Nedelja, 01.03.2015.

13:46

"Vlast i NVO - nema nevinih"

Bilo bi dobro da vlast bude otvorenija prema kritičarima koji dolaze iz nevladinog sektora, istakao je politički analitičar Đorđe Vukadinovič.

Izvor: Tanjug

"Vlast i NVO - nema nevinih" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

RibljaCorba

pre 9 godina

Izmedju vlade i nvo postoje neke tenzije koje bi trebalo da prestanu. Najvise bole napadi ako nisu podkrepljeni tacnim podacima i kada se nvo sluzi neistinama. U svakom slucaju sve ce biti otkriveno pre ili kasnije a treba saradjivati da bi Srbija bila bolja zemlja.

elegija

pre 9 godina

Konkretne zamerke NVO-a,kako vi kazete,nisu konkretne i cesto ne vode resenju kojekakvih pitanja.Stice se utisak da su u skladu sa ineresima nekih drugih,ali ne i nasih.

Mary

pre 9 godina

Nije istina da vlast proglasava nevladine organizacije neprijateljima drzave cim upute neku kritiku. Cesto se njihova kritika uvazi ako je opravdana. Nevladine organizacije uglavnom finansiraju stranci, pa one predstavljaju situaciju u Srbiji gorom nego sto jeste jer se plase da ce ostati bez finansijera.

Zaza

pre 9 godina

Obazrivost svih nas prema potezima predstavnika NGO dolazi iz razloga da su u mnogome zavisni od stranih donacija, te ih finasijeri koriste za prenošenje svojih poruka i vršenje pritiska na lokalnu vlast!

cipris

pre 9 godina

Shavatam ja šta je Vukadinović hteo da kaže. Ali zanemario je činjenicu da pripadnici NVO ne shvataju da kad nerade za našu vladu i dalje treba da rade u interesu građana a ne u interesu inostranih vlada kao što je sada slučaj.

Vilaž

pre 9 godina

Ono sa zastitnikom gradjana nije bio linc,kako vi kazete,vec zastita tajnosti koja se tice Srbije.Pa ne moze "sto na umu,to na drumu.".

Nikoleta

pre 9 godina

Vucic je odlucno krenuo u ovu tesku borbu ali nesumljivo mu je potrebna pomoc svakog pojedinca i javnosti, jer je upravo svako od nas antikorupcijski potencijal naseg društva i samo resenoscu gradjana da zive u slobodnom i uredjenom drustvu na ovom putu ce se istrajati

Jellena

pre 9 godina

Misljenja sam da AV bas osluskuje puls javnosti i shodno signalima koje prima radi na poboljsanju onoga sto mu se zamera..to ga cini boljim i jacim

Gvajana

pre 9 godina

Mislim da NVO svojim radom izuzetno uticu na drustvene promene. Medjutim, ako o otvortenosti prica neko ko svojim delovanjima u javnosti koristi to sto je pripadnik neke organizacije, a deluje opoziciono, smatra da to nije uredu, I a tome nema mesta. NVO treba da ostanu po samoj definiciji NVO , da uspostave pravu saradnju sa vladinim sektorom, a ne da navijuju za ovo ili onu politiku!

DMM

pre 9 godina

I kako se posle Vukadinovičevih reči "Bilo bi dobro da vlast bude otvorenija prema kritičarima koji dolaze iz nevladinog sektora.",ophoditi prema njima?

Aca

pre 9 godina

Postojanje nezavisnih medija je dobro za svaku zemlju, pa i za nasu, ali samo ako rade u interesu gradjana, a ne na racun investitora koji ih placaju.

emica

pre 9 godina

"...isto tako bi bilo bolje da nevladin sektor zaista više nastupa kao nevladin sektor, a ne kao sektor stranih vlada.",rekao Vukadinovic.Pa ovim ste konstatovali njihov status i opredeljenje,zar ne?

Aleks

pre 9 godina

Nevladin sektor ima veliki značaj u razvoju društva i usvajanju novih vrednosti u društvu, ali oni koji rade u njemu moraju da imaju izgrađen integritet i da ne budu podložni pritiscima i nalozima vlada i institucija iz inostranstva koji finansiraju njihov rad!

Majda S

pre 9 godina

Ne slazem se sa gospodinom u delu gde vlast napada nezavisna tela..to nikako ne pije vodu..vec naprotiv...vlast osluskuje i odmerava sve kritike.

Lena

pre 9 godina

Vlada je otvorena za svaku dobronamernu kritiku, ali i oni koji kritikuju moraju imati argumente, a ne samo da napadaju vlastbez razloga.

lejla

pre 9 godina

"Bilo bi dobro da vlast bude otvorenija prema kritičarima koji dolaze iz nevladinog sektora.", istakao je politički analitičar Đorđe Vukadinovič.Da,ali su vecina pseudokriticari...i kako se onda ophoditi prema njima.Niste predocili sveobuhvatno i opste prihvatljivo resenje.Poprilicno ste frazirali.

Ostroumna

pre 9 godina

Ne vidim kako da vlast bude sklona da ozbiljno shvati postojanje i stvarnu nezavisnost tih tela,kao sto su NVO,kada jos nisam cula neku realnu informaciju niti konstruktivnu kritiku,psim onih koje im daje Pajtic da ih plasiraju. Tesko ce to da ide.

Vesna

pre 9 godina

To njihovo kritikovanje cesto zavisi od toga ko ih finansira da lobiraju za njega a kada se o tome progovori e onda standardna prica da vlada vrsi pritisak.

Tufnica

pre 9 godina

Postojanje nezavisnih organizacija svakako je od sustinskog znacaja za funkcionisanje demokratskog drustva. Medjutim, u Srbiji se neretko obilazi prica o kvalitetu neke drustvene pojave, buduci da se uzroci neuspeha raznovrsnih drusvenih pojava traze iskljucivo u vlasti. Zapravo, sta god da se desava u drustvu, to se koristi kao prilika da se vlast pozitivno odnosno negativno kritikuje, pa se stice utisak da bilo kakve drustvene pojave ne bi mogle biti posmatrane izolovano to jest da se ne bi moglo njihovo funkcionisanje oceniti iskljucivo na osnovu principa na kojima pocivaju.

Gorica

pre 9 godina

Pa kako je moguce onda da nevladine organizacije uvek kritikuju vladu mislim nije da je ona nepogresiva ni savrsena ali je definitivno najbolja do sada a oni se nisu ama bas ni jednom setili da pohvale njen rad a ima dosta dobrih stvari koje je uradila.

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Kad je već pomenuo da je zaštitnik gradjana možda pogrešio, onda je logično da se izvini. Evidentno je da se Janković i dalje meša u politiku. Jasno je koga Vukadinović štiti, kad već govori o navodnoj ugroženosti slobode medija. Ne vidim nijedan jedan dokaz da je došlo do bilo kakvog ugrožavanja slobode medija u Srbiji.

Stojan

pre 9 godina

Koliko ja znam, ne postoje NVO kojima je primarna delatnost kritika Vlade. NVO treba da se bavi onim za šta je osnovana, čak i bez finansijske podrške države, a ne da kritikuje Vladu.

Kosovo

pre 9 godina

Pročitah jutros izjavu jednog sarajlije: "više srpskih neprijatelja ima u Beogradu nego u Sarajevu". Pa onda čitam priču o NVO. Pa mi se javlja neka čudna koincidencija.

farisej

pre 9 godina

Ne vidim nikakav pokusaj "linca' u vezi spora izmedju zatitnika gradjana i vlade Srbije.Sami kazete da zastitnik gradjana moze da pogresi ili da bude u pravu.To sve objasnjava.

realnost

pre 9 godina

Ajde botovi pustite da neka vest prodje bez vas. Vlast je dno dna, vratili smo se po terminologiji, ponasanju i merama u najgori deo 90-ih. Sto i nije cudno jer su na vlasti isti oni iz 90-ih, zbog kojih smo bombardovani, izgubili teritorije, ljude, vaspitanje.

Vlast treba da podnese ostavku jer za 3 godine nije uradila apsolutno nista! Zaposlenost se nije povecala ni za 1% a obecavali su stotine hiljada novih radnih mesta. Ali zato dug veci za 7 milijardi evra, srbija vec 2 godine ima negativan BDP, porezi i akcize za sve porasli, a plate se smanjile i jos ih uzimaju da bi sipali neradnicima u javnom sektoru i propalim drzavnim preduzecima.

Igor

pre 9 godina

NVO, samo joj ime govori da je organizacija koja nije vezana za drzavu u kojoj se nalazi, ali je i te kako vezana ze neku drugu drzavu, koja je finansira i za koju radi !

ana

pre 9 godina

Pored toga, kako je istakao, isto tako bi bilo bolje da nevladin sektor zaista više nastupa kao nevladin sektor, a ne kao sektor stranih vlada. E tu je problem, sto oni ne nastupaju kao nevladins sektor, i to je sve jasnije, kazete vlast treba da bude otvorenija prema tim kritikama, kojim kritikama kad nisu objektivne nego servirane.

I Mijatovic

pre 9 godina

NVO su dugo godina bile dobro mesto za uhlebljenje čitave kaste privilegovanih pojedinaca, koji su na kritici vlasti imali lepu egizistenciju.
Sada kada su presahnule donacije za rad NVO, pojedinci bi da se opet bolje "pozicioniraju" i nađu svoje mesto pod suncem.
Mnogo krokodila, a bara sve manja ...

Vukan

pre 9 godina

Reč je o NVO koje se ne bave problemima ovog naroda i ove sirotinje. Svaka čast fondacijama i organizacijama koje se bave stvarnim humanitarnim radom.

Milojko

pre 9 godina

Pozitivna delatnost NVO može puno značiti, ali su NVO u Srbiji ugrožene nezrelim ponašanjem i nekim porivima pojedinaca i NVO organizacija. Nemožete pomoći ako stalno grdite i kinjite, govorite da mi nedostaje pameti, te da pamet stiže iskljičivo sa zapada. Mnoge NVO-pregaoce poznajemo još iz vremena komunizma. Veliki broj građana Srbije zaista vapi za zaštitom, ali se i pita koga to i šta to zapravo brane branioci naših prava, kada ne vide ni nas niti naše probleme koji bodu oči. Sve ovo urušava šansu da jednog dana poverujemo neke kome treba verovati.

Natasa

pre 9 godina

Za svaku suverenu i samostalnu drzavu, NVO nisu bas u svakom trenutku prihvatljive, jer cesto zaditru u unutrasnja drzavna pitanja i odnose.

figaro

pre 9 godina

Koje je rešenje najbolje kada govorimo o slobodi medija? Ako trenutna situacija ne valja , a privatizacija nagoveštava , po Vukadinoviću, još goru , šta treba uraditi? Mislim da to , koliko će mediji imati slobode , dosta zavisi i od samih medija . Njihova uloga je značajna i snose deo krivice. Odavno su se stavili raznima na raspolaganje , pa kad im prikače etiketu ili kada pokušaju da se otrgnu , a ne daju im , oni uskliknu kako nisu slobodni da delaju po savesti! Do tada je savest bila mirna i poslušna! Autocenzura treba da postoji , ali kao civilizacijska tekovina koja vam neće dopuštati da blatite nekoga bez dokaza , da ga nazivate pogrdnim imenima i da ga kompromitujete lažima! Autocenzura koja izvire iz poltronstva , interesa ili lične koristi ima dvostruku funkciju . Može služiti da se umilite vlasti ili da istu , kad se stvore uslovi , proglasite za cenzora!

Konkord

pre 9 godina

Sto se tice NVO stvar je jasna, tu su zbog para, zbog toga ce biti protiv svega sto bude radila bilo koja vlada, bilo to dobro ili lose, i stvarati losu sliku o Srbiji kako bi stiglo sto vise para iz inostranstva. I to je to u sustini.

vzv

pre 9 godina

nije lako zakljuciti ko njega trenutno placa. a do pre godinu dana ( da ne pricam o periodu od pre 5-6-7 god ) pljuvao je po NVO sektoru bez prestanka! tako vam je to kad nema opozicije, moras peckati vlast nekako/preko nekoga.. a para za peckanj ce uvek biti. cuj "nova srpska politicka misao"... kontrasenje je izmislio nikola pasic a do perfekcije doveo seselj. ovaj je samo shvatio da se i tako moze zaradjivati ( nebitno da li kinta dolazi od DB-, rusa ili amera ). bitno je da se dize galama... a raja ce to da guta umesto proje

zzzz

pre 9 godina

NVO se jedino bavi istrazivanjima koja nicemu ne sluze, a bolje bi im bilo da se bave nekim konkretnim stvarima koje se ticu zivota gradjana Srbije.

Blaža

pre 9 godina

Svi mogu da pogreše, to da, a šteta koju prave puca isključivo po narodu. Ne čuh nikoga da je priznao neku grešku, osim Vučića u par navrata!!!

seljak

pre 9 godina

pomenuli ste da zastitnik gradjana Jankovic moze da pogresi...pa u redu...desi se greska kod svih ali neka prizna a ne daje u svakoj corbi mirodjija i da nikome ne polaze racune...

jelenna

pre 9 godina

Uopste se ne slazem. NVO nista kreativno ne radi, vec se jedino bavi kvazi istrazivanjima koja nikome ne trebaju, a za ista uzima veliku svotu novca. da li ijedna NVO ima predlog kako smanjiti nezaposlenost, kako omladinu odvuci od droga. Koja od tih kritickih NVO se bavi zaista zivotima ljudi u Srbiji. Nijedna.

Pajo

pre 9 godina

Kritike iz sektora NVO, nikad se ne odnose na ekonomsku problematiku, koja je u funkciji uinteresa naroda. Njihove kritike su iz ugla i interesa spoljnog faktora.

Pavle

pre 9 godina

Ovakvim stavom Vukadinovic nam je jasno stavi do znanja kakvo je njegovo opredeljenje, jer koja je to ozbiljna drzava otvorena prema NVO ?

bv

pre 9 godina

Posle savetovanja TB mislim da vlast nema sta da razmislja o NVO, vec ce NVO postati deo te vlasti i NVO ce o vlasti razmisljati.
Neka se malo zamisle o tome Dacic i ostali pajtasi SNS u sadasnjoj vlasti.

al jazzera

pre 9 godina

Mediji i novinari imaju znacajnu ulogu u razvoju drustva,posebno u procesu demokratizacije zemlje i zbog toga imaju veliku odgovornost.

berger

pre 9 godina

Neću da branim vlast , ali suština mnogih nevladinih organizacija je uzimanje para iz inostranstva i punjenje sopstvenih džepova!Uostalom , to je javna tajna.

vzv

pre 9 godina

nije lako zakljuciti ko njega trenutno placa. a do pre godinu dana ( da ne pricam o periodu od pre 5-6-7 god ) pljuvao je po NVO sektoru bez prestanka! tako vam je to kad nema opozicije, moras peckati vlast nekako/preko nekoga.. a para za peckanj ce uvek biti. cuj "nova srpska politicka misao"... kontrasenje je izmislio nikola pasic a do perfekcije doveo seselj. ovaj je samo shvatio da se i tako moze zaradjivati ( nebitno da li kinta dolazi od DB-, rusa ili amera ). bitno je da se dize galama... a raja ce to da guta umesto proje

jelenna

pre 9 godina

Uopste se ne slazem. NVO nista kreativno ne radi, vec se jedino bavi kvazi istrazivanjima koja nikome ne trebaju, a za ista uzima veliku svotu novca. da li ijedna NVO ima predlog kako smanjiti nezaposlenost, kako omladinu odvuci od droga. Koja od tih kritickih NVO se bavi zaista zivotima ljudi u Srbiji. Nijedna.

berger

pre 9 godina

Neću da branim vlast , ali suština mnogih nevladinih organizacija je uzimanje para iz inostranstva i punjenje sopstvenih džepova!Uostalom , to je javna tajna.

seljak

pre 9 godina

pomenuli ste da zastitnik gradjana Jankovic moze da pogresi...pa u redu...desi se greska kod svih ali neka prizna a ne daje u svakoj corbi mirodjija i da nikome ne polaze racune...

Pajo

pre 9 godina

Kritike iz sektora NVO, nikad se ne odnose na ekonomsku problematiku, koja je u funkciji uinteresa naroda. Njihove kritike su iz ugla i interesa spoljnog faktora.

Blaža

pre 9 godina

Svi mogu da pogreše, to da, a šteta koju prave puca isključivo po narodu. Ne čuh nikoga da je priznao neku grešku, osim Vučića u par navrata!!!

Kosovo

pre 9 godina

Pročitah jutros izjavu jednog sarajlije: "više srpskih neprijatelja ima u Beogradu nego u Sarajevu". Pa onda čitam priču o NVO. Pa mi se javlja neka čudna koincidencija.

lejla

pre 9 godina

"Bilo bi dobro da vlast bude otvorenija prema kritičarima koji dolaze iz nevladinog sektora.", istakao je politički analitičar Đorđe Vukadinovič.Da,ali su vecina pseudokriticari...i kako se onda ophoditi prema njima.Niste predocili sveobuhvatno i opste prihvatljivo resenje.Poprilicno ste frazirali.

figaro

pre 9 godina

Koje je rešenje najbolje kada govorimo o slobodi medija? Ako trenutna situacija ne valja , a privatizacija nagoveštava , po Vukadinoviću, još goru , šta treba uraditi? Mislim da to , koliko će mediji imati slobode , dosta zavisi i od samih medija . Njihova uloga je značajna i snose deo krivice. Odavno su se stavili raznima na raspolaganje , pa kad im prikače etiketu ili kada pokušaju da se otrgnu , a ne daju im , oni uskliknu kako nisu slobodni da delaju po savesti! Do tada je savest bila mirna i poslušna! Autocenzura treba da postoji , ali kao civilizacijska tekovina koja vam neće dopuštati da blatite nekoga bez dokaza , da ga nazivate pogrdnim imenima i da ga kompromitujete lažima! Autocenzura koja izvire iz poltronstva , interesa ili lične koristi ima dvostruku funkciju . Može služiti da se umilite vlasti ili da istu , kad se stvore uslovi , proglasite za cenzora!

Tufnica

pre 9 godina

Postojanje nezavisnih organizacija svakako je od sustinskog znacaja za funkcionisanje demokratskog drustva. Medjutim, u Srbiji se neretko obilazi prica o kvalitetu neke drustvene pojave, buduci da se uzroci neuspeha raznovrsnih drusvenih pojava traze iskljucivo u vlasti. Zapravo, sta god da se desava u drustvu, to se koristi kao prilika da se vlast pozitivno odnosno negativno kritikuje, pa se stice utisak da bilo kakve drustvene pojave ne bi mogle biti posmatrane izolovano to jest da se ne bi moglo njihovo funkcionisanje oceniti iskljucivo na osnovu principa na kojima pocivaju.

al jazzera

pre 9 godina

Mediji i novinari imaju znacajnu ulogu u razvoju drustva,posebno u procesu demokratizacije zemlje i zbog toga imaju veliku odgovornost.

zzzz

pre 9 godina

NVO se jedino bavi istrazivanjima koja nicemu ne sluze, a bolje bi im bilo da se bave nekim konkretnim stvarima koje se ticu zivota gradjana Srbije.

Aca

pre 9 godina

Postojanje nezavisnih medija je dobro za svaku zemlju, pa i za nasu, ali samo ako rade u interesu gradjana, a ne na racun investitora koji ih placaju.

Pavle

pre 9 godina

Ovakvim stavom Vukadinovic nam je jasno stavi do znanja kakvo je njegovo opredeljenje, jer koja je to ozbiljna drzava otvorena prema NVO ?

Vukan

pre 9 godina

Reč je o NVO koje se ne bave problemima ovog naroda i ove sirotinje. Svaka čast fondacijama i organizacijama koje se bave stvarnim humanitarnim radom.

Konkord

pre 9 godina

Sto se tice NVO stvar je jasna, tu su zbog para, zbog toga ce biti protiv svega sto bude radila bilo koja vlada, bilo to dobro ili lose, i stvarati losu sliku o Srbiji kako bi stiglo sto vise para iz inostranstva. I to je to u sustini.

farisej

pre 9 godina

Ne vidim nikakav pokusaj "linca' u vezi spora izmedju zatitnika gradjana i vlade Srbije.Sami kazete da zastitnik gradjana moze da pogresi ili da bude u pravu.To sve objasnjava.

Vesna

pre 9 godina

To njihovo kritikovanje cesto zavisi od toga ko ih finansira da lobiraju za njega a kada se o tome progovori e onda standardna prica da vlada vrsi pritisak.

ana

pre 9 godina

Pored toga, kako je istakao, isto tako bi bilo bolje da nevladin sektor zaista više nastupa kao nevladin sektor, a ne kao sektor stranih vlada. E tu je problem, sto oni ne nastupaju kao nevladins sektor, i to je sve jasnije, kazete vlast treba da bude otvorenija prema tim kritikama, kojim kritikama kad nisu objektivne nego servirane.

Stojan

pre 9 godina

Koliko ja znam, ne postoje NVO kojima je primarna delatnost kritika Vlade. NVO treba da se bavi onim za šta je osnovana, čak i bez finansijske podrške države, a ne da kritikuje Vladu.

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Kad je već pomenuo da je zaštitnik gradjana možda pogrešio, onda je logično da se izvini. Evidentno je da se Janković i dalje meša u politiku. Jasno je koga Vukadinović štiti, kad već govori o navodnoj ugroženosti slobode medija. Ne vidim nijedan jedan dokaz da je došlo do bilo kakvog ugrožavanja slobode medija u Srbiji.

Igor

pre 9 godina

NVO, samo joj ime govori da je organizacija koja nije vezana za drzavu u kojoj se nalazi, ali je i te kako vezana ze neku drugu drzavu, koja je finansira i za koju radi !

Gorica

pre 9 godina

Pa kako je moguce onda da nevladine organizacije uvek kritikuju vladu mislim nije da je ona nepogresiva ni savrsena ali je definitivno najbolja do sada a oni se nisu ama bas ni jednom setili da pohvale njen rad a ima dosta dobrih stvari koje je uradila.

DMM

pre 9 godina

I kako se posle Vukadinovičevih reči "Bilo bi dobro da vlast bude otvorenija prema kritičarima koji dolaze iz nevladinog sektora.",ophoditi prema njima?

Aleks

pre 9 godina

Nevladin sektor ima veliki značaj u razvoju društva i usvajanju novih vrednosti u društvu, ali oni koji rade u njemu moraju da imaju izgrađen integritet i da ne budu podložni pritiscima i nalozima vlada i institucija iz inostranstva koji finansiraju njihov rad!

I Mijatovic

pre 9 godina

NVO su dugo godina bile dobro mesto za uhlebljenje čitave kaste privilegovanih pojedinaca, koji su na kritici vlasti imali lepu egizistenciju.
Sada kada su presahnule donacije za rad NVO, pojedinci bi da se opet bolje "pozicioniraju" i nađu svoje mesto pod suncem.
Mnogo krokodila, a bara sve manja ...

Milojko

pre 9 godina

Pozitivna delatnost NVO može puno značiti, ali su NVO u Srbiji ugrožene nezrelim ponašanjem i nekim porivima pojedinaca i NVO organizacija. Nemožete pomoći ako stalno grdite i kinjite, govorite da mi nedostaje pameti, te da pamet stiže iskljičivo sa zapada. Mnoge NVO-pregaoce poznajemo još iz vremena komunizma. Veliki broj građana Srbije zaista vapi za zaštitom, ali se i pita koga to i šta to zapravo brane branioci naših prava, kada ne vide ni nas niti naše probleme koji bodu oči. Sve ovo urušava šansu da jednog dana poverujemo neke kome treba verovati.

Lena

pre 9 godina

Vlada je otvorena za svaku dobronamernu kritiku, ali i oni koji kritikuju moraju imati argumente, a ne samo da napadaju vlastbez razloga.

emica

pre 9 godina

"...isto tako bi bilo bolje da nevladin sektor zaista više nastupa kao nevladin sektor, a ne kao sektor stranih vlada.",rekao Vukadinovic.Pa ovim ste konstatovali njihov status i opredeljenje,zar ne?

Natasa

pre 9 godina

Za svaku suverenu i samostalnu drzavu, NVO nisu bas u svakom trenutku prihvatljive, jer cesto zaditru u unutrasnja drzavna pitanja i odnose.

Majda S

pre 9 godina

Ne slazem se sa gospodinom u delu gde vlast napada nezavisna tela..to nikako ne pije vodu..vec naprotiv...vlast osluskuje i odmerava sve kritike.

Ostroumna

pre 9 godina

Ne vidim kako da vlast bude sklona da ozbiljno shvati postojanje i stvarnu nezavisnost tih tela,kao sto su NVO,kada jos nisam cula neku realnu informaciju niti konstruktivnu kritiku,psim onih koje im daje Pajtic da ih plasiraju. Tesko ce to da ide.

Nikoleta

pre 9 godina

Vucic je odlucno krenuo u ovu tesku borbu ali nesumljivo mu je potrebna pomoc svakog pojedinca i javnosti, jer je upravo svako od nas antikorupcijski potencijal naseg društva i samo resenoscu gradjana da zive u slobodnom i uredjenom drustvu na ovom putu ce se istrajati

Jellena

pre 9 godina

Misljenja sam da AV bas osluskuje puls javnosti i shodno signalima koje prima radi na poboljsanju onoga sto mu se zamera..to ga cini boljim i jacim

realnost

pre 9 godina

Ajde botovi pustite da neka vest prodje bez vas. Vlast je dno dna, vratili smo se po terminologiji, ponasanju i merama u najgori deo 90-ih. Sto i nije cudno jer su na vlasti isti oni iz 90-ih, zbog kojih smo bombardovani, izgubili teritorije, ljude, vaspitanje.

Vlast treba da podnese ostavku jer za 3 godine nije uradila apsolutno nista! Zaposlenost se nije povecala ni za 1% a obecavali su stotine hiljada novih radnih mesta. Ali zato dug veci za 7 milijardi evra, srbija vec 2 godine ima negativan BDP, porezi i akcize za sve porasli, a plate se smanjile i jos ih uzimaju da bi sipali neradnicima u javnom sektoru i propalim drzavnim preduzecima.

bv

pre 9 godina

Posle savetovanja TB mislim da vlast nema sta da razmislja o NVO, vec ce NVO postati deo te vlasti i NVO ce o vlasti razmisljati.
Neka se malo zamisle o tome Dacic i ostali pajtasi SNS u sadasnjoj vlasti.

Gvajana

pre 9 godina

Mislim da NVO svojim radom izuzetno uticu na drustvene promene. Medjutim, ako o otvortenosti prica neko ko svojim delovanjima u javnosti koristi to sto je pripadnik neke organizacije, a deluje opoziciono, smatra da to nije uredu, I a tome nema mesta. NVO treba da ostanu po samoj definiciji NVO , da uspostave pravu saradnju sa vladinim sektorom, a ne da navijuju za ovo ili onu politiku!

Zaza

pre 9 godina

Obazrivost svih nas prema potezima predstavnika NGO dolazi iz razloga da su u mnogome zavisni od stranih donacija, te ih finasijeri koriste za prenošenje svojih poruka i vršenje pritiska na lokalnu vlast!

elegija

pre 9 godina

Konkretne zamerke NVO-a,kako vi kazete,nisu konkretne i cesto ne vode resenju kojekakvih pitanja.Stice se utisak da su u skladu sa ineresima nekih drugih,ali ne i nasih.

cipris

pre 9 godina

Shavatam ja šta je Vukadinović hteo da kaže. Ali zanemario je činjenicu da pripadnici NVO ne shvataju da kad nerade za našu vladu i dalje treba da rade u interesu građana a ne u interesu inostranih vlada kao što je sada slučaj.

Mary

pre 9 godina

Nije istina da vlast proglasava nevladine organizacije neprijateljima drzave cim upute neku kritiku. Cesto se njihova kritika uvazi ako je opravdana. Nevladine organizacije uglavnom finansiraju stranci, pa one predstavljaju situaciju u Srbiji gorom nego sto jeste jer se plase da ce ostati bez finansijera.

RibljaCorba

pre 9 godina

Izmedju vlade i nvo postoje neke tenzije koje bi trebalo da prestanu. Najvise bole napadi ako nisu podkrepljeni tacnim podacima i kada se nvo sluzi neistinama. U svakom slucaju sve ce biti otkriveno pre ili kasnije a treba saradjivati da bi Srbija bila bolja zemlja.

Vilaž

pre 9 godina

Ono sa zastitnikom gradjana nije bio linc,kako vi kazete,vec zastita tajnosti koja se tice Srbije.Pa ne moze "sto na umu,to na drumu.".

realnost

pre 9 godina

Ajde botovi pustite da neka vest prodje bez vas. Vlast je dno dna, vratili smo se po terminologiji, ponasanju i merama u najgori deo 90-ih. Sto i nije cudno jer su na vlasti isti oni iz 90-ih, zbog kojih smo bombardovani, izgubili teritorije, ljude, vaspitanje.

Vlast treba da podnese ostavku jer za 3 godine nije uradila apsolutno nista! Zaposlenost se nije povecala ni za 1% a obecavali su stotine hiljada novih radnih mesta. Ali zato dug veci za 7 milijardi evra, srbija vec 2 godine ima negativan BDP, porezi i akcize za sve porasli, a plate se smanjile i jos ih uzimaju da bi sipali neradnicima u javnom sektoru i propalim drzavnim preduzecima.

bv

pre 9 godina

Posle savetovanja TB mislim da vlast nema sta da razmislja o NVO, vec ce NVO postati deo te vlasti i NVO ce o vlasti razmisljati.
Neka se malo zamisle o tome Dacic i ostali pajtasi SNS u sadasnjoj vlasti.

seljak

pre 9 godina

pomenuli ste da zastitnik gradjana Jankovic moze da pogresi...pa u redu...desi se greska kod svih ali neka prizna a ne daje u svakoj corbi mirodjija i da nikome ne polaze racune...

jelenna

pre 9 godina

Uopste se ne slazem. NVO nista kreativno ne radi, vec se jedino bavi kvazi istrazivanjima koja nikome ne trebaju, a za ista uzima veliku svotu novca. da li ijedna NVO ima predlog kako smanjiti nezaposlenost, kako omladinu odvuci od droga. Koja od tih kritickih NVO se bavi zaista zivotima ljudi u Srbiji. Nijedna.

vzv

pre 9 godina

nije lako zakljuciti ko njega trenutno placa. a do pre godinu dana ( da ne pricam o periodu od pre 5-6-7 god ) pljuvao je po NVO sektoru bez prestanka! tako vam je to kad nema opozicije, moras peckati vlast nekako/preko nekoga.. a para za peckanj ce uvek biti. cuj "nova srpska politicka misao"... kontrasenje je izmislio nikola pasic a do perfekcije doveo seselj. ovaj je samo shvatio da se i tako moze zaradjivati ( nebitno da li kinta dolazi od DB-, rusa ili amera ). bitno je da se dize galama... a raja ce to da guta umesto proje

berger

pre 9 godina

Neću da branim vlast , ali suština mnogih nevladinih organizacija je uzimanje para iz inostranstva i punjenje sopstvenih džepova!Uostalom , to je javna tajna.

Blaža

pre 9 godina

Svi mogu da pogreše, to da, a šteta koju prave puca isključivo po narodu. Ne čuh nikoga da je priznao neku grešku, osim Vučića u par navrata!!!

Pajo

pre 9 godina

Kritike iz sektora NVO, nikad se ne odnose na ekonomsku problematiku, koja je u funkciji uinteresa naroda. Njihove kritike su iz ugla i interesa spoljnog faktora.

Pavle

pre 9 godina

Ovakvim stavom Vukadinovic nam je jasno stavi do znanja kakvo je njegovo opredeljenje, jer koja je to ozbiljna drzava otvorena prema NVO ?

Natasa

pre 9 godina

Za svaku suverenu i samostalnu drzavu, NVO nisu bas u svakom trenutku prihvatljive, jer cesto zaditru u unutrasnja drzavna pitanja i odnose.

Igor

pre 9 godina

NVO, samo joj ime govori da je organizacija koja nije vezana za drzavu u kojoj se nalazi, ali je i te kako vezana ze neku drugu drzavu, koja je finansira i za koju radi !

al jazzera

pre 9 godina

Mediji i novinari imaju znacajnu ulogu u razvoju drustva,posebno u procesu demokratizacije zemlje i zbog toga imaju veliku odgovornost.

Konkord

pre 9 godina

Sto se tice NVO stvar je jasna, tu su zbog para, zbog toga ce biti protiv svega sto bude radila bilo koja vlada, bilo to dobro ili lose, i stvarati losu sliku o Srbiji kako bi stiglo sto vise para iz inostranstva. I to je to u sustini.

farisej

pre 9 godina

Ne vidim nikakav pokusaj "linca' u vezi spora izmedju zatitnika gradjana i vlade Srbije.Sami kazete da zastitnik gradjana moze da pogresi ili da bude u pravu.To sve objasnjava.

zzzz

pre 9 godina

NVO se jedino bavi istrazivanjima koja nicemu ne sluze, a bolje bi im bilo da se bave nekim konkretnim stvarima koje se ticu zivota gradjana Srbije.

figaro

pre 9 godina

Koje je rešenje najbolje kada govorimo o slobodi medija? Ako trenutna situacija ne valja , a privatizacija nagoveštava , po Vukadinoviću, još goru , šta treba uraditi? Mislim da to , koliko će mediji imati slobode , dosta zavisi i od samih medija . Njihova uloga je značajna i snose deo krivice. Odavno su se stavili raznima na raspolaganje , pa kad im prikače etiketu ili kada pokušaju da se otrgnu , a ne daju im , oni uskliknu kako nisu slobodni da delaju po savesti! Do tada je savest bila mirna i poslušna! Autocenzura treba da postoji , ali kao civilizacijska tekovina koja vam neće dopuštati da blatite nekoga bez dokaza , da ga nazivate pogrdnim imenima i da ga kompromitujete lažima! Autocenzura koja izvire iz poltronstva , interesa ili lične koristi ima dvostruku funkciju . Može služiti da se umilite vlasti ili da istu , kad se stvore uslovi , proglasite za cenzora!

Milojko

pre 9 godina

Pozitivna delatnost NVO može puno značiti, ali su NVO u Srbiji ugrožene nezrelim ponašanjem i nekim porivima pojedinaca i NVO organizacija. Nemožete pomoći ako stalno grdite i kinjite, govorite da mi nedostaje pameti, te da pamet stiže iskljičivo sa zapada. Mnoge NVO-pregaoce poznajemo još iz vremena komunizma. Veliki broj građana Srbije zaista vapi za zaštitom, ali se i pita koga to i šta to zapravo brane branioci naših prava, kada ne vide ni nas niti naše probleme koji bodu oči. Sve ovo urušava šansu da jednog dana poverujemo neke kome treba verovati.

ana

pre 9 godina

Pored toga, kako je istakao, isto tako bi bilo bolje da nevladin sektor zaista više nastupa kao nevladin sektor, a ne kao sektor stranih vlada. E tu je problem, sto oni ne nastupaju kao nevladins sektor, i to je sve jasnije, kazete vlast treba da bude otvorenija prema tim kritikama, kojim kritikama kad nisu objektivne nego servirane.

I Mijatovic

pre 9 godina

NVO su dugo godina bile dobro mesto za uhlebljenje čitave kaste privilegovanih pojedinaca, koji su na kritici vlasti imali lepu egizistenciju.
Sada kada su presahnule donacije za rad NVO, pojedinci bi da se opet bolje "pozicioniraju" i nađu svoje mesto pod suncem.
Mnogo krokodila, a bara sve manja ...

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Kad je već pomenuo da je zaštitnik gradjana možda pogrešio, onda je logično da se izvini. Evidentno je da se Janković i dalje meša u politiku. Jasno je koga Vukadinović štiti, kad već govori o navodnoj ugroženosti slobode medija. Ne vidim nijedan jedan dokaz da je došlo do bilo kakvog ugrožavanja slobode medija u Srbiji.

Gorica

pre 9 godina

Pa kako je moguce onda da nevladine organizacije uvek kritikuju vladu mislim nije da je ona nepogresiva ni savrsena ali je definitivno najbolja do sada a oni se nisu ama bas ni jednom setili da pohvale njen rad a ima dosta dobrih stvari koje je uradila.

Ostroumna

pre 9 godina

Ne vidim kako da vlast bude sklona da ozbiljno shvati postojanje i stvarnu nezavisnost tih tela,kao sto su NVO,kada jos nisam cula neku realnu informaciju niti konstruktivnu kritiku,psim onih koje im daje Pajtic da ih plasiraju. Tesko ce to da ide.

Vukan

pre 9 godina

Reč je o NVO koje se ne bave problemima ovog naroda i ove sirotinje. Svaka čast fondacijama i organizacijama koje se bave stvarnim humanitarnim radom.

Kosovo

pre 9 godina

Pročitah jutros izjavu jednog sarajlije: "više srpskih neprijatelja ima u Beogradu nego u Sarajevu". Pa onda čitam priču o NVO. Pa mi se javlja neka čudna koincidencija.

lejla

pre 9 godina

"Bilo bi dobro da vlast bude otvorenija prema kritičarima koji dolaze iz nevladinog sektora.", istakao je politički analitičar Đorđe Vukadinovič.Da,ali su vecina pseudokriticari...i kako se onda ophoditi prema njima.Niste predocili sveobuhvatno i opste prihvatljivo resenje.Poprilicno ste frazirali.

Vesna

pre 9 godina

To njihovo kritikovanje cesto zavisi od toga ko ih finansira da lobiraju za njega a kada se o tome progovori e onda standardna prica da vlada vrsi pritisak.

Nikoleta

pre 9 godina

Vucic je odlucno krenuo u ovu tesku borbu ali nesumljivo mu je potrebna pomoc svakog pojedinca i javnosti, jer je upravo svako od nas antikorupcijski potencijal naseg društva i samo resenoscu gradjana da zive u slobodnom i uredjenom drustvu na ovom putu ce se istrajati

Majda S

pre 9 godina

Ne slazem se sa gospodinom u delu gde vlast napada nezavisna tela..to nikako ne pije vodu..vec naprotiv...vlast osluskuje i odmerava sve kritike.

Jellena

pre 9 godina

Misljenja sam da AV bas osluskuje puls javnosti i shodno signalima koje prima radi na poboljsanju onoga sto mu se zamera..to ga cini boljim i jacim

Stojan

pre 9 godina

Koliko ja znam, ne postoje NVO kojima je primarna delatnost kritika Vlade. NVO treba da se bavi onim za šta je osnovana, čak i bez finansijske podrške države, a ne da kritikuje Vladu.

Lena

pre 9 godina

Vlada je otvorena za svaku dobronamernu kritiku, ali i oni koji kritikuju moraju imati argumente, a ne samo da napadaju vlastbez razloga.

DMM

pre 9 godina

I kako se posle Vukadinovičevih reči "Bilo bi dobro da vlast bude otvorenija prema kritičarima koji dolaze iz nevladinog sektora.",ophoditi prema njima?

Aleks

pre 9 godina

Nevladin sektor ima veliki značaj u razvoju društva i usvajanju novih vrednosti u društvu, ali oni koji rade u njemu moraju da imaju izgrađen integritet i da ne budu podložni pritiscima i nalozima vlada i institucija iz inostranstva koji finansiraju njihov rad!

Aca

pre 9 godina

Postojanje nezavisnih medija je dobro za svaku zemlju, pa i za nasu, ali samo ako rade u interesu gradjana, a ne na racun investitora koji ih placaju.

Gvajana

pre 9 godina

Mislim da NVO svojim radom izuzetno uticu na drustvene promene. Medjutim, ako o otvortenosti prica neko ko svojim delovanjima u javnosti koristi to sto je pripadnik neke organizacije, a deluje opoziciono, smatra da to nije uredu, I a tome nema mesta. NVO treba da ostanu po samoj definiciji NVO , da uspostave pravu saradnju sa vladinim sektorom, a ne da navijuju za ovo ili onu politiku!

Vilaž

pre 9 godina

Ono sa zastitnikom gradjana nije bio linc,kako vi kazete,vec zastita tajnosti koja se tice Srbije.Pa ne moze "sto na umu,to na drumu.".

Zaza

pre 9 godina

Obazrivost svih nas prema potezima predstavnika NGO dolazi iz razloga da su u mnogome zavisni od stranih donacija, te ih finasijeri koriste za prenošenje svojih poruka i vršenje pritiska na lokalnu vlast!

Tufnica

pre 9 godina

Postojanje nezavisnih organizacija svakako je od sustinskog znacaja za funkcionisanje demokratskog drustva. Medjutim, u Srbiji se neretko obilazi prica o kvalitetu neke drustvene pojave, buduci da se uzroci neuspeha raznovrsnih drusvenih pojava traze iskljucivo u vlasti. Zapravo, sta god da se desava u drustvu, to se koristi kao prilika da se vlast pozitivno odnosno negativno kritikuje, pa se stice utisak da bilo kakve drustvene pojave ne bi mogle biti posmatrane izolovano to jest da se ne bi moglo njihovo funkcionisanje oceniti iskljucivo na osnovu principa na kojima pocivaju.

emica

pre 9 godina

"...isto tako bi bilo bolje da nevladin sektor zaista više nastupa kao nevladin sektor, a ne kao sektor stranih vlada.",rekao Vukadinovic.Pa ovim ste konstatovali njihov status i opredeljenje,zar ne?

cipris

pre 9 godina

Shavatam ja šta je Vukadinović hteo da kaže. Ali zanemario je činjenicu da pripadnici NVO ne shvataju da kad nerade za našu vladu i dalje treba da rade u interesu građana a ne u interesu inostranih vlada kao što je sada slučaj.

Mary

pre 9 godina

Nije istina da vlast proglasava nevladine organizacije neprijateljima drzave cim upute neku kritiku. Cesto se njihova kritika uvazi ako je opravdana. Nevladine organizacije uglavnom finansiraju stranci, pa one predstavljaju situaciju u Srbiji gorom nego sto jeste jer se plase da ce ostati bez finansijera.

elegija

pre 9 godina

Konkretne zamerke NVO-a,kako vi kazete,nisu konkretne i cesto ne vode resenju kojekakvih pitanja.Stice se utisak da su u skladu sa ineresima nekih drugih,ali ne i nasih.

RibljaCorba

pre 9 godina

Izmedju vlade i nvo postoje neke tenzije koje bi trebalo da prestanu. Najvise bole napadi ako nisu podkrepljeni tacnim podacima i kada se nvo sluzi neistinama. U svakom slucaju sve ce biti otkriveno pre ili kasnije a treba saradjivati da bi Srbija bila bolja zemlja.