Subota, 31.01.2015.

11:18

"Zakon o prekršajima neustavan"

Ombudsman je podneo predlog za ocenu ustavnosti odredbi Zakona o prekršajima, koja predviđa "uskraćivanje ljudskih prava", onima koji ne plate prekršajnu kaznu.

Izvor: Beta

"Zakon o prekršajima neustavan" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Dusan

pre 9 godina

Posle zavrsene bitke i rata, lako je biti general. Zasto nisi ukazao na nepravilnosti na vreme kada je taj zakon bio u skupstinskoj proceduri dok su jos zuti bili na vlasti? Ni sad nije kasno da se oceni ustavnost i da se to sve promeni ali je ocigledno da tada nisi radio svoj posao

Оноре де Балзак

pre 9 godina

Како је могу да захтевам да уживам права када ниса испунио обавезе? Није држава родитељ који ће вам дати џепарац иако га не послушате.

Tarantula

pre 9 godina

Jankovicu gde si bio onda kada su zuti bili na vlasti da to kazes,jer oni su doneli taj zakon,to sam osetio na svojoj kozi jos 2011 godine kada sam hteo da odem na biro rada a pre toga sam imao firmu koju sam morao da zatvorim.

NoName

pre 9 godina

Jeli botovi, ste videli vest gde EU spominje Jankovica kako radi pravicno, a nasi supljeglavci ne? Pa i vi dalje lupajte minuse. Nista ovde ne moze da se sakrije, ni jedna laz i prevara politicara.

A.

pre 9 godina

Imam neutralan stav izmedju vlade i zastitnika gradjana,ali misli da se mnogo paznje pridaje ovom zastitniku bezpotrebno.
(Koca, 31. januar 2015 14:12)

Kakav "neutralan stav"? To se kaže "nemam stav".
Sasvim je beSpotrebno da ovde komentarišete. Bolje malo da učite pravopis.

Beslac

pre 9 godina

Prosto je neverovatno da je Jankovic 10 dana konstantno u vestima i medijima. Ni vikend ne moze da prodje da ne vidim njegovu sliku i neku novu vest, obracanje, zahtev itd.

Jovan

pre 9 godina

Zbog toga i hoce Vas i Šabica da najure,jer ,,oni" vec ne postuju Ustavni sud ,koji se ne oglasava ni po pitanju nezakonitog smanjenja penzija i ostale otimacine,tako da ne verujem da se oni plase odluke Ustavnog suda.neka nam je bog napomoc!!!!!!!!!!(sto ne ,,slomise" advokate!!!)

el gladijator

pre 9 godina

Dobar je ovaj Jankovic, deluje mi kao posten covek jer se principijelno drzi zakona i ustava.
E sad komentatori...tuga jadi beda i primitivizam. Svi ga toboze hvale i bodre jer cuva ustav. A ustvari svidja im se da ne plate kazne koje se u svakoj normalnoj drzavi placaju. Drugi tabor komentatora jesu iz DS pa pljuju SNS.

Samo da znate vi koji se pozivate na toboz odbranu demokratije. Moj brat zivi u Kanadi. Ne platis li porez, sve ovo sto Jankivic pominje ti neizbezno sleduje. I nikome ne pada na pamet ne pada da dovodi u pitanje zakon i ustav.

Ali Kanada je primitivna i zaostala zemlja pa nije ni za poredjenje sa nama, je li tako? Ma ko bi jos ziveo u tako siromasnoj i neuredjenoj drzavi....
Ja mislim svi vi...i ne bi se ni osvrtali na zakon i ustav...

Petronije

pre 9 godina

Jos jedna stvar koja mora da se resi. Kako ne placanje autobuske karte moze biti prekrsaj? Bilo bi lepo da se pokrene to pitanje. Jos jedna velika nelogicnost je da gradjani ustvari placaju privatnoj turskoj firmi Apex solution i njenom sistemu naplate zvanom BusPlus. Niko ne placa kartu GSP-u. Sta Apex radi sa tim novcem niko ne zna. Znaci, gradjani ne placaju GSP nego Apex, privatnu turkus firmu. Kako onda ne placanje usluge jedne privatne turske firme moze da bude prekrsaj?

Ceda

pre 9 godina

Znači, kada nam isključe struju i vodu jer kasnimo mesec-dva za račun, to nije ucenjivanje? E pa gospodine ombudsmane ja i moje dete bez potvrde za renoviranje stana i možemo nekako, ali bez struje i vode teško. Želeo sam da verujem ovih dana da ste originalni, ali vidim da ste selektivni, da ne spominjem da su penzioneri sami morali da podnose inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o PIO i Zakona o radu, a mogli ste to Vi po službenoj dužnosti, ali...

cinik

pre 9 godina

Trebalo bi ukinuti ovu funkciju. Garant moze lose uticati na mentalno a i fizicko zdravlje ljudi. Samo se iznose ogromni problemi a ne postoji volja i zelja da se oni rese. To samo dovodi do frustracije i jako loseg uticaja na psihu da se nista ne moze promeniti na bolje.

madjilac

pre 9 godina

pa ovo ni okupator ne donosi takve zakone al ovi sve na silu radikalska posla ne platis li tesko tebi kao njihovi kadrovi komunalne policije koji stavljaju lisice za 80 dinara

svaka cast

pre 9 godina

Bravo,ravo, bravo.... G. Jankovicu.Pa Vi ste ponos pravne struke, ohrbrenje i dokaz da u ovoj zemlji ima casnih ljudi, spremnih da se izloze napadima da bi odbranili dostojanstvo obicnih ljudi. Pa SIRIZA je pobedila jer joj je jedan od glavnih slogana bio da se vrati dostojanstvo ljudima. Ne samo da se borite za vracanje dostojanstva pravne struke, vec vracate i uverenje da treba istrajavati na svojim uverenjima, ubedjennima, principima,prvadi i pravicnosti. Vi ste nas zastitnik, nasa savest, nasa nada.....

Velja

pre 9 godina

Podrska Jankovicu. Izmeniti Zakon o ustavnom sudu i uvesti obavezu istog suda da po predlozima Ombudsmana resava na prvoj sledecoj sednici a ne kao sada da u opste ne resava ili ostavlja skupstini i vladi da zakon menjaju u roku od 6 meseci a za to vreme gradjani trpe stetu i teror. Krivicna odgovornost za predlagaca neustavne odredbe zakona i obaveza drzave naknade stete pogodjenim gradjanima a ne kao sada da se nikome nista ne plati jer odluke suda deluju u buduce a ne retroaktivno.
Sudijama smanjiti plate jer sada deluju kao produzna ruka ili politicko telo izvrsne vlast a ne nezavisni sud koji se brine o ustavnosti i stiti prava gradjana pre svega!

dare 011

pre 9 godina

Ja sam za miting podrške ombdusmanu...
Uz parolu: SVI SMO MI SAŠA JANKOVIĆ!
A da ne bude da samo kritiziram...podrška i Vučiću za gomilu stvari koju je pokrenuo, žalim ga zbog klike oko njega. Nisu mu ni do kolena. Upravo oni ga obmanjuju da je neko protivnjega A NIJE TAKO!
ON JE JEDINA svetla tačka u ovom trnutku...NAROD i stručna javnost su protiv NJIH...stranačkih parazita i grebatora bez kapaciteta. Oni nisu ni svesni funkcija na kojima sede.

nemanja

pre 9 godina

poznajuci praksu, verovatno ce da se oglase Vesic ili Mali i da kazu kako je ovo orkestrirana hajka na komunalnu policiju koja je taman uspela da zavede komunalni red u Beogradu

respekt full

pre 9 godina

ovaj covek je pravi dasa, s jedne strane on sa druge citav sistem koji tvori koruptdrzavu ili radikalnu banana drzavu...nikad za nikog nisam bio, svi su slicni...ovaj bi pristao da vodi drzavu, ali pravu...ali nek se cuva, ovi bez kaosa ne izlazen iz fotelja, potrefilo ih jer nisu ocekivali a nece dati niposto

major magistar i dobar drug

pre 9 godina

Sta nije jasno botovima. Umjesto da lupaju minuse neka ostave makar jedan suvisao komentar. Gospodo zakucace Veliki brat i na vasa vrata na ovaj ili onaj nacin. A vi samo podrzavajte one koji napadaju onoga koji stiti i vasa prava.

Srdjan

pre 9 godina

Dragi drzavljani Srbije pomirite se da ne postoji demokratska drzava, vec manje ili vise demokratske drzave. Ova nasa spada u malo vise ne demokratske. Sistemski nas unistavaju, uzimaju i poslednji dinar. Ovim se skupljaju pare za politicku elitu i preveliku drzavnu upravu koju cine clanovi stranaka. Na nasu veliku zalost drzava treba da postoji radi naroda a samo mi ocigledno postojimo zarad drzave. Drzava u nasem slucaju su politicari, upravni organi i tajkuni a narod je roblje tj orudje za sticanje imovine. Zastitnik gradjana i obudcman su jedina zastita naroda od vlasti. Referednum nama treba a ne zakoni po hitnom postupku ( u prevodu kako uzeti poslednji dinar narodu).
U celoj ovoj situaciji nama fali jedan Robin Hud da uzima od bogatih, vlasti, i da deli siromasnima...

MikaMitrovic

pre 9 godina

G-dine Jankoviću,

Napisali ste jedan komplikovan tekst za megatrendovce koji na prečac, po ubrzanoj proceduri, usvajaju ovakve zakone, neće ga razumeti!

Bravo!

Ps. Nadam se da se još Ustavni sud odupire akademskim megadensovcima.

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Podržavam predlog, međutim nadam se da se ombudsman nije predomislio po pitanju Gašića i ostalih, da se nije uplašio smene. Tako jedan ombudsman i treba da radi, da teroriše državu svaki put kad krši ljudska prava i da je neprestano izlaže javnim kritikama dok ne postupi po zakonu, on je zaštitnik Građana, a ne države, moja ogromna podrška Jankoviću.

cukce

pre 9 godina

Cinimi se da Jankovic a mozda i Sabic jedini u ovoj zemlji stite interese nas obicnih gradjana! Ostali udaraju po nama obicnoj raji i stite sopstvene, stranacke, i interese kontraverznih biznismena!

Vucicev nepismeni strucni kadar

pre 9 godina

Tek ce polako da se otkrije koliko su jos doneli propisa da bi zastrasili narod.
Jedan od bisera im je i prinudna naplate proizvoljno odredjenih kamata na glavnicu duga u iznosu od 2/3 mesecnih prihoda, direktno sa racuna duznika.
U Evropi kojoj Vodja toliko tezi je maksimum 1/3 i ni cent vise.
Jedino se tesim da cemo se ove vlasti nerado secati u najskorije vreme,sami sebe vec jedu a mnogo imaju preveliki apetit pa nece trebati mnogo vremena.
Zalosno je samo sto svi cute i podrzavaju gospodina Jankovica, samo verbalno, u komentarima.

marko

pre 9 godina

Pojedini zapadni pravni sistemi poznaju ovu vrstu "uskracivanja", ali je ona u sklopu prinudne naplate neplacenih kazni. Nas sistem se zaista svodi na uslovljavanje bez prethodno pokrenutog postupka naplate, sto je pogresno i protivustavno.

Torente

pre 9 godina

Jankovicu radi po zakonu i imaces postovanje svih ljudi koji razumeju da ako kritikujes nezakonite radnje ne kritikujes "vodju". Hrabar si a i pravedan. Podrska.

Sedma sekcija

pre 9 godina

Sasa Jankovic je pravi primer coveka koji odgovorno radi svoj posao. Kada bi se sve institucije ugledale na njegovo apsolutno postovanje zakona, bili bismo uredjeni kao normalna evropska demokratska drzava.

SNS je zlo

pre 9 godina

Za ovaj bahati režim Ustav i zakoni ne znače ništa, oni ih obilato krše. Mi smo upozoravali na sva ta kršenja Ustava i zakona, ali nema ko da reaguje...po službenoj dužnosti da kAže - ovo ne može...zna se kako se naplaćuju potraživanja ili kazne, a ne ovako, kao drumski razbojnici...

Srki

pre 9 godina

Naravno da je neustavna takva uredba! I svaka cast sto se neko napokon setio da pokrene takvo pitanje. Takodje, pretpostavio sam da ce to upravo biti zastitnik gradjana i moram da kazem da mi ovaj covek uliva neko poverenje. Nisam siguran da ce uspeti da izgura ovu tacku, ali se nadam da ce se boriti pa sta bude. Ova uredba je ukratko ovakva: nezaposlen covek dobije kaznu(nema kartu u busu jer nema pare da je kupi, predje van pesackog jer pesackog nema u radijusu od 300 metara) koja je oko 5000din. Ako je ne plati u odredjenom roku, istekne mu licna karta i covek ne moze da funkcionise od tog trenutka. Ne moze u bolnicu, nema overenu zdravst. knjizicu, ne moze da podigne ni socijalnu pomoc bez licne karte. Bezidejna drzava koja kroz represiju nalazi jedini nacin da naplati bilo kakav prekrsaj je jednostavno tuzna drzava...

Kad država trenira strogoću nad sirotinjom rajom

pre 9 godina

Sve što je naveo zaštitnik prava građana, u potpunosti je tačno. Osim toga, na širem, sociološkom planu, mere predviđene Izmenama zakona o prekršajima predstavljaju uvođenje u diktaturu. Primena represije prema građanima jedne države, umesto sistemskih promena koje bi podrazumevale jednakost SVIH pred zakonom, predstavlja katastrofalnu grešku sadašnje, ali i prethodne vlade.

profesionalni komentator

pre 9 godina

Naravno da hadziju koji je dobio da vlada Beogradskim pasalukom ne zanima zakon,nego jedino i iskljucivo zarada,tj procenat koji dobija od BusPlus-a.Na kraju balade su se vratili na Djilasovo "genijalno" resenje,gradjani da placaju 1000 konduktera ili 800 komunalnih policajaca koji ce da se postaraju da privatna firma BusPlus ostvaruje zaradu,ako trenutno ne postoji zakon protiv takve prakse,treba ga momentalno uvesti

neko iz gomile

pre 9 godina

Oh ovaj covek je neverovatan i ne daj boze da ga smene ugasili smo ga onda jer nece imati nikakvu podrsku,niko se nece pobuniti pocevsi od nas sa ovog sajta. ispravite me ako gresim

bezimena

pre 9 godina

Bravo! Bravo! Bravo!

Pred Jankovićem i Šabićem treba se duboko pokloniti, to su već duže vreme jedina dva čoveka koja se bore, ne štedeći sebe i pod opasnim pretnjama, za osnovna ljudska prava nas "običnih"!

Tartar sos

pre 9 godina

Ja predlazem da se vratimo na staro.Zakon ne moze da potpise predsednik pre nego ga verifikuje ustavni sud.
Nama skupstinski odbor da misli sta je ustavno,a sta nije,predsednik veruje partiji.
Mi imamo gomile zakona koji su potpuno neustavni privatne firme su izvrsitelji,notari kojima izadjes sa jasnim pitanjem,oni pojma nemaju sta treba,komunalna policija i ako je nadleznost policije iskljucivo republika,zatim prekrsaji....Na RTS-u Lazanjski napao Sabica kako je trazio drzavnu tajnu,a trazio je samo podatke koje je vec objavljivao lazanjski.To je bio osnov,pa su se smejali,lazanjski sme da odaje drzavnu tajnu,a agencija beta ne moze.Eksluzivno pravo ko sta sme,a ko ne sme.
Jedino kosovo ne moze biti ustav,jer je on medjunarodni protektorat,ostalo mora da se postuje

Doktor medicine

pre 9 godina

puna podrška gospodinu ombusmanu, pa naravno da je zakon neustavan kada ga pišu ljudi koji su kupili diplome na privatnim fakultetima.

slavisa

pre 9 godina

Ima li nesto da je ustavno u ovoj zemlji? Zato zakoni samo vrede za obicne male ljude a za lopove i kriminalce ne vredi. Mora da su ga takvi i pisali?

donatelo

pre 9 godina

krivicne prijava...protiv.gradonacelnika...vesica...nacelnika komunalne policije..za zlopotrebu sluzbenog polozaja...uznemiravanje javnosyi..krsenja ljudskih prava..podstrekavanje..na vrsenje nasilja..protiv sopstvenog naroda...

milos

pre 9 godina

Sva podrška ovom izuzetnom profesionalcu. Zaista mu se divim. Treba biti Herkules da bi mogao da se svakodnevno boris sa nepismenom i nestručnom naprednjackom mašinerijom.

Luiz

pre 9 godina

"Na taj način se stvorila mogućnost da zbog neposedovanja važeće karte, čiju naplatu vrši privatno preduzeće, građanin ostane bez niza Ustavom i zakonom garantovanih prava", ukazao je zaštitnik građana.

Sva sreća pa nemamo smrtnu kaznu. Inače .... Ne smem ni da pomislim šta bi bilo sa "neplatišama" Apex d.o.o., Infostan, EPS ...

pa ja mislim da sam rek'o

pre 9 godina

Dal je moguće da se trenutno samo jedan čovek bori za kolika tolika prava običnog građanina, i njegove osnovne slobode. Sta se sa nama desilo... Bravo Jankovicu ti si svojevrsna one man army! Narode mojjjj tugo moja

zoro

pre 9 godina

Hiljadu puta ja bolje za gradjane što ste na celu ove institucije,nego da ste u klupama našeg parlamenta,posebno ne onog dela gde sede najveće neznalice i klimoglavci i poltroni.UVEK UZ VAS!

sve je relativno

pre 9 godina

Svaka Vam čast što pokušavate odbraniti prava gradjana koja se u uredjenim državama ne dovode u pitanje. Ako prodje inicijativa za smenu S. Jankovića, ugasili smo ga.

sarkasticni nemanja

pre 9 godina

Sad ce botovi odma da vicu "zavera, napad na Vodju, kolika mu je plata a ovo prica, u to nema sumnje!"

Ljulja se tlo pod nogama ove vlasti. I to ih ne rusi niko spolja, vec oni sami, svojom nesposobnoscu, bahatoscu i izjavama van zdravog razuma.

aca bg

pre 9 godina

Tako je Jankovicu, time i treba da se bavis, kako privatna firma moze da legitimise i maltretira narod, kao i neustavna i nelegalna komunalna "policija". A krivicnu prijavu protiv kobri je trebala da podnese policija i drzava ali oni ocigledno cute, zemlja bezakonja i nereda.

milos

pre 9 godina

Sva podrška ovom izuzetnom profesionalcu. Zaista mu se divim. Treba biti Herkules da bi mogao da se svakodnevno boris sa nepismenom i nestručnom naprednjackom mašinerijom.

Doktor medicine

pre 9 godina

puna podrška gospodinu ombusmanu, pa naravno da je zakon neustavan kada ga pišu ljudi koji su kupili diplome na privatnim fakultetima.

pa ja mislim da sam rek'o

pre 9 godina

Dal je moguće da se trenutno samo jedan čovek bori za kolika tolika prava običnog građanina, i njegove osnovne slobode. Sta se sa nama desilo... Bravo Jankovicu ti si svojevrsna one man army! Narode mojjjj tugo moja

sarkasticni nemanja

pre 9 godina

Sad ce botovi odma da vicu "zavera, napad na Vodju, kolika mu je plata a ovo prica, u to nema sumnje!"

Ljulja se tlo pod nogama ove vlasti. I to ih ne rusi niko spolja, vec oni sami, svojom nesposobnoscu, bahatoscu i izjavama van zdravog razuma.

sve je relativno

pre 9 godina

Svaka Vam čast što pokušavate odbraniti prava gradjana koja se u uredjenim državama ne dovode u pitanje. Ako prodje inicijativa za smenu S. Jankovića, ugasili smo ga.

aca bg

pre 9 godina

Tako je Jankovicu, time i treba da se bavis, kako privatna firma moze da legitimise i maltretira narod, kao i neustavna i nelegalna komunalna "policija". A krivicnu prijavu protiv kobri je trebala da podnese policija i drzava ali oni ocigledno cute, zemlja bezakonja i nereda.

Luiz

pre 9 godina

"Na taj način se stvorila mogućnost da zbog neposedovanja važeće karte, čiju naplatu vrši privatno preduzeće, građanin ostane bez niza Ustavom i zakonom garantovanih prava", ukazao je zaštitnik građana.

Sva sreća pa nemamo smrtnu kaznu. Inače .... Ne smem ni da pomislim šta bi bilo sa "neplatišama" Apex d.o.o., Infostan, EPS ...

profesionalni komentator

pre 9 godina

Naravno da hadziju koji je dobio da vlada Beogradskim pasalukom ne zanima zakon,nego jedino i iskljucivo zarada,tj procenat koji dobija od BusPlus-a.Na kraju balade su se vratili na Djilasovo "genijalno" resenje,gradjani da placaju 1000 konduktera ili 800 komunalnih policajaca koji ce da se postaraju da privatna firma BusPlus ostvaruje zaradu,ako trenutno ne postoji zakon protiv takve prakse,treba ga momentalno uvesti

Sedma sekcija

pre 9 godina

Sasa Jankovic je pravi primer coveka koji odgovorno radi svoj posao. Kada bi se sve institucije ugledale na njegovo apsolutno postovanje zakona, bili bismo uredjeni kao normalna evropska demokratska drzava.

Vucicev nepismeni strucni kadar

pre 9 godina

Tek ce polako da se otkrije koliko su jos doneli propisa da bi zastrasili narod.
Jedan od bisera im je i prinudna naplate proizvoljno odredjenih kamata na glavnicu duga u iznosu od 2/3 mesecnih prihoda, direktno sa racuna duznika.
U Evropi kojoj Vodja toliko tezi je maksimum 1/3 i ni cent vise.
Jedino se tesim da cemo se ove vlasti nerado secati u najskorije vreme,sami sebe vec jedu a mnogo imaju preveliki apetit pa nece trebati mnogo vremena.
Zalosno je samo sto svi cute i podrzavaju gospodina Jankovica, samo verbalno, u komentarima.

bezimena

pre 9 godina

Bravo! Bravo! Bravo!

Pred Jankovićem i Šabićem treba se duboko pokloniti, to su već duže vreme jedina dva čoveka koja se bore, ne štedeći sebe i pod opasnim pretnjama, za osnovna ljudska prava nas "običnih"!

SNS je zlo

pre 9 godina

Za ovaj bahati režim Ustav i zakoni ne znače ništa, oni ih obilato krše. Mi smo upozoravali na sva ta kršenja Ustava i zakona, ali nema ko da reaguje...po službenoj dužnosti da kAže - ovo ne može...zna se kako se naplaćuju potraživanja ili kazne, a ne ovako, kao drumski razbojnici...

neko iz gomile

pre 9 godina

Oh ovaj covek je neverovatan i ne daj boze da ga smene ugasili smo ga onda jer nece imati nikakvu podrsku,niko se nece pobuniti pocevsi od nas sa ovog sajta. ispravite me ako gresim

cinik

pre 9 godina

Trebalo bi ukinuti ovu funkciju. Garant moze lose uticati na mentalno a i fizicko zdravlje ljudi. Samo se iznose ogromni problemi a ne postoji volja i zelja da se oni rese. To samo dovodi do frustracije i jako loseg uticaja na psihu da se nista ne moze promeniti na bolje.

el gladijator

pre 9 godina

Dobar je ovaj Jankovic, deluje mi kao posten covek jer se principijelno drzi zakona i ustava.
E sad komentatori...tuga jadi beda i primitivizam. Svi ga toboze hvale i bodre jer cuva ustav. A ustvari svidja im se da ne plate kazne koje se u svakoj normalnoj drzavi placaju. Drugi tabor komentatora jesu iz DS pa pljuju SNS.

Samo da znate vi koji se pozivate na toboz odbranu demokratije. Moj brat zivi u Kanadi. Ne platis li porez, sve ovo sto Jankivic pominje ti neizbezno sleduje. I nikome ne pada na pamet ne pada da dovodi u pitanje zakon i ustav.

Ali Kanada je primitivna i zaostala zemlja pa nije ni za poredjenje sa nama, je li tako? Ma ko bi jos ziveo u tako siromasnoj i neuredjenoj drzavi....
Ja mislim svi vi...i ne bi se ni osvrtali na zakon i ustav...

zoro

pre 9 godina

Hiljadu puta ja bolje za gradjane što ste na celu ove institucije,nego da ste u klupama našeg parlamenta,posebno ne onog dela gde sede najveće neznalice i klimoglavci i poltroni.UVEK UZ VAS!

Beslac

pre 9 godina

Prosto je neverovatno da je Jankovic 10 dana konstantno u vestima i medijima. Ni vikend ne moze da prodje da ne vidim njegovu sliku i neku novu vest, obracanje, zahtev itd.

slavisa

pre 9 godina

Ima li nesto da je ustavno u ovoj zemlji? Zato zakoni samo vrede za obicne male ljude a za lopove i kriminalce ne vredi. Mora da su ga takvi i pisali?

Kad država trenira strogoću nad sirotinjom rajom

pre 9 godina

Sve što je naveo zaštitnik prava građana, u potpunosti je tačno. Osim toga, na širem, sociološkom planu, mere predviđene Izmenama zakona o prekršajima predstavljaju uvođenje u diktaturu. Primena represije prema građanima jedne države, umesto sistemskih promena koje bi podrazumevale jednakost SVIH pred zakonom, predstavlja katastrofalnu grešku sadašnje, ali i prethodne vlade.

donatelo

pre 9 godina

krivicne prijava...protiv.gradonacelnika...vesica...nacelnika komunalne policije..za zlopotrebu sluzbenog polozaja...uznemiravanje javnosyi..krsenja ljudskih prava..podstrekavanje..na vrsenje nasilja..protiv sopstvenog naroda...

Tartar sos

pre 9 godina

Ja predlazem da se vratimo na staro.Zakon ne moze da potpise predsednik pre nego ga verifikuje ustavni sud.
Nama skupstinski odbor da misli sta je ustavno,a sta nije,predsednik veruje partiji.
Mi imamo gomile zakona koji su potpuno neustavni privatne firme su izvrsitelji,notari kojima izadjes sa jasnim pitanjem,oni pojma nemaju sta treba,komunalna policija i ako je nadleznost policije iskljucivo republika,zatim prekrsaji....Na RTS-u Lazanjski napao Sabica kako je trazio drzavnu tajnu,a trazio je samo podatke koje je vec objavljivao lazanjski.To je bio osnov,pa su se smejali,lazanjski sme da odaje drzavnu tajnu,a agencija beta ne moze.Eksluzivno pravo ko sta sme,a ko ne sme.
Jedino kosovo ne moze biti ustav,jer je on medjunarodni protektorat,ostalo mora da se postuje

marko

pre 9 godina

Pojedini zapadni pravni sistemi poznaju ovu vrstu "uskracivanja", ali je ona u sklopu prinudne naplate neplacenih kazni. Nas sistem se zaista svodi na uslovljavanje bez prethodno pokrenutog postupka naplate, sto je pogresno i protivustavno.

madjilac

pre 9 godina

pa ovo ni okupator ne donosi takve zakone al ovi sve na silu radikalska posla ne platis li tesko tebi kao njihovi kadrovi komunalne policije koji stavljaju lisice za 80 dinara

major magistar i dobar drug

pre 9 godina

Sta nije jasno botovima. Umjesto da lupaju minuse neka ostave makar jedan suvisao komentar. Gospodo zakucace Veliki brat i na vasa vrata na ovaj ili onaj nacin. A vi samo podrzavajte one koji napadaju onoga koji stiti i vasa prava.

MikaMitrovic

pre 9 godina

G-dine Jankoviću,

Napisali ste jedan komplikovan tekst za megatrendovce koji na prečac, po ubrzanoj proceduri, usvajaju ovakve zakone, neće ga razumeti!

Bravo!

Ps. Nadam se da se još Ustavni sud odupire akademskim megadensovcima.

svaka cast

pre 9 godina

Bravo,ravo, bravo.... G. Jankovicu.Pa Vi ste ponos pravne struke, ohrbrenje i dokaz da u ovoj zemlji ima casnih ljudi, spremnih da se izloze napadima da bi odbranili dostojanstvo obicnih ljudi. Pa SIRIZA je pobedila jer joj je jedan od glavnih slogana bio da se vrati dostojanstvo ljudima. Ne samo da se borite za vracanje dostojanstva pravne struke, vec vracate i uverenje da treba istrajavati na svojim uverenjima, ubedjennima, principima,prvadi i pravicnosti. Vi ste nas zastitnik, nasa savest, nasa nada.....

Velja

pre 9 godina

Podrska Jankovicu. Izmeniti Zakon o ustavnom sudu i uvesti obavezu istog suda da po predlozima Ombudsmana resava na prvoj sledecoj sednici a ne kao sada da u opste ne resava ili ostavlja skupstini i vladi da zakon menjaju u roku od 6 meseci a za to vreme gradjani trpe stetu i teror. Krivicna odgovornost za predlagaca neustavne odredbe zakona i obaveza drzave naknade stete pogodjenim gradjanima a ne kao sada da se nikome nista ne plati jer odluke suda deluju u buduce a ne retroaktivno.
Sudijama smanjiti plate jer sada deluju kao produzna ruka ili politicko telo izvrsne vlast a ne nezavisni sud koji se brine o ustavnosti i stiti prava gradjana pre svega!

cukce

pre 9 godina

Cinimi se da Jankovic a mozda i Sabic jedini u ovoj zemlji stite interese nas obicnih gradjana! Ostali udaraju po nama obicnoj raji i stite sopstvene, stranacke, i interese kontraverznih biznismena!

Torente

pre 9 godina

Jankovicu radi po zakonu i imaces postovanje svih ljudi koji razumeju da ako kritikujes nezakonite radnje ne kritikujes "vodju". Hrabar si a i pravedan. Podrska.

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Podržavam predlog, međutim nadam se da se ombudsman nije predomislio po pitanju Gašića i ostalih, da se nije uplašio smene. Tako jedan ombudsman i treba da radi, da teroriše državu svaki put kad krši ljudska prava i da je neprestano izlaže javnim kritikama dok ne postupi po zakonu, on je zaštitnik Građana, a ne države, moja ogromna podrška Jankoviću.

respekt full

pre 9 godina

ovaj covek je pravi dasa, s jedne strane on sa druge citav sistem koji tvori koruptdrzavu ili radikalnu banana drzavu...nikad za nikog nisam bio, svi su slicni...ovaj bi pristao da vodi drzavu, ali pravu...ali nek se cuva, ovi bez kaosa ne izlazen iz fotelja, potrefilo ih jer nisu ocekivali a nece dati niposto

Ceda

pre 9 godina

Znači, kada nam isključe struju i vodu jer kasnimo mesec-dva za račun, to nije ucenjivanje? E pa gospodine ombudsmane ja i moje dete bez potvrde za renoviranje stana i možemo nekako, ali bez struje i vode teško. Želeo sam da verujem ovih dana da ste originalni, ali vidim da ste selektivni, da ne spominjem da su penzioneri sami morali da podnose inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o PIO i Zakona o radu, a mogli ste to Vi po službenoj dužnosti, ali...

Srki

pre 9 godina

Naravno da je neustavna takva uredba! I svaka cast sto se neko napokon setio da pokrene takvo pitanje. Takodje, pretpostavio sam da ce to upravo biti zastitnik gradjana i moram da kazem da mi ovaj covek uliva neko poverenje. Nisam siguran da ce uspeti da izgura ovu tacku, ali se nadam da ce se boriti pa sta bude. Ova uredba je ukratko ovakva: nezaposlen covek dobije kaznu(nema kartu u busu jer nema pare da je kupi, predje van pesackog jer pesackog nema u radijusu od 300 metara) koja je oko 5000din. Ako je ne plati u odredjenom roku, istekne mu licna karta i covek ne moze da funkcionise od tog trenutka. Ne moze u bolnicu, nema overenu zdravst. knjizicu, ne moze da podigne ni socijalnu pomoc bez licne karte. Bezidejna drzava koja kroz represiju nalazi jedini nacin da naplati bilo kakav prekrsaj je jednostavno tuzna drzava...

A.

pre 9 godina

Imam neutralan stav izmedju vlade i zastitnika gradjana,ali misli da se mnogo paznje pridaje ovom zastitniku bezpotrebno.
(Koca, 31. januar 2015 14:12)

Kakav "neutralan stav"? To se kaže "nemam stav".
Sasvim je beSpotrebno da ovde komentarišete. Bolje malo da učite pravopis.

Petronije

pre 9 godina

Jos jedna stvar koja mora da se resi. Kako ne placanje autobuske karte moze biti prekrsaj? Bilo bi lepo da se pokrene to pitanje. Jos jedna velika nelogicnost je da gradjani ustvari placaju privatnoj turskoj firmi Apex solution i njenom sistemu naplate zvanom BusPlus. Niko ne placa kartu GSP-u. Sta Apex radi sa tim novcem niko ne zna. Znaci, gradjani ne placaju GSP nego Apex, privatnu turkus firmu. Kako onda ne placanje usluge jedne privatne turske firme moze da bude prekrsaj?

dare 011

pre 9 godina

Ja sam za miting podrške ombdusmanu...
Uz parolu: SVI SMO MI SAŠA JANKOVIĆ!
A da ne bude da samo kritiziram...podrška i Vučiću za gomilu stvari koju je pokrenuo, žalim ga zbog klike oko njega. Nisu mu ni do kolena. Upravo oni ga obmanjuju da je neko protivnjega A NIJE TAKO!
ON JE JEDINA svetla tačka u ovom trnutku...NAROD i stručna javnost su protiv NJIH...stranačkih parazita i grebatora bez kapaciteta. Oni nisu ni svesni funkcija na kojima sede.

Srdjan

pre 9 godina

Dragi drzavljani Srbije pomirite se da ne postoji demokratska drzava, vec manje ili vise demokratske drzave. Ova nasa spada u malo vise ne demokratske. Sistemski nas unistavaju, uzimaju i poslednji dinar. Ovim se skupljaju pare za politicku elitu i preveliku drzavnu upravu koju cine clanovi stranaka. Na nasu veliku zalost drzava treba da postoji radi naroda a samo mi ocigledno postojimo zarad drzave. Drzava u nasem slucaju su politicari, upravni organi i tajkuni a narod je roblje tj orudje za sticanje imovine. Zastitnik gradjana i obudcman su jedina zastita naroda od vlasti. Referednum nama treba a ne zakoni po hitnom postupku ( u prevodu kako uzeti poslednji dinar narodu).
U celoj ovoj situaciji nama fali jedan Robin Hud da uzima od bogatih, vlasti, i da deli siromasnima...

Jovan

pre 9 godina

Zbog toga i hoce Vas i Šabica da najure,jer ,,oni" vec ne postuju Ustavni sud ,koji se ne oglasava ni po pitanju nezakonitog smanjenja penzija i ostale otimacine,tako da ne verujem da se oni plase odluke Ustavnog suda.neka nam je bog napomoc!!!!!!!!!!(sto ne ,,slomise" advokate!!!)

nemanja

pre 9 godina

poznajuci praksu, verovatno ce da se oglase Vesic ili Mali i da kazu kako je ovo orkestrirana hajka na komunalnu policiju koja je taman uspela da zavede komunalni red u Beogradu

NoName

pre 9 godina

Jeli botovi, ste videli vest gde EU spominje Jankovica kako radi pravicno, a nasi supljeglavci ne? Pa i vi dalje lupajte minuse. Nista ovde ne moze da se sakrije, ni jedna laz i prevara politicara.

Tarantula

pre 9 godina

Jankovicu gde si bio onda kada su zuti bili na vlasti da to kazes,jer oni su doneli taj zakon,to sam osetio na svojoj kozi jos 2011 godine kada sam hteo da odem na biro rada a pre toga sam imao firmu koju sam morao da zatvorim.

Оноре де Балзак

pre 9 godina

Како је могу да захтевам да уживам права када ниса испунио обавезе? Није држава родитељ који ће вам дати џепарац иако га не послушате.

Dusan

pre 9 godina

Posle zavrsene bitke i rata, lako je biti general. Zasto nisi ukazao na nepravilnosti na vreme kada je taj zakon bio u skupstinskoj proceduri dok su jos zuti bili na vlasti? Ni sad nije kasno da se oceni ustavnost i da se to sve promeni ali je ocigledno da tada nisi radio svoj posao

aca bg

pre 9 godina

Tako je Jankovicu, time i treba da se bavis, kako privatna firma moze da legitimise i maltretira narod, kao i neustavna i nelegalna komunalna "policija". A krivicnu prijavu protiv kobri je trebala da podnese policija i drzava ali oni ocigledno cute, zemlja bezakonja i nereda.

Sedma sekcija

pre 9 godina

Sasa Jankovic je pravi primer coveka koji odgovorno radi svoj posao. Kada bi se sve institucije ugledale na njegovo apsolutno postovanje zakona, bili bismo uredjeni kao normalna evropska demokratska drzava.

SNS je zlo

pre 9 godina

Za ovaj bahati režim Ustav i zakoni ne znače ništa, oni ih obilato krše. Mi smo upozoravali na sva ta kršenja Ustava i zakona, ali nema ko da reaguje...po službenoj dužnosti da kAže - ovo ne može...zna se kako se naplaćuju potraživanja ili kazne, a ne ovako, kao drumski razbojnici...

Vucicev nepismeni strucni kadar

pre 9 godina

Tek ce polako da se otkrije koliko su jos doneli propisa da bi zastrasili narod.
Jedan od bisera im je i prinudna naplate proizvoljno odredjenih kamata na glavnicu duga u iznosu od 2/3 mesecnih prihoda, direktno sa racuna duznika.
U Evropi kojoj Vodja toliko tezi je maksimum 1/3 i ni cent vise.
Jedino se tesim da cemo se ove vlasti nerado secati u najskorije vreme,sami sebe vec jedu a mnogo imaju preveliki apetit pa nece trebati mnogo vremena.
Zalosno je samo sto svi cute i podrzavaju gospodina Jankovica, samo verbalno, u komentarima.

milos

pre 9 godina

Sva podrška ovom izuzetnom profesionalcu. Zaista mu se divim. Treba biti Herkules da bi mogao da se svakodnevno boris sa nepismenom i nestručnom naprednjackom mašinerijom.

Kad država trenira strogoću nad sirotinjom rajom

pre 9 godina

Sve što je naveo zaštitnik prava građana, u potpunosti je tačno. Osim toga, na širem, sociološkom planu, mere predviđene Izmenama zakona o prekršajima predstavljaju uvođenje u diktaturu. Primena represije prema građanima jedne države, umesto sistemskih promena koje bi podrazumevale jednakost SVIH pred zakonom, predstavlja katastrofalnu grešku sadašnje, ali i prethodne vlade.

Doktor medicine

pre 9 godina

puna podrška gospodinu ombusmanu, pa naravno da je zakon neustavan kada ga pišu ljudi koji su kupili diplome na privatnim fakultetima.

sarkasticni nemanja

pre 9 godina

Sad ce botovi odma da vicu "zavera, napad na Vodju, kolika mu je plata a ovo prica, u to nema sumnje!"

Ljulja se tlo pod nogama ove vlasti. I to ih ne rusi niko spolja, vec oni sami, svojom nesposobnoscu, bahatoscu i izjavama van zdravog razuma.

sve je relativno

pre 9 godina

Svaka Vam čast što pokušavate odbraniti prava gradjana koja se u uredjenim državama ne dovode u pitanje. Ako prodje inicijativa za smenu S. Jankovića, ugasili smo ga.

pa ja mislim da sam rek'o

pre 9 godina

Dal je moguće da se trenutno samo jedan čovek bori za kolika tolika prava običnog građanina, i njegove osnovne slobode. Sta se sa nama desilo... Bravo Jankovicu ti si svojevrsna one man army! Narode mojjjj tugo moja

el gladijator

pre 9 godina

Dobar je ovaj Jankovic, deluje mi kao posten covek jer se principijelno drzi zakona i ustava.
E sad komentatori...tuga jadi beda i primitivizam. Svi ga toboze hvale i bodre jer cuva ustav. A ustvari svidja im se da ne plate kazne koje se u svakoj normalnoj drzavi placaju. Drugi tabor komentatora jesu iz DS pa pljuju SNS.

Samo da znate vi koji se pozivate na toboz odbranu demokratije. Moj brat zivi u Kanadi. Ne platis li porez, sve ovo sto Jankivic pominje ti neizbezno sleduje. I nikome ne pada na pamet ne pada da dovodi u pitanje zakon i ustav.

Ali Kanada je primitivna i zaostala zemlja pa nije ni za poredjenje sa nama, je li tako? Ma ko bi jos ziveo u tako siromasnoj i neuredjenoj drzavi....
Ja mislim svi vi...i ne bi se ni osvrtali na zakon i ustav...

Luiz

pre 9 godina

"Na taj način se stvorila mogućnost da zbog neposedovanja važeće karte, čiju naplatu vrši privatno preduzeće, građanin ostane bez niza Ustavom i zakonom garantovanih prava", ukazao je zaštitnik građana.

Sva sreća pa nemamo smrtnu kaznu. Inače .... Ne smem ni da pomislim šta bi bilo sa "neplatišama" Apex d.o.o., Infostan, EPS ...

profesionalni komentator

pre 9 godina

Naravno da hadziju koji je dobio da vlada Beogradskim pasalukom ne zanima zakon,nego jedino i iskljucivo zarada,tj procenat koji dobija od BusPlus-a.Na kraju balade su se vratili na Djilasovo "genijalno" resenje,gradjani da placaju 1000 konduktera ili 800 komunalnih policajaca koji ce da se postaraju da privatna firma BusPlus ostvaruje zaradu,ako trenutno ne postoji zakon protiv takve prakse,treba ga momentalno uvesti

neko iz gomile

pre 9 godina

Oh ovaj covek je neverovatan i ne daj boze da ga smene ugasili smo ga onda jer nece imati nikakvu podrsku,niko se nece pobuniti pocevsi od nas sa ovog sajta. ispravite me ako gresim

zoro

pre 9 godina

Hiljadu puta ja bolje za gradjane što ste na celu ove institucije,nego da ste u klupama našeg parlamenta,posebno ne onog dela gde sede najveće neznalice i klimoglavci i poltroni.UVEK UZ VAS!

donatelo

pre 9 godina

krivicne prijava...protiv.gradonacelnika...vesica...nacelnika komunalne policije..za zlopotrebu sluzbenog polozaja...uznemiravanje javnosyi..krsenja ljudskih prava..podstrekavanje..na vrsenje nasilja..protiv sopstvenog naroda...

bezimena

pre 9 godina

Bravo! Bravo! Bravo!

Pred Jankovićem i Šabićem treba se duboko pokloniti, to su već duže vreme jedina dva čoveka koja se bore, ne štedeći sebe i pod opasnim pretnjama, za osnovna ljudska prava nas "običnih"!

slavisa

pre 9 godina

Ima li nesto da je ustavno u ovoj zemlji? Zato zakoni samo vrede za obicne male ljude a za lopove i kriminalce ne vredi. Mora da su ga takvi i pisali?

marko

pre 9 godina

Pojedini zapadni pravni sistemi poznaju ovu vrstu "uskracivanja", ali je ona u sklopu prinudne naplate neplacenih kazni. Nas sistem se zaista svodi na uslovljavanje bez prethodno pokrenutog postupka naplate, sto je pogresno i protivustavno.

Tartar sos

pre 9 godina

Ja predlazem da se vratimo na staro.Zakon ne moze da potpise predsednik pre nego ga verifikuje ustavni sud.
Nama skupstinski odbor da misli sta je ustavno,a sta nije,predsednik veruje partiji.
Mi imamo gomile zakona koji su potpuno neustavni privatne firme su izvrsitelji,notari kojima izadjes sa jasnim pitanjem,oni pojma nemaju sta treba,komunalna policija i ako je nadleznost policije iskljucivo republika,zatim prekrsaji....Na RTS-u Lazanjski napao Sabica kako je trazio drzavnu tajnu,a trazio je samo podatke koje je vec objavljivao lazanjski.To je bio osnov,pa su se smejali,lazanjski sme da odaje drzavnu tajnu,a agencija beta ne moze.Eksluzivno pravo ko sta sme,a ko ne sme.
Jedino kosovo ne moze biti ustav,jer je on medjunarodni protektorat,ostalo mora da se postuje

madjilac

pre 9 godina

pa ovo ni okupator ne donosi takve zakone al ovi sve na silu radikalska posla ne platis li tesko tebi kao njihovi kadrovi komunalne policije koji stavljaju lisice za 80 dinara

A.

pre 9 godina

Imam neutralan stav izmedju vlade i zastitnika gradjana,ali misli da se mnogo paznje pridaje ovom zastitniku bezpotrebno.
(Koca, 31. januar 2015 14:12)

Kakav "neutralan stav"? To se kaže "nemam stav".
Sasvim je beSpotrebno da ovde komentarišete. Bolje malo da učite pravopis.

dare 011

pre 9 godina

Ja sam za miting podrške ombdusmanu...
Uz parolu: SVI SMO MI SAŠA JANKOVIĆ!
A da ne bude da samo kritiziram...podrška i Vučiću za gomilu stvari koju je pokrenuo, žalim ga zbog klike oko njega. Nisu mu ni do kolena. Upravo oni ga obmanjuju da je neko protivnjega A NIJE TAKO!
ON JE JEDINA svetla tačka u ovom trnutku...NAROD i stručna javnost su protiv NJIH...stranačkih parazita i grebatora bez kapaciteta. Oni nisu ni svesni funkcija na kojima sede.

NoName

pre 9 godina

Jeli botovi, ste videli vest gde EU spominje Jankovica kako radi pravicno, a nasi supljeglavci ne? Pa i vi dalje lupajte minuse. Nista ovde ne moze da se sakrije, ni jedna laz i prevara politicara.

cukce

pre 9 godina

Cinimi se da Jankovic a mozda i Sabic jedini u ovoj zemlji stite interese nas obicnih gradjana! Ostali udaraju po nama obicnoj raji i stite sopstvene, stranacke, i interese kontraverznih biznismena!

Ceda

pre 9 godina

Znači, kada nam isključe struju i vodu jer kasnimo mesec-dva za račun, to nije ucenjivanje? E pa gospodine ombudsmane ja i moje dete bez potvrde za renoviranje stana i možemo nekako, ali bez struje i vode teško. Želeo sam da verujem ovih dana da ste originalni, ali vidim da ste selektivni, da ne spominjem da su penzioneri sami morali da podnose inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o PIO i Zakona o radu, a mogli ste to Vi po službenoj dužnosti, ali...

Velja

pre 9 godina

Podrska Jankovicu. Izmeniti Zakon o ustavnom sudu i uvesti obavezu istog suda da po predlozima Ombudsmana resava na prvoj sledecoj sednici a ne kao sada da u opste ne resava ili ostavlja skupstini i vladi da zakon menjaju u roku od 6 meseci a za to vreme gradjani trpe stetu i teror. Krivicna odgovornost za predlagaca neustavne odredbe zakona i obaveza drzave naknade stete pogodjenim gradjanima a ne kao sada da se nikome nista ne plati jer odluke suda deluju u buduce a ne retroaktivno.
Sudijama smanjiti plate jer sada deluju kao produzna ruka ili politicko telo izvrsne vlast a ne nezavisni sud koji se brine o ustavnosti i stiti prava gradjana pre svega!

svaka cast

pre 9 godina

Bravo,ravo, bravo.... G. Jankovicu.Pa Vi ste ponos pravne struke, ohrbrenje i dokaz da u ovoj zemlji ima casnih ljudi, spremnih da se izloze napadima da bi odbranili dostojanstvo obicnih ljudi. Pa SIRIZA je pobedila jer joj je jedan od glavnih slogana bio da se vrati dostojanstvo ljudima. Ne samo da se borite za vracanje dostojanstva pravne struke, vec vracate i uverenje da treba istrajavati na svojim uverenjima, ubedjennima, principima,prvadi i pravicnosti. Vi ste nas zastitnik, nasa savest, nasa nada.....

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Podržavam predlog, međutim nadam se da se ombudsman nije predomislio po pitanju Gašića i ostalih, da se nije uplašio smene. Tako jedan ombudsman i treba da radi, da teroriše državu svaki put kad krši ljudska prava i da je neprestano izlaže javnim kritikama dok ne postupi po zakonu, on je zaštitnik Građana, a ne države, moja ogromna podrška Jankoviću.

major magistar i dobar drug

pre 9 godina

Sta nije jasno botovima. Umjesto da lupaju minuse neka ostave makar jedan suvisao komentar. Gospodo zakucace Veliki brat i na vasa vrata na ovaj ili onaj nacin. A vi samo podrzavajte one koji napadaju onoga koji stiti i vasa prava.

MikaMitrovic

pre 9 godina

G-dine Jankoviću,

Napisali ste jedan komplikovan tekst za megatrendovce koji na prečac, po ubrzanoj proceduri, usvajaju ovakve zakone, neće ga razumeti!

Bravo!

Ps. Nadam se da se još Ustavni sud odupire akademskim megadensovcima.

Torente

pre 9 godina

Jankovicu radi po zakonu i imaces postovanje svih ljudi koji razumeju da ako kritikujes nezakonite radnje ne kritikujes "vodju". Hrabar si a i pravedan. Podrska.

Srki

pre 9 godina

Naravno da je neustavna takva uredba! I svaka cast sto se neko napokon setio da pokrene takvo pitanje. Takodje, pretpostavio sam da ce to upravo biti zastitnik gradjana i moram da kazem da mi ovaj covek uliva neko poverenje. Nisam siguran da ce uspeti da izgura ovu tacku, ali se nadam da ce se boriti pa sta bude. Ova uredba je ukratko ovakva: nezaposlen covek dobije kaznu(nema kartu u busu jer nema pare da je kupi, predje van pesackog jer pesackog nema u radijusu od 300 metara) koja je oko 5000din. Ako je ne plati u odredjenom roku, istekne mu licna karta i covek ne moze da funkcionise od tog trenutka. Ne moze u bolnicu, nema overenu zdravst. knjizicu, ne moze da podigne ni socijalnu pomoc bez licne karte. Bezidejna drzava koja kroz represiju nalazi jedini nacin da naplati bilo kakav prekrsaj je jednostavno tuzna drzava...

Jovan

pre 9 godina

Zbog toga i hoce Vas i Šabica da najure,jer ,,oni" vec ne postuju Ustavni sud ,koji se ne oglasava ni po pitanju nezakonitog smanjenja penzija i ostale otimacine,tako da ne verujem da se oni plase odluke Ustavnog suda.neka nam je bog napomoc!!!!!!!!!!(sto ne ,,slomise" advokate!!!)

Srdjan

pre 9 godina

Dragi drzavljani Srbije pomirite se da ne postoji demokratska drzava, vec manje ili vise demokratske drzave. Ova nasa spada u malo vise ne demokratske. Sistemski nas unistavaju, uzimaju i poslednji dinar. Ovim se skupljaju pare za politicku elitu i preveliku drzavnu upravu koju cine clanovi stranaka. Na nasu veliku zalost drzava treba da postoji radi naroda a samo mi ocigledno postojimo zarad drzave. Drzava u nasem slucaju su politicari, upravni organi i tajkuni a narod je roblje tj orudje za sticanje imovine. Zastitnik gradjana i obudcman su jedina zastita naroda od vlasti. Referednum nama treba a ne zakoni po hitnom postupku ( u prevodu kako uzeti poslednji dinar narodu).
U celoj ovoj situaciji nama fali jedan Robin Hud da uzima od bogatih, vlasti, i da deli siromasnima...

respekt full

pre 9 godina

ovaj covek je pravi dasa, s jedne strane on sa druge citav sistem koji tvori koruptdrzavu ili radikalnu banana drzavu...nikad za nikog nisam bio, svi su slicni...ovaj bi pristao da vodi drzavu, ali pravu...ali nek se cuva, ovi bez kaosa ne izlazen iz fotelja, potrefilo ih jer nisu ocekivali a nece dati niposto

nemanja

pre 9 godina

poznajuci praksu, verovatno ce da se oglase Vesic ili Mali i da kazu kako je ovo orkestrirana hajka na komunalnu policiju koja je taman uspela da zavede komunalni red u Beogradu

cinik

pre 9 godina

Trebalo bi ukinuti ovu funkciju. Garant moze lose uticati na mentalno a i fizicko zdravlje ljudi. Samo se iznose ogromni problemi a ne postoji volja i zelja da se oni rese. To samo dovodi do frustracije i jako loseg uticaja na psihu da se nista ne moze promeniti na bolje.

Beslac

pre 9 godina

Prosto je neverovatno da je Jankovic 10 dana konstantno u vestima i medijima. Ni vikend ne moze da prodje da ne vidim njegovu sliku i neku novu vest, obracanje, zahtev itd.

Tarantula

pre 9 godina

Jankovicu gde si bio onda kada su zuti bili na vlasti da to kazes,jer oni su doneli taj zakon,to sam osetio na svojoj kozi jos 2011 godine kada sam hteo da odem na biro rada a pre toga sam imao firmu koju sam morao da zatvorim.

Petronije

pre 9 godina

Jos jedna stvar koja mora da se resi. Kako ne placanje autobuske karte moze biti prekrsaj? Bilo bi lepo da se pokrene to pitanje. Jos jedna velika nelogicnost je da gradjani ustvari placaju privatnoj turskoj firmi Apex solution i njenom sistemu naplate zvanom BusPlus. Niko ne placa kartu GSP-u. Sta Apex radi sa tim novcem niko ne zna. Znaci, gradjani ne placaju GSP nego Apex, privatnu turkus firmu. Kako onda ne placanje usluge jedne privatne turske firme moze da bude prekrsaj?

Оноре де Балзак

pre 9 godina

Како је могу да захтевам да уживам права када ниса испунио обавезе? Није држава родитељ који ће вам дати џепарац иако га не послушате.

Dusan

pre 9 godina

Posle zavrsene bitke i rata, lako je biti general. Zasto nisi ukazao na nepravilnosti na vreme kada je taj zakon bio u skupstinskoj proceduri dok su jos zuti bili na vlasti? Ni sad nije kasno da se oceni ustavnost i da se to sve promeni ali je ocigledno da tada nisi radio svoj posao