Subota, 20.12.2014.

23:02

I "Brisel" i srpski predlog za KiM

Paralelno sa primenom Briselskog sporazuma, Srbija će naredne godine izaći sa svojim predlogom konačnog statusa Kosova i Metohije, pišu Večernje novosti.

Izvor: Veèernje novosti

I "Brisel" i srpski predlog za KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Runjocaveman

pre 9 godina

Oni nisu smeli potpisat Briseleski sporazum u tom slucaju oslobodli su EU obaveze a priznali Albance i sad vam nece htjet vratit Kosovo,a vas nije ni briga.

Žandarm

pre 9 godina

Briselski sporazum i direktni pregovori su i sever Kosova (kojim smo do tada upravljali) gurnuli u Prištinu. Nemojte više s vašim inicijativama!

Petar S.

pre 9 godina

Da je KiM zaista nezavisno, nebi iz EU insistirali da se u pregovorima prvo otvori poglavlje 35 o Kosovu. Sta mi ima da pricamo sa EU o Kosovu ako je KiM " ne zavisno".

To je prva stvar, druga stvar je to sto na Kosovu bezbednost osigurava Nato, pravni sistem im drzi EULEX, a ekonomija im je u potpunosti na izdrzavanju od socijalne pomoci iz EU.

Prema tome od cega je to Kosovo ne zavisno?
Ne zavisno je prvo i pre svega od svoje " ne zavisnosti ", pa tek posle od Srbje i svega drugog.

Goran G

pre 9 godina

Predsedniče, gubite lagano internu SNS bitku. Povucite se u Bajčetinu, legalizujte vikendice, krckajte lagano Fond Prve Dame i pecite Tomovaču. Samo se ne brukajte više.

Mita

pre 9 godina

A,sto nije predlozio nesto kako da ozivimo privredu i zaposlimo ljude,nego se uhvatio stare i otrcale teme na koju nemamo nikakvog uticaja...?Opet se Kosovo koristi zarad opstanka na vlasti, bez ikakvih konkretnih rezultata.Sve u svemu,gomila gluposti bez ikakve koristi,a u sluzbi licne promocije.

pravac

pre 9 godina

Predsednik pokusava da stavi na dnevni red pitanje Kosova i predupredi situaciju koja vodi ka uslovljavanjima od strane Evropske unije. Da pokaze da smo jedinstveni u stavu da Srbija nikada nece priznati tu narko drzavu. Ne bih rekao da ima viska vremena, pre ce biti da za razliku od Tadica, Nikolic vlada u skladu sa ustavnim i zakonodavnim ovlascenjima, a Zivkovic je najmanje pouzdan da prica o Kosmetu jer ce mu pobornici druge Srbije zameriti ako cuju izjavu o Kosmetu koja ne podrazumeva da moramo kleknuti pred jacima

iznogud011

pre 9 godina

Dokle vise te price...ponavljas se...ako te secanje bas ne sluzi, za to postoji google..

http://www.pressonline.rs/info/politika/249732/nikolic-imamo-spremno-resenje-za-kosovo.html

Bee-Zon

pre 9 godina

“Dok god postoji jedna zemlja članica EU koja nije priznala Kosovo, zahtevanje priznavanja nezavisnosti ne može biti zvaničan stav EU." - A moze i ovako: Dok god postoji jedna zemlja u EU koja je priznala Kosovo, moze nam blokirati pristup u potpunosti.

kosovski bozur

pre 9 godina

...i bice eto sve sam pokusao da spasem Kosovo ali drugi su sve prihvatili i potpisali i ja tu nista nisam vise mogao - hoce li biti takva sledeca tvoja izjava?

zvonce zvoni cin-cin

pre 9 godina

Stici i prestici popularnost Vucica prelevajuci iz supljeg u prazno nemoguce je moj Predsednice. Agilnost kojom deluje Vucic ne mozez prefarbati farbama koje bi zasenile njegov sjaj. Zavucen u senoviti ugao poslednjih godina shvatio si da si pao u secanje kao i samo Kosovo u glavama naroda. Nema vise Kosova = istorija u pokretu! Nema vise Nikolica = demokratija u pokretu! Sve ima svoje doba sejanja, rasta i zetve. Dijalektika je to, moj Predsednice! Pa i stiroporijada je bila dijalektika, ako hoces pravo.

Grunf

pre 9 godina

Srbija da povede igru,da ne bude zatečena po pitanju KiM?POkataćete da je KiM naša teritorija.KOme imate nameru da to poakžete.Istim onima koji su pomogli, vojno, finansijski,politički da KIM ne bude deo Srbije.Alo su to pregovori statusno neutralni-zašto postoji granica,granična služba,pogranična policija sa obe strane.Zar već jednom nismo imali konačni predlog?Postavlja se još jedno pitanje.zašto se opet priča o statusu KiM, da li je to nezavisna država,priznati ga ili ne priznati kada Premijer kaže da to prvi put čuje,Predsednik nam kaže da će doći vreme da odlučomo.a MIP kako kad mu odgovara.Ko želi da ide u susret dogadjajima kako nas ne bi zatekli?Pa nek ide.Sretan mu put.Taj dogadjaj se završio pre 14 godina i gotovo.Znamo svi kako s ezavršio.

Dudek efendija

pre 9 godina

Predlog koji Nikolic dostavi Vladi ne mora da bude od njene strane ni razmatran. Zbog mira, kurtoazije i kobajagi ce on da bude na dnevnom redu. Ne sme se zaboraviti da je spoljna Politika iskljucivo problem Vlade i ministarstva spoljnih poslova. Predsednik je tu da reprezentuje zemlju u inostranstvu i kod kuce. On moze da se osvrce na tokove spoljne politike. Njegov direktni uticaj na nju mu je Ustavom vrlo ogranicen. Uz to je problematicno da Nikolic ovim "mesanjem", u situaciji kad Srbiji na medjunarodnom politickom planu vrlo dobro die, zeli da iz "revansistickih" razloga gura klipove u tockove zahuktale Vlade. Licno staviti ispred zajednickoga interesa nije bas odgovorno i samokriticno shvatanje predsednicke uloge.

orion013

pre 9 godina

Mislim da je nazalost za takav plan vec kasno,inicijativa je dobra ali zakasnela.Kosovo je izgubljeno jos od vremena Milosevica jer od napada NATO-a na nasu zemlju mi vise nemamo uticaja na poluge vlasti na Kosovu.Podela je mozda i najbolje resenje iako bi to bio presedan u novijoj istoriji i otimanje suveriniteta jedne drzave,ali nismo u poziciji da se inatimo,izborimo najbolje za sve srbe i za one koje zive i dalje na Kosovu i za one koji zive u Srbiji.

goran

pre 9 godina

Ovo Tomino da menja Briselski me podseti na mog dedu koji je prodo neku zemlju, uzeo pare, potpisao kuporodajni, naokolo se hvalio da je dobio dobru cenu, a onda se predomislio i hteo da mu kupac vrati pare iako je kupac on vec preveo tu zelju n srbe.
Tako smo i mi u Briselu postigli medjunarodni sporazum, prihvatili odredjene uslove, a Toma bi sada da menja stvari.
A vec dogovorene stavke sporazuma u Briselu se mogu menjati jedino uz potpunusaglasnost obe strane: Srbije i Kosova

Govedje

pre 9 godina

kad otvorim b92 aplikaciju prvo se naslovi pojave pa onda slike..i kad sam video naslov brisel i sprski predlog odmah sam znao da je neki nas politicar sa pricama za malu decu...i onda se pojavila slika, kad ono cik pogodi, nas politicar

mario

pre 9 godina

"“Dok god postoji jedna zemlja članica EU koja nije priznala Kosovo, zahtevanje priznavanja nezavisnosti ne može biti zvaničan stav EU"
Gospodin Tadić vjerojatno zna da svaka članica koje je priznala Kosovo može staviti veto na otvaranje ili zatvaranje poglavlja gdje se spominju granice Srbije,jer oni priznaju granice Srbije bez Kosova i što čemo onda??

Jang Bojs

pre 9 godina

Baš me interesuje vaše rešenje.
Ako si mislio na neka od ovih,ipak može biti samo jedno rešenje.

1)Kosovo je Srbija...NE-kasnimo 50.god
2)Podela Kosova...NE...-Kasnimo 15.god
3)Podela Kosova i pripajanje Republike Srpske Srbiji..NE-Kasnimo manje od 15.god.
4)Dati Albancima najveću moguću Autonomiju..NE-Jer mi više neodlučujemo o Kosovu.
5)Kosovo+Rusija+Amerika+Nato +EU..NE...Naravno da ne,preterano glupo bi bilo komentarisati ovo.
6)Nezavisno Kosovo...da...jedino rešenje,jer se mi ne pitamo,Vi predsedniče na Kosovo ne možete ni da uđete a kamoli da odlučujete.Nezavisnost ste u Briselu potpisali,da se nelažemo..

Realnost je surova..

rodoljub

pre 9 godina

Nikoliću, kako kažeš, paralelno sa primenom Briselskog sporazuma - spremaš tvoj predlog-Rezoluciju za rešavanje statusa Kosova? Ništa ne razumem. Kako možeš paralelno da rešavaš pitanje Kosova, kada si poslao Dačića i Vučića u Brisel da potpišu "predaju teritorije KiM u 15. tačaka"? BRISELSKI SPORAZUM ODREDJUJE STATUS KOSOVA KAO NEZAVISNU ALBANSKU DRŽAVU! Tomislave Nikoliću, sigurno će tvoja Rezolucija o KiM biti namenjena za domaću upotrebu da zamajava srpski narod dok se ne navikne na "albansku državu Kosovo", a ti da sakrieš veleizdaju!!! Nastavak...

DanyeelMucenik

pre 9 godina

Bravo za Predsednika/Svaka cast! Jedan je Tomislav Nikolic! Hvala srbima sto su izabrali pravog i postenog coveka-za! Predsedika Srbije! Hvala vam jos jednom/BRACO SRBI!

Alban

pre 9 godina

Mi na Kosovo znamo da status kosova je završen.a ja vas kao albanac vas razumem šta drugo znaš da radiš osim
Da napraviš maglu za srbiu za jaš 3-4 god.

Sofia

pre 9 godina

Kad god nemaju šta, izvade Kosovo iz rukava. To što narod gladuje stave u drugi plan, kao sramota je žaliti se i kukati, a Kosovo.......

Čibe bre.

Somebody

pre 9 godina

Tomo! Pokusavas da budes lukav i operes ruke,posto znas da to nece proci jer nije istina da moze i Brisel i nova ideja za resenje,koja bi sve dogovore koji su postignuti ucinila nistavnim i pocelo bi se iz pocetka, na sta nece ni u kom slucaju pristati ostale dve strane.Previse je energije ulozeno da bi se pocelo iz pocetka,ti to znas,ali je to nacin da izadjes iz svega toga CIST.
Voleo bih da moj komentar procitju i procene i drugi. Hvala unapred.

Srbin

pre 9 godina

Kosovo nije vise deo Srbije , osjeća se kako NEKO reče u Srbiji se bolje živi , Plate rastu , nema štrajkova , Srbija je sve veća hahaha ...

Patike za Kosovo

pre 9 godina

(Novi plan stići će uskoro od predsednika Tomislava Nikolića, a potom bi trebalo da ga koriguju i finaliziraju Vlada i Narodna skupština.) I tako je od vajkada,,,, pa dali vi gospodo mislite da neko zivi na tom kosovu? dali uopste pitate albance da li njih zabole uvo sta srpska vlast kroji za to kosovo? kao da se radi o nekoj njivi pa udarili da raspravljaju. Haloooo kosovo je samostalna drzava od 1999 godine, a vi mlatite praznu slamu i zamajavajte jos ovo malo radikala sto je ostalo u ovoj banana drzavi.

Ari

pre 9 godina

Opet zamajavaju narod sa Kosovom da mu se skrene paznja sa katastrofalnih "reformi" , smanjenja penzija i plata i gde odlaze milioni....Sasvim je nevazno da li predsednik i premijer to rade u dogovoru ili ne, namera je ista.

Ari

pre 9 godina

Opet zamajavaju narod sa Kosovom da mu se skrene paznja sa katastrofalnih "reformi" , smanjenja penzija i plata i gde odlaze milioni....Sasvim je nevazno da li predsednik i premijer to rade u dogovoru ili ne, namera je ista.

Patike za Kosovo

pre 9 godina

(Novi plan stići će uskoro od predsednika Tomislava Nikolića, a potom bi trebalo da ga koriguju i finaliziraju Vlada i Narodna skupština.) I tako je od vajkada,,,, pa dali vi gospodo mislite da neko zivi na tom kosovu? dali uopste pitate albance da li njih zabole uvo sta srpska vlast kroji za to kosovo? kao da se radi o nekoj njivi pa udarili da raspravljaju. Haloooo kosovo je samostalna drzava od 1999 godine, a vi mlatite praznu slamu i zamajavajte jos ovo malo radikala sto je ostalo u ovoj banana drzavi.

Alban

pre 9 godina

Mi na Kosovo znamo da status kosova je završen.a ja vas kao albanac vas razumem šta drugo znaš da radiš osim
Da napraviš maglu za srbiu za jaš 3-4 god.

Sofia

pre 9 godina

Kad god nemaju šta, izvade Kosovo iz rukava. To što narod gladuje stave u drugi plan, kao sramota je žaliti se i kukati, a Kosovo.......

Čibe bre.

rodoljub

pre 9 godina

Nikoliću, kako kažeš, paralelno sa primenom Briselskog sporazuma - spremaš tvoj predlog-Rezoluciju za rešavanje statusa Kosova? Ništa ne razumem. Kako možeš paralelno da rešavaš pitanje Kosova, kada si poslao Dačića i Vučića u Brisel da potpišu "predaju teritorije KiM u 15. tačaka"? BRISELSKI SPORAZUM ODREDJUJE STATUS KOSOVA KAO NEZAVISNU ALBANSKU DRŽAVU! Tomislave Nikoliću, sigurno će tvoja Rezolucija o KiM biti namenjena za domaću upotrebu da zamajava srpski narod dok se ne navikne na "albansku državu Kosovo", a ti da sakrieš veleizdaju!!! Nastavak...

Somebody

pre 9 godina

Tomo! Pokusavas da budes lukav i operes ruke,posto znas da to nece proci jer nije istina da moze i Brisel i nova ideja za resenje,koja bi sve dogovore koji su postignuti ucinila nistavnim i pocelo bi se iz pocetka, na sta nece ni u kom slucaju pristati ostale dve strane.Previse je energije ulozeno da bi se pocelo iz pocetka,ti to znas,ali je to nacin da izadjes iz svega toga CIST.
Voleo bih da moj komentar procitju i procene i drugi. Hvala unapred.

Srbin

pre 9 godina

Kosovo nije vise deo Srbije , osjeća se kako NEKO reče u Srbiji se bolje živi , Plate rastu , nema štrajkova , Srbija je sve veća hahaha ...

Jang Bojs

pre 9 godina

Baš me interesuje vaše rešenje.
Ako si mislio na neka od ovih,ipak može biti samo jedno rešenje.

1)Kosovo je Srbija...NE-kasnimo 50.god
2)Podela Kosova...NE...-Kasnimo 15.god
3)Podela Kosova i pripajanje Republike Srpske Srbiji..NE-Kasnimo manje od 15.god.
4)Dati Albancima najveću moguću Autonomiju..NE-Jer mi više neodlučujemo o Kosovu.
5)Kosovo+Rusija+Amerika+Nato +EU..NE...Naravno da ne,preterano glupo bi bilo komentarisati ovo.
6)Nezavisno Kosovo...da...jedino rešenje,jer se mi ne pitamo,Vi predsedniče na Kosovo ne možete ni da uđete a kamoli da odlučujete.Nezavisnost ste u Briselu potpisali,da se nelažemo..

Realnost je surova..

kosovski bozur

pre 9 godina

...i bice eto sve sam pokusao da spasem Kosovo ali drugi su sve prihvatili i potpisali i ja tu nista nisam vise mogao - hoce li biti takva sledeca tvoja izjava?

goran

pre 9 godina

Ovo Tomino da menja Briselski me podseti na mog dedu koji je prodo neku zemlju, uzeo pare, potpisao kuporodajni, naokolo se hvalio da je dobio dobru cenu, a onda se predomislio i hteo da mu kupac vrati pare iako je kupac on vec preveo tu zelju n srbe.
Tako smo i mi u Briselu postigli medjunarodni sporazum, prihvatili odredjene uslove, a Toma bi sada da menja stvari.
A vec dogovorene stavke sporazuma u Briselu se mogu menjati jedino uz potpunusaglasnost obe strane: Srbije i Kosova

Grunf

pre 9 godina

Srbija da povede igru,da ne bude zatečena po pitanju KiM?POkataćete da je KiM naša teritorija.KOme imate nameru da to poakžete.Istim onima koji su pomogli, vojno, finansijski,politički da KIM ne bude deo Srbije.Alo su to pregovori statusno neutralni-zašto postoji granica,granična služba,pogranična policija sa obe strane.Zar već jednom nismo imali konačni predlog?Postavlja se još jedno pitanje.zašto se opet priča o statusu KiM, da li je to nezavisna država,priznati ga ili ne priznati kada Premijer kaže da to prvi put čuje,Predsednik nam kaže da će doći vreme da odlučomo.a MIP kako kad mu odgovara.Ko želi da ide u susret dogadjajima kako nas ne bi zatekli?Pa nek ide.Sretan mu put.Taj dogadjaj se završio pre 14 godina i gotovo.Znamo svi kako s ezavršio.

Govedje

pre 9 godina

kad otvorim b92 aplikaciju prvo se naslovi pojave pa onda slike..i kad sam video naslov brisel i sprski predlog odmah sam znao da je neki nas politicar sa pricama za malu decu...i onda se pojavila slika, kad ono cik pogodi, nas politicar

mario

pre 9 godina

"“Dok god postoji jedna zemlja članica EU koja nije priznala Kosovo, zahtevanje priznavanja nezavisnosti ne može biti zvaničan stav EU"
Gospodin Tadić vjerojatno zna da svaka članica koje je priznala Kosovo može staviti veto na otvaranje ili zatvaranje poglavlja gdje se spominju granice Srbije,jer oni priznaju granice Srbije bez Kosova i što čemo onda??

DanyeelMucenik

pre 9 godina

Bravo za Predsednika/Svaka cast! Jedan je Tomislav Nikolic! Hvala srbima sto su izabrali pravog i postenog coveka-za! Predsedika Srbije! Hvala vam jos jednom/BRACO SRBI!

orion013

pre 9 godina

Mislim da je nazalost za takav plan vec kasno,inicijativa je dobra ali zakasnela.Kosovo je izgubljeno jos od vremena Milosevica jer od napada NATO-a na nasu zemlju mi vise nemamo uticaja na poluge vlasti na Kosovu.Podela je mozda i najbolje resenje iako bi to bio presedan u novijoj istoriji i otimanje suveriniteta jedne drzave,ali nismo u poziciji da se inatimo,izborimo najbolje za sve srbe i za one koje zive i dalje na Kosovu i za one koji zive u Srbiji.

zvonce zvoni cin-cin

pre 9 godina

Stici i prestici popularnost Vucica prelevajuci iz supljeg u prazno nemoguce je moj Predsednice. Agilnost kojom deluje Vucic ne mozez prefarbati farbama koje bi zasenile njegov sjaj. Zavucen u senoviti ugao poslednjih godina shvatio si da si pao u secanje kao i samo Kosovo u glavama naroda. Nema vise Kosova = istorija u pokretu! Nema vise Nikolica = demokratija u pokretu! Sve ima svoje doba sejanja, rasta i zetve. Dijalektika je to, moj Predsednice! Pa i stiroporijada je bila dijalektika, ako hoces pravo.

Dudek efendija

pre 9 godina

Predlog koji Nikolic dostavi Vladi ne mora da bude od njene strane ni razmatran. Zbog mira, kurtoazije i kobajagi ce on da bude na dnevnom redu. Ne sme se zaboraviti da je spoljna Politika iskljucivo problem Vlade i ministarstva spoljnih poslova. Predsednik je tu da reprezentuje zemlju u inostranstvu i kod kuce. On moze da se osvrce na tokove spoljne politike. Njegov direktni uticaj na nju mu je Ustavom vrlo ogranicen. Uz to je problematicno da Nikolic ovim "mesanjem", u situaciji kad Srbiji na medjunarodnom politickom planu vrlo dobro die, zeli da iz "revansistickih" razloga gura klipove u tockove zahuktale Vlade. Licno staviti ispred zajednickoga interesa nije bas odgovorno i samokriticno shvatanje predsednicke uloge.

Goran G

pre 9 godina

Predsedniče, gubite lagano internu SNS bitku. Povucite se u Bajčetinu, legalizujte vikendice, krckajte lagano Fond Prve Dame i pecite Tomovaču. Samo se ne brukajte više.

Bee-Zon

pre 9 godina

“Dok god postoji jedna zemlja članica EU koja nije priznala Kosovo, zahtevanje priznavanja nezavisnosti ne može biti zvaničan stav EU." - A moze i ovako: Dok god postoji jedna zemlja u EU koja je priznala Kosovo, moze nam blokirati pristup u potpunosti.

Žandarm

pre 9 godina

Briselski sporazum i direktni pregovori su i sever Kosova (kojim smo do tada upravljali) gurnuli u Prištinu. Nemojte više s vašim inicijativama!

iznogud011

pre 9 godina

Dokle vise te price...ponavljas se...ako te secanje bas ne sluzi, za to postoji google..

http://www.pressonline.rs/info/politika/249732/nikolic-imamo-spremno-resenje-za-kosovo.html

Mita

pre 9 godina

A,sto nije predlozio nesto kako da ozivimo privredu i zaposlimo ljude,nego se uhvatio stare i otrcale teme na koju nemamo nikakvog uticaja...?Opet se Kosovo koristi zarad opstanka na vlasti, bez ikakvih konkretnih rezultata.Sve u svemu,gomila gluposti bez ikakve koristi,a u sluzbi licne promocije.

Petar S.

pre 9 godina

Da je KiM zaista nezavisno, nebi iz EU insistirali da se u pregovorima prvo otvori poglavlje 35 o Kosovu. Sta mi ima da pricamo sa EU o Kosovu ako je KiM " ne zavisno".

To je prva stvar, druga stvar je to sto na Kosovu bezbednost osigurava Nato, pravni sistem im drzi EULEX, a ekonomija im je u potpunosti na izdrzavanju od socijalne pomoci iz EU.

Prema tome od cega je to Kosovo ne zavisno?
Ne zavisno je prvo i pre svega od svoje " ne zavisnosti ", pa tek posle od Srbje i svega drugog.

Runjocaveman

pre 9 godina

Oni nisu smeli potpisat Briseleski sporazum u tom slucaju oslobodli su EU obaveze a priznali Albance i sad vam nece htjet vratit Kosovo,a vas nije ni briga.

pravac

pre 9 godina

Predsednik pokusava da stavi na dnevni red pitanje Kosova i predupredi situaciju koja vodi ka uslovljavanjima od strane Evropske unije. Da pokaze da smo jedinstveni u stavu da Srbija nikada nece priznati tu narko drzavu. Ne bih rekao da ima viska vremena, pre ce biti da za razliku od Tadica, Nikolic vlada u skladu sa ustavnim i zakonodavnim ovlascenjima, a Zivkovic je najmanje pouzdan da prica o Kosmetu jer ce mu pobornici druge Srbije zameriti ako cuju izjavu o Kosmetu koja ne podrazumeva da moramo kleknuti pred jacima

DanyeelMucenik

pre 9 godina

Bravo za Predsednika/Svaka cast! Jedan je Tomislav Nikolic! Hvala srbima sto su izabrali pravog i postenog coveka-za! Predsedika Srbije! Hvala vam jos jednom/BRACO SRBI!

Alban

pre 9 godina

Mi na Kosovo znamo da status kosova je završen.a ja vas kao albanac vas razumem šta drugo znaš da radiš osim
Da napraviš maglu za srbiu za jaš 3-4 god.

Srbin

pre 9 godina

Kosovo nije vise deo Srbije , osjeća se kako NEKO reče u Srbiji se bolje živi , Plate rastu , nema štrajkova , Srbija je sve veća hahaha ...

Patike za Kosovo

pre 9 godina

(Novi plan stići će uskoro od predsednika Tomislava Nikolića, a potom bi trebalo da ga koriguju i finaliziraju Vlada i Narodna skupština.) I tako je od vajkada,,,, pa dali vi gospodo mislite da neko zivi na tom kosovu? dali uopste pitate albance da li njih zabole uvo sta srpska vlast kroji za to kosovo? kao da se radi o nekoj njivi pa udarili da raspravljaju. Haloooo kosovo je samostalna drzava od 1999 godine, a vi mlatite praznu slamu i zamajavajte jos ovo malo radikala sto je ostalo u ovoj banana drzavi.

Ari

pre 9 godina

Opet zamajavaju narod sa Kosovom da mu se skrene paznja sa katastrofalnih "reformi" , smanjenja penzija i plata i gde odlaze milioni....Sasvim je nevazno da li predsednik i premijer to rade u dogovoru ili ne, namera je ista.

Sofia

pre 9 godina

Kad god nemaju šta, izvade Kosovo iz rukava. To što narod gladuje stave u drugi plan, kao sramota je žaliti se i kukati, a Kosovo.......

Čibe bre.

Petar S.

pre 9 godina

Da je KiM zaista nezavisno, nebi iz EU insistirali da se u pregovorima prvo otvori poglavlje 35 o Kosovu. Sta mi ima da pricamo sa EU o Kosovu ako je KiM " ne zavisno".

To je prva stvar, druga stvar je to sto na Kosovu bezbednost osigurava Nato, pravni sistem im drzi EULEX, a ekonomija im je u potpunosti na izdrzavanju od socijalne pomoci iz EU.

Prema tome od cega je to Kosovo ne zavisno?
Ne zavisno je prvo i pre svega od svoje " ne zavisnosti ", pa tek posle od Srbje i svega drugog.

zvonce zvoni cin-cin

pre 9 godina

Stici i prestici popularnost Vucica prelevajuci iz supljeg u prazno nemoguce je moj Predsednice. Agilnost kojom deluje Vucic ne mozez prefarbati farbama koje bi zasenile njegov sjaj. Zavucen u senoviti ugao poslednjih godina shvatio si da si pao u secanje kao i samo Kosovo u glavama naroda. Nema vise Kosova = istorija u pokretu! Nema vise Nikolica = demokratija u pokretu! Sve ima svoje doba sejanja, rasta i zetve. Dijalektika je to, moj Predsednice! Pa i stiroporijada je bila dijalektika, ako hoces pravo.

Somebody

pre 9 godina

Tomo! Pokusavas da budes lukav i operes ruke,posto znas da to nece proci jer nije istina da moze i Brisel i nova ideja za resenje,koja bi sve dogovore koji su postignuti ucinila nistavnim i pocelo bi se iz pocetka, na sta nece ni u kom slucaju pristati ostale dve strane.Previse je energije ulozeno da bi se pocelo iz pocetka,ti to znas,ali je to nacin da izadjes iz svega toga CIST.
Voleo bih da moj komentar procitju i procene i drugi. Hvala unapred.

mario

pre 9 godina

"“Dok god postoji jedna zemlja članica EU koja nije priznala Kosovo, zahtevanje priznavanja nezavisnosti ne može biti zvaničan stav EU"
Gospodin Tadić vjerojatno zna da svaka članica koje je priznala Kosovo može staviti veto na otvaranje ili zatvaranje poglavlja gdje se spominju granice Srbije,jer oni priznaju granice Srbije bez Kosova i što čemo onda??

orion013

pre 9 godina

Mislim da je nazalost za takav plan vec kasno,inicijativa je dobra ali zakasnela.Kosovo je izgubljeno jos od vremena Milosevica jer od napada NATO-a na nasu zemlju mi vise nemamo uticaja na poluge vlasti na Kosovu.Podela je mozda i najbolje resenje iako bi to bio presedan u novijoj istoriji i otimanje suveriniteta jedne drzave,ali nismo u poziciji da se inatimo,izborimo najbolje za sve srbe i za one koje zive i dalje na Kosovu i za one koji zive u Srbiji.

pravac

pre 9 godina

Predsednik pokusava da stavi na dnevni red pitanje Kosova i predupredi situaciju koja vodi ka uslovljavanjima od strane Evropske unije. Da pokaze da smo jedinstveni u stavu da Srbija nikada nece priznati tu narko drzavu. Ne bih rekao da ima viska vremena, pre ce biti da za razliku od Tadica, Nikolic vlada u skladu sa ustavnim i zakonodavnim ovlascenjima, a Zivkovic je najmanje pouzdan da prica o Kosmetu jer ce mu pobornici druge Srbije zameriti ako cuju izjavu o Kosmetu koja ne podrazumeva da moramo kleknuti pred jacima

rodoljub

pre 9 godina

Nikoliću, kako kažeš, paralelno sa primenom Briselskog sporazuma - spremaš tvoj predlog-Rezoluciju za rešavanje statusa Kosova? Ništa ne razumem. Kako možeš paralelno da rešavaš pitanje Kosova, kada si poslao Dačića i Vučića u Brisel da potpišu "predaju teritorije KiM u 15. tačaka"? BRISELSKI SPORAZUM ODREDJUJE STATUS KOSOVA KAO NEZAVISNU ALBANSKU DRŽAVU! Tomislave Nikoliću, sigurno će tvoja Rezolucija o KiM biti namenjena za domaću upotrebu da zamajava srpski narod dok se ne navikne na "albansku državu Kosovo", a ti da sakrieš veleizdaju!!! Nastavak...

Jang Bojs

pre 9 godina

Baš me interesuje vaše rešenje.
Ako si mislio na neka od ovih,ipak može biti samo jedno rešenje.

1)Kosovo je Srbija...NE-kasnimo 50.god
2)Podela Kosova...NE...-Kasnimo 15.god
3)Podela Kosova i pripajanje Republike Srpske Srbiji..NE-Kasnimo manje od 15.god.
4)Dati Albancima najveću moguću Autonomiju..NE-Jer mi više neodlučujemo o Kosovu.
5)Kosovo+Rusija+Amerika+Nato +EU..NE...Naravno da ne,preterano glupo bi bilo komentarisati ovo.
6)Nezavisno Kosovo...da...jedino rešenje,jer se mi ne pitamo,Vi predsedniče na Kosovo ne možete ni da uđete a kamoli da odlučujete.Nezavisnost ste u Briselu potpisali,da se nelažemo..

Realnost je surova..

Dudek efendija

pre 9 godina

Predlog koji Nikolic dostavi Vladi ne mora da bude od njene strane ni razmatran. Zbog mira, kurtoazije i kobajagi ce on da bude na dnevnom redu. Ne sme se zaboraviti da je spoljna Politika iskljucivo problem Vlade i ministarstva spoljnih poslova. Predsednik je tu da reprezentuje zemlju u inostranstvu i kod kuce. On moze da se osvrce na tokove spoljne politike. Njegov direktni uticaj na nju mu je Ustavom vrlo ogranicen. Uz to je problematicno da Nikolic ovim "mesanjem", u situaciji kad Srbiji na medjunarodnom politickom planu vrlo dobro die, zeli da iz "revansistickih" razloga gura klipove u tockove zahuktale Vlade. Licno staviti ispred zajednickoga interesa nije bas odgovorno i samokriticno shvatanje predsednicke uloge.

Govedje

pre 9 godina

kad otvorim b92 aplikaciju prvo se naslovi pojave pa onda slike..i kad sam video naslov brisel i sprski predlog odmah sam znao da je neki nas politicar sa pricama za malu decu...i onda se pojavila slika, kad ono cik pogodi, nas politicar

goran

pre 9 godina

Ovo Tomino da menja Briselski me podseti na mog dedu koji je prodo neku zemlju, uzeo pare, potpisao kuporodajni, naokolo se hvalio da je dobio dobru cenu, a onda se predomislio i hteo da mu kupac vrati pare iako je kupac on vec preveo tu zelju n srbe.
Tako smo i mi u Briselu postigli medjunarodni sporazum, prihvatili odredjene uslove, a Toma bi sada da menja stvari.
A vec dogovorene stavke sporazuma u Briselu se mogu menjati jedino uz potpunusaglasnost obe strane: Srbije i Kosova

Grunf

pre 9 godina

Srbija da povede igru,da ne bude zatečena po pitanju KiM?POkataćete da je KiM naša teritorija.KOme imate nameru da to poakžete.Istim onima koji su pomogli, vojno, finansijski,politički da KIM ne bude deo Srbije.Alo su to pregovori statusno neutralni-zašto postoji granica,granična služba,pogranična policija sa obe strane.Zar već jednom nismo imali konačni predlog?Postavlja se još jedno pitanje.zašto se opet priča o statusu KiM, da li je to nezavisna država,priznati ga ili ne priznati kada Premijer kaže da to prvi put čuje,Predsednik nam kaže da će doći vreme da odlučomo.a MIP kako kad mu odgovara.Ko želi da ide u susret dogadjajima kako nas ne bi zatekli?Pa nek ide.Sretan mu put.Taj dogadjaj se završio pre 14 godina i gotovo.Znamo svi kako s ezavršio.

kosovski bozur

pre 9 godina

...i bice eto sve sam pokusao da spasem Kosovo ali drugi su sve prihvatili i potpisali i ja tu nista nisam vise mogao - hoce li biti takva sledeca tvoja izjava?

Bee-Zon

pre 9 godina

“Dok god postoji jedna zemlja članica EU koja nije priznala Kosovo, zahtevanje priznavanja nezavisnosti ne može biti zvaničan stav EU." - A moze i ovako: Dok god postoji jedna zemlja u EU koja je priznala Kosovo, moze nam blokirati pristup u potpunosti.

Mita

pre 9 godina

A,sto nije predlozio nesto kako da ozivimo privredu i zaposlimo ljude,nego se uhvatio stare i otrcale teme na koju nemamo nikakvog uticaja...?Opet se Kosovo koristi zarad opstanka na vlasti, bez ikakvih konkretnih rezultata.Sve u svemu,gomila gluposti bez ikakve koristi,a u sluzbi licne promocije.

Goran G

pre 9 godina

Predsedniče, gubite lagano internu SNS bitku. Povucite se u Bajčetinu, legalizujte vikendice, krckajte lagano Fond Prve Dame i pecite Tomovaču. Samo se ne brukajte više.

Žandarm

pre 9 godina

Briselski sporazum i direktni pregovori su i sever Kosova (kojim smo do tada upravljali) gurnuli u Prištinu. Nemojte više s vašim inicijativama!

Runjocaveman

pre 9 godina

Oni nisu smeli potpisat Briseleski sporazum u tom slucaju oslobodli su EU obaveze a priznali Albance i sad vam nece htjet vratit Kosovo,a vas nije ni briga.

iznogud011

pre 9 godina

Dokle vise te price...ponavljas se...ako te secanje bas ne sluzi, za to postoji google..

http://www.pressonline.rs/info/politika/249732/nikolic-imamo-spremno-resenje-za-kosovo.html