Nedelja, 01.02.2015.

20:16

Gardijan: Putin je kao Milošević

Britanski Gardijan je u tekstu o krizi u Ukrajini uporedio ruskog predsednika Vladimira Putina sa bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

Izvor: B92

Gardijan: Putin je kao Miloševiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 9 godina

Da, kako da ne... samo ono što zapad smatra za pravdu i istinu to je ono pravo :-P ... Novinar koji je napisao ovaj tekst i urednik verovatno su fascinirani zapadnim jednoumljem koje im se plasira preko medija.

Aco

pre 9 godina

Samo jedna paralela koja pokazuje zapadno licemerstvo: Zapad je dizao u visine Jeljcina dok je ovaj unistavao Rusiju sa divljim privatizacijama , instaliranjem zapadnih nevladinih organizacija po gradovima Rusije i odlivom kapitala . U onom trenutku kad je ovaj poceo da kritikuje Zapad zbog politike prema Jugoslaviji odmah je proglasen alkoholicarom , kao da to nisu znali ranije.

Раде Живковић

pre 9 godina

О чему то енглези. А њихове колоније, па оно што су годинама радили(убијали) друге народе, па невиђене пљачке других. Боље је да ћуте.

zoran

pre 9 godina

A šta se VAS ENGLEZA tiču i Milošević i Putin i Jugoslavija i Rusija i Ukrajina. Da se niste petljali nikada ratova ne bi bilo...
I vi ste cvećke i to kakve. U Irskoj ste bili okupatori osam vekova u Indiji 3 i po, u Africi tri a u Australiji dva veka i sada nekome spočitavate. Bruka!

nenad rs

pre 9 godina

За дотичне требали би знати да су Срби у Босни поседовали катастарски 54% земље тако да лупетање о Србима у Босни могу писати неком ко незна чињенице.Нису Срби у Босну пали са неба они су ту вијековима и још увијек су ту.Милошевић је тим истим Србима уводио санкције,трговао и ко зна шта.

EU Citizen

pre 9 godina

To ja pričam, i pišem na ovom mestu već neko vreme, a i sudbina će mu biti ista kao i Miloševićeva, nekakav Hag ili gore, pošto će ga njegovi rođeni tajkuni i špijuni pustiti niz vodu, jer će alternativa biti da potonu zajedno sa njim. Ključnu grešku je napravio kada je arogantno anektirao Krim, valjda verujući u vlastitu propagandu o jednoj državi sa pišljivih dva biliona dolara grubog domaćeg proizvoda, bez prave privrede osim izvoza sirovina i vojnoj tehnologiji zaostaloj deset godina a svoj ostaloj dvadeset godina, kao "svetskoj sili" i "rivalu Amerike"...

Србија

pre 9 godina

Kud ce veca Marioneta od vas iz Eu , Jednostavno shvatite ne mozete da vladate celim svetom. Milosevic je bio slab da vam se se suprostavi, ali zato Putin je dovojno jak da vam se suprostavi.

Rus

pre 9 godina

Engleska filozofija i politika prema svim drugim narodima je sarkasticna, u najmanju ruku receno zalosna!Zemlja koja je imala navise kolonija i koja je pljackala sve redom neme nikakvog moralnog prava da daje ocene o drugima!
kao prvo vratite sva kulturna i materijana bogastva koja ste opljackali, ostaku sveta!

Nebojsa

pre 9 godina

Putinove metode se mozda razlikuju od zapadnih, ali se sve na kraju svede na to da jaci uvek tabaci ako ima sopstveni interes. Zapadna hipokrizija je ovde dosla do izrazaja a batica Putin to koristi za sebe i Rusiju. Mi smo toliko mali u svemu ovome da mozemo samo da im sluzimo za primer i sprdnju. Ziveo sam u Rusiji par godina i znam o cemu pricam.
Sa druge strane Zapad nema nikakve moralne osnove da druge nesto prica, tako da je ovaj novinar prilicno jadan.

Smejurija

pre 9 godina

Pa smesniji I licemerniji text skoro nisam procitao. Pa zapad je taj koji je izumeo te metode koje navodno putin koristi. Pa zapad je izazvao ovu krizu kao I svuda po svetu u zadnjih 25 god. Pa zapad je organizovao I sproveo nelegalno nasilno svrgavanje legalno izabranog predsednika ukrajine I ilegalno su postavili sadasnje rukovodstvo. Putin je samo prihvatio zelju naroda krima da se ujedini sa rusijom I sve je uradjeno u skladu sa poveljom un I presudom medjunarodnog suda u hagu koji je rekao da je kosovo imalo pravo na samoopredeljenje. To je demokratiha a ne zapadno poimanje demokratije da se nadilno ruse vladti sirom sveta. Pa ukrajinska vojska cini zlocine na sve strane uz blagoslov amera I finansijsku, vojnu I logidticku podrsku.. sto gardijan ne osudi svakodnevno ubijanje civila od strane ukrajinava u donjecku? Ali svi moraju znati da sl7cnost izmedju putina I slobe nema I sa je ta tvrdnja vise nego smesna jer putin vodi vojnu supersilu I on nece nikakve kompromise sa zapadom jer nacionalni interesi moraju se zastiti. A dokaz da putin ne popusta su vam gruzijski rat, sirijska kriza, priznanje nezavisnosti krima a sad I resavanje pitanja novorusije I svima je jasno da ce biti kako on zeli...hahaha...putin je kao sloba...koja nebuloza zapadne propagande, hihihi.. ma vas boli to sto nista zapad ne moze da ucini kao sto je bilo u bivsoj jugoslaviji..oni bi vrlo rado bombardovali, slali "mirovne" snage ali nece moci to kod putina, ne ne

menem

pre 9 godina

Ko god brani svoj narod za njih je zlocinac? A sta je sa Foklandima? Digli ste celu flotu i oplovili pola sveta, naneli ljudske i materijalne gubitke Argentini, za desetinu ovaca i pastira na tom "vasem" dalekom ostrvu?

Dark Rider

pre 9 godina

Tacno poredjenje.
Mozda je i gori od SM.
Po pretskazanju Nostradamusa, "sledeci antihrist ce poticati sa istoka,
bice beo i na pocetku ce se predstavljati kao posten i castan covek
kog ce voleti mnogi. Kasnije ce pokazati pravo lice i ratovace protiv svojih,
izazivajuci egzodus sirokih razmera."
Ovo je tumacenje koje sam procitao jos daleke 1983 godine.

spartacus

pre 9 godina

Koja laz. Rusija i nije zelela rat u Ukrajini, samo ne zeli Nato pored svoje granice. Sve je ovo maslo USA. Kolateralna steta je Ukrajina, a pored nje, velike gubitke ima i Evropa(zbog sankcije Rusiji).

evita

pre 9 godina

Dear Sirs, Milosevic je bio naivna dobricina u poredjenju sa Predsednikom Putinom mereci vasim arsinima. Njega ste mogli da vozate, bombardujete, hapsite, sudite... nije imao nuklearno oruzje. Putinu mozete staviti soli na rep!

mlekadzija

pre 9 godina

Es zaboravlja da je za te iste Britance, pre svega SAD, Milosevic bio i FAKTOR MIRA I STABILNOSTI na BALKANU...dok im je odgovaralo. Licemeri bedni.

Observer

pre 9 godina

Putin, koliko god se dovodi u pitanje njegov nacin vodjenja naslednice Sovjetskog Saveza jedno je sigurno, on brani svoje nacionalne interese jer on to moze i on to samim tim mora. Ako neko moze da se suprotstavi anglo-saksonskoj hegemoniji, sto mi nismo mogli, onda je to on. Da li bi Ukrajinci sproveli progone nad ruskim stanovnistvom na istoku? Ne znam, ali znam sta se 95 dogodilo u Hrvatskoj, te se od potomaka nacisticke ideologije moze sve ocekivati. Da li obicni ljudi zbog toga ispastaju? Da, ali to je cena slobode. Cena koju su i nasi dedovi, ali i njihovi sinovi placali vekovima, nekad uzaludno, ali nekad iz nemoci da se odupremo pozivu na borbu protiv ropstva... Rat je, premda ponekad neizbezan, najgore resenje...

Pantagruel

pre 9 godina

Камо среће да је Милошевић имао способности, посвећеност, веру у националну идеју, визију и храброст какве има Путин, уместо што је био југословенска и комунистичка будалетина опседнта личном влашћу. А посебно камо среће да је ЈНА имала нуклеарно наоружање на коме се радило шездесетих година, па се од тог програма одустало. Да смо имали ефикасно средство одвраћања (попут ракета средњег домета и макар неколико бојевих глава), нико споља се не би усудио на војну интервенцију против нас, нити би тако олако суседне земље уступале свој ваздушни простор и аеродроме за бомбардовање нас. Све сепаратистичке оружане формације би биле згажене (за то смо доказано имали довољно снаге), пустили бисмо Словенце да оду својим путем и Хрвате (да нам више не буду вечити извор дестабилизације, као што јесу били од уједињења 1918. до 1991. године), али без територија на којима су Срби чинили већину пре Павелићевог геноцида. Сви остали, а посебно Албанци, били би мањи од маковог зрна.

чича

pre 9 godina

ама баш исти милошевић...јадни ви, изазовете рат без везе а онда су други криви...исто као и милошевић...

Dzon

pre 9 godina

Ma nije nego, formulisete uvek kako vam odgovara. Kad se radi o Ukrajini imate jedan stav, o Kosovu drugi. Kada francuske novine unakaze teroristi to nije ok, a kad roknete RTS 99 i pobijete novinare zbog "slobode medija" to je ok.... I mozemo do sutra, uvek razliciti arsini! Putine, samo napred! Zadrzi svoju teritoriju i odbrani svoje stanovnistvo, moze ti se!

ray

pre 9 godina

Putin je drzavnik, strateg, dzudista, spasilac Rusije i slobodnog covecanstva.

Milosevic je bio bankar iz jednog malog mesta koji dobio inspiraciju da se igra geopolitike preko ledja svog naroda. Bio je anacionalan kao i svako komunisticko bice.

Sinapsa

pre 9 godina

Samo par malih razlika, iza Putina stoji 150 miliona rusa, Najveca zemlja na svetu, najaci nuklearni arsenal, par miliona vojnika vise od populacije srbije, 100x jaca i stabilnija vlada, naoruzanje visoke tehnologije o da, par mornarickih flota i nekoliko hiljada aviona. Uglavnom sve je isto.

Stefan

pre 9 godina

Ahahahaha ni nalik. Jos jednom ista prica amerikanaca samo su ovaj put resili da idu do kraja Putin mora da padne. Koliko ce samo ukrajinaca da zrtvuje zbog toga

tito

pre 9 godina

e bas nije, Milosevica ste bombardovali, zbacili sa vlasti, ubili u Hagu.. Aj da vidimo sta cete sa Putinom... Bas su isti...babe su im na istom suncu susile ves...

darko

pre 9 godina

gospodo englezi svo ali bas svo zlo potice iskljucivo od vas i od nikog drugog . Vi zivite na nesreci celog sveta i nemogu da verujem kako to svet vec jednom nije shvatio

anticenzura

pre 9 godina

Nit sam bio za Slobu,a Putina nesto ne mirisem...al tekst je klasican narucen,koji treba verovatno da opravda neko ucesce Nato u Ukr ili odobrenje nekih para za sukob uUkr.
Naravno poredjenje nih dvojice je smehotres,jer porediti coveka koji vodi jedno od 3 najjace sile i koji je zaustavio propast drzave i coveka koji je radio sa zapadom i zajedno s njima je odgovorqn za egzodus miliona Srba i rasprodaju srpskih teritorija.ravno je ludilu.

alex

pre 9 godina

e sad Vam sve verujem...Milosevic je bio tata za sve....cinjenica je da obican narod u Srbiji...isto zivi...a sa je ovo malo politicara prodalo sve sto smo izgradili zatad svojih interesa...a mi smo robovi...svejedno..

џо

pre 9 godina

U zaključku teksta Eš ističe da Putin stvara paranoju koja je nespojiva sa činjenicama, podsećajući na njegovu nedavnu izjavu datu studentima u Sankt Peterburgu, da ukrajinska vojska nije ukrajinska, već NATO legija.

Чиста параноја. Само луд би помислио да НАТО има нешто са ратом у Украјини, Мајданом, снајперистима......

sudbina je samo jedna

pre 9 godina

Nadam se da je mudriji i častniji(nekim delima to pokazuje) od pokojnog Miloševića, da će manje Ukrajinaca i Rusa izginuti ni za šta kao što su Jugosloveni sve tri vere dali živote za sebične ciljeve, čast izuzecima.

ataman

pre 9 godina

sad sam se setio i one sto smo uzvikivali Slobo Sadame-a iz ove perspektive vidim da smo mnogo gresili.da sam znao kako cu ziveti posle tog 5 oktobra,tog dana ni lud ne bi isao za Beograd.
svaki sledeci je bio losiji.gori za narod a bolji za sebe.
jedino sto mu zameram je sto nije koristio medije i lobirao gde treba da se i nasa strana cuje.

Simon

pre 9 godina

Sram da bude Putina! Ko mu je dao za pravo da se koristi tudjim patentima propagande i medijske cenzure. Svako normalan zna da je istina jedino ono sto Zapadna civilizacija definise kao pravdu. Baraba jedna taj Putin. On nasao da se drzne i da kvari lepo zamisljene planove za podelu planete i njenih resursa. Pod hitno produziti rad haskog tribunala i prosiriti njegovu nadleznost na Rusiju.

mnogo jaka Evropa

pre 9 godina

Mnogo vam jaka ta vasa Evropa kad su polumrtvi od straha od onolicne Grcke.Ja se vec slatko smejem citajuci koliko je im je komplekse ovaj Cipras nabio za nepunih nedelju dana.
Ostali cute, ali ne zna se da li su se vise usijali Nemci ili ove birokrate iz Brisela.Pa posto su zaboravili i na Putina i na dzihadiste, sad se Englezi nasli dusebrizni.Nisu Ameri na prvim stranama pa moraju ovi da ih vrate u zizu javnosti.

Prava istina

pre 9 godina

I Gardijan i T. Garton Es su samo ispostave (advokati) SAD te govore i pisu onako kako to ameri zele
da se ovo odvija i desava u Ukrajini.
Jos nigde nisam procitao u zapadnim medijima ili slusao na TV vestima i komentarima, da je za sve ovo
kriv sam zapad, sto se desilo i desava u Ukrajini. Medjutim, kod komentara citalaca ima vise onih koji su
na strani Rusa i predsednika Putina, jer vide i znaju pravu istinu na terenu.
A to, sto je predsednik Putin rekao studentima u St. Peterburgu je tacno i vidjivo tko stoji iza svega toga
NATO, SAD i marioneta EU.

Бојан Илић

pre 9 godina

“Putin je Milošević za bivši Sovjetski savez, istovetno loš, ali veći, a iza dimne zavese laži on želi da uspostavi marionetsku paradržavu na istoku Ukrajine“, navodi se na samom početku teksta.

То значи да Путин не сме никако да дозволи "Олују" над својим родом као што је то урадио Милошевић!
Само као РС, па кад дође време у једну државу!
Баш због тога подршка!:-)

Sumadinac

pre 9 godina

Covek je napisao ovaj tekst a sam zna da nijedna rec nije istina.
No, od zapadne demagogije i propagandne masinerije se ne ocekuje nista od drugo osim licemerja i bezobrazlika.

To su tekovine na kojima pocivaju EU i SAD.

To je svima opste-poznato ili su neki Srbi zaboravili sta se desava poslednjih 25 godina.

Ili mozda neki od nas jos uvek misle da nas zapad kaznjava idalje zbog Milosevica ???

Slucajni prolaznik

pre 9 godina

Da, da, da. Ja tu besmislenu pricu ne mogu da slusam. Da nije bilo Sloba ne bi bilo rata. Kao da nije bilo tenzija na nacionalnoj bazi i prije njega. Recimo demonstracije rudara i studenta 81 na Kosovu. Hrvatsko proljece itd. itd.On je za dosta toga kriv, ali da nije bilo njega ne bi bilo rata je cisti apsurd.

слоба је српски херој

pre 9 godina

Владимир Путин и Слободан Милошевић нису напали нити бомбардовали ни једну државу света већ се бране од санкција запада.Живела Братска Русија.

Pekar

pre 9 godina

ovo je sam dokaz da zpad ima šablon po kom deluje protiv onih drzava koje neće ili ne žele da funkconišu po nijhovim principima i za njihove interese

Gospodar Zarin

pre 9 godina

"Kao i Toni Bler, Putin je spreman da iskoristi svaki instrument koji mu ide na ruku, bez ikakvih granica. U njegovom ratu protiv sveta, on koristi teško naoružanje, ucene, sajber napade, sofisticiranu medijsku propagandu, tajne operacije...".

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Gardijan: Putin je kao Milošević

Nadam se da ce "skoncati" na isti nacin kao i Milosevic i da ce se i za njega naci neka "lipa" pod koju ce biti sa'ranjen !

nesa

pre 9 godina

Licemerni zapad. Sad je valjda svakom jasno koliko je Milosevic bio u pravu,ali nazalost nemocan da se odbrani od divljačke horde pljačkaša sa zapada.

Miodrag

pre 9 godina

Ne boli vas gospodo to sto je Putin, kao sto navodite, kao Milosevic ! Vas boli sto Rusija nije kao Srbija, i sa tom boli Putin nema veza ! To je vasa vekovna bol, od carske Rusije preko one komunisticke do ove danas. To tek da se razumemo ! Ko vas ne zna, a izgleda da vas danas svi znaju, skupo bi vas platio !

skrozlos

pre 9 godina

Novinar Gardijana Timoti Garton Eš je samo jos jedan u nizu koji situaciju sagledava iz jednog, njemu najblizeg, ugla. ako vec spominje paranoju ne bi bilo lose da se seti svog premijera blera koji je toliko bio ubedjen u postojanje bioloskog oruzja u iraku i itekako doprineo da se ta zemlja razrusi do temelja. a onda neka se podseti i izvestaja o tom oruzju posle svega. a da, da ne zaboravimo tog istog milosevica kojeg su ti isti novinari proglasavali za "garanta mira i stabilnosti na balkanu". stvarno mi bude lose posle clanaka u kojima neki "eksperti" opisuju desavanja u zemljama koje ne mogu ni da pronadju na karti sveta, ali im to ne smeta da pisu sta "veliki brat" zeli.

serb

pre 9 godina

vise mi se cini da je Porosenko novi Milosevic, cinjenice:
- na deo zemlje gde zive ljudi druge nacionalnosti poslao vojsku i policiju
- izbeglica vise nego na Kosovu
- zlocini protiv civila ....
Mozda ce i njega u Hag, nekako mi potpuno ista prica, samo me zanima ko ce da bombarduje
Ukrajinu Nato?

tamni vilajet

pre 9 godina

Potpuna istina, udarace glavom o zid, unistavajuci pritom drzavu i siromaseci narod, a posle ce sramno kapitulirati i ostati u istoriji kao najveci neprijatelj sopstveno0g naroda!

слоба је српски херој

pre 9 godina

Владимир Путин и Слободан Милошевић нису напали нити бомбардовали ни једну државу света већ се бране од санкција запада.Живела Братска Русија.

Slucajni prolaznik

pre 9 godina

Da, da, da. Ja tu besmislenu pricu ne mogu da slusam. Da nije bilo Sloba ne bi bilo rata. Kao da nije bilo tenzija na nacionalnoj bazi i prije njega. Recimo demonstracije rudara i studenta 81 na Kosovu. Hrvatsko proljece itd. itd.On je za dosta toga kriv, ali da nije bilo njega ne bi bilo rata je cisti apsurd.

Раде Живковић

pre 9 godina

О чему то енглези. А њихове колоније, па оно што су годинама радили(убијали) друге народе, па невиђене пљачке других. Боље је да ћуте.

Aco

pre 9 godina

Samo jedna paralela koja pokazuje zapadno licemerstvo: Zapad je dizao u visine Jeljcina dok je ovaj unistavao Rusiju sa divljim privatizacijama , instaliranjem zapadnih nevladinih organizacija po gradovima Rusije i odlivom kapitala . U onom trenutku kad je ovaj poceo da kritikuje Zapad zbog politike prema Jugoslaviji odmah je proglasen alkoholicarom , kao da to nisu znali ranije.

zoran

pre 9 godina

A šta se VAS ENGLEZA tiču i Milošević i Putin i Jugoslavija i Rusija i Ukrajina. Da se niste petljali nikada ratova ne bi bilo...
I vi ste cvećke i to kakve. U Irskoj ste bili okupatori osam vekova u Indiji 3 i po, u Africi tri a u Australiji dva veka i sada nekome spočitavate. Bruka!

Smejurija

pre 9 godina

Pa smesniji I licemerniji text skoro nisam procitao. Pa zapad je taj koji je izumeo te metode koje navodno putin koristi. Pa zapad je izazvao ovu krizu kao I svuda po svetu u zadnjih 25 god. Pa zapad je organizovao I sproveo nelegalno nasilno svrgavanje legalno izabranog predsednika ukrajine I ilegalno su postavili sadasnje rukovodstvo. Putin je samo prihvatio zelju naroda krima da se ujedini sa rusijom I sve je uradjeno u skladu sa poveljom un I presudom medjunarodnog suda u hagu koji je rekao da je kosovo imalo pravo na samoopredeljenje. To je demokratiha a ne zapadno poimanje demokratije da se nadilno ruse vladti sirom sveta. Pa ukrajinska vojska cini zlocine na sve strane uz blagoslov amera I finansijsku, vojnu I logidticku podrsku.. sto gardijan ne osudi svakodnevno ubijanje civila od strane ukrajinava u donjecku? Ali svi moraju znati da sl7cnost izmedju putina I slobe nema I sa je ta tvrdnja vise nego smesna jer putin vodi vojnu supersilu I on nece nikakve kompromise sa zapadom jer nacionalni interesi moraju se zastiti. A dokaz da putin ne popusta su vam gruzijski rat, sirijska kriza, priznanje nezavisnosti krima a sad I resavanje pitanja novorusije I svima je jasno da ce biti kako on zeli...hahaha...putin je kao sloba...koja nebuloza zapadne propagande, hihihi.. ma vas boli to sto nista zapad ne moze da ucini kao sto je bilo u bivsoj jugoslaviji..oni bi vrlo rado bombardovali, slali "mirovne" snage ali nece moci to kod putina, ne ne

nenad rs

pre 9 godina

За дотичне требали би знати да су Срби у Босни поседовали катастарски 54% земље тако да лупетање о Србима у Босни могу писати неком ко незна чињенице.Нису Срби у Босну пали са неба они су ту вијековима и још увијек су ту.Милошевић је тим истим Србима уводио санкције,трговао и ко зна шта.

evita

pre 9 godina

Dear Sirs, Milosevic je bio naivna dobricina u poredjenju sa Predsednikom Putinom mereci vasim arsinima. Njega ste mogli da vozate, bombardujete, hapsite, sudite... nije imao nuklearno oruzje. Putinu mozete staviti soli na rep!

Gospodar Zarin

pre 9 godina

"Kao i Toni Bler, Putin je spreman da iskoristi svaki instrument koji mu ide na ruku, bez ikakvih granica. U njegovom ratu protiv sveta, on koristi teško naoružanje, ucene, sajber napade, sofisticiranu medijsku propagandu, tajne operacije...".

serb

pre 9 godina

vise mi se cini da je Porosenko novi Milosevic, cinjenice:
- na deo zemlje gde zive ljudi druge nacionalnosti poslao vojsku i policiju
- izbeglica vise nego na Kosovu
- zlocini protiv civila ....
Mozda ce i njega u Hag, nekako mi potpuno ista prica, samo me zanima ko ce da bombarduje
Ukrajinu Nato?

mlekadzija

pre 9 godina

Es zaboravlja da je za te iste Britance, pre svega SAD, Milosevic bio i FAKTOR MIRA I STABILNOSTI na BALKANU...dok im je odgovaralo. Licemeri bedni.

spartacus

pre 9 godina

Koja laz. Rusija i nije zelela rat u Ukrajini, samo ne zeli Nato pored svoje granice. Sve je ovo maslo USA. Kolateralna steta je Ukrajina, a pored nje, velike gubitke ima i Evropa(zbog sankcije Rusiji).

tito

pre 9 godina

e bas nije, Milosevica ste bombardovali, zbacili sa vlasti, ubili u Hagu.. Aj da vidimo sta cete sa Putinom... Bas su isti...babe su im na istom suncu susile ves...

чича

pre 9 godina

ама баш исти милошевић...јадни ви, изазовете рат без везе а онда су други криви...исто као и милошевић...

Prava istina

pre 9 godina

I Gardijan i T. Garton Es su samo ispostave (advokati) SAD te govore i pisu onako kako to ameri zele
da se ovo odvija i desava u Ukrajini.
Jos nigde nisam procitao u zapadnim medijima ili slusao na TV vestima i komentarima, da je za sve ovo
kriv sam zapad, sto se desilo i desava u Ukrajini. Medjutim, kod komentara citalaca ima vise onih koji su
na strani Rusa i predsednika Putina, jer vide i znaju pravu istinu na terenu.
A to, sto je predsednik Putin rekao studentima u St. Peterburgu je tacno i vidjivo tko stoji iza svega toga
NATO, SAD i marioneta EU.

menem

pre 9 godina

Ko god brani svoj narod za njih je zlocinac? A sta je sa Foklandima? Digli ste celu flotu i oplovili pola sveta, naneli ljudske i materijalne gubitke Argentini, za desetinu ovaca i pastira na tom "vasem" dalekom ostrvu?

Sinapsa

pre 9 godina

Samo par malih razlika, iza Putina stoji 150 miliona rusa, Najveca zemlja na svetu, najaci nuklearni arsenal, par miliona vojnika vise od populacije srbije, 100x jaca i stabilnija vlada, naoruzanje visoke tehnologije o da, par mornarickih flota i nekoliko hiljada aviona. Uglavnom sve je isto.

Nebojsa

pre 9 godina

Putinove metode se mozda razlikuju od zapadnih, ali se sve na kraju svede na to da jaci uvek tabaci ako ima sopstveni interes. Zapadna hipokrizija je ovde dosla do izrazaja a batica Putin to koristi za sebe i Rusiju. Mi smo toliko mali u svemu ovome da mozemo samo da im sluzimo za primer i sprdnju. Ziveo sam u Rusiji par godina i znam o cemu pricam.
Sa druge strane Zapad nema nikakve moralne osnove da druge nesto prica, tako da je ovaj novinar prilicno jadan.

anticenzura

pre 9 godina

Nit sam bio za Slobu,a Putina nesto ne mirisem...al tekst je klasican narucen,koji treba verovatno da opravda neko ucesce Nato u Ukr ili odobrenje nekih para za sukob uUkr.
Naravno poredjenje nih dvojice je smehotres,jer porediti coveka koji vodi jedno od 3 najjace sile i koji je zaustavio propast drzave i coveka koji je radio sa zapadom i zajedno s njima je odgovorqn za egzodus miliona Srba i rasprodaju srpskih teritorija.ravno je ludilu.

darko

pre 9 godina

gospodo englezi svo ali bas svo zlo potice iskljucivo od vas i od nikog drugog . Vi zivite na nesreci celog sveta i nemogu da verujem kako to svet vec jednom nije shvatio

Rus

pre 9 godina

Engleska filozofija i politika prema svim drugim narodima je sarkasticna, u najmanju ruku receno zalosna!Zemlja koja je imala navise kolonija i koja je pljackala sve redom neme nikakvog moralnog prava da daje ocene o drugima!
kao prvo vratite sva kulturna i materijana bogastva koja ste opljackali, ostaku sveta!

Pantagruel

pre 9 godina

Камо среће да је Милошевић имао способности, посвећеност, веру у националну идеју, визију и храброст какве има Путин, уместо што је био југословенска и комунистичка будалетина опседнта личном влашћу. А посебно камо среће да је ЈНА имала нуклеарно наоружање на коме се радило шездесетих година, па се од тог програма одустало. Да смо имали ефикасно средство одвраћања (попут ракета средњег домета и макар неколико бојевих глава), нико споља се не би усудио на војну интервенцију против нас, нити би тако олако суседне земље уступале свој ваздушни простор и аеродроме за бомбардовање нас. Све сепаратистичке оружане формације би биле згажене (за то смо доказано имали довољно снаге), пустили бисмо Словенце да оду својим путем и Хрвате (да нам више не буду вечити извор дестабилизације, као што јесу били од уједињења 1918. до 1991. године), али без територија на којима су Срби чинили већину пре Павелићевог геноцида. Сви остали, а посебно Албанци, били би мањи од маковог зрна.

mnogo jaka Evropa

pre 9 godina

Mnogo vam jaka ta vasa Evropa kad su polumrtvi od straha od onolicne Grcke.Ja se vec slatko smejem citajuci koliko je im je komplekse ovaj Cipras nabio za nepunih nedelju dana.
Ostali cute, ali ne zna se da li su se vise usijali Nemci ili ove birokrate iz Brisela.Pa posto su zaboravili i na Putina i na dzihadiste, sad se Englezi nasli dusebrizni.Nisu Ameri na prvim stranama pa moraju ovi da ih vrate u zizu javnosti.

џо

pre 9 godina

U zaključku teksta Eš ističe da Putin stvara paranoju koja je nespojiva sa činjenicama, podsećajući na njegovu nedavnu izjavu datu studentima u Sankt Peterburgu, da ukrajinska vojska nije ukrajinska, već NATO legija.

Чиста параноја. Само луд би помислио да НАТО има нешто са ратом у Украјини, Мајданом, снајперистима......

Sumadinac

pre 9 godina

Covek je napisao ovaj tekst a sam zna da nijedna rec nije istina.
No, od zapadne demagogije i propagandne masinerije se ne ocekuje nista od drugo osim licemerja i bezobrazlika.

To su tekovine na kojima pocivaju EU i SAD.

To je svima opste-poznato ili su neki Srbi zaboravili sta se desava poslednjih 25 godina.

Ili mozda neki od nas jos uvek misle da nas zapad kaznjava idalje zbog Milosevica ???

Miodrag

pre 9 godina

Ne boli vas gospodo to sto je Putin, kao sto navodite, kao Milosevic ! Vas boli sto Rusija nije kao Srbija, i sa tom boli Putin nema veza ! To je vasa vekovna bol, od carske Rusije preko one komunisticke do ove danas. To tek da se razumemo ! Ko vas ne zna, a izgleda da vas danas svi znaju, skupo bi vas platio !

nesa

pre 9 godina

Licemerni zapad. Sad je valjda svakom jasno koliko je Milosevic bio u pravu,ali nazalost nemocan da se odbrani od divljačke horde pljačkaša sa zapada.

Simon

pre 9 godina

Sram da bude Putina! Ko mu je dao za pravo da se koristi tudjim patentima propagande i medijske cenzure. Svako normalan zna da je istina jedino ono sto Zapadna civilizacija definise kao pravdu. Baraba jedna taj Putin. On nasao da se drzne i da kvari lepo zamisljene planove za podelu planete i njenih resursa. Pod hitno produziti rad haskog tribunala i prosiriti njegovu nadleznost na Rusiju.

alex

pre 9 godina

e sad Vam sve verujem...Milosevic je bio tata za sve....cinjenica je da obican narod u Srbiji...isto zivi...a sa je ovo malo politicara prodalo sve sto smo izgradili zatad svojih interesa...a mi smo robovi...svejedno..

ray

pre 9 godina

Putin je drzavnik, strateg, dzudista, spasilac Rusije i slobodnog covecanstva.

Milosevic je bio bankar iz jednog malog mesta koji dobio inspiraciju da se igra geopolitike preko ledja svog naroda. Bio je anacionalan kao i svako komunisticko bice.

EU Citizen

pre 9 godina

To ja pričam, i pišem na ovom mestu već neko vreme, a i sudbina će mu biti ista kao i Miloševićeva, nekakav Hag ili gore, pošto će ga njegovi rođeni tajkuni i špijuni pustiti niz vodu, jer će alternativa biti da potonu zajedno sa njim. Ključnu grešku je napravio kada je arogantno anektirao Krim, valjda verujući u vlastitu propagandu o jednoj državi sa pišljivih dva biliona dolara grubog domaćeg proizvoda, bez prave privrede osim izvoza sirovina i vojnoj tehnologiji zaostaloj deset godina a svoj ostaloj dvadeset godina, kao "svetskoj sili" i "rivalu Amerike"...

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Gardijan: Putin je kao Milošević

Nadam se da ce "skoncati" na isti nacin kao i Milosevic i da ce se i za njega naci neka "lipa" pod koju ce biti sa'ranjen !

Pekar

pre 9 godina

ovo je sam dokaz da zpad ima šablon po kom deluje protiv onih drzava koje neće ili ne žele da funkconišu po nijhovim principima i za njihove interese

Dzon

pre 9 godina

Ma nije nego, formulisete uvek kako vam odgovara. Kad se radi o Ukrajini imate jedan stav, o Kosovu drugi. Kada francuske novine unakaze teroristi to nije ok, a kad roknete RTS 99 i pobijete novinare zbog "slobode medija" to je ok.... I mozemo do sutra, uvek razliciti arsini! Putine, samo napred! Zadrzi svoju teritoriju i odbrani svoje stanovnistvo, moze ti se!

ataman

pre 9 godina

sad sam se setio i one sto smo uzvikivali Slobo Sadame-a iz ove perspektive vidim da smo mnogo gresili.da sam znao kako cu ziveti posle tog 5 oktobra,tog dana ni lud ne bi isao za Beograd.
svaki sledeci je bio losiji.gori za narod a bolji za sebe.
jedino sto mu zameram je sto nije koristio medije i lobirao gde treba da se i nasa strana cuje.

Observer

pre 9 godina

Putin, koliko god se dovodi u pitanje njegov nacin vodjenja naslednice Sovjetskog Saveza jedno je sigurno, on brani svoje nacionalne interese jer on to moze i on to samim tim mora. Ako neko moze da se suprotstavi anglo-saksonskoj hegemoniji, sto mi nismo mogli, onda je to on. Da li bi Ukrajinci sproveli progone nad ruskim stanovnistvom na istoku? Ne znam, ali znam sta se 95 dogodilo u Hrvatskoj, te se od potomaka nacisticke ideologije moze sve ocekivati. Da li obicni ljudi zbog toga ispastaju? Da, ali to je cena slobode. Cena koju su i nasi dedovi, ali i njihovi sinovi placali vekovima, nekad uzaludno, ali nekad iz nemoci da se odupremo pozivu na borbu protiv ropstva... Rat je, premda ponekad neizbezan, najgore resenje...

tamni vilajet

pre 9 godina

Potpuna istina, udarace glavom o zid, unistavajuci pritom drzavu i siromaseci narod, a posle ce sramno kapitulirati i ostati u istoriji kao najveci neprijatelj sopstveno0g naroda!

skrozlos

pre 9 godina

Novinar Gardijana Timoti Garton Eš je samo jos jedan u nizu koji situaciju sagledava iz jednog, njemu najblizeg, ugla. ako vec spominje paranoju ne bi bilo lose da se seti svog premijera blera koji je toliko bio ubedjen u postojanje bioloskog oruzja u iraku i itekako doprineo da se ta zemlja razrusi do temelja. a onda neka se podseti i izvestaja o tom oruzju posle svega. a da, da ne zaboravimo tog istog milosevica kojeg su ti isti novinari proglasavali za "garanta mira i stabilnosti na balkanu". stvarno mi bude lose posle clanaka u kojima neki "eksperti" opisuju desavanja u zemljama koje ne mogu ni da pronadju na karti sveta, ali im to ne smeta da pisu sta "veliki brat" zeli.

Бојан Илић

pre 9 godina

“Putin je Milošević za bivši Sovjetski savez, istovetno loš, ali veći, a iza dimne zavese laži on želi da uspostavi marionetsku paradržavu na istoku Ukrajine“, navodi se na samom početku teksta.

То значи да Путин не сме никако да дозволи "Олују" над својим родом као што је то урадио Милошевић!
Само као РС, па кад дође време у једну државу!
Баш због тога подршка!:-)

Србија

pre 9 godina

Kud ce veca Marioneta od vas iz Eu , Jednostavno shvatite ne mozete da vladate celim svetom. Milosevic je bio slab da vam se se suprostavi, ali zato Putin je dovojno jak da vam se suprostavi.

Stefan

pre 9 godina

Ahahahaha ni nalik. Jos jednom ista prica amerikanaca samo su ovaj put resili da idu do kraja Putin mora da padne. Koliko ce samo ukrajinaca da zrtvuje zbog toga

sudbina je samo jedna

pre 9 godina

Nadam se da je mudriji i častniji(nekim delima to pokazuje) od pokojnog Miloševića, da će manje Ukrajinaca i Rusa izginuti ni za šta kao što su Jugosloveni sve tri vere dali živote za sebične ciljeve, čast izuzecima.

Dark Rider

pre 9 godina

Tacno poredjenje.
Mozda je i gori od SM.
Po pretskazanju Nostradamusa, "sledeci antihrist ce poticati sa istoka,
bice beo i na pocetku ce se predstavljati kao posten i castan covek
kog ce voleti mnogi. Kasnije ce pokazati pravo lice i ratovace protiv svojih,
izazivajuci egzodus sirokih razmera."
Ovo je tumacenje koje sam procitao jos daleke 1983 godine.

Bojan

pre 9 godina

Da, kako da ne... samo ono što zapad smatra za pravdu i istinu to je ono pravo :-P ... Novinar koji je napisao ovaj tekst i urednik verovatno su fascinirani zapadnim jednoumljem koje im se plasira preko medija.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Gardijan: Putin je kao Milošević

Nadam se da ce "skoncati" na isti nacin kao i Milosevic i da ce se i za njega naci neka "lipa" pod koju ce biti sa'ranjen !

EU Citizen

pre 9 godina

To ja pričam, i pišem na ovom mestu već neko vreme, a i sudbina će mu biti ista kao i Miloševićeva, nekakav Hag ili gore, pošto će ga njegovi rođeni tajkuni i špijuni pustiti niz vodu, jer će alternativa biti da potonu zajedno sa njim. Ključnu grešku je napravio kada je arogantno anektirao Krim, valjda verujući u vlastitu propagandu o jednoj državi sa pišljivih dva biliona dolara grubog domaćeg proizvoda, bez prave privrede osim izvoza sirovina i vojnoj tehnologiji zaostaloj deset godina a svoj ostaloj dvadeset godina, kao "svetskoj sili" i "rivalu Amerike"...

tamni vilajet

pre 9 godina

Potpuna istina, udarace glavom o zid, unistavajuci pritom drzavu i siromaseci narod, a posle ce sramno kapitulirati i ostati u istoriji kao najveci neprijatelj sopstveno0g naroda!

слоба је српски херој

pre 9 godina

Владимир Путин и Слободан Милошевић нису напали нити бомбардовали ни једну државу света већ се бране од санкција запада.Живела Братска Русија.

Dark Rider

pre 9 godina

Tacno poredjenje.
Mozda je i gori od SM.
Po pretskazanju Nostradamusa, "sledeci antihrist ce poticati sa istoka,
bice beo i na pocetku ce se predstavljati kao posten i castan covek
kog ce voleti mnogi. Kasnije ce pokazati pravo lice i ratovace protiv svojih,
izazivajuci egzodus sirokih razmera."
Ovo je tumacenje koje sam procitao jos daleke 1983 godine.

serb

pre 9 godina

vise mi se cini da je Porosenko novi Milosevic, cinjenice:
- na deo zemlje gde zive ljudi druge nacionalnosti poslao vojsku i policiju
- izbeglica vise nego na Kosovu
- zlocini protiv civila ....
Mozda ce i njega u Hag, nekako mi potpuno ista prica, samo me zanima ko ce da bombarduje
Ukrajinu Nato?

sudbina je samo jedna

pre 9 godina

Nadam se da je mudriji i častniji(nekim delima to pokazuje) od pokojnog Miloševića, da će manje Ukrajinaca i Rusa izginuti ni za šta kao što su Jugosloveni sve tri vere dali živote za sebične ciljeve, čast izuzecima.

Smejurija

pre 9 godina

Pa smesniji I licemerniji text skoro nisam procitao. Pa zapad je taj koji je izumeo te metode koje navodno putin koristi. Pa zapad je izazvao ovu krizu kao I svuda po svetu u zadnjih 25 god. Pa zapad je organizovao I sproveo nelegalno nasilno svrgavanje legalno izabranog predsednika ukrajine I ilegalno su postavili sadasnje rukovodstvo. Putin je samo prihvatio zelju naroda krima da se ujedini sa rusijom I sve je uradjeno u skladu sa poveljom un I presudom medjunarodnog suda u hagu koji je rekao da je kosovo imalo pravo na samoopredeljenje. To je demokratiha a ne zapadno poimanje demokratije da se nadilno ruse vladti sirom sveta. Pa ukrajinska vojska cini zlocine na sve strane uz blagoslov amera I finansijsku, vojnu I logidticku podrsku.. sto gardijan ne osudi svakodnevno ubijanje civila od strane ukrajinava u donjecku? Ali svi moraju znati da sl7cnost izmedju putina I slobe nema I sa je ta tvrdnja vise nego smesna jer putin vodi vojnu supersilu I on nece nikakve kompromise sa zapadom jer nacionalni interesi moraju se zastiti. A dokaz da putin ne popusta su vam gruzijski rat, sirijska kriza, priznanje nezavisnosti krima a sad I resavanje pitanja novorusije I svima je jasno da ce biti kako on zeli...hahaha...putin je kao sloba...koja nebuloza zapadne propagande, hihihi.. ma vas boli to sto nista zapad ne moze da ucini kao sto je bilo u bivsoj jugoslaviji..oni bi vrlo rado bombardovali, slali "mirovne" snage ali nece moci to kod putina, ne ne

Slucajni prolaznik

pre 9 godina

Da, da, da. Ja tu besmislenu pricu ne mogu da slusam. Da nije bilo Sloba ne bi bilo rata. Kao da nije bilo tenzija na nacionalnoj bazi i prije njega. Recimo demonstracije rudara i studenta 81 na Kosovu. Hrvatsko proljece itd. itd.On je za dosta toga kriv, ali da nije bilo njega ne bi bilo rata je cisti apsurd.

Раде Живковић

pre 9 godina

О чему то енглези. А њихове колоније, па оно што су годинама радили(убијали) друге народе, па невиђене пљачке других. Боље је да ћуте.

Aco

pre 9 godina

Samo jedna paralela koja pokazuje zapadno licemerstvo: Zapad je dizao u visine Jeljcina dok je ovaj unistavao Rusiju sa divljim privatizacijama , instaliranjem zapadnih nevladinih organizacija po gradovima Rusije i odlivom kapitala . U onom trenutku kad je ovaj poceo da kritikuje Zapad zbog politike prema Jugoslaviji odmah je proglasen alkoholicarom , kao da to nisu znali ranije.

zoran

pre 9 godina

A šta se VAS ENGLEZA tiču i Milošević i Putin i Jugoslavija i Rusija i Ukrajina. Da se niste petljali nikada ratova ne bi bilo...
I vi ste cvećke i to kakve. U Irskoj ste bili okupatori osam vekova u Indiji 3 i po, u Africi tri a u Australiji dva veka i sada nekome spočitavate. Bruka!

evita

pre 9 godina

Dear Sirs, Milosevic je bio naivna dobricina u poredjenju sa Predsednikom Putinom mereci vasim arsinima. Njega ste mogli da vozate, bombardujete, hapsite, sudite... nije imao nuklearno oruzje. Putinu mozete staviti soli na rep!

nenad rs

pre 9 godina

За дотичне требали би знати да су Срби у Босни поседовали катастарски 54% земље тако да лупетање о Србима у Босни могу писати неком ко незна чињенице.Нису Срби у Босну пали са неба они су ту вијековима и још увијек су ту.Милошевић је тим истим Србима уводио санкције,трговао и ко зна шта.

spartacus

pre 9 godina

Koja laz. Rusija i nije zelela rat u Ukrajini, samo ne zeli Nato pored svoje granice. Sve je ovo maslo USA. Kolateralna steta je Ukrajina, a pored nje, velike gubitke ima i Evropa(zbog sankcije Rusiji).

Prava istina

pre 9 godina

I Gardijan i T. Garton Es su samo ispostave (advokati) SAD te govore i pisu onako kako to ameri zele
da se ovo odvija i desava u Ukrajini.
Jos nigde nisam procitao u zapadnim medijima ili slusao na TV vestima i komentarima, da je za sve ovo
kriv sam zapad, sto se desilo i desava u Ukrajini. Medjutim, kod komentara citalaca ima vise onih koji su
na strani Rusa i predsednika Putina, jer vide i znaju pravu istinu na terenu.
A to, sto je predsednik Putin rekao studentima u St. Peterburgu je tacno i vidjivo tko stoji iza svega toga
NATO, SAD i marioneta EU.

mnogo jaka Evropa

pre 9 godina

Mnogo vam jaka ta vasa Evropa kad su polumrtvi od straha od onolicne Grcke.Ja se vec slatko smejem citajuci koliko je im je komplekse ovaj Cipras nabio za nepunih nedelju dana.
Ostali cute, ali ne zna se da li su se vise usijali Nemci ili ove birokrate iz Brisela.Pa posto su zaboravili i na Putina i na dzihadiste, sad se Englezi nasli dusebrizni.Nisu Ameri na prvim stranama pa moraju ovi da ih vrate u zizu javnosti.

mlekadzija

pre 9 godina

Es zaboravlja da je za te iste Britance, pre svega SAD, Milosevic bio i FAKTOR MIRA I STABILNOSTI na BALKANU...dok im je odgovaralo. Licemeri bedni.

Gospodar Zarin

pre 9 godina

"Kao i Toni Bler, Putin je spreman da iskoristi svaki instrument koji mu ide na ruku, bez ikakvih granica. U njegovom ratu protiv sveta, on koristi teško naoružanje, ucene, sajber napade, sofisticiranu medijsku propagandu, tajne operacije...".

anticenzura

pre 9 godina

Nit sam bio za Slobu,a Putina nesto ne mirisem...al tekst je klasican narucen,koji treba verovatno da opravda neko ucesce Nato u Ukr ili odobrenje nekih para za sukob uUkr.
Naravno poredjenje nih dvojice je smehotres,jer porediti coveka koji vodi jedno od 3 najjace sile i koji je zaustavio propast drzave i coveka koji je radio sa zapadom i zajedno s njima je odgovorqn za egzodus miliona Srba i rasprodaju srpskih teritorija.ravno je ludilu.

Pantagruel

pre 9 godina

Камо среће да је Милошевић имао способности, посвећеност, веру у националну идеју, визију и храброст какве има Путин, уместо што је био југословенска и комунистичка будалетина опседнта личном влашћу. А посебно камо среће да је ЈНА имала нуклеарно наоружање на коме се радило шездесетих година, па се од тог програма одустало. Да смо имали ефикасно средство одвраћања (попут ракета средњег домета и макар неколико бојевих глава), нико споља се не би усудио на војну интервенцију против нас, нити би тако олако суседне земље уступале свој ваздушни простор и аеродроме за бомбардовање нас. Све сепаратистичке оружане формације би биле згажене (за то смо доказано имали довољно снаге), пустили бисмо Словенце да оду својим путем и Хрвате (да нам више не буду вечити извор дестабилизације, као што јесу били од уједињења 1918. до 1991. године), али без територија на којима су Срби чинили већину пре Павелићевог геноцида. Сви остали, а посебно Албанци, били би мањи од маковог зрна.

ray

pre 9 godina

Putin je drzavnik, strateg, dzudista, spasilac Rusije i slobodnog covecanstva.

Milosevic je bio bankar iz jednog malog mesta koji dobio inspiraciju da se igra geopolitike preko ledja svog naroda. Bio je anacionalan kao i svako komunisticko bice.

Sinapsa

pre 9 godina

Samo par malih razlika, iza Putina stoji 150 miliona rusa, Najveca zemlja na svetu, najaci nuklearni arsenal, par miliona vojnika vise od populacije srbije, 100x jaca i stabilnija vlada, naoruzanje visoke tehnologije o da, par mornarickih flota i nekoliko hiljada aviona. Uglavnom sve je isto.

tito

pre 9 godina

e bas nije, Milosevica ste bombardovali, zbacili sa vlasti, ubili u Hagu.. Aj da vidimo sta cete sa Putinom... Bas su isti...babe su im na istom suncu susile ves...

Nebojsa

pre 9 godina

Putinove metode se mozda razlikuju od zapadnih, ali se sve na kraju svede na to da jaci uvek tabaci ako ima sopstveni interes. Zapadna hipokrizija je ovde dosla do izrazaja a batica Putin to koristi za sebe i Rusiju. Mi smo toliko mali u svemu ovome da mozemo samo da im sluzimo za primer i sprdnju. Ziveo sam u Rusiji par godina i znam o cemu pricam.
Sa druge strane Zapad nema nikakve moralne osnove da druge nesto prica, tako da je ovaj novinar prilicno jadan.

menem

pre 9 godina

Ko god brani svoj narod za njih je zlocinac? A sta je sa Foklandima? Digli ste celu flotu i oplovili pola sveta, naneli ljudske i materijalne gubitke Argentini, za desetinu ovaca i pastira na tom "vasem" dalekom ostrvu?

чича

pre 9 godina

ама баш исти милошевић...јадни ви, изазовете рат без везе а онда су други криви...исто као и милошевић...

alex

pre 9 godina

e sad Vam sve verujem...Milosevic je bio tata za sve....cinjenica je da obican narod u Srbiji...isto zivi...a sa je ovo malo politicara prodalo sve sto smo izgradili zatad svojih interesa...a mi smo robovi...svejedno..

Sumadinac

pre 9 godina

Covek je napisao ovaj tekst a sam zna da nijedna rec nije istina.
No, od zapadne demagogije i propagandne masinerije se ne ocekuje nista od drugo osim licemerja i bezobrazlika.

To su tekovine na kojima pocivaju EU i SAD.

To je svima opste-poznato ili su neki Srbi zaboravili sta se desava poslednjih 25 godina.

Ili mozda neki od nas jos uvek misle da nas zapad kaznjava idalje zbog Milosevica ???

Бојан Илић

pre 9 godina

“Putin je Milošević za bivši Sovjetski savez, istovetno loš, ali veći, a iza dimne zavese laži on želi da uspostavi marionetsku paradržavu na istoku Ukrajine“, navodi se na samom početku teksta.

То значи да Путин не сме никако да дозволи "Олују" над својим родом као што је то урадио Милошевић!
Само као РС, па кад дође време у једну државу!
Баш због тога подршка!:-)

darko

pre 9 godina

gospodo englezi svo ali bas svo zlo potice iskljucivo od vas i od nikog drugog . Vi zivite na nesreci celog sveta i nemogu da verujem kako to svet vec jednom nije shvatio

nesa

pre 9 godina

Licemerni zapad. Sad je valjda svakom jasno koliko je Milosevic bio u pravu,ali nazalost nemocan da se odbrani od divljačke horde pljačkaša sa zapada.

ataman

pre 9 godina

sad sam se setio i one sto smo uzvikivali Slobo Sadame-a iz ove perspektive vidim da smo mnogo gresili.da sam znao kako cu ziveti posle tog 5 oktobra,tog dana ni lud ne bi isao za Beograd.
svaki sledeci je bio losiji.gori za narod a bolji za sebe.
jedino sto mu zameram je sto nije koristio medije i lobirao gde treba da se i nasa strana cuje.

Simon

pre 9 godina

Sram da bude Putina! Ko mu je dao za pravo da se koristi tudjim patentima propagande i medijske cenzure. Svako normalan zna da je istina jedino ono sto Zapadna civilizacija definise kao pravdu. Baraba jedna taj Putin. On nasao da se drzne i da kvari lepo zamisljene planove za podelu planete i njenih resursa. Pod hitno produziti rad haskog tribunala i prosiriti njegovu nadleznost na Rusiju.

Miodrag

pre 9 godina

Ne boli vas gospodo to sto je Putin, kao sto navodite, kao Milosevic ! Vas boli sto Rusija nije kao Srbija, i sa tom boli Putin nema veza ! To je vasa vekovna bol, od carske Rusije preko one komunisticke do ove danas. To tek da se razumemo ! Ko vas ne zna, a izgleda da vas danas svi znaju, skupo bi vas platio !

skrozlos

pre 9 godina

Novinar Gardijana Timoti Garton Eš je samo jos jedan u nizu koji situaciju sagledava iz jednog, njemu najblizeg, ugla. ako vec spominje paranoju ne bi bilo lose da se seti svog premijera blera koji je toliko bio ubedjen u postojanje bioloskog oruzja u iraku i itekako doprineo da se ta zemlja razrusi do temelja. a onda neka se podseti i izvestaja o tom oruzju posle svega. a da, da ne zaboravimo tog istog milosevica kojeg su ti isti novinari proglasavali za "garanta mira i stabilnosti na balkanu". stvarno mi bude lose posle clanaka u kojima neki "eksperti" opisuju desavanja u zemljama koje ne mogu ni da pronadju na karti sveta, ali im to ne smeta da pisu sta "veliki brat" zeli.

Observer

pre 9 godina

Putin, koliko god se dovodi u pitanje njegov nacin vodjenja naslednice Sovjetskog Saveza jedno je sigurno, on brani svoje nacionalne interese jer on to moze i on to samim tim mora. Ako neko moze da se suprotstavi anglo-saksonskoj hegemoniji, sto mi nismo mogli, onda je to on. Da li bi Ukrajinci sproveli progone nad ruskim stanovnistvom na istoku? Ne znam, ali znam sta se 95 dogodilo u Hrvatskoj, te se od potomaka nacisticke ideologije moze sve ocekivati. Da li obicni ljudi zbog toga ispastaju? Da, ali to je cena slobode. Cena koju su i nasi dedovi, ali i njihovi sinovi placali vekovima, nekad uzaludno, ali nekad iz nemoci da se odupremo pozivu na borbu protiv ropstva... Rat je, premda ponekad neizbezan, najgore resenje...

џо

pre 9 godina

U zaključku teksta Eš ističe da Putin stvara paranoju koja je nespojiva sa činjenicama, podsećajući na njegovu nedavnu izjavu datu studentima u Sankt Peterburgu, da ukrajinska vojska nije ukrajinska, već NATO legija.

Чиста параноја. Само луд би помислио да НАТО има нешто са ратом у Украјини, Мајданом, снајперистима......

Pekar

pre 9 godina

ovo je sam dokaz da zpad ima šablon po kom deluje protiv onih drzava koje neće ili ne žele da funkconišu po nijhovim principima i za njihove interese

Dzon

pre 9 godina

Ma nije nego, formulisete uvek kako vam odgovara. Kad se radi o Ukrajini imate jedan stav, o Kosovu drugi. Kada francuske novine unakaze teroristi to nije ok, a kad roknete RTS 99 i pobijete novinare zbog "slobode medija" to je ok.... I mozemo do sutra, uvek razliciti arsini! Putine, samo napred! Zadrzi svoju teritoriju i odbrani svoje stanovnistvo, moze ti se!

Србија

pre 9 godina

Kud ce veca Marioneta od vas iz Eu , Jednostavno shvatite ne mozete da vladate celim svetom. Milosevic je bio slab da vam se se suprostavi, ali zato Putin je dovojno jak da vam se suprostavi.

Rus

pre 9 godina

Engleska filozofija i politika prema svim drugim narodima je sarkasticna, u najmanju ruku receno zalosna!Zemlja koja je imala navise kolonija i koja je pljackala sve redom neme nikakvog moralnog prava da daje ocene o drugima!
kao prvo vratite sva kulturna i materijana bogastva koja ste opljackali, ostaku sveta!

Stefan

pre 9 godina

Ahahahaha ni nalik. Jos jednom ista prica amerikanaca samo su ovaj put resili da idu do kraja Putin mora da padne. Koliko ce samo ukrajinaca da zrtvuje zbog toga

Bojan

pre 9 godina

Da, kako da ne... samo ono što zapad smatra za pravdu i istinu to je ono pravo :-P ... Novinar koji je napisao ovaj tekst i urednik verovatno su fascinirani zapadnim jednoumljem koje im se plasira preko medija.