Četvrtak, 29.01.2015.

08:25

Platforma Nikolića biće ignorisana

Nova platforma o Kosovu predsednika Tomislava Nikolića neće imati efekat, smatra Džejms Ker-Lindzi, istraživač na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka.

Izvor: Danas

Platforma Nikoliæa biæe ignorisana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Ognjen

pre 9 godina

Britanski strucnjak za Balkan, izjavom da ce Nikoliceva platforma o Kosovu biti ignorisana ukoliko ne sadrzi poziv Srbiji da prizna Kosovo, je provokativna.

Горан

pre 9 godina

Тадић је једним потписом избацио УН а тиме, Кину и Русију из решавања Косовскометохијског проблема.

Вучић и Дачић су једним потписом у Бриселу (Бриселским споразумом) формално, правно признали независност Косова и Метохије. Необорив доказ томе је чињеница да се Олимпијско комитет Србије није ни огласио поводом пријема Косова у ОК.

Трепча је предата Тачију. Такође Косово је на путу формирања своје војске.

Лакше би нам свима било када би Тадић, Вучић, Николић и Дачић јавно признали да нису успели да сачувају Косово.

Branko Von Beca

pre 9 godina

Neka, neka, kad vam Toma uvede zabranu i međunarodnih letova iznad Bajčetine, gospodo iz Brisela, da vidim kojom će te onda stazom i bogazom ići za Šarm El Šeik na letovanje...
A to koji ćete tek baksuz da navučete što se kačite sa čovekom njegove profesije, bolje da vam ne pišem.

kasnimo uvek za dlaku i magarece usi

pre 9 godina

(marija, 29. januar 2015 11:32) Izgleda da samo Vi ne vidite sto ceo svet vidi a to je da su sve vlade natenane servirale deo po deo nadleznosti i kad smo se ponadali da ce ovi koji su i zapalili vatru na ovim prostorima gasiti istu i drzati se obecanog pa cak i zakletve su padale oni samo jos sto nisu sampanjac otvorili i nazdravili gubitak kojem su oni kumovali.Pa sad im na ruku idu problemi sa Rusijom i bye,bye pusti snovi.Cak ni minimum nece moci da izvuku sve prkosom,inacenjem i ignorisanjem svega ponudjenog od Rabujea,Beca,Djindjica cak Cede i Draskovica koji su zvonili na sva zvona da se uzme na vreme kolac jer posle nece biti ni njega sto se i na kraju ispostavilo vizionarskim i realnim promisljanjem a ne na stub srama iste staviti pa posle svih vlada spade slovo i nada na ovu i mi se jos nadamo da kroz 100 g.povratimo izgubljeno a ne znamo da zadrzimo i ovo sto imamo tj.sto smo imali.A tada nas mozda i nece biti ili cemo posegnuti kao Milosevic i Putin i opet izvuci deblji kraj.

tigar od papira

pre 9 godina

Zvanična politika Srbije prema Kosovu se ne menja, a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje.
(Čajo, 29. januar 2015 08:34)

... unutrasnje pitanje o Kosovu resava ova vlast u Briselu. Platforma o Kosovu ako je ne prihvate oni iz inostranstva ce biti samo mrtvo slovo na papairu.

laki

pre 9 godina

Ovo je verovatno najgori period ljudske civilizacije.Kakav crni srednji vek. Bitno je da drzis sve moguce medije sto postoje, i ispiranje mozga je zagarantovano. I to je ta Evropa i zapad koji su neko merilo u zivotu. Eeeeeee Srbijo sta si docekala.

opet isto

pre 9 godina

Ova platforma je samo za unutrašnju upotrebu i predsednik zna da je priča o statusu kosova završena još 2008 posle jednostranom odlukom i priznavanja većine članica un te odluke, a briselski sporazum je i završna faza toga. Prema tome predsednik se pere pred glasačima iako je jasno da se on ne buni briselskom sporazumu s kojim srbija faktički priznaje kosovo, nezvanično. Za 10 godina će biti pokrenuto pitanje i zvaničnog priznanja ukoliko ovih 5 država eu priznaju kosovo pre toga. Briselski sporazum je odavno trasiran i ovo je poslednja stanica. Bolje da gledamo ono što još imamo da ne postanemo manjina i u ovoj srbiji ovolika kolika je. Sa populizmom , demagogijom i lažnim patriJotizmom nećemo daleko stići.

e

pre 9 godina

Nemora unija tretirati Nikolićev plan isto nemora ni grčki plan. Od Srbije i Grčke uvek je traženo da bezuslovno priznaju naredbe iz Brisela. Znam da je nama unija izbavljenje davljenika a evropa to oblato koristi a komšije Hrvati ponajviše. Mi bi trebali reći dosta bre zamajavanja nešto i naše uzmite u razmatranje i ponekad poštujte i odobrite naše planove. Nije Srbija ničiji bokserski džak pa da ga stalno udarate!

marija

pre 9 godina

Ignorisali su i Tadicev plan u sedam tacaka, vrlo vazno.
Ultimatumi Srbiji su nedopustivi i bice odbijeni, a EU onda ima samo jednu mogucnost, da prekine razgovore sa Srbijom.
KiM nije zavrsena prica i nece biti jos dugo godina sta god ova vlast potpisivala u Briselu, sledeca ce to rusiti.

milan

pre 9 godina

A šta je sa obustavom privatizacije luke Pireus koju su kinezi imali nameru da kupe kompletno (za sada imaju dva kontejnerska dela samo), hoće li to uticati na druge planove i investicije konkretno kod nas u Srbiji.

dyin' ain't much of a livin'

pre 9 godina

zabadate prst u oko zapadu a onda ih molite za kredite. pa ne ide to tako. da smo ekonomski samostalni i da su se političari bavili Srbijom umesto svojim džepovima možda bi i druga sitacija bila. Ovako je varijanta šta nam udele i da srećni budemo.

Zoran Janovic

pre 9 godina

Ako zaista moramo da se odreknemo Kosova, trbe istog trena prekinuti pregovore o pridruzivanju EU, 23 clanice od 28 su priznale Kosovo, svakom je jasno sta nas ocekuje u EU ...

biće bolje

pre 9 godina

Da je neko pametan da napravi zid prema Kosovu i da pomogne preostalim ljudima dole koji žive u enklavama da se isele i nastave život na nekom boljem mestu. Kosovo je rupetina od teritorije i nama apsolutno nije potrebno. Zamislite da trebamo da se integrišemo sa kosovom koliko bi to našu državu koštalo a nikakve koristi ne bi bilo ni za državu i narod, samo bi se povećali sukobi. Mi moramo da težimo ka tome da se integrišemo sa državama koju su razvijene i civilizovane naravno EU. Po svaku cenu treba bežati od te priče da je kosovo naše i da nećemo da ga priznamo. Što pre treba shvatiti da je kosovo problem i to pre svega evropski, da naša država nema kapaciteta da se upušta u ovakve avanture i da je šteta koja može proizaći iz toga mnogo veća. Integracija sa EU i razvitak ekonomije su jedino rešenje a pošto ceo region stremi ka EU svi ćemo jednog dana morati da otvorimo svoje granice da sarađujemo i da se međusobno uvažavamo. I države u EU da bi bile ekonomski jače morale su da se integrišu, a mi na balkanu i dalje mislimo da su podele najbolje rešenje.

Predator

pre 9 godina

"U Uniji je siroko rasprostranjeno glediste da je Srbija imala sanse da pokusa da predoci alternative, ali da je taj trenutak sada proslost". Objasnio covek. Tuzno ali istinito. Treba nam svima snage I pameti...ali pameti ni od korova.

Kalaprcna

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?
(daily show, 29. januar 2015 08:48)
Prvo on nije ekonomski istrazivac, drugo, covek je jedan od najboljih poznavalaca prilika na Balkanu, veoma objektivan iako ozenjen srpkinjom I emotivno naklonjen Srbiji. Gospodin. Vrstan ekspert. naravno, to ne mora da znaci da se mi slazemo s njim, ali hocu da kazem da njegove reci imaju tezinu.
Zato druze inzenjeru, bavi se svojim poslom, u ovaj se ne razumes. Svako ti dobro zelim.

Radojko

pre 9 godina

Ko ne ceni sam sebe ne cene ga ni drugi. Kako bi zvučalo da se u Gardijanu objavi članak "Istraživač sa Više ekonomske škole u Beogradu smatra da plan vlade prvog ministra Kamerona ne pije vodu"? Jadno je to da je ovde vest je neki student, pa makar i Londonski, opleo po predsedniku, pa makar taj bio i Toma Nikolić.

odmori malo

pre 9 godina

@vladimirnbgd

Ako si stvarno iz Beograda a ne neki od dezurnih albanskih aktivista, znao bi da je mnogima u Srbiji dosta i placanja svega i svacega po Beogradu, mostova, replika terazija, dzabalebarenja. Tako da...

Somebody

pre 9 godina

Čajo@
Mene potseća Nikolić neodoljivo na Don Kihota!
Platforma je u svakom slučaju besmislena,jer se vode pregovori i obe strane imaju platformu.Ali to je fora da se Nikolic izvuč kao člst.Ideja:On se borio kao lav i platforma je za to dokaz!

bob

pre 9 godina

a sta su ono bese potpisali vucic i dacic?nek javi neko ovom coveku da ne mlati vise praznu slamu jer njegov politicki sin je vec to pitanje resio

TRIVA

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (daily show, 29. januar 2015 08:48)


Svakako da je važno. Tu je doktorirao Mića Jovanović i gostovao premijer A. Vučić.

ns

pre 9 godina

sve najace zemlje sveta su priznale Kosovo kao drzavu. Mi nismo mogli da resimo to pitanje i drugi su ga resili umesto nas. To je polazna osnova i svako pisanje nove rezolucije je gubljenje vremena. Nicemu ne sluzi, nece mici da s primeni jer je za sve, sem za Srbiju, polazna osnova Kosovo kao suverena drzava.
A Nikolic mora da pokaze da nesto radi sem sto deli ordenje, neprimereno se dodvorava Putinu i radi za NVO gospodje predsednikovice i pokusava da obezbedi drugi mandat. To je u stvari i ostvarenje njegovog sna na nesrecu vecine nas u Srbiji.

Zoki

pre 9 godina

Mi smo majstori u tome da ne osecamo istorijski momenat, da inadzijski protiv svakog razuma ponosno kazemo NE, a da onda par godina kasnije kada vreme pokaze koliko smo losi sahisti PONIZNO MOLIMO za ono sto nam je nudjeno u proslosti i ponovo ne shvatamo da toga vise nema i ponovo odbijamo ono sto nam nude sada i tako u krug dok ne izgubimo SVE.
Naravno sve to zacinjeno konstatnim ulizivanjem i kunjenjem u Putina i Rusiju koji nam se jave samo kada za dz treba dobiti NIS i slicno a od kojih nam je samo jedna Norveska vise sredstava poklonila.

Kad je Ceda jos pre deceniju i vise predlozio podelu Kosova svi su ga osudili da je narkoman i nacionalni izdajnik. Tada je podela i bila moguca. Sada smo molili podelu Kosova (u ovoj ili onoj formi) ali smo dobili jedan veliki sipak. Sto znaci da je tada Ceda ispravno uvideo istorijske okolnosti a tadasnji i sadasnji lideri su jednostavno bili nesposobni da vide dalje od svog nosa.
A Toma bi sad i dalje da nudi neke platforme i time i dalje gleda u proslost, ne shvata sadasnjost i unistava nam mogucnosti u buducnosti. OMG!!!

Meni nije jasno, koliko zaostali moramo biti, da mi jos uvek biramo politicare iz potpuno iste ekipe od prvih stranackih izbora a pod cijim vodjstvom smo Kosovo i izgubili i ekonomski propali?
Samo sipaju iz supljeg u prazno, prelaze iz jedne u drugu stranku, sa levog na desno krilo i obrnuto. Jos se i kunemo u njih, svadjamo zbog njih, navijamo ko da su fudbaleri. Oni sve bogatiji mi sve siromasniji.

sale

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (daily show, 29. januar 2015 08:48)
Covek je istrazivac na Londonskoj skoli ekonomije i politickih nauka,,znaci i Politickih nauka`` zato je bitno njegovo misljenje zato sto su mu ovakva pitanja profesija. Kad ti kao inzenjer to ne shvatas kako li ce ovi polupismeni u Srbiji to da shvate, i kako ce da raspoznaju razliku o Nikolicevoj platformi o Kosovu i nekoj naftnoj platformi?
Kada bi narod u Srbiji vise citao strucna misljenja ovakvih ljudi, ne bi nas politicari zamajavali kojekakvim smesnim platformama nego bi se posvetili recimo ekonomskom oporavku zemlje.

Dragan

pre 9 godina

@Bole
"Jel sada jasnije svima da Kosovo nije naše i neće biti nikad više?"

Pa to su nam i Turci govorili 500 godina i to se promenilo u roku od nekoliko godina. Možda će Kosovo u budućnosti opet naseliti Srbi, a možda na Kosovu za 100 godina neće biti ni Srba ni Albanaca.

suverenitet i teritorijalni integritet a u stvari šverc i utaja poreza

pre 9 godina

Zvanična politika Srbije prema Kosovu se ne menja, a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje.
(Čajo, 29. januar 2015 08:34)

#1: "Zvanična politika Srbije prema Kosovu..." - može mačku o rep;
#2: "...a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje." - čovek je dao svoje mišljenje o tome i ko mu to može zabraniti, za razliku od Srbije, gde i nije baš poželjna stvar imati svoje mišljenje a još manje javno ga iznositi.

vladimirnbgd

pre 9 godina

STO PRE racionalizovati politiku prema Kosovu, dosta nam je vise ,placanja svega i svacega na kosovu,struja,krediti,plate za nerad,kriminal koji radja PDV,sverc...pa to stvarno Srbija da je Amerika ne moze da izdrzi!!!

mattko

pre 9 godina

Platforme g. Nikolica po pravilu plivaju u dve ravni. Jedna ravan je njegovo biracko telo a druga je na medjunarodnom nivou. U drugoj ravni platforma brzo potone dok ostaje da pliva neko vreme u prvoj ravni dek ne pocnu da je buse pa i tamo na kraju potone. (Uzmimo na primer platforme o guberniji, crnoj rupi na tepihu Evrope itd - sta se sa njima desilo znamo mada istini za volju to su bile tek platforme u nastajanju) Sta ce biti sa ovom , najnovijom koja nije ni objavljena mozemo samo da nagadjamo.

Stari

pre 9 godina

Srbija nikad nije imala izbora što se Kosova tiče.Da je zapad hteo podelu,bila bi podela dal se za to Srbija zalagala ili ne.Kosovo nije država niti će to ikad biti,a naša vlast ako ima iole samopoštovanja zahtevaće isti tretman kao Kipar u pregovorima koji ima isto nedefinisane granice.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Arongancija i prepotencija zapada ovih dana doživljava težak brodolom u Ukrajini. Posledice tog brodoloma će uticati i na to, koliko će se ljudi u svetu uopšte obazirati na ovakve a priori arogantne, samouverene i po ostali svet potcenjivačke stavove. Zbog toga, danas je nemoguće naći u novinama šta se dešava na frontovima u istočnoj Ukrajini (ima ih više i vrlo su aktivni), nemoguće je videti slike mlade lepe Ruskinje iz granatiranog trolejbusa kako leži u bolnici sa amputiranom nogom i rukom, ili male bebe iz Donjecka sa amputiranom rukom koja se leči u istoj bolnici gde leže i ranjeni evro-kiborzi koji su osakatili dete. U Srbiji je, kao po komandi, zavladao medijski muk, čim je Porošenkova ofanziva propala i pretvorila se u debakl. Verovatno je tako neka "važna osoba" iz Londona javila da treba ignorisati aktuelnu situaciju, kao i muke mladih Ukrajinaca koji beže glavom bez obzira od mobilizacije i to gde? U Rusiju, koja je donela dekret o produženju njihovi viza na preko 90 dana, da ne moraju da se vraćaju. To je sve ignorisano, zato što ne ide u račun zapadnim kompanijama koje određuju zapadnu politiku (ja ne mrzim zapad, mrzim njihovu licemernu,kalkulantsku politiku), kao što ova gospoja kaže da će ignorisati Nikolićeve stavove jer to ne odgovara zapadnim kompanijama. Problem je što mediji u Srbiji, pod kontrolom takve ignorantske zapadne politike, ignorišu svoje čitaoce i ne informišu ih ni pravovremeno ni tačno. Uostalom, kažu da će uskoro Rusija Danas na Studiju B.

Čajo

pre 9 godina

Zvanična politika Srbije prema Kosovu se ne menja, a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje.

rade

pre 9 godina

Nova platforma predsednika Nikolica nece ni biti predmet interesovanja od strane nove vlade u Grčkoj jer oni imaju neuporedivo bitnije stvari kojima ce se u narednom periodu baviti.

bole

pre 9 godina

Srbija sporazumom iz aprila 2013. prihvatila da Kosovo mora da ostane ujedinjeno i da kosovski Srbi treba da budu integrisani u političke strukture Kosova
Jel sada jasnije svima da Kosovo nije naše i neće biti nikad više?

Dr

pre 9 godina

"EU smatra da je Srbija sporazumom iz aprila 2013. prihvatila da Kosovo mora da ostane ujedinjeno i da kosovski Srbi treba da budu integrisani u političke strukture Kosova. U Uniji je široko rasprostranjeno gledište da je Srbija imala šanse da pokuša da predoči alternative, ali da je taj trenutak sada prošlost."
Pismenom dovoljno!

daily show

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?

Dr

pre 9 godina

"EU smatra da je Srbija sporazumom iz aprila 2013. prihvatila da Kosovo mora da ostane ujedinjeno i da kosovski Srbi treba da budu integrisani u političke strukture Kosova. U Uniji je široko rasprostranjeno gledište da je Srbija imala šanse da pokuša da predoči alternative, ali da je taj trenutak sada prošlost."
Pismenom dovoljno!

bole

pre 9 godina

Srbija sporazumom iz aprila 2013. prihvatila da Kosovo mora da ostane ujedinjeno i da kosovski Srbi treba da budu integrisani u političke strukture Kosova
Jel sada jasnije svima da Kosovo nije naše i neće biti nikad više?

daily show

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?

Zoki

pre 9 godina

Mi smo majstori u tome da ne osecamo istorijski momenat, da inadzijski protiv svakog razuma ponosno kazemo NE, a da onda par godina kasnije kada vreme pokaze koliko smo losi sahisti PONIZNO MOLIMO za ono sto nam je nudjeno u proslosti i ponovo ne shvatamo da toga vise nema i ponovo odbijamo ono sto nam nude sada i tako u krug dok ne izgubimo SVE.
Naravno sve to zacinjeno konstatnim ulizivanjem i kunjenjem u Putina i Rusiju koji nam se jave samo kada za dz treba dobiti NIS i slicno a od kojih nam je samo jedna Norveska vise sredstava poklonila.

Kad je Ceda jos pre deceniju i vise predlozio podelu Kosova svi su ga osudili da je narkoman i nacionalni izdajnik. Tada je podela i bila moguca. Sada smo molili podelu Kosova (u ovoj ili onoj formi) ali smo dobili jedan veliki sipak. Sto znaci da je tada Ceda ispravno uvideo istorijske okolnosti a tadasnji i sadasnji lideri su jednostavno bili nesposobni da vide dalje od svog nosa.
A Toma bi sad i dalje da nudi neke platforme i time i dalje gleda u proslost, ne shvata sadasnjost i unistava nam mogucnosti u buducnosti. OMG!!!

Meni nije jasno, koliko zaostali moramo biti, da mi jos uvek biramo politicare iz potpuno iste ekipe od prvih stranackih izbora a pod cijim vodjstvom smo Kosovo i izgubili i ekonomski propali?
Samo sipaju iz supljeg u prazno, prelaze iz jedne u drugu stranku, sa levog na desno krilo i obrnuto. Jos se i kunemo u njih, svadjamo zbog njih, navijamo ko da su fudbaleri. Oni sve bogatiji mi sve siromasniji.

Čajo

pre 9 godina

Zvanična politika Srbije prema Kosovu se ne menja, a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje.

rade

pre 9 godina

Nova platforma predsednika Nikolica nece ni biti predmet interesovanja od strane nove vlade u Grčkoj jer oni imaju neuporedivo bitnije stvari kojima ce se u narednom periodu baviti.

vladimirnbgd

pre 9 godina

STO PRE racionalizovati politiku prema Kosovu, dosta nam je vise ,placanja svega i svacega na kosovu,struja,krediti,plate za nerad,kriminal koji radja PDV,sverc...pa to stvarno Srbija da je Amerika ne moze da izdrzi!!!

e

pre 9 godina

Nemora unija tretirati Nikolićev plan isto nemora ni grčki plan. Od Srbije i Grčke uvek je traženo da bezuslovno priznaju naredbe iz Brisela. Znam da je nama unija izbavljenje davljenika a evropa to oblato koristi a komšije Hrvati ponajviše. Mi bi trebali reći dosta bre zamajavanja nešto i naše uzmite u razmatranje i ponekad poštujte i odobrite naše planove. Nije Srbija ničiji bokserski džak pa da ga stalno udarate!

Radojko

pre 9 godina

Ko ne ceni sam sebe ne cene ga ni drugi. Kako bi zvučalo da se u Gardijanu objavi članak "Istraživač sa Više ekonomske škole u Beogradu smatra da plan vlade prvog ministra Kamerona ne pije vodu"? Jadno je to da je ovde vest je neki student, pa makar i Londonski, opleo po predsedniku, pa makar taj bio i Toma Nikolić.

suverenitet i teritorijalni integritet a u stvari šverc i utaja poreza

pre 9 godina

Zvanična politika Srbije prema Kosovu se ne menja, a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje.
(Čajo, 29. januar 2015 08:34)

#1: "Zvanična politika Srbije prema Kosovu..." - može mačku o rep;
#2: "...a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje." - čovek je dao svoje mišljenje o tome i ko mu to može zabraniti, za razliku od Srbije, gde i nije baš poželjna stvar imati svoje mišljenje a još manje javno ga iznositi.

Ognjen

pre 9 godina

Britanski strucnjak za Balkan, izjavom da ce Nikoliceva platforma o Kosovu biti ignorisana ukoliko ne sadrzi poziv Srbiji da prizna Kosovo, je provokativna.

Kalaprcna

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?
(daily show, 29. januar 2015 08:48)
Prvo on nije ekonomski istrazivac, drugo, covek je jedan od najboljih poznavalaca prilika na Balkanu, veoma objektivan iako ozenjen srpkinjom I emotivno naklonjen Srbiji. Gospodin. Vrstan ekspert. naravno, to ne mora da znaci da se mi slazemo s njim, ali hocu da kazem da njegove reci imaju tezinu.
Zato druze inzenjeru, bavi se svojim poslom, u ovaj se ne razumes. Svako ti dobro zelim.

TRIVA

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (daily show, 29. januar 2015 08:48)


Svakako da je važno. Tu je doktorirao Mića Jovanović i gostovao premijer A. Vučić.

opet isto

pre 9 godina

Ova platforma je samo za unutrašnju upotrebu i predsednik zna da je priča o statusu kosova završena još 2008 posle jednostranom odlukom i priznavanja većine članica un te odluke, a briselski sporazum je i završna faza toga. Prema tome predsednik se pere pred glasačima iako je jasno da se on ne buni briselskom sporazumu s kojim srbija faktički priznaje kosovo, nezvanično. Za 10 godina će biti pokrenuto pitanje i zvaničnog priznanja ukoliko ovih 5 država eu priznaju kosovo pre toga. Briselski sporazum je odavno trasiran i ovo je poslednja stanica. Bolje da gledamo ono što još imamo da ne postanemo manjina i u ovoj srbiji ovolika kolika je. Sa populizmom , demagogijom i lažnim patriJotizmom nećemo daleko stići.

ns

pre 9 godina

sve najace zemlje sveta su priznale Kosovo kao drzavu. Mi nismo mogli da resimo to pitanje i drugi su ga resili umesto nas. To je polazna osnova i svako pisanje nove rezolucije je gubljenje vremena. Nicemu ne sluzi, nece mici da s primeni jer je za sve, sem za Srbiju, polazna osnova Kosovo kao suverena drzava.
A Nikolic mora da pokaze da nesto radi sem sto deli ordenje, neprimereno se dodvorava Putinu i radi za NVO gospodje predsednikovice i pokusava da obezbedi drugi mandat. To je u stvari i ostvarenje njegovog sna na nesrecu vecine nas u Srbiji.

Predator

pre 9 godina

"U Uniji je siroko rasprostranjeno glediste da je Srbija imala sanse da pokusa da predoci alternative, ali da je taj trenutak sada proslost". Objasnio covek. Tuzno ali istinito. Treba nam svima snage I pameti...ali pameti ni od korova.

bob

pre 9 godina

a sta su ono bese potpisali vucic i dacic?nek javi neko ovom coveku da ne mlati vise praznu slamu jer njegov politicki sin je vec to pitanje resio

Somebody

pre 9 godina

Čajo@
Mene potseća Nikolić neodoljivo na Don Kihota!
Platforma je u svakom slučaju besmislena,jer se vode pregovori i obe strane imaju platformu.Ali to je fora da se Nikolic izvuč kao člst.Ideja:On se borio kao lav i platforma je za to dokaz!

sale

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (daily show, 29. januar 2015 08:48)
Covek je istrazivac na Londonskoj skoli ekonomije i politickih nauka,,znaci i Politickih nauka`` zato je bitno njegovo misljenje zato sto su mu ovakva pitanja profesija. Kad ti kao inzenjer to ne shvatas kako li ce ovi polupismeni u Srbiji to da shvate, i kako ce da raspoznaju razliku o Nikolicevoj platformi o Kosovu i nekoj naftnoj platformi?
Kada bi narod u Srbiji vise citao strucna misljenja ovakvih ljudi, ne bi nas politicari zamajavali kojekakvim smesnim platformama nego bi se posvetili recimo ekonomskom oporavku zemlje.

biće bolje

pre 9 godina

Da je neko pametan da napravi zid prema Kosovu i da pomogne preostalim ljudima dole koji žive u enklavama da se isele i nastave život na nekom boljem mestu. Kosovo je rupetina od teritorije i nama apsolutno nije potrebno. Zamislite da trebamo da se integrišemo sa kosovom koliko bi to našu državu koštalo a nikakve koristi ne bi bilo ni za državu i narod, samo bi se povećali sukobi. Mi moramo da težimo ka tome da se integrišemo sa državama koju su razvijene i civilizovane naravno EU. Po svaku cenu treba bežati od te priče da je kosovo naše i da nećemo da ga priznamo. Što pre treba shvatiti da je kosovo problem i to pre svega evropski, da naša država nema kapaciteta da se upušta u ovakve avanture i da je šteta koja može proizaći iz toga mnogo veća. Integracija sa EU i razvitak ekonomije su jedino rešenje a pošto ceo region stremi ka EU svi ćemo jednog dana morati da otvorimo svoje granice da sarađujemo i da se međusobno uvažavamo. I države u EU da bi bile ekonomski jače morale su da se integrišu, a mi na balkanu i dalje mislimo da su podele najbolje rešenje.

mattko

pre 9 godina

Platforme g. Nikolica po pravilu plivaju u dve ravni. Jedna ravan je njegovo biracko telo a druga je na medjunarodnom nivou. U drugoj ravni platforma brzo potone dok ostaje da pliva neko vreme u prvoj ravni dek ne pocnu da je buse pa i tamo na kraju potone. (Uzmimo na primer platforme o guberniji, crnoj rupi na tepihu Evrope itd - sta se sa njima desilo znamo mada istini za volju to su bile tek platforme u nastajanju) Sta ce biti sa ovom , najnovijom koja nije ni objavljena mozemo samo da nagadjamo.

marija

pre 9 godina

Ignorisali su i Tadicev plan u sedam tacaka, vrlo vazno.
Ultimatumi Srbiji su nedopustivi i bice odbijeni, a EU onda ima samo jednu mogucnost, da prekine razgovore sa Srbijom.
KiM nije zavrsena prica i nece biti jos dugo godina sta god ova vlast potpisivala u Briselu, sledeca ce to rusiti.

odmori malo

pre 9 godina

@vladimirnbgd

Ako si stvarno iz Beograda a ne neki od dezurnih albanskih aktivista, znao bi da je mnogima u Srbiji dosta i placanja svega i svacega po Beogradu, mostova, replika terazija, dzabalebarenja. Tako da...

Dragan

pre 9 godina

@Bole
"Jel sada jasnije svima da Kosovo nije naše i neće biti nikad više?"

Pa to su nam i Turci govorili 500 godina i to se promenilo u roku od nekoliko godina. Možda će Kosovo u budućnosti opet naseliti Srbi, a možda na Kosovu za 100 godina neće biti ni Srba ni Albanaca.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Arongancija i prepotencija zapada ovih dana doživljava težak brodolom u Ukrajini. Posledice tog brodoloma će uticati i na to, koliko će se ljudi u svetu uopšte obazirati na ovakve a priori arogantne, samouverene i po ostali svet potcenjivačke stavove. Zbog toga, danas je nemoguće naći u novinama šta se dešava na frontovima u istočnoj Ukrajini (ima ih više i vrlo su aktivni), nemoguće je videti slike mlade lepe Ruskinje iz granatiranog trolejbusa kako leži u bolnici sa amputiranom nogom i rukom, ili male bebe iz Donjecka sa amputiranom rukom koja se leči u istoj bolnici gde leže i ranjeni evro-kiborzi koji su osakatili dete. U Srbiji je, kao po komandi, zavladao medijski muk, čim je Porošenkova ofanziva propala i pretvorila se u debakl. Verovatno je tako neka "važna osoba" iz Londona javila da treba ignorisati aktuelnu situaciju, kao i muke mladih Ukrajinaca koji beže glavom bez obzira od mobilizacije i to gde? U Rusiju, koja je donela dekret o produženju njihovi viza na preko 90 dana, da ne moraju da se vraćaju. To je sve ignorisano, zato što ne ide u račun zapadnim kompanijama koje određuju zapadnu politiku (ja ne mrzim zapad, mrzim njihovu licemernu,kalkulantsku politiku), kao što ova gospoja kaže da će ignorisati Nikolićeve stavove jer to ne odgovara zapadnim kompanijama. Problem je što mediji u Srbiji, pod kontrolom takve ignorantske zapadne politike, ignorišu svoje čitaoce i ne informišu ih ni pravovremeno ni tačno. Uostalom, kažu da će uskoro Rusija Danas na Studiju B.

Zoran Janovic

pre 9 godina

Ako zaista moramo da se odreknemo Kosova, trbe istog trena prekinuti pregovore o pridruzivanju EU, 23 clanice od 28 su priznale Kosovo, svakom je jasno sta nas ocekuje u EU ...

Stari

pre 9 godina

Srbija nikad nije imala izbora što se Kosova tiče.Da je zapad hteo podelu,bila bi podela dal se za to Srbija zalagala ili ne.Kosovo nije država niti će to ikad biti,a naša vlast ako ima iole samopoštovanja zahtevaće isti tretman kao Kipar u pregovorima koji ima isto nedefinisane granice.

Branko Von Beca

pre 9 godina

Neka, neka, kad vam Toma uvede zabranu i međunarodnih letova iznad Bajčetine, gospodo iz Brisela, da vidim kojom će te onda stazom i bogazom ići za Šarm El Šeik na letovanje...
A to koji ćete tek baksuz da navučete što se kačite sa čovekom njegove profesije, bolje da vam ne pišem.

Горан

pre 9 godina

Тадић је једним потписом избацио УН а тиме, Кину и Русију из решавања Косовскометохијског проблема.

Вучић и Дачић су једним потписом у Бриселу (Бриселским споразумом) формално, правно признали независност Косова и Метохије. Необорив доказ томе је чињеница да се Олимпијско комитет Србије није ни огласио поводом пријема Косова у ОК.

Трепча је предата Тачију. Такође Косово је на путу формирања своје војске.

Лакше би нам свима било када би Тадић, Вучић, Николић и Дачић јавно признали да нису успели да сачувају Косово.

kasnimo uvek za dlaku i magarece usi

pre 9 godina

(marija, 29. januar 2015 11:32) Izgleda da samo Vi ne vidite sto ceo svet vidi a to je da su sve vlade natenane servirale deo po deo nadleznosti i kad smo se ponadali da ce ovi koji su i zapalili vatru na ovim prostorima gasiti istu i drzati se obecanog pa cak i zakletve su padale oni samo jos sto nisu sampanjac otvorili i nazdravili gubitak kojem su oni kumovali.Pa sad im na ruku idu problemi sa Rusijom i bye,bye pusti snovi.Cak ni minimum nece moci da izvuku sve prkosom,inacenjem i ignorisanjem svega ponudjenog od Rabujea,Beca,Djindjica cak Cede i Draskovica koji su zvonili na sva zvona da se uzme na vreme kolac jer posle nece biti ni njega sto se i na kraju ispostavilo vizionarskim i realnim promisljanjem a ne na stub srama iste staviti pa posle svih vlada spade slovo i nada na ovu i mi se jos nadamo da kroz 100 g.povratimo izgubljeno a ne znamo da zadrzimo i ovo sto imamo tj.sto smo imali.A tada nas mozda i nece biti ili cemo posegnuti kao Milosevic i Putin i opet izvuci deblji kraj.

tigar od papira

pre 9 godina

Zvanična politika Srbije prema Kosovu se ne menja, a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje.
(Čajo, 29. januar 2015 08:34)

... unutrasnje pitanje o Kosovu resava ova vlast u Briselu. Platforma o Kosovu ako je ne prihvate oni iz inostranstva ce biti samo mrtvo slovo na papairu.

dyin' ain't much of a livin'

pre 9 godina

zabadate prst u oko zapadu a onda ih molite za kredite. pa ne ide to tako. da smo ekonomski samostalni i da su se političari bavili Srbijom umesto svojim džepovima možda bi i druga sitacija bila. Ovako je varijanta šta nam udele i da srećni budemo.

laki

pre 9 godina

Ovo je verovatno najgori period ljudske civilizacije.Kakav crni srednji vek. Bitno je da drzis sve moguce medije sto postoje, i ispiranje mozga je zagarantovano. I to je ta Evropa i zapad koji su neko merilo u zivotu. Eeeeeee Srbijo sta si docekala.

milan

pre 9 godina

A šta je sa obustavom privatizacije luke Pireus koju su kinezi imali nameru da kupe kompletno (za sada imaju dva kontejnerska dela samo), hoće li to uticati na druge planove i investicije konkretno kod nas u Srbiji.

Dr

pre 9 godina

"EU smatra da je Srbija sporazumom iz aprila 2013. prihvatila da Kosovo mora da ostane ujedinjeno i da kosovski Srbi treba da budu integrisani u političke strukture Kosova. U Uniji je široko rasprostranjeno gledište da je Srbija imala šanse da pokuša da predoči alternative, ali da je taj trenutak sada prošlost."
Pismenom dovoljno!

bole

pre 9 godina

Srbija sporazumom iz aprila 2013. prihvatila da Kosovo mora da ostane ujedinjeno i da kosovski Srbi treba da budu integrisani u političke strukture Kosova
Jel sada jasnije svima da Kosovo nije naše i neće biti nikad više?

Zoki

pre 9 godina

Mi smo majstori u tome da ne osecamo istorijski momenat, da inadzijski protiv svakog razuma ponosno kazemo NE, a da onda par godina kasnije kada vreme pokaze koliko smo losi sahisti PONIZNO MOLIMO za ono sto nam je nudjeno u proslosti i ponovo ne shvatamo da toga vise nema i ponovo odbijamo ono sto nam nude sada i tako u krug dok ne izgubimo SVE.
Naravno sve to zacinjeno konstatnim ulizivanjem i kunjenjem u Putina i Rusiju koji nam se jave samo kada za dz treba dobiti NIS i slicno a od kojih nam je samo jedna Norveska vise sredstava poklonila.

Kad je Ceda jos pre deceniju i vise predlozio podelu Kosova svi su ga osudili da je narkoman i nacionalni izdajnik. Tada je podela i bila moguca. Sada smo molili podelu Kosova (u ovoj ili onoj formi) ali smo dobili jedan veliki sipak. Sto znaci da je tada Ceda ispravno uvideo istorijske okolnosti a tadasnji i sadasnji lideri su jednostavno bili nesposobni da vide dalje od svog nosa.
A Toma bi sad i dalje da nudi neke platforme i time i dalje gleda u proslost, ne shvata sadasnjost i unistava nam mogucnosti u buducnosti. OMG!!!

Meni nije jasno, koliko zaostali moramo biti, da mi jos uvek biramo politicare iz potpuno iste ekipe od prvih stranackih izbora a pod cijim vodjstvom smo Kosovo i izgubili i ekonomski propali?
Samo sipaju iz supljeg u prazno, prelaze iz jedne u drugu stranku, sa levog na desno krilo i obrnuto. Jos se i kunemo u njih, svadjamo zbog njih, navijamo ko da su fudbaleri. Oni sve bogatiji mi sve siromasniji.

vladimirnbgd

pre 9 godina

STO PRE racionalizovati politiku prema Kosovu, dosta nam je vise ,placanja svega i svacega na kosovu,struja,krediti,plate za nerad,kriminal koji radja PDV,sverc...pa to stvarno Srbija da je Amerika ne moze da izdrzi!!!

rade

pre 9 godina

Nova platforma predsednika Nikolica nece ni biti predmet interesovanja od strane nove vlade u Grčkoj jer oni imaju neuporedivo bitnije stvari kojima ce se u narednom periodu baviti.

TRIVA

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (daily show, 29. januar 2015 08:48)


Svakako da je važno. Tu je doktorirao Mića Jovanović i gostovao premijer A. Vučić.

suverenitet i teritorijalni integritet a u stvari šverc i utaja poreza

pre 9 godina

Zvanična politika Srbije prema Kosovu se ne menja, a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje.
(Čajo, 29. januar 2015 08:34)

#1: "Zvanična politika Srbije prema Kosovu..." - može mačku o rep;
#2: "...a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje." - čovek je dao svoje mišljenje o tome i ko mu to može zabraniti, za razliku od Srbije, gde i nije baš poželjna stvar imati svoje mišljenje a još manje javno ga iznositi.

daily show

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?

Somebody

pre 9 godina

Čajo@
Mene potseća Nikolić neodoljivo na Don Kihota!
Platforma je u svakom slučaju besmislena,jer se vode pregovori i obe strane imaju platformu.Ali to je fora da se Nikolic izvuč kao člst.Ideja:On se borio kao lav i platforma je za to dokaz!

Kalaprcna

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?
(daily show, 29. januar 2015 08:48)
Prvo on nije ekonomski istrazivac, drugo, covek je jedan od najboljih poznavalaca prilika na Balkanu, veoma objektivan iako ozenjen srpkinjom I emotivno naklonjen Srbiji. Gospodin. Vrstan ekspert. naravno, to ne mora da znaci da se mi slazemo s njim, ali hocu da kazem da njegove reci imaju tezinu.
Zato druze inzenjeru, bavi se svojim poslom, u ovaj se ne razumes. Svako ti dobro zelim.

opet isto

pre 9 godina

Ova platforma je samo za unutrašnju upotrebu i predsednik zna da je priča o statusu kosova završena još 2008 posle jednostranom odlukom i priznavanja većine članica un te odluke, a briselski sporazum je i završna faza toga. Prema tome predsednik se pere pred glasačima iako je jasno da se on ne buni briselskom sporazumu s kojim srbija faktički priznaje kosovo, nezvanično. Za 10 godina će biti pokrenuto pitanje i zvaničnog priznanja ukoliko ovih 5 država eu priznaju kosovo pre toga. Briselski sporazum je odavno trasiran i ovo je poslednja stanica. Bolje da gledamo ono što još imamo da ne postanemo manjina i u ovoj srbiji ovolika kolika je. Sa populizmom , demagogijom i lažnim patriJotizmom nećemo daleko stići.

Predator

pre 9 godina

"U Uniji je siroko rasprostranjeno glediste da je Srbija imala sanse da pokusa da predoci alternative, ali da je taj trenutak sada proslost". Objasnio covek. Tuzno ali istinito. Treba nam svima snage I pameti...ali pameti ni od korova.

ns

pre 9 godina

sve najace zemlje sveta su priznale Kosovo kao drzavu. Mi nismo mogli da resimo to pitanje i drugi su ga resili umesto nas. To je polazna osnova i svako pisanje nove rezolucije je gubljenje vremena. Nicemu ne sluzi, nece mici da s primeni jer je za sve, sem za Srbiju, polazna osnova Kosovo kao suverena drzava.
A Nikolic mora da pokaze da nesto radi sem sto deli ordenje, neprimereno se dodvorava Putinu i radi za NVO gospodje predsednikovice i pokusava da obezbedi drugi mandat. To je u stvari i ostvarenje njegovog sna na nesrecu vecine nas u Srbiji.

odmori malo

pre 9 godina

@vladimirnbgd

Ako si stvarno iz Beograda a ne neki od dezurnih albanskih aktivista, znao bi da je mnogima u Srbiji dosta i placanja svega i svacega po Beogradu, mostova, replika terazija, dzabalebarenja. Tako da...

biće bolje

pre 9 godina

Da je neko pametan da napravi zid prema Kosovu i da pomogne preostalim ljudima dole koji žive u enklavama da se isele i nastave život na nekom boljem mestu. Kosovo je rupetina od teritorije i nama apsolutno nije potrebno. Zamislite da trebamo da se integrišemo sa kosovom koliko bi to našu državu koštalo a nikakve koristi ne bi bilo ni za državu i narod, samo bi se povećali sukobi. Mi moramo da težimo ka tome da se integrišemo sa državama koju su razvijene i civilizovane naravno EU. Po svaku cenu treba bežati od te priče da je kosovo naše i da nećemo da ga priznamo. Što pre treba shvatiti da je kosovo problem i to pre svega evropski, da naša država nema kapaciteta da se upušta u ovakve avanture i da je šteta koja može proizaći iz toga mnogo veća. Integracija sa EU i razvitak ekonomije su jedino rešenje a pošto ceo region stremi ka EU svi ćemo jednog dana morati da otvorimo svoje granice da sarađujemo i da se međusobno uvažavamo. I države u EU da bi bile ekonomski jače morale su da se integrišu, a mi na balkanu i dalje mislimo da su podele najbolje rešenje.

Zoran Janovic

pre 9 godina

Ako zaista moramo da se odreknemo Kosova, trbe istog trena prekinuti pregovore o pridruzivanju EU, 23 clanice od 28 su priznale Kosovo, svakom je jasno sta nas ocekuje u EU ...

Čajo

pre 9 godina

Zvanična politika Srbije prema Kosovu se ne menja, a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje.

bob

pre 9 godina

a sta su ono bese potpisali vucic i dacic?nek javi neko ovom coveku da ne mlati vise praznu slamu jer njegov politicki sin je vec to pitanje resio

sale

pre 9 godina

Ne kapiram bas zasto je misljenje nekog londonskog ekonomskog "istrazivaca" o statusu Kosova i o imenu Makedonije uopste relevantno?
Evo npr. ja sam inzenjer i mogu da vam kazem sta mislim o strategiji borbe protiv gojaznosti u Britaniji. Hocete li to da objavite kao vest?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (daily show, 29. januar 2015 08:48)
Covek je istrazivac na Londonskoj skoli ekonomije i politickih nauka,,znaci i Politickih nauka`` zato je bitno njegovo misljenje zato sto su mu ovakva pitanja profesija. Kad ti kao inzenjer to ne shvatas kako li ce ovi polupismeni u Srbiji to da shvate, i kako ce da raspoznaju razliku o Nikolicevoj platformi o Kosovu i nekoj naftnoj platformi?
Kada bi narod u Srbiji vise citao strucna misljenja ovakvih ljudi, ne bi nas politicari zamajavali kojekakvim smesnim platformama nego bi se posvetili recimo ekonomskom oporavku zemlje.

Горан

pre 9 godina

Тадић је једним потписом избацио УН а тиме, Кину и Русију из решавања Косовскометохијског проблема.

Вучић и Дачић су једним потписом у Бриселу (Бриселским споразумом) формално, правно признали независност Косова и Метохије. Необорив доказ томе је чињеница да се Олимпијско комитет Србије није ни огласио поводом пријема Косова у ОК.

Трепча је предата Тачију. Такође Косово је на путу формирања своје војске.

Лакше би нам свима било када би Тадић, Вучић, Николић и Дачић јавно признали да нису успели да сачувају Косово.

mattko

pre 9 godina

Platforme g. Nikolica po pravilu plivaju u dve ravni. Jedna ravan je njegovo biracko telo a druga je na medjunarodnom nivou. U drugoj ravni platforma brzo potone dok ostaje da pliva neko vreme u prvoj ravni dek ne pocnu da je buse pa i tamo na kraju potone. (Uzmimo na primer platforme o guberniji, crnoj rupi na tepihu Evrope itd - sta se sa njima desilo znamo mada istini za volju to su bile tek platforme u nastajanju) Sta ce biti sa ovom , najnovijom koja nije ni objavljena mozemo samo da nagadjamo.

Dragan

pre 9 godina

@Bole
"Jel sada jasnije svima da Kosovo nije naše i neće biti nikad više?"

Pa to su nam i Turci govorili 500 godina i to se promenilo u roku od nekoliko godina. Možda će Kosovo u budućnosti opet naseliti Srbi, a možda na Kosovu za 100 godina neće biti ni Srba ni Albanaca.

e

pre 9 godina

Nemora unija tretirati Nikolićev plan isto nemora ni grčki plan. Od Srbije i Grčke uvek je traženo da bezuslovno priznaju naredbe iz Brisela. Znam da je nama unija izbavljenje davljenika a evropa to oblato koristi a komšije Hrvati ponajviše. Mi bi trebali reći dosta bre zamajavanja nešto i naše uzmite u razmatranje i ponekad poštujte i odobrite naše planove. Nije Srbija ničiji bokserski džak pa da ga stalno udarate!

Branko Von Beca

pre 9 godina

Neka, neka, kad vam Toma uvede zabranu i međunarodnih letova iznad Bajčetine, gospodo iz Brisela, da vidim kojom će te onda stazom i bogazom ići za Šarm El Šeik na letovanje...
A to koji ćete tek baksuz da navučete što se kačite sa čovekom njegove profesije, bolje da vam ne pišem.

tigar od papira

pre 9 godina

Zvanična politika Srbije prema Kosovu se ne menja, a platforma je unutrasnje pitanje u Srbiji i nije nesto o cemu bilo ko iz inostranstva uopste treba da se odredjuje.
(Čajo, 29. januar 2015 08:34)

... unutrasnje pitanje o Kosovu resava ova vlast u Briselu. Platforma o Kosovu ako je ne prihvate oni iz inostranstva ce biti samo mrtvo slovo na papairu.

laki

pre 9 godina

Ovo je verovatno najgori period ljudske civilizacije.Kakav crni srednji vek. Bitno je da drzis sve moguce medije sto postoje, i ispiranje mozga je zagarantovano. I to je ta Evropa i zapad koji su neko merilo u zivotu. Eeeeeee Srbijo sta si docekala.

marija

pre 9 godina

Ignorisali su i Tadicev plan u sedam tacaka, vrlo vazno.
Ultimatumi Srbiji su nedopustivi i bice odbijeni, a EU onda ima samo jednu mogucnost, da prekine razgovore sa Srbijom.
KiM nije zavrsena prica i nece biti jos dugo godina sta god ova vlast potpisivala u Briselu, sledeca ce to rusiti.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Arongancija i prepotencija zapada ovih dana doživljava težak brodolom u Ukrajini. Posledice tog brodoloma će uticati i na to, koliko će se ljudi u svetu uopšte obazirati na ovakve a priori arogantne, samouverene i po ostali svet potcenjivačke stavove. Zbog toga, danas je nemoguće naći u novinama šta se dešava na frontovima u istočnoj Ukrajini (ima ih više i vrlo su aktivni), nemoguće je videti slike mlade lepe Ruskinje iz granatiranog trolejbusa kako leži u bolnici sa amputiranom nogom i rukom, ili male bebe iz Donjecka sa amputiranom rukom koja se leči u istoj bolnici gde leže i ranjeni evro-kiborzi koji su osakatili dete. U Srbiji je, kao po komandi, zavladao medijski muk, čim je Porošenkova ofanziva propala i pretvorila se u debakl. Verovatno je tako neka "važna osoba" iz Londona javila da treba ignorisati aktuelnu situaciju, kao i muke mladih Ukrajinaca koji beže glavom bez obzira od mobilizacije i to gde? U Rusiju, koja je donela dekret o produženju njihovi viza na preko 90 dana, da ne moraju da se vraćaju. To je sve ignorisano, zato što ne ide u račun zapadnim kompanijama koje određuju zapadnu politiku (ja ne mrzim zapad, mrzim njihovu licemernu,kalkulantsku politiku), kao što ova gospoja kaže da će ignorisati Nikolićeve stavove jer to ne odgovara zapadnim kompanijama. Problem je što mediji u Srbiji, pod kontrolom takve ignorantske zapadne politike, ignorišu svoje čitaoce i ne informišu ih ni pravovremeno ni tačno. Uostalom, kažu da će uskoro Rusija Danas na Studiju B.

Stari

pre 9 godina

Srbija nikad nije imala izbora što se Kosova tiče.Da je zapad hteo podelu,bila bi podela dal se za to Srbija zalagala ili ne.Kosovo nije država niti će to ikad biti,a naša vlast ako ima iole samopoštovanja zahtevaće isti tretman kao Kipar u pregovorima koji ima isto nedefinisane granice.

kasnimo uvek za dlaku i magarece usi

pre 9 godina

(marija, 29. januar 2015 11:32) Izgleda da samo Vi ne vidite sto ceo svet vidi a to je da su sve vlade natenane servirale deo po deo nadleznosti i kad smo se ponadali da ce ovi koji su i zapalili vatru na ovim prostorima gasiti istu i drzati se obecanog pa cak i zakletve su padale oni samo jos sto nisu sampanjac otvorili i nazdravili gubitak kojem su oni kumovali.Pa sad im na ruku idu problemi sa Rusijom i bye,bye pusti snovi.Cak ni minimum nece moci da izvuku sve prkosom,inacenjem i ignorisanjem svega ponudjenog od Rabujea,Beca,Djindjica cak Cede i Draskovica koji su zvonili na sva zvona da se uzme na vreme kolac jer posle nece biti ni njega sto se i na kraju ispostavilo vizionarskim i realnim promisljanjem a ne na stub srama iste staviti pa posle svih vlada spade slovo i nada na ovu i mi se jos nadamo da kroz 100 g.povratimo izgubljeno a ne znamo da zadrzimo i ovo sto imamo tj.sto smo imali.A tada nas mozda i nece biti ili cemo posegnuti kao Milosevic i Putin i opet izvuci deblji kraj.

Radojko

pre 9 godina

Ko ne ceni sam sebe ne cene ga ni drugi. Kako bi zvučalo da se u Gardijanu objavi članak "Istraživač sa Više ekonomske škole u Beogradu smatra da plan vlade prvog ministra Kamerona ne pije vodu"? Jadno je to da je ovde vest je neki student, pa makar i Londonski, opleo po predsedniku, pa makar taj bio i Toma Nikolić.

dyin' ain't much of a livin'

pre 9 godina

zabadate prst u oko zapadu a onda ih molite za kredite. pa ne ide to tako. da smo ekonomski samostalni i da su se političari bavili Srbijom umesto svojim džepovima možda bi i druga sitacija bila. Ovako je varijanta šta nam udele i da srećni budemo.

milan

pre 9 godina

A šta je sa obustavom privatizacije luke Pireus koju su kinezi imali nameru da kupe kompletno (za sada imaju dva kontejnerska dela samo), hoće li to uticati na druge planove i investicije konkretno kod nas u Srbiji.

Ognjen

pre 9 godina

Britanski strucnjak za Balkan, izjavom da ce Nikoliceva platforma o Kosovu biti ignorisana ukoliko ne sadrzi poziv Srbiji da prizna Kosovo, je provokativna.