Četvrtak, 30.10.2014.

18:17

Obama zahvalio Srbiji na podršci

Američki sekretar Džon Keri je, u ime Baraka Obame, zahvalio premijeru Vučiću i Srbiji na podršci u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država.

Izvor: Tanjug

Obama zahvalio Srbiji na podršci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Miško

pre 9 godina

Sve dolazi na svoje! Amerikanci imaju problema sa islamskim teroristima, što je nama sedelo za vratom svo vreme Blakanskih sukoba i sukoba na Kosovu! Dobro je da smo ih podržali u toj borbi, a čekamo trenutak kad će shvatiti da je Srbija ta koja treba da rukovodi Kosovom, a ne belosvetski kriminalci!

Hemera

pre 9 godina

Kako da Srbija tu borbu ne podrži kada se građani Srbije sa ovakvim problemom sreću svaki dan. Pogotovu na KiM imate šta da videti. SAD bi trebalo da zna kakav problem s strane službe napravile na KiM. SAD bi trebao da podrži Srbiju oko teritorijalnog integriteta i suvereniteta i njegovog očuvanja.

Kaja

pre 9 godina

Dugo smo se ponašali kao da smo mi neka velesila u Svetu, a nismo znali koji su nam nacionalni interesi! Sada je jasno da je najveći prioritet mir i politička stabilnost, koji će nam omogućiti da se 100% posvetimo ekonomskom razvoju! Dobro je znati da nas i SAD vidi kao partnere od poverenja!

BojanaVB1

pre 9 godina

Ova je pohvala veoma vazna za nas i nasu drzavu.Iz ovoga se vidi da je nasa vlada mnogo napredovala na celu sa gospodinom Vucicem. Ovo je jako bitna pohvala za nasu dalju evrointegraciju.

Bezrepi Pele

pre 9 godina

Terorizam je opasnost za ceo svet, mi to imamo na Kosovu pa najbolje znamo... Dobro je razvijati bezbednosnu saradnj usa Amerikom, mogli bi i našu vojnu industriju da uposlimo

BojanaVB

pre 9 godina

Mislim da je ova pohvala veoma vazna za nas i nasu drzavu.Iz ovoga se vidi da je nasa vlada mnogo napredovala na celu sa gospodinom Vucicem. Ovo je jako bitna pohvala za nasu dalju evrointegraciju.

Dadili

pre 9 godina

Sigurno ce mnogi negodovati posto pohvale idu iz Amerike, ali ne smemo gledati u proslost, moram se truditi da ne dodjemo vise u takvu situaciju da se problemi resavaju bombardovenjem. Sadasnja Vlada se trudi da unapredi odnos Srbije sa svim drzavama, da nam se proslost vise ne vrati.

acika

pre 9 godina

Ovo je još jedno,u nizu priznanja,koje je zaslužio A.Vučić!Na žalost,stranci su ti koji mu odaju priznanja,a naša vajna opozicija mu na svakom koraku podmeće noge.Dokle?

žaklina

pre 9 godina

Ovo je više političko pitanje,ali i provera naše spremnosti da učestvujemo u rešavanju i svetskih problema.Vrlo važan poen za Srbiju i premijera.

Pitalica

pre 9 godina

Ovo je još jedno,u nizu priznanja,koje je zaslužio A.Vučić!Na žalost,stranci su ti koji mu odaju priznanja,a naša vajna opozicija mu na svakom koraku podmeće noge.Dokle?

acika

pre 9 godina

Ovo je još jedno,u nizu priznanja,koje je zaslužio A.Vučić!Na žalost,stranci su ti koji mu odaju priznanja,a naša vajna opozicija mu na svakom koraku podmeće noge.Dokle?

Srpkinja

pre 9 godina

Srbija prima pohvale I zahvalnosti iz celog sveta.Svaka cast Vucicu sto Iako nas svi prozivaju kako smo poltroni,istina je da se svetu trebamo predstaviti kao miroljubiva nacija koja ne pamti lose stvari vec samo gleda buducnost I da ide napred u korak sa Evropom.

SUBOTICASUSU

pre 9 godina

Hvala mu na podrsci,ali oni su tvorci ovakvog islamizma,razjaruju vatru da bi je gasili,a sad se siri pa im trebaju saveznici.

Duci0167

pre 9 godina

To ono sto se stancuje na hiljade primeraka? Plasiranje ovakvih gluposti treba da nam kaze kako je Obama lud za nama a spoljni poslovi nikada jaci,gluposti. Odabrali ste Putinizaciju Srbije i to je to. Sad sedite i placite.

musica

pre 9 godina

Srbija treba da iskoristi vreme predsedavanja OEBSom da pokaže da nije zanemarljiva naša uloga u kreiranju regionalne bezbednosti, ali i bezbednosti u svetu.

Aca šmeker

pre 9 godina

Pružanje podrške u borbi protiv Islamske države je pre svega civilizacijski čin, a na kraju krajeva i u skladu je sa našom spoljnom i unutrašnjom politikom.

Slavko

pre 9 godina

Srbija se odvajkada protivila smim vidovima ekstremizma, pa je tako i danas. Ove pohvale dosta znače Srbiji na međunarodnom planu.

Čedo

pre 9 godina

Da bi smo ostvarili sve svoje potencijale i iskoristili resurse kojima raspolažemo kao država, moramo da imamo stabilnost u državi! Odnosi u usponu sa najznačajnijim političkim i ekonomskim zemljama u Svetu će nam obezbediti tu stabilnost, a onda je sve na nama!

Stizanin

pre 9 godina

Srbija je u ovom trenutku stozem mira u regionu, isto tako moramo da se zalazemo i za mir u svetu, mozda nismo dovoljno veliki i mocni da mozemo nesto znacajno da promenimo, ali je svaka podrska tome vazna, a pre svega salje jednu veoma pozitivnu sliku o nama.

mario

pre 9 godina

Ne razumijem,a koju to podršku daje Srbija?jel poslala oružje?naravno da nije?jel poslala avione?naravno da nije,instruktore bilo što ?ništa od toga.Osim ove deklarativne podršeke.

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

I bilo je krajnje vreme da ameri shvate ko im je na ovim prostorima u tome najbolji saveznik, jer i nas muci ista muka, a oni podrzavaju one koji ce ih napasti kad-tad. U krupnu politiku da ne ulazim, da smaram sad, svestan sam zasto ih podrzavaju, ali mislim da dolazi do promene kursa politike amera na ovim prostorima.

Milan

pre 9 godina

Kao i obicno, iz vazduha ne moze nista da se postigne? Slazemo se svi da ih treba izkoreniti u globalu ali strategija je opet pogresna? Sve sto su ameri pokusali u zadnjih 30 godina nikada nisu ni zavrsili, tj. ostavili su sve na pola puta, a to je i najgore? Vi i ne razumete ove ratove? Poklonite se i pocnite! Izvinite se Pravoslavnoj braci i ukazite im im dostojanstvo i postovanje, zamolite ih za spas i videcete da ce samo to da doprinese miru u svetu , kome svi tezimo! Spustite loptu, savijte kicmu, niko nece od pozadi prilaziti od nas!DAJTE DA ZAVRSIMO POSAO!

komma

pre 9 godina

Dajete podrsku onome koji vas je bombardovao onaj koji vam je uzeo " sveto kosovo" i onda pricate o herojstvu i moralu. ne znam sta bi vam rekli oni mrtvi koji su izginuli 99 braneci kosovo

ja

pre 9 godina

da li nasa drzava podrzava borbu protiv islamskih terorista ili podrzava borbu protiv terorista ifanatika bilo koje vere, sorte i politickih ubedjenja ? zasto pitam ? pa zamislite recimo da IS nije muslimanski nego pravoslavni... ili katolicki ili da ih cine sve sami ateisti... to je licemerje sa nase strane... ne kazem da ne treba ali ovaj is je nadtao od americkog novca da bi se oslabila sirija i pripremila invazija na iran. cim rusi ne ucestvuju u borbi protiv is tu nisu cist posla.... hteli ameri jos pre par godina da sruse asada u siriji ali rusi nisu dali. IS je americki plan B.

bezimena

pre 9 godina

Licemerno je Srbiji otimati teritoriju a zahvaljivati na nekakvoj podršci.
(kosta, 30. oktobar 2014 21:54)

Školski primer zamene teza!

Ako vlast Srbije smatra da je Srbiji Kosovo oteto uz pomoć USA, onda je licemerna, ljigava i izdajnička, podrška koju je AV uputio toj državi!

magma

pre 9 godina

Verski fanatizam uzima maha i svaki vid borbe protiv istog podržavam . Što se tiče istorijskih podataka koje sam pročitala u komentarima korisni su ali su istorija i mogu da nam služe da učimo na greškama. Velika je sila u pitanju i saradnja sa njom kao i korektan odnos su dobri za državu.

qq nama...

pre 9 godina

Jel' mi bas moramo svuda da guramo nos? Sta cemo mi u sukobu SAD sa tim islamistima? Da li neko zna koliko nasih radnika, da ne kazem necijih oceva, brace, radi po islamskim drzavama u ovom trenutku? U Alziru, Libiji, Iraku, Jordanu... Da li neko namerno zeli da ih oznaci kao mete...? Amerikancima treba reci daleko vam vasa bela kuca i manite se nas... Na kraju, mi imamo veoma dobre i politicke i ekonomske odnose sa vecinom islamskih drzava, narocito na Bliskom istoku, bez obzira na njihove medjusobne razmirice i sukobe koje podgrevaju SAD.

Taras Buljba

pre 9 godina

(Deinformer si ti, Tarase, 30. oktobar 2014 21:50)

Netacno. Saveznici su bombardovali Beograd zbog kamunista koji uveliko po Srbiji ubijali i pustosili ugledne cetnicke porodice, crkve, svestenstvo. Bombardovanje je bilo poslednji pokusaj da se Srbija od crvene bande. 50 narednih godina je pokazalo da je to bombardovanje bilo nista naspram onoga sto su komunjare uradile Srbiji pocev od Tita a zakljucno sa Miosevicem. Cas istorije je zavrsen.

Vladimir

pre 9 godina

Taras Buljba
Blago tebi i tvom "času iz istorije". Nisu saveznici bombardovali Beograd zbog komunista u njemu, bilo je proleće, Uskrs, 1944, "komunisti" dolaze tek 16. oktobra (dan osobođenja), a saveznici su bombardovali Beograd zbog kvislinške Nedićeve vlade, Srbija je bila na strani Nemačke, a glavni ciljevi bile su fabrike koje su radile za Nemce, na prvom mestu fabrika aviona "Rogožarski", gde su u Beogradu rađeni delovi za nemački "meseršmit". Da li sve baš mora da bude objavljeno? Nadam se da ovo moje neće.
(Deinformer si ti, Tarase, 30. oktobar 2014 21:50)

Pa Nedic je bio najpametniji covek tad u Srbiji. U to vreme samo je budala mogao da ide protiv Nemaca, i da gine uzalud. Da smo imali mozga, ispostovali bi savez sa Nemackom, jer ni Rumunima, a ni Bugarima nista nije falilo.

Aladin

pre 9 godina

I mi znamo kako je boriti se protiv radikalnih ekstrema, i kakva je to patnja za narod i drzavu. Puna podrska za sve u borbi protiv verskog fanatizma

E pa sad

pre 9 godina

@bla
Momak, tebi neke stvari bas i nisu jasne. Da smo vodili politiku po tvom receptu sad Srbije na bi bilo. Pamet u glavu. Protiv velikih sila se ne treba mnogo junaciti da nas ne pojede maca. Zelen si ti.

Saša KG

pre 9 godina

Hvala ali NE hvala!!!Kao sto neko vec rece vi ste stvorili IS vi taj problem ta ..... tu sramotu ljudsku i pocistite!Ne uvlacite nas u sukob sa fundamentalistima i islamistima takvim izjavama pa zar ih u regionu ima malo? Kosovo,Sandzak,Bosna,Crna Gora,Makedonija...c c c

Jovan

pre 9 godina

Eee čudan smo mi narod. Rusi nas štitili i štite, pomagali i pomažu, predsednik Putin bio i nudio pomoć, a mi? šta mi činimo? Ovaj gospodin, čija nas je zemlja bombardovala i ekonomski unistavala, on se nesretnim samo nakaslje a mi to na sva zvona objavljujemo. Čudan smo narod.

ludi splićo

pre 9 godina

"s obzirom na to da se Evropa suočava sa jednim od najtežih izazova za svoju bezbednost u poslednjih nekoliko decenija"

Ovo se odnosilo na Rusiju btw. Dakle, ovo je jasna poruka Srbiji, odnosno Vučiću i Nikoliću.

Srbija=zemlja makete Beograda na vodi

pre 9 godina

Posto smo mi sad PRIJATELjI mozete nam opet poslati uranijuma i raka,ako ga nemate gde baciti i ,posejati,!

pero

pre 9 godina

Pa ako sada vodite ( Srbija) politiku ulizivanja, mogli ste to raditi prije 20 godina, ne bi se napatili toliko. Ako priznate Kosovo, onda je to zauvjek. Primjer, kada su komunisticke vlati uzimale narodu zemlju, onaj ko je prihvatio malo para koje su nudili, vise ne moze dobiti povrat. Onaj ko nije, moze. Polako, doci ce vrijeme kada ce se Kosovo moci vratiti gdje pripada. Srbija je samoodrziva zemlja ako izaberete dobre ljude. S losim, ni u EU nece biti dobro. Mozes sminkati staru babu ali ce uvjek biti stara i baba.

Braca

pre 9 godina

Bila jednom davno bitka na Kosovu polju posle koje smo mi Srbi kao vazalni narod morali da dajemo vojsku Bajazitu. Vojska Despota Stefana Lazarevica borila se u bitci kod Angore. Tako je pocelo.
Pitanje za sve: Da li to znaci da nas ovi drze u ropstvu narednih 500 godina?

Lud,zbunjen,normalan

pre 9 godina

Hvala i vama što ste nam omogućili da se 78 dana vucaramo po skloništima i zevamo u nebo kao idioti,hvala vam što ste nam bombardovali mostove,pruge,aerodrome,hvala vam što ste nas potrovali kao pacove pa imamo najveću stopu obolelih od raka u evropi,hvala vam do neba večiti smo vam dužnici...

Taras Buljba

pre 9 godina

(!?, 30. oktobar 2014 19:16)

Udba i Tito jesu krivi jer su radili sve da uniste Srbiju. Od 1945. pocinje Udbin program masovnog naseljavanja Albanaca na KiM. Pustali su ih bez pasosa preko granice a Srbe nagovarali da prodaju imovinu i ide za Beograd. Rankovic je smenjen kada se usprotivio tome. I nije tacno da SAD nije nikada bila saveznik Srbije. Bili smo na istoj strani i u 1 i u 2 svetskom ratu. A Beograd je bombardovan zbog komunjara koje su saveznici hteli da oteraju iz Srbije i omoguce joj da ostane anti komunjarska monarhija. Nazalost braca Rusi i Staljin su stali na stanu Tita i Karadjordjevici su izgubili bitku i Srbija je skliznula u komunizam koji ju je udaljio od Evrope i Zapada kome je uvek pripadala.

Deinformer si ti, Tarase

pre 9 godina

@Taras Buljba
Blago tebi i tvom "času iz istorije". Nisu saveznici bombardovali Beograd zbog komunista u njemu, bilo je proleće, Uskrs, 1944, "komunisti" dolaze tek 16. oktobra (dan osobođenja), a saveznici su bombardovali Beograd zbog kvislinške Nedićeve vlade, Srbija je bila na strani Nemačke, a glavni ciljevi bile su fabrike koje su radile za Nemce, na prvom mestu fabrika aviona "Rogožarski", gde su u Beogradu rađeni delovi za nemački "meseršmit". Da li sve baš mora da bude objavljeno? Nadam se da ovo moje neće.

Ojroskeptik

pre 9 godina

Neverovatno, koji cinizam......predsednica Argentine je sve lepo rekla....sami ste naoruzali islamiste i gurnuli u Siriju a sad kada gubite konce trazite saveznike u borbi za sta? Za svoju prevlast. Cinicno i bedno.

Borac Monetarni

pre 9 godina

Za ovu državu niko živ nije čuo ovde, ali hvala za pohvale i molim Vašington da uplati bar 1 milijardu evra do kraja godine, treba nam za dalju borbu.

crni domino

pre 9 godina

A tek kada bi Vucic rekao Putinu da treba otici sa Krima, ne da bi Obama licno dosao u Beograd i cestitao mu, nego bi izdejstvovao i Nobelovu nagradu Vucicu za mir.
Posto to Vucic sigurno nece uraditi, ostace upamcen kao bivsi radikalcina koji je unistio Srbiju a usput predao Kosovo Albancima, jer mu onda ti sto imaju pare sigurno ne bi pomogli.

bla

pre 9 godina

ISIS je americko cedo kao i islamiti u Libiji i talibani u Avganistanu, KLA na Kosovu... Briselski sporazum je prakticno priznanje Kosova od stane ovih placenika na vlasti.. Srbija je priznala sve.

Block

pre 9 godina

@Srdjan Protiv kojih dzihadista smo se borili na Kosovu? Protiv Tacija? Bas da vidim objasnjenje za njegov dzihadizam? Da nismo mozda i u Hrvatskoj jurisali na dzihadiste? Branili smo Evropu od najezde islamista?! Ratovali smo za sebe i svoje interese, ali bez saveznika i to sa kesom na glavi da nismo videli dalje od svog nosa. Tvoja tvrdnja ima smisla je kao da su Bosnjaci rekli da su ratovali protiv Kozaka.

Homo politicus

pre 9 godina

Kazu da ce "Tesno saradjivati sa Srbijom" tokom presedavanja OEBS-om. Citajuci izmedju redova to znaci vrsicemo sve vrste pritiska na Srbiju da slome Ruse tokom njenog presedavanja.

maki

pre 9 godina

Mislim da je ovo veoma logicno, ne treba zaboraviti da Srbije predsedava OEBS sledece godine, i da je Evropa uzdrmana sto se tice Ukrajine. Vec sada je OEBS najveci garant labave sigurnosti i pregovora u Ukrajini. Srbija ima istorijske veze sa Rusijom, i to USA dobro zna. Srbija trenutno ima jako dobru poziciju, samo treba iskoristiti najpametnije. Bez obzira koliko mi ne volimo Ameriku, i itekako imamo razloga, moramo biti pametni, posto su oni, voleli mi ili ne, najveca ekonomija i vuku konce u svetu.

milan

pre 9 godina

Sigurno da Amerikanci znaju našu bolnu tačku ili našu slabost a to da kada naše zvaničnike neko od velikih sila hvali oni ne znajući da se u stvari radi o zastupanju njihovih interesa koji recimo stoje iza reči "mi ćemo sa Srbijom tesno sarađivati za vreme njenog predsedavanja OEBS-u. Biti neutralan nije tako lako čak šta više teže je nego se bilo kojoj strani priključiti.

bole

pre 9 godina

Mi bar znamo šta znači bombardovanje iz njihovi bombardera.Neponovilo se nikome.
(prellee, 30. oktobar 2014 19:40)

Takođe je povređeno-izginulo 100000 Francuza od Savezničkog bombardovanja 1940-1945. Uništeno 890000 kuća. 8 gradova gotovo sravljeno sa zemljom. /wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_France_during_World_War_II

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Puna primena sporazuma bi znatno ubrzala pocetak pregovora....sve je jasno,ukljucujici i to zasto se ni Eu ni Usa ne oglasavaju jos uvek povodom medijskog mraka,stvaranja diktature i ostalih stvari....

Ljubo

pre 9 godina

Šta se mene tiče, ne interesuju me njihovi problemi sa Islamistima! Kad moraju svugde da se mešaju, gde im ne treba! Ko je nama pomogao kad smo imali i imamo još problema sa Šiptarima?! Prljava politika i žalosno šta se sve sešava na ovoj zemlji! Svoje brane, a tudje vode u propast! Ne samo Ameri, već i glavne članice EU!

dushman

pre 9 godina

To nam kaže presednik države koja je stvorila dve nove islamske države na Balkanu, koje su rasadnici radikalnog islama. hmm... ko ovde koga "zafrkava"???

Mare,NS

pre 9 godina

Da li se to oni nama `uvlace`,uoci predsedavanja OEBS-om?
Dok se Srbija borila protiv ekstremista OVK,koji su sada rasadnik islamskih fanatika,SAD su iste proglasile `borcima za slobodu` i bombardovali nas bez odluke SB UN.
Moglo bi makar,jedno malo-izvinite!!!

!?

pre 9 godina

@Nenad BG
Nije nas UDBA udaljila od SAD-a vec smo nas onda kada je UDBA zarila i palila imali najbolje odnose sa SAD-om, a najgore sa Rusijom.
Kao saveznici u I sv. ratu nam nikako nisu pomogli, a u II su nam bombardovali gradove gore nego Nemci.
1999 su nas bombardovali i oteli nam deo teritorije, ne zbog UDBE vec zbog svojih sebicnih interesa.
Nije kriv nikakav covek kod nas za udaljavanje od SAD, krive su same SAD zbog toga sto su besomucno bombardovale ovaj narod 3 meseca.
A to koliko su jaki vidi se po tome sto im za grupu obicnih terorista trebaju saveznici, sami im nista ne mogu.

BUGGISHA

pre 9 godina

Sad se Sloba prevrće u grobu.Ne veruje da postoji veća budala od Klintona i Blera.Sto se ID-a tice,mislim da nismo trebali da objavimo podrsku koaliciji, zato sto bi onda Sandzak i Zukorlic napravili teroristicka sra*a.

Problem pri slanju komentara...

pre 9 godina

Iskreno mislim da pripadnici ID plaču od smeha ako čitaju ove redove, pa to je kao kad je CG uvela sankcije Rusiji... Dakle smehotresno! :-)

@Ненад

pre 9 godina

@Ненад
A odakle ti ideja da su islamisti daleko? Pogledaj novine i vidi gde se okupljaju Vehabije u Beogradu. Oni su već tu usred srpske prestonice, imaju nekoliko centara gde se okupljaju, sada su Vehabije, a sutra lako mogu biti ID. A šta su u stanju da urade, i šta će uraditi, e to je posebna priča. Možda ništa ne urade, a možda i naprave veliko zlo, a ja se samo pitam šta bezbednosne službe čine po tom pitanju. Mi imamo tempiranu bombu usred države, samo mi se čini da se njenim demontiranjem niko ne bavi.

prellee

pre 9 godina

On se nama zahvaljuje na podršci u borbi protiv ISIL-a ! Mi u tome uopšte nismo učestvovali. Ovo nam kaže, da bih sebe psihički rasteretio.Samo nam stvara problem da one dole budale uhvate nekog Srbina i obezglave ga zbog ovih njihovih izjava. Mene je sramota i ovo nama ne treba. Mi bar znamo šta znači bombardovanje iz njihovi bombardera.Neponovilo se nikome.Samo da kažem da ISIL ne podržavam ni u čemu, oni jesu g...., b...., l..... Samo jedno treba znati, Amerika ih je stvorila neka ih ona počisti, osuneti.

Među nama je nastao, znači da i mi nismo bolji

pre 9 godina

Sada će ovi, na nas da udare. Ovaj Vučić nam navlači bedu na vrat. Da bi se on okitio popularnošću žrtvovaće svaki interes državljana Srbije.

promena

pre 9 godina

Prvo sto sam pomislio citajuci ovu vest je "mogao je da zahvali i licno" a onda razmisljam,pa BOLJE STO NIJE jer koga danas pohvale Ameri sa njim nesto debelo nije u redu :)
Inace, posle 1944-e,ovo je mozda PRVI PUT da dobijamo ovoliku podrsku od strane Amerike.Ajde da se ponadamo da ova vlada mozda i nije toliko losa koliko to izgleda,hum...

nenad

pre 9 godina

Paljenje mase... Obično bezvredno "hvala" za nešto što svakako treba da radimo (da ne želimo možda da podržavamo islamsku državu koja pretenduje na našu teritoriju?). A mediji stavljaju ovo kao udarnu vest.

Marko

pre 9 godina

Teroristi su ID , a SAD su i dalje za razliku od vecine drzava u svetu bastion demokratije i postovanja pojedinca ! Srbiji je bitno da ima dobre odnose sa i dalje najmocnijom zemljom sveta. Srbija se voljom naroda na izborima, opredelila za Zapad !

berg

pre 9 godina

Dosta toga ukazuje da ce Islam zavladati Evropom. Dobar dio te populacije je u ratu odavno, mladi ljudi samo za orudzje i znaju. Svetski mocnici ce iskoristiti takvu populaciju ili ti vec pripremljenu, da napravi veliki rat u Evropi. Kada oni nas skoro potamane onda ce Amerika kao heroj rata da pobedi njih i pobije im takodje veci dio populacije. Polako svode populaciju na prihvatljivu brojku. Ne moze da se vlada svetom ako se ne posjeduje Evropa Azija

Grca

pre 9 godina

Lepo sto se zahvaljuje ali možda je promašio da puno od tih terorista dolazi sa Kosova i kad smo se mi borili protiv njih koje on danas zove teroristi tad su bili jadni, a mi smo bili teroristi.

Nenad BG

pre 9 godina

Najjaca zemlja na svetu. Uz to i nas saveznik u oba svetska rata. Udba i DB su nas otudjili od njih i Evrope i stavili nas u sluzbu Rusije. Evo na sta licimo u 21. veku zahvaljujuci tome. Vreme je da se vratimo tamo gde nam je i mesto, u drustvo najjacih. Zao mi je samo sto se ovo desava u vreme vladavine coveka koji je u proslosti sve uradio da ljudi ovde mrze Ameriku.

Srdjan

pre 9 godina

Kada smo se mi borili protiv dzihadista u Bosni i na Kosovu i Metohiji tada su nas satanizovali i bombardovali.
Isti oni koji seku glave novinarima sekli su glave i Srbima, a svi znamo da su ih SAD tada na sva zvona podrzavali!

I ovaj hoce orden

pre 9 godina

Hocemo li vise saznati sta znaci "puna primena Briselskog sporazuma" iz 2013 godine?
Kazite narodu da ste sporazumno predali Kosmet i da ste trazili od prisutnih da vam daju vremena da to saopstite Srpskom narodu.
Ovo sto je poslato iz State Department-a, molim da se ne podize na nivo neverovatnih uspeha nase vlade. Oni to salju svakom, smo menjaju imena.

I ovaj hoce orden

pre 9 godina

Hocemo li vise saznati sta znaci "puna primena Briselskog sporazuma" iz 2013 godine?
Kazite narodu da ste sporazumno predali Kosmet i da ste trazili od prisutnih da vam daju vremena da to saopstite Srpskom narodu.
Ovo sto je poslato iz State Department-a, molim da se ne podize na nivo neverovatnih uspeha nase vlade. Oni to salju svakom, smo menjaju imena.

Srdjan

pre 9 godina

Kada smo se mi borili protiv dzihadista u Bosni i na Kosovu i Metohiji tada su nas satanizovali i bombardovali.
Isti oni koji seku glave novinarima sekli su glave i Srbima, a svi znamo da su ih SAD tada na sva zvona podrzavali!

dushman

pre 9 godina

To nam kaže presednik države koja je stvorila dve nove islamske države na Balkanu, koje su rasadnici radikalnog islama. hmm... ko ovde koga "zafrkava"???

Nenad BG

pre 9 godina

Najjaca zemlja na svetu. Uz to i nas saveznik u oba svetska rata. Udba i DB su nas otudjili od njih i Evrope i stavili nas u sluzbu Rusije. Evo na sta licimo u 21. veku zahvaljujuci tome. Vreme je da se vratimo tamo gde nam je i mesto, u drustvo najjacih. Zao mi je samo sto se ovo desava u vreme vladavine coveka koji je u proslosti sve uradio da ljudi ovde mrze Ameriku.

Problem pri slanju komentara...

pre 9 godina

Iskreno mislim da pripadnici ID plaču od smeha ako čitaju ove redove, pa to je kao kad je CG uvela sankcije Rusiji... Dakle smehotresno! :-)

Mare,NS

pre 9 godina

Da li se to oni nama `uvlace`,uoci predsedavanja OEBS-om?
Dok se Srbija borila protiv ekstremista OVK,koji su sada rasadnik islamskih fanatika,SAD su iste proglasile `borcima za slobodu` i bombardovali nas bez odluke SB UN.
Moglo bi makar,jedno malo-izvinite!!!

bla

pre 9 godina

ISIS je americko cedo kao i islamiti u Libiji i talibani u Avganistanu, KLA na Kosovu... Briselski sporazum je prakticno priznanje Kosova od stane ovih placenika na vlasti.. Srbija je priznala sve.

Među nama je nastao, znači da i mi nismo bolji

pre 9 godina

Sada će ovi, na nas da udare. Ovaj Vučić nam navlači bedu na vrat. Da bi se on okitio popularnošću žrtvovaće svaki interes državljana Srbije.

Ljubo

pre 9 godina

Šta se mene tiče, ne interesuju me njihovi problemi sa Islamistima! Kad moraju svugde da se mešaju, gde im ne treba! Ko je nama pomogao kad smo imali i imamo još problema sa Šiptarima?! Prljava politika i žalosno šta se sve sešava na ovoj zemlji! Svoje brane, a tudje vode u propast! Ne samo Ameri, već i glavne članice EU!

nenad

pre 9 godina

Paljenje mase... Obično bezvredno "hvala" za nešto što svakako treba da radimo (da ne želimo možda da podržavamo islamsku državu koja pretenduje na našu teritoriju?). A mediji stavljaju ovo kao udarnu vest.

@Ненад

pre 9 godina

@Ненад
A odakle ti ideja da su islamisti daleko? Pogledaj novine i vidi gde se okupljaju Vehabije u Beogradu. Oni su već tu usred srpske prestonice, imaju nekoliko centara gde se okupljaju, sada su Vehabije, a sutra lako mogu biti ID. A šta su u stanju da urade, i šta će uraditi, e to je posebna priča. Možda ništa ne urade, a možda i naprave veliko zlo, a ja se samo pitam šta bezbednosne službe čine po tom pitanju. Mi imamo tempiranu bombu usred države, samo mi se čini da se njenim demontiranjem niko ne bavi.

!?

pre 9 godina

@Nenad BG
Nije nas UDBA udaljila od SAD-a vec smo nas onda kada je UDBA zarila i palila imali najbolje odnose sa SAD-om, a najgore sa Rusijom.
Kao saveznici u I sv. ratu nam nikako nisu pomogli, a u II su nam bombardovali gradove gore nego Nemci.
1999 su nas bombardovali i oteli nam deo teritorije, ne zbog UDBE vec zbog svojih sebicnih interesa.
Nije kriv nikakav covek kod nas za udaljavanje od SAD, krive su same SAD zbog toga sto su besomucno bombardovale ovaj narod 3 meseca.
A to koliko su jaki vidi se po tome sto im za grupu obicnih terorista trebaju saveznici, sami im nista ne mogu.

Grca

pre 9 godina

Lepo sto se zahvaljuje ali možda je promašio da puno od tih terorista dolazi sa Kosova i kad smo se mi borili protiv njih koje on danas zove teroristi tad su bili jadni, a mi smo bili teroristi.

Marko

pre 9 godina

Teroristi su ID , a SAD su i dalje za razliku od vecine drzava u svetu bastion demokratije i postovanja pojedinca ! Srbiji je bitno da ima dobre odnose sa i dalje najmocnijom zemljom sveta. Srbija se voljom naroda na izborima, opredelila za Zapad !

komma

pre 9 godina

Dajete podrsku onome koji vas je bombardovao onaj koji vam je uzeo " sveto kosovo" i onda pricate o herojstvu i moralu. ne znam sta bi vam rekli oni mrtvi koji su izginuli 99 braneci kosovo

prellee

pre 9 godina

On se nama zahvaljuje na podršci u borbi protiv ISIL-a ! Mi u tome uopšte nismo učestvovali. Ovo nam kaže, da bih sebe psihički rasteretio.Samo nam stvara problem da one dole budale uhvate nekog Srbina i obezglave ga zbog ovih njihovih izjava. Mene je sramota i ovo nama ne treba. Mi bar znamo šta znači bombardovanje iz njihovi bombardera.Neponovilo se nikome.Samo da kažem da ISIL ne podržavam ni u čemu, oni jesu g...., b...., l..... Samo jedno treba znati, Amerika ih je stvorila neka ih ona počisti, osuneti.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Puna primena sporazuma bi znatno ubrzala pocetak pregovora....sve je jasno,ukljucujici i to zasto se ni Eu ni Usa ne oglasavaju jos uvek povodom medijskog mraka,stvaranja diktature i ostalih stvari....

Ojroskeptik

pre 9 godina

Neverovatno, koji cinizam......predsednica Argentine je sve lepo rekla....sami ste naoruzali islamiste i gurnuli u Siriju a sad kada gubite konce trazite saveznike u borbi za sta? Za svoju prevlast. Cinicno i bedno.

maki

pre 9 godina

Mislim da je ovo veoma logicno, ne treba zaboraviti da Srbije predsedava OEBS sledece godine, i da je Evropa uzdrmana sto se tice Ukrajine. Vec sada je OEBS najveci garant labave sigurnosti i pregovora u Ukrajini. Srbija ima istorijske veze sa Rusijom, i to USA dobro zna. Srbija trenutno ima jako dobru poziciju, samo treba iskoristiti najpametnije. Bez obzira koliko mi ne volimo Ameriku, i itekako imamo razloga, moramo biti pametni, posto su oni, voleli mi ili ne, najveca ekonomija i vuku konce u svetu.

berg

pre 9 godina

Dosta toga ukazuje da ce Islam zavladati Evropom. Dobar dio te populacije je u ratu odavno, mladi ljudi samo za orudzje i znaju. Svetski mocnici ce iskoristiti takvu populaciju ili ti vec pripremljenu, da napravi veliki rat u Evropi. Kada oni nas skoro potamane onda ce Amerika kao heroj rata da pobedi njih i pobije im takodje veci dio populacije. Polako svode populaciju na prihvatljivu brojku. Ne moze da se vlada svetom ako se ne posjeduje Evropa Azija

Lud,zbunjen,normalan

pre 9 godina

Hvala i vama što ste nam omogućili da se 78 dana vucaramo po skloništima i zevamo u nebo kao idioti,hvala vam što ste nam bombardovali mostove,pruge,aerodrome,hvala vam što ste nas potrovali kao pacove pa imamo najveću stopu obolelih od raka u evropi,hvala vam do neba večiti smo vam dužnici...

BUGGISHA

pre 9 godina

Sad se Sloba prevrće u grobu.Ne veruje da postoji veća budala od Klintona i Blera.Sto se ID-a tice,mislim da nismo trebali da objavimo podrsku koaliciji, zato sto bi onda Sandzak i Zukorlic napravili teroristicka sra*a.

pero

pre 9 godina

Pa ako sada vodite ( Srbija) politiku ulizivanja, mogli ste to raditi prije 20 godina, ne bi se napatili toliko. Ako priznate Kosovo, onda je to zauvjek. Primjer, kada su komunisticke vlati uzimale narodu zemlju, onaj ko je prihvatio malo para koje su nudili, vise ne moze dobiti povrat. Onaj ko nije, moze. Polako, doci ce vrijeme kada ce se Kosovo moci vratiti gdje pripada. Srbija je samoodrziva zemlja ako izaberete dobre ljude. S losim, ni u EU nece biti dobro. Mozes sminkati staru babu ali ce uvjek biti stara i baba.

qq nama...

pre 9 godina

Jel' mi bas moramo svuda da guramo nos? Sta cemo mi u sukobu SAD sa tim islamistima? Da li neko zna koliko nasih radnika, da ne kazem necijih oceva, brace, radi po islamskim drzavama u ovom trenutku? U Alziru, Libiji, Iraku, Jordanu... Da li neko namerno zeli da ih oznaci kao mete...? Amerikancima treba reci daleko vam vasa bela kuca i manite se nas... Na kraju, mi imamo veoma dobre i politicke i ekonomske odnose sa vecinom islamskih drzava, narocito na Bliskom istoku, bez obzira na njihove medjusobne razmirice i sukobe koje podgrevaju SAD.

Deinformer si ti, Tarase

pre 9 godina

@Taras Buljba
Blago tebi i tvom "času iz istorije". Nisu saveznici bombardovali Beograd zbog komunista u njemu, bilo je proleće, Uskrs, 1944, "komunisti" dolaze tek 16. oktobra (dan osobođenja), a saveznici su bombardovali Beograd zbog kvislinške Nedićeve vlade, Srbija je bila na strani Nemačke, a glavni ciljevi bile su fabrike koje su radile za Nemce, na prvom mestu fabrika aviona "Rogožarski", gde su u Beogradu rađeni delovi za nemački "meseršmit". Da li sve baš mora da bude objavljeno? Nadam se da ovo moje neće.

ludi splićo

pre 9 godina

"s obzirom na to da se Evropa suočava sa jednim od najtežih izazova za svoju bezbednost u poslednjih nekoliko decenija"

Ovo se odnosilo na Rusiju btw. Dakle, ovo je jasna poruka Srbiji, odnosno Vučiću i Nikoliću.

bezimena

pre 9 godina

Licemerno je Srbiji otimati teritoriju a zahvaljivati na nekakvoj podršci.
(kosta, 30. oktobar 2014 21:54)

Školski primer zamene teza!

Ako vlast Srbije smatra da je Srbiji Kosovo oteto uz pomoć USA, onda je licemerna, ljigava i izdajnička, podrška koju je AV uputio toj državi!

Srbija=zemlja makete Beograda na vodi

pre 9 godina

Posto smo mi sad PRIJATELjI mozete nam opet poslati uranijuma i raka,ako ga nemate gde baciti i ,posejati,!

Saša KG

pre 9 godina

Hvala ali NE hvala!!!Kao sto neko vec rece vi ste stvorili IS vi taj problem ta ..... tu sramotu ljudsku i pocistite!Ne uvlacite nas u sukob sa fundamentalistima i islamistima takvim izjavama pa zar ih u regionu ima malo? Kosovo,Sandzak,Bosna,Crna Gora,Makedonija...c c c

E pa sad

pre 9 godina

@bla
Momak, tebi neke stvari bas i nisu jasne. Da smo vodili politiku po tvom receptu sad Srbije na bi bilo. Pamet u glavu. Protiv velikih sila se ne treba mnogo junaciti da nas ne pojede maca. Zelen si ti.

Borac Monetarni

pre 9 godina

Za ovu državu niko živ nije čuo ovde, ali hvala za pohvale i molim Vašington da uplati bar 1 milijardu evra do kraja godine, treba nam za dalju borbu.

promena

pre 9 godina

Prvo sto sam pomislio citajuci ovu vest je "mogao je da zahvali i licno" a onda razmisljam,pa BOLJE STO NIJE jer koga danas pohvale Ameri sa njim nesto debelo nije u redu :)
Inace, posle 1944-e,ovo je mozda PRVI PUT da dobijamo ovoliku podrsku od strane Amerike.Ajde da se ponadamo da ova vlada mozda i nije toliko losa koliko to izgleda,hum...

Homo politicus

pre 9 godina

Kazu da ce "Tesno saradjivati sa Srbijom" tokom presedavanja OEBS-om. Citajuci izmedju redova to znaci vrsicemo sve vrste pritiska na Srbiju da slome Ruse tokom njenog presedavanja.

crni domino

pre 9 godina

A tek kada bi Vucic rekao Putinu da treba otici sa Krima, ne da bi Obama licno dosao u Beograd i cestitao mu, nego bi izdejstvovao i Nobelovu nagradu Vucicu za mir.
Posto to Vucic sigurno nece uraditi, ostace upamcen kao bivsi radikalcina koji je unistio Srbiju a usput predao Kosovo Albancima, jer mu onda ti sto imaju pare sigurno ne bi pomogli.

Jovan

pre 9 godina

Eee čudan smo mi narod. Rusi nas štitili i štite, pomagali i pomažu, predsednik Putin bio i nudio pomoć, a mi? šta mi činimo? Ovaj gospodin, čija nas je zemlja bombardovala i ekonomski unistavala, on se nesretnim samo nakaslje a mi to na sva zvona objavljujemo. Čudan smo narod.

Taras Buljba

pre 9 godina

(Deinformer si ti, Tarase, 30. oktobar 2014 21:50)

Netacno. Saveznici su bombardovali Beograd zbog kamunista koji uveliko po Srbiji ubijali i pustosili ugledne cetnicke porodice, crkve, svestenstvo. Bombardovanje je bilo poslednji pokusaj da se Srbija od crvene bande. 50 narednih godina je pokazalo da je to bombardovanje bilo nista naspram onoga sto su komunjare uradile Srbiji pocev od Tita a zakljucno sa Miosevicem. Cas istorije je zavrsen.

Block

pre 9 godina

@Srdjan Protiv kojih dzihadista smo se borili na Kosovu? Protiv Tacija? Bas da vidim objasnjenje za njegov dzihadizam? Da nismo mozda i u Hrvatskoj jurisali na dzihadiste? Branili smo Evropu od najezde islamista?! Ratovali smo za sebe i svoje interese, ali bez saveznika i to sa kesom na glavi da nismo videli dalje od svog nosa. Tvoja tvrdnja ima smisla je kao da su Bosnjaci rekli da su ratovali protiv Kozaka.

Vladimir

pre 9 godina

Taras Buljba
Blago tebi i tvom "času iz istorije". Nisu saveznici bombardovali Beograd zbog komunista u njemu, bilo je proleće, Uskrs, 1944, "komunisti" dolaze tek 16. oktobra (dan osobođenja), a saveznici su bombardovali Beograd zbog kvislinške Nedićeve vlade, Srbija je bila na strani Nemačke, a glavni ciljevi bile su fabrike koje su radile za Nemce, na prvom mestu fabrika aviona "Rogožarski", gde su u Beogradu rađeni delovi za nemački "meseršmit". Da li sve baš mora da bude objavljeno? Nadam se da ovo moje neće.
(Deinformer si ti, Tarase, 30. oktobar 2014 21:50)

Pa Nedic je bio najpametniji covek tad u Srbiji. U to vreme samo je budala mogao da ide protiv Nemaca, i da gine uzalud. Da smo imali mozga, ispostovali bi savez sa Nemackom, jer ni Rumunima, a ni Bugarima nista nije falilo.

Braca

pre 9 godina

Bila jednom davno bitka na Kosovu polju posle koje smo mi Srbi kao vazalni narod morali da dajemo vojsku Bajazitu. Vojska Despota Stefana Lazarevica borila se u bitci kod Angore. Tako je pocelo.
Pitanje za sve: Da li to znaci da nas ovi drze u ropstvu narednih 500 godina?

Aladin

pre 9 godina

I mi znamo kako je boriti se protiv radikalnih ekstrema, i kakva je to patnja za narod i drzavu. Puna podrska za sve u borbi protiv verskog fanatizma

mario

pre 9 godina

Ne razumijem,a koju to podršku daje Srbija?jel poslala oružje?naravno da nije?jel poslala avione?naravno da nije,instruktore bilo što ?ništa od toga.Osim ove deklarativne podršeke.

bole

pre 9 godina

Mi bar znamo šta znači bombardovanje iz njihovi bombardera.Neponovilo se nikome.
(prellee, 30. oktobar 2014 19:40)

Takođe je povređeno-izginulo 100000 Francuza od Savezničkog bombardovanja 1940-1945. Uništeno 890000 kuća. 8 gradova gotovo sravljeno sa zemljom. /wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_France_during_World_War_II

ja

pre 9 godina

da li nasa drzava podrzava borbu protiv islamskih terorista ili podrzava borbu protiv terorista ifanatika bilo koje vere, sorte i politickih ubedjenja ? zasto pitam ? pa zamislite recimo da IS nije muslimanski nego pravoslavni... ili katolicki ili da ih cine sve sami ateisti... to je licemerje sa nase strane... ne kazem da ne treba ali ovaj is je nadtao od americkog novca da bi se oslabila sirija i pripremila invazija na iran. cim rusi ne ucestvuju u borbi protiv is tu nisu cist posla.... hteli ameri jos pre par godina da sruse asada u siriji ali rusi nisu dali. IS je americki plan B.

Taras Buljba

pre 9 godina

(!?, 30. oktobar 2014 19:16)

Udba i Tito jesu krivi jer su radili sve da uniste Srbiju. Od 1945. pocinje Udbin program masovnog naseljavanja Albanaca na KiM. Pustali su ih bez pasosa preko granice a Srbe nagovarali da prodaju imovinu i ide za Beograd. Rankovic je smenjen kada se usprotivio tome. I nije tacno da SAD nije nikada bila saveznik Srbije. Bili smo na istoj strani i u 1 i u 2 svetskom ratu. A Beograd je bombardovan zbog komunjara koje su saveznici hteli da oteraju iz Srbije i omoguce joj da ostane anti komunjarska monarhija. Nazalost braca Rusi i Staljin su stali na stanu Tita i Karadjordjevici su izgubili bitku i Srbija je skliznula u komunizam koji ju je udaljio od Evrope i Zapada kome je uvek pripadala.

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

I bilo je krajnje vreme da ameri shvate ko im je na ovim prostorima u tome najbolji saveznik, jer i nas muci ista muka, a oni podrzavaju one koji ce ih napasti kad-tad. U krupnu politiku da ne ulazim, da smaram sad, svestan sam zasto ih podrzavaju, ali mislim da dolazi do promene kursa politike amera na ovim prostorima.

Duci0167

pre 9 godina

To ono sto se stancuje na hiljade primeraka? Plasiranje ovakvih gluposti treba da nam kaze kako je Obama lud za nama a spoljni poslovi nikada jaci,gluposti. Odabrali ste Putinizaciju Srbije i to je to. Sad sedite i placite.

milan

pre 9 godina

Sigurno da Amerikanci znaju našu bolnu tačku ili našu slabost a to da kada naše zvaničnike neko od velikih sila hvali oni ne znajući da se u stvari radi o zastupanju njihovih interesa koji recimo stoje iza reči "mi ćemo sa Srbijom tesno sarađivati za vreme njenog predsedavanja OEBS-u. Biti neutralan nije tako lako čak šta više teže je nego se bilo kojoj strani priključiti.

magma

pre 9 godina

Verski fanatizam uzima maha i svaki vid borbe protiv istog podržavam . Što se tiče istorijskih podataka koje sam pročitala u komentarima korisni su ali su istorija i mogu da nam služe da učimo na greškama. Velika je sila u pitanju i saradnja sa njom kao i korektan odnos su dobri za državu.

Milan

pre 9 godina

Kao i obicno, iz vazduha ne moze nista da se postigne? Slazemo se svi da ih treba izkoreniti u globalu ali strategija je opet pogresna? Sve sto su ameri pokusali u zadnjih 30 godina nikada nisu ni zavrsili, tj. ostavili su sve na pola puta, a to je i najgore? Vi i ne razumete ove ratove? Poklonite se i pocnite! Izvinite se Pravoslavnoj braci i ukazite im im dostojanstvo i postovanje, zamolite ih za spas i videcete da ce samo to da doprinese miru u svetu , kome svi tezimo! Spustite loptu, savijte kicmu, niko nece od pozadi prilaziti od nas!DAJTE DA ZAVRSIMO POSAO!

Aca šmeker

pre 9 godina

Pružanje podrške u borbi protiv Islamske države je pre svega civilizacijski čin, a na kraju krajeva i u skladu je sa našom spoljnom i unutrašnjom politikom.

Stizanin

pre 9 godina

Srbija je u ovom trenutku stozem mira u regionu, isto tako moramo da se zalazemo i za mir u svetu, mozda nismo dovoljno veliki i mocni da mozemo nesto znacajno da promenimo, ali je svaka podrska tome vazna, a pre svega salje jednu veoma pozitivnu sliku o nama.

Kaja

pre 9 godina

Dugo smo se ponašali kao da smo mi neka velesila u Svetu, a nismo znali koji su nam nacionalni interesi! Sada je jasno da je najveći prioritet mir i politička stabilnost, koji će nam omogućiti da se 100% posvetimo ekonomskom razvoju! Dobro je znati da nas i SAD vidi kao partnere od poverenja!

Čedo

pre 9 godina

Da bi smo ostvarili sve svoje potencijale i iskoristili resurse kojima raspolažemo kao država, moramo da imamo stabilnost u državi! Odnosi u usponu sa najznačajnijim političkim i ekonomskim zemljama u Svetu će nam obezbediti tu stabilnost, a onda je sve na nama!

musica

pre 9 godina

Srbija treba da iskoristi vreme predsedavanja OEBSom da pokaže da nije zanemarljiva naša uloga u kreiranju regionalne bezbednosti, ali i bezbednosti u svetu.

Dadili

pre 9 godina

Sigurno ce mnogi negodovati posto pohvale idu iz Amerike, ali ne smemo gledati u proslost, moram se truditi da ne dodjemo vise u takvu situaciju da se problemi resavaju bombardovenjem. Sadasnja Vlada se trudi da unapredi odnos Srbije sa svim drzavama, da nam se proslost vise ne vrati.

BojanaVB

pre 9 godina

Mislim da je ova pohvala veoma vazna za nas i nasu drzavu.Iz ovoga se vidi da je nasa vlada mnogo napredovala na celu sa gospodinom Vucicem. Ovo je jako bitna pohvala za nasu dalju evrointegraciju.

BojanaVB1

pre 9 godina

Ova je pohvala veoma vazna za nas i nasu drzavu.Iz ovoga se vidi da je nasa vlada mnogo napredovala na celu sa gospodinom Vucicem. Ovo je jako bitna pohvala za nasu dalju evrointegraciju.

Slavko

pre 9 godina

Srbija se odvajkada protivila smim vidovima ekstremizma, pa je tako i danas. Ove pohvale dosta znače Srbiji na međunarodnom planu.

SUBOTICASUSU

pre 9 godina

Hvala mu na podrsci,ali oni su tvorci ovakvog islamizma,razjaruju vatru da bi je gasili,a sad se siri pa im trebaju saveznici.

Srpkinja

pre 9 godina

Srbija prima pohvale I zahvalnosti iz celog sveta.Svaka cast Vucicu sto Iako nas svi prozivaju kako smo poltroni,istina je da se svetu trebamo predstaviti kao miroljubiva nacija koja ne pamti lose stvari vec samo gleda buducnost I da ide napred u korak sa Evropom.

Pitalica

pre 9 godina

Ovo je još jedno,u nizu priznanja,koje je zaslužio A.Vučić!Na žalost,stranci su ti koji mu odaju priznanja,a naša vajna opozicija mu na svakom koraku podmeće noge.Dokle?

acika

pre 9 godina

Ovo je još jedno,u nizu priznanja,koje je zaslužio A.Vučić!Na žalost,stranci su ti koji mu odaju priznanja,a naša vajna opozicija mu na svakom koraku podmeće noge.Dokle?

žaklina

pre 9 godina

Ovo je više političko pitanje,ali i provera naše spremnosti da učestvujemo u rešavanju i svetskih problema.Vrlo važan poen za Srbiju i premijera.

acika

pre 9 godina

Ovo je još jedno,u nizu priznanja,koje je zaslužio A.Vučić!Na žalost,stranci su ti koji mu odaju priznanja,a naša vajna opozicija mu na svakom koraku podmeće noge.Dokle?

Hemera

pre 9 godina

Kako da Srbija tu borbu ne podrži kada se građani Srbije sa ovakvim problemom sreću svaki dan. Pogotovu na KiM imate šta da videti. SAD bi trebalo da zna kakav problem s strane službe napravile na KiM. SAD bi trebao da podrži Srbiju oko teritorijalnog integriteta i suvereniteta i njegovog očuvanja.

Miško

pre 9 godina

Sve dolazi na svoje! Amerikanci imaju problema sa islamskim teroristima, što je nama sedelo za vratom svo vreme Blakanskih sukoba i sukoba na Kosovu! Dobro je da smo ih podržali u toj borbi, a čekamo trenutak kad će shvatiti da je Srbija ta koja treba da rukovodi Kosovom, a ne belosvetski kriminalci!

Bezrepi Pele

pre 9 godina

Terorizam je opasnost za ceo svet, mi to imamo na Kosovu pa najbolje znamo... Dobro je razvijati bezbednosnu saradnj usa Amerikom, mogli bi i našu vojnu industriju da uposlimo

Nenad BG

pre 9 godina

Najjaca zemlja na svetu. Uz to i nas saveznik u oba svetska rata. Udba i DB su nas otudjili od njih i Evrope i stavili nas u sluzbu Rusije. Evo na sta licimo u 21. veku zahvaljujuci tome. Vreme je da se vratimo tamo gde nam je i mesto, u drustvo najjacih. Zao mi je samo sto se ovo desava u vreme vladavine coveka koji je u proslosti sve uradio da ljudi ovde mrze Ameriku.

Marko

pre 9 godina

Teroristi su ID , a SAD su i dalje za razliku od vecine drzava u svetu bastion demokratije i postovanja pojedinca ! Srbiji je bitno da ima dobre odnose sa i dalje najmocnijom zemljom sveta. Srbija se voljom naroda na izborima, opredelila za Zapad !

promena

pre 9 godina

Prvo sto sam pomislio citajuci ovu vest je "mogao je da zahvali i licno" a onda razmisljam,pa BOLJE STO NIJE jer koga danas pohvale Ameri sa njim nesto debelo nije u redu :)
Inace, posle 1944-e,ovo je mozda PRVI PUT da dobijamo ovoliku podrsku od strane Amerike.Ajde da se ponadamo da ova vlada mozda i nije toliko losa koliko to izgleda,hum...

Srdjan

pre 9 godina

Kada smo se mi borili protiv dzihadista u Bosni i na Kosovu i Metohiji tada su nas satanizovali i bombardovali.
Isti oni koji seku glave novinarima sekli su glave i Srbima, a svi znamo da su ih SAD tada na sva zvona podrzavali!

!?

pre 9 godina

@Nenad BG
Nije nas UDBA udaljila od SAD-a vec smo nas onda kada je UDBA zarila i palila imali najbolje odnose sa SAD-om, a najgore sa Rusijom.
Kao saveznici u I sv. ratu nam nikako nisu pomogli, a u II su nam bombardovali gradove gore nego Nemci.
1999 su nas bombardovali i oteli nam deo teritorije, ne zbog UDBE vec zbog svojih sebicnih interesa.
Nije kriv nikakav covek kod nas za udaljavanje od SAD, krive su same SAD zbog toga sto su besomucno bombardovale ovaj narod 3 meseca.
A to koliko su jaki vidi se po tome sto im za grupu obicnih terorista trebaju saveznici, sami im nista ne mogu.

Taras Buljba

pre 9 godina

(Deinformer si ti, Tarase, 30. oktobar 2014 21:50)

Netacno. Saveznici su bombardovali Beograd zbog kamunista koji uveliko po Srbiji ubijali i pustosili ugledne cetnicke porodice, crkve, svestenstvo. Bombardovanje je bilo poslednji pokusaj da se Srbija od crvene bande. 50 narednih godina je pokazalo da je to bombardovanje bilo nista naspram onoga sto su komunjare uradile Srbiji pocev od Tita a zakljucno sa Miosevicem. Cas istorije je zavrsen.

dushman

pre 9 godina

To nam kaže presednik države koja je stvorila dve nove islamske države na Balkanu, koje su rasadnici radikalnog islama. hmm... ko ovde koga "zafrkava"???

Ljubo

pre 9 godina

Šta se mene tiče, ne interesuju me njihovi problemi sa Islamistima! Kad moraju svugde da se mešaju, gde im ne treba! Ko je nama pomogao kad smo imali i imamo još problema sa Šiptarima?! Prljava politika i žalosno šta se sve sešava na ovoj zemlji! Svoje brane, a tudje vode u propast! Ne samo Ameri, već i glavne članice EU!

prellee

pre 9 godina

On se nama zahvaljuje na podršci u borbi protiv ISIL-a ! Mi u tome uopšte nismo učestvovali. Ovo nam kaže, da bih sebe psihički rasteretio.Samo nam stvara problem da one dole budale uhvate nekog Srbina i obezglave ga zbog ovih njihovih izjava. Mene je sramota i ovo nama ne treba. Mi bar znamo šta znači bombardovanje iz njihovi bombardera.Neponovilo se nikome.Samo da kažem da ISIL ne podržavam ni u čemu, oni jesu g...., b...., l..... Samo jedno treba znati, Amerika ih je stvorila neka ih ona počisti, osuneti.

I ovaj hoce orden

pre 9 godina

Hocemo li vise saznati sta znaci "puna primena Briselskog sporazuma" iz 2013 godine?
Kazite narodu da ste sporazumno predali Kosmet i da ste trazili od prisutnih da vam daju vremena da to saopstite Srpskom narodu.
Ovo sto je poslato iz State Department-a, molim da se ne podize na nivo neverovatnih uspeha nase vlade. Oni to salju svakom, smo menjaju imena.

Taras Buljba

pre 9 godina

(!?, 30. oktobar 2014 19:16)

Udba i Tito jesu krivi jer su radili sve da uniste Srbiju. Od 1945. pocinje Udbin program masovnog naseljavanja Albanaca na KiM. Pustali su ih bez pasosa preko granice a Srbe nagovarali da prodaju imovinu i ide za Beograd. Rankovic je smenjen kada se usprotivio tome. I nije tacno da SAD nije nikada bila saveznik Srbije. Bili smo na istoj strani i u 1 i u 2 svetskom ratu. A Beograd je bombardovan zbog komunjara koje su saveznici hteli da oteraju iz Srbije i omoguce joj da ostane anti komunjarska monarhija. Nazalost braca Rusi i Staljin su stali na stanu Tita i Karadjordjevici su izgubili bitku i Srbija je skliznula u komunizam koji ju je udaljio od Evrope i Zapada kome je uvek pripadala.

bla

pre 9 godina

ISIS je americko cedo kao i islamiti u Libiji i talibani u Avganistanu, KLA na Kosovu... Briselski sporazum je prakticno priznanje Kosova od stane ovih placenika na vlasti.. Srbija je priznala sve.

berg

pre 9 godina

Dosta toga ukazuje da ce Islam zavladati Evropom. Dobar dio te populacije je u ratu odavno, mladi ljudi samo za orudzje i znaju. Svetski mocnici ce iskoristiti takvu populaciju ili ti vec pripremljenu, da napravi veliki rat u Evropi. Kada oni nas skoro potamane onda ce Amerika kao heroj rata da pobedi njih i pobije im takodje veci dio populacije. Polako svode populaciju na prihvatljivu brojku. Ne moze da se vlada svetom ako se ne posjeduje Evropa Azija

Mare,NS

pre 9 godina

Da li se to oni nama `uvlace`,uoci predsedavanja OEBS-om?
Dok se Srbija borila protiv ekstremista OVK,koji su sada rasadnik islamskih fanatika,SAD su iste proglasile `borcima za slobodu` i bombardovali nas bez odluke SB UN.
Moglo bi makar,jedno malo-izvinite!!!

Problem pri slanju komentara...

pre 9 godina

Iskreno mislim da pripadnici ID plaču od smeha ako čitaju ove redove, pa to je kao kad je CG uvela sankcije Rusiji... Dakle smehotresno! :-)

Deinformer si ti, Tarase

pre 9 godina

@Taras Buljba
Blago tebi i tvom "času iz istorije". Nisu saveznici bombardovali Beograd zbog komunista u njemu, bilo je proleće, Uskrs, 1944, "komunisti" dolaze tek 16. oktobra (dan osobođenja), a saveznici su bombardovali Beograd zbog kvislinške Nedićeve vlade, Srbija je bila na strani Nemačke, a glavni ciljevi bile su fabrike koje su radile za Nemce, na prvom mestu fabrika aviona "Rogožarski", gde su u Beogradu rađeni delovi za nemački "meseršmit". Da li sve baš mora da bude objavljeno? Nadam se da ovo moje neće.

komma

pre 9 godina

Dajete podrsku onome koji vas je bombardovao onaj koji vam je uzeo " sveto kosovo" i onda pricate o herojstvu i moralu. ne znam sta bi vam rekli oni mrtvi koji su izginuli 99 braneci kosovo

BUGGISHA

pre 9 godina

Sad se Sloba prevrće u grobu.Ne veruje da postoji veća budala od Klintona i Blera.Sto se ID-a tice,mislim da nismo trebali da objavimo podrsku koaliciji, zato sto bi onda Sandzak i Zukorlic napravili teroristicka sra*a.

Jovan

pre 9 godina

Eee čudan smo mi narod. Rusi nas štitili i štite, pomagali i pomažu, predsednik Putin bio i nudio pomoć, a mi? šta mi činimo? Ovaj gospodin, čija nas je zemlja bombardovala i ekonomski unistavala, on se nesretnim samo nakaslje a mi to na sva zvona objavljujemo. Čudan smo narod.

maki

pre 9 godina

Mislim da je ovo veoma logicno, ne treba zaboraviti da Srbije predsedava OEBS sledece godine, i da je Evropa uzdrmana sto se tice Ukrajine. Vec sada je OEBS najveci garant labave sigurnosti i pregovora u Ukrajini. Srbija ima istorijske veze sa Rusijom, i to USA dobro zna. Srbija trenutno ima jako dobru poziciju, samo treba iskoristiti najpametnije. Bez obzira koliko mi ne volimo Ameriku, i itekako imamo razloga, moramo biti pametni, posto su oni, voleli mi ili ne, najveca ekonomija i vuku konce u svetu.

Block

pre 9 godina

@Srdjan Protiv kojih dzihadista smo se borili na Kosovu? Protiv Tacija? Bas da vidim objasnjenje za njegov dzihadizam? Da nismo mozda i u Hrvatskoj jurisali na dzihadiste? Branili smo Evropu od najezde islamista?! Ratovali smo za sebe i svoje interese, ali bez saveznika i to sa kesom na glavi da nismo videli dalje od svog nosa. Tvoja tvrdnja ima smisla je kao da su Bosnjaci rekli da su ratovali protiv Kozaka.

Saša KG

pre 9 godina

Hvala ali NE hvala!!!Kao sto neko vec rece vi ste stvorili IS vi taj problem ta ..... tu sramotu ljudsku i pocistite!Ne uvlacite nas u sukob sa fundamentalistima i islamistima takvim izjavama pa zar ih u regionu ima malo? Kosovo,Sandzak,Bosna,Crna Gora,Makedonija...c c c

Lud,zbunjen,normalan

pre 9 godina

Hvala i vama što ste nam omogućili da se 78 dana vucaramo po skloništima i zevamo u nebo kao idioti,hvala vam što ste nam bombardovali mostove,pruge,aerodrome,hvala vam što ste nas potrovali kao pacove pa imamo najveću stopu obolelih od raka u evropi,hvala vam do neba večiti smo vam dužnici...

Među nama je nastao, znači da i mi nismo bolji

pre 9 godina

Sada će ovi, na nas da udare. Ovaj Vučić nam navlači bedu na vrat. Da bi se on okitio popularnošću žrtvovaće svaki interes državljana Srbije.

Srbija=zemlja makete Beograda na vodi

pre 9 godina

Posto smo mi sad PRIJATELjI mozete nam opet poslati uranijuma i raka,ako ga nemate gde baciti i ,posejati,!

qq nama...

pre 9 godina

Jel' mi bas moramo svuda da guramo nos? Sta cemo mi u sukobu SAD sa tim islamistima? Da li neko zna koliko nasih radnika, da ne kazem necijih oceva, brace, radi po islamskim drzavama u ovom trenutku? U Alziru, Libiji, Iraku, Jordanu... Da li neko namerno zeli da ih oznaci kao mete...? Amerikancima treba reci daleko vam vasa bela kuca i manite se nas... Na kraju, mi imamo veoma dobre i politicke i ekonomske odnose sa vecinom islamskih drzava, narocito na Bliskom istoku, bez obzira na njihove medjusobne razmirice i sukobe koje podgrevaju SAD.

Grca

pre 9 godina

Lepo sto se zahvaljuje ali možda je promašio da puno od tih terorista dolazi sa Kosova i kad smo se mi borili protiv njih koje on danas zove teroristi tad su bili jadni, a mi smo bili teroristi.

ja

pre 9 godina

da li nasa drzava podrzava borbu protiv islamskih terorista ili podrzava borbu protiv terorista ifanatika bilo koje vere, sorte i politickih ubedjenja ? zasto pitam ? pa zamislite recimo da IS nije muslimanski nego pravoslavni... ili katolicki ili da ih cine sve sami ateisti... to je licemerje sa nase strane... ne kazem da ne treba ali ovaj is je nadtao od americkog novca da bi se oslabila sirija i pripremila invazija na iran. cim rusi ne ucestvuju u borbi protiv is tu nisu cist posla.... hteli ameri jos pre par godina da sruse asada u siriji ali rusi nisu dali. IS je americki plan B.

Milan

pre 9 godina

Kao i obicno, iz vazduha ne moze nista da se postigne? Slazemo se svi da ih treba izkoreniti u globalu ali strategija je opet pogresna? Sve sto su ameri pokusali u zadnjih 30 godina nikada nisu ni zavrsili, tj. ostavili su sve na pola puta, a to je i najgore? Vi i ne razumete ove ratove? Poklonite se i pocnite! Izvinite se Pravoslavnoj braci i ukazite im im dostojanstvo i postovanje, zamolite ih za spas i videcete da ce samo to da doprinese miru u svetu , kome svi tezimo! Spustite loptu, savijte kicmu, niko nece od pozadi prilaziti od nas!DAJTE DA ZAVRSIMO POSAO!

Stizanin

pre 9 godina

Srbija je u ovom trenutku stozem mira u regionu, isto tako moramo da se zalazemo i za mir u svetu, mozda nismo dovoljno veliki i mocni da mozemo nesto znacajno da promenimo, ali je svaka podrska tome vazna, a pre svega salje jednu veoma pozitivnu sliku o nama.

nenad

pre 9 godina

Paljenje mase... Obično bezvredno "hvala" za nešto što svakako treba da radimo (da ne želimo možda da podržavamo islamsku državu koja pretenduje na našu teritoriju?). A mediji stavljaju ovo kao udarnu vest.

@Ненад

pre 9 godina

@Ненад
A odakle ti ideja da su islamisti daleko? Pogledaj novine i vidi gde se okupljaju Vehabije u Beogradu. Oni su već tu usred srpske prestonice, imaju nekoliko centara gde se okupljaju, sada su Vehabije, a sutra lako mogu biti ID. A šta su u stanju da urade, i šta će uraditi, e to je posebna priča. Možda ništa ne urade, a možda i naprave veliko zlo, a ja se samo pitam šta bezbednosne službe čine po tom pitanju. Mi imamo tempiranu bombu usred države, samo mi se čini da se njenim demontiranjem niko ne bavi.

Ojroskeptik

pre 9 godina

Neverovatno, koji cinizam......predsednica Argentine je sve lepo rekla....sami ste naoruzali islamiste i gurnuli u Siriju a sad kada gubite konce trazite saveznike u borbi za sta? Za svoju prevlast. Cinicno i bedno.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Puna primena sporazuma bi znatno ubrzala pocetak pregovora....sve je jasno,ukljucujici i to zasto se ni Eu ni Usa ne oglasavaju jos uvek povodom medijskog mraka,stvaranja diktature i ostalih stvari....

Vladimir

pre 9 godina

Taras Buljba
Blago tebi i tvom "času iz istorije". Nisu saveznici bombardovali Beograd zbog komunista u njemu, bilo je proleće, Uskrs, 1944, "komunisti" dolaze tek 16. oktobra (dan osobođenja), a saveznici su bombardovali Beograd zbog kvislinške Nedićeve vlade, Srbija je bila na strani Nemačke, a glavni ciljevi bile su fabrike koje su radile za Nemce, na prvom mestu fabrika aviona "Rogožarski", gde su u Beogradu rađeni delovi za nemački "meseršmit". Da li sve baš mora da bude objavljeno? Nadam se da ovo moje neće.
(Deinformer si ti, Tarase, 30. oktobar 2014 21:50)

Pa Nedic je bio najpametniji covek tad u Srbiji. U to vreme samo je budala mogao da ide protiv Nemaca, i da gine uzalud. Da smo imali mozga, ispostovali bi savez sa Nemackom, jer ni Rumunima, a ni Bugarima nista nije falilo.

bole

pre 9 godina

Mi bar znamo šta znači bombardovanje iz njihovi bombardera.Neponovilo se nikome.
(prellee, 30. oktobar 2014 19:40)

Takođe je povređeno-izginulo 100000 Francuza od Savezničkog bombardovanja 1940-1945. Uništeno 890000 kuća. 8 gradova gotovo sravljeno sa zemljom. /wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_France_during_World_War_II

Borac Monetarni

pre 9 godina

Za ovu državu niko živ nije čuo ovde, ali hvala za pohvale i molim Vašington da uplati bar 1 milijardu evra do kraja godine, treba nam za dalju borbu.

Aladin

pre 9 godina

I mi znamo kako je boriti se protiv radikalnih ekstrema, i kakva je to patnja za narod i drzavu. Puna podrska za sve u borbi protiv verskog fanatizma

musica

pre 9 godina

Srbija treba da iskoristi vreme predsedavanja OEBSom da pokaže da nije zanemarljiva naša uloga u kreiranju regionalne bezbednosti, ali i bezbednosti u svetu.

Homo politicus

pre 9 godina

Kazu da ce "Tesno saradjivati sa Srbijom" tokom presedavanja OEBS-om. Citajuci izmedju redova to znaci vrsicemo sve vrste pritiska na Srbiju da slome Ruse tokom njenog presedavanja.

crni domino

pre 9 godina

A tek kada bi Vucic rekao Putinu da treba otici sa Krima, ne da bi Obama licno dosao u Beograd i cestitao mu, nego bi izdejstvovao i Nobelovu nagradu Vucicu za mir.
Posto to Vucic sigurno nece uraditi, ostace upamcen kao bivsi radikalcina koji je unistio Srbiju a usput predao Kosovo Albancima, jer mu onda ti sto imaju pare sigurno ne bi pomogli.

pero

pre 9 godina

Pa ako sada vodite ( Srbija) politiku ulizivanja, mogli ste to raditi prije 20 godina, ne bi se napatili toliko. Ako priznate Kosovo, onda je to zauvjek. Primjer, kada su komunisticke vlati uzimale narodu zemlju, onaj ko je prihvatio malo para koje su nudili, vise ne moze dobiti povrat. Onaj ko nije, moze. Polako, doci ce vrijeme kada ce se Kosovo moci vratiti gdje pripada. Srbija je samoodrziva zemlja ako izaberete dobre ljude. S losim, ni u EU nece biti dobro. Mozes sminkati staru babu ali ce uvjek biti stara i baba.

Aca šmeker

pre 9 godina

Pružanje podrške u borbi protiv Islamske države je pre svega civilizacijski čin, a na kraju krajeva i u skladu je sa našom spoljnom i unutrašnjom politikom.

E pa sad

pre 9 godina

@bla
Momak, tebi neke stvari bas i nisu jasne. Da smo vodili politiku po tvom receptu sad Srbije na bi bilo. Pamet u glavu. Protiv velikih sila se ne treba mnogo junaciti da nas ne pojede maca. Zelen si ti.

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

I bilo je krajnje vreme da ameri shvate ko im je na ovim prostorima u tome najbolji saveznik, jer i nas muci ista muka, a oni podrzavaju one koji ce ih napasti kad-tad. U krupnu politiku da ne ulazim, da smaram sad, svestan sam zasto ih podrzavaju, ali mislim da dolazi do promene kursa politike amera na ovim prostorima.

milan

pre 9 godina

Sigurno da Amerikanci znaju našu bolnu tačku ili našu slabost a to da kada naše zvaničnike neko od velikih sila hvali oni ne znajući da se u stvari radi o zastupanju njihovih interesa koji recimo stoje iza reči "mi ćemo sa Srbijom tesno sarađivati za vreme njenog predsedavanja OEBS-u. Biti neutralan nije tako lako čak šta više teže je nego se bilo kojoj strani priključiti.

Braca

pre 9 godina

Bila jednom davno bitka na Kosovu polju posle koje smo mi Srbi kao vazalni narod morali da dajemo vojsku Bajazitu. Vojska Despota Stefana Lazarevica borila se u bitci kod Angore. Tako je pocelo.
Pitanje za sve: Da li to znaci da nas ovi drze u ropstvu narednih 500 godina?

bezimena

pre 9 godina

Licemerno je Srbiji otimati teritoriju a zahvaljivati na nekakvoj podršci.
(kosta, 30. oktobar 2014 21:54)

Školski primer zamene teza!

Ako vlast Srbije smatra da je Srbiji Kosovo oteto uz pomoć USA, onda je licemerna, ljigava i izdajnička, podrška koju je AV uputio toj državi!

magma

pre 9 godina

Verski fanatizam uzima maha i svaki vid borbe protiv istog podržavam . Što se tiče istorijskih podataka koje sam pročitala u komentarima korisni su ali su istorija i mogu da nam služe da učimo na greškama. Velika je sila u pitanju i saradnja sa njom kao i korektan odnos su dobri za državu.

Slavko

pre 9 godina

Srbija se odvajkada protivila smim vidovima ekstremizma, pa je tako i danas. Ove pohvale dosta znače Srbiji na međunarodnom planu.

Duci0167

pre 9 godina

To ono sto se stancuje na hiljade primeraka? Plasiranje ovakvih gluposti treba da nam kaze kako je Obama lud za nama a spoljni poslovi nikada jaci,gluposti. Odabrali ste Putinizaciju Srbije i to je to. Sad sedite i placite.

ludi splićo

pre 9 godina

"s obzirom na to da se Evropa suočava sa jednim od najtežih izazova za svoju bezbednost u poslednjih nekoliko decenija"

Ovo se odnosilo na Rusiju btw. Dakle, ovo je jasna poruka Srbiji, odnosno Vučiću i Nikoliću.

mario

pre 9 godina

Ne razumijem,a koju to podršku daje Srbija?jel poslala oružje?naravno da nije?jel poslala avione?naravno da nije,instruktore bilo što ?ništa od toga.Osim ove deklarativne podršeke.

Čedo

pre 9 godina

Da bi smo ostvarili sve svoje potencijale i iskoristili resurse kojima raspolažemo kao država, moramo da imamo stabilnost u državi! Odnosi u usponu sa najznačajnijim političkim i ekonomskim zemljama u Svetu će nam obezbediti tu stabilnost, a onda je sve na nama!

acika

pre 9 godina

Ovo je još jedno,u nizu priznanja,koje je zaslužio A.Vučić!Na žalost,stranci su ti koji mu odaju priznanja,a naša vajna opozicija mu na svakom koraku podmeće noge.Dokle?

SUBOTICASUSU

pre 9 godina

Hvala mu na podrsci,ali oni su tvorci ovakvog islamizma,razjaruju vatru da bi je gasili,a sad se siri pa im trebaju saveznici.

žaklina

pre 9 godina

Ovo je više političko pitanje,ali i provera naše spremnosti da učestvujemo u rešavanju i svetskih problema.Vrlo važan poen za Srbiju i premijera.

acika

pre 9 godina

Ovo je još jedno,u nizu priznanja,koje je zaslužio A.Vučić!Na žalost,stranci su ti koji mu odaju priznanja,a naša vajna opozicija mu na svakom koraku podmeće noge.Dokle?

Bezrepi Pele

pre 9 godina

Terorizam je opasnost za ceo svet, mi to imamo na Kosovu pa najbolje znamo... Dobro je razvijati bezbednosnu saradnj usa Amerikom, mogli bi i našu vojnu industriju da uposlimo

BojanaVB1

pre 9 godina

Ova je pohvala veoma vazna za nas i nasu drzavu.Iz ovoga se vidi da je nasa vlada mnogo napredovala na celu sa gospodinom Vucicem. Ovo je jako bitna pohvala za nasu dalju evrointegraciju.

Srpkinja

pre 9 godina

Srbija prima pohvale I zahvalnosti iz celog sveta.Svaka cast Vucicu sto Iako nas svi prozivaju kako smo poltroni,istina je da se svetu trebamo predstaviti kao miroljubiva nacija koja ne pamti lose stvari vec samo gleda buducnost I da ide napred u korak sa Evropom.

Pitalica

pre 9 godina

Ovo je još jedno,u nizu priznanja,koje je zaslužio A.Vučić!Na žalost,stranci su ti koji mu odaju priznanja,a naša vajna opozicija mu na svakom koraku podmeće noge.Dokle?

Dadili

pre 9 godina

Sigurno ce mnogi negodovati posto pohvale idu iz Amerike, ali ne smemo gledati u proslost, moram se truditi da ne dodjemo vise u takvu situaciju da se problemi resavaju bombardovenjem. Sadasnja Vlada se trudi da unapredi odnos Srbije sa svim drzavama, da nam se proslost vise ne vrati.

BojanaVB

pre 9 godina

Mislim da je ova pohvala veoma vazna za nas i nasu drzavu.Iz ovoga se vidi da je nasa vlada mnogo napredovala na celu sa gospodinom Vucicem. Ovo je jako bitna pohvala za nasu dalju evrointegraciju.

Miško

pre 9 godina

Sve dolazi na svoje! Amerikanci imaju problema sa islamskim teroristima, što je nama sedelo za vratom svo vreme Blakanskih sukoba i sukoba na Kosovu! Dobro je da smo ih podržali u toj borbi, a čekamo trenutak kad će shvatiti da je Srbija ta koja treba da rukovodi Kosovom, a ne belosvetski kriminalci!

Kaja

pre 9 godina

Dugo smo se ponašali kao da smo mi neka velesila u Svetu, a nismo znali koji su nam nacionalni interesi! Sada je jasno da je najveći prioritet mir i politička stabilnost, koji će nam omogućiti da se 100% posvetimo ekonomskom razvoju! Dobro je znati da nas i SAD vidi kao partnere od poverenja!

Hemera

pre 9 godina

Kako da Srbija tu borbu ne podrži kada se građani Srbije sa ovakvim problemom sreću svaki dan. Pogotovu na KiM imate šta da videti. SAD bi trebalo da zna kakav problem s strane službe napravile na KiM. SAD bi trebao da podrži Srbiju oko teritorijalnog integriteta i suvereniteta i njegovog očuvanja.