Subota, 25.10.2014.

14:15

"Veći pritisak EU na Beograd"

Ekspert prestižne Londonske škole ekonomije Džejms Ker-Lindzi uveren je da je za Srbiju najbolji izbor da se drži evropskog kursa.

Izvor: Tanjug

"Veæi pritisak EU na Beograd" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Radmila

pre 9 godina

Provokacija Albanaca na stadionu JNA je uspela, jer evropski zvanicnici osudjuju Srbiju uz komentar da su sokirani rasistickim jezikom srba na stadionu, ne komentarisuci nesvakidasnji uzrok celog incidenta.

Saša7

pre 9 godina

Ova izjava u velikoj meri predstavlja svojevrstan pritisak pred posetu premijera Srbije što je pokazatelj dvostrukih aršina zapada prema našoj zemlji kao u slučaju kažnjavanja FSS.Po ko zna koji put plaćamo ceh zbog stvari iz prošlosti.

EU citizen^2

pre 9 godina

@Sebastian,
a nisi se pitao zasto ti "pritisci"? Da nije sto nas ne voli uciteljica ili su to nase igrice i zasluge iz proslosti i sadasnjosti.

Tolja

pre 9 godina

Srbija je svesna da na putu ka EU, mora ispuniti određene obaveze koje će pre svega doprineti da ona sama postane uređenija zemlja. Prema tome, ne vidim u čemu bi se mogao ogledati taj veći pritisak, jer je stav Srbije jasan i više puta ponovljen, od strane premijera - težimo članstu u EU, ali ne okrećemo leđa Rusiji.

boki

pre 9 godina

(Norge, 25. oktobar 2014 20:32)
Kontekst Norveške i Srbije nije isti, tako da je za našu državu bolje da ostane na evropskom putu kao zalogu za sveobuhvatne reforme

Miserecordia

pre 9 godina

Srbija je klasicna Evropska zemlja. Srbija je klasicni socijalni slucaj Evrope. Srbija ne pokazuje nikakvu nakanu da taj status promeni. To je cela mudrost i tuzna istina o zemlji Srbiji.

lazarica

pre 9 godina

Neke države su primljene u kuću zvana EU na velika vrata,mada nisu zaslužile da budu primljene ni u dvorište te iste kuće.Tu brzopletost EU i neselektivno primanje u članstvo,sada plaća Srbija.Ipak,imamo razloga da budemo zadovoljni našim putem ka EU,ako ništa drugo reformisaćemo državu zbog nas.

ATOMSKI MRAV

pre 9 godina

mi jesmo I radimo na evropskom putu, to je bar svima jasno I ocigledno.Sta hocete vi u stvari od Srbije?!Ocigledno da Vam nista ne odgovara vama iz Eu.Stalno nas nesto kritikujete I ne date nam nista znacajno, hranite nas Vasim mrvicama.

jovana

pre 9 godina

Između redova se očitava ,da su neke države mlinski kamen oko vrata EU,a da ni same nisu odgovorne za to.Samo su bile ideološko-politički podobne,što nije slučaj sa Srbijom.Sve ono što te države nisu uradile,sada se stavlja Srbiji u zadatak.

JACA

pre 9 godina

"Mnogi spoljni posmatrači su bili šokirani nasiljem koje su pokazali navijači i njihovom upotrebom otvoreno rasističkog jezika. Bio je to korak nazad za Srbiju" ovo ce biti najtezi deo,kako nekog ko nema kucnog vaspitanja i kome je huligan ponos dovesti u red,a takvi su nam na zalost svi vatreni navijaci svih nasih klubova.To je njihov repertoar.Sve ostale navedene stavke vec smo poceli resavati.Ne moze se urodjena korupcija u pojedinim oblastima preko noci izgubiti,ali odredjenim kaznama i to ce se resiti.na polju ekonomije se vec uveliko radi.Tako da ako ne bude novih uslova ove ce mo odraditi neke teze neke lakse.

lazarica

pre 9 godina

Neke države su primljene u kuću zvana EU na velika vrata,mada nisu zaslužile da budu primljene ni u dvorište te iste kuće.Tu brzopletost EU i neselektivno primanje u članstvo,sada plaća Srbija.Ipak,imamo razloga da budemo zadovoljni našim putem ka EU,ako ništa drugo reformisaćemo državu zbog nas.

boki

pre 9 godina

Vlada vodi uravnoteženu i izablansiranu spoljnu politiku, koja ostavlja dovoljno manevarskog prostora da se zaštite vitalni nacionalni interesi

mara

pre 9 godina

Srbija je zaista zaslužila otvaranje pristupnih pregovora sa EU, a poslednji izveštak Evropske komisije pokazuje da se cene reformski napori Srbije

Don

pre 9 godina

EU ima svoje kritirijume , svoje postulate koji su osnova temelja njihovog zasnivanja . To moramo i mi da ispostujemo ako zelimo da postanemo pravno , uredjeno drustvo i deo nje . Nama treba i zbog nas samih . Da pokazemo sebi da to mozemo i hocemo .

Sebastian

pre 9 godina

ja odkad znam za sebe I Eu, stalno smo bili pod nekim pritisko od strane nje.Nikad nismo rekli:"E super, konacno da I mi odahnemo, nema vise pritisaka."Naprotiv, sve teze I teze, sve veci pritisak.Sta je samo Vucic u poslednje vreme sve morao da uradi I pregovara I opet imamo pritisak neki.dokle vise samo se pitam?!

Duci0167

pre 9 godina

Pa kako to kada premijer uvek izjavljuje da su razgovori fenomenalni i da imamo podrsku za "nase" ponasanje? Logicno sve gedajuci. Zar stvarno mislite da ne vide ulizivanje Srbije Rusiji i sve izrazeniju rusofiliju u drzavi? Odlucite se,vecina ste. Trebalo bi da ste se naucili na greskama DSa da ne moze na dve stolice ili ? Lako je,od EU dobijete spisak sta treba da se uradi i sljakaj,kao u prodavnici. Ovo je smejurija sto se kod nas radi. Radikali se sad zovu naprednjaci pa kao su evropski orijentisani ali su i pro ruski orijentisani. Ne moze ljubav ka Rusima da nestane,a? Ne znam samo cemu tolika ljubav. Pa nece oni inatom celom svetu da sebsvete u nase ime,gluposti. LM,bitno je da uzivamo jer se neko bori protiv "zlog" zapada,nista vise

Biljana Uzunović

pre 9 godina

Džejms Ker-Lindzi gađa pravo u centar.
Nemamo mnogo vremena da pokažemo dobronamernim čelnicima EU da smo verodostojni i da imamo unutrašnje snage da rešimo ono što je uočljivo da ne valja u dosadašnjem sprovođenju reformi.
Imamo ideju, imamo želju, ali ono što nam nedostaje je kvalitetna organizacija državnih tela, kako bi sve što smo zacrtali sproveli u delo.

nnn

pre 9 godina

ma bre,kakva građanska prava,kakvi bakrači,šta će to nama,imamo mi vučića,on se sekira za nas,brine za nas kao niko do sada u državi,na svetu,ma u galaksiji a i šire,hvale ga svi ,čak i penzioneri vanzemaljci i mole svoje bogove za jednog takvog vođu,koga će da vole,kome će da se klanjaju i ulizuju,ljubomorni na nas što je naš,što je jedini i jedinstveni sin naših naroda,narodnosti i nacionalnih manjina i što je bio student generacije i to ne na privatnom faxu,itd,itd,itd...

master

pre 9 godina

Srbiji je mesto u EU,nikako u savezu sa Rusijom,oni nemaju sta da pruze gradjanima Srbije,osim da ih i oni pljackaju i koriste u svoje svrhe,za prepüucavanje sa NATO i USA.Nikakvih dodatnih uslova nema,sve je vec odavno poznato,to sto se kriminalci u Srbiji nece obracunavati izmedju sebe,jer jedni druge stite,nije problem EU,vec gradjana Srbije,da utice da se ti prevaranti privedu pravdi i da im se oduzme sve sto su stekli prevarama i kriminalom.Takve zahteve treba svaki dan pominjati AV,mada sam ja siguran da on to niti hoce niti moze,on se uhvatio sa njima u kolo i dobro mu je,protiv njih ne moze,a sa njima mu je odlicno.Narod njemu nije bitan,bitna je lova i lep zivot na parazitski nacin.

Mary

pre 9 godina

Kako se budu otvarala poglavlja pregovora, sigurno ce Eu biti rigoroznija i zahtevati uskladjivanje sa EU standardima. Medjutim Vlada je vec pokazala spremnost da sprovede reforme u svim oblastima radi boljeg zivota gradjana.

zola

pre 9 godina

Srbiju niko ne tera u EU,trenutno je Srbija nebitna za evropu posto je okruzena NATOm zato ce biti ucena a Rusija i Kina daleko.U ovom trenutku srbija ima velikog neprijatelja SAD koja ce da gusi posto forsira Kosovo i Albaniju.Trenutno nezavidan polozaj u okruzenju od zemalja koje nas bas nevole ukljucujuci i Crnu goru na koju gledamo sa podsmehom a ekonomski bolje stoji i ona i Albanija u odnosu na nas.

Karijerni diplomata

pre 9 godina

Vucic je covek koji sve odluke donosi u interesima Srbije i poznato je da nije sklon da podleze nikakvim pritiscima. Prema tome, siguran sam da ce on i dalje nastaviti da vodi Srbiju ka EU ne ugrozavajuci interese Srbije.

Gavrilo NS

pre 9 godina

Valjda Srbija bolje zna šta je dobro za nju, mnogo više od eksperta iz Londona. Još pre decenije smo se opredelili za evropski put i vredno radimo na tome da postanemo punoprvani član EU. Uslovi, koji su stavljeni pred nas, stavljeni su i pred druge koji žele da postanu član EU. Nije to nikakav pritisak, već realnost današnjeg vremena. Samo, neka se Lindzi zapita kako je moguće da za Srbiju važe i neka druga pravila. Incident tokom utakmice Srbija –Albanija je bio čista provokacija albanske strane i njihov korak nazad. Mi nemamo čega da se stidimo.

ST

pre 9 godina

Kvalitetna analiza trenutne pozicije u očima zapadnog posmatrača.
Sve zavisi od nas. Ako uspemo do proleća da savladamo navedene prepreke, možemo očekivati veće poverenje čelnika EU u ono što sada radimo.
Srbiji se žuri da što pre savladava prepreke prema članstvu u EU.
Evropa nas pažljivo posmatra i realno sagledava sve naše domete u sprovođenju reformi.

Ivan

pre 9 godina

Srbija jeste posvećena evropskom kursu, ali niko joj ne može osporiti pravo da sarađuje i sa zemljava van EU, mislim prvenstveno na Rusiju. Naš interes je da sarađujemo i sa jednima i sa drugima.

SrkY

pre 9 godina

Srbiji je strateški cilj člansto u EU i držimo se tog puta. Činimo neophodne stvari kako bi unapredili i modernizovali zemlju, prvenstveno radi sebe, a onda i da bude u skladu sa standarima koji se zahtevaju od svake članice EU. Ako je nekome u interesu ekonomska i politička stabilnost regiona, onda je to svakako Srbija.

Marijana M

pre 9 godina

Da li dobro procitah, da EU trazi dokaz da se Srbija oslobodila losih stvari koje vuce iz proslosti? Dakle, drage nazovi demokrate, evo vam najjasnije potvrde da sve sto ste radili bilo je samo skretanje sa puta. Korupcija, nagomilavanje zaposlenih u drzavnom aparatu, prekomerno trosenje i zaduzivanje zarad ostanka na vlasti...i da ne nabrajam. Nije vas narod dzabe kaznio

Sokolović

pre 9 godina

Srbija se drži svog evropskog puta, nije skrenula sa njega niti će. Jedini žal je taj što su evropski lideri često nefer, imaju dvostruke standarde i očigledan animozitet gaje prema našoj državi. Sva sreća, pa ih u poslednje vreme demantujemo svojom odgovornošću i ozbiljnim i predanim radom.

Riki Levy

pre 9 godina

Zašto londonski ekspert za Balkan ne priupita svog kolegu Blera koliko već dugo lobira za albansku stranu, u međunarodnoj zajednici i čija je ideja bila ona zastava i onaj dron? Zašto tim gestom niko nije šokiran, već samo reakcijom Srbije na sramnu provokaciju?

Masnica

pre 9 godina

Pred Srbijom se nalazi tezak period u kome moraju biti ostvareni mnogi zahtevi.Dosta toga smo vec uradili,sto je za svaku pohvalu.Ne mozemo ocekivati od Vucica da,preko noci,ostvari sve zahteve.Moramo biti strpljivi i rezultati ce doci.

Miroslav

pre 9 godina

Vi i vase nasledje iz proslosti,u poslednjih 20 godina nase je ni manje ni vece od svih ostalih na balkanu,ali smo po vama samo mi krivi

A vasa nasledja iz proslosti,milioni mrtvih indijaca pakistanaca i mnogih drugih naroda kojima ste vladali se ne racuna

Cinizam engleza nema granica

kototamopeva

pre 9 godina

nismo realna demokratska drzava samo se varamo hocemo jesti sa dva kasika a to EU se ne moze ,ili rusi ili evropljani?? biraj te

Dalibor

pre 9 godina

Necemo mi u EU jos 100 godina a bogu hvala I ne trebamo tamo.Moze lepo da se zivi I bez EU. Ovako ce oni da nam odredjuju kako ce mo da zivimo kome ce mo da uvodimo sankcije, sta cr mo da jedemo I slicno.Neka hvala ko hoce EU u Srbiji neka ide tamo.

stefanson88

pre 9 godina

Nema potrebe za pritiskom sa bilo koje strane, kako su zamislili nasi zvanicnici tako ce ostati, nece menjati misljenje i stavove bez obzira na pritiske.

povodom pritiska

pre 9 godina

Dobro, sad, videcemo da li ce biti pritiska ili ne, ali ako ce se pritisak svesti na ovo sto je nabrojano, onda treba da budemo zadovoljni jer sve te stvari direktno uticu na kvalitet nasih zivota u Srbiji i ako ih nema svima ce biti bolje.

profesionalni komentator

pre 9 godina

Mnogi spoljni posmatrači su bili šokirani nasiljem koje su pokazali navijači i njihovom upotrebom otvoreno rasističkog jezika. Bio je to korak nazad za Srbiju

Ali je zato dron sa zastavom Velike Albanije bio poruka mira i ljubavi,koja ocigledno nikom nije smetala i nikoga nije sokirala ?

REFERENDUM, REFERENDUM ODMAH

Sv Pop

pre 9 godina

Vucic je, kao jedan od najodgovornijih politicara u danasnje vreme, ulio sigurnost predstavnicima evropskih drzava da ce Srbija nastaviti da se krece ispravnim, evropskim putem.

goran13

pre 9 godina

Sto se nas tice u to sam siguran da cemo ispuniti sve zahteve pristupa Eu. Ostalo je na Eu celnicima da to u nama prepoznaju. Sto se tice situacije na Balkanu ubedjen sam da smo mi uvek za mirnodopska resenja.....

Jakobinac u ostavci

pre 9 godina

Covek iz Londona, koji je jednim korakom vec van EU. Kaze nema dovoljno presuda za korupciju. Dovoljno 5, 10? To trazi EK koja je najkorumpiranija institucija o cemu je u besu govorio britanski Premijer. Kakvu Bosnu zeli da vidi ovaj gospodin ili EK? Unitarnu? Onda o Bosni nemaju pojma. U Bosni je nemoguca majorizacija jednoga naroda inace ce biti rata. Ne mogu ni Bosnjaci da budu marginalizovani, kao ni Hrvati ni Srbi. Da nije bilo Dejtona - u Bosni bi jos bilo rata. A nasilno vracanje Bosne na predejtosnko stanje nije nista drugo nego otvaranje nove ratne nestabilnosti na jugoistoku Evrope. Mozda je to i cilj? Kao i ucestala primitivna agresivnost Albanaca u poslednje vreme. Nista to nije slucajno. I doticno gospodin bi mogao kao ekonomski strucnjak da nam objasni zasto najvise britanskim politicarima smeta novi nacin obracuna poreske osnovice u EU, gde je u budzet uracunato prihodi od (podvlacim) sive ekonomije, prostitucije, sverca narkoticima, oruzjem kao i pranje kriminalno stecenog novca. Sta od ovoga navedenog smeta britanskim politicarima? Ili da ogolim pitanje - koji su to poslovi doneli Britaniji ogroman profit i ekonomski bum u poslednjih nekoliko godina? Evo i odgovora - ubacili su u legalne tokove sivi i crni novac (kao Kipar, Kajmani), vratili su se oprobanom zanatu - piratstvu (iza koga stoje najuglednije londonske advokatske kuce), na londonskoj berzi operacije su prljavije od javne senegalske deponije uz stalno gundjanje Njujorka...

DARIA

pre 9 godina

Težak period za nas, jer nas svi posmatraju kroz lupu, zato i ne treba nasedati na bilo kakve provokacije, jer upravo ih ima, kako bi nas ocrneli, na bilo koji način, kao i uvek do sada.

agronom

pre 9 godina

Sve se svodi na pricu koju mi sigurno ne zelimo da izbegnemo. Nama je zelja da postanemo punopravna clanica Eu. Zato verujem u uspeh nove vlade. A Eu celnice ce nadam se to prepoznati....

siniša

pre 9 godina

Stvarno ste vi iz EU slepci, kao i mi u Srbiji. Niti vi vidite da mi ponizno i bez dostojanstva ispunjavamo sve vase ulove, niti nasa vlast hoce da vidi da od EU nemamo ama bas nikakve vajde.

Savkela

pre 9 godina

Jasno je da je ostvaren napredak... Srbija se nikada nije nalazila na pragu EU... I u momentu kada EU nije u vecini za prosirenje, oni ce Srbiji dati sansu, jer su napori Srbije i Aleksandra Vucica toliko veliki da se jednostavno ne mogu zanemariti.

Milan

pre 9 godina

Zalosno je sto je razlog sto imamo vaznu ulogu jer bez nas ne moze biti mira u regionu. Treba da imamo vaznu ulogu jer smo moderna demokratska drzava.

Tanja

pre 9 godina

Stalno novi pritisci,stalno novi uslovi.Dokle tako? Sigurna sam da provere sad zemlje clanice da ih bar trecina nebi ispunila te uslove koje nama postavljaju.

profesionalni komentator

pre 9 godina

Mnogi spoljni posmatrači su bili šokirani nasiljem koje su pokazali navijači i njihovom upotrebom otvoreno rasističkog jezika. Bio je to korak nazad za Srbiju

Ali je zato dron sa zastavom Velike Albanije bio poruka mira i ljubavi,koja ocigledno nikom nije smetala i nikoga nije sokirala ?

REFERENDUM, REFERENDUM ODMAH

Tanja

pre 9 godina

Stalno novi pritisci,stalno novi uslovi.Dokle tako? Sigurna sam da provere sad zemlje clanice da ih bar trecina nebi ispunila te uslove koje nama postavljaju.

Jakobinac u ostavci

pre 9 godina

Covek iz Londona, koji je jednim korakom vec van EU. Kaze nema dovoljno presuda za korupciju. Dovoljno 5, 10? To trazi EK koja je najkorumpiranija institucija o cemu je u besu govorio britanski Premijer. Kakvu Bosnu zeli da vidi ovaj gospodin ili EK? Unitarnu? Onda o Bosni nemaju pojma. U Bosni je nemoguca majorizacija jednoga naroda inace ce biti rata. Ne mogu ni Bosnjaci da budu marginalizovani, kao ni Hrvati ni Srbi. Da nije bilo Dejtona - u Bosni bi jos bilo rata. A nasilno vracanje Bosne na predejtosnko stanje nije nista drugo nego otvaranje nove ratne nestabilnosti na jugoistoku Evrope. Mozda je to i cilj? Kao i ucestala primitivna agresivnost Albanaca u poslednje vreme. Nista to nije slucajno. I doticno gospodin bi mogao kao ekonomski strucnjak da nam objasni zasto najvise britanskim politicarima smeta novi nacin obracuna poreske osnovice u EU, gde je u budzet uracunato prihodi od (podvlacim) sive ekonomije, prostitucije, sverca narkoticima, oruzjem kao i pranje kriminalno stecenog novca. Sta od ovoga navedenog smeta britanskim politicarima? Ili da ogolim pitanje - koji su to poslovi doneli Britaniji ogroman profit i ekonomski bum u poslednjih nekoliko godina? Evo i odgovora - ubacili su u legalne tokove sivi i crni novac (kao Kipar, Kajmani), vratili su se oprobanom zanatu - piratstvu (iza koga stoje najuglednije londonske advokatske kuce), na londonskoj berzi operacije su prljavije od javne senegalske deponije uz stalno gundjanje Njujorka...

siniša

pre 9 godina

Stvarno ste vi iz EU slepci, kao i mi u Srbiji. Niti vi vidite da mi ponizno i bez dostojanstva ispunjavamo sve vase ulove, niti nasa vlast hoce da vidi da od EU nemamo ama bas nikakve vajde.

Miroslav

pre 9 godina

Vi i vase nasledje iz proslosti,u poslednjih 20 godina nase je ni manje ni vece od svih ostalih na balkanu,ali smo po vama samo mi krivi

A vasa nasledja iz proslosti,milioni mrtvih indijaca pakistanaca i mnogih drugih naroda kojima ste vladali se ne racuna

Cinizam engleza nema granica

Riki Levy

pre 9 godina

Zašto londonski ekspert za Balkan ne priupita svog kolegu Blera koliko već dugo lobira za albansku stranu, u međunarodnoj zajednici i čija je ideja bila ona zastava i onaj dron? Zašto tim gestom niko nije šokiran, već samo reakcijom Srbije na sramnu provokaciju?

Dalibor

pre 9 godina

Necemo mi u EU jos 100 godina a bogu hvala I ne trebamo tamo.Moze lepo da se zivi I bez EU. Ovako ce oni da nam odredjuju kako ce mo da zivimo kome ce mo da uvodimo sankcije, sta cr mo da jedemo I slicno.Neka hvala ko hoce EU u Srbiji neka ide tamo.

Milan

pre 9 godina

Zalosno je sto je razlog sto imamo vaznu ulogu jer bez nas ne moze biti mira u regionu. Treba da imamo vaznu ulogu jer smo moderna demokratska drzava.

povodom pritiska

pre 9 godina

Dobro, sad, videcemo da li ce biti pritiska ili ne, ali ako ce se pritisak svesti na ovo sto je nabrojano, onda treba da budemo zadovoljni jer sve te stvari direktno uticu na kvalitet nasih zivota u Srbiji i ako ih nema svima ce biti bolje.

DARIA

pre 9 godina

Težak period za nas, jer nas svi posmatraju kroz lupu, zato i ne treba nasedati na bilo kakve provokacije, jer upravo ih ima, kako bi nas ocrneli, na bilo koji način, kao i uvek do sada.

Sebastian

pre 9 godina

ja odkad znam za sebe I Eu, stalno smo bili pod nekim pritisko od strane nje.Nikad nismo rekli:"E super, konacno da I mi odahnemo, nema vise pritisaka."Naprotiv, sve teze I teze, sve veci pritisak.Sta je samo Vucic u poslednje vreme sve morao da uradi I pregovara I opet imamo pritisak neki.dokle vise samo se pitam?!

Marijana M

pre 9 godina

Da li dobro procitah, da EU trazi dokaz da se Srbija oslobodila losih stvari koje vuce iz proslosti? Dakle, drage nazovi demokrate, evo vam najjasnije potvrde da sve sto ste radili bilo je samo skretanje sa puta. Korupcija, nagomilavanje zaposlenih u drzavnom aparatu, prekomerno trosenje i zaduzivanje zarad ostanka na vlasti...i da ne nabrajam. Nije vas narod dzabe kaznio

Radmila

pre 9 godina

Provokacija Albanaca na stadionu JNA je uspela, jer evropski zvanicnici osudjuju Srbiju uz komentar da su sokirani rasistickim jezikom srba na stadionu, ne komentarisuci nesvakidasnji uzrok celog incidenta.

kototamopeva

pre 9 godina

nismo realna demokratska drzava samo se varamo hocemo jesti sa dva kasika a to EU se ne moze ,ili rusi ili evropljani?? biraj te

ATOMSKI MRAV

pre 9 godina

mi jesmo I radimo na evropskom putu, to je bar svima jasno I ocigledno.Sta hocete vi u stvari od Srbije?!Ocigledno da Vam nista ne odgovara vama iz Eu.Stalno nas nesto kritikujete I ne date nam nista znacajno, hranite nas Vasim mrvicama.

Don

pre 9 godina

EU ima svoje kritirijume , svoje postulate koji su osnova temelja njihovog zasnivanja . To moramo i mi da ispostujemo ako zelimo da postanemo pravno , uredjeno drustvo i deo nje . Nama treba i zbog nas samih . Da pokazemo sebi da to mozemo i hocemo .

jovana

pre 9 godina

Između redova se očitava ,da su neke države mlinski kamen oko vrata EU,a da ni same nisu odgovorne za to.Samo su bile ideološko-politički podobne,što nije slučaj sa Srbijom.Sve ono što te države nisu uradile,sada se stavlja Srbiji u zadatak.

Savkela

pre 9 godina

Jasno je da je ostvaren napredak... Srbija se nikada nije nalazila na pragu EU... I u momentu kada EU nije u vecini za prosirenje, oni ce Srbiji dati sansu, jer su napori Srbije i Aleksandra Vucica toliko veliki da se jednostavno ne mogu zanemariti.

goran13

pre 9 godina

Sto se nas tice u to sam siguran da cemo ispuniti sve zahteve pristupa Eu. Ostalo je na Eu celnicima da to u nama prepoznaju. Sto se tice situacije na Balkanu ubedjen sam da smo mi uvek za mirnodopska resenja.....

Ivan

pre 9 godina

Srbija jeste posvećena evropskom kursu, ali niko joj ne može osporiti pravo da sarađuje i sa zemljava van EU, mislim prvenstveno na Rusiju. Naš interes je da sarađujemo i sa jednima i sa drugima.

Biljana Uzunović

pre 9 godina

Džejms Ker-Lindzi gađa pravo u centar.
Nemamo mnogo vremena da pokažemo dobronamernim čelnicima EU da smo verodostojni i da imamo unutrašnje snage da rešimo ono što je uočljivo da ne valja u dosadašnjem sprovođenju reformi.
Imamo ideju, imamo želju, ali ono što nam nedostaje je kvalitetna organizacija državnih tela, kako bi sve što smo zacrtali sproveli u delo.

zola

pre 9 godina

Srbiju niko ne tera u EU,trenutno je Srbija nebitna za evropu posto je okruzena NATOm zato ce biti ucena a Rusija i Kina daleko.U ovom trenutku srbija ima velikog neprijatelja SAD koja ce da gusi posto forsira Kosovo i Albaniju.Trenutno nezavidan polozaj u okruzenju od zemalja koje nas bas nevole ukljucujuci i Crnu goru na koju gledamo sa podsmehom a ekonomski bolje stoji i ona i Albanija u odnosu na nas.

JACA

pre 9 godina

"Mnogi spoljni posmatrači su bili šokirani nasiljem koje su pokazali navijači i njihovom upotrebom otvoreno rasističkog jezika. Bio je to korak nazad za Srbiju" ovo ce biti najtezi deo,kako nekog ko nema kucnog vaspitanja i kome je huligan ponos dovesti u red,a takvi su nam na zalost svi vatreni navijaci svih nasih klubova.To je njihov repertoar.Sve ostale navedene stavke vec smo poceli resavati.Ne moze se urodjena korupcija u pojedinim oblastima preko noci izgubiti,ali odredjenim kaznama i to ce se resiti.na polju ekonomije se vec uveliko radi.Tako da ako ne bude novih uslova ove ce mo odraditi neke teze neke lakse.

Miserecordia

pre 9 godina

Srbija je klasicna Evropska zemlja. Srbija je klasicni socijalni slucaj Evrope. Srbija ne pokazuje nikakvu nakanu da taj status promeni. To je cela mudrost i tuzna istina o zemlji Srbiji.

agronom

pre 9 godina

Sve se svodi na pricu koju mi sigurno ne zelimo da izbegnemo. Nama je zelja da postanemo punopravna clanica Eu. Zato verujem u uspeh nove vlade. A Eu celnice ce nadam se to prepoznati....

Sv Pop

pre 9 godina

Vucic je, kao jedan od najodgovornijih politicara u danasnje vreme, ulio sigurnost predstavnicima evropskih drzava da ce Srbija nastaviti da se krece ispravnim, evropskim putem.

stefanson88

pre 9 godina

Nema potrebe za pritiskom sa bilo koje strane, kako su zamislili nasi zvanicnici tako ce ostati, nece menjati misljenje i stavove bez obzira na pritiske.

SrkY

pre 9 godina

Srbiji je strateški cilj člansto u EU i držimo se tog puta. Činimo neophodne stvari kako bi unapredili i modernizovali zemlju, prvenstveno radi sebe, a onda i da bude u skladu sa standarima koji se zahtevaju od svake članice EU. Ako je nekome u interesu ekonomska i politička stabilnost regiona, onda je to svakako Srbija.

master

pre 9 godina

Srbiji je mesto u EU,nikako u savezu sa Rusijom,oni nemaju sta da pruze gradjanima Srbije,osim da ih i oni pljackaju i koriste u svoje svrhe,za prepüucavanje sa NATO i USA.Nikakvih dodatnih uslova nema,sve je vec odavno poznato,to sto se kriminalci u Srbiji nece obracunavati izmedju sebe,jer jedni druge stite,nije problem EU,vec gradjana Srbije,da utice da se ti prevaranti privedu pravdi i da im se oduzme sve sto su stekli prevarama i kriminalom.Takve zahteve treba svaki dan pominjati AV,mada sam ja siguran da on to niti hoce niti moze,on se uhvatio sa njima u kolo i dobro mu je,protiv njih ne moze,a sa njima mu je odlicno.Narod njemu nije bitan,bitna je lova i lep zivot na parazitski nacin.

EU citizen^2

pre 9 godina

@Sebastian,
a nisi se pitao zasto ti "pritisci"? Da nije sto nas ne voli uciteljica ili su to nase igrice i zasluge iz proslosti i sadasnjosti.

Saša7

pre 9 godina

Ova izjava u velikoj meri predstavlja svojevrstan pritisak pred posetu premijera Srbije što je pokazatelj dvostrukih aršina zapada prema našoj zemlji kao u slučaju kažnjavanja FSS.Po ko zna koji put plaćamo ceh zbog stvari iz prošlosti.

ST

pre 9 godina

Kvalitetna analiza trenutne pozicije u očima zapadnog posmatrača.
Sve zavisi od nas. Ako uspemo do proleća da savladamo navedene prepreke, možemo očekivati veće poverenje čelnika EU u ono što sada radimo.
Srbiji se žuri da što pre savladava prepreke prema članstvu u EU.
Evropa nas pažljivo posmatra i realno sagledava sve naše domete u sprovođenju reformi.

lazarica

pre 9 godina

Neke države su primljene u kuću zvana EU na velika vrata,mada nisu zaslužile da budu primljene ni u dvorište te iste kuće.Tu brzopletost EU i neselektivno primanje u članstvo,sada plaća Srbija.Ipak,imamo razloga da budemo zadovoljni našim putem ka EU,ako ništa drugo reformisaćemo državu zbog nas.

Sokolović

pre 9 godina

Srbija se drži svog evropskog puta, nije skrenula sa njega niti će. Jedini žal je taj što su evropski lideri često nefer, imaju dvostruke standarde i očigledan animozitet gaje prema našoj državi. Sva sreća, pa ih u poslednje vreme demantujemo svojom odgovornošću i ozbiljnim i predanim radom.

Gavrilo NS

pre 9 godina

Valjda Srbija bolje zna šta je dobro za nju, mnogo više od eksperta iz Londona. Još pre decenije smo se opredelili za evropski put i vredno radimo na tome da postanemo punoprvani član EU. Uslovi, koji su stavljeni pred nas, stavljeni su i pred druge koji žele da postanu član EU. Nije to nikakav pritisak, već realnost današnjeg vremena. Samo, neka se Lindzi zapita kako je moguće da za Srbiju važe i neka druga pravila. Incident tokom utakmice Srbija –Albanija je bio čista provokacija albanske strane i njihov korak nazad. Mi nemamo čega da se stidimo.

nnn

pre 9 godina

ma bre,kakva građanska prava,kakvi bakrači,šta će to nama,imamo mi vučića,on se sekira za nas,brine za nas kao niko do sada u državi,na svetu,ma u galaksiji a i šire,hvale ga svi ,čak i penzioneri vanzemaljci i mole svoje bogove za jednog takvog vođu,koga će da vole,kome će da se klanjaju i ulizuju,ljubomorni na nas što je naš,što je jedini i jedinstveni sin naših naroda,narodnosti i nacionalnih manjina i što je bio student generacije i to ne na privatnom faxu,itd,itd,itd...

Duci0167

pre 9 godina

Pa kako to kada premijer uvek izjavljuje da su razgovori fenomenalni i da imamo podrsku za "nase" ponasanje? Logicno sve gedajuci. Zar stvarno mislite da ne vide ulizivanje Srbije Rusiji i sve izrazeniju rusofiliju u drzavi? Odlucite se,vecina ste. Trebalo bi da ste se naucili na greskama DSa da ne moze na dve stolice ili ? Lako je,od EU dobijete spisak sta treba da se uradi i sljakaj,kao u prodavnici. Ovo je smejurija sto se kod nas radi. Radikali se sad zovu naprednjaci pa kao su evropski orijentisani ali su i pro ruski orijentisani. Ne moze ljubav ka Rusima da nestane,a? Ne znam samo cemu tolika ljubav. Pa nece oni inatom celom svetu da sebsvete u nase ime,gluposti. LM,bitno je da uzivamo jer se neko bori protiv "zlog" zapada,nista vise

Mary

pre 9 godina

Kako se budu otvarala poglavlja pregovora, sigurno ce Eu biti rigoroznija i zahtevati uskladjivanje sa EU standardima. Medjutim Vlada je vec pokazala spremnost da sprovede reforme u svim oblastima radi boljeg zivota gradjana.

Karijerni diplomata

pre 9 godina

Vucic je covek koji sve odluke donosi u interesima Srbije i poznato je da nije sklon da podleze nikakvim pritiscima. Prema tome, siguran sam da ce on i dalje nastaviti da vodi Srbiju ka EU ne ugrozavajuci interese Srbije.

boki

pre 9 godina

(Norge, 25. oktobar 2014 20:32)
Kontekst Norveške i Srbije nije isti, tako da je za našu državu bolje da ostane na evropskom putu kao zalogu za sveobuhvatne reforme

Tolja

pre 9 godina

Srbija je svesna da na putu ka EU, mora ispuniti određene obaveze koje će pre svega doprineti da ona sama postane uređenija zemlja. Prema tome, ne vidim u čemu bi se mogao ogledati taj veći pritisak, jer je stav Srbije jasan i više puta ponovljen, od strane premijera - težimo članstu u EU, ali ne okrećemo leđa Rusiji.

Masnica

pre 9 godina

Pred Srbijom se nalazi tezak period u kome moraju biti ostvareni mnogi zahtevi.Dosta toga smo vec uradili,sto je za svaku pohvalu.Ne mozemo ocekivati od Vucica da,preko noci,ostvari sve zahteve.Moramo biti strpljivi i rezultati ce doci.

mara

pre 9 godina

Srbija je zaista zaslužila otvaranje pristupnih pregovora sa EU, a poslednji izveštak Evropske komisije pokazuje da se cene reformski napori Srbije

boki

pre 9 godina

Vlada vodi uravnoteženu i izablansiranu spoljnu politiku, koja ostavlja dovoljno manevarskog prostora da se zaštite vitalni nacionalni interesi

lazarica

pre 9 godina

Neke države su primljene u kuću zvana EU na velika vrata,mada nisu zaslužile da budu primljene ni u dvorište te iste kuće.Tu brzopletost EU i neselektivno primanje u članstvo,sada plaća Srbija.Ipak,imamo razloga da budemo zadovoljni našim putem ka EU,ako ništa drugo reformisaćemo državu zbog nas.

Savkela

pre 9 godina

Jasno je da je ostvaren napredak... Srbija se nikada nije nalazila na pragu EU... I u momentu kada EU nije u vecini za prosirenje, oni ce Srbiji dati sansu, jer su napori Srbije i Aleksandra Vucica toliko veliki da se jednostavno ne mogu zanemariti.

Sv Pop

pre 9 godina

Vucic je, kao jedan od najodgovornijih politicara u danasnje vreme, ulio sigurnost predstavnicima evropskih drzava da ce Srbija nastaviti da se krece ispravnim, evropskim putem.

agronom

pre 9 godina

Sve se svodi na pricu koju mi sigurno ne zelimo da izbegnemo. Nama je zelja da postanemo punopravna clanica Eu. Zato verujem u uspeh nove vlade. A Eu celnice ce nadam se to prepoznati....

goran13

pre 9 godina

Sto se nas tice u to sam siguran da cemo ispuniti sve zahteve pristupa Eu. Ostalo je na Eu celnicima da to u nama prepoznaju. Sto se tice situacije na Balkanu ubedjen sam da smo mi uvek za mirnodopska resenja.....

stefanson88

pre 9 godina

Nema potrebe za pritiskom sa bilo koje strane, kako su zamislili nasi zvanicnici tako ce ostati, nece menjati misljenje i stavove bez obzira na pritiske.

povodom pritiska

pre 9 godina

Dobro, sad, videcemo da li ce biti pritiska ili ne, ali ako ce se pritisak svesti na ovo sto je nabrojano, onda treba da budemo zadovoljni jer sve te stvari direktno uticu na kvalitet nasih zivota u Srbiji i ako ih nema svima ce biti bolje.

Sokolović

pre 9 godina

Srbija se drži svog evropskog puta, nije skrenula sa njega niti će. Jedini žal je taj što su evropski lideri često nefer, imaju dvostruke standarde i očigledan animozitet gaje prema našoj državi. Sva sreća, pa ih u poslednje vreme demantujemo svojom odgovornošću i ozbiljnim i predanim radom.

Milan

pre 9 godina

Zalosno je sto je razlog sto imamo vaznu ulogu jer bez nas ne moze biti mira u regionu. Treba da imamo vaznu ulogu jer smo moderna demokratska drzava.

DARIA

pre 9 godina

Težak period za nas, jer nas svi posmatraju kroz lupu, zato i ne treba nasedati na bilo kakve provokacije, jer upravo ih ima, kako bi nas ocrneli, na bilo koji način, kao i uvek do sada.

Masnica

pre 9 godina

Pred Srbijom se nalazi tezak period u kome moraju biti ostvareni mnogi zahtevi.Dosta toga smo vec uradili,sto je za svaku pohvalu.Ne mozemo ocekivati od Vucica da,preko noci,ostvari sve zahteve.Moramo biti strpljivi i rezultati ce doci.

profesionalni komentator

pre 9 godina

Mnogi spoljni posmatrači su bili šokirani nasiljem koje su pokazali navijači i njihovom upotrebom otvoreno rasističkog jezika. Bio je to korak nazad za Srbiju

Ali je zato dron sa zastavom Velike Albanije bio poruka mira i ljubavi,koja ocigledno nikom nije smetala i nikoga nije sokirala ?

REFERENDUM, REFERENDUM ODMAH

siniša

pre 9 godina

Stvarno ste vi iz EU slepci, kao i mi u Srbiji. Niti vi vidite da mi ponizno i bez dostojanstva ispunjavamo sve vase ulove, niti nasa vlast hoce da vidi da od EU nemamo ama bas nikakve vajde.

kototamopeva

pre 9 godina

nismo realna demokratska drzava samo se varamo hocemo jesti sa dva kasika a to EU se ne moze ,ili rusi ili evropljani?? biraj te

Tanja

pre 9 godina

Stalno novi pritisci,stalno novi uslovi.Dokle tako? Sigurna sam da provere sad zemlje clanice da ih bar trecina nebi ispunila te uslove koje nama postavljaju.

ST

pre 9 godina

Kvalitetna analiza trenutne pozicije u očima zapadnog posmatrača.
Sve zavisi od nas. Ako uspemo do proleća da savladamo navedene prepreke, možemo očekivati veće poverenje čelnika EU u ono što sada radimo.
Srbiji se žuri da što pre savladava prepreke prema članstvu u EU.
Evropa nas pažljivo posmatra i realno sagledava sve naše domete u sprovođenju reformi.

SrkY

pre 9 godina

Srbiji je strateški cilj člansto u EU i držimo se tog puta. Činimo neophodne stvari kako bi unapredili i modernizovali zemlju, prvenstveno radi sebe, a onda i da bude u skladu sa standarima koji se zahtevaju od svake članice EU. Ako je nekome u interesu ekonomska i politička stabilnost regiona, onda je to svakako Srbija.

Karijerni diplomata

pre 9 godina

Vucic je covek koji sve odluke donosi u interesima Srbije i poznato je da nije sklon da podleze nikakvim pritiscima. Prema tome, siguran sam da ce on i dalje nastaviti da vodi Srbiju ka EU ne ugrozavajuci interese Srbije.

Jakobinac u ostavci

pre 9 godina

Covek iz Londona, koji je jednim korakom vec van EU. Kaze nema dovoljno presuda za korupciju. Dovoljno 5, 10? To trazi EK koja je najkorumpiranija institucija o cemu je u besu govorio britanski Premijer. Kakvu Bosnu zeli da vidi ovaj gospodin ili EK? Unitarnu? Onda o Bosni nemaju pojma. U Bosni je nemoguca majorizacija jednoga naroda inace ce biti rata. Ne mogu ni Bosnjaci da budu marginalizovani, kao ni Hrvati ni Srbi. Da nije bilo Dejtona - u Bosni bi jos bilo rata. A nasilno vracanje Bosne na predejtosnko stanje nije nista drugo nego otvaranje nove ratne nestabilnosti na jugoistoku Evrope. Mozda je to i cilj? Kao i ucestala primitivna agresivnost Albanaca u poslednje vreme. Nista to nije slucajno. I doticno gospodin bi mogao kao ekonomski strucnjak da nam objasni zasto najvise britanskim politicarima smeta novi nacin obracuna poreske osnovice u EU, gde je u budzet uracunato prihodi od (podvlacim) sive ekonomije, prostitucije, sverca narkoticima, oruzjem kao i pranje kriminalno stecenog novca. Sta od ovoga navedenog smeta britanskim politicarima? Ili da ogolim pitanje - koji su to poslovi doneli Britaniji ogroman profit i ekonomski bum u poslednjih nekoliko godina? Evo i odgovora - ubacili su u legalne tokove sivi i crni novac (kao Kipar, Kajmani), vratili su se oprobanom zanatu - piratstvu (iza koga stoje najuglednije londonske advokatske kuce), na londonskoj berzi operacije su prljavije od javne senegalske deponije uz stalno gundjanje Njujorka...

Gavrilo NS

pre 9 godina

Valjda Srbija bolje zna šta je dobro za nju, mnogo više od eksperta iz Londona. Još pre decenije smo se opredelili za evropski put i vredno radimo na tome da postanemo punoprvani član EU. Uslovi, koji su stavljeni pred nas, stavljeni su i pred druge koji žele da postanu član EU. Nije to nikakav pritisak, već realnost današnjeg vremena. Samo, neka se Lindzi zapita kako je moguće da za Srbiju važe i neka druga pravila. Incident tokom utakmice Srbija –Albanija je bio čista provokacija albanske strane i njihov korak nazad. Mi nemamo čega da se stidimo.

Marijana M

pre 9 godina

Da li dobro procitah, da EU trazi dokaz da se Srbija oslobodila losih stvari koje vuce iz proslosti? Dakle, drage nazovi demokrate, evo vam najjasnije potvrde da sve sto ste radili bilo je samo skretanje sa puta. Korupcija, nagomilavanje zaposlenih u drzavnom aparatu, prekomerno trosenje i zaduzivanje zarad ostanka na vlasti...i da ne nabrajam. Nije vas narod dzabe kaznio

Riki Levy

pre 9 godina

Zašto londonski ekspert za Balkan ne priupita svog kolegu Blera koliko već dugo lobira za albansku stranu, u međunarodnoj zajednici i čija je ideja bila ona zastava i onaj dron? Zašto tim gestom niko nije šokiran, već samo reakcijom Srbije na sramnu provokaciju?

mara

pre 9 godina

Srbija je zaista zaslužila otvaranje pristupnih pregovora sa EU, a poslednji izveštak Evropske komisije pokazuje da se cene reformski napori Srbije

lazarica

pre 9 godina

Neke države su primljene u kuću zvana EU na velika vrata,mada nisu zaslužile da budu primljene ni u dvorište te iste kuće.Tu brzopletost EU i neselektivno primanje u članstvo,sada plaća Srbija.Ipak,imamo razloga da budemo zadovoljni našim putem ka EU,ako ništa drugo reformisaćemo državu zbog nas.

lazarica

pre 9 godina

Neke države su primljene u kuću zvana EU na velika vrata,mada nisu zaslužile da budu primljene ni u dvorište te iste kuće.Tu brzopletost EU i neselektivno primanje u članstvo,sada plaća Srbija.Ipak,imamo razloga da budemo zadovoljni našim putem ka EU,ako ništa drugo reformisaćemo državu zbog nas.

Dalibor

pre 9 godina

Necemo mi u EU jos 100 godina a bogu hvala I ne trebamo tamo.Moze lepo da se zivi I bez EU. Ovako ce oni da nam odredjuju kako ce mo da zivimo kome ce mo da uvodimo sankcije, sta cr mo da jedemo I slicno.Neka hvala ko hoce EU u Srbiji neka ide tamo.

Mary

pre 9 godina

Kako se budu otvarala poglavlja pregovora, sigurno ce Eu biti rigoroznija i zahtevati uskladjivanje sa EU standardima. Medjutim Vlada je vec pokazala spremnost da sprovede reforme u svim oblastima radi boljeg zivota gradjana.

Biljana Uzunović

pre 9 godina

Džejms Ker-Lindzi gađa pravo u centar.
Nemamo mnogo vremena da pokažemo dobronamernim čelnicima EU da smo verodostojni i da imamo unutrašnje snage da rešimo ono što je uočljivo da ne valja u dosadašnjem sprovođenju reformi.
Imamo ideju, imamo želju, ali ono što nam nedostaje je kvalitetna organizacija državnih tela, kako bi sve što smo zacrtali sproveli u delo.

boki

pre 9 godina

Vlada vodi uravnoteženu i izablansiranu spoljnu politiku, koja ostavlja dovoljno manevarskog prostora da se zaštite vitalni nacionalni interesi

ATOMSKI MRAV

pre 9 godina

mi jesmo I radimo na evropskom putu, to je bar svima jasno I ocigledno.Sta hocete vi u stvari od Srbije?!Ocigledno da Vam nista ne odgovara vama iz Eu.Stalno nas nesto kritikujete I ne date nam nista znacajno, hranite nas Vasim mrvicama.

Radmila

pre 9 godina

Provokacija Albanaca na stadionu JNA je uspela, jer evropski zvanicnici osudjuju Srbiju uz komentar da su sokirani rasistickim jezikom srba na stadionu, ne komentarisuci nesvakidasnji uzrok celog incidenta.

Miroslav

pre 9 godina

Vi i vase nasledje iz proslosti,u poslednjih 20 godina nase je ni manje ni vece od svih ostalih na balkanu,ali smo po vama samo mi krivi

A vasa nasledja iz proslosti,milioni mrtvih indijaca pakistanaca i mnogih drugih naroda kojima ste vladali se ne racuna

Cinizam engleza nema granica

EU citizen^2

pre 9 godina

@Sebastian,
a nisi se pitao zasto ti "pritisci"? Da nije sto nas ne voli uciteljica ili su to nase igrice i zasluge iz proslosti i sadasnjosti.

Don

pre 9 godina

EU ima svoje kritirijume , svoje postulate koji su osnova temelja njihovog zasnivanja . To moramo i mi da ispostujemo ako zelimo da postanemo pravno , uredjeno drustvo i deo nje . Nama treba i zbog nas samih . Da pokazemo sebi da to mozemo i hocemo .

boki

pre 9 godina

(Norge, 25. oktobar 2014 20:32)
Kontekst Norveške i Srbije nije isti, tako da je za našu državu bolje da ostane na evropskom putu kao zalogu za sveobuhvatne reforme

master

pre 9 godina

Srbiji je mesto u EU,nikako u savezu sa Rusijom,oni nemaju sta da pruze gradjanima Srbije,osim da ih i oni pljackaju i koriste u svoje svrhe,za prepüucavanje sa NATO i USA.Nikakvih dodatnih uslova nema,sve je vec odavno poznato,to sto se kriminalci u Srbiji nece obracunavati izmedju sebe,jer jedni druge stite,nije problem EU,vec gradjana Srbije,da utice da se ti prevaranti privedu pravdi i da im se oduzme sve sto su stekli prevarama i kriminalom.Takve zahteve treba svaki dan pominjati AV,mada sam ja siguran da on to niti hoce niti moze,on se uhvatio sa njima u kolo i dobro mu je,protiv njih ne moze,a sa njima mu je odlicno.Narod njemu nije bitan,bitna je lova i lep zivot na parazitski nacin.

zola

pre 9 godina

Srbiju niko ne tera u EU,trenutno je Srbija nebitna za evropu posto je okruzena NATOm zato ce biti ucena a Rusija i Kina daleko.U ovom trenutku srbija ima velikog neprijatelja SAD koja ce da gusi posto forsira Kosovo i Albaniju.Trenutno nezavidan polozaj u okruzenju od zemalja koje nas bas nevole ukljucujuci i Crnu goru na koju gledamo sa podsmehom a ekonomski bolje stoji i ona i Albanija u odnosu na nas.

JACA

pre 9 godina

"Mnogi spoljni posmatrači su bili šokirani nasiljem koje su pokazali navijači i njihovom upotrebom otvoreno rasističkog jezika. Bio je to korak nazad za Srbiju" ovo ce biti najtezi deo,kako nekog ko nema kucnog vaspitanja i kome je huligan ponos dovesti u red,a takvi su nam na zalost svi vatreni navijaci svih nasih klubova.To je njihov repertoar.Sve ostale navedene stavke vec smo poceli resavati.Ne moze se urodjena korupcija u pojedinim oblastima preko noci izgubiti,ali odredjenim kaznama i to ce se resiti.na polju ekonomije se vec uveliko radi.Tako da ako ne bude novih uslova ove ce mo odraditi neke teze neke lakse.

jovana

pre 9 godina

Između redova se očitava ,da su neke države mlinski kamen oko vrata EU,a da ni same nisu odgovorne za to.Samo su bile ideološko-politički podobne,što nije slučaj sa Srbijom.Sve ono što te države nisu uradile,sada se stavlja Srbiji u zadatak.

Tolja

pre 9 godina

Srbija je svesna da na putu ka EU, mora ispuniti određene obaveze koje će pre svega doprineti da ona sama postane uređenija zemlja. Prema tome, ne vidim u čemu bi se mogao ogledati taj veći pritisak, jer je stav Srbije jasan i više puta ponovljen, od strane premijera - težimo članstu u EU, ali ne okrećemo leđa Rusiji.

Saša7

pre 9 godina

Ova izjava u velikoj meri predstavlja svojevrstan pritisak pred posetu premijera Srbije što je pokazatelj dvostrukih aršina zapada prema našoj zemlji kao u slučaju kažnjavanja FSS.Po ko zna koji put plaćamo ceh zbog stvari iz prošlosti.

Ivan

pre 9 godina

Srbija jeste posvećena evropskom kursu, ali niko joj ne može osporiti pravo da sarađuje i sa zemljava van EU, mislim prvenstveno na Rusiju. Naš interes je da sarađujemo i sa jednima i sa drugima.

Duci0167

pre 9 godina

Pa kako to kada premijer uvek izjavljuje da su razgovori fenomenalni i da imamo podrsku za "nase" ponasanje? Logicno sve gedajuci. Zar stvarno mislite da ne vide ulizivanje Srbije Rusiji i sve izrazeniju rusofiliju u drzavi? Odlucite se,vecina ste. Trebalo bi da ste se naucili na greskama DSa da ne moze na dve stolice ili ? Lako je,od EU dobijete spisak sta treba da se uradi i sljakaj,kao u prodavnici. Ovo je smejurija sto se kod nas radi. Radikali se sad zovu naprednjaci pa kao su evropski orijentisani ali su i pro ruski orijentisani. Ne moze ljubav ka Rusima da nestane,a? Ne znam samo cemu tolika ljubav. Pa nece oni inatom celom svetu da sebsvete u nase ime,gluposti. LM,bitno je da uzivamo jer se neko bori protiv "zlog" zapada,nista vise

Miserecordia

pre 9 godina

Srbija je klasicna Evropska zemlja. Srbija je klasicni socijalni slucaj Evrope. Srbija ne pokazuje nikakvu nakanu da taj status promeni. To je cela mudrost i tuzna istina o zemlji Srbiji.

Sebastian

pre 9 godina

ja odkad znam za sebe I Eu, stalno smo bili pod nekim pritisko od strane nje.Nikad nismo rekli:"E super, konacno da I mi odahnemo, nema vise pritisaka."Naprotiv, sve teze I teze, sve veci pritisak.Sta je samo Vucic u poslednje vreme sve morao da uradi I pregovara I opet imamo pritisak neki.dokle vise samo se pitam?!

nnn

pre 9 godina

ma bre,kakva građanska prava,kakvi bakrači,šta će to nama,imamo mi vučića,on se sekira za nas,brine za nas kao niko do sada u državi,na svetu,ma u galaksiji a i šire,hvale ga svi ,čak i penzioneri vanzemaljci i mole svoje bogove za jednog takvog vođu,koga će da vole,kome će da se klanjaju i ulizuju,ljubomorni na nas što je naš,što je jedini i jedinstveni sin naših naroda,narodnosti i nacionalnih manjina i što je bio student generacije i to ne na privatnom faxu,itd,itd,itd...