskusije,pitanja i odgovori koji uglavnom nemaju nikakve veze sa temom.Pa zašto ne bi to koristio.Ko ga sprečava u tome.Ako gomila želi da bude obmanuta pa obmani je.

Od politickih do zutih novinara

pre 9 godina

Ja sam zgadjen stanjem nase drustvene svesti i ogromnom kolicinom jeftinih karaktera koji se bave medijima u mojoj zemlji. I ja sam ziveo dva puta u inostanstvu, daleko je civilizacija od pravednog drustva, ali takvu kolicinu servilnosti prema vlasti nigde nisam video.

Prečanin

pre 9 godina

Mada mu to sigurno nije bila namera, ovaj amater je, za čitaoca koji misli svojom glavom i u njoj nešto i ima, zapravo napisao tekst u Vučićevu korist. Uspeo je, naime, da napabirči ciglo dva medija koji podržavaju vladu - TV Pink i Informer. Pa, zar su oni, zaboga, jači od B 92, N 1, RTS, RTV, Politike, Blica, Kurira, Danasa, Naših novina...?

Hiperdjuka

pre 9 godina

Tekst je zanimljiv i koristan. Sumnjam da se moje poimanje svrsishodnosti ovakvih tekstova podudara sa mišljenjem autora. Sporadično, tekst je, čak, i duhovit. Kao na primer, momenat u kojem se ističe Vučićeva bojazan od najezde "belih listića" i njihovog trajnog vezivanja za ovakvu, Demokratsku Stranku ... Vučić je, navodno, strah da bi "birački apscinenti", eto, mogli doneti odluku da svoje poverenje poklone Demokratskoj Stranci pa, zbog toga, sprovodi "medijsku cenzuru i torturu", itd. ... retko kada imamo priliku da sretnemo jednu tako bizarnu konkluziji iz prilično solidnih premisa. Niko NIJE odgovorniji za inflaciju "belih listića" od Demokratske Stranke i njene politike afirmisanje čistih virtualiteta. Deset godina je Demokratskoj Stranci bilo sasvom dovoljno da UNIŠTI i RAZVEJE svaki delić revolucionarnog sna o odgovornoj društvenoj eliti i posvećeničkoj vlasti. Deset godina je "demokratama" bilo dovoljno da društveno poverenje izobliče u masovnu apscinenciju i potpunu nezainterosovanost ogromnog broja ljudi. Energija promena je devastirana i preobražena u pljačkaški model privatizacije, dalje ruiniranje nacionalne ekonomije i ukupno urušavanje instucionalnog poretka zemlje. Ako "apscinenti" izađu na izbore biće to JEDINO zbog toga što aktuelne vlasti U KONKRETNOJ PRIVREDNO-POLITIČKOJ PRAKSI sprovode reformu čiju je ideju Demokratska Stranka imala kao avoj politički cilj i vlastiti ideal !!!

bla

pre 9 godina

U skladu sa medijskim slobodama i broj komentara na ovoj temi.
Svaka vlast u Srbiji napravila je gresku sto nije ustanovila cvrste i tesko pomerljive uslove za sto je moguce slobodnije medije.
Jer nijedna politicka garnitura, ma kako dobra da je, ne moze ostati vecno na vlasti, zato je bolje da sebi ostavi prostor da kad sidje sa vlasti, kroz potpuno slobodne medije, pokusa da deluje kao opozicija. Takva teznja za stvaranje medija ne sme da zavisi od obicnih gradjana i njihove svesti, nego onih koji su na vlasti bas zato sto nesto bolje umeju i znaju od ostalih pripadnika jednog drustva...
Poenta je da nijedna vlast nije mogla da stavi opste dobro, pa ni svoju buducnost, iznad svog jednokratnog interesa tokom boravka na vlasti.

Kilbill

pre 9 godina

Citat: "Zašto Vučić, i pored očigledne ogromne političke moći, poseže za kontrolom medija?"
Imam dva pitanja za autora, koja glase:
Zašto autor postavlja ovo isključivo, tendenciozno pitanje, koje nije pitanje nego konstatacija i u isto vreme doneta presuda?
Zašto se autor odriče nepristrasnog novinarstva i predaje se krajnje i očitom angažovanom novinarstvu?

Zorana-NS

pre 9 godina

Kako citam vesti na raznim portalima vidim da svako pise sta mu i kako mu dodje bez ikakve cenzure. Normalno je da svaka partija koristi izvesan nivo marketinga da promovise svoju partiju. Zivela sam godinama u SAD, i tamo je to dovedeno da nivo medijskog rata gde se koriste razne strategije da se blati protivnik od spijuniranja privatnih razgovora i pustanja u javnost slika i detalja u medije, sto je za svaku osudu. Gledajuci prethodne izbore narod veruje Vucicu i prema tome mislim da mu marketing nije toliko potreban koliko bi trebao nekima koji nisu toliko popularni u narodu.

Ikar

pre 9 godina

Lider najveće stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić uživa ogromni poverenje naroda. Nije mu potrebno da kontroliše medije i da guši slobodu informisanja. Mislim da su navodi u ovom tekstu preterani i po malo iskrivljeni. Tačno je da su pojedini novinari ili vlasnici medija skloni uticaju nekih političara ili tajkuna, i da se na iskorenjivanju toga mora još dosta raditi. Ali zar nije, pre nekih nedelju dana, predstavnice OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović pozitivno govorila o stanju medija u Srbiji.

Milosavljevic

pre 9 godina

Sloboda medija u Srbiji je na visokom nivou. Dokaz za to je da su pune novine vesti da u Srbiji vlada cenzura. Umesto tih zalopojki objaviljivali bi novinari stavove protiv vlade kada bi ih bilo. Medjutim, ozbiljnih primedbi na rad vlade ni nema, zato se objavljuju samo izmisljene prituzbe na cenzuru. Kada novinari te navodno cenzurisane pitaju da kazu sta imaju protiv vlade, ovi umesto da opletu po vladi kad vec imaju toliko toga da kazu pa ih cenzurisu, pocnu da pricaju o cenzuri. I tako u nedogled...

Agape

pre 9 godina

Da bi se nasi demokratski kapaciteti kao drustva povecali preduslov je da znamo vlasnicku strukturu medija.Kome je interes da je nejasno ko su vlasnici medija?

Shone

pre 9 godina

Ne bih rekla da je na nedavno održanom sastanku sa Dunjom tako nešto konstatovano, a što se tiče kritičkog dijaloga pa ne može ga ni biti kad nema opozicije.

lektor

pre 9 godina

Položaj i sloboda medija zavisi u velikoj meri i od njih samih!Postoje mediji koji su uvek uz vlast , bez obzira ko je na vlasti . Takođe , postoje izraziti promoteri pojedinih stranaka , bez obzira da li su vlast ili opozicija . Neutralnih gotovo da i nema ! Koji medij je u kojoj kategoriji zavisi od njihovog vlasnika i izvora finansiranja. Ne treba im Vučić da ih kontroliše, oni se sami kontrolišu i vrše autocenzuru , po potrebi!

Axiom

pre 9 godina

I ovaj tekst, kao i celokupni napori Demokratske Stranke, predstavlja konceptualno-strategijski promašaj. Njegovi taktički dometi su neosporni ali, na jednoj višoj ravni, on promašuje suštinu. Ne možemo se žaliti na "slobodu medija" prosto zato što naša javnost ne prepoznaje njihov "kvalitet". Drugim rečima, možemo dovoditi u pitanje sam KVALITET izražene većinske volje građana, moramo i trebamo tematizovati relevantnost svakog izbora, ali NE MOŽEMO zauzimati meta-pooziciju u odnosu na kontekst ispoljavanja većinske volje, barem ne unutar društva sa "demokratijom" kao pravno-političkim poretkom. Takav kakav on sada i ovde jeste, "NAROD" je uskratio poverenje Demokratskoj Stranci i ključnim protagonistima ove politčke organizacije. Takav kakav jese SADA i OVDE, "narod" je poklonio poverenje SNS-u kao tadašnjoj opozociji. Dakle NE SMEMO dovodi u pitanje konstituvni princip parlemantarne demokratije, "princip smenjivosti" vlasti, zbog SUBJEKTIVNOG nezadovoljstva "kvalitetom" izražene većinske volje ! Takav stav je recidiv čistog jednoumlja i rigidnog mono-partizma ! Ergo, ne možemo prisiljavati ljude da prate "kvalitetne" medije samo zbog toga što su ovi mediji odavno prestali da tragaju za putevima smislenijim i kvalitetnijim putevima ka jezgru političke javnosti srpskog društva, to jest, ka PROSEČNOM ČOVEKU koji živi SADA i OVDE !

Krisitna

pre 9 godina

Ne bih se slozila sa konstatacijum pomenutog novnara, Vucica kritikuju i pljuju na skoro svim medijima, ali mi je jako zanimljivo da pojedinci koji sada drze lekcije o slobodi govora i stampe nista nisu pominjali za vreme vladavine ds

brana

pre 9 godina

Tekst bi bio u potpunosti tacan samo da se odnosi na neku zemlju sa diktatorskim uredjenjem,a ne na Srbiju.Ne razumem pokusaje da sami sebe predstavimo gorim no sto realno jesmo.

Miloš

pre 9 godina

Postavlja se pitanje da li je srpsko društvo dovoljno sazrelo da bi prihvatilo čiste demokratske principe. Sudeći po tome na kakvom se nivou obrazovni sistem Srbije nalazi, ja bih rekao da nismo sazreli ni kao nacija niti kao građansko društvo. Sve dokle 90 % učenika srednjih i osnovnih škola, kao izborni predmet, radije bira veronauku nego građansko vaspitanje, smatram da nismo sposobni da potpuno prihvatimo demokratske vrednosti.

биберче

pre 9 godina

Верујем у свој народ. То је исти онај народ који је земљу градио на радном акцијама, уз песму, изгладнео и сиромашан, али са вером у боље. После дугог низа свакаквих година тек сада имамо то светло које се назире на крају тунела. Препознали смо Вучићеву одлучност, искреност и решеност. Свест људи ће се променити када се промени однос према њима. Годинама су потцењивали интелигенцију овог народа, мазали нам очи, обећавали унапред знајући да не могу испунити обећано. Плашили нас разним болестима, непријатељима... Давали нам шибицу и тражили да будемо срећни и да се том шибицом боримо против хладних зима. Поштовање треба зарадити а Вучић је на правом путу.

Katarina

pre 9 godina

90% domaćinstava ima po 200 kanala i ljudi gledaju šta hoće.Po ovom tekstu ispada da ljudi ne smeju da promene kanal u strahu od Vučića.

profesor filozofije

pre 9 godina

Navedite mi jednu državu u svetu u kojoj ne postoji kontrola medija. Novinari bi trebalo da porazmisle o razlici između demokratije u teoriji i demokratije u praksi. U Srbiji je dve trećine polovina građana demokratski nepismeno, ni jedan premijer ne može opismeniti toliki broj građana preko noći.

MedijskaBruka

pre 9 godina

'ajde, pa budite korektni i nemojte me cenzurisati, tj. objavite ovaj komentar!?
Što se tiče medija u Srbiji, dovoljno je reći: SRAMOTA. Kod vas u medijima je bezazkonje, objavljuje se sve, od troglavog pileta, do najgore crne hronika i još kad vi to začinite vašim novinarskim stilovima pisanja, ispadne da mi živimo u Danteovim krugovima pakla, a ne u Srbiji. I vi ste našli da pričate kako vas neko kontroliše... Sramota jedna... Za sada, po meni, u Srbiji, najkvalitetniju i najbolju programsku šemu i način rada ima B92 i RTS, a ostale treba zabraniti, cenzurisati, ukunuti, uvesti najveće stepene kontrole, takođe novine sve zabraniti, možda samo ostaviti 24sata, jer oni kažu malo, ne preteruju.

neki

pre 9 godina

Voleo bih da mi neko kaze,kako je ukinut Utisak nedelje,dakle konkretno na koji nacin je to uradjeno,s obzirom da znate da je Vucic to uradio,dakle kako,korak po korak?

danh

pre 9 godina

Pa ne bih se u potpunosti složio sa vama,jeste da su mere koje je Vučić preuzeo teške ali sve je to za dobro svih nas.Da ima cenzure nikada ne bi videli opozicione lidere koji daju izjave ili proteste ispred institucija.

Hope

pre 9 godina

Kada pročitam ovakav tekst ne mogu a da se ne osetim uvredjenom, ne samo zbog sebe, već i zbog drugih gradjana Srbije o kojima imam mnogo bolje mišljenje od ovog iznetog u tekstu. Obrazovana sam, to mi niko ne može osporiti, sebe smatram pametnom, razmišljam svojom glavom i nikada ne dozvoljavam da mediji oblikuju moje mišljenje, a eto, odlučila sam da podržim politiku A. Vučića. Ne zbog sebe, znam da nam neće biti bolje ni sutra, ni za mesec dana. Znam da je to proces, ali i jedini način da stvorimo normalnu, uredjenu državu. Dakle, odlučila sam tako zbog svog deteta, jer ne želim da i on jednog dana dočeka da završi fakultet, vredan je, pametan i odgovoran, a da to nikom ne treba i niko ne ceni.

Petronius Arbiter

pre 9 godina

Lepo upakovane poluistine sa ciljem obmane javnosti, posebno i zbog tzoga što u čitavoj toj priči nema niti jednog konkretnog dokaza da je Vučić na bilo koji način uticao na bilo koji medij, ili na bilo kojeg novinara. Osim toga, nema ni reči o više nego vidljivoj medijskoj i kritizerskoj hajci jednog broja medija koji su (gle slučaja!?) u rezonansi sa delom opozicije čija je okosnica DS. Da li je poslednji primer sloboda medija, ili ipak nešto drugo?

Šef

pre 9 godina

Ako mediji u Srbiji nisu slobodni onda ja stvarno ne znam gde jesu. Šta je za vas medije sloboda pišete šta želite, kad želite i koliko, više ni običan građanin nema mira.

Mladen S

pre 9 godina

Mentalitet kod većine srpskih medijskih radnika se teško menja. Da nije Vućić "problem" bio bi niko drugi. Naša elita još uvek živi u samoupravnom socijalizmu, pa oduta i nakaradno shvatanje odnosa medija i vlasti. Moramo da iz naših mozgova zauvek proteramo udvorički pristup novinarstvu.

Ivana

pre 9 godina

Ja bih ako moze samo jedno pitanje... Kako to da Vucic vrsi cenzuru u medijima a toliko negativnih i malicioznih izjava pojedinaca svekodnevno pa i na naslovnim stranama neretko?

Стоп цензури коментара!

pre 9 godina

Једино горе од медија и сиромаштва у Србији је то ШТО НИКО НИКАД није одговарао за недела према овој држави и њеним грађанима и то ШТО НИКО НИКАД није поднео оставку из моралних разлога кад нешто лоше учини.

Agape

pre 9 godina

Da bi se nasi demokratski kapaciteti kao drustva povecali preduslov je da znamo vlasnicku strukturu medija.Kome je interes da je nejasno ko su vlasnici medija?

Стоп цензури коментара!

pre 9 godina

Једино горе од медија и сиромаштва у Србији је то ШТО НИКО НИКАД није одговарао за недела према овој држави и њеним грађанима и то ШТО НИКО НИКАД није поднео оставку из моралних разлога кад нешто лоше учини.

Zorana-NS

pre 9 godina

Kako citam vesti na raznim portalima vidim da svako pise sta mu i kako mu dodje bez ikakve cenzure. Normalno je da svaka partija koristi izvesan nivo marketinga da promovise svoju partiju. Zivela sam godinama u SAD, i tamo je to dovedeno da nivo medijskog rata gde se koriste razne strategije da se blati protivnik od spijuniranja privatnih razgovora i pustanja u javnost slika i detalja u medije, sto je za svaku osudu. Gledajuci prethodne izbore narod veruje Vucicu i prema tome mislim da mu marketing nije toliko potreban koliko bi trebao nekima koji nisu toliko popularni u narodu.

brana

pre 9 godina

Tekst bi bio u potpunosti tacan samo da se odnosi na neku zemlju sa diktatorskim uredjenjem,a ne na Srbiju.Ne razumem pokusaje da sami sebe predstavimo gorim no sto realno jesmo.

profesor filozofije

pre 9 godina

Navedite mi jednu državu u svetu u kojoj ne postoji kontrola medija. Novinari bi trebalo da porazmisle o razlici između demokratije u teoriji i demokratije u praksi. U Srbiji je dve trećine polovina građana demokratski nepismeno, ni jedan premijer ne može opismeniti toliki broj građana preko noći.

Ikar

pre 9 godina

Lider najveće stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić uživa ogromni poverenje naroda. Nije mu potrebno da kontroliše medije i da guši slobodu informisanja. Mislim da su navodi u ovom tekstu preterani i po malo iskrivljeni. Tačno je da su pojedini novinari ili vlasnici medija skloni uticaju nekih političara ili tajkuna, i da se na iskorenjivanju toga mora još dosta raditi. Ali zar nije, pre nekih nedelju dana, predstavnice OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović pozitivno govorila o stanju medija u Srbiji.

lektor

pre 9 godina

Položaj i sloboda medija zavisi u velikoj meri i od njih samih!Postoje mediji koji su uvek uz vlast , bez obzira ko je na vlasti . Takođe , postoje izraziti promoteri pojedinih stranaka , bez obzira da li su vlast ili opozicija . Neutralnih gotovo da i nema ! Koji medij je u kojoj kategoriji zavisi od njihovog vlasnika i izvora finansiranja. Ne treba im Vučić da ih kontroliše, oni se sami kontrolišu i vrše autocenzuru , po potrebi!

Axiom

pre 9 godina

I ovaj tekst, kao i celokupni napori Demokratske Stranke, predstavlja konceptualno-strategijski promašaj. Njegovi taktički dometi su neosporni ali, na jednoj višoj ravni, on promašuje suštinu. Ne možemo se žaliti na "slobodu medija" prosto zato što naša javnost ne prepoznaje njihov "kvalitet". Drugim rečima, možemo dovoditi u pitanje sam KVALITET izražene većinske volje građana, moramo i trebamo tematizovati relevantnost svakog izbora, ali NE MOŽEMO zauzimati meta-pooziciju u odnosu na kontekst ispoljavanja većinske volje, barem ne unutar društva sa "demokratijom" kao pravno-političkim poretkom. Takav kakav on sada i ovde jeste, "NAROD" je uskratio poverenje Demokratskoj Stranci i ključnim protagonistima ove politčke organizacije. Takav kakav jese SADA i OVDE, "narod" je poklonio poverenje SNS-u kao tadašnjoj opozociji. Dakle NE SMEMO dovodi u pitanje konstituvni princip parlemantarne demokratije, "princip smenjivosti" vlasti, zbog SUBJEKTIVNOG nezadovoljstva "kvalitetom" izražene većinske volje ! Takav stav je recidiv čistog jednoumlja i rigidnog mono-partizma ! Ergo, ne možemo prisiljavati ljude da prate "kvalitetne" medije samo zbog toga što su ovi mediji odavno prestali da tragaju za putevima smislenijim i kvalitetnijim putevima ka jezgru političke javnosti srpskog društva, to jest, ka PROSEČNOM ČOVEKU koji živi SADA i OVDE !

Milosavljevic

pre 9 godina

Sloboda medija u Srbiji je na visokom nivou. Dokaz za to je da su pune novine vesti da u Srbiji vlada cenzura. Umesto tih zalopojki objaviljivali bi novinari stavove protiv vlade kada bi ih bilo. Medjutim, ozbiljnih primedbi na rad vlade ni nema, zato se objavljuju samo izmisljene prituzbe na cenzuru. Kada novinari te navodno cenzurisane pitaju da kazu sta imaju protiv vlade, ovi umesto da opletu po vladi kad vec imaju toliko toga da kazu pa ih cenzurisu, pocnu da pricaju o cenzuri. I tako u nedogled...

neki

pre 9 godina

Voleo bih da mi neko kaze,kako je ukinut Utisak nedelje,dakle konkretno na koji nacin je to uradjeno,s obzirom da znate da je Vucic to uradio,dakle kako,korak po korak?

биберче

pre 9 godina

Верујем у свој народ. То је исти онај народ који је земљу градио на радном акцијама, уз песму, изгладнео и сиромашан, али са вером у боље. После дугог низа свакаквих година тек сада имамо то светло које се назире на крају тунела. Препознали смо Вучићеву одлучност, искреност и решеност. Свест људи ће се променити када се промени однос према њима. Годинама су потцењивали интелигенцију овог народа, мазали нам очи, обећавали унапред знајући да не могу испунити обећано. Плашили нас разним болестима, непријатељима... Давали нам шибицу и тражили да будемо срећни и да се том шибицом боримо против хладних зима. Поштовање треба зарадити а Вучић је на правом путу.

Kilbill

pre 9 godina

Citat: "Zašto Vučić, i pored očigledne ogromne političke moći, poseže za kontrolom medija?"
Imam dva pitanja za autora, koja glase:
Zašto autor postavlja ovo isključivo, tendenciozno pitanje, koje nije pitanje nego konstatacija i u isto vreme doneta presuda?
Zašto se autor odriče nepristrasnog novinarstva i predaje se krajnje i očitom angažovanom novinarstvu?

danh

pre 9 godina

Pa ne bih se u potpunosti složio sa vama,jeste da su mere koje je Vučić preuzeo teške ali sve je to za dobro svih nas.Da ima cenzure nikada ne bi videli opozicione lidere koji daju izjave ili proteste ispred institucija.

Ivana

pre 9 godina

Ja bih ako moze samo jedno pitanje... Kako to da Vucic vrsi cenzuru u medijima a toliko negativnih i malicioznih izjava pojedinaca svekodnevno pa i na naslovnim stranama neretko?

Petronius Arbiter

pre 9 godina

Lepo upakovane poluistine sa ciljem obmane javnosti, posebno i zbog tzoga što u čitavoj toj priči nema niti jednog konkretnog dokaza da je Vučić na bilo koji način uticao na bilo koji medij, ili na bilo kojeg novinara. Osim toga, nema ni reči o više nego vidljivoj medijskoj i kritizerskoj hajci jednog broja medija koji su (gle slučaja!?) u rezonansi sa delom opozicije čija je okosnica DS. Da li je poslednji primer sloboda medija, ili ipak nešto drugo?

Shone

pre 9 godina

Ne bih rekla da je na nedavno održanom sastanku sa Dunjom tako nešto konstatovano, a što se tiče kritičkog dijaloga pa ne može ga ni biti kad nema opozicije.

Katarina

pre 9 godina

90% domaćinstava ima po 200 kanala i ljudi gledaju šta hoće.Po ovom tekstu ispada da ljudi ne smeju da promene kanal u strahu od Vučića.

Hope

pre 9 godina

Kada pročitam ovakav tekst ne mogu a da se ne osetim uvredjenom, ne samo zbog sebe, već i zbog drugih gradjana Srbije o kojima imam mnogo bolje mišljenje od ovog iznetog u tekstu. Obrazovana sam, to mi niko ne može osporiti, sebe smatram pametnom, razmišljam svojom glavom i nikada ne dozvoljavam da mediji oblikuju moje mišljenje, a eto, odlučila sam da podržim politiku A. Vučića. Ne zbog sebe, znam da nam neće biti bolje ni sutra, ni za mesec dana. Znam da je to proces, ali i jedini način da stvorimo normalnu, uredjenu državu. Dakle, odlučila sam tako zbog svog deteta, jer ne želim da i on jednog dana dočeka da završi fakultet, vredan je, pametan i odgovoran, a da to nikom ne treba i niko ne ceni.

Krisitna

pre 9 godina

Ne bih se slozila sa konstatacijum pomenutog novnara, Vucica kritikuju i pljuju na skoro svim medijima, ali mi je jako zanimljivo da pojedinci koji sada drze lekcije o slobodi govora i stampe nista nisu pominjali za vreme vladavine ds

Šef

pre 9 godina

Ako mediji u Srbiji nisu slobodni onda ja stvarno ne znam gde jesu. Šta je za vas medije sloboda pišete šta želite, kad želite i koliko, više ni običan građanin nema mira.

MedijskaBruka

pre 9 godina

'ajde, pa budite korektni i nemojte me cenzurisati, tj. objavite ovaj komentar!?
Što se tiče medija u Srbiji, dovoljno je reći: SRAMOTA. Kod vas u medijima je bezazkonje, objavljuje se sve, od troglavog pileta, do najgore crne hronika i još kad vi to začinite vašim novinarskim stilovima pisanja, ispadne da mi živimo u Danteovim krugovima pakla, a ne u Srbiji. I vi ste našli da pričate kako vas neko kontroliše... Sramota jedna... Za sada, po meni, u Srbiji, najkvalitetniju i najbolju programsku šemu i način rada ima B92 i RTS, a ostale treba zabraniti, cenzurisati, ukunuti, uvesti najveće stepene kontrole, takođe novine sve zabraniti, možda samo ostaviti 24sata, jer oni kažu malo, ne preteruju.

Mladen S

pre 9 godina

Mentalitet kod većine srpskih medijskih radnika se teško menja. Da nije Vućić "problem" bio bi niko drugi. Naša elita još uvek živi u samoupravnom socijalizmu, pa oduta i nakaradno shvatanje odnosa medija i vlasti. Moramo da iz naših mozgova zauvek proteramo udvorički pristup novinarstvu.

Berkut

pre 9 godina

Sve je na svom mestu i krajnje logično.Matematika je dovela SNS na vlast,a ne gradjani i logično je da si u strahu.SNS ima oko milon glasova i to je to.Logičan potez da bi opstao na vlasti,da se baviš cenzurom,slobodom informacija.To je jedna od tri stvari koja će dovesti ispod 5%.Ono što je već 100% evidentno to je da sve što je obečao u predizbprnoj kampanji ništa uradio nije.Sam daje obećanja,sam sebe pita i sam odgovara na konferencijama za štampu.Jednu stvar treba napomenuti g-din Vučić ima fantastične savetnike koji jako dobro procenjuju gradjane Srbije.Njihvu percepciju nekih dogadjaja.Bar 50% čita samo naslov,još 25% sažetak a jako mali broj celu vest.Savetnicu su shvatili oni daju samo pompeznu vest koja bude prenesena ali analiza šta je dovelo do greške ili čak uspeha ne postoji od strane nijednog Ministra,Premijera.To su uglavnom besmislene izandjale rečenice.Dokaz Skupšzina RS.Način diskusije,pitanja i odgovori koji uglavnom nemaju nikakve veze sa temom.Pa zašto ne bi to koristio.Ko ga sprečava u tome.Ako gomila želi da bude obmanuta pa obmani je.

Od politickih do zutih novinara

pre 9 godina

Ja sam zgadjen stanjem nase drustvene svesti i ogromnom kolicinom jeftinih karaktera koji se bave medijima u mojoj zemlji. I ja sam ziveo dva puta u inostanstvu, daleko je civilizacija od pravednog drustva, ali takvu kolicinu servilnosti prema vlasti nigde nisam video.

bla

pre 9 godina

U skladu sa medijskim slobodama i broj komentara na ovoj temi.
Svaka vlast u Srbiji napravila je gresku sto nije ustanovila cvrste i tesko pomerljive uslove za sto je moguce slobodnije medije.
Jer nijedna politicka garnitura, ma kako dobra da je, ne moze ostati vecno na vlasti, zato je bolje da sebi ostavi prostor da kad sidje sa vlasti, kroz potpuno slobodne medije, pokusa da deluje kao opozicija. Takva teznja za stvaranje medija ne sme da zavisi od obicnih gradjana i njihove svesti, nego onih koji su na vlasti bas zato sto nesto bolje umeju i znaju od ostalih pripadnika jednog drustva...
Poenta je da nijedna vlast nije mogla da stavi opste dobro, pa ni svoju buducnost, iznad svog jednokratnog interesa tokom boravka na vlasti.

Miloš

pre 9 godina

Postavlja se pitanje da li je srpsko društvo dovoljno sazrelo da bi prihvatilo čiste demokratske principe. Sudeći po tome na kakvom se nivou obrazovni sistem Srbije nalazi, ja bih rekao da nismo sazreli ni kao nacija niti kao građansko društvo. Sve dokle 90 % učenika srednjih i osnovnih škola, kao izborni predmet, radije bira veronauku nego građansko vaspitanje, smatram da nismo sposobni da potpuno prihvatimo demokratske vrednosti.

Prečanin

pre 9 godina

Mada mu to sigurno nije bila namera, ovaj amater je, za čitaoca koji misli svojom glavom i u njoj nešto i ima, zapravo napisao tekst u Vučićevu korist. Uspeo je, naime, da napabirči ciglo dva medija koji podržavaju vladu - TV Pink i Informer. Pa, zar su oni, zaboga, jači od B 92, N 1, RTS, RTV, Politike, Blica, Kurira, Danasa, Naših novina...?

gjergji

pre 9 godina

Kosovo i Albanija su već ujedinjeni, predstoji samo službeno ujedinjenje, nemojte se varati gospodine Vućiču jer kosovo nikada nije bila srpska zemlja nego je samo bila zemlja pod srpskom okupacijom, i molim vas da tako istinito informišete srpski narod a ne da ih hranite neistinitim pričama o kosovu.
Zašto ne kažete istinu srpskom narodu da su albanska sela bila do niša i da posle turske okupacije od pet veka, Turska i Srbija su prognale na milione Albanaca za tursku uz sporazum koji je još uvek na snazi.

Hiperdjuka

pre 9 godina

Tekst je zanimljiv i koristan. Sumnjam da se moje poimanje svrsishodnosti ovakvih tekstova podudara sa mišljenjem autora. Sporadično, tekst je, čak, i duhovit. Kao na primer, momenat u kojem se ističe Vučićeva bojazan od najezde "belih listića" i njihovog trajnog vezivanja za ovakvu, Demokratsku Stranku ... Vučić je, navodno, strah da bi "birački apscinenti", eto, mogli doneti odluku da svoje poverenje poklone Demokratskoj Stranci pa, zbog toga, sprovodi "medijsku cenzuru i torturu", itd. ... retko kada imamo priliku da sretnemo jednu tako bizarnu konkluziji iz prilično solidnih premisa. Niko NIJE odgovorniji za inflaciju "belih listića" od Demokratske Stranke i njene politike afirmisanje čistih virtualiteta. Deset godina je Demokratskoj Stranci bilo sasvom dovoljno da UNIŠTI i RAZVEJE svaki delić revolucionarnog sna o odgovornoj društvenoj eliti i posvećeničkoj vlasti. Deset godina je "demokratama" bilo dovoljno da društveno poverenje izobliče u masovnu apscinenciju i potpunu nezainterosovanost ogromnog broja ljudi. Energija promena je devastirana i preobražena u pljačkaški model privatizacije, dalje ruiniranje nacionalne ekonomije i ukupno urušavanje instucionalnog poretka zemlje. Ako "apscinenti" izađu na izbore biće to JEDINO zbog toga što aktuelne vlasti U KONKRETNOJ PRIVREDNO-POLITIČKOJ PRAKSI sprovode reformu čiju je ideju Demokratska Stranka imala kao avoj politički cilj i vlastiti ideal !!!

Saška

pre 9 godina

Apsolutno se slažem da je priča o cenzuri medija čista izmišljotina protiv Vučića. On je više puta dokazao da je otvoren za sve vrste intervjua i škakljivih pitanja

Hiperdjuka

pre 9 godina

Tekst je zanimljiv i koristan. Sumnjam da se moje poimanje svrsishodnosti ovakvih tekstova podudara sa mišljenjem autora. Sporadično, tekst je, čak, i duhovit. Kao na primer, momenat u kojem se ističe Vučićeva bojazan od najezde "belih listića" i njihovog trajnog vezivanja za ovakvu, Demokratsku Stranku ... Vučić je, navodno, strah da bi "birački apscinenti", eto, mogli doneti odluku da svoje poverenje poklone Demokratskoj Stranci pa, zbog toga, sprovodi "medijsku cenzuru i torturu", itd. ... retko kada imamo priliku da sretnemo jednu tako bizarnu konkluziji iz prilično solidnih premisa. Niko NIJE odgovorniji za inflaciju "belih listića" od Demokratske Stranke i njene politike afirmisanje čistih virtualiteta. Deset godina je Demokratskoj Stranci bilo sasvom dovoljno da UNIŠTI i RAZVEJE svaki delić revolucionarnog sna o odgovornoj društvenoj eliti i posvećeničkoj vlasti. Deset godina je "demokratama" bilo dovoljno da društveno poverenje izobliče u masovnu apscinenciju i potpunu nezainterosovanost ogromnog broja ljudi. Energija promena je devastirana i preobražena u pljačkaški model privatizacije, dalje ruiniranje nacionalne ekonomije i ukupno urušavanje instucionalnog poretka zemlje. Ako "apscinenti" izađu na izbore biće to JEDINO zbog toga što aktuelne vlasti U KONKRETNOJ PRIVREDNO-POLITIČKOJ PRAKSI sprovode reformu čiju je ideju Demokratska Stranka imala kao avoj politički cilj i vlastiti ideal !!!

bla

pre 9 godina

U skladu sa medijskim slobodama i broj komentara na ovoj temi.
Svaka vlast u Srbiji napravila je gresku sto nije ustanovila cvrste i tesko pomerljive uslove za sto je moguce slobodnije medije.
Jer nijedna politicka garnitura, ma kako dobra da je, ne moze ostati vecno na vlasti, zato je bolje da sebi ostavi prostor da kad sidje sa vlasti, kroz potpuno slobodne medije, pokusa da deluje kao opozicija. Takva teznja za stvaranje medija ne sme da zavisi od obicnih gradjana i njihove svesti, nego onih koji su na vlasti bas zato sto nesto bolje umeju i znaju od ostalih pripadnika jednog drustva...
Poenta je da nijedna vlast nije mogla da stavi opste dobro, pa ni svoju buducnost, iznad svog jednokratnog interesa tokom boravka na vlasti.

Miloš

pre 9 godina

Postavlja se pitanje da li je srpsko društvo dovoljno sazrelo da bi prihvatilo čiste demokratske principe. Sudeći po tome na kakvom se nivou obrazovni sistem Srbije nalazi, ja bih rekao da nismo sazreli ni kao nacija niti kao građansko društvo. Sve dokle 90 % učenika srednjih i osnovnih škola, kao izborni predmet, radije bira veronauku nego građansko vaspitanje, smatram da nismo sposobni da potpuno prihvatimo demokratske vrednosti.

Ikar

pre 9 godina

Lider najveće stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić uživa ogromni poverenje naroda. Nije mu potrebno da kontroliše medije i da guši slobodu informisanja. Mislim da su navodi u ovom tekstu preterani i po malo iskrivljeni. Tačno je da su pojedini novinari ili vlasnici medija skloni uticaju nekih političara ili tajkuna, i da se na iskorenjivanju toga mora još dosta raditi. Ali zar nije, pre nekih nedelju dana, predstavnice OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović pozitivno govorila o stanju medija u Srbiji.

Zorana-NS

pre 9 godina

Kako citam vesti na raznim portalima vidim da svako pise sta mu i kako mu dodje bez ikakve cenzure. Normalno je da svaka partija koristi izvesan nivo marketinga da promovise svoju partiju. Zivela sam godinama u SAD, i tamo je to dovedeno da nivo medijskog rata gde se koriste razne strategije da se blati protivnik od spijuniranja privatnih razgovora i pustanja u javnost slika i detalja u medije, sto je za svaku osudu. Gledajuci prethodne izbore narod veruje Vucicu i prema tome mislim da mu marketing nije toliko potreban koliko bi trebao nekima koji nisu toliko popularni u narodu.

brana

pre 9 godina

Tekst bi bio u potpunosti tacan samo da se odnosi na neku zemlju sa diktatorskim uredjenjem,a ne na Srbiju.Ne razumem pokusaje da sami sebe predstavimo gorim no sto realno jesmo.

Kilbill

pre 9 godina

Citat: "Zašto Vučić, i pored očigledne ogromne političke moći, poseže za kontrolom medija?"
Imam dva pitanja za autora, koja glase:
Zašto autor postavlja ovo isključivo, tendenciozno pitanje, koje nije pitanje nego konstatacija i u isto vreme doneta presuda?
Zašto se autor odriče nepristrasnog novinarstva i predaje se krajnje i očitom angažovanom novinarstvu?

Saška

pre 9 godina

Apsolutno se slažem da je priča o cenzuri medija čista izmišljotina protiv Vučića. On je više puta dokazao da je otvoren za sve vrste intervjua i škakljivih pitanja

Milosavljevic

pre 9 godina

Sloboda medija u Srbiji je na visokom nivou. Dokaz za to je da su pune novine vesti da u Srbiji vlada cenzura. Umesto tih zalopojki objaviljivali bi novinari stavove protiv vlade kada bi ih bilo. Medjutim, ozbiljnih primedbi na rad vlade ni nema, zato se objavljuju samo izmisljene prituzbe na cenzuru. Kada novinari te navodno cenzurisane pitaju da kazu sta imaju protiv vlade, ovi umesto da opletu po vladi kad vec imaju toliko toga da kazu pa ih cenzurisu, pocnu da pricaju o cenzuri. I tako u nedogled...

Hope

pre 9 godina

Kada pročitam ovakav tekst ne mogu a da se ne osetim uvredjenom, ne samo zbog sebe, već i zbog drugih gradjana Srbije o kojima imam mnogo bolje mišljenje od ovog iznetog u tekstu. Obrazovana sam, to mi niko ne može osporiti, sebe smatram pametnom, razmišljam svojom glavom i nikada ne dozvoljavam da mediji oblikuju moje mišljenje, a eto, odlučila sam da podržim politiku A. Vučića. Ne zbog sebe, znam da nam neće biti bolje ni sutra, ni za mesec dana. Znam da je to proces, ali i jedini način da stvorimo normalnu, uredjenu državu. Dakle, odlučila sam tako zbog svog deteta, jer ne želim da i on jednog dana dočeka da završi fakultet, vredan je, pametan i odgovoran, a da to nikom ne treba i niko ne ceni.

биберче

pre 9 godina

Верујем у свој народ. То је исти онај народ који је земљу градио на радном акцијама, уз песму, изгладнео и сиромашан, али са вером у боље. После дугог низа свакаквих година тек сада имамо то светло које се назире на крају тунела. Препознали смо Вучићеву одлучност, искреност и решеност. Свест људи ће се променити када се промени однос према њима. Годинама су потцењивали интелигенцију овог народа, мазали нам очи, обећавали унапред знајући да не могу испунити обећано. Плашили нас разним болестима, непријатељима... Давали нам шибицу и тражили да будемо срећни и да се том шибицом боримо против хладних зима. Поштовање треба зарадити а Вучић је на правом путу.

danh

pre 9 godina

Pa ne bih se u potpunosti složio sa vama,jeste da su mere koje je Vučić preuzeo teške ali sve je to za dobro svih nas.Da ima cenzure nikada ne bi videli opozicione lidere koji daju izjave ili proteste ispred institucija.

Šef

pre 9 godina

Ako mediji u Srbiji nisu slobodni onda ja stvarno ne znam gde jesu. Šta je za vas medije sloboda pišete šta želite, kad želite i koliko, više ni običan građanin nema mira.

Prečanin

pre 9 godina

Mada mu to sigurno nije bila namera, ovaj amater je, za čitaoca koji misli svojom glavom i u njoj nešto i ima, zapravo napisao tekst u Vučićevu korist. Uspeo je, naime, da napabirči ciglo dva medija koji podržavaju vladu - TV Pink i Informer. Pa, zar su oni, zaboga, jači od B 92, N 1, RTS, RTV, Politike, Blica, Kurira, Danasa, Naših novina...?

Katarina

pre 9 godina

90% domaćinstava ima po 200 kanala i ljudi gledaju šta hoće.Po ovom tekstu ispada da ljudi ne smeju da promene kanal u strahu od Vučića.

Petronius Arbiter

pre 9 godina

Lepo upakovane poluistine sa ciljem obmane javnosti, posebno i zbog tzoga što u čitavoj toj priči nema niti jednog konkretnog dokaza da je Vučić na bilo koji način uticao na bilo koji medij, ili na bilo kojeg novinara. Osim toga, nema ni reči o više nego vidljivoj medijskoj i kritizerskoj hajci jednog broja medija koji su (gle slučaja!?) u rezonansi sa delom opozicije čija je okosnica DS. Da li je poslednji primer sloboda medija, ili ipak nešto drugo?

Ivana

pre 9 godina

Ja bih ako moze samo jedno pitanje... Kako to da Vucic vrsi cenzuru u medijima a toliko negativnih i malicioznih izjava pojedinaca svekodnevno pa i na naslovnim stranama neretko?

Krisitna

pre 9 godina

Ne bih se slozila sa konstatacijum pomenutog novnara, Vucica kritikuju i pljuju na skoro svim medijima, ali mi je jako zanimljivo da pojedinci koji sada drze lekcije o slobodi govora i stampe nista nisu pominjali za vreme vladavine ds

Axiom

pre 9 godina

I ovaj tekst, kao i celokupni napori Demokratske Stranke, predstavlja konceptualno-strategijski promašaj. Njegovi taktički dometi su neosporni ali, na jednoj višoj ravni, on promašuje suštinu. Ne možemo se žaliti na "slobodu medija" prosto zato što naša javnost ne prepoznaje njihov "kvalitet". Drugim rečima, možemo dovoditi u pitanje sam KVALITET izražene većinske volje građana, moramo i trebamo tematizovati relevantnost svakog izbora, ali NE MOŽEMO zauzimati meta-pooziciju u odnosu na kontekst ispoljavanja većinske volje, barem ne unutar društva sa "demokratijom" kao pravno-političkim poretkom. Takav kakav on sada i ovde jeste, "NAROD" je uskratio poverenje Demokratskoj Stranci i ključnim protagonistima ove politčke organizacije. Takav kakav jese SADA i OVDE, "narod" je poklonio poverenje SNS-u kao tadašnjoj opozociji. Dakle NE SMEMO dovodi u pitanje konstituvni princip parlemantarne demokratije, "princip smenjivosti" vlasti, zbog SUBJEKTIVNOG nezadovoljstva "kvalitetom" izražene većinske volje ! Takav stav je recidiv čistog jednoumlja i rigidnog mono-partizma ! Ergo, ne možemo prisiljavati ljude da prate "kvalitetne" medije samo zbog toga što su ovi mediji odavno prestali da tragaju za putevima smislenijim i kvalitetnijim putevima ka jezgru političke javnosti srpskog društva, to jest, ka PROSEČNOM ČOVEKU koji živi SADA i OVDE !

neki

pre 9 godina

Voleo bih da mi neko kaze,kako je ukinut Utisak nedelje,dakle konkretno na koji nacin je to uradjeno,s obzirom da znate da je Vucic to uradio,dakle kako,korak po korak?

Shone

pre 9 godina

Ne bih rekla da je na nedavno održanom sastanku sa Dunjom tako nešto konstatovano, a što se tiče kritičkog dijaloga pa ne može ga ni biti kad nema opozicije.

profesor filozofije

pre 9 godina

Navedite mi jednu državu u svetu u kojoj ne postoji kontrola medija. Novinari bi trebalo da porazmisle o razlici između demokratije u teoriji i demokratije u praksi. U Srbiji je dve trećine polovina građana demokratski nepismeno, ni jedan premijer ne može opismeniti toliki broj građana preko noći.

gjergji

pre 9 godina

Kosovo i Albanija su već ujedinjeni, predstoji samo službeno ujedinjenje, nemojte se varati gospodine Vućiču jer kosovo nikada nije bila srpska zemlja nego je samo bila zemlja pod srpskom okupacijom, i molim vas da tako istinito informišete srpski narod a ne da ih hranite neistinitim pričama o kosovu.
Zašto ne kažete istinu srpskom narodu da su albanska sela bila do niša i da posle turske okupacije od pet veka, Turska i Srbija su prognale na milione Albanaca za tursku uz sporazum koji je još uvek na snazi.

lektor

pre 9 godina

Položaj i sloboda medija zavisi u velikoj meri i od njih samih!Postoje mediji koji su uvek uz vlast , bez obzira ko je na vlasti . Takođe , postoje izraziti promoteri pojedinih stranaka , bez obzira da li su vlast ili opozicija . Neutralnih gotovo da i nema ! Koji medij je u kojoj kategoriji zavisi od njihovog vlasnika i izvora finansiranja. Ne treba im Vučić da ih kontroliše, oni se sami kontrolišu i vrše autocenzuru , po potrebi!

MedijskaBruka

pre 9 godina

'ajde, pa budite korektni i nemojte me cenzurisati, tj. objavite ovaj komentar!?
Što se tiče medija u Srbiji, dovoljno je reći: SRAMOTA. Kod vas u medijima je bezazkonje, objavljuje se sve, od troglavog pileta, do najgore crne hronika i još kad vi to začinite vašim novinarskim stilovima pisanja, ispadne da mi živimo u Danteovim krugovima pakla, a ne u Srbiji. I vi ste našli da pričate kako vas neko kontroliše... Sramota jedna... Za sada, po meni, u Srbiji, najkvalitetniju i najbolju programsku šemu i način rada ima B92 i RTS, a ostale treba zabraniti, cenzurisati, ukunuti, uvesti najveće stepene kontrole, takođe novine sve zabraniti, možda samo ostaviti 24sata, jer oni kažu malo, ne preteruju.

Mladen S

pre 9 godina

Mentalitet kod većine srpskih medijskih radnika se teško menja. Da nije Vućić "problem" bio bi niko drugi. Naša elita još uvek živi u samoupravnom socijalizmu, pa oduta i nakaradno shvatanje odnosa medija i vlasti. Moramo da iz naših mozgova zauvek proteramo udvorički pristup novinarstvu.

Agape

pre 9 godina

Da bi se nasi demokratski kapaciteti kao drustva povecali preduslov je da znamo vlasnicku strukturu medija.Kome je interes da je nejasno ko su vlasnici medija?

Berkut

pre 9 godina

Sve je na svom mestu i krajnje logično.Matematika je dovela SNS na vlast,a ne gradjani i logično je da si u strahu.SNS ima oko milon glasova i to je to.Logičan potez da bi opstao na vlasti,da se baviš cenzurom,slobodom informacija.To je jedna od tri stvari koja će dovesti ispod 5%.Ono što je već 100% evidentno to je da sve što je obečao u predizbprnoj kampanji ništa uradio nije.Sam daje obećanja,sam sebe pita i sam odgovara na konferencijama za štampu.Jednu stvar treba napomenuti g-din Vučić ima fantastične savetnike koji jako dobro procenjuju gradjane Srbije.Njihvu percepciju nekih dogadjaja.Bar 50% čita samo naslov,još 25% sažetak a jako mali broj celu vest.Savetnicu su shvatili oni daju samo pompeznu vest koja bude prenesena ali analiza šta je dovelo do greške ili čak uspeha ne postoji od strane nijednog Ministra,Premijera.To su uglavnom besmislene izandjale rečenice.Dokaz Skupšzina RS.Način diskusije,pitanja i odgovori koji uglavnom nemaju nikakve veze sa temom.Pa zašto ne bi to koristio.Ko ga sprečava u tome.Ako gomila želi da bude obmanuta pa obmani je.

Стоп цензури коментара!

pre 9 godina

Једино горе од медија и сиромаштва у Србији је то ШТО НИКО НИКАД није одговарао за недела према овој држави и њеним грађанима и то ШТО НИКО НИКАД није поднео оставку из моралних разлога кад нешто лоше учини.

Od politickih do zutih novinara

pre 9 godina

Ja sam zgadjen stanjem nase drustvene svesti i ogromnom kolicinom jeftinih karaktera koji se bave medijima u mojoj zemlji. I ja sam ziveo dva puta u inostanstvu, daleko je civilizacija od pravednog drustva, ali takvu kolicinu servilnosti prema vlasti nigde nisam video.